Öğretim Elemanı El Kitapçığı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Öğretim Elemanı El Kitapçığı"

Transkript

1 Öğretim Elemanı El Kitapçığı Peoplesoft Öğrenci Otomasyon Sistemi Bu doküman, Peoplesoft Öğrenci Otomasyon Sistemi ile ilgili kullanım bilgilerini içeren öğretim elemanı el kitapçığıdır

2 İçindekiler Bu Kitapçık Hakkında... 2 Sınıf Şube Numarası / Class Number Nedir?... 3 Sistem Genel Tanımları... 4 Sisteme Giriş... 5 Fakülte Merkezi... 7 Dönem Seçme... 8 Not Girişi... 9 Sınıf Listesi Alma Sınıf Numaraları Danışmanı Olduğum Öğrenciler Öğrenci Özet Bilgi Ekranı Öğrenci Not Bilgilerini Görüntüleme Ekranı Ara Sınav Ekleme... 25

3 Bu Kitapçık Hakkında Değerli Öğretim Elemanlarımız; Bu kitapçık, PeopleSoft Öğrenci Otomasyon Sistemi ni tüm özellikleriyle kullanabilmeniz için sizlere yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Otomasyon Sistemi; sizlerin akademik ve kişisel bilgilerinizi içerir ve bu bilgilerde meydana gelen değişikliklerin kaydedilmesine ve sizler tarafından da takip edilmesine olanak sağlar. PeopleSoft aracılığıyla öğretim elemanları akademik takvimde belirtilen tarihler arasında, ders notlarını, dönem sonu başarı notlarını girebilir, derslerine kayıt olan öğrencileri, haftalık ders çizelgesini, danışmanı olduğu öğrencileri görüntüleyebilir, sistem üzerinden danışmanı olduğu öğrencileri ya da dersine katılan öğrencilerle birebir ya da toplu olarak iletişime geçebilir. Öğrencilerinin başarı durumlarını görüntüleyebilir. Bu kitapçık, tüm bu özelliklerin kullanımında sizlere yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. PeopleSoft Öğrenci Otomasyon Sistemi nde yaşadığınız tüm sorunlarla ilgili aşağıdaki e-posta adreslerinden bizlere ulaşabilirsiniz: Bilgilerinize sunarız.

4 Sınıf Şube Numarası / Class Number Nedir? Sınıf Şube Numarası / Class Number; ders programında yer alan her kayda otomatik olarak verilen bir sayıdır. Bir dönem dâhilinde açılan hiçbir dersin Sınıf Şube Numaraları (Class Number) aynı olamaz. Sınıf Şube Numarası (Class Number), ders programında yer alan ait olduğu kayıtla ilgili tüm bilgileri içermektedir. Bu numara sayesinde Sınıf Arama ekranında, dersle ilgili, kredi, öğretim görevlisi, derslik, kampüs vb tüm bilgilere ulaşılabilir. Sınıf Şube Numaralarına (Class Number) Acıbadem Üniversitesi web sitesi Duyurular bölümünde yer alan Ders Programlarından ulaşabilirsiniz.

5 Sistem Genel Tanımları İşaret Tanım Bul İlk Kayıt Son Kayıt İndir Bul kısmına gireceğiniz herhangi bir metni mevcut listede bulunan tüm kayıtlar içinde arar. Mevcut listede bulunan ilk kayıta gitmenizi sağlar. Mevcut listede bulunan son kayıta gitmenizi sağlar. Mevcut listeyi excel formatında bilgisayarınıza kaydetmenizi sağlar. Tümünü göster Mevcut listedeki tüm kayıtları sayfa sayfa görüntülemek yerine tek seferde görüntülemenizi sağlar. % adet göster. Mevcut listeyi tümünü göster olarak görüntüledikten sonra sayfa görünümlü Yazdırılabilir Sayfa Tümünü Seç Tümünü Temizle Gösterim Seçeneği formatta dönmenizi sağlar. Ekran görüntüsünü yazdırılabilir formata dönüştürerek, yazıcıya yollamanızı sağlar. Mevcut listede bulunan tüm öğrencileri tek seferde seçmenizi sağlar Mevcut seçiminizi temizler. Mevcut öğrenci listesinin fotoğraflı ya da fotoğrafsız liste şeklinde görüntülenmesini sağlar.

6 Sisteme Giriş Öğrenci Otomasyon Sistemi ne erişebilmek için Acıbadem Üniversitesi ana sayfasında bulunan Peoplesoft linkine tıklayabilir ya da adresinden doğrudan bu sayfaya bağlanabilirsiniz

7 Sisteme giriş sayfasında, kullanıcı adı ve parola girildikten sonra Giriş butonuna tıklanarak Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Otomasyon Sistemi nin ana sayfasına ulaşılmaktadır. Kullanıcı Adı: Sizlere bildirilmiş olan, isim.soyisim formatındaki ve Acıbadem Üniversitesi bünyesindeki sistemlere erişiminizi sağlayan, size özel kullanıcı adınızdır. Bu kullanıcı adı aynı zamanda webmail kullanıcı adınızla aynıdır. Öğrenci Otomasyon Sistemi ne giriş yaparken Kullanıcı Adı büyük harflerle yazılmalı ve Türkçe karakter (İ,Ö,Ü,Ğ,Ş,Ç) içermemelidir. Ör: İSİM.SOYİSİM olan bir kullanıcı adı, ISIM.SOYISIM olarak girilmelidir. Şifre: Sistem giriş şifrenizdir. Acıbadem Üniversitesi bünyesinde, webmail, bilgisayarlarda oturum açma (kütüphane ve bilgisayar laboratuvarlarından kullanıcı adı ve şifre girerek) ve Öğrenci Otomasyon Sistemi ne giriş için tek bir şifre uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamaların herhangi birinden şifrenizi değiştirdiğinizde, diğer uygulamalarda da şifreniz otomatik olarak değişmiş olacak, eski şifreniz geçerliliğini yitirecek ve yeni şifrenizi bu uygulamalarda da kullanmanız gerekecektir. Kullanıcı Adınızı / Şifrenizi 3 kere yanlış girdiğinizde, güvenliğiniz açısından hesabınız kilitlenecektir. Bu durumda Bilgi İşlem Daire Başkanlığı na başvurmanız gerekmektedir. Not: Kullanıcı Adı ve Şifre kişiye özeldir. Diğer şahıslarla hiçbir şekilde paylaşılmaması gerekmektedir. Giriş yapıldıktan 20 dakika sonra herhangi bir işlem yapılmadığı takdirde oturumunuz zaman aşımına uğrayacaktır. Bu sebeple sisteme yeniden giriş yapmanız gerekmektedir.

8 Fakülte Merkezi Giriş yapıldıktan sonra gelen sayfada, solda yer alan Self Servis menüsüne tıklanır. Self Servis menüsü altında bulunan Fakülte Merkezi linkine tıklanarak öğretim üyelerinin kullanacakları sayfaya erişilir. Öğretim üyeleri, Fakülte Merkezi sayfasında öğretim için bulunduğumuz dönem dahilinde vermekte olduğu dersleri liste halinde görebilmektedir. Dersin adını, gününü ve saatlerini, dersliğini, tarihlerini, kayıtlı öğrenci sayısını bu listeden takip edebilmek mümkündür. Ders listesinin altında sınav çizelgesi de görüntülenebilmektedir.

9 Dönem Seçme Öğrenci Otomasyon Sistemi, Fakülte Merkezi sayfasından, içinde bulunduğumuz aktif dönem, geçmiş dönem ve varsa açılmış bir sonraki dönem ile ilgili işlemlerimizi yapabiliriz. Bunun için öncelikle Ders Çizelgem sayfası açılır. Dönem Değiştir butonuna tıklandıktan sonra istenen dönem seçilir ve Devam butonuna tıklanır. Sayfanın alt kısmında, öğretim üyelerinin verdiği dersler listelenmektedir. NOT: Sayfanın alt kısmında, verilen derslerin sadece bir bölümü gözükmektedir. Verilen tüm dersleri görebilmek için, Tümünü Göster linkine tıklamak gerekmektedir. NOT: Dönem değiştirdikten sonra, sistem bu seçiminizi hatırlayacak ve bundan sonra sisteme her girişinizde en son seçmiş olduğunuz döneme ait kayıtlar gelecektir.

10 Not Girişi Fakülte Merkezi sayfasında dönem seçtikten sonra, o dönem için verdiğimiz dersler, tüm şubeleri ile listelenmektedir. Dersimizin teorik bileşeninin olduğu satırın en sonunda yer alan Not Çizelgesi ikonuna tıklayarak not giriş sayfasına ilerleyebiliriz. Bu adımda öğrencilerin, ödev, vize sınavı, final sınavı gibi başarı notunu etkileyen değerlendirmelerin sisteme girişi ile ilgili bilgiler bulunmaktadır. Öğrenci başarı notlarının (harf notları) sisteme girişleri ilerleyen bölümlerde anlatılmaktadır. Sistemde daha önceden tanımlanmış, Vize, Final Sınav sonucu vb değerler bulunmaktadır. Not Listesi Tipi adımından sonuçların girileceği not tipi seçilir. Vize sınavları için Midterm Grade, Final Sınavı Not değeri içinde Final Exam Grade seçilmelidir.

11

12 Not listesi tipi seçildikten sonra Çizelge Notu kısmından öğrencinin notu seçilip sisteme girilir. Sistemde yapılan tüm sınav tipleri için not listesi tanımlanabilmektedir. Ödev, Vize, Final Sınavı ve öğrencinin dersten aldığı son notlar not listelerine işlenmektedir. Öğrencilerin yıl içindeki sınavlardan aldıkları notlar, Ödev, Ara Sınav 1, 2 ve Final Sınav Notu alanlarına girilmektedir. Sistemdeki not listesi tipleri ve açıklamaları aşağıdaki gibidir: İngilizce Ad Türkçe Ad Açıklama Midterm Ara Sınav Notu Öğrencilerin yıl içindeki vizelerden aldıkları notların girildiği not listesidir. Homework Ödev Öğrencilerin yıl içindeki ödevlerden aldıkları notların girildiği not not listesidir. listesidir. Final Exam Grade Final Sınav Notu Öğrencinin final sınavından aldığı nottur. (Ders geçme notu not değildir.) listesidir. Final Grade Ders Notu Öğrencinin, yıl içindeki tüm aldığı notlar değerlendirilerek belirlenen ders değildir.) geçme notudur. belirlenen ders geçme notudur.

13 Tüm sınav notları girildikten sonra, sayfanın üstünde yer alan Onay Durumu sekmesinden Onaylandı değeri seçilir ve sayfanın en altında bulunan Kaydet ve Dön butonuna tıklanır. Onay Durumu Onaylandı olan sınav notları, Onaylandı durumu Değerlendirilebilir e getirilmediği sürece değiştirilemez.

14 Sınıf Listesi Alma Fakülte Merkezi sayfasında dönem seçtikten sonra, o dönem için verilen dersler, tüm şubeleri ile listelenmektedir. Bu sayfada, aşağıdaki gibi Sınıf Çizelgesi alanının altındaki linke tıklanarak, ilgili dersin sınıf listesi açılacaktır. Açılan sayfada, aşağıdaki Download butonuna tıkladığınızda ilgili sınıfın listesi excel formatında bilgisayarınıza inecektir. İnen dosyayı açarak, sınıf listelerine ulaşabilirsiniz.

15 Ayrıca, sınıf listesini bölüm ve öğrenci sıralı olarak almak için, aşağıdaki gibi Program veya Öğrenci No linkine tıklayabilirsiniz.

16

17 Başarı Not Değeri Girişi (Geçme Notu) (Final Grade) Bu adımda öğrencilerin, dönem sonu başarı notlarının (Harf Notu) sisteme girişi ile ilgili bilgiler bulunmaktadır. Not Listesi Tipi sekmesinden Final Grade seçilir. (Not Giriş bölümünde bu ekrana ulaşım anlatılmıştır.) Harf Girişi alanına öğrencinin dönem sonu başarı notu girilir. Bütün öğrencilerin başarı notları girildikten sonra Onay Durumu alanı Onaylandı durumuna çevrilir. Kaydet ve Dön butonuna basılır. Tüm notlar onaylandıktan ve kaydedildikten sonra sayfanın altında Başarıyla Kaydedildi uyarısı çıkacaktır. Bu yazıyı gördükten sonra, Dönem Sonu Başarı Notları, Transkripte işlenmek üzere Post butonuna basılır.

