Atacan Eğitim Kurumları'nda Yabancı Dil Eğitimi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Atacan Eğitim Kurumları'nda Yabancı Dil Eğitimi"

Transkript

1

2 Atacan Eğitim Kurumları'nda Yabancı Dil Eğitimi Özel Atacan Eğitim Kurumları, her zaman yaratıcı düşünceyi destekleyen, özgüvenli, modern ve donanımlı gençler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Öğrencilerimizin anadilimiz dışında yabancı bir dil edinmelerini sağlamak ve bu dili edinirken bir takım becerileri de geliştirmek başlıca hedeflerimizdendir. Öğrenci merkezli eğitimi ve yaşam boyu öğrenmeyi kendisine ilke edinen yabancı diller zümresi olarak hedefimiz; öğrencilerimizin okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerini etkin bir şekilde geliştirmelerini sağlayarak, öğrencilerimize İngilizceyi doğru ve akıcı bir şekilde kullanabilme becerisini kazandırmak, yabancı dil bilmenin ayrıcalığını yaşatmak, yurtdışında eğitim görmeleri durumunda sosyal ve iletişim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak, dünyayı ve farklı bakış açılarını, farklı kültürleri daha iyi tanımalarını sağlamak, öğrendikleri yabancı dili yaşamın her alanında kullanabilmelerini sağlamaktır. Kurumumuzda öğrencilerimiz, yabancı dili bir ders değil bir yaşam biçimi olarak algılamakta ve daha aktif bir şekilde performanslarını en üst düzeyde kullanabilmeleri için yaratılan ortamlarda dil eğitimlerini sürdürmektedirler. Böylece öğrencilerimiz başarıyla mezun olup birer yetişkin olarak hayata atıldıklarında, yabancı dile olan ilgileri ve hobileri devam edecek, farklı diller öğrenme konusunda da girişimlerde bulunacaklardır. Cambridge ESOL Sınavları dünyada en çok bilinen ve geçerli olan sınavlardır. Öğrencilerimizin yıl içerisinde göstermiş oldukları performans ve ulaştıkları seviyeyi uluslararası geçerliliği olan bir sınavla da resmileştirmek üzere dünya çapında en çok bilinen ve geçerliliği olan Cambridge Sınavları na her sene katılmaktayız. Öğrencilerimiz öğrendiklerini uygulayabildikleri dört temel beceriyi ölçen bu sınavlara (Starters, Movers, Flyers, KET, PET, FCE, vb.) isteğe bağlı olarak katılabilmektedirler.

3 ÖZEL ATACAN ANAOKULU'NDA DİL EĞİTİMİ NEDEN ERKEN YAŞTA YABANCI DİL? Araştırmalar insan beyninin 6 yaşına kadar tüm önemli gelişmesini tamamladığını kanıtlamaktadır. Çocuğun beyni, hayatının ilk 6 yılında gerçekleri ve bilgileri alır ve bunları hafızasında depolar. Çok küçük yaşta ikinci bir dil öğrenmek çocuğun beynindeki duygusal bölge ve zekaya giden yolları geliştirir. Dil öğrenimi sırasında yaşanan birçok zorluğa rağmen bir veya daha fazla dili çocuk henüz 3 ya da daha erken yaşta bile öğrenmeye hazırdır. Doğru bir metotla sunulduğu takdirde yabancı dil öğrenimine ne kadar erken yaşta başlanırsa, öğrenme o kadar kolay ve doğal olur. Ne kadar geç başlanırsa, ana dilini konuşan birinin yabancı dil gramer hâkimiyeti ve aksanına sahip olması o kadar zorlaşır. Bunların bilincinde olan bizler, öğrencilerimize yabancı dili kendi doğal ortamlarında eğlenceli ve interaktif bir şekilde sunmakta, farklı metotlarla yabancı dil öğrenmeyi keyifli hale getirmekteyiz. Öğrencilerimiz İngilizce derslerinde anadilleri dışında başka bir dilin düşünce sistemini kavramaları için gerekli yetileri erken çocukluk döneminde kazanmaktadırlar. Hikaye anlatımı ve Drama teknikleri ile uygulanan İngilizce programımız öğrencilerimizin dilsel, sosyal, duygusal, bilişsel ve kinestetik gelişimlerinde tüm gerekli yapıtaşlarını sağlayabilecek niteliktedir. Tekerlemeler, şarkılar ve rol aldıkları drama ile çocuklarımızın hareket ve oyun ihtiyacı karşılanırken, bilişsel ve dil gelişim alanları da en iyi şekilde desteklenir. Böylece çocuklarımız İngilizceyi şarkılar, resimli kartlar, çeşitli objelerle oynanan oyunlar, aktiviteler ve hikâyeler yoluyla yaşayarak ve eğlenerek öğrenirler.

4 HEDEFLERİMİZ Öğrencilerimizin, Farklı dillerin varlığının farkına varmaları, Yabancı dili öğrenme ve iletişim kurmada istekli olmaları, Yabancı dilde şarkılar söyleyebilmeleri, Oyunlar oynayabilmeleri, Duyduklarını anlayabilmeleri ve konuşma becerilerinin gelişmesi, İngilizceyi eğlenceli bir oyun olarak algılamaları ve sevmeleri, Müfredatta yer alan konularla ilgili kelimeleri öğrenmeleri, Yönergelere karşılık verebilmeleri, Dil becerisi ve kulak alışkanlığı kazanmalarıdır. Anaokulu nda orta yaş grubunu tamamlamış bir öğrencimiz İngilizce bir çok eylemi anlar ve uygular, sınıf içi kullanılan komutları yerine getirir, belirli bir nesne (hayvan, oyuncak vs.) üzerinde renk veya boyutlarla ilgili sorulan soruları anlar ve cevap verir, kendini tanıtabilir, seviyelerine uygun İngilizce tekerleme ve şarkılar söyleyebilir ve bunları sık sık tekrar ederek yabancı dili kullanımında özgüven kazanmanın ilk adımını atmış olur. Hazırlık grubunda ise öğrencilerimiz öğrendikleri konulara uygun kalıp ve diyalog içeren çok sayıda şarkı öğrenirler. Bu şarkılar yardımıyla günlük konuşma diline uygun kalıplar daha akılda kalıcı olur. Hazırlık öğrencisi duygularını ifade edebilir ve ritmik sayma yapabilir. Bu yaş gruplarında drama tekniği daha ağırlıklıdır. Öğrenciler konulara uygun öğrendikleri mini diyalogları canlandırırlar.

