Bu bölümde Kasa modülünün çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların ve kasa giriş/çıkış işlemlerinin nasıl yapılacağını inceleyeceğiz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bu bölümde Kasa modülünün çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların ve kasa giriş/çıkış işlemlerinin nasıl yapılacağını inceleyeceğiz."

Transkript

1 Đlgili Versiyon/lar : Versiyon 7 Đlgili Modül/ler : Kasa ETA:KASA PROGRAMI Kasa modülü, Muhasebe modülü kullanılmayan, muhasebe işlemlerini dışarıya tutturan veya muhasebe modülü kullanan işletmelerin her türlü kasa giriş/çıkış işlemlerini daha detaylı takip etmelerini ve daha detaylı rapor almalarını sağlayan bir program modülüdür. Kasa modülü Cari ve Muhasebe modülleri ile entegre çalışır. Ayrıca ETA:ENTEGRE Ticari Programlarının Fatura, Đrsaliye, Sipariş, Çek/Senet ve muhtelif diğer modüllerden kapalı kasa işlemi gerektiren durumlarda ENTEGRE olarak kasa hareketi kaydedilir. Bu bölümde Kasa modülünün çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların ve kasa giriş/çıkış işlemlerinin nasıl yapılacağını inceleyeceğiz. Đlk yapılması gereken işlemlerini takip edeceğimiz kasalara ait kasa kartlarının açılmasıdır. Bunun için Kasa modülüne girildikten sonra, F2-Kasa Kartı, F2- Yeni Kart bölümüne girilir. (KASA-F2-F2)- YENĐ KART: Bu ekranda yeni bir kasa kartı tanımlanır. YENĐ KART KASA MODÜLÜ KASA KARTI KASA KODU: KASA ADI: ÖZEL KOD 1: KAS.SORUM.: ÖZEL KOD 2: AÇIKLAMA 1: ÖZEL KOD 3: AÇIKLAMA 2: ÖZEL KOD 4: AÇIKLAMA 3: ÖZEL KOD 5: AÇIKLAMA 4: DÖVĐZ CĐNSĐ: SON TAH.TAR.: EN AZ TUTAR: TERS BAKĐYE:H [S/H/S] SON TED.TAR.: EN FAZ.TUTAR: TARĐH KONT.:G [G/H/A/Y] ONAY TAR.: BORÇ ALACAK DÖVĐZ BORÇ DÖVĐZ ALACAK DEV.: TAH.: TED.: TOP.: BAK.: FlYARDIM F2KAYIT F3ĐPTAL F4YAZ. F5HAR.L. F6KART L. F8DETAY BĐLGĐ PgUp PgDn ESC

2 Ekranda görülen sahaları inceleyecek olursak; KASA KODU KASA ADI : Kasaya ait kod yazılır. : Kasaya ait isim yazılır. AÇIKLAMALAR : Kasa kartında beş adet AÇIKLAMA sahası vardır. Bu sahalara kasa ile ilgili istenilen açıklamalar yazılabilir. Bu beş hanenin başlığı kullanıcı tanımlı olup istenilen şekle göre Servis/Sabit Tanımlar/Saha Başlıkları bölümünden tanımlanabilir. Ayrıca Açıklama-l sahası program içerisinden Kasa Sorumlusu olarak kullanılmıştır. ÖZEL KODLAR : Kasa kartında bulunan beş adet ÖZEL KOD analiz ve Iistelerde kullanılacak sınıflandırma kodlarıdır. Bu beş hanenin başlığı kullanıcı tanımlı olup istenilen şekle göre Servis/ Sabit Tanımlar/Saha Başlıkları bölümünden tanımlanabilir. MUHASEBE KODU : Muhasebe ile entegre çalışıldığı durumlarda bu kasa kartına ait muhasebe hesap planındaki kasa hesap kodu bütün halinde (muavin) buraya yazılır. EN AZ TUTAR, EN FAZLA TUTAR: Bu sahalar kasaya ait bakiye Iimit kontrollerinin yapılabilmesi için kullanılmaktadır. En az tutar kasada bulunması gereken minimum kasa bakiyesini, en fazla tutar maksimum kasa bakiyesini belirtir. Kasa sisteminin çalışmasını denetleyen bu değerler kontrol amacı ile hareket giriş veya fiş giriş kayıtları sırasında kullanıcının uyarılabilmesi için kullanılmaktadır. DÖVĐZ CĐNSĐ : Eğer dövizli kasa kullanılacaksa bu bölümde ilgili döviz cinsi tanımlanır. KUR TAKĐBĐ modülü kullanılarak girilen günlük kurlar bu parametreye bağlı olarak çalışır. TERS BAKĐYE : Bu saha kasanın son durum bakiyesine göre hareket ederek kasanın ters bakiye vermesi (ALACAK) durumunda iken girilen Evet, Hayır veya Sor seçeneklerine göre sistemin işleyişini etkileyen sahadır. Herhangi bir seçenek belirtilmemişse Servis/Sabit Tanımlar/ Parametrelerde girilen değer geçerli olacaktır. TARĐH KONTROLÜ : Bu saha kasa modülüne girilirken belirtilen işlem gününe bağlı olarak, kontrol amacı ile hareket girişi veya fiş giriş kayıtları sırasında operatörün uyarılabilmesi için kullanılmaktadır. Kontroller günlük, haftalık, aylık veya yıllık olarak yapılabilir. SON TAHSĐL/TEDĐYE TARĐHĐ: Bu sahalara bu kartla ilgili yapılan en son giriş/çıkış hareketlerinin tarihleri program tarafından otomatik olarak kaydedilir. ONAY TARĐHĐ : Bu saha kasa defteri dökümünde en son onaylı olarak basılan tarihin program tarafından otomatik olarak kaydedilmesi için kullanılır, kullanıcı hareket girişi veya fiş girişi esnasında ilgili kasaya ait onay tarihinden önce değişiklik ve yeni kayıt girişi için herhangi bir işlem yapamaz.

3 YENĐ KART KASA MODÜLÜ KASA KARTI 001 ÖZEL KOD 1: KAS.SORUM.:AHMET TUNA ÖZEL KOD 2: AÇIKLAMA 1: ÖZEL KOD 3: AÇIKLAMA 2: ÖZEL KOD 4: AÇIKLAMA 3: ÖZEL KOD 5: AÇIKLAMA 4: DÖVĐZ CĐNSĐ:USD SON TAH.TAR.: EN AZ TUTAR: TERS BAKĐYE:H [S/H/S] SON TED.TAR.: EN FAZ.TUTAR: TARĐH KONT.:G [G/H/A/Y] ONAY TAR.: BORÇ ALACAK DÖVĐZ BORÇ DÖVĐZ ALACAK DEV.: TAH.: TED.: TOP.: BAK.: FlYARDIM F2KAYIT F3ĐPTAL F4YAZ. F5HAR.L. F6KART L. F8DETAY BĐLGĐ PgUp PgDn ESC Yeni kasa kartı ekranı detaylı bir biçimde doldurulduktan sonra F2-KAYIT edilir. Kayıt tuşuna basıldığında kasa kartı ile ilgili açılış devir değerlerinin girileceği bir pencere gelecektir, YENĐ KART KASA MODÜLÜ KASA KARTI 001 KASA KODU: KASA ADI: ÖZEL KOD 1: KAS.SORUM.: ÖZEL KOD 2: OD 3: OD 4: AÇILIŞ DEVĐR DEĞERLERĐNĐ GĐRĐNĐZ! OD 5: TAHSĐL TEDĐYE TAH.TAR.: AÇILIŞ TUTAR: TED.TAR.: AÇILIŞ DÖVĐZ: NAY TAR.: +--F1YARDIM F2KAYDA DEVAM ESC BORÇ ALACAK DÖVĐZ BORÇ DÖVĐZ ALACAK DEV.: TAH.: TED.: TOP.: BAK.: FlYARDIM F2KAYIT F3ĐPTAL F4YAZ. F5HAR.L. F6KART L. F8DETAY BĐLGĐ PgUp PgDn ESC

4 Bu pencere üzerinde kasa kartının tahsil ve/veya tediye tutarları, dövizli çalışma yapılıyorsa döviz değerleri girilip F2-KAYDA DEVAM tuşuna basıldığında kayıt işlemi tamamlanmış olur. Sistem sene içinde kullanılmaya başlanıyorsa hem tahsil hem de tediye tutarlarının yazılması gerekir. Sene başında kullanılmaya başlanmışsa bu durumda sadece tahsil veya tediye tutarı girilmelidir. Đşlemlerimize örnek olarak bir kasa kartı daha tanımlayalım; YENĐ KART KASA MODÜLÜ KASA KARTI 002 KASA KODU:002 KASA ADI:ŞUBE KASA ÖZEL KOD 1: KAS.SORUM.: ÖZEL KOD 2: AÇIKLAMA 1: ÖZEL KOD 3: AÇIKLAMA 2: ÖZEL KOD 4: AÇIKLAMA 3: ÖZEL KOD 5: AÇIKLAMA 4: DÖVĐZ CĐNSĐ:USD SON TAH.TAR.: EN AZ TUTAR: 0 TERS BAKĐYE:H [S/H/S] SON TED.TAR.: EN FAZ.TUTAR: 0 TARĐH KONT.:G [G/H/A/Y] ONAY TAR.: BORÇ ALACAK DÖVĐZ BORÇ DÖVĐZ ALACAK DEV.: TAH.: TED.: TOP.: BAK.: FlYARDIM F2KAYIT F3ĐPTAL F4YAZ. F5HAR.L. F6KART L. F8DETAY BĐLGĐ PgUp PgDn ESC Kart tanımlama işlemleri bittikten sonra Kasa modülünün servis bölümündeki bazı tanımlamaların yapılması gerekmektedir. (KASA-F5-F4-F2)-PARAMETRELER: Bu bölümde Kasa programının çalışması ile ilgili parametreler tanımlanır.

5 SERVĐS KASA MODÜLÜ PARAMETRELER ÖNTAKI NO BOY TAHSĐL HAR.NO: 0 TEDĐYE HAR.NO: 0 TAHSĐL FĐŞ.NO: 0 TEDĐYE FĐŞ.NO: 0 CARĐ.KAYDI YAP.:E [E/H/S] MUH.KAYDI YAP.:E [E/H/S] MUH.DETAY KAYIT:E [E/H] HAR.EKRAN.ÇERÇEVE:E [E/H] DÖVĐZ/TL ÇEVRĐMĐ:E [E/H] TL/DÖVĐZ ÇEVRĐMĐ:H [E/H] KASA TERS BAKĐYE:H [E/H/S] TARĐH KONTROLÜ:G [ /G/H/A/Y] GELĐR MAK.HES.KODU:602 (Varsa ilgili alt hesabı veya başka bir hesap) GĐDER MAK.HES.KODU:770 (Varsa ilgili alt hesabı veya başka bir hesap) ENTEGRASYON MODÜL BAĞLANTI KASA SEÇĐMĐ ĐLK KASA KART KODU PARAMETRELERĐ FATURA: E [E/H/S] E [E/H] BANKA: E [E/H/S] E [E/H] ÇEK/SEN.: E [E/H/S] E [E/H] FIYARDIM F2KAYIT F6HESAP LĐSTESĐ ESC CAP Bu ekranda bulunan parametrelerin işlevlerini açıklayacak olursak; HAREKET/FĐŞ NO : Bu hanelere belirli bir rakamsal değer verilecek olursa tahsil/tediye hareket/fişlerine program otomatik olarak bir numara verecektir. Arzu edilirse bu hanelerin başına bir Ön Takı ilave etme olanağı da mevcuttur. CARĐ KAYDI YAP : Bu parametre cari entegrasyonunun yapılıp yapılmayacağını veya kayıt esnasında isteğe bağlı olmak üzere cari entegrasyonunun yapılıp yapılmamasını sağlar. Evet denirse entegrasyon yapılır, Hayır denirse entegrasyon yapılmaz, Sor denirse entegrasyon yapılıp yapılmayacağı sorulur. MUHASEBE KAYDI YAP: Bu parametre muhasebe entegrasyonunun yapılıp yapılmayacağını veya kayıt esnasında isteğe bağlı olmak üzere muhasebe entegrasyonunun yapılıp yapılmamasını sağlar. MUHASEBE DETAY KAYIT: Bu parametre ''H'' olursa muhasebe fişi oluştururken kodu ve işareti (Borç/Alacak) aynı olan fiş satlrları toplanır. HAREKETLĐ EKRANDA ÇERÇEVE: Hareket fişinde bulunan çerçevenin ekranda görünüp görünmemesini sağlar. DÖVĐZ/TL ÇEVRĐMĐ: Hareket girişlerinde kullanılan döviz tutarının otomotik olarak TL'ye çevriminin yapılıp yapılmayacağını sağlar. Bu parametreye ''E'' denildiği durumda kasa kartlarında mutlaka döviz cinsi belirtilmiş olmalıdır. TL/DÖVĐZ ÇEVRĐMĐ: Hareket girişlerinde kullanılan TL tutarının otomatik olarak işlem tarihindeki kurdan dövize çevriminin yapılıp yapılmayacağını sağlar. Bu parametreye ''E'' denildiği durumda kasa kartlarında mutlaka döviz cinsi belirtilmiş olmalıdır. KASA TERS BAKĐYE: Bu parametre kasaların ters bakiye (Alacak) kontrolünün yapılmasını sağlar.

6 TARĐH KONTROLÜ: Bu saha yeni hareket kayıtlarının işlem tarihine göre tarih kontrolünün yapılmasını sağlar. GĐDER/GELĐR MAKBUZ HESAP KODU: Bu sahalara makbuzların muhasebe kodları yazılır. Yeni hareket girişlerinde işlem cinsi S-Gelir/Gider olan kayıtlardaki muhasebe kodu burada belirtilen makbuz hesap kodlarından otomatik olarak taşınacaktır. ENTEGRASYON PARAMETRELERĐ: Bu kısımda Fatura-Banka-Çek/Senet ve bunlara benzer modüllerden kasayı ilgilendiren entegre kayıt yapılması durumunda Kasa modülüne hareket kaydı yapılması ile ilgili parametreler bulunur. Bu parametrelerden birincisi [E/H/S] şeklinde bağlantı yapılıp yapılmayacağını belirler. Bağlantı yapılması durumunda [E veya S], kullanılacak kasa kartının bir sonraki parametrede belirtilen KASA KART KODU mu olacağını yoksa kullanıcı tarafından ekrana gelen kasa kart Iistesinden seçim mi yapılacağını belirler. Yapılan tanımlamalar F2-KAYIT tuşu ile kayıt edilir. (KASA-F5-F4-F4)-SAHA BAŞLlKLARI: Bu bölümde kasa kart tanımlama ekranında bulunan kullanıcı tanımlı sahalara ait başlıkların tanımlanması işlemi yapılır. SERVĐS KASA MODÜLÜ SAHA BAŞLIKLARI KART EKRANINDA KULLANILAN BAŞLIKLARI GĐRĐNĐZ! ÖZEL KODLAR AÇIKLAMALAR BAŞLIK BAŞLIK [1] ÖZEL KOD 1 [1] KAS.SORUM. [2] ÖZEL KOD 2 [2] AÇIKLAMA 1 [3] ÖZEL KOD 3 [3] AÇIKLAMA 2 [4] ÖZEL KOD 4 [4] AÇIKLAMA 3 [5] ÖZEL KOD 5 [5] AÇIKLAMA 4 FIYARDIM F2KAYIT ESC Değişiklik yapılırsa yapılan değişiklikler F2-KAYIT tuşu ile kayıt edilir. (KASA-F5-F4-F6)-ĐŞLEM TANIMLAMALARI: Bu bölüm kendi içinde ĐŞLEM TĐPLERĐ, GELĐR/GĐDER MAKBUZ BĐLGĐLERĐ ve OTOMATĐK AÇIKLAMALAR Alt Bölümlerine ayrılır. (KASA-F5-F4-F6-F2)-ĐŞLEM TĐPLERĐ: Bu bölüm hareket ekranında kullanılan işlem tiplerinin tanımlanmasını sağlar.

7 SERVĐS KASA MODÜLÜ ĐŞLEM TĐPLERĐ HAREKET EKRANINDA KULLANILAN ĐŞLEM TĐPLERĐNĐ GĐRĐNĐZ! TAHSĐL TEDĐYE [1] NAKĐT NAKĐT [2] KAPALI FATURA KAPALI FATURA [3] BANKA BANKA [4] Ç/S TAHSĐL Ç/S ÖDEME [5] GELĐR MAKBUZU GĐDER MAKBUZU [6] VĐRMAN VĐRMAN [7] [8] [9] [10] FIYARDIM F2KAYIT ESC Değişiklik yapılırsa yapılan değişiklikler F2-KAYIT tuşu ile kayıt edilir. (KASA-F5-F4-F6-F3)-GELĐR/GĐDER MAKBUZ BĐLGĐLERĐ: Bu bölümde Hareket girişinde ĐŞLEM CĐNSĐ S (GELĐR/GĐDER) olan kayıtların makbuz bilgilerinde kullanılan KDV, STOPAJ ve FON bilgilerinin yüzdeleri ve muhasebe hesap kodları tanımlanır. SERVĐS KASA MODÜLÜ GELĐR/GĐDER MAKBUZ BĐLGĐLERĐ KDV BĐLGĐLERĐ YÜZDE GELĐR MUHASEBE KODU GĐDER MUHASEBE KODU [1] [2] [3] STOPAJ BĐLGĐLERĐ YÜZDE GELĐR MUHASEBE KODU GĐDER MUHASEBE KODU [1] [2] [3] FON BĐLGĐLERĐ YÜZDE GELĐR MUHASEBE KODU GĐDER MUHASEBE KODU [1] [2] [3] F1YARDIM F2KAYIT F6HESAP LĐSTESĐ ESC Yapılan tanımlamalar F2-KAYIT tuşu ile kayıt edilir.

8 (KASA-F5-F4-F6-F4)-OTOMATĐK AÇlKLAMALAR: Bu bölümde tahsil/tediye işlemlerinde kullanılan otomatik açıklamalar tanımlanır. SERVĐS KASA MODÜLÜ OTOMATĐK AÇIKLAMALAR TAHSĐL/TEDĐYE ĐŞLEMLERĐNDE KULLANILAN OTOMATĐK AÇIKLAMALARI GĐRĐNĐZ! NO OTOMATĐK AÇIKLAMA [1] C/HS. MAHSUBEN [2] NAKĐT ÖDENEN [3] ÇEKLE ÖDENEN [4] HAVALE [5] VĐRMAN [6] KASALAR ARASI TRANSFER [7] ELDEN ÖDEME [8] AÇIK HESAP FlYARDIM F2KAYIT ESC CAP Yapılan tanımlamalar F2-KAYIT tuşu ile kayıt edilir. Tanımlanan bu açıklamalar hareket girişi esnasında açıklama hanelerinde iken * 1, *2, *3,...,*8 şeklinde çağırılabilir. Yapılan bu hazırlıklar sonrası artık programımız kasa giriş/çıkış işlemlerine hazır duruma gelmiştir. Şimdi kasa giriş/çıkış işlemlerine bazı örnekler verelim. Kasa işlemleri yeni hareket ekranından veya yeni hareket fişi ekranından yapılabilir. Biz örneklerimizde yeni hareket ekranını kullanacağız. Yeni hareket ekranına ulaşabilmek için kasa modülüne girildikten sonra, F3-Kasa Hareketi F2- Yeni Hareket F2-Kasa Tahsil Hareketi / F3-Kasa Tediye Hareketi bölümüne girilir.

9 (KASA-F3-F2-F2)-KASA TAHSĐL HAREKETĐ: Bu bölümden kasaya ait giriş işlemleri yapılır. Örnek-l : M001 kodlu müşteriden yapılan 500 TL'lık tahsilatın 001 kodlu MERKEZ KASAYA giriş işlemi. (Bu örnekte tüm işlemler adım adım gösterilecektir.) KASA MODÜLÜ KASA TAHSĐL HAREKETĐ REF.NO: 0 KASA KODU: KASA ADI: ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [1-10] NAKĐT BORDRO NO: EVRAK NO: MAKBUZ NO: AÇIKLAMA: [1] TUTAR: DÖVĐZ: I. Adım (KASA KODU): KASA KODU hanesinde iken kasa kodu yazılır veya aşağıda görüldüğü gibi F6-KART LĐSTESĐ tuşundan seçilebilir. KASA MODÜLÜ KASA KODU KASA ADI -+ KASA KODU: *001 MERKEZ KASA KASA ADI: 002 ŞUBE KASA TARĐH:29/1 ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [ BORDRO NO: EVRAK NO: MAKBUZ NO: AÇIKLAMA: AÇIKLAMA: AÇIKLAMA: TUTAR: DÖVĐZ: KARŞI HESAP BĐLGĐLER +---F1YARDIM F2LĐSTEYE DEVAM PgUp PgDn -+ ESC

10 001 kodlu MERKEZ KASA üzerinde Enter tuşuna basılarak ilgili kasa seçilir. KASA MODÜLÜ KASA TAHSĐL HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [1-10] NAKĐT BORDRO NO: EVRAK NO: MAKBUZ NO: AÇIKLAMA: [1] TUTAR: DÖVĐZ: 2. Adım (TARĐH): Kasa kodu seçildikten sonra ilgili işlem tarihi belirtilir. 3.Adım (ĐŞLEM CĐNSĐ): Đşlem cinsi olarak default olarak I-NAKĐT gelir. Bizim işlemimiz de nakit tahsilat olduğu için burayı Enter tuşu ile geçiyoruz. Đşlem Cinsi sahası üzerinde F6-KART LĐSTESĐ tuşuna basılarak diğer işlem cinslerinden birini seçebiliriz. KASA MODÜ KETĐ REF.NO: KA ĐŞLEM KODUNU BELĐRLEYĐNĐZ! ĐŞLE [1] *NAKĐT BO [2] KAPALI FATURA E [3] BANKA MA [4] Ç/S TAHSĐL A [5] GELĐR MAKBUZU 1] A [6] VĐRMAN 2] A [7] 3] Ö [8] [9] [10] SĐ: +--F1YARDIM --+ ESC