18 Sınıf Numaraları Fakülte Merkezi sayfasında dönem seçtikten sonra, o dönem için verilen dersler, tüm şubeleri ile listelenmektedir. Dönem dahilinde açılan bir ders, farklı şubelere, en az bir veya daha çok ders bileşenlerinden oluşarak (ör: teorik, pratik, staj vb ) açılabilir. Bu durumda, açılan dersin, her bir şubesinin, her farklı bileşeni için sistem tarafından otomatik olarak ayrı bir sınıf numarası atanmaktadır. Burada bulunan 4 haneli rakamlar, ilgili bileşene ait sınıf numarasını göstermektedir. Bu sınıf numaralarının bilinmesi, raporlamalarda, listelerde ve sistem içerisinde birçok yerde bize kolaylık sağlamaktadır. Örneğin GTR 107 dersi için sınıf numarası 1024 tür. (Class Number)

19 Danışmanı Olduğum Öğrenciler Danışmanı olduğunuz öğrencileri Liste halinde görmenizi, Öğrenci Merkezlerine kısa yol erişiminizi E-Posta bilgilendirmesi yapmanızı sağlayan ekrandır.

20 Öğrenci Özet Bilgi Ekranı Öğrenci Otomasyon Sistemi ne giriş yaptıktan sonra, sağ menüde çıkan ACU Öğrenci Özet Bilgisi Öğrenci Özel Bilgileri linkine tıklanarak öğrencinin çeşitli kişisel ve akademik bilgilerine erişilebilir.

21 Karşımıza gelen sayfada, çeşitli arama kriterleri bulunmaktadır. Öğrenci No, TC Kimlik No, Akademik Program, Akademik Kariyer, Sınıf, Ad, Soyad bazında arama yapılabilmektedir. Bu bilgilerden ihtiyacımız olanların tamamını ve/veya bir kısmını ekrana girerek, ARAMA butonuna basarak, eğer 1 kayıt varsa öğrenci bilgi ekranına, birden çok kayıt varsa da sonuç listesine erişiriz.

22 Örnek Tek bir öğrenci için arama yapmak Bu örnekte, öğrenci numarasını bildiğimiz için, arama ekranına öğrenci numarasını yazıp ara dediğimizde, sistem bizi öğrenci bilgisi ekranına yönlendirecektir.

23 Öğrenci Not Bilgilerini Görüntüleme Ekranı Öğrencilerin genel not ortalamaları, sınıf başarı sırası ve dönemlere göre aldıkları derslerden geçme notlarının görüntülenebilmesi için My Transcript sayfası hazırlanmıştır. Bu sayfaya ACU Student Detail Info My Transcript yolunu kullanarak ulaşılabilir. Not ortalaması ve transkript bilgileri görüntülenmek istenen öğrencilerin öğrenci numarası yazılarak Search butonuna basılır. Sayfanın üst kısmında bulunan tüm bilgiler şu şekildedir: (Kişisel Bilgiler) Öğrenci No Ad Soyad Fakülte Bölüm Genel Not Ortalaması (Kümülatif) Kayıt Tarihi Kabul Tipi Öğrencilik Durumu Sınıf Sınıf Sırası (Genel not ortalamasına göre sınıf başarı sıralaması) Sayfanın alt kısmında ise, öğrenciler transkriptlerindeki gibi dönemlik olarak aldıkları dersleri ve derslerden aldıkları harf notlarını görebilmektedir. Sayfanın alt kısmında bulunan tüm bilgiler şu şekildedir: (Transkript Bilgileri) Dönem Dönem Ortalaması Ders Kodu Ders Adı (İngilizce) Ders Adı (Türkçe)

24 Ders Kredisi Dersi Geçme Notu (Harf Notu) Başarılan Kredi Katsayısı Öğrenciler, sağ köşede bulunan oklar aracılığı ile dönem değiştirebilir ve farklı dönemlerde aldıkları dersleri görüntüleyebilirler. Ayrıca View All linkine tıklayarak tüm dönemlere ait bilgileri alt alta görüntüleyebilirler. Sınıf sırası, öğrencinin genel not ortalamasına göre sınıfında kaçıncı sırada olduğunu ve sınıfında toplam kaç kişi olduğunu göstermektedir. Örneğin, sınıf sırası: 38 / 50 yazan bir öğrenci için, öğrencinin sınıfında toplam 50 öğrenci olduğunu ve öğrencinin bu 50 öğrencinin arasında genel not ortalamasına göre 38. sırada olduğunu göstermektedir. Ardından ilgili öğrenciye ait aşağıdaki gibi bir sayfa gelir.

