DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır."

Transkript

1 DERS İÇERİKLERİ Birinci Dönem ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I ( 2+0 ) 2 (ECTS:2) Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır. TUR101 Türk Dili I ( 2+0) 2 (ECTS:2) Dünya dilleri, Türkçenin tarihi dönemleri, ses ve yapı özellikleri konularını içerir. GTR101 Güzel Sanatlar I (1+0) 0 (ECTS:2) Yiyecek İçecek Sunum Tekniklerinin geliştirilmesine yönelik temel bilgiler, renk uyumları, Sunumla ilgili teknikler hakkında bilgiler içermektedir. BLG101 Bilgisayar I (2+2) 3 (ECTS:3) Temel Donanım Bilgisi, Temel Seviye işletim sistemi bilgisi internet kullanımı ve mail sistemi, MS Office Word, MS Office Excel ve MS Office PowerPoint sistemlerini kapsar. GTR103 Genel İşletme (3+0) 3 (ECTS:4) Yiyecek içecek endüstrisinin önemi, organizasyon şemaları, sipariş sistemleri, depolama işlemleri ve bu süreçte oluşabilecek kazalar, yiyecek içecek hizmetlerinin pazarlanması konularını içermektedir. İNG101 Temel İngilizce-I (3+0) 3 (ECTS:4) Dilbilgisi ve kelime öğretimi; temel okuma ve yazma dersleri, temel dinleme ve konuşma uygulamalarından oluşmaktadır. GTR 105 Beslenme Fizyolojisi (3+0) 3 (ECTS: 4) Hücre ve kan fizyolojisi, beslenme ve metabolizma, sinir sistemi, boşaltım, sindirim ve endokrin fizyolojisi. GTR107 Yiyecek Tarihi ve Antropolojisi (3+0) 3 (ECTS: 4)

2 Besinlerin tarihi, beslenme ve çevre etkileşimi, tarihsel süreçte beslenme alışkanlıklarında oluşan değişiklikler, ülkelerin beslenme alışkanlıkları, tarihsel süreçte beslenmeni gelişimideğişimi, dinler ve beslenme, beslenmeyi etkileyen ekonomik, politik, sosyal, coğrafik faktörler. GTR109 Gastronomiye Giriş (3+0) 3 (ECTS: 5) Bu dersin amacı, kültürler arası ve estetik tat anlayışlarının geniş kapsamlı bağlamı ve tat kavramının profesyonel bağlamdaki uygulamaları çerçevesinde, öğrencilere tat yaratma yöntemleri ve süreçleri de (pişirme, koruma ve fermentasyon) dahil olmak üzere gastronomik uygulamaların ilkelerini tanıtmaktır. Toplam ( 22+2 ) 22 (ECTS:30) İkinci Dönem ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II (2+0) 2 (ECTS:2) Cumhuriyetin kökleşmesi için yapılan devrimler ve batılılaşma çabaları, demokrasinin unsurlarını ve kaynaklarını ele alarak daha iyiye götürme çabası edinir. TUR102 Türk Dili-II (2+0) 2 (ECTS:2) Kelime gurupları, cümlede yapı ve cümle türleri, anlatım bozuklukları konularını içerir. GTR 102 Güzel Sanatlar II (1+0) 0 (ECTS:2) Yiyecek İçecek Sunum Tekniklerinin geliştirilmesine yönelik uygulamalar, renk uyumları ve Sunum tekniklerine ait uygulamalar hakkında bilgiler içermektedir. BLG102 Bilgisayar II (2+2) 3 (ECTS:3)

3 Stok takip ve işletme sistemlerine ait fonksiyonlar, Online Stok sayımı, gıda malzemelerinin son kullanım tarihlerinin online takibi ve yönetimi ile ilgili bilgisayar programları verilmektedir. ING102 Temel İngilizce-II (3+0) 3 (ECTS:4) Dilbilgisi ve kelime öğretimi; temel okuma ve yazma dersleri, temel dinleme ve konuşma uygulamalarından oluşmaktadır. GTR104 Gıda Kontrolü ve Mevzuatı (3+0) 3 (ECTS:4) Ülkemizde insan sağlığını ilgilendiren ve sağlık bakanlığı tarafından kanun ve yönetmeliklerle yayınlanan gıda kontrolü ve mevzuatı ile ilgili bilgileri içermektedir. GTR 106 Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama (2+2) 3 (ECTS:4) Besinlerin içinde bulunan karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve minerallerin kimyası, özellikleri, kaynakları, sindirimi, emilimi ve metabolizması, gereksinmeler, aşırı ve dengesiz alım sorunları ile besinlerin enerji değeri, enerji harcaması, enerji dengesi ve dengesizliği sorunları, beslenme ve sağlık etkileşimi. Menü planlamayı etkileyen etmenler, menü tipleri ve örnekleri, menü planlama ilkeleri ve adımları, menü denetim ve değerlendirilmesi. GTR 108 Türk Mutfak Tarihi (3+0) 3 (ECTS :4) Osmanlı Devletinin hüküm sürdüğü coğrafyalarda günümüze kadar uzanan beslenme ve yemek kültürünü ve insanların bu süreçteki katkılarının incelenmesi. GTR 110 Yiyecek Hizmetleri Yönetimi I (2+1) 3 (ECTS: 5) Yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin sınıflandırılması, yiyecek-içecek bölümünün organizasyonu, besinleri satınalma, kabul etme, depolama ve üretim, yiyecek ve içecek seris yöntemleri, yeni catering sistemleri ile yiyecek ve içecek maliyet kontrolü gibi konuları kapsar.

4 Toplam ( 20+5 ) 22 (ECTS:30) Üçüncü Dönem GTR 201 Moleküler Gastronomi (3+0) 3 (ECTS:3) Besinin kimyasını inceler. Karemelizasyon, ekmek yapımı, fermentasyon, maillard reaksiyonları, sos kıvamları, fom oluşumu gibi besin hazırlama ve pişirme süresince oluşan değişiklikleri içerir. GTR 203 Mutfak Uygulamaları I (3+3) 4 (ECTS: 5) İşletmelerde besinlerin hazırlanması ve sunumuyla ilgili faaliyetlerin planlanması ile ilgili iş yönetim organizasyonunda öğrencilerin aktif rol alması, kazanılan bilgi ve becerilerin eyleme dönüşmesi süreçlerini içerir. Gastronomi bölümü öğrencileri uygulama etkinliği sonrasında Acıbadem Üniversitesi Staj ve Uygulama Yönergesi kapsamında hazırlayacağı raporu ilgili danışman sorumlusuna vermek zorundadır. GTR 205 Dünya Mutfakları I (2+3) 3 (ECTS:3) Avrupa ülkeleri, Ortadoğu gibi mutfakların nasıl oluştuğunu anlamak, bu mutfakların kültürlerini, tarihi gelişimini, hizmet ve servis anlayışlarını anlamak. GTR 207 Yiyecek Hizmetleri Yönetimi II (2+1)3 (ECTS :5) Besin güvenliği sistemleri, tehlike analizleri ve kritik kontrol noktaları (HACCP), mutfak planlama gibi konular ele alınır. Farklı kuruluşların yiyecek-içecek yönetimi konusunda genel yapıları ve bu yapıların karşılaştırılması gibi temel kavramları kapsar. GTR 209 Sağlıklı Hazırlama ve Pişirme Teknikleri I (2+3) 3 (ECTS: 5) İnsan beslenmesinde yeterli, dengeli ve ekonomik beslenme alışkanlığı kazanmak önemlidir. Herhangi bir bireyin veya toplu beslenme yapan grubun, yeterli ve dengeli beslenebilmesi için sunulacak besin gruplarının neler olduğu bilinmelidir. Besin gruplarını oluşturan besinlerin içinde bulunan besin öğesi olan ve olmayan yapıların, besinin satın alınmasından servisine kadar geçen aşamalarındaki değişikliklere uğramaktadır.

5 GTR 211: Gastronomide İçecekler (3+0) 3 (ECTS:3) İçeceklerin tarihçesi ve hazırlama yöntemleri, farklı yiyeceklerle uyumu ve sunum teknikleri. Toplam ( ) 25 (ECTS:30) Dördüncü Dönem GTR 202 Sunum ve Süsleme Teknikleri (2+2) 3 ( ECTS: 3) Doğru besin hazırlama ve sunma becerileri ile ilgili temel bilgileri ile süsleme tekniklerine ilişkin temel beceri kazandırmayı hedeflemektedir. GTR 204 Mutfak Uygulamaları II (3+3) 4 (ECTS:5) İşletmelerde besinlerin hazırlanması ve sunumuyla ilgili faaliyetlerin planlanması ile ilgili iş yönetim organizasyonunda öğrencilerin aktif rol alması, kazanılan bilgi ve becerilerin eyleme dönüşmesi süreçlerini içerir. Gastronomi bölümü öğrencileri uygulama etkinliği sonrasında Acıbadem Üniversitesi Staj ve Uygulama Yönergesi kapsamında hazırlayacağı raporu ilgili danışman sorumlusuna vermek zorundadır. GTR 206 Dünya Mutfakları II (2+3) 3 (ECTS:3) Avrupa ülkeleri, Ortadoğu gibi mutfakların nasıl oluştuğunu anlamak, bu mutfakların kültürlerini, tarihi gelişimini, hizmet ve servis anlayışlarını anlamak. GTR 208 Yiyecek İçecek Servisleri (2+2) 3 (ECTS: 3) Yiyecek içecek servisinin önemi, organizasyon şemaları, buna ilişkin becerilerin kazandırılması ile ilgili teknikleri içermektedir. GTR 210 Sağlıklı Hazırlama ve Pişirme Teknikleri II (2+3) 3 (ECTS : 5) İnsan beslenmesinde yeterli, dengeli ve ekonomik beslenme alışkanlığı kazanmak önemlidir. Herhangi bir bireyin veya toplu beslenme yapan grubun, yeterli ve dengeli beslenebilmesi için

6 sunulacak besin gruplarının neler olduğu bilinmelidir. Besin gruplarını oluşturan besinlerin içinde bulunan besin öğesi olan ve olmayan yapıların, besinin satın alınmasından servisine kadar geçen aşamalarındaki değişikliklere uğramaktadır. GTR 212 Mezuniyet Projesi (2+0) 2 (ECTS:2) Ülkemizin gıda endüstrisi alanındaki çeşitliliğine bağlı olarak turizm merkezlerinin mutfaklarında, toplu yemek fabrikalarında, hastanelerde veya otellerde işletme içerisinde oluşabilecek problemlerin ele alınarak çözümlenmesine yönelik öneriler getiren bir içeriği kapsamaktadır. GTR 214 Hastalıklara Özgü Diyet Mutfağı (3+0) 3 (ECTS:3) Kalp-damar hastalıkları, diyabet, sindirim sistemi hastalıkları, onkoloji ve böbrek hastalıklarında temel beslenme prensiplerine uygun yemek tarifelerinin geliştirilmesi. Toplam ( ) 27 (ECTS:30)