5 NEDEN HAZIRLIK SINIFI? HAZIRLIK SINIFI OKUMAK BİR AYRICALIKTIR Yabancı dil, kişinin farklı bir dünyaya başka pencereden bakmasını ve bu bakış açısıyla yabancı kültürleri tanıyıp anlayabilmesini sağlar. Uluslararası iletişim dili olan İngilizcenin etkin bir biçimde kullanımı, her alanda yaşanan gelişmelere milletçe ayak uydurabilmemiz için vazgeçilmez bir araçtır. Bilgi ve beceri edindirmeye dayanan yabancı dil eğitimi ancak yoğun bir program ile Hazırlık sınıfında verilebilir. Okulumuz yabancı dili ön plana çıkararak uluslararası arenada varlığımızı kanıtlayacak GELECEĞİN MİMARLARINA yeterli ön bilgiyi vermeyi hedeflemektedir; bu nedenle de YABANCI DİL OLMAZSA OLMAZ lar arasında yer almaktadır. Hazırlık sınıfı, bir yandan yabancı dili en iyi şekilde öğrenirken diğer yandan da ergenlik dönemini daha kolay atlatabilmek, bir yaş daha büyümüş olarak LYS ye yönelik çalışma maratonuna başlamak için KAÇIRILMAZ BİR FIRSATTIR. Hazırlık sınıfında sayısal ve sözel bilgilerin unutulmaması amacıyla özel bir program uygulanmaktadır. Tüm alanlardan mezun olan öğrencilerin devam edecekleri çeşitli üniversitelerin hazırlık sınıflarını atlamalarını sağlayan ve dil alanındaki öğrencilerini üniversiteye girişte Türkiye üçüncülüğüne kadar taşıyan ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ olarak Hazırlık sınıfı uygulamamız başarıyla devam etmektedir.

6 1/2/3 ve 4. SINIFLARA GÖRE İNGİLİZCE SEVİYE ÇİZELGESİ Bildiği sözcüklerden oluşan kısa 1.SINIFLAR INTRODUCTION TO ENGLISH diyalogları gördüğü resimlerden yola çıkarak Ayrıca basit komutları kavrayıp uygulayabilir. 2. dönem itibariyle öğretilen kalıbı okuyacak düzeye gelir. Kendisiyle ilgili beğenileri, sahip oldukları ve giysileri hakkında çok basit ve kısa cümleler kurabilir. Bu aşamada öğrencilerimizden bir beklentimiz yoktur. 2.SINIFLAR INTRODUCTION TO ENGLISH Öğretilen konularla ilgili olarak sorulan soruları Öğrendiği kalıpların geçtiği kısa hikaye, çizgi roman ve diyalogları okuyup anlayabilirler. Kendisinin ve çevresindekilerin beğenilerini ve yeteneklerini sözlü olarak ifade edebilir. Kendisinin ve çevresindekilerin beğenilerini ve yeteneklerini yazılı olarak ifade edebilir. 3.SINIFLAR (CAMBRIDGE- STARTERS) Bir resmi anlatan basit cümle ve soruları Kendisi ve çevresi hakkındaki basit metin ve diyalogları anlayabilir ve bunlarla ilgili sorulara yanıt verebilir. Kendisi, ailesi ve çevresiyle ilgili soruları cevaplayabilir. Öğrendikleri basit sözcük ve kalıpları kullanarak verilen bir resmi tasvir eden cümleler yazabilir. 4.SINIFLAR (CAMBRIDGE- MOVERS) 1, 2 ve 3. sınıfta öğrenmiş oldukları kelime ve kalıpların geçtiği basit diyalog, şarkı sözü ve çizgi filmleri 1, 2 ve 3. sınıfta öğrenmiş oldukları kelime ve kalıpların kullanıldığı masal, kısa hikaye ve çizgi romanları okuyup Kendisi ve çevresi hakkında basit cümleler kurabilir. 1, 2 ve 3. sınıfta öğrenmiş oldukları kalıpları kullanarak mesaj ve kartpostallar yazabilir. Ayrıca yaş düzeyine uygun bir resim hakkında kısa paragraf yazabilir.

7 5/6/7 ve 8. SINIFLARA GÖRE İNGİLİZCE SEVİYE ÇİZELGESİ 5.SINIFLAR (CAMBRIDGE- FLYERS) ELEMENTARY Kendisi, ailesi ve yakın çevresiyle ilgili basit konulardan oluşan konuşmaları, güncel olaylar ve kültürel konularla ilgili standart dille yazılmış metinleri Basit cümlelerden oluşan metinleri, posterleri, broşürleri, dergi ve katalogları Bildiği veya ilgi duyduğu konular hakkında basit sorular sorabilir ve cevaplayabilir. Ayrıca basit sözcük ve kalıplar kullanarak deneyimlerini, yaşadığı yeri ve tanıdığı kişileri tasvir edebilir. İngilizce konuşulan ülkelere yapılan seyahatlerde karşılaşacağı bir çok durumun üstesinden gelebilir. Bilinen veya kişisel ilgi alanına giren konularda basit ve ilgili metinler, kısa ve basit kartpostallar yazabilir, kişisel bilgiler içeren formlar doldurabilir. 6. SINIFLAR PRE- INTERMEDIATE Kendisi ve yakın çevresiyle ilgili sık kullanılan sözcük ve deyimleri içeren konuşmaları rahatlıkla Reklam, prospektüs, menü gibi kısa ve basit yazıları, mektupları ayrıca kısa hikayeleri Kendisi, ailesi, yaşadığı ortam ve deneyimleri basit sözcük, deyim ve cümleler kullanarak rahatlıkla ifade edebilir. Kısa kompozisyonlar, mesajlar, mektuplar yazarak rahatlıkla kendini ifade edebilir. Aşina olduğu konular hakkında 7. SINIFLAR INTERMEDIATE yapılan konuşmaları, güncel konular içeren radyo ve TV programlarının ana fikirlerini Günlük dilde kullanılan terimleri içeren yazıları Herhangi bir konuyla ilgili ön hazırlık yaparak o konunun artıları ve eksileri hakkında konuşabilir. Bildiği veya ilgi alanına giren konular hakkında mesaj, mektup, kompozisyon veya kısa öyküler yazabilir. 8. SINIFLAR INTERMEDIATE Güncel konular hakkında yapılan konuşmaları, filmleri, TV ve radyo programlarını genel olarak anlayıp, yorumlayabilir. Bazı kelimelerin anlamını bilmese veya konu hakkında herhangi bir bilgisi olmasa da parçanın bütününden yola çıkarak okuduğu metni anlayıp yorumlayabilir. Herhangi bir konu hakkında kişisel yorumlarını da katarak tartışmalar da aktif rol alabilir. Önerilen herhangi bir konu üzerine ayrıntılı bilgi veren veya kişisel yorumlarını içeren mesaj, mektup, makale ya da kısa öyküler yazabilir.

