Dizin Edebi Çeviri Projeleri (24 ay süreli)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dizin 1.2.2 Edebi Çeviri Projeleri (24 ay süreli)"

Transkript

1 Dizin Edebi Çeviri Projeleri (24 ay süreli) Bu dizinde, Avrupa edebiyatına ait eserlerin, Avrupa ülkelerinin dillerine çevrilip yayınlanarak, Avrupa vatandaşları arasında yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Program da, Avrupa Edebiyat Ödülü nü kazanan yazarların eserlerinin çevirisine ilişkin proje sunan yayıncılar ve yayınevlerinin projeleri öncelikli olarak kabul edilmektedir. Avrupa bütünlüğünün desteklenmesi amacıyla, 2004 ten beri Avrupa Birliği nin parçası olan ülkelerin dilinde yazılmış eserlerin dolaşımına öncelik verilmektedir. Türkiye, Avrupa Kültür Programı na tam üyedir. Program a üye diğer ülkelerin dillerinden Türkçeye ya da Türkçeden Program a üye diğer ülkelerin dillerine çeviriler yapılabilmektedir. Programa kamu ya da özel tüm yayınevleri müracaat edebilmektedir. Son Başvuru Tarihi; 3 Şubat 2011 dir. AB Desteği toplam bütçenin % 50 si ile sınırlıdır. Geçerli Projeler; Projelerin geçerli sayılabilmesi için: - Yayınevinin, aynı başvuru döneminde bir veya en fazla 10 kurgu eserin bir Avrupa dilinden (kaynak dil) diğer bir Avrupa diline (hedef dil) çevrilmesine yönelik proje sunması, -Yalnızca çeviri ücretlerinin Avrupa Birliği ortak finansmanı ile karşılanması, - Roman, öykü, kısa hikâye, tiyatro oyunları, çizgi romanlar vb. eserlerle başvuru yapılması, - Eserlerin önceden yayımlanmış olması, - Daha önce hedef dile çevrilmemiş eserlerin seçilmesi, - Proje süresinin 24 ayı geçmemesi, (Proje süresi, ilk eserin çevirisine başlanmasından, son eserin basımına kadar geçen süre olarak tanımlanmıştır.)

2 - Her seçim turunda talep edilen hibe miktarının en az 2000 Avro, en fazla Avro olması gerekmektedir. Ayrıca; Eserlerin yazarlarının Program a katılan ülkelerden birinin vatandaşı olması veya oturma izninin bulunması gerekmektedir. Latince ve eski Yunanca eserler bu kurala istisnadır. Kabul edilen başvurularda, lehtarların çevirisi teklif edilen eserlerle ilgili telif haklarına sahip olduklarını ispatlamaları gerekmektedir. Yani lehtarlar, Yönetim Ajansı ile yapılan sözleşmeden önce imzalanmış olması gereken telif hakkı anlaşmasını sunmalıdır. Kurgu olmayan eserler geçersiz sayılacaktır. Örnek: Turist rehberleri, otobiyografiler, biyografiler, insani bilimlerle ilgili denemeler veya eserler (tarih, felsefe, ekonomi vb.) ve genel olarak diğer bilimlerle ilgili eserler (fizik, matematik vb.). Geçerli Diller Geçerli ülkelerin resmî dilleri ile Latince ve Eski Yunanca geçerli sayılan dillerdir. Burada sözü geçen resmî diller, ilgili ülkenin Anayasası veya diğer temel kanunlarınca kabul edilmiş dillerdir. Çevirisi yapılacak olan kurgusal eserlerin şu koşulları sağlaması gerekmektedir: - Çeviri bir Avrupa dilinden diğerine yapılmalıdır (Avrupa Kültür Programı na üye ülkelerin dilleri de geçerlidir). - Millî edebiyat eserlerinin, ülkenin bir resmî dilinden diğerine çevrilmesi geçersiz sayılacaktır. - Hedef dil (çevirinin basılacağı dil) çevirmenin ana dili olmalıdır (Yayıncının az kullanılan diller ile ilgili yeterli gerekçelendirmesi buna bir istisna sayılabilir). Geçerlilik Kriterleri Nelerdir? - Çevirisi teklif edilen eserlerin orijinal kopyası (Ancak değerli ve nadir eserlerin fotokopileri kabul edilebilir), - Çevirmenlerin özgeçmişleri, - Teklif edilen eserlerin önceden yayınlanmış olması, - Teklif edilen eserlerin hedef dile daha önce çevrilmemiş olması,

