ilkokul ögrenme modeli raporu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ilkokul ögrenme modeli raporu"

Transkript

1 ilkokul ögrenme modeli raporu

2 ilkokul ögrenme modeli raporu Bu rapor 5A BURAK AYŞAN için hazırlanmıştır. BENEGOTEST. Bahçelievler Mah. Talatpaşa Cad. Ali Reşat Paşa Sk. No:10/A Bahçelievler ISTANBUL Tel: (0212) Fax: (0212) Bu raporda yer alan bilgiler Prizma Yönetim Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti ne aittir. Bilgilerin önceden yazılı izin alınmadan kullanılması yasaktır.

3 rapor hakkında Bu rapor klinik psikoloji ve eğitim psikolojisine, algısal modellere, öğrenme kuramlarına, hipnoterapiye ve dışavurumsal sanat terapilerine dayanarak Sizin Çocuğunuza Özel hazırlanmıştır. Bu rapor eğitim düzeyi gözetmeksizin her ebeveynin kolayca anlayıp faydalanabileceği bir şekilde hazırlanmıştır. Raporun çocuğunuzu yansıtabilme gücü, testin uygulanması esnasında gösterdiğiniz objektifliğinize ve çocuğunuz hakkındaki farkındalık düzeyinize bağlıdır. Her insanın öğrenme. yöntemi birbirinden farklıdır. Hiçbir insan diğerine benzemez. Insanların öğrenme modelini anlamaya çalışırken, farklılıkların ve çeşitliliğin arkasındaki ortak motifleri yansıttık. Bu sebeple, rapordaki tespitlerin çoğu sizin çocuğunuzun öğrenme modelini ifade etse de, belirli noktalarda çocuğunuza uymayan yönlere rastlamanız mümkündür ve doğaldır. Raporda çocuğunuzun zihninin farklı boyutları ile öğrenme arasında bağ kurularak öğrenmeye daha geniş bir perspektiften bakmanız amaçlanmaktadır. Çocuğunuzun bilinç, bilinçaltı ve bilindışı ile öğrenme arasında bağ kurulmuştur. Bu rapor çocuğunuzun nasıl öğrendiğini farkederek zekâsını yeni bir çerçevede değerlendirebilmenizi ve onun potansiyelini arttırmak için neler yapabileceğinizi göstermeyi sağlayacaktır. Raporda çocuğunuzun öğrenme yöntemleri ve öğrenme esnasında zaman zaman karşılaşabileceği zorluklardan bahsedilmiştir. Bu zorluklar çocuğunuzun öğrenme modelinde var olan yatkınlılar olup, ortaya çıkıp çıkmamaları öğrenme ortamlarına, öğretmenine bağlı olarak değişir. Bu raporda amaç size çocuğunuz hakkında farkındalık kazandırmak ve karşılaşabileceği muhtemel zorlukları önceden haber vermektir. Bu raporda çocuğunuzun öğrenme modelinde var olan belki de sizin çocuğunuzda fark etmediğiniz kolay öğrenme yöntemleri de yer almaktadır. Bu güçlü öğrenme özelliklerinin farkına varmanız çocuğunuzun kolay öğrenmesine, derslerinde daha başarılı olmasına yardımcı olacaktır. Raporda çocuğunuzun öğrenme özelliklerini geliştirme konusunda işinize yarayabilecek tavsiyelere yer verilmiştir. Bu raporda çocuğunuzla daha etkili iletişim kurabilmeniz ve ona hem okulda hem de evde daha fazla yardım edebilmeniz için öneriler sunulmuştur. Çocuğunuzun raporunun özel olarak yorumlanmasını ve testin sınırlamalarının dışında sizin çocuğunuza özel danışmanlık yapılmasını istiyorsanız Bireysel Danışmanlık için lütfen bize başvurun.

4 çocugunuzun Aslında herkes bir dahidir. Ama siz kalkıp bir balıgı, agaca tırmanma yetenegine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduguna inanarak geçirir. Albert Einstein Çocuğunuzun öğrenme modeli grafiği Çocuğunuzun öğrenme esnasında farklı zihin durumlarında baskın olarak kullandığı yollar aşağıdaki gibidir. Çocuğunuzun öğrenmede kulladığı zihin durumları: Bilinç Bilinçaltı Bilinçdışı. Işitsel Görsel Kinestetik.

5 Çocugunuzun ögrenme özellikleri Çocuğunuzun öğrenme modeli Çocuğunuz oldukça zekidir, düşündüklerini kolayca kelimelere dökebilir. Bu yönüyle de pek çok yetişkini susturabilir. Ayrıca yetişkinlerin konuşma hızına kolaylıkla erişebilir. Sözleri her zaman için mantıklı bir sırayla, tereddütsüz bir biçimde ağzından dökülür. Konuşmaları genellikle kavramsaldır, kelime dağarcığı yaşıtlarına göre soyuttur, gerçeklerden, tarihten ve her tür fikir akımından bahsetmeyi sever. Duyduğu yabancı dilden etkilenmeye yatkındır, bunları kolaylıkla öğrenebilir. Bunların yanı sıra müzik, hikâye anlatma, kafiye, mizah ve kelime oyunları da, çocuğunuzun büyük zevk aldığı konular arasındadır. Hemen hemen her konu hakkında konuşmaktan, açıklama yapmaktan, tartışmaktan, müzakere etmekten hoşlanır. Başkalarının da aynı şeyleri başarabilmelerini sağlamak için onlara yardım eder. Çocuğunuz okumaktan büyük bir haz duyar, akademik konularla yakından ilgilenir. Fakat el becerisi gerektiren işler, fiziksel beceriler edinme ya da sportif faaliyetlere katılma, onun için oldukça can sıkıcı, hatta ürkütücü olabilir. Çocuğunuza dokunulduğunda çekingenleşir, duygularını ifade etmede güçlük çeker. Çocuğunuzun bilinçli zihni Duyduğu. şeyleri kolay öğrenir ve kolay hatırlar. Insanların önünde kolaylıkla ve akıcı bir biçimde konuşabilir. Sözcük dağarcığını ayrıntılı ve doğru şekilde kullanmada oldukça başarılıdır. Konuşurken dikkatini toplaması daha kolaydır. Çocuğunuzun bilinçaltı Seçenekleri yazarak, çizerek ya da görselleştirerek elemeyi tercih eder. Dikkatini dış dünyaya yönlendirirken bakmayı, kendi içine yönlendirirken de görselliği kullanmayı tercih eder. Bir şeklin hem kendisini hem de arka planını aynı anda görebilir. Birçok olayı aynı anda iki ayrı bakış açısıyla değerlendirme yeteneği vardır. Çocuğunuzun bilinçdışı zihni Kendisine dokunulduğunda ya da hareket ettiğinde dikkati dağılır. Özellikle yabancılarla ya da kalabalık bir grup içinde konuşması gerektiğinde çekinir ve sessizleşir. Kendisine söylenen şeyleri, örneğin isimleri veya unvanları kolaylıkla. unutabilir. Insanların ses tonlarını kolay hatırlar. Öğrenme becerileri ve öğrenme zorlukları Tartışarak ya da dinleyerek kolayca öğrenir. Okuyarak da iyi öğrenir. Ellerini kullanmada, spor yapmada zorluk çeker.

6 Dikkatini dağıtan faktörler Dokunulduğunda, ne istediği ya da neler hissettiği sorulduğunda dikkati dağılır. Doğal yetenekleri Fikir alışverişinde bulunmaktan çok hoşlanır. Insanlara. yardım etmek ister. Zorluk çektiği konular Duygularını kelimelere dökmekte zorluk çeker. Takip edeceği sözlü ya da görsel talimatlar olmadığında, fiziksel faaliyetleri öğrenmekte güçlük çeker. En kolay ögrenme yolu: duymakgörmekdenemek en kolay ifade etme yolu: söylemekgöstermekyapmak Dil özellikleri Kelime dağarcığı geniştir. Düşünceler, gerçekler ve kavramlar hakkında mantıklı konuşmalar yapabilir. Karşısındakilerle konuşarak iletişim kurması kolaydır. Yetişkinlerle ve öteki çocuklarla konuşmayı sever. Görsel özellikleri Aynı anda resmin hem tamamına, hem de ayrıntılarına dikkat edebilir. Zihninde görüntüleri evirip çevirebilir. El yazısı zor okunabilir. Gözünü kırpıp oynatsa da, sürekli göz teması kurabilir. Fiziksel özellikleri Fiziksel faaliyetleri öğrenirken ufak tefek hatalar yapabilir, morali bozulabilir. Yüzme, koşma gibi serbest faaliyetleri rekabetçi sporlara tercih eder. Dokunma duyusu ve duyguları onun için çok özeldir.

7 Çocugunuzun genel özellikleri Çocuğunuz sürekli sorduğu sorularla, özellikle de Neden? sorusuyla, bazen fazla talepkar olabilir. Kendisini dinletmeyi, sorularına cevaplar bulmayı çok sever. Öğretmenleri genellikle onu çok konuşmakla ya da başkalarına söz tanımamakla suçlarlar. Karşısındakinin sözünü sürekli keserek herhangi bir diyalogu tekeline almaya çalışır. Dinlerken. oldukça seçicidir, sadece merak ettiği sorunun cevabını alana kadar dinler. Dil özellikleri Çocuğunuzun dünyası sözcüklerin etrafında döner. Birisiyle konuşmaya tereddüt ettiği pek görülmemiştir. Özellikle de kendisini daha bilgili gördüğü kimselerle (yetişkinler ya da daha büyük çocuklarla) fikir tartışması yapmaya bayılır. Sık sık işitsel kavramları ifade eden sözcükler (duymak, söylemek, anlamak gibi) ya da söz grupları kullanır: Kulağıma bir yerden tanıdık geliyor, Hadi uyduralım ve Sonra konuşuruz gibi. Şaka yaparak, komik hikâyeler anlatarak, esprili şiirler üreterek ve nükteli yorumlar yaparak karşısındakileri eğlendirmekten büyük zevk alır. Ayrıca, fark ettirmeden büyüklerin konuşmalarına kulak misafiri olmaya çalışır. Birileriyle beraber olmayı yalnızlığa tercih eder; hatta yalnız kalmak onun için zor bir durumdur. Yabancılarla dolu bir odaya girdiğinde, katılabileceği en ilginç konuşmayı keşfetmek için insanları dinlemeye başlar.. Çocuğunuz duyduğunu anında ezberleyebilir. Ilk okuma deneyimi, kitapları ezberleme şeklindedir. Sürekli sorular sorup, konu hakkında kendi fikirlerini geliştirmeye çalıştığından oldukça iyi bir öğrencidir. Çocuğunuzun öğrenmesi için konuşması gerekir, bu yüzden karşılıklı tartışıp, konuşmaya istediği gibi katıldığında konuyu daha iyi öğrenir. Sorulara çabucak cevap verebilir, zaten her konu için söyleyebileceği bir şeyler vardır. Başka öğrenciler onun kadar seri bir şekilde konuşamadığında sabırsızlanır. Hızı kendisinin ayarlayacağı, öğretmenin sadece onunla ilgileneceği ortamlarda, bağımsız olarak öğrenmeyi tercih eder. Yürürken konuştuğunda kendisini gayet iyi ifade edebilmesine rağmen, hareket ettiğinde yüz ifadesi donuklaşır. Konuşurken el hareketlerine pek başvurmaz, başvurduğu zaman da amacı, bir konuyu vurgulamaktır.

8 Fiziksel özellikleri Çocuğunuz, yeni bir fiziksel faaliyeti öğrenirken ufak tefek hatalar yapabilir ya da cesareti kolayca kırılabilir. Ellerini kullanarak uygulayacağı çeşitli hobiler, deneyler çok ilgisini çekmesine rağmen, yaptığı ufak tefek hatalar moralini bozabilir. Görsel yardım almaksızın bir müzik parçasına ritim tutarak eşlik etmesi çok zordur. Herhangi bir hareketi ya da el becerisini öğrenebilmesi için, ne yapması gerektiğini anlamak için sözcüklere ya da mecazlara ihtiyaç duyar. Fiziksel rekabete girmekten kaçınır. Kendine has yapısı olan atletik becerileri öğrenmek onun için zordur, bu yüzden genellikle koşma, dans, kayak ya da yüzme gibi serbest davranabileceği faaliyetleri tercih eder. Seçim yapma şansı olduğunda ise, kitap okumayı tatil yapmaya tercih edecektir. Yapacağı işlerde pek çok seçeneği olmasını ister. Bu yüzden, davranışları bazen tutarsızmış gibi görünebilir. Yinelenerek yapılan işleri sıkıcı bulur. Sıkıcılığı aşmak için bir faaliyetten ötekine geçip, sonra tekrar bir öncekine dönebilir. Sıradan işleri hep aynı şekilde yapmamak için farklı yaklaşımlar geliştirebilir. Yapacağı bir işi, (özellikle de yeni ya da uzun zaman alacak bir işi) ne kadar sürede yapacağını tahmin etmekte güçlük çekebilir. Ayrıca ne yapmak istediğine hemen karar vermesi de zor olabilir, bu yüzden yeni başladığı bir işi tamamlamadan bırakabilir. Sessiz kaldığı tek an, duyguları ya da bedensel hisleri sorulduğu zamandır. Ait olduğu öğrenme modelinde, sözcüklerle hisler arasında. doğrudan bağlantı yoktur; aradaki bağlantıyı sağlayacak görsel bir kanala ihtiyaç duyar. Bir süre sessiz kalarak, zihninde bu iki kanalı birbirine bağlayacak görsel bir imge oluşturmaya, bu yolla bilgi edinmeye çalışır. Uygun sözcükleri bulmakta çok zorlanabilir ya da bunu çok uzun bir sürede başarabilir. Çoğunlukla size duygularını anlatmak yerine, duygularının sebeplerini anlatmayı tercih eder ama gördüklerini de çok derinde hisseder. Beğenisini ifade etmenin en rahat yolu, sizde hoşuna gidenin ne olduğunu söylemektir. Sinirlendiği zaman bağırıp kavga edebilir. Ona dokunduğunuzda, ne yapmak istediğini ya da kendisini nasıl hissettiğini sorduğunuzda dikkati dağılır. Yakından tanımadığı biri ona dokunduğunda oldukça tedirginleşir.. Olumlu ya da olumsuz, her tür fiziksel teması uzun süre hatırlar. Itme ya da buna benzer rahatsızlık verici bir dokunuş, onu derinden etkileyip, hafızasından uzun süre çıkmayabilir.