8 HAZIRLIK ve 9. SINIFLARA GÖRE İNGİLİZCE SEVİYE ÇİZELGESİ Bildiği konular hakkında yapılan konuşmaların ana HAZIRLIK INTERMEDIATE fikirlerini rahatlıkla Güncel konular hakkındaki çoğu TV ya da radyo programlarının ana fikirlerini konuşma tarzı çok hızlı Genelde günlük dilde kullanılan terimleri içeren yazıları, mektuplarda anlatılan olay, duygu ve tasvirleri Aile, hobiler, iş, seyahat gibi güncel konular ile ilgili konuşmalara hiçbir ön hazırlık yapmadan katılabilir.yabancı dilde iletişim kurmaya isteklidir. Kendisi ya da ilgisini çeken konular hakkındaki duygu ve düşüncelerini yazılı olarak ifade edebilir, mektuplar yazabilir. olmadığı sürece rahatlıkla kavrayabilir. 9. SINIFLAR UPPER INTERMEDIATE Güncel konularda yapılan konuşmaları, TV programlarını ve izlediği filmlerdeki konuşmaların büyük bir bölümünü zorluk çekmeden Günümüz dilinde yazılmış güncel makaleleri ve edebi metinleri, günlük yaşamda karşısına çıkan konulara dayalı yazılı ve sözlü ifadeleri belirgin hatlarıyla Bildiği konular hakkında yapılan tartışmalara aktif olarak katılıp, fikirlerini rahat ve akıcı bir şekilde aktarabilir, başından geçen olayları ve deneyimlerini ifade edebilir. İlgi alanına giren konular hakkında detaylı bir kompozisyon yazabilir. Yaşadığı olayların önem derecesini sıralayarak açıklayıcı yazılar hazırlayabilir.

9 10. SINIFLARA GÖRE İNGİLİZCE SEVİYE ÇİZELGESİ 10A/B TO FIRST CERTIFICATE Güncel konular hakkında yapılan tüm konuşmaları rahatlıkla anlayabilir, TV'de izlediği programların ve filmlerin büyük bir çoğunluğunu kavrayabilir ve yabancılarla konuştuğunda anlayıp iletişime geçebilir. Günümüz dilinde yazılmış tüm makale ve yazıları rahatlıkla kavrayabilir. Seviyesine uygun kitapları okuyup onlarla ilgili yorumlarda bulunabilir. Gazetelerdeki yazıları okuyup Anadili İngilizce olan kişilerle iletişime geçebilir. Konuştuğu kişilere günlük dili kullanarak, kendi duygu ve düşüncelerinden bahsedebilir. Çeşitli konularla ilgili kompozisyon ve mektuplar yazabilir. Yazı diliyle karşısındaki kişilerle iletişim kurabilir ve duygu düşüncelerinden bahsedebilir. 10B(Dil ağırlıklı) FIRST CERTIFICATE Uzun ve güncel konular hakkında yapılan konuşmaları, TV programlarını ve izlediği filmleri hiçbir zorluk çekmeden Günümüz dilinde yazılmış makaleleri, yazıları ve edebi metinleri okuyup Anadili İngilizce olan kişilerle rahat ve akıcı bir biçimde iletişime geçebilir. İlgi alanına giren konular hakkında bilgi aktarımı yaparak bu konuların avantajları ve dezavantajları üzerine akıcı bir konuşma yapabilir. İlgi alanları dahilindeki konularla ilgili detaylı ve örnekler içeren deneme yazıları yazabilir.

10 11. ve 12. SINIFLARA GÖRE İNGİLİZCE SEVİYE ÇİZELGESİ 11/12 A/B FIRST CERTIFICATE Güncel konuşmaları, filmlerde geçen konuşmaları, haber ve yorumları takip edip Günümüz dilinde yazılmış makaleleri ve yazıları okuyup Günlük yaşamda karşısına çıkan konulara dayalı yazılı ve sözlü ifadeleri belirgin hatlarıyla Anadili İngilizce olan kişilerle iletişim kurabilir, çeşitli konular hakkında fikir beyan edebilir. Çeşitli konular hakkında örnekleme yaparak detaylı yazılar yazabilir. Makale ya da mektup yazabilir. başından geçen olayları, deneyimlerini, görüş ve planlarını nedenleriyle yazabilir. 11B/12B (Dil Ağırlıklı) ADVANCED Uzun ve kapsamlı konuşmaları, TV programlarını ve filmleri kendi ilgi alanının dışında olsa bile çok fazla çaba sarf etmeden Güncel, bilimsel ve edebi metinleri rahatlıkla Akıcı bir biçimde kendini ifade edebilir, sosyal ve mesleki bazda dili etkin bir şekilde kulllanarak, net ve detaylı tanımlar yaparak oluşturduğu fikirleri başkalarıyla akıcı bir şekilde paylaşabilir. Kendi fikirlerini ve görüşlerini düzgün bir şekilde metne dökebilir. Okuyan kişide iyi bir etki oluşturacak şekilde bir makaleyi, mektubu ya da raporu planlayıp çarpıcı bir biçimde kaleme alabilir, sözlü ve yazılı çeviri yapabilir.

11 2.YABANCI DİL ALMANCA

12 Neden Almanca Öğreniyoruz? Bu çok dilli, çok kültürlü dünyada artık bir yabancı dil yeterli değil! Almanca öğrenmek için birçok nedenimiz var; Avrupa nın en önemli iletişim dili olan Almanca, Rusça nın yanı sıra en çok konuşulan dildir. Almanca konuşan 100 milyon Avrupalı ile kendi anadillerinde iletişim kurabilirsiniz. Almanya, Türkiye nin en önemli ticaret ortağıdır. Bugün Türkiye de iş yapan 700 ün üzerinde Alman firması ve Almanca konuşulan ülkelerle yakın ekonomik işbirliği içinde olan yerli-yabancı birçok firma Almanca bilen elemanlar aramaktadır. Almanca bilmek, bu firmalara yapılan iş başvurularında önemli bir tercih nedenidir. Turizm sektöründe de Almanca bilmenin birçok avantajı vardır. Türkiye ye gelen turistler arasında Almanya, Avusturya ve İsviçre den gelenler en büyük ve önemli grubu oluşturmaktadır. Ülkemize her yıl sadece Almanya dan iki milyonun üzerinde turist gelmektedir. Eğer turizm alanında çalışmak istiyorsanız Almanca bilmek, size önemli bir üstünlük sağlayacaktır. Yabancı dil her zaman insanın kültürel ve mesleki ufkunu genişletir. Almancayı anlayıp konuşabiliyorsanız, hem Almanları, onların tarih ve kültürlerini daha iyi tanıyıp öğrenebilir, hem de Avrupa nın ekonomisi, kültürü ve tarihi konularında bilgi sahibi olabilirsiniz.

