TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ PROSEDÜRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ PROSEDÜRÜ"

Transkript

1 TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ PROSEDÜRÜ

2 BAŞVURU Toplu iş sözleşmesinin bitiminden 120 gün önce yetki tespiti istenebilir. (2822 sayılı yasa madde 7)

3 TESPĠT TĠS yapmak isteyen tarafın baģvurusunu Bakanlık 6 iģgünü içinde baģvuru tarihindeki kayıtlara göre neticelendirir. (2822 madde 13,14)

4 TESPİT TESPĠTE ĠTĠRAZ Tespit yazısını alan, iģçi sendikası veya iģyeri iģveren sendikasına üye ise iģveren sendikası veya üye değilse iģveren,tebliğ tarihinden itibaren 6 iģgünü içinde iģyerinin bağlı bulunduğu TC ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu yerdeki iģ davalarına bakmakla görevli Mahkemeye (Ġtirazı Bölge Müdürlüğü'ne kayıt yaptırmak önkoģuluyla)itiraz edilebilir. a)mahkeme iģçi ve üye sayısının tespitindeki maddi hata ile süreye iliģkin itirazları duruģmasız 6 iģgünü içinde kesin karara bağlar. b)mahkeme diğer itirazlarda duruģma yapar.kesin olmayan mahkeme kararı temyiz edilirse Yargıtay 15 gün içinde kesin karar verir. (2822 sayılı yasa madde 15)

5 MAHKEMEYE ĠTĠRAZ KARAR KESĠNLEġĠNCEYE KADAR YETKĠ PROSEDÜRÜNÜ DURDURUR. (2822 sayılı yasa madde 15)

6 YETKĠ BELGESĠ Ġtiraz edilmemiģse itiraz süresinin bitimini takiben,itiraz edilmiģse kesinleģmiģ mahkeme kararının tebliğinden itibaren 6 iģgünü içinde ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetki belgesini taraflara gönderir. (2822 sayılı yasa madde 16)

7 ÇAĞRI Tespit belgesini ve yetki belgesini alan taraf,aldığı tarihten itibaren 15 gün içinde karģı tarafı görüģmelerde ileri süreceği tüm teklifleri de ekleyerek toplu görüģmeye çağırır ve çağrı tarihini görevli makama bildirir. (2822 sayılı yasa md17) Tarafların toplu görüģme için ileri süreceği tekliflerinde değiģiklik yapma hakları saklıdır. SÜRESĠ ĠÇĠNDE ÇAĞRI YAPILMAZSA YETKĠ DÜġER

8 TOPLU GÖRÜġMENĠN BAġLAMA TARĠHĠNĠN TESPĠTĠ ANLAġMA OLURSA Çağrının tebliği tarihinden 6 iģgünü içinde taraflar görüģmenin yer,gün ve saatini tespit eder ve görevli makama bildirirler. (2822 sayılı yasa madde 19/1) ANLAġMA OLMAZSA Taraflardan birinin çağrı yapılan günden itibaren 3 iģgünü içinde baģvurusu üzerine görevli makam 6 iģgünü içinde yer,gün ve saati tespit ederek görevli makama bildirir. (2822 sayılı yasa madde 19/2)

9 ÇAĞRI YAPAN TARAF ÇAĞRI TARĠHĠNDEN ĠTĠBAREN 30GÜN ĠÇĠNDE TOPLU GÖRÜġMEYE GELMEZ VE TOPLU GÖRÜġMEYE BAġLANMAZSA ÇAĞRI YAPAN TARAFIN YETKĠSĠ DÜġER. (2822 sayılı yasa madde 19/3)

10 TOPLU GÖRÜġMENĠN BAġLAMASI 60 GÜNLÜK SÜRE

11 UYUġMAZLIĞIN TESPĠTĠ(1) Taraflardan biri toplantıya gelmezse veya toplantıya geldiği halde toplantıya baģlamazsa toplantıya gelen taraf durumu 6 iģgünü içinde görevli makama ileterek uyuģmazlığı bildirir. (2822 sayılı yasa madde 21/1)

12 UYUġMAZLIĞIN TESPĠTĠ(2) Toplu görüģmeye baģladıktan sonra taraflardan biri toplantıya devam etmezse,gelen taraf durumu 6 iģgünü içinde görevli makama bildirir. (2822 sayılı yasa madde 21/1)

13 UYUġMAZLIĞIN TESPĠTĠ(3) Toplu görüģmenin baģlamasından itibaren 30 gün geçmiģse ve anlaģma yoksa taraflardan biri durumu görevli makama iletir.(2822 sayılı yasa madde 21/2)

14 UYUġMAZLIĞIN TESPĠTĠ(4) Toplu görüģmenin baģlamasından itibaren 60 gün geçmiģse ve anlaģma yoksa taraflardan biri durumu görevli makama iletir. (2822 sayılı yasa madde 21/2)

15 TOPLU Ġġ SÖZLEġMESĠNĠN ĠMZALANMASI GörüĢmelerde anlaģma olursa toplu iģ sözleģmesi imzalanarak görevli makama bildirilir. ( 2822 sayılı yasa madde 20)

16 RESMĠ ARABULUCU

17 60 güne kadar tutulan uyuģmazlıklarda görevli makam tarafları makamına davet ederek resmi arabulucu seçimini yapar.tarafların anlaģması halinde resmi arabulucu listesinden üzerinde anlaģılan kiģi,anlaģmamaları halinde ise yine listeden arabulucu torbadan ad çekme suretiyle Resmi Arabulucu seçilir.60 günden sonra bildirilen uyuģmazlıklarda ise görevli makam arabulucu seçimini yetkili iģ Mahkemesine iletir.resmi Arabulucu Mahkeme kararı ile seçilir.taraflar 60 gün geçmesine rağmen Resmi Arabulucu tayini talep etmemiģse görevli makam resen arabulucu tayinini yetkili mahkemeden ister.resmi arabulucunun görev süresi görevin kendisine tebliğ tarihinden itibaren 15 gündür.taraflar bu süreyi en çok 6 iģgünü uzatabilirler.

18 KANUNĠ GREV VE LOKAVT KARARI

19 Görevli makamın gönderdiği Resmi Arabulucu raporunun tebliğinden itibaren 1.6 iģgünlük sürenin geçmesinden sonra 2. 6 iģgünlük süre içinde olmak üzere iģçi sendikası GREV KARARI alır.ġģveren Sendikası veya iģveren grev kararının kendilerine tebliği tarihinden itibaren 6 iģgünü içinde Lokavt Kararı alabilir.

20 GREV KARARI SÜRESĠ ĠÇĠNDE ALINMAZSA YETKĠ BELGESĠNĠN HÜKMÜ KALMAZ( md.27)

21 GREV VE LOKAVT YASAKLARI YASAK ĠġLER (md.29) YASAK YERLER(md.30) GEÇĠCĠ YASAKLAR (md.31)

22 UYUġMAZLIĞIN ÇÖZÜMÜ YASAK ĠġLER VE YERLER ĠLE ĠLGĠLĠ UYUġMAZLIKLARDA RESMĠ ARABULUCU RAPORUNUN TEBLĠĞĠ TARĠHĠNDEN ĠTĠBAREN 6 ĠġGÜNÜ ĠÇĠNDE SÖZLEġMENĠN BAĞITLANMASI ĠÇĠN YHK BAġVURMAK ZORUNLUDUR.(bu süre içinde baģvurulmazsa yetki düģer) YASAKLARDA UYUġMAZLIĞI YHK ÇÖZER. (2822 SAYILI YASA 32,52)

23 KANUNĠ GREV VE LOKAVT KARARININ TEBLĠĞĠ Alınan grev ve lokavt kararları karar tarihinden itibaren 6 iģgünü içinde karģı tarafa tebliğ edilmek üzere ve bir örneği de görevli makama tebliğ edilir.kararı alan taraf bunu iģyerinde derhal ilan eder.(md.28)

24 GREV VE LOKAVTIN BAKANLAR KURULU KARARI ĠLE ERTELENMESĠ Karar verilmiģ ve baģlanmıģ bir kanuni bir grev veya lokavtın genel sağlık ve milli güvenliği bozucu nitelikte olması halinde Bakanlar Kurulu grev ve lokavtı bir kararname ile 60 gün süre ile erteleyebilirler.

25 ERTELEMEDE UYUġMAZLIĞIN ÇÖZÜMÜ Ertelemede uyuģmazlık; 1-Erteleme süresi içinde ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanının bizzat ve Resmi Arabulucu Listesinden seçebileceği bir arabulucu yardımı ve gayret göstermesi (md34/1) 2-Erteleme süresi içinde tarafların anlaģarak konuyu özel hakeme götürmeleri(md34/2) 3-Erteleme süresi içinde ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanının uyuģmazlığı YHK'NA götürmesi (md 34/3)

26 GREV OYLAMASI Grev kararının iģyerinde ilan edilmesinden itibaren 6 iģgünü içinde iģyerinde çalıģanları dörtte biri sayıda iģçinin en büyük mahalli amire baģvurması halinde,iģyerinde 6 iģgünü içinde grev oylaması yapılır.(md.35) Oylamaya itiraz oylamadan itibaren 3 iģgünü içinde yetkili iģ mahkemesine yapılır.

27 Grev oylaması sonucunda iģçiler iģyerinde grevin uygulanmamasına karar verirlerse,oylama sonucunun kesinleģmesinden itibaren 15 gün içinde taraflar anlaģamazlarsa ve bu süre içinde sözleģmeyi bağıtlaması için YHK 'na göndermezlerse alınan yetki belgesinin hükmü kalmaz. Oylama sonucunda iģyerinde çalıģanların salt çoğunluğunca grevin uygulanmamasına karar verilirse o iģyerinde grev uygulanamaz. (md35/son)

28 KANUNĠ GREV VE LOKAVTIN UYGULANMAYA KONMASI Grev ve Lokavt Kararları karģı tarafa tebliğinden itibaren 60 gün içinde ve karģı tarafa noter aracılığı ile 6 iģgünü önceden bildirilecek tarihte uygulamaya konabilir.(md.37/1) Grev oylaması yapılıp, greve evet çıkması halinde 60 günlük süre oylamanın kesinleģmesinden itibaren baģlar.(md.37/3)

29 KarĢı tarafa tebliğ edilmek üzere süresi içinde Notere ve Görevli makama tebliğ edilmeyen Grev Kararları uygulanamaz.(md.37/2) Bildirilen günde baģlamayan grev ve lokavt düģer.yetki belgesinin hükmü kalmaz.(md.37/2)

30 KANUNĠ GREV VE LOKAVTIN SONA ERMESĠ KENDĠLĠĞĠNDEN SON BULMA Grev uygulayan iģçi Sendikasının kapatılması, feshedilmesi, infisah etmesi, faaliyetinin durdurulması, grev ve lokavtı kendiliğinden sona erdirir. ĠĢveren Sendikasının feshedilmesi, infisahı, kapatılması veya faaliyetinin sona erdirilmesi halinde de lokavtı kendiliğinden sona erdirir. Bu durumlarda görevli makam tarafından sona erdirme ilan edilir.(md 51/3)

31 3/4 ÜYENĠN SENDĠKADAN AYRILMASI Grev uygulayan iģçi sendikasının bu grevin uygulandığı iģyerindeki üyesi iģçilerin 3/4' ünün sendika üyeliğinden ayrıldığının tespiti halinde ilgililerden biri grevin sona erdirilmesi için ĠĢ Mahkemesine baģvurabilir. Mahkeme belirlenecek tarihte grevin sona ereceğini mahallinde çıkan en az bir gazetede yoksa mutad yollarla ilan eder.(md 51/son)

32 TOPLU Ġġ SÖZLEġMESĠNĠN ĠMZALANMASI Kanuni bir grev veya lokavtı sona erdirmek için grev ve lokavt kararı almıģ olanlar en geç ertesi gün sonuna kadar yazı ile karģı tarafa ve görevli makama kaldırma kararlarını iletirler. Gazete veya mutad vasıtalarla ilan edilir.grevin uygulanmasına son verilmesi lokavtın, lokavtın uygulanmasına son verilmesi grevin kaldırılmasını gerektirmez.(md 51/1,2)

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ TESPİTİ İLE GREV OYLAMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı:11.10.2013/28792 BİRİNCİ BÖLÜM

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ TESPİTİ İLE GREV OYLAMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı:11.10.2013/28792 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ TESPİTİ İLE GREV OYLAMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı:11.10.2013/28792 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1)

Detaylı

Toplu İş Hukuku. Prof. Dr. Murat ŞEN Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ

Toplu İş Hukuku. Prof. Dr. Murat ŞEN Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ Toplu İş Hukuku Prof. Dr. Murat ŞEN Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ TİS nde - EHLİYET ve - YETKİ Ehliyet TİS yapma ehliyeti, hukuken geçerli bir TİS nin tarafı olabilmeyi ifade eder. 1. İşçi Tarafının Ehliyeti

Detaylı

Toplu iş sözleşmesinin yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde uygulanacak kanuni prosedür

Toplu iş sözleşmesinin yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde uygulanacak kanuni prosedür Toplu iş sözleşmesinin yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde uygulanacak kanuni prosedür Bir önceki yazımda toplu iş sözleşmesi konusuna genel olarak bir giriş yapmış, genel olarak toplu iş sözleşmesinin

Detaylı

Tüm Yönleriyle Yeni Toplu İş Sözleşmesi Grev Lokavt Mevzuatı ve Uygulamaları

Tüm Yönleriyle Yeni Toplu İş Sözleşmesi Grev Lokavt Mevzuatı ve Uygulamaları Tüm Yönleriyle Yeni Toplu İş Sözleşmesi Grev Lokavt Mevzuatı ve Uygulamaları 4857 sayılı İş Kanununa tabi işçi işçiler ve bunların işverenleriyle ilgili toplu iş sözleşmesi grev ve lokavt konusundaki yasal

Detaylı

Konuyla Ġlgili Tebliğin Tam Metni Ekte Tarafınıza SunulmuĢtur.

