T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU"

Transkript

1 T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU

2 İnternet tarayıcınızın adres satırına adresini yazınız. Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın web sayfası açılınca DERBİS butonuna Daha sonra, açılan penceredeki DERBİS GİRİŞ butonuna tıklayınız. tıklayınız.

3 Sistem sizi, Kullanıcı Girişi ekranına yönlendirecektir. Bu pencerede TC Kimlik no ekranına dernek başkanının TC kimlik no bilgisi, şifre ve parolayı girerek giriş butonuna tıklayınız.

4 Derbis sistemine başarıyla giriş yaptınız. Görüldüğü gibi sistemin sol kenarında menüler yer almaktadır. DERBİS'de beyanname işlemlerini gerçekleştirmek için menüden Beyanname alanını tıklayınız.

5 Beyanname sayfası resimde görüldüğü gibidir. Bu alanda beyanname yılı otomatik olarak gelmektedir. Beyanname bölümünde sırasıyla giriş yaparak istenilen bilgileri giriniz. Görüldüğü gibi ilk bölüm Kurum Kimlik Bilgisi bölümüdür. Bu bölümde kuruma ait kimlik bilgilerinin birçoğu sistem tarafından ekrana yansıtılır.

6 Kurum Kimlik bilgisi ekranında yer alan dernek iletişim bilgileri ve dernek başkanı bilgileri bölümünü kontrol ediniz. Eğer hata var ise hatalı alanı tıkladıktan sonra sil butonuyla silerek ilgili alana doğrusunu girip Ekle butonuyla ekleyiniz.

7 Beyannamede yer alan 2.Bölüm Hukuki Statü bölümüdür. Bu bölüm ve diğer bölümlerde evet ve hayır seçenekleri yer almaktadır. Evet seçeneği seçildiğinde açılan pencerelere istenilen bilgileri girmeyi unutmayınız. Örneğin bu bölümde yer alan temsilcilik alanında daha önce girilmiş temsilcilik var ise aşağıdaki resimde görüldüğü gibi temsilcilik bilgisi gelecektir. Artık böyle bir temsilciliğiniz yok ise Beyannameden Çıkar butonuyla çıkarabilirsiniz. Ekrana gelen temsilcilik haricinde bir başka temsilciliğiniz var ise ya da ilk kez temsilcilik girecek iseniz Derneğinize bağlı temsilcilik var mı? sorusunu evet olarak işaretleyiniz. Daha sonra açılacak alt menüden Yeni Temsilcilik Ekle butonuyla da temsilcilik bilgilerini giriniz. Ayrıca temsilciliğin adresinin; yönetim kurulu kararıyla temsilci olarak görevlendirilen kişi veya kişiler tarafından o yerin mülki idare amirliğine yazılı olarak bildirilmesi gerektiğini unutmayınız.

8 Temsilcilik girmek istediğinizde açılacak yeni temsilcilik ekleme penceresinden istenilen bilgileri giriniz ve Kaydet butonuna basınız. Kaydet butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız. Aynı bölüm içerisinde yer alan Derneğiniz platform/girişim/hareket vb. Geçici bir birliğin içinde yer alıyor mu? sorusuna uygun olarak cevap veriniz. Eğer evet olarak işaretlerseniz ekrana gelecek olan Yeni Platform Ekle butonunu tıklayınız ve aşağıdaki resimde görüldüğü bilgilerin girileceği bir sayfa açılana kadar bekleyiniz. Açılan pencereye istenilen bilgileri giriniz ve Kaydet butonuna basınız. Kaydet butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız.

9 Yine aynı bölümde derneğinizin herhangi bir federasyona üye olup olmadığı sorulmaktadır. Bir federasyona üye iseniz ve daha önce bildirimde bulunduysanız federasyon bilgisi otomatik olarak örnek derneğimizde yukarıda görüldüğü gibi ekrana gelecektir. Eğer ekrana gelen federasyonla dernek olarak bir ilginiz kalmadıysa yani federasyondan ayrıldıysanız Beyannameden Çıkar butonunu kullanınız. Eğer bir federasyona üye olduysanız ve sistemde bu bilgi yok ise Yeni Federasyon Ekle butonuna tıklayınız ve aşağıdaki gibi bir pencere açılana kadar bekleyiniz. Açılan pencereye üyesi olduğunuz federasyonun kütük numarasını girdikten sonra Ekle butonuna basınız. Ekle butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız. 2.Bölümde istenilen bilgiler girildikten sonra 3.Bölüme geçiniz.

10 Bu bölüm üye ve çalışan bilgilerinin girileceği alandır. Bu alana istenen bilgileri girerek kaydet butonuna basınız. Eğer ücretli çalışanınız varsa ve bu bölümü evet olarak işaretlediyseniz resimdeki gibi bir pencere açılacaktır. Bu alanda istenilen bilgileri giriniz. Ekle butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra eklenecektir. Daha önceki beyanname döneminde çalışan bilgisi girdiyseniz bu bilgiler ekrana gelecektir. Daha önce girilmiş bu bilgilerde değişiklik olduysa güncelleyiniz ya da siliniz. Çalışan bilgilerini girdiyseniz 7.Bölümdeki Mali Bilgiler Giderler bölümüne personel giderini tutar olarak girmeyi unutmayınız.

11 4.Bölüm Yayın Organları Kar Amaçlı Kuruluşlar Sandık bölümüdür.

12 Kuruluşunuzun yayın organı var ise bu bölümdeki ilgili alanı Evet olarak işaretlediğinizde Yeni Yayın Ekle butonu ekrana gelecektir. Bu butona tıklayarak aşağıdaki gibi yayın bilgilerinin girileceği bir pencere açılana kadar bekleyiniz. Açılan pencereye istenilen bilgileri giriniz ve Kaydet butonuna basınız. Kaydet butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız.