9 Çocugunuzun genel özellikleri Görsel öğrenme özellikleri Kelime dağarcığını zenginleştirmek, sorularına yeni sorular eklemek için kitapları kullanır. Kitabı hem sesli bir şekilde okumayı, hem de başkasına okutmayı sever. Çocuğunuz araştırma yazısı ya da hikâye yazma konularında başarılı, imla ve noktalama gibi konularda da yetkindir. Fakat el yazısını okumak oldukça zordur. Her ne kadar sürekli göz teması sağlayabilse de, uzun süre bakması gerektiğinde gözlerini kırpabilir ya da zaman zaman başka bir noktaya çevirebilir. Kullanacağı sözcükleri bulabilmek için sık sık uzağa bakma ihtiyacı hisseder. Çocuğunuzun görsel kanalları, bir çeşit zum merceği gibi çalışır. Aynı anda bir nesnenin hem bütününü görebilir, hem de ufak bir ayrıntısına dikkat edebilir. Örneğin bir dönem ödevi yazarken, söz ettiği her bir noktanın etkili olmasını sağlamaya çalışırken, aynı zamanda bu noktaların, ödevin tamamı içersinde birbirleriyle tutarlı olmasını da sağlayabilir. Gözleri açıkken olduğu gibi, kapalıyken da görsel imgeleri canlandırabilir. Zihninde, bir nesneyi farklı perspektiflerden canlandırabilir. Zihninin ekranından aynı anda pek çok seçenek geçtiğinde ise kafası karışabilir.

10 Çocugunuza nasıl yardımcı olabilirsiniz? Bir mecazın onun hayatına ne kadar farklı anlamlar katacağını keşfetmesine yardım edin. Hayatı dik bir yamaca mı benziyor? Ya da hazine avına mı benziyor? Yoksa okyanusta bir yolculuğa mı? Bir fotoğraf makinesi merceği gibi ileri geri hareket ederek önemli olayları ayrıntılarıyla incelemesini, aynı zamanda da olayların bir bütün olarak hayatını ne şekilde etkilediğini keşfetmesini sağlayın. Görsel öğrenme özelliklerini geliştirme Çocuğunuzla görsel faaliyetleri paylaşın: beraberken kitap okuyun, kâğıttan oyunlar üretip oynayın, seyahat edin ya da gördüklerinizi tartışın. Görsel kanallarını keşfetmesi ve hayatta onu zorlayan şeylere karşı kullanabilmesi için destekleyin. Kendisi için bir günlük tutmasını sağlayın, böylece yazarak düşünme yeteneğini gelişecektir. Ona farklı sonlarla biten kısa hikâyeler yazmasını önerin, böylece hangi seçeneğin hoşuna gittiğini keşfedecektir. Çocuğunuz kullanacağı sözcükleri seçerken uzağa bakma ihtiyacı hissedecektir; ondan uzun süre göz teması kurmasını beklemeyin.

11 . Işitsel öğrenme özelliklerini geliştirme Çocuğunuzla konuşurken yapmanız gereken en önemli şey, onun sizi anladığını varsaymaktır. Konuşurken onu küçümsemekten, aynı konuyu tekrar tekrar vurgulamaktan kaçının. Anlayıp anlamadığından emin olmak için kendinizi tekrar etmektense, ona sorun. Mümkün olduğunca anlaşılır sözcükler kullanın. Anlam inceliklerini fark etmek onun için kolay ve eğlenceli bir iştir. Sözlü talimatları kolaylıkla anlayabilir. Kafası karışmış gibi görünürse, kolay takip edebileceği sorular sormasını isteyebilirsiniz. Çocuğunuzu dinlemek için ona zaman ayırın. Gerçekten onu dinlediğinizi bilmekten mutluluk duyacaktır. Dinleyemeyecekseniz, bunu ona açık açık söyleyin ve konuşmaya daha sonra devam etmeyi isteyin. Söylediklerine karşılık vererek onu dinlediğinizin farkına varmasını sağlayın. Onu daha kibar bir dinleyici olması için teşvik edin. Başkalarının sözünü kesmemesi gerektiğini hatırlatın. Ona sürpriz sonlarla biten hikâyeler anlatın, böylece başından sonuna dek sözünüzü hiç kesmeden dinlemesini sağlamış olursunuz. Kendi kalp atışının, denizin, ağaçların, sesini dinlemeyi ona öğretin. İletişim kurmak için sözcüklerden öte bir yol bulunduğunun farkına varmasını sağlayın. Çocuğunuz, karşısındakinin sözlerinden ya da ses tonundan etkilenecek duyarlılığa sahiptir. Fakat kendi konuşmalarının da başkalarını etkileyebileceğini fark edemeyebilir. Söylediklerini aynen tekrar etmeniz, neyi nasıl söylediğini görmesini sağlayabilir.

12 Kinestetik öğrenme kanallarını destekleme Çocuğunuz çok hızlı konuşuyor ya da şiddetli kavgalar ediyorsa, olayları yavaşlatmak için kinestetik ya da görsel değişim oluşturmaya çalışın, daha derine gitmesi ya da ses tonunu yumuşatması için ona yardım edin. Ona yürüyüşe çıkmayı önerin ya da karşı karşıya oturmak yerine yanına oturun. Neler olup bittiğini daha iyi anlatabilmesi için resim veya şema çizmesini ya da renklerden faydalanmasını isteyin. Ona fiziksel temasta bulunarak şaka yapmaktan, gıdıklamaktan ya da itmekten kaçının. Sadece sözlü espriler tercih edin, bundan çok daha fazla hoşlanacaktır. Ona sıradan ev işlerini ya da başka fiziksel faaliyetleri öğretirken onunla sohbet edin, neyi nasıl yaptığınızı gösterin, sonra da söz konusu işi yapmak. için kendince bir yol keşfetmesi için onu destekleyin. Işleri sizin yaptığınız şekilde yapması konusunda ısrar etmeyin. Kendi kendine denemek için zamana ve rahat bırakılmaya ihtiyaç duyacaktır. Onun elini tutmak ya da elinizi omzuna atmak da konuşma hızını değiştirmenize yardım edecektir. Ayrıca çeşitli sorular sorarak da onu yavaşlatabilirsiniz. Ona neler hissettiğini sorun. Bu sorunun cevabını bulabilmek için bir süre sessizleşecektir; kinestetik sözcükleri kullanmak (hareket ve hislerini ifade edecek sözcükler) onu yavaşlatacaktır. Fiziksel işleri kendi kendine yapabilmek ya da öğrenebilmek için saygı ve anlayış bekler. Beraber iş yaparken, onun sizi yönlendirmesine izin verin. Yürürken, bisiklet sürerken ya da yüzerken bunun ne hızda yapılacağını, ne kadar süreceğini o ayarlasın.