11 Bu işlem cinslerinin kullanılış amaçlarını açıklayalım; 01-Nakit : Bu tip kasa hareket kaydı ENTEGRE çalışmada NAKĐT TAHSĐLAT ve TEDĐYE işlemlerinin sisteme kaydı için kullanılır. Bu hareketin sonucu olarak MUHASEBE modülünde bir kasa fişi kesilerek entegrasyon sağlanmış olur. 02-Kapalı Fatura : Bu tip kasa hareket kaydı ENTEGRE çalışmada FATURA modülü tarafından yaratılacaktır. Dolayısıyla ENTEGRE bir çalışmada KASA modülünden FATURA şeklinde bir kasa hareket kaydı yapılması söz konusu değildir. Kullanılan modüllere FATURA modülü dahil değil ise bu tip bir kayıt yapılabilir. 03-Banka kullanılabilir. : Bu tip kasa hareket kaydı banka işlemlerinde kullanılan nakit akımları için 04-Ç/S-Çek/Senet Tahsil: Bu tip kasa hareket kaydı çek ve senetlerimizle pozisyon itibari ile tahsilat işlemlerinde kullanılan kayıtların yapılması halinde kullanılacaktır. 05-Gelir/Gider Makbuzu: Bu tip kasa hareket kaydı serbest meslek(avukat, muhasebeci vs.) veya kira gelir/giderleri gibi yapılan işlemler için kullanılabilir. Bu işlem cinsinde girilecek tutar brüt rakam olup ayrıca kdv, stopaj ve fon tutarları hesaplanarak ilgili kasaya net tutar rakamı geçecektir, yapılan işlem muhasebe ile ENTEGRE olarak çalışacak ise karşı hesaplar bölümündeki muhasebe kodu ve ünvanı sahaları muhasebe fişinde makbuzla ilgili muhasebe satırında kullanılacaktır. Diğer bilgi girişleri tamamlandıktan sonra F2-KAYIT tuşuna basıldığında ekrana gelir/gider makbuz bilgilerinin girileceği bir pencere gelir GELĐR MAKBUZ BĐLGĐLERĐNĐ GĐRĐN! KDV ORANI: [%] HESAP KODU: STOPAJ ORANI: [%] HESAP KODU:360 FON ORANI: 5.00 [%] HESAP KODU: FIYARDIM F2KAYIT F60RAN/HESAP LĐS. ESC --+ Oran ve hesap kodları Servis/SabitTanımlar/Đşlem Tanımlamaları/Gelir-Gider Makbuz Bilgileri bölümünde tanımlanan I. değerlerden otomatik olarak yansır, istenirse F6-0RAN/HESAP LĐSTESĐ tuşuna basılarak diğer değerler de seçilebilir KDV ORANLARI YÜZDE HESAP KODU HESAP ADI * % 18 HESAPLANAN KDV % 25 HESAPLANAN KDV +-- FIYARDIM --+ ESC HESAP KODU:360 FON ORANI: 5.00 [%] HESAP KODU: FIYARDIM F2KAYIT F60RAN/HESAP LĐS. ESC --+

12 06-Virman : Bu tip kasa hareket kaydı kasalar arası transfer işlemleri için kullanır. Virman yapılacak kasaya ait bilgileri girebilmek için F2-KAYIT tuşuna basıldığında ekrana karşı kasa bilgilerinin girileceği bir pencere gelir. Đstenirse F6-KASA LĐSTESĐ tuşuna basılarak karşı kasa kodu seçilebilir. 4. Adım (BORDRO/EVRAK/MAKBUZ NO): Đlgili BORDRO NO, EVRAK NO ve MAKBUZ NO haneleri doldurulur. 5.Adım (AÇIKLAMA): Đlgili AÇIKLAMA haneleri doldurulur. Açıklama hanelerinde iken daha önce belirtildiği gibi Servis/Sabit Tanımlar/Đşlem Tanımlamaları/Otomatik Açıklamalar ekranında tanımlanan açıklamaları * 1, *2, *3,..., *8 tuşları ile çağırabiliriz. Biz de 1. açıklamayı * 1 tuşu ile çağıralım. KASA MODÜLÜ KASA TAHSĐL HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [1-10] NAKĐT BORDRO NO: EVRAK NO:12345 MAKBUZ NO:34567 AÇIKLAMA:C/HS. MAHSUBEN [1] TUTAR: DÖVĐZ:* Program Kur Takibi modülünden girilmiş olan kurlara bakarak 29/12/2009 tarihindeki USD kurunu 1,675 YTL'den işleme koyar ve döviz tutarını olarak ekrana getirir.

13 KASA MODÜLÜ KASA TAHSĐL HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [1-10] NAKĐT BORDRO NO: EVRAK NO:12345 MAKBUZ NO:34567 AÇIKLAMA:C/HS. MAHSUBEN [1] TUTAR: DÖVĐZ: 9. Adım (2. DÖVĐZ): Eğer kasa kartındaki döviz cinsinden farklı bir cinse ait işlem yapılacaksa 2. dövizin tutarı ve cinsi bu sahalara yazılır. 10. Adım (CARĐ KODU): Cari programı ile ENTEGRE çalışma durumunda tahsil/tediye işlemine göre cari hareket borç/alacak kaydı yaratılacaktır. Cari hesap kodları için F6-KART LĐSTESĐ tuşuna bastığınızda hesapların Iistelerini görebiliriz, KASA MODÜLÜ KASA TAHSĐL HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [1-10] NAKĐT BORDRO NO: EVRAK NO:12345 MAKBUZ NO:34567 AÇIKLAMA:*1 [1] TUTAR: DÖVĐZ: Açıklama hanesinde iken *1 yazdıktan sonra Enter tuşuna basılırsa 1. açıklama otomatik olarak ekrana gelmiş olur.

14 KASA MODÜLÜ KASA TAHSĐL HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [1-10] NAKĐT BORDRO NO: EVRAK NO:12345 MAKBUZ NO:34567 AÇIKLAMA:C/HS. MAHSUBEN [1] TUTAR: DÖVĐZ: 6. Adım (ÖZEL KOD): Harekete özel kod verilecekse ÖZEL KOD belirtilir. 7. Adım (TUTAR): Tutar hanesinde iken (TL) yazılır. 8. Adım(DÖVĐZ): Đlgili kasa dövizli çalışıyorsa, Servis/Sabit Tanımlar/Parametreler bölümündeki TL/DÖVĐZ ÇEVRĐMĐ parametresi.'e'' olarak tanımlanmış olsaydı ve günlük kur tanımlanmış olsaydı program otomatik olarak döviz tutarını hesaplayıp ekrana getirecekti. Bizim parametremiz TL/DÖVĐZ ÇEVRĐMĐ parametresi ''H'' olarak tanımlandığı için program döviz hanesine herhangi bir rakam getirmedi. Ancak biz döviz rakamını hesaplatmak istediğimiz için döviz hanesinde iken * yazarak Enter tuşuna bastığımızda, HESAP KODU ÜNVANI BAKĐYE + *M00l MÜŞTERĐ-00l B M002 MŞŞTERI-002 B M003 MÜŞTERĐ-003 B M004 MÜŞTERĐ-004 B M005 MÜŞTERĐ-005 B F1YARDIM F2LĐSTEYE DEVAM PgUp PgDn -+ ESC

15 M001 kodlu MÜŞTERĐ-001 üzerinde Enter tuşuna basılarak ilgili cari kart seçilir. KASA MODÜLÜ KASA TAHSĐL HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [1-10] NAKĐT BORDRO NO: EVRAK NO:12345 MAKBUZ NO:34567 AÇIKLAMA:C/HS. MAHSUBEN [1] TUTAR: DÖVĐZ: M001 MÜŞTERĐ Adım (MUHASEBE KODU): Muhasebe ile ENTEGRE çalışıldığı durumlarda, hareketin muhasebe hesap kodu buraya yazılır veya yine F6-KART LĐSTESĐ tuşuna basılarak, KASA MODÜLÜ HESAP KODU HESAP ĐSMĐ KASA KASA ADI:MER MERKEZ KASA TARĐH:29/ ŞUBE KASA ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [ 101 ALINAN ÇEKLER BORDRO NO: 102 BANKALAR EVRAK NO: VERĐLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMĐRLE MAKBUZ NO: DĐĞER HAZIR DEĞERLER AÇIKLAMA:C/H 110 HĐSSE SENETLERĐ AÇIKLAMA: 111 ÖZEL KESĐM TAHVĐL, SENET VE BO AÇIKLAMA: 112 KAMU KESĐMĐ TAHVĐL, SENET VE B 118 DĐĞER MENKUL KIYMETLER TUTAR: 119 MENKUL KIYMETLER DEĞER DÜŞÜKLÜ DÖVĐZ: 120 ALICILAR * MÜŞTERĐ-00l MÜŞTERĐ-002 KARŞI HESAP BĐLGĐLER M F1YARDIM F2LĐSTEYE DEVAM PgUp PgDn -+ ESC

16 kodlu MÜŞTERĐ-001 üzerinde Enter tuşuna basılarak ilgili muhasebe hesabı seçilir. KASA MODÜLÜ KASA TAHSĐL HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [1-10] NAKĐT BORDRO NO: EVRAK NO:12345 MAKBUZ NO:34567 AÇIKLAMA:C/HS. MAHSUBEN [1] TUTAR: DÖVĐZ: M MÜŞTERĐ-001 MÜŞTERĐ-001 Đşlem tipi Gelir/Gider makbuzu olan hareket kaydı sırasında Servis/Sabit Tanımlar/Parametreler bölümünde bulunan MAK.HES.KODU (gelir/gider) sahaları tanımlandığı takdirde bu saha kendiliğinden doldurulur, istenirse farklı bir hesap kodu ile değiştirilebilir. Ayrıca işlem tipi Gelir/Gider makbuzu veya Virman olan hareket kaydının CARĐ sahalarına ait herhangi bir işlem yapılmaz, bu sahalar boş bırakılmalıdır. Diğer işlem tiplerine ait hareketlerde karşı hesap bilgilerinin muhasebe hesap kodu bu sahayı kullanır. Hareket ekranı doldurulduktan sonra F2-KAYIT tuşu ile kayıt edilir. Servis/Sabit Tanımlar/ Parametreler ekranında bulunan CARĐ KAYDI YAP ve MUHASEBE KAYDI YAP parametrelerine ''E'' dediğimiz için program otomatik olarak cari hareket ve muhasebe fiş kayıtlarını yapacaktır. Đşlem sonrası oluşan cari hareket ve muhasebe fiş kayıtlarına bakacak olursak; Cari Hareketi;

17 KASA MODÜLÜ CARĐ HAREKETĐ REF.NO: 8 HESAP KODU:M00l MÜŞTERĐ-001 ĐŞLEM CĐNSĐ:N [F/N/S/C/D] AÇIKLAMA:34567 EVRAK NO:12345 BORÇ: ALACAK: DÖVĐZ: VADESĐ: ÖDENDĐ MĐ:E [E/H] AÇIKLAMA:C/HS. MAHSUBEN [1] KAYNAK PROGRAM:KASA CAP FlYARDIM F2KAYIT F3ĐPTAL F4YAZ. F5FAT.K. F6KART L. F7HAR.L. F8DETAY BĐLGĐ ESC Muhasebe Fişi; ESKĐ FĐŞ KASA MODÜLÜ TAHSĐL FĐŞĐ 08/2009 REF.NO: 6 FĐŞ TARĐHĐ:26/12/2009 [GG/AA/YY] KASA KODU:MERKEZ FĐŞ NO: YEVMĐYE NO: KAYNAK PROGRAM:KASA KASA AÇIKLAMASI:MUŞTERĐ-001 TAHSĐL EDĐLEN +--- Ctrl-F BÜYÜK EKRAN HESAP KODU AÇIKLAMA ALACAK MÜŞTERĐ-001 TAHSĐL EDĐLEN HESAP: TL B: A: CAP F1YAR. F2KAYIT F3ĐP. F4YAZ. F5MUA. F6HES.L. F7FĐŞ L. F8DETAY PgUp PgDn ESC Örnek-2: M001 kodlu müşteriden yapılan USD'lık tahsilatın 001 kodlu MERKEZ KASAYA giriş işlemi.