13 5/6/7 VE 8. SINIFLARA GÖRE ALMANCA SEVİYE ÇİZELGESİ 5 NIVEAUSTUFE A1 des Europäischen Referenzrahmans und Sprachportfolie Kısa ve basit diyalogları, tekerlemeleri ve basit okul şarkılarını anlayabilirler. Günlük konuşma dilinde kısa diyaloglari anlayabilirler. Selamlama kalıplarını kullanarak, kısa diyalog ve cümleler kurabilirler. Kendilerini tanıtan kısa yazılar yazabilir, öğrendikleri kelime bilgisi dahilinde diyaloglar oluşturabilirler. Günlük konuşma 6-7.KLASSEN DIE NIVEAUSTUFE Sprachportfolie diyalogları, hava durumu, yol tarifi, davetler gibi konularla Dinledikleri metinleri, orta seviyedeki diyalogları ve yazıları okuyabilirler. Günlük konuşma diyaloglarını kurabilirler. Kısa diyaloglar, kartpostallar ve çeşitli tanıtım yazıları yazabilirler. ilgili metinleri anlayabilirler. 8.KLASSEN DIE NIVEAUSTUFE Sprachportfolie Röportajlar, tatil anıları gibi konularla ile ilgili metinleri anlayabilirler. Günlük gazete ve dergilerdeki yazıları ve orta seviyedeki kitapları okuyabilirler. Tatilde yapılan aktivitelerle ilgili konuşmalar yapabilirler. Hafta sonu aktiviteleri, tatil anıları, bir yer ile ilgili tanıtım yazıları ve kısa mektuplar yazabilirler.

14 HAZIRLIK ve 9. SINIFLARA GÖRE ALMANCA SEVİYE ÇİZELGESİ Başlangıç seviyesinde Aile, hobiler gibi güncel HAZIRLIK NIVEAUSTUFE A1 des Europäischen Referenzrahmans güncel ve basit dialogları anlar, bildiği sözcüklerden oluşan küçük ve basit Günlük dilde kullanılan ve bildiği sözcüklerden oluşan kısa yazıları, kartpostal ya da e- mailleri konular ile ilgili konuşmalara katılabilir. Okul içerisinde kullanılan okul konularıyla ilgili Kendisi, arkadaşı, okulu ya da ailesi hakkında paragraf veya ler yazabilir. paragrafları anlar. dialogları kurabilir. Bildiği ve güncel konular 9.KLASSE NIVEAUSTUFE A2 des Europäischen Referenzrahmans Güncel konularda yapılan konuşmaları, bildiği sözcüklerden oluşan basit radyo ve TV konuşmalarını anlar. Bildiği sözcüklerin kullanıldığı basit gazete ve mektup yazılarını anlar, kısa hikayeleri okuyup hakkında yapılan konuşmalara katılıp, düşüncesini kısa cümlelerle ifade edebilir. Terminal, restoran, alışveriş yerlerinde basit Bildiği sözcüklerden oluşan kısa mektup, , ya da kartpostal yazabilir. cümlelerle dialog kurabilir.

15 10/11 ve 12. SINIFLARA GÖRE ALMANCA SEVİYE ÇİZELGESİ 10.KLASSE DIE Günlük konuşma dilini Orta seviyedeki kitapları Anadili Almanca olan Mektup, kartpostal, NIVEAUSTUFE (hastane, restoran, okuyabilir. Gazete ve kişilerle iletişim kurabilir, yazabilir. Kendisi, ailesi, A2 des Europäischen terminal, alışveriş gibi dergilerdeki basit yazıları güncel konularla ilgili arkadaşı, okulu hakkında bir Referenzrahmans yerlerde) anlar. okuyup anlar. düşüncesini söyleyebilir. yazı yazabilir KLASSEN DIE NIVEAUSTUFE B1 des Europäischen Referenzrahmans Günlük konuşma dilini (hastane, restoran, terminal, alışveriş gibi yerlerde) anlar. Günlük gazete ve dergilerdeki yazıları okuyup Orta seviyedeki kitapları okuyabilir Bir grup karşısında kısa bir sunum yapabilir. Anadili Almanca olan kişilerle iletişim kurabilir, güncel konularla ilgili düşüncesini söyleyebilir. Mektup, kartpostal, yazabilir. Kendini tanıtan formu doldurabilir. Herhangi bir yer hakkında kısa tanıtım yazısı yazabilir. "Eğitim yaşam içindir."

GENEL İNGİLİZCE PROGRAMI AVRUPA DİL PORTFOLYOSU

GENEL İNGİLİZCE PROGRAMI AVRUPA DİL PORTFOLYOSU GENEL İNGİLİZCE PROGRAMI Bu programda okuma, yazma, dinleme, gramer ve konuşma yetilerinizi geliştirerek 6-8-10 kişilik Grup Eğitimi konseptinde İngilizceye yönelik tüm detayları alabilir, Özel (Birebir)

Detaylı

www.konusmakulubu.net Neden Konuşma Kulübü? Pek çok insan İngilizce ile ilgili anlıyorum ama konuşamıyorum ifadesini çokça kullanır. Bu durum insanların eğitim hayatından, iş hayatına hatta sosyal hayatına

Detaylı

Ek 1. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) ve Europass Dil Pasaportu:

Ek 1. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) ve Europass Dil Pasaportu: Ek 1. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) ve Europass Dil Pasaportu: Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) dil öğrencilerinin bilgi beceri ve yeterlilik düzeylerinin belirlenmesinde standart

Detaylı

TARİH. 16 Mart 2015 Pazartesi 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVLARI. 17 Mart 2015 Salı 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVLARI

TARİH. 16 Mart 2015 Pazartesi 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVLARI. 17 Mart 2015 Salı 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVLARI - 9 Şubat 2015 TARİH 3 Kasım 2014 Pazartesi 1.YAZILI SINAVLARI 4 Kasım 2014 Salı 1.YAZILI SINAVLARI 5 Kasım 2014 Çarşamba 1.YAZILI SINAVLARI 6 Kasım 2014 Perşembe 1.YAZILI SINAVLARI 7 Kasım 2014 Cuma 1.YAZILI

Detaylı

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE II YAD-122 I/II

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE II YAD-122 I/II DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE II YAD-122 I/II 2+2 3 3 Dersin

Detaylı

SEÇMELİ YABANCI DİL DERSLERİ

SEÇMELİ YABANCI DİL DERSLERİ SEÇMELİ YABANCI DİL DERSLERİ YDİ 201 A2.1 Öğrencilerin, Avrupa Birliği Dil Çerçeve Programı doğrultusunda basit bir dil kullanarak kendi özgeçmişi ve yakın çevresi hakkında bilgi verebilmesi ve anlık gereksinimleri

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

İngilizce Hazırlık Programında Gruplar ve Tanımları

İngilizce Hazırlık Programında Gruplar ve Tanımları İngilizce Hazırlık Programında Gruplar ve Tanımları Yüksekokulumuz İngilizce Hazırlık Biriminde yabancı dil hazırlık eğitimine alınan öğrencilere, Üniversitede kayıtlı oldukları programların akademik hedefleri

Detaylı

Çocukların Eğitimine Odaklanan Tek Dil Okulu!