13 Çocugunuza evde nasıl yardımcı olabilirsiniz? Çocuğunuz okulda, sözlü yetenekleri sayesinde akademik başarılara imza atabilir. Fakat fiziksel beceri edinmesi yavaş olduğundan, bu konuda sabırsız davranabilir. Ebeveyni olarak, çocuğunuzun ellerini, bedenini kendi istediği hızla kullanabilmesi için destekleyin. Ayrıca öğrendiği soyut kavramları hayata geçirmekten de zevk alabileceğini öğrenmesini sağlayın. Öğrendiklerini okulda sözlü olarak pekiştirme fırsatı bulamaz. Kafasında sürekli soru işaretleri vardır, öğrendiklerini kendi kelimeleriyle ifade etme ihtiyacı hisseder. Bu konuda çocuğunuza yardımcı olmak için; zaman ayırabilir, kendi konuşmasını kaydederek kendi sesini dinlemesini şarkı söylemesini ya da oyunlarda rol almasını sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzun öğrendiği konuları yakından takip etmenizin, ona büyük faydası dokunacaktır. Öğrendiklerini hayata geçirmesine yardım edin. Herhangi bir televizyon programının konusundan tutun da, neden çikolatalı dondurmayı tercih ettiğine kadar çeşitli konularda onun fikrini alarak, kendi uzmanlık alanını geliştirmesini sağlayın. Resim yapmak, müzik dinlemek ya da yemek yapmak gibi konular da olsa, ona kendi ilginizi çeken konulardan bahsedin. Kendisini etkileyecek kararlar alınırken, ona da söz hakkı verin. Fiziksel olarak aktif olmak isteyebileceği en ufak bir durumda dahi onu destekleyin, ama takım sporlarında yer alması için asla zorlamayın. Bu konuda kendi seçimini yapması için serbest bırakın, fiziksel faaliyetleri yavaş yavaş öğrenmesi için ona destek olun. Çocuğunuz yapılacak işleri hakkında konuşarak ya da küçük notlar alarak düzenler. Ödevlerini bu yöntemi kullanarak takip etmesini sağlayın. Bir şeyi ezberlemek için onu sürekli olarak tekrar eder. Ezberlemesi gerekenleri şarkıya ya da tekerlemeye dönüştürmek, onun için oldukça eğlenceli bir yol olabilir. Ayrıca ezber yapmak için ses kaydetmek, dinlemek ya da dudak eşleştirmesi yapmak da faydalı olabilir. Ders çalıştığı odanın sessiz olması, onun için önemli bir faktör olabilir. Bazen dışarıdan gelen sesten çok rahatsız olabilir, konsantre olabilmek için mutlak sessizliğe ihtiyaç duyabilir. Bazen de arka planda sürekli çalan bir müzik olduğunda rahat çalışır. Çocuğunuz, okulda yapması gereken işleri, özellikle de uzun vadeli projeleri planlamakta zorlanabilir. Ona, uzun ödevleri küçük parçalara bölerek yapmayı öğretin; her bir parçayı da belli bir sürede bitirmesi gerektiğini hatırlatın. Ona zamanı bölüp, etkili bir biçimde kullanmayı öğretin. Sürekli aynı işi yapmaktan kolayca sıkılacak, bu da yaptığı işin kalitesini düşürecektir. Bir proje üzerinde çalışırken, yapmak istediklerini tüm ayrıntılarıyla izah edebilir, fakat elleriyle kolayca uygulayamayacağı bir şeyler de planlayabilir. Bu konuda çocuğunuzu daha sade planlar yapması için teşvik edebilirsiniz. Kısacası, onu desteklemek için, yeni fikirler, sorular bulmalarına yardım ederek bakış açısını genişletmek ve içinden gelen sese kulak vermesini sağlamak gerekir.

14

- - ögretmen ögrenme modeli raporu

- - ögretmen ögrenme modeli raporu - - ögretmen ögrenme modeli raporu - - ögretmen ögrenme modeli raporu Osmanağa Mah Halitağa Cad Nal Sok No:13 Kadıköy/İSTANBUL Tel: 0216 550 77 00 info@e-kariyercomtr - wwwe-kariyercomtr rapor hakkında

Detaylı

- - ögretmen ögrenme modeli raporu

- - ögretmen ögrenme modeli raporu ögretmen ögrenme modeli raporu ögretmen ögrenme modeli raporu Bu rapor DEFNE ÇAKMAK için hazırlanmıştır... BENEGO EGITIM & DANISMANLIK.. Bahçelievler Mah. Talatpaşa Cad. Ali Reşat Paşa Sok. No:10/A Bahçelievler

Detaylı

ortaokul ögrenme modeli raporu

ortaokul ögrenme modeli raporu ortaokul ögrenme modeli raporu ortaokul ögrenme modeli raporu Bu rapor ALİ KEREM YELKENCİ için hazırlanmıştır BENEGOTEST Bahçelievler Mah Talatpaşa Cad Ali Reşat Paşa Sk No:10/A Bahçelievler / IST Tel:

Detaylı

ilkokul ögrenme modeli raporu

ilkokul ögrenme modeli raporu ilkokul ögrenme modeli raporu ilkokul ögrenme modeli raporu Bu rapor Sayın Metin Yılmaz için hazırlanmıştır BENEGOTEST Elpa Residence Çobançeşme Mah Sanayi Cad No:20 K:4 D:2 Bahçelievler / IST Tel: (0212)

Detaylı

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ I- Açıklama Sizi tam olarak tanımladığına inandığınız her cümlenin yanına 1 yazın. Eğer ifade size uygun değilse, boş bırakın. Sonra her bölümdeki sayıları toplayın. Bölüm 1 Nesneleri

Detaylı

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi Ayın Testi Prof. Gardner yıllar boyu hâkimiyetini sürdüren, insanların tek bir zekâya sahip oldukları IQ denen zekâ anlayışını kırdı. Gardner'a göre insanların sahip oldukları çoklu zekâların her biri

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ;

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Anne babalar için çocuklarının ilk kelimelerini duymak heyecan verici bir deneyimdir. Duyduğu yeni kelimeleri

Detaylı

ÇOKLU ZEKA. Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Servisi

ÇOKLU ZEKA. Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Servisi ÇOKLU ZEKA Zekanın ne olduğu yıllarca tartışıldıktan sonra üzerinde anlaşılan bir kavrama ve sonuca ulaşıldı. Artık zekanın bir iki cümleyle özetlenemeyecek kadar karmaşık bir sistem olduğu kabul ediliyor.

Detaylı

Nasıl Daha İyi Öğrenirim?

Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Farklı Öğrenme Yöntemleri Öğrenciler farklı yöntemlerle öğrenirler. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir: okuyarak ve okuduğunu hatırlayarak, önemli bölümlerin altlarını çizerek,

Detaylı

Çoklu Zeka Kuramı - Zeka Tipleri

Çoklu Zeka Kuramı - Zeka Tipleri Çoklu Zeka Kuramı - Zeka Tipleri Howard Gardner "Çoklu Zeka Kuramı" nı ortaya atmadan önce insanların zeki olup olmadığı matematik, geometri ve mantık sorulardan oluşan IQ testleri ile ölçülmekteydi. Fakat

Detaylı

Dil Gelişimine Uygun Etkinlikler

Dil Gelişimine Uygun Etkinlikler DİL GELİŞİMİ-2 Dil Gelişimine Uygun Etkinlikler O Çocukların dil gelişimlerinin desteklenmesi onların dil kazanımlarını hızlandırmak, çeşitlendirmek ve akıcı olmalarını sağlamak açısından önemli olmaktadır.

Detaylı

Çocuğun yeteneğini keşfetme ve geliştirmenin yolları

Çocuğun yeteneğini keşfetme ve geliştirmenin yolları On5yirmi5.com Çocuğun yeteneğini keşfetme ve geliştirmenin yolları Çocuğunuzdaki cevheri bu yaz tatilinde keşfedin! Yaz tatilinde anne babalara eşsiz bir fırsat! İster çocuk ister ergenlik döneminde olsun

Detaylı

8. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

8. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 8. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ * Koyu renkle yazılmış kazanımlar; ulusal sınavlarda (SBS...gibi) sınav sorusu olarak çıkabilen konulardır; diğer kazanımlarımız temel ana dili becerilerini geliştirmeye

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Đyi bir başarı için gerekli olanşartlar Çocuğunu desteklemek isteyen annebabalar için çeşitli tavsiyeler Elisabeth Grammel und Claudia Winklhofer Übersetzung: Abdullah

Detaylı

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri 1 Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri Bugün kızla tanışma anında değil de, flört süreci içinde olduğumuz bir kızla nasıl konuşmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya

Detaylı

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri Dil Gelişimi Yaş gruplarına göre g temel dil gelişimi imi bilgileri Çocuklarda Dil ve İletişim im Doğumdan umdan itibaren çocukların çevresiyle iletişim im kurma çabaları hem sözel s hem de sözel olmayan

Detaylı

NASIL ÖĞRENDİĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ?

NASIL ÖĞRENDİĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ? NASIL ÖĞRENDİĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ? İnsanlar genellikle 3 yoldan bilgi edinirler. ÖĞRENME STİLLERİ 1- GÖRSEL: Görerek ve okuyarak öğrenmeyi tercih ederler. Kendi kendine okuyarak öğrenirler. Renkli şeyleri,

Detaylı

MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI.

MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI. BİRİNCİ MATRİSE GİRİŞ MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI. Yukarıdaki 4x4 tablo dinleyiciye çeşitli cümleler kurmakta

Detaylı

KAZANIMLAR OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ

KAZANIMLAR OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ EYLÜL 1-2 (16-27-EYLÜL 2013) DOĞA VE EVREN İSTİKAL MARŞI-İKİNDİLER Türkçe Dersine Yönelik Tutum Ölçeği İLKÖĞRETİM SI 1. Okuma kurallarını uygulama:1.5 Okuma yöntem ve tekniklerini kullanır.2. Okuduğu metni

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları çocuk bakım evi yolunda olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 2-3 yaşındaki çocuk hakkında durum ve gelişim görüşmesi Çocuk bakım

Detaylı

ARALIK 2018 ÇOCUĞUNUZUN ZEKA TÜRÜNÜ VE ÖĞRENME STİLİNİ KEŞFEDİN

ARALIK 2018 ÇOCUĞUNUZUN ZEKA TÜRÜNÜ VE ÖĞRENME STİLİNİ KEŞFEDİN ARALIK 2018 ÇOCUĞUNUZUN ZEKA TÜRÜNÜ VE ÖĞRENME STİLİNİ KEŞFEDİN Prof.Gardner ın çoklu zeka teorisine bakıldığında zekayı yeniden tanımladığı görülmektedir. Gardner a göre zeka, değişen dünyada yaşamak

Detaylı

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Dikkat, * *Dikkati konu üzerinde toplamadan çalışmayı sürdürmek boşuna zaman kaybıdır. Çünkü dikkat olmadan

Detaylı

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2 ÇOCUKLAR İÇİN ÇOKLU ZEKÂ GÖZLEM FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Cinsiyeti: Tarih: Sınıfı: Lütfen formda yer alan her ifadenin sizin için ne derece uygun olup olmadığını aşağıdaki beşli dereceleme ölçeği üzerinde

Detaylı

Etkin Dinleme. Yönetici tarafından yazıldı Salı, 03 Mart :38 - Son Güncelleme Çarşamba, 18 Mart :25. Etkin Dinleme

Etkin Dinleme. Yönetici tarafından yazıldı Salı, 03 Mart :38 - Son Güncelleme Çarşamba, 18 Mart :25. Etkin Dinleme Etkin Dinleme DİNLEMEK Dinlemeyi öğrenen kişi, her konuşmadan olumlu bir mesaj alır... İnsan iletişiminin büyük bir çoğunluğu sözeldir. Sözel iletişimin ancak yarısı kısa bir süre sonra hatırlanabilir.

Detaylı

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 2002 yılından beri Koç Üniversitesi nde lisans ve lisansüstü toplam 16 farklı dersi, 35 farklı şubede anlattım. 8-10 kişilik küçük sınıflara

Detaylı

EV ÖDEVİ SAVAŞLARINA SON

EV ÖDEVİ SAVAŞLARINA SON EV ÖDEVİ SAVAŞLARINA SON Ev ödevi; öğrencilerin o gün okulda öğrendiklerini pekiştirmesini, velilerin de çocuklarının eğitim sürecine eşlik etmesini sağlayan bir fırsattır. Ev ödevi öğrencilerin; ertesi

Detaylı

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ İÇİNDEKİLER Kişilik Testleri 3-22 Öğrenme Modeli Testleri 23-32 Dikkat Testleri 33-42 Düşünme Becerileri Testleri 43-48 Dikkat Setleri 49-54 Oyunlar 55-60 YÜKSEK BAŞARI İÇİN; Benego

Detaylı

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir.

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir. Değerli Anne ve Babalar, Anne-baba olarak ders seçimi aşamasında etkimiz ne kadar olmalı?, Çocuğumun ilgi ve yeteneklerini nasıl belirlerim?, Çocuğuma uygun meslek grupları nelerdir?, ve Ders seçimi sürecinde

Detaylı

Öğrenme stilleri görsel, işitsel ve dokunsal olmak üzere 3 gruba ayrılır.

Öğrenme stilleri görsel, işitsel ve dokunsal olmak üzere 3 gruba ayrılır. ÖĞRENME STILLERI ÖĞRENME STILI NEDIR? Öğrenme stilleri her bir öğrencinin yeni ve zor bilgiyi öğrenmeye hazırlanırken, öğrenirken ve hatırlarken farklı ve kendine özgü yollar kullanmasıdır. Her öğrencinin

Detaylı

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE Eğitim Koçluğu Sertifika programı öğrencilerin okul, aile ve özel yaşamındaki

Detaylı

ORTAOKUL RAPORU. www.benego.com.tr

ORTAOKUL RAPORU. www.benego.com.tr ORTAOKUL RAPORU www.benego.com.tr ORTAOKUL RAPORU Bu rapor 5C- DURUKAN ARSLAN için hazırlanmıştır. BENEGO EĞİTİM DANIŞMANLIK Bahçelievler Mah. Talatpaşa Cad. Ali Reşat Paşa Sk. No:10/A Bahçelievler - İSTANBUL

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

Yayın tarihi: 10 Kasım 2007, Cumartesi Web adresi: http://www.sabah.com.tr/dosya_4131.htm

Yayın tarihi: 10 Kasım 2007, Cumartesi Web adresi: http://www.sabah.com.tr/dosya_4131.htm Öğrenme Stilleri Modeli'nin mucidi Prof. Dr. Rita Dunn'a göre kolay öğrenmeleri için çocuklara düşünme biçimlerine göre farklı teknikler uygulamak gerekiyor. Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir? Çocuğunuzun

Detaylı

MESLEKİ EĞİLİMİ TANIMA ENVANTERİ (METE)