7 SEÇMELİ DERSLER GTR 213 Yöresel Mutfaklar (3+0) 3 (ECTS:3) Türk kültürü içerisinde yer alan farklı yörelerin beslenme alışkanlıkları, yemek kültürleri ve bu yörelere ait yemek tariflerinin hazırlanması ve sunumu. GTR 215 Sağlık Turizmi (3+0) 3 (ECTS: 3) Sağlık turizminin tanımı, turizm sektöründeki yeri ve önemi, sağlık turizmi politikaları ve küresel açıdan değerlendirilmesi Türkiye nin bu sektördeki rolü, GTR 217 A La Carte Yiyecek Üretimi (3+0) 3 (ECTS:3) Yiyecek üretiminin en önemli parçalarından biri olan A La Carte yemek üretiminde, günümüzde en çok tercih edilen ve yavaş mutfak ürünleri olan ve bir tür sanat çalışmasını gerektiren bir süreçten geçeceklerdir. Tabak tasarımı, renk, tat, sunuş, modern yemek üretim metodları ve ambiyans tüm bu sürecin unsurlarını oluşturacaktır. GTR 216 Medya ve Gastronomi (3+0) 3 (ECTS:3) Yazılı, elektronik ve görsel kitle iletişim araçlarını tanınması, gıda sektörünün gelişiminde medyanın rolünün anlaşılması, gıda ile ilişkili haberlerin incelenmesi ve tartışılması. GTR 218 Vejetaryen ve İntegratif Beslenme (3+0) 3 (ECTS : 3) Vejetaryenliğin tanımı, tercih nedenleri, ekonomik ve sağlık boyutlarının incelenmesi, vejetaryenizmin beslenme açısından değerlendirilmesi, vejetaryenler için yeterli ve dengeli yemek reçetelerinin geliştirilmesi, farklı mutfak kültürlerinin vejetaryen beslenme tarzına uygun olarak düzenlenmesi. GTR 220 Soğuk Büfe (3+0) 3 (ECTS:3) Mutfak uygulamalarının temel alanlarından biri olan soğuk büfede öğrenciler, giriş yemekleri, salatalar, zeytinyağlılar, soğuk çorbalar, kokteyl, kokteyl-prolonje ve resepsiyon hazırlıkları

8 için ne tür menü seçiminde bulunmaları gerektiğini öğrenecekler ve sunum ağırlıklı mutfak çalışmalarında bulunacaklardır. GTR 222 Anadolu Türk Mutfağı (3+0) 3 (ECTS:3) Anadolu mutfağının tarihi geçmişi, toplumsal katkıları, besin türleri, yemek kültürleri, hizmet ve servis anlayışı, hijyen kavramları, tat beklentileri değerlendirilecek, yapılacak araştırmalar ışığında farklı menüler hazırlanarak hem bu yiyeceklerin üretiminde, hem de tadımında bilgi ve tecrübe sahibi olunması. GTR 219 Osmanlı Mutfağı (3+0) 3 (ECTS:3) Osmanlı kültüründe yer alan mutfaklar üzerinde çalışılacak, geçmişi, bugüne kadar insanlığa katkıları, besin türleri, yemek kültürleri, hizmet ve servis anlayışı, hijyen kavramları, tat beklentileri değerlendirilecektir.

DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır.

DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır. DERS İÇERİKLERİ Birinci Dönem ATA 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) 2 (ECTS:2) Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır. TUR101 Türk Dili

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL Adı TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 6 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 6 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 6 TUR 141

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI 1 Turizme Giriş 3 0 3 2 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi 2 0 2 3 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş 3 0 3

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. REM205 İletişim Yönetimi 2 0 0 2 2. TD101 Türk Dili I 2 0 0 2 2 Seçmeli Ders Grubu 2 6

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. REM205 İletişim Yönetimi 2 0 0 2 2. TD101 Türk Dili I 2 0 0 2 2 Seçmeli Ders Grubu 2 6 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2014/15 ÖĞRETİM PROGRAMI 05.12.2014 Hazırlık YD001 Hazırlık Sınıfı 0 0 0 0 60 60 1. Yarıyıl AI101 Atatürk İlke ve İnkılapları

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 1. YIL I. YARIYIL (GÜZ) No Şube Zorunlu Dersler T U K AKTS 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 1 0 1 1 2. BES 185 361185

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 1. YIL I. YARIYIL (GÜZ) No Şube Zorunlu Dersler T U K AKTS 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 1 0 1 1 2. BES 185 361185

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU ( )

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU ( ) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU (2016-2017) 1. YIL I. YARIYIL (GÜZ) No Şube Zorunlu Dersler T U K AKTS 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.YARIYIL (GÜZ)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.YARIYIL (GÜZ) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 2 Zorunlu BES 101 Beslenme

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 2 Zorunlu TUR 101 Türk

Detaylı

1. Yıl I. Yarıyıl (Güz)

1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) u u ve Adı T U K AKTS 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 0 1 0 1 BES 109 361109 001 Beslenme İlkeleri I 2 3 3 6 3. KİM 133 333133 001-002 Temel Kimya I 3 0 3 3 4. KİM 137

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL II. YARIYIL BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 HUK 151 Hukukun Temel Kavramları 3+0 4,5 İKT 119

Detaylı

İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm HİJYEN ve SANİTASYON İkinci Bölüm GIDA HİJYENİ, TANIMI ve ÖNEMİ Üçüncü Bölüm PERSONEL HİJYENİ

İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm HİJYEN ve SANİTASYON İkinci Bölüm GIDA HİJYENİ, TANIMI ve ÖNEMİ Üçüncü Bölüm PERSONEL HİJYENİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm HİJYEN ve SANİTASYON Hijyenin Tanımı ve Önemi... 1 Sanitasyon Tanımı ve Önemi... 1 Kişisel Hijyen... 2 Toplu Beslenme Sistemlerinde (TBS) Hijyenin Önemi... 3 Toplu Beslenme Sistemlerinde

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 1 0 1 1 2. BES 109 361109 001 Beslenme İlkeleri-I 2 3 3

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Ders İçerikleri 1. SINIF I. YARIYIL DERS KODU Dersin Adı T U K AKTS ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI I. YARIYIL 09:00-10:00 SNT155 SANAT TARİHİ İNG325 AKADEMİK İNGİLİZCE III 10:00-11:00 GMS102 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ SNT155 SANAT TARİHİ İNG325 AKADEMİK İNGİLİZCE III 11:00-12:00 GMS102 BESLENMENİN TEMEL

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ T.C. DERSLER KATALOĞU / 2018-2019 ADI 1. YIL / 1. YARIYIL GMS 101 GASTRONOMİYE GİRİŞ Z 2 0 2 2 ISL 103 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ ISL 101 MUHASEBE I Z 3 0 3 4 EKO 103 İKTİSADA GİRİŞ ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

I. YARIYIL (ZORUNLU) İLERİ BESLENME I (TEORİK 2+ UYGULAMA 2, 3 KREDİ)

I. YARIYIL (ZORUNLU) İLERİ BESLENME I (TEORİK 2+ UYGULAMA 2, 3 KREDİ) T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BESLENME VE DİYETETİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (ZORUNLU) İLERİ BESLENME I Vücut fonksiyonları

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI - TURİZM REHBERLİĞİ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMLERİ

ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI - TURİZM REHBERLİĞİ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMLERİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI - TURİZM REHBERLİĞİ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMLERİ Ders Adı Sınav Tarihi Saati Yeri GMS362 Endüstriyel Mutfak Planlaması

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 2 Zorunlu TUR 101 Türk

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ 1. İşletme İle İlgili Temel Kavramlar... 2 1.1. İhtiyaç... 2 1.2. Ürün... 3 1.3. Üretim ve Üretim

Detaylı

Beslenme ve Diyetetik Programı Ders Listesi KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS BES105 MESLEKİ ORYANTASYON Z BES185 BESLENME İLKELERİ-I Z

Beslenme ve Diyetetik Programı Ders Listesi KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS BES105 MESLEKİ ORYANTASYON Z BES185 BESLENME İLKELERİ-I Z 1. Yarıyıl Beslenme ve Diyetetik Programı Ders Listesi BES105 MESLEKİ ORYANTASYON Z 1 0 1 1 BES185 BESLENME İLKELERİ-I Z 2 0 2 3 BES186 BESLENME İLKELERİ UYGULAMASI-I Z 0 3 1 3 İNG127 TEMEL İNGİLİZCE I

Detaylı

Ders Adı : BESİN KİMYASI Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : BESİN KİMYASI Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BESİN KİMYASI Ders No : 005000020 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ATA 101 Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I (T:2 U:0 K:2 AKTS:2) Konuyla ilgili genel

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ

ÖĞRETİM YILI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ ESKİ PROGRAM YENİ PROGRAM Yarıyıl Kodu Adı Saati Kredisi Statüsü Yarıyıl Kodu Adı Saati Kredisi Statüsü Açıklama VII

Detaylı

: YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

: YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ PİDECİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : PİDECİ MESLEK SEVİYESİ : MESLEK ELEMANI TANIMI Pide için hijyenik koşullarda, ön hazırlık yapabilen, pide çeşitlerine göre

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 5 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 5 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 5 TUR 141 Hukuk Başlangıcı

Detaylı

II. YARIYIL. TURİZMİŞLETMECİLİĞİ Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma İNG134 İNGİLİZCE II (A) (B) İNG134 İNGİLİZCE II (A) (B)

II. YARIYIL. TURİZMİŞLETMECİLİĞİ Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma İNG134 İNGİLİZCE II (A) (B) İNG134 İNGİLİZCE II (A) (B) II. YARIYIL TURİZMİŞLETMECİLİĞİ 09:00-10:00 SOS437 SOSYAL DAVRANIŞ VE PROTOKOL KURALLARI MAT136 GENEL MATEMATİK İŞL151 GENEL İŞLETME (BHD) İNG134 İNGİLİZCE II (A) (B) SOS128 DAVRANIŞ BİLİMLERİNE GİRİŞ

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERSLER KATALOĞU / 2017-2018 1. YIL / 1. YARIYIL ADI TDB 101 TÜRK DİLİ I Z 2 0 2 2 ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Z 2 0 2 2 İNG 101 İNGİLİZCE I Z 2 0 2 2 BİL 101 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI

Detaylı

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ESKİ MÜFREDAT DERS DENKLİKLERİ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ESKİ MÜFREDAT DERS DENKLİKLERİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ MÜFREDAT DERS DENKLİKLERİ 1. YARIYIL TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 5 TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 5 TUR 111 Hukuk Başlangıcı Z 3 0 3 5 TUR 141 Hukuk Başlangıcı Z

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL T.U. * Kredisi II. YARIYIL T.U. * Kredisi BİL150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 HUK151 Hukukun Temel Kavramları

Detaylı

Teori (saat/hafta) BES302 6.Bahar 3 0 0 5. Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme, Literatür tarama, Proje

Teori (saat/hafta) BES302 6.Bahar 3 0 0 5. Anlatım, Soru-Yanıt, Gösterme, Literatür tarama, Proje TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II Dersin Adı Kodu Yarıyıl TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin öğrenme

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2 0 2) : İnkılâp ve benzeri kavramlar. Osmanlı Devletinin son dönemlerinde batılılaşma adına yapılan

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI Ekmek, diğer tahıllar ve patates Meyve ve sebzeler Et, balık ve alternatifleri Yağ ve şeker oranı yüksek yiyecek ve içecekler Süt ve süt ürünleri Sağlıklı beslenme tabağı insanların

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl BES505 Spor Bilimlerinde Araştırma Teknikleri K:(3,0)3 ECTS:8 Bilimsel araştırma niteliği ve tanımı özellikleri,

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

Ders İçerikleri. Zorunlu Dersler

Ders İçerikleri. Zorunlu Dersler Zorunlu Dersler GAS101 GAS 102 GAS 103 GAS 104 GAS 106 GAS 108 Gıda Güvenliği ve Sanitasyon Bu ders, mutfakta ve servis alanında çalışırken gıda güvenliğinin sağlanması için gerekli temel bilgileri içermektedir.

Detaylı

SUNAR TURİZM VE GIDA HİZMETLERİ A.Ş.

SUNAR TURİZM VE GIDA HİZMETLERİ A.Ş. SUNAR TURİZM VE GIDA HİZMETLERİ A.Ş. Sunar Turizm Ve Gıda Hizmetleri A.Ş bir Asmar Holding A.Ş kuruluşudur. Sunar Gıda 2007 yılında kurulmuş, kurulduğu ilk andan itibaren kaliteye verdiği önemi ve zoru

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL Adı TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 6 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 6 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 6 TUR 141 Hukuk Başlangıcı

Detaylı

Teori (saat/hafta) BES430 8.Bahar 2 0 0 4

Teori (saat/hafta) BES430 8.Bahar 2 0 0 4 TOPLU BESLENME HİZMETLERİNDE KALİTE Dersin Adı Kodu Yarıyıl TOPLU BESLENME HİZMETLERİNDE KALİTE Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı

Detaylı

BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR

BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEK OKULU Müdür: Doç. Dr. ġahin Ahmedov - sahmedov@neu.edu.tr Yüksek Lisans Programları Program Yürütücüsü Telefon e-mail Beden Eğitimi ve Spor Anabilim D. Doç. Dr. Cevdet Tınazcı

Detaylı

Uluslararası Mutfaklar (TOUR 419) Ders Detayları

Uluslararası Mutfaklar (TOUR 419) Ders Detayları Uluslararası Mutfaklar (TOUR 419) Ders Detayları Ders Adı Uluslararası Mutfaklar Ders Kodu TOUR 419 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) BESİN ÖGESİ ETKİLEŞİMİ. BES435 7.Güz Önkoşullar

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) BESİN ÖGESİ ETKİLEŞİMİ. BES435 7.Güz Önkoşullar BESİN ÖGESİ ETKİLEŞİMİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar BESİN ÖGESİ ETKİLEŞİMİ BES435 7.Güz 2 0 0 5 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Anlatım,

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI GÜNCELLEME 08/02/2017

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI GÜNCELLEME 08/02/2017 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI GÜNCELLEME 08/02/2017 2014-2015 MEVCUT EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 2015-2016 YENİ MÜFREDAT EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇ 113 MUTFAK EKİPMANLARI AŞÇ 202 PASTANE ÜRÜNLERİ 14.00 201 BİL 150 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ 18.00 101 AŞÇ 244 AROMATİK OTLAR, BAHARATLAR VE KARIŞIMLAR TÜR 126 TÜRK DİLİ II 19.00 104-105

Detaylı

ÖĞRETİM YILI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ. Statüsü Yarıyıl Kodu Adı

ÖĞRETİM YILI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ. Statüsü Yarıyıl Kodu Adı 2017-2018 ÖĞRETİM YILI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ ESKİ PROGRAM YENİ PROGRAM Yarıyıl Kodu Adı Statüsü Yarıyıl Kodu Adı Statüsü Açıklama III KON411 Otel Yönetimi 3+0 3,0 Z IV KON411

Detaylı

AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE

AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : AŞÇI MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Aşçı, mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II.

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II. 2017 - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI 19 MART AŞÇ 110 GIDA TEKNOLOJİSİ 09.00 101 RHİ 107 İLETİŞİM 11.00 200 AŞÇ 222 YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI II 14.00 202 19.00 206-207

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TURİZM COĞRAFYASI Ders No : 0050010026 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

İÇİNDEKİLER Yiyecek İçecek Yönetiminde Organizasyon (örgütleme) Fonksiyonu Yiyecek İçecek Yönetiminde Yöneltme(yürütme)

İÇİNDEKİLER Yiyecek İçecek Yönetiminde Organizasyon (örgütleme) Fonksiyonu Yiyecek İçecek Yönetiminde Yöneltme(yürütme) İÇİNDEKİLER Önsöz... 1 Giriş... 3 BİRİNCİ BÖLÜM vi 1.6.2. Yiyecek İçecek Yönetiminde Organizasyon (örgütleme) Fonksiyonu... 38 1.6.3. Yiyecek İçecek Yönetiminde Yöneltme(yürütme) Fonksiyonu... 41 1.6.4.

Detaylı

Yiyecek İçecek Yönetimi (TUR 515) Ders Detayları

Yiyecek İçecek Yönetimi (TUR 515) Ders Detayları Yiyecek İçecek Yönetimi (TUR 515) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yiyecek İçecek Yönetimi TUR 515 Güz 4 2 0 6 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Ders Adı : İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Ders No : 0050010024 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik. 103 (Şube 1) Önbüro. 208 (Şube 1) Muhasebe I. Amfi (Şube 1) Rekreasyon Yönetimi. Amfi (Şube 1) Ekonomi I.

İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik. 103 (Şube 1) Önbüro. 208 (Şube 1) Muhasebe I. Amfi (Şube 1) Rekreasyon Yönetimi. Amfi (Şube 1) Ekonomi I. Konaklama İşletmeciliği Örgün Öğretim 2013-2014 Güz Yarıyılı Ders Programı II V. Yarıyıl VI 103 Önbüro 208 207 203 105 /Z02 Top. Sal. Top. Sal. 205 Z02 Muhasebe I Amfi Rekreasyon Yönetimi Amfi Otel Otomasyonları

Detaylı

Daha Önce Alınan Dersler Bölümümüzdeki Karşılığı Olan Dersler Uygunluğu

Daha Önce Alınan Dersler Bölümümüzdeki Karşılığı Olan Dersler Uygunluğu Öğrencinin Soyadı: Mürsel ARSLAN Daha Önce Alınan Dersler Bölümümüzdeki Karşılığı Olan Dersler luğu Geçme tu Kodu 1 İngilizce I 2 80 210014 İngilizce- I 6 Değil* 2 Türk Dili- I 2 80 210010 Türk Dili- I

Detaylı

I. SINIF / I. YARIYIL

I. SINIF / I. YARIYIL I. SINIF / I. YARIYIL COG 101-Çocuk Gelişimi I: Gelişimle ilgili temel kavramlar; gelişim dönemleri, gelişim ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, çocuk gelişiminin önemi, çocuklarda fiziksel gelişim,

Detaylı

TOPLAM TOPLAM 21 30

TOPLAM TOPLAM 21 30 Adnan Menderes Üniversitesi DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLAR AŞÇILIK AŞÇILIK (İkinci Öğretim) TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ (İkinci Öğretim) TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ

Detaylı

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Altıntepe Mahallesi Bahar Sokağı No:12 Maltepe / İSTANBUL 0532 158 73 22 www.sefinmutfagi.com.tr HAKKIMIZDA Gerçek tatlar korumamız altında,

Detaylı

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL II.YARIYIL BİL150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 HUK151 Hukukun Temel Kavramları 3+0 4,5 İKT119 Genel Ekonomi 3+0 5,0 İŞL103

Detaylı

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS Program 58113 1.YARIYIL DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DAH 101 MUTFAK PLANLAMA 1 4 2 6 12 Mutfak kavramı, tarihsel gelişimi, mutfak

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ BES336 6.Bahar 2 0 0 4 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin öğrenme ve Anlatım, Soru-Yanıt öğretme

Detaylı

DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI)

DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI) DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI) TANIM İnsanların yeterli, dengeli ve sağlıklı bir biçimde beslenebilmeleri için yemek listelerinin hazırlanması, yiyeceklerin sağlığa uygun bir şekilde pişirilip sunulması

Detaylı

1. Yıl I. Yarıyıl (Güz)

1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) 1. BES 105 Mesleki Oryantasyon Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslişah Rakıcıoğlu BES 185 186 Beslenme İlkeleri I Yrd.Doç.Dr. Aylin Ayaz Prof. Dr. Belma Işık 3. KİM

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein, kalsiyum ve fosfor alımı nedeniyle; kemiklerin ve dişlerin gelişiminde Önemlidir.

Detaylı

SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : SERVİS ELEMANI (GARSON) MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : SERVİS ELEMANI (GARSON) MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : SERVİS ELEMANI (GARSON) MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Servis Elemanı (Garson), yiyecek ve içecek

Detaylı

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein,

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ PİDECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ PİDECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ PİDECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...7

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...7 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...7 1. BÖLÜM YİYECEK-İÇECEK ENDÜSTRİSİ VE YİYECEK-İÇECEK ENDÜSTRİSİNDEKİ İŞLETMELERİN YÖNETSEL FONKSİYONLARININ ANALİZİ / Doç. Dr. Murat Doğdubay - Arş. Gör. Gülhan Cevizkaya I. YİYECEK-İÇECEK

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI 1 Turizme Giriş 3 0 3 2 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I 2 0 2 2 Atatürk