18 (KASA-F3-F2-F2)-KASA TAHSĐL HAREKETĐ: Bu bölüme girilerek ekran aşağıdaki şekilde doldurulur, KASA MODÜLÜ KASA TAHSĐL HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [1-10] NAKĐT BORDRO NO: EVRAK NO:23423 MAKBUZ NO:56456 AÇIKLAMA:C/HS. MAHSUBEN [1] TUTAR: DÖVĐZ:1 000 Döviz hanesine (USD) yazıldıktan sonra Enter tuşuna basılırsa, KASA MODÜLÜ KASA TAHSĐL HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [1-10] NAKĐT BORDRO NO: EVRAK NO:23423 MAKBUZ NO:56456 AÇIKLAMA:C/HS. MAHSUBEN [1] TUTAR: DÖVĐZ: Program Kur Takibi modülünden girilmiş olan kurlara bakarak 29/12/2009 tarihindeki USD kurunu 1,675 YTL'den işleme koyar ve TUTAR hanesine 1, getirir.

19 Dikkat edilirse döviz hanesine gerekli rakamı yazdıktan sonra TUTAR hanesinde iken * tuşuna basmamıza gerek kalmadan program TUTAR hanesine ait değeri otomatik olarak hesapladı. Bunun nedeni ise daha önce Servis/Sabit Tanımlar/Parametreler ekranındaki DÖVĐZ/TL ÇEVRĐMĐ parametresine ''E'' değeri vermemizdir. Daha sonra hareket giriş ekranımızı aşağıdaki şekilde tamamladıktan sonra, KASA MODÜLÜ KASA TAHSĐL HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [1-10] NAKĐT BORDRO NO: EVRAK NO:23423 MAKBUZ NO:56456 AÇIKLAMA:C/HS. MAHSUBEN [1] TUTAR: DÖVĐZ: M MÜŞTERĐ-001 MÜŞTERĐ-001 F2-KAYIT tuşuna basılarak işlem tamamlanmış olur. Örnek-3: Muhasebecimize yapılan TL'lık muhasebeci ücretinin 001 kodlu MERKEZ KASADAN çıkış işlemi. (KASA-F3-F2-F3)-KASA TEDĐYE HAREKETĐ: Bu bölüme girilerek ekran aşağıdaki şekilde doldurulur,

20 KASA MODÜLÜ KASA TEDĐYE HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [1-10] NAKĐT BORDRO NO: EVRAK NO: MAKBUZ NO: AÇIKLAMA: [1] TUTAR: DÖVĐZ: ĐŞLEM CĐNSĐ hanesinde iken F6-KART LĐSTESĐ tuşuna basılır, KASA MODÜ KETĐ REF.NO: KA ĐŞLEM KODUNU BELĐRLEYĐNĐZ! ĐŞLE [1] NAKĐT BO [2] KAPALI FATURA E [3] BANKA MA [4] Ç/S TAHSĐL A [5] *GĐDER MAKBUZU 1] A [6] VĐRMAN 2] A [7] 3] Ö [8] [9] [10] SĐ: +--F1YARDIM --+ ESC Işıklı imleç 5 no'lu GĐDER MAKBUZU satırının üzerine getirilir ve Enter tuşuna basılır,

21 KASA MODÜLÜ KASA TEDĐYE HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 5 [1-10] GĐDER MAKBUZU BORDRO NO: EVRAK NO: MAKBUZ NO: AÇIKLAMA: [1] TUTAR: DÖVĐZ: 770 GENEL YÖNETĐM GĐDERLERĐ Karşı Hesap Bilgileri bölümündeki MUHASEBE KODU ve buna bağlı HES.ADI sahaları, daha önce Servis/Sabit Tanımlar/Parametreler ekranındaki GĐDER HESAP KODU sahasına bakılarak program tarafından otomatik olarak doldurulur. Ekrana gelen bu MUHASEBE KODU istenirse kullanıcı tarafından değiştirilebilir. Hareket giriş ekranındaki diğer bilgiler aşağıdaki şekilde doldurulur, KASA MODÜLÜ KASA TEDĐYE HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 5 [1-10] GĐDER MAKBUZU BORDRO NO: EVRAK NO:45721 MAKBUZ NO:83451 AÇIKLAMA:MUHASEBECĐ ÜCRETĐ [1] TUTAR: DÖVĐZ: 770 GENEL YÖNETĐM GĐDERLERĐ

22 Bilgi girişi tamamlandıktan sonra F1-KAYIT tuşuna basılır, GĐDER MAKBUZ BĐLGĐLERĐNĐ GĐRĐN! KDV ORANI: [%] HESAP KODU: STOPAJ ORANI: [%] HESAP KODU: FON ORANI: 5.00 [%] HESAP KODU: FIYARDIM F2KAYIT F60RAN/HESAP LĐS. ESC --+ Ekrana bir pencere içerisinde gider makbuzu ile ilgili bilgileri içeren bir pencere gelir. Oran ve hesap kodları Servis/SabitTanımlar/işlem Tanımlamaları/Gelir-Gider Makbuz Bilgileri bölümünde tanımlanan I. değerlerden otomatik olarak yansır, istenirse F6-ORANI/HESAP LĐS. tuşuna basılarak diğer değerler de seçilebilir. F2-KAYIT tuşuna basılarak kayıt işlemi tamamlanmış olur. Đşlem sonrası program tarafından otomatik olarak muhasebe fişi kesilir. Oluşan muhasebe fişi aşağıdaki gibidir; ESKĐ FĐŞ KASA MODÜLÜ MAHSUP FĐŞĐ 07/2009 REF.NO: 9 FĐŞ TARĐHĐ:20/07/2009 [GG/AA/YY] FĐŞ NO: YEVMĐYE NO: KAYNAK PROGRAM:KASA +--- Ctrl-F BÜYÜK EKRAN HESAP KODU AÇIKLAMA BORÇ ALACAK NO'LU EVRAK ĐLE ÖDENEN NO'LU EVRAK ĐLE ÖDENEN NO'LU EVRAK ĐLE ÖDENEN NO'LU EVRAK ĐLE ÖDENEN NO'LU EVRAK ĐLE ÖDENEN 1.00 HESAP: TL B: A: CAP F1YAR. F2KAYIT F3ĐP. F4YAZ. F5MUA. F6HES.L. F7FĐŞ L. F8DETAY PgUp PgDn ESC Örnek-4: 001 kodlu Merkez Kasadan 002 Kodlu Şube Kasasına TL'lık virman işlemi.

23 (KASA-F3-F2-F3)-KASA TEDĐYE HAREKETĐ: Bu bölüme girilerek ekran aşağıdaki şekilde doldurulur, KASA MODÜLÜ KASA TEDĐYE HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 1 [1-10] NAKĐT BORDRO NO: EVRAK NO: MAKBUZ NO: AÇIKLAMA: [1] TUTAR: DÖVĐZ: ĐŞLEM CĐNSĐ hanesinde iken F6-KART LĐSTESĐ tuşuna basılır, KASA MODÜ KETĐ REF.NO: KA ĐŞLEM KODUNU BELĐRLEYĐNĐZ! ĐŞLE [1] NAKĐT BO [2] KAPALI FATURA E [3] BANKA MA [4] Ç/S TAHSĐL A [5] GĐDER MAKBUZU 1] A [6] *VĐRMAN 2] A [7] 3] Ö [8] [9] [10] SĐ: +--F1YARDIM --+ ESC

24 Işıklı imleç 6 no'lu VĐRMAN satırının üzerine getirilir ve Enter tuşuna basılır, KASA MODÜLÜ KASA TEDĐYE HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 6 [1-10] VĐRMAN BORDRO NO: EVRAK NO: MAKBUZ NO: AÇIKLAMA: [1] TUTAR: DÖVĐZ: Hareket giriş ekranındaki diğer bilgiler aşağıdaki şekilde doldurulur, KASA MODÜLÜ KASA TEDĐYE HAREKETĐ REF.NO: 0 ĐŞLEM CĐNSĐ: 6 [1-10] VĐRMAN BORDRO NO: EVRAK NO:45745 MAKBUZ NO:23423 AÇIKLAMA:MERKEZ KASADAN ŞUBE KASAYA V. [1] TUTAR: DÖVĐZ:

25 Bilgiler girildikten sonra F2-KAYIT tuşuna basılır, KASA MODÜLÜ KASA TEDĐYE HAREKETĐ REF.NO: KARŞI KASAYI GĐRĐNĐZ! KASA KODU: KASA ADI: AÇIKLAMA:MERKEZ KASADAN ŞUBE KASAYA V. [1] Ekrana bir pencere içerisinde karşı kasa bilgilerinin girileceği bir pencere gelir. Buradaki kasa kodu elle doldurulabilir veya aşağıdaki gibi F6-KASA LĐS. tuşuna basılır, KASA MODÜLÜ KASA KODU KASA ADI MERKEZ KASA TARĐH:19/ *002 ŞUBE KASA KARŞI KASAYI KASA KODU: KASA ADI: AÇIKLAMA:MER AÇIKLAMA: AÇIKLAMA: KARŞI HESAP BĐLGĐLE +---F1YARDIM F2LĐSTEYE DEVAM PgUp PgDn -+ ESC

26 Işıklı imleç 002 kodlu ŞUBE KASA üzerine getirilir ve Enter tuşuna basılır, KASA MODÜLÜ KASA TEDĐYE HAREKETĐ REF.NO: KARŞI KASAYI GĐRĐNĐZ! KASA KODU:002 KASA ADI:ŞUBE KASA AÇIKLAMA:MERKEZ KASADAN ŞUBE KASAYA V. [1] Karşı KASA KODU ve diğer bilgiler girildikten sonra F2-KAYIT tuşuna basılarak VĐRMAN işlemi tamamlanmış olur. Şimdi de kasa modülünde en çok kullanılan bazı raporları inceleyelim. (KASA-F4-F2-F4)-KASA MEVCUT RAPORLARI: Kasa mevcut raporu sistemde kayıtlı bulunan kasaların rakamsal değerlerini devir borç/alacak, tahsil/tediye tutarı. toplam TL veya dövizli borç/alacak tutarları gibi diğer yardımcı bilgilerle beraber Iistelenmesinden ibarettir. Bütün raporlarda olduğu gibi Iisteleme aralıkları ekranını kullanarak istediğimiz kayıtları çıkarabiliriz. Döküme hangi sahaların dahil edileceği ve saha boylarının ne olacağını belirlemek için F3- SAHA BOYLARI tuşuna basılarak ilgili sahalar seçilebilir; RAPORLAR KASA MODÜLÜ SAHA ADI BOY LĐSTEL KASA KODU: 9 1.DEĞER KASA ADI: 11 KASA KODU: DÖV.CĐNSĐ: 0 KASA ADI: ÖZEL KOD 1: TL DEĞERLERĐ DÖVĐZ DEĞERLERĐ ÖZEL KOD 2: DEVĐR BORÇ : 18 DEVĐR BORÇ : 0 ÖZEL KOD 3: DEVĐR ALACAK : 18 DEVĐR ALACAK : 0 ÖZEL KOD 4: TAHSĐL TUTAR : 18 TAHSĐL TUTAR : 0 ÖZEL KOD S: TEDĐYE TUTAR : 18 TEDĐYE TUTAR : 0 TOPLAM BORÇ : 18 TOPLAM BORÇ : 0 BORÇLU KART.:E TOPLAM ALACAK: 18 TOPLAM ALACAK: 0 ALACAK.KART.:E BAKĐYE : 18 BAKĐYE : 0 BAKĐYESĐZ K.:E BAKĐYE TUTARI: 18 BAKĐYE TUTARI: 0 BAKĐYE CĐNSĐ : 6 BAKĐYE CĐNSĐ : F1YARDIM F2KAYIT ESC FIYARDIM F2LĐSTE F3SAHA BOY. F4YAZDIRMA F6KART LĐS. ESC

