ÖZEL VEGA OKULLARI 5 YAŞ UÇAN BALONLAR SINIFI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZEL VEGA OKULLARI 5 YAŞ UÇAN BALONLAR SINIFI"

Transkript

1 ÖZEL VEGA OKULLARI 5 YAŞ UÇAN BALONLAR SINIFI DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Zamanda ve Mekânda Yerimiz: Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri, arkadaşları, toplukları ve kültürleri içeren insan ilişkileri, haklar ve sorumluluklar, insan olmanın anlamı. ANA FİKİR: Gittiğim yerlerin tarihi ile ilgili yeni şeyler öğrenirim. KONU BAŞLIĞI: Benim Yolculuğum SORGULAMA HATLARI: 1) Yaşadığım yerin tarihi ve turistik yerleri. 2) Gittiğim yerlerin tarihi ve turistik yerleri. 3) Gitmek istediğim yerlerin tarihi ve turistik yerleri. TARİH: 02 Kasım - 11 Aralık eğitim-öğretim yılında Uçan Balonlar sınıfı ile Zaman ve Mekânda Yerimiz Bilgi Temasında Benim Yolculuğum konu başlığı altında Gittiğim yerlerin tarihi ile ilgili yeni şeyler öğrenirim. ana fikrine ulaşmak için sorgulama planımızı hazırladık.

2 İlk Sorgulama maddesi olan Yaşadığım yerin tarihi ve turistik yerleri ile ilgili sınıf çalışmalarına başlarken İstanbul un Tarihi ve turistik yerleri hakkında hazırlanan bir slayt izledik. Birçok tarihi ve turistik yer hakkında ön bilgi sahibi olduktan sonra bu yerler hakkında sohbet ettik. Ön bilgilendirme etkinliklerinden sonra Ne biliyorum? ve Ne öğrenmek istiyorum? sorularına yanıt veren öğrencilerimiz ünite boyunca öğrenmeleri için meraklarını soruları ile belli ettiler. Sınıfımızda bulunan kaynak kitapları bilgi edinmek, görsel okumamızı geliştirmek ve araştırma becerilerimizi zenginleştirmek için inceledik. Konuyla ilgili bilgi birikimimizden sonra; merak ettiğimiz yerleri daha detaylı inceledik ve ilk olarak Boğaziçi Köprüsünün nasıl inşa edildiği ile ilgili video izleyerek ve tarihi hakkında bilgileri araştırarak merakımızı arttırdık. Öğrencilerimizle Boğaz Köprüsü yapacağımız ile ilgili sohbet ederek hangi malzemeleri kullanacağımız ve nasıl yapacağımız hakkında bir sonuca vararak çalışmamızı karton, ip, boya, kullanarak tamamladık. Yapmış olduğumuz Boğaziçi Köprüsünü sergiledik.

3 Galata Kulesi hakkında araştırma yaparak, resimlerini inceleyerek, kaynak kitaplarını görsel okuma yaparak merakımızı arttırdık. Galata Kulesinin maketini yapmaya karar verdik. Nasıl yapacağımız hakkında beyin fırtınası yaptık. Çeşitli malzemeler kullanarak maketimizi tamamladık; sergi alanına sergilenmesi amacıyla koyduk Öğrencilerimiz öğrendiklerini aileleriyle paylaştılar ve öğrenmeye açık olduklarını bu davranışlarıyla kanıtladılar. Bu sorgulama ünitemize denk gelen 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü ve Atatürk haftası için öğrencilerimizle birlikte çelenk hazırladık. Ulu Önder Mustafa Kemal

4 Atatürk ü sevgi ve saygıyla andık. Atatürk haftası için hazırlanan etkinliklere katıldık. İstanbul un tarihi yerleri hakkında biraz daha araştırma yaptık, konu ile ilgili video izledik. Bizi meraklandıran birkaç yer hakkında daha fikir alış verişinde bulunduk ve araştırdığımız yerleri görsel kaynaklarla yaptıkları resimleri ilişkilendirmiş oldular. Dolmabahçe Sarayı, Kız Kulesi, Yerebatan Sarnıç ı gibi tarihi yerleri resimledikten sonra sergiledik. Tarihi yerler hakkında bilgi birikimi yaptıktan sonra bu yapıları kimler yapıyor? Yapan kişiler nasıl adlandırılıyor? Gibi soruları birbirimizle fikir alış verişi yaparak sohbet halinde konuştuk. Mimarlar nasıl çizim yaparlar? konusunuda beyin fırtınası yaparak öğrendiler. Bizde mimar olsak ne yapardık? Sorusunu kendimize sorduk ve bu çalışmayı resimledik.

5 Küçük mimarlar çalışmalarına artık materyallerle devam ettiler. Yaratıcılıklarını, el ve düşünme becerilerini kullanarak kendi tasarladıkları çalışmaları büyük uğraşlar sonunda yapmış oldular. Öğrencilerimiz bu çalışma sonunda düşünme becerilerini yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirmiş oldular. Yapılan bu çalışmaları sergi alanına koyarak sergilemeyi unutmadık. Mimarlık çalışmalarımızı kil hamuru ile de deneyimlemek istedik. Kil hamuru kullanarak farklı yerler tasarladık ve uyguladık.

6 Bu çalışmalar sonunda öğrencilerimiz ilk sorgulama maddemizi içselleştirerek düşünme becerilerini geliştirdiler meraklarını ve bilgi birikimlerini arttırdılar. İkinci sorgulama maddemiz olan Gittiğim yerlerin tarihi ve turistik yerleri hakkında eve bir ön hazırlık çalışması verilerek öğrencilerimizin gittikleri herhangi bir turistik yerin fotoğrafının getirilmesini istedik. Öğrencilerimiz getirdikleri fotoğrafları anlatarak ön bilgilerini birbirleriyle paylaştılar. Tahtada fotoğraflarla kavram haritası hazırladılar. Sınıfımıza getirilen fotoğraflar anlatıldıktan sonra ön birikimimiz ile beyin fırtınası yaparak sınıfımızda gittiğimiz yerler adlı bir poster hazırladık. Öğrencilerimiz gittikleri yerler hakkında bilgilerini birbirlerine anlatırken çok keyifli zaman geçirdiler ve görsel hafızalarında olanları pekiştirip bilgilerini paylaştılar. Kaