TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ YETKİLİ KULLANICI (SUPERVISOR) EĞİTİM DOKÜMANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ YETKİLİ KULLANICI (SUPERVISOR) EĞİTİM DOKÜMANI"

Transkript

1 TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ YETKİLİ KULLANICI (SUPERVISOR) EĞİTİM DOKÜMANI Kasım 2013 Sürüm 1.4.0

2 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 25 İçindekiler 1. Genel Bilgi Tegsoft Sistemine Giriş Talep Ayarları Ekranı Nasıl Açılır? Kategori Nasıl Tanımlanır? Talep Tipi Nasıl Tanımlanır? Departman Nasıl Tanımlanır? E-Posta Hesabı Nasıl Tanımlanır? Sosyal Medya Tanımı için Twitter Erişim Anahtarı Nasıl Alınır? Sosyal Medya Tanımı için Twitter Erişim Anahtarı Nasıl Alınır? Sosyal Medya Tanımları Nasıl Yapılır? Yönlendirme Tablosu Nasıl Tanımlanır? Ayarları Nasıl Tanımlanır? Talep Yönetimi Nasıl Gerçekleştirilir?... 23

3 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 3 / Genel Bilgi Tegsoft Çağrı Merkezi ürünü içerisinde yer alan Talep Yönetimi Modülü; Kurumsal e-posta hesaplarından, Kurumsal Web Sitesi üzerinde yer alan iletişim formu ve/veya talep formlarından, Web servisleri aracılığı ile farklı web sitelerinden, Twitter ve Facebook üzerinden, Çağrı Merkezi iletişim kanalları aracılığı (Ses, Faks, Webchat gibi) ile iletilen tüm talepleri tek bir yapı içerisinde toplamaktadır. Farklı iletişim kanalları üzerinden gelen talepler, Talep Yönetimi Modülü içerisinde önceden belirlenmiş olan yönlendirme mekanizmaları doğrultusunda otomatik olarak ilgili kişi ve/veya departmanlara atanabilmekte ve bu atamalar otomatik alarmlar ile ilgili kişi ve/veya departmanlara aracılığı ile iletilmektedir. 2. Tegsoft Sistemine Giriş Sistem giriş ekranında Kullanıcı Kodu ve Şifresi alanlarına Personel için tanımlanmış olan bilgiler girilir.

4 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 4 / Talep Ayarları Ekranı Nasıl Açılır? 3.1. Talep ayarlarını tanımlamak için gereken ekran, Talep Yönetimi Talep ve Şikayet Ayarları menüsünden açılır Açılan ekranda ilgili tanımlamaların yapılması için aşağıdaki sekmeler yer alır: Kategoriler Talep Tipleri Departman E-Posta Hesapları Sosyal Medya Tanımları Yönlendirme Departman; kurum içi ve diğer olacak şekilde taleplerin yönetilmesini, gruplanmasını ve raporlanmasını sağlayan iş birimleridir. Talep tipleri; taleplerin gruplanması, yönetilmesi ve raporlanması için oluşturulmuş özellik grubudur. Bir isteğin talep ya da şikayet olduğunu bağlı olduğu tip belirler. Talep tipleri departman bazında seçilebilir. Bir tip bir den fazla departman içerisinde yer alabilir. Kategori; taleplerin gruplanması, yönetilmesi ve raporlanması için oluşturulmuş tip özellik grubuna alt grup olarak tasarlanmış özellik grubudur. Bir kategori birden fazla tip özelliği altında tanımlanabilir.

5 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 5 / Kategori Nasıl Tanımlanır? 4.1. Kategori tanımlarının yapılacağı ekran, Talep Yönetimi Talep ve Şikayet Ayarları menüsünde yer alan Talep ve Şikayet Ayarları ekranındaki 1. sekmedir Yeni bir Kategori tanımlamak için Ekle ( ) düğmesi tıklanır. Bu işlem ile birlikte Kategoriler listesine yeni bir boş satır açılmış olur. Bu satırda, Ad alanına tanımlaması yapılmak istenen Kategori Adı ve Açıklama alanına da Kategorinin açıklaması girilir. Girilen bilgilerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır. NOT: Sıra numarası olarak sistem 50 değerini otomatik olarak atamaktadır. Oluşturulan kategorinin önemine bağlı olarak istenirse sıra numarası değiştirilerek kategorinin önceliği belirlenebilir. Kategorinin önceliğinin fazla olması isteniyorsa, 50 den küçük bir sayı ataması yapılmalıdır.

6 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 6 / Talep Tipi Nasıl Tanımlanır? 5.1. Talep tiplerinin tanımlanacağı ekran, Talep Yönetimi Talep ve Şikayet Ayarları menüsünde yer alan Talep ve Şikayet Ayarları ekranındaki 2. sekmedir Yeni bir Tip tanımlamak için Ekle ( ) düğmesi tıklanır. Bu işlem ile birlikte Talep tipleri listesine yeni bir boş satır açılmış olur. Bu satırda, Modül alanına Modül tipi (değeri Talep tir), Ad alanına tanımlaması yapılmak istenen Tip Adı ve Açıklama alanına da Tipin açıklaması girilir. Girilen bilgilerin kaydedilmesi için Kaydet ( tıklanır. ) düğmesi NOT: Sıra numarası olarak sistem 50 değerini otomatik olarak atamaktadır. Oluşturulan tipin önemine bağlı olarak istenirse sıra numarası değiştirilerek tipin önceliği belirlenebilir. Tipin önceliğinin fazla olması isteniyorsa, 50 den küçük bir sayı ataması yapılmalıdır Tip kaydedildikten sonra, ekranın sağ tarafında yer alan Dahil olmayanlar listesinden, bu tip altında yer alacak kategoriler seçilerek Tip tanımına kategori olarak eklenir. Atama işleminin gerçekleşmesi için, kategori adı seçildikten sonra Aktar ( NOTLAR: ) düğmesi tıklanarak Dahil olanlar listesine eklenir. 1. Eğer Dahil olmayanlar listesindeki tüm kategoriler bir seferde atanmak istenirse, Tümünü Aktar ( ) düğmesine tıklamak yeterlidir. 2. Bir Kategori birden fazla tip içinde yer alabilir.

7 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 7 / Departman Nasıl Tanımlanır? 6.1. Departmanların tanımlanacağı ekran, Talep Yönetimi Talep ve Şikayet Ayarları menüsünde yer alan Talep ve Şikayet Ayarları ekranındaki 3. sekmedir Yeni bir Departman tanımlamak için Ekle ( ) düğmesi tıklanır. Bu işlem ile birlikte Departman listesine yeni bir boş satır açılmış olur. Bu satırda, Tip alanına Departmanın tipi (değerler Kurum İçi ve Kurum Dışı (Diğer) şeklindedir) ve Ad alanına da tanımlaması yapılmak istenen Departman Adı girilir. Girilen bilgilerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Departman sekmesinde departman ile ilgili aşağıdaki bilgiler oluşturulur: Alan Adı Açıklama Tip : Departman tanımlanırken girilen, tip bilgisinin bulunduğu alandır. Kurum İçi ya da Kurum Dışı seçeneklerinden biri tip olarak atanır. Zorunlu alandır. Departman : Departman tanımlanırken girilen departman adının bulunduğu alandır. Zorunlu alandır. Yer : Departmanın bulunduğu yer bilgisinin girildiği alandır. İsteğe bağlı alandır. E-Posta : Talep ataması gerçekleştirildiğinde, bu atama bilgisinin departmana gönderilmesi için gerekli e-posta bilgisinin girildiği alandır. İsteğe bağlı alandır. Açıklama : Departman ile ilgili açıklamaların girildiği alandır. İsteğe bağlı alandır Gerekli bilgiler girildikten sonra değişikliklerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Departman tanımları yapıldıktan sonra Talep/Şikayet Tipleri sekmesinden, departmanda hangi talep/şikayet tiplerinin bulunması gerektiği bilgileri atanır.

8 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 8 / Bu sekmede Atanmamış Tipler ve Atanmış Tipler adı altında iki ayrı liste bulunmaktadır. Atanmamış Tipler listesinde seçili Departman için atanabilecek talep tipleri listelenmektedir. Atanmış Tipler listesinde ise seçili Departman için atanan talep tipleri listelenmektedir Atanmamış Tipler listesinden ilgili talep tipi seçilir ve ardından Aktar ( ) düğmesi tıklanarak işlem tamamlanmış olur. NOT: Eğer Atanmamış Tipler listesinde yer alan tüm talep tipleri atanacaksa, Tümünü Aktar ( ) düğmesine tıklamak yeterlidir Talep tip atamaları yapıldıktan sonra Departman Personeli sekmesinde, ilgili departmanda hangi Personelin bulunacağı bilgisi atanır Bu sekmede Dahil Olmayanlar ve Dahil Olanlar adı altında iki ayrı liste bulunmaktadır. Dahil Olmayanlar listesinde seçili Departman için atanabilecek personel bilgileri listelenmektedir. Dahil olanlar listesinde ise seçili Departman için atanan personel bilgileri listelenmektedir.

9 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 9 / Dahil Olmayanlar listesinden ilgili personel seçilir ve ardından Aktar ( ) düğmesi tıklanarak işlem tamamlanmış olur. NOT: Eğer Dahil Olmayanlar listesinde yer alan tüm personel atanacaksa, Tümünü Aktar ( ) düğmesine tıklamak yeterlidir Departman Personeli atamaları yapıldıktan sonra Yetkili Kullanıcılar sekmesinde, ilgili departmanda hangi kullanıcıların yetkili olacağı bulunacağı atanır Bu sekmede Dahil Olmayanlar ve Dahil Olanlar adı altında iki ayrı liste bulunmaktadır. Dahil Olmayanlar listesinde seçili Departman için atanabilecek Yetkili Kullanıcı bilgileri listelenmektedir. Dahil Olanlar listesinde ise seçili Departman için atanan Yetkili Kullanıcı bilgileri listelenmektedir İlgili bilgilerin tümü girilerek Departman tanımlama işlemi tamamlanmış olur.

10 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 10 / E-Posta Hesabı Nasıl Tanımlanır? 7.1. E-posta hesaplarının tanımlanacağı ekran, Talep Yönetimi Talep ve Şikayet Ayarları menüsünde yer alan Talep ve Şikayet Ayarları ekranındaki 4. sekmedir Yeni bir E-posta hesabı tanımlamak için Ekle ( ) düğmesi tıklanır. Bu işlem ile birlikte E-posta listesine yeni bir boş satır açılmış olur. Bu satırda, Ad alanına E-posta adresine verilecek ad ve Protokol alanına da e-posta adresi ile ilgili protokol tanımlaması girilir. Girilen bilgilerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır E-Posta Hesapları sekmesinde e-posta ile ilgili aşağıdaki bilgiler oluşturulur: Alan Adı Açıklama Ad : E-posta hesabı tanımlanırken girilen E-posta hesabına ait ad bilgisinin girildiği alandır. Zorunlu alandır. Protokol : E-posta hesabı tanımlanırken girilen E-posta hesabına ait protokol bilgisinin girildiği alandır. Zorunlu alandır. Protokoller aşağıdakilerden biri olabilir: Imap Imaps Pop3 Pop3s Microsoft Exchange 2007-SP1 Microsoft Exchange 2010 Microsoft Exchange 2010-SP1 Microsoft Exchange 2010-SP2

11 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 11 / 25 Kullanıcı : E-posta hesabına ait kullanıcı adının tanımlandığı alandır. Zorunlu alandır. Şifre : E-posta hesabına ait kullanıcıya ait şifrenin tanımlandığı alandır. Zorunlu alandır. Sunucu Adresi : E-posta hesabının tanımlı olduğu sunucu adresinin tanımlandığı alandır. Zorunlu alandır. Klasör : E-posta bilgisinin okunacağı klasör adının girildiği alandır. Standart olarak inbox bilgisi atanmaktadır. Zorunlu alandır. Port : E-posta adresinin yer aldığı sunucuya bağlanmak için gerekli olan port bilgisinin tanımlandığı alandır. Zorunlu alandır. Sıra : E-posta adresinin öncelik sırasının tanımlandığı alandır. Standart değer 50 olarak atanmaktadır. Öncelik sırası artırılmak istendiğinde 50 den küçük bir değer girilmesi gerekir. Zorunlu alandır. Açıklama : E-posta adresi ile ilgili açıklamaların girildiği alandır. Tercihe bağlı alandır. Kapalı : E-posta adresinin aktifliğinin tanımlandığı alandır. Standart değer Seçili değil olarak atanmıştır. NOT: Ekle düğmesine bastıktan sonra gelen port ve sunucu değerleri Gmail default değerlerdir. Eğer özel bir posta sunucusuna ait bir tanımı yapılacaksa o posta sunucusuna özel port numaraları ve host adresi girilmelidir. Eğer seçilen protokol Microsoft Exchange sunucusu ise Kullanıcı Adı, Şifre ve Sunucu Adresi alanlarını tanımlamak yeterli olacaktır. Sunucu Adresi alanına aşağıdaki adrese benzer şekilde bilgi girilmelidir: Gerekli bilgiler girildikten sonra değişikliklerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır.

12 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 12 / Sosyal Medya Tanımı için Twitter Erişim Anahtarı Nasıl Alınır? Talep Yönetim Sistemi ile, Twitter üzerinden gelen taleplerin de alınması isteniyorsa öncelikle Twitter daki bilgilere erişim yapılabilmesi adına bir Erişim Anahtarı almak gerekmektedir. Erişim Anahtarı kurumlar için ücretsiz olup aşağıdaki adımlar takip edilerek alınmaktadır: 8.1. Twitter API sini kullanabilmek için adresinden, kuruma ait Twitter hesap bilgilerini kullanarak giriş yapılır Giriş yaptıktan sonra, Applications menüsüne tıklanır. Bu işlem ile birlikte, uygulamalar sayfası açılacaktır ( Açılan ekranda, sağ üst köşeden yer alan Create a new applicaton düğmesi tıklanarak kuruma ait yeni bir uygulama başlatılır.

13 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 13 / Açılan ekrandaki ilgili alanlar doldurulduktan sonra sayfanın en altında yer alan Create Your Twitter Application düğmesi tıklanarak uygulama oluşturulmuş olur. Burada dikkat edilmesi gereken konu WebSite: alanına kurumun Twitter hesabının olduğu profil sayfasının URL i olması gerektiğidir Oluşturulan Twitter uygulamasına, uygulamalar sayfasından ulaşılarak detayları aşağıdaki gibi ayrıntılı görülebilir. Bu sayfada yer alan bilgiler içerisinden Talep Yönetimi sisteminde gereken alanlar; Consumer key (Tüketici Anahtarı) Consumer secret (Parola) Access Token Key (Erişim Anahtarı) Access Token Secret (Erişim Parolası) alanlarıdır.

14 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 14 / 25

15 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 15 / Sosyal Medya Tanımı için Twitter Erişim Anahtarı Nasıl Alınır? Talep Yönetim Sistemi ile, Facebook üzerinden gelen taleplerin de alınması isteniyorsa öncelikle Facebook daki bilgilere erişim yapılabilmesi adına bir Erişim Anahtarı almak gerekmektedir. Erişim Anahtarı kurumlar için ücretsiz olup aşağıdaki adımlar takip edilerek alınmaktadır: internet adresinden kuruma kayıtlı Facebook hesabı bilgileri kullanılarak giriş yaptıktan sonra uygulamalar ekranı açılacaktır. Bu sayfada yeni uygulama oluştur düğmesi tıklanarak yeni bir uygulama oluşturulur. Oluşturulan uygulamanın adı aşağıdaki gibi soldaki menüde görünecektir. Bu alandan uygulamaya tıklayarak ayrıntıları görülebilir İlgili sayfadan Talep Yönetimi sistemi için alınması gereken bilgiler; App ID (Tüketici Anahtarı) App Secret (Tüketici Şifresi) alanlarıdır Bu bilgiler ile birlikte ihtiyaç duyulan üçüncü alan Erişim anahtarı alanıdır. Twitter dan farklı olarak, Erişim parolası gerekmemektedir. Facebook da tarama işlemi yapabilmek için Facebook Graph API ' yi kullanmak gerekmektedir. Bu API yi kullanabilmek için internet adresinden Facebook hesabını kullanarak giriş yaptıktan sonra Erişim Anahtarı Al butonuna tıklayarak Erişim anahtarı alınmaktadır.

16 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 16 / Sosyal Medya Tanımları Nasıl Yapılır? Sosyal Medya tanımlarının yapılacağı, Talep Yönetimi Talep ve Şikayet Ayarları menüsünde yer alan Talep ve Şikayet Ayarları ekranındaki 5. sekmedir Yeni Sosyal Medya tanımı yapmak için için Ekle ( ) düğmesi tıklanır. Bu işlem ile birlikte Sosyal Medya Tanım listesine yeni bir boş satır açılmış olur. Bu satırda, Tip alanına, yapılmak istenen Sosyal Medya tanımının tipi ve Ad alanına Sosyal Meyda tanımına verilecek ad girilir. Girilen bilgilerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır.

17 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 17 / Eğer girilen Sosyal Medya Tanımı Twitter için ise, aşağıdaki bilgilerin tanımlanması gerekmektedir: Alan Adı Açıklama Tip : Sosyal Medya tanımı oluşturulurken atanan tip bilgisinin bulunduğu alandır. Facebook ya da Twitter seçeneklerinden biri tip olarak atanır. Zorunlu alandır. Departman : Sosyal Medya tanımı oluşturulurken atanan Ad bilgisinin bulunduğu alandır. Zorunlu alandır. Tüketici Anahtarı : Twitter da oluşturulmuş Consumer Key bilgisinin girildiği alandır. Zorunlu alandır. Parola : Twitter da oluşturulmuş Consumer Secret bilgisinin girildiği alandır. Zorunlu alandır. Erişim Anahtarı : Twitter da oluşturulmuş Access Token Key bilgisinin girildiği alandır. Zorunlu alandır. Erişim Parolası : Twitter da oluşturulmuş Access Token Secret bilgisinin girildiği alandır. Zorunlu alandır Tanımlar girildikten sonra değişikliklerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Twitter da aramak istenilen anahtar kelimelerin oluşturulması için alt navigasyon çubuğunda yer alan Ekle ( ) düğmesi tıklanır Açılan yeni satırda; Ad alanına arama ifadesi için belirlenen Ad, Tarama İfadesi alanına aranacak kelime ve/veya kelime grubu bilgileri girilerek değişikliklerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır. Bu alandan istenilen sayıda arama ifadesi girişi gerçekleştirilebilir Yapılan tüm değişikliklerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır.

18 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 18 / Eğer girilen Sosyal Medya Tanımı Facebook için ise, aşağıdaki bilgilerin tanımlanması gerekmektedir: Alan Adı Açıklama Tip : Sosyal Medya tanımı oluşturulurken atanan tip bilgisinin bulunduğu alandır. Facebook ya da Twitter seçeneklerinden biri tip olarak atanır. Zorunlu alandır. Departman : Sosyal Medya tanımı oluşturulurken atanan Ad bilgisinin bulunduğu alandır. Zorunlu alandır. Tüketici Anahtarı : Facebook da oluşturulmuş App ID bilgisinin girildiği alandır. Zorunlu alandır. Parola : Facebook da oluşturulmuş App Secret bilgisinin girildiği alandır. Zorunlu alandır. Erişim Anahtarı : Facebook da oluşturulmuş Erişim Anahtarı bilgisinin girildiği alandır. Zorunlu alandır. Erişim Parolası : Facebook için Erişim şifresi bilgisi bulunmamaktadır Tanımlar girildikten sonra değişikliklerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Facebook da aramak istenilen anahtar kelimelerin oluşturulması için alt navigasyon çubuğunda yer alan Ekle ( ) düğmesi tıklanır Açılan yeni satırda; Ad alanına arama ifadesi için belirlenen Ad, Tarama İfadesi alanına aranacak kelime ve/veya kelime grubu bilgileri girilerek değişikliklerin kaydedilmesi için Kaydet ( tıklanır. Bu alandan istenilen sayıda arama ifadesi girişi gerçekleştirilebilir. ) düğmesi Yapılan tüm değişikliklerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır.

19 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 19 / Yönlendirme Tablosu Nasıl Tanımlanır? Yönlendirme tablosunun oluşturulacağı ekran, Talep Yönetimi Talep ve Şikayet Ayarları menüsünde yer alan Talep ve Şikayet Ayarları ekranındaki 6. sekmedir Yeni bir yönlendirme tanımı yapmak için için Ekle ( ) düğmesi tıklanır. Bu işlem ile birlikte Yönlendirme listesine yeni bir boş satır açılmış olur. Bu satırda, Ad alanına yönlendirmenin adı girilir. Girilen bilgilerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Yönlendirme ile ilgili bilgi girişi yapılacak diğer alanlar aşağıdaki gibidir: Alan Adı Açıklama Ad : Yönlendirme tanımı oluşturulurken atanan ad bilgisinin bulunduğu alandır. Filtre : Bu alana girilen değer eğer Talebin konusunda ve içeriğinde yer alıyorsa eşleşme sağlanır. Gönderen : Gelen talep eğer e-posta ile geliyorsa e-posta adresi, Twitter ve Facebook üzerinden geliyorsa o hesaplardaki kullanıcı adları, Web tarafından giriliyorsa ise talebi giren kişinin telefon numarası olacaktır. Bu yüzden eşleşme sağlanması için buraya girilecek değer bu husus dikkate alarak girilmelidir. Hedef : i gönderen adresidir. Eşleşme bu adresine göre sağlanır. Dış Bağlantı : Provider adlarından biriyse eşleşme sağlanır. (Örnek: tanımlarındaki tanım adı). Kaynak : Talebin geldiği kaynak bilgisidir. WEB, SMS, TWITTER, FACEBOOK, eşleşme sağlanması için bunlardan birisi seçilmelidir.

20 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 20 / 25 Kişi koşulu : Kayıtlı Kişi tipi seçilirse; Talebi gönderen kişi TegsoftCRM de kayıtlı ise eşleşme sağlanır. Kayıtlı olmayan seçilirse tam tersi durum için eşleşme sağlanır. Kişi Grubu : CRM kişi gruplarından biri olabilir. Eşleşme bu kritere bağlı olarak sağlanabilir. Zaman koşulu : Bu koşul Zaman Ayarları bölümünde tanımlı kriterlere bağlı olarak seçilebilir. Dahil-Gündüz(08:00-17:00) seçildiğinde bu saatler arası gelen talepler eşleşecektir. Takipçi Sayısı : Twitter dan gelen talebin takipçi sayısına bakılarak eşleşme sağlanır Yukarıdaki kriterlere bağlı olarak gelen Talebin eşleşme olması durumunda aşağıdaki değerlere göre ataması yapılacaktır: Alan Adı Açıklama Atama Modülü : Şikayet ya da Talep olacağına karar verilen alandır. Hedef Tipi : Gelen Talebin hangi departmana ya da personele atanacağı bilgisidir. Bunların haricinde Talep onaylı, onaysız, otomatik kapatılabilir. Kategori : Talebin atanacağı kategori seçiminin yapıldığı alandır. Tipi : Talebin atanacağı tip seçiminin yapıldığı alandır Tüm bilgiler düzenlendikten sonra değişikliklerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır.

21 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 21 / Ayarları Nasıl Tanımlanır? Tegsoft Talep Yönetimi sisteminde mailler 3 şekilde çalışır: Atama Maili Kapatma Maili Alarm Maili Atama maili; talep ya da içerik ile ilgili başka bir departmana ya da personele atama yapıldığında atanan kişiye gidecek olan atama mailidir. Bu mailde atama işleminin yapıldığını ve neler yapılması gerektiği gibi operasyonel bilgiler ilgili kişiye mail olarak gönderilir. Kapatma maili; talep veya içeriğin sonlandırılması (onaylı kapatma, onaysız kapatma, otomatik kapatma işlemlerinden biri) işlemi sonucu talebin sahibi kişiye talebin kapatıldığı bilgisini içeren maildir. Bu maile talebin kapatıldığı, ayrıca kapama işlemi yapan departman personelinin son yazdığı içerik eklenebilir. Alarm maili; talep ile ilgili başka bir departmana ya da personele atama öncesi atama ile ilgili bir planlanan tarih ve zaman bazlı önce hatırlat alanı aktif edilmiş ise atama mailinin yanı sıra ilgili personele ve son işlemi yapacak olan kişiye gidecek olan hatırlatma mailidir. Bu mailde talep ile ilgili işlem süresinin dolduğuna dair bir bilgi verilir. Tegsoft Talep Yönetimi sisteminde, yapılan işlemler sonucunda ilgili kişilere gönderimlerinin gerçekleşmesi için yeni bir şablon tanımı yapılması gerekmektedir. Bu tanımlama aşağıdaki adımlar takip edilerek gerçekleştirilir: Çağrı Merkezi Ayarları Şablonları menüsünde yer alan Şablonları ekranı açılır Yeni bir şablonu tanımı yapmak için için Ekle ( ) düğmesi tıklanır. Bu işlem ile birlikte listede yeni bir boş satır açılmış olur. Bu satırda, Adı alanına şablonu için verilen ad, Konu alanına ise e-

22 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 22 / 25 mail şablonunun ilgili olduğu konu bilgisi girilir. Girilen bilgilerin kaydedilmesi için Kaydet ( tıklanır. ) düğmesi Ekranın sağ tarafında görüntülenen İçerik alanına, istenilen içerik eklenebilir. İçerikte isteğe bağlı olarak parametrik anahtarlar yazılabilir. Bu parametreler aşağıda belirtildiği gibi kullanılabilir: {ASSIGNED_NAME} Atama yapılan kişinin adı ve soyadı bilgisidir. {USERNAME} Son işlemi yapan kişinin adı ve soyadı bilgisidir. {CONTACT_NAME} Talebi oluşturan kişinin adı ve soyadı bilgisidir. {REQDATE} Talebin oluşturulduğu tarih bilgisidir. {NOW} İşlem zamanı bilgisidir. {LASTPOST} Talep ile ilgili son işlemde yazılan içerik bilgisidir. {REQUIREMENT} Talebin içerik bilgisidir İlgili düzenlemeler gerçekleştirildikten sonra geçerli olması için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Şablonlarında gerekli tanımları yaptıktan sonra bu tanım isimleri, Çağrı Merkezi Ayarları Parametreler menüsünde yer alan Parametreler ekranında aşağıda belirtildiği şekilde tanımlanmalıdır Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere, Parametre tablosunda rm_assigned.mailtemplate, rm_alarm.mailtemplate ve rm_closed.mailtemplate olmak üzere 3 tane tanım bulunmaktadır. Burada şablonlarında yapılan tanım isimleri ilgili yerlere yazılmalıdır Değişikliklerin kaydedilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır.

23 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 23 / Talep Yönetimi Nasıl Gerçekleştirilir? Taleplerin görüntülenmesi için, Talep Yönetimi Talepler menüsünde yer alan Talepler ekranı açılır Açılan ekranda; Personele atanmış, Personelin bağlı olduğu Departmana atanmış, Personelin yetkili olduğu Departmanlara atanmış olan talepler görüntülenmektedir. Yetkili olunan tüm departmanlara atanmış olan talepler, Atanmış Tümü işaret kutusu seçilerek görüntülenir Listeden seçilen bir talebin detayını görüntülemek ve talebi başka bir departmana ya da başka bir personele atamak için Navigasyon çubuğunda yer alan Bilgiler ( ) düğmesi tıklanır.

24 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 24 / İlgili ekran görüntülendikten sonra yapılacak ilk iş, görüntülenen Talebin başka bir personel ile eş zamanlı olarak çakışmaması için Navigasyon çubuğundaki Bana Ata ( ) düğmesi tıklanarak talep işlem yapan personelin üzerine alınmalıdır. Bu düğmeye tıklandıktan sonra düğme kaybolacak ve aşağıdaki gibi işlem yapılabilir duruma gelinecektir: Görüntülenen talep ile ilgili yeni bir atama ya da kapama işlemi yapmak için Navigasyon çubuğundaki Ekle ( ) düğmesi tıklanır ve aşağıda görüldüğü gibi yeni bir işlem tabı açılmış olur:

25 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 25 / Açılan tabda İçerik oluşturulup, Atama Tipi, Atanan, Tip ve Kategori alanlarından ilgili bilgiler seçilir Atama sırasında, Planlanan Bitiş Tarihi ve Önce Hatırlat seçenekleri belirtilmesi durumunda, isteğe bağlı olarak belirtilen tarihte ilgili personele alarm maili gönderilebilir Değişikliklerin geçerli olması için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Departmana ya da ilgili personele atama yapıldığında, isteğe bağlı olarak sistem tarafından atama maili gönderilebilir. Eğer atama departmana yapılmışsa ve departmana atama maili gitmesi isteniyorsa Talep/Şikayet Ayarlarında Departman tanımlarında alanına ilgili mail adresi yazılması gerekmektedir Eğer Talebin kapatılması gerekiyorsa Atama Tipi olarak; kapalı onaylı, kapalı onaysız, kapalı otomatik seçeneklerinden biri seçilmelidir Talep kapatıldığında Talebi oluşturan kişiye ve son işlem yapan kullanıcıya isteğe bağlı olarak sistem tarafından sonuç maili gönderilebilir İlgili talep işlem yapan personelin üzerine aldıktan sonra ya da atama işlemi sonrasında talep penceresindeki navigasyon çubuğunda İşlemi Geri Al ( ) düğmesi görüntülenecektir. Bu düğme tıklandığında, son yapılan işlem geri alınacak ve başka bir işlem yapma olanağı oluşacaktır.

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI Kasım 2013 Sürüm 1.4.0 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Kullanıcı Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 6 İçindekiler 1. Genel Bilgi... 3 2. Tegsoft Sistemine Giriş...

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

TALEP ve ŞİKAYET YÖNETİMİ MODÜLÜ

TALEP ve ŞİKAYET YÖNETİMİ MODÜLÜ TALEP ve ŞİKAYET YÖNETİMİ MODÜLÜ BİLGİ DOKÜMANI Eylül 2013 Tegsoft Talep ve Şikayet Yönetimi Modülü Tegsoft, sunmuş olduğu Talep ve Şikayet Yönetimi Modülü ile, kurumlara birçok farklı kanaldan gelen müşteri

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI)

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) INBOUND ÇAĞRI MERKEZİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 1 / 24 İÇİNDEKİLER A.

Detaylı

Tegsoft Talep ve Şikayet Yönetimi Modülü

Tegsoft Talep ve Şikayet Yönetimi Modülü IIİ,c Tegsoft Talep ve Şikayet Yönetimi Modülü TEGSOFT Tegsoft Talep ve Şikayet Yönetimi Modülü Tegsoft, sunmuş olduğu Talep ve Şikayet Yönetimi Modülü ile, kurumlara birçok farklı kanaldan gelen müşteri

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Müşteri Temsilcisi Eğitim Dokümanı Sayfa 1 / 15 İçindekiler A. SİSTEME GİRİŞ... 2 1. Sisteme Giriş... 2 B. ÇAĞRI İŞLEMLERİ... 2 1.

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

Süreç Yönetimi. Logo

Süreç Yönetimi. Logo Süreç Yönetimi Logo Kasım 2013 SÜREÇ YÖNETİMİ Süreç belirlenen bir amaca ulaşmak için gerçekleştirilen faaliyetler bütünüdür. Örn; Sistemde kayıtlı personellerinize doğum günü kutlama maili gönderme, Deneme

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu 1) http://webislem.superonline.net adresinden müşteri numarası ve şifresi ile giriş yapılır. Servislerim sekmesi altından Tellcom Posta menüsüne

Detaylı

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 İçindekiler Tablosu ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 1. Özellikler.. 3 2. Kullanım...4 2.1. Elektra Fatura Aktarım Modülü.5 2.2. Mahsup Fişi Modülü.7 2.3. Bavel Fatura XML Modülü.9 2 ELEKTRA LOGO AKTARIM

Detaylı

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Bakım Yönetimi... 4 Bakım Yönetimini Etkileyen Öndeğer ve Parametreler... 4 Tanımlar... 5 Bakım Parametreleri... 5 Parametre Bilgileri... 6 Arıza Kodları... 8

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. KAPSAM 1.2. SİSTEM ÖZETİ 1.3. DOKÜMAN ÖZETİ 2. ÇALIŞMA KONSEPTİ 2.1. Yeni Kullanıcı Oluşturmak 2.2. Şirket Bilgilerini

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. UYGULAMAYA ERİŞİM... 4 3. YETKİLENDİRME / KULANICI ROL TANIMLARI... 4 3.1 Kullanıcı Rol Tanımları... 5 3.1.1. Firma Finansman

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (KAYS PROJESİ)

KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (KAYS PROJESİ) KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ () TALEP YÖNETİM SİSTEMİ KAYS-PRJ-TalepYonetimSistemi Proje Kodu: Y401-G506000 SBİL Numarası: Revizyon Numarası: 1.0.10 26 / 02 / 2014 Dağıtım Numarası: TÜBİTAK

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

MYLOGO ÜYELİK VE KUR İŞLEMLERİ

MYLOGO ÜYELİK VE KUR İŞLEMLERİ Bölüm MYLOGO ÜYELİK VE KUR İŞLEMLERİ MYLOGO HESAP AÇMA İŞLEMİ www.mylogo.com.tr sayfasına ulaşılarak ana sayfada bulunan kullanıcı bilgileri girişinin yapıldığı menünün altında "Yeni Hesap" butonu ile

Detaylı

T.C. Kalite Koordinatörlüğü İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE. Personel Daire Başkanlığı

T.C. Kalite Koordinatörlüğü İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE. Personel Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 04/09/2018-261014 *BEL90ADS4* T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Kalite Koordinatörlüğü Sayı :21643679-060.99- Konu :KALİTEPANEL Dokümantasyon Sistemi hk. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE

Detaylı

SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ

SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ Sayfa No : 2 / 13 DEĞİŞİKLİK N0 TARİH YAYIN VE DEĞİŞİKLİK İÇERİĞİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPAN 0 19.04.2018 İlk yayın Oğuz

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır.

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır. YARDIM DOKÜMANI 1. Giriş Ekranı Kent Rehberi uygulaması ara yüzünde, sorgulama işlemleri bölümü, haritacılık araçları bölümü, temel araçlar bölümü, sağ tık menüsü ve navigasyon işlemleri bölümleri bulunmaktadır.

Detaylı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı İçindekiler Dijital Varlık Nedir?...2 BÖLÜM-1 Dijital Varlık Ekleme...3 Dijital Varlık Bilgi Alanı... 3 Yayın Alanı... 5 BÖLÜM-2 Dijital Varlık Güncelleme... 6 Yeni

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI

MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI İçindekiler Yeni Kullanıcı Tanımlama... 2 Giriş... 4 Ana Ekran (E-SMM Hazırlama)... 6 Müvekkil Tanımlama ve Düzenleme... 7 E-SMM Hazırlama... 9 E-SMM Listesi...

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

Toplu İleti Gönderimi

Toplu İleti Gönderimi Toplu İleti Gönderimi İK ve Bordro Plus ürünlerinde; personelin doğum günü, işe giriş kutlaması gibi özel tarihlerde çalışanlara e-posta ile kutlama mesajları otomatik olarak gönderilebilir. Bu işlem Sicil

Detaylı

Doğrudan Borçlanma Sistemi

Doğrudan Borçlanma Sistemi Doğrudan Borçlanma Sistemi DOĞRUDAN BORÇLANDIRMA SİSTEMİ Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS), ana firmanın elektronik ortamda bankaya gönderdiği fatura bilgilerine göre fatura tarihlerinde müşteri hesaplarından

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

BİRİM KURULU ve BİRİM YÖNETİM KURULU EVRAKI

BİRİM KURULU ve BİRİM YÖNETİM KURULU EVRAKI GİRİŞ Bu doküman Akademik Birimleri tarafından Elektronik Belge Yönetim Sistemi kapsamında kullanılabilir olan Kurul Karar Evrakları için yardım dokümanı niteliğinde hazırlanmıştır. Karar Evrakları, Akademik

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

e-fatura Başvuru Açıklamalar

e-fatura Başvuru Açıklamalar e-fatura Başvuru Açıklamalar Ocak 2014 e-fatura Başvuru Açıklamalar Versiyon: 11 ANKARA Ocak 2014 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı e-fatura Başvuru Açıklamalar (I) Ocak

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır.

1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır. 1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır. 2. Aşağıdaki ekranda e-mail adresi ve şifre ile giriş yapılır. Şifrenizi hatırlamıyorsanız Şifremi unuttum bağlantısı kullanılarak yeni şifrenin

Detaylı

IP PBX ve ÇAĞRI MERKEZİ ÜRÜNLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR(FAQ) DOKÜMANI

IP PBX ve ÇAĞRI MERKEZİ ÜRÜNLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR(FAQ) DOKÜMANI IP PBX ve ÇAĞRI MERKEZİ ÜRÜNLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR(FAQ) DOKÜMANI İÇİNDEKİLER Konu Başlığı 1. SSH ile sisteme bağlanmaya çalışıldığında hata alıyorum ve bağlantı kuramıyorum. 3 Sayfa No 2. Telefon üzerinden

Detaylı

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para Ekranları Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para ya Erişim Cep T Para, SIM kartlar üzerinde çalışan bir uygulama olduğu için, uygulamaya erişim için, müşterilerimizin kullandıkları telefonun

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri

Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri İÇERİK Kapsam... 1 İşleyiş... 1 Hak Kullanım Uygulamaları İşlem Akışı... 2 Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı

Detaylı

Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu

Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu Kurulum tamamlandıktan sonra çocukların cihazlarına Safe Family uygulamasının kurulması gerekmektedir. PC için http://family.mcafee.com/

Detaylı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı 1. Okul yönetim paneline giriş yapmak için www.mobilkres.com/web-admin adresine gidilir. 2. Açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre

Detaylı

ISTCELL. Kullanım Bilgileri

ISTCELL. Kullanım Bilgileri ISTCELL Kullanım Bilgileri 12/14/2010 İçindekiler ISTCELL... 3 Ekip Mobil... 4 Mobil Bilgi ve Mobil Eğitim... 9 Mobil Bilgilendirme... 13 Mesaj Şablonları... 15 Toplu Mesaj Gönderimleri... 16 Turkcell

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU 1 / 14 VERSİYON TARİHÇESİ VERSİYON DEĞİŞİKLİK YAPILAN DEĞİŞİKLİK TANIMI TARİH BÖLÜM/SAYFA

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

Chronos Yönetici için Kullanım Kılavuzu

Chronos Yönetici için Kullanım Kılavuzu Chronos Yönetici için Kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Beste Öztamur Ünvan: Proje Yön Döküman versiyonu: 2.3 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama 1.0 19.11.2013 Beste

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir.

Başlangıç; Sayfa 1. Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Başlangıç; Sayfa 1 Sanal pos tanımlandığında üye numarası admin kullanıcı adı parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir. Yönetim ekranı : https://sanalposweb.garanti.com.tr

Detaylı

HALK SAĞLIĞI LABORATUARI WEB MODÜLÜ

HALK SAĞLIĞI LABORATUARI WEB MODÜLÜ HALK SAĞLIĞI LABORATUARI WEB MODÜLÜ SIRASIYLA YAPILACAK İŞLEMLER ve SORULMASI MUHTEMEL SORULAR: 1. Web modülüne giriş yapma (Login) --> Kullanıcı Adı ve Şifre nasıl alınır? 2. Hastanın muayene işlemleri

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. İlk Kullanım. Yazılımın sunucu bilgisayara yüklenmesinden sonra yapılması gereken işlemler;

KULLANIM KILAVUZU. İlk Kullanım. Yazılımın sunucu bilgisayara yüklenmesinden sonra yapılması gereken işlemler; KULLANIM KILAVUZU Giriş 5018 sayılı Taşınır Mal Yönetmeliği uyarınca kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı, muhafazası ve kullanımı ile yönetim hesabının

Detaylı

SAĞLIK KURULU ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU

SAĞLIK KURULU ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU ENGELLİ RAPORU S İ SO F T S AĞ L I K BİLGİ Sİ S T EMLERİ 2 0 1 9 - AN K AR A ENGELLİ RAPORU Sayfa No : 2 / 18 DEĞİŞİKLİK NO TARİH YAYIN VE DEĞİŞİKLİK İÇERİĞİ DEĞİŞİKLİK YAPAN 00 28.03.2019 Doküman oluşturuldu.

Detaylı

İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik. 1.1 Sgk Kullanıcı Adı ve Şifresinin Programda Tanımlanması

İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik. 1.1 Sgk Kullanıcı Adı ve Şifresinin Programda Tanımlanması İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik Ürün Grubu [ ] RcEnterprise [ ] RCStandard [ ] Entegre.Net Kategori [ ] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu 5.0.10 Onaylı Versiyon

Detaylı

EPİAŞ ABONE BİLGİLERİ KAYDI KILAVUZ DOKÜMANI V.2. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak. Veri Kayıt Sorumlusu. Veri kayıt süresi. Ekran Adı.

EPİAŞ ABONE BİLGİLERİ KAYDI KILAVUZ DOKÜMANI V.2. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak. Veri Kayıt Sorumlusu. Veri kayıt süresi. Ekran Adı. EPİAŞ ABONE BİLGİLERİ KAYDI KILAVUZ DOKÜMANI V.2 Kullanıcı Tedarikçiler Kapsam Yasal Dayanak Portföyde yer alan ölçüm noktasındaki tüketici (sözleşme tarafı gerçek/tüzel kişi) bilgilerinin kaydedilmesi,

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

SGB.NET SİSTEMİ ÜZERİNDEN OPERASYONEL PLAN GİRİŞİ

SGB.NET SİSTEMİ ÜZERİNDEN OPERASYONEL PLAN GİRİŞİ SGB.NET SİSTEMİ ÜZERİNDEN OPERASYONEL PLAN GİRİŞİ uygulama.sgb.gov.tr adresine girişi yapıldıktan sonra ana ekranda yer alan Organizasyon ve Planlama modülü seçilir. Bu modül altında Operasyonel plan alt

Detaylı

TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU

TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU İLK YAPILMASI GEREKENLER Web sitenizi çok kısa bir sürede, kendiniz, kolayca düzenleyebilirsiniz. Yönetim Paneline Giriş...2 Tasarım ve Modül Tercihleri...3 Genel Ayarların Yapılması...

Detaylı

1 Organizasyon Tanımlama

1 Organizasyon Tanımlama İçindekiler 1 Organizasyon Tanımlama... 3 1.1 Şirket Tanımlama... 3 1.2 Kullanıcı Tanımlama... 3 1.3 İş Akışında Kullanılacak Grup/Birimlerin Oluşturulması... 3 1.4 Oluşturulan Grup/Birim Altına Kullanıcı

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Akademisyen Kullanıcı Kılavuz Dokümanı

Akademisyen Kullanıcı Kılavuz Dokümanı MOS BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ YAZILIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. Akademisyen Kullanıcı Kılavuz Dokümanı Sayfa 1 / 13 İçindekiler Tablosu 1 Giriş... 3 1.1 Belgenin Amacı... 3 1.2 Belgenin Kapsamı...

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU Konu Başlıkları GENEL BİLGİ FİNDEKS BİREYSEL

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ. 2 1.1. AKSİS BAŞVURU ADRESİNDEN BAŞVURU SİSTEMİNE

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU 1 I. İçindekiler 1. DESTEK BAŞVURU SİSTEMİ WEB ADRESİ... 3 2. GİRİŞ EKRANI... 3 3. KAYIT VE

Detaylı