8.4.4.Stratejilerin Uygulanması

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "8.4.4.Stratejilerin Uygulanması"

Transkript

1

2 8.4.4.Stratejilerin Uygulanması Stratejiler oluşturulduktan ve seçimi yapıldıktan sonra sıra, bu stratejilerin uygulanması aşamasına gelir. Öncelikle belirtilmesi gereken, uygulanmayan stratejilerin hiçbir anlam ifade etmediğidir. Ne kadar etkin stratejiler planlanırsa planlansın, doğru olarak ve dikkatli bir şekilde uygulanmazlarsa, başarısızlık kaçınılmaz olacaktır. Dikkatli araştırıldığında, birçok stratejinin uygulamada başarısızlıkla karşılaştığına veya yönetimin beklentilerinin uzağına düştüğü görülecektir. Strateji uygulamalarındaki başarısızlıkların birçoğu, onların doğru ve gerçekçi formüle edilmemelerinden kaynaklanmaktadır. Kimi kaygılarla, özellikle de örgütsel politik kaygılarla strateji oluşturulması, ilgili stratejinin ya kısmen başarılı olmasına, ya da başarısız olmasına neden olmaktadır.

3 8.4.4.Stratejilerin Uygulanması İşletme yöneticileri tarafından planlanan ve seçilen strateji, örgüt yapısını yeniden şekillendirir. Bu yüzden, örgüt yapısının stratejiyle uyumlu olması gerekir. Aynı şekilde stratejinin de yapıya uyumlu olması ve daha gelişim (oluşum) aşamasında, örgüt yapısını oluşturan faktörlerin dikkate alınması gerekmektedir. Strateji uygulama aşamasında dikkat edilmesi gereken diğer önemli bir başlık ise, örgüt kültürüdür. Edgar Schein, kültür ile stratejiyi uyumlaştırma kapsamında aşağıdaki faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini belirtmiştir: Personel alımında, seçiminde ve sosyalleştirmede örgüt felsefesi, sözleşmeler, inançlar ve materyallere dikkat edilmesi. Fiziksel alanların, cephelerin ve binaların düzenlenmesi.

4 8.4.4.Stratejilerin Uygulanması Amaca uygun rol modeli sunma, eğitim ve koçluk. Açık ödüllendirme ve statü sistemi ile terfi kriterleri. Kilit role sahip insanlar ve olaylarla ilgili öykü, efsane, mit ve hikayeler. Örgüt liderlerinin nelere dikkat ettiği, ölçtüğü ve kontrol ettiği. Kritik olaylar ve krizlerle ilgili lider davranışları. Örgüt yapısının nasıl düzenlendiği ve değiştirildiği. Örgütsel sistem ve prosedürler. Personel alımı, seçimi, terfisi, emekliliği ve çıkarılmasıyla ilgili kriterler.

5 8.4.5.Performansın/Sonuçların Değerlendirilmesi Stratejik performans/sonuç değerlendirmesi, stratejik yönetimin son aşamasıdır. Değerlendirme, örgüt genelinde verilen tüm stratejik kararların gözden geçirilerek incelenmesi ve düzeltilmesi için, faaliyet sonuçlarına (performansa) ilişkin geri bildirimin kontrolünü içerir. David (2013), strateji değerlendirmenin üç temel faaliyeti içerdiğini belirtmiştir: Örgüt stratejisinin temelini oluşturan esasların incelenmesi. Beklenen sonuçlar ile gerçekleşen sonuçların karşılaştırılması. Performansın planlara uygun olmasını sağlayacak düzeltici faaliyetlerin gerçekleştirilmesi.

6 8.4.5.Performansın/Sonuçların Değerlendirilmesi Etkin bir değerlendirme sisteminin özellikleri şunlardır: Strateji değerlendirme faaliyetleri ekonomik olmalıdır. Çok fazla bilgi de, tıpkı çok az bilgi gibi yarar sağlamaz ve aşırı kontrol fayda yerine zarar verebilir. Stratejik değerlendirme faaliyetleri anlamlı olmalıdır. Özellikle işletme amaçlarına uygun faaliyetler gerçekleştirilmelidir. Değerlendirme faaliyetleri, zamanında bilgi sağlamalıdır. Değerlendirme faaliyetleri, neler olduğu konusunda gerçekçi bir resim ortaya koymalıdır. Faaliyetler, kararlara hükmetmemelidir.

7 8.4.5.Performansın/Sonuçların Değerlendirilmesi Düzenli izleme, yöneticilere hedeflere ulaşılamayacağı konusunda uyarı verir ve buna uygun olarak düzeltme yapmalarını sağlar. Belirli aralıklar yerine sürekli değerlendirme, süreç kıyaslamasını kolaylaştırmaktadır. Günümüzde strateji değerlendirmesinin çok daha zor olmasının nedenleri: Çevresel faktörlerdeki karmaşıklığın dramatik artışı. Geleceği doğru olarak tahmin edebilmenin gittikçe güçleşmesi. Değişken sayısındaki önemli artış. En iyi planların bilehızla demode olabilmesi. Hem yerel, hem de küresel çevrede meydana gelen olaylardaki artış. Kesin şartlar altında plan yapabilme süresinin azalması.

8 8.4.5.Performansın/Sonuçların Değerlendirilmesi Başarılı stratejiler, gerektiğinde düzeltici faaliyetlerin hem sabır hem de isteklilikle yapılmasını gerektirir. Stratejik esaslar gözden geçirilirken aşağıdaki sorular örgüte yardımcı olabilecektir: Rakip işletmelerin stratejilerimize tepkisi nedir? Rakiplerimizin stratejilerinde ne tür değişiklikler oldu? Rakiplerimizin güçlü ve zayıf yönlerinde ne tür değişiklikler oldu? Rakiplerimiz, neden önemli stratejik değişiklikler yapmakta? Neden kimi rakiplerin stratejileri, diğerlerinden daha başarılı? Rakiplerimiz, mevcut pazar pozisyonlarından ve karlılıklarından ne ölçüde memnun? Rakiplerimizle daha etkin bir şekilde nasıl işbirliği yapabiliriz?

9 8.4.5.Performansın/Sonuçların Değerlendirilmesi Stratejiler değerlendirilirken sorulması gerekenler ise şu şekildedir: Güçlü yönlerimiz, hala güçlü yönlerimiz mi? Güçlü yönlerimize eklemeler yapabildik mi? Yaptıysak, ne tür eklemeler? Zayıf yönlerimiz hala zayıf yönlerimiz mi? Şu anda başka zayıf yönlerimiz de var mı? Varsa nelerdir? Dış çevredeki fırsatlar, hala fırsat olarak bulunmakta mıdır? Şu anda başka fırsatlar da bulunmakta mıdır? Varsa nelerdir? Dış çevredeki tehditler hala devam etmekte mi? Yeni tehditler ortaya çıkmış mıdır? Varsa nelerdir? Düşmanca bir ele geçirmeye karşı savunmasız mıyız?

10 8.4.5.Performansın/Sonuçların Değerlendirilmesi Stratejileri değerlendirirken anlamlı çıkarımlar elde etmek için nicel (kantitatif) kriterlerden yararlanmak gerekir. Bununla birlikte bu nicel kriterler uzun vadeli amaçlar yerine yıllık amaçlara yöneldikleri, farklı hesap yöntemleri farklı sonuçlar verdiği ve nicel kriterler belirlenirken çoğunlukla sezgisel yargıların işin içine girdiği unutulmamalıdır. Stratejistlerin kullandığı nicel üçtemel karşılaştırma kriteri şunlardır: Örgütün farklı zaman aralıklarındaki performanslarının karşılaştırılması. Örgütün performansının rakip işletmelerin performanslarıyla karşılaştırılması. Örgütün performansının sektör ortalamasıyla karşılaştırılması.

11 8.4.5.Performansın/Sonuçların Değerlendirilmesi Gerçekleştirilen bu karşılaştırmaların sonucuna göre, olumlu yönde anlamlı farklılık (varyans) görülebileceği gibi, olumsuz yönde bir farklılık da tespit edilebilir. Arzu edilmeyen bu olumsuz farklılıklara yönelik, alınabilecek düzeltici önlemler şu şekildedir: Örgüt yapısının değiştirilmesi. Anahtar rol üstlenen kişi veya kişilerin değiştirilmesi. Bir bölümün elden çıkarılması. Örgütün vizyon ve/veya misyonunun değiştirilmesi. Amaçların revize edilmesi.