MESLEKİ EĞİLİMİ TANIMA ENVANTERİ (METE) MESLEKİ EĞİLİMİ TANIMA ENVANTERİ (METE) MESLEKİ EĞİLİMİ TANIMA ENVANTERİ YÖNERGE Bu envanter meslek, alan ve dal seçimi konusunda tercihlerinizi ve eğiliminizi belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Vereceğiniz

Detaylı

ÖĞRENCİ KARNESİ ÖĞRENME YOLU-20 ANALİZ GÖRSEL ÖĞRENME

ÖĞRENCİ KARNESİ ÖĞRENME YOLU-20 ANALİZ GÖRSEL ÖĞRENME ÖĞRENME YOLU- ALEYNA AKBAŞ H 8,00.BÖLÜM: İŞİTSEL YOL 6,00.BÖLÜM: KİNESTETİK YOL,00 ÖĞRENME YOLU- 9 ASLI ŞİRİN KUŞDİL H,00.BÖLÜM: İŞİTSEL YOL,00.BÖLÜM: KİNESTETİK YOL 8,00 KİNESTETİK (BEDENSEL) ÖĞRENME

Detaylı

PYP VELİ MEKTUBU 4. SINIF PRIMARY YEARS PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SORGULAMA HATLARI ÖĞRENEN PROFİLLERİ

PYP VELİ MEKTUBU 4. SINIF PRIMARY YEARS PROGRAMME EĞİTMEN KOLEJİ SORGULAMA HATLARI ÖĞRENEN PROFİLLERİ PYP VELİ MEKTUBU 4. SINIF DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA : KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARI ÜNİTENİN UYGULAMA SÜRESİ : 10 Aralık 2018 18 Ocak 2019 ANA FİKİR : FARKLI YAZI TÜRLERİ VE İLETİŞİM ŞEKİLLERİ İLE KENDİMİZ İFADE

Detaylı

DEHB GÜNLÜK YAŞAM KAOS HALİNE GELDİĞİNDE

DEHB GÜNLÜK YAŞAM KAOS HALİNE GELDİĞİNDE Tiedot turkiksi DEHB GÜNLÜK YAŞAM KAOS HALİNE GELDİĞİNDE Çocukların oturup konsantre olmakta ve dürtülerini kontrol etmekte zorlanmaları normaldir. Ancak DEHB li (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu)

Detaylı

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 1

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 1 Çoklu Zekâ Teorisi k 1 ğitimciler İçin Çoklu Zekâ nvanteri eğerli ğitimci: Lütfen envanterdeki her bir önerme için, söz konusu önermede ifade edilen davranışın size ne derece uyup uymadığını aşağıdaki

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİMDALI İLKÖĞRETİM PROGRAM SINIF ÖĞRETMENLİĞİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİMDALI İLKÖĞRETİM PROGRAM SINIF ÖĞRETMENLİĞİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİMDALI İLKÖĞRETİM PROGRAM SINIF ÖĞRETMENLİĞİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR HAZIRLAYAN KEMAL ÖZDEMİR 201291321308 KÜTAHYA@2012 Konu: Türkçe

Detaylı

DEHB GÜNLÜK YAŞAM KAOS HALİNE GELDİĞİNDE

DEHB GÜNLÜK YAŞAM KAOS HALİNE GELDİĞİNDE Information på turkiska DEHB GÜNLÜK YAŞAM KAOS HALİNE GELDİĞİNDE Çocukların oturup konsantre olmakta ve dürtülerini kontrol etmekte zorlanmaları normaldir. Ancak DEHB li (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

4-6 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ GELİŞİM ALANLARI 1- PSİKOMOTOR GELİŞİM 2- SOSYAL-DUYGUSAL GELİŞİM 3-ZİHİNSEL ALAN VE DİL GELİŞİMİ

4-6 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ GELİŞİM ALANLARI 1- PSİKOMOTOR GELİŞİM 2- SOSYAL-DUYGUSAL GELİŞİM 3-ZİHİNSEL ALAN VE DİL GELİŞİMİ 4-6 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ GELİŞİM ALANLARI 1- PSİKOMOTOR GELİŞİM 2-3-ZİHİNSEL ALAN VE DİL GELİŞİMİ 4-4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNUZ NELER YAPABİLİR? PSİKOMOTOR GELİŞİM Top oyunlarında iyice ustalaşmıştır..

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KAZANIM VE GÖSTERGELER

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI Akademik Başarının Artırılması Verimli ders çalışma programı Çalışmayı sürdürmek Zihnin dağılmasını önlemek Çalışma ortamına ilişkin düzenlemeler

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM?

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? 1. Planlarınızı Paylaşın: Düzenli olarak yaptığınız aile toplantılarında, çocuğunuza model rolünde bir ebeveyn olarak kendi planlarınızdan bahsedin. Planlı olunduğu

Detaylı

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ MESLEK SEÇİM TESTİ Nedir? Meslek Seçim Testi, öğrencilerin kişilik özelliklerini tanıyarak, kendi kişiliğine uygun daha doğru ve güvenilir meslek seçiminde bulunmalarına yardımcı

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 6. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ OKUMA KÜLTÜRÜ (5 EYLÜL - 21 EKİM) - Konuşmacının sözünü kesmeden sabır ve saygıyla dinler. - Başkalarını rahatsız etmeden dinler/izler. - Dinleme/izleme yöntem ve tekniklerini

Detaylı

NİÇİN İLETİŞİM KURARIZ?

NİÇİN İLETİŞİM KURARIZ? İletişim, duygu, düşünce veya bilgilerin söz, yazı, hareket ve görüntü aracılığıyla başkalarına aktarılmasıdır. Doğduğumuz andan itibaren çevremizle iletişim içerisine gireriz. Duygu ve düşüncelerimizi

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu na hoş geldiniz.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu na hoş geldiniz. ÖĞRENCİ KİTAPÇIĞI İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÜKSEK LİSANS İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 2012-2013 1 Sevgili Öğrenciler; İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu na

Detaylı

Ailede Etkili İletişim = Sağlıklı bir Ruh Sağlığı

Ailede Etkili İletişim = Sağlıklı bir Ruh Sağlığı Ailede Etkili İletişim = Sağlıklı bir Ruh Sağlığı Bu ayki bültenimizi oluştururken Ailede Etkili İletişim ile çok geniş, popüler ve bir o kadar da önemli bir konuya değinmek istedik. İletişimin sözlük

Detaylı

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası Kelime bilgimin büyük bir miktarını düzenli olarak İngilizce okumaya borçluyum ve biliyorsun ki kelime bilmek akıcı İngilizce konuşma yolundaki en büyük engellerden biri =) O yüzden eğer İngilizce okumuyorsan,

Detaylı

1) İngilizce Öğrenmeyi Ders Çalışmak Olarak Görmek

1) İngilizce Öğrenmeyi Ders Çalışmak Olarak Görmek 1) İngilizce Öğrenmeyi Ders Çalışmak Olarak Görmek İngilizce öğrenilememesinin ilk ve en büyük sebeplerinden birisi, İngilizce öğrenmeyi ders çalışmak olarak görmek. Çoğu zaman İngilizce iş hayatında başarılı

Detaylı

www.konusmakulubu.net Neden Konuşma Kulübü? Pek çok insan İngilizce ile ilgili anlıyorum ama konuşamıyorum ifadesini çokça kullanır. Bu durum insanların eğitim hayatından, iş hayatına hatta sosyal hayatına

