EDIBLE SWEET CHESTNUTS STANDARD TS

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EDIBLE SWEET CHESTNUTS STANDARD TS"

Transkript

1 EDIBLE SWEET CHESTNUTS STANDARD TS Konu, tarif, kapsam 0.1 Konu Bu standard, kestanelerin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 0.2 Tarifler Kestane Kestane, Castanes Vulgaris, Lam, Syn, Catanea Sativa, Miller türüne ürünler giren ağaçların ve bu türe ait hibritlerin dikenli dış kabuğundan ayrılmış meyvelerdir.olan ürünler Yabancı madde Yabancı madde, kestaneler arasında veya üzerinde bulunan kendinden başka her türlü maddelerdir Olgunlaşmamış (Ham) meyve Yüzeyinin bir kısmî yeşilimsi veya hafif gri renkte, yapısı sertleşmiş, muhtemelen daha az tatlı veya mayhoş tatda meyve. 0.3 Kapsam Bu standard, piyasaya taze olarak arzedilen kestaneleri kapsar. Fırınlanmış, haşlanmış, şekerlendirilmiş başka şekillerde işlenmiş kestaneleri kapsamaz. 1 Sınıflandırma ve özellikler 1.1 Sınıflandırma Kestaneler, botanik bakımından yapılarına göre tiplere, özelliklerine göre sınıflara ve iriliklerine göre boylara ayrılır.

2 1.1.1 Tipler Kestaneler Marrons Cahataignes Kuzu kestanesi Olmak üzere üç tipe ayrılır Sınıflar Kestaneler Extra I. sınıf II Sınıf olmak üzere üç sınıfa ayrılır Boylara Ayırma Kuzu kestaneleri dışındaki kestanelerde boylama zorunludur. Boylama, kilogramdaki en az ve en çok tane adedine göre aşağıdaki gibi yapılır. Boy adı 1 kg daki Tane adedi Çok iri en çok 55 İri Orta Küçük Çok küçük Alıcının isteğine göre, daha dar sınırlar içerisindeki boy gruplarından oluşan partilerde hazırlanabilir. 1.2 Özellikler Genel özellikler Kestaneler, Bütün, sağlam, temiz filizlenmemiş (cücüklenmemiş) suyunu kaybetmemiş (kurumamış), puflaşmamış, ıslatılmamış olmalı; Bunlarda, gözle görülebilir yabancı madde, canlı böcek veya diğer canlı parazitler, anormal dış nem ( ıslaklık), yabancı tat ve koku bulunmamalı, Rutubet miktarı % arasında ve genellikle % 45 dolayında olmalıdır. (Rutubet miktarı % 35 den az olan kestaneler, suyunu kaybetmiş kurumuş veya fırınlanmış, % 55 den çok olanlar ise ıslatılmış sayılır) Kestaneler uygun gelişme dönemlerine dikkatle hasat edilip yeşil dikenli dış kabuklarından çıkarılmalı, ulaşım ve pazara hazırlama biçim ve koşullarına dayanıklı ve gönderildikleri yerde Pazar isteklerini karşılayacak özellikte olmalıdır.

3 1.2.2 Tip Özellikleri Marrons Bu tipe giren kestaneler genellikle oval şekilde ve iki yanı da karınlı olup uç kısmı (apex) çıkıntılı değildir. Kabuğu (perikarp) açık kahverengi, uçtan dip (Hilum) tarafına doğru uzayan daha koyu renkte damarlı, dip tarafı çoğunlukla küçük ve dikdörtgen biçimindedir. Meyvenin et kısmı, ince kabuğu (integument) ile bölünmemiştir ve bu ince kabuk meyve etinden kolay ayrılabilir durumdadır. Bu tipe giren kestaneler iri taneli olup daha çok kebap şeklinde pişirilerek veya ezme yapılarak tüketilir Chataigne Bu tipe giren kestanelerin genellikle en azından bir yanları basık olup uç kısımlar (apex) konik şeklindedir. Kabuk (Perikarp) renkleri çoğunlukla daha koyu kahverengi, dip tarafları (Hilum) daha büyük ve boyu enini yaklaşık iki katında, bir dikdörtgen şeklindedir. Meyvenin et kısmı, ince kabuğu (integüment ) tarafından bölünmüş ve bu ince kabuk etten kolay ayrılmaz durumdadır. Bu tipe giren kestaneler ince veya orta büyüklükte olup daha çok haşlama veya ezme yapılarak tüketilir Kuzu kestanesi Bu tipe giren kestaneler küçük (kg da çoğunlukla 150 veya daha fazla tane bulunan) ve genellikle en az bir tarafları basık olup uç kısımları (Apex) konik şeklindedir. Kabuk (Perikarp) koyu kahverengi, dip tarafları (Hilum) küçük bir dikdörtgen şeklindedir. Meyvenin et kısmı çoğunlukla ince kabuk (integüment) ile bölünmemiştir ve bu ince kabuk meyve etinden oldukça kolay ayrılabilir durumdadır. (Bu tipe giren kestaneler genellikle Karadeniz ve Marmara bölgesi florasından pek çok bulunan yabani kestane ağaçlarından elde edilir. Hem kebap, hemde haşlamalık olarak tüketilen lezzetli meyvelerdir) Sınıf özellikleri Extra Bu sınıfa üstün nitelikli kestaneler girer. Bunlar, iyi gelişmiş, normal şekilli, renkleri bir örnek ve taze görünüşlü olmalı; özellikle temiz, dikkatle seçilmiş, ve özürsüz olmalıdır. Ürünün genel görünümünü, ambalaj içindeki pazara arz durumunu ve özelliklerini bozmayacak çok hafif kabuk çatlaklıklarına müsaade edilir I. Sınıf Bu sınıfa iyi nitelikteki kestaneler girer. Bunlar, oldukça iyi gelişmiş, normal şekilli ve taze görünüşlü olmalıdır. Ürünün görünüşün veya genel özellikleri etkilemeyecek hafif özürlere müsaade edilir II. Sınıf Bu sınıfa, daha üst sınıflara giremeyen fakat genel özelliklere uyan kestaneler girer. Bunlarda, ürünün esas niteliklerini bozmayacak şekil ve renk özürlerine müsaade edilir. 1.3 Toleranslar Bir ambalaj içindeki kestaneler, kilogramda, sayıca yüzde olarak, tanınan sınıf ve boy toleransları aşağıda verilmiştir.

4 1.3.1 Sınıf toleransları Tiplerin herbirinde bulunabilecek başka tiplerden kuru kayısı oranı kütlece % 1 i geçmemelidir Extrada Bu sınıfa giren kestanelerde yüzeysel veya iç özürlere % 6 oranına kadar tolerans tanınır. Ancak dışarıdan gözle görülebilir hafif iç özürler bu oranın içinde % 2 den fazla olamaz I. Sınıf Bu sınıfa giren kestanelerde yüzeysel veya iç özürlere (içinde ölü kurt bulunanlar dahil) % 10 oranına kadar tolerans tanınır.ancak dışarıdan gözle görülebilir iç özürler bu oranın içinde % 4 den fazla olamaz II. Sınıf Bu sınıfa giren kestanelerde yüzeysel veya iç özürlere (içinde ölü kurt bulunanlar dahil) % 15 oranına kadar tolerans tanınır.ancak dışarıdan gözle görülebilir iç özürler bu oranın içinde % 7 den fazla olamaz. % 15 toleransın içerisinde, hafif filizlenmiş (cücüklenmiş) kestanelere % 5 oranına kadar müsaade edilir Boy toleransları Bütün sınıflarda, bir ambalajda, o ambalajın üzerinde belirtilen boyun bir alt ve bir üstündeki boylardan olan kestaneler toplam olarak % 10 oranına kadar bulunabilir. Ancak numune alınmak üzere ayrılan ambalajların her birinden seçilecek en küçük 10 kestane ile en büyük 10 kestanenin toplam ağırlıkları arasındaki fark 80 gramı geçmemelidir. 2 Numune alma, muayene ve deneyler 2.1 Numune alma Numune partiden alınır. Grubu, tipi, sınıfı, boyu ürün yılı ve ambalâj kütlesi aynı olan ve bir defada muayeneye sunulan kestaneler bir parti sayılır Büyük ambalajlardan numune alma Kestane numunesi almak için Çizelge 6'da belirtilen partiyi oluşturan ambalaj birimlerinin miktarına göre karşılarında gösterilen (n) sayıda ambalaj ayrılır. Muayene ve deney için gereken numuneler bu ambalajlardan alınır. Numune TS e göre aşağıdaki şekilde alınır. Partiyi oluşturan birim ambalajlar birden başlayarak 1,2,3... şeklinde (N/n=r) kadar sayılır. (N/n) bir tam sayı değilse (r) tam sayıya tamamlanır ve (r)'inci ambalaj numune alınmak üzere ayrılır. Sayma ve ayırma işlemi, Çizelge-6'ya göre ayrılması gereken ambalaj sayısına erişilinceye kadar sürdürülür. Burada; N = Parti içerisindeki ambalaj sayısı, n = Numune alınmak üzere ayrılacak ambalaj sayısı, dır.

5 Çizelge 1 - Numune alınmak üzere ayrılacak ambalaj sayısı Partideki ambalaj sayısı (N) Numune alınmak üzere ayrılacak ambalaj sayısı (n) Ayrılan bu ambalajların her birinin değişik yerlerinden (alt, orta, üst) Çizelge 7'de gösterildiği gibi alınacak kuru incir numuneleri bir araya getirilip iyice karıştırılarak bir paçal numune oluşturulur. Bu paçal numuneden yaklaşık 1000'er gramlık dört takım numune alınır. Muayene ve deneyler bu temsili numune üzerinde yapılır. Çizelge 2 - Ayrılan ambalajların her birinden alınacak numune miktarları Partideki ambalaj İlk numune Paçal numune Temsili numune sayısı (N) en az, g en az, g (4 Tk dan herbiri) Küçük ambalajların Büyük ambalaj içerisinde sunulması halinde dan numune alma Küçük ambalajlardan alınacak kuru incir numunesi için, bu ambalajların içinde bulundukları büyük ambalajlar Çizelge 2'da belirtildiği şekilde ayrılır. Ayrılan büyük ambalajların içerisindeki küçük ambalajların sayısı parti büyüklüğü (N) kabul edilerek yine Çizelge 2'da karşılarında gösterilen sayıda numune ayrılır. Bu küçük ambalajların toplam miktarı 1000'er gramlık dört takım temsili numuneyi oluşturmaya yetecek miktarda değilse, numune olarak ayrılan küçük ambalajların adedi bu miktarı karşılayacak kadar artırılır. Ayrılan bu küçük ambalajlar açılarak içlerindeki kuru incirler bir araya getirilip bir paçal numune oluşturulur. Elde olunan bu paçal numuneden dört takım halinde 1000'er gramlık temsili numuneler ayrılır. Muayene ve deneyler bu temsili numuneler üzerinde yapılır. 2.2 Muayeneler Muayeneler, ambalajlar ve ayrılan temsili numuneler gözle ve elle incelenerek, kestaneler koklanarak, kesilip içlerine bakılarak, tadılarak, tartılarak yapılır ve sonuçların bu Standard hükümlerine uyup uymadığına bakılır., 2.3 Deneyler Rutubet muhtevasının tayini Rutubet muhtevası tayini, 2.3 verilen metotlara göre yapılır. Sonucun Madde e uygun olup olmadığına bakılır. 2.4 Değerlendirme Muayene ve deney sonuçlarının her biri bu standarda uygunsa parti standarda uygun sayılır. 2.5 Muayene ve deney raporu Muayene ve deney raporunda en az aşağıdaki bilgiler bulunmalıdır: Firmanın adı ve adresi, Muayene ve deneyin yapıldığı yerin ve lâboratuarın adı, Muayene ve deneyi yapanın ve/veya raporu imzalayan yetkililerin adları görev ve meslekleri, Numunenin alındığı tarih ile muayene ve deney tarihi, Numunenin tanıtılması,