Çocukların Eğitimine Odaklanan Tek Dil Okulu! Okulda Başarı, Hayatta Ayrıcalık! Çocukların Eğitimine Odaklanan Tek Dil Okulu! InfoLANG Junior Neden InfoLANG Junior? Sadece çocukların dil eğitimine odaklanan tek dil okulu olan InfoLANG Junior Dil

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı

1. Dinleme a. Günlük hayatta kullanılan kalıplar i. Selamlaşma, tanışma, hatır sorma, yaş söyleme, özür dileme, vedalaşma

1. Dinleme a. Günlük hayatta kullanılan kalıplar i. Selamlaşma, tanışma, hatır sorma, yaş söyleme, özür dileme, vedalaşma YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ(SEVİYE 1) YILLIK PLANI BAŞLAMA TARİHİ:22.12.216 YERİ: GEÇİCİ EĞİTİM MERKEZİ GÜNLERİ: PAZARTESİ-SALI-ÇARŞAMBA-PERŞEMBE-CUMA ZAMAN:14.50-19.10 BİTİŞ TARİHİ: Ay Hafta Ders ADI

Detaylı

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU PSİKOMOTOR GELİŞİM: RİTME UYGUN DANS ETME GİBİ KABA MOTOR BECERİLERİNDE BAŞARILI. JİMNASTİK DERSLERİNDE İSTEKLİ VE DAYANIKLILIĞI ARTIŞ GÖSTERİYOR. YUVARLAK ÇİZME,

Detaylı

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU PSİKOMOTOR GELİŞİM: CAN BARTU, JİMNASTİK GİBİ KABA MOTOR GELİŞİMİN İYİ GÖZLEMLENEBİLDİĞİ BİR BRANŞA ZAMAN İÇİNDE DAHA KEYİFLE VE KENDİNİ GÖSTEREREK KATILMAYA BAŞLADI.

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu na hoş geldiniz.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu na hoş geldiniz. ÖĞRENCİ KİTAPÇIĞI İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÜKSEK LİSANS İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 2012-2013 1 Sevgili Öğrenciler; İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu na

Detaylı

5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank

5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank ORTAOKUL YAYINLARI 5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank 2 4 6 8 10 12 13 5. SINIF HAZIRLIK PRENSİP KRİTER Step serisinde yer alan materyaller ve aktiviteler,

Detaylı

Gelecek ile bir nuz var!

Gelecek ile bir nuz var! Gelecek ile bir nuz var! DELF Prim DELF Junior DELF / DALF Tout Public Turquie Neden bu diplomaya ihtiyacım var? Eğitim hayatım Fransa da ve dünyanın dört bir yanında Fransızca eğitim veren üniversitelerde

Detaylı

Öğrencilerimizin dil bilgisi becerilerini geliştirirken, ilk yıllarda oluşmaya başlayan sözcük dağarcıklarını zenginleştirmek, böylece öğrencilerin

Öğrencilerimizin dil bilgisi becerilerini geliştirirken, ilk yıllarda oluşmaya başlayan sözcük dağarcıklarını zenginleştirmek, böylece öğrencilerin LOGO Öğrencilerimizin dil bilgisi becerilerini geliştirirken, ilk yıllarda oluşmaya başlayan sözcük dağarcıklarını zenginleştirmek, böylece öğrencilerin kendilerini sözlü ve yazılı olarak daha akıcı ve

Detaylı

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online ELİT Yazılım EDO English Discoveries Online Bilgisayar Destekli İngilizce İnteraktif Online Eğitim English Discoveries Online (EDO) TOEFL testlerinin üreticisi ETS grubu, EDUSOFT firması eğitim teknolojisi

Detaylı

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU PSİKOMOTOR GELİŞİM: ALİSA, YÖNERGELER DOĞRULTUSUNDA YÜRÜR, KOŞAR VE ZIPLAR. JİMNASTİĞE KARŞI İLK BAŞLARDA GÖSTERMİŞ OLDUĞU TEPKİLERİ ARTIK KALMAMAKLA BİRLİKTE, BAŞARMA

Detaylı

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE I YAD-112 I/I

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE I YAD-112 I/I DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE I YAD-112 I/I 2+4 4 4 Dersin Dili

Detaylı

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi İngilizce yi evinize getiriyor. Sarıyer Belediyesi, Dünya Bankası destekli bilimsel bir proje ile çocuklara evlerinin sıcak ortamında

Detaylı

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Öğretmenlerimiz: haftada 9 saat 4 A/B Pelin Poyraz 4-C Pelin Yaman 4- D Öznur Bayburt Öğrenci merkezli sınıf çalışmaları, haftada 10 saat

Detaylı

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Öğrenci merkezli sınıf çalışmaları, haftada 10 saat olan İngilizce derslerini eğlenceli hale getirir. Cambridge Üniversitesi ESOL MOVERS

Detaylı

Almanca bölümü olarak hedeflerimiz:

Almanca bölümü olarak hedeflerimiz: Özel Antalya Envar İlköğretim Okulunda ikinci yabancı dil olarak almanca dersi verilmektedir. Hedefimiz öğrencilerimizin almanca konuşulan ülkelerin tarih, toplum ve kültürünü tanımak ve bunları anlayabilmek

Detaylı

Teori (saat/hafta) Yerel Kredi Türkçe Dil Becerileri I TRK Yarıyıl 2/14 2/14 3 3

Teori (saat/hafta) Yerel Kredi Türkçe Dil Becerileri I TRK Yarıyıl 2/14 2/14 3 3 Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Yerel Kredi Türkçe Dil Becerileri I TRK111 1. Yarıyıl 2/14 2/14 3 3 Önkoşul(lar)-var ise Dersin Dili Dersin Türü Dersin verilme şekli Dersin

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KEPEZ İZMİRLİOĞULLARI ORTAOKULU 7. SINIF İNGİLİZCE DERS İŞLEME YOL HARİTASI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KEPEZ İZMİRLİOĞULLARI ORTAOKULU 7. SINIF İNGİLİZCE DERS İŞLEME YOL HARİTASI EKİM 2 & 4 EKİM EKİM 1 4 412 EYLÜL 3 AY HAFTA SAAT 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KEPEZ İZMİRLİOĞULLARI ORTAOKULU 7. SINIF İNGİLİZCE DERS İŞLEME YOL HARİTASI UNITE 1 HEDEFLER KAZANIMLAR Okuduğu metnin konusunu

Detaylı

MUHASEBE ve İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE SMMMO ÜYE VE STAJYERLERİNE YÖNELİK

MUHASEBE ve İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE SMMMO ÜYE VE STAJYERLERİNE YÖNELİK MUHASEBE ve İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE SMMMO ÜYE VE STAJYERLERİNE YÖNELİK 0216 418 1 419 MUHASEBE ve İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE PROGRAMI HAKKINDA Değerli Oda Mensuplarımız ve Stajyerlerimiz, Denetim

Detaylı

GEÇM TEN GÜNÜMÜZE NG L ZCE B Z M TEK M Z

GEÇM TEN GÜNÜMÜZE NG L ZCE B Z M TEK M Z GEÇM TEN GÜNÜMÜZE NG L ZCE B Z M TEK M Z YDS IELTS TOEFL BEGINNER ÇEVİRİ İŞ İNGİLİZCESİ ELEMENTARY HAZIRLIK ATLAMA...Since 1976 PRE-INTERMEDIATE INTERMEDIATE UPPER-INTERMEDIATE ADVANCED www.izmirfast.com

Detaylı

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Đyi bir başarı için gerekli olanşartlar Çocuğunu desteklemek isteyen annebabalar için çeşitli tavsiyeler Elisabeth Grammel und Claudia Winklhofer Übersetzung: Abdullah

Detaylı

TEDU EPE. B. Yazma 25% C. Dil Kullanımı 25%

TEDU EPE. B. Yazma 25% C. Dil Kullanımı 25% TEDU İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI İÇERİK ŞEMASI VE TABLOLAR TEDU EPE 1. Oturum 10.00-12.00 2. Oturum 14.00-16.00 A. Dinleme 25% B. Yazma 25% C. Dil Kullanımı 25% D. Okuma 25% Dinlerken Cevaplama Kompozisyon

Detaylı

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu FIRST DİSCOVERİES SEVİYESİNE HOŞ GELDİNİZ FIRST DISCOVERIES-BAŞLANGIÇ First Discoveries, seviyesine ulaşmak için ComLearning Online English ana sayfasından

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyıl (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) AKTS Yabancı Dil III FTR215 Güz 3-3 4 Önkoşullar

Dersin Adı Kodu Yarıyıl (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) AKTS Yabancı Dil III FTR215 Güz 3-3 4 Önkoşullar Yabancı Dil III Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Uygulama Laboratuar (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) AKTS Yabancı Dil III FTR215 Güz 3-3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili İngilizce Dersin Türü Zorunlu Dersin

Detaylı

Programları Gerçekleştiren Birimler: İKÜSEM ve Yabancı Diller Bölümü. İletişim Masası: Yabancı Diller Bölümü-

Programları Gerçekleştiren Birimler: İKÜSEM ve Yabancı Diller Bölümü. İletişim Masası: Yabancı Diller Bölümü- İSTANBUL KÜLTÜR UNİVERSİTESİ İKÜSEM VE YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE KURS PROGRAMLARI KURS GENEL BİLGİLERİ Programları Gerçekleştiren Birimler: İKÜSEM ve Yabancı Diller Bölümü Kurs Yeri: İstanbul Kültür

Detaylı

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ TEMEL İNGİLİZCE I YAD-111 I/I

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ TEMEL İNGİLİZCE I YAD-111 I/I DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U) Kredi AKTS TEMEL İNGİLİZCE I YAD-111 I/I 2+4 4 4 Dersin Dili

Detaylı

Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir?

Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir? Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir? 2012 2013 Öğretim-Öğrenim Yılı Öğrenci Kılavuzu 1 BAĞIMSIZ DİL ÖĞRENCİSİ KİMDİR?* (1) KENDİNİ İYİ TANIR: Dil öğrenimiyle ilgili olarak kendi davranıştutum-yaklaşım-düşünce

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi. Sevgili Öğrenciler,

İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi. Sevgili Öğrenciler, İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi Sevgili Öğrenciler, Bu anket MLARG: risk grubundaki gençler için cep telefonu üzerinden İngilizce öğrenme (Proje Numarası: 2009-TR1-LEO05-08674) adında bir Avrupa Birliği

Detaylı

First Step Serisi Step Series Star Series Story Time For Kids Vocabulary Exercises Resimli Sözlüklü Defter

First Step Serisi Step Series Star Series Story Time For Kids Vocabulary Exercises Resimli Sözlüklü Defter İLKOKUL YAYINLARI First Step Serisi Step Series Star Series Story Time For Kids Vocabulary Exercises Resimli Sözlüklü Defter 2 7 8 10 11 11 First Step Series İlkokul İngilizce Hello! Blue FIRST STEP 1

Detaylı

Erken (Filizlenen) Okuryazarlık

Erken (Filizlenen) Okuryazarlık Erken (Filizlenen) Okuryazarlık Hazırlayan: Berrin Baydık Hazırlayan: Berrin Baydık 1 Okul ve okul sonrası başarı için gerekli. 0-8 yaş Doğumdan okul yaşına kadar geçen sürede yalnızca okuma değil, yazma

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ-GEREÇLER GEZİ-GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 5.6.7.8. SINIFLAR

Detaylı

48 60 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

48 60 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 48 60 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU () Bağımsız yapabiliyor (/) Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor PSİKOMOTOR GELİŞİM / - Çizgi üzerinde yürür. Çift ayakla belli bir uzaklığa atlar. Çift ayakla

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM OKULLARI

ÖZEL ALTIN EĞİTİM OKULLARI ÖZEL ALTIN EĞİTİM OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETİM PROGRAMI İÇİNDEKİLER GİRİŞ -3- SINIFLARA GÖRE DERS SAATİ DAĞILIMLARI -4- ÖN OKUL ve ANA SINIFI İNGİLİZCE ÖĞRETİM PROGRAMI -5-1. SINIF İNGİLİZCE ÖĞRETİM PROGRAMI

Detaylı

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE II YD-122 I/II 2+0+5 2+0+5 7 Dersin Dili : İNGİLİZCE Dersin Seviyesi :

Detaylı

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE I YD-112 I/I 2+0+7 5,5 9 Dersin Dili : İNGİLİZCE Dersin Seviyesi : Lisans

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yabancı Dil IV FTR214 Bahar 3-3 4 Önkoşullar

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yabancı Dil IV FTR214 Bahar 3-3 4 Önkoşullar YABANCI DİL IV Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar Yabancı Dil IV FTR214 Bahar 3-3 4 Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin

Detaylı

WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ

WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ WALL STREET ENGLISH ve İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ 25 MART 2015 İşbirliği Çerçevesinde Eğitim Hakkında Detaylı Bilgi İçin İletişim: DOĞUŞ BÜYÜKARSLAN Kurumsal Satış

Detaylı

YABANCI DİLLER MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YABANCI DİLLER MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü YABANCI DİLLER YABANCILAR İÇİN TÜRKÇE SEVİYE A1 MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRETİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRETİM PROGRAMI Uzun Dönemli Amaç : İLK OKUMA-YAZMA Tümceyi sözcüklere ayırır. 1. Tümcenin kaç sözcüklü olduğunu söyler. 2. Tümcenin sözcüklerinin altlarını çizerek gösterir. 3. Tümce kartını sözcüklerinden keserek ayırır.

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü SAYI:2015/ 03.005 T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Size özel Genel İngilizce Programları (Başlangıç Düzeyi, Orta Düzey, Orta Üstü Düzey)

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 Erken Yaşta Dil Öğrenenler... 1 Çocuklar ana dillerini nasıl öğrenirler?... 2 Ana dil ediniminin aşamaları... 3 Yabancı dil öğrenimine erken başlamak faydalı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (YTÜ SEM)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (YTÜ SEM) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (YTÜ SEM) YENİ DÖNEM KURSLARI Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YTÜ SEM) halen Yıldız Kampüste sürdürdüğü programlarına ek olarak Davutpaşa

Detaylı

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ A. DĠL BĠLEġENLERĠ VE DĠL EDĠNĠMĠ BĠLGĠSĠ A1. Ġngilizceyi sözlü ve yazılı iletiģimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaģımlarını ve stratejilerini bilme Bu alan,

Detaylı

CAMBRIDGE ENGLISH SINAVLARI BAŞLIYOR!

CAMBRIDGE ENGLISH SINAVLARI BAŞLIYOR! Pİ KOLEJİ CAMBRIDGE ENGLISH SINAVLARI BAŞLIYOR! Sayın Velimiz, Yabancı dil öğreniminin çocuklarımızın global bir dünyaya açılması için en önemli gereksinim olduğu gerçeğini büyük filozof ve dilbilimci

Detaylı

TÜRKÇE 6. sınıf Haftalık ders sayısı 5, yıllık toplam 90 ders saati (öğrenim 18 haftada gerçekleşecektir)

TÜRKÇE 6. sınıf Haftalık ders sayısı 5, yıllık toplam 90 ders saati (öğrenim 18 haftada gerçekleşecektir) TÜRKÇE 6. sınıf Haftalık ders sayısı 5, yıllık toplam 90 ders saati (öğrenim 18 haftada gerçekleşecektir) GİRİŞ Ana dili, bir toplumun en küçük birimi olan aile içerisinde filizlenmeye başlar. Çevresiyle

Detaylı

Teori (saat/hafta) Yerel Kredi Türkçe Dil Becerileri II TRK Yarıyıl 2/14 2/14 3 3

Teori (saat/hafta) Yerel Kredi Türkçe Dil Becerileri II TRK Yarıyıl 2/14 2/14 3 3 Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Yerel Kredi Türkçe Dil Becerileri II TRK112 2. Yarıyıl 2/14 2/14 3 3 Önkoşul(lar)-var ise Dersin Dili Dersin Türü Dersin verilme şekli

Detaylı

BAŞAKŞEHİR M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI

BAŞAKŞEHİR M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI BAŞAKŞEHİR M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Hazırlık programımızda hafta sonu cumartesi de dâhil olmak üzere 24 saat İngilizce dersi vardır. Öğrenciler hazırlık

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA Sayı : 10476336-100-E.531 29/01/2019 Konu : Ders İçerikleri-Çağdaş Türk Lehçerleri ve Edebiyatları Bölümü İLGİLİ MAKAMA Bu belge 5070 Elektronik İmza Kanununa uygun olarak imzalanmış olup, Fakültemiz Çağdaş

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yollarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları,

Detaylı

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir.

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. KİTAP VE ÇOCUK Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. Türkçe dil etkinlikleri çocuğun kendi

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

İş dünyası İngilizce konuşur.

İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyasına yönelik yepyeni bir ürün: Market Leader and Speakout by Wall Street English Çalışanlarınızın İngilizce seviyesi ne olursa olsun iş yaşamına yönelik İngilizcelerini

Detaylı

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır.

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Sevgili Öğrencilerimiz, Bu kitapçık, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık

Detaylı

Exam Centre BRITISH EXAMINATIONS WITH GATEHOUSE AWARDS.

Exam Centre BRITISH EXAMINATIONS WITH GATEHOUSE AWARDS. BRITISH EXAMINATIONS WITH GATEHOUSE AWARDS www.internationalexamcentre.com KURUM DAN MESAJ Merhaba, INTERNATIONAL EXAM CENTRE Eğitim, sürekliliği olan, hayat boyu devam eden, gelişim ve değişim içeren

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU ANASINIFI İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU ANASINIFI İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU ANASINIFI İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENİMİZ AMAÇLARIMIZ İngilizce dilini sevdirmek ve öğrencilerin dili rahat bir biçimde kullanmaları için olumlu bir ortam sağlamaktır.

Detaylı

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ A. DİL BİLEŞENLERİ VE DİL EDİNİMİ BİLGİSİ A.1. İngilizceyi sözlü ve yazılı iletişimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A.2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaşımlarını ve stratejilerini bilme A.3.

