AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM. Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 4. Öğrenci 6. Ders İşlemleri 6

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM. Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 4. Öğrenci 6. Ders İşlemleri 6"

Transkript

1

2 SAYFA 2 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM İçindekiler Tablosu Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 4 Öğrenci 6 Ders İşlemleri 6 Ders Ana Sayfası 7 Ders İçeriği 8 Ders İzleme ve Değerlendirme Esasları 9 Danışman Bilgisi 10 Ödev ve Projeler 10 Ayrıntılı Proje Bilgileri 11 Sınav Listesi 11 Sınav Alma Ekranı 11 Eğitim Değerlendirme Bilgileri 11 Ders Materyalleri 11 Dosyalar 12 Hatırlatmalar 12 Öğrenci İşlemleri 12 Belge ve Formlar 13 Dilekçeler 13 Dilekçe Gönderme ve Takip Sayfası 13 Mezuniyet Takip Çizelgesi 13 Karne 13 Not Dökümü 13 Ders Kayıt İşlemleri 13 Sınav Başlangıç, Bitiş ve Soru Görüntüleme Tarihi 14

3 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 3 İletişim 15 Akademik Takvim 15 Duyurular 15 Duyuru Bilgileri 15 Mesajlar 16 Kullanıcı Arama / Listeleme 17 Tartışma Grupları 17 Tartışma Konuları 17 Tartışma Grubu Mesaj Listesi 18 Tartışma Grubu Mesaj Ekleme Sayfası 18 Tartışma Konu Ekleme 18 Sohbet 18 Sohbete Giriş 18 Sohbet Arşivi 19 Kişisel Takvim 19 Ayarlar 20 Kişisel Bilgiler 20 Kişisel Bilgi Güncelleme 20 Parola Güncelleme 21 Sistem Araçları 21 Sıkça Sorulan Sorular 21 Geri Bildirim Formu 21 Gelişmiş Arama 21 Canlı Ders 22 Canlı Ders Arşivi 24 Ara Sınav 27 Canlı Ders Takvimi 30 Ödevler ve Projeler 32 Sınav Sonucu Öğrenme 35

4 SAYFA 4 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Öğrenci Kılavuzu Kayıtlı olduğunuz programın ders içeriklerine ve ders materyallerine ulaşabilirsiniz. Ödevlerinizi görüntüleyerek ödev teslimi yapabilir, sınavlarınıza girebilir ve ders danışmanlarınızın bilgilerini görüntüleyebilirsiniz. Bunun yanında, bölüm sekreterine ve öğrenci işlerine dilekçe gönderebilir, bu kullanıcıların sisteme yüklediği belge ve formları bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Aynı zamanda not dökümü, karne ve mezuniyet takip çizelgesi gibi belgelere ulaşabilirsiniz. Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş Sisteme giriş yapmak için uzem.amasya.edu.tr web adresinden aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi Sisteme Giriş sekmesine tıklanır. Açılan pencereden hangi programa kayıtlıysanız o programa ait butona tıklanır.

5 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 5 Bir önceki sayfadaki şekilden de görüldüğü gibi Uzaktan Eğitim Programları için Giriş butonuna tıklandıktan sonra aşağıdaki uzaktan eğitim yönetim sistemi kullanıcı giriş bilgileri penceresine ulaşılır. NOT: Bu pencereye linkini tıklayarak da ulaşılabilir. Size verilen Kullanıcı adı ve Parola ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

6 SAYFA 6 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Kullanıcı kodu ve parolanızla sisteme giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ana sayfaya yönlendirilirsiniz. Bir öğrencinin sistem üzerinde yapabileceği işlemlerin ana hatlarıyla gruplandığı ekran burasıdır. Öğrenci, bu ekrandaki linkleri kullanarak öğrenci bilgilerine, derslerine ve sınavlarıyla ilgili işlemlere ulaşabilir. Ders İşlemleri Öğrenci, almakta olduğu derslerin listesini bu sayfada görebilir, derslerin ana sayfalarına bu ekrandan ulaşabilir. Bunun için derslerin bulunduğu tablodaki 'Aç' linkine basması yeterlidir. Bu link yardımıyla, ulaşmak istediğin dersin ana sayfasına yönlendirilir.

7 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 7 Ders Ana Sayfası Bu sayfa, öğrencinin aktif olan dersiyle ilgili tüm işlemleri yapabildiği ve tüm bilgileri görüntülemek istediği sayfalara erişebildiği ders ana sayfasıdır. Öğrenci bu sayfada, ders içeriğine, müfredatına, danışman bilgisine, ödev ve projelerine, sınavlarına, sohbet saati bilgilerine, materyallere, ek dosyalara ve dersteki durumunun özetlendiği değerlendirme bilgileri sayfasına ulaşabilir. Ayrıca, alması gereken sınavların sayısını ve teslim etmesi gereken ödev ya da projelerin sayısını da ilgili sayfalara giden köprülerin hemen altlarında, turuncuyla yazılmış olarak, görebilir. Dersle ilgili duyuruların başlıklarını ise sayfanın sağ tarafında bulabilir. Bu kısımdaki başlıklara tıklayarak da duyuru metinlerine ulaşabilir. Ders sayfasından çıkarak ders listesine ulaşmak ve başka bir dersi açmak için öncelikle sayfanın sağ altında bulunan 'Ders Sayfasından Çıkış' linkine tıklaması gerekmektedir.

8 SAYFA 8 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Ders İçeriği Dersin interaktif içeriğine, ilgili dersi seçtikten sonra Ders İçerikleri menüsünden haftalık ders içeriklerine ulaşabilir ve içeriğe tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız.

9 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 9 Ders içeriklerinde daha önceden hazırlanmış ders videolarına Video linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ders İzleme ve Değerlendirme Dönem içinde, dersin gidişatını belirleyecek olan ders izlence ve esaslarına (müfredat) bu sayfadan ulaşılabilir. Bu sayfada; danışmanın hazırladığı ders tanımı, dersin haftaları (üniteleri), vereceği ödevlerin ve hazırlayacağı sınavların listesi ve sunduğu ek kaynak bilgileri bulunur. Bu sayfa, danışman tarafından dönem başında hazırlanmış olup, sayfada bulunan sınav ve ödevler henüz hazırlanmamış olabilir. Danışman, dönem içinde bu sayfada değişiklik yapabilir.