27 Bu ekrandaki sahalar gerekli şekilde tanımlandıktan sonra F2-KAYIT tuşu ile kayıt edilir. F2- LĐSTE tuşuna basılarak ekrana alınan rapor çıktısı aşağıdaki gibi olacaktır. F4-YAZDIRMA tuşuna basılarak aynı rapor yazıcıdan da alınabilir. RAPORLAR KASA MODÜLÜ KASA MEVCUT LĐSTESĐ K.KODU KASA ADI DEVĐR BORÇ DEVĐR ALACAK TAHSĐL TUTAR TEDĐYE TUTAR BAKĐYE TUTARI BAKĐYE 001 MERKEZ KASA [BORÇ] 002 ŞUBE KASA [BORÇ] TOPLAM LĐSTELENEN: 2 ADET F1YARDIM F2LĐSTEYE DEVAM ESC CAP Dökümün ekrana sığmadığı durumlarda Sağ/Sol Ok tuşları kullanılarak ekran yatay olarak kaydırılabilir. (KASA-F4-F3-F2)-KASA DEFTERĐ: Kasa defteri doğrudan kasa hereketleri üzerinden çekilir. Ekranda girilen kasaya ait Iisteleme aralıklarındaki tüm hareketlerin kasa defteri alınmaktadır. Birden fazla kasa kullanıldığında KASA KODU seçeneğine ilgili kasa kodu yazılmalıdır. Đstenilen kasa kartı F6-KART LĐS. tuşu ile ekrana gelen pencereden seçilebilir. Eğer onaylı defter dökümü alınmak isteniyorsa ONAYLI DÖKÜM parametresine 'E' verilir, SON ONAY TARĐHĐ'nden önceki bir tarihe kesinlikle kasa hareketi yapılamaz, yapılmış bir işlem iptal edilemez ve üzerinde değişiklik yapılamaz. Gerek görüldüğü takdirde ONAY TARĐHĐ, ESKĐ KART bölümünden değiştirilebilir. RAPORLAR KASA MODÜLÜ KASA DEFTERĐ LĐSTELEME ARALIKLARINI GĐRĐN! 1.DEĞER TARĐH:20/07/ DEĞER TARĐH:31/07/2009 KASA KODU:00l ONAY TARĐHĐ: [GG/AA/YYYY] HER GÜN YENĐ SAYFA:H [E/H] ÇALIŞMAYAN GÜNLER:H [E/H] ĐLK SAHĐFE NO: ONAYLI DÖKÜM:H [E/H] F1YARDIM F2LĐSTE F4YAZDIRMA F6KART LĐS. F7HAR.LĐS. ESC CAP Listeleme aralıklarını gerekli şekilde doldurduktan sonra, F2-LĐSTE tuşuna basılarak ekrana alınan rapor çıktısı aşağıdaki gibi olacaktır. F4-YAZDIRMA tuşuna basılarak aynı rapor yazıcıdan da alınabilir.

28 RAPORLAR KASA MODÜLÜ KASA DEFTERĐ EVRAK NO AÇIKLAMA BORÇ ALACAK --20/07/ NAKLĐ YEKÜN GENEL YÖNETĐM GĐDERLERĐ MU MERKEZ KASADAN ŞUBE KASAYA TOPLAM : DEVREDEN KASA: F1YARDIM F2LĐSTEYE DEVAM ESC CAP Bu ekranda F2-LĐSTEYE DEVAM tuşuna basılarak diğer günlerin dökümüne devam edilir. (KASA-F4-F3-F3)-EKSTRE: Bu bölüm kasa ekstrelerinin çıkarılması için kullanılmaktadır. Ekstre bölümüne mahsus detaylı Iisteleme aralıkları ekranını kullanarak istenen kasaların arzu edilen nitelikteki hareketlerinin tahsil/tediye ekstreleri çıkarılır. Çıkarılacak ekstreler sistemde kayıtlı bulunan HAREKET DEVRĐ'nden itibaren işlenmiş hareketleri kapsar. Döküme hangi sahaların dahil edileceği ve saha boylarının ne olacağı F3-SAHA BOYU tuşuyla belirlenir. RAPORLAR KASA MODÜLÜ KASA EKSTRESĐ LĐSTELEME DEĞER SAHA ADI BOY SAHA ADI BOY KASA KODU TARĐH: 10 TAH. TUTAR: 14 KASA ADI ĐŞ.TĐPĐ: 6 TED. TUTAR: 14 ÖZEL KOD 1: ĐŞ.CĐNSĐ: 9 BAK. TUTAR: 14 ÖZEL KOD 2: BORDRO NO: 0 TAH. DÖVĐZ: 0 ÖZEL KOD 3: EVRAK NO: 7 TED. DÖVĐZ: 0 ÖZEL KOD 4: MAKBUZ NO: 0 BAK. DÖVĐZ: 0 ÖZEL KOD S: AÇIKLAMA 1: 0 0 AÇIKLAMA 2: 0 0 BORÇLU KART.:E [E/H] AÇIKLAMA 3: 0 HESAP KODU: 0 ALACAK.KART.:E [E/H] 0 HESAP ADI: 0 BAKĐYESĐZ K.:E [E/H] +---F1YARDIM F2KAYIT ESC FIYARDIM F2LĐSTE F3SAHA BOY. F4YAZDIRMA F6KART LĐS. F7HAR.LĐS. ESC Listeleme aralıklarını gerekli şekilde doldurduktan sonra, F2-LĐSTE tuşuna basılarak ekrana alınan rapor çıktısı aşağıdaki gibi olacaktır. F4- YAZDIRMA tuşuna basılarak aynı rapor yazıcıdan da alınabilir.

29 RAPORLAR KASA MODÜLÜ KASA EKSTRESĐ KASA KODU:00l TARĐH ĐŞ.TĐP ĐŞ.CĐNSĐ EVRAK N TAH.TUTAR TED.TUTAR BAK.TUTAR 01/01/2009 DEVĐR /07/2009 TAHSĐL BANKA B 29/12/2009 TAHSĐL NAKĐT B 29/12/2009 TAHSĐL NAKĐT B 20/07/2009 TEDĐYE GĐDER MAK B 20/07/2009 TEDĐYE VĐRMAN B TOPLAM : B LĐSTELENEN: 5 ADET F1YARDIM F2LĐSTEYE DEVAM ESC Dökümün ekrana sığmadığı durumlarda Sağ/Sol Ok tuşları kullanıiarak ekran yatay olarak kaydırılabilir. (KASA-F4-F4-F2)-KASA GÜNLÜK DURUM RAPORU: Günlük dönemsel durum raporu istenilen kasaların iki tarih aralığındaki hareketlerinin günlük olarak toplam Iistelerini çıkartlr. RAPORLAR KASA MODÜLÜ GÜNLÜK KASA DURUM RAPORU LĐSTELEME ARALIKLARINI GĐRĐN! 1.DEĞER 2.DEĞER TARĐH:15/07/2009 [GG/AA/YYYY] TARĐH:30/07/2009 [GG/AA/YYYY] KASA KODU: KASA KODU: KASA ADI: KASA ADI: ÖZEL KOD 1: ÖZEL KOD 1: ÖZEL KOD 2: ÖZEL KOD 2: ÖZEL KOD 3: ÖZEL KOD 3: ÖZEL KOD 4: ÖZEL KOD 4: ÖZEL KOD 5: ÖZEL KOD 5: BORÇLU KART.:E [E/H] DÖNEM ÖNCESĐ:E [E/H] TL:E [E/H] ALACAK.KART.:E [E/H] DÖNEM SONRASI:E [E/H] DÖVĐZ:H [E/H] BAKĐYESĐZ K.:E [E/H] DETAY LĐSTE:E [E/H] FIYARDIM F2LĐSTE F4YAZDIRMA F5EXCEL F6KART LĐS. F7HAR.LĐS. ESC Listeleme aralıklarını gerekli şekilde doldurduktan sonra, F2-LĐSTE tuşuna basılarak ekrana alınan rapor çıktısı aşağıdaki gibi olacaktır. F4-YAZDIRMA tuşuna basılarak aynı rapor yazıcıdan da alınabilir.

30 RAPORLAR KASA MODÜLÜ GÜNLÜK KASA DURUM RAPORU KASA KODU:00l GÜN TAHSĐL(TL) TEDĐYE(TL) BAKĐYE (TL) ÖNCEKĐ /07/ /07/ /07/ /07/ B 19/07/ B 20/07/ B 21/07/ B 22/07/ B 23/07/ B 24/07/ B 25/07/ B 26/07/ B F1YARDIM F2LĐSTEYE DEVAM ESC F2-LĐSTEYE DEVAM tuşuna basılarak döküme devam edilir. Yukarıda görüldüğü gibi Iisteleme aralıklarında belirtilen tarih aralığındaki tüm günler detaylı olarak Iistelendi. Bu dökümün gün bazında detaylı görülmesi istenmiyorsa Iisteleme aralıklarındaki DETAY LĐSTE: parametresine 'H' değeri verilmelidir. Bu durumda ekran dökümü aşağıdaki şekilde olacaktır; RAPORLAR KASA MODÜLÜ GÜNLÜK KASA DURUM RAPORU KASA KODU KASA ADI TAHSĐL(TL) TEDĐYE(TL) BAKĐYE(TL) 001 MERKEZ KASA B 002 ŞUBE KASA B GEN.TOP B LĐSTELENEN: 2 ADET F1YARDIM F2LĐSTEYE DEVAM ESC Dökümlerde döviz değerlerinin gbrülmesi isteniyorsa Iisteleme aralıklarındaki Döviz: parametresine 'E' değeri verilmelidir.

31 (KASA-F4-F4-F3)-KASA HAFTALlK DURUM RAPORU: Haftalık dönemsel durum raporu istenilen kasaların iki tarih aralığındaki hareketlerinin haftalık olarak toplam Iistelerini çıkartlr. RAPORLAR KASA MODÜLÜ HAFTALIK KASA DURUM RAPORU LĐSTELEME ARALIKLARINI GĐRĐN! 1.DEĞER 2.DEĞER TARĐH:01/07/2009 [GG/AA/YYYY] TARĐH:28/07/2009 [GG/AA/YYYY] KASA KODU: KASA KODU: KASA ADI: KASA ADI: ÖZEL KOD 1: ÖZEL KOD 1: ÖZEL KOD 2: ÖZEL KOD 2: ÖZEL KOD 3: ÖZEL KOD 3: ÖZEL KOD 4: ÖZEL KOD 4: ÖZEL KOD 5: ÖZEL KOD 5: BORÇLU KART.:E [E/H] DÖNEM ÖNCESĐ:E [E/H] TL:E [E/H] ALACAK.KART.:E [E/H] DÖNEM SONRASI:E [E/H] DÖVĐZ:H [E/H] BAKĐYESĐZ K.:E [E/H] DETAY LĐSTE:E [E/H] FIYARDIM F2LĐSTE F4YAZDIRMA F5EXCEL F6KART LĐS. F7HAR.LĐS. ESC Listeleme aralıklarını gerekli şekilde doldurduktan sonra, F2-LĐSTE tuşuna basılarak ekrana alınan rapor çıktısı aşağıdaki gibi olacaktır. F4-YAZDIRMA tuşuna basılarak aynı rapor yazıcıdan da alınabilir. RAPORLAR KASA MODÜLÜ HAFTALIK KASA DURUM RAPORU KASA KODU:00l HAFTA TAHSĐL(TL) TEDĐYE(TL) BAKĐYE (TL) ÖNCEKĐ /07/ /07/ /07/ /07/ /07/ /07/ B 22/07/ /07/ B SONRAKĐ B TOPLAM B F1YARDIM F2LĐSTEYE DEVAM ESC F2-LĐSTEYE DEVAM tuşuna basılarak döküme devam edilir.