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI 2017-2018 CEFR seviyesi: A2 Ders Programı: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler, her gün 4 saat olmak üzere haftanın beş günü İngilizce eğitimi almaktadırlar.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU 3.SINIF SERBEST ETKİNLİKLER DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU 3.SINIF SERBEST ETKİNLİKLER DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 16-0 EKİM 017 9-13 EKİM 017-6 EKİM 017 5-9 EYLÜL 017 18- EYLÜL 017 017-018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU 3.SINIF SERBEST DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI Seviyelerine uygun harf bulmacalarını

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (TEDÜ - İYS)

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (TEDÜ - İYS) TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (TEDÜ - İYS) TEDÜ-İYS ileri düzey bir İngilizce sınavı olup, üniversitemizde lisans eğitimi almak için başvuran öğrencilerin ilgili fakültelerdeki bölümlerinde

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

Arnavutça (DİL-2) Boşnakça (DİL-2)

Arnavutça (DİL-2) Boşnakça (DİL-2) Arnavutça () Programın amacı, Arnavut dili, kültürü, tarihi ve edebiyatını tanıyan bu alanda çalışma yapacak nitelikte bireyler yetiştirmektir Metinlerinden yola çıkarak Arnavut dilinde metin okur ve yazar,

Detaylı

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ YAD-121 I/II : İngilizce Öğretim Elemanı

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ YAD-121 I/II : İngilizce Öğretim Elemanı DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U) Kredi AKTS TEMEL İNGİLİZCE II YAD-121 I/II 2+2 3 3 Dersin

Detaylı

DYNAMIC BUSINESS ENGLISH

DYNAMIC BUSINESS ENGLISH PLACEMENT TEST Uzunluğu değişken, bilgisayar kontrollü olan bu Yerleştirme Sınavı kullanıcıları DynEd eğitim yazılımlarında düzeylerine uygun olan başlangıç noktasına yerleştirir. Bu sınav düzey olarak

Detaylı

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK 4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı TUR001 Türkçe 1 5 ECTS Ders Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 2 - - Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Uluslararası Almanca İşletme İngilizce III AFEC 363 1 0 + 6 3 5. Ön Koşul Dersleri AFEC 362

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Uluslararası Almanca İşletme İngilizce III AFEC 363 1 0 + 6 3 5. Ön Koşul Dersleri AFEC 362 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Uluslararası Almanca İşletme İngilizce III AFEC 363 1 0 + 6 3 5 Ön Koşul Dersleri AFEC 362 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü

Detaylı

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve Hayatın hemen hemen her alanında bir şekilde karşımıza çıkan Facebook ve Twitter, İngilizce öğrenmek için iyi bir araç olabilir mi? İngilizce eğitimi uzun ve önemli bir süreçtir. Genelde ilkokul çağlarında

Detaylı

DYNAMIC BUSINESS ENGLISH

DYNAMIC BUSINESS ENGLISH PLACEMENT TEST Uzunluğu değişken, bilgisayar kontrollü olan bu Yerleştirme Sınavı kullanıcıları DynEd eğitim yazılımlarında düzeylerine uygun olan başlangıç noktasına yerleştirir. Bu sınav düzey olarak

Detaylı

Nasıl Daha İyi Öğrenirim?

Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Farklı Öğrenme Yöntemleri Öğrenciler farklı yöntemlerle öğrenirler. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir: okuyarak ve okuduğunu hatırlayarak, önemli bölümlerin altlarını çizerek,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (x ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE 3 YAD-212 II/I

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE 3 YAD-212 II/I DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE 3 YAD-212 II/I 1+2 2 2 Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yabancı Dilde Okuma ve Konuşma BIL221 3 4+0 4 4 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TANITIM

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TANITIM AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TANITIM 2017-2018 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Genel Tanıtım Akademik Takvim Resmi Tatiller Ders Programı Sınavlar Değerlendirme

Detaylı

FRANSIZCA HAZIRLIK BİRİMİ LATITUDES METOD DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI

FRANSIZCA HAZIRLIK BİRİMİ LATITUDES METOD DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI 2016- FRANSIZCA HAZIRLIK BİRİMİ LATITUDES METOD DERSİ GÜNLÜK DERS PLANI I.Dönem : Latitudes A1-A2 192 saat 1 Selam veren insanları Pazartesi anlama Selamlaşma Tu ve vous ayrımı 1 3-7 Ekim 2016 1 1 Biriyle

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCĠ EL KĠTAPÇIĞI

ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCĠ EL KĠTAPÇIĞI ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCĠ EL KĠTAPÇIĞI Bir dil bir insan, iki dil iki insan Türk Atasözü With languages, you are at home anywhere. Edward De Waal ''Dil

Detaylı

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ MAYIS -2012 ÇOCUK VE KİTAP "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR" 2 ÇOCUK VE KİTAP Önceleri çocuk için kitap bir oyuncaktır.

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 1 DERS MÜFREDATI

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 1 DERS MÜFREDATI CEFR Seviyesi: A1 İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 1 DERS MÜFREDATI 2017-2018 Ders programı: Ofis saatleri: Birebir dersler: Seviyenin tanımı: Bu seviyenin hedefleri: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler,

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yabancı Dil II FTR116 2. Bahar 3-3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe-İngilizce Dersin Türü Zorunlu

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yabancı Dil II FTR116 2. Bahar 3-3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe-İngilizce Dersin Türü Zorunlu YABANCI DİL II Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yabancı Dil II FTR116 2. Bahar 3-3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe-İngilizce Dersin Türü Zorunlu

Detaylı

Almanca IV (GER302) Ders Detayları

Almanca IV (GER302) Ders Detayları Almanca IV (GER302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Almanca IV GER302 Bahar 0 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Almanca I (GER201) ve Almanca II

Detaylı

TRK Türk Dili I

TRK Türk Dili I TRK 101 - Türk Dili I DERS TANITIM BÝLGÝLERÝ Dersin Adý Kodu Yarýyýl Teori (saat/hafta) Uygulama/Laboratuar (saat/hafta) Yerel Kredi AKTS Türk Dili I TRK 101 Güz/Bahar 2 0 2 1 Ön Koþullar Yok Dersin Dili

Detaylı

Almanca Uluslararası İşletme Bölümü için İngilizce I

Almanca Uluslararası İşletme Bölümü için İngilizce I DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Almanca Uluslararası İşletme Bölümü için İngilizce I AFEC 361 1 0+6 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Ingilizce Lisans

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE III YD - 212 II/I 2 +0+ 4 4 5

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE III YD - 212 II/I 2 +0+ 4 4 5 YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE III YD - 212 II/I 2 +0+ 4 4 Dersin Dili : İNGİLİZCE Dersin Seviyesi : Lisans

Detaylı

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI ... İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE İ... SINIF TEMA ESASINA DALI YILLIK PLAN TASLAĞI 1. TEMA: DOĞA VE EVREN TEMEL DİL BECERİLERİ VE 1. Okuma kurallarını uygulama: 1.5 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme: 2.1,

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: 2015-2016 Güz Dönemi 1 Orta 2 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar 0% 0% 0% 20% 80% arasındaki ilişkileri anladım Kuramsal ve

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Öğrenme Çıktıları RADYO TV TEKNOLOJİSİ Öğr.

Detaylı