25

26 Ara Sınav Ekleme 1. Dersin mevcut sınav not giriş seçenekleri aşağıdaki gibidir; 2. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi mevcut sınavlardan herhangi birinin sonundaki + işareti tıklandığında, sistem yeni bir sınav not listesi oluşturacaktır. 3. Oluşturulan sınav notunun öğrenciler tarafından kolay anlaşılabilmesi için sınavın hangi tür olduğu seçilmelidir. Örneğin girmek istediğiniz yeni not, öğrencilere verilen bir proje ödevi notlandırması ise, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi Proje Notu seçilmelidir.

27 4. Dilerseniz Açıklama bölümüne otomatik yazılan metinden farklı bir açıklama metni yazabilirsiniz. 5. Sonrasında Create butonu tıklandığında, sınıfta bulunan öğrenci isim listesi sınavın içerisine otomatik olarak eklenmiş olacaktır.

28 6. Son olarak aşağıda resimde gösterildiği gibi Kaydet butonu tıklandığında oluşturulan sınav sonucunun sistemde kalıcı olması sağlanmış olur. 7. Tebrikler! Peoplesoft Otomasyon Sistemi ne yeni bir sınav notlandırma listesini başarıyla eklemiş oldunuz. Şimdi oluşturduğunuz listenin içerisine öğrencilerin aldıkları notların girişini yapabilirsiniz.

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ KILAVUZU v1.1 (26.10.2018) st.bau.edu.tr 1 Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 06.04.2018 Gökçe Begüm AVCI v1.1 26.10.2018

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci kendisine bildirilen Kullanıcı kodu ve parola bilgileri ile sisteme giriş yaptığında Öğrenci Ana Sayfası ekranına ulaşılır. Öğrenci Ana Sayfası ekranından,

Detaylı

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM)

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM) Sisteme Nasıl Girebilirim? Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemine lms.alparslan.edu.tr adresinden giriş yapılacaktır. Sisteme girildiğinde, kullanıcı adı ve parolanızı girebileceğiniz bir

Detaylı

ÖĞRENCİ İNTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

ÖĞRENCİ İNTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU ÖĞRENCİ İNTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir.

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak;

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve sayıların

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Otomasyona Giriş Otomasyona ilk girişlerde; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranız olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve güvenlik

Detaylı

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Öğrenci login sayfası 4 menüden oluşmaktadır. Genel duyurular ve gelen mesajlar takip edilebilir. 1- Alınan dersler, 2- Transkript, 3- Alınan dersler, 4- Sınav takvimi, 5-Ders

Detaylı

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.

OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu. OKÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ YAZILIMI TANITIM SUNUSU OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı http://bidb.osmaniye.edu.tr Osmaniye 2011 Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ 2018 2019 Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi Merhaba, Değerli Öğrencilerimiz bu yönerge İNUZEM bünyesindeki programlardan birisine kayıt yaptıran sizlere

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri derslerle ilgili yoklama, not girişi yapabildikleri ve öğrencilerin aldıkları derslerle ilgili bilgileri görebildikleri sistemdir.

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. ECTS Info Pack. ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı YAZILIM-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ. ECTS Info Pack. ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı YAZILIM-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ ECTS Info Pack ECTS Bilgi Paketi Çalışmaları YAZILIM-WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Detaylı

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır? DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI... 3 1.1.Ders Bilgileri... 5 1.1.1.Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?... 6 1.2.Ders Öğrenci Listeleri... 13 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Ders açma işlemleri

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PEOPLESOFT CAMPUS SOLUTIONS FAKÜLTE/ENSTİTÜ/YÜKSEK OKUL SEKRETERİ KULLANICI KILAVUZU

