DEVLET MALINI KORUMA VE TASARRUF TEDBİRLERİ SORULARI

Benzer belgeler
DEVLET MALINI KORUMA VE TASARRUF İLKELERİ

1- İşgücü planlamasında uygulanacak tasarruf önlemleri: 2- Mali kaynakların kullanımında alınacak tasarruf önlemleri:

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı. Sayı : E Konu : Tasarruf Genelgesi

Kamu Kaynaklarının Etkin Kullanımı İçin Uyulabilecek Tasarruf Tedbirleri

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmetiçi Eğitim Koordinatörlüğü 2014

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı

MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 310)

2018 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

( tarih ve Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1)

GİZLİLİK VE GİZLİLİĞİN ÖNEMİ

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

YAZIŞMA VE DOSYALAMA USULLERİ SORULARI

2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASININ I-M SAYILI GENELGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR GENELGESİ YAYIMLANDI

İÇİNDEKİLER SAYFA NO BAKANLAR VE ÜST YÖNETİCİLER CETVELİ (Form:1)... 1 GEÇİCİ MİZAN (Form:2) KESİN MİZAN (Form:2/1) BÜTÇE GİDERLERİ

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ

Kurumsal Sınıflandırma. Fin. Tipi. Fonksiyonel Sınıflandırma

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü

2016 Meclis Denetim Komisyon Raporu

Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı. Kurum

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE BÜTÇELEME

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca Kooperatifler Ve Üst. Toplantılarına Sunacakları Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

ADAY MEMURLARIN TEMEL EĞİTİM DERS NOTLARI

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU. Yılı : 2017 Kurum , ,89

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ

GENEL OLARAK DEVLET TEŞKİLATI SORULARI

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Temmuz 2014 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

/189-1 KENTSEL DÖNÜŞÜME İLİŞKİN VERGİ MUAFİYET VE İSTİSNALARI YENİDEN DÜZENLENDİ

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ

Gelirin Kodu Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler ,


Evrak Tarih ve Sayısı: 01/07/

TÜRK PARASI KIYMETİNİ YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNUN 30 NCU MADDESİNE İSTİNADEN KAMUOYUNA DUYURU

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

STOK YÖNETİM BİRİMİ FAALİYETLERİ. Diş Hekimi Suna OK Birim Sorumlusu

AR-GE VE TASARIM İNDİRİMİNE KONU HARCAMA KALEMLERİ GENİŞLETİLDİ

Ocak Haziran Dönemi Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 2015

2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU. Yılı : 2017 Kurum , ,98

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

MERKEZİ YÖNETİM MALİ İSTATİSTİKLERİ BÜLTENİ

KANUN NO: 3096 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN

MERKEZİ YÖNETİM MALİ İSTATİSTİKLERİ BÜLTENİ

2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU. Yılı : 2015 Kurum , ,10

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU. Temmuz 2016 KAYSERİ

YÖNETMELİK KARAYOLU YAPIMI AMAÇLI KAMULAŞTIRMALARDA HAZİNE TAŞINMAZLARININ TRAMPASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Harçlar Kanunu Sirküleri (Seri, Sıra Numarası, No : 2 Sayılı - Harç/2007-1) 14 Haziran 2007

BAZI YATIRIM VE HİZMETLERİN YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE YAPTIRILMASI HAKKINDA KANUN

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

GENEL GEREKÇE MADDE GEREKÇELERİ

(14/07/2006 tarih ve sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MUHASEBE, KESİN HESAP VE R. BİRİMİ İŞ SÜREÇLERİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018

Örnek-79. Sayfa No:1 / Cari Yıl Yardımcı Hesap Kodu Cari Yıl. Yardımcı Hesap. Hesap Kodu BÜTÇE GELİRİNİN TÜRÜ

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

KATILIMCILARA DUYURU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ

Arkan&Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNUN 30 NCU MADDESİNE İSTİNADEN KAMUOYUNA DUYURU

yapılan değişiklikler düzenlemenin önceki hali ile aşağıda karşılaştırmalı olarak Tabloda Değişiklik Düzenlemesi

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Av. Mürsel YİĞİT İzmir Barosu

5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNUN 30. MADDESİNE İSTİNADEN KAMUOYUNA DUYURU

KONU: Bağımsız Denetime Tabi Olacak Şirketlerin Belirlenmesinde Dikkate Alınan Ölçütler Yeniden Belirlenmiştir.

TEBLİĞ. h) Bu maddede sayılanların bağlı ortaklıkları, müessese ve işletmeleri ile birlikleri,

ÖZET. Ağustos 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

HARCAMA YETKİLİLERİ İLE İLGİLİ BAZI ÇELİŞKİLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

BAZI YATIRIM VE HİZMETLERİN YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE YAPTIRILMASI HAKKINDA KANUN

İÇİNDEKİLER SUNUŞ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 I- OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 6 1) BÜTÇE GİDERLERİ 6

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN (1)(2)

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ

İÇİNDEKİLER SUNUŞ 2 I YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 3. A. Bütçe Giderleri 4. B. Bütçe Gelirleri 10. C.

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2016

TURİZMİ TEŞVİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

ÖZET. Kasım 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

T.C. BAŞBAKANLIK Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü GENELGE 2011 / 05

Yaklaşım Dergisinin 252 Sayısında Yayınlanmıştır.

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Yılı Faaliyet Raporu

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI

ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI BÜTÇE, GELİR VE GİDER USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Transkript:

1. Aşağıdakilerden hangisi kamu mallarının özelliklerinden değildir? 4. Aşağıdakilerden hangisi Devletin özel malları için yanlış bir ifadedir? a) Kamu malları ipotek edilemezler. b) Kamu malları trampa edilebilirler. c) Kamu malları bağışlanamazlar. d) Kamu malları işgal yoluyla iktisap edilemezler. a) Devletin özel malları hakkında kural olarak özel hukuk hükümleri uygulanır. b) Devletin özel malları haczedilebilir. c) Devletin özel malları tapuya tescil edilebilir. d) Devletin özel malları bedelsiz olarak devredilebilir. 2. Aşağıdakilerden hangisi orta mallarına örnek gösterilemez? a) Pazar ve panayır yerleri b) Köprüler c) Kıyılar d) Yollar 3. I- Kamu malları ayrıcalıklı korumaya tabidir. II- Kamu malları kamulaştırılamaz. III- Kamu malları özel mülkiyete konu olmaz. Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? a) II, III b) I, II c) I, III d) Hepsi 5. Aşağıdakilerden hangisinde Devletin taşınır mallarının korunmasına ilişkin hüküm mevcut değildir? a) 3167 sayılı Kara Avcılığı Kanunu b) 6326 sayılı Petrol Kanunu c) 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu d) 3078 sayılı Tuz Kanunu PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Sayfa 1

6. I- Konuyla ilgili mevzuat eksikliğinin bulunması II- Devlet mallarına karşı işlenen suçların takip ve soruşturulmasının uzun zaman alması III- Kadastro çalışmalarının bitirilememesi IV- Verilen cezaların caydırıcılığı sağlayacak boyutta olmaması Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri Devlet mallarının yargısal korunmasında karşılaşılan sorunlar arasında ver almaz? a) l b) l, III c) III, IV d) I, II, IV 9. "Gerekli teknoloji imkânları da kullanılarak, şifre kullanımı veya santralden iptal gibi yöntemlerle telefonların... kullanımları engellenmelidir." a) mesai saatleri dışında yetkisiz b) mesai saatlerinde yetkili c) mesai saatleri dışında yetkili veya yetkisiz d) mesai saatleri içinde yetkili veya yetkisiz 7. Aşağıdakilerden hangisi tasarruf genelgelerinin kapsamında değildir? a) Kamuya yararlı dernekler b) Kamu iktisadi teşebbüsleri c) Bakanlıklar d) Üniversiteler 10. "Hizmet araçları için... ve en uygun güzergah seçilmeli, az sayıdaki personel için uzak semtlere araç tahsis edilmemelidir." 8. Tasarruf önlemleri öngören düzenleyici mahiyette genelge çıkarma yetkisi hangi kuruma aittir? a) Başbakanlık b) Bakanlar Kurulu c) Maliye Bakanlığı d) Hazine Müsteşarlığı a) en makul b) en iyi c) en kısa d) en düzgün PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Sayfa 2

11. "Sarf malzemelerinin... yapılmalı; ambar ve ayniyat sorumluları denetimsiz bırakılmamalıdır." a) periyodik stok kontrolleri b) yılda bir defa stok kontrolleri c) altı ayda bir defa stok kontrolleri d) her yılın başında ve sonunda stok kontrolleri 13. "Faksla gönderilen evraklardan... ayrıca postayla gönderilmemen, böylece posta ve kağıt giderlerinden tasarruf sağlanmalıdır." a) gereksiz olanlar b) resmi olanlar c) gizli olmayanlar d) teyidi zorunlu olmayanlar 12. Aşağıdakilerden hangisi elektrik tüketiminde uygulanacak tasarruf tedbirlerindendir? a) Isı kaybının önlenmesi bakımından, pencere ve kapı kenarlarının sünger v.b. malzemeyle yalıtılması gibi gerekli önlemler alınmalıdır. b) Elektrik, su, doğalgaz ve telefon fatura bedelleri gecikme cezasına ve ek maliyetlere yol açmadan zamanında ödenmelidir. c) Yerleşim düzeni oluşturulurken gün ışığından en fazla yararlanma hususu da dikkate alınmalı, çalışma masalarının konumu buna göre ayarlanmalıdır. d) Hepsi 14. "Görev özellikleri de dikkate alınarak... alımına izin verilmemelidir." a) bilgisayarlara teknik olmayan donanım b) bilgisayarlara gereksiz, standart dışı donanım c) bilgisayarlara gerekli standartta donanım d) bilgisayarlara çok gerekli olmayan donanım PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Sayfa 3

15. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar sistemlerine ilişkin tasarruf tedbirleri için doğru ifade edilmiştir? a) Çıkabilecek muhtelif işler için atıl bilgisayar bulundurulmalıdır. b) Her personel için, personelin istediği nitelikte bilgisayar alınmalıdır. c) Bilgisayar parkı toplu ve standart hale getirilmelidir. d) Hiçbiri 17. I- Ekonomik olması veya temin kolaylığı hallerinde mal ve hizmetin doğrudan üretimi yerine piyasadan temin edilmesi yoluna gidilmelidir. II- Yurt dışından yapılacak satın almalarda, tedarikin kur farkı ve ilave kaynak ihtiyacı yaratılmadan temini hususunda gayret gösterilmelidir. III- Katılımcılara huzur hakkı, huzur ücreti gibi ödemelerin yapıldığı toplantıların mümkün olan en çok sayıda tutulması sağlanmalıdır. Yukarıda yer verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri kaynak kullanımına ilişkin uygulanacak tasarruf tedbirlerinden değildir? 16. Analitik bütçe ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? a) Yalnız I b) Yalnız lll c) II, III d) I, II a) Analitik bütçe sisteminde dört çeşit sınıflandırma esası kabul edilmiştir. b) Analitik bütçe sistemiyle bütçelerin kod yapıları değiştirilmiştir. c) Bütçeler gelecek iki yılın tahminleriyle birlikte hazırlanmaktadır. d) Analitik bütçe sistemiyle tahakkuk esasından nakit esasına geçilmiştir. PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Sayfa 4

18. Aşağıdakilerden hangisi haberleşme ve elektronik sistemlerine ilişkin tasarruf önlemlerinden değildir? a) Yeni alınacak her türlü haberleşme araçlarının mevcut sistemlerle uyumlu olması sağlanmalıdır. b) Kısa süre içinde ekonomik ve teknolojik ömrünü tamamlayarak, kullanımdan kaldırılacak sistem ve malzemeler satın alınmamalıdır. c) Şehir içi, şehirler arası ve yurtdışı telefon görüşmelerinde, kimlerin yetkili olduğuna ilişkin kriterler konulmalı ve bu kriterlere uyulması sağlanmalıdır. d) Telefonların ticari hatlara açık tutulması sağlanmalıdır. 20. Aşağıdakilerden hangisi kaynak kullanımında uygulanacak tasarruf tedbirlerinden değildir? a) Tahsis edilen ödenekler tahsis amacı dışında kullanılmamalıdır. b) Ödeneklerin gereksiz tüketilmesi önlenmelidir. c) Tahsis edilen ödeneklerden kullanılmayanların ilgili mali yıl içinde harcanılması yönünde çaba gösterilmelidir. d) Kamu kaynaklarının israf edilmeden, en verimli şekilde kullanılması esas olmalıdır. 19. "Asansörler zorunlu olmadıkça... kadar kullanılmamalıdır." a) 3'üncü kata b) 2'nci kata c) 4'üncü kata d) 5'inci kata PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Sayfa 5

DEVLET MALINI KORUMA VE TASARRUF TEDBİRLERİ SORULARI YANIT ANAHTARI 1 B 2 C 3 D 4 D 5 C 6 A 7 A 8 A 9 A 10 C 11 A 12 C 13 D 14 B 15 C 16 D 17 B 18 D 19 A 20 C PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Sayfa 6