32 (KASA-F4-F4-F4)-KASA AYLlK DURUM RAPORU: Aylık dönemsel durum raporu istenilen kasaların iki tarih aralığındaki hareketlerinin aylık olarak toplam Iistelerini çıkartır. RAPORLAR KASA MODÜLÜ AYLIK KASA DURUM RAPORU LĐSTELEME ARALIKLARINI GĐRĐN! 1.DEĞER 2.DEĞER TARĐH:01/2009 [AA/YYYY] TARĐH:09/2009 [AA/YYYY] KASA KODU: KASA KODU: KASA ADI: KASA ADI: ÖZEL KOD 1: ÖZEL KOD 1: ÖZEL KOD 2: ÖZEL KOD 2: ÖZEL KOD 3: ÖZEL KOD 3: ÖZEL KOD 4: ÖZEL KOD 4: ÖZEL KOD 5: ÖZEL KOD 5: BORÇLU KART.:E [E/H] DÖNEM ÖNCESĐ:E [E/H] TL:E [E/H] ALACAK.KART.:E [E/H] DÖNEM SONRASI:E [E/H] DÖVĐZ:H [E/H] BAKĐYESĐZ K.:E [E/H] DETAY LĐSTE:E [E/H] FIYARDIM F2LĐSTE F4YAZDIRMA F5EXCEL F6KART LĐS. F7HAR.LĐS. ESC Listeleme aralıklarını gerekli şekilde doldurduktan sonra, F2-LĐSTE tuşuna basılarak ekrana alınan rapor çıktısı aşağıdaki gibi olacaktır. F4-YAZDIRMA tuşuna basılarak aynı rapor yazıcıdan da alınabilir. RAPORLAR KASA MODÜLÜ AYLIK KASA DURUM RAPORU KASA KODU:00l AY TAHSĐL(TL) TEDĐYE(TL) BAKĐYE (TL) ÖNCEKĐ / / / / / / / B 08/ B 09/ B SONRAKĐ B TOPLAM B F1YARDIM F2LĐSTEYE DEVAM ESC F2-LĐSTEYE DEVAM tuşuna basılarak döküme devam edilir.

33 (KASA-F4-F4-F5)-KASA YILLlK DURUM RAPORU: Yıllık dönemsel durum raporu istenilen kasaların iki tarih aralığındaki hareketlerinin yıllık olarak toplam Iistelerini çıkartır. RAPORLAR KASA MODÜLÜ YILLIK KASA DURUM RAPORU LĐSTELEME ARALIKLARINI GĐRĐN! 1.DEĞER 2.DEĞER TARĐH:2009 [YYYY] TARĐH:2009 [YYYY] KASA KODU: KASA KODU: KASA ADI: KASA ADI: ÖZEL KOD 1: ÖZEL KOD 1: ÖZEL KOD 2: ÖZEL KOD 2: ÖZEL KOD 3: ÖZEL KOD 3: ÖZEL KOD 4: ÖZEL KOD 4: ÖZEL KOD 5: ÖZEL KOD 5: BORÇLU KART.:E [E/H] DÖNEM ÖNCESĐ:E [E/H] TL:E [E/H] ALACAK.KART.:E [E/H] DÖNEM SONRASI:E [E/H] DÖVĐZ:H [E/H] BAKĐYESĐZ K.:E [E/H] DETAY LĐSTE:E [E/H] FIYARDIM F2LĐSTE F4YAZDIRMA F5EXCEL F6KART LĐS. F7HAR.LĐS. ESC Listeleme aralıklarını gerekli şekilde doldurduktan sonra, F2-LĐSTE tuşuna basılarak ekrana alınan rapor çıktısı aşağıdaki gibi olacaktır. F4-YAZDIRMA tuşuna basılarak aynı rapor yazıcıdan da alınabilir. RAPORLAR KASA MODÜLÜ YILLIK KASA DURUM RAPORU KASA KODU:00l YIL TAHSĐL(TL) TEDĐYE(TL) BAKĐYE (TL) ÖNCEKĐ B SONRAKĐ B TOPLAM B F1YARDIM F2LĐSTEYE DEVAM ESC F2-LĐSTEYE DEVAM tuşuna basılarak döküme devam edilir.

Cari, Fatura ve Çek/Senet modüllerinin Muhasebe programı ile entegre çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların nasıl yapılacağını görelim:

Cari, Fatura ve Çek/Senet modüllerinin Muhasebe programı ile entegre çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların nasıl yapılacağını görelim: Đlgili Versiyon/lar : Versiyon 7 Đlgili Modül/ler : Cari, Fatura, Çek/Senet ENTEGRASYON ĐŞLEMLERĐ Cari, Fatura ve Çek/Senet modüllerinin Muhasebe programı ile entegre çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların

Detaylı

Fiş Cambaz tanımlarının yapılabilmesi için Muhasebe programına girildikten sonra; F5-Servis F7-Fiş Cambaz Tanımları bölümüne girilir.

Fiş Cambaz tanımlarının yapılabilmesi için Muhasebe programına girildikten sonra; F5-Servis F7-Fiş Cambaz Tanımları bölümüne girilir. Đlgili Versiyon/lar : Versiyon 7 Đlgili Modül/ler : Muhasebe FĐŞ CAMBAZLARI Fiş cambazları fiş girişlerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacı ile kullanılır. Muhasebe programında fiş cambazlarının nasıl

Detaylı

Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden V7/EFW versiyonundaki şirketler, toplu olarak ETA:SQL/ETA.V8:SQL versiyonlarında oluşturulması sağlanır.

Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden V7/EFW versiyonundaki şirketler, toplu olarak ETA:SQL/ETA.V8:SQL versiyonlarında oluşturulması sağlanır. 5 Haziran 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Genel TOPLU TRANSFER ĐŞLEMLERĐ Toplu transfer işlemleri üç alt bölümde incelenecektir. Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe 18 Haziran 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Muhasebe ÖRNEKLER ĐLE FĐŞ CAMBAZI Fiş cambazları muhasebe fişlerini işlerken hızlı, pratik ve hatasız işlememizi sağlayan ETA

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi gazetede yayınladığı

Detaylı

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız TUZLA SÜLEYMAN DEMİREL TİCARET MESLEK LİSESİ MAÖL MUHASEBE FİNANSMAN ALANI BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ I.DÖNEM TELAFİ EĞİTİMİ VE BECERİ SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMASI II.BÖLÜM SORULAR

Detaylı

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi 22 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Bordro BORDRO MUHASEBE ENTEGRASYONU Bordro modülünü kullanan müşterilerimiz bordroya ait bilgileri otomatik olarak Muhasebe modülüne

Detaylı

ETA Versiyon 7 üzerinden USB portlu yazıcılardan barkod etiketi yazdırılabilirsiniz.

ETA Versiyon 7 üzerinden USB portlu yazıcılardan barkod etiketi yazdırılabilirsiniz. 14 Aralık 2009 Đlgili Versiyon/lar : Versiyon 7 Đlgili Modül/ler : Stok USB YAZICIDAN BARKOD ETĐKETĐ YAZDIRMA ETA Versiyon 7 üzerinden USB portlu yazıcılardan barkod etiketi yazdırılabilirsiniz. Nasıl

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

Programımızda Müstahsil Alım Faturası düzenleyebilmek için yapılması gereken işlemler şunlardır:

Programımızda Müstahsil Alım Faturası düzenleyebilmek için yapılması gereken işlemler şunlardır: 11 Mayıs 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Fatura MÜSTAHSĐL MAKBUZU Müstahsil makbuzu gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden satın aldıkları malların bedelini

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz,

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, 5 Haziran 2007 Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, Sizlere, müşterilerimize sunduğunuz Eğitim ve Destek kalitesini arttırmanıza katkıda bulunmak ve teknik çalışmalarınıza destek olmak üzere hazırladığımız Teknik

Detaylı

Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları

Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması Cari, fatura, çek/senet, kasa ve banka gibi modülerden hareket girişleri yapıldığında bu hareketler anlık olarak muhasebe programına entegre edilerek muhasebe

Detaylı

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ 31 Mart 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Sistem Yönetimi TRANSFER ĐŞLEMLERĐ V-7 ve EFW VERSĐYONLARIMIZDAN ETA:SQL ve ETA:V.8-SQL VERSĐYONLARIMIZA Transfer işlemleri için

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

KDV1 Tevkifatı Genel Açıklama:

KDV1 Tevkifatı Genel Açıklama: Datasoft Yazılım Klasik Ticari Entegre Programı KDV Tevkifatına Tabi Satış ve Alış Đşlemlerde Stok Kartlarının Tanımı, Alış/Satış Faturalarını Düzenlenme Entegrasyon Parametrelerini Tanımlama Kılavuzu

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ 31 Mart 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Sistem Yönetimi TRANSFER ĐŞLEMLERĐ (DETAY) V-7 ve EFW VERSĐYONLARIMIZDAN ETA:SQL ve ETA:V.8-SQL VERSĐYONLARIMIZA Bu bölümde, transfer

Detaylı

Bu dosyalar sizlere yardımcı olması için hazırlanmış örnek tanımlardır. Bu dosyaların içeriklerini firmanıza özel tanımlayabilirsiniz.

Bu dosyalar sizlere yardımcı olması için hazırlanmış örnek tanımlardır. Bu dosyaların içeriklerini firmanıza özel tanımlayabilirsiniz. 22 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Bordro BORDRO ĐŞLETME ENTEGRASYONU Bordro modülünü kullanan müşterilerimiz bordroya ait bilgileri otomatik olarak Đşletme modülüne

Detaylı

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV 02 Temmuz 2018 İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler: Muhasebe IV MUHASEBE IV MODÜLÜ İNDİRİMLİ ORANLARA AİT SATIŞ LİSTESİ İndirimli Oranlara ait Satış Listesi raporu 405 (İndirimli

Detaylı

Bu sisteme uygun veri girişi ve veri entegrasyonu İşletme Defter modülünden yapılabilmektedir.

