SORU SORMAYI TEŞVİK ETMEK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SORU SORMAYI TEŞVİK ETMEK"

Transkript

1 SORU SORMAYI TEŞVİK ETMEK Etkinliği Geliştirenler: Mahmut Bektaş (Rehber Öğretmen), Nurten Mutlu Pehlivan (Fen ve Teknoloji Öğretmeni), Sündüz Yorgancılar (Sınıf Öğretmeni), Yıldız Paldar (Sınıf Öğretmeni) Etkinliği Yazanlar: Sündüz Yorgancılar, Yıldız Paldar Hedef Öğrenim Kazanımları: Soru nedir? ve Soru sormak nedir? konularında farkındalık kazanır. 2. Soru türlerini kavrar. Amacına ulaşmak için ilişkili soru sormanın önemini kavrar. Soru çeşitleri ile sorgulama arasında ilişkiyi kavrar. Süre: Etkinlik için 2 ders saati ( = 80 dk.) Süreç: Süreç, atölye çalışması sonrasında da, dönem boyunca devam eder (Yaş gurubuna ve özelliklerine göre süreç uzayıp kısalabilir.). Yaş Grubu: İlkokul, ortaokul Kullanılacak Malzemeler: Blob Ağacı çıktısı, KÖPRÜ çıktısı, A4 kâğıt, kalem, sunumlar, yaş düzeyine uygun okuma metni ve süreç kullanılmak üzere soru balonları, soru yeleği, soru kutuları, soru parkı uygulamaları

2 Yazardan Not: Öğretmen Ağı nın pilot dönemi olan döneminde, ATÖLYE işbirliğiyle yürütülen tasarım odaklı düşünme metodolojisinin uygulandığı problem çözme sürecinde, farklı gruplar farklı sorunları çözmek üzere çalışmıştır. Bu etkinlik, Nasıl soran ve sorgulayan bireyler yetiştirilebilir? sorusuna cevap arayan Sokrat grubu öğretmenleri tarafından geliştirilmiştir. Grubumuz, farklı branşlardan ve farklı kademelerde çalışan öğretmenlerden oluşuyordu. Nasıl soran ve sorgulayan bireyler yetiştirebiliriz? sorusunu, metodolojimiz gereği, konu ile ilgili kişilere sorarak işe başladık. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler ile bireysel görüşmeler yaptık. Öğrenciler neleri merak ediyor?, Kime soru soruyor?, Kimler soruları nasıl cevaplıyor?, Öğretmenlerin, velilerin, öğrencilerin sorular karşısında tutumu nedir? sorularına cevap aradık. Görüşmelerimizin sonucunda gördük ki birçok çocuk, ebeveynlerine ve öğretmenlerine sorular yönelttiğini; ama kendilerinin dikkate almadığını düşünüyordu. Onlar için çok önemli bir soruya karşılık Çok saçma!, Şimdi sırası mı bu sorunun?, Gereksiz bir soru. gibi ifadeler kullanılması, çocukların özgüvenlerini zedeliyordu. Öğrencilerin sorgulayabilmeleri için soru sormaları gerektiğinin önemli olduğunu, bunun için güvenilir bir ortamın sağlanması gerektiğini ve güven duygusunun olduğu bir ortamda öğrencilerin daha fazla soru sorduğu verilerini elde ettik. Öğrencilerin neleri merak ettiklerini anlamak ve soru sormaya teşvik etmek için soru yeleği, soru balonları, soru parkı, doğrudan soru sorma yöntemi ile öğrencilerden sorular topladık. Grubumuzdaki her öğretmen, kendi öğrenci seviyesine göre farklı teknikleri kullandı. Soru toplama sürecinde, öğrencilerin sorunun ve soru çeşitlerinin neler olduğu, ihtiyacı olan cevabı bulabilmek için ne tür sorular sorması gerektiği hakkında bilgi eksiklikleri olduğunu; açık uçlu soruları çok kullanmadıklarını veya kullanırken zorlandıklarını öğrendik. Etkinliğimizi, öğrencilerin bu eksiklerini kapatmak üzere revize ederek sonlandırdık. Etkinlik Özeti: İlkokul 4. sınıf öğrencilerine uygulanmış iki oturumluk atölye çalışmasıdır. Farklı sınıf seviyelerine de uygulanabilir. İlk oturum Soru nedir? konusuna odaklanmaktadır. İkinci oturumda, soru çeşitleri üzerine paylaşımların yapılmakta, öğrencilerin de aktif katıldığı bir uygulama süreci yürütülmektedir. Çözüm geliştirme sürecinde de çocuklardan soru toplamaya devam edilmektedir.

3

4 Nasıl? 1. Ders (40 dakika) Isınma Etkinliği (15 dakika) Öğretmen, derse Ben Nerde Yanlış Yaptım? adlı oyun ile başlayacaklarını söyler. Öğrencileri 1-2 şeklinde numaralandırarak 2 numaralı öğrencileri sınıf dışına alır. Sınıfta kalan öğrencileri tekrar 1-2 şeklinde numaralandırır ve tüm öğrencilere bir metin verir. İçeride kalan 1 numaralara metin ile ilgili 5N1K soruları, 2 numaralara ise cevabı metinde olmayan sorular verir. ÖĞRETMENE NOT: 5N 1K (Ne, nerede, ne zaman, niçin, nasıl ve kim) sorularını içerir. Aşağıdaki metin tüm öğrencilere verilir. BENEKLİ KUZUCUK Anne koyunun dört tane küçük kuzusu vardı. Bunlardan üç tanesi kar gibi bembeyazdı. Bir tanesinin ise siyah benekleri vardı. Koyun benekli kuzunun kirli olduğunu düşünüyordu. Onu su ile yıkamaya karar verdi. Su ile yıkadı, ama kuzunun siyah benekleri çıkmadı. O zaman benekli kuzuyu dereye götürmeye karar verdi. Benekli kuzuyu dereye götürdü ve orada yıkadı; benekleri yine çıkmadı. Bu sefer anne koyun kuzusunu çobanın yanına götürdü. Çoban kavalını çalıyordu. Anne koyun ile benekli kuzuyu görünce ayağa kalktı. Benekli kuzuyu kucağına aldı ve onu Aman ne güzel kuzu! diye öpmeye başladı. Anne koyun kuzusunu benekleri ile sevmesini öğrenmişti. Benekli kuzuyu kardeşlerinin yanına götürdü ve hep beraber ot yemeye başladılar. İçeride kalan ve 1 numara olan öğrencilere, cevabı metinde olan, aşağıdaki sorular verilir. 1. Anne koyunun kaç kuzusu varmış? 2. Koyun neden benekli kuzuyu yıkamayı düşünmüş? 3. Çoban benekli kuzuyu ne yapmış? 4. Koyun benekli kuzuyu en son kime götürmüş? 5. Benekli kuzu temizlenmiş mi? İçeride kalan ve 2 numara olan öğrencilere, cevabı metinde olmayan, aşağıdaki sorular verilir. 1. Karınca nereye düşmüş? 2. Güvercin, karıncayı nasıl kurtarmış? 3. Karınca, güvercini nasıl kurtarmış? 4. Bu okuma parçasının başlığı nedir? 5. Avcı kime nişan almış?

5 Öğretmen sınıf dışına aldığı öğrencilere de içeridekilere verdiği metnin aynısını verir. Öğretmen, içeridekilere yönerge verirken dışarıdakilerin de metni okumasını ister. İçeridekilere verilecek yönerge: Dışarıdan gelip sizinle eş olan kişiye elinizdeki soruları sorup cevap vermelerini isteyin. Öğrenciler içeriye girdirdikten sonra, içeride kalmış öğrencilerden biriyle eş olurlar. İçeride kalan kişiler dışarıdan gelen eşine sorular sorar ve cevaplamasını beklerler. Cevap için 5 saniye bekleme kuralı uygulanır. Cevap veremediğinde diğer soruya geçilir. Öğretmen, öğrencileri içeri alır ve yönergeye uygun olarak etkinliği gerçekleştirmelerini bekler. Öğrencilerden süreç sonunda paylaşımda bulunmalarını ister. Önce içeride kalan 1 numaralı metin ile ilgili 5N1K soruları soranlara ve cevap verenlere bu süreçte neler yaşandığını sorar ve görüş alır. Daha sonra metinde doğru cevabı bulunmayan soruları soranların görüşlerini alır. Sorulara cevap veremeyenlere neden cevap veremediklerini ve ne hissettiklerini sorar. ÖĞRETMENE NOT: Yapılan uygulama çalışmalarında öğrenciler, amaca ulaşmak için ilişkili soru sormak gerektiğinin farkına vardılar. Ana Etkinlik (20 dakika) SORU NEDİR? (Beyin Fırtınası/ Serbest Çağrışım) Öğretmen öğrencilere Soru nedir? diye sorar ve gelen cevapları tahta kâğıdına yazar. ÖĞRETMENE NOT: Öğretmen, öğrencilerden gelen tüm cevapları herhangi bir yargılama yapılmaksızın, doğru veya yanlış sınıflandırılması yapılmadan kabul eder ve tahta kâğıdına yazar. Öğretmen, öğrencilerin verdikleri cevaplar üzerinden giderek ortak tek bir tanım yapmalarını sağlar. Aşağıdaki Öğretmene Not dan yararlanarak sorunun Türk Dil Kurumu (TDK) na göre tanımını söyler. Nottaki diğer tanımları da tahtaya yansıtarak bir tartışma yürütür. ÖĞRETMENE NOT: Soru; bir şeyi öğrenmek için birine yöneltilen ve karşılık gerektiren söz veya yazı şeklinde tanımlanmaktadır (TDK).

6 Aşağıdaki farklı soru tanımları her sayfada bir tanım olacak şekilde bir sunumdan açılarak öğrencilerle paylaşılabilir. -Sormak bir yol açmaktır, konuşmaya diyaloğa giden adımdır. -Sormak hayatı anlama ve anlamlandırma çabasıdır. -Soru; öğrenmenin, düşünmenin, yeni bağlantılar kurmanın yoludur. -Soru; bir başkasına yönelme, ilgilenme ve konuya katılma biçimidir. Çıkış Etkinliği (10 dakika) Öğretmen, A3 ya da A2 boyutunda BLOB ağacı çıktısını sınıf tahtasına asar. Dersin sonunda öğrencilerden sınıftan çıkarken kendilerini nasıl hissettiklerini belirten resmi boyamalarını ister.

7 ÖĞRETMENE NOT: BLOB Ağacı, Pip Wilson tarafından 80 li yıllarda okuma güçlüğü çeken çocuklarla çalışırken kullanmak için hazırlanmıştır. Zaman içerinde psikoterapistler, psikolojik danışmanlar, sınıf öğretmenleri ve tüm branş öğretmenleri tarafından farklı amaçlar için kullanılmıştır. web sitesinde birçok Blob Ağacı çeşidi bulunmaktadır. Bir etkinliğe ya da derse başlamadan önce bu uygulamayı yaparsanız; etkinlik veya dersin ardından öğrencilerin başta ve sonda kendilerini değerlendirmelerini sağlayabilir, değişen algıları üzerine konuşabilirsiniz. Bu çalışma içinde, derse başlamadan önce Blob Ağacı nda kendilerine en yakın buldukları karakteri boyatabilir; ders sonunda da 2. Blob Ağacını asıp öncesi ve sonrası arasında bir karşılaştırma yapabilirsiniz. 2. Ders (40 dakika) Ön hazırlık: Öğretmen aşağıda belirtilen malzemeleri etkinlik öncesi hazırlar. Kullanılacak malzemeler: 1 adet A4 kağıdı (Renkli kağıt da olabilir.), kalem, tahta kağıdı, tahta kalem Isınma Etkinliği (10 dakika) Öğretmen öğrencilere boş bir A4 kağıt verir ve merak ettikleri bir soruyu yazmalarını ister. Öğrencilere sorularını yazdıktan sonra kağıtlarını top haline getirmeleri söylenir. Öğrencilere top haline getirdikleri kağıtlarıyla birlikte ayağa kalkmaları, ortam müsaitse çember olmaları ve birbirlerine soru toplarını atarak örüntü oluşturacakları söylenir. Bu örüntüde başkasının soru topunu topu alan öğrenciye, daha önce soru topu almamış bir kişiye kendi soru topunu atması gerektiği belirtilir.

8 Öğretmen, öğrencilerden bu dersin ardından bir tweet attıklarını hayal etmelerini ister (ya da Öğretmen de bir soru topu hazırlar ve etkinliği başlatmak için soru topunu öğrencilerden birine atar. Öğrencilere topu kimden aldıklarını ve kime attıklarını akıllarında tutmaları istenir. Herkes kendi topunu birine attığında ve kendi de başka birinin soru topunu aldığında etkinlik sona erer. Bütün öğrencilerin elinde soru topu olduğundan emin olunduktan sonra sorular açılır. ÖĞRETMENE NOT: Arkadaşlarınızın merak ettiği soruları şu anda elinizde tutmaktasınız ve soru toplarını açtığınızda bildiğiniz bir soru olabileceği gibi sizin için çok basit bir soru gibi de gelebilir. Burada önemli olan nasıl bir soru olursa olsun samimice karşımızdakini kırmadan cevap veriyor olmaktır. açıklamasını öğretmen tarafından yapılabilir. Sorulacak soru o gün işledikleri konuyla ilgili olabileceği gibi, öğrencilerin merak ettiği başka bir konuda da olabilir. Öğretmen bunu öğrencilerine belirtmelidir. Etkinliği ilk kez yapacak öğretmenlerin soru konusunu serbest bırakmaları öğrencilerin daha fazla soru sormasını teşvik edecektir. Etkinliğe öğretmenin de aktif katılması çocukların kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlayacaktır. Ana Etkinlik (25 dakika) Öğretmen tahtaya iki kağıt asar. Kağıtlardan birine açık uçlu sorular diğerine kapalı uçlu sorular başlığını yazar. Elinde soru topu olan öğrenciler yerlerine geçer ve sırayla sesli olarak soruları okurlar. Öğrenciler ellerindeki soruları okudukça daha önce tahtaya asılan kağıtlara öğretmen tarafından yazılır. Açık uçlu ve kapalı uçlu sorular ayrıştırılarak ilgili başlığın bulunduğu kağıda yazılır. Öğretmen, öğrencilerden sorularda cevaplarını bildikleri varsa, sözlü olarak söylemelerini ister. Cevaplarını bilmedikleri soruları da araştırmak üzere ödev olarak öğrencilere verilir. ÖĞRETMENE NOT: Tahta kağıdına yazılan bazı soruların cevaplanması, gerek cevabı bilmedikleri için gerek daha detaylı bir araştırma gerektirdiği için, o an zor olabilir. Bunlar, öğrencilere araştırma ödevi olarak verilebilir. Öğrencilere, kendi sorduğu soruların cevaplarını araştırma ödevi verilmesi; merak ettikleri bilgiye nasıl ulaşacakları hakkında da yardımcı olacaktır. Öğrencilere hangi soruların tek bir doğru cevabı olduğu, kısa net ifadeler içerdiği ve hangi sorularda daha detaylı, açıklayıcı cevaplar verildiği sorulur. Öğrencilerden gelen cevaplar üzerine öğretmen, açık uçlu ve kapalı uçlu soruların açıklamasını yapar.

9 ÖĞRETMENE NOT: Açık Uçlu Sorular: Basitçe; evet ya da hayır olarak cevaplanamayan, soruyu cevaplayanın duygu ve düşüncelerine (analiz, sentez, değerlendirme) yer verilen soru tipidir. Karşımızdaki kişiden detaylı bilgi almak istediğimizde açık uçlu sorular sorarız. Örnek: Kitaplar senin için ne ifade etmektedir?, Balık nasıl tutulur?, Neden üzgünsün? Kapalı Uçlu Sorular: İki seçenekli bir soru sadece evet-hayır, katılıyorum-katılmıyorum veya benzeri iki yönlü yanıt olanağı olan sorulardır. Bu tür sorular ile çok sınırlı bilgi alınabilir. Kısa ve net cevapları olan sorulardır. Örnek: Evli misin?, Nerede doğdun?, Kaç yaşındasın?, Hangi tür kitap okumayı seversin?, Ankara ya ne zaman gideceğiz? Bu açıklamadan sonra, öğrencilere aşağıda örneği olan daha önce hazırlanmış olan açık uçlu ve kapalı uçlu soruların olduğu soru kartları dağıtılır. Her gruba bir set soru kartı verilir. Öğrencilerin aldıkları soru kartlarını açık uçlu kapalı uçlu olarak ayırmaları istenir. Bütün öğrencilerin kartları ayırdıklarına emin olduktan sonra tüm sınıfla birlikte kartlar üzerinden geçilir. (Sonraki sayfada göreceğiniz hazır kartları bastırıp sınıfınızda dağıtabilirsiniz.) Kalem Konuşur Etkinliği: Öğretmen etkinlik öncesinde, sınıfın uygun köşelerine üzerinde Nerede?, Kime?, Ne zaman?, Nasıl? yazan dört ayrı tahta kağıdı asar. Öğrencilere Nerede, kime, ne zaman, nasıl sorular soruyoruz? diye sorar ve düşünmelerini ister. Ardından 1, 2, 3, 4 olarak numaralandırıp birler, ikiler, üçler ve dörtler şeklinde gruplara ayırır. Dört gruba ayrılan öğrencilerin ellerine birer keçeli kalem almalarını söyler. Her grubun bir tahta kağıdının başına geçerek orda belirtilen soru köküyle ilgili düşüncelerini resim, şekil ve yazıyla anlatmalarını ister. Çalışma sırasında mutlak sessizlik olacağı ve yalnızca kalemlerin konuşacağı belirtilir. Her grubun bir tahta kâğıdının başında iki dakika duracağı ve marakas çaldığında hemen bir sonraki kâğıda geçecekleri söylenir. Tüm grubun dört başlıkta çalışacakları belirtilir. Her grubun tahta kâğıdın önüne geçmesi sağlanır ve süre başlatılır. 2 dakika ara ile marakas çalınır ve grupların yer değiştirmesi sağlanır. Tüm gruplar tamamlandığında yerlerine geçebilecekleri söylenir. Tahta kâğıtlar üzerinde yazılanlar tüm sınıfça sesli olarak gözden geçirilir. ÖĞRETMENE NOT: Kalem Konuşur Etkinliği: Öğrencilerin eşit katılım sağlayabildiği, sessiz bir şekilde yazı yazarak, çizerek iletişim kurmak üzerine kurulu bir etkinliktir. Yeni fikirleri ortaya çıkarmak problem çözmek, ünite sonlarında öğrenmeyi zevkli bir şekilde ölçmek için kullanılır.

10 CUMHURİYET NE ZAMAN KURULDU? NİÇİN AĞLIYORSUN? BUGÜN KENDİNİ NASIL HİSSEDİYORSUN? BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUN? NEREDEN GELİYORSUN? KİTAP OKUMAYI SEVİYOR MUSUN? KADIKÖY E HANGİ ARAÇLA GİDEBİLİRİM? NELER YAPMAKTAN HOŞLANIRSIN? İLK CUMHURBAŞKANIMIZ KİMDİR? SİNEMAYA GİDELİM Mİ?