13 Aynı bölümde Kuruluşunuza bağlı veya ortağı olduğunuz kar amaçlı kuruluş var mı? sorusu sorulmaktadır. Kuruluşunuzun daha önce sisteme girilmiş kar amaçlı kuruluşu var ise yine sistem tarafından ekrana yansıtılacaktır. Yeni bir kar amaçlı kuruluşunuz var ise Evet olarak işaretleyiniz ve Yeni Kar Amaçlı Kuruluş Ekle aktif olunca bu butona basınız. Açılan pencereye istenilen bilgileri girdikten sonra kaydet butonuna basarak işlemi tamamlayınız.

14 5.Bölüm Tesisler bölümüdür. Yine bu bölümde daha önce girilmiş olan tesisleriniz var ise otomatik olarak ekrana gelecektir. Eğer tesisleriniz bulunuyorsa burada yer alan tesis bilgilerini kontrol ediniz. Herhangi bir tesisiniz yok ise hayır seçeneğini seçerek devam ediniz. Yeni edindiğiniz ya da ilk defa ekleyeceğiniz bir tesis var ise bu bölüme Evet dedikten sonra Yeni Tesis Ekle butonunu kullanarak aşağıdaki gibi yeni pencere açılıncaya kadar bekleyiniz. Açılan pencereye istenilen bilgileri giriniz ve Kaydet butonuna basınız. Kaydet butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız.

15 6.Bölüm Uluslararası Faaliyetler bölümüdür. Herhangi bir Uluslararası faaliyet yok ise hayır seçeneğini seçerek devam ediniz. Yine bu bölümde de daha önce girilmiş olan uluslararası faaliyetler var ise otomatik olarak ekrana gelecektir. Yeni bir uluslararası faaliyetiniz var ise bu bölüme Evet dedikten sonra Yeni Uluslararası Faaliyet Ekle butonunu kullanarak aşağıdaki gibi yeni pencere açılıncaya kadar bekleyiniz. Açılan pencereye istenilen bilgileri giriniz ve Kaydet butonuna basınız. Kaydet butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız.

16 Gelir ve Gideriniz eşit olmalı ve bu bölümde sıfır yazmalıdır. 7.Bölüm Mali Bilgiler Bölümüdür. Bu bölümü doldururken öncelikle hangi tür defter tutuyorsanız o defter usulünü seçiniz. Eğer şube iseniz merkeziniz nasıl defter tutuyorsa o usulde defter girişi yapmanız gerektiğine dikkat ediniz. Mali bilgiler Bölümünde bazı bölümler sistem tarafından önceki yıla ait beyannameden otomatik olarak yansıtılmaktadır. Diğer bilgileri giriniz ve bilgilerinizi kontrol ediniz. Unutmayınız ki Gelir ve Gider birbirine denk olmalı ve ekranda yer alan Fark alanında tüm bilgiler girildikten sonra sıfır (0) yazmalıdır.

17 Örnek derneğimiz basit usulde defter tutmaktadır ve girilmesi gerekli bölümler resimdeki gibidir. Bu bölümde Gelirler içerisinde yer alan Kamu Kuruluşlarından Alınan Yardımlar ı doldurduysanız 10.Bölümde önünüze gelecek olan Kamu Kuruluşlarından Alınan Yardımlar alanını da doldurmayı unutmayınız. Aynı şekilde 3.Bölümde çalışan bilgisi alanına evet diyerek bilgi girdiyseniz Giderler içerisinde yer alan Personel Giderleri bölümüne bu tutarı yazmayı unutmayınız.

18 8. Bölüm Yurtiçi Sivil Toplum Kuruluşları ile Yardımlaşma bölümüdür. Eğer böyle bir yardım almadıysanız ya da yapmadıysanız hayır seçeneğini seçerek devam ediniz. Yıl içerisinde herhangi bir sivil toplum kuruluşuna ayni ya da nakdi yardım yaptıysanız veya bu kuruluşlardan ayni ya da nakdi yardım aldıysanız evet seçeneğini seçerek istenilen bilgileri seçiniz.

19 Yine bu bölümde daha önce girilmiş olan yurtiçinde herhangi bir sivil toplum kuruluşundan (STK) nakdi yardım alma bilgisi otomatik olarak ekrana gelecektir. Yeni ya da ilk defa bir STK'dan yardım aldıysanız bu bölüme Evet dedikten sonra Yeni STK Nakdi Yardım Ekle butonunu kullanarak aşağıdaki gibi yeni pencere açılıncaya kadar bekleyiniz. Açılan pencereye istenilen bilgileri giriniz. Bu pencerede yardım alınan kuruluşun adını girmek için Kurum Seç butonunu tıkladığınızda Kurum Basit Arama yan penceresi açılacaktır. Bu bölüme istenen bilgiler sırasıyla girildikten sonra Seç butonuyla kurum seçme işlemini tamamlayınız. Daha sonra yardım tarihi ve alınan yardım tutarını girdikten sonra Kaydet butonuna basınız. Kaydet butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız.

20 Yine bu bölümde de daha önce girilmiş olan yurtiçinde herhangi bir sivil toplum kuruluşuna nakdi yardım yapma bilgisi otomatik olarak ekrana gelecektir. Yeni ya da ilk defa bir STK'ya yardım yaptıysanız bu bölüme Evet dedikten sonra Yeni STK Nakdi Yardım Ekle butonunu kullanarak aşağıdaki gibi yeni pencere açılıncaya kadar bekleyiniz. Açılan pencereye istenilen bilgileri giriniz. Bu pencerede yardım alınan kuruluşun adını girmek için Kurum Seç butonunu tıkladığınızda Kurum Basit Arama yan penceresi açılacaktır. Bu bölüme istenen bilgiler sırasıyla girildikten sonra Seç butonuyla kurum seçme işlemini tamamlayınız. Daha sonra yardım tarihi ve alınan yardım tutarını girdikten sonra Kaydet butonuna basınız. Kaydet butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız.