3 - Teklif edilen eserlerin yazarlarının Program a katılan ülkelerden birinin vatandaşı olması veya burada ikamet etmesi (Latince ve eski Yunanca eserler istisnadır), - Hedef dilin çevirmenin ana dili olması (yayıncının gerekçelendirmesi ile nadir diller için bu kuralda değişiklik yapılabilir) gerekmektedir. Yayınevi veya yayın grubu, başvuruda adı geçen çevirmen ile çalışacaktır. Başvurunun kabul edilmesi halinde yayınevi ve çevirmen arasındaki anlaşma, her kitap için bir kopya olmak suretiyle Yönetim Ajansı na teslim edilecektir. Çeviri çalışmalarına başvuru yılının 1 Eylül ünden önce başlanmayacaktır, Yayınevi veya yayın grubu eserlerin çeviri haklarına sahiptir veya Yönetim Ajansı ile yapılacak hibe anlaşmasından önce sahip olacaktır. Başvurunun kabul edilmesi halinde telif hakkı sözleşmesinin örneği Yönetim Ajansı na teslim edilecektir. - Müracaatçının yasal temsilcisi tarafından imzalanmış, aşağıdaki hususları içeren onur beyanı bulunmalıdır; Başvuru formunda örnek onur beyanı bulunmaktadır. Onur beyanı ile başvuru sahibi kuruluş geçerlilik kriterlerini sağlayacağını taahhüt eder. Başvurunun kabul edilmesi ancak kriterlere uyulmaması halinde verilen hibe geçersiz sayılacak ve o güne kadar ödenen tutarlar geri alınacaktır. Başvurular; Teklifler son başvuru tarihine kadar (bkz. Ajans ın internet sitesinden indirilebilecek resmî online başvuru formu kullanılarak İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birinde yapılmalıdır. e-form: Başvurular online olarak yapılacaktır. Islak imzalı belgeler (damga tarihi geçerli olacak şekilde) posta yolu ile, (posta hizmetinin resmî teslimat makbuzunda belirtilen tarih geçerli olacak şekilde) Ekspres Kargo hizmeti ile veya adaylar tarafından saat ı geçmeyecek şekilde elden teslim edilebilir. Başvurular teslim edildikten sonra dosyada değişiklik yapılamaz. Ancak, bazı konuların açıklığa kavuşturulması gerektiğinde Ajans aday ile irtibata geçebilir.

4 Tekliflerin postalanacağı (veya elden teslim edileceği) adres şöyledir: Education, Audiovisual & Culture Executive Agency Culture Programme ( ) Programme Strand [başvurduğunuz dizinin adını ve numarasını ekleyiniz]. Avenue du Bourget 1(BOUR 04/13)B 1140 Brussels (Brüksel) Belgium (Belçika) Hibe Kriterleri Nelerdir? 1.Projenin Avrupa katma değeri üretme derecesi ve faaliyetlerin Program ın başlıca amaçlarına uygunluğu, 2.Önerilen faaliyetlerin yüksek mükemmellik düzeyinde tasarlanması ve uygulanması, 3.Önerilen faaliyetlerin sonuçlarının yaygınlaştırma ve tanıtım derecesi. Projeler 0 ile 100 puan arasında değerlendirilir. 1) Projenin Avrupa katma değeri üretme derecesi ve faaliyetlerin Program ın başlıca amaçlarına uygunluğu (0-40 puan) Program ın genel amaçlarına uygun olarak önerilen faaliyetler geçerli ülkelerde Avrupalıların paylaştığı kültür alanının geliştirilmesinde yardımcı olmalıdır. Bu bağlamda, aşağıdaki kriterler aranmaktadır: - Çevrilmek üzere seçilen eserlerin yerel, bölgesel ve millî çıkarların ötesinde yaratacağı sonuçlar, - Projenin, Avrupalıların, Avrupa edebiyatı hakkındaki bilgilerini geliştirme derecesi, - Projenin edebî eserlerin uluslararası dolaşımını destekleme yönündeki amaçları, - Projenin Avrupa edebî eserlerinin dolaşımına katkısı, - Projenin kültürler arası diyaloğa katkısı, - Avrupa bütünleşmesi açısından Avrupa Birliği ne 2004 ten bu yana üye olan ülkelerde yaşayan veya vatandaş olan yazarlara ait eserlerin çevirisine verilen önem. - Avrupa Edebiyat Ödülü nü kazanan yazarların eserlerine özel önem verilecektir.