6 Muayene ve deneylerde uygulanan standartların numaraları, Sonuçların gösterilmesi, Muayene ve deney sonuçlarını değiştirebilecek faktörlerin mahzurlarını gidermek üzere alınan tedbirler, Uygulanan muayene ve deney metotlarında belirtilmeyen veya mecburi görülmeyen, fakat muayene ve deneyde yer almış olan işlemler, Standarda uygun olup olmadığı, Rapora ait seri numarası ve tarih, her sayfanın numarası ve toplam sayfa sayısı. 3 Piyasaya arz Kestaneler piyasaya ambalajlı olarak arz edilir. 3.1 Bir örneklik Her ambalâjdaki kestaneler, grup, tip, sınıf, orijin ve ürün yılı ve boy ve renk bakımından bir örnek olmalıdır. Her ambalâjdaki kestaneler aynı çeşide ait olmalıdır. Ambalâjın görülebilir kısmındaki kestaneler bütün ürünü temsil etmelidir. Marrons tipi kestaneler arasında en çok % 20 oranına kadar, meyvenin et kısmı ince kabuğu (integüment) ile bölünmüş olan başka tip kestanelerin bulunmasına müsaade edilir. 3.2 Ambalâjlama Ambalajlar, taşıma saklama ve pazarlama sürecinde kestaneler iyi bir şekilde tutacak ve sağlığa zarar vermeyecek nitelikte yeni, temiz, kuru, kokusuz çeşitli uygun malzemelerden hazırlanmış olmalıdır. Ambalajların yapımında kullanılan her çeşit malzeme ile içlerine konacak kağıt ve benzeri materyal yeni, temiz, kuru ve kokusuz olmalı, ürüne zarar vermemeli, bunların üzerine yazılacak yazılarda kullanılacak mürekkep boya ve etiketleri yapıştırılmasında kullanılan zamk, toksik veya diğer şekillerde insan sağlığına zararlı olmamalıdır. Ambalajlar büyük veya küçük tüketici ambalajları şeklinde olabilir. Tüketici ambalajları net 0,5, 1, 2, 5 kg ya da alıcının isteğine bağlı olarak, 5 kg dan daha büyük olmamak şartı ile, daha değişik ağırlıklarda olabilir. Küçük tüketici ambalajları taşımada bunları koruyabilecek yukarıdaki koşullara uygun daha büyük dış ambalajlara konulur. Büyük ambalâjların ağırlıkları 50 kg' ı geçmemelidir..ambalajların içinde, yukarıda anılanların dışında hiçbir yabancı madde bulunmamalıdır. 3.3 İşaretleme Kestane ambalâjları üzerine en az aşağıdaki bilgiler okunaklı olarak silinmeyecek, bozulmayacak bir şekilde yazılmalı veya bir etikete yazılıp yapıştırılmalıdır. Firmanın ticari unvanı ve adresi veya kısa adı ve adresi veya tescilli markası, Bu standardın işaret ve numarası (TS 1072 şeklinde), Malın adı (Fresh Chestnuts), Parti Numarası Tipi Sınıfı, Boyu ( 1 kg daki en az ve en çok tane adedi olarak), Net ağırlığı Ürün yılı, Orjini (gerekirse üretim bölgesi veya yeri ihtiyari) Büyük ambalajda ayrıca içindeki küçük tüketici ambalajlarının sayısı Bu bilgiler yabancı dille de yazılabilir. Bunlardan başka reklam olarak, ambalajın içindekilere aykırı ve alıcıyı yanıltıcı olmamak üzere, başka yazı ve resimler ile işaretler bulunabilir.

7 3.4 Saklama ve Taşıma Kestaneler ve bunların içinde bulundukları ambalajlar, işleme yerlerinde depolarda ve taşıtlarda fena koku yayan ve bunları kirletecek olan maddelerle bir arada bulundurulmamalıdır Kestaneler ve içinde kestane bulunan ambalajlar gölgede ve havadar yerlerde tutulmalı, yağış ve güneş altında bırakılmamalı ve bu koşullar altında yükletilip boşaltılmamalıdır İçinde kestane bulunan ambalajların saklanmasında kullanılan depoların tabanı, aşırı rutubetten korumak ve hava sirkülasyonu sağlamak bakımlarından tahta ızgara ile döşenmiş olmalıdır.

Çizelge 3 - Numune alınmak üzere ayrılacak ambalaj sayısı. Parti Büyüklüğü. (n) 25 e kadar. 8 35001 ve yukarısı

Çizelge 3 - Numune alınmak üzere ayrılacak ambalaj sayısı. Parti Büyüklüğü. (n) 25 e kadar. 8 35001 ve yukarısı Ek-1/A TURK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Bakliyat No GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi 1 0713.31.00.00.19 0713.32.00.00.19 0713.33.90.00.00

Detaylı

Kt> TÜRK STANDARDI TS 1072 S / TURKISH STANDARD KESTANE. Edible sweet chestnuts

Kt> TÜRK STANDARDI TS 1072 S / TURKISH STANDARD KESTANE. Edible sweet chestnuts Kt> TÜRK STANDARDI S / TURKISH STANDARD TS 1072 Nisan 2014 ICS 67.080.10 KESTANE Edible sweet chestnuts TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya

Detaylı

Enginar. 0 Giriş Bu standard; enginarın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Enginar. 0 Giriş Bu standard; enginarın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Enginar 0 Giriş Bu standard; enginarın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, tüketiciye taze olarak arz edilen enginarları