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PEOPLESOFT CAMPUS SOLUTIONS FAKÜLTE/ENSTİTÜ/YÜKSEK OKUL SEKRETERİ KULLANICI KILAVUZU İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PEOPLESOFT CAMPUS SOLUTIONS FAKÜLTE/ENSTİTÜ/YÜKSEK OKUL SEKRETERİ KULLANICI KILAVUZU 16.10.2014 Şekil 1 - Link: campus.kemerburgaz.edu.tr:8000 - Kullanıcı adı : ad.soyad

Detaylı

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ İçindekiler 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.1.YENİ DERS AÇMA NASIL YAPILIR?... 3 2.ÖĞRENCİ DERS YÖNETİMİ EKRANINDA ÖĞRENCİNİN ÜZERİNE DERS NASIL EKLENİR?... 9 2.1.YENİ DERS EKLEME... 11 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Hazırlık Öğrencisi) v1.1 (09.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Yüksek Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ NE GİŞİM İŞLEMLERİ 1. ADIM: Kurum şifresini

Detaylı

APOLLO AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (ABS) KULLANMA KLAVUZU

APOLLO AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (ABS) KULLANMA KLAVUZU APOLLO AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (ABS) KULLANMA KLAVUZU Gebze Teknik Üniversitesi Apollo Akademik Bilgi Sistemi, Öğrenci Öğretim Üyesi arasındaki bilgi alışverişini, en kısa zamanda, maksimum güvenlikte ve

Detaylı

ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ KULLANIM KILAVUZU. 1. GĠRĠġ

ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ KULLANIM KILAVUZU. 1. GĠRĠġ ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ KULLANIM KILAVUZU Tüm öğrencilerimizin Öğrenci Bilgi Sistemine https://my.mevlana.edu.tr/ sayfasından giriş yapabilmesi için gereken Öğrenci No öğrenci numaraları (örnek: 02011001),

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (ABİS) Otomasyon Programı TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER ABİS Nedir?... 2 Sistem Gereksinimleri...

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş Sisteme, AKY Bilişim, ISGBYS Yazılımı Yetkilisi tarafından size verilen Kullanıcı Adı

Detaylı

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.0 (05.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 05.09.2018 İÇİNDEKİLER

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik etkinlikler

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak!

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak! YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KLAVUZU Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KLAVUZU Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öncelikle Yüksekokulumuz ana sayfasından(http://uzak4.mersin.edu.tr/)

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ Amaç ve Kapsam Bölüm öğrencilerimizin Ara Sınav, Final ve Bütünleme dışında Kısa Sınav, Ödev, Proje, Deney Raporu değerlendirme notu gibi notları

Detaylı

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi:

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi: Ders seçimi yapmadan önce, GSIS kullanıcı adınızı ve şifrenizi kayıt yaptırmış olduğunuz bölümden şahsen 1 temin etmelisiniz. (Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size kayıt esnasında

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

1-Otomasyon Sisteminden Öğrenci Notlarının Girilmesi. *obs.btu.edu.tr/ adresinden akademik personel şifrenizle sisteme giriş yapınız.

1-Otomasyon Sisteminden Öğrenci Notlarının Girilmesi. *obs.btu.edu.tr/ adresinden akademik personel şifrenizle sisteme giriş yapınız. 1.1 Otomasyon Sistemine Giriş 1-Otomasyon Sisteminden Öğrenci Notlarının Girilmesi *obs.btu.edu.tr/ adresinden akademik personel şifrenizle sisteme giriş yapınız. DİKKAT : Not girişi yapmadan önce yoklama

Detaylı

Kontrol listesi: Bu klavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Ders kaydınızı:

Kontrol listesi: Bu klavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Ders kaydınızı: Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. Kaydınızı yaptırdığınız günü takip eden ilk iş günü (11:00 den sonra), GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu kapalı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası süresince

Detaylı

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ WEB TEMELLİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Learning Management System (LMS) KULLANIM KLAVUZU OCAK-2017 TOKAT i İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i 1. GENEL BİLGİLER... 1 2. EĞİTİMCİ

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ U Z A K T A N E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ Öğretim Yönetim Sistemi ve Sanal Sınıf (ESLMS) Öğrenci Kılavuzu İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport eğitim portalı firmamız bünyesinde aldığınız veya almanız gereken eğitimlerinizin takibini sağlayabileceğiniz aynı zamanda sizin için hazırlanan ve sisteme

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

Şubeler, kampanya sınav(uts) yapmak istediklerinde, bu modül üzerinde bulunan adımları sırası ile tamamlamak durumundadırlar.