12 8.4.5.Performansın/Sonuçların Değerlendirilmesi Stratejilerin değiştirilmesi. Yeni politikalar belirlenmesi. Yeni performans teşviklerinin devreye sokulması. Sermaye artırımı. Satış elemanlarının, çalışanların ve/veya yöneticilerin artırılması veya azaltılması. Kaynakların daha farklı bir şekilde tahsis edilmesi. Kimi işletme faaliyetlerinin dış kaynak kullanılarak gerçekleştirilmesi veya tekrardan işletme içine alınması.

13 8.5.Stratejik Yönetim Sürecinde Kullanılan Bazı Araçlar Bu kısımda, yöneticilerin stratejik yönetim süreci kapsamında, özellikle strateji oluşturma ve uygulama aşamalarında faydalandıkları bazı araçlar (analizler) kısaca açıklanacaktır. Bu kapsamda, özellikle literatürde sıkça söz edilen bazı portföy matrislerinin üzerinde durulacaktır. İlk olarak bahsedilmesi gereken, portföy analizlerinin ürün yaşam eğrisi ile yakından ilişkili olduğudur. Portföy analizlerinin, öncelikle pazarlama literatürü ile de yakından ilişkili olduğu belirtilmelidir. Bu kapsamda ilk olarak, ürün yaşam eğrisinin kısaca açıklanmasında yarar bulunmaktadır.

14 8.5.Stratejik Yönetim Sürecinde Kullanılan Bazı Araçlar Ürün yaşam eğrisi, bir işletmenin sahip olduğu ürünlerin de, tıpkı insanlar gibi bir yaşama sahip olduğunu temel almaktadır. Ürün veya hizmet yaşamının her döneminde (giriş, büyüme, olgunluk, düşme gibi), uygulanması gereken stratejiler farklılaşacaktır. Şekil 8.5: Ürün Yaşam Eğrisi

15 8.5.Stratejik Yönetim Sürecinde Kullanılan Bazı Araçlar Portföy analizi, işletme stratejilerinin seçiminde yol göstermesi amacıyla, her bir farklı stratejik iş biriminin (SİB) çeşitli ölçütlere göre değerlendirilmesi ve bunların gelecekte işletmeye sağlayabileceği faydanın tahmin edilmesi sürecidir. Analiz, işletmenin birçok ürünü olduğunu ve bu ürünlerin her birinin ürün yaşamlarının farklı dönemlerinde olduğunu temel alır. Stratejik iş birimi, ayrı bir misyonu, amacı, pazarı ve rakipleri olan; kârlılık, maliyet vb. açıdan değerleme yapılabilen birimlerdir ve bu birimler bir ürün, ürün dizisi veya marka olabilir. İşletme portföyünün analizinde her bir stratejik iş biriminin çeşitli kriterler ışığında işletmeye katkıları ve yükleri incelenir, mevcut ve geleceğe yönelik satış, kâr, büyüme vb. tahminleri yapılır, işletmeye yük olduğu ve bu yükün daha fazla taşınmasının gereksiz olduğu düşünülen SİB temizlenir.

16 8.5.1.Boston Danışma Grubu Matrisi En temel portföy analizlerinden birisini Boston Danışma Grubu geliştirmiştir. Boston danışma grubu matrisinin ana fikri, işletmenin elindeki portföyü dengede tutarak ve akıllıca kullanarak kimi girişimlerin fazla nakit getirmesini sağlamak ve bu sayede desteklenmesi gereken diğer bazı girişimler için kaynak yaratmaktır. Bu matrisin dikey ekseni pazarın büyüme oranını göstermekte, yatay ekseni, her stratejik iş biriminin pazar payının, en büyük rakibe oranla göreli pazar payını vermektedir. Belirli bir stratejik iş birimi için, hâkim bir strateji izleyip izlememek, işletmenin pazar liderliğini ele geçirme yeteneğine, o pazar için tahmin edilen rekabet yoğunluğuna ve bu pazarda büyüme sağladığı takdirde elde edeceği nakdin bol olmasına göre değişecektir.

17 8.5.1.Boston Danışma Grubu Matrisi Yüksek Göreli Pazar Payı Düşük %20 Yüksek Yıldızlar Soru İşaretleri (?) Pazar Büyüme Hızı %10 Düşük 0 Nakit İnekleri 10x Köpekler 1x 0,1x Tablo 8.4: Boston Danışma Grubu Matrisi

18 Yıldızlar. Büyüyen pazarlarda yüksek pazar payına sahip stratejik iş birimleridir. Bu ürün/ürünler, ilgili pazarda liderdir. Yıldızların lider konumda olması, onların işletmeye fazla miktarda nakit getirdiklerine işaret etmez. Yıldızın önemi, onun büyüme potansiyeli ve ileride sağlayacağı ümit edilen önemli kârlılıktır. Pazar payı büyümesi azaldığında ve önemli nakit sağladığında, nakit ineğine dönüşecektir. Bu birimlere yönelik yatırımlara devam etmek gerekmektedir Boston Danışma Grubu Matrisi Soru İşaretleri. Büyüyen pazarlarda düşük pazar payına sahip stratejik iş birimlerini gösterir. Bunlara sorunlu çocuk (problem child) da denilmektedir. Bu tür gruptaki birimler risk taşır. Yıldız olabilecekleri gibi başarısız da olabilirler. İşletme nakit ineklerinden elde ettiği geliri soru işaretlerine yatırarak (makine, personel, teknoloji, tesis vb.) onları yıldız konumuna getirmeye çaba harcar.

19 8.5.1.Boston Danışma Grubu Matrisi Nakit İnekleri. Büyüme hızı düşük olan pazarda yüksek pazar payına sahip stratejik iş birimleridir. Her yıldız, bir süre sonra nakit ineğine dönüşür. Nakit ineği denmesinin sebebi, işletmeye önemli miktarda para sağlamasıdır. Artık reklam ve yatırıma önemli pay ayrılması gerekmemektedir. Buradan sağlanan süt (para), işletmenin diğer birimlerini beslemek (desteklemek) için kullanılacaktır. Köpekler. Her stratejik birimin bir süre sonra köpek (nakit yutucu) konumuna düşeceği düşünülür. Bu stratejik birimler, düşük büyüme oranına sahip pazarlarda düşük paya sahiptirler. Performansları düşüktür ve elden çıkarılmaları veya paraya çevrilmeleri düşünülebilir. Bu tür ürünler genellikle kâr getirmemekte, hatta zarar etmektedirler ve hak etmedikleri halde yönetimin önemli zamanını alırlar.

20 8.5.2.General Electric Matrisi Dokuz hücreli matris, endüstri çekiciliği-girişimin gücü matrisi gibi isimlerle de anılan bu matris, General Electric tarafından McKinsey firmasının danışmanlığında geliştirilmiştir. Eren (1990) bu matrise, trafik lambası matrisi demektedir. Bu portföy değerleme matrisi, endüstri çekiciliği ve işletmenin gücü olmak üzere iki boyuttan oluşmaktadır ve her iki boyut, kendi içinde düşük, orta ve yüksek olmak üzere üç dereceye ayrılmaktadır. Dolayısıyla stratejik iş birimleri için matriste, dokuz ayrı alan bulunmaktadır. Endüstri çekiciliği boyutunun değişkenlerini, pazarın büyüklüğü, pazarın büyüme hızı, sektörün kâr marjı, rekabet yoğunluğu, teknolojik gereksinimler, enerji gereksinimi ve çevresel faktörlerin ağırlığı ile durumu oluşturur. İşletmenin gücünü, göreli pazar payı, kâr marjı, teknolojik kapasitesi, ürün kalitesi, marka sadakati, AR-GE performansı, rekabet üstünlüğü, sahip olduğu saygınlık ve yönetim kalitesi gibi unsurlar oluşturur.