Konuyla Ġlgili Tebliğin Tam Metni Ekte Tarafınıza SunulmuĢtur. ANKARAS-Sirküler/2013-32 09.12.2013, ANKARA KONU: SGK NIN ĠġVEREN UYGULAMA TEBLĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK HK. 28.11.2013 tarihli 28835 Sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan İşveren Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

Revizyon No. Revizyon Tarihi. Yayın Tarihi. Sayfa No 1/1 MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ BELİRLEME KLAVUZU

Revizyon No. Revizyon Tarihi. Yayın Tarihi. Sayfa No 1/1 MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ BELİRLEME KLAVUZU . MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ BELİRLEME KLAVUZU Doküman No EK-1.a Revizyon No. Revizyon Tarihi. Yayın Tarihi. Sayfa No 1/1 Okullarda/Kurumlarda Çalışan Temsilcisi belirleme iş ve İşlemleri İş Sağlığı

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. TSK/41-43

İlgili Kanun / Madde 6356 S. TSK/41-43 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2014/1967 Karar No. 2014/1792 Tarihi: 10.02.2014 İlgili Kanun / Madde 6356 S. TSK/41-43 TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ TESPİTİNE İTİRAZ İŞYERİNE YENİ ALINAN İŞÇİLERİN

Detaylı

İşyerlerinde İşin Durdurulmasına veya İşyerlerinin Kapatılmasına Dair Yönetmelik

İşyerlerinde İşin Durdurulmasına veya İşyerlerinin Kapatılmasına Dair Yönetmelik İşyerlerinde İşin Durdurulmasına veya İşyerlerinin Kapatılmasına Dair Yönetmelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Resmi Gazete Tarihi: 05/03/2004 Resmi Gazete Sayısı: 25393 BİRİNCİ BÖLÜM:Amaç,

Detaylı

6356 SAYILI KANUN BAKIMINDAN GREV VE LOKAVT. Prof. Dr. Murat ŞEN

6356 SAYILI KANUN BAKIMINDAN GREV VE LOKAVT. Prof. Dr. Murat ŞEN 6356 SAYILI KANUN BAKIMINDAN GREV VE LOKAVT Prof. Dr. Murat ŞEN 6356 SAYILI KANUN BAKIMINDAN GREV VE LOKAVT I. GREV... 4 A. Grev Kavramı... 4 1. İşin Bırakılması... 4 2. İşçilerin Aralarında Anlaşması

Detaylı

Bu Kanun ile ilgili tüzükler için, "Tüzükler Külliyatı"nın kanunlara

Bu Kanun ile ilgili tüzükler için, Tüzükler Külliyatının kanunlara TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ, GREV VE LOKAVT KANUNU (1) Kanun Numarası : 2822 Kabul Tarihi : 5/5/1983 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/5/1983 Sayı : 18040 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 22 Sayfa : 334

Detaylı

İŞYERLERİNDE İŞİN DURDURULMASINA VEYA İŞYERLERİNİN KAPATILMASINA DAİR YÖNETMELİK

İŞYERLERİNDE İŞİN DURDURULMASINA VEYA İŞYERLERİNİN KAPATILMASINA DAİR YÖNETMELİK 28 Ekim 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27743 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK İŞYERLERİNDE İŞİN DURDURULMASINA VEYA İŞYERLERİNİN KAPATILMASINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

5951 Sayılı Torba Kanun Neler Getirdi?

5951 Sayılı Torba Kanun Neler Getirdi? 5951 Sayılı Torba Kanun Neler Getirdi? Ömer BENOKAN 05.02.2010 tarih ve 27484 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan, 28.1.2010 tarih ve 5951sayılı AMME ALACAKLARININ TAHSĠL USULÜ HAKKINDA KANUN ĠLE BAZI KANUNLARDA

Detaylı

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GREV VE LOKAVT KANUNU. Kanun No.: 2822 R.G.: 07.05.1983 Kabul T.: 05.05.1983 Sayı: 18040. BİRİNCİ KISIM Toplu İş Sözleşmesi

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GREV VE LOKAVT KANUNU. Kanun No.: 2822 R.G.: 07.05.1983 Kabul T.: 05.05.1983 Sayı: 18040. BİRİNCİ KISIM Toplu İş Sözleşmesi TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GREV VE LOKAVT KANUNU Kanun No.: 2822 R.G.: 07.05.1983 Kabul T.: 05.05.1983 Sayı: 18040 BİRİNCİ KISIM Toplu İş Sözleşmesi BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ : MADDE 1 - Bu Kanunun amacı,

Detaylı

BİRİNCİ KISIM. Toplu İş Sözleşmesi BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

BİRİNCİ KISIM. Toplu İş Sözleşmesi BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ, GREV VE LOKAVT KANUNU Kanun Numarası : 2822 Kabul Tarihi : 5.5.1983 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 7.5.1983 Sayı: 18040 Yayımlandığı Düstur : Tertip: 5 Cilt: 22 Sayfa: 334 BİRİNCİ

Detaylı

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ, GREV VE LOKAVT KANUNU. Kanun Numarası: Kanun Kabul Tarihi: 05/05/1983. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 07/05/1983

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ, GREV VE LOKAVT KANUNU. Kanun Numarası: Kanun Kabul Tarihi: 05/05/1983. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 07/05/1983 TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ, GREV VE LOKAVT KANUNU Kanun Numarası: 2822 Kanun Kabul Tarihi: 05/05/1983 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 07/05/1983 Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 18040 BİRİNCİ KISIM: TOPLU

Detaylı

ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ.

ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ. 05.05.2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/72 KONU: İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında. Giriş : 24.12.2013 tarih ve 28861 sayılı Resmî Gazetede

Detaylı

alt işveren işçilerinin ücret ve sosyal haklarında, toplu iş sözleşmesine bağlı olarak meydana gelecek artış sebebiyle her bir işçiye alt işveren

alt işveren işçilerinin ücret ve sosyal haklarında, toplu iş sözleşmesine bağlı olarak meydana gelecek artış sebebiyle her bir işçiye alt işveren PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN KAYNAKLANAN FİYAT FARKININ ÖDENMESİNE DAİR YÖNETMELİK 22 OCAK 2015 PERŞEMBE R.G SAYI: 29244 Taşeron firmalar aracılığı ile çalışan

Detaylı

Toplu İş Sözleşmesi yasalaştı

Toplu İş Sözleşmesi yasalaştı Toplu İş Sözleşmesi yasalaştı Ekim 29, 2012-10:40:30 TBMM Genel Kurulu'nda, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı kabul edilerek, yasalaştı. Kabul edilen yasayla, işkolları yeniden belirleniyor.

Detaylı

Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı Meclis te

Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı Meclis te Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı Meclis te Şubat 01, 2012-12:04:22 İşkolu barajının yüzde 3'e indirilmesini düzenleyen Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu. İşkolu barajının yüzde

Detaylı

CEZA MUHAKEMESİNDE İSTİNAF. Doç.Dr. Hakan KARAKEHYA Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi

CEZA MUHAKEMESİNDE İSTİNAF. Doç.Dr. Hakan KARAKEHYA Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi CEZA MUHAKEMESİNDE İSTİNAF Doç.Dr. Hakan KARAKEHYA Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi İstinaf Kavramı Ġstinaf, ilk derece mahkemelerinin verdikleri hükümlerin, bölge adliye mahkemesi (BAM) tarafından

Detaylı

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı İş Hukuku II Pratik Çalışma No.1

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı İş Hukuku II Pratik Çalışma No.1 Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı İş Hukuku II Pratik Çalışma No.1 Olay İşveren Zafer e ait olan ve Edirne'de bulunan ekmek fabrikasında çalışan 500

Detaylı

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU BİRİNCİ KISIM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Bu Kanunun amacı, işçilerin ve işverenlerin karşılıklı olarak ekonomik ve sosyal durumlarını ve çalışma

Detaylı

6356 SAYILI KANUNUN GREV VE LOKAVT KONUSUNDA ÖNGÖRDÜĞÜ DEĞİŞİKLİKLER

6356 SAYILI KANUNUN GREV VE LOKAVT KONUSUNDA ÖNGÖRDÜĞÜ DEĞİŞİKLİKLER 6356 SAYILI KANUNUN GREV VE LOKAVT KONUSUNDA ÖNGÖRDÜĞÜ DEĞİŞİKLİKLER Prof. Dr. H. Nüvit GEREK * GİRİŞ Ülkemizde toplu iş ilişkileri açısından 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu 7 Kasım

Detaylı

ġġkâyet VE ĠTĠRAZLARIN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ PROSEDÜRÜ Hazırlayan : Zeynep ÖZBEY Onaylayan: Fatih Gümüşer

ġġkâyet VE ĠTĠRAZLARIN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ PROSEDÜRÜ Hazırlayan : Zeynep ÖZBEY Onaylayan: Fatih Gümüşer ġġkâyet VE ĠTĠRAZLARIN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ PROSEDÜRÜ Hazırlayan : Zeynep ÖZBEY Onaylayan: Fatih Gümüşer 1. AMAÇ: CERTURK tarafından yürütülmekte olan faaliyetlerine iliģkin olarak kuruluģlardan veya ilgili

Detaylı

ĠġVERENLERE ÖNEMLĠ UYARILAR Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNLARI ĠLE GELEN YAPTIRIMLAR

ĠġVERENLERE ÖNEMLĠ UYARILAR Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNLARI ĠLE GELEN YAPTIRIMLAR ĠġVERENLERE ÖNEMLĠ UYARILAR Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KANUNLARI ĠLE GELEN YAPTIRIMLAR Yeni iģ sağlığı ve güvenliği konusundaki yasalar iģverenlere birçok yükümlülükler getirmektedir. Bu yükümlülüklerin yerine

Detaylı

Ġlgili Kanun / Madde 2821 S.SK/4

Ġlgili Kanun / Madde 2821 S.SK/4 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAĠRESĠ Esas No. 2011/15435 Karar No. 2011/12313 Tarihi: 26.04.2011 Yargıtay Kararları Ġlgili Kanun / Madde 2821 S.SK/4 ĠġKOLU TESPĠTĠ ĠġYERĠNĠN GĠRDĠĞĠ ĠġKOLUNUN ĠġLET- MENĠN TEKNĠK

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S.STİSK /75

İlgili Kanun / Madde 6356 S.STİSK /75 T.C YARGITAY HUKUK GENEL KURULU Esas No. 2017/9-2783 Karar No. 2017/1427 Tarihi: 22.11.2017 İlgili Kanun / Madde 6356 S.STİSK /75 YETKİ TESPİT BAŞVURU TARİHİNDEKİ ÜYELERİNİN DÖRTTE ÜÇÜNÜ KAYBETTİĞİ İÇİN

Detaylı

Sayı: / Aralık 2014 Konu: Aile Hekimliği Nöbet ŞUBE / TEMSİLCİLİKLERE

Sayı: / Aralık 2014 Konu: Aile Hekimliği Nöbet ŞUBE / TEMSİLCİLİKLERE Sayı: 300-2014/1847 29 Aralık 2014 Konu: Aile Hekimliği Nöbet ŞUBE / TEMSİLCİLİKLERE İlgi: a- 300-2014/862 sayı ve 14.05.2014 tarihli yazımız. b- 300-2014/930 sayı ve 02.06.2014 tarihli yazımız. Ġlgi yazılarımızda

Detaylı

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluģ amacını,

Detaylı

Ġġ MAHKEMELERĠ KANUNU TASARISI

Ġġ MAHKEMELERĠ KANUNU TASARISI Ġġ MAHKEMELERĠ KANUNU TASARISI 30/1/1950 TARĠHLĠ VE 5521 SAYILI Ġġ MAHKEMELERĠ KANUNU MEVCUT METĠN Madde 1 ĠĢ Kanununa göre iģçi sayılan kimselerle (o kanunun değiģtirilen ikinci maddesinin Ç, D ve E fıkralarında

Detaylı

KÜLTÜR SANAT SEN GENEL KURUL SEÇĠM YÖNETMELĠĞĠ

KÜLTÜR SANAT SEN GENEL KURUL SEÇĠM YÖNETMELĠĞĠ KÜLTÜR SANAT SEN GENEL KURUL SEÇĠM YÖNETMELĠĞĠ Madde 1- AMAÇ: I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Bu Yönetmeliğin amacı, Kültür, Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen) Merkez, ġube, Genel Kurul toplantısı

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı:

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: TARIMDA Ġġ ARACILIĞI YÖNETMELĠĞĠ Resmi Gazete Tarihi: 27.05.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27593 www.atacanosgb.com BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, tarım

Detaylı

6356 SAYILI SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU NUN GREV VE LOKAVT KONUSUNDA GETİRDİĞİ YENİLİKLER

6356 SAYILI SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU NUN GREV VE LOKAVT KONUSUNDA GETİRDİĞİ YENİLİKLER 6356 SAYILI SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU NUN GREV VE LOKAVT KONUSUNDA GETİRDİĞİ YENİLİKLER GİRİŞ Prof. Dr. Murat ŞEN * Toplu iş sözleşmeleri işçiler bakımından getirdiği haklar ve sağladığı

Detaylı

ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX

ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX IX İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX B İ R İ NCİ Cİ LT GİRİŞ... 3 I. BÖLÜM ÇALIŞMA HUKUKU KAVRAMI 1. ÇALIŞMA VE ÇALIŞMA HAYATI KAVRAMI... 7 2. ÇALIŞMA HUKUKUNUN SOSYAL POLİTİKA İLE İLİŞKİSİ...

Detaylı

HĠZMETĠN TANIMI HĠZMETĠN ORTALAMA. BAġVURUDA ĠSTENĠLEN BELGELER ĠLK HĠZMETĠN ADI. BAġVURU MAKAMI SEKTÖR VB.) DĠĞER (ÖZEL

HĠZMETĠN TANIMI HĠZMETĠN ORTALAMA. BAġVURUDA ĠSTENĠLEN BELGELER ĠLK HĠZMETĠN ADI. BAġVURU MAKAMI SEKTÖR VB.) DĠĞER (ÖZEL B070BHM0360000 045020700 B070BHM0350000 045020600 B070BHM0340000 045020500 B070BHM0330000 045020400 B070BHM0320000 045020300 B070BHM0310000 045020200 B070BHM0300000 045020100 KURUM STANDT VE MADDE NUMAS

Detaylı

KANUN. Kanun No. 6385 Kabul Tarihi: 10/1/2013

KANUN. Kanun No. 6385 Kabul Tarihi: 10/1/2013 19 Ocak 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28533 KANUN SOSYAL SĠGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SĠGORTASI KANUNU ĠLE BAZI KANUNLARDA DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR KANUN Kanun No. 6385 Kabul Tarihi: 10/1/2013 MADDE

Detaylı

Ġlgili Kanun / Madde 4857 S.ĠĢK/8

Ġlgili Kanun / Madde 4857 S.ĠĢK/8 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAĠRESĠ Esas No. 2009/10827 Karar No. 2011/12158 Tarihi: 21.04.2011 Yargıtay Kararları Ġlgili Kanun / Madde 4857 S.ĠĢK/8 Ġġ SÖZLEġMESĠNĠN AYIRT EDĠCĠ UNSURLARI BAĞIMLILIK UNSURUNUN

Detaylı

Toplu Pazarlık ve Toplu İş Sözleşmesi. İş Hukuku Sistemi ve Unsurları. Toplu Pazarlık Kavramı. Toplu Pazarlığın İşlevleri