21 Yine bu bölümde de daha önce girilmiş olan yurtiçinde herhangi bir sivil toplum kuruluşundan ayni yardım alma bilgisi otomatik olarak ekrana gelecektir. Yeni ya da ilk defa bir STK'dan ayni yardım aldıysanız bu bölüme Evet dedikten sonra Yeni STK Ayni Yardım Ekle butonunu kullanarak aşağıdaki gibi yeni pencere açılıncaya kadar bekleyiniz. Açılan pencereye istenilen bilgileri giriniz. Bu pencerede yardım alınan kuruluşun adını girmek için Kurum Seç butonunu tıkladığınızda Kurum Basit Arama yan penceresi açılacaktır. Bu bölüme istenen bilgiler sırasıyla girildikten sonra Seç butonuyla kurum seçme işlemini tamamlayınız. Daha sonra yardım tarihi ve alınan yardım tutarını girdikten sonra Kaydet butonuna basınız. Kaydet butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız.

22 Yine bu bölümde de daha önce girilmiş olan yurtiçinde herhangi bir sivil toplum kuruluşuna ayni yardım yapma bilgisi otomatik olarak ekrana gelecektir. Yeni ya da ilk defa bir STK'ya ayni yardım yaptıysanız bu bölüme Evet dedikten sonra Yeni STK Ayni Yardım Ekle butonunu kullanarak aşağıdaki gibi yeni pencere açılıncaya kadar bekleyiniz. Açılan pencereye istenilen bilgileri giriniz. Bu pencerede yardım alınan kuruluşun adını girmek için Kurum Seç butonunu tıkladığınızda Kurum Basit Arama yan penceresi açılacaktır. Bu bölüme istenen bilgiler sırasıyla girildikten sonra Seç butonuyla kurum seçme işlemini tamamlayınız. Daha sonra yardım tarihi ve alınan yardım tutarını girdikten sonra Kaydet butonuna basınız. Kaydet butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız.

23 9.Bölüm Yurtdışı Yardımlar bölümüdür. Bu bölümde yurtdışı yardım aldıysanız daha önce girilen bu yardımlar ekrana otomatik olarak yansıyacaktır.

24 10.Bölüm Kamu Kurumlarından Alınan Yardımlar ve Faaliyetler bölümüdür. Herhangi bir kamu kuruluşundan yardım aldıysanız evet seçeneğini işaretleyiniz ve 7.Bölüm Mali Bilgiler bölümüne de bu bilgiyi girip girmediğinizi kontrol ediniz. Herhangi bir yardım almadıysanız hayır seçeneğini işaretleyerek bir sonraki adıma geçiniz. Bir sonraki adımda o yıl içerisinde faaliyet yapıp yapmadığınız sorulmaktadır. Eğer belirtilen yıl içerisinde faaliyetleriniz olduysa evet seçeneğini tercih ederek bu faaliyetlerinizi istenilen alanlara giriniz.

25 Yine bu bölümde daha önce girilmiş olan kamu kurumlarından alınan yardımlar bilgisi otomatik olarak ekrana gelecektir. Yeni ya da ilk defa bir kamu kuruluşundan nakdi yardım aldıysanız bu bölüme Evet dedikten sonra Kamu Kurumlarından Alınan Yeni Yardım Ekle butonunu kullanarak aşağıdaki gibi yeni pencere açılıncaya kadar bekleyiniz. Açılan pencereye istenilen bilgileri sırasıyla giriniz. Bilgiler girildikten sonra Kaydet butonuna basınız. Kaydet butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız.

26 10.Bölümde yer alan diğer bir soru da yıl içerisinde herhangi bir faaliyet yapıp yapmadığınız sorusudur. Yine bu bölümde de daha önce girilmiş olan faaliyet bilgileri otomatik olarak ekrana gelecektir. Yeni ya da ilk defa yaptığınız bir faaliyeti eklemek için evet seçeneği işaretlendikten sonra Yeni Faaliyet Ekle butonuna basınız ve aşağıdaki gibi yeni bir pencere açılıncaya kadar bekleyiniz. Açılan pencereye istenilen bilgileri sırasıyla giriniz. Bilgiler girildikten sonra Kaydet butonuna basınız. Kaydet butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız.

27 10.Bölümde yer alan diğer bir soru da yıl içerisinde gıda bankacılığı yapıp yapmadığınız sorusudur. Yine bu bölümde de daha önce girilmiş olan gıda bankacılığı bilgileri otomatik olarak ekrana gelecektir. Yeni ya da ilk defa yaptığınız bir gıda bankacılığını eklemek için evet seçeneği işaretlendikten sonra Yeni Gıda Bankacılığı Ekle butonuna basınız ve aşağıdaki gibi yeni bir pencere açılıncaya kadar bekleyiniz. Açılan pencereye istenilen bilgileri sırasıyla giriniz. Bilgiler girildikten sonra Kaydet butonuna basınız. Kaydet butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız.

28 11.Bölüm Taşıtlar ve Taşınmaz Mallar bölümüdür. Derneğinize ait taşıt yok ise hayır seçeneğini seçerek devam ediniz. Eğer derneğinizin taşıtı var ise ve daha önce bu bilgileri girdiyseniz örnek derneğimizde görüldüğü gibi bu taşıtlar ekrana yansıyacaktır. Belirtilen taşıtlar haricinde ya da ilk defa bir taşıt edindiyseniz Yeni Taşıt Ekle butonuna basarak aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bilgilerin girileceği pencere açılana kadar bekleyiniz. Açılan pencereden; taşıt, türü, markası, plaka türü, plaka ve edinme tarihi bilgilerini giriniz. Her bilgi girişinde aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi alt pencereler açılmaktadır. Buradan ilgili alanları seçtikten sonra Kaydet butonuna basınız. Kaydet butonuna basar basmaz girdiğiniz bilgiler bir alt satıra ekleneceğinden Beyannameye Ekle butonu karşınıza çıktığında bu bilgiyi beyannameye eklemeyi unutmayınız.

29

30 Aynı bölümde bir de Taşınmaz Mallar bölümü yer almaktadır. Sisteme daha önce girilmiş ve derneğinize ait olan taşınmaz malınız var ise bu alanda listelenecektir. Ancak taşınmazınız bulunduğu halde bu bölümde yer almayan bir taşınmazınız var ise: bildirim için sol menüde yer alan BİLDİRİMLER menüsü içerisindeki Taşınmaz Mal Bildirimi modülünü kullanmanız gerekmektedir. Taşınmaz malların bildiriminin 30 gün içerisinde yapılması gerektiğini unutmayınız.