21 8.5.2.General Electric Matrisi Endüstrinin Çekiciliği Yüksek Orta Düşük 5,00 3,67 2,33 İşletmenin Gücü Yüksek Orta Düşük Yatırım yap, büyüme stratejisi uygula (2) Yatırım yap, büyüme stratejisi uygula (3) Performansı izle, seçici stratejiler uygula ve kazanca yönel (4) Yatırım yap, büyüme stratejisi uygula (1) Performansı izle, seçici stratejiler uygula ve kazanca yönel (5) Büyüme ve yatırım yapma, tasfiyeyi ve eldekini nakite çevirmeyi düşün (9) Performansı izle, seçici stratejiler uygula ve kazanca yönel (6) Büyüme ve yatırım yapma, tasfiyeyi ve eldekini nakite çevirmeyi düşün (7) Büyüme ve yatırım yapma, tasfiyeyi ve eldekini nakite çevirmeyi düşün (8) 1,00 5,00 3,67 2,33 1,00 Tablo 8.5: General Electric Matrisi

22 8.5.2.General Electric Matrisi İşletme, her iki boyut için, uygun faktörleri değerlemeye alarak 1 ile 5 arasında puanlar verir ve stratejik iş birimlerinin matris içindeki konumunu belirler. Bununla birlikte, her bir kriter için belirlenen faktörlerin ağırlıklarının da objektif bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Böylece ağırlıklı puanlar çarpılır ve her birim için, her bir kritere ait matristeki değer bulunur. Tablo 8.5 den de izlenebileceği gibi 1, 2 ve 3 no lu alanlar, işletmenin büyümesine olanak tanıyan, yatırım yapabileceği stratejik iş birimlerinin bulunduğu; 4, 5 ve 6 no lu alanlar, işletmenin dikkatli bir değerlendirme yapmasını gerektiren, çekicilik ve üstünlük bakımından orta derecedeki stratejik iş birimlerinin bulunduğu; 7, 8 ve 9 no lu alanlar ise, diğerlerine oranla çok daha zayıf durumda bulunan, muhtemelen elden çıkarılabilecek ve nakite dönüştürülmesi gereken stratejik iş birimlerinin bulunduğu alanlardır.

23 8.5.2.General Electric Matrisi Eren (1990) 1, 2 ve 3 no lu bölgelerin yeşil ışığı; 4, 5 ve 6 no lu bölgelerin sarı ışığı; 7, 8 ve 9 no lu bölgelerin ise işletme açısından kırmızı ışığı temsil ettiğini söylemektedir. Yüksek 5,00 İşletmenin Gücü Yüksek Orta Düşük Yatırım yap, büyüme stratejisi uygula (2) Yatırım yap, büyüme stratejisi uygula (1) Performansı izle, seçici stratejiler uygula ve kazanca yönel (6) Endüstrinin Çekiciliği Orta 3,67 Yatırım yap, büyüme stratejisi uygula (3) Performansı izle, seçici stratejiler uygula ve kazanca yönel (5) Büyüme ve yatırım yapma, tasfiyeyi ve eldekini nakite çevirmeyi düşün (7) Düşük 2,33 Performansı izle, seçici stratejiler uygula ve kazanca yönel (4) Büyüme ve yatırım yapma, tasfiyeyi ve eldekini nakite çevirmeyi düşün (9) Büyüme ve yatırım yapma, tasfiyeyi ve eldekini nakite çevirmeyi düşün (8) 1,00 5,00 3,67 2,33 1,00

24 8.5.2.General Electric Matrisi Özet olarak bu model, diğer modellerle karşılaştırıldığında daha dinamik bir model olarak öne çıkmakta ve diğerlerine yapılan statik eleştirisi, buna yapılamamaktadır. Pazarın büyüklüğü, pazar içindeki pay, ürünün ve pazarın geleceği görülebilmekte, ona uygun olarak da strateji geliştirilmesine olanak sağlamaktadır. Matematiksel olarak nokta hesabıyla, ürün konumlandırması yapılabilmektedir.

25 8.5.3.Ürün/Pazar Matrisi İşletme veya stratejik iş birimi düzeyinde stratejik analiz ve büyüme-gelişme seçeneklerinin incelenmesi konusundaki öncü modellerin başında, Ansoff tarafından 1965 yılında gerçekleştirilen ve büyüme stratejilerini inceleyen araştırma verilebilir. Ansoff tarafından geliştirilen bu matris, pazar ve ürün olmak üzere iki boyuttan oluşmakta ve strateji türleri kısmında da açıklanan büyüme stratejisi kapsamında dört yöntem önermektedir. PAZAR Mevcut Pazar Yeni Pazar Mevcut Ürün Pazara Girme Pazar Geliştirme ÜRÜN Yeni Ürün Ürün Geliştirme Çeşitlendirme Tablo 8.6: Ansoff un Ürün/Pazar Matrisi

26 8.5.3.Ürün/Pazar Matrisi Pazara girme (nüfus etme) stratejisinin temeli, mevcut ürünlerle mevcut pazarlarda büyümektir (pazar payını artırma). Bu kapsamda fiyatlar düşürülebilir, tutundurma çabaları artırılabilir ve dağıtım kanalı güçlendirilir. Müşterilerin daha fazla satın almalarına odaklanılır. Pazar geliştirme stratejisinde işletme, mevcut ürünleriyle yeni pazarlarda büyümeyi hedefler. Ulusal veya uluslararası yeni coğrafik alanlar hedeflenir, yeni pazar dilimlerinin peşine düşülür (örneğin, yaş, gelir veya yaşam tarzı gibi) veya ürünün yeni kullanım alanları bulunur.

27 8.5.3.Ürün/Pazar Matrisi Ürün geliştirme stratejisinde mevcut pazarlarda yeni ürünlerle büyüme amaçlanır. İşletme yeni ürün geliştirerek veya ürünlerinde birtakım değişikliklere giderek mevcut pazarlarda büyümeyi amaçlar. Bu sayede işletme mevcut pazarlarını güvence altına tutmaya devam etmektedir. Çeşitlendirme stratejisinde işletme, yeni ürünlerle yeni pazarlarda büyümeyi amaçlar. Bu strateji, diğerlerine oranla uygulanması çok daha zor olan ve işletme kaynaklarının maksimum seviyede kullanılmasını gerektiren bir stratejidir ve üç şekilde meydana gelebilir: Yatay Entegrasyon. İşletme kendi iş kolunu tamamlayıcı ve/veya onunla bağlantılı işlere girer ve mevcut yetenekleri ile kaynaklarını kullanma fırsatı yakalar. Örnek olarak, kredi kuruluşunun sigortacılık sektörüne girmesi verilebilir. Dikey Entegrasyon. Örgütün ürün veya hizmet sürecinde bir önceki veya sonraki aşamalarda faaliyet göstermesidir. Örneğin, kullanılan malzemelerin tedarik edilmesi yerine işletme tarafından üretilmesi veya üretici işletmenin dağıtım sektörüne de girmesi gibi. İlişkisiz Çeşitlendirme. İşletmenin mevcut sektörü dışındaki sektörlerde yeni ve farklı pazarlara yönelik faaliyette bulunmasıdır. Örneğin, teknoloji sektöründe faaliyet gösteren bir işletmenin gıda sektörüne veya turizm sektörüne girmesi gibi.

28 Teşekkürler

Bölüm 8. Üst Yönetim Stratejileri : Kurumsal Stratejiler

Bölüm 8. Üst Yönetim Stratejileri : Kurumsal Stratejiler Bölüm 8 Üst Yönetim Stratejileri : Kurumsal Stratejiler Temel stratejiler, işletmelerin her yönetim düzeyinde uygulanır. Ama değişik yönetim düzeylerinde uygulanan temel stratejilerde amaç, alan ve bakış

Detaylı

SPORDA STRATEJİK YÖNETİM

SPORDA STRATEJİK YÖNETİM SPORDA STRATEJİK YÖNETİM 8.Ders Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER 1 STRATEJİK YÖNETİM 2 STRATEJİ DEĞERLENDİRME VE KONTROL Stratejik yönetim sürecinin son evresi seçilen stratejinin değerlendirilmesi, değerlendirme

Detaylı

01.01.2013. Üst Yönetim Stratejileri : Kurumsal Stratejiler. Üst Düzey / Kurumsal Stratejiler. Kurumsal Stratejiler (Corporate Level)

01.01.2013. Üst Yönetim Stratejileri : Kurumsal Stratejiler. Üst Düzey / Kurumsal Stratejiler. Kurumsal Stratejiler (Corporate Level) Temel stratejiler, işletmelerin her yönetim düzeyinde uygulanır. Ama değişik yönetim düzeylerinde uygulanan temel stratejilerde amaç, alan ve bakış açıları farklı olabilir. Kurumsal Stratejiler (Corporate

Detaylı

Bölüm 8. Üst Yönetim Stratejileri : Kurumsal Stratejiler Kurumsal Stratejiler (Corporate Level)