5 2) Önerilen faaliyetlerin yüksek mükemmellik düzeyinde tasarlanması ve uygulanması (0-40 puan) Çevirilerin yalnızca Program ın amaçlarını karşılaması değil, aynı zamanda yüksek kalitede ve başarılı bir biçimde yürütülmesi gerekmektedir. Bu bağlamda aranacak kriterler şunlardır: - Çevrilecek eserin edebî niteliği, - Yayınevinin genel yayıncılık politikası ve çeviri politikası açısından kalitesi, - Profesyonel çevirmenlerin yetenekleri ve deneyimleri, - Başvurunun kalitesi: Başvurunun ciddiyeti ve eksiksizliği, önerilen yöntemlerin açıklığı ve geçerliliği, önerilen zaman çizelgesinin açıklığı ve uygulanabilirliği, bütçenin genel tutarlılığı ve çeviri için önerilen her çalışmanın bütçe paylarının uyumu ve gider verimliliği. 3) Önerilen faaliyetlerin sonuçlarının yaygınlaştırma ve tanıtım derecesi (0-20 puan) Bu kriter ile aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulacaktır: - İletişim planının projenin tipine ve hedef kitleye uygunluğu,- Çeviri çalışmasının yayımlandığı ülke(ler)in büyüklüğü ve ilgili edebî türün ortalama basım sayısı göz önünde bulundurularak basılacak olan çeviri kitaplarının sayısı, - Önerilen faaliyetlerin, detaylı iletişim/yaygınlaştırma/tanıtım planının ve çeşitli tanıtım araçlarının (internet sitesi, basın, broşürler vb.) görünürlüğünü sağlamak için kullanılan metodoloji. Hibelerin Hesaplanması: - Hibeler önceden belirlenen sabit oranlara göre; roman, hikâye, kısa öykü, tiyatro oyunu, karikatür gibi kurgusal edebiyat örnekleri için hesaplanacaktır. - Şiir eserlerinde hibeler ayrıntılı bütçeye göre hesaplanır: çeviri ücretlerinin, kitabın çevrilmesi ve basılması için harcanan toplam giderin % 50 sini geçmemesi halinde, bu ücretler hibe tarafından karşılanabilir. Sabit Oranlı Finansman Hesaplamalar dillere ve sayfa başına sabit bir fiyata göre yapılır. Oranlar Kültür Programı ( ) için belirlenmiş genel tavan rakamları aşmayacak ve kâr sağlama riski olmayacak bir düzeyde sabitlenmiştir.

6 Boşluksuz 1500 karakterin bir sayfa olarak sayılması ile oran hesaplanır. Oranlar dillere göre değişir, çeviri ve basımla ilgili farklı gider düzeylerine dayanır. Dillere göre geçerli ülkelerde uygulanan sabit oranlar (dil kodları alfabetik olarak sıralanmıştır): Dil Kod Sayfa başına EUR cinsinden oran Almanca DE Bulgarca BG 12.6 Çekçe CS Danca DA Estonca ET Fince FI Fransızca FR Galce GA Hırvatça HR Hollandaca NL İngilizce EN İspanyolca ES İsveççe SV İtalyanca IT İzlandaca IS 33.7 Letonca LV Litvanca LT Macaristan HU Maltaca MT Norveççe NO Polonyaca PL Portekizce PT Romence RO 9.06 Sırpça SR Slovakça SK Slovence SL Türkçe TR 8.37 Yunanca EL Oranlar düzenli olarak güncellenir. Başvuru formundaki hibe hesaplayıcısı talep edilebilecek en yüksek hibe tutarını otomatik olarak hesaplar. Bütçe öngörüsünün ana hatları da sunulmalıdır. Final raporuna detaylı mali beyanatın eklenmesi gerekmemektedir.

7 Örnek: Toplam hibenin hesaplanması: Hollandacaya NL çevrilecek 350 sayfalık Romence bir kitap (sayfa başına boşluksuz 1500 karakter): 350 x (Hollandaca NL için sabit oran): Toplam hibe 8183 EUR olacaktır. Bütçeye dayalı Şiir Çevirisi Finansmanı Hibe tutarı, EUR olarak hazırlanmış ve her kitap için çeviri giderlerini açıkça belirten detaylı tahminî bütçeye göre hesaplanır. Toplam operasyonel giderlerin % 50 sini geçmeyen çeviri giderlerini kapsamaktadır. Geçerli sayılan doğrudan giderler Geçerli sayılan doğrudan harcamalar, eylemle ilgili personel giderleri, çevirmenlere yapılan ödemeler ve bunlara ek olarak ücretlerden yapılan sosyal sigorta kesintileri ile diğer kanuni giderlerdir. Bu giderler, lehtarın genel ücretlendirme politikalarında kullandığı ortalama oranları aşamaz.

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. Yayınevlerinin Edebî Çeviri Projelerinin Desteklenmesine Yönelik Hibe Programı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. Yayınevlerinin Edebî Çeviri Projelerinin Desteklenmesine Yönelik Hibe Programı T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Yayınevlerinin Edebî Çeviri Projelerinin Desteklenmesine Yönelik Hibe Programı çizimler: Bu program Avrupa Komisyonu ve T.C. Hükümeti nin ortak finansmanı ile desteklenmektedir.