31 Son bölüm Bildirim ve Önizleme bölümüdür. Bu bölüm ile hem bildiriminizi elektronik olarak bildirebilecek hem de yapılan bildirimin bir önizlemesini görebileceksiniz. Bu bölümde Şeffaflık ilkesi gereğince bu beyannamenin kamuoyu ile paylaşılmasını kabul ediyorum seçeneği bulunmaktadır. Kabul ediyorsanız Evet, etmiyorsanız Hayır seçeneğini seçiniz. Daha sonra yönetim kurulunuzun beyanname bildirimi için almış olduğu kararın tarih, sayı ve oy birliği ya da oyçokluğu seçeneğini girdikten sonra Beyanname Bildir butonuna basarak beyanname gönderme işlemini tamamlayınız. DERBİS sisteminin bir parçası olan BEYANNAME modülünün kolaylıklarından bir tanesi de önceki yıllarda girdiğiniz bilgileri otomatik olarak ekrana yansıtmasıdır. Bu kolaylık sayesinde dernek yetkilisi her defasında aynı bilgileri sisteme girmeyecektir. Bununla birlikte DERBİS sistemi üzerinden yaptığınız elektronik bildirimler ıslak imzalı evrak yerine geçtiğinden ayrıca bir çıktı alıp Müdürlüğümüze getirmenize gerek yoktur.

32 Web: Telefon: Facebook: e-posta: info@izmirdernekler.gov.tr

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ İnternet tarayıcınızın adres satırına www.dernekler.gov.tr adresini yazınız. Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın web sayfası açılınca DERBİS butonuna Daha sonra,

Detaylı

KURUMU GÖREVİ SİCİL NO

KURUMU GÖREVİ SİCİL NO MAL BİLDİRİMİ KURUMU GÖREVİ SİCİL NO ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI 3628 sayılı Kanunun 2 nci ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8 nci maddesine göre mal bildiriminde bulunacak

Detaylı

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi

Detaylı

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Vekâlet İptali... 5 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 8 Red İşlemi... 8 İmza İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi...

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3 Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten sonra grafik nasıl oluşturulur, çizim

Detaylı

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA. (14 Temmuz 2016 İtibariyle Yapılan Düzenlemeler)

KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA. (14 Temmuz 2016 İtibariyle Yapılan Düzenlemeler) KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA (14 Temmuz 2016 İtibariyle Yapılan Düzenlemeler) Bu dokümanın bir önceki versiyonu GMS.NET 5.0.6 Güncelleme Notları nda yayınlanmıştı. Geçen süre

Detaylı

MİKRO PROGRAMININ GÜNCELLENMESİ

MİKRO PROGRAMININ GÜNCELLENMESİ İŞLEMLERİ UYGULAMADAN ÖNCE TÜM DOKÜMANI LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUNUZ. İŞLEMLER ESNASINDA UYGULAMA EKSİKLİKLERİNDEN, KONFİGÜRASYON YETERSİZLİKLERİNDEN VB. SEBEPLERDEN OLUŞABİLECEK HATALARDAN DOLAYI ERAY

Detaylı

VIP70 VIP71-VIP100 IP DAİRE MONİTÖRLERİ AKILLI EV ÖZELLİKLERİ KULLANMA KILAVUZU

VIP70 VIP71-VIP100 IP DAİRE MONİTÖRLERİ AKILLI EV ÖZELLİKLERİ KULLANMA KILAVUZU VIP70 VIP71-VIP100 IP DAİRE MONİTÖRLERİ AKILLI EV ÖZELLİKLERİ KULLANMA KILAVUZU AEEE Yönetmeliğine uygundur. V1.0 20150222 1 VIP70 VIP71 VIP100 IP INTERKOM DAİRE MONİTÖRÜ AKILLI EV ÖZELLİKLERİ KULLANMA

Detaylı

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız.

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız. Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzu MUTLAKA OKUYUNUZ! I. ONLINE BAŞVURU İŞLEMLERİ İnternet tarayıcısı kullanılarak http://www.istanbul.edu.tr adresinde Duyurular ve Öğrenci

Detaylı

Stok Kısıt Tanımları. [X] Fusion Standard. [X] Entegre W3 [X] 3.0.2 STOK.DLL, DBUPDATE. [X] DBUPDATE Programının Çalıştırılması

Stok Kısıt Tanımları. [X] Fusion Standard. [X] Entegre W3 [X] 3.0.2 STOK.DLL, DBUPDATE. [X] DBUPDATE Programının Çalıştırılması STOK FİYAT İŞLEMLERİ Amaç ve Fayda Stok fiyat işlemlerinde yapılan düzenlemeler ile, fiyat tanımlamalarında daha fazla saha için kısıt verilebilmesi ve fiyat tanımlama ekranlarının daha kullanışlı hale

Detaylı

ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ

ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler... 3 1.1. Kullanıcı Girişi... 3 1.1.1. Sayfaların Genel Yapısı... 4 2. MTSK (Motorlu Taşıt

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/8

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/8 GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ (GELİR) Gelir vergisi mükellefleri için verilen geçici vergi beyannamesi beş başlıktan oluşmaktadır. Genel Bilgiler Matrah Bildirimi Vergi Bildirimi Düzenleme Bilgileri Ekler Genel

Detaylı

1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM

1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ 1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM 1.1. Giriş Ekranları İş yazılım tarafından Kamu Denetçiliği

Detaylı

DERNEK BEYANNAMESİ (1)... DERNEĞİ... VALİLİĞİNE/KAYMAKAMLIĞINA BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ

DERNEK BEYANNAMESİ (1)... DERNEĞİ... VALİLİĞİNE/KAYMAKAMLIĞINA BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ Ek- 21 DERNEK BEYANNAMESİ (1)... DERNEĞİ Sayı : Konu :... Yılı Beyannamesi / /... VALİLİĞİNE/KAYMAKAMLIĞINA BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ 1. Kuruluşun adı 2. Kuruluşun (varsa) kısaltılmış adı 3. Kuruluş tarihi

Detaylı

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir.

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir. NASIL ÖNKAYIT YAPARIM SİSTEME GİRİŞ EKRANI Öğrenci bilgi sistemine girebilmek için http://obisis.erciyes.edu.tr adresini web tarayıcınızın adres kısmına yazınız veya Erciyes Üniversitesi ana sayfasına

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU Bakanlığımız web sayfasından Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştiril Sisteme giriş

Detaylı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Projesi Nedir: Projesi; Đthalat ve ihracat işlemi yapan Yükümlülerin, Gümrük Đşlemlerinde Gümrük Müsteşarlığınca kağıt ortamında istenen belgeleri Merkezi Gümrük Sistemine dijital ortamda gönderebilmesini

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ Son Güncelleme tarihi 26.02.2014 http://uakbis.uludag.edu.tr Uludağ Üniversitesi anasayfasında yeralan butondan veya http://uakbis.uludag.edu.tr adresini kullanarak

Detaylı

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BALIKESİR VALİLİĞİNE BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ BALIKESİR VEREMLE SAVAŞ DERNEĞİ 02.06.1973 BALIKESİR BALIKESİRMERKEZ

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BALIKESİR VALİLİĞİNE BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ BALIKESİR VEREMLE SAVAŞ DERNEĞİ 02.06.1973 BALIKESİR BALIKESİRMERKEZ DERNEK BEYANNAMESİ (1) Ek-21 Sayı Konu 2012 Yılı Beyannamesi 202013 BALIKESİR VALİLİĞİNE BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ 3. İli İlçesi 3. Bucağı Mahallesi Meydan, Bulvar ve Cadde 6. Sokak ya da Küme Adı 7.

Detaylı

DERNEK BEYANNAMESİ (1) ANKARA ÜNİVERSİTELİ ÖĞRETİM ÜYELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞINA BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ 14.05.

DERNEK BEYANNAMESİ (1) ANKARA ÜNİVERSİTELİ ÖĞRETİM ÜYELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞINA BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ 14.05. DERNEK BEYANNAMESİ () Ek-2 Sayı Konu 202 ANKARA ÜNİVERSİTELİ ÖĞRETİM ÜYELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ Yılı Beyannamesi 28.0203 ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞINA BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ. 5. 5.. İli 5. İlçesi 5. Bucağı

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan

Detaylı

Opex Kullanım Kılavuzu

Opex Kullanım Kılavuzu Opex Kullanım Kılavuzu Programı çalıştırdıktan sonra kullanıcı giriş ekranında yetkili adı ve şifreyi girerek programı kullanıma açabilirsiniz. Programı çalıştırdığımızda karşımıza girilen çağrıların listelendiği

Detaylı

Fiziki Varlık Yönetimi Bakım Yönetimi Modülü Kullanıcı Kitabı

Fiziki Varlık Yönetimi Bakım Yönetimi Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi Bakım Yönetimi Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi - Bakım Yönetimi Modülüne Genel Bakış Şirket içerisindeki fiziki varlıkların, motorlu taşıtların ve IT varlıkların bakım

Detaylı

MERSİN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU KLAVUZU

MERSİN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU KLAVUZU Kurumumuz bu seneden itibaren Usta Öğretici olarak çalışacak arkadaşlarımızın başvurularını internet üzerinden alacaktır. Başvuru esnasında sizlerden hiçbir evrak istenmeyecektir. Bununla birlikte görev

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNDE ONLINE SINAVA KATILMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNDE ONLINE SINAVA KATILMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNDE ONLINE SINAVA KATILMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Öncelikle http://uzak.nevsehir.edu.tr adresinde girerek uzaktan eğitim sisteminde oturum açmanız gerekmektedir. Yukarıda yazılı

Detaylı

2016 2017 Öğretim Dönemi Yükseköğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu

2016 2017 Öğretim Dönemi Yükseköğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu T.C. BAŞBAKANLIK 2016 2017 Öğretim Dönemi Yükseköğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu Hayır Hizmetleri Daire Başkanlığı Milli Müdafaa Caddesi No:20 Kızılay/ANKARA GENEL BİLGİLER: Vakıflar Genel Müdürlüğünce,

Detaylı

SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU 02 Şubat 2011 http://www.sim-sistem.com SİM SİSTEM sayfasına giriş yapılır ve SIM MARKET bağlantısı tıklanır. İşletme kodu ve Şifre girilir. Ardından

Detaylı

GENEL BİLGİLER KİTAP SÜRESİNİ UZATMA

GENEL BİLGİLER KİTAP SÜRESİNİ UZATMA GENEL BİLGİLER Katalog tarama ekranından Özel Oturum açarak (üye kodu ve şifreli giriş yaparak) şahsi bilgilerim, üzerimdekiler, iadelerim, arşivim, ayırttıklarım, listem, ilgi alanlarım, eser istek, KAÖ

Detaylı

MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI

MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI Svl. Müh. Murat ŞİMŞEK 1nci HİBM K.lığı Jet Revizyon Müdürlüğü Mayıs 2004, ESKİŞEHİR 1 / 9 Uçak motorlarının arıza analizinde kullanılacak motor

Detaylı

Blogcu Kullanma Kılavuzu

Blogcu Kullanma Kılavuzu Blogcu Kullanma Kılavuzu İnternet tarayıcınıza www.blogcu.com adresini yazın ve görüntüleyin. 1 İki adımda basit olarak Web günlüğü oluşturabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki adımları takip edin. Adım 1 : Sayfa

Detaylı

Glogster - Öğrenciler için Rehber

Glogster - Öğrenciler için Rehber Glogster - Öğrenciler için Rehber Glogster Nedir? Glogster blut tabanlı geliştirilmiş bir platformdur. Bu platformda metin, grafik, ses ve video gibi çoklu ortam öğelerini bir arada kullanarak kavram karikatürleri,

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ İNSAN HAKLARI MERKEZİ HABERİMİZ OLSUN! İnsan Hakları İzleme Raporlama ve Arşivleme Projesi (İHİRAP)

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ İNSAN HAKLARI MERKEZİ HABERİMİZ OLSUN! İnsan Hakları İzleme Raporlama ve Arşivleme Projesi (İHİRAP) TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ İNSAN HAKLARI MERKEZİ HABERİMİZ OLSUN! İnsan Hakları İzleme Raporlama ve Arşivleme Projesi (İHİRAP) Avukatlar olarak, mesleğimizi sürdürürken birçok insan hakkı ihlali yaşar ya

Detaylı

Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu

Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu Haziran - 2016 Güneş Sistemi Li-Nova 9.01 / TÜİK e-vt Kullanıcı Klavuzu 1/16 Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Genel Muhasebe / Ana Kayıtlar / E Beyannameler bölümüne Kurumlar geçici vergi beyannamesi seçeneği eklenmiştir.

DESTEK DOKÜMANI. Genel Muhasebe / Ana Kayıtlar / E Beyannameler bölümüne Kurumlar geçici vergi beyannamesi seçeneği eklenmiştir. KURUMLAR GEÇĐCĐ VERGĐ BEYANNAMELERĐ Genel Muhasebe / Ana Kayıtlar / E Beyannameler bölümüne Kurumlar geçici vergi beyannamesi seçeneği eklenmiştir. Kurumlar Geçici Vergi Beyannamesi dört bölümden oluşmaktadır:

Detaylı

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

ICD (İMPLANTE EDİLEBİLEN KARDİYOVERTER DEFİBRİLATÖR) KAYIT FORMU KULLANIM KILAVUZU

ICD (İMPLANTE EDİLEBİLEN KARDİYOVERTER DEFİBRİLATÖR) KAYIT FORMU KULLANIM KILAVUZU ICD (İMPLANTE EDİLEBİLEN KARDİYOVERTER DEFİBRİLATÖR) KAYIT FORMU KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 2 1.FORMA ERİŞİM... 2 1.1. Giriş Ekranı... 2 1.2. Ulusal Kayıt Sistemi... 2 2. HASTA VE TESİS BİLGİLERİ...

Detaylı

15 TEMMUZ 2016 KDV1 BELGE BİLGİLERİ BELGE ADETLERİNİN OTOMATİK HESAPLANMASI DATASOFT YAZILIM LTD.

15 TEMMUZ 2016 KDV1 BELGE BİLGİLERİ BELGE ADETLERİNİN OTOMATİK HESAPLANMASI DATASOFT YAZILIM LTD. 15 TEMMUZ 2016 KDV1 BELGE BİLGİLERİ BELGE ADETLERİNİN OTOMATİK HESAPLANMASI DATASOFT YAZILIM LTD. İçindekiler Yapılacak İşlemler:... 2 Belge Seri Numaralarını Tanımlama:... 2 Belge Türlerine Göre Belge

Detaylı

Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı

Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi - Talep Modülüne Genel Bakış Şirketler bu modülü kullanarak tüm şubelerindeki şirket araçlarıyla ilgili alış,satış, değiştirme

Detaylı

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ İSTANBUL BEYOĞLU SIRASELVİLER CAD. NO:86/2 CİHANGİR

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ İSTANBUL BEYOĞLU SIRASELVİLER CAD. NO:86/2 CİHANGİR DERNEK BEYANNAMESİ () Ek-2 Sayı Konu 204 Yılı Beyannamesi İSTANBUL VALİLİĞİ BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ 30.0205 Kuruluşun adı ELİM SENDE KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİME DESTEK DERNEĞİ 6. Dernek İletişim Bilgileri

Detaylı

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU (16.11.2009)

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU (16.11.2009) ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ OTOMASYONU ÖĞRENCĠ KULLANIM KILAVUZU (16.11.2009) Sevgili Öğrenciler, Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, öğrenciliğiniz süresince akademik etkinliklerle

Detaylı

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu Yüksek Seçim Kurulu Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu İçindekiler Ekranlar ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

KİTAP SÜRESİNİ UZATMA

KİTAP SÜRESİNİ UZATMA GENEL BİLGİLER Katalog tarama menüsünden Özel Oturum açarak (üye kodu ve şifreli giriş yaparak) şahsi bilgilerim, üzerimdekiler, iadelerim, arşivim, ayırttıklarım, listem, ilgi alanlarım, alanlarınızı

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının 1 İÇİNDEKİLER Contents KİTaS Nedir?... 3 KİTaS Ne Değildir?... 3 KİTaS ı kullanmam için neler gerekli?... 4 KİTaS Sistemi 3 kullanıcı profili bulunmaktadır... 4 A. Öğrenci Profili,... 4 B. Öğretmen Profili...

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad ve Soyad E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Hesabına Kolay Erişmek İçin

Detaylı

RAMDEVU SİSTEMİ. RAMDEVU Sistemine nasıl ulaşılır? RAMDEVU sistemine https://ramdevu.meb.gov.tr internet adresinden giriş yapılır.

RAMDEVU SİSTEMİ. RAMDEVU Sistemine nasıl ulaşılır? RAMDEVU sistemine https://ramdevu.meb.gov.tr internet adresinden giriş yapılır. RAMDEVU SİSTEMİ RAMDEVU sisteminin amacı nedir? 1-Rehberlik Araştırma Merkezlerinden (RAM) Eğitsel Tanılama Hizmeti almak isteyen engelli bireylerin RAM lara gitmeden internet üzerinden randevu alabilmesi

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 01.01.2018 Sistem isg.zorlucenter.com çalışma onaylarının verildiği, kullanıcı, iş sağlığı ve güvenliği

Detaylı

Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ!

Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ! Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ! İçindekiler ÖZEL YETENEK ONLINE BAŞVURU İŞLEMLERİ... 1 1. Sisteme Giriş... 1 2. Kimlik Bilgileri, Eğitim Bilgileri

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

KURUMSAL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI

KURUMSAL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI KURUMSAL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI https://www.mikrokep.com.tr/application sayfasından Kurumsal Başvuru seçeneği ile devam ediniz. Kurumsal Başvuru Formunuzu doldururken, aşağıdaki adımları takip

Detaylı

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 24.12.2013 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu 1. Provizyon Alınması : Programa kullanıcı ve şifre ile girildiğinde, Ana Sayfa ekranı açılacaktır. Hastanın provizyon işlemlerini

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 02.2.2017 Kullanıcı Adı ve Şifresinin Verilmesi Giriş için evrakkontrol.zorlu@nca.com.tr adresine aşağıdaki

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

E-Fatura Aktarımı. EFatura Aktarım Ekranı

E-Fatura Aktarımı. EFatura Aktarım Ekranı E-Fatura Aktarımı EFatura Aktarım Ekranı E-Fatura ekranını açmak için Aktarım yapmak istediğiniz depoyu tanımladıysanız (bakınız: Depo Kartı), yukarıdaki menüden aktarım yapmak istediğiniz depoyu seçiniz.

Detaylı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2 Kullanma Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ........................................................ 2 SİSTEME GİRİŞ.................................................. 2 BİLGİSAYAR ENVANTERİ...........................................

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU

OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. DOSYA... 3 1.1. PLU... 3 1.2. PLU TUŞU... 5 1.3. TERAZİ PLU TUŞU... 6 1.4. KISIM... 7 1.5. PARAMETRE AYARLARI... 8 1.6. KDV ORANI... 9 2. RAPOR...

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. DESTEK BAŞVURU SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şubesi

T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şubesi T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şubesi SERA GAZI EMİSYON AZALTIMI SAĞLAYAN PROJELERE İLİŞKİN

Detaylı

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ PAYDA İSTANBUL BEŞİKTAŞ NİSBETİYE GAZİ ÜÇNAR SK. 4A 1-7

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ PAYDA İSTANBUL BEŞİKTAŞ NİSBETİYE GAZİ ÜÇNAR SK. 4A 1-7 DERNEK BEYANNAMESİ (1) Ek-21 Sayı Konu 2016 Yılı Beyannamesi İSTANBUL VALİLİĞİ BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ 27.02017 Kuruluşun adı PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA PLATFORMU DERNEĞİ 5. 6. Dernek İletişim Bilgileri

Detaylı

8.Talebe ait ilgili alanları doldurunuz. 9. Kaydet butonuna basınız.

8.Talebe ait ilgili alanları doldurunuz. 9. Kaydet butonuna basınız. İŞ TALEP İSTEK 8.Talebe ait ilgili alanları doldurunuz. 9. Kaydet butonuna basınız. İŞ TALEBİNİ ONAYLAMA VE REDDETME 1.ONAYLAMA *Yapmış olduğunuz İş Talebi ilgili teknik personel tarafından tamamlandığında

Detaylı

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Konya, 2015 ENOCTA sisteme giriş: 1. Web tarayıcınızın adres çubuğuna

Detaylı

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ BİLİŞİM UZMANLARI DERNEĞİ 11.10.2010

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ BİLİŞİM UZMANLARI DERNEĞİ 11.10.2010 DERNEK BEYANNAMESİ (1) Ek-21 Sayı Konu 2014 Yılı Beyannamesi ANKARA VALİLİĞİ BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ 28.02015 Kuruluşun adı BİLİŞİM UZMANLARI DERNEĞİ 6. Dernek İletişim Bilgileri 6. Telefon No 7. Kuruluşun

Detaylı

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ GÜÇSÜZLER YURDU DERNEĞİ 01.01.1961 ANKARA ÇANKAYA KÜLTÜR ATAÇ 2 SK. 72. www.gucsuzleryurdu.org.

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ GÜÇSÜZLER YURDU DERNEĞİ 01.01.1961 ANKARA ÇANKAYA KÜLTÜR ATAÇ 2 SK. 72. www.gucsuzleryurdu.org. DERNEK BEYNNMESİ (1) Ek-21 Sayı Konu 2015 Yılı Beyannamesi NKR VLİLİĞİ BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ 27.02016 Kuruluşun adı GÜÇSÜZLER YURDU DERNEĞİ 2. 3. 5. 6. Dernek İletişim Bilgileri 6. Telefon No 7. Kuruluşun

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü. Sürücü Belgesi ve Şahıslara Yazılan Ceza Sorgulama KULLANIM KILAVUZU

Emniyet Genel Müdürlüğü. Sürücü Belgesi ve Şahıslara Yazılan Ceza Sorgulama KULLANIM KILAVUZU Emniyet Genel Müdürlüğü Sürücü Belgesi ve Şahıslara Yazılan Ceza Sorgulama KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak adınıza kayıtlı sürücü belgesine ve şahsınıza son bir yıl içerisinde

Detaylı

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları ADIM 1: Ana Sayfadayken, sol sekmede bulunan Başvuru sekmesine tıklayınız. Başvuru işlemine başlamak için, karşınıza çıkan ekranda (Şekil 1) bulunan

Detaylı

Sayfa Düzeni İşlevleri ÜNİTE 4. Bu üniteyi çalıştıktan sonra;

Sayfa Düzeni İşlevleri ÜNİTE 4. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Sayfa Düzeni İşlevleri ÜNİTE 4 Sayfa Düzeni Menüsü Temalar Sayfa Yapısı Sığdırmak için Ölçeklendir Sayfa Seçenekleri Yerleştir Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten

Detaylı

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız.

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız. Özel Yetenek Sınavı Sistemi Kılavuzu Yeni Online Başvuru Sistemini kullanarak hatasız bir şekilde başvuru yapabilmeniz için aşağıda adımları izleyiniz. 1. Adım : Tarayıcınızın adres kısmına ozelyetenekbasvuru.uludag.edu.tr

Detaylı

E-DEVLET TMGD FAALİYET RAPORU BİLDİRİMİ FİRMA FAALİYET RAPORU ONAYLAMA

E-DEVLET TMGD FAALİYET RAPORU BİLDİRİMİ FİRMA FAALİYET RAPORU ONAYLAMA DUYURU Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ in, Tehlikeli madde güvenlik danışmanının görev ve yükümlülükleri başlıklı 23 üncü maddesinin 2 inci fıkrasının (c) bendi kapsamında, işletmelerde

Detaylı

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız.

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız. Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzu nu MUTLAKA OKUYUNUZ! I. ONLINE BAŞVURU AŞAMLARI İnternet tarayıcısı kullanılarak http://www.istanbul.edu.tr adresinde Duyurular ve Öğrenci

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURU EKRANI KILAVUZU

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURU EKRANI KILAVUZU ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURU EKRANI KILAVUZU Üniversitemize kurumiçi, yurtiçi ve yurtdışı yatay geçiş başvuruları Ön Lisans Ve Lisans Programları Arasında Yatay Geçiş Kılavuzunda

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler 1. SİSTEME GİRİŞ... 2 2. KİMLİK BİLGİLERİ, İLETİŞİM BİLGİLERİ VE KULLANICI BİLGİLERİNİN

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-03 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 18.12.2012 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ PAYDA İSTANBUL BEŞİKTAŞ MÜVEZZİ CADDESİ - NO:15/A ÇIRAĞAN.

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ PAYDA İSTANBUL BEŞİKTAŞ MÜVEZZİ CADDESİ - NO:15/A ÇIRAĞAN. DERNEK BEYANNAMESİ (1) Ek-21 Sayı Konu 213 Yılı Beyannamesi İSTANBUL VALİLİĞİ BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ 29.214 Kuruluşun adı PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA PLATFORMU DERNEĞİ 5. 6. Dernek İletişim Bilgileri 6.

Detaylı

HASTA I LAÇ ORDER I STEMI UYGULAMASI

HASTA I LAÇ ORDER I STEMI UYGULAMASI HASTA I LAÇ ORDER I STEMI UYGULAMASI Dokümanın amacı Hasta ilaç istemlerinin E Order sistemi üzerinden nasıl yapılacağına yönelik bir eğitim klavuzudur. Programa Giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) 1 İÇİNDEKİLER 1. Sunuş 3 2. Mths Sistemine Erişim.... 4 3. Mths Sistemi Anasayfa...... 5 4. Mths Sistemine Giriş....... 6 5. Mths Sistemi Genel.... 7 6. Firma Bilgileri

Detaylı

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ e-beyanname www.izmir.bel.tr -1- Elektronik Beyan (e-beyan) verebilmeniz için yapmanız gerekenler aşağıda sırası ile anlatılmaktadır. 1. ADIM e-beyanname

Detaylı

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında Müşteri Kira Bilgilerinin Tanımlanması, Muhasebe, Đşletme Defteri ve BBS Programında Entegre Kira Kaydı Oluşturması Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi

Detaylı

YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI. Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU. Ocak

YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI. Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU. Ocak YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU Ocak - 2017 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu Sevgili Öğrencimiz, Üniversitemize hoş geldiniz. 2009 2010 Eğitim-Öğretim yılında HEMŞİRELİK LİSANS TAMAMLAMA (HELİTAM)

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler 1. SİSTEME GİRİŞ... 2 2. KİMLİK BİLGİLERİ, EĞİTİM BİLGİLERİ VE İLETİŞİM BİLGİLERİNİN SİSTEME

Detaylı

a. Türkçe Yeterlik Sınavına başvurmak için sırasıyla aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir:

a. Türkçe Yeterlik Sınavına başvurmak için sırasıyla aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir: 28 TEMMUZ 2018 TYS BAŞVURU KILAVUZU (Başvuru Tarihleri: 18 Haziran - 13 Temmuz) snav.yee.org.tr a. Türkçe Yeterlik Sınavına başvurmak için sırasıyla aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir: sinav.yee.org.tr

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ Sisteme Giriş Sisteme http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ linkinden ulaşılmaktadır. Sisteme giriş için T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenmektedir. Görevli

Detaylı

Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HAKEM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TFF HAKEM İŞLERİ FYS KULLANIM KLAVUZU

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HAKEM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TFF HAKEM İŞLERİ FYS KULLANIM KLAVUZU TFF HAKEM İŞLERİ FYS KULLANIM KLAVUZU İçindekiler: 1. Şifre talep etme 2. Sisteme Giriş ve Şifre Güncelleme 3. Hakem Raporu Girişi 1. Şifre Talep Etme: Eğer daha önce hiç şifre almadıysanız, mevcut şifreniz

Detaylı

Şekil 1.2:Programa giriş penceresi

Şekil 1.2:Programa giriş penceresi 1. Firma Tanımlama ve Firma İşlemleri Firmanın açılması Program kurulumu bittikten sonra otomatik olarak masa üstüne SQL Standart Setup ve Standart Seri Versiyonları adında bir klasör atılır. Programda

Detaylı

Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine, BİRİNCİ BÖLÜM KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine, BİRİNCİ BÖLÜM KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILACAK? Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine, Bu kılavuz staj yapacak öğrencilerin ÖBİSİS teki yeni staj modülünü kullanarak online işlem yapabilmeleri için hazırlanmıştır. İlk aşama olarak online kayıt işlemi

Detaylı

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ PAYDA İSTANBUL BEŞİKTAŞ NİSBETİYE GAZİ ÜÇNAR SK. 4A 1-7

DERNEK BEYANNAMESİ (1) BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ PAYDA İSTANBUL BEŞİKTAŞ NİSBETİYE GAZİ ÜÇNAR SK. 4A 1-7 DERNEK BEYANNAMESİ (1) Ek-21 Sayı Konu 214 Yılı Beyannamesi İSTANBUL VALİLİĞİ BÖLÜM I - KİMLİK BİLGİLERİ 215 Kuruluşun adı PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA PLATFORMU DERNEĞİ 5. 6. Dernek İletişim Bilgileri 6. Telefon

Detaylı

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00)

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00) 1 1. GİRİŞ EKRANI VE ŞİFRE İŞLEMLERİ... 4 2. ANA SAYFA EKRANI... 6 3. KİŞİSEL BİLGİLER... 6 3.1. GENEL BİLGİLER EKRANI... 6 3.2. NÜFUS BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.3. ADRES BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.4. TELEFON

Detaylı