Toplu Pazarlık ve Toplu İş Sözleşmesi. İş Hukuku Sistemi ve Unsurları. Toplu Pazarlık Kavramı. Toplu Pazarlığın İşlevleri Toplu Pazarlık ve Toplu İş Sözleşmesi Toplu Pazarlık Kavramı ve İşlevleri Toplu İş Sözleşmesi Yd Yrd. Doç. Dr. Rıza DEMİR İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Endüstri İlişkileri Dersi 2017 İş Hukuku

Detaylı

KURUM İDARİ KURULLARI, YÜKSEK İDARİ KURUL, KAMU İŞVEREN KURULU VE UZLAŞTIRMA KURULUNUN TEŞKİLİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

KURUM İDARİ KURULLARI, YÜKSEK İDARİ KURUL, KAMU İŞVEREN KURULU VE UZLAŞTIRMA KURULUNUN TEŞKİLİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: KURUM İDARİ KURULLARI, YÜKSEK İDARİ KURUL, KAMU İŞVEREN KURULU VE UZLAŞTIRMA KURULUNUN TEŞKİLİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Dayandığı Kanun

Detaylı

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Final Sınavı Cevap Anahtarı İkinci Öğretim Öğrencileri

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Final Sınavı Cevap Anahtarı İkinci Öğretim Öğrencileri İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Final Sınavı Cevap Anahtarı İkinci Öğretim Öğrencileri I. BİREYSEL İŞ HUKUKU 1. [15 PUAN] (a) (H) nin kullanacağı yasal doğum izni süreleri: Doğumdan önce 8 hafta (çoğul gebelik

Detaylı

Ġlgili Kanun / Madde 4857 S.ĠĢK/8, 13. KISMĠ SÜRELĠ ÇALIġMA ÇAĞRI ÜZERĠNE ÇALIġMA EġĠT ĠġLEM BORCU

Ġlgili Kanun / Madde 4857 S.ĠĢK/8, 13. KISMĠ SÜRELĠ ÇALIġMA ÇAĞRI ÜZERĠNE ÇALIġMA EġĠT ĠġLEM BORCU T.C YARGITAY 9. HUKUK DAĠRESĠ Esas No. 2010/26763 Karar No. 2011/6748 Tarihi: 14.03.2011 Yargıtay Kararları Ġlgili Kanun / Madde 4857 S.ĠĢK/8, 13 KISMĠ SÜRELĠ ÇALIġMA ÇAĞRI ÜZERĠNE ÇALIġMA EġĠT ĠġLEM BORCU

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE DANİMARKA KRALLIĞI ARASINDA SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE DANİMARKA KRALLIĞI ARASINDA SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE DANİMARKA KRALLIĞI ARASINDA SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİ İmza Tarihi: 13.12.1999 Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2002 Resmi Gazete No: 24804 Yürürlülük Tarihi: 01.12.2003 Ġki devlet arasında

Detaylı

T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠ STAJ UYGULAMA ESASLARI

T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠ STAJ UYGULAMA ESASLARI T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠ STAJ UYGULAMA ESASLARI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin

Detaylı

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. 1-Dilekçe 2-izin Kağıdı 3-Memur Kimliği 4-Sağlık Karnesi

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. 1-Dilekçe 2-izin Kağıdı 3-Memur Kimliği 4-Sağlık Karnesi T.C EVREN KAYMAKAMLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 YURT DIġI BAKIM BELGESĠ 1-Yurt DıĢı Bakım Belgesi Formu (Bilgisayar veya Daktilo ile doldurulmuģ

Detaylı

T.C. YAVUZELĠ KAYMAKAMLIĞI HACI SAĠT KORKMAZ ORTAOKULU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. YAVUZELĠ KAYMAKAMLIĞI HACI SAĠT KORKMAZ ORTAOKULU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. YAVUZELĠ KAYMAKAMLIĞI HACI SAĠT KORKMAZ ORTAOKULU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU HACI SAĠT KORKMAZ ORTAOKULU HĠZMET STANDARTLARI SIRA NO HĠZMET ADI ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ)

Detaylı

Sendikanın Üye Kaybı Sebebiyle Yasal Grevin Mahkemece Sona Erdirilmesi

Sendikanın Üye Kaybı Sebebiyle Yasal Grevin Mahkemece Sona Erdirilmesi Sendikanın Üye Kaybı Sebebiyle Yasal Grevin Mahkemece Sona Erdirilmesi T.C. YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No : 2009/33838 Karar No : 2009/27396 Karar Tarihi: 15.09.2009 Şerafettin GÜLER * ÖZÜ: Grevin

Detaylı

T.C. ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI Nüfus ve VatandaĢlık ĠĢleri Genel Müdürlüğü

T.C. ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI Nüfus ve VatandaĢlık ĠĢleri Genel Müdürlüğü T.C. ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI Nüfus ve VatandaĢlık ĠĢleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.05.0.NÜV.0.10.00.03/121/35404 13/04/2011 Konu : Adrese ĠliĢkin Ġdari Para Cezaları Maliye Bakanlığından konuya iliģkin alınan

Detaylı

MALĠ TATĠL 1-20 TEMMUZ 2017 TARĠHLERĠ ARASINDA UYGULANACAKTIR

MALĠ TATĠL 1-20 TEMMUZ 2017 TARĠHLERĠ ARASINDA UYGULANACAKTIR MALĠ TATĠL 1-20 TEMMUZ 2017 TARĠHLERĠ ARASINDA UYGULANACAKTIR ÖZET : 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre meslek mensuplarına ve yükümlülere kolaylıklar getiren Mali Tatil

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI)

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ (2014 - ANKARA) 1 Amaç BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Tarım ve

Detaylı

87 NO LU SENDİKA ÖZGÜRLÜĞÜ VE SENDİKALAŞMA HAKKININ KORUNMASI SÖZLEŞMESİ

87 NO LU SENDİKA ÖZGÜRLÜĞÜ VE SENDİKALAŞMA HAKKININ KORUNMASI SÖZLEŞMESİ 87 NO LU SENDİKA ÖZGÜRLÜĞÜ VE SENDİKALAŞMA HAKKININ KORUNMASI SÖZLEŞMESİ ILO Sözleşmesi 18 Haziran 2015 Perşembe ILO Kabul Tarihi: 17 Haziran 1948 Kanun Tarih ve Sayısı: 25 Kasım 1992 / 3847 Resmi Gazete

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI ZORUNLU STAJ BAġVURU FORMU VE ĠLGĠLĠ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI ZORUNLU STAJ BAġVURU FORMU VE ĠLGĠLĠ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI ZORUNLU STAJ BAġVURU FORMU VE Ġġ YERĠ STAJ SÖZLEġMESĠ Fotoğraf YapıĢtırarak Evrak Kayıt Bürosunda Onaylatınız ĠLGĠLĠ MAKAMA AĢağıda kimlik bilgileri

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire BaĢkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire BaĢkanlığı T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire BaĢkanlığı Sayı : B.13.2.SSK.5.01.08.00/ 73-0310-314186 ANKARA Konu : 5084 sayılı Kanunun 4. ve 7. maddelerinde

Detaylı

Sendikaya nasıl üye olunur ve sendikadan nasıl ayrılınır?

Sendikaya nasıl üye olunur ve sendikadan nasıl ayrılınır? Sendika nedir? İşçilerin veya işverenlerin çalışma ilişkilerinde ortak ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için meydana getirdikleri tüzel kişiliğe sahip kuruluşlardır. Konfederasyon

Detaylı

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Dersi Final Sınavı Cevap Anahtarı Tek-Çift No.lu Öğrenciler (15.05.2014-14.00) BİREYSEL İŞ HUKUKU

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Dersi Final Sınavı Cevap Anahtarı Tek-Çift No.lu Öğrenciler (15.05.2014-14.00) BİREYSEL İŞ HUKUKU İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Dersi Final Sınavı Cevap Anahtarı Tek-Çift No.lu Öğrenciler (15.05.2014-14.00) BİREYSEL İŞ HUKUKU 1. (15 puan) a) Turizm AŞ kendi bilgi işlem ofisindeki işçilerinden, üç ay

Detaylı

8. ÜNİTE SENDİKALARIN KURULMASI VE YÖNETİLMESİ

8. ÜNİTE SENDİKALARIN KURULMASI VE YÖNETİLMESİ 8. ÜNİTE SENDİKALARIN KURULMASI VE YÖNETİLMESİ Sendikaların Kurulması Sendika İşçilerin ve işverenlerin çalışma ilişkilerinde, ortak ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı İŞ VE SOSYAL

Detaylı

Yargıtay. Hukuk Genel Kurulu. Esas : 2010/21-534. Karar : 2010/591. Tarih : 10.11.2010. Özet: -YARGITAY ĠLAMI-

Yargıtay. Hukuk Genel Kurulu. Esas : 2010/21-534. Karar : 2010/591. Tarih : 10.11.2010. Özet: -YARGITAY ĠLAMI- Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Esas : 2010/21-534 Karar : 2010/591 Tarih : 10.11.2010 Özet: -YARGITAY ĠLAMI- Taraflar arasındaki "YurtdıĢı borçlanma hakkının tespiti" davasından dolayı yapılan yargılama sonunda

Detaylı

TÜRKİYE PETROLLERİ A.O

TÜRKİYE PETROLLERİ A.O Kapat ĠĢgücü Ġstemi (00000945614) ĠĢ baģvurusu yapmak için bireysel üye olarak giriģ yapmanız gerekmektedir. Bireysel üye değilseniz; önce üye olma adımlarını takip ederek ĠġKUR Portal Sistemi ne kayıt

Detaylı

BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ LÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde; 657

Detaylı

Anayasal düzende, çalıģma hayatımız da birçok kanunla düzenlenmiģtir. 506 sayılı Kanun da bunlardan birisidir.

Anayasal düzende, çalıģma hayatımız da birçok kanunla düzenlenmiģtir. 506 sayılı Kanun da bunlardan birisidir. 02 Nisan 2011 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 27893 Anayasa Mahkemesi BaĢkanlığından: Esas Sayısı : 2008/76 Karar Sayısı : 2010/122 Karar Günü : 30.12.2010 İTİRAZ YOLUNA BAŞVURAN: Bursa 5. ĠĢ Mahkemesi İTİRAZIN

Detaylı

TS/SKD/İS/ Mayıs 2009

TS/SKD/İS/ Mayıs 2009 TS/SKD/İS/09-04 14 Mayıs 2009 TBMM Genel Kurulu Gündemindeki 2821 sayılı Sendikalar Kanunu İle 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu nda Değişiklik Kanun Teklifi Hakkında TÜSİAD Görüşü

Detaylı

6356 SAYILI SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU NUN İŞÇİ VE İŞVERENLERE GETİRDİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLER NELERDİR?

6356 SAYILI SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU NUN İŞÇİ VE İŞVERENLERE GETİRDİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLER NELERDİR? 6356 SAYILI SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU NUN İŞÇİ VE İŞVERENLERE GETİRDİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLER NELERDİR? Mehmet KARAKOÇ * I-GİRİŞ 6356 sayılı Kanun un (6356 sayılı yasa, 2012) yürürlüğe girmesiyle

Detaylı

Yetki Tespitine İtiraz Dilekçesinin İlgili İdari Mercilere Kaydettirilmesi

Yetki Tespitine İtiraz Dilekçesinin İlgili İdari Mercilere Kaydettirilmesi Selçuk KOCABIYIK MESS Müşavir Avukatı Yetki Tespitine İtiraz Dilekçesinin İlgili İdari Mercilere Kaydettirilmesi xxxxx T.C. YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No : 2009/2061 Karar No : 2009/1467 Tarihi : 03.02.2009

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM ĠDARÎ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NĠSAN 2013

T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM ĠDARÎ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NĠSAN 2013 T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM ĠDARÎ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NĠSAN 2013 TOPLANTI TARĠHĠ : 17.04.2013 TOPLANTI SAATĠ : 10:00 TOPLANTI YERĠ : TMO Genel Müdürlüğü Toprak Mahsulleri Ofisi

Detaylı

SENDİKA ÜYELİĞİNİN KAZANILMASI VE SONA ERMESİ İLE ÜYELİK AİDATININ TAHSİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SENDİKA ÜYELİĞİNİN KAZANILMASI VE SONA ERMESİ İLE ÜYELİK AİDATININ TAHSİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 09.07.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28702 SENDİKA ÜYELİĞİNİN KAZANILMASI VE SONA ERMESİ İLE ÜYELİK AİDATININ TAHSİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ TEMUZ AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ

AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ TEMUZ AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ TEMUZ AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ Avcılar Belediye Meclisinin 6. Seçim Dönemi 3. Toplantı Yılı 2016 Senesi TEMMUZ ayı

Detaylı

İçindekiler Bu Kitaptan Faydalanırken 5 İŞ KANUNU 23 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam 23 Tanımlar 23 İşyerini bildirme 25 İstisnalar 26

İçindekiler Bu Kitaptan Faydalanırken 5 İŞ KANUNU 23 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam 23 Tanımlar 23 İşyerini bildirme 25 İstisnalar 26 İçindekiler Bu Kitaptan Faydalanırken 5 İŞ KANUNU 23 Genel Hükümler Amaç ve kapsam 23 Tanımlar 23 İşyerini bildirme 25 İstisnalar 26 Eşit davranma ilkesi 26 İşyerinin veya bir bölümünün devri 28 Geçici

Detaylı

Ġġ MAHKEMELERĠ KANUNU

Ġġ MAHKEMELERĠ KANUNU Ġġ MAHKEMELERĠ KANUNU 30/1/1950 TARĠHLĠ VE 5521 SAYILI Ġġ MAHKEMELERĠ KANUNU MEVCUT METĠN Amaç TBMM GENEL KURULUNUN KABUL ETTĠĞĠ METĠN MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; iģ mahkemelerinin kuruluģ, görev, yetki

Detaylı

Komisyon Cumhurbaşkanının süresini belirledi

Komisyon Cumhurbaşkanının süresini belirledi Komisyon Cumhurbaşkanının süresini belirledi Ocak 12, 2012-7:20:33 TBMM Anayasa Komisyonunda, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısı kabul edildi. TBMM Anayasa Komisyonunda, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısı

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /41

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /41 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2016/5052 Karar No. 2016/7591 Tarihi: 14.03.2016 İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /41 İŞLETME DÜZEYİNDE TİS YETKİSİ İÇİN AYNI İŞVERENE AİT AYNI İŞKOLUNDA BİRDEN

Detaylı

TALEBE BAġVURACAK ADAYLARIN DĠKKATĠNE; - Talep Ģartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten

TALEBE BAġVURACAK ADAYLARIN DĠKKATĠNE; - Talep Ģartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten Genel ġartlar ve Notlar TALEBE BAġVURACAK ADAYLARIN DĠKKATĠNE; - Talep Ģartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde talebin yayımlandığı yerdeki Ġl/ġube Müdürlüğümüzden

Detaylı

Yayın hayatına 07 Temmuz 2007'de başlayan KANAL 35, geçen kısa süre içerisinde katettiği mesafe ile bölgenin en güçlü kanalları arasına girmeyi,

Yayın hayatına 07 Temmuz 2007'de başlayan KANAL 35, geçen kısa süre içerisinde katettiği mesafe ile bölgenin en güçlü kanalları arasına girmeyi, Yayın hayatına 07 Temmuz 2007'de başlayan KANAL 35, geçen kısa süre içerisinde katettiği mesafe ile bölgenin en güçlü kanalları arasına girmeyi, teknik olanakları ve profesyonel kadrosuyla da önce İzmir,

Detaylı

EK-1 ĠSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĠ MALZEME LĠSTESĠ

EK-1 ĠSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĠ MALZEME LĠSTESĠ 1 EK-1 ĠSGB VE OSGB LERDE BULUNACAK ASGARĠ MALZEME LĠSTESĠ a) Steteskop, b) Tansiyon aleti, c) Otoskop, ç) Oftalmoskop, d) Termometre, e) Işık kaynağı, f) Küçük cerrahi seti, g) Paravan, perde v.b, ğ)

Detaylı

Dr.Yücel BENDER ĠĢyeri Hekimi

Dr.Yücel BENDER ĠĢyeri Hekimi Dr.Yücel BENDER ĠĢyeri Hekimi Yasal gereklilikleri karģılamak için, Yükümlülüklerin yerine getirildiğini kanıtlamak için, Erken tanı ve potansiyel problemlerin tespiti için, Ġzlenebilirlik sağlamak için,

Detaylı

TÜRKĠYE FUTBOL FEDERASYONU ĠSTANBUL ĠL TEMSĠLCĠLĠĞĠ SEZONU LĠGE KATILIM FORMU

TÜRKĠYE FUTBOL FEDERASYONU ĠSTANBUL ĠL TEMSĠLCĠLĠĞĠ SEZONU LĠGE KATILIM FORMU TÜRKĠYE FUTBOL FEDERASYONU ĠSTANBUL ĠL TEMSĠLCĠLĠĞĠ 2017-2018 SEZONU LĠGE KATILIM FORMU KULÜBÜN ADI TESCĠL KODU : KULÜBÜN RESMĠ ADI TELEFONU FAKSI BÖLGESĠ AVRUPA ANADOLU SĠLĠVRĠ-ÇATALCA-B.ÇEKMECE ĠLÇESĠ

Detaylı

Ticaret Borsalarında Mesleklerin Gruplandırılması Hakkında Yönetmelik

Ticaret Borsalarında Mesleklerin Gruplandırılması Hakkında Yönetmelik Ticaret Borsalarında Mesleklerin Gruplandırılması Hakkında Yönetmelik Yürürlük:19.01.2005 tarih, 25705 sayılı Resmi Gazete Değişiklik:09.04.2011 tarih, 27900 sayılı Resmi Gazete Değişiklik:03.06.2012 tarih,29312

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ BAZI MADDELE RİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN. (Resmi Gazete ile yayımı: 16.6.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ BAZI MADDELE RİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN. (Resmi Gazete ile yayımı: 16.6. 95 TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ BAZI MADDELE RİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 6.6.007 Sayı: 6554) Kanun No Tarihi MADDE - 7//98 tarihli ve 709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

HAKEME VE RESMİ ARABULUCUYA BAŞVURMA TÜZÜĞÜ

HAKEME VE RESMİ ARABULUCUYA BAŞVURMA TÜZÜĞÜ 2787 HAKEME VE RESMİ ARABULUCUYA BAŞVURMA TÜZÜĞÜ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 17/5/1984, No: 84/8078 Dayandığı Kanunun Tarihi : 5/5/1983, No: 2822 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 16/6/1984, No:

Detaylı

Yargıtay. Hukuk Genel Kurulu. Esas : 2011/ Karar : 2011/474. Tarih : Özet: - YARGITAY ĠLAMI -

Yargıtay. Hukuk Genel Kurulu. Esas : 2011/ Karar : 2011/474. Tarih : Özet: - YARGITAY ĠLAMI - Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Esas : 2011/21-412 Karar : 2011/474 Tarih : 06.07.2011 Özet: - YARGITAY ĠLAMI - Taraflar arasındaki "tespit" davasından dolayı yapılan yargılama sonunda; Kocaeli 3. ĠĢ Mahkemesince

Detaylı

T.C. YARGITAY 21. Hukuk Dairesi ESAS NO : 2011/6147

T.C. YARGITAY 21. Hukuk Dairesi ESAS NO : 2011/6147 ESAS NO : 2011/6147 KARAR NO : 2011/5727 Y A R G I T A Y Ġ L A M I MAHKEMESĠ : Kütahya ĠĢ Mahkemesi TARĠHĠ : 22/03/2011 NUMARASI : 2010/156-2011/449 : TES-Ġġ SENDĠKASI (MEHMET TAV ALI ADINA) velav.mehmet

Detaylı

ASBESTLE ÇALIġMALARDA ÖNLEMLERĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK

ASBESTLE ÇALIġMALARDA ÖNLEMLERĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ASBESTLE ÇALIġMALARDA SAĞLIK mad men VE season GÜVENLĠK 6 episode 10 ÖNLEMLERĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK Aslıcan GÜLER İSG Uzman

Detaylı

ODALARDA MESLEKLERİN GRUPLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ODALARDA MESLEKLERİN GRUPLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ODALARDA MESLEKLERİN GRUPLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, odalarda mesleklerin gruplandırılmasında uyulacak usul ve

Detaylı

VAKIF FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. ( ANA SÖZLEŞMESİ )

VAKIF FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. ( ANA SÖZLEŞMESİ ) VAKIF FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. ( ANA SÖZLEŞMESİ ) ESKİ HALİ Şirket Merkez ve Şubeleri Madde 4 - Şirketin Merkezi İstanbul İli Şişli İlçesindedir. Adresi Büyükdere Caddesi Gazeteciler Sitesi Matbuat Sokak

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /5,41

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /5,41 T.C YARGITAY 7. HUKUK DAİRESİ Esas No. 17409 Karar No. 2014/19210 Tarihi: 21.10.2014 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2015/4 İlgili Kanun / Madde 6356 S. STSK. /5,41 TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ İTİRAZI

Detaylı

TES-İŞ SENDİKASI TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI

TES-İŞ SENDİKASI TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI TES-İŞ SENDİKASI TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI KANUN NO: 7036 İŞ MAHKEMELERİ KANUNU Kabul Tarihi: 12 Ekim 2017 Resmi Gazete ile Neşir ve İlânı: 25 Ekim 2017 - Sayı: 30221 7036 sayılı İş

Detaylı

( d Bendine Göre Müracaat Edecek Sağlık Bakanlığı DıĢındaki Kurumlardan BaĢvuran Hekimler Ġçin BaĢvuru Dilekçesi ) HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE MERSĠN

( d Bendine Göre Müracaat Edecek Sağlık Bakanlığı DıĢındaki Kurumlardan BaĢvuran Hekimler Ġçin BaĢvuru Dilekçesi ) HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE MERSĠN ( d Bendine Göre Müracaat Edecek Sağlık Bakanlığı DıĢındaki Kurumlardan BaĢvuran Hekimler Ġçin BaĢvuru Dilekçesi ) HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE MERSĠN Mersin Ġli Ġlçesi. da Tabip / Uzman Tabip olarak görev