Detaylı

- Ana faaliyetleri kültür odaklı (kültürel ve yaratıcı sektörler) olan, tüzel kimliğe sahip kamu veya özel sektör kuruluşları,

- Ana faaliyetleri kültür odaklı (kültürel ve yaratıcı sektörler) olan, tüzel kimliğe sahip kamu veya özel sektör kuruluşları, Dizin 1.3.5 Üçüncü Ülkeler ile İş Birliği Projeleri (en fazla yirmi dört ay süreli) Bu dizinde, Program a katılan ülkeler ve Avrupa Birliği ile ortaklık ya da kültürle ilgili hükümler içeren iş birliği

Detaylı

1.1. ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ

1.1. ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ 1.1. ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ Can Mindek Amaçlar Kültür alanında çalışan kişilerin sınır ötesi hareketliliklerinin teşvik edilmesi, Eserlerin ve kültür-sanat çalışmalarının sınır ötesi dolaşımının desteklenmesi,

Detaylı

AVRUPA KÜLTÜR PROGRAMI. Erasmus Bahar Toplantısı 8-9 Nisan 2010 -İzmir

AVRUPA KÜLTÜR PROGRAMI. Erasmus Bahar Toplantısı 8-9 Nisan 2010 -İzmir AVRUPA KÜLTÜR PROGRAMI 2007-2013 Erasmus Bahar Toplantısı 8-9 Nisan 2010 -İzmir Avrupa Kültür Programı I. Amaç II. Hedef Gruplar III. Dizinler Kültür Programı nın Amaçları Program ın üç temel amacı: Kültür

Detaylı

Dizin 2 (Kültür Kurumları Destekleme)

Dizin 2 (Kültür Kurumları Destekleme) AVRUPA KÜLTÜR PROGRAMI Teklif Hazırlama Eğitimi HOŞGELDİNİZ Serdar Özgün Planlama ve Eğitim Uzmanı 02-03.06.2011 03.06.2011 İstanbul Programın Hedefleri Avrupa insanlarının paylaştığı Kültür Mirasını iyileştirmek

Detaylı

Tercüme çeviri hizmeti verdiğimiz konular

Tercüme çeviri hizmeti verdiğimiz konular Şirketimiz Yılların Verdiği deneyim ile, dünyadaki tüm resmi dillerde ve her konuda, profesyonel tercüme hizmeti vermektedir. Uluslararası kalitede bireysel ve kurumsal tercüme hizmeti alabileceğiniz şirketimiz

Detaylı

Personelin soyadı ve adları T.C. kimlik no. Yaşı Cinsiyeti. Yükseköğretim kurumunun tam adı

Personelin soyadı ve adları T.C. kimlik no. Yaşı Cinsiyeti. Yükseköğretim kurumunun tam adı Personel ders verme hareketliliğinden fadalanan kişilerden istenen bilgiler Haatbou Öğrenme-Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faalietine katılan/katılacak tüm personel için aşağıdaki bilgiler Merkeze

Detaylı

JEAN MONNET FAALİYETLERİ

JEAN MONNET FAALİYETLERİ JEAN MONNET FAALİYETLERİ Bevran Belgin ALHAS Uzman Yardımcısı Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Merkezi Projeler Bilgilendirme Toplantısı 3 Aralık 2015, İstanbul Sunu Kapsamı Dünyada ve Türkiye de Jean Monnet,

Detaylı

MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI. HĠBE BAġVURU FORMU

MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI. HĠBE BAġVURU FORMU Bütçe kalemi : İlgi: EuropeAid MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI Son başvuru tarihi : HĠBE BAġVURU FORMU BaĢvuru Sahibinin Adı: Dosya No I. PROJE 1. TANIM 1 1.1. PROJENĠN ADI 1.1.1. ÖNCELĠK ALANI 1.2. YER 1.3

Detaylı

ERASMUS TOPLANTISI 2017

ERASMUS TOPLANTISI 2017 ERASMUS TOPLANTISI 2017 Erasmus+ Nedir? Erasmus programı üniversite öğrencilerinin Avrupa ülkelerinde eğitim almasını sağlayan bir değişim programıdır. Erasmus+ Nedir? Daha önceki dönemde Türkiye sadece

Detaylı

2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R.

2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R. 2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R. TUĞÇE KARAZ ERASMUS+ Giden Öğrenci OLS (Online Linguistic

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

Vahşi Web Ormanından geçiş (Through the Wild Web Woods) Çocuklar için bir internet emniyet oyunu. www.wildwebwoods.org. Öğretmen el kitabı

Vahşi Web Ormanından geçiş (Through the Wild Web Woods) Çocuklar için bir internet emniyet oyunu. www.wildwebwoods.org. Öğretmen el kitabı ÇOCUKLAR İÇİN VE ÇOCUKLARLA BİRLİKTE BİR AVRUPA İNŞA ETME www.wildwebwoods.org Vahşi Web Ormanından geçiş (Through the Wild Web Woods) Çocuklar için bir internet emniyet oyunu Öğretmen el kitabı Çocuklar

Detaylı

TRNASP T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI

TRNASP T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TRNASP EYLEM 1.1 GENÇLİK DEĞİŞİMLERİ PROJESİ BAŞVURU FORMU DOLDURMA KILAVUZU NOT: Bu kılavuz başvuru formunun

Detaylı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI 1 Chevening Nedir? İngiltere de öğrenim görmek isteyen uluslararası lisansüstü öğrencilere finansman sağlayan prestijli bir ödül programı. Dışişleri ve Commonwealth Bakanlığı

Detaylı

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş)

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş) FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu (11.05.2018 Tarihli Değişiklik İşlenmiş) KAYS Üzerinden Son Başvuru: 24.12.2018 Saat:23:59 Taahhütname Son Teslim: 31.12.2018 Saat:17:00 FİZİBİLİTE DESTEĞİ AMAÇ

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA İÇERİK Erasmus projelerinin tanıtımı Hareketlilik faaliyeti Proje yaşam döngüsü Hareketlilik projelerinde kurallar Hazırlık Ziyaretleri ERASMUS PROJE

Detaylı

OKUL EĞİTİMİ PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ

OKUL EĞİTİMİ PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ OKUL EĞİTİMİ PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ Bu hareketlilik projesi aşağıdaki faaliyetlerden birini ya da daha fazlasını kapsayabilir: Personel hareketliliği: Öğretme görevlendirmeleri: bu Faaliyet

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri Sunu İçeriği Tanım ve Kapsam Proje Ortakları Hibe Ölçütleri Bütçe Kalemleri Başvuru

Detaylı

B- ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR;

B- ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR; A- ÖĞRENCİ KONTENJANLARI; Kontenjan Kontenjan (Yabancı Uyruklu) Anabilim Dalı Tezli Yüksek Tezli Yüksek Lisans Doktora Lisans Doktora Biyoloji* 20 10 5 5 Fizik* 10 5 2 1 Kimya* 20 10 5 5 Matematik* 5 2

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO ERASMUS + PROGRAMI 2017-18 Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO 11.04.2017 Erasmus Değişim Programı nedir? Erasmus Değişim Programı, Avrupalı

Detaylı

0. Europass Sertifika Eki Tercüme Rehberi

0. Europass Sertifika Eki Tercüme Rehberi 0. Europass Sertifika Eki Tercüme Rehberi GİRİŞ Europass Sertifika Eki nin Amacı Europass Sertifika Eki, orijinal sertifika veya diplomayı tamamlayan bir belgedir. Orijinal yeterliliğin yerini alma gibi

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

Proje Hazırlama LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı

Proje Hazırlama LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı 1 Neden Hareketlilik Projesi? Sorumlu kişilerin; bilgi ve becerilerinin artmasını mı teknolojiyi ve yenilikleri

Detaylı

GENEL ANLAMDA ERASMUS+ NEDİR?

GENEL ANLAMDA ERASMUS+ NEDİR? GENEL ANLAMDA ERASMUS+ NEDİR? Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı Yükseköğretim Koordinatörlüğü 22 Mayıs 2017 KAYSERİ SUNUM İÇERİĞİ Türkiye Ulusal Ajansının kimliği Erasmus+ Nedir?

Detaylı

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2018 PROJE YILI ERASMUS+ KA 107 PROGRAM ÜLKELERİ İLE ORTAK ÜLKELER ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ve PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Kredi Hareketliliği)

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ

ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ Moderatör Konuşmacılar : Bülent ÖZCAN (Başkan) : Dr. Ranâ KASAPOĞLU ÖNDER (İletişim Koordinatörü) Emirhan H. ASLAN (Uzman, Gençlik Hareketlilik Koordinatörlüğü) İstanbul, 19 Şubat

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN TANITIM VE PAZARLANMASI DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN TANITIM VE PAZARLANMASI DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN TANITIM VE PAZARLANMASI DESTEKLERİ Seyitcan ALTINKAYNAK Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN TANITIM VE PAZARLANMASINA İLİŞKİN DESTEKLER

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Hoşgeldiniz Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım Kutuda neler var CD140 Baz istasyonu VEYA CD140/CD145 El cihazı CD145 Baz istasyonu Baz istasyonu için güç kaynağı ünitesi Telefon kablosu

Detaylı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda verilen Anabilim Dallarındaki üstü

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: Başvuru tamamlama işlemi yapıldıktan sonra oluşturulacaktır. Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Deneme Başvuru

Detaylı

BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ

BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ Bölüm B Büyük Ölçekli Avrupa Gönüllü Hizmeti etkinlikleri BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ BÜYÜK ÖLÇEKLİ AGH ETKİNLİKLERİNİN AMAÇLARI NELERDİR? Bu eylem, gençlik, kültür ve spor alanında

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI 4 Mart 2013 - ANKARA İÇERİK Erasmus Proje Türleri Proje Döngüsü Erasmus Hareketlilik Projelerinde Genel Kurallar ERASMUS PROJE TÜRLERİ Hareketlilik Yoğun Programlar

Detaylı

LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama 1 LdV Türkiye Genel Hareketlilik Başvuru Sayısı 3000 2838 2500 2571 2572 2000 1966 1799 1500 1000 500 293 0 2004 2005 2006 2007 2008 2009

Detaylı

Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama. 11 Haziran 2013 Ankara

Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama. 11 Haziran 2013 Ankara Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama 11 Haziran 2013 Ankara Belgeler Bilgiler Harcamalar Hatırlatmalar Sunu İçeriği Nihai Rapor Belgeleri 1. Proje bitiminden sonra gönderilecek belgeler

Detaylı

İL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8-9 MART 2014

İL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8-9 MART 2014 İL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8-9 MART 2014 ANA EYLEM 1 BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Eğitim, Öğretim

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI ve PROJE GELİŞTİRMEYİ TEŞVİK YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI ve PROJE GELİŞTİRMEYİ TEŞVİK YÖNERGESİ T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI ve PROJE GELİŞTİRMEYİ TEŞVİK YÖNERGESİ Ek-1 Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı nde görevli öğretim elemanlarının nitelikli yayın yapmaya ve proje geliştirmeye

Detaylı

Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 14.12.2018 AVRUPA KOMİSYONU DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı TÜRKİYE ULUSAL

Detaylı

Teknik Destek Programı

Teknik Destek Programı 2015 Teknik Destek Programı td@oka.org.tr Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 0362 431 24 00 2015 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma

Detaylı

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd.

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. 23/05/2017 Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar

Detaylı

H.Cem ÇELİKÖZ, SMMM AB Hibe Denetçisi, İzleme Uzmanı

H.Cem ÇELİKÖZ, SMMM AB Hibe Denetçisi, İzleme Uzmanı H.Cem ÇELİKÖZ, SMMM AB Hibe Denetçisi, İzleme Uzmanı FİNANSAL RİSK NEDİR? PROJE belirli bir AMAÇ için belirli bir AMAÇ için amaca uygun ve önceden belirlenmiş bir SÜRE içinde mevcut yada dış kaynaklardan

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) Bir belediye 2015 yılı için 2 farklı çalışma grubu ile aşağıdaki konularda

Detaylı

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK ve ÖDÜL YÖNERGESİ

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK ve ÖDÜL YÖNERGESİ KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK ve ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu yönerge; Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği (KBUD) tarafından desteklenecek bilimsel araştırma ve aktiviteler

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI 1 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI ÇOK ÖNEMLİ Türk uyruklu adaylar aşağıda sayılan belgeleri 07-11 Ocak 2013 tarihleri arasında, şahsen veya noter onaylı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI 1 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI ÇOK ÖNEMLİ 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM BAŞVURULARI HAKKINDA WEB SAYFAMIZDA BULUNAN

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 20172018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında, Enstitümüz Anabilim Dallarındaki

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

A- ÖĞRENCİ KONTENJANLARI; B- ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR;

A- ÖĞRENCİ KONTENJANLARI; B- ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR; FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ (2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı GÜZ Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları) A- ÖĞRENCİ KONTENJANLARI; Yüksek Lisans Doktora Anabilim Dalı Yabancı Yabancı TC Uyruklu

Detaylı

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK SU ÖDÜLÜ YÖNETMELİĞİ (5.Dünya Su Forumu İstanbul 2009)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK SU ÖDÜLÜ YÖNETMELİĞİ (5.Dünya Su Forumu İstanbul 2009) TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK SU ÖDÜLÜ YÖNETMELİĞİ (5.Dünya Su Forumu İstanbul 2009) 1. GİRİŞ Dünyanın suyla ilgili en büyük etkinliği olan Dünya Su Forumu, Dünya Su Konseyi ve ev sahibi ülkenin ortak

Detaylı

En az 8 saat ders vermek şartı ile en az 2 iş günü ve en fazla 2 ay (seyahat süresi hariç).

En az 8 saat ders vermek şartı ile en az 2 iş günü ve en fazla 2 ay (seyahat süresi hariç). 2016 / 2017 DÖNEMİ ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Faaliyetine başvurmak isteyen AKADEMİK personelin; 05 Haziran 2017 25 Haziran 2017

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA)

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KOOPERATİFÇİLİK PROJE DESTEKLERİ Metin TATLI Şubat 2015 SUNUM PLANI I. KOOPERATİFÇİLİK DESTEK PROGRAMI AMACI II. KOOPERATİFÇİLİK PROJE DESTEK KONULARI III. DESTEK MİKTARLARI

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı Güz yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER Yükseköğretim Erasmus+ kapsamında yer alan Yükseköğretim Programı yükseköğretim alanındaki projelere hibe desteği sunmaktadır. Bu alandaki projeler için hedef

Detaylı

AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013

AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013 AVRUPA GİRİŞİMCİLİĞİ TEŞVİK ÖDÜLLERİ 2013 I. BÖLÜM: Genel Bilgiler 1. Başvuru Sahibinin Bilgileri Kurum/Kuruluş Adı: (tanıtım faaliyetlerinde bu isim kullanılacaktır) Posta Adresi: B AŞVURU FORMU Ülke:

Detaylı

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu.

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu. ARALIK 2013 2014 YILI Program Adı Program Kodu Toplam Bütçe (TL) AFETLERE HAZIRLIK AFK 10.000.000 Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000 Proje başına asgari-azami destek oranı

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı Bahar yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim. Bütçe ve Yönetimi. Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı

KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim. Bütçe ve Yönetimi. Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim Bütçe ve Yönetimi Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı Genel Görünüm 1. Bütçe Kalemleri 2. Bütçe Kalemleri Hibe Hesaplama ve Destekleyici Belgeler 3.

Detaylı

THE EUROPEAN ENVIRONMENT AGENCY BAŞVURU FORMU

THE EUROPEAN ENVIRONMENT AGENCY BAŞVURU FORMU THE EUROPEAN ENVIRONMENT AGENCY BAŞVURU FORMU (Bütün sorularõn yanõtlanmasõ gerekmektedir. Gerektiği taktirde lütfen "hayõr" yanõtõnõ kullanõn. Kutularõ boş bõrakmayõn veya tire işareti koymayõn. SİYAH

Detaylı

AB de Sosyal Güvenlik Politikası Oluşturma

AB de Sosyal Güvenlik Politikası Oluşturma AB de Sosyal Güvenlik Politikası Oluşturma AB Eşleştirme Projesi, Ankara Kursun 6. Haftası Carin Lindqvist-Virtanen Genel Müdür Yardımcısı Sigorta Bölümü AB Sosyal Politikası Sınırlı Yetkinlik Serbest

Detaylı

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi ERASMUS+ Nasıl Başvurulur? Erasmus+ Programı na başvuru

Detaylı

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ ERASMUS+ 2018 PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde 2018 Proje Dönemi nde programdan yararlanmak isteyen Hitit Üniversitesi öğrencileri

Detaylı

Meryem ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr

Meryem ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr Meryem ZİNCİRLİ info@ceupa.gov.tr AB ortaklığı yoluyla: Genel anlamda İyi uygulamaların ülkeler arasında yaygınlaştırılması Başka bir ifadeyle; Farklı içeriklerde geliştirilmiş yeni ürün, araç, yöntem

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Isparta 07.01.2013 Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı:

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programına aşağıda belirtilen Anabilim dallarında 2016 2017 EğitimÖğretim yılı Güz

Detaylı

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir. Eğitim-Bir-Sen Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması na başvurular 15 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır. Sendikamız

Detaylı

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE YEREL STÖ LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE YEREL STÖ LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE YEREL STÖ LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI BİRLİKTE DESTEK PROGRAMI Uygulama Modalitesi IPA 2015 Programlaması içinde AB tarafından desteklenen Yerel Örgütler için

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103)

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) 2018-2020 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) Kocatepe Staj Konsorsiyumu, personel değişimi ve staj amaçlı öğrenci

Detaylı

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi BÜTÇE 2 Proje Bütçesi Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-2 Beklenen Finansman Kaynakları EK B-3 Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi

Detaylı

İLAN METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR

İLAN METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE 1- Başvuru yapmadan önce ilanda belirtilen başvuru koşullarının ve kontenjanlarının yer aldığı ilan metnini mutlaka okuyunuz. Eğer başvuru koşullarını taşıyorsanız

Detaylı

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması İÇERİK I. HİBE PROGRAMI VE PROJELERİN HAZIRLANMASI II. III. IV. BAŞVURU DOSYASININ HAZIRLANMASI VE TESLİM EDİLMESİ BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ SÖZLEŞMENİN

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı Mali Destek Yasal Çerçeve Proje Teklif Çağrısı Süreci İzleme ve Değerlendirme Süreci Destek Sözleşmesi Önemli

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARLA İLGİLİ BİLGİLER VE İSTENEN BELGELER TABLONUN DEVAMINDA YER ALMAKTADIR. BAŞVURU TAKVİMİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARLA İLGİLİ BİLGİLER VE İSTENEN BELGELER TABLONUN DEVAMINDA YER ALMAKTADIR. BAŞVURU TAKVİMİ İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü'ne 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına karşılarında

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans,

Detaylı

Avrupa da Okullarda Dil Öğretimi üzerine Önemli veriler 2012

Avrupa da Okullarda Dil Öğretimi üzerine Önemli veriler 2012 Avrupa da Okullarda Dil Öğretimi üzerine Önemli veriler 2012 Avrupa da Okullarda Dil Öğretimi Üzerine Temel Veriler 2012, 32 Avrupa ülkesindeki mevcut dil öğretim sistemlerinin tam bir resmini sağlar.

Detaylı

BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI YAYINLARI İÇİN ÖDENECEK TELİF, ÇEVİRİ VE İŞLENME ÜCRETLERİ İLE DİĞER ÜCRETLER HAKKINDA ESASLAR

BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI YAYINLARI İÇİN ÖDENECEK TELİF, ÇEVİRİ VE İŞLENME ÜCRETLERİ İLE DİĞER ÜCRETLER HAKKINDA ESASLAR BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI YAYINLARI İÇİN ÖDENECEK TELİF, ÇEVİRİ VE İŞLENME ÜCRETLERİ İLE DİĞER ÜCRETLER HAKKINDA ESASLAR Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Esaslar, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu ÜNİP * ALES PUANI MEZUNİYET NOT ORTALAMASI MÜLAKAT T.C 2017-2018 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % İlköğretim Anabilim Dalı/Temel

Detaylı

PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ VE 2013 YILI ÇAĞRISI

PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ VE 2013 YILI ÇAĞRISI BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI (2007-2013) PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ VE 2013 YILI ÇAĞRISI Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi Gündem İş programının yaklaşımı İş programının

Detaylı

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP 1 2 3 Dicle Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programıyla neyi hedeflemektedir? Ajans, Teknik Desteği hangi yollarla sağlar? Ajans ın Teknik Destek Programı kapsamında destek sağlayacağı

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı AVRUPALI HUKUKÇULAR EĞİTİM PROGRAMLARI

T.C. BAŞBAKANLIK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı AVRUPALI HUKUKÇULAR EĞİTİM PROGRAMLARI AVRUPALI HUKUKÇULAR EĞİTİM PROGRAMLARI GENEL BİLGİLER Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla ilgili çalışmalar yapmak ve sorunlarına çözüm üretmek Başkanlığımızın başlıca görev alanları içerisinde yer almaktadır.

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI EŞİK ÜSTÜ ÖDÜLLER

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI EŞİK ÜSTÜ ÖDÜLLER TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI EŞİK ÜSTÜ ÖDÜLLER 1. Ödülün Tanımı ve Kapsamı Eşik üstü ödülü, U2020

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 25 Aralık 2013-03 Ocak 2014 saat 16.00

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU OCAK 2014 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMLARI

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR-

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR- İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR- 2016 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMASI GENEL İLKELERİ 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAYIM YÖNERGESİ. Amaç ve Kapsam

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAYIM YÖNERGESİ. Amaç ve Kapsam Amaç YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAYIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nu 48. Maddesi ile 3.2.1984

Detaylı

Mentor Eğiticisi Çağrısı

Mentor Eğiticisi Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Mentor Eğiticisi Çağrısı Bu çağrı duyurusu,

Detaylı

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 08 PROJE YILI ERASMUS+ KA 07 PROGRAM ÜLKELERİ İLE ORTAK ÜLKELER ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ve PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Kredi Hareketliliği)

Detaylı

AB HİBELERİ. A. Şükran KARADAYI Uzman Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı

AB HİBELERİ. A. Şükran KARADAYI Uzman Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı AB HİBELERİ A. Şükran KARADAYI Uzman Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı AB mali yardımları Avrupa Komisyonu (European Commission) tarafından, tüm aday ülkeler için olduğu gibi, her yıl Türkiye ye tahsis edilen

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 03-07 Şubat 2014 saat 16.00

Detaylı

ERASMUS + Spor. AE1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. AE2- İyi Uygulamaların Paylaşımı ve Yenilik İçin İşbirliği. Kar Amacı Gütmeyen Avrupa Spor

ERASMUS + Spor. AE1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. AE2- İyi Uygulamaların Paylaşımı ve Yenilik İçin İşbirliği. Kar Amacı Gütmeyen Avrupa Spor ERASMUS + Spor AE1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği AE2- İyi Uygulamaların Paylaşımı ve Yenilik İçin İşbirliği AE3- Politika Reformlarına Destek Kar Amacı Gütmeyen Avrupa Spor Organizasyonları Eğitim

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi ve Akademik Yılı Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Seçim Takvimi 1.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi ve Akademik Yılı Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Seçim Takvimi 1. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi 2017-2018 ve 2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Seçim Takvimi 1. Dönem Değerli Akademik Personelimiz; 2007-2014 yılları arasında

Detaylı