Detaylı

BÜTÜNCÜL (ĠNTEGRATĠF) BESLENME TEMEL EĞĠTĠMĠ. Değerli Meslektaşlarım,

BÜTÜNCÜL (ĠNTEGRATĠF) BESLENME TEMEL EĞĠTĠMĠ. Değerli Meslektaşlarım, BÜTÜNCÜL (ĠNTEGRATĠF) BESLENME TEMEL EĞĠTĠMĠ Değerli Meslektaşlarım, Bütüncül (İntegratif-Holistik) Beslenme; hastayı/bireyi merkez olarak alarak fiziksel, duygusal, mental, sosyal, spiritüel ve çevresel

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... EDİTÖRDEN... vii BİRİNCİ BÖLÜM DÜNDEN BUGÜNE GASTRONOMİ. Gülçin ÖZBAY

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... EDİTÖRDEN... vii BİRİNCİ BÖLÜM DÜNDEN BUGÜNE GASTRONOMİ. Gülçin ÖZBAY İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... EDİTÖRDEN... vii v BİRİNCİ BÖLÜM DÜNDEN BUGÜNE GASTRONOMİ Gülçin ÖZBAY Giriş...1 1.1. Gastronomi Kavramı...1 1.2. Gastronomi Kavramının Etimolojisi ve Gelişim Süreci...4 1.3. Gastronominin

Detaylı

HEM501 (3,0)3 Sağlık Tanılaması

HEM501 (3,0)3 Sağlık Tanılaması GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİKTE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER HEM501 (3,0)3 Sağlık Tanılaması Bu derste öğrencinin; birey, aile ve toplumun sağlık gereksinimlerini belirleyen

Detaylı

İleri Biyokimya (CEAC 502) Ders Detayları

İleri Biyokimya (CEAC 502) Ders Detayları İleri Biyokimya (CEAC 502) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İleri Biyokimya CEAC 502 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i CEAC 103 Dersin Dili

Detaylı

Ders T U K AKTS. 1. Dönem. Anatomi

Ders T U K AKTS. 1. Dönem. Anatomi 1. Dönem Anatomi 1- Anatomiye giriş 2- İskelet sistemi 3- Kas sistemi 4- Sinir sistemi 5- Duyu organları 6- Endokrin sistem 7- Dolaşım sistemi 8- Solunum sistemi 9- Sindirim sistemi 10-Boşaltım sistemi

Detaylı

gereksinimi kadar sağlamasıdır.

gereksinimi kadar sağlamasıdır. Yeterli beslenme, vücudun yaşamı ve çalışmasını sürdürebilesi için gerekli olan enerjinin sağlanması anlamına gelir. Dengeli beslenme ise, alınan enerjinin yanında bütün besin öğelerini gereksinimi kadar

Detaylı

BESLENME BİYOKİMYASI BES 222

BESLENME BİYOKİMYASI BES 222 BESLENME BİYOKİMYASI BES 222 Dersin Kodu ve İsmi: BES 222- Beslenme Biyokimyası Dersin Sorumlusu:, Prof. Dr. Tanju Dersin Düzeyi: Lisans Dersin Türü: Zorunlu Dersin İçeriği: Vitaminlerin özellikleri ve

Detaylı

AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ

AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN MESLEK MESLEK SEVİYESİ : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Aşçı Yardımcısı, hijyen ve sanitasyon kurallarına

Detaylı

İleri Biyokimya (CEAC 502) Ders Detayları

İleri Biyokimya (CEAC 502) Ders Detayları İleri Biyokimya (CEAC 502) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İleri Biyokimya CEAC 502 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i CEAC 103 Dersin Dili

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI SAĞLIKLI BESLENME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI SAĞLIKLI BESLENME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI SAĞLIKLI BESLENME KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA

Detaylı

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( )

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( ) SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU (2018 2019) BİRİNCİ YIL KODU 1.Sınıf (I.Yarıyıl) T U K AKTS KODU 1.Sınıf (II.Yarıyıl) T U K AKTS 0303101 İlkokulda Temel Çevre Eğitimi AE 2 0 2 4 AE 3 0

Detaylı

A.İ.B.Ü. Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ZORUNLU DERSLER 1. sınıf 1. Dönem (1.

A.İ.B.Ü. Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ZORUNLU DERSLER 1. sınıf 1. Dönem (1. A.İ.B.Ü. Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ZORUNLU DERSLER 1. sınıf 1. Dönem (1. Yarıyıl) Gastronomiye Giriş (2-0-2) AKTS (4) Gastronomi ve ilgili

Detaylı

KURUMSAL. Misyonumuz. Vizyonumuz

KURUMSAL. Misyonumuz. Vizyonumuz 1 2 3 HAKKIMIZDA 4 KURUMSAL Misyonumuz Sağlıklı çalışma koşullarında, kalitesine güvenilen malzemeleri, bilinçli ve kusursuz işçilik ile işleyerek, sağlıklı ve lezzetli beslenme ilkesi ile sürekli müşteri

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) I. YARIYIL

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) I. YARIYIL T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) TDL 101

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2008-2009 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2008-2009 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2008-2009 1.YARIYIL SOİ 101 Bilgisayar I 2 2 3 4 Microsoft Office Programları; Microsoft Word, Seçilen bir metin parçasını biçimlendirme, Doküman üzerinde tablolar hazırlama

Detaylı

PASTACI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : PASTACI YARDIMCISI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE

PASTACI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : PASTACI YARDIMCISI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE PASTACI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : PASTACI YARDIMCISI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Pastacı Yardımcısı, pastane mutfağı araç,