Şubeler, kampanya sınav(uts) yapmak istediklerinde, bu modül üzerinde bulunan adımları sırası ile tamamlamak durumundadırlar. Kampanya Sınav Modülü Şubeler, kampanya sınav(uts) yapmak istediklerinde, bu modül üzerinde bulunan adımları sırası ile tamamlamak durumundadırlar. Öncelikle menüden kampanya sınav ikonu tıklanarak alt

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları ADIM 1: Ana Sayfadayken, sol sekmede bulunan Başvuru sekmesine tıklayınız. Başvuru işlemine başlamak için, karşınıza çıkan ekranda (Şekil 1) bulunan

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ E-ANKET SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ E-ANKET SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU TRAKYA ÜNİVERSİTESİ E-ANKET SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU Anket uygulaması, üniversite bünyesinde idari ve akademik anlamda bilgi toplama, analiz etme, yayınlama ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış bir yazılımdır.

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisansüstü Öğrencisi) v1.0 (05.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 05.09.2018 İÇİNDEKİLER

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ Sisteme Giriş Sisteme http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ linkinden ulaşılmaktadır. Sisteme giriş için T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenmektedir. Görevli

Detaylı

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Sisteme giriş yapabilmek için butonunu tıklayınız. http://turtep.yesevi.edu.tr/ adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Açılan pencerede ilgili kısımlara kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip Giriş butonunu tıklayınız.

Detaylı

DEÜ HASTANESİ BAŞHEKİMLİK ONLINE EĞİTİMLERİ HIZLI BAŞLAMA KILAVUZU

DEÜ HASTANESİ BAŞHEKİMLİK ONLINE EĞİTİMLERİ HIZLI BAŞLAMA KILAVUZU 1) Yeni kayıtlanan ve sisteme ilk defa giriş yapacak personel, http://debis.deu.edu.tr/ adresi üzerinden DEBİS hesaplarıyla giriş yapmalıdır. DEBİS e ilk girişten sonra şifrenizi, harf veya rakamdan oluşan

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ Ders bazında yoklama girişi yapılmak istenir ise Öğretim Elemanı Danışmanlık İşlemleri sayfasına girilerek hafta hafta devamsızlık girişi yapılabilir. Derslerin tamamı

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

BÖLÜM BAŞKANLARI İÇİN BOLOGNA İŞLEMLERİ YARDIM DOKÜMANI

BÖLÜM BAŞKANLARI İÇİN BOLOGNA İŞLEMLERİ YARDIM DOKÜMANI BÖLÜM BAŞKANLARI İÇİN BOLOGNA İŞLEMLERİ YARDIM DOKÜMANI 1. GENEL BİLGİLER Yükseköğretim Kurulu tarafından koordine edilen ve üniversiteler tarafından tamamlanması zorunlu olan Bologna Süreci dâhilindeki

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.0 (07.06.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 07.06.2018 Gökçe

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt yapabilecekleri linkin duyurusunu yapmanız

Detaylı

Admin. w w w. e n o c t a. c o m

Admin. w w w. e n o c t a. c o m Admin w w w. e n o c t a. c o m H ı z l ı v e e t k i n ö ğ r e n m e y o l u! Akademik e.mobil Tanıtım Sunumu Neler Anlatacağız? Akademik Uygulamaya Genel Bakış Hakkında Ekranı Öğrenci Ekranları Dersler

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

GİRİŞ. !" Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e!

GİRİŞ. ! Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e! GİRİŞ Bu programın amacı, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen mühendis, mimar veya teknik elemanlara mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri

Detaylı

BOLOGNA İŞLEMLERİ. Seçilen fakülte bölüm programı düzenlemek için; Değiştir butonuna tıklayınız.