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME, uygun yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenme amacını gerçekleştirmektir. ETKİLİ ÖĞRENME İÇİN, Zamanı planlama, Çalışma ortamı düzenleme, Etkili okuma, Etkili

Detaylı

ÖN ERGENLİK DÖNEMİ. Siz de Çocuktunuz. Sizde Ergendiniz

ÖN ERGENLİK DÖNEMİ. Siz de Çocuktunuz. Sizde Ergendiniz ÖN ERGENLİK DÖNEMİ Siz de Çocuktunuz Sizde Ergendiniz Çocuğum; Çok alıngan,derslerine olan ilgisi de azaldı. Son zamanlarda çok sinirli,her dediğime bağırarak cevap veriyor. Ve benzeri düşünceler içinde

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları günlük bakımcıya veya kreşe gidecek olan vede başlamış olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 9-14 aylık çocuklar hakkında durum ve

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI: 1 ANASINIFI I. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Kim Olduğumuz SÜRE: 22.09.2014-31.10.2014 ANA FİKİR: Fiziksel özelliklerimi ve ilgi alanlarımı bilmek kendimi tanımamı sağlar.

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, PYP programımız çerçevesinde Yuvamda Mutluyum ünitesinde, İnsanların ve hayvanların kendilerine

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 ( Bu mektup 10 Şubat 2014-11 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 2.TEMAMIZ :BENİM EŞSİZ

Detaylı

OYUN VE ÇOCUK. -Çocuğun iç dünyasını anlayabilmek. -Çocuğun olayları anlamasına yardım etmek. -Çocuğa olaylarla baş etme becerileri kazandırmak

OYUN VE ÇOCUK. -Çocuğun iç dünyasını anlayabilmek. -Çocuğun olayları anlamasına yardım etmek. -Çocuğa olaylarla baş etme becerileri kazandırmak OYUN VE ÇOCUK Oyun oynamak çocukluk çağına özgü psikolojik, fizyolojik ve sosyal içerikli bir olgudur. Oyun hem zihinsel gelişimin aynası olan hem sosyal becerilerin öğrenildiği hem de duygusal boşalımın

Detaylı

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR)

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) . İLKOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI TÜRKÇE DERSİ KABA DEĞERLENDİRME ARACI KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemek için hazırlık yapar. 2. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır.

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU. Psikolojik Danışma & Rehberlik

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU. Psikolojik Danışma & Rehberlik İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU Psikolojik Danışma & Rehberlik 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemini bitirmek üzereyiz. Yarıyıl tatilinin çocuklar için hem dinlendirici, hem keyifli, aynı zamanda

Detaylı

FMV Özel Erenköy Işık İlkokulu. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi. Bülten No: 1 4. Sınıflar Kasım 2014

FMV Özel Erenköy Işık İlkokulu. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi. Bülten No: 1 4. Sınıflar Kasım 2014 ANNE BABA REHBERİ FMV Özel Erenköy Işık İlkokulu ÖĞRENME STİLLERİ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi Bülten No: 1 4. Sınıflar Kasım 2014 Bir öğrencinin etkili ve verimli ders çalışma sistemini

Detaylı

ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ

ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ Ana - babaların çocukla olan iletişimi; çocuğun gelişmesini belirlemede etkilidir. Davranış ve karakteri etkiler. Vicdan

Detaylı

*Öğrenme, öğrencilerin fikri katılımını ve uygulamasını gerektirir. *Kendi başına açıklama ve gösterim, Uzun süreli öğrenmeyi sağlamaz.

*Öğrenme, öğrencilerin fikri katılımını ve uygulamasını gerektirir. *Kendi başına açıklama ve gösterim, Uzun süreli öğrenmeyi sağlamaz. *Öğrenme, öğrencilerin fikri katılımını ve uygulamasını gerektirir. *Kendi başına açıklama ve gösterim, Uzun süreli öğrenmeyi sağlamaz. Aktif öğrenme bunu sağlamaktadır. 2 ÖĞRENME NEDEN AKTİF OLMALIDIR?

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI 2017-2018 CEFR seviyesi: A2 Ders Programı: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler, her gün 4 saat olmak üzere haftanın beş günü İngilizce eğitimi almaktadırlar.

Detaylı

4. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

4. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 4. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ TEMALAR 1. TEMA: BİREY VE TOPLUM 2. TEMA: DEĞERLERİMİZ 3. TEMA: ATATÜRK 4. TEMA: ÜRETİM-TÜKETİM VE VERİMLİLİK 5. TEMA: SAĞLIK VE ÇEVRE 6. TEMA: YENİLİKLER VE GELİŞME 7. TEMA:

Detaylı

Dinleme Kuralları. 1. Aşağıda verilen cümlelerden hangisi doğrudur?

Dinleme Kuralları. 1. Aşağıda verilen cümlelerden hangisi doğrudur? 1. SINIF Dinleme Kuralları TEST-1 1. Aşağıda verilen cümlelerden hangisi doğrudur? A) Dinleme sırasında müzik dinleyebiliriz. Dinleme için hazırlık yapmalıyız. C) Dinleme sırasında resim yapabiliriz. 2.

Detaylı

GENEL İNGİLİZCE PROGRAMI AVRUPA DİL PORTFOLYOSU

GENEL İNGİLİZCE PROGRAMI AVRUPA DİL PORTFOLYOSU GENEL İNGİLİZCE PROGRAMI Bu programda okuma, yazma, dinleme, gramer ve konuşma yetilerinizi geliştirerek 6-8-10 kişilik Grup Eğitimi konseptinde İngilizceye yönelik tüm detayları alabilir, Özel (Birebir)

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

DİN EĞİTİMİ - 7. Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI.

DİN EĞİTİMİ - 7. Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI. DİN EĞİTİMİ - 7 Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI mismailbagdatli@yahoo.com Öğretim Yöntemleri Eğitim tarihimiz boyunca klasik yöntemler başarı ile uygulanmıştır. Günümüzde de uygulanmaya devam edecektir.

Detaylı

DBE ÖĞRENME STİLLERİ ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO. Eddie Van Halen

DBE ÖĞRENME STİLLERİ ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO. Eddie Van Halen DBE ÖĞRENME STİLLERİ ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO 1294142 Geliştirme - Güncelleme Tarihi: 2009-2015 Versiyon 2 GİRİŞ DBE ÖĞRENME STİLLERİ ENVANTERİ NEDİR? DBE Öğrenme

Detaylı

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu FIRST DİSCOVERİES SEVİYESİNE HOŞ GELDİNİZ FIRST DISCOVERIES-BAŞLANGIÇ First Discoveries, seviyesine ulaşmak için ComLearning Online English ana sayfasından

Detaylı

0 yaştan itibaren. Sıcak ve sakin bir ses ile konuşabilirsin ve şarkı söyleyebilirsin. "Bebek kelimeleri" yerine, gerçek kelimeleri kullanabilirsin

0 yaştan itibaren. Sıcak ve sakin bir ses ile konuşabilirsin ve şarkı söyleyebilirsin. Bebek kelimeleri yerine, gerçek kelimeleri kullanabilirsin 0 yaştan itibaren 1. Bebeğinle konuş Yeni doğmuş bir bebek dilini öğrenmeye başlar. Bu nedenle, bebeğiniz uyanıkken, onunla konuşmaya çokça özen gösterin. Bebeğinle konuşurken bunları yapabilirsin: Sıcak

Detaylı

ÖĞRETMEN ESRA AKKAYA 3-6 YAŞ ÇOCUK GELİŞİM DÖNEMLERİ VELİ EĞİTİMİ NOTLARI. 3 Yaş Çocuğuna Yaklaşım Nasıl Olmalı?

ÖĞRETMEN ESRA AKKAYA 3-6 YAŞ ÇOCUK GELİŞİM DÖNEMLERİ VELİ EĞİTİMİ NOTLARI. 3 Yaş Çocuğuna Yaklaşım Nasıl Olmalı? 3 Yaş Çocuğuna Yaklaşım Nasıl Olmalı? 3 yaşındaki çocuk elinden gelse dünyayı keşfetmeye çalışır. Kırılabilecek şeyleri kırmaya, kalemlerle bir yerleri çiz meye ihtiyacı vardır. Buna göre bir oda veya

Detaylı

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ Okul Adı : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU Tarih : MAYIS AYI Yaş Grubu (Ay) : 36-66 AY Öğretmen Adı : AYLAR MAYIS

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 1. TEMA: BİREY VE TOPLUM 2. TEMA: ATATÜRK 3. TEMA: DEĞERLERİMİZ 4. TEMA: DÜNYAMIZ VE UZAY 5. TEMA: ÜRETİM TÜKETİM VE VERİMLİLİK 6. TEMA: SAĞLIK VE ÇEVRE 7. TEMA: GÜZEL ÜLKEM

Detaylı

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2 1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMASI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER Anne, baba ve öğretmenlerin öğrenciden genel beklentisi, onların "derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın

Detaylı

TÜM BİLGİLER KESİNLİKLE GİZLİ TUTULACAKTIR. Anketi Nasıl Dolduracaksınız? LÜTFEN AŞAĞIDAKİ HİÇBİR İFADEYİ BOŞ BIRAKMAYINIZ. İsim:... Cinsiyet:...

TÜM BİLGİLER KESİNLİKLE GİZLİ TUTULACAKTIR. Anketi Nasıl Dolduracaksınız? LÜTFEN AŞAĞIDAKİ HİÇBİR İFADEYİ BOŞ BIRAKMAYINIZ. İsim:... Cinsiyet:... OA TÜM BİLGİLER KESİNLİKLE GİZLİ TUTULACAKTIR İsim:... Cinsiyet:... Doğum Tarihi:... Bugünün Tarihi:... Anketi Nasıl Dolduracaksınız? Aşağıda bazı ifadelerin listesi bulunmaktadır. Lütfen her ifadeyi çok

Detaylı

Ev yaşantınızda farklı diller bir arada mı kullanılıyor? Bundan çocuğunuz da faydalanır!

Ev yaşantınızda farklı diller bir arada mı kullanılıyor? Bundan çocuğunuz da faydalanır! Ev yaşantınızda farklı diller bir arada mı kullanılıyor? Bundan çocuğunuz da faydalanır! Farklı dillerin kullanıldığı ortamda çocuk yetiştirme tavsiyeleri Farklı dillerin bir arada kullanıldığı ortamda

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, Sizlerin eğitim öğretim sürecimizde yapılan çok yönlü çalışmalar konusunda bilgi sahibi olmanızın

Detaylı

SORUMLULUK Değerli Velilerimiz, Sorumluluk Nedir? Sorumluluk Sahibi Bireyler;

SORUMLULUK Değerli Velilerimiz, Sorumluluk Nedir? Sorumluluk Sahibi Bireyler; SORUMLULUK "Bir meselenin tartışmasına katılan kimse düşündüğünü, kanaatini açık söylemeli, yaptıklarını da kendi namına yapmalı, yaptığının sorumluluğunu da kendi üzerine almalıdır". M.K.ATATÜRK Değerli

Detaylı

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ Eğitim içeriği Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği Eğitim ve Sınav Komisyonu

Detaylı

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları;

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları; NEDEN ÇiZGi OKULLARI Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü Çünkü Çizgi Okulları; Özgün çizgisiyle bireyselleştirilmiş eğitim programı uygulayan bir okuldur. Öğrenci kalabalıkta kaybolmaz. Başarı için bütün

Detaylı

İletişimin Bileşenleri

İletişimin Bileşenleri Düşünce, bilgi ve duyguların; sözcük, yazı ve resim gibi semboller kullanarak anlaşılır hale getirilmesi, paylaşılması ve etkileşim sağlanmasıdır. İletişim Sürecinde; Dönüt (feedback) sağlanamıyorsa iletişim

Detaylı

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ FEN VE DOĞA ETKİNLİĞİ DRAMA Araştırma ve problem çözme becerilerini Arkadaş ilişkilerini geliştirmek,akıcı geliştirmek konuşmalarını kendine güvenmelerini - Öğrenmeyi

Detaylı

MIT İLKOKUL YETENEK ve SIRALAMA TESTİ

MIT İLKOKUL YETENEK ve SIRALAMA TESTİ 2085462 MIT İLKOKUL YETENEK ve SIRALAMA TESTİ Ahmet Mehmet En Büyük Yetenek BÖLÜM I: YETENEK ve İLGİ SIRALAMA GRAFİĞİ BÖLÜM II: YETENEK ve İLGİ SIRALAMA TABLOSU YETENEK ALANLARI YETENEK İLGİ Sözde-Dil

Detaylı

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK 4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI B İ R E Y V E T O P L U M EYLÜL EYLÜL 19-23 EYLÜL (1. Hafta) 1. TEMA 26-30 EYLÜL (2. Hafta) GÖRSEL GÖRSEL Dinleme kurallarını uygulama: 1 Dinlediğini anlama: 1, 3, Konuşma kurallarını uygulama: 1, 2, 3,

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ Değerli Velilerimiz, REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ Öğrenme stili yaşamımızın her anında ve her boyutunda davranışlarımızı etkiler. Öğrenme stilleri her öğrencinin yeni ve zor bir bilgiyi öğrenirken

Detaylı

TEST: Nasıl Daha Verimli Öğrendiğinizi Biliyor musunuz?

TEST: Nasıl Daha Verimli Öğrendiğinizi Biliyor musunuz? Nasıl öğrendiğinizi biliyor musunuz? Ve ne kadar verimli öğrendiğinizi İşte bu test ile ne kadar verimli bir öğrenmeye sahip olduğunuzu anlayacaksınız, eksikliklerinizi tespit edeceksiniz. Haydi iş başına.

Detaylı

2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 6 da ARALIK AYI 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. sayfa

2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 6 da ARALIK AYI 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. sayfa ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 6 da ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ Sınıflarımızda "Duygularımı Tanıyorum" etkinliğini uyguladık. Etkinlikte öğrencilerimizin

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

KENDİNİZİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ? (JOHARİ PENCERESİ)

KENDİNİZİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ? (JOHARİ PENCERESİ) KENDİNİZİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ? (JOHARİ PENCERESİ) Bu çalışma, kendiniz hakkındaki görüşünüzü belirtmeniz için hazırlanmıştır. Görüşünüzü gerçeği açıklayacak biçimde, sorular üzerinde uzun boylu düşünmeden

Detaylı