Detaylı

AŞÇI YARDIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

AŞÇI YARDIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ AŞÇI YARDIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

Uygulamalý Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Mutfak Sanatlarý ve Yönetimi

Uygulamalý Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Mutfak Sanatlarý ve Yönetimi Uygulamalý Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Mutfak Sanatlarý ve Yönetimi CLM 202 - Yiyecek ve Ýçecek Yönetimi DERS TANITIM BÝLGÝLERÝ Dersin Adý Kodu Yarýyýl Teori (saat/hafta) Uygulama/Laboratuar (saat/hafta)

Detaylı

MENÜ PLANLAMA MENÜ PLANLAMA İLKELERİ. Dr. Hülya YARDIMCI

MENÜ PLANLAMA MENÜ PLANLAMA İLKELERİ. Dr. Hülya YARDIMCI MENÜ PLANLAMA VE MENÜ PLANLAMA İLKELERİ Dr. Hülya YARDIMCI MENÜ Servise sunulan yemeklerin listesi Tüketici ile kuruluşun beslenme servisi arasındaki iletişim aracı Tplu beslenme sistemlerinde yapılacak

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS ELEMANI (GARSON) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS ELEMANI (GARSON) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS ELEMANI (GARSON) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

Almanca I (GER201) Ders Detayları

Almanca I (GER201) Ders Detayları Almanca I (GER201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Almanca I GER201 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

BARMEN PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE

BARMEN PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE BARMEN PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : BARMEN MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Barmen/Barmaid, barda ön hazırlıkları, içecek hazırlama ve servisi,

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. AGE100 Temel Biligi Teknolojileri TD101 Türk Dili I AGE106 Muhasebe I

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. AGE100 Temel Biligi Teknolojileri TD101 Türk Dili I AGE106 Muhasebe I ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2014/15 ÖĞRETİM PROGRAMI 14.11.2014 Hazırlık YD001 Hazırlık Sınıfı 0 0 0 0 60 60 1. Yarıyıl AGE100 Temel Biligi Teknolojileri 2

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl BES601 Spor Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri K:(3,0)3 ECTS:10 Spor alanında bilimsel araştırmaların dayanması gereken temelleri, araştırmaların

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

Beslenme Dersi sunusu

Beslenme Dersi sunusu Beslenme Dersi sunusu Beslenme ile ilgili kavramlar Besin (lat.aliment): Yenebilen bitki ve hayvan dokularıdır. Su, organik ve inorganik ögelerden oluşur. Hayvansal ve bitkisel olarak iki kaynaktan elde

Detaylı

BAR SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : BAR SERVİS ELEMANI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE

BAR SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : BAR SERVİS ELEMANI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE BAR SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : BAR SERVİS ELEMANI MESLEK SEVİYESİ :. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Bar Servis Elemanı, barlarda salonu servise

Detaylı

ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARILARINDA YETERLİ VE DENGELİ BESLENME İLE HAREKETLİ YAŞAMIN ÖNEMİ VE ESASLARI

ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARILARINDA YETERLİ VE DENGELİ BESLENME İLE HAREKETLİ YAŞAMIN ÖNEMİ VE ESASLARI ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARILARINDA YETERLİ VE DENGELİ BESLENME İLE HAREKETLİ YAŞAMIN ÖNEMİ VE ESASLARI Beslenme yetersizlikleri ve yetersiz fiziksel aktivite çocuğun sosyal ve akademik başarısını etkileyen

Detaylı

Moleküler Farmakoloji ve Toksikoloji (CEAC 511) Ders Detayları

Moleküler Farmakoloji ve Toksikoloji (CEAC 511) Ders Detayları Moleküler Farmakoloji ve Toksikoloji (CEAC 511) Ders Detayları Ders Adı Moleküler Farmakoloji ve Toksikoloji Ders Kodu CEAC 511 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Güz 3 0 0 3

Detaylı

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SPOR YÖNETİCİLİĞİ ANABİLİM DALI DOKTORA BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI ZORUNLU DERSLER adı Teorik Pratik Kredi 1. Dönem SYÖ 501 Spor Tesisleri Planlaması ve İşletmeciliği 3 0 3 SYÖ

Detaylı

Mutfağın Bölümleri ve Mutfak Personeli

Mutfağın Bölümleri ve Mutfak Personeli Mutfağın Bölümleri ve Mutfak Personeli Mutfağın Ana Bölümleri Otel işletmelerinde örgüt yapısı oluşturulurken şunlara dikkat edilmelidir: İşletmenin büyüklüğü ve türü, İşletmenin örgütsel yapısı, Mutfağın

Detaylı

TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI

TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI Türkiye beslenme durumu yönünden hem gelişmekte olan, hem de gelişmiş ülkelerin sorunlarını birlikte içeren bir görünüme sahiptir. Ülkemizde halkın beslenme

Detaylı

ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ KKTC TURİZM VE MUTFAK SANATLARI YÜKSEKOKULU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı (Türkçe)

ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ KKTC TURİZM VE MUTFAK SANATLARI YÜKSEKOKULU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı (Türkçe) DERS PROGRAMI 1.YIL I. Dönem II. Dönem T U K Ders Kodu Dersin İsmi Ders Kodu T U K GMSP101 Mutfak Temel Bilgiler 8 2 3 3 GMSP102 Mutfak Yönetimi I 8 2 3 3 GMSP103 Gıda Sağlığı ve Güvenliği 6 3 0 3 GMSP104

Detaylı