Bölüm 8. Üst Yönetim Stratejileri : Kurumsal Stratejiler Kurumsal Stratejiler (Corporate Level) Bölüm 8 Üst Yönetim Stratejileri : Kurumsal Stratejiler Temel stratejiler, işletmelerin her yönetim düzeyinde uygulanır. Ama değişik yönetim düzeylerinde uygulanan temel stratejilerde amaç, alan ve bakış

Detaylı

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 14 Mart 2014

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 14 Mart 2014 Haşmet GÖKIRMAK Yard. Doç. Dr. 14 Mart 2014 Bu Bölümde Stratejik Planlamanın Aşamaları Şirket seviyesinde Bölüm, ürün ve pazar seviyesinde Şirket Misyonunun belirlenmesi Şirket amaç ve hedeflerinin belirlenmesi

Detaylı

Bölüm 2. Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları. Stratejik Yönetim Süreci

Bölüm 2. Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları. Stratejik Yönetim Süreci Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları Stratejik Yönetim Süreci Stratejik Yönetim Süreci, İşletmenin uzun dönemde yaşamını devam ettirmesine ve sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlamasına yönelik

Detaylı

Bölüm 2. Stratejik Yönetim Süreci. ve Unsurları. Stratejik Yönetim Süreci. Stratejik Yönetim Süreci nin Evreleri

Bölüm 2. Stratejik Yönetim Süreci. ve Unsurları. Stratejik Yönetim Süreci. Stratejik Yönetim Süreci nin Evreleri Stratejik Yönetim Süreci Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları Stratejik Yönetim Süreci, İşletmenin uzun dönemde yaşamını devam ettirmesine ve sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlamasına yönelik

Detaylı

Stratejik Pazarlama Planlaması. Tolga DURSUN

Stratejik Pazarlama Planlaması. Tolga DURSUN Stratejik Pazarlama Planlaması Tolga DURSUN 1 İŞLETME YÖNETİM SÜRECİ PLANLAMA UYGULAMA DENETLEME o Amaçları Belirleme o Strateji ve taktikleri belirleme Örgütleme Kadrolama Yürütme Performans sonuçlarını

Detaylı

Stratejik Pazarlama 4. Hafta. Doç. Dr. Hayrettin Zengin

Stratejik Pazarlama 4. Hafta. Doç. Dr. Hayrettin Zengin Stratejik Pazarlama 4. Hafta Doç. Dr. Hayrettin Zengin İşletme Analizi İşletme Analizi Nedir? İşletme Analizi Neleri Kapsar? Değer Nedir? Değer Yaratma ve Organizasyonel Yetenekler Porter organizasyonel

Detaylı

Amaç. Planlama. Plan Stratejik Pazarlama Yönetim İle İlgili Temel Kavramlar STRATEJİK PAZARLAMA YÖNETİMİ. IV. Bölüm

Amaç. Planlama. Plan Stratejik Pazarlama Yönetim İle İlgili Temel Kavramlar STRATEJİK PAZARLAMA YÖNETİMİ. IV. Bölüm IV. Bölüm STRATEJİK PAZARLAMA YÖNETİMİ Akdeniz University, Pazarlama Bölümü 1 Stratejik Pazarlama Yönetim İle İlgili Temel Kavramlar Akdeniz Üniversity, Pazarlama Bölümü 2 Stratejik Yönetimle İlgili Temel

Detaylı

HEDEF PAZAR SEÇİMİ STRATEJİLERİ

HEDEF PAZAR SEÇİMİ STRATEJİLERİ HEDEF PAZAR SEÇİMİ STRATEJİLERİ Farklılaştırılmamış Pazarlama ya da TÜM PAZAR stratejisi ; Yoğunlaştırılmış Pazarlama ya da TEK BÖLÜM stratejisi ; Farklılaştırılmış Pazarlama ya da ÇOK BÖLÜM stratejisi.

Detaylı

Exit Plan Çıkış Stratejisi

Exit Plan Çıkış Stratejisi Exit Plan Çıkış Stratejisi 2 İçindekiler Proje yaklaşımı ve kapsamı Projeye genel bakış Proje adımları ve ürünler Aksiyon planı ve performans kriterleri Proje organizasyonu 3 Proje yaklaşımı ve kapsamı

Detaylı

Bölüm 2. Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları

Bölüm 2. Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları Stratejik Yönetim Süreci İşletmenin uzun dönemde yaşamını devam ettirmesine ve sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlamasına yönelik tüm bilgi toplama, analiz,

Detaylı

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü. Selma Kalyoncuoğlu, Ph.D.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü. Selma Kalyoncuoğlu, Ph.D. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ISLE 306 Pazarlama Stratejileri Bahar 2018 Selma Kalyoncuoğlu, Ph.D. Ofis: Gazi Üniversitesi, İİBF, İşletme Bölümü, 2. Kat, Oda No:

Detaylı

İnovasyon Portföyü Genelinde Risk Değerlendirmesi

İnovasyon Portföyü Genelinde Risk Değerlendirmesi DAY İnovasyon Portföyü Genelinde Risk Değerlendirmesi Risk matrisi* Bu araç bir şirketin inovasyon portföyü genelindeki risk dağılımını açığa çıkarır. Her inovasyon Projeleri Matris Üzerinde Konumlandırma

Detaylı

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI Dersin Kodu Kredisi Dersin Niteliği İŞL 601 Pazarlama Teorileri 3 Zorunlu İŞL 603 Finansman Teorisi 3 Zorunlu İŞL 605 Uluslararası

Detaylı

İnovasyon Projelerinin Stratejik Yönetimi. Dr. Merih Pasin

İnovasyon Projelerinin Stratejik Yönetimi. Dr. Merih Pasin İnovasyon Projelerinin Stratejik Yönetimi Dr. Merih Pasin 8.11.2018 ORTAK Dil ve Algı Eksikliği BÜTÜNSEL Yaklaşım Eksikliği STRATEJİK Yaklaşım Eksikliği ODAKLANMA Eksikliği ÜST YÖNETİM Sahiplenme Yetersizliği

Detaylı

Bölüm 5. Çevre Unsurlarının Ölçülmesi ve Durum Belirleme Matrisleri Ülgen&Mirze Genel Çevre Ölçümleme Teknikleri

Bölüm 5. Çevre Unsurlarının Ölçülmesi ve Durum Belirleme Matrisleri Ülgen&Mirze Genel Çevre Ölçümleme Teknikleri Bölüm 5 Çevre Unsurlarının Ölçülmesi ve Durum Belirleme Matrisleri Genel Çevre Ölçümleme Teknikleri Çevresel Unsurun Olasılık Derecesi, Çevresel Unsurun İşletmeye Etki Derecesi, Çevresel Unsurun İşletme

Detaylı

OLGUNLUK DÖNEMİ İÇİN PAZARLAMA STRATEJİSİ. XII. Bölüm. Doç. Dr. Olgun Kitapcı. Olgunluk Dönemi için Pazarlama Stratejileri

OLGUNLUK DÖNEMİ İÇİN PAZARLAMA STRATEJİSİ. XII. Bölüm. Doç. Dr. Olgun Kitapcı. Olgunluk Dönemi için Pazarlama Stratejileri XII. Bölüm OLGUNLUK DÖNEMİ İÇİN PAZARLAMA STRATEJİSİ Akdeniz Üniversitesi, Pazarlama Bölümü 23.10.2016 1 pazar faaliyetlerinin zorluk katsayısının arttığı Olgunluk Dönemi için Pazarlama Stratejileri F

Detaylı

1.2. İLERİ GÖRÜŞ, GÖREV VE AMAÇLAR ÖĞRENME VE DENEYİM EĞRİLERİ

1.2. İLERİ GÖRÜŞ, GÖREV VE AMAÇLAR ÖĞRENME VE DENEYİM EĞRİLERİ İÇİNDEKİLER GİRİŞ ----------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Bölüm 1: YÖNETİM STRATEJİSİ -----------------------------------------------------------------

Detaylı

DSK nın Ortaya Çıkışı ve Gelişimi

DSK nın Ortaya Çıkışı ve Gelişimi Balanced Scorecard DSK nın Ortaya Çıkışı ve Gelişimi Bu yöntemin ortaya çıkışı 1990 yılında Nolan Norton Enstitüsü sponsorluğunda gerçekleştirilen, bir yıl süren ve birçok şirketi kapsayan Measuring performance

Detaylı

KARİYER YÖNETİMİ. Kariyer teorisi iki nokta üzerinde odaklanmaktadır. Öğr. Grv.. M. Volkan TÜRKER

KARİYER YÖNETİMİ. Kariyer teorisi iki nokta üzerinde odaklanmaktadır. Öğr. Grv.. M. Volkan TÜRKER KARİYER YÖNETİMİ Öğr. Grv.. M. Volkan TÜRKER 7 KARİYER YÖNETİMİ Kariyer, bireyin mesleği ile ilgili pozisyonları, çalışma hayatı boyunca peş peşe kullanması ve organizasyonun üst kademelerine doğru ilerlemesidir.