10 SAYFA 10 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Danışman Bilgisi Danışmanın özlük ve akademik bilgilerini bu sayfada bulabilirsiniz. Ödevler Projeler Bu sayfa, öğrencinin ödevlerinin ve projelerinin listelendiği sayfadır. Sayfadaki listede öğrenciye atanmış ya da atanacak olan ödev ve projeler, danışmanlarının bu ödevler için gönderdikleri ödev dosyaları, ödevlere yanıt olarak öğrencinin gönderdiği dosyalar, (varsa) öğrencinin aldığı puanlar görüntülenir. Danışman bir ödevin dosyasını sisteme yüklemiş olsa dahi bu dosya ödevin ilan tarihinden önce görüntülenemez. Eğer öğrenci bir ödevden henüz bir puan almamış ise ödev dosyası tekrar tekrar yüklenebilir.

11 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 11 Ayrıntılı Proje Bilgileri Ders danışmanı tarafından gönderilen projenin hedefi, amacı, aşama sayısı vb. bilgilerin gösterildiği sayfadır. Sınav Listesi Öğrencinin girmiş olduğu ya da girmesi gereken sınavların listesi bu sayfa- da bulunabilir, henüz girmemiş olduğu sınavlar 'Başlat' köprüsüne tıklanarak başlatılabilir. Bu sayfada, müfredata bağlı sınavlar ve öğrenciye özel hazırlanmış sınavlar tek bir listede görüntülenir. Öğrencinin girmiş olduğu sınavlar için, azami tekrar talebi sayısını aşmadığı sürece, tekrar talebi yapılabilir. Tekrar talepleri danışman tarafından değerlendirilir. Eğer kabul edilirse öğrencinin tüm sınav bilgileri sıfırlanarak, sınavı tekrar alması sağlanır. Sınav Alma Ekranı Bu ekran, öğrencinin sınav alma işlemini gerçekleştirdiği arayüzdür.arayüz, eş zamanlı loglama, klavye ve fare kısıtlamaları, sınav tekrar talebi gibi çeşitli özellikleri içermektedir. Öğrencinin herhangi bir sebepten dolayı yarım kalan sınavı öğrenci tarafından danışmanına bildirmesiyle danışmanın değerlendirmesi doğrultusunda sınavın sisteme tekrar yüklenebilmesi sağlanabilmektedir. Eğitim Değerlendirme Bilgileri Öğrencinin sınavları, ödevleri ve projeleri ile ilgili değerlendirme bilgileri bu sayfada bulunur. Dönem içinde bu sayfa hem öğrencinin gerçekleştirdiği işlemlerle (sınav almak, sohbete katılmak vb.) hem de danışmanın verdiği puanlarla otomatik olarak güncellenir. Ders Materyalleri Danışmanın derse ünite ya da hafta bazında yüklemiş olduğu ders materyalleri bu sayfada listelenir. Ders materyalleri bir web linki (köprüsü) ya da bir dosya olabilir. Eğer bir köprü ise, tıklandığında yeni bir pencerede açılacaktır. Ders materyali eğer bir dosya ise, tıklandığında sistem kullanıcıya bu dosyayı bilgisayarına kaydetmesi için bir kaydetme menüsü çıkaracaktır.

12 SAYFA 12 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Dosyalar Danışmanın derse ek olarak sisteme yüklemiş olduğu dosyaların listesine bu sayfadan ulaşılabilir, bu dosyalar bu şekilde kullanıcının bilgisayarına indirilebilir. Bunun için kullanıcının dosya adının üzerine tıklaması yeterli olacaktır. Hatırlatmalar Dersle ilgili önemli olayların başlıkları öğrenci ana sayfasının sağ tarafında bulunabilir. Bu kısımdaki başlıklara tıklanarak duyuru metinlerine ulaşılabilir. Öğrenci İşlemleri Öğrenci bilgileri, mezuniyet takip çizelgesi gibi bilgilere ulaşmak için gerekli olan köprüler bu sayfada bulunabilir.

13 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 13 Belge ve Formlar Üniversite veya ders danışmanları ile ilgili resmi yazışmalar ve/veya başvurularda kullanılabilecek dosyalar bu sayfada görüntülenebilir ve kullanıcının bilgisayarına indirilebilir. Bunun için dosya adına tıklamak yeterlidir. Mezuniyet Takip Çizelgesi Mezuniyet takip çizelgesi, öğrencinin mezuniyeti için aldığı ve alması gereken derslerin listesini bir arada görüntüler. Bu listede öğrencinin bağlı olduğu programın program yapısı (müfredatı) görüntülenir. Bu müfredat üzerinde, eğer bir dersi almış ise, aldığı dönem ve harf notu görünür. Müfredat üzerinde '-' işareti ile görünen dersler, henüz alınmamış anlamına gelir. Programı dışında aldığı dersler ise (varsa) sayfanın en altında bulunan diğer dersler tablosunda yer alır. Karne Öğrenci, bu sayfa ile almış olduğu dersleri dönem bazlı olarak listeleyebilir. Bunun için listenin hemen sol üstündeki çoklu seçme kutusundan notlarını listelemek istediği dönemi seçmesi yeterli olacaktır. Not Dökümü Öğrenci, bu sayfada not dökümünü bulabilir. Almış olduğu tüm dersler tek bir sayfada ve dersleri aldığı dönemlere göre gruplanmış ve sıralanmış şekilde görüntülenir. Ders Kayıt İşlemleri Öğrencinin dönem başında yapacağı ders ekleme-bırakma işlemleri bu ekrandan yürütülür.

14 SAYFA 14 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Sınav Başlangıç, Bitiş ve Soru Görüntüleme Tarihi Sınav başlangıç ve bitiş tarihleri öğrencilerin bir sınava giriş yapabilecekleri tarih aralıklarını belirtir. Soruları görüntüleme tarihi ise öğrencinin sınavında cevapladığı soruları görüntüleyebileceği tarihtir. Bu tarihlerle ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıdaki gibidir; Sınavın bitiş tarihi geçtikten sonra sınavın bitiş tarihi güncellenebilir. Sınavın bitiş tarihi geçtikten sonra öğrenci tekrar talebi yapamaz. Danışman soru görüntüleme tarihi kısmını doldurmak zorunda değildir. Bu durumda öğrenci sınavını bitirdiği andan itibaren sınav sorularını (cevapları ile birlikte) görebilir. Danışman sınav sorularını görüntüleme tarihini istediği şekilde belirtebilir. Belirtilen tarihten itibaren öğrenci sınavını tamamladıktan sonra sınav sorularını, verdiği cevapları ve doğru yanıtları görebilir. Soruları görüntüleme tarihi istenildiği zaman güncellenebilir.