11 Çıkış Etkinlik (5 dakika) Çıkış Bileti Öğretmen her öğrenciye birer yapışkanlı kâğıt verir ve 2 ders boyunca sorularla ilgili gözlemledikleri ve tespit ettiklerini yazmalarını ister. Yazma işlemini tamamlayan öğrenci kâğıdını tahtaya asarak çıkabilir. ÖĞRETMENE NOT: Etkinlikler öğrencilere uygulandıktan önce ve sonra öğrencileri soru sormaya teşvik etmek ve soru sormalarını desteklemek amacıyla sınıflarda soru yelekleri, soru balonları, soru parkı vb. uygulamalar sınıf seviyesine göre seçilerek yapılabilir. Sokrat grubu olarak soru parkı, soru yelekleri ve soru kutuları uygulamalarını ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile yaptık. SORU YELEĞİ: Öğrencilerle birlikte cepleri olan bir yelek tasarlanır ve üzerine haydi sor sor yazılır. Yeleği her gün bir öğrenci giyer ve gün içerisinde öğrenciler merak ettikleri soruları yazarak yeleğin ceplerine koyarlar. Yelekte biriken sorular her cuma ya da her gün açılır ve öğrencilerle birlikte cevaplanır. Cevaplar için uzmanlardan, videolardan vb. destekler alınabilir. SORU BALONLARI: Öğrenciler merak ettikleri soruları yazıp balonun içine atarlar ve balonu küçük bir şekilde şişirip sınıfın herhangi bir köşesinde biriktirirler. Öğrenciler cuma günleri balonları patlatarak içerisindeki soruları ayrıştırırlar. Soruları ayrıştırmak için 3 kutu hazırlanır. Kutuların üzerine UZMAN BİLİR, BEN BİLİRİM, VİDEOLAR BİLİR yazılır. Bir sonraki hafta içinde sorular ara ara cevaplandırılır. SORU PARKI: Sınıfta görülebilecek ve öğrenciler tarafından ulaşılabilecek bir yere A4 kağıdına SORU PARKI yazılarak asılır. Üzerine yapışkanlı kağıtlar yapıştırılır. Öğrenciler gün içerisinde ders ile ilgili ya da akıllarına gelen cevaplanmasını istediği soruları yazar ve yapıştırır. Gün sonunda öğretmen soruları okur ve öğrencilerle birlikte cevaplandırılır.

12

13 Sündüz Yorgancılar Hakkında: Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2004 yılında mezun oldu yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim alanında yüksek lisansını tamamladı. Öğretmenliğe İzmir de başlayıp, Yozgat ve Denizli illerinde devam etti. 3 yıl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde görev yaptı yılında tekrar sınıfa dönüp aktif öğretmenlik yapmaya karar verdi. İstanbul Çengelköy de bir devlet okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır yılından bu yana Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından geliştirilen eğitimlerde Kısmı Zamanlı Eğitmen olarak görev almakta ve yetişkin eğitimleri vermektedir. Farklı ülkelere seyahat etmeyi ve kültür gezilerini, bisiklet kullanmayı sever. Kitap okur, hayal kurar ve gerçekleştirmeye çalışır, meraklıdır ve öğrenmeyi sever. Öğretmen Ağı na pilot döneminden beri dahil olan Sündüz; şu an Değişim Elçisi Öğretmen olarak Ağ da çeşitli etkinlikler yürütmektedir. Yıldız Paldar Hakkında: Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2005 yılında mezun oldu. Van ve Giresun da öğretmenlik yapmıştır. Şu an İstanbul da Kağıthane de bir devlet okulunda öğretmenlik yapmaktadır. Ankara Üniversitesi nde Yetişkin Eğitimi üzerine yüksek lisansına devam etmektedir yılından bu yana Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından geliştirilen eğitimlerde Kısmı Zamanlı Eğitmen olarak görev almakta ve yetişkin eğitimleri vermektedir. Kitap okur, seyahat etmeyi sever. Çocukların yararına olan tüm eğitimlerde olmaktan keyif alır. Öğretmen Ağı na pilot döneminden beri dahil olan Yıldız; şu an Değişim Elçisi Öğretmen olarak Ağ da çeşitli etkinlikler yürütmektedir.

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir.

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. 40 Dakika Örnek olay, soru cevap, yaparak yaşayarak öğrenme Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. Öğrencilere sınıfta uyulması gereken kurallar ve onlardan beklenilen davranışların neler olabileceği

Detaylı

ÇALIŞKANLIK NİSAN 2017

ÇALIŞKANLIK NİSAN 2017 ÇALIŞKANLIK NİSAN 2017 Ağustos Böceği ile Karınca Hafta Sınıf Düzeyi ve 4. Sınıf Süre Yöntem ve Teknik 40 Dakika drama, beyin fırtınası KAZANIM SÜREÇ Araç - Gereç Çizgi film CD si veya Masal kitabı Karınca

Detaylı

SON BASAMAK: II.TEOG

SON BASAMAK: II.TEOG SON BASAMAK: II.TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI NEDİR? (TEOG) Ortaokuldan liseye geçiş için yapılan sınavdır. Ortak sınavlardır ve 6 tane dersi kapsar. Yanlışlar doğru sayısını etkilemez.

Detaylı

BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI

BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI BATIKENT O ZEL I NCI OKULLARI YAŞAYAN DEĞ ERLER EĞ I TI MI PROĞRAMI Bilgi ancak değerle birleştiğinde anlam kazanır. Çünkü değerler kişinin yaşamına yol gösteren ilkelerdir. İNCİ YAŞAYAN DEĞERLER EĞİTİMİ

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI 9.HAFTA

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI 9.HAFTA 1 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI 9.HAFTA Okul: Namık Kemal İlkokulu Sınıf Öğretmeni: Mehmet DURSUN Sınıf: 3-C Sınıf Mevcudu: 25 Tarih: 20.11.2017 Pazartesi 1.Ders: Hayat Bilgisi Kazanım Adı: A.3.26. Okula geliş

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DiSiPLiNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi Düzenleme Biçimimiz İnsan yapısı sistemler ile toplulukların birbirleriyle

Detaylı

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 2A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 2.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT / EVİMİZDE HAT AÇIKLAMALAR Okulda iletişim

Detaylı

Etkinlik No 7 Dersin Adı Hayat Bilgisi Sınıf. 3.Sınıf Tarih

Etkinlik No 7 Dersin Adı Hayat Bilgisi Sınıf. 3.Sınıf Tarih Etkinlik No 7 Dersin Adı Hayat Bilgisi Sınıf 3.Sınıf Tarih /.../2013 Etkinlik Adı Birim Küplerle 24 saat Önerilen Süre 40'+ 40 Öğrenci Kazanımları 1. Günlük yaşamında oyun için harcayacağı süreyle ders

Detaylı

BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ

BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ Bu proje Antalya Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından öğrenci ve ailelerinin özel eğitim hakkında bilgi sahibi olmaları ve farkındalık kazanmalarını sağlamak