Detaylı

İŞLETME POLİTİKASI (Stratejik Yönetim Süreci)

İŞLETME POLİTİKASI (Stratejik Yönetim Süreci) İŞLETME POLİTİKASI (Stratejik Yönetim Süreci) İşletmenin uzun dönemde yaşamını devam ettirmesine ve sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlamasına yönelik bilgi toplama, analiz, seçim, karar ve uygulama

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. İhracat Planı Hazırlanması Süreci

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. İhracat Planı Hazırlanması Süreci Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr İhracat Planı Hazırlanması Süreci 2013 İHRACAT PLANI HAZIRLANMASI SÜRECİ İhracat Planı Neden Hazırlanır? İhracattan ne beklendiğinin belirlenmesi, İhracat amaçlarına

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER YÖNETİMİNDE PLANLAMA

HALKLA İLİŞKİLER YÖNETİMİNDE PLANLAMA PLANLAMA HALKLA İLİŞKİLER YÖNETİMİNDE PLANLAMA Planlama, düzenlenecek faaliyetin gerektirdiği bütün işlerin önceden dir. Bir kararlar sistemidir. Arş.Gör. Murat Uygurtaş Planlama, seçilen amaç/amaçlar

Detaylı

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr Süreç Danışmanlığı KPMG Türkiye kpmg.com.tr 2 Süreç Danışmanlığı Süreçlerinizin kontrolü sizin elinizde Sürecinizin tam potansiyeline ulaşmasını sağlayın! Günümüzde teknolojinin ve ihtiyaçların hızlı bir

Detaylı

Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi EDM Yönetimi FİYAT STRATEJİLERİ. CEM KÜÇÜKTEPEPINAR Temmuz 2016

Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi EDM Yönetimi FİYAT STRATEJİLERİ. CEM KÜÇÜKTEPEPINAR Temmuz 2016 Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi EDM Yönetimi FİYAT STRATEJİLERİ CEM KÜÇÜKTEPEPINAR 25-30 Temmuz 2016 Herşey satın alanların ödeyeceği kadar değerlidir. Syrus Her pazarda iki enayi vardır. Biri çok az

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM RECAİ COŞKUN

STRATEJİK YÖNETİM RECAİ COŞKUN STRATEJİK YÖNETİM RECAİ COŞKUN I- Stratejik Yönetime Genel Bakış Tanım, Kapsam, Süreç Stratejik ve Stratejik Yönetim Tanımları Strateji, bir örgütün uzun vadeli hedeflerini tayin etmesi, bunlara ulaşmak

Detaylı

İŞLETME POLİTİKASI (Stratejik Yönetim Süreci)

İŞLETME POLİTİKASI (Stratejik Yönetim Süreci) İŞLETME POLİTİKASI (Stratejik Yönetim Süreci) İşletmenin uzun dönemde yaşamını devam ettirmesine ve sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlamasına yönelik bilgi toplama, analiz, seçim, karar ve uygulama

Detaylı

Bölüm 1. Stratejik Yönetim İlgili Terim ve Kavramlar. İşletme Yönetimi. Yönetim ve Stratejik Yönetim. Yönetim, bir işletmenin ve örgütün amaçlarını

Bölüm 1. Stratejik Yönetim İlgili Terim ve Kavramlar. İşletme Yönetimi. Yönetim ve Stratejik Yönetim. Yönetim, bir işletmenin ve örgütün amaçlarını Bölüm 1 Stratejik Yönetim İlgili Terim ve Kavramlar Ülgen & Mirze 2004 Yönetim ve Stratejik Yönetim İşletme Yönetimi Örgüt İki veya daha fazla bireyin amaçlarını gerçekleştirmek için bir araya gelerek

Detaylı

KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM. Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen

KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM. Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM SEVGİ ÖÇVER Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen 1 Stratejik yönetim, uzun vadeli planlamalar ve kararlar ile konaklama isletmelerinin en üst düzeyde etkin ve verimli

Detaylı

Yrd.Doç.Dr.Habil GÖKMEN

Yrd.Doç.Dr.Habil GÖKMEN Yrd.Doç.Dr.Habil GÖKMEN Risk Kavramı Amaç ve hedeflerin gerçekleşmesini olumsuz etkileyebileceği değerlendirilen olay veya durumlar risk olarak tanımlanır. Amaç ve hedefler üzerinde olumlu etkide bulunabileceği

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ KISA ÖZET WWW.KOLAYAOF.COM DİKKAT Burada ilk 4 sayfa gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 2 ÜNİTELER; 1.İnsan Kaynakları Yönetimi ve Örgütlenmesi:

Detaylı

SPORDA STRATEJİK YÖNETİM. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER

SPORDA STRATEJİK YÖNETİM. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER SPORDA STRATEJİK YÖNETİM Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER 1 STRATEJİK YÖNETİMLE İLGİLİ KAVRAMLAR Stratejik Yönetimi Öne Çıkartan Gelişmeler İşletmenin Temel Yetenekleri Stratejik Yönetimin Gelişimi Stratejik Düşünme

Detaylı

Bölüm 5. Çevre Unsurlarının Ölçülmesi ve Durum Belirleme Matrisleri

Bölüm 5. Çevre Unsurlarının Ölçülmesi ve Durum Belirleme Matrisleri Bölüm 5 Çevre Unsurlarının Ölçülmesi ve Durum Belirleme Matrisleri Genel Çevre Ölçümleme Teknikleri Çevresel Unsurun Olasılık Derecesi, Çevresel Unsurun İşletmeye Etki Derecesi, Çevresel Unsurun İşletme

Detaylı

4. İşletmelerde Büyüme

4. İşletmelerde Büyüme 4. İşletmelerde Büyüme Fırsatlar Büyüme işletmelerin rekabet ortamında varlığını sürdürebilmesi için gerekli temel unsurdur. Uygun bir büyüme hızı işletme sahiplerinin varlığının hızlı bir şekilde artmasını

Detaylı

PAZARLAMA YÖNETİMİ Şubat 2018

PAZARLAMA YÖNETİMİ Şubat 2018 Şubat 2018 Geçmişten günümüze pazarlama hangi evrelerden geçti? Pazarlama stratejisinin adımları nelerdir? Tüketici çeşitleri ve satın almaya etki eden faktörler nelerdir? Pazarlama yönetiminde trendler

Detaylı

MerSis. Bilgi Teknolojileri Bağımsız Denetim Hizmetleri

MerSis. Bilgi Teknolojileri Bağımsız Denetim Hizmetleri MerSis Bağımsız Denetim Hizmetleri risklerinizin farkında mısınız? bağımsız denetim hizmetlerimiz, kuruluşların Bilgi Teknolojileri ile ilgili risk düzeylerini yansıtan raporların sunulması amacıyla geliştirilmiştir.

Detaylı

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu 1- YENİLEŞİM YÖNETİMİ / LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda vizyonu oluştururlar, Strateji ve politikaları tanımlarlar, Farkındalık

Detaylı

1-İşletme kavramını tanımlayarak, işletmenin amaçlarını açıklayınız. 2-Yönetim kavramını tanımlayarak, yönetimin işlevlerini açıklayınız.

1-İşletme kavramını tanımlayarak, işletmenin amaçlarını açıklayınız. 2-Yönetim kavramını tanımlayarak, yönetimin işlevlerini açıklayınız. 1-İşletme kavramını tanımlayarak, işletmenin amaçlarını İşletme: Üretim faktörlerini planlı ve sistemli bir şekilde bir araya getirerek mal yada hizmet üretimi amacı güden üretim birimine işletme denir.