Bu sisteme uygun veri girişi ve veri entegrasyonu İşletme Defter modülünden yapılabilmektedir. 26 Mart 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : İşletme Defteri DEFTER-BEYAN SİSTEMİ ENTEGRASYONU Defter-Beyan Sistemi, serbest meslek erbabı, işletme hesabı esasına göre defter

Detaylı

Ekran 1: Ziraat Bankasından alınan Excel formatındaki ZIRAATBANKASI.XLS isimli dosya

Ekran 1: Ziraat Bankasından alınan Excel formatındaki ZIRAATBANKASI.XLS isimli dosya 16 Ocak 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL BANKA EKSTRELERĐ Đlgili Modül/ler : Banka, Cari, Muhasebe BANKA EKSTRELERĐNĐN MUHASEBE, CARĐ VE BANKA FĐŞLERĐNE AKTARILMASI Banka hesap ekstrelerinin

Detaylı

Đlgili Versiyon/lar : Versiyon 7. Đlgili Modül/ler : Muhasebe III

Đlgili Versiyon/lar : Versiyon 7. Đlgili Modül/ler : Muhasebe III Đlgili Versiyon/lar : Versiyon 7 Đlgili Modül/ler : Muhasebe III ETA:MUHASEBE III PROGRAMI MUHASEBE-III modülü ile Cari, Fatura, Đrsaliye, Müstahsil Makbuzu ve Çek/Senet modüllerinde oluşan hareketlerin

Detaylı

ETA:ŞİRKET BİLGİLERİ PROGRAM MODÜLÜ

ETA:ŞİRKET BİLGİLERİ PROGRAM MODÜLÜ Sayfa 1 / 67 ETA:ŞİRKET BİLGİLERİ PROGRAM MODÜLÜ ETA:ŞİRKET, çalışılan şirket ile ilgili muhtelif tanımların yapıldığı bir program modülüdür. Programda işyeri/şube kartları, ortaklara ait kartlar, masraf

Detaylı

BANKA TEMĐNAT MEKTUPLARI

BANKA TEMĐNAT MEKTUPLARI BANKA TEMĐNAT MEKTUPLARI Versiyon : 3.6.6.x Đlgili Programlar : Yakamoz ve Üstü Ticari Paketler Tarih : 26.01.2009 Doküman Seviyesi (1 5) : 3 (Tecrübeli Kullanıcı) GĐRĐŞ Teminat mektubu, bankadan alınarak

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası 12 Kasım 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Defter e-defter Hazırlama Uygulaması E-Defter, şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve/veya Türk Ticaret

Detaylı

KDV kısım numaraları Pos cihazındaki KDV departman numaralarına göre tanımlandıktan sonra F2-Kaydet butonu ile bu bölüm kayıt edilir.

KDV kısım numaraları Pos cihazındaki KDV departman numaralarına göre tanımlandıktan sonra F2-Kaydet butonu ile bu bölüm kayıt edilir. 18 Kasım 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile ĐNTER-POS CĐHAZI ARASINDA VERĐ TRANSFERĐ Süpermarket, benzin istasyonu shop/market ve çeşitli

Detaylı

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II 9 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Cari II CARĐ BAZLI FĐYAT TANIMLAMA YÖNTEMLERĐ Cari bazlı fiyat takibi sayesinde programımız, her cari için ayrı ayrı fiyat tanımlamaya

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

ABONE (ÜYE TAKİP PROGRAMI)

ABONE (ÜYE TAKİP PROGRAMI) ABONE (ÜYE TAKİP PROGRAMI) HER BİR ABONE İÇİN CARİ HESAP TANIMLANIR. TANIMLANAN CARİ HESAPLARIN TİPİ ÜYE OLMALIDIR. ABONE CARİ HESAP KARTI ÜZERİNDE GEREKLİ BİLGİLER DOLDURULUR. ÖZELLİKLE ABONENİN ( M2)

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALĐ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇĐŞ ĐLE BĐRLĐKTE KARŞILAŞILACAK DEĞĐŞĐKLĐKLER

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALĐ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇĐŞ ĐLE BĐRLĐKTE KARŞILAŞILACAK DEĞĐŞĐKLĐKLER 1. GĐRĐŞ Mali Dönem Bağımsız Çalışma ile kullanıcının istediği an geçmiş dönem bilgilerine ulaşabilmesi sağlanırken, dönem sonlarında bir sonraki döneme ticari sistemde devir işleminin yapılmasına gerek

Detaylı

Uygulama İş Akış Kaydında Koşul Tanımlamaları

Uygulama İş Akış Kaydında Koşul Tanımlamaları İŞ AKIŞ YÖNETİMİ YENİLİKLERİ Amaç ve Fayda İş Akış Kayıtlarında yapılan değişiklikler ile; İş akış kayıtlarının koşula bağlı tanımlanabilmesi, İş akış kaydında bulunan açık işlerin farklı iş akış kaydına

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN

MUHASEBE VE FİNANSMAN T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MUHASEBE VE FİNANSMAN KASA, BANKA, ÇEK/SENET 344MV0030 Ankara, 2011 AÇIKLAMALAR GİRİŞ KOD ALAN MUHASEBE-FİNANSMAN DAL/MESLEK BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI MODÜLÜN ADI KASA,

Detaylı

BİLGİSAYARLI MUHASEBE DERS NOTLARI MUHASEBE MODÜLÜ (ETASQL)

BİLGİSAYARLI MUHASEBE DERS NOTLARI MUHASEBE MODÜLÜ (ETASQL) BİLGİSAYARLI MUHASEBE DERS NOTLARI MUHASEBE MODÜLÜ (ETASQL) http://egitim-akademisi.blogspot.com Öğr. Gör. Aytekin KAYA 2012 1 Öğr. Gör. Aytekin KAYA (NSBMYO) MUHASEBE MODÜLÜ Öncelikle ETASQLSYS sistem

Detaylı

DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ

DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ KURULUM DEMO KURULUM DOSYALARI: Kurulum dosyası «datasoft_seri2015_kur» tıklandıktan sonra kurulum yukarıdaki pencereyle başlar. Kullanıcı

Detaylı

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( )

Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programında Yapılan Güncellemeler Kullanıcı Kılavuzu ( ) İçindekiler Tahakkuk İşlemleri... 2 Personel Bordrosu Muhasebe Entegrasyonu... 3 Muhasebe Fişi Parametreleri... 3 Muhtasar Beyannamede Belirtilen Türlere Uygun Olarak, Gelir Vergisi Kesintilerinin Tanımlanması...

Detaylı

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100 18 Ekim 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLAR (E-Data / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

NEW LOGO FUAR SİPARİŞ PAKETİ

NEW LOGO FUAR SİPARİŞ PAKETİ NEW LOGO FUAR SİPARİŞ PAKETİ Gerekli Kurulum Dosyaları 1.)Terminalden gelen siparişlerimizin Logo programına entegrasyonu için New Logo Order Transfer programı kullanılacaktır. 2-)Elterminali ile sipariş

Detaylı

Fiş birleştirme işlemine başlamadan önce mutlaka yedek alınmalıdır.

Fiş birleştirme işlemine başlamadan önce mutlaka yedek alınmalıdır. 16 Mart 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Muhasebe MUHASEBEDE FĐŞ BĐRLEŞTĐRME Cari, Fatura, Çek/Senet, Kasa, Banka modüllerinde girilen evrakların muhasebe entegrasyonu

Detaylı

SENDĐKA ÜYE KAYIT VE ÜYELĐKTEN ÇIKMA ĐŞLEMLERĐ KILAVUZU

SENDĐKA ÜYE KAYIT VE ÜYELĐKTEN ÇIKMA ĐŞLEMLERĐ KILAVUZU SENDĐKA ÜYE KAYIT VE ÜYELĐKTEN ÇIKMA ĐŞLEMLERĐ KILAVUZU ĐÇĐNDEKĐLER 1. SENDĐKA ĐŞLEMLERĐ YAPABĐLMEK ĐÇĐN PROGRAMDA YAPILMASI GEREKENLER... 2 2. SENDĐKA ÜYE KAYIT ETME... 2 3. SENDĐKA ÜYELĐKTEN ÇEKĐLME...

Detaylı

1. Satı ve Daıtım lemleri " # $ "!!

1. Satı ve Daıtım lemleri  # $ !! 1. Satı ve Daıtım lemleri " " " " " %& % ' (& " & ' ( Stok kartı ilemlerine girmeden pratik bir ekilde ilem ) " & * + (& ", ) (& Satı Fatura ilemlerinde bu alan tıklayarak veya F 2 - " '"(& ". / 0 " &

Detaylı

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 BarkomatikPOS Barkomatik Mucizesi olarak bilinen bilgisayarsız sistemlerimizin kolay ve hızlı kullanım özeliği olan yazılımlarına paralel olarak hazırlanan

Detaylı

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar Genel Kavramlar Netsis Programına Giriş https://www.logo.com.tr/netsis/ buradan indirip kurabilirsiniz. Programa girmek için masa üstünden Fusion Std veya Entegre ikonu çift tıklanır. Netsis Programına

Detaylı

ZORUNLU SAHA TANIMLARI

ZORUNLU SAHA TANIMLARI ZORUNLU SAHA TANIMLARI Versiyon : 3.6.6.x Đlgili Programlar : Yakamoz ve Üstü Ticari Paketler Tarih : 07.01.2009 Doküman Seviyesi (1 2) : 2 (Yeni Kullanıcı) GĐRĐŞ Derece Yazılım PARALOG Ticari Paketleri

Detaylı

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

KATEGORİ MİZANI BAŞLARKEN KATEGORİ NEDİR? NEDEN N İHTİYAÇ DUYULUR?

KATEGORİ MİZANI BAŞLARKEN KATEGORİ NEDİR? NEDEN N İHTİYAÇ DUYULUR? KATEGORİ MİZANI Doküman Kodu : RNT-02 Açıklama : Vio Kategori Mizanı Kullanımı Kapsam : Vio Nitelikleri Revizyon No : 2 Yayın Tarihi : Aralık 2012 BAŞLARKEN SKOR YAZILIM tarafından geliştirilen ticari

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Đşlemlerde Satıcıların 1 numaralı KDV Beyannamesinin Düzenlenme Kılavuzu Genel Açıklama: GIB (Gelir Đdaresi Başkanlığı) nın yayınladığı 117

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN

MUHASEBE VE FİNANSMAN T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MUHASEBE VE FİNANSMAN ÖN MUHASEBE Ankara, 2014 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ 1. Muhasebenin Tanımı ve İşlevleri... 1 2. Muhasebe Türleri... 2 2.1. Genel Muhasebe... 2 2.2. Maliyet Muhasebesi... 3 3. Muhasebe ile İlgili Taraflar...

Detaylı

Đlgili Versiyon/lar : Versiyon 7. Đlgili Modül/ler : Genel GENEL

Đlgili Versiyon/lar : Versiyon 7. Đlgili Modül/ler : Genel GENEL Đlgili Versiyon/lar : Versiyon 7 Đlgili Modül/ler : Genel PÜF NOKTALARI GENEL Scroll Lock tuşuna basıldıktan sonra end, home ve ok tuşları ile hesap makinası istenen yere taşınabilmektedir. (Scroll Lock

Detaylı

Muhtasar Beyanname çalışması tamamlanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur.

Muhtasar Beyanname çalışması tamamlanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Datasoft Yazılım Muhtasar Beyanname Ödemeler Listesinin Hazırlanmasına ilişkin Kılavuz. Değerli Datasoft Kullanıcısı; Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi, "Gelir Đdaresi Başkanlığının 02/05/2012 tarihinde

Detaylı

KASA MODÜLÜ TEKNOMAX MUHASEBE YAZILIMLARI-TİCARİ İÇİNDEKİLER KASA MODÜLÜ

KASA MODÜLÜ TEKNOMAX MUHASEBE YAZILIMLARI-TİCARİ İÇİNDEKİLER KASA MODÜLÜ İÇİNDEKİLER... 1 Kasa Listesi... 2 Kasa Listesi işlem Düğmeleri... 2 Kasa Hesabı ekleme ve düzenleme... 3 Kasa Giriş (Tahsilat)... 4 Kasa Çıkış (Tediye)... 7 Kasa Hesapları Arasında Virman... 10 Vergi

Detaylı

DÖVĐZLĐ ÇEKLER. Çek ve senetlerle ilgili hareket kayıtlarında uygulamada yeni bir yöntem olarak portföy döviz tipi kavramı getirilmiştir.