Detaylı

5.5. MANTIKLI DÜŞÜNÜYORUM

5.5. MANTIKLI DÜŞÜNÜYORUM 5.5. MANTIKLI DÜŞÜNÜYORUM GENEL BAKIŞ Problem çözümünde kullanılabilecek operatörlere örnek verir. Problem çözümünde ifade ve eşitliklere örnek verir. Problem çözümünde işlem önceliğine örnek verir. Verilen

Detaylı

1 ÇALIŞMANIN NASIL SUNULACAĞINI İŞARETLEYİNİZ

1 ÇALIŞMANIN NASIL SUNULACAĞINI İŞARETLEYİNİZ ÇALIŞMAYA DAİR BİLGİLER 1 ÇALIŞMANIN NASIL SUNULACAĞINI İŞARETLEYİNİZ SUNUM:(X) ATÖLYE ÇALIŞMASI: ( ) 2 UYGULAMADA YER ALAN DİĞER PAYDAŞLAR(DERSLER/KURUMLAR) Tüm derslerde uygulanabilecek bir çalışmadır.

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kim Olduğumuz Benliğin doğasını sorgulama; inançlar ve değerler; kişisel, fiziksel,

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

REHBERLİK POSTASI -1

REHBERLİK POSTASI -1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI -1 TARİH: 02.11.2012 Sayın Velimiz, Anaokullarımızda, öğrencilerimizin katılımlarıyla renklenen, çeşitli branş dersleri,

Detaylı

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR Amaç: Çocukların denizlerde kirliliğine neden olan atıkları gözlemlemesi ve kirliliğin deniz yaşamına etkileri konusunda

Detaylı

3. Yazma Becerileri Sempozyumu

3. Yazma Becerileri Sempozyumu 3. Yazma 3. SAYFA HABERİNDEN ŞİİRE 3. Sayfa Haberinden Haydar ERGÜLEN İN «Elmanın E si» Adlı Şiire SERDAR SOLKUN GALATASARAY LİSESİ TDE ÖĞRETMENİ Grup: Ortaöğretim öğrencileri ( Hazırlık sınıfları ve 9.

Detaylı

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR)

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) . İLKOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI TÜRKÇE DERSİ KABA DEĞERLENDİRME ARACI KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemek için hazırlık yapar. 2. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır.

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

DERS İÇİ İLİŞKİLENDİRME

DERS İÇİ İLİŞKİLENDİRME SABIR ŞUBAT 2017 Bak Postacı Geliyor Hafta Sınıf Düzeyi ve Sınıf Süre 40 Dakika Yöntem SoruCevap, Mektup Yazma ve Teknik KAZANIM SÜREÇ Araç - Gereç Kağıt Zarf Mektup yazar. Anlamlı ve kurallı cümleler

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 )

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

KPSS KONU ANLATIMI. Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com

KPSS KONU ANLATIMI. Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com KPSS KONU ANLATIMI Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com 9. ÜNİTE REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜTSEL YAPI KPSS de bu bölümden bazen ortalama 1 soru gelmektedir. Bu bölümdeki sorular

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Sınıfa gelen çocuklar neşeyle karşılanır. Her birine "Kendini bugün nasıl hissediyorsun?" sorusu

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Etkinlik No 9 Dersin Adı Türkçe Sınıf. 3.Sınıf Tarih

Etkinlik No 9 Dersin Adı Türkçe Sınıf. 3.Sınıf Tarih Etkinlik No 9 Dersin Adı Türkçe 3..../ /2013 Etkinlik Adı Geveze Resim Önerilen Süre 40' Öğrenci Kazanımları 1.Görsellerden hareketle cümleler ve metinler yazar 2.Görsellerle sunulan bilgileri, olayları,

Detaylı

Uzayda Türkler Var Atölyesi

Uzayda Türkler Var Atölyesi Uzayda Türkler Var Atölyesi Uzayda Türkler Var Projesi Nedir? Uzayda Türkler Var Projesi, 8-14 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanmış olan tasarım odaklı düşünebilme ve sorun çözme becerisini geliştirme

Detaylı

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 1.ANALİZ 1.1 PROBLEM 10. Sınıf Bilişim Teknolojileri öğrencilerinin Mesleki Gelişim dersini gereksiz bulmaları ve bu nedenle derse olan ilgisizlikleri. 1.2 OLMASI GEREKEN DURUM Öğrencilerin bu dersi diğer

Detaylı

ANAOKULU 5 YAŞ 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 5 YAŞ 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 5 YAŞ 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Dünyanın İşleyişi Doğa ve kanunları hakkında sorgulama (fiziksel ve biyolojik) doğa ile

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

Ben de İsterim DERS İÇİ İLİŞKİLENDİRME DEĞERLENDİRME

Ben de İsterim DERS İÇİ İLİŞKİLENDİRME DEĞERLENDİRME EMPATİ MAYIS 2017 Ben de İsterim Hafta Sınıf sorucevap Öğrencilerin hoşuna gidecek cinsten bir yiyecek. (Tüm öğrencilere dağıtılabilecek miktarda.) Duygu, düşünce hayallerini görsel sanat yoluyla ifade

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma LEGOLİNO HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma 1-1 Oyunla ilgili dikkatini toplar. 1-2 Anlatılanları dikkatle dinler. 1-3 Parçaları kendisinin çıkarıp tekrar toplaması gerektiğini bilir. 1-4 Uygulama kutusunu

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yollarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları,

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI B İ R E Y V E T O P L U M EYLÜL EYLÜL 19-23 EYLÜL (1. Hafta) 1. TEMA 26-30 EYLÜL (2. Hafta) GÖRSEL GÖRSEL Dinleme kurallarını uygulama: 1 Dinlediğini anlama: 1, 3, Konuşma kurallarını uygulama: 1, 2, 3,

Detaylı

KASIM BÜLTENİ. 5-6 YAŞ 2. Kur. Chess Kids Academy

KASIM BÜLTENİ. 5-6 YAŞ 2. Kur.   Chess Kids Academy 1 Chess Kids Academy Sevgili velilerimiz, satranç derslerimizin içeriğinde teorikten daha çok uygulamalarla eğitim vardır. Çocuklarımız masallar, şarkılar ve daha çok yaratıcı eğitim araçları ile satrancı

Detaylı

8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı

8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı 8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı Çocuk Grubu Çalışmaları 8 Haftalık Fit Beyin Tembel Göz Egzersiz Programı Çocuk Grubu Çalışmaları ile İlgili Bilgilendirme Katılımcılar egzersiz programına

Detaylı

Öğ. Rasim KAYGUSUZ. 19 Mart 1973 Tarihli ve 1738 sayılı Tebliğler Dergisi ile ilk okullara tavsiye edilmiştir

Öğ. Rasim KAYGUSUZ. 19 Mart 1973 Tarihli ve 1738 sayılı Tebliğler Dergisi ile ilk okullara tavsiye edilmiştir SATILMAZ EĞİTİM AMAÇLI KULLANILMAK İÇİN ÇOĞALTILMIŞTIR Öğ. Rasim KAYGUSUZ 19 Mart 1973 Tarihli ve 1738 sayılı Tebliğler Dergisi ile ilk okullara tavsiye edilmiştir SATILMAZ EĞİTİM AMAÇLI KULLANILMAK İÇİN

Detaylı

HATA KAPSÜLÜ. Etkinliği Geliştirenler: Etkinliği Yazan: Berna Aslan. Hedef Öğrenim Kazanımları:

HATA KAPSÜLÜ. Etkinliği Geliştirenler: Etkinliği Yazan: Berna Aslan. Hedef Öğrenim Kazanımları: HATA KAPSÜLÜ Etkinliği Geliştirenler: Berna Aslan (İngilizce öğretmeni), Burcu Yıldırım (Okul öncesi öğretmeni), Fettah Şen (Türkçe öğretmeni), Gözde Uysal (Matematik öğretmeni), Keziban Özdoğan (Türkçe

Detaylı

5.SINIF SINIF : 5 ÖĞRENME ALANI : İBADET : 2 / İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM MATERYAL TÜRÜ : ETKİNLİK (HAYDİ HİKAYENİ ANLAT BAKALIM) SINIF 5 ÜNİTE 2

5.SINIF SINIF : 5 ÖĞRENME ALANI : İBADET : 2 / İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM MATERYAL TÜRÜ : ETKİNLİK (HAYDİ HİKAYENİ ANLAT BAKALIM) SINIF 5 ÜNİTE 2 MATERYAL TÜRÜ : ETKİNLİK (HAYDİ HİKAYENİ ANLAT BAKALIM) 2 TEK- NİKLER DEĞERLEN- DİRME ÖĞ- RETMENİN ADI- 15 dakika İbadetin ve ibadetle ilgili kavramların anlamlarını yorumlar. İbadetlerle ilgili kavramlar

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

PENGUENLER AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ ANASINIFI EYLÜL- EKİM OCAK BÜLTENİ

PENGUENLER AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ ANASINIFI EYLÜL- EKİM OCAK BÜLTENİ PENGUENLER ANASINIFI EYLÜL- ANAOKULU EKİM OCAK BÜLTENİ EYL AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık Ġubat 2018)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık Ġubat 2018) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Ġubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

DERS 7. Kadın İşi, Erkek İşi: Cinsiyetçi İşbölümü. DÜZEY: 6. Sınıf

DERS 7. Kadın İşi, Erkek İşi: Cinsiyetçi İşbölümü. DÜZEY: 6. Sınıf DERS 7 Kadın İşi, Erkek İşi: Cinsiyetçi İşbölümü DÜZEY: 6. Sınıf Kazanımlar: 1. Toplumsal cinsiyet rolleri üzerine düşünür. 2. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin nedenlerini ve sonuçlarını sorgular. SÜRE:

Detaylı

TÜRK DÜNYASI VAKFI. Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz!

TÜRK DÜNYASI VAKFI. Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz! 510 TÜRK DÜNYASI VAKFI HAKKIMIZDA Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz! Bilginin hızla üretildiği ve tüketildiği bir çağda, çocuklarımızın okuma merakının dünya çapında hayli azaldığını

Detaylı

TAT İ L ÖNER İ LER İ

TAT İ L ÖNER İ LER İ TATİL ÖNERİLERİ 20 OCAK 2017 GÜNÜ SÖMESTR TATİLİ BAŞLIYOR! Yoğun geçen bir döneminin ardından karneler alınıyor ve sömestr tatili başlıyor! Karne ne anlama gelir? Geçen bir dönemin ardından öğrenim sürecinin

Detaylı

AKÇAY SANİYE KARAGÖZOĞLU ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYET RAPORU

AKÇAY SANİYE KARAGÖZOĞLU ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYET RAPORU AKÇAY SANİYE KARAGÖZOĞLU ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYET RAPORU KONU: İYİLİK VE HOŞGÖRÜ Nisan ayı boyunca aşağıda ismi geçen iyilik ve hoşgörü konulu sınıf içi etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI:

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BEP HAZIRLAMA TARİHİ: Öğrencinin şu anki performans düzeyi: Dil ve anlatımı başarır. Sözcükte anlam bilgisini kavramaz. Kendini basitçe

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

ATBÖ Sürecinde Ölçme-Değerlendirmeye Hazırlık: ATBÖ Yaklaşımı Nasıl Bir Ölçme Değerlendirme Anlayışını Öngörüyor?

ATBÖ Sürecinde Ölçme-Değerlendirmeye Hazırlık: ATBÖ Yaklaşımı Nasıl Bir Ölçme Değerlendirme Anlayışını Öngörüyor? Not: Bu doküman, TÜBİTAK tarafından desteklenen ATBÖ (Argümantasyon Tabanlı Bilim Öğrenme) Projesi kapsamında hazırlanan öğretmenlerin 3 yıl boyunca yaşadıkları sınıf tecrübelerini paylaştıkları ATBÖ Öğretmen

Detaylı

MATEMATİK DERSİ ÖRÜNTÜLER DERS PLANI

MATEMATİK DERSİ ÖRÜNTÜLER DERS PLANI MATEMATİK DERSİ ÖRÜNTÜLER DERS PLANI SINIF 3 SÜRE 2 ders saati TARİH ÖĞRENME ALANI Sayılar ALT ÖĞRENME A. Doğal Sayılar KAZANIMLAR İLİŞKİLENDİRME TEMEL BECERİLER M.3.1.33 Bir sayı örüntüsü oluşturur. Kuralında

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

Hikaye Çalışması (İki At)

Hikaye Çalışması (İki At) ADALET MART 2017 Hikaye Çalışması (İki At) Hafta Sınıf Düzeyi ve 4. Sınıf 40 Dakika Süre KAZANIM Adalet konusunda temel bilgileri kavrar. SÜREÇ Yöntem ve Teknik Drama, Sorucevap, anlatım, tartışma İKİ

Detaylı

Etkinlik No 5 Dersin Adı Türkçe Sınıf

Etkinlik No 5 Dersin Adı Türkçe Sınıf Etkinlik No 5 Dersin Adı Türkçe Sınıf 2.Sınıf Tarih / /2013 Etkinlik Adı Ben Çözdüm Önerilen Süre 40' Öğrenci Kazanımları 1.Konuşmalarında hazırlık yapar. 2.Kendine güvenerek konuşur. 3.Üstlendiği role

Detaylı

Gülşen DEMİR Porsuk İlkokulu /Odunpazarı /ESKİŞEHİR

Gülşen DEMİR Porsuk İlkokulu /Odunpazarı /ESKİŞEHİR ARKADAŞLARIM VE OYUNCAKLARIM Geçen hafta sonu doğum günüm vardı. Evde ailemle birlikte kutladık. Annem ve babam bana uzun süredir istediğim iki oyuncağı almışlar. Çok sevindim onlara teşekkür ettim. Oyuncaklarımla

Detaylı

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur SHAPYY HEDEF -1. Oyunu ve kurallarını tanır. 1-1 Oyunun adını doğru söyler 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır. 1-4 Uygulamaya başlamak için gerekli parçaları

Detaylı

2. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTE Sİ VELİ Bİ L GİLE N D İ R ME BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

2. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTE Sİ VELİ Bİ L GİLE N D İ R ME BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA 2. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTE Sİ VELİ Bİ L GİLE N D İ R ME BÜLTENİ 2 0 1 7-2 0 1 8 Öğ r et i m Yı l ı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Yer ve zaman hakkında sorgulama; kişisel tarihimiz, evler ve seyahatler, insanlığın

Detaylı

Güzel Bir Bahar ve İstanbul

Güzel Bir Bahar ve İstanbul Güzel Bir Bahar ve İstanbul Bundan iki yıl önce 2013 Mayıs ayında yolculuğum böyle başladı. Dostlarım, sınıf arkadaşlarım ve birkaç öğretmenim ile bildiğimiz İstanbul, bizim İstanbul a doğru yol aldık.

Detaylı

DEMOKRASİ ARALIK 2016

DEMOKRASİ ARALIK 2016 DEMOKRASİ ARALIK 2016 1. MEYVENİ SEÇ YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde

Detaylı

ÖĞRENEN LİDER ÖĞRETMEN EĞİTİM PROGRAMI 2014 YILI ÖLÇME DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENEN LİDER ÖĞRETMEN EĞİTİM PROGRAMI 2014 YILI ÖLÇME DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENEN LİDER ÖĞRETMEN EĞİTİM PROGRAMI 2014 YILI ÖLÇME DEĞERLENDİRME RAPORU Öğretmen Akademisi Vakfı, Öğrenen Lider Öğretmen (ÖLÖ) eğitimi ile ilk ve ortaokul düzeyindeki öğretmenlere iletişim becerileri,

Detaylı

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS. Sözlü İletişim I ENG 311 GÜZ 3+0 3

Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS. Sözlü İletişim I ENG 311 GÜZ 3+0 3 Ders Adı Kodu Dönem T+U Saati AKTS Sözlü İletişim I ENG 311 GÜZ 3+0 3 Önkoşullar Bu dersin bir önkoşulu yoktur. Öğretim Dili İngilizce Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersin Koordinatörü İmran

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

IQ Oyun Tasarımı Öğretmen Kılavuzu Dedektif Oyunu

IQ Oyun Tasarımı Öğretmen Kılavuzu Dedektif Oyunu IQ Oyun Tasarımı Öğretmen Kılavuzu Dedektif Oyunu Özet Öğrenciler bir oyun tasarımcısının bakış açısından dedektif Oyunu denen bir IQ oyununu tasarlayacaklar ya da analiz/ test edeceklerdir. Bu ödev öğrencilerinizin

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN TERAPİSİ BİLGİLENDİRİCİ EL KİTABI. Oyun Terapisi Nedir? Oyun Terapisti Kimdir?

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN TERAPİSİ BİLGİLENDİRİCİ EL KİTABI. Oyun Terapisi Nedir? Oyun Terapisti Kimdir? ÇOCUKLAR İÇİN OYUN TERAPİSİ BİLGİLENDİRİCİ EL KİTABI Oyun Terapisi Nedir? Oyun Terapisti Kimdir? Ebeveynler için Notlar Bu kitapçık, yaklaşık 4 ila 12 yaş aralığındaki, psikoterapi düşünülmüş çocuklar

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

PYP VELİ MEKTUBU 1. SINIFLAR PRIMARY YEARS PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SORGULAMA HATLARI ÖĞRENEN PROFİLLERİ

PYP VELİ MEKTUBU 1. SINIFLAR PRIMARY YEARS PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SORGULAMA HATLARI ÖĞRENEN PROFİLLERİ PYP VELİ MEKTUBU EĞİTMEN KOLEJİ 1. SINIFLAR DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA : DÜNYANIN İŞLEYİŞİ ÜNİTENİN UYGULANMA SÜRESİ : 10 Aralık 2018 18 Ocak 2019 ANA FİKİR : DÜNYA MIZIN HAREKETLERİ CANLILARIN YAŞAMINI ETKİLER

Detaylı

SUSTAIN Sustaining Development in Early School Education LLP-2011-TR-COMENIUS-CMP SUSTAIN LESSON PLAN

SUSTAIN Sustaining Development in Early School Education LLP-2011-TR-COMENIUS-CMP SUSTAIN LESSON PLAN SUSTAIN Sustaining Development in Early School Education 518321-LLP-2011-TR-COMENIUS-CMP SUSTAIN LESSON PLAN Konu Rengârenk Mevsimler (Hayat Bilgisi) Öğretmenin Adı, Okulu Sibel Alp, Selmin Erhan, İlknur

Detaylı

Zaman Çizgisi. Venn Şeması

Zaman Çizgisi. Venn Şeması Zaman Çizgisi Zaman çizgisi, bir değerlendirme planını göstermenin ve öğrenme döngüsü boyunca çeşitli değerlendirme yöntemlerinin ortaya çıkışını incelemenin basit bir yoludur. Venn Şeması Venn şeması

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim-Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı DiSiPLiNLERÜSTÜ TEMA Ana Fikir: Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler,

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim- 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Bu ayki yaşayan değerimiz Sevgi.

Detaylı

EKLER. Öğretmenlere Uygulanan Fen Laboratuvar Uygulamalarına Yönelik Davranış Amaçlarını Belirleme Ölçeği

EKLER. Öğretmenlere Uygulanan Fen Laboratuvar Uygulamalarına Yönelik Davranış Amaçlarını Belirleme Ölçeği EKLER EK-1 EK-2 EK-3 EK-4 EK-5 Pilot Uygulama Ölçeği Öğretmenlere Uygulanan Fen Laboratuvar Uygulamalarına Yönelik Davranış Amaçlarını Belirleme Ölçeği Öğretmen Adaylarına Uygulanan Fen Laboratuvar Uygulamalarına

Detaylı

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları günlük bakımcıya veya kreşe gidecek olan vede başlamış olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 9-14 aylık çocuklar hakkında durum ve

Detaylı

BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ

BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ ÖRNEK ETKİNLİK LİSTESİ NO SINIF ETKİNLİK ADI 1 1 Benim Tasarımım 2 1 Doğanın Sunduğu İmkânlar 3 1 Sunulan Drama Çalışmasından Görsel Çalışmalar Yapma 4 1

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL BİLGE İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ÖZEL BİLGE İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Sayın Velimiz, Sizlerin eğitim öğretim sürecimizde yapılan çok yönlü çalışmalar konusunda bilgi sahibi olmanızın

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Olasılık Föyü KAZANIMLAR

Olasılık Föyü KAZANIMLAR Olasılık Föyü KAZANIMLAR Bir olaya ait olası durumları belirler. Daha fazla, eşit, daha az olasılıklı olayları ayırt eder, örnek verir. Eşit şansa sahip olan olaylarda her bir çıktının olasılık değerinin

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK?

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? SANAT ETKİNLİĞİ Dergi ve gazetelerden resimler keserek yaratıcılığımızı kullanarak insan oluşturduk. Sanat öğretmenimiz Ceren hanım çocuklarımıza

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ BAHARA MERHABA Toprağın ve suyun güneşle buluştuğu, doğanın canlandığı, aydınlık ve sıcak günlere kavuştuğumuz güzel bahar aylarına merhaba dedik. Baharın verdiği canlılık ve heyecanla eğitim- öğretim

Detaylı

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME 2 AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME Aktif öğrenme, bireyin öğrenme sürecine aktif olarak katılımını sağlama yaklaşımıdır. Bu yöntemle öğrenciler pasif alıcı konumundan çıkıp yaparak yaşayarak

Detaylı

Funda Tirişoğlu Tomurcuk Çocuk Kulübü Çorlu/Tekirdağ Eğitim Koordinatörü/ Drama Lideri. Mine Türeli Bilim ve Sanat Merkezi Tekirdağ Resim Öğretmeni

Funda Tirişoğlu Tomurcuk Çocuk Kulübü Çorlu/Tekirdağ Eğitim Koordinatörü/ Drama Lideri. Mine Türeli Bilim ve Sanat Merkezi Tekirdağ Resim Öğretmeni Funda Tirişoğlu Tomurcuk Çocuk Kulübü Çorlu/Tekirdağ Eğitim Koordinatörü/ Drama Lideri Mine Türeli Bilim ve Sanat Merkezi Tekirdağ Resim Öğretmeni ERKEN ÇOCUKLUK 0-8 yaş arası eğitimi kapsayan süreçtir.

Detaylı

PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 3. Sayı / Şubat - Mart 2016 ŞUBAT AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ ŞUBAT AYI. sayfa 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ. 2 de. sayfa.

PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 3. Sayı / Şubat - Mart 2016 ŞUBAT AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ ŞUBAT AYI. sayfa 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ. 2 de. sayfa. ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 4 te ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ Sınıflarımızda Ben Yapabilirim etkinliğini uyguladık. Etkinlikte; öğrencilerimizin

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİMİ YÖNTEMLERİ. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)

ÖZEL ÖĞRETİMİ YÖNTEMLERİ. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ÖZEL ÖĞRETİMİ YÖNTEMLERİ Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Çıkmış sorular Okulöncesi Öğretmenliği Sınıf Öğretmenliği İlköğretim Matematik Öğretmenliği Matematik

Detaylı

DİKKAT! YGS; da başlayacaktır. Ancak te binaya alma işlemi sonlandırılacaktır!

DİKKAT! YGS; da başlayacaktır. Ancak te binaya alma işlemi sonlandırılacaktır! ETKİNLİK DİKKAT! YGS; 10.00 da başlayacaktır. Ancak 09.45 te binaya alma işlemi sonlandırılacaktır! Adaylar sınav başlama saatinden 15 dk önce sınav binasına giriş yapmış olmalıdır! Saat 09.45 ten sonra

Detaylı

Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir?

Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir? Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir? 2012 2013 Öğretim-Öğrenim Yılı Öğrenci Kılavuzu 1 BAĞIMSIZ DİL ÖĞRENCİSİ KİMDİR?* (1) KENDİNİ İYİ TANIR: Dil öğrenimiyle ilgili olarak kendi davranıştutum-yaklaşım-düşünce

Detaylı

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR EYLÜL VE EKİM AYI BÜLTENİ Eylül ve Ekim ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR EYLÜLVE EKİM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

INTERNATIONAL BACCALAUREATE PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SENİN GELECEĞİN BURADA BAŞLAR PYP PROGRAMME 6 YEAR BULLETIN

INTERNATIONAL BACCALAUREATE PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SENİN GELECEĞİN BURADA BAŞLAR PYP PROGRAMME 6 YEAR BULLETIN EĞİTMEN KOLEJİ INTERNATIONAL BACCALAUREATE PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SENİN GELECEĞİN BURADA BAŞLAR PYP PROGRAMME 6 YEAR BULLETIN BİLGİ BECERİ SUNUM PYP VELİ BÜLTENİ 6 YAŞ EĞİTMEN KOLEJİ PRIMARY YEARS PROGRAMME

Detaylı

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN ORTAK ÖZELLİK. O halde, A, B, C, D, E, F sayılarını kolayca bulacağınızı sanıyoruz. 3 A 6 B 2 6 C 10 5 D E F MUZİP BİR SORU

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN ORTAK ÖZELLİK. O halde, A, B, C, D, E, F sayılarını kolayca bulacağınızı sanıyoruz. 3 A 6 B 2 6 C 10 5 D E F MUZİP BİR SORU HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN ORTAK ÖZELLİK Eskişehir, Balıkesir, Diyarbakır ve Adana, birbirinden güzel 4 ilimizdir. Eskişehir de hiç olmayan bir özellikten, Balıkesir de 1, Diyarbakır da 2, Adana da 3 tane

Detaylı

Yeşilalım Projesi. Eğiticilerin Eğitimi. 12-14 Şubat 2013 Ankara

Yeşilalım Projesi. Eğiticilerin Eğitimi. 12-14 Şubat 2013 Ankara Yeşilalım Projesi Eğiticilerin Eğitimi 12-14 Şubat 2013 Ankara 1 Öğrenme Hedefleri Yetişkin öğrenenlerin özelliklerini öğrenmek; Yetişkinlere uygun çeşitli eğitim yöntemleri ile yaklaşımlarını uygulamak;

Detaylı