Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ORTODONTİ LABORATUAR HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ORTODONTİ LABORATUAR HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ"

Transkript

1 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 14 1.AMAÇ: Ortodonti laboratuarındaki hizmetlerin düzenlenmesi ve kullanılacak ekipmanın tanımlanmasıdır. 2.KAPSAM: Laboratuarda verilecek tüm hizmetleri, teknisyenleri ve ilgili anabilim dalında çalışan tüm hekimleri kapsar 3.SORUMLULAR: Teknisyenler, hekimler, temizlik görevlileri 4.UYGULAMA: Ortodonti Laboratuvar Teknisyenleri ; * Çalışma yerinde veya işiyle ilgili meydana gelebilecek sorunlara önlem almak; * Kullandığı ölçüm ve/veya test makine/cihazları ile ilgili düşme ve benzeri durumlarda meydana gelen Kalibrasyon ve Cihaz arızalarını/problemlerini Kalite Yönetim Temsilcisi' ne bildirmek, Kalibrasyonlarının yaptırılmasını sağlamak. * Faaliyetlerini; sağlıklı bir biçimde yürütmek, * Faaliyetleri esnasında; kaliteyi ve hijyeni ön planda tutmak, * Faaliyetleri esnasında fakültemizce belirlenmiş kılık - kıyafet kurallarına uymak, * Yaptığı işte ve faaliyetlerinde verimliliği esas almak ve devamlı kılmak, * Hizmet sunum faaliyetleri esnasında olabilecek her türlü olayı çalıştığı yerin Anabilim Dalı Başkanı' na bildirmek, * Çalışma yerinde yer alan cihaz / makineleri temiz tutmak, kullanım kurallarına uygun kulanmak / kullanılmasını sağlamak ve laboratuvarın genel temizliğini yapmak / yaptırmak, * Kullandığı alet, ekipman ve makine - cihazların çalışabilirlik / kullanılabilirlik hakkında çalıştığı yerin Anabilim Dalı Başkanı' na bilgi vermek, * Sağlık ve hijyen koşullarını da dikkate alarak işlerin devamlılığını sağlamak, * Hizmet sunum faaliyetleri esnasında meydana gelebilecek sorunlara; önlem alma ve hataları tekrar etmeme düşünce tarzı ile yaklaşmak ve görevlerini hep bu düşünce tarzı ile yerine getirmek, * Fakültemizde hizmeti verir iken ; uyması gerekli kurallara uymak, enfeksiyon riskine karşı kişisel korunmalarını sağlamak ve hasta koruması için almaları gerekli kişisel önlemleri almak, * Fakültemiz Hasta Hizmetleri Proseslerinde kullandığı Makine ve Cihazların, Alet ve Ekipmanların kullanım sonrası temizlik, dezenfeksiyon ve / veya sterilizasyon faaliyetlerini yürütmek ve yürütülmesini sağlamak, * Görevlendirmesinde / atanmasında tabii olduğu kanun (657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu / 4857 Sayılı İş Kanunu ) uyarınca belirlenmiş yetki - sorumlulukları var ise ; bunları yerine getirmek, * Fakülte içi çalışmaların ve iş akışının kolaylaştırılmasına katkıda bulunmak, * Koordinasyon içinde bulunduğu birimlerle uyum ve işbirliği içerisinde çalışmak, * Fakültemiz faaliyetleri ve menfaatleri doğrultusunda amirinin görevlendirdiği tüm görev, yetki ve sorumlulukları yerine getirmek.

2 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 2 / 14 Ortodontik Klinik Laboratuvarında Görevli Teknisyenlerin Uyması Gerekli Kurallar İle Enfeksiyon Riskine Karşı Alması Gerekli Önlemler Ve Ortodonti Anabilim Dalı Kliniklerinden Laboratuvara İş Gönderme Formun '' Diş Hekimi / Dr. Diş Hekimi '' kısmına Ad - Soyad, Diploma No ' nu yaz / kaşeni bas ve imzala Dezenfekte ettiğin ölçüyü ilgili Ortodontik Diş Tedavisi Laboratuvar İşlem Formu ile birlikte Ortodonti Anabilim Dalı Laboratuvarında görev yapan Teknisyenlere teslim et Ortodonti Anabilim Dalı Laboratuvarında Gönderilen İşlerle İlgili Yürütülecek Faaliyetler : ve alt maddeleri uyarınca hazırlanmış ve teslim edilmiş '' Ölçü, Model, vb. '' ni ilgili Ortodontik Diş Tedavisi Laboratuvar İşlem Formu ile birlikte teslim al Ortodontik Diş Tedavisi Laboratuvar İşlem Formu üzerinde yer alan iş tanımı uyarınca gerekli faaliyetleri yürüt ve istenilen işi hazırla İstenilen işi tamamladıktan sonra, Ortodontik Diş Tedavisi Laboratuvar İşlem Formu' nun '' İş Gerçekleştirme bilgileri bölümünde '' İşin Tamamlanma Tarihi '' kısmına işin tamamlanma tarihini yaz. * '' Açıklama '' kısmına gerekli gördüğün bir husus varsa yaz. * '' Teknisyen '' kısmını, adını soyadını yazarak imzala Bitirdiğin model,vb. işi; sana işi gönderen Diş Hekimi / Dr. Diş Hekimine ait çekmece içerisine bırak Hazırlanan işlerle ilgili Ortodontik Diş Tedavisi Laboratuvar İşlem Formlarını, Ortodontik Diş Tedavisi Laboratuvar 5.3.Ortodonti Ana Bilim Dalı Laboratuvarında Yapılan İşlerle İlgili, İşi İsteyen Diş Hekimi / Dr. Diş Hekimi Tarafından Yürütülecek Teslim Alım, Gelen İş Kontrol ve Kayıt Faaliyetleri : İşi İsteyen Diş Hekimi/Dr. Diş Hekimi tarafından laboratuvardan gelen iş hastaya uygulanmadan önce gözle ve şekilsel olarak kontrol edilir. Eğer bir uygunsuzluk var ise; maddesi uyarınca gerekli faaliyetler yürütülür. Ancak işin hastaya uygulanması esnasında, laboratuvardan gelen işte çıkan uyumsuzluklar ise; işin doğası gereğidir. Bu gibi durumlarda ; iş iç laboratuvarda hemen düzeltilir/teknisyenlere düzelttirilir veya laboratuvarda yapılacak işlem uzun ise ve alt maddeleri uyarınca iş laboratuvara gönderilir Ortodonti Anabilim Dalı Laboratuvarında yapılan işlerle ile ilgili ön kontrol sonucunda uygunsuzluk tespitinde bulunduysan ; iş öncelikle iç laboratuvarda hemen düzeltilir / teknisyenlere düzelttirilir. Eğer uygunsuzluk düzelmiyor / düzelttirilemiyorsan veya uygunsuzluk düzeltilemeyecek / düzelttirilemeyecek bir uygunsuzluk ise, Uygun Olmayan Ürün ve Hizmet Kontrol Prosedürü uyarınca ; Uygunsuzluk Bildirim ve Düzeltici Faaliyet Formu düzenle, tespit edilen uygunsuzluk ile uygunsuzluğun giderilmesi için yapılacaklara dair kararını yaz, imzala, bundan sonraki faaliyetleri ilgililerle birlikte yürüt ve gerekli kayıtları tut.

3 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 3 / 14 ALÇE KESME MOTORU KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, alçı modellerinin istenildiği şekilde trimlenmesi amacı ile kullanılan Alçı Kesme Motorunun (Makine / Cihaz Sicil No: /13/48973 ) kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları tanımlayarak, doğru ve amacına uygun kullanılmasını ve temizliğini sağlamaktır. Teknisyenler, uygulamasının takibinden Dr. Diş Hekimleri ve onaylanmasından Dekan sorumludur. Bu talimat, alçı modellerinin istenildiği şekilde trimlenmesi amacı ile kullanılan Alçı Kesme Motorunun( Makine / Cihaz Sicil No: /13/48973 ) doğru ve amacına uygun kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları kapsar Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) 4.2. Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjan / Dezenfektan / Sıvı Deterjan Eğer makinenin üstünde okunabilir durumda bir kullanma ve uygulama talimatı/uyarısı varsa; onu dikkate al Cihazın fişini 220 volt elektrik veren prize tak.( Direk sigorta ile kumanda ediliyorsa sigortayı aç.) Güç düğmesini ''on'' konumuna getir Su girişini aç ve su ayarı yap Kalın granüllü taş çalıştır Alçı modelini ilk önce kalın granüllü taşta kes. Kesme İşlemi birince kalın granüllü taşı kapat Ardından İnce granüllü taşı çalıştır. Alçı modelini ince granüllü taşta kes. Kesme İşlemi birince ince granüllü Polisaj işlemini bitir Güç düğmesini '' off '' konumuna getir Pis suyun aktığı boruyu kontrol edip temizle Cihazın elektrik bağlantısını kes Cihazı haftada birkez şu şekilde temizlettir / temizle ; Cihaz önce nemli Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjanlı / Dezenfektanlı / Sıvı Deterjanlı su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile, sonra su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile silinir ve sonra da temiz ve kuru Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile kurulanır Günlük olarak alçı motorunun içerisinde kalan alçıları temizle.

4 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 4 / Haftalık olarak alçı motorunun su bağlantı borularını temizle. BIOSTAR CİHAZI KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ : Bu talimatın amacı, Bıostar Cihazının (Makine / Cihaz Sicil No: /13/49114 ) kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları tanımlayarak, doğru ve amacına uygun kullanılması ve temizliğini sağlamaktır. Teknisyenler, uygulamasının takibinden Dr. Diş Hekimleri ve onaylanmasından Dekan sorumludur. Bu talimat, Bıostar Cihazının (Makine / Cihaz Sicil No: /13/49114 ) doğru ve amacına uygun kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumluluklarını kapsar Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) 4.2. Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjan / Dezenfektan / Sıvı Deterjan Eğer makinenin üstünde okunabilir durumda bir kullanma ve uygulama talimatı / uyarısı varsa; onu uygula Dijital ekranın son tarafındaki yeşil renkli açma kapama düğmesini 1 konumuna getirerek makineyi çalıştır Şekillendirilecek olan plak tipi kod no su üç hane olarak tuşlanır ve code düğmesine basılarak kod girişi yapılır Kullanılan plak üzerindeki kodun makineye girişi sonrası ısıtma ve soğutma dereceleri otomatik olarak cihaz tarafından algılanır, yani elle giriş işlemi yapılmaz Termal kontrollü infrared ısıtıcı sayesinde 1 saniye içerisinde ısıtma derecesine, 1 dakika içerisinde de çalışma sıcaklığına ulaşır Plak seçilen ısıda yumuşatıldıktan sonra basınç haznesi üzerine konumlandırılır. Kilit mandalı sıkıca kapatılarak basınç uygulaması ile plağın modele göre şekillenmesi sağlanır. Soğuma işlemi otomatik olarak gerçekleşir ve dijital ekranda süre izlenir İşlem tamamlandıktan sonra cihaz 0 konumuna getirilerek kapatılır Cihazı haftada birkez şu şekilde temizlettir / temizle ; Cihaz önce nemli Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjanlı / Dezenfektanlı / Sıvı Deterjanlı su ile ıslatılmış temiz

5 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 5 / 14 Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile, sonra su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile silinir ve sonra da temiz ve kuru Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile kurulanır Aletin ön sağ tarafındaki çekmece içerisinde işlem sonrası biriken peletler(metal boncuklar) tekrar basınç haznesi içerisine yerleştirilir. Taşıma işlemi yapılacaksa alet kapalı konumda aletin arkasındaki basınç vanası kapatılıp basınç hortumu güvenli bir şekilde sökülür. CİLA MOTORU KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, ordotontik apareylerin cilalanması amacı ile kullanılan Cila Motorunun ( Makine / Cihaz Sicil No: /13/48969) kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları tanımlayarak, doğru ve amacına uygun kullanılmasını ve temizliğini sağlamaktır. Teknisyenler, uygulamasının takibinden Dr. Diş Hekimleri ve onaylanmasından Dekan sorumludur. Bu talimat, ortodontik apareylerin cilalanması amacı ile kullanılan Cila Motorunun ( Makine / Cihaz Sicil No: /13/48969 ) doğru ve amacına uygun kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları kapsar 4.1. Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) 4.2. Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjan / Dezenfektan / Sıvı Deterjan 4.3. Alkol-Alçı karışımı 4.4. Pomza Tozu Eğer makinenin üstünde okunabilir durumda bir kullanma ve uygulama talimatı/uyarısı varsa; onu dikkate al Cihazın fişini 220 volt elektrik veren prize tak.( Direk sigorta ile kumanda ediliyorsa sigortayı aç.) Cila motorunun güç düğmesini istenılen güce göre"1,2"ayarla Apareyi pomza tozu ile temizle Güç düğmesini '' 0 '' konumuna getir Lamba ve vakum düğmesini"0" konumuna getirerek kapat.

6 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 6 / Cihazı haftada birkez şu şekilde temizlettir / temizle ; Cihaz önce nemli Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjanlı / Dezenfektanlı / Sıvı Deterjanlı su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile, sonra su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile silinir ve sonra da temiz ve kuru Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile kurulanır Günlük olarak cila motorunun içerisinde kalan pislikleri temizle Cihazın elektrik aksamıyla asla oynama ESSİX CİHAZI KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, essix apereyi yapımında kullanılan Essix Cihazının ( Makine / Cihaz Sicil No: /13/49443 ) kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları tanımlayarak, cihazın doğru ve amacına uygun kullanılmasını ve temizliğini sağlamaktır. Teknisyenler, uygulamasının takibinden Dr. Diş Hekimleri ve onaylanmasından Dekan sorumludur. Bu talimat, essix apereyi yapımında kullanılan Essix Cihazının ( Makine / Cihaz Sicil No: /13/49443 ) doğru ve amacına uygun kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları kapsar Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) 4.2. Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjan / Dezenfektan / Sıvı Deterjan Eğer makinenin üstünde okunabilir durumda bir kullanma ve uygulama talimatı / uyarısı varsa; onu dikkate al Cihazın fişini 220 volt elektrik veren prize tak.( Direk sigorta ile kumanda ediliyorsa sigortayı aç.) Cihazın ısıtma bölümünü yukarı kaldır Essix plağını yerleştir Rezistans düğmesini aç Alçı modelini alt bölmeye yerleştir Plak yumuşayınca rezistans düğmesini kapat.

7 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 7 / Cihazın elektrik bağlantısını kes Cihazı haftada birkez şu şekilde temizlettir / temizle ; Cihaz önce nemli Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjanlı / Dezenfektanlı / Sıvı Deterjanlı su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile, sonra su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile silinir ve sonra da temiz ve kuru Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile kurulanır Herhangi bir Arıza durumunda, arızayı Teknik ve Dış Hizmetler Sorumlusu / Bakım Cihazın elektrik aksamıyla asla oynama Elektrik kesilmesi vb. gibi durumlarda makineyi / cihazı temizlerken, cihazın kapalı olduğundan emin ol Cihazı temizlerken elektrik bulunan kısımlarını ıslak elle elleme Makine çalışır durumdayken, makineye yanıcı / tutuşturucu kaynaklarla yaklaşma MASAYA MONTE TUR MOTORU KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, Akril / Metal tesviyesinde kullanılan Masaya Monte Tur Motorunun (Makine / Cihaz Sicil No: /13/48954) kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları tanımlayarak, doğru ve amacına uygun kullanılmasını ve temizliğini sağlamaktır. Teknisyenler, uygulamasının takibinden Dr. Diş Hekimleri ve onaylanmasından Dekan sorumludur. Bu talimat, Akril / Metal tesviyesinde kullanılan Masaya Monte Tur Motorunun ( Makine/ Cihaz Sicil No: /13/48954 ) doğru ve amacına uygun kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları kapsar Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) 4.2. Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjan / Dezenfektan / Sıvı Deterjan Eğer makinenin üstünde okunabilir durumda bir kullanma ve uygulama talimatı/uyarısı varsa; onu dikkate al Cihazın fişini 220 volt elektrik veren prize tak.( Direk sigorta ile kumanda ediliyorsa sigortayı aç.) Güç düğmesini " on " konumuna getir.

8 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 8 / Tur hızını dijital olarak ayarla. Masadaki vakum motorunun düğmesini istenilen güce göre ayarla Masa altındaki yastık pedalı diz yardımıyla bastırarak motoru aktif hale getir Açma-kapama düğmesini " off " konumuna getirerek cihazı kapat Cihazı haftada birkez şu şekilde temizlettir / temizle ; Cihaz önce nemli Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjanlı / Dezenfektanlı / Sıvı Deterjanlı su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile, sonra su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile silinir ve sonra da temiz ve kuru Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile kurulanır Arıza veya Kullanım Durumunda; Herhangi bir Arıza durumunda, arızayı Teknik ve Dış Hizmetler Sorumlusu / Bakım - Onarım Elemanı' na bildir Herhangi bir Arıza durumunda makine / cihaza " ARIZALI " yazısı tak / taktır Cihazın elektrik aksamıyla asla oynama Elektrik kesilmesi vb. gibi durumlarda makineyi / cihazı temizlerken, cihazın kapalı olduğundan emin ol Cihazı temizlerken elektrik bulunan kısımlarını ıslak elle elleme Makine çalışır durumdayken, makineye yanıcı / tutuşturucu kaynaklarla yaklaşma Metal tesviyesi yaparken koruma kapağını kapat Tesviye sırasında parmakların cihaza temas etmemesine dikkat et. MULTİTRİM CİHAZI VE MULTİTRİM VAKUM ÜNİTESİ KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ : Bu talimatın amacı, multitrim cihazıyla çalışırken kullanılan Multitrim Vakum Ünitesi Cihazının (Makine / Cihaz Sicil No: /13/49448 ) kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları tanımlayarak, doğru ve amacına uygun kullanılması ve temizliğini sağlamaktır. Bu talimatın uygulanmasından Diş Hekimleri, Dr. Diş Hekimleri, Laboratuvarlarda görevli Teknisyenler, uygulamasının takibinden Dr. Diş Hekimleri ve onaylanmasından Dekan sorumludur. Bu talimat, multitrim cihazıyla çalışırken kullanılan Multitrim Vakum Ünitesi Cihazının (Makine / Cihaz Sicil No: /13/49448 ) doğru ve amacına uygun kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumluluklarını kapsar 4.1. Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) 4.2. Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjan / Dezenfektan / Sıvı Deterjan

9 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 9 / Eğer makinenin üstünde okunabilir durumda bir kullanma ve uygulama talimatı / uyarısı varsa; onu uygula Cihazın fişini 220 volt elektrik veren prize tak.(direk sigorta ile kumanda ediliyorsa sigortayı aç.) Multitrim Cihazının kullanma talimatına göre çalışır duruma getir Multitrim Vakum Ünitesinin çalıştırma düğmesini '' I '' konumuna getir Multitrim Cihazının kullanma talimatına göre kapat Açma - kapama düğmesini ''O'' konumuna getir Cihazı haftada birkez şu şekilde temizlettir / temizle ; Cihaz önce nemli Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjanlı / Dezenfektanlı / Sıvı Deterjanlı su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile, sonra su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile silinir ve sonra da temiz ve kuru Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile kurulanır Ayda birkez toz torbasını Bakım - Onarım Elemanı' na değiştittir Cihazın elektrik aksamıyla asla oynama Elektrik kesilmesi vb. gibi durumlarda makineyi / cihazı temizlerken, cihazın kapalı olduğundan emin ol Cihazı temizlerken elektrik bulunan kısımlarını ıslak elle elleme Makine çalışır durumdayken, makineye yanıcı / tutuşturucu kaynaklarla yaklaşma. PAKETLEME CİHAZI KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, Ortodontik modellerin Paketlenmesinde kullanılan Paketleme Cihazının kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları tanımlayarak, doğru ve amacına uygun kullanılmasını ve temizliğini sağlamaktır. Bu talimatın uygulanmasından Diş Hekimleri,Dr. Diş Hekimleri,Laboratuvar teknisyenleri sorumludur. Bu talimatın uygulanmasının takibinden Dr. Diş Hekimleri ve onaylanmasından Dekan sorumludur. Bu talimat, Ortodontik modellerin Paketlenmesinde kullanılan Paketleme Cihazının doğru ve amacına uygun kullanılması ve temizliği faaliyet, yetki ve sorumluluklarını kapsar.

10 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 10 / Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) 4.2. Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjan / Dezenfektan / Sıvı Deterjan Eğer cihaz üzerinde herhangibi bir uygulama ve kullanma talimatı varsa öncelikle onu uygula Cihazın fişini 220 volt elektrik veren prize tak. ( Direk sigorta ile kumanda ediliyorsa sigortayı aç. ) Cihazın sağ arka köşesinde bulunan on / off düğmesine basarak aç Paketleme poşetlerini alçı modellerin ebatlarına uygun olarak ilgili aparatı kullanarak kes Paketlemeye hazır alçı modelleri poşetin içerisine paketlenecek yerden en az 4 cm uzakta kalacak şekilde Paketlenecek poşet cihazdan soldan sağa doğru geçirilirek paketleme yapılır Cihazın sağ arka köşesinde bulunan on / off düğmesine basarak kapat Cihazı haftada birkez şu şekilde temizlettir / temizle ; Cihaz önce nemli Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjanlı / Dezenfektanlı / Sıvı Deterjanlı su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile, sonra su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile silinir ve sonra da temiz ve kuru Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile kurulanır. Onarım Elemanı' Cihazın elektrik aksamıyla asla oynama Elektrik kesilmesi vb. gibi durumlarda makineyi / cihazı temizlerken, cihazın kapalı olduğundan emin ol Cihazı temizlerken elektrik bulunan kısımlarını ıslak elle elleme Makine çalışır durumdayken, makineye yanıcı / tutuşturucu kaynaklarla yaklaşma. PUNTO CİHAZI KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, puntolama işlemlerinde kullanılan Punto Cihazının ( Makine / Cihaz Sicil No: /13/48808 ) kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları tanımlayarak, doğru ve amacına uygun kullanılmasını ve temizliğini sağlamaktır. Teknisyenler, uygulamasının takibinden Dr. Diş Hekimleri ve onaylanmasından Dekan sorumludur.

11 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 11 / 14 Bu talimat, puntolama işlemlerinde kullanılan Punto Cihazının ( Makine / Cihaz Sicil No: /13/48808 ) doğru ve amacına uygun kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları kapsar Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) 4.2. Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjan / Dezenfektan / Sıvı Deterjan Eğer makinenin üstünde okunabilir durumda bir kullanma ve uygulama talimatı/uyarısı varsa; onu dikkate al Cihazın fişini 220 volt elektrik veren prize tak.( Direk sigorta ile kumanda ediliyorsa sigortayı aç.) Güç düğmesi on konumuna getir Isı düğmesi 1-4 arası istenilen konuma getirilir Punto yapılacak aparatları cihazın bakır çubukları arasına sıkıştır İlgili düğmenin üzerine birkaç kez bas Güç düğmesi off konumuna getir Cihazın elektrikle olan bağlantısı kes Cihazı haftada birkez şu şekilde temizlettir / temizle ; Cihaz önce nemli Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjanlı / Dezenfektanlı / Sıvı Deterjanlı su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile, sonra su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile silinir ve sonra da temiz ve kuru Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile kurulanır Haftada bir Punto uçlarını temizle, törpüle ve ayarlarını tuttur. S-BOX ÜNİTESİ KULLANMA TALİMATI VE VAKUMLU KARIŞTIRICI KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ : Bu talimatın amacı, model tesviyesi esnasında kullanılan S-BOX Ünitesi Cihazının (Makine / Cihaz Sicil No: /13/ ) kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları tanımlayarak, doğru ve amacına uygun kullanılması ve temizliğini sağlamaktır.

12 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 12 / 14 Teknisyenler, uygulamasının takibinden Dr. Diş Hekimleri ve onaylanmasından Dekan sorumludur. Bu talimat, model tesviyesi esnasında kullanılan S-BOX Ünitesi Cihazının (Makine / Cihaz Sicil No: /13/ ) doğru ve amacına uygun kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumluluklarını kapsar Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) 4.2. Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjan / Dezenfektan / Sıvı Deterjan Eğer makinenin üstünde okunabilir durumda bir kullanma ve uygulama talimatı / uyarısı varsa; onu uygula Cihazın fişini 220 volt elektrik veren prize tak.(direk sigorta ile kumanda ediliyorsa sigortayı aç.) Çalıştırma butonunu isteediğin devirde çalıştır Butonu kapat Her kullanımdan sonra masa üstü üniteyi temizle,temizlettir Cihazı haftada birkez şu şekilde temizlettir / temizle ; Cihaz önce nemli Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjanlı / Dezenfektanlı / Sıvı Deterjanlı su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile, sonra su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile silinir ve sonra da temiz ve kuru Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile kurulanır Ayda birkez ana ünitenin altındaki kapaklı bölmede ki beyaz metal kutuyu hortumlarından kurtar ünitenin dışına al Üst kapağı mandalları kaldırarak aç, makine içinde lirika tesviye tozlarını temizle / temizlettir Cihazın elektrik aksamıyla asla oynama Elektrik kesilmesi vb. gibi durumlarda makineyi / cihazı temizlerken, cihazın kapalı olduğundan emin ol Cihazı temizlerken elektrik bulunan kısımlarını ıslak elle elleme Makine çalışır durumdayken, makineye yanıcı / tutuşturucu kaynaklarla yaklaşma.

13 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 13 / 14 VAKUMLU ALÇI KARIŞTIRICI KULLANMA TALİMATI Cihazın elektrik aksamıyla asla oynama Elektrik kesilmesi vb. gibi durumlarda makineyi / cihazı temizlerken, cihazın kapalı olduğundan emin ol Cihazı temizlerken elektrik bulunan kısımlarını ıslak elle elleme Makine çalışır durumdayken, makineye yanıcı / tutuşturucu kaynaklarla yaklaşma. VİBRATÖR KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, ölçülerin dökülmesi ve modellerin hazırlanması esnasında alçının her yere eşit ve hava kabarcıksız yayılmasını sağlamada kullanılan Vibratörün ( Makine / Cihaz Sicil No: /13/48997 ) kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları tanımlayarak, doğru ve amacına uygun kullanılmasını ve temizliğini sağlamaktır. Teknisyenler, uygulamasının takibinden Dr. Diş Hekimleri ve onaylanmasından Dekan sorumludur. Bu talimat, ölçülerin dökülmesi ve modellerin hazırlanması esnasında alçının her yere eşit ve hava kabarcıksız yayılmasını sağlamada kullanılan Vibratörün ( Makine / Cihaz Sicil No: /13/48997) doğru ve amacına uygun kullanılması ve temizliği ile ilgili faaliyet, yetki ve sorumlulukları kapsar Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) 4.2. Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjan / Dezenfektan / Sıvı Deterjan Eğer makinenin üstünde okunabilir durumda bir kullanma ve uygulama talimatı/uyarısı varsa; onu dikkate al Cihazın fişini 220 volt elektrik veren prize tak.( Direk sigorta ile kumanda ediliyorsa sigortayı aç.) Güç düğmesini '' on '' konumuna getir Titreşim ayarını istenilen konuma getir Cihazın üzerine alçı dök.

14 DOKÜMAN NO: KLN-PR-3 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 14 / Güç düğmesi '' off '' konumuna getir Cihazın elektrikle olan bağlantısını kes Cihazı haftada birkez şu şekilde temizlettir / temizle ; Cihaz önce nemli Dezenfektan Etkili Sıvı Deterjanlı / Dezenfektanlı / Sıvı Deterjanlı su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile, sonra su ile ıslatılmış temiz Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile silinir ve sonra da temiz ve kuru Temizlik Bezi ( Sarı Renkli ) ile kurulanır Cihazın elektrik aksamıyla asla oynama Elektrik kesilmesi vb. gibi durumlarda makineyi / cihazı temizlerken, cihazın kapalı olduğundan emin ol Cihazı temizlerken elektrik bulunan kısımlarını ıslak elle elleme Makine çalışır durumdayken, makineye yanıcı / tutuşturucu kaynaklarla yaklaşma.

KAPSAM: PROTEZ LABARATUARI VE PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ A.B.D. İmza. İmza İmza. İmza. İmza. İmza. İmza

KAPSAM: PROTEZ LABARATUARI VE PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ A.B.D. İmza. İmza İmza. İmza. İmza. İmza. İmza Revizyonun Açıklaması Yeni yayınlandı Doküman No: DPRO-T01-P01 Sayfa: 1/10 Madde No KAPSAM: PROTEZ LABARATUARI VE PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ A.B.D Hazırlayanlar Kıymet Çelebi Sorumlu Hemşire Nermin Demirkol

Detaylı

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROTEZ LABARATUVAR HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROTEZ LABARATUVAR HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ DOKÜMAN NO: KLN-PR-2 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 5 1.AMAÇ: Protez laboratuarındaki hizmetlerin düzenlenmesidir. 2.KAPSAM: Laboratuarda verilecek tüm hizmetleri,

Detaylı

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROTEZ LABARUTUVAR MAKİNELERİ KULLANMA TALİMATLARI

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROTEZ LABARUTUVAR MAKİNELERİ KULLANMA TALİMATLARI DOKÜMAN NO: KLN-TL-1 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 11 1.AMAÇ: Protez laboratuarındaki hizmetlerin düzenlenmesi ve kullanılacak ekipmanın tanımlanmasıdır. 2.KAPSAM:

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ Doküman Kodu Yayın Tarihi

Detaylı

SOĞUTMALI ÇALKALAMALI İNKÜBATÖR MODEL: H200SH KULLANMA KILAVUZU

SOĞUTMALI ÇALKALAMALI İNKÜBATÖR MODEL: H200SH KULLANMA KILAVUZU SOĞUTMALI ÇALKALAMALI İNKÜBATÖR MODEL: H200SH KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel : (0212) 549 94 96 Fax : (0212)

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Kullanma Talimatı 1:1

Kullanma Talimatı 1:1 Kullanma Talimatı : Programınıza bağlı olarak, paneli makinenizin üzerindeki panel ile karşılaştırın. Kullanma Talimatı Ön Hazırlık Giysilerin yıkama talimatlarına göre giysilerinizi 3 ayırın. Cepleri

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.08.2013 00-1-5 ÜRT.06.01 TC 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, pastörize süt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde temizlik etkinliğini sağlamak için yöntem belirlemek, yapılanları

Detaylı

YIKIM ONARIM VE YAPIM ÇALIŞMALARINDA ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI

YIKIM ONARIM VE YAPIM ÇALIŞMALARINDA ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI Dok No: ENF.TL.030 Yayın tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/no: -/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Bu talimatın amacı Özel VİTALE Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi ve Polikliniklerinde yapılan yapım, yıkım, onarım

Detaylı

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar: Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları 1.0 Genel Uyarılar: 1.1 Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 PolyCure 25 kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve

Detaylı

ULAŞTIRMA LABORATUVARI

ULAŞTIRMA LABORATUVARI ULAŞTIRMA LABORATUVARI Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Laboratuvarında, lisans ve lisansüstü çalışmalar çerçevesinde aşağıda verilen deneyler yapılmaktadır. Laboratuvarda

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Doç. Dr. Füsun Baba, Dr. Hanife Özkayalar, Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 05.08.2011 02 04.03.2016 1-8 ÜRT.01.01 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan sütün, teknolojisine ve yasal zorunluluklara uygun olarak işlenebilmesi için etkin bir yöntem

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 16.03.2012 01 03.03.2017 1-8 ÜRT.04.01 TF 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, dolumu yapılan yoğurtlarının, teknolojisine ve yasal zorunluluklara uygun olarak yoğurt üretiminde kullanılan kaplara dolumunun

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

TEZGAH ÇALIŞTIRMA VE BAKIM TALİMATI

TEZGAH ÇALIŞTIRMA VE BAKIM TALİMATI TEZGAH VE BAKIM TALİMATI PRES TEZGAHI 1.Malzemeye uygun olarak kurs ayarı ve koç masa arası mesafe ayarını yap. 2. Kalıpları tezgaha monte et. 3.Tezgahın şalterini aç. 4.Tezgahta çalışmaya başla. 5.Presleme

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ

Detaylı

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI DokNo:ENF.TL.29 Yayın tarihi:nisan 2013 Rev.Tar/no:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ:ÖzelVitale Hastanesi ndeki özel birimlerde (ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, doğumhane ve laboratuarlar, ileri bakım

Detaylı

SOĞUTMALI İNKÜBATÖR MODEL: H90S / H130S / H200S KULLANMA KILAVUZU

SOĞUTMALI İNKÜBATÖR MODEL: H90S / H130S / H200S KULLANMA KILAVUZU SOĞUTMALI İNKÜBATÖR MODEL: H90S / H130S / H200S KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel : (0212) 549 94 96 Fax : (0212)

Detaylı

CERRAHİ ALETLERİN ÖN YIKAMA VE PAKETLEME TALİMATI Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5

CERRAHİ ALETLERİN ÖN YIKAMA VE PAKETLEME TALİMATI Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5 Doküman No:ENF-TL-19 Yayın Tarihi:01.04.2013 Revizyon No:00 Revizyon Tarihi:00 Sayfa No: 1 / 5 1. AMAÇ Dezenfeksiyon ya da sterilizasyon öncesinde cerrahi aletlerin ön yıkama ve paketlenmesinde standart

Detaylı

Med2000 VACUMED 1000 MODEL V1 CERRAHİ ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU

Med2000 VACUMED 1000 MODEL V1 CERRAHİ ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU Med2000 VACUMED 1000 MODEL V1 CERRAHİ ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU İTHALATÇI FİRMA: NAZ MEDİKAL ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE ÜRÜNLERİ SAN. TİC.LTD.ŞTİ. ADRES: SÖĞÜTLÜÇEŞME CAD. BAYRAK APT. NO:146/6 KADIKÖY

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 10.04.2013 00-1-5 KYS.20 TE 11 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünleri, Kalite yönetim sisteminde mikrobiyoloji laboratuvarının, üretimi yapılan son ürün yoğurt ve ayranların kültür aktivasyon kontrolünün mikroskop

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ! Emniyet!

İÇİNDEKİLER. ! Emniyet! İÇİNDEKİLER Kumanda paneli + kullanma talimatları Program 1A91 1:1 Program 1C91 2:1 Program 1M91 3:1 Program 1C01 4:1 Madeni para ö lçeri olmayan makine..5:1 Madeni para ile çalış tırılan makineler için..6:1

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:BİY.PR.01 Yayın Tarihi:HAZİRAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuvarının ulusal ve uluslararası standartlara, kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, düzenli, hızlı ve

Detaylı

EPİLASYON CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

EPİLASYON CİHAZI KULLANIM KILAVUZU EPİLASYON CİHAZI KULLANIM KILAVUZU Model : EPIGOLD Classic Blend Sayın kullanıcı ; Öncelikle cihazımızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazımızı kullanmadan önce kullanım kitapçığını okumanız

Detaylı

STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması - Kalite web sayfasının güncellenmesinden dolayı revizyon yapılmıştır. Madde No KAPSAM: Tıbbi birimler Hazırlayanlar Birgül BAĞCI Sterilizasyon Sor. Hemşiresi Gülay YABA

Detaylı

Hazırlayan Birgül BAĞCI Sterilizasyon Ünit. Sor. Hemşiresi

Hazırlayan Birgül BAĞCI Sterilizasyon Ünit. Sor. Hemşiresi Yürürlük i: 04.07.2012 MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ Revizyon i: İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması - Yeni eklendi - Revize edildi Madde No - 3.1, 3.9.1, 3.9.2-3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6,

Detaylı

LABORATUVAR MİKROMOTORU

LABORATUVAR MİKROMOTORU 3.000-35.000 LABORATUVAR MİKROMOTORU 1. Mikromotor çekirdeksiz yapıda olmalıdır. 2. Piyasemen dönme hızı 3.000-35.000 devir/dakika olmalıdır 3. Mikromotor sessiz çalışmalı ve düşük vibrasyonlu olmalıdır.

Detaylı

TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM VE KALİBRASYONU PROSEDÜRÜ

TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM VE KALİBRASYONU PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu prosedürün amacı Turgut Özal Tıp Merkezi nde bulunan tüm medikal cihazların Biyomedikal Birimi tarafından periyodik bakım, kalibrasyon ve arıza giderim işlemlerinin yapılarak

Detaylı

Kullanma Kılavuzu W455H

Kullanma Kılavuzu W455H Kullanma Kılavuzu W455H 438 9212-51 05.16 İçindekiler İçindekiler Genel... 5 Kontrol Paneli... 5 Kontrol düğmesi... 5 Ekran... 6 Ayar butonları... 6 Yıkama Programı... 7 Başlat Menüsü... 9 Başlat... 9

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM: Bu talimatın amacı çamaşır makinası, güvenli ve etkin çalışmasının yöntemlerini belirlemektir. Bu talimat Yemekhanemiz içerisindeki çamaşır makinasını kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK: Temizlik

Detaylı

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz.

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Radyatör, hidrolik yağ tankı ve boru hatları Koruyucu giysi giyiniz. paneli bölgesinde Çizme, bot vb. koruyucu ayakkabı kullanınız. paneli bölgesi Dikkat! Tehlike! Elektrik panosu,

Detaylı

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 5) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 5) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ A2: MAKİNE KURULUMU A2: Makine Kurulumu Uygulama Sınavının İçeriği: Yapılacak uygulama sınavında aşağıdaki konularla ilgili beceri ve yetkinlikler değerlendirilecektir. Sınavda adayların aşağıda belirtilen

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNİSYENİ

DİŞ PROTEZ TEKNİSYENİ TANIM Diş hekiminin kendisine verdiği ölçülere göre hastanın eksik olan diş ve ağız dokularını tamamlayan ve düzenleyen, protez ve diş köprülerini yapan kişidir. A- GÖREVLER - Gelen ölçünün kaydını yapar,

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

Revizyonun Açıklaması - Yeni yayınlandı. -

Revizyonun Açıklaması - Yeni yayınlandı. - Yürürlük i: MEDİKAL CİHAZ YÖNETİM PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/6 Revizyonun Açıklaması Madde No - Yeni yayınlandı. - KAPSAM: Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi nde medikal

Detaylı

SICAK EZME TALİMATI. Amirinin verdiği iş emri ve operasyon kartında belirtilen işleri sırasıyla yapar.

SICAK EZME TALİMATI. Amirinin verdiği iş emri ve operasyon kartında belirtilen işleri sırasıyla yapar. 1. AMAÇ : Hidrolik preste, sıcak ezme işleminden geçmiş tekli gövdelerin ve boruların yine sıcak ezme işlemi ile birleştirilerek nasıl çeki kolu üretildiğini açıklamak. 2. UYGULAMA : 2.1.Sıcak Ezmede Çalışacak

Detaylı

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR MODELLER: G11320SD / G11420SD G11520SD / G11540SD KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2016 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ [MESLEK BAZINDA BÖLÜM UYUM REHBERİ] DYÖN RH03 Rev:0 Bu rehber kalite bilincinin temel alındığı fakültemizde mesleki olarak kısa sürede hastanemize uyum sağlamaları amacıyla

Detaylı

DOKÜMAN KODU BAKIM VE KALİBRASYON TALİMATI YAYIN TARİHİ 01.04.2013 REVİZYON NO 00 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ - TIBBİ CİHAZ SAYFA NO 1 / 6

DOKÜMAN KODU BAKIM VE KALİBRASYON TALİMATI YAYIN TARİHİ 01.04.2013 REVİZYON NO 00 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ - TIBBİ CİHAZ SAYFA NO 1 / 6 TIBBİ CİHAZ SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Hastanemizde bulunan tıbbi cihazların etkin ve verimli olarak çalışmasını sağlamak üzere belirlenen şart ve periyotlarda bakım ve kalibrasyon işlemlerinin kendi bünyesinde

Detaylı

RİSK BÖLÜMLER OLUŞMA NEDENİ KORUYUCU ÖNLEMLER. Vücut kan ve sıvı sıçraması. İzolasyon önlemlerine dikkat edilmemesi. Sterilizasyona dikkat edilmemesi

RİSK BÖLÜMLER OLUŞMA NEDENİ KORUYUCU ÖNLEMLER. Vücut kan ve sıvı sıçraması. İzolasyon önlemlerine dikkat edilmemesi. Sterilizasyona dikkat edilmemesi Doküman Kodu: KRY.PL.01 Yürürlük Tarihi: 03.2015 Revizyon No/Tarihi: 01/07.2015 Sayfa No: 1 / 5 Vücut kan ve sıvı sıçraması Eldiven ve koruyucu ekipman kullanılması için personelin uyarılması ve eğitim

Detaylı

2015 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

2015 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI DÖK.NO:YÖN.PL.01 YAYIN TARİHİ :01.01.2013 T.C. 2015 YILI HİZMET İÇİ PLANI REVİZYON NO : 2 REVİZYON TARİHİ :08.12.2014 SAYFA NO :1/ TARİH İN KONUSU İN ALT KONUSU YER SÜRE CİNİN ADI SOYADI KATILIMCILAR HASTA

Detaylı

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv GÜVENLI ÇALIŞMA İÇIN 1. Elektrik çarpmasından kaynaklanan kazaların önüne geçmek için güç anahtarı açık

Detaylı

LABORATUAR TİPİ TEPSİLİ KURUTMA SİSTEMİ TK-LAB

LABORATUAR TİPİ TEPSİLİ KURUTMA SİSTEMİ TK-LAB TK-LAB EKSİS ENDÜSTRİYEL KURUTMA SİSTEMLERİ Adres: Yeni Sanayi Sitesi 16. Blok no:29 ISPARTA Tel: 0 246 233 07 90 Web: http://www.kurutma.net E-mail: info@kurutma.net MAKİNE ÜZERİNDE BULUNAN EKİPMANLAR

Detaylı

DÖKÜM FIRINI (22 Lt.) ERC-01

DÖKÜM FIRINI (22 Lt.) ERC-01 Döküm Fırını Tamir ve İmalatı Sağlık Bakanlığı Onaylı Toz Maskeleri Toz ve Çapak Gözlükleri İş Güvenliği Malzemeleri Santrifüj Bakın ve Onarımı Her Türlü Kumlama Bakım ve Onarımı www.sertekniklab.com DÖKÜM

Detaylı

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 4) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 4) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ B1: ÖNLEYİCİ BAKIM B1: Önleyici Bakım Uygulama Sınavının İçeriği: Yapılacak uygulama sınavında aşağıdaki konularla ilgili beceri ve yetkinlikler değerlendirilecektir. Sınavda adayların aşağıda belirtilen

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI OCAK 1 Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman Kodu YÖN.PL.02 Yürürlük Tarihi 02.01.2012 Revizyon Tarihi

Detaylı

NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU

NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU NUMUNE KURUTMA FIRINI MODEL: A116115 KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel : (0212) 549 94 96 Fax : (0212) 549 94

Detaylı

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ 1.AMAÇ: Bu rehber; kalite bilincinin temel alındığı Merkezimizde aramıza yeni katılan çalışma arkadaşlarımızın kısa sürede hastanemize uyum sağlamaları amacıyla yürütülen uyum programına katkı amacıyla

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa No 9/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSK DÜZEYLERİ YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANELER STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları) YOĞUN

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 02.03.2012 00-1-7 ÜRT.05.01 TF 06 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında üretimi yapılan kaşar peynirlerinin ambalajlanmasında kullanılan makinenin çalıştırılması ve temizliği için

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 19.11.2011 00-1-5 KYS.20 TE 09 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, Kalite yönetim sisteminde mikrobiyoloji laboratuvarında gerçekleştirilen toplam mezofilik aerobik bakteri analizilerinde kullanılacak malzemelerin

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Çamaır Makinası PW9

Kullanım Kılavuzu. Çamaır Makinası PW9 Kullanım Kılavuzu Çamaır Makinası PW9 38 9065-31 05.51 çinder Genel...3 Program butonları...3 Opsiyon butonları... Balama butonu... Deterjan Haznesi... Gösterge bilgilsi...5 Arıza Kodları...6 Yıkama Programı...7

Detaylı

YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR

YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTANE TEMİZLİK PLANI DÖK.KODU: YÖN.PLN.024 YAYIN TARİHİ: 11,11,2011 REVİZE NO:67 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/1 1-RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.16 BAKIM - ONARIM HİZMETLERİ BİRİMİ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.16 BAKIM - ONARIM HİZMETLERİ BİRİMİ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.16 BAKIM - ONARIM HİZMETLERİ BİRİMİ Sorumlusu Dök.No KAİM.İKS.FRM.028 Sayfa No 1 / 2 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi tarafından

Detaylı

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:00 Sayfa No:1/6 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu ve hizmet kalitesini etkileyen ekipmanlarının bakım faaliyetlerinin

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.08.2012 Teknik Servis Arıza Formu nun adı Teknik Servis Arıza Bildirim Formu olarak değiştirildi. 01 Mekanik Cihaz ve Ekipmanların Periyodik Bakım

Detaylı

Ek : 1 T.C... VALİLİĞE... İl Sağlık Müdürlüğüne. Tarih :.. /.. /...

Ek : 1 T.C... VALİLİĞE... İl Sağlık Müdürlüğüne. Tarih :.. /.. /... Ek : 1 T.C........... VALİLİĞE............... İl Sağlık Müdürlüğüne Tarih :.. /.. /..... Aşağıda belirtilen adreste.. Diş Protez Laboratuvarı açmak istiyorum. Gereğini arz ederim. Adı ve Soyadı Mesul Müdür

Detaylı

Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu. Pillerin yanlış yönde takılması cihazınıza zarar verebilir.

Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu. Pillerin yanlış yönde takılması cihazınıza zarar verebilir. Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu Apex Pointer + apeks bulucu cihazını aldığınız için tebrik ederiz. Yeni enstrümanınız kök kanal boyunu kesin ve çabuk olarak belirleme imkanı sağlar. Cihazınızdan en

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Bu makine sadece su ile kullanılabilir. Asla kuru temizleme maddelerini kullanmayınız.

İÇİNDEKİLER. Bu makine sadece su ile kullanılabilir. Asla kuru temizleme maddelerini kullanmayınız. İÇİNDEKİLER Kumanda paneli + kullanma talimatları Program 2A01 1:1 Program 2G01 2:1 Program 2H11 3:1 Program 2L01 4:1 Program 2M01, 2M11, 2W01..5:1 Program 2H01 6:1 Program 2H01, 2H02, 2F01, 2F02, 2M11,

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 AMAÇ KAPSAM SORUMLULAR : Hereke MYO nun genel temizlik ve tertip-düzeni için standartları, sorumluları, sorumlulukları ve kontrol esaslarını belirleyerek, sürecin kalitesini arttırmak. : Hereke

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Batman Üniversitesi iç kontrol

Detaylı

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu Pirinç Beyazlık Ölçer Kullanma Kılavuzu 2 Özellikler Ölçme Metodu : Yansıtmalı ölçüm Ölçülebilen Ürünler : Glütensiz Parlatılmış Pirinç, Glütensiz Esmer Pirinç, Glütensiz Yıkanmış pirinç, Glütenli Parlatılmış

Detaylı

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır.

Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon ünitesine yönelik fiziki düzenleme yapılmalıdır. Sterilizasyon Ünitesi kirli, temiz ve steril alan olmak üzere üç alandan oluşmalıdır. Kirli, temiz ve steril alanlar arasındaki geçiş noktalarında

Detaylı

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir YER: İZOLASYON ve NOTRÖPENİK HASTA ODASI YÜKSEK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Tuvalet hariç bütün ıslak alanlar: Sarı Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane :Beyaz 1-Tuvaletler

Detaylı

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 TUŞLAR: START : Program çalıştırmak için kullanılır. STOP: Çalışmakta olan programı sonlandırmak için kullanılır. Stop tuşuna 1 kez basıldığında program

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

HASTA BAŞI TEST CİHAZI (glukometre) Uz.Dr.Fatma ÇORCU BARAN

HASTA BAŞI TEST CİHAZI (glukometre) Uz.Dr.Fatma ÇORCU BARAN HASTA BAŞI TEST CİHAZI (glukometre) Uz.Dr.Fatma ÇORCU BARAN Glukometre Nedir? Hastanenin servis katlarında sağlık çalışanlarının veya ev kullanıcılarının da kullandığı küçük cep tipi elektronik cihazlardır.

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Sayfa No : 01 KALİTE KOMİTESİ HEDEF PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA İZLEME YÖNTEMİ TERMİN 1. Hastane enfeksiyonunun oluşmasını ve yayılmasını önlemek 1.a) Enfeksiyon kontrol programı oluşturmak

Detaylı

FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ

FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ Kullanım Kılavuzu -Kullanmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. Tehlike: Cihazı kullanırken ya da cihazın yanında sigara içmeyiniz. Rev:02 Yayın

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ TEMİZLİK PLANI KOD YÖN.PL.07 YAY.TR. OCAK 2013 REV TR. TEMMUZ 2014 REV NO 01 SYF NO 1/4

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ TEMİZLİK PLANI KOD YÖN.PL.07 YAY.TR. OCAK 2013 REV TR. TEMMUZ 2014 REV NO 01 SYF NO 1/4 YÜKSEK RİSKLİ ALAN ORTA RİSKLİ ALAN DÜŞÜK RİSKLİ ALAN DİŞ PRETEZ LABORATUARI RÖNTGEN TUVALETLER ENTEGRE KLİNİKLER MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK UYGULAMALARI İDARİ BİRİMLER HASTA

Detaylı

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Dok. Kodu: YÖN.PR.09 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: -Ocak2014 Rev. No: 01 Sayfa No: 1/5 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu

Detaylı

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler Ferit Bayram DentaFiera 6 Haziran 2016 Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler A. Temizlik ve Dezenfeksiyon Kurallarına İlişkin Düzenlemeler Sterilizasyon prosedürlerinin düzenli kontrolü

Detaylı

PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU

PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU Cihazı devreye almadan önce kullanma talimatını mutlaka okuyun. CİHAZIN İLK KURULUMU Cihazınızı koyacağınız

Detaylı

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU OPKON OPTİK ELEKTRONİK KONTROL SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Terazidere Mah.60.Yıl Cad.No:46 Kat:3 Bayrampaşa / İstanbul Tel:0212 501 48 63 Faks:0212 501 48

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ FİZİK TEDAVİ ÜNİTESİ CİHAZLARIN GÜVENLİ KULLANIMINA YÖNELİK PROSEDÜR

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ FİZİK TEDAVİ ÜNİTESİ CİHAZLARIN GÜVENLİ KULLANIMINA YÖNELİK PROSEDÜR SAYFA NO 1 / 5 1.AMAÇ:Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde fizik tedavi ünitesinde; hasta ve çalışan güvenliğini yakından ilgilendiren cihazların kalibrasyonları ve elektrik

Detaylı

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA:

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA: Kalite Yönetim Birimi SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROGRAMI

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROGRAMI KOD YÖN.PL.06 YAY. TAR OCAK 2013 REV.TAR OCAK REV. NO 02 SYF. NO 1/5 S. NO PLANLANAN FAALİYET SORUMLULAR PLANLANAN FAALİYET DÖNEM Her doktor ve hemşire odasında el hijyeni malzemeleri (alkol bazlı el antiseptikleri,

Detaylı

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MED TRAY (Sıcak ve Soğuk Yemek Dağıtım) Aracı Nedir? MED TRAY aracının sıcak ve soğuk bölümü aynı anda çalışabilme özelliğine sahiptir. Isıtıcı ve soğutucu aynı

Detaylı

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME KAPSAM: Bakımı yapılacak Yangın Pompaları 1 adet Elektrikli Joker Pompa, 1 Adet Dizel Yangın Pompasıdır. Söz konusu iş, 6 ayda 1 defa

Detaylı

DOKÜMAN KODU IP.16.01 TEKNİK BÖLÜM YAYIN TARİHİ 01.05.2006 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU IP.16.01 TEKNİK BÖLÜM YAYIN TARİHİ 01.05.2006 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Teknik Bölüm SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Hastanemiz bünyesindeki tüm makine ve teçhizatın arıza, bakım ve işletimleri ile ilgili faaliyetlerini düzenlemek ve yetki ve sorumlulukları belirlemektir. 2. KAPSAM

Detaylı

HASTABAŞI TEST CİHAZI KULLANIMI VE BAKIMI. Dr Sibel DEVECİ Biyokimya Uzmanı

HASTABAŞI TEST CİHAZI KULLANIMI VE BAKIMI. Dr Sibel DEVECİ Biyokimya Uzmanı HASTABAŞI TEST CİHAZI KULLANIMI VE BAKIMI Dr Sibel DEVECİ Biyokimya Uzmanı GLUKOMETRE Glukometre ile Kan Şeker Ölçümü Birim mg/dl veya mmol/l olarak ayarlanabilir. Cihaz iki dakika içerisinde kullanılmadığında

Detaylı

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ Satış Sonrası Hizmetler Yöneticiliği 1 / 13 02.2008 Rev 0 01/2008 02.2008 İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN TANITIMI... 3 2. MONTAJ ŞEMASI... 3 3. MONTAJ ŞEMASINDA BELİRTİLEN

Detaylı

HMV 6-L VAKUMLU KURU ZIMPARA ÜNİTESİ

HMV 6-L VAKUMLU KURU ZIMPARA ÜNİTESİ HMV 6-L VAKUMLU KURU ZIMPARA ÜNİTESİ BAKIM VE KULLANMA KILAVUZU TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ : Met Teknik Mak.İth.İhr.San.Tic.Ltd.Şti. Fatih Mah. Yakacık Cad. Yıldız Sitesi A Blok No:31/A 34885 Samandıra-Sancaktepe

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

010 SİSTEMİ. TEKNOSİSTEM MÜHENDİSLİK - Gazcılar Cad. Anafarta Sok. No:1/A BURSA, Tel:(224)272 37 34 Faks:272 40 19

010 SİSTEMİ. TEKNOSİSTEM MÜHENDİSLİK - Gazcılar Cad. Anafarta Sok. No:1/A BURSA, Tel:(224)272 37 34 Faks:272 40 19 010 SİSTEMİ 1 VOLUMETRİK DAĞITICILAR US ve USM Serisi volumetrik yağlama blokları endirek yağlama için tasarlanmıştır. Pompa basıncının düşmesinden sonra yağlama bloklarına gönderilen yağ yaylar vasıtasıyla

Detaylı

RİSK DÜZEYLERİNE GÖRE BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI

RİSK DÜZEYLERİNE GÖRE BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI Sayfa No 1 / 9 YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANE VE STERİL DESTEK ALANLARI MERKEZİ STERİLİZASYON VE STERİL DESTEK ALANLARI PROTEZ LABORATUARI AĞIZ,DİŞ, ÇENE HASTALIKLARI

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen Işık Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2243 GİRİŞ Sayaç floresan, metal halojenür, yüksek basınçlı sodyum veya akkor kaynaklardan gelen görünür ışığı ölçer. Bir LUX

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Kocaeli İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Kocaeli Nuh Çimento Sanayi Vakfı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi BÖLÜM UYUM REHBERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ

Detaylı

PASLANMAZ HASTANE EKİPMANLARI

PASLANMAZ HASTANE EKİPMANLARI PASLANMAZ HASTANE EKİPMANLARI I. Paslanmaz Çelik Hastane Ekipmanları Alet ve İlaç Dolabı Ameliyathane ve müdahale odalarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Dolap AISI 304 kalite 18/8 CrNi paslanmaz

Detaylı