DÖVĐZLĐ ÇEKLER. Çek ve senetlerle ilgili hareket kayıtlarında uygulamada yeni bir yöntem olarak portföy döviz tipi kavramı getirilmiştir. DÖVĐZLĐ ÇEKLER Versiyon : 3.6.8.10 ve üstü İlgili Programlar : Yakamoz ve üstü tüm ticari paketler, Bumerang Tarih : 16.06.2009 Doküman Seviyesi (1 5) : 3 (Tecrübeli Kullanıcı) GĐRĐŞ Ticari programlarda

Detaylı

GO Plus Kasa LOGO Mart 2013

GO Plus Kasa LOGO Mart 2013 GO Plus Kasa LOGO Mart 2013 İçindekiler Kasalar... 3 Kasa Bilgileri... 4 Kasa Hesap Özeti... 6 Hesap Özeti Grafiği... 7 Kasa Döviz Toplamları... 8 Kasa Ekstresi... 9 Kasa İşlemleri... 10 Ekle... 10 Değiştir...

Detaylı

SATICI STOK REFERANSLARI

SATICI STOK REFERANSLARI SATICI STOK REFERANSLARI Versiyon: 3.6.6.x İlgili Programlar : Yakamoz ve Tüm Ticari Paketler Tarih : 22.11.2008 Zorluk Derecesi (1 5) : 3 (Tecrübeli Kullanıcı) GĐRĐŞ Her firma stok kaydı tutarken kendi

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

Fiş Giriş Hizmet Fişleri

Fiş Giriş Hizmet Fişleri Doküman Kodu : FSG003 İlk Yayın Tarihi : Aralık 2016 Revizyon Tarihi : Aralık 2016 Revizyon No : 1 İÇERİK Genel Bilgi Hizmet Fişleri Cari Hizmet Fişleri Kasa Hizmet Fişleri Banka Hizmet Fişleri Hizmet

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Muhasebe Fişlerinin Günlük Birleştirilmesini Açıklayan Kılavuz

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Muhasebe Fişlerinin Günlük Birleştirilmesini Açıklayan Kılavuz Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Muhasebe Fişlerinin Günlük Birleştirilmesini Açıklayan Kılavuz Uygulamanın Đçeriği: Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programında muhasebe fişleri, oluşma kaynaklarına

Detaylı

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver.

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver. Ana Bilgiler Menü Bilgileri : Program açıldığında ilgili Şirkete bağlı tüm personeller listelenir.başlıklar (Dep.,Sicil,Adı,Soy ) tıklanarak istenilen kritere göre gelen listede arama yapılabilir.ilgili

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

KULLANIMDAN DOĞACAK SONUÇLARLA ĐLGĐLĐ ÖNEMLĐ NOT

KULLANIMDAN DOĞACAK SONUÇLARLA ĐLGĐLĐ ÖNEMLĐ NOT Bu kitaptaki bilgiler önceden uyarı yapmadan değiştirilebilir ve ETA Bilgisayar adına verilmiş herhangi bir taahhüt niteliği taşımaz. Bu kitapta açıklanan yazılım bir Kullanıcı Yazılım Lisans Sözleşmesi

Detaylı

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ. MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ)

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ. MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ) ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ) OrSoft bilgisayar programınız, muhasebe temelli olarak hazırlanmıştır.

Detaylı

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU Tesisler için Kullanım Kılavuzu 1. Çevre Bilgi Sistemi için sahip olduğunuz ya da Đl Müdürlüğü nden yeni aldığınız kullanıcı kodu ve parolayı kullanarak

Detaylı

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA Sabit Kıymet İşlemleri Yrd.Doç.Dr.Murat ACET SABİT KIYMET İŞLEMLERİ İşletmelerin Sabit Kıymet Giriş/Çıkışı Sabit Kıymet Listesi Sabit Kıymetlerin Amortisman

Detaylı

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU 1-Okulsis girişindeki muhasebe modülü dışındaki kurumlardan Öğrenci Bilgileri/Detaylı Öğrenci Kayıt Ekranından bütün öğrenciler ve anne baba yakınları

Detaylı

Personel Net Ödenecek ve Kesinti Entegrasyonunda Yenilik

Personel Net Ödenecek ve Kesinti Entegrasyonunda Yenilik Personel Net Ödenecek ve Kesinti Entegrasyonunda Yenilik Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu @6 Uygulama Personel entegrasyonunda,

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI (MUHASEBE / FİNANS MODÜLÜ) VERSION 1.03 ( 01.09.2013 ) AST MUHASEBE KAYIT İŞLEMLERİ Diğer modüllerden aktarılan bilgiler AST MUHASEBE SİSTEM İNE entegre olarak aktarılır. Bu bilgilere

Detaylı

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir.

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir. 27 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Veri Aktarma, Muhasebe MUHASEBE FİŞİNE EXCEL DEN FATURA TRANSFERİ Excel de bulunan fatura verilerinin muhasebe fişine toplu olarak

Detaylı

1. Dekont Modülü Yenilikleri

1. Dekont Modülü Yenilikleri B Formu Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] İyileştirme @6 Dekont.dll, Cari.dll, Kasa.dll, Dektrk.dll, Kastrk.dll, Cartrk.dll Uygulama

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ.

astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı  UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ. astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ. Cumhuriyet Bulvarı No:283 K:3 D:3 Alsancak / İZMİR Tel / Faks : +90 (232) 465 11 94 Gsm

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : UNITY2 / TIGER2 / GO Bölüm : Finans BANKA VE KASA KUR FARKI HESAPLAMASI

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : UNITY2 / TIGER2 / GO Bölüm : Finans BANKA VE KASA KUR FARKI HESAPLAMASI BANKA VE KASA KUR FARKI HESAPLAMASI Kasa Kartı Öndeğer Döviz Türü Özelliği: 1.80.00.00 versiyonuyla birlikte Dövizli kasa takibinin sağlanmasına yönelik olarak kasa kartlarına Döviz türü, Kur türü ve Hareketlerde

Detaylı

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu / 05.05.2016 Tarihli Arşivin İçeriği 1-Mikro Yazılım olarak, e-fatura Özel Entegratörlük yönteminde, Veriban Firması ile Ocak 2016 itibariyle sözleşmemiz sona ermiş olmasına rağmen, devam

Detaylı

Çözüm Bilgisayar. Çözüm SIRAMATİK

Çözüm Bilgisayar. Çözüm SIRAMATİK Çözüm Bilgisayar Çözüm SIRAMATİK Çözüm Sıra Sistemi Amaç : Hastanelerde çeşitli birimlerde oluşan hasta sıralarının (poliklinik müracaat, poliklinik hasta kabul, ssk eczane vb.) bankolar önünden uzaklaştırılarak,

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

AGSoft Kasa ve Cari Hesap Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Kasa ve Cari Hesap Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümünün Kullanımı: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz Firma Kodu ile firma seçim ve Çalışma Yılı ile firma çalışma yılı seçimi bölümü gelir. Bu bölümde en son giriş yapılan

Detaylı

NetPos ver:4.0 Yenilikleri

NetPos ver:4.0 Yenilikleri NetPos ver:4.0 Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Kampanya Uygulamaları Mağazalarda çoğunlukla uygulanan satış

Detaylı

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU 16 Mart 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Demirbaş DEMİRBAŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU Demirbaş-Muhasebe entegrasyonu, elimizdeki

Detaylı

CARĐ HESAP RĐSK DÜZENLEMELERĐ(AÇIK HESAP RĐSKĐ)

CARĐ HESAP RĐSK DÜZENLEMELERĐ(AÇIK HESAP RĐSKĐ) CARĐ HESAP RĐSK DÜZENLEMELERĐ(AÇIK HESAP RĐSKĐ) 1.73.00.00 versiyonuyla Cari hesap risk takibi ile ilgili değişiklikler yapılmıştır. Daha önceki sürümlerde risk takibi yapılırken cari hesaba tek bir risk

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

Sap Co Kullanıcı Kitabı

Sap Co Kullanıcı Kitabı 1.1.1. Masraf Çeşidi Masraf çeşitleri, SAP sisteminde masrafları taşıyan yapılar olup, masraf yerleri arasında gider dağıtımının yapılabilmesi için tanımlanması zorunlu olan yapılardır. Masraf çeşitleri

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALİ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇİŞ İLE BİRLİKTE KARŞILAŞILACAK DEĞİŞİKLİKLER

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALİ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇİŞ İLE BİRLİKTE KARŞILAŞILACAK DEĞİŞİKLİKLER 1. GİRİŞ Mali Dönem Bağımsız Çalışma ile kullanıcının istediği an geçmiş dönem bilgilerine ulaşabilmesi sağlanırken, dönem sonlarında bir sonraki döneme ticari sistemde devir işleminin yapılmasına gerek

Detaylı

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir :

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir : ETS hastaneler için geliştirilmiş kullanımı kolay ve Medisoft ile bütünleşik çalışan bir kurumsal kaynak planlama sistemidir. Amacımız; Medisoft ile sağlanan eksiksiz hastane otomasyonunu tam entegre bir

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

Banka Hesap Tanımı ĠÇERĠK

Banka Hesap Tanımı ĠÇERĠK Doküman Kodu : MST005 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK GENEL BĠLGĠ BANKA HESAP TANIMI Genel Sekmesi Diğer Sekmesi GeliĢmiĢ Sekmesi EK ĠġLEMLER Banka Hesap

Detaylı

FĐŞLERDE KONTROL TARĐHĐ UYGULAMASI

FĐŞLERDE KONTROL TARĐHĐ UYGULAMASI FĐŞLERDE KONTROL TARĐHĐ UYGULAMASI Versiyon : 3.6.x.x İlgili Programlar : Tüm Seriler Tarih : 26.02.2009 Doküman Seviyesi (1 5) : 3 (Tecrübeli Kullanıcı) GĐRĐŞ Derece Yazılım PARALOG serisi programlarda

Detaylı

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. HESAPÇI Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi 1 HESAPÇI KÜÇÜK İŞLETMELER İÇİN TİCARİ OTOMASYON PAKETİ ARTIK SİZİN DE BİR OTOMASYONA İHTİYACINIZ VAR. Ekonomik, pratik, becerikli. tam sizin için.,

Detaylı

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 3 2.1. Borç Takip Programı Menü İçeriği...3 2.1.1. Müşteri Borç Takip Sayfa İçeriği..4 2.1.1.1. İşlemler Bölümünde Bulunan Butonların

Detaylı

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını CARİ KART KAYDI Bu bölümde Yeni cari kart oluşturabilir veya mevcut cari bilgileri değiştirebilirsiniz. Ana ekrandan CARİ KART KAYDI tuşuna basınız, açılan menüdeki istediğiniz bilgileri doldurunuz Bilgi

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu,

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o taşınmazın maliki

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 11/26/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.16 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Malzeme Kayıtları Kopyalanırken Ambar Parametrelerinin de Kopyalanması Malzeme

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı