ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME POLİTİKASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME POLİTİKASI"

Transkript

1 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME POLİTİKASI Çakır Eğitim Kurumlarında öğrenciler yaşam boyu öğrenen, risk alan ve duyarlı kişilerdir. Okul, öğrencilerini bu yönde geliştirir. Kullandığımız yenilikçi öğrenme ve öğretme metotları, teknoloji kullanımı ve modern yabancı dillerin öğretilmesiyle öğrenciler bilgili ve sorgulayan olmaları konusunda yüreklendirilir. Bireysel becerilerinden yola çıkarak öğrencilerin, sınıf ortamında öğrendiklerini hayata geçirmeleri sağlanır. Okulumuzda etik değerler büyük önem taşır. Öğrenciler her zaman dürüst, sorumlu, içten ve saygılı davranmaya teşvik edilirler. Sanat, felsefe, bilim ve sosyal bilimler ile ilgili tüm çalışmalara ve bu çalışmaları yapan kişilerin görüşlerine, inançlarına ve fikirlerine hoşgörü ile yaklaşılır. Çakır öğrencileri bu değerleri okul içinde ve hayatta korumak ve uygulamak için teşvik edilirler. Çakır Eğitim Kurumlarında; Öğrenmek öğretmekten daha önemlidir. Öğrenmeyi öğrenmek ana hedeftir. Müzik, resim, spor ve drama öğrenci gelişimi için büyük önem taşır ve öğrencinin kendini ifade etmesine olanak sağlayan alanlardır. Demokratik bir ortam yaratmak adına, konuşma özgürlüğü ve aktif öğrenci katılımı desteklenir. Öğrencilerin farklı kültürleri, toplumları tanıması ve farklılıkları takdir etmesi adına yabancı dil öğretimi büyük önem taşır. Bireyin kendisiyle ilgili farkındalığı, onun toplum içinde sağlıklı, üretken ve mutlu bir insan olması için gereklidir. Bu sebeple okul; her bir öğrencinin kendisiyle ilgili farkındalığı geliştirmesi için ortam sağlar. Çakır Eğitim Kurumlarında; yaşam boyu öğrenmeyi gerçekleştirmek için, öğrencilere etkili bir değerlendirme, ölçme ve kayıt prosedürü sağlanmaktadır. Bu sayede öğrencinin hem zihinsel, hem de bedensel gelişimi eğitim öğretim faaliyetleri süresince takip edilir. Çakır Eğitim Kurumlarında; ölçme ve değerlendirme sistemi planlama-öğretme ve öğrenme sürecine dahil edilmiştir. Okulun, müfredatla bağlantılı olarak geliştirilmiş olan öğrenci başarılarını ve gelişimini takip ettiği ve kaydettiği bir sistemi vardır. Okulun değerlendirme politikası tüm okul tarafından bilinir. Bu değerlendirme yöntem ve araçları yaş gruplarına göre değişir. Çakır Eğitim Kurumlarında; öğrenci gelişimini desteklemek ve öğrencileri bilgilendirmek öğrencilere amacıyla düzenli geri bildirim verilir. Öğrenci gelişimleri düzenli bir şekilde kayıt altına alınır. Veliler sürekli olarak çocuklarının gelişimden haberdar edilir. Velilerin ölçme değerlendirme sonuçlarına ulaşabilmelerine imkân verecek şekilde yönetilen bu sistemden bütün veliler haberdardır. Bu sistem ayrıca okul öğretmen öğrenci ve veliye kendilerini gözden geçirme fırsatı verir.

2 Çakır Eğitim Kurumları IBO tarafından İlk Yıllar Programını (PYP) uygulamakla yetkilendirilmiş. Orta Yıllar (MYP) Programında aday okul statüsündedir. Bu sebeple,ib Öğrenen Profili tüm müfredata yayılmış olup çeşitli sosyal faaliyetler, toplum hizmetleri, öğrenme aktiviteleriyle pekiştirilir. Öğrenciler bu profil özelliklerine göre değerlendirilirler. Öğrenciler kendi öğrenme deneyimlerinde aktif rol alırlar ve değerlendirme sürecine de kişisel katkılarda bulunurlar. Öğrencilere kendilerini ifade etme hakkı tanınır. Çakır Eğitim Kurumlarında ölçme değerlendirme sistemi; öğrencileri, kendi akademik hayatlarını sorgulamaya, gelecekteki öğrenmeleri için hedef tayin etmeye, kendilerini geliştirmeye ve sınırlarını zorlamaya teşvik eder. Çakır Eğitim Kurumlarında öğrenciler öğretmenler tarafından gözlemlenirler. Bu gözlemler kayıt altına alınır. Belirli aralıklarla öğrencinin kendisiyle ve velisiyle paylaşılır. Daha önceden belirlenen kriterlere göre performans değerlendirmeleri uygulanır. Bunun yanı sıra yapılan bir proje kapsamında öğrencilerin belirlenen problemlere yaratıcı çözümler bulmaları istenir ve bu şekilde çözüm odaklı bireyler olmaları desteklenir. DEĞERLENDİRMENİN KATILIMCILARI Değerlendirmenin üç temel katılımcısı vardır: öğretmen, öğrenci ve veli. Değerlendirme görev ve formları bütün katılımcıları öğrenme sonuçlarından ve gelecekte oluşacak öğrenmelerden haberdar eder. Öğretmenin Rolü Değerlendirme hedeflerini belirler. Değerlendirme araçlarını düzenler. Değerlendirmeleri uygular ve kaydeder. Değerlendirme verilerini paylaşır. Geri bildirim verir. Değerlendirmeler hakkında dönüşümlü düşünür. Öğrencinin Rolü Değerlendirme sürecine katılır. Kendi öğrenme sorumluluğunu alır. Kendi değerlendirmeleri üzerine dönüşümlü düşünür. Velinin Rolü Değerlendirmeleri inceler. Değerlendirmeler üzerine dönüşümlü düşünür. Okula ve öğretmene geri bildirim verir.

3 DEĞERLENDİRME ÇEŞİTLERİ Her ünitenin bir ön değerlendirmesi, süreç değerlendirmeleri ve sonuç değerlendirmesi olacaktır. Bunu yanı sıra kendi kendilerini değerlendirecekleri öz değerlendirme ve tutumlarını değerlendirecekleri tutum değerlendirme çalışmaları kurumumuzda uygulanmaktadır. ÖN DEĞERLENDİRME : Ön değerlendirmede temel amaç, öğrencilerin konuyla ilgili ön bilgilerini açığa çıkarmak ve neleri öğrenmek istediklerini tespit etmektir. Bunu gerçekleştirmek için ; beyin fırtınası, anekdotlar ve kavram haritaları kullanılır. SÜREÇ DEĞERLENDİRME: Öğrencinin öğrenme süreci boyunca geçirdiği değişimi ve gelişimi tespit etmek amacıyla gözlem, proje, açık uçlu sorular vb kullanılmaktadır. Öğrenmenin sürekli olduğundan yola çıkarak süreç değerlendirme, sonraki öğrenmeleri planlamakta önemli bir yere sahiptir. SONUÇ DEĞERLENDİRME : Her ünite bitiminde, ünite hedeflerinin ne ölçüde gerçekleştiğini ölçmek amacıyla uygulanır. Öğrenciler, kriterleri açıkça belli olan açık uçlu konularda proje, rapor, sunum vb. hazırlarlar ÖZ DEĞERLENDİRME : Öz değerlendirme yapmaktaki amaç, öğrencinin nesnel bir şekilde kendini değerlendirmesine fırsat tanıyarak güçlü ve geliştirilmesi gereken özelliklerinin farkına varmasını sağlamaktır. AKRAN DEĞERLENDİRME: Kurumumuzda, öğrencilerin birbirlerini değerlendirmelerinin olumlu tutumlar geliştirmelerine katkı sağladığına inanılmaktadır. TUTUM DEĞERLENDİRME: Hoşgörü, saygı, doğruluk, bağımsız davranma, şevk, kendini başkalarının yerine koyabilme,merak, yaratıcılık, işbirliği,güven,bağlılık, değer bilme kurumumuzda vazgeçilmez tutumlardır. Öğrencilerin bu tutumların farkında olmaları ve bu konularda kendi kendilerini değerlendirmeleri önemsenmektedir. ÖLÇME DEĞERLENDİRME ARAÇLARI Gözlem, performans, süreç odaklı aktiviteler, kompozisyonlar, denemeler, sınavlar vb. boyunca aşağıdaki araçlar kullanılacaktır: Öğrencilere ait örnek çalışmalar Anekdotlar Kontrol listeleri Rubrikler Açık uçlu görevler Performans görevleri

4 ÖLÇME DEĞERLENDİRMEDE GERİ BİLDİRİM Geri bildirimin amacı öğrencinin öğrenme ihtiyaçlarını tespit ederek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır. 1.VELİ GERİ BİLDİRİM Veliler okul açıldıktan sonraki ilk hafta sınıf öğretmenleri tarafından tanışma toplantısına davet edilirler. Bu toplantıda öğretmen veliden öğrenci hakkında bilgi alır. Düzenli olarak yapılan veli toplantıları dönemde bir kere gerçekleşir ve tüm branş öğretmenleri tarafından öğrenci gelişimi hakkında veliye bilgi verilir. Bu toplantılarda öğrenci gelişimiyle ilgili bireysel gelişim planları yapılır. Ayrıca yılda bir kez veli öğretmen brunchı yapılarak, öğrencinin gelişimi takip edilir. İhtiyaç doğrultusunda randevu alınarak öğrenci gelişimiyle ilgili her branş öğretmeninden bilgi alınabilir.. PYP gruplarında, her dönem sonu; MYP gruplarında yılsonunda karne verilir. Karnelerde veli görüşü için ayrı bir bölüm vardır. 2. ÖĞRETMEN TOPLANTILARI Zümre ve branş öğretmenleri haftalık periyodik toplantılar yaparlar ve alınan kararlar tutanağa dönüştürülerek bütün öğretmenlere ulaştırılır. Kararlar herkes tarafından uygulanır. İlk Yıllar Programı (PYP ) ve Orta Yıllar Programı (MYP) gruplarında toplantı saatlerinde değerlendirme araç ve yöntemleri tartışılır. 3. ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ TOPLANTILARI Yıl boyunca, tüm öğretmenler ölçme araçlarıyla yapılan uygulama sonuçlarının analizini yapar ve öğrenciyi bilgilendirir.

5 MYP DE DEĞERLENDİRME ( İlkelerden Uygulamaya Ağustos 2008 kitabından alınmıştır.) MYP de değerlendirme; İçseldir. Okuldaki değerlendirme süreçleri öğretmenler tarafından sürdürülür. Kriter odaklıdır. Her bir ders alanının hedeflerine varmada öğrenci başarısının seviyeleri öğrencinin işleri ile önceden belirlenmiş kriterlerle ilişkilendirilerek ölçülür. Süreklidir. Bu öğrenme sürecinin önemli ve gerekli bir parçasıdır. Dersin içeriğiyle ilgilendiği sırada öğrencileri değerlendirerek öğretmenler, öğrenme sürecini daha iyi bilgilendirmek amacıyla öğrencinin öğrenme ihtiyaçlarını tespit eder. İÇSEL DEĞERLENDİRME MYP de değerlendirme, dışa karşı olarak en iyi içsel olarak tanımlanır, çünkü değerlendirme çalışmaları, stratejileri ve araçları okullarında öğrencilerle birebir çalışan öğretmenler tarafından tasarlanır, geliştirilir ve uygulanır. IB öğrencilerin MYP çalışmalarını en iyi öğretmenlerin değerlendireceğine inanır. Değerlendirme modeli bireysel öğrencilerin başarı seviyelerine karar vermede öğretmenlerin profesyonel yargılarını destekler. MYP dıştan hazırlanan sınav test ya da başka değerlendirmeler sağlamaz. Bazı okullar, milli veya dıştan hazırlanmış sınavların kullanımını içeren başka gerekliliklere sahip olabilirler. Okullara devam eden sınav bazlı derslerin etkilerini dikkatlice düşünmeleri tavsiye edilir. KRİTER ODAKLI DEĞERLENDİRME Bütün öğrencilerin ulaşması gereken önceden belirlenmiş kritere dayalı olduğundan, MYP değerlendirme modeli kriter odaklı olarak da tanımlanabilir. MYP, her ders alanı için o ders alanının değerlendirme kriterine doğrudan bağlı olan bir takım hedefler belirler. Her ders alanının hedeflerine ulaşmadaki öğrenci başarı seviyesi, her değerlendirme kriterinde tanımlanan başarı seviyeleri bakımından ölçülür. EN İYİ UYAN YAKLAŞIMI ( BEST FIT APPROACH ) En iyi uyan yaklaşımı öğretmenlerin, kriter bazlı ölçme değerlendirme uygulamalarını etkin olarak kullanmalarıyla ilişkilidir. Öğrenci çalışmasını değerlendirirken öğretmenler, değerlendirilen çalışmanın ulaşamadığı başarı düzeyi seviyesini tanımlayan tanımlayıcıya ulaşıncaya kadar tüm tanımlayıcıları (0 dan başlayarak) okumalıdırlar. Böylece çalışma en iyi şekilde bir önceki kriterle tanımlanmış olacaktır. Değerlendirilen her tanımlayıcı dizi için bu tamamlandığında, öğrenci başarısına ilişkin genel bir resim ortaya çıkacaktır. Hangi seviye tanımlayıcısının verileceğinin çok açık olmadığı durumlarda öğretmenler, öğrencinin çalışmasının geneliyle en iyi şekilde eşleşen tanımlayıcıyı seçmek için kendi yargılarını kullanmak zorundadırlar. En iyi uyan yaklaşımı, değerlendirilen çalışmayı en iyi şekilde tanımlayan başarı seviyesini seçmesi için öğretmene imkân tanır. Bunu yaparken de öğrencinin o banttaki toplam seviyesinin verilebilmesi için, tek tek tanımlayıcı dizilerin hepsinde başarılı olmasının gerekmediğini unutmayınız. Çalışma eğer tanımlama çizgisindeki başarı için güçlü bir örnekse, öğretmen tanımlama çizgisinde daha yüksek başarı seviyesi vermelidir. Çalışma eğer tanımlama çizgisindeki başarı için zayıf bir örnekse, öğretmen tanımlama çizgisinde daha düşük başarı seviyesi vermelidir.

6 ORTA YILLAR PROGRAMI (MYP) BRANŞ DERSLERİ DEĞERLENDİRME POLİTİKALARI SANAT (MÜZİK & RESİM) DEĞERLENDİRME POLİTİKASI Müzik ve Sanat derslerinde öğrenciler, başarı seviyelerini de içine alan IB Orta Yıllar Programı (MYP) kriterlerine paralel olarak değerlendirilirler (IB Sanat Rehber Kitapçığından alınmıştır, 2009). Her kriter için tanımlayıcılar belirlenmiştir. Bunlar başarı aralığı seviyesini gösterir, en düşüğü 0 ile temsil edilir. Kriterler eşit olarak ağırlandırılmamıştır. Tanımlayıcılar pozitif başarı üzerine yoğunlaşmıştır. Daha alt seviyeler için tanımlayıcılara başarısızlık da eklenebilir. Kriter A Bilgi ve Anlama MAX 8 Kriter B Uygulama MAX 10 Kriter C Dönüşümlü Düşünme ve Değerlendirme MAX 8 Kriter D Kişisel Bağlılık MAX 8 A: Bilgi ve Anlama Sosyal, kültürel, tarihi ve kişisel ortamla ilişkili kullanılan sanat biçiminin, bilgi ve kavranmasını gösterebilme Sanatsal çalışmalarında biçim öğelerini (uzmanlaşılmış dil, kavramlar ve sürecini) kavradığını gösterebilme Sanatsal çalışmalarını oluşturan öğeleri, eleştirel olarak aktarabilme B: Uygulama Sanatsal amaçlarının da bir fikri, bir konuyu veya anlama dair kişisel yorumu (gerçekleştirerek, ifade ederek ve göstererek ) geliştirebilme Becerileri, teknikleri ve yaratma sürecini kullanabilmeli, uygulayabilmeli veya sergileyebilme C: Dönüşümlü Düşünme Değerlendirme Çalışmalarının farklı aşamalarında kendi sanatsal gelişim ve süreçleri üzerine eleştirel ve dönüşümlü düşünme gerçekleştirebilme Çalışmalarını değerlendirebilme Kendi sanatsal gelişim ve süreçlerini bildirmek için geri bildirim kullanabilme

7 D: Kişisel Motivasyon Kendi sanatsal süreçlerini kullanmada sorumluluk gösterebilme İlgisini, kişisel motivasyonunu, girişimcilik özelliğini ve risk alma isteğini gösterebilme Arkadaşlarını olumlu yönde destekleyebilmeli, cesaretlendirebilmeli ve çalışabilme Kendi kültürü de dâhil olmak üzere diğer farklı kültürlerden çalışmalara ve sanat uygulamalarına açık olma MYP SANAT KARNELERİ Öğrenciler, her hedeften yılda en az iki kere değerlendirilirler ve dönem sonunda (yılda iki kere) bir MYP karnesi alırlar. Bir öğrenciye, yarıyıl ve yılsonu notu verilmeden önce onun her kriterdeki (A, B, C ve D) son başarı seviyesi belirlenerek eğitimsel başarısı ortaya konulur. Toplam Kriter Seviyesinin 1 7 Not Aralığına Dönüştürülmesi Toplam kriter seviyesi aşağıdaki tabloda gösterildiği üzere bir yarıyıl/yılsonu notuna dönüştürülür. GENEL NOT KRİTERLERE GÖRE TOPLAM PUAN ARALIĞI 7 Mükemmel Çok İyi İyi Yeterli Kabul Edilebilir Geliştirilmeli Yetersiz 0 3

8 SOSYAL BİLGİLER DEĞERLENDİRME POLİTİKASI Sosyal Bilgiler dersinde öğrenciler, başarı seviyelerini de içine alan IB Orta Yıllar Programı (MYP) kriterlerine paralel olarak değerlendirilirler (IB Sosyal Bilgiler Rehber Kitapçığından alınmıştır, 2013). Her kriter için tanımlayıcılar belirlenmiştir. Bunlar başarı aralığı seviyesini gösterir, en düşüğü 0 ile temsil edilir. Tanımlayıcılar pozitif başarı üzerine yoğunlaşmıştır. Daha alt seviyeler için tanımlayıcılara başarısızlık da eklenebilir. Kriter A Kriter B Kriter C Kriter D Bilme ve Anlama Sorgulama Eleştirel Düşünme İletişim Kurma MAX 8 MAX 8 MAX 8 MAX 8 ARA HEDEFLER: SEVİYE 3 Aşağıda 3. Seviye için önerilen ara hedefler yer almaktadır. A: Bilme Ve Anlayış Sosyal bilimler terminolojisini bağlam içinde kullanma Tanımlamalar, açıklamalar ve örnekleri kullanarak yaş seviyesine uygun derse özgü içerik ve kavramlara dair bilgi ve anlayış gösterme B: Sorgulama Açık ve odaklanmış bir araştırma sorusu formüle etme Araştırma sorusu için eylem planını takip etme Araştırma sorusuyla tutarlı bilgi toplamak ve kaydetmek için metotları doğru şekilde kullanma Araştırma sorusunu etkin olarak ele alabilme C: Eleştirel Düşünme Kavramları, olayları, konuları, modelleri ve/ya da argümanları analiz etme Çıkış noktası ve amacı bakımından kaynakları analiz etme ve değerlendirme, değerleri ve sınırlamaları tanıma Farklı bakış açılarının ve bunların etkilerini bilme Geçerli, iyi desteklenmiş argümanlar oluşturmak için bilgiler arasında bağlantıların kurma D: İlişki/İletişim Kurma Amaca ve seyirciye uygun tarzda bilgi ve fikirleri iletme Belirlenen formata uygun olarak bilgiyi ve fikirleri yapılandırma Çalışmanın yönergelerine göre bilgi kaynaklarının bir listesinin oluşturma

9 ARA HEDEFLER: SEVİYE 1 A: Bilme Ve Anlayış Sosyal bilimler terminolojisini bağlam içinde kullanma Tanımlamalar, açıklamalar ve örnekleri kullanarak yaş seviyesine uygun derse özgü içerik ve kavramlara dair bilgi ve anlayış gösterme B: Sorgulama Araştırma için sorular seçme Araştırma sorusunu sorgulamak için basit bir eylem planını takip etme Araştırma sorusuyla tutarlı bilgi toplamak ve kaydetmek için metotları doğru şekilde kullanma Araştırma sorusuna yanıt verebilme C: Eleştirel Düşünme Fikirleri, olayları, konuları, modelleri ya da argümanları saptama Çıkış noktası ve amacı bakımından bir dizi kaynağı analiz etme Farklı bakış açılarının ve bunların etkilerini saptama Görüş bildirebilmek için bilgiler arasında bağlantılar kurma D: İlişki/İletişim Kurma Amaca ve seyirciye uygun tarzda bilgi ve fikirleri iletme Belirlenen formata uygun olarak bilgiyi ve fikirleri organize etme Çalışmanın yönergelerini takip eden bilgi kaynaklarının bir listesini sorgulama MYP SOSYAL BİLGİLER KARNELERİ Öğrenciler, her hedeften yılda en az iki kere değerlendirilirler ve dönem sonunda (yılda iki kere) bir MYP karnesi alırlar. Bir öğrenciye, yarıyıl ve yılsonu notu verilmeden önce onun her kriterdeki (A, B, C ve D) son başarı seviyesi belirlenerek eğitimsel başarısı ortaya konulur. Toplam Kriter Seviyesinin 1 7 Not Aralığına Dönüştürülmesi Toplam kriter seviyesi aşağıdaki tabloda gösterildiği üzere bir yarıyıl/yılsonu notuna dönüştürülür. GENEL NOT KRİTERLERE GÖRE TOPLAM PUAN ARALIĞI 7 Mükemmel Çok İyi İyi Yeterli Kabul Edilebilir Geliştirilmeli Yetersiz 0 3

10 DİL A (TÜRKÇE) DEĞERLENDİRME POLİTİKASI Dil A (Türkçe) dersinde öğrenciler, başarı seviyelerini de içine alan IB Orta Yıllar Programı (MYP) kriterlerine paralel olarak değerlendirilirler (Eylül 2009 dan Ocak 2010 a kadar kullanılacak olan IB Dil A Rehber Kitapçığından alınmıştır). Her kriter için tanımlayıcılar belirlenmiştir. Bunlar başarı aralığı seviyesini gösterir, en düşüğü 0 ile temsil edilir. Tanımlayıcılar pozitif başarı üzerine yoğunlaşmıştır. Daha alt seviyeler için tanımlayıcılara başarısızlık da eklenebilir. Kriter A Kriter B Kriter C İçerik Organizasyon Üslup ve Dil Mekanizmaları MAX 10 MAX 10 MAX 10 A: İçerik (Algısal ve Üretken) Bildikleri ve daha önceden görmedikleri sözlü, yazılı ve görsel metinlerin dilini, içeriğini, anlamını ve önemini anlayıp analiz edebilme Dil A terminolojisini anlayıp uygulayabilme Yazarın seçimlerinin, izleyici üzerindeki etkilerini analiz edebilme Bağlama ve amaca yönelik uygun edebi ve/veya edebi olmayan özelliklerde parçalar oluşturabilme Türler içinde ve arasında çalışmaları karşılaştırabilmeli ve temaları birbirine bağlama Edebi ve edebi olmayan metinlere bilinçli ve bağımsız karşılıklar verme B: Organizasyon Çeşitli metin türlerinde organizasyonel yapılar ve dile özel düzenler kullanan çalışmalar oluşturabilme Fikirleri ve tartışmaları tutarlı ve mantıklı biçimde düzenleme Uygun çözümsel araçlar kullanma C: Üslup Ve Dil Mekanizmaları Hikâye etmek, tarif etmek, analiz etmek, açıklamak, tartışmak, ikna etmek, bilgilendirmek, eğlenmek ve duyguları açıklamak için dili kullanma Dili doğru biçimde kullanma Uygun ve çeşitli yapıları, kelimeleri ve deyimleri kullanma Doğru gramer ve sentaks kullanma Uygun ve çeşitli cümle yapılarını kullanma Doğru yazma (alfabetik dillerde) veya imla (karakter dillerinde) kullanma

11 MYP DİL A (TÜRKÇE) KARNELERİ Öğrenciler, her hedeften yılda en az iki kere değerlendirilirler ve dönem sonunda (yılda iki kere) bir MYP karnesi alırlar. Bir öğrenciye, yarıyıl ve yılsonu notu verilmeden önce onun her kriterdeki (A, B ve C) son başarı seviyesi belirlenerek eğitimsel başarısı ortaya konulur. Toplam Kriter Seviyesinin 1 7 Not Aralığına Dönüştürülmesi Toplam kriter seviyesi aşağıdaki tabloda gösterildiği üzere bir yarıyıl/yılsonu notuna dönüştürülür. GENEL NOT KRİTERLERE GÖRE TOPLAM PUAN ARALIĞI 7 Mükemmel Çok İyi İyi Yeterli Kabul Edilebilir Geliştirilmeli Yetersiz 0 4

12 DİL B (İNGİLİZCE, ALMANCA, FRANSIZCA) DEĞERLENDİRME POLİTİKASI Dil B (İngilizce, Almanca, Fransızca) dersinde öğrenciler, başarı seviyelerini de içine alan IB Orta Yıllar Programı (MYP) kriterlerine paralel olarak değerlendirilirler (Eylül 2012 den Ocak 2013 e kadar kullanılacak olan IB Dil B Rehber Kitapçığından alınmıştır). Her kriter için tanımlayıcılar belirlenmiştir. Bunlar başarı aralığı seviyesini gösterir, en düşüğü 0 ile temsil edilir. Tanımlayıcılar pozitif başarı üzerine yoğunlaşmıştır. Daha alt seviyeler için tanımlayıcılara başarısızlık da eklenebilir. Kriter A Sözlü İletişim MAX 8 Kriter B Görsel Yorumlama MAX 8 Kriter C Okuduğunu Anlama MAX 8 Kriter D Yazılı Anlatım MAX 8 A: Sözlü İletişim Belli bir amaç için dinleme Belli bilgilere cevap verme Sosyal bağlamda iletişim kurma Belli bir amaç için konuşma B: Görsel Yorumlama Yazılı ve sözlü olarak sunulan görsel bir metini yorumlama ve ilişki kurma Metinden aldığı kanıt ve örneklerle fikrini ve cevabını destekleyerek görsel bir metine gönderimde bulunma C: Okuma - Anlama Bilgiyi anlama Yorumlama ve yazılı metinle ilişki kurma Metinden aldığı kanıt ve örneklerle fikrini ve cevabını destekleyerek görsel bir metine gönderimde bulunma D: Yazma Bu hedef yazma becerisin gelişimsel süreciyle ilgilidir. Düşünceleri, duyguları, fikirleri, görüşleri ve bilgileri yazı içinde organize ve ifade etme Belli bir amaç için yazma Hedef dilde yazarken yazım kurallarını geliştirme

13 MYP DİL B (İNGİLİZCE, ALMANCA, FRANSIZCA) KARNELERİ Öğrenciler, her hedeften yılda en az iki kere değerlendirilirler ve dönem sonunda (yılda iki kere) bir MYP karnesi alırlar. Bir öğrenciye, yarıyıl ve yılsonu notu verilmeden önce onun her kriterdeki (A, B, C ve D) son başarı seviyesi belirlenerek eğitimsel başarısı ortaya konulur. Toplam Kriter Seviyesinin 1 7 Not Aralığına Dönüştürülmesi Toplam kriter seviyesi aşağıdaki tabloda gösterildiği üzere bir yarıyıl/yılsonu notuna dönüştürülür. GENEL NOT KRİTERLERE GÖRE TOPLAM PUAN ARALIĞI 7 Mükemmel Çok İyi İyi Yeterli Kabul Edilebilir Geliştirilmeli Yetersiz 0 3

14 MATEMATİK DEĞERLENDİRME POLİTİKASI Matematik dersinde öğrenciler, başarı seviyelerini de içine alan IB Orta Yıllar Programı (MYP) kriterlerine paralel olarak değerlendirilirler (Eylül 2011 den Ocak 2012 ye kadar kullanılacak olan IB Matematik Rehber Kitapçığından alınmıştır). Her kriter için tanımlayıcılar belirlenmiştir. Bunlar başarı aralığı seviyesini gösterir, en düşüğü 0 ile temsil edilir. Kriterler eşit olarak ağırlandırılmamıştır. Tanımlayıcılar pozitif başarı üzerine yoğunlaşmıştır. Daha alt seviyeler için tanımlayıcılara başarısızlık da eklenebilir. Kriter A Bilgi ve Anlama MAX 8 Kriter B Örüntüleri İnceleme MAX 8 Kriter C Matematikte İletişim MAX 6 Kriter D Matematikte Dönüşümlü Düşünme MAX 6 A: Bilgi ve Anlayış Matematiğin 5 dalındaki (sayılar, cebir, istatistik ve olasılık, geometri ve trigonometri ve soyut matematik) kavramları biliyor ve anlıyor olmalı ve bu dallarda gerekli becerileri edinmiş olma Bildikleri ve ya bilmedikleri durumlarda problemleri çözmek için, gerçek yaşam bağlamlarında da dâhil olmak üzere, uygun matematiksel kavram ve becerileri kullanma Gerçek yaşam bağlamları da dâhil, problemleri çözmek için genel kuralları doğru olarak seçebilme ve uygulayabilme B: Örüntüleri Anlama Uygun sorgulama ve matematiksel problem çözme tekniklerini seçme ve uygulama Örüntüleri tanıma/anlama İlişkileri ve genel kuralları örüntüler halinde anlatma Tutarlı bulgularla sonuçlar çıkarma Matematiksel bilgi ve genel kuralları ispatlama C: Matematikte İletişim Uygun matematiksel dili yazılı ve sözlü açıklamalarda kullanma Farklı matematiksel ifadeleri kullanma Problemleri araştırırken farklı ifade şekillerini kullanarak, uygun ve eksiksiz bir matematiksel muhakemeyi iletme

15 D: Matematikte Yansıtma Problemin bağlamında sonuçlarının mantıklı olup olmadığını açıklama Uygun olduğu durumlarda gerçek yaşamla bağlantılı olarak bulgularının önemini açıklama Uygun olduğunda sonuçlarının doğruluk derecesini kanıtlama Gerektiğinde yöntemi geliştirme önerilerinde bulunma MYP MATEMATİK KARNELERİ Öğrenciler, her hedeften yılda en az iki kere değerlendirilirler ve dönem sonunda (yılda iki kere) bir MYP karnesi alırlar. Bir öğrenciye, yarıyıl ve yılsonu notu verilmeden önce onun her kriterdeki (A, B, C ve D) son başarı seviyesi belirlenerek eğitimsel başarısı ortaya konulur. Toplam Kriter Seviyesinin 1 7 Not Aralığına Dönüştürülmesi Toplam kriter seviyesi aşağıdaki tabloda gösterildiği üzere bir yarıyıl/yılsonu notuna dönüştürülür. GENEL NOT KRİTERLERE GÖRE TOPLAM PUAN ARALIĞI 7 Mükemmel Çok İyi İyi Yeterli Kabul Edilebilir Geliştirilmeli Yetersiz 0 4

16 BEDEN EĞİTİMİ DEĞERLENDİRME POLİTİKASI Beden eğitimi dersinde öğrenciler, başarı seviyelerini de içine alan IB Orta Yıllar Programı (MYP) kriterlerine paralel olarak değerlendirilirler (IB Beden eğitimi Rehber Kitapçığından alınmıştır, 2008). Her kriter için tanımlayıcılar belirlenmiştir. Bunlar başarı aralığı seviyesini gösterir, en düşüğü 0 ile temsil edilir. Kriterler eşit olarak ağırlandırılmamıştır. Tanımlayıcılar pozitif başarı üzerine yoğunlaşmıştır. Daha alt seviyeler için tanımlayıcılara başarısızlık da eklenebilir. Kriter A Bilginin Kullanımı MAX 8 Kriter B Hareket Kompozisyonu MAX 6 Kriter C Performans MAX 10 Kriter D Sosyal Beceriler ve Kişisel İlgi MAX 8 A: Bilginin Kullanımı Beden eğitimi terimlerini uygun bağlamda kullanma Çeşitli fiziksel aktiviteler ile ilgili kavram, yöntem, teknik ve kuralları gösterme ve bunların çeşitli bağlamlarda uygulama Fitness a katkıda bulunan çeşitli ilkelerin ve bunların önemini anlama Durumları analiz etmek ve problemleri çözmek için bilgilerini kullanma Öğrenci oyun oynamadığı/bir performans sergilemediği zamanda değerlendirilmelidir. B: Hareket Kompozisyonu Söz konusu estetik aktivitenin ilkeleri ile uyumlu olarak hareket olanaklarını ve çeşitlemelerini inceleme Estetik hareketler oluşturma Zaman, mekân, seviye, güç ve akışı göz önünde bulundurarak hareketleri birbirine bağlayıp estetik dizin oluşturma Bu hedefin değerlendirilmesi için öğrenci bir performans yapmalıdır. C: Performans Çeşitli fiziksel aktivitelere aktif katılım için gerekli beceri ve teknikleri gösterme Bireysel olarak veya grup içinde taktik, strateji ve kuralları uygulama Çeşitli fiziksel bağlamlarda hareket kavramlarının ve hareket dizinlerini kullanma Öğrenci bir performans sunarken/oyun oynar bir şekilde değerlendirilmelidir.

17 D: Soysal Beceriler ve Kişisel İlgi İletişimin sözlü ve sözsüz şekilleri de dâhil olmak üzere etkili iletişim kurma Başkalarıyla ilişkilerini destekleyen tutum ve stratejiler gösterme Kendi kültürlerine ve diğerlerine saygı duyma Kendi öğrenimlerinin sorumluluğunu alma ve aktivitelere ilgi gösterme Kendine iyi bak, başarıları üzerine kritik yaklaşma Öğrenmeyi iyileştirmek için hedefler belirleme ve bunları başarma yönünde eyleme geçme MYP BEDEN EĞİTİMİ KARNELERİ Öğrenciler, her hedeften yılda en az iki kere değerlendirilirler ve dönem sonunda (yılda iki kere) bir MYP karnesi alırlar. Bir öğrenciye, yarıyıl ve yılsonu notu verilmeden önce onun her kriterdeki (A, B, C ve D) son başarı seviyesi belirlenerek eğitimsel başarısı ortaya konulur. Toplam Kriter Seviyesinin 1 7 Not Aralığına Dönüştürülmesi Toplam kriter seviyesi aşağıdaki tabloda gösterildiği üzere bir yarıyıl/yılsonu notuna dönüştürülür. GENEL NOT KRİTERLERE GÖRE TOPLAM PUAN ARALIĞI 7 Mükemmel Çok İyi İyi Yeterli Kabul Edilebilir Geliştirilmeli Yetersiz 0 5

18 FEN BİLİMLERİ DEĞERLENDİRME POLİTİKASI Fen Bilimleri dersinde öğrenciler, başarı seviyelerini de içine alan IB Orta Yıllar Programı (MYP) kriterlerine paralel olarak değerlendirilirler (Eylül 2010 dan Ocak 2011 e kadar kullanılacak olan IB Fen bilimleri Rehber Kitapçığından alınmıştır). Her kriter için tanımlayıcılar belirlenmiştir. Bunlar başarı aralığı seviyesini gösterir, en düşüğü 0 ile temsil edilir. Tanımlayıcılar pozitif başarı üzerine yoğunlaşmıştır. Daha alt seviyeler için tanımlayıcılara başarısızlık da eklenebilir. Kriter A Tek Dünya MAX 6 Kriter B Fen Bilimlerinde İletişim MAX 6 Kriter C Bilgi ve Anlama MAX 6 Kriter D Bilimsel Sorgulama MAX 6 Kriter E Veriyi İşleme MAX 6 Kriter F Fen Bilimlerinde Tutumlar MAX 6 A: Tek Dünya Bilimin, belirli bir problem ya da sorunu ele almak için nasıl uygulanıp kullanıldığını açıklama Bir problem ya da sorunu çözerken bilimin ve bilimsel uygulamaların ne kadar etken olduğunu tartışabilme Belirli konuları ve problemleri çözmede bilimin ve bilimsel uygulamaların ahlaki, etik, sosyal, ekonomik, politik, kültürel ve çevresel etkilerini değerlendirip tartışabilme B: Fen Bilgisinde İletişim Bilim dilini doğru bir şekilde kullanabilme Sözlü (yazılı, sözlü), görsel (çizgesel, sembolik), ayrıca uygun iletişim formatları(deney raporları, düz yazılar ve sunumlar) gibi uygun iletişim tarzları ve formatlarını kullanabilme Diğerlerinin çalışmalarını ve bilinen bir referanslama sistemi kullanarak uygun şekilde belgelenmiş olarak kullanılan diğer bilgi kaynakları kabul etme C: Fen Bilgisinde Bilgi ve Anlayış Bilimsel bilgiyi hatırlamaları ve bilimsel açıklamalar yapabilmek için bilimsel anlayışı kullanabilme Tanıdık olunan ve tanıdık olunmayan durumlarda karşılaşılan problemleri çözebilmek için bilimsel bilgi ve anlayışı uygulama Bilimsel anlayış tarafından desteklenen yargılarda bulunabilmek için bilgiyi eleştirel bir şekilde analiz edip değerlendirme

19 D: Bilimsel Sorgulama Bilimsel sorgulama ile test edilebilecek bir araştırma sorusu ya da odaklanılmış bir problemi anlatma Test edilebilir bir hipotez formüle etmeleri ve bilimsel akıl yürütmeyi kullanarak açıklama Değişkenleri ve kontrolleri içeren bilimsel araştırmalar, ihtiyaç duyulan malzeme ve/ya da ekipman, takip edilecek bir yöntem, verinin toplanıp işlenebileceği bir yol tasarlayıp gerçekleştirme Yöntemin geçerliliğini ve güvenilirliliğini değerlendirebilme Araştırmanın sonucuna dayanarak hipotezin geçerliliğini değerlendirebilme İlgili olan durumlarda daha ileriki sorgulamalar ya da yöntemler için iyileştirmede bulunma E: Veri İşleme Uygun olduğu şekilde ve zamanlarda ölçüm birimlerini kullanarak veriyi toplayıp kaydetme Sayısal ve görsel şekilleri kullanarak veriyi organize edip, dönüştürüp sunma Veriyi analiz edip yorumlayabilme Veriyle tutarlı ve bilimsel akıl yürütme ile desteklenebilecek sonuçlar çıkarabilme F: Fen Bilgisinde Tutumlar Ders süresince öğrencilerden aşağıdakileri yapabiliyor olmaları beklenir: Güvenli bir şekilde çalışmaları, malzemeleri ve ekipmanları ustaca kullanabilme Canlı ve cansız olmayan çevreyle ilgili olarak sorumlu bir şekilde çalışma Bireyler olarak ve diğerleriyle iş birliği yapıp grubun bir parçası olarak etkili bir şekilde çalışma MYP FEN BİLİMLERİ KARNELERİ Öğrenciler, her hedeften yılda en az iki kere değerlendirilirler ve dönem sonunda (yılda iki kere) bir MYP karnesi alırlar. Bir öğrenciye, yarıyıl ve yılsonu notu verilmeden önce onun her kriterdeki (A, B, C, D, E ve F) son başarı seviyesi belirlenerek eğitimsel başarısı ortaya konulur. Toplam Kriter Seviyesinin 1 7 Not Aralığına Dönüştürülmesi Toplam kriter seviyesi aşağıdaki tabloda gösterildiği üzere bir yarıyıl/yılsonu notuna dönüştürülür. GENEL NOT KRİTERLERE GÖRE TOPLAM PUAN ARALIĞI 7 Mükemmel Çok İyi İyi Yeterli Kabul Edilebilir Geliştirilmeli Yetersiz 0 5

20 TEKNOLOJİ DEĞERLENDİRME POLİTİKASI Teknoloji dersinde öğrenciler, başarı seviyelerini de içine alan IB Orta Yıllar Programı (MYP) kriterlerine paralel olarak değerlendirilirler (Eylül 2006 dan Ocak 2007 ye kadar kullanılacak olan IB Teknoloji Rehber Kitapçığından alınmıştır). Her kriter için tanımlayıcılar belirlenmiştir. Bunlar başarı aralığı seviyesini gösterir, en düşüğü 0 ile temsil edilir. Tanımlayıcılar pozitif başarı üzerine yoğunlaşmıştır. Daha alt seviyeler için tanımlayıcılara başarısızlık da eklenebilir. Kriter A Araştırma MAX 6 Kriter B Tasarlama MAX 6 Kriter C Planlama MAX 6 Kriter D Yaratma MAX 6 Kriter E Değerlendirme MAX 6 Kriter F Teknolojide Tutumlar MAX 6 Araştırma Öğrenciler çözülecek problemleri tanımlarlar. Dersin sonunda öğrencilerden aşağıdakileri yapabiliyor olmaları beklenir: Yaşam, toplum ve çevre için problemin önemini değerlendirme Dizayn özeti çıkarma Öğrenciler dizayn özeti geliştirmelidirler. Dersin sonunda öğrencilerden aşağıdakileri yapabiliyor olmaları beklenir: Araştırmayı yönetecek uygun soruları oluşturma ve tartışma Çeşitli ve uygun bilgi kaynaklarını tanımlama Bilgiyi toplamak, analiz etmek, seçmek, organize etme ve değerlendirme Bilgi kaynaklarını değerlendirmek Öğrenciler dizayn özelliğini formüle ederler. Dersin sonunda öğrencilerden aşağıdakileri yapabiliyor olmaları beklenir: Ürün/çözüm tarafından karşılanmak zorunda olan belli ihtiyaçları listeleme Dizayn özelliğine karşı ürün/çözümü değerlendirmek için testler dizayn etme

21 Plan Öğrenciler ürün/çözümü dizayn ederler. Dersin sonunda öğrencilerden aşağıdakileri yapabiliyor olmaları beklenir: Dizayn özelliğini karşılayan çeşitli uygulanabilir dizaynları oluşturma Dizayn özelliğine karşı dizaynları değerlendirme Bir dizaynı seçerler ve onun seçimini haklı gösterme Öğrenciler ürün/çözümü planlarlar. Dersin sonunda öğrencilerden aşağıdakileri yapabiliyor olmaları beklenir: Bir seri mantıklı basamağı olan ürün/çözümü yaratmak için plan oluşturma Zaman ve kaynakların etkili kullanımını sağlayan ürün/çözümü yaratmak için plan oluşturma Planı değerlendirirler ve dizayna herhangi bir değişikliği haklı gösterme Yaratmak Öğrenciler uygun teknik ve ekipmanları kullanırlar. Dersin sonunda öğrencilerden aşağıdakileri yapabiliyor olmaları beklenir: Uygun teknik ve ekipmanı ustaca kullanma Kendileri ve diğerleri için güvenli bir çalışma çevresi oluşturma Öğrenciler planı takip ederler. Dersin sonunda öğrencilerden aşağıdakileri yapabiliyor olmaları beklenir: Ürün/çözüm üretmek için planı takip etme Planı değerlendirirler ve gerektiğinde yapılan değişiklikleri haklı gösterme Öğrenciler ürün/çözüm yaratırlar. Dersin sonunda öğrencilerden aşağıdakileri yapabiliyor olmaları beklenir: Uygun kalitede ürün/çözüm yaratma Değerlendirmek Öğrenciler ürün/çözümü değerlendirirler. Dersin sonunda öğrencilerden aşağıdakileri yapabiliyor olmaları beklenir: Dizayn özelliklerine karşı ürün/çözümü değerlendirmek için testler yapma Ürün/çözümün başarısını kendi ve hedef kullanıcının görüşlerine ve teste dayalı olarak objektif olarak değerlendirme Ürün/çözümün bireyler ve toplum üzerindeki etkisini değerlendirme Ürün/çözümüm nasıl geliştirilebileceğini açıklama Öğrenciler kendi dizayn döngüsü kullanımlarını değerlendirirler. Dersin sonunda öğrencilerden aşağıdakileri yapabiliyor olmaları beklenir: Dizayn döngüsündeki her aşamada kendi performanslarını değerlendirme Kendi performanslarının geliştirilebileceği yolları önerme

22 Teknolojide Tutumlar Ders süresince öğrencilerden aşağıdakileri yapabiliyor olmaları beklenir: Çalışma ünitelerini materyalleri ve teknikleri güvenli ve sorumlu olarak kullanarak teknolojiye uygulama Bir takımın üyeleri olarak işbirliği yaparak, diğerlerinin görüşlerini destekleyerek etkili bir şekilde çalışma Teknolojide çalışırken dersle kişisel bağlantının delilini sağlama (motivasyon, bağımsızlık, genel olumlu tutum) MYP TEKNOLOJİ KARNELERİ Öğrenciler, her hedeften yılda en az iki kere değerlendirilirler ve dönem sonunda (yılda iki kere) bir MYP karnesi alırlar. Bir öğrenciye, yarıyıl ve yılsonu notu verilmeden önce onun her kriterdeki (A, B, C, D, E ve F) son başarı seviyesi belirlenerek eğitimsel başarısı ortaya konulur. Toplam Kriter Seviyesinin 1 7 Not Aralığına Dönüştürülmesi Toplam kriter seviyesi aşağıdaki tabloda gösterildiği üzere bir yarıyıl/yılsonu notuna dönüştürülür. GENEL NOT KRİTERLERE GÖRE TOPLAM PUAN ARALIĞI 7 Mükemmel Çok İyi İyi Yeterli Kabul Edilebilir Geliştirilmeli Yetersiz 0 5

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME 2 AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME Aktif öğrenme, bireyin öğrenme sürecine aktif olarak katılımını sağlama yaklaşımıdır. Bu yöntemle öğrenciler pasif alıcı konumundan çıkıp yaparak yaşayarak

Detaylı

MYP de Değerlendirme İlkeleri ve Öğrenci Karnesi

MYP de Değerlendirme İlkeleri ve Öğrenci Karnesi MYP de Değerlendirme İlkeleri ve Öğrenci Karnesi Dr. Servet Altan Özel Bilkent Ortaokulu MYP Koordinatörü 23 Mayıs 2018 Bence geribildirim verme konusunda biraz daha çalışması gerekiyor! İçerik Neden değerlendiriyoruz?

Detaylı

TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ-PROGRAM YETERLĠLĠKLERĠ-TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ

TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ-PROGRAM YETERLĠLĠKLERĠ-TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ BECERĠLER BĠLGĠ BĠLGĠ BECERĠLER TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ--TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ (Mimarlık ve Yapı) 1. İlgili alanda insan ve toplum odaklı, çevreye (doğal ve yapılı) duyarlı

Detaylı

İSTEK KEMAL ATATÜRK OKULLARI İSTEK KEMAL ATATÜRK ANAOKULU VE İSTEK KEMAL ATATÜRK İLKOKULU ÖLÇME - DEĞERLENDİRME POLİTİKASI

İSTEK KEMAL ATATÜRK OKULLARI İSTEK KEMAL ATATÜRK ANAOKULU VE İSTEK KEMAL ATATÜRK İLKOKULU ÖLÇME - DEĞERLENDİRME POLİTİKASI İSTEK KEMAL ATATÜRK OKULLARI İSTEK KEMAL ATATÜRK ANAOKULU VE İSTEK KEMAL ATATÜRK İLKOKULU ÖLÇME - DEĞERLENDİRME POLİTİKASI Değerlendirme, öğrenci performansı ile ilgili bilgilerin toplanması ve analiz

Detaylı

TYYÇ-İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TYYÇ -LİSANS EQF-LLL: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey BİLGİ YÖK Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI BİLGİ PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4

Detaylı

ADAPAZARI ÖZEL ENKA ORTAOKULU / LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖLÇME DEĞERLENDİRME POLİTİKASI

ADAPAZARI ÖZEL ENKA ORTAOKULU / LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖLÇME DEĞERLENDİRME POLİTİKASI ADAPAZARI ÖZEL ENKA ORTAOKULU / LİSESİ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖLÇME DEĞERLENDİRME POLİTİKASI Ölçme ve değerlendirme çalışmaları öğrenme sürecinin vazgeçilmez parçalarından bir tanesidir. Öğrencilerin

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda 6 PYP disiplinler üstü teması ile ilgili

Detaylı

TYYÇ-BÖTE PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-BÖTE PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ (TYYÇ) 6. Düzey (Lisans Eğitimi) Yeterlilikleri Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen

Detaylı

TYYÇ-PDR PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-PDR PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TYYÇ -LİSANS EQF-LLL: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey BİLGİ YÖK Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI BİLGİ PÇ1 PÇ2

Detaylı

Akademik İngilizce III (ENG201) Ders Detayları

Akademik İngilizce III (ENG201) Ders Detayları Akademik İngilizce III (ENG201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce III ENG201 Güz 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG101 & ENG102

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI TYYÇ PROGRAM YETERLİLİKLERİ

TED ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI TYYÇ PROGRAM YETERLİLİKLERİ TED ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI TYYÇ PROGRAM YETERLİLİKLERİ PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 BİLGİ (Kuramsal, Olgusal) 1-Ortaöğretimde kazandığı yeterliliklere dayalı

Detaylı

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Ders Adı Tez Konularında Özel Çalışmalar Ders Kodu MECE 598 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bahar 0 0 0 0 10 Ön Koşul

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI:3 1. SINIF III. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ ANA FİKİR: Oyunlar duygu ve düşüncelerimizi keşfetme ve ifade etme yollarımızdan biridir. 1. Oyun çeşitleri 2. Oynarken hisset"klerimiz ve öğrendiklerimiz

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade

Detaylı

IRMAK OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR SERGI ÜNİTESİ. Sergi ünitesinde üzerime düşen görevlerimi kabul ediyorum.

IRMAK OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR SERGI ÜNİTESİ. Sergi ünitesinde üzerime düşen görevlerimi kabul ediyorum. Sergi ünitesinde üzerime düşen görevlerimi kabul ediyorum. Sergimizin amaç ve gereksinimlerini biliyorum. Sergi boyunca grubumla birlikte yeni tecrübeler edinme, öğrenme ve değerlendirme sürecinde aktif

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 BİLGİ (Kurumsal ve Olgusal)

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce II ENG102 Bahar 2 2 0 4 3,5 Ön Koşul Ders(ler)i ENG101 Dersin

Detaylı

Staj II (EE 499) Ders Detayları

Staj II (EE 499) Ders Detayları Staj II (EE 499) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Staj II EE 499 Bahar 0 0 0 0 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 BİLGİ (Kurumsal ve Olgusal) 1-Sağlık

Detaylı

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce II ENG102 Bahar 2 2 0 4 3,5 Ön Koşul Ders(ler)i ENG101 Dersin

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

BODRUM MARMARA KOLEJİ İLK YILLAR PROGRAMI

BODRUM MARMARA KOLEJİ İLK YILLAR PROGRAMI BODRUM MARMARA KOLEJİ İLK YILLAR PROGRAMI Bodrum Marmara Koleji Misyon Bildirgesi Bodrum Marmara Koleji olarak misyonumuz; Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, ulusal kimliğiyle gurur duyan, bilgi çağının

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI: 3 1 SAYI: 3 1. SINIF III. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Kendimizi İfade Etme Yollarımız SÜRE: 19.12.2016-20.01.2017 ANA FİKİR: İnsanlar duygularını, düşüncelerini ve deneyimlerini

Detaylı

Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları

Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Elektrik Mühendisliğine Giriş EE 234 Her İkisi 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

Tasarım Psikolojisi (GRT 312) Ders Detayları

Tasarım Psikolojisi (GRT 312) Ders Detayları Tasarım Psikolojisi (GRT 312) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tasarım Psikolojisi GRT 312 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı DiSiPLiNLERÜSTÜ TEMA Ana Fikir: Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler,

Detaylı

TEDU EPE. B. Yazma 25% C. Dil Kullanımı 25%

TEDU EPE. B. Yazma 25% C. Dil Kullanımı 25% TEDU İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI İÇERİK ŞEMASI VE TABLOLAR TEDU EPE 1. Oturum 10.00-12.00 2. Oturum 14.00-16.00 A. Dinleme 25% B. Yazma 25% C. Dil Kullanımı 25% D. Okuma 25% Dinlerken Cevaplama Kompozisyon

Detaylı

Akademik İngilizce III (ENG201) Ders Detayları

Akademik İngilizce III (ENG201) Ders Detayları Akademik İngilizce III (ENG201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce III ENG201 Güz 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG102 Dersin

Detaylı

Akademik İngilizce III (ENG201) Ders Detayları

Akademik İngilizce III (ENG201) Ders Detayları Akademik İngilizce III (ENG201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce III ENG201 Güz 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG102 Dersin

Detaylı

Zaman Çizgisi. Venn Şeması

Zaman Çizgisi. Venn Şeması Zaman Çizgisi Zaman çizgisi, bir değerlendirme planını göstermenin ve öğrenme döngüsü boyunca çeşitli değerlendirme yöntemlerinin ortaya çıkışını incelemenin basit bir yoludur. Venn Şeması Venn şeması

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

Ünite 1: İşyerinde Etkililik. Ünite 2: Liderlik Becerileri Geliştirme PEARSON İŞ PASAPORTU

Ünite 1: İşyerinde Etkililik. Ünite 2: Liderlik Becerileri Geliştirme PEARSON İŞ PASAPORTU PEARSON İŞ PASAPORTU Ünite 1: İşyerinde Etkililik 1 İşyerinde etkili davranış biçimlerinin anlaşılması 2 Etkili çalışma davranışlarının sergilenebilmesi 3 Kendi performansını değerlendirebilme 1.1 Çalışanların

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

06-14 yaș arasındaki zorunlu eğitim döneminde fen bilgisi eğitimi önemli bir yere sahiptir.

06-14 yaș arasındaki zorunlu eğitim döneminde fen bilgisi eğitimi önemli bir yere sahiptir. FEN BİLGİSİ EĞİTİMİNİN TEMELLERİ Fen Bilgisi Eğitiminin Önemi 06-14 yaș arasındaki zorunlu eğitim döneminde fen bilgisi eğitimi önemli bir yere sahiptir. Fen bilgisi eğitimi; Çocuğa yaratıcı düșünme becerisi

Detaylı

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce II ENG102 Bahar 2 2 0 4 3,5 Ön Koşul Ders(ler)i ENG101 Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

PYP Veli Bülteni SAYI: 4 1

PYP Veli Bülteni SAYI: 4 1 SAYI: 4 1 SAYI: 4 ANASINIFI SINIF III. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Kendimizi ifade Etme Yollarımız SÜRE: 13.02.2017-03.04.2017 ANA FİKİR: Deneyimlerimiz, hayal gücümüzü ve

Detaylı

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

Termodinamik ve Isı Aktarımı (MECE 310) Ders Detayları

Termodinamik ve Isı Aktarımı (MECE 310) Ders Detayları Termodinamik ve Isı Aktarımı (MECE 310) Ders Detayları Ders Adı Termodinamik ve Isı Aktarımı Ders Kodu MECE 310 Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

FEN BĠLGĠSĠ EĞĠTĠMĠNĠN TEMELLERĠ

FEN BĠLGĠSĠ EĞĠTĠMĠNĠN TEMELLERĠ FEN BĠLGĠSĠ EĞĠTĠMĠNĠN TEMELLERĠ Fen Bilgisi Eğitiminin Önemi 06-14 yaş arasındaki zorunlu eğitim döneminde fen bilgisi eğitimi önemli bir yere sahiptir. Fen bilgisi eğitimi; Çocuğa yaratıcı düşünme becerisi

Detaylı

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME POLİTİKASI

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME POLİTİKASI GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME POLİTİKASI 2017-2018 PYP'de Ölçme Değerlendirme Nedir? Ölçme değerlendirme, PYP'de tüm öğretme ve öğrenme sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu, veri toplama / öğretme

Detaylı

Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları

Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yapay Zeka MECE 441 Bahar 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ A. DĠL BĠLEġENLERĠ VE DĠL EDĠNĠMĠ BĠLGĠSĠ A1. Ġngilizceyi sözlü ve yazılı iletiģimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaģımlarını ve stratejilerini bilme Bu alan,

Detaylı

3. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı

3. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı 3. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

TYYÇ-SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TYYÇ -DOKTORA EQF-LLL: 8. Düzey QF-EHEA: 3. Düzey BİLGİ YÖK Sosyal ve Davranış Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI BİLGİ

Detaylı

1. ANA DİL ve YABANCI DİL ÖĞRETİMİ 1.A.) ANA DİL TÜRKÇE

1. ANA DİL ve YABANCI DİL ÖĞRETİMİ 1.A.) ANA DİL TÜRKÇE DİL POLİTİKASI Çakır Eğitim Kurumları; öğrencilerinin kendilerini ana dillerinde ve farklı dillerde ifade edebilen, yaşam boyu öğrenen dünya vatandaşı olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. Kurumumuzda,

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu İÇERİK Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim programları; bireyi topluma,

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı TARİH PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Bölümünün amacı; tarih bilimi ile ilgili meslek

Detaylı

3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 EYLÜL-19 EKİM 2012)

3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 EYLÜL-19 EKİM 2012) 3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 EYLÜL-19 EKİM 2012) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda 6 PYP disiplinler üstü teması ile ilgili

Detaylı

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ A. DİL BİLEŞENLERİ VE DİL EDİNİMİ BİLGİSİ A.1. İngilizceyi sözlü ve yazılı iletişimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A.2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaşımlarını ve stratejilerini bilme A.3.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim- 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

TYYÇ-HUKUK PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ HUKUK PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI BİLGİ PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11.

TYYÇ-HUKUK PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ HUKUK PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI BİLGİ PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11. TYYÇ -LİSANS EQF-LLL: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey BİLGİ YÖK Hukuk Temel Alanı Yeterlilikleri HUKUK PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI BİLGİ PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 1-Çeşitli hukuk disiplinlerine

Detaylı

X değerlendirme bilgisine sahiptir. 3-Sağlık alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve

X değerlendirme bilgisine sahiptir. 3-Sağlık alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Odyoloji Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 BİLGİ (Kurumsal ve Olgusal) 1-Sağlık alanındaki temel

Detaylı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Benliğin doğasını sorgulama; inançlar ve değerler; kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık;

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yollarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları,

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

TYYÇ-SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞ. YÜKSEK LİSANS PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞ. YÜKSEK LİSANS PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TYYÇ -YÜKSEK LİSANS EQF-LLL: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey BİLGİ YÖK Sosyal ve Davranış Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI

Detaylı

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI OKUL MİSYONU Gökkuşağı Eğitim Kurumları, öğrencilerinin entelektüel, sosyal, duygusal ve bireysel yeteneklerinin gelişimine odaklanmış, akademik olarak

Detaylı

VEGA ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI KUKLALAR NELER SÖYLÜYOR SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

VEGA ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI KUKLALAR NELER SÖYLÜYOR SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA VEGA ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI KUKLALAR NELER SÖYLÜYOR SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri

Detaylı

İmalat Mühendisliğinde Proje Yönetimi (MFGE 420) Ders Detayları

İmalat Mühendisliğinde Proje Yönetimi (MFGE 420) Ders Detayları İmalat Mühendisliğinde Proje Yönetimi (MFGE 420) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati İmalat Mühendisliğinde Proje Yönetimi MFGE 420 Bahar 3 0

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız Disiplinlerüstü Temalar Kim Olduğumuz Bulunduğumuz mekan ve zaman Kendimizi ifade etme Kendimizi Gezegeni paylaşmak Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel,

Detaylı

Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları

Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım I EÜT 101 Güz 4 6 0 7 12 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

Kalite Yönetim Sistemleri (AVM429) Ders Detayları

Kalite Yönetim Sistemleri (AVM429) Ders Detayları Kalite Yönetim Sistemleri (AVM429) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Kalite Yönetim Sistemleri AVM429 Seçmeli 3 0 0 5 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Araştırma Metodları ve İletişim Becerileri (MMR 501) Ders Detayları

Araştırma Metodları ve İletişim Becerileri (MMR 501) Ders Detayları Araştırma Metodları ve İletişim Becerileri (MMR 501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Araştırma Metodları ve İletişim Becerileri MMR 501 Her

Detaylı

Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Ders No : 0020120008 : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 8.9.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik Yıl

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS PROGRAMLAMA BG-213 2/1 2+0+2 2+1 5 Dersin Dili : TÜRKÇE Dersin Seviyesi : LİSANS

Detaylı

ANAOKULU 5 YAŞ 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı

ANAOKULU 5 YAŞ 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı ANAOKULU 5 YAŞ 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yolllarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri

Detaylı

X X X X X X X X. (TYYÇ, 6. Düzey, Lisans Eğitimi) BECERİLER

X X X X X X X X. (TYYÇ, 6. Düzey, Lisans Eğitimi) BECERİLER TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ--TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ İLİŞKİSİ[1] Temel Alan Yeterlilikleri (Tarım, Ormancılık ve Su Ürünleri Temel Alanı Yeterlilikleri) BİLGİ 1.Tarım, Orman ve Su Ürünleri

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Yer ve zaman hakkında sorgulama, kişisel tarihimiz, evler ve seyahatler, insanlığın

Detaylı

IB İLK YILLAR PROGRAMI (PYP) NEDİR? F M V Ö Z E L I S P A R T A K U L E I Ş I K İ L K O K U L U

IB İLK YILLAR PROGRAMI (PYP) NEDİR? F M V Ö Z E L I S P A R T A K U L E I Ş I K İ L K O K U L U K A S I M 2 0 1 8 K İ M O L D U Ğ U M U Z T E M A S I B Ü L T E N İ P Y P G Ü N L Ü K L E R İ F M V Ö Z E L I S P A R T A K U L E I Ş I K İ L K O K U L U WHO WE ARE KİM OLDUĞUMUZ IB İLK YILLAR PROGRAMI

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ön Koşul Dersi bulunmamaktadır.

DERS BİLGİLERİ. Ön Koşul Dersi bulunmamaktadır. DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Yabancı Dil Öğr. Ölçme ve Değerlendirme YDI402 8.Yarıyıl 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Ön Koşul Dersi bulunmamaktadır. Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı

T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI. Güz Yarıyılı T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ OYUNCULUK LİSANS PROGRAMI Güz Yarıyılı PROVA OYU 425 6 AKTS Kredisi 4. yıl 7. yarıyıl Lisans Zorunlu 4 s/hafta Teorik: 2 s/hafta Uygulama: 2 s/hafta

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: 2015-2016 Güz Dönemi 1 Orta 2 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar 0% 0% 0% 20% 80% arasındaki ilişkileri anladım Kuramsal ve

Detaylı

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS İletişim Becerileri ve Akademik Rapor Yazma III. Duygu Oksal, Kaveh Jalilzadeh, Ömer Çiftçi, Semih Gümüşay

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS İletişim Becerileri ve Akademik Rapor Yazma III. Duygu Oksal, Kaveh Jalilzadeh, Ömer Çiftçi, Semih Gümüşay Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS İletişim Becerileri ve Akademik Rapor Yazma III ENG 201 GÜZ 3+0 3 Önkoşullar Bu dersin bir önkoşulu yoktur. Öğretim Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EÜT 302) Ders Detayları

Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EÜT 302) Ders Detayları Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EÜT 302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Ürünleri Tasarımı IV EÜT 302 Bahar 4 6 0 7 15 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü Ek 1 ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU (Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterliklerine İlişkin) Sayın Öğretmenim, Bu form, sizin kişisel ve mesleki yeterlik düzeyinizi kendi bakış açınızla değerlendirmeniz için hazırlanmıştır.

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (TEDÜ - İYS)

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (TEDÜ - İYS) TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (TEDÜ - İYS) TEDÜ-İYS ileri düzey bir İngilizce sınavı olup, üniversitemizde lisans eğitimi almak için başvuran öğrencilerin ilgili fakültelerdeki bölümlerinde

Detaylı