15 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 15 İletişim Akademik Takvim Bu sayfada, üniversite tarafından belirlenen akademik takvim bilgileri listelenir. Duyurular Kullanıcı, kendisine yapılmış duyuruların listesine bu sayfadan ulaşabilir. Duyuruları başlangıç ya da bitiş tarihleri belirli bir tarih aralığında olacak şekilde filtre edebilir. Eğer başlangıç ve bitiş tarihleri aynı tarihi gösterecek şekilde seçilmiş ise filtreleme, verilen tarih duyuru başlangıç ve bitiş tarihlerinin arasında kalacak şekilde yapılır. Duyuru Bilgileri Bir duyurunun ayrıntılarının görüntülenebildiği sayfadır.

16 SAYFA 16 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Mesajlar Gelen Mesajlar Listesi Bu sayfada kullanıcılar, kendilerine gönderilen ve kendi göndermiş oldukları tüm mesajları listeleyebilirler. Silinmiş Mesajlar Sayfa başlığının hemen altında bulunan çoklu seçme kutucuğunda silinmiş mesajlar listelenir. Gönderilen Mesajlar Sayfa başlığının hemen altında bulunan çoklu seçme kutucuğunda gönderilen mesajlar seçilir ise kullanıcının diğer kullanıcılara gönderdiği mesajlar listelenir. Yeni Mesaj Bu sayfa aracılığıyla sistemdeki kullanıcılara sistem içi mesaj ve e posta gönderilebilir. Mesaj gönderebilmek için 'Kime', 'Konu', 'Önem Seviyesi' alanları ve mesaj metni doldurulmuş olmalıdır. Mesajın gönderileceği kullanıcı ya da birimlerin daha rahat bulunup seçilebilmesi amacıyla 'Kullanıcı Ara / Ekle' köprüsü kullanılabilir. Yayın tarihi alanı mesajın gönderileceği kullanıcılarda ne zaman görüntülenebileceğini belirtir. Bu alan boş bırakılırsa mesaj, gönderildiği anda listelenebilir olur. Son gönderme tarihi alanı, yazılacak olan mesaja istinaden cevap yazılabilecek son tarihi belirtir. E-posta gönderimi alanı, eğer işaretlenirse, mesajın bir kopyasının da kullanıcılara e-posta olarak gönderilmesini sağlar.

17 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 17 Kullanıcı Arama / Listeleme Bu sayfada sistemde kayıtlı kullanıcılar tek tek ya da kısayollar aracılığıyla seçilerek mesajınız kime kısmına eklenebilir. Mesaj gönderilecek kişi seçilir. 1 Konu yazılır. 2 Mesajın içeriği buraya yazılır. 3 Gönder butonuna tıklanarak mesaj gönderilir. 5 Ek bir dosya eklenecekse buradan eklenir. 4 Tartışma Grupları Derslerle ilgili ya da genel konuların tartışıldığı tartışma gruplarının listesi bu sayfada bulunmaktadır. Sayfada her kullanıcı kendi yetkisi dahilindeki tartışma gruplarını görebilir. Tartışma Konuları Bir tartışma grubuna ait konular bu sayfada listelenir. Her konunun mesajlarına yine bu sayfadan ulaşılabilir. Mesajlara ulaşabilmek için konu adının üzerine tıklamak gerekmektedir.

18 SAYFA 18 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Tartışma Grubu Mesaj Listesi Tartışma grubundaki bir konuya gönderilen mesajlar bu sayfada listelenir. Gönderilen mesajlar tarih sıralamasına göre ve alt alta sıralanmış olarak görüntülenirler. Tartışma Grubu Mesaj Ekleme Sayfası Bu sayfa ile tartışma grubuna mesaj eklenilebilir. Bunun için, mesaj bilgileri doldurulup sayfanın hemen sağ altındaki gönder düğmesine basılır. Tartışma Konu Ekleme Tartışma konusunun adı ve açıklaması girilerek tartışma grubuna konu eklenebilir ya da varolan bir konu güncellenebilir. Bunun için grup bilgileri yazılarak sayfanın hemen altındaki Ekle ya da Güncelle düğmesine basılması yeterli olacaktır. Sohbet Sohbet, danışmanlarının belirledikleri saatlerde o şubedeki öğrencilerin, danışmanıyla ders hakkında bilgi alışverişi yaptıkları platformdur. Ayrıca öğrenciler günün herhangi bir saatinde de kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunabilirler. Yalnız, öğrencilerin kendi aralarında yaptıkları mesajlaşma sistem tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır. Sohbete Giriş Formüllerin Gösterilmesi Bunun için MathType yazılımının Translators seçeneğinin altındaki ekranda "Translation to other language seçeneği seçilir. Translator olarak da: "MathML 2.0 (m namespace)" seçeneği seçilir. Formül yazıldıktan sonra formül seçilir ve clipboard a kopyalanır. Daha sonra, formül sohbet ekranındaki mesaj kutusuna yapıştırılır. Kopyalama işlemi sırasında MathType formülü bir xml formatına dönüştürür. Mesaj kutusuna yapıştırıldığında da bu xml formatı yapıştırılır. Mesaj gönderildiğinde ise, gelen mesaj penceresinde mesajın orjinal hali görüntülenir.

19 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 19 Danışman Penceresi Sohbet sırasında, danışmanın gönderdiği mesajların diğer mesajlar ile karışmaması için istenirse, danışman penceresi açılabilir. Bunun için menüdeki danışman penceresi düğmesine basmak yeterlidir. Bu durumda sohbet gelen mesajlar penceresi ikiye bölünür ve üst tarafta sadece danışmanın gönderdiği mesajlar listelenir. El Kaldırma Danışmana soracağınız bir soru olduğunda, el kaldır düğmesine basarak danışmanın size söz vermesini kolaylaştırabilirsiniz. Sohbet Portu Sohbet sistemi 1863 TCP portunu kullanmaktadır. Bu port firewall yazılımları sebebi ile kapalı ise ayarlar seçeneğine gidip bu portun lokal makinada açılması gerekebilir. Sohbet Arşivi Danışmanlar için mevcut şubelerindeki belirledikleri saatlerde yapılan sohbetlerin logları, öğrenciler için almış oldukları derslerin danışmanların belirledikleri saatlerde yapılan sohbetlerin loglarını görüntüleyebileceği sayfadır. Kişisel Takvim Panoramik Takvim Kullanıcıların kişisel notlarını tutabileceği, kendilerine yapılan duyuruları ve akademik takvimi görüntüleyebileceği panoramik takvim bu sayfada bulunur. Sayfanın sağ üst tarafında duyurular ve kendi notlarım adlı iki kutucuktan işaretlenmiş olanlar, takvim alanında hangi tip notların görüntüleneceğini belirlerler. Notların üzerlerine tıklanarak, eğer kullanıcının kendi notu ise, not listesi sayfasına, duyuru ise duyuru listesine ve akademik takvim notu ise akademik takvim sayfasına ulaşılır. Takvim Notları Bu sayfada belirli bir güne ait takvim notları listelenir. Bu takvim notları 'Sil' köprülerine basılarak silinebilir. Takvim Not Ekleme Bu sayfa ile belirli bir gün için takvim notu eklenebilir ya da var olan bir not güncellenebilir. Bunun için not bilgileri girilip Ekle ya da Güncelle düğmelerine basılması yeterli olacaktır.

20 SAYFA 20 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Ayarlar Kullanıcının tüm sistem bilgilerine ulaşması, ayarlarını güncellemesi ve sistem içinde arama yapmak gibi fonksiyonları kullanabilmesi için bu sayfaları kullanması gerekir. Kişisel Bilgiler Kullanıcı, kişisel bilgilerini bu sayfada görebilir. Kişisel bilgilerini güncellemek için 'Bilgileri Güncelle' köprüsüne tıklayabilir. Kişisel Bilgi Güncelleme Bu sayfada kullanıcı, kişisel bilgilerini güncelleyebilir. Bunun için, güncellemek istediği bilgileri doldurarak Güncelle düğmesine basar.

21 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 21 Parola Güncelleme Kullanıcılar parolalarını bu sayfa ile güncelleyebilirler. Bunun için kullanmakta oldukları geçerli parolalarını bir kere, yeni parolalarını ise olası hataları engellemek amacıyla iki kere girip, Güncelle düğmesine basarlar. Parola politikası sayfa açıklamasının hemen altında yer alır. Bu politikaya aykırı bir parola seçilemez. Parolalar sistem veritabanında tek yönlü bir şifreleme mekanizmasından geçirilerek korunur ve hiçbir yetkili personel tarafından bilinemez. Bu nedenle parolanın kaybedilmesi durumunda bu bilginin kullanıcıya sağlanması mümkün değildir. Bu tür durumlarda kullanıcılar Parolamı Unuttum işlemiyle ya da sistem yöneticisine e-posta adresinden mail yoluyla başvurarak otomatik olarak bir parola üretebilirler. Sistem Araçları Sistem araçları ile sistemin kullanılışına yönelik ayarlar ve sıkça sorulan sorular, geri bildirim formları gibi sayfalara ulaşılabilir. Temel olarak bu sayfanın işlevi, kullanıcıların bu sayfalara ulaşabilecekleri köprüleri içermektir. Sıkça Sorulan Sorular Sistemin kullanımı sırasında karşılaşılan genel sorunlarla ilgili sorular ve yanıtları bu sayfada bulunabilir. Sıkça sorulan sorular sayfasında gösterilen sorular ve cevapları sistem yöneticisi tarafından düzenlemiştir. Kullanıcılar, bu sorular arasından sadece yetkileri dahilinde olanları listeleyebilirler. Geri Bildirim Formu Kullanıcıların, sistem yöneticisine olan mesajlarını iletebildikleri sayfadır. Geri bildirim formları, sistemdeki teknik ya da görsel eksiklikleri bildirmek ya da bu konularda düşünce belirtmek için kullanılabilir. Gelişmiş Arama Sistemde bulunan bölümler, dersler, müfredat bilgileri, programlar, tartışma grupları ve kullanıcılar üzerinde gelişmiş arama aracını kullanarak arama yapılabilir. Gelişmiş arama sayfasına sayfanın sağ üstündeki arama kutusunu kullanarak da ulaşılabilir. Arama işlemini kullanmak için arama yapılacak söz öbeği en az 3 karakter olmalıdır.

22 SAYFA 22 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Canlı Ders Öncelikle sisteminizde Adobe Flash Player ( ) kurulu olduğundan emin olunuz. Google Chrome tarayıcısını kullanarak sisteme giriş yapınız. Hatırlatmalar bölmesinden katılmak istediğiniz Canlı Oturumu seçiniz. Oturumu Aç linkini tıklayarak Canlı Oturuma katılabilirsiniz.

23 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 23 Eğer sayfa açılmaz ise Google Chrome Pop-up engelleyici sayfayı engellemiş olabilir. Bunun için Sağ üst köşedeki işareti tıklayarak engellemeyi kaldırabilirsiniz

24 SAYFA 24 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Canlı Ders Arşivi Katılamadığınız veya tekrar izlemek istediğiniz Canlı Dersleri aşağıdaki şekilde takip edebilirsiniz. Öncelikle sisteminizde Adobe Flash Player ( ) kurulu olduğundan emin olunuz. Google Chrome tarayıcısını kullanarak sisteme giriş yapınız. Canlı Ders Arşivini Görüntülemek

25 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 25 Sanal Sınıf Oturum Listesi linkini tıklayınız. Oturum Arşivi Linkini Tıklayınız.

26 SAYFA 26 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Arşivi Aç linkini tıklayarak oturum arşivini görüntüleyebilirsiniz. Eğer sayfa açılmaz ise Google Chrome Pop-up engelleyici sayfayı engellemiş olabilir. Bunun için Sağ üst köşedeki işareti tıklayarak sitesindeki pop- up lara her zaman izin ver seçeneğini seçerek Bitti butonunu tıklayınız. Tekrar Arşivi Aç linkini tıkladığınızda oturum açılacaktır

27 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 27 Ara Sınav Öğretim elemanı tarafından size ara sınav ataması yapıldığında aşağıyı izleyiniz Ara sınavlara katılabilmek için ders listesinden sınavına katılacağınız dersi açınız. 1 Ders işlemleri menüsüne tıklayınız. 2 Sınav olacağınız dersin Aç linkine tıklayınız.

28 SAYFA 28 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Açılan sayfadan Sınavlar sekmesine tıklayınız. 3 Sınavlar menüsüne tıklayınız. 4 Sınav başlama saati geldiğinde Başlat linki görünür olacaktır. Sınavı başlatmak için tıklayınız. 5 Sınavı başlatmak için tıklayınız.

29 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 29 6

30 SAYFA 30 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Son olarak gelen pencereden Tamam tıklanarak sınav bitirilir. Canlı Ders Takvimi Haftalık canlı ders programına ulaşmak için sistem üzerinden İletişim butonuna tıklanır.

31 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 31 Açılan pencereden Sanal Sınıf (Sohbet) butonuna tıklanır. Daha sonra Tıklayınız linkine tıklayarak canlı ders takviminin olduğu sayfaya geçiş yapılır. Sayfanın görünümü aşağıdaki gibi olup öğrencinin haftalık programı görüntülenir. Ayrıca bu sayfadan da canlı derslerinizi açabilirsiniz. Bunun için ilgili dersi ve saati seçtikten sonra sol kutucukta açılan Aç linkini kullanabilirsiniz. 1 2

32 SAYFA 32 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Ödev ve Projeler Ders İşlemleri menüsünden sınav olacağınız derse Aç linkine tıklayarak giriş yapınız.

33 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 33

34 SAYFA 34 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM

35 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 35 Sınav Sonucu Öğrenme Ders İşlemleri menüsünden sınav sonucunu öğreneceğiniz derse Aç linkine tıklayarak giriş yapınız ve aşağıdaki adımları izleyiniz. Eğitim Değerlendirme Bilgileri butonuna tıklayınız. 1 Toplam Puan bölümünden sınav puanınızı öğrenebilirsiniz. 2

36

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi- Öğrenci Klavuzu

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi- Öğrenci Klavuzu Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi- Öğrenci Klavuzu 2012 A MASYA Ü NİVERSİTESİ- UZEM[UZEM. AMASYA. EDU. TR] İçindekiler Uzaktan Eğitim Yönetim

Detaylı

Öğrenci Kılavuzu. İletişim. Kullanıcı Arayüzleri. İletişim Ana Sayfası

Öğrenci Kılavuzu. İletişim. Kullanıcı Arayüzleri. İletişim Ana Sayfası Öğrenci Kılavuzu Kayıtlı olduğunuz program çerçevesinde kaydolduğunuz şubelerin ders içeriklerine, ilave ders malzemeleri ve dosyalarına ulaşabilir, ödevlerinizi görüntüleyerek ödev teslimi yapabilir,

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ KILAVUZU. uzem.amasya.edu.tr

AMASYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ KILAVUZU. uzem.amasya.edu.tr AMASYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ KILAVUZU uzem.amasya.edu.tr Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014 http://uzem.amasya.edu.tr

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ U Z A K T A N E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ Öğretim Yönetim Sistemi ve Sanal Sınıf (ESLMS) Öğrenci Kılavuzu İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim

Detaylı

OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU

OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. DOSYA... 3 1.1. PLU... 3 1.2. PLU TUŞU... 5 1.3. TERAZİ PLU TUŞU... 6 1.4. KISIM... 7 1.5. PARAMETRE AYARLARI... 8 1.6. KDV ORANI... 9 2. RAPOR...

Detaylı

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci kendisine bildirilen Kullanıcı kodu ve parola bilgileri ile sisteme giriş yaptığında Öğrenci Ana Sayfası ekranına ulaşılır. Öğrenci Ana Sayfası ekranından,

Detaylı

Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi

Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerinden yürütülmektedir. Öğretim Yönetim Sisteminde,

Detaylı

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU (16.11.2009)

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU (16.11.2009) ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU (16.11.2009) Sevgili Öğrenciler, Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, öğrenciliğiniz süresince akademik etkinliklerle

Detaylı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Projesi Nedir: Projesi; Đthalat ve ihracat işlemi yapan Yükümlülerin, Gümrük Đşlemlerinde Gümrük Müsteşarlığınca kağıt ortamında istenen belgeleri Merkezi Gümrük Sistemine dijital ortamda gönderebilmesini

Detaylı

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi

Detaylı

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Konya, 2015 ENOCTA sisteme giriş: 1. Web tarayıcınızın adres çubuğuna

Detaylı

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öncelikle Yüksekokulumuz ana sayfasından(http://uzak4.mersin.edu.tr/)

Detaylı

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Vekâlet İptali... 5 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 8 Red İşlemi... 8 İmza İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi...

Detaylı

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU Gündem 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Öğrenci Ana Sayfası Ders Ana Sayfası Ders Planı (Müfredat) Sınavlar Ödevler Sanal Sınıf Oturumları Sanal Sınıf Oturum Kayıtları İçerikler Ders

Detaylı

E-DEVLET TMGD FAALİYET RAPORU BİLDİRİMİ FİRMA FAALİYET RAPORU ONAYLAMA

E-DEVLET TMGD FAALİYET RAPORU BİLDİRİMİ FİRMA FAALİYET RAPORU ONAYLAMA DUYURU Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ in, Tehlikeli madde güvenlik danışmanının görev ve yükümlülükleri başlıklı 23 üncü maddesinin 2 inci fıkrasının (c) bendi kapsamında, işletmelerde

Detaylı

1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM

1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ 1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM 1.1. Giriş Ekranları İş yazılım tarafından Kamu Denetçiliği

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-03 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3 Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten sonra grafik nasıl oluşturulur, çizim

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNDE ONLINE SINAVA KATILMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNDE ONLINE SINAVA KATILMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNDE ONLINE SINAVA KATILMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Öncelikle http://uzak.nevsehir.edu.tr adresinde girerek uzaktan eğitim sisteminde oturum açmanız gerekmektedir. Yukarıda yazılı

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr İLETİŞİM: Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Merkez / Afyonkarahisar Telefon: (0272) 228 11 74 Faks : (0272) 444 03

Detaylı

SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU 02 Şubat 2011 http://www.sim-sistem.com SİM SİSTEM sayfasına giriş yapılır ve SIM MARKET bağlantısı tıklanır. İşletme kodu ve Şifre girilir. Ardından

Detaylı

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen)

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen) MUDES KULLANIM KILAVUZU (Eğitmen) İçindekiler Giriş... 3 Sistem Gereksinimleri... 3 Tarayıcı Gereksinimleri... 3 Minimum Donanım Konfigürasyonu... 3 Giriş Sayfası... 4 Ana Sayfa... 5 Duyurular... 5 Mesajlar...

Detaylı

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ.

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ. UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİYLE VERİLECEK OLAN TÜRK DİLİ I, YABANCI DİL I VE ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I DERSLERİNE ÖĞRENCİLERİNİN ERİŞİM YAPABİLMELERİ İÇİN KULLANILACAK YÖNTEM. 1. Adım eruzem.erciyes.edu.tr

Detaylı

EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu. Erişim İndirme Özelliği

EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu. Erişim İndirme Özelliği EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu Erişim İndirme Özelliği Anahtar kelimeler kullanarak e-kitaplarınız arasında arama yapabilirsiniz En son eklenen ya da yeni e-kitaplar arasından seçim yapabilirsiniz

Detaylı

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde MICROSOFT OFFICE Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde anlatılmasına sunu denir. Sunuyu sınıfa ya

Detaylı

H ı z l ı v e e t k i n ö ğ r e n m e y o l u! Akademik e.mobil

H ı z l ı v e e t k i n ö ğ r e n m e y o l u! Akademik e.mobil H ı z l ı v e e t k i n ö ğ r e n m e y o l u! Akademik e.mobil Neler Anlatacağız? Öğrenci Ekranları Dersler Hatırlatmalar Karne Fazlası 2 Akademik Uygulamaya Genel Bakış Uygulama Öğretim Elemanı ve Öğrenci

Detaylı

MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI

MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI Svl. Müh. Murat ŞİMŞEK 1nci HİBM K.lığı Jet Revizyon Müdürlüğü Mayıs 2004, ESKİŞEHİR 1 / 9 Uçak motorlarının arıza analizinde kullanılacak motor

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ REHBERİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ REHBERİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ REHBERİ 1 Bu belge Erzincan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından yönetilen Uzaktan Eğitim derslerinin sistem üzerinden erişimine yönelik

Detaylı

ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ

ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler... 3 1.1. Kullanıcı Girişi... 3 1.1.1. Sayfaların Genel Yapısı... 4 2. MTSK (Motorlu Taşıt

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI Haziran 2015-1 - 12.06.2015 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 3 2.1. Öğrenci

Detaylı

Şehrin her yanında hep yanında

Şehrin her yanında hep yanında Ulaşım kartınızın kapsamını genişlettik, İzmirim Kart ile şehirde hareket etmek şimdi daha kolay. İzmirim Kart Kredi / Banka Kartları İle İnternet Üzerinden Türk Lirası Yükleme Kullanıcı Kılavuzu İNTERNET

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. DESTEK BAŞVURU SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

Yaz Okulu Misafir Öğrenciler için Kullanım Kılavuzu

Yaz Okulu Misafir Öğrenciler için Kullanım Kılavuzu Yaz Okulu Misafir Öğrenciler için Kullanım Kılavuzu 1. Uzaktan eğitim yönetim sistemine (UEYS) giriş için, http://ibuzem.ibu.edu.tr internet adresine giriniz. 2. İnternet sayfasında bulunan Sisteme Giriş

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Fiziki Varlık Yönetimi Bakım Yönetimi Modülü Kullanıcı Kitabı

Fiziki Varlık Yönetimi Bakım Yönetimi Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi Bakım Yönetimi Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi - Bakım Yönetimi Modülüne Genel Bakış Şirket içerisindeki fiziki varlıkların, motorlu taşıtların ve IT varlıkların bakım

Detaylı

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının 1 İÇİNDEKİLER Contents KİTaS Nedir?... 3 KİTaS Ne Değildir?... 3 KİTaS ı kullanmam için neler gerekli?... 4 KİTaS Sistemi 3 kullanıcı profili bulunmaktadır... 4 A. Öğrenci Profili,... 4 B. Öğretmen Profili...

Detaylı

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA 1. Aşama : Münhal bulunan noterliklere müracaatta bulunmak isteyen

Detaylı

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURU EKRANI KILAVUZU

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURU EKRANI KILAVUZU ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURU EKRANI KILAVUZU Üniversitemize kurumiçi, yurtiçi ve yurtdışı yatay geçiş başvuruları Ön Lisans Ve Lisans Programları Arasında Yatay Geçiş Kılavuzunda

Detaylı

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu ÖNSÖZ Akademik LMS (ALMS), Türkiye'deki yüksek öğrenim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Not Uyarı *Program kullanımı için Adobe Flash Player programının son sürümünün yüklenmesi ve gerekli izinlerin verilmesi gerekmektedir. *Teknik problemlerin çözümü için ziya.aksu@kapadokya.edu.tr

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı

Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi - Talep Modülüne Genel Bakış Şirketler bu modülü kullanarak tüm şubelerindeki şirket araçlarıyla ilgili alış,satış, değiştirme

Detaylı

Admin. w w w. e n o c t a. c o m

Admin. w w w. e n o c t a. c o m Admin w w w. e n o c t a. c o m H ı z l ı v e e t k i n ö ğ r e n m e y o l u! Akademik e.mobil Tanıtım Sunumu Neler Anlatacağız? Akademik Uygulamaya Genel Bakış Hakkında Ekranı Öğrenci Ekranları Dersler

Detaylı

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM)

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM) Sisteme Nasıl Girebilirim? Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemine lms.alparslan.edu.tr adresinden giriş yapılacaktır. Sisteme girildiğinde, kullanıcı adı ve parolanızı girebileceğiniz bir

Detaylı

METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU

METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU PLATFORMUN BAŞLATILMASI http://gedik-cdn.foreks.com/mail/gedikforex4setup.exe linkinden MT4 İşlem Platformunu bilgisayarınıza indirin. Link yardımı ile indirilen

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS), öğrencilere öğrenme materyali, ödev, forum, sınav gibi farklı etkinlikler sunan ve

Detaylı

Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu

Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu 1. Sistem Özellikleri Sampaş Akademi ye istikrarlı erişim ve uzaktan eğitim aktivitelerine katılabilmek için kullanıcı bilgisayarının aşağıdaki özellikleri

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sisteme Giriş...1. Şifre Hatırlatma...1 ANA SAYFA...2 EĞİTİMLERİM SAYFASI...2. Genel Rapor...3. Kullanıcı Bilgileri...

İÇİNDEKİLER. Sisteme Giriş...1. Şifre Hatırlatma...1 ANA SAYFA...2 EĞİTİMLERİM SAYFASI...2. Genel Rapor...3. Kullanıcı Bilgileri... İÇİNDEKİLER Sisteme Giriş...1 Şifre Hatırlatma...1 ANA SAYFA...2 EĞİTİMLERİM SAYFASI...2 Genel Rapor...3 Kullanıcı Bilgileri... 4 Sistem Bilgileri...4 İletişim Bilgileri...5 Ayarlar...6 Soru Sistemi...6

Detaylı

Personel İzin Takip Programı. Kullanım Kılavuzu Dokümanı

Personel İzin Takip Programı. Kullanım Kılavuzu Dokümanı Personel İzin Takip Programı Kullanım Kılavuzu Dokümanı Personel İzin Takip Kullanım Kılavuzu Rev.: İ Ç İ N D E K İ L E R 1. GİRİŞ...3 1.1 TANIM...3 1.2 KISALTMA VE TERİMLER SÖZLÜĞÜ...3 2. KULLANIM KILAVUZU...4

Detaylı

Glogster - Öğrenciler için Rehber

Glogster - Öğrenciler için Rehber Glogster - Öğrenciler için Rehber Glogster Nedir? Glogster blut tabanlı geliştirilmiş bir platformdur. Bu platformda metin, grafik, ses ve video gibi çoklu ortam öğelerini bir arada kullanarak kavram karikatürleri,

Detaylı

Pedagojik Formasyon Öğrencileri için Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş Kılavuzu

Pedagojik Formasyon Öğrencileri için Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş Kılavuzu 1. Uzaktan eğitim yönetim sistemine (UEYS) giriş için, http://ibuzem.ibu.edu.tr internet adresine giriniz. 2. İnternet sayfasında bulunan Sisteme Giriş butonuna tıklayınız. Uzaktan eğitim sistemi giriş

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

SIK SORULAN SORULAR (SSS) Ayarlar Menüsüyle Çalışmak İletişim Menüsünü Tanımak... 8

SIK SORULAN SORULAR (SSS) Ayarlar Menüsüyle Çalışmak İletişim Menüsünü Tanımak... 8 İçindekiler SIK SORULAN SORULAR (SSS)... 2 1. Uzaktan Eğitim Platformuna giriş yaparken kullanacağım kullanıcı adı ve şifrem nedir?... 2 2. Sisteme giriş şifremi unuttuğum zaman ne yapmalıyım?... 2 3.

Detaylı

Enocta Eğitim Platformu Kullanıcı Kullanım Kılavuzu

Enocta Eğitim Platformu Kullanıcı Kullanım Kılavuzu Enocta Eğitim Platformu Kullanıcı Kullanım Kılavuzu enocta Profilo İş Merkezi, Cemal Şahir Sok. No:26-28 34394 Mecidiyeköy / İstanbul T 0 212 356 13 00 F 0 212 356 13 09 www.enocta.com 1 İ çindekiler GIRIŞ...

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu Enformatik Bölüm Başkanlığı 2014 Uzaktan Eğitim Sistemine Giriş 1. Tarayıcınızın adres

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2. Hazırlayan : Erdem YAVUZ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2. Hazırlayan : Erdem YAVUZ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2 Hazırlayan : Erdem YAVUZ FORMULLER Formül Çubuğuna yazmış olduğumuz formuller sayaesinde hücreler arasında matematiksel işlemler yapabiliriz. Excel de formüller

Detaylı

DERS PROGRAMI İŞLEMLERİ

DERS PROGRAMI İŞLEMLERİ DERS PROGRAMI İŞLEMLERİ Haftalık ders programları, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanmış son ders çizelgelerine göre hazırlanarak e-okul sistemine aktarılmıştır. e-okulda, sınıf/şubelerine

Detaylı

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Sisteme giriş yapabilmek için butonunu tıklayınız. http://turtep.yesevi.edu.tr/ adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Açılan pencerede ilgili kısımlara kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip Giriş butonunu tıklayınız.

Detaylı

AVCILAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK İŞLEM SİSTEMİ

AVCILAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK İŞLEM SİSTEMİ AVCILAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK İŞLEM SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU A. ÇİMEN H. ÇELİKER 2011 İÇİNDEKİLER SİSTEME GİRİŞ VE KULLANICI AYARLARI SAYFA 1-2 KULLANICI ARAYÜZ EKRANI SAYFA 3 VEKALET MOD KULLANIMI

Detaylı

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Bu kılavuzda, sizlere Uzaktan Eğitim Bölümüne Android işletim sistemi yüklü cihazlar kullanarak E-Nocta sistemine girişi anlatacağız. 1- İlk olarak cihazın Google

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Elektronik - Sağlık Personeli Bilgi Sistemi 12.11.2015 2 E-SPEBİS NEDİR? Elektronik Sağlık Personeli

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI Eylül 2015-1 - 01.09.2015 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 4 2.1. Öğrenci

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM PLATFORMU KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... ŞEKİL LİSTESİ... II İTİCUUEP'E GİRİŞ...1 Ayarlar Menüsüyle Çalışmak...6 İletişim Menüsünü Tanımak...8

Detaylı

Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu

Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu Haziran - 2016 Güneş Sistemi Li-Nova 9.01 / TÜİK e-vt Kullanıcı Klavuzu 1/16 Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından

Detaylı

GELEN EVRAK KAYIT KULLANICI KILAVUZU

GELEN EVRAK KAYIT KULLANICI KILAVUZU GELEN EVRAK KAYIT KULLANICI KILAVUZU 2012 İÇERİK GELEN EVRAK KAYIT... 4 1.1. Gelen Evrak Detaylı Kayıt... 4 Geliş Şekli: Evrakın birime ulaşma şekli seçilir, birden fazla kutucuk işaretlenebilir.... 5

Detaylı

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Bu kılavuzda sizlere ios işletim sistemi yüklü cihazlarla Uzaktan Eğitim Platformu E- Nocta sistemine girişi anlatacağız. 1- İlk olarak cihazın Apple Store bölümüne

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

Bilinmeyen Pay Dönüşüm İşlemleri

Bilinmeyen Pay Dönüşüm İşlemleri Bilinmeyen Pay Dönüşüm İşlemleri İÇERİK Bilinmeyen Pay Dönüşüm İşlem Akışı... 3 Bilinmeyen Pay Dönüşüm İşlemleri (İhraççı İşlemi)... 3 Bilinmeyen Pay Dönüşüm (ONAY) İşlemleri (İhraççı İşlemi)... 7 Bilinmeyen

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

MİKRO PROGRAMININ GÜNCELLENMESİ

MİKRO PROGRAMININ GÜNCELLENMESİ İŞLEMLERİ UYGULAMADAN ÖNCE TÜM DOKÜMANI LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUNUZ. İŞLEMLER ESNASINDA UYGULAMA EKSİKLİKLERİNDEN, KONFİGÜRASYON YETERSİZLİKLERİNDEN VB. SEBEPLERDEN OLUŞABİLECEK HATALARDAN DOLAYI ERAY

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU İnternet tarayıcınızın adres satırına www.dernekler.gov.tr adresini yazınız. Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın web sayfası açılınca DERBİS

Detaylı

GİRİŞ. !" Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e!

GİRİŞ. ! Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e! GİRİŞ Bu programın amacı, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen mühendis, mimar veya teknik elemanlara mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU Bakanlığımız web sayfasından Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştiril Sisteme giriş

Detaylı

Öğrenciler İçin Moodle Kullanma Kılavuzu

Öğrenciler İçin Moodle Kullanma Kılavuzu ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini değişik biçimlerde paylaşma ve tartışma, derslere kayıt olma,

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Yüksek Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÜYELİK... 3 YATIRIMCI ÜYE... 4 e-devlet Şifresi ile Üyelik Kaydı... 4 T.C. Kimlik Numarası ve MKK Şifresi

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1.GİRİŞ 1 2.BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 1 2.1 Proje İşlemlerim 2 2.1.1. Projelerim Ekranı 3 2.1.1.1. Yeni Proje Tanımlama 3 2.1.1.1.1. Proje Bilgileri 4 2.1.1.1.2.Proje Çalışanı Bilgileri 5 2.1.1.1.3.Özet

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

6. NESNE İŞLEMLERİ. 6.1. Şekil Ekleme. Bu bölümde nesne eklemeyi ve biçimlendirmeyi öğreneceğiz.

6. NESNE İŞLEMLERİ. 6.1. Şekil Ekleme. Bu bölümde nesne eklemeyi ve biçimlendirmeyi öğreneceğiz. 6. NESNE İŞLEMLERİ Bu bölümde nesne eklemeyi ve biçimlendirmeyi öğreneceğiz. 6.1. Şekil Ekleme Metin Belgesi üzerine çeşitli otomatik şekiller ekleyebiliriz. Çizim araç çubuğu üzerindeki şekiller fare

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM PLATFORMU KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... ŞEKİL LİSTESİ... II İTİCUUEP'E GİRİŞ...1 Ayarlar Menüsüyle Çalışmak...8 İletişim Menüsünü Tanımak...10

Detaylı

ESPARK Cadde Park Otomasyonu Kullanım kılavuzu

ESPARK Cadde Park Otomasyonu Kullanım kılavuzu 2016 ARK Cadde Park Otomasyonu Kullanım kılavuzu WWW.ELEKTROSOFT.COM.TR (262) 341 26 23 ELEKTROSOFT BİLİŞİM KOU TEKNOPARK - KOCAELİ 1 İÇİNDEKİLER 1. Genel Sistem Tanıtımı 2. Açılış Ekranı 3. Sisteme Giriş

Detaylı

Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır.

Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır. Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır. A-2: Üniversitemiz sayfasında bulunan uzaktan eğitim merkezi linkine tıklanarak uzem.erzincan.edu.tr

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 ÖSYS YENİ KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 ÖSYS YENİ KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 ÖSYS YENİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz. 2016-2017

Detaylı

RAMDEVU SİSTEMİ. RAMDEVU Sistemine nasıl ulaşılır? RAMDEVU sistemine https://ramdevu.meb.gov.tr internet adresinden giriş yapılır.

RAMDEVU SİSTEMİ. RAMDEVU Sistemine nasıl ulaşılır? RAMDEVU sistemine https://ramdevu.meb.gov.tr internet adresinden giriş yapılır. RAMDEVU SİSTEMİ RAMDEVU sisteminin amacı nedir? 1-Rehberlik Araştırma Merkezlerinden (RAM) Eğitsel Tanılama Hizmeti almak isteyen engelli bireylerin RAM lara gitmeden internet üzerinden randevu alabilmesi

Detaylı

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN YÖNETİM SİSTEMİ

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN YÖNETİM SİSTEMİ - Yönetici - Kurum/Okul - Ücretli Öğretmen İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Online Ücretli Öğretmen Yönetim Sistemi Sistemde ASP.NET C# programlama dili ve MySQL veritabanı kullanılmaktadır. Sistem Milli

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

Gelir ve kurumlar vergisi iade taleplerinde bazı bilgi ve belgelerin elektronik ortamda alınması hk.

Gelir ve kurumlar vergisi iade taleplerinde bazı bilgi ve belgelerin elektronik ortamda alınması hk. Gelir ve kurumlar vergisi iade taleplerinde bazı bilgi ve belgelerin elektronik ortamda alınması hk. Tarih: 22/01/2016 Sayı: GVK-99 /2016-1 T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Vergisi

Detaylı