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi

Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik zinciri boyunca tedarik ve zinciri içinde müşteri tatmin düzeyini

Detaylı

2015 Yılı Mali Sonuçlarının Değerlendirilmesi -Olağan Genel Kurul Toplantısı-

2015 Yılı Mali Sonuçlarının Değerlendirilmesi -Olağan Genel Kurul Toplantısı- Yılı Mali Sonuçlarının Değerlendirilmesi -Olağan Genel Kurul Toplantısı- 31 Mart 2016 Yılı Değerlendirmesi Aktiflerin dağılımı müşteri kaynaklı olmaya devam ediyor Aktiflerin Dağılımı (%, Milyar TL) %16

Detaylı

Dikkat!... burada ilk ünite gösterilmektedir.tamamı için sipariş veriniz SATIŞ TEKNİKLERİ KISA ÖZET KOLAYAOF

Dikkat!... burada ilk ünite gösterilmektedir.tamamı için sipariş veriniz SATIŞ TEKNİKLERİ KISA ÖZET KOLAYAOF Dikkat!... burada ilk ünite gösterilmektedir.tamamı için sipariş veriniz SATIŞ TEKNİKLERİ KISA ÖZET KOLAYAOF 2 Kolayaof.com 0 362 2338723 Sayfa 2 İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE- PAZARLAMADA SATIŞIN YERİ VE ÖNEMİ.

Detaylı

BÜYÜME DÖNEMİ İÇİN PAZARLAMA STRATEJİLERİ BÜYÜYEN PAZARLARIN ÖZELLIKLERI. Büyüyen Pazarların Özellikleri. XI. Bölüm

BÜYÜME DÖNEMİ İÇİN PAZARLAMA STRATEJİLERİ BÜYÜYEN PAZARLARIN ÖZELLIKLERI. Büyüyen Pazarların Özellikleri. XI. Bölüm XI. Bölüm BÜYÜME DÖNEMİ İÇİN PAZARLAMA STRATEJİLERİ Akdeniz University, Pazarlama Bölümü 17.10.2016 1 BÜYÜYEN PAZARLARIN ÖZELLIKLERI 17.10.2016 Pazarlama Bölümü 2 Büyüyen pazarlar yeni rakiplerin piyasaya

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

Denetim & Yeminli Mali Müşavirlik SÜREKLİLİK İÇİN

Denetim & Yeminli Mali Müşavirlik SÜREKLİLİK İÇİN PH Bağımsız Denetim & Yeminli Mali Müşavirlik SÜREKLİLİK İÇİN İşletmelerin devamı ve gelişmeleri için, diğer işletmelerle rekabet edebilme güç ve yeteneğine sahip olmaları gerekmektedir. İşletme kültürünün

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 HAZIRLAYAN: MURAT KOÇAK Müfettiş KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Teftiş Kurulu

Detaylı

GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ

GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ Girişimcinin Gündemi GİRİŞİMCİLER VE KOBİ LER AÇISINDAN MARKA VE ÖNEMİ Günal ÖNCE Günümüzde markalara, Amerikan Pazarlama Birliği nin tanımladığının yanı sıra sadece sahip oldukları

Detaylı

İşletme Analizi. Ülgen&Mirze 2004

İşletme Analizi. Ülgen&Mirze 2004 İşletme Analizi Baraz, 2010 İşletme Analizi, İşletmenin içinde bulunduğu mevcut durumu, sahip olduğu varlıkları ve yetenekleri belirleme sürecidir. İşletmenin ne durumda olduğu ve nelere sahip olduğu bu

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili STRATEJİK YÖNETİM VE İŞLETME POLİTİKASI Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM 1. YETENEK KAVRAMI...3 1.1. Yeteneğin Tanımı...3 1.2. Yetenek Kavramının Tarihsel Gelişimi...7 1.3. Yetenek Kavramının İş Yaşamına Girmesi...8 1.3.1. Küreselleşme Olgusu...8

Detaylı

İnsan Kaynakları Yönetimi. Prof. Dr. Dursun BİNGÖL Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1. BÖLÜM

İnsan Kaynakları Yönetimi. Prof. Dr. Dursun BİNGÖL Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1. BÖLÜM İnsan Kaynakları Yönetimi Prof. Dr. Dursun BİNGÖL Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1. BÖLÜM Giriş Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş, İletişim ve bilgi işleme teknolojisindeki

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi

Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi -Tedarikçi Seçme Kararları- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Satın Alma Bir ișletme, dıșarıdan alacağı malzeme ya da hizmetlerle ilgili olarak satın alma (tedarik) fonksiyonunda beș

Detaylı

TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur?

TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur? TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur? BAŞVURU ÖNCESİ Ön Koşul: Müracaat eden markanın Türkiye de tescilinin yapılmış olması, yurtdışında da ibraz edeceği İş Planında belirtilecek hedef pazarlarının en

Detaylı

STRATEJİ FORMÜLASYONU

STRATEJİ FORMÜLASYONU STRATEJİ FORMÜLASYONU ULUSLARARASI STRATEJİLER Uluslararası Strateji Uluslararası düzeydeki dağınık iştiraklere ait faaliyetlerin birbirlerinden bağımsız biçimde ve aynı zamanda ana şirket ile min koordinasyon

Detaylı

Bölüm 3. Dış Çevre Analizi

Bölüm 3. Dış Çevre Analizi Bölüm 3 Dış Çevre Analizi 1 2 Çevre Analizi Ç E V R E A N A L İ Z İ D I Ş Ç E V R E İ Ç Ç E V R E Genel / Uzak Dış Çevre Analizi Sektör / Yakın Dış Çevre Analizi İşletme İçi Çevre Analizi Politik Uluslararası

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM-II

STRATEJİK YÖNETİM-II DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. STRATEJİK YÖNETİM-II (İŞL406U) KISA

Detaylı

İşletmelerin en temel iki fonksiyonu; mal ve hizmet üretmek ve üretilen mal ve hizmetleri pazarlamaktır. Üretim, mal veya hizmetlerin nasıl ortaya

İşletmelerin en temel iki fonksiyonu; mal ve hizmet üretmek ve üretilen mal ve hizmetleri pazarlamaktır. Üretim, mal veya hizmetlerin nasıl ortaya PAZARLAMA YÖNETİMİ İşletmelerin en temel iki fonksiyonu; mal ve hizmet üretmek ve üretilen mal ve hizmetleri pazarlamaktır. Üretim, mal veya hizmetlerin nasıl ortaya konulacağını; pazarlama ise hangi ürünlerin,

Detaylı

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014 Haşmet GÖKIRMAK Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014 Pazarlama nedir? Piyasa ve Müşteri İhtiyaçlarının Anlaşılması Müşteri Odaklı Pazarlama Stratejisi Bütünleşmiş Pazarlama Plan ve Programının Hazırlanması Müşteri

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ T.C. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi vturker@marmara.edu.tr 10. DERS İKY - Teknik (Fonksiyonel) Kapsamı 6. Fonksiyon: KARİYER YÖNETİMİ (DEVAMI) Kariyer Aşamaları (4 Adet)

Detaylı

ViZYON BELİRLEME ÇALIŞMASI. Hazırlayan: Mustafa YILMAZ- Uzman (PKB)

ViZYON BELİRLEME ÇALIŞMASI. Hazırlayan: Mustafa YILMAZ- Uzman (PKB) ViZYON BELİRLEME ÇALIŞMASI Hazırlayan: Mustafa YILMAZ- Uzman (PKB) Strateji seçimi İş konuşmak için bir kamp yerini seçen iki rakip firma yöneticisinin karşısına bir ayı çıkar. Yöneticilerden biri hemen

Detaylı

ÇEYREK SONUÇLARI 5 Mayıs 2016

ÇEYREK SONUÇLARI 5 Mayıs 2016 2016 1. ÇEYREK SONUÇLARI 5 Mayıs 2016 Uyarı Bu sunum, Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş ( Logo veya Şirket ) hakkında bilgi ve finansal tabloların analizinin yanı sıra, Şirket yönetiminin gelecekte gerçekleşmesini

Detaylı

Statejik Yönetim Çalıştayı

Statejik Yönetim Çalıştayı AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Statejik Yönetim Çalıştayı Dr. Ahmet TUNÇAY Atılım Üniversitesi Kurumsal Gelişim ve Planlama Koordinatörü 15 Aralık 2017 Stratejik Düşünce Şu an neredeyiz? Nereye varmak istiyoruz?

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ VİZYON BELGESİ (TASLAK) Türkiye 2053 Stratejik Lokomotif Sektörler MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ Millet Hafızası ve Devlet Aklının bize bıraktığı miras ve tarihî misyon, İstanbul un Fethinin

Detaylı

MerSis. Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri

MerSis. Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri MerSis Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri Bilgi Teknolojileri risklerinize karşı aldığınız önlemler yeterli mi? Bilgi Teknolojileri Yönetimi danışmanlık hizmetlerimiz, Kuruluşunuzun Bilgi

Detaylı

BÖLÜM KÜÇÜK İŞLETMELERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI

BÖLÜM KÜÇÜK İŞLETMELERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI BÖLÜM 10 -- KÜÇÜK İŞLETMELERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI DIŞ SORUNLAR Küçük işletmelerin gelişmekte olan ülkelerde önüne çıkan engeller aşağıdaki gibi listelenebilir: 1. Finansman sorunu - Kaynak çeşidi

Detaylı

DENGELİ KURUMSAL KARNE

DENGELİ KURUMSAL KARNE DENGELİ KURUMSAL KARNE M. Görkem Erdoğan 13 Mayıs 2016 Bu sunuya ve konunun pdf dosyasına, adresinden erişilebilir. İÇİNDEKİLER Dengeli Kurumsal Karne Nedir? Dengeli Kurumsal Karnenin Tarihi BSC Dörtlüsü

Detaylı

DENEME SINAVI A GRUBU / İŞLETME. 1. İşletmenin yapısal özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

DENEME SINAVI A GRUBU / İŞLETME. 1. İşletmenin yapısal özelliklerini şöyle sıralayabiliriz: DENEME SINAVI A GRUBU / İŞLETME 1 1. İşletmenin yapısal özelliklerini şöyle sıralayabiliriz: 3 İşletme bir ekonomik kuruluştur. 3 İşletme bağımsız bir kuruluştur. 3 İşletme sosyal bir kuruluştur. 3 İşletme

Detaylı

YENİLİKLER VE TEKNOLOJİK GELİŞMELER IŞIĞINDA BAĞIMSIZ DENETİMİ YENİDEN DÜŞÜNMEK. Hasan GÜL Denetim Standartları Dairesi Başkanı

YENİLİKLER VE TEKNOLOJİK GELİŞMELER IŞIĞINDA BAĞIMSIZ DENETİMİ YENİDEN DÜŞÜNMEK. Hasan GÜL Denetim Standartları Dairesi Başkanı YENİLİKLER VE TEKNOLOJİK GELİŞMELER IŞIĞINDA BAĞIMSIZ DENETİMİ YENİDEN DÜŞÜNMEK Hasan GÜL Denetim Standartları Dairesi Başkanı 1 Sunum Planı YENİLİKLER Denetimin Kalitesinin Artırılması Kök Neden Analizi

Detaylı

İşletmelerde Stratejik Yönetim

İşletmelerde Stratejik Yönetim İşletmelerde Stratejik Yönetim Bölüm 1 Stratejik Yönetim İlgili Terim ve Kavramlar Yönetim ve Stratejik Yönetim Örgüt İki veya daha fazla bireyin amaçlarını gerçekleştirmek için bir araya gelerek işbirliği

Detaylı

İŞLETME BÜTÇELERİ VE KONTROL. Prof. Dr. Dursun ARIKBOĞA

İŞLETME BÜTÇELERİ VE KONTROL. Prof. Dr. Dursun ARIKBOĞA İŞLETME BÜTÇELERİ VE KONTROL Stratejik planın bir parçası olan bütçelerin hazırlanması ve etkin bir kontrol aracı olarak kullanılması konularında bilgi vermek, ilgi uyandırmak. Bütçeler, faydaları Bütçelerin

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Prof. Dr. Alptekin SÖKMEN İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ BÖLÜM 1. STRATEJİK İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ BÖLÜM 2. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ VE ÇEVRESEL ETKİLER BÖLÜM 3. İŞ ANALİZİ VE

Detaylı

YAPI KREDİ PORTFÖY YABANCI TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ HİSSE SENEDİ FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2017 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

YAPI KREDİ PORTFÖY YABANCI TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ HİSSE SENEDİ FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2017 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU YAPI KREDİ PORTFÖY YABANCI TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ 1 OCAK - 31 ARALIK 2017 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. TARAFINDAN KURULAN ve YÖNETİLEN YAPI KREDİ PORTFÖY YABANCI TEKNOLOJİ

Detaylı

Bölüm 4. İşletme Analizi, İşletmenin içinde bulunduğu mevcut durumu, sahip olduğu varlıkları ve yetenekleri belirleme sürecidir.

Bölüm 4. İşletme Analizi, İşletmenin içinde bulunduğu mevcut durumu, sahip olduğu varlıkları ve yetenekleri belirleme sürecidir. Bölüm 4 İşletme Analizi İşletme Analizi, İşletmenin içinde bulunduğu mevcut durumu, sahip olduğu varlıkları ve yetenekleri belirleme sürecidir. İşletmenin ne durumda olduğu ve nelere sahip olduğu bu analizde

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm: MODERN PAZARLAMA ANLAYIŞI

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm: MODERN PAZARLAMA ANLAYIŞI İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm: MODERN PAZARLAMA ANLAYIŞI 1.1. Giriş... 1 1.2. Pazarlamanın Tanımı ve Pazarlama Anlayışında Gelişmeler... 5 1.2.1. Pazarlamanın Tanımı... 5 1.2.2. Pazarlama Anlayışında Gelişmeler...

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ A. MİKROEKONOMİK GÖSTERGELER... 2 1. Ekonomik Sistemler... 2 1.1. Kapitalist Sistem... 2 1.2. Sosyalist Sistem... 3 1.3. Karma Ekonomik Sistem...

Detaylı

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ 4.Ders Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER Kalite Planlaması Kalite Felsefesi KALİTE PLANLAMASI Planlama, bireylerin sınırsız isteklerini en üst düzeyde karşılamak amacıyla kaynakların en uygun

Detaylı

GİRİŞİMCİLİKTE FİNANSMAN (Bütçe - Anapara - Kredi) FINANCING IN ENTREPRENEURSHIP (Budget - Capital - Credit)

GİRİŞİMCİLİKTE FİNANSMAN (Bütçe - Anapara - Kredi) FINANCING IN ENTREPRENEURSHIP (Budget - Capital - Credit) GİRİŞİMCİLİKTE FİNANSMAN (Bütçe - Anapara - Kredi) FINANCING IN ENTREPRENEURSHIP (Budget - Capital - Credit) GİRİŞİMCİLİKTE FİNANSMAN Girişimcinin finansman ihtiyacı: Finansman ihtiyacının karşılanmasında

Detaylı

YILLIK TRANSFER FİYATLANDIRMASI RAPORU. A. Feridun Güngör Yeminli Mali Müşavir

YILLIK TRANSFER FİYATLANDIRMASI RAPORU. A. Feridun Güngör Yeminli Mali Müşavir YILLIK TRANSFER FİYATLANDIRMASI RAPORU A. Feridun Güngör Yeminli Mali Müşavir Belgelendirme Zorunluluğu İlişkili şirketler arasında gerçekleştirilen işlemlerde uygulanan fiyatların emsallere uygunluk ilkesi

Detaylı

Modern Pazarlama Anlayışındaki Önemli Kavramlar

Modern Pazarlama Anlayışındaki Önemli Kavramlar Modern Pazarlama Anlayışındaki Önemli Kavramlar Müşteri Değeri: Bir değişim işleminde müşterinin elde ettiği yararların katlandığı veya ödediği bedele oranı Müşteri Tatmini: Mal veya hizmetin, müşteri

Detaylı

Performans Değerlendirme

Performans Değerlendirme Performans Değerlendirme Doç. Dr.Ersin KAVİ Performans Nedir? Aynı okuldan mezun olan, aynı eğitimi alan, aynı yaştaki, aynı zamanda aynı mesleğe atanan kişilerin bir süre sonra yolları ayrılmakta, birisi

Detaylı

Stratejik Performans Yönetimi ve Dengeli Sonuç Kartı (Balanced Scorecard-BSC)

Stratejik Performans Yönetimi ve Dengeli Sonuç Kartı (Balanced Scorecard-BSC) Stratejik Performans Yönetimi ve Dengeli Sonuç Kartı (Balanced Scorecard-BSC) Kontrol Fonksiyonu Gerçekleştirilmek istenen amaçlara ne ölçüde ulaşıldığını belirlemek, planlanan amaçlar (standartlar), ile

Detaylı

Fiyat nedir? Müşterilerin Değer Algısı FİYATLANDIRMA 5/21/2013. Copyright 2005 Brainy Betty, Inc. 1

Fiyat nedir? Müşterilerin Değer Algısı FİYATLANDIRMA 5/21/2013. Copyright 2005 Brainy Betty, Inc. 1 Fiyat nedir? Dar anlamda, mal ya da servis için ödenen para miktarı. FİYATLANDIRMA Geniş anlamda, tüketicilerin mal ya da hizmeti kullanmak ya da sahip olmak için takas ettikleri değerlerin toplamı Copyright

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM UYGULAMALARI. Yrd. Doç. Dr. Tülay Korkusuz Polat

STRATEJİK YÖNETİM UYGULAMALARI. Yrd. Doç. Dr. Tülay Korkusuz Polat STRATEJİK YÖNETİM UYGULAMALARI Yrd. Doç. Dr. Tülay Korkusuz Polat HAFTA 1: Giriş ve Temel Kavramlar 1/29 NİÇİN STRATEJİK YÖNETİM? İşletmeler olarak hangi koşullarda strateji geliştirmeye ihtiyaç duymayız?

Detaylı

YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ

YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ 2017 HEDEF KİTLE: Yöneticilik görevine yeni başlayanlar Yönetim pozisyonunda bulunanlar Şirket içi potansiyel yönetici adayları YÖNETİM DAVRANIŞI

Detaylı

Prof. Dr. Zerrin TOPRAK Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Prof. Dr. Zerrin TOPRAK Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Zerrin TOPRAK Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Stratejik Temalar Stratejik Amaç Stratejik Alan Performans Hedefi Faaliyetler/ Projeler Stratejik

Detaylı

Bölüm 6 - İşletme Performansı

Bölüm 6 - İşletme Performansı Bölüm 6 - İşletme Performansı Performans Kavramı Performans, genel anlamda amaçlı ve planlanmış bir etkinlik sonucunda elde edileni, nicel ya da nitel olarak belirleyen bir kavramdır. Performans Kavramı

Detaylı

Şirket Birleşmeleri ve Satın Almalar

Şirket Birleşmeleri ve Satın Almalar Şirket Birleşmeleri ve Satın Almalar InvestCo M & A Halka Arz Değerleme Şirket Birleşmeleri ve Satın Almalar Halka Açılma Öncesi Danışmanlık Özel Amaçlı Şirket Değerlemeleri Özel Amaçlı Şirket ve Sektör

Detaylı

Tasarımda Farklılık ve Sektörel Tasarım Takipleri

Tasarımda Farklılık ve Sektörel Tasarım Takipleri Tasarımda Farklılık ve Sektörel Tasarım Takipleri Hayatın Estetiği Tasarım Rakiplerinizle Aranız Sadece Farklılığınızla Açılsın İçerik Farklılık Gereksinimi Tasarımla Farklılık Yaratmak Farklı Tasarımların

Detaylı

İÇ DENETİM STRATEJİSİ

İÇ DENETİM STRATEJİSİ İÇ DENETİM STRATEJİSİ MALİYE BAKANLIĞI İÇ DENETÇİ EĞİTİMİ 4 MAYIS 2016 ANTALYA Çetin Özbek STRATEJİNİN TANIMI Bir organizasyonun kendi hedeflerini oluşturmanın yanı sıra ve bir yandan sağlamak istediği

Detaylı

İlk Bölüm: Proje hazırlarken izlenmesi gereken yöntem ve yaklaşımlar

İlk Bölüm: Proje hazırlarken izlenmesi gereken yöntem ve yaklaşımlar İlk Bölüm: Proje hazırlarken izlenmesi gereken yöntem ve yaklaşımlar İkinci Bölüm: Nitelikli Proje Teklifi hazırlayabilmek için kullanılması gereken belgeler ve dikkat edilmesi gereken hususlar Üçüncü

Detaylı

FİNANSAL YÖNETİM. Finansal Planlama Nedir?

FİNANSAL YÖNETİM. Finansal Planlama Nedir? FİNANSAL YÖNETİM FİNANSAL PLANLAMA Yrd.Doç.Dr. Serkan ÇANKAYA Finansal analiz işletmenin geçmişe dönük verilerine dayanmaktaydı ancak finansal planlama ise geleceğe yönelik hareket biçimini belirlemeyi

Detaylı

RİSK YÖNETİMİ İÇERİK: Risk Yönetimi Nedir? Risk Yönetiminin Faydaları Kritik Başarı Faktörleri Risk ile İlgili Tanımlar Görev ve Sorumluluklar

RİSK YÖNETİMİ İÇERİK: Risk Yönetimi Nedir? Risk Yönetiminin Faydaları Kritik Başarı Faktörleri Risk ile İlgili Tanımlar Görev ve Sorumluluklar RİSK YÖNETİMİ İÇERİK: Risk Yönetimi Nedir? Risk Yönetiminin Faydaları Kritik Başarı Faktörleri Risk ile İlgili Tanımlar Görev ve Sorumluluklar STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI 2 Nedir Risk Yönetimi Nedir

Detaylı

İşletmelerin Özel Hedefleri Müşteri/Çalışan memnuniyeti - eğitimi ve kariyer gelişimi

İşletmelerin Özel Hedefleri Müşteri/Çalışan memnuniyeti - eğitimi ve kariyer gelişimi İşletmelerin Genel Hedefleri Finansal Hedefler: Kârlılık ve yeni kârlı yatırımlar Pazarlama hedefleri Var olma hedefi: Ticari hayatı sürdürmek Sosyal sorumluluk ve topluma hizmet İşletmelerin Özel Hedefleri

Detaylı

TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli. Mayıs 2015

TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli. Mayıs 2015 TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli Mayıs 2015 Uluslararası Rekabetçi Olmak Uluslararası rekabetçi endüstriler, rekabetçi üstünlük yaratmak ve sürdürülebilir kılmak için firmalarının yeterli

Detaylı

11/10/14. Yeni ürün geliştirme stratejisi Yeni ürün geliştirme süreci Yeni ürün geliştirme yönetimi Ürün yaşam döngüsü stratejileri

11/10/14. Yeni ürün geliştirme stratejisi Yeni ürün geliştirme süreci Yeni ürün geliştirme yönetimi Ürün yaşam döngüsü stratejileri Yeni ürün geliştirme stratejisi Yeni ürün geliştirme süreci Yeni ürün geliştirme yönetimi Ürün yaşam döngüsü stratejileri Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi

Detaylı

İŞ PLANI İÇİNDEKİLER. I. Özet. Mevcut Durum Analizi. Yatırım Teklifi Analizi. Beklenen Proje Çıktıları, Sonuçları ve Etkileri

İŞ PLANI İÇİNDEKİLER. I. Özet. Mevcut Durum Analizi. Yatırım Teklifi Analizi. Beklenen Proje Çıktıları, Sonuçları ve Etkileri İÇİNDEKİLER I. Özet II. Mevcut Durum Analizi III. Yatırım Teklifi Analizi IV. Beklenen Proje Çıktıları, Sonuçları ve Etkileri V. Proje İçin Pazarlama Stratejisi VI. Ekonomik Varsayımlar ve Riskler 1 I.

Detaylı

Örgütsel Yenilik Süreci

Örgütsel Yenilik Süreci Örgütsel Yenilik Süreci TEKNOLOJİ VE İNOVASYON YÖNETİMİ -Hafta 5 Örgütsel Yenilikçilik Süreci-Planlaması Dr. Hakan ÇERÇİOĞLU 1 2 1 Örgütsel Yeniliğin Özellikleri Örgütsel bağlamda yenilik, örgütü ve üyelerini

Detaylı

Rekabet Avantajının Kaynağı: Satış

Rekabet Avantajının Kaynağı: Satış Rekabet Avantajının Kaynağı: Satış Satıcılar Hizmetlerini Nasıl Farklılaştırırlar? Wilson Learning in beş farklı kuruluşla yaptığı araştırmanın amacı, satıcıların farklılık ve rekabet avantajı yaratmadaki

Detaylı

Yerli ve / veya yabancı şirket evlilikleri ve beraberinde farklı kültürlere uyum süreci,

Yerli ve / veya yabancı şirket evlilikleri ve beraberinde farklı kültürlere uyum süreci, Hafta 1: İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI 1 1 İnsan Kaynakları Yönetiminin Tanımı, Önemi ve Amacı İnsan kaynakları yönetimi, en üst düzey yöneticiden en alta, tedarik ve satın almadan satış sonrası

Detaylı