Detaylı

İSTANBUL YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LİMİTED ŞİRKETİ

İSTANBUL YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LİMİTED ŞİRKETİ Ġstanbul, 05.02.2010 SİRKÜLER 2010 / 014 KONU: 5951 SAYILI KANUNLA YAPILAN DEĞĠġĠKLĠKLER 5951 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Ġle Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun

Detaylı

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı Silivri Belediye BaĢkanlığı

Detaylı

7036 SAYILI İŞ MAHKEMELERİ KANUNU KAPSAMINDA İŞ DAVALARININ GÖRÜLMESİNDE USUL VE ESASLAR

7036 SAYILI İŞ MAHKEMELERİ KANUNU KAPSAMINDA İŞ DAVALARININ GÖRÜLMESİNDE USUL VE ESASLAR 7036 SAYILI İŞ MAHKEMELERİ KANUNU KAPSAMINDA İŞ DAVALARININ GÖRÜLMESİNDE USUL VE ESASLAR 1 NEYDİ? 5551 SAYILI İŞ MAHKEMELERİ KANUNU NE OLDU? 7036 SAYILI İŞ MAHKEMELERİ KANUNU 2 7036 SAYILI İŞ MAHKEMELERİ

Detaylı

YENİ METİN Yönetim Kurulu Madde 8:

YENİ METİN Yönetim Kurulu Madde 8: ESKİ METİN Yönetim Kurulu Madde 8: Şirketin işleri ve idaresi Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca Genel Kurul tarafından Hissedarlar arasından seçilecek 7 üyeden oluşan bir Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

TOPLU İŞ HUKUKU DERSLERİ

TOPLU İŞ HUKUKU DERSLERİ Prof. Dr. ÖMER EKMEKÇİ İ.Ü. Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi TOPLU İŞ HUKUKU DERSLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX 1. TOPLU İŞ HUKUKUNA GİRİŞ...1 I.

Detaylı

TÜRKĠYE FUTBOL FEDERASYONU ĠSTANBUL ĠL TEMSĠLCĠLĠĞĠ SEZONU LĠGE KATILIM FORMU

TÜRKĠYE FUTBOL FEDERASYONU ĠSTANBUL ĠL TEMSĠLCĠLĠĞĠ SEZONU LĠGE KATILIM FORMU TÜRKĠYE FUTBOL FEDERASYONU ĠSTANBUL ĠL TEMSĠLCĠLĠĞĠ 2016-2017 SEZONU LĠGE KATILIM FORMU KULÜBÜN ADI TESCĠL KODU : KULÜBÜN RESMĠ ADI TELEFONU FAKSI BÖLGESĠ AVRUPA ANADOLU SĠLĠVRĠ-ÇATALCA-B.ÇEKMECE ĠLÇESĠ

Detaylı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Resmi Gazete Tarihi: 09/11/2001. Resmi Gazete Sayısı: 24578. BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam ve Dayanak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Resmi Gazete Tarihi: 09/11/2001. Resmi Gazete Sayısı: 24578. BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam ve Dayanak Sendika Üye Sayıları ve Her Hizmet Kolunda Yetkili Kamu Görevlileri Sendikaları ve Bunların Bağlı Bulundukları Konfederasyonların Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Çalışma ve Sosyal

Detaylı

VERBİS. Kişisel Verileri Koruma Kurumu. Veri Sorumluları Sicili. Nedir?

VERBİS. Kişisel Verileri Koruma Kurumu. Veri Sorumluları Sicili. Nedir? VERBİS Kişisel Verileri Koruma Kurumu Veri Sorumluları Sicili 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun un Veri Sorumluları Sicili başlıklı 16.maddesine göre Kurulun gözetiminde, Başkanlık tarafından

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekirdağ ġube Müdürlüğü

T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekirdağ ġube Müdürlüğü T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekirdağ ġube Müdürlüğü Sayı : 73820702/209.02.01 Konu : Karayolu taģıma ihalesi ġubemiz Malkara Ajans Amirliği ve ġarköy Tesisli Ekip Stoklarından 5.378 ton,

Detaylı

KIDEM ZAMMI ÜCRETE UYGULANAN AYRI ZAMDIR ÖNCE KIDEM ZAMMI UYGULANIR DAHA SONRA TOPLU SÖZLEŞMEDEKİ NISBİ ZAM UYGULANIR Y A R G I T A Y İ L A M I

KIDEM ZAMMI ÜCRETE UYGULANAN AYRI ZAMDIR ÖNCE KIDEM ZAMMI UYGULANIR DAHA SONRA TOPLU SÖZLEŞMEDEKİ NISBİ ZAM UYGULANIR Y A R G I T A Y İ L A M I KIDEM ZAMMI ÜCRETE UYGULANAN AYRI ZAMDIR ÖNCE KIDEM ZAMMI UYGULANIR DAHA SONRA TOPLU SÖZLEŞMEDEKİ NISBİ ZAM UYGULANIR T.C. YARGITAY 22. Hukuk Dairesi ESAS NO : 2013/13336 KARAR NO : 2013/13573 Y A R G

Detaylı

İZMİR TABİP ODASI İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ KOMİSYONU. TAġERATĠF DEVLET TORBA YASA TASARISI RAPORU

İZMİR TABİP ODASI İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ KOMİSYONU. TAġERATĠF DEVLET TORBA YASA TASARISI RAPORU İZMİR TABİP ODASI İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ KOMİSYONU TAġERATĠF DEVLET TORBA YASA TASARISI RAPORU ĠĢ Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

Detaylı

YÖNETİM KURULU GÖREV SÜRESİ YÖNETİM KURULU GÖREV SÜRESİ YÖNETİM KURULU GÖREV SÜRESİ MADDE 12. Yönetim Kurulu üyeleri 3 yıl için seçilirler. Süresi bit

YÖNETİM KURULU GÖREV SÜRESİ YÖNETİM KURULU GÖREV SÜRESİ YÖNETİM KURULU GÖREV SÜRESİ MADDE 12. Yönetim Kurulu üyeleri 3 yıl için seçilirler. Süresi bit YÖNETİM KURULU YÖNETİM KURULU YÖNETİM KURULU MADDE 11. Şirket Yönetim Kurulu, Genel Kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca seçilecek 9 üyeden ibarettir. Yönetim Kurulunun 5 üyesi (A) grubu

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. BESLENME ve DİYETETİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. BESLENME ve DİYETETİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ BES 433- BES 435 BES 430 -BES 432 BESLENME ve DİYETETİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1: Bu yönerge,

Detaylı

Bu iģgücü istemi, ĠġKUR'un KOCAELĠ ÇALIġMA VE Ġġ KURUMU ĠL MÜDÜRLÜĞÜ biriminden. ilan edilmiģtir. GÖLCÜK TERSANE KOMUTANLIĞI (ASIL)

Bu iģgücü istemi, ĠġKUR'un KOCAELĠ ÇALIġMA VE Ġġ KURUMU ĠL MÜDÜRLÜĞÜ biriminden. ilan edilmiģtir. GÖLCÜK TERSANE KOMUTANLIĞI (ASIL) Bu iģgücü istemi, ĠġKUR'un KOCAELĠ ÇALIġMA VE Ġġ KURUMU ĠL MÜDÜRLÜĞÜ biriminden ilan edilmiģtir. GÖLCÜK TERSANE KOMUTANLIĞI (ASIL) Son BaĢvuru Tarihi : 26 Ağustos 2015 Yayınlanma Tarihi : 17 Ağustos 2015,

Detaylı