Detaylı

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1130/Şubat 2008

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1130/Şubat 2008 1 Ispanak 0 Giriş Bu standard; ıspanağın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard taze olarak piyasaya arz edilen ıspanakları

Detaylı

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1253/Mart 2006 1 Hıyar (Cucumis sativus L.) 0 Giriş Bu standard; hıyarın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine,

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1253/Mart 2006 1 Hıyar (Cucumis sativus L.) 0 Giriş Bu standard; hıyarın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1253/Mart 2006 1 Hıyar (Cucumis sativus L.) 0 Giriş Bu standard; hıyarın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Detaylı

Sarmısak. 0 Giriş Bu standard; sarmısağın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Sarmısak. 0 Giriş Bu standard; sarmısağın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Sarmısak 0 Giriş Bu standard; sarmısağın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, taze, yarı kuru ve kuru olarak piyasaya

Detaylı

Baş lahana. 0 Giriş Bu standard; baş lahananın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Baş lahana. 0 Giriş Bu standard; baş lahananın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Baş lahana 0 Giriş Bu standard; baş lahananın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, piyasaya taze olarak arz edilen

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TASARISI tst 1898/Revizyon TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 1898 Şubat 2007 ICS 67.080.20 YAZLIK KABAK (Cucurbita pepo L.) Courgettes TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey

Detaylı

GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi

GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi Terimler ve Tarifler. A sınıfı yumurta,. Ekstra taze yumurta ve.4 B sınıfı yumurta tarifleri uygulanmaz. 4.. Fiziksel Özellikler A ve B sınıfı yumurtaların fiziksel özellikleri Çizelge de verilen değerlere

Detaylı

Çilek. 0 Giriş Bu standard; çileğin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Çilek. 0 Giriş Bu standard; çileğin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Çilek 0 Giriş Bu standard; çileğin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard tüketiciye taze olarak arz edilen çilekleri

Detaylı

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1222/Aralık 2008. Patates

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 1222/Aralık 2008. Patates Patates 1 Kapsam Bu standard, patatesin tarifini, sınıflandırma ve özelliklerini, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz edilişini kapsar. Tohumluk olduğu belge ile belirtilmiş patatesler ile TS 1223

Detaylı

Karnabahar. 0 Giriş Bu standard; karnabaharın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Karnabahar. 0 Giriş Bu standard; karnabaharın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Karnabahar 0 Giriş Bu standard; karnabaharın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard tüketiciye taze olarak arz edilen

Detaylı

TEBLİĞ. Dış Ticaret Müsteşarlığından: TS 791 KAYISI STANDARDININ REVĠZYONU ĠLE TS 100 ELMA, TS 792 ERĠK,

TEBLİĞ. Dış Ticaret Müsteşarlığından: TS 791 KAYISI STANDARDININ REVĠZYONU ĠLE TS 100 ELMA, TS 792 ERĠK, 17 Eylül 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27702 TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: TS 791 KAYISI STANDARDININ REVĠZYONU ĠLE TS 100 ELMA, TS 792 ERĠK, TS 797 TAZE FASULYE, TS 798 TAZE BEZELYE, TS 1073 KAVUN,

Detaylı

Taze biber. 0 Giriş Bu standard; taze biberin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Taze biber. 0 Giriş Bu standard; taze biberin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Taze biber 0 Giriş Bu standard; taze biberin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, tüketiciye taze olarak arz edilen

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 797 Mart 2006 ICS 67.080 20 TAZE FASULYE Green beans TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 1255 Aralık 2007 ICS 67.080.20 PATLICAN Aubergines TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak hazırlanmış

Detaylı

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARD TS 794/Nisan 2002

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARD TS 794/Nisan 2002 Domates (Lycopersicon lycopersicum L.) 0 Konu, tarif, kapsam 0.1 Konu Bu standard, domates (Lycopersicon lycopersicum L.) in tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya

Detaylı

Resmî Gazete. Dış Ticaret Müsteşarlığından: TS 1193 HAVUÇ VE TS 1255 PATLICAN STANDARDININ REVİZYONU İLE

Resmî Gazete. Dış Ticaret Müsteşarlığından: TS 1193 HAVUÇ VE TS 1255 PATLICAN STANDARDININ REVİZYONU İLE http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/03/20080309-2.htm 9 Mart 2008 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 26811 TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: TS 1193 HAVUÇ VE TS 1255 PATLICAN STANDARDININ REVİZYONU İLE

Detaylı

Mercimek (Kabuklu ve iç)

Mercimek (Kabuklu ve iç) Mercimek (Kabuklu ve iç) 0 Giriş Bu standard; mercimeğin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard piyasaya kurutulmuş

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 795 Mart 2006 ICS 67.080 20 PIRASA Leeks TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak hazırlanmış

Detaylı

TS/792 ER K STANDARDININ DI T CARETTE ZORUNLU. Ticarette Standardizasyon : (00/01)

TS/792 ER K STANDARDININ DI T CARETTE ZORUNLU. Ticarette Standardizasyon : (00/01) TS/792 ER K STANDARDININ DI T CARETTE ZORUNLU UYGULAMAYA KONULMASINA N TEBL Ticarette Standardizasyon : (00/01) 22.1.2000 tarih ve 23941 say Resmi Gazete Madde 1 Türk Standardlar Enstitüsü taraf ndan haz

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 1132 Şubat 2007 ICS 67.080.10 KARPUZ Watermelons TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak hazırlanmış

Detaylı

1 -> 9 8/13/2014 5:54 PM

1 -> 9 8/13/2014 5:54 PM Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/12/20131231m1-21.htm 1 -> 9 8/13/2014 :4 PM 31 Aralık 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28868 (Mükerrer)

Detaylı

Yeşil salata ve marul

Yeşil salata ve marul Yeşil salata ve marul 0 Giriş Bu standard; yeşil salata ve marulun tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, tüketiciye

Detaylı

DRIED APRICOTS STANDARD TS - 485

DRIED APRICOTS STANDARD TS - 485 DRIED APRICOTS STANDARD TS - 485 0 Konu, tarif, kapsam 0.1 Konu Bu standard, kuru kayısıların tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 184 Mart 2007 ICS 67.080.10 ARMUT Pears TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak hazırlanmış olan

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 13169 Aralık 2005 ICS 67.080.20 BRÜKSEL LAHANASI Brussels sprouts TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya

Detaylı

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 794/Aralık 2014 T Ü R K S T A N D A R D I

ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 794/Aralık 2014 T Ü R K S T A N D A R D I ICS 67.080.20 TÜRK STANDARDI TS 794/Aralık 2014 T Ü R K S T A N D A R D I T U R K IS H Ön S T söz A N D A R D Bu standard, Türk Standardları Enstitüsü nün Gıda, Tarım ve Hayvancılık İhtisas Kurulu na bağlı

Detaylı

Pırasa. 0 Giriş Bu standard, pırasanın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Pırasa. 0 Giriş Bu standard, pırasanın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Pırasa 0 Giriş Bu standard, pırasanın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, Madde 3.1'de tanımlanan ve tüketiciye

Detaylı

DRIED FIGS STANDARD TS - 541

DRIED FIGS STANDARD TS - 541 DRIED FIGS STANDARD TS - 541 0 Giriş Bu standard; kuru incirin tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, işlenmiş

Detaylı

Ek 1/C TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Kuru ve Kurutulmuş Ürünler

Ek 1/C TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Ek 1/C TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Kuru ve Kurutulmuş Ürünler No GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi 1 0802.31.00.00.00 Kabuklu cevizler

Detaylı

Ek 1/D TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Yaş Meyve ve Sebzeler 1

Ek 1/D TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Yaş Meyve ve Sebzeler 1 Ek 1/D TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Yaş Meyve ve Sebzeler 1 No GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi.1 Numune Alma.1 Numune Alma maddesi.1

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 792 Şubat 2007 ICS 67.080.10 ERİK Plums. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA 1 Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak hazırlanmış

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 1280 Aralık 2006 ICS 67.080.10 ANTEPFISTIĞI İÇ Pistachio nuts kernels TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya

Detaylı

Nohut. 0 Giriş Bu standard; nohudun tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir.

Nohut. 0 Giriş Bu standard; nohudun tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. Nohut 0 Giriş Bu standard; nohudun tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, piyasaya kurutulmuş olarak arz edilen nohutları

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 07/11/13 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 139127 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) İHALE İLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 11/11/13 TARİHİ, SAAT 17:00 'E/A

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 541 Aralık 2006 ICS 67.080.10 KURU İNCİR Dried figs TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak hazırlanmış

Detaylı

YEM NUMUNESİ ALMA YÖNETMELİĞİ

YEM NUMUNESİ ALMA YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu 1734 Olur Tarihi 14.02.1975 Olur No 24 YEM NUMUNESİ ALMA YÖNETMELİĞİ Kanuni Dayanak : MADDE 1 - Bu Yönetmelik; 1734 sayılı Yem Kanununun 20 nci maddesi uyarınca hazırlanan ye Bakanlar Kurulu

Detaylı

Ek - 2 TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ DİĞER ÜRÜNLER. 2 Sabunlaşma sayısı 198-206. 3 Pamuk yağı ve diğer bitkisel yağ testleri Negatif

Ek - 2 TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ DİĞER ÜRÜNLER. 2 Sabunlaşma sayısı 198-206. 3 Pamuk yağı ve diğer bitkisel yağ testleri Negatif Ek - 2 TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ DİĞER ÜRÜNLER No GTİP Madde İsmi Ürün Adı Ürün Özellikleri Defne Yağının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Çizelgesi Sıra No Özellikler Değerler 1 İyot sayısı 73-83

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD 1269 TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 1068 Ekim 2015 ICS 67.120.20 TAVUK YUMURTASI - KABUKLU Chicken eggs in shell TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik

Detaylı

Çekirdeksiz kuru üzüm

Çekirdeksiz kuru üzüm Çekirdeksiz kuru üzüm 0 Konu, tarif, kapsam 0.1 Konu Bu standard, çekirdeksiz kuru üzümün tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 0.2

Detaylı

ICS TÜRK STANDARDI TS 3074/Kasım Kabuklu fındık

ICS TÜRK STANDARDI TS 3074/Kasım Kabuklu fındık Kabuklu fındık 0 Konu, tarif, kapsam 0.1 Konu Bu standard, kabuklu fındığın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile, piyasaya arz şekline dairdir. 0.2 Tarifler 0.2.1

Detaylı

TS 541 Kuru ncir Standard n Revizyonuna li kin Tebli. (D Ticarette Standardizasyon: 2003/ 12)

TS 541 Kuru ncir Standard n Revizyonuna li kin Tebli. (D Ticarette Standardizasyon: 2003/ 12) TS 541 Kuru ncir Standard n Revizyonuna li kin Tebli 83 2003 tarih ve 25042 say Resmi Gazete (D Ticarette Standardizasyon: 2003/ 12) Madde 1-1652002 tarih ve 24754 say Resmi Gazete de yay mlanan Revize

Detaylı

5 Şubat 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28550 TEBLİĞ

5 Şubat 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28550 TEBLİĞ 5 Şubat 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28550 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/21) NDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 1254 Kas m 2005 ICS 67.080.20 KU KONMAZ (Asparagus officinalis L.) Asparagus TÜRK STANDARDLARI ENST TÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanl klar/ankara Bugünkü teknik ve

Detaylı

KÖFTELİK BULGUR TEKNİK ŞARTNAMESİ. 2- Tip Köftelik bulgur olnıalıdır.( KÖFTELİK, KISIRLIK)

KÖFTELİK BULGUR TEKNİK ŞARTNAMESİ. 2- Tip Köftelik bulgur olnıalıdır.( KÖFTELİK, KISIRLIK) KÖFTELİK BULGUR TEKNİK ŞARTNAMESİ 1-Sert buğdaylardan (Triticum durum) buğdayının tekniğine uygun olarak işlenmesinden elde edilen ürün Ürün 25-50 kg lık paketler halinde olmalıdır 2- Tip Köftelik bulgur

Detaylı

mümkün olduğu takdirde hasta fidecikleri yakmak gerekir. Ayrıca sık ekimlerden kaçınmalı, tohum gerektiğinden daha fazla derine ekilmemeli, aşırı

mümkün olduğu takdirde hasta fidecikleri yakmak gerekir. Ayrıca sık ekimlerden kaçınmalı, tohum gerektiğinden daha fazla derine ekilmemeli, aşırı mümkün olduğu takdirde hasta fidecikleri yakmak gerekir. Ayrıca sık ekimlerden kaçınmalı, tohum gerektiğinden daha fazla derine ekilmemeli, aşırı gübre kullanılmamalı, kirli su ile sulama yapılmamalıdır.

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 3075 Kasım 2001 ICS 67.080.10 İÇ FINDIK Hazelnut kernels TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 13169 Aral k 2005 ICS 67.080.20 BRÜKSEL LAHANASI Brussels sprouts TÜRK STANDARDLARI ENST TÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanl klar/ankara Bugünkü teknik ve uygulamaya

Detaylı

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 14 Haziran 1993 PAZARTESİ.

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 14 Haziran 1993 PAZARTESİ. T.C. Resmi Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu : 7 Ekim 1920 14 Haziran 1993 PAZARTESİ Sayı : 21607 YÜRÜTME VE İdare BÖLÜMÜ Dicle Üniversitesinden : Yönetmelikler

Detaylı

ICS 67.080.10 TÜRK STANDARDI TS 3075/Kasım 2001. İç fındık

ICS 67.080.10 TÜRK STANDARDI TS 3075/Kasım 2001. İç fındık İç fındık 0 Konu, tarif, kapsam 0.1 Konu Bu standard, iç fındığın tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile piyasaya arz şekline dairdir. 0.2 Tarifler 0.2.1 İç fındık

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 6079 Haziran 2007 ICS 67.120.30 SU ÜRÜNLERİ ÇİPURA BALIĞI Aqua products Sea breams TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik

Detaylı

Şeftali. 0 Giriş Bu standard; şeftalinin tanımına, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleriyle piyasaya arz şekline dairdir.

Şeftali. 0 Giriş Bu standard; şeftalinin tanımına, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleriyle piyasaya arz şekline dairdir. Şeftali 0 Giriş Bu standard; şeftalinin tanımına, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma ve muayeneleriyle piyasaya arz şekline dairdir. 1 Kapsam Bu standard, piyasaya taze olarak arz edilen şeftalileri

Detaylı

TÜRK STANDARDI TASARISI DRAFT TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TASARISI DRAFT TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TASARISI DRAFT TURKISH STANDARD tst Revizyon ICS 67.080.10 KURUTULMUŞ ANANAS Dehydrated pineapple I.MÜTALAA 2015/101928 Bu tasarıya görüş verilirken, tasarı metni içerisinde kullanılan kelime

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 11306 Aral k 2005 ICS 67.080.10 K V Kiwifruit TÜRK STANDARDLARI ENST TÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanl klar/ankara Bugünkü teknik ve uygulamaya dayan larak haz rlanm

Detaylı

Tebliğler. Mecburi Standard Tebliği Tebliğ No: 81028. İçişleri Bakanlığından:

Tebliğler. Mecburi Standard Tebliği Tebliğ No: 81028. İçişleri Bakanlığından: 06.09.2001 Perşembe Sayı: 24515 (Asıl) Tebliğler Mecburi Standard Tebliği Tebliğ No: 81028 İçişleri Bakanlığından: Madde 1- Türk Standardları Enstitüsü tarafından hazırlanan TS 10970 "Formlar-Yapı Kullanma

Detaylı

Tarih ve Sayı: 06/12/2016-E T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Tarih ve Sayı: 06/12/2016-E T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 06/12/2016-E.57434 T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-06/12/2016 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesislerinde

Detaylı

ICS 75.160.20 BELGELENDİRME KRİTERİ TSE K 214 BELGELENDİRME KRİTERİ CERTIFICATION CRITERIA

ICS 75.160.20 BELGELENDİRME KRİTERİ TSE K 214 BELGELENDİRME KRİTERİ CERTIFICATION CRITERIA ICS 75.160.20 BELGELENDİRME KRİTERİ TSE K 214 BELGELENDİRME KRİTERİ CERTIFICATION CRITERIA TSE K 214 Şubat 2014 ICS 75.160.20 PİROLİTİK SIVI YAKIT - KULLANILMIŞ LASTİK VE PLASTİKLERİN PİROLİZİYLE ELDE

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 14/11/2018-E T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Evrak Tarih ve Sayısı: 14/11/2018-E T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/11/2018-E.55385 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-14/11/2018 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesisler

Detaylı

DÜZ SADE YAĞLARI SADEYAĞ ÜRÜN TANIMI DÖK. NO ÜT-01 TARİH 01.01.2015 REVİZYON 00 SAYFA 1/2 ÜRÜN İŞLETME ONAY BELGESİ NUMARASI TANIM REFERANS FİZİKSEL ÖZELLİKLER KİMYASAL ÖZELLİKLER BİYOLOJİK ÖZELLİKLER

Detaylı

YERLEŞİM SİSTEMLERİ FAALİYET ALANI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

YERLEŞİM SİSTEMLERİ FAALİYET ALANI KOORDİNATÖRLÜĞÜ YERLEŞİM SİSTEMLERİ FAALİYET ALANI KOORDİNATÖRLÜĞÜ ST 37 İMAL EDİLEN PARÇALARIN TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Bu Şartname yayınlandığı Tarihte yürürlüğe girer. 2. Bu şartname toplam 5 sayfadan ibarettir. 3. Şartnamede

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 03/07/2018-E T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Evrak Tarih ve Sayısı: 03/07/2018-E T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 03/07/2018-E.33254 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-03/07/2018 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesisler

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 40942840-934-20-c- 07/01/2015 Konu : Teklife Davet Sayın :... - Tel : Faks : Kurumumuzun ihtiyacı olan (7) kalem MUHTELİF GIDA

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 11305 Aral k 2005 ICS 67.080.10 AVOKADO Avocado TÜRK STANDARDLARI ENST TÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanl klar/ankara Bugünkü teknik ve uygulamaya dayan larak haz rlanm

Detaylı

Ek-1/B TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Bitkisel Yemeklik Yağlar

Ek-1/B TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Bitkisel Yemeklik Yağlar Ek-1/B TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Bitkisel Yemeklik Yağlar No GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi 1 107.90.90.00.00 Diğerleri (Soya

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2017-E.47781

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2017-E.47781 Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2017-E.47781 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-09/10/2017 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesislerde

Detaylı

Satınalma Şartnameleri Taze Meyve Sebze

Satınalma Şartnameleri Taze Meyve Sebze 1 - BEYAZ LAHANA Çürümemiş, pörsümemiş, dondan zarar görmemiş, yaprakları parçalanmamış ve kartlaşmamış olmalıdır. Üzerinde yabancı tat ve koku, anormal dış nem, böcek yenikleri, yabancı madde olmamalıdır.

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 05/04/2016-E.16480 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-05/04/2016 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesisler Restaurant

Detaylı

TS 1810 ETĐL ALKOL SANAYDE KULLANILAN

TS 1810 ETĐL ALKOL SANAYDE KULLANILAN TS 1810 ETĐL ALKOL SANAYDE KULLANILAN Tebliğ No : 95/78-79 21/7/95 Tarih ve 22350 sayılıy. R.G. yayınlanmıştır 1-3/11/1975 Tarih ve 15401 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7/10478 Sayılı Kararname ile

Detaylı

ICS 67.080.10 TÜRK STANDARDI TS 1917/Nisan 1993 ÖN SÖZ

ICS 67.080.10 TÜRK STANDARDI TS 1917/Nisan 1993 ÖN SÖZ ÖN SÖZ Bu standard, Türk Standardları Enstitüsü nün Mamul Gıdalar Hazırlık Grubu nca kurulan ilgili Teknik Komite tarafından revizyonu yapılmış ve Grupta son şekli verildikten sonra, TSE Teknik Kurulu

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ PİRİNÇ TEBLİĞİ. (Tebliğ No: 2001/ 10 )

TÜRK GIDA KODEKSİ PİRİNÇ TEBLİĞİ. (Tebliğ No: 2001/ 10 ) Türk Gıda Kodeksi Pirinç Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete 15 Şubat 2002-24672 Resmi Gazete: 19.04.2001-24378 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından: TÜRK GIDA

Detaylı

OKYANUS Danışmanlık. Türk Gıda Kodeksi - EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ

OKYANUS Danışmanlık. Türk Gıda Kodeksi - EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Resmi Gazete Tarihi Sayısı Değişiklik Açıklaması İlk Yayın 15.02.2002 24672 1. Değişiklik 15.10.2003 25260 Madde 5 3b

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 34 Şubat 2007 ICS 67.080.10 TURUNÇGİL MEYVELERİ Citrus fruits TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya dayanılarak

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 18/02/2015-7959 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-18/02/2015 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Sosyal Tesisler

Detaylı

Tarih ve Sayı: 17/05/2016-E.23591 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Tarih ve Sayı: 17/05/2016-E.23591 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 17/05/2016-E.23591 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-17/05/2016 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Merkezi Yemekhane Mutfağında

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 13264 Şubat 2007 ICS 91.040.01 FORMLAR - YANAN VE YIKILAN YAPILAR FORMU Form for burnt-down and collapsed buildings Mühendiklik Hizmetleri Konu Raportörü Dr. Mahmut ÖZDEMİR

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/21)

Ekonomi Bakanlığından: BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/21) Ekonomi Bakanlığından: BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/21) Amaç MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı, Ek-1 ve Ek-2 de belirtilen

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2017-E.47922

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2017-E.47922 Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2017-E.47922 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-09/10/2017 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Merkezi Yemekhane

Detaylı

ICS TÜRK STANDARDI TS EN /Nisan Ön söz

ICS TÜRK STANDARDI TS EN /Nisan Ön söz Ön söz Bu standard, CEN tarafından kabul edilen EN 12390-7: 2000 standardı esas alınarak, TSE İnşaat Hazırlık Grubu nca hazırlanmış ve TSE Teknik Kurulu nun 8 Nisan 2002 tarihli toplantısında Türk Standardı

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı. Sayı : /10/2015 Konu : Teklife Davet

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı. Sayı : /10/2015 Konu : Teklife Davet Evrak Tarih ve Sayısı: 12/10/2015-44023 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-12/10/2015 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Merkezi Yemekhane

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2018-E.48711

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2018-E.48711 Evrak Tarih ve Sayısı: 09/10/2018-E.48711 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-09/10/2018 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Merkezi Yemekhane

Detaylı

YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRMESİ BELGE İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI

YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRMESİ BELGE İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI Yürürlük Tarihi: 29.04.2016 Sayfa No: 1/15 TÜRK LOYDU belgesi ve belge işareti aşağıda belirtilen koşullara uygun olarak kullanılabilir: 1) TÜRK LOYDU belge işareti; TÜRK LOYDU Yönetim Sistemi işareti

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 887 Nisan 2003 ICS 67.200.10 YEMEKLİK PAMUK YAĞI Edible cottonseed oil TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve uygulamaya

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS XXXX... 2014 ICS 91.100.30 Bu standard, köpükbeton yapı malzeme ve elemanlarının tarifine, sınıflandırma ve özeliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile piyasaya

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 01/08/2018-E T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Evrak Tarih ve Sayısı: 01/08/2018-E T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 01/08/2018-E.37445 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-01/08/2018 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Merkezi Yemekhane

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 15/02/2019-E.9498 T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Evrak Tarih ve Sayısı: 15/02/2019-E.9498 T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 15/02/2019-E.9498 T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-15/02/2019 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Merkezi

Detaylı

YERLEŞİM SİSTEMLERİ ÜRETİM İŞLETMESİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

YERLEŞİM SİSTEMLERİ ÜRETİM İŞLETMESİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YERLEŞİM SİSTEMLERİ ÜRETİM İŞLETMESİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ELOKSALLI ALÜMİNYUM ETİAL 60 TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Bu Şartname yayınlandığı Tarihte yürürlüğe girer. 2. Bu şartname toplam 4 sayfadan ibarettir. 3. Şartnamede

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 01/11/2018-E T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Evrak Tarih ve Sayısı: 01/11/2018-E T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 01/11/2018-E.53050 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-01/11/2018 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Merkezi Yemekhane

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 1279 Aralık 2006 ICS 67.080.10 ANTEPFISTIĞI - KABUKLU Inshell pistachio nuts TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey Caddesi No.112 Bakanlıklar/ANKARA Bugünkü teknik ve

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35677068-934.99-25/02/2016 Konu : Teklife Davet Sayın : Üniversitemiz Merkezi Yemekhane Mutfağında kullanılmak üzere aşağıda

Detaylı

Ceviz Fidanı-Ağacı İklim ve Toprak İstekleri

Ceviz Fidanı-Ağacı İklim ve Toprak İstekleri Yavuz-1 CEVİZ (KR-2) Ceviz yetişen tüm bölgelerde yetişir. Özellikle geç donların görüldüğü yerlerde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Verimsiz bir çeşittir. Nisbi Periyodisite görülür. Meyvesi oval şekilli

Detaylı

Tohumun kullanma değerini ifade eden bir diğer kavram da fidan yüzdesidir.

Tohumun kullanma değerini ifade eden bir diğer kavram da fidan yüzdesidir. Tohumun kullanma değerini ifade eden bir diğer kavram da fidan yüzdesidir. Açık arazide normal koşullar altında ekilen 100 tohumdan yaşama yeteneğine sahip, kışı geçirebilen fidanların sayısı fidan yüzdesi

Detaylı

Tebliğ. TÜRK GIDA KODEKSĠ TUZ TEBLĠĞĠ Taslak (2013/.)

Tebliğ. TÜRK GIDA KODEKSĠ TUZ TEBLĠĞĠ Taslak (2013/.) Tebliğ TÜRK GIDA KODEKSĠ TUZ TEBLĠĞĠ Taslak (2013/.) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından; Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; gıda olarak tüketime uygun olan işlenmiş tuzun ve yeraltı kaynak tuzlarının

Detaylı

Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemeler Tebliği (Tebliğ No: 2002/ 32 )

Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemeler Tebliği (Tebliğ No: 2002/ 32 ) Resmi gazete tarih sayı : 22 Nisan 2002-24734 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından: Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemeler Tebliği (Tebliğ No: 2002/ 32

Detaylı

BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/21)

BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/21) BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/21) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Ek-1 ve Ek-2 de belirtilen ihracata ve ithalata

Detaylı

ICS 67.200.10 TÜRK STANDARDI TS 341/Nisan 2004. Yemeklik zeytinyağı

ICS 67.200.10 TÜRK STANDARDI TS 341/Nisan 2004. Yemeklik zeytinyağı Yemeklik zeytinyağı 0 Konu, tarif, kapsam 0.1 Konu Bu standard, yemeklik zeytinyağının tarifine, sınıflandırma ve özelliklerine, numune alma, muayene ve deneyleriyle piyasaya arz şekline dairdir. 0.2 Tarifler

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI DENEY ADI: AGREGA ELEK ANALİZİ VE GRANÜLOMETRİ EĞRİSİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI DENEY ADI: AGREGA ELEK ANALİZİ VE GRANÜLOMETRİ EĞRİSİ DENEY ADI: AGREGA ELEK ANALİZİ VE GRANÜLOMETRİ EĞRİSİ AMAÇ: İnşaat ve madencilik sektöründe beton, dolgu vb. içerisinde kullanılacak olan agreganın uygun gradasyona (üniform bir tane boyut dağılımına)

Detaylı

TEBLİĞ. h) Hurma zeytin: Çeşide ve ekolojik şartlara bağlı olarak, zeytin danelerinin ağaçta iken kendiliğinden

TEBLİĞ. h) Hurma zeytin: Çeşide ve ekolojik şartlara bağlı olarak, zeytin danelerinin ağaçta iken kendiliğinden 23 Ağustos 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29097 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ SOFRALIK ZEYTİN TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/33) Amaç TEBLİĞ MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; sofralık

Detaylı

TEBLİĞ BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/21)

TEBLİĞ BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/21) 30 Aralık 2012 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28513 (2. Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ BAZI TARIM ÜRÜNLERİNİN İHRACATINDA VE İTHALATINDA TİCARİ KALİTE DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ:

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL TESİS VE İŞLETMELERİ YUFKA, KADAYIF VE MANTI GRUBU ÜRÜNLER TEKNİK ŞARTNAMESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL TESİS VE İŞLETMELERİ YUFKA, KADAYIF VE MANTI GRUBU ÜRÜNLER TEKNİK ŞARTNAMESİ AMAÇ Bu Teknik Şartname, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Tesis ve İşletmeleri ve bağlı birimlerinin yufka, kadayıf ve mantı grubu ihtiyacının satın alımı işi amacıyla

Detaylı