HATA KAPSÜLÜ. Etkinliği Geliştirenler: Etkinliği Yazan: Berna Aslan. Hedef Öğrenim Kazanımları:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HATA KAPSÜLÜ. Etkinliği Geliştirenler: Etkinliği Yazan: Berna Aslan. Hedef Öğrenim Kazanımları:"

Transkript

1 HATA KAPSÜLÜ Etkinliği Geliştirenler: Berna Aslan (İngilizce öğretmeni), Burcu Yıldırım (Okul öncesi öğretmeni), Fettah Şen (Türkçe öğretmeni), Gözde Uysal (Matematik öğretmeni), Keziban Özdoğan (Türkçe öğretmeni), Sibel Ezgi Epik (İngilizce öğretmeni) Etkinliği Yazan: Berna Aslan Hedef Öğrenim Kazanımları: Hata yapmanın doğal bir süreç olduğunu ve hatalardan öğrenilebileceğini anlar. Hata lara farklı bakış açısıyla bakabilmeyi öğrenir ve empati becerisini geliştirir. Problem çözme becerisi gelişir. Süre: Etkinlik için 4 ders saati ( = 160 dk.) Süreç: 2 hafta (Yaş gurubuna ve özelliklerine göre süreç uzayıp kısalabilir.) Yaş Grubu: sınıflar Kullanılacak Malzemeler: Kapsül yapımı için; karton ya da plastik bir kutu ya da 5litrelik su şişesi, makas, yapıştırıcı, alüminyum folyo, şönil, boya kalemi, süslemek için farklı materyaller (Kapsül yapımı tamamen öğrencilerin yaratıcılıklarına bırakıldığından bu, sınıfça alınan bir karar olmalıdır. Alınan karar doğrultusunda materyaller değişiklik gösterecektir.) Uygulama için; aynı renkte küçük post-it not kağıdı ya da küçük kağıtlar

2 Yazardan Not: Öğretmen Ağı nın pilot dönemi olan döneminde, ATÖLYE işbirliğiyle yürütülen, tasarım odaklı düşünme metodolojisinin uygulandığı problem çözme sürecinde; farklı gruplar farklı sorunları çözmek üzere çalışmıştır. Bu etkinlik, Yaratıcı bir eğitim ortamı nasıl sağlanır? sorusuna cevap arayan Küçük Prens grubu tarafından geliştirilmiştir. Biz, sınıflarımızdaki en büyük problemlerden birinin öğrencilerin yaratıcılıklarının sınırlandırıldığını düşünen kişiler olarak birbirimizi bulup Küçük Prens ekibini oluşturduk. Grubumuz, farklı branşlardan ve farklı kademelerde çalışan öğretmenlerden oluşuyordu. Öğrencilerin içinde bulundukları sistemden dolayı her şeyi ya doğru ya da yanlış olarak gördüklerini, sonuçlara odaklandıklarını, farklı düşünürken kimin ne diyeceğinden çekindiklerini ve okul öncesinde yaratıcı olmaktan korkmaz iken, ilkokuldan sonra artık farklı düşünmediklerini gözlemledik. Daha sonra okullarımıza, hatta farklı şehirlerden gelenlerimiz, şehirlerine dönüp bu konuda hem öğretmen hem de farklı mesleklerden kişilerle saha araştırması yaptık. Yaptığımız saha araştırması süresince, yapılan röportajlar, öğrenci görüşleri ve kendi deneyimlerimizden edindiğimiz bilgiler doğrultusunda bir sürü veri elde ettik. Bir sonraki toplantıya geldiğimizde bunları paylaşıp analiz ettik. Yaptığımız bu çalışmanın doğrultusunda yaratıcılığı en çok kısıtlayan etmenin HATA yapmaktan korkmak olduğunu fark ettik. İnsanların yaratıcılığının, özgür düşünebilme fırsatı verildiğinde daha görünür olduğu; öğrencilerin, ezberci bir eğitime adapte olmak durumunda kaldığı, bu sebeple de hayatlarında hep tek bir cevabı aradıkları, sonuca odaklı kaldıkları ve sürecin hiç önemsemedikleri gibi sonuçlar ortaya çıktı. Biz grup olarak döndüğümüzde sınıfımızda kullanabileceğimiz, bir çocuğa bile olsa dokunabileceğimiz şeyler yapmak istiyorduk. Sistem değiştirmek gibi büyük hayallerin küçük adımlarla başlaması gerektiği konusunda hemfikir olduğumuz için birçok etkinlik fikri ortaya çıktı. Çıkan fikirlerden biri de HATA KAPSÜLÜ oldu. Etkinlik Özeti: İki hafta boyunca süren bir etkinlik olan Hata Kapsülü, öğrencilerin hata olduğunu düşündükleri eylemlerini yazıp attıkları temsili bir kutudur. Öğretmenler süreç boyunca, her hata yapıldığında, hatadan çok hatadan öğrenilen üzerine vurgu yapar ve bunu sürekli ön plana çıkarır. Etkinlik süreci, 4 dersi kapsayan alt etkinliklerden oluşur. Hatalarından bir şeyler öğrendiklerini söyleyen, fark eden öğrencileri sürekli yüreklendirir. Öğretmen; öğrencileri hata yapmaları için değil, eğer hata yaptılar ise ya da birileri onlara hata yaptıklarını söyledi ise, bunları kapsüle atmaları için hatırlatmalarda bulunur.

3

4 Nasıl? 1. Ders (40 dakika) Ön Hazırlık: Öğrencilerden bu ders için yukarıda kullanılacak malzemelerin getirilmesi istenir. Isınma Etkinliği (15 dakika) Öğretmen, derse öğrencilere Zaman kapsülü nedir? diye bir soru sorarak başlar. Öğrencilerden alınan cevaplar yeterli görülürse, bir sonraki soru sorulur ya da yeterli cevaplar verilmezse öğretmen toparlamak için bir tanım sunar: Zaman kapsülü, geleceğe bırakılacak eşya ve mektup notlarından oluşan bir hatıra kutusudur. Eşyalar konulduktan sonra saklanır ve belirlendiği tarihten önce de açılmaz. Öğretmen bu sefer Hata nedir? sorusunu sorar. Öğrencilerden aldığı cevapları poster kağıdına bir akıl haritası çizerek not eder ve verilen cevaplar üzerinden 4-5 dakikalık bir sınıf tartışması yapılır. Bu akıl haritası etkinlik sürecinin sonunda kullanılmak üzere saklanır. Bu süreç boyunca sınıfta da sergilenebilir. ÖĞRETMENE NOT: Bu aşamada öğrencilerin verdikleri tanımlara müdahale etmeyin. Amaç öğrencilerin hata dan ne anladıklarını görebilmektir. Öğretmen öğrencilere zaman kapsülüne benzer bir etkinlik yapacaklarını fakat bunun biraz daha farklı bir kapsül olacağını anlatır. Öğretmen öğrencilere Hata Kapsülü yapacaklarını söyler ve öğrencilerden bunun ne olabileceğine dair yanıtlar ister. Birkaç öğrenciden aldığı cevaptan sonra, hata kapsülünün ne olduğunu anlatır. Öğretmenin vereceği yönerge: Hata Kapsülü, öğrencilerin hatalarını bir süreliğine sakladıkları çok özel bir kutudur. Bu kutu o kadar özel bir kutudur ki kimse bu kutuyu zamanı gelmedikçe açamaz ve bu kutuya herkes istediğini özgürce yazabilir. Bu kutunun bir kuralı vardır, o da SAMİMİ olmaktır. Bu kutuya yapmış olduğunuz tüm hataları atabilirsiniz. Kimse sizin kim olduğunuzu bilmeyecektir. Bu kutuya, hata dediğiniz ya da başkalarının size hata olarak adlandırdıkları olayları bir kağıda yazarak atacağız. Ana Etkinlik (20 dakika) Öğrencilere etkinlik açıklanıldıktan sonra, ilk önce hata kapsüllerini tasarlamaları istenir. Öğrenciler sınıf sayısına göre ya gruplara bölünerek, ya herkes kendi kapsülünü ya da sınıfça bir kapsül tasarlarlar. Bu süreçteki en önemli nokta, öğrencilerin özgürce kendi yaratıcılıklarına bırakılarak tasarımlarını yapmalarıdır. Her tasarımın içine kağıt atabilecekleri bir bölümü olmalıdır. Öğretmen kapsülü ya da kapsülleri sınıfta muhafaza eder.

5 Çıkış Etkinliği (5 dakika) Öğrencilere birer post-it not kağıdı verilir ve öğrenciler bu kağıda hata kapsülünü neden yaptıklarını düşündüklerini birer cümleyle yazarlar ve sınıfın bir köşesine yapıştırırlar. Öğretmen öğrencilerin konuya olan yaklaşımlarını bu geri bildirim kağıtlarından yola çıkarak daha net bir şekilde anlayabilir. 2. Ders (40 dakika) Isınma Etkinliği (10 dakika) Öğretmen derse bir hata anektodu anlatarak başlar. Örnek hata senaryosu: Geçen sene başıma bir şey gelmişti. Bir öğrencim ödevini evde unutmuş ve ben de neden yapmadığını sormayarak ona ödev listemde eksi puan verdim. Daha sonra teneffüste onu sınıfta çok üzgün bir şekilde otururken gördüm. Yanına gittim ve ne olduğunu sordum. Bana ödevini yaptığını ama dün gece Fen sınavına çok çalıştığı için geç yattığını ve ödevini de bu sebeple çantasına koymayı unuttuğunu söyledi. Ödevini yapıp yapmadığını sorduğumda evde olduğunu söylediğinde, ona sebebini sormadan eksi puan verdiğimde de çok üzüldüğünü söyledi. Üzüldüğü nokta ise, eksi puan alması değil ona nedenini sormadığım içindi. Benim onu umursamadığımı düşündüğünü ve kendini çok değersiz hissettiğini söyledi. İşte o an çok büyük bir HATA yaptığımı anladım. Öğretmen anlattığı anektodun tam hata yaptığını söylediği noktasında durur ve öğrencilere şu soruyu sorar: Sizce bundan sonra ne yapmalıyım? Öğrencilerden birkaç cevap aldıktan sonra anektoda devam eder. Örnek hata senaryosu devamı: Ben de dediğiniz gibi ondan özür diledim ve aslında amacımın bu olmadığını söyledim. Ayrıca çok teşekkür ettim. Öğretmen, öğrencilere yeniden bir soru yöneltir: Sizce neden teşekkür ettim? Öğretmen öğrencilerden aldığı yanıtlarla birlikte konuyu toparlamak için şu şekilde sonlandırır: Teşekkür ettim çünkü arkadaşınız sayesinde yapmış olduğum hatanın farkına vardım ve hatamdan çok şey öğrendim. O günden sonra da bir daha böyle bir hata yapmamaya çalıştım. Ana Etkinlik (20 dakika) Öğretmen hatalarımızdan öğrenilebildiği konusuna vurgu yaparak, şimdi kendi yapmış oldukları hataları düşünmelerini ister. Sadece kendilerinin hata olarak gördüklerini değil, başkalarının da hata dedikleri şeyleri de düşünebilirler (Kendilerinin doğru bulduğu ama başkalarının hata dedikleri anlar da olabilir.). Öğretmen arka plana rahatlatıcı bir müzik koyar ve öğrencilerden gözlerini kapatmalarını ister. 1-2 dakika öğrencilere düşünmeleri için zaman verir. Daha sonra yavaş yavaş müziği kısarak, tamamen kapatır ve öğrencilerden gözlerini açmalarını ister. Öğrencilere küçük kağıtlar dağıtır ve bu hatalarını yazmalarını ister. Öğretmen öğrencileri kağıtlara isimlerini yazmamaları konusunda uyarır. Her hata için bir kağıt kullanılır.

6 Kağıtlar aynı renk olmalıdır ki daha sonra açılırken birbirlerinin kağıdını anlamasınlar. Hatalarını yazan öğrenciler kağıtlarını hata kapsüllerinin içine atarlar. Öğretmen öğrencilere bu hata kapsülünü 2 hafta sonra açacaklarını söyler. Bu süre içinde hata kapsülü/kapsüllerinin sınıfta kalacağını ve her hata yaptıklarında ya da biri onlara hata yaptıklarını söylediklerinde olayı yazıp içine atmalarını ister. Ya da akıllarına daha sonradan gelen eski hatalarını da yazabileceklerini söyler. Seçmeli bir etkinlik: Öğretmen öğrencilerle küçük eğlenceli bir seremoni ile hata kapsülünü kapatır; herkesi ayağı kaldırır. Öğrencilere kendisini yüksek sesle tekrar etmesini ister: Bu hata kapsül bizim sınıfımız için çok özel! Bu kapsüle hiç bir şekilde zarar vermeyeceğime, onu koruyacağıma, ona dürüst olacağıma söz veriyorum! Bu etkinlikle,sınıf kültürü ve birbirlerine olan güvenleri pekişmesi amaçlanır. Çıkış Etkinliği (10 dakika) Öğretmen öğrencileri yönergeyi verdikten sonra gruplara ayırır. Öğrenciler 5 dakika kendi aralarında düşündükleri ya da dile getirmek istedikleri hataları konuşurlar. Öğretmen her gruptan bir Zaman Tutucu seçer ve o kişi gruptaki herkese hatalarını anlatmak için 30 saniye zaman tutar. Daha sonra öğrencilerden anlatılanlardan bir hatayı seçmeleri istenir ve bu hatadan en az iki tane öğrenilecek şeyi bulmaları istenir. Gruptan bir kişi seçtikleri hatayı ve öğrenilecekleri bir A5 kağıdına yazar ve çıkmadan panoya asar. SÜREÇ: İki hafta boyunca öğrenciler sürekli hata kapsülü/ kapsüllerine hatalarını atmak için hatırlatılır. Öğretmen her hata yapıldığında hatadan çok hatadan öğrenilen üzerine vurgu yapar ve bunu sürekli ön plana çıkarır. Hatalarından bir şeyler öğrendiklerini söyleyen, fark eden öğrencileri sürekli yüreklendirir. Öğretmen öğrencileri hata yapmaları için değil, eğer hata yaptılar ise ya da birileri onlara hata yaptıklarını söylediler ise, bunları atmaları için hatırlatmalarda bulunur. 3. Ders (40 dakika) Isınma Etkinliği (5 dakika) Öğretmen derse adam asmaca oynayarak başlar. Adam asmaca da öğrenciler kelime değil bir cümleyi bulmaya çalışırlar: Bugün hata kapsülümüzü açacağımız için çok heyecanlıyım. Öğrenciler cümleyi bulana kadar harf söylemeye devam ederler. Ana Etkinlik (30 dakika) Öğrenciler çember yaparak otururlar. Bu süreçte gösterdikleri çaba için, hata yaptıkları ve bol bol öğrendikleri için öğrencileri kutlar ve hep birlikte kendilerini alkışlarlar. Öğretmen hata kapsülünden tek tek kağıtları çıkarmaya başlar. Eğer birden çok hata kapsülü var ise, tüm hatalar bir kutuda toplanır; çünkü bu etkinlikte, hataların kimin hatası olduğunun bilinmemesi çok önemlidir. Öğretmen okumaya başlamadan önce öğrencilere hataları kimin yaptığını sormamalarını, eğer isteyen olursa paylaşabileceğini, fakat anonim olarak devam edeceklerini söyler. Öğretmen bir hatayı okur ve grupça tartışırlar.

7 Tartışmayı yönlendirici sorular ile yönetir: Sizce bu bir hata mıdır? Neden/ neden değil? Sizce buna neden hata demiş/ demişler? Bu hata değilse, bunu hata gibi gören kişiye ne dersiniz? Bu hatadan neler öğrenebiliriz? Siz bu durumda olsaydınız ne yapardınız? Şu an arkadaşınız yanınızda olsa ona ne derdiniz? Öğretmen ve öğrenciler her kağıttan sonra hatadan öğrenilen yeni bilgiyi kutlamak için alkışlarlar. Ders süresi yeterli olduğu sürece bu süreç devam eder. Okunan hatalar artık bir daha kutuya konmaz ve öğretmen onları toplar. Çıkış Etkinliği (5 dakika) Öğretmen ilk ders yapılan hata nedir akıl haritasına öğrencilerle yeniden bakar ve yeniden Hata nedir? sorusunu sorar. Öğrencilerle hatanın yapılan yanlış olmadığını, hatalarından mutlu olmalarını çünkü hataların öğrenmek için yeni fırsatlar doğurduğunu vurgulayarak akıl haritasından buna ters düşen tanımları siler ve yeni tanımlar ekler. 4. Ders (40 dakika) Isınma Etkinliği (5-6 dakika) Öğretmen, öğrencileri gruplara ayırır ve her gruba üzerinde hata kapsülü nedir ve hata kapsülünden ne öğrendik? yazılı poster kağıtları verir. Öğretmen öğrencilere önlerindeki 3 dakika boyunca en önemli kuralın konuşmamak olduğunu söyler. Öğrenciler soruyu kendileri cevap verip diğer arkadaşlarının yazdıklarına katılıp katılmadıklarını ve nedenlerini belirtirler. Öğretmen öğrencilerin kendilerini sadece yazı yazarak değil, resim çizerek de ifade edebileceklerini söyler. Böylece hem yeni fikirler üretirler hem de beyin fırtınası yapmış olurlar. Etkinlik öğretmenin vereceği uyarı işaretiyle biter. Öğretmen posterleri duvarlara asar, ve gruplara etraftaki posterleri incelemeleri için 2 dakika verir. Ana Etkinlik ( 30 dakika) Öğretmen öğrencilere hata kapsülünden öğrendiklerini somutlaştırabilmeleri için bir etkinlik yapacaklarını söyler ve etkinlik seçeneklerini sunar: Karikatür çizme, şarkı yazma, poster yapma, kısa bir drama oyunu canlandırma, ve hikaye yazma. Öğretmen öğrencilerden seçtikleri etkinlikle hata kapsülünden ne anladıklarını, hata yapmanın ne kadar önemli olduğunu, hatalardan öğrenilebileceğini, denemekten vazgeçmemek gerektiğini, empati kurarak bazı hataların daha kolay çözülebileceğini ve kendilerinin daha farklı fikirlerinin de yer aldığı bir çalışma çıkarmalarını ister. Öğrenciler istedikleri etkinlikleri seçerek gruplar halinde ya da tekli olarak etkinliklerini tamamlarlar. Öğrencilere etkinliklerini tamamlamak için 20 dakika verilir. Son 10 dakikasında da öğrenciler ürünlerini sunarlar.

8 Çıkış Etkinliği (5 dakika) Öğretmen, öğrencilerden bu dersin ardından bir tweet attıklarını hayal etmelerini ister (ya da yaş grubuna göre, bunu gerçekten yapabilir.). Bir tweetin 140 karakter olduğunu hatırlatır ve tweetlerinde en az 4 tane hashtag (#) kullanmalarını ister. Verdiği post-it not kağıtlarına bu ders ile ilgili tweetlerini atarlar ve kapıya asarlar. ETKİNLİKLER SONRASI DEĞERLENDİRME SÜRECİ (2 hafta ve 3 ders sonrası) Öğretmen Hata kapsülündeki hatalar üzerinde konuşmayı artık haftalık rutinlere dönüştürür. Öğrenciler kutuya atmaya devam eder. Öğrencilerin hatayı algılama biçimlerinin değiştiğini gördüğü zaman bu tartışma rutinlerini, öğrencileri gruplara ayırarak, yönlendirici soruları gruplara vererek, kendilerinin yapmalarını sağlar. Öğretmen ise bu süreçte onları yakından izler ve gerekli gördüğü noktalarda müdahale eder. Berna Aslan Hakkında: Dokuz Eylül Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı alanında lisansını tamamlarken pedagojik formasyon alıp 2006 yılında mezun oldu yılında CELTA, 2014 yılında CELT- YL programlarını tamamladı ve şu an Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim alanında yüksek lisansını yapmaktadır. Öğretmenliğe İstanbul da mezun olduğu Mimar Sinan Koleji nde, Dr. Üstün Dökmen- Küçük Şeyler de, Terakki Vakfı Okulları nda öğretmenlik yaptıktan sonra, şimdi ENKA Okulları nda İngilizce Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Üç senedir Destination Imagination takım lideri olarak öğrencilerin yaratıcılıklarını ve problem çözme becerilerini geliştirmeleri için mentorluk yapmaktadır. Apple Mesleki Öğrenim (APL) eğitmeni, Microsoft Innovative Educator (MIE) uzmanı, ClassDojo Türkiye elçisi ve öğretmen eğitmenliği görevlerini de aynı zamanda sürdürmektedir. Eğitim teknolojileri, oyunlaştırma, yaratıcı ve eleştirel düşünme konuları üzerinde de uzmanlaşma çalışmalarını devam ettirmektedir. Tüplü dalış, yapay duvar tırmanışı, ve paintball sever. Çizgi roman okur, hayal kurar, merak eder ve bir gün Jedi Master seviyesine yükselmeyi ister. Öğretmen Ağı na pilot döneminden beri dahil olan Berna; şu an Değişim Elçisi Öğretmen olarak Ağ ın çeşitli araçlarını yaygınlaştırmaktadır.

9 EKLER Sınıfımda yaptığım Hata Kapsülü etkinlik uygulamalarında aşağıdaki gibi örnekler çıktı.

HATA GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU

HATA GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU HATA GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU Etkinliği Geliştirenler: Berna Aslan (İngilizce öğretmeni), Burcu Yıldırım (Okul öncesi öğretmeni), Fettah Şen (Türkçe öğretmeni), Gözde Uysal (Matematik öğretmeni), Keziban Özdoğan

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Etkinlik No 7 Dersin Adı Hayat Bilgisi Sınıf. 3.Sınıf Tarih

Etkinlik No 7 Dersin Adı Hayat Bilgisi Sınıf. 3.Sınıf Tarih Etkinlik No 7 Dersin Adı Hayat Bilgisi Sınıf 3.Sınıf Tarih /.../2013 Etkinlik Adı Birim Küplerle 24 saat Önerilen Süre 40'+ 40 Öğrenci Kazanımları 1. Günlük yaşamında oyun için harcayacağı süreyle ders

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-17 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

KANATLI KELİMELER UÇUŞAN HİKAYELER

KANATLI KELİMELER UÇUŞAN HİKAYELER KANATLI KELİMELER UÇUŞAN HİKAYELER Burçin BAŞLILAR Sınıf Öğretmeni burcinbaslilar@terakki.org.tr SUNUM İÇERİĞİ Yaratıcılık Nedir? Neden Yaratıcı Yazma? Yaratıcılığı Engelleyen Faktörler Yaratıcı Yazmaya

Detaylı

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir.

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. 40 Dakika Örnek olay, soru cevap, yaparak yaşayarak öğrenme Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. Öğrencilere sınıfta uyulması gereken kurallar ve onlardan beklenilen davranışların neler olabileceği

Detaylı

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI Şubat Ayı E-Bülteni 1 İÇİNDEKİLER 1. Doğum günü Olan Yıldızlarımız 2. Mihver Dersler 3. Branş Dersler 4. Kulüpler 2 DOĞUM GÜNÜ OLAN YILDIZLARIMIZ

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde;

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde; Diploma Programı Çerçevesi Diploma programı her kültürün kendisine adapte edebileceği esnek bir program sunarak kendi değerlerini yitirmeyen uluslararası farkındalığa ulaşmış bireyler yetiştirmeyi hedefler.

Detaylı

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1 ZORUNLU DERSLER 0.07.01 Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 5.06.01 tarih ve 69 Sayılı kararı doğrultusunda öğrencilerimizin 01-013 eğitim-öğretim yılında alacağı

Detaylı

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME 2 AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME Aktif öğrenme, bireyin öğrenme sürecine aktif olarak katılımını sağlama yaklaşımıdır. Bu yöntemle öğrenciler pasif alıcı konumundan çıkıp yaparak yaşayarak

Detaylı

SORU SORMAYI TEŞVİK ETMEK

SORU SORMAYI TEŞVİK ETMEK SORU SORMAYI TEŞVİK ETMEK Etkinliği Geliştirenler: Mahmut Bektaş (Rehber Öğretmen), Nurten Mutlu Pehlivan (Fen ve Teknoloji Öğretmeni), Sündüz Yorgancılar (Sınıf Öğretmeni), Yıldız Paldar (Sınıf Öğretmeni)

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Çalışmalar sırasında; öğrencilerimizde hedeflediğimiz IB öğrenen profil özellikleri bülten içinde ayrıca verilmiştir.

Değerli Velilerimiz, Çalışmalar sırasında; öğrencilerimizde hedeflediğimiz IB öğrenen profil özellikleri bülten içinde ayrıca verilmiştir. Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık 2018

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 )

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (9 Mayıs- 17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Hikaye Çalışması (İki At)

Hikaye Çalışması (İki At) ADALET MART 2017 Hikaye Çalışması (İki At) Hafta Sınıf Düzeyi ve 4. Sınıf 40 Dakika Süre KAZANIM Adalet konusunda temel bilgileri kavrar. SÜREÇ Yöntem ve Teknik Drama, Sorucevap, anlatım, tartışma İKİ

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Oyunun Adı: BARIS TOPU. Plastik top, Ek 1

Oyunun Adı: BARIS TOPU. Plastik top, Ek 1 Oyunun Adı: BARIS TOPU Uygulanacak Tarih: 03.04.2017 Katılan Öğretmen Sayısı: Katılan Öğrenci Sayısı: Oyunun Tamamlandığı Süre: Oyunun Uygulandığı Yer: Uygulanacak Yaş Grubu: 48 Ay ve üzeri Malzemeler:

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

EXPLORERS ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ

EXPLORERS ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ EXPLORERS ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

Nasıl Daha İyi Öğrenirim?

Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Farklı Öğrenme Yöntemleri Öğrenciler farklı yöntemlerle öğrenirler. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir: okuyarak ve okuduğunu hatırlayarak, önemli bölümlerin altlarını çizerek,

Detaylı

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR Amaç: Çocukların denizlerde kirliliğine neden olan atıkları gözlemlemesi ve kirliliğin deniz yaşamına etkileri konusunda

Detaylı

Etkinlik No 9 Dersin Adı Türkçe Sınıf. 3.Sınıf Tarih

Etkinlik No 9 Dersin Adı Türkçe Sınıf. 3.Sınıf Tarih Etkinlik No 9 Dersin Adı Türkçe 3..../ /2013 Etkinlik Adı Geveze Resim Önerilen Süre 40' Öğrenci Kazanımları 1.Görsellerden hareketle cümleler ve metinler yazar 2.Görsellerle sunulan bilgileri, olayları,

Detaylı

D218 Sosyal Siyaset: Sosyal Yardım, Güç ve Çeşitlilik CDA1: CDA5613

D218 Sosyal Siyaset: Sosyal Yardım, Güç ve Çeşitlilik CDA1: CDA5613 D218 Sosyal Siyaset: Sosyal Yardım, Güç ve Çeşitlilik CDA1: CDA5613 Bölüm 2 Clarke Bu programda D218 ya da bir başka derse çalışmak için en önemli becerilerden birini konuşacağız. Konumuz, not tutmak.

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME, uygun yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenme amacını gerçekleştirmektir. ETKİLİ ÖĞRENME İÇİN, Zamanı planlama, Çalışma ortamı düzenleme, Etkili okuma, Etkili

Detaylı

STEM Ders Planı. Tarih: Ders: Fen Bilimleri Konu: Elektriğin İletimi. Öğretmen: Hilal İslam Sınıf: 6. sınıf Süre: dk

STEM Ders Planı. Tarih: Ders: Fen Bilimleri Konu: Elektriğin İletimi. Öğretmen: Hilal İslam Sınıf: 6. sınıf Süre: dk STEM Ders Planı Tarih: 10.05.2017 Ders: Fen Bilimleri Konu: Elektriğin İletimi Öğretmen: Hilal İslam Sınıf: 6. sınıf Süre: 40+40+40 dk 1. Hedef Kazanımlar: Bilişsel Süreç Kazanımları: 1.1. Ana disipline

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim- 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL 2014-17 EKİM 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

*Öğrenme, öğrencilerin fikri katılımını ve uygulamasını gerektirir. *Kendi başına açıklama ve gösterim, Uzun süreli öğrenmeyi sağlamaz.

*Öğrenme, öğrencilerin fikri katılımını ve uygulamasını gerektirir. *Kendi başına açıklama ve gösterim, Uzun süreli öğrenmeyi sağlamaz. *Öğrenme, öğrencilerin fikri katılımını ve uygulamasını gerektirir. *Kendi başına açıklama ve gösterim, Uzun süreli öğrenmeyi sağlamaz. Aktif öğrenme bunu sağlamaktadır. 2 ÖĞRENME NEDEN AKTİF OLMALIDIR?

Detaylı

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI 1/B SINIFI KASIM AYI E-BÜLTENİ 1 İÇİNDEKİLER 1. Mihver Dersler 2.Branş Dersler 3.Kulüpler 2 TÜRKÇE Kasım ayında Türkçe dersinden harfleri öğrenmeye

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf

Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf 4.Sınıf Tarih / /2013 Etkinlik Adı Duygusal Renklerim Önerilen Süre 40'+40 1. Renklerin ışığa göre değiştiğini fark eder. Öğrenci Kazanımları 2. Renklerin

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur.

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur. Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 12 Kasım 2018-18

Detaylı

ÜÇÜ BİR ARADA (ÇAY, ÇİKOLATA, KİTAP) GİRİŞ

ÜÇÜ BİR ARADA (ÇAY, ÇİKOLATA, KİTAP) GİRİŞ ÜÇÜ BİR ARADA (ÇAY, ÇİKOLATA, KİTAP) GİRİŞ Öğrencilerin okumaya karşı sıkıcı ve gereksiz algılarını değiştirmek ve okumayı hayatlarının bir parçası haline getirmek amacıyla okuma çalışmasını sınıf ortamından

Detaylı

YAPILACAKLAR 1. Yaratıcılık ve İnovasyon Eğitim Programı hakkında açıklama yapılması. 1

YAPILACAKLAR 1. Yaratıcılık ve İnovasyon Eğitim Programı hakkında açıklama yapılması. 1 HAFTA TARİH YAPILACAKLAR 1. Yaratıcılık ve İnovasyon Eğitim Programı hakkında açıklama yapılması. 1 2. Torrance Yaratıcı Düşünme Şekil Testi ön uygulama. 3. Öğrenci çalışma gruplarının belirlenmesi. 4.

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS 0RTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7. SINIFLAR YILLIK PLANI ETKİNLİKLER / KONULAR AÇIKLAMALAR

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS 0RTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7. SINIFLAR YILLIK PLANI ETKİNLİKLER / KONULAR AÇIKLAMALAR KASIM EKİM EYLÜL HAFTA KUŞAK: DÜZEN KUŞAĞI ODAK NOKTASI : BİRİMDEN BÜTÜNE ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS 0RTAOKULU 1. Teknoloji ve Tasarım kavramlarını kavratmak 2.Teknoloji ve Tasarım Dersinin Genel Amaçlarını

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ

OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ Ünite 8 OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ Öğr. Gör. Hatice Elif ALTUNTAŞLI OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ Oyun, çocuk için gerçek dünya ve hayal dünyası arasındaki bir köprüdür. Oyun oynayan

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık Ġubat 2018)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık Ġubat 2018) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Ġubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Grup 2 12091601 Selin Bozkurtlar Ödev 4 16.04.2014 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM PLANI

Grup 2 12091601 Selin Bozkurtlar Ödev 4 16.04.2014 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM PLANI Grup 2 12091601 Selin Bozkurtlar Ödev 4 16.04.2014 A. Biçimsel Bölüm Dersin Adı Sınıf Konunun Adı Süre Öğrenme-Öğretme Strateji ve Yöntemi Araç Gereçler Kazanım BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM PLANI Bilişim

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır.

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat - 23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. Yazma Becerileri Sempozyumu

3. Yazma Becerileri Sempozyumu http://zikzakgrup.com/ OKUL ÖNCESİ MEKANİK YAZMA SÜRECİ MODEL HİKAYE PLAN, OLMA UNSURLARI SÜSLEME VE SÜRECİ YARATICILIK SUNUM VE ÖLÇÜM TÜRLER Anlama Ses Birlikte yazma Karakter Konu, Fikir, Noktalama

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRETİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRETİM PROGRAMI Uzun Dönemli Amaç : İLK OKUMA-YAZMA Tümceyi sözcüklere ayırır. 1. Tümcenin kaç sözcüklü olduğunu söyler. 2. Tümcenin sözcüklerinin altlarını çizerek gösterir. 3. Tümce kartını sözcüklerinden keserek ayırır.

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Aytekin ERDEM Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu

Yrd.Doç.Dr. Aytekin ERDEM Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu FE EĞĐTĐMĐ DE PROJE TABA LI ÖĞRE ME Yrd.Doç.Dr. Aytekin ERDEM Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu PROJE TABA LI ÖĞRE MEDE KAVRAMLAR Proje: Tasarı ya da tasarı geliştirme Taban: Temel, temel ilke,

Detaylı

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2 ÇOCUKLAR İÇİN ÇOKLU ZEKÂ GÖZLEM FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Cinsiyeti: Tarih: Sınıfı: Lütfen formda yer alan her ifadenin sizin için ne derece uygun olup olmadığını aşağıdaki beşli dereceleme ölçeği üzerinde

Detaylı

VERİ TOPLAMA AŞAMASI

VERİ TOPLAMA AŞAMASI VERİ TOPLAMA AŞAMASI Açıklama: 1. Lamba içinde bulunduğu aparatla birlikte yalıtımlı kutunun içinde iken yakılarak 1 dakika beklenip söndürülecek. 30 saniye beklenip ve bu dakikadan itibaren sıcaklık değerleri

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

21. YY Eğitimi ÖZEL YÜCE OKULLARI 21. YY BECERİLERİ VE IB ÖĞRENEN PROFİLİ

21. YY Eğitimi ÖZEL YÜCE OKULLARI 21. YY BECERİLERİ VE IB ÖĞRENEN PROFİLİ ÖZEL YÜCE OKULLARI 21. YY BECERİLERİ VE IB ÖĞRENEN PROFİLİ ISINMA 21. YY Eğitimi Grup çember olur. Herkese bir öğrenen profili ismi söylenir. Ortada bir ebe olur. Ebe hangi profili söylerse halkadaki o

Detaylı

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kim Olduğumuz ÜNİTE ADI Bütünün Parçasıyım TARİH 28 Ekim 6 Aralık 2013 SORGULAMA HATLARI Ait Olduğumuz Gruplar İnanç ve Değerler İnanç ve Değerlerin Davranış

Detaylı

Merak etmek, soru sormak, keşfetmek çocukların doğasında vardır. Bu yönleriyle çocuklar gerçek birer araştırmacıdır.

Merak etmek, soru sormak, keşfetmek çocukların doğasında vardır. Bu yönleriyle çocuklar gerçek birer araştırmacıdır. Merak etmek, soru sormak, keşfetmek çocukların doğasında vardır. Bu yönleriyle çocuklar gerçek birer araştırmacıdır. ARAŞTIRMACI ÇOCUK MERKEZİ 2 Araştırmacı Çocuk Merkezi, 2009 yılında Ankara da kuruldu.

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

SON BASAMAK: II.TEOG

SON BASAMAK: II.TEOG SON BASAMAK: II.TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI NEDİR? (TEOG) Ortaokuldan liseye geçiş için yapılan sınavdır. Ortak sınavlardır ve 6 tane dersi kapsar. Yanlışlar doğru sayısını etkilemez.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim- 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Uzayda Türkler Var Atölyesi

Uzayda Türkler Var Atölyesi Uzayda Türkler Var Atölyesi Uzayda Türkler Var Projesi Nedir? Uzayda Türkler Var Projesi, 8-14 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanmış olan tasarım odaklı düşünebilme ve sorun çözme becerisini geliştirme

Detaylı

Özel YÜCE Okulları. İlgi ye Göre Farklılaştırılmış Öğretim

Özel YÜCE Okulları. İlgi ye Göre Farklılaştırılmış Öğretim Özel YÜCE Okulları İlgi ye Göre Farklılaştırılmış Öğretim Farklılaştırılmış Öğretim IB Temel Değerler 21.YY Eğitimi PYP deneyimi sizden farklı biri El eşleri Öğretmenlik deneyimi size yakın biri Öğretmenlik

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Yerli malını kutladık. *Tutum ve yatırımın kelime anlamlarını öğrendik. *Tutumlu olmayı,

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK?

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ Atatürk, Sonbahar, Dünya Çocuk Kitapları Haftası ve Sağlıklı Beslenme konularıyla ilgili sohbet ettik.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

STEM Ders Planı. Tarih: Ders: Fen bilimleri Konu: Isı Yalıtımı. Öğretmen: Özlem Yunus Sınıf: 6.sınıf Süre: dk

STEM Ders Planı. Tarih: Ders: Fen bilimleri Konu: Isı Yalıtımı. Öğretmen: Özlem Yunus Sınıf: 6.sınıf Süre: dk STEM Ders Planı Tarih:28.05.2017 Ders: Fen bilimleri Konu: Isı Yalıtımı Öğretmen: Özlem Yunus Sınıf: 6.sınıf Süre: 40+40 dk 1. Hedef Kazanımlar:. Bilişsel Süreç Kazanımları: 1.1. Ana disipline ait kazanım:

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÇALIŞMA ORTAMI Sessiz olmalı. Tv olan veya radyo çalan oda da ders çalışılmamalı. Çalışma masada olmalı. Yatarak uzanarak ders çalışılmamalı. Çalışma masasının etrafında

Detaylı

TÜRK DÜNYASI VAKFI. Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz!

TÜRK DÜNYASI VAKFI. Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz! 510 TÜRK DÜNYASI VAKFI HAKKIMIZDA Bana Bir Hikaye yaz projesinin web portalına hoş geldiniz! Bilginin hızla üretildiği ve tüketildiği bir çağda, çocuklarımızın okuma merakının dünya çapında hayli azaldığını

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest oyun

Detaylı

PYP VELİ MEKTUBU 4. SINIF PRIMARY YEARS PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SORGULAMA HATLARI ÖĞRENEN PROFİLLERİ

PYP VELİ MEKTUBU 4. SINIF PRIMARY YEARS PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SORGULAMA HATLARI ÖĞRENEN PROFİLLERİ PYP VELİ MEKTUBU 4. SINIF DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA : KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARI ÜNİTENİN UYGULAMA SÜRESİ : 10 Aralık 2018 18 Ocak 2019 ANA FİKİR : FARKLI YAZI TÜRLERİ VE İLETİŞİM ŞEKİLLERİ İLE KENDİMİZ İFADE

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 Erken Yaşta Dil Öğrenenler... 1 Çocuklar ana dillerini nasıl öğrenirler?... 2 Ana dil ediniminin aşamaları... 3 Yabancı dil öğrenimine erken başlamak faydalı

Detaylı

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 9 Mayıs 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında (24 Mart 2014-09 Mayıs 2014) tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat- 24 Mart 2017)

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat- 24 Mart 2017) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ

EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI A GRUBU VE ÖĞRETMENLİK EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ 21 MAYIS 2017 PAZAR ÖĞLEDEN SONRA OTURUMU (PÖS) Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI: 3 1 SAYI: 3 1. SINIF III. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Kendimizi İfade Etme Yollarımız SÜRE: 19.12.2016-20.01.2017 ANA FİKİR: İnsanlar duygularını, düşüncelerini ve deneyimlerini

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 14 Mart 22 Nisan 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 14 Mart 22 Nisan 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 14 Mart 22 Nisan 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Arzu Güngören & Erkan Altıntaş -2013 ETKİNLİK PLANI

Arzu Güngören & Erkan Altıntaş -2013 ETKİNLİK PLANI ETKİNLİK PLANI 1.Etkinliğin Adı: KELİME AVI Yaş gurubu: 7-14 yaş (çocuğun düzeyine göre değişebilir) Etkinliğin hedefi: okuma 2.Materyaller: İki adet masa 16 adet 20x20 kesilmiş mukavva üzerinde (E,Ş,E,K-K,U,Z,U-K,E,D,İ-

Detaylı

3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

2/A SINIFI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ

2/A SINIFI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ DERS ADI: HAYAT BİLGİSİ TEMA ADI: OKUL HEYECANIM KAZANIMLAR : 2/A SINIFI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 1.Okuldaki ve sınıftaki seçim çalışmalarına katılarak demokrasi kültürüne katkıda bulunur. 2.Okul kurallarının

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI:3 1. SINIF III. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ ANA FİKİR: Oyunlar duygu ve düşüncelerimizi keşfetme ve ifade etme yollarımızdan biridir. 1. Oyun çeşitleri 2. Oynarken hisset"klerimiz ve öğrendiklerimiz

Detaylı