BOLOGNA İŞLEMLERİ. Seçilen fakülte bölüm programı düzenlemek için; Değiştir butonuna tıklayınız. BOLOGNA İŞLEMLERİ Öncesi yapılması gereken işlemler 1. Fakülte Bölüm Programlarınkontrol edilmesi (Akademik İşlemler>Fakülte Tanımları) (Akademik İşlemler > Bölüm Tanımları) (Akademik İşlemler > Program

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminde, Öğretim Elemanı yetkisi kapsamında aşağıdaki ekran (Ekran 1) açılır. Bu belgede genel kullanım

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

Yemekte Denge Doküman Yazılım Sitesinin Kullanım Kılavuzu

Yemekte Denge Doküman Yazılım Sitesinin Kullanım Kılavuzu Yemekte Denge Doküman Yazılım Sitesinin Kullanım Kılavuzu Değerli öğretmenlerimiz; Beslenme anketi testimizin sizlerin ve değerli öğrencilerimizin, hızlı ve kolay bir şekilde doldurulması için internet

Detaylı

Ürün Ekleme Kitapçığı

Ürün Ekleme Kitapçığı Ürün Ekleme Kitapçığı İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN EKLEME 3 1.1.KULLANICI GİRİŞİ 3 2.Ürün Menüleri 5 2.1.Genel 5 2.2.Veri 5 2.3. Bağlantılar 8 2.4. Özellik 8 2.5. Seçenek 9 2.7. İndirim 10 2.8. Kampanya 11 2.9.

Detaylı

PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI

PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI PETTYCASH (P/C) UYGULAMASI KULLANICI DOKUMANI İçindekiler Uygulamaya Giriş... 3 PC Girme Adımları... 3 Sıkça Sorulan Sorular... 8 Uygulamaya Giriş Kullanıcı adı ve şifre girilir, Dil = Türkçe seçilir,

Detaylı

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme işlemi

Detaylı

BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ

BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ 1. BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM 1.1. Giriş Ekranları İş yazılım tarafından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu için geliştirilen

Detaylı

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 1 Tarih : 27.11.2016 İçindekiler 1. Sipariş Portali... 1 2. Sevk Bekleyen Siparişler... 2 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize

Detaylı

Yeni Vision Link Kullanıcı Hesabı Nasıl Oluşturabilirsiniz?

Yeni Vision Link Kullanıcı Hesabı Nasıl Oluşturabilirsiniz? Vision Link te yeni kullanıcı hesabı oluşturmak çok kolay, dilediğiniz çalışanınıza yeni hesap oluşturabilir, kullanılmayan hesapları silebilir, çalışanlarınızın Vision Link i en son ne zaman giriş yaptığını

Detaylı

PDF Dokümanlarının Kopyalanmaya ve Yazdırılmaya Karşı Korumalı Olarak Hazırlanması Hakkında Kullanım Kılavuzu

PDF Dokümanlarının Kopyalanmaya ve Yazdırılmaya Karşı Korumalı Olarak Hazırlanması Hakkında Kullanım Kılavuzu PDF Dokümanlarının Kopyalanmaya ve Yazdırılmaya Karşı Korumalı Olarak Hazırlanması Hakkında Kullanım Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bu doküman Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan sınavların

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU 1. Sisteme Giriş http://uis.agu.edu.tr/ adresinden login ekranından kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz (Resim 1) Sisteme daha önce grimemiş

Detaylı

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS Bulut Sistemi Üye şirketlerimizden anket yoluyla toplanmakta olan bilgilerin online bulut sistemi üzerinden hatasız, düzenli, kontrol edilebilir ve

Detaylı

MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ

MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Nisan 2013 MARM ASSISTANCE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ Yenişehir Mh. Mustafa Akyol Sk. Grup Center İş Mrkz. No:9/158 34912 Kurtköy Pendik/İSTANBUL Tel

Detaylı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı Bayi siparişlerinin giriş ve ekstre takibini yapmak üzere geliştirdiğimiz web sitemiz bayi.obaperdesan.com.tr nin kullanımı bu dokumanda açıklanmıştır. Siteye

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim verecek Öğretim elemanlarının ders içeriklerini

Detaylı

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ A OKULU Mutemet Yardımcısı B OKULU Mutemet Yardımcısı C OKULU Mutemet Yardımcısı D OKULU Mutemet Yardımcısı E OKULU Mutemet Yardımcısı İl / ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mutemet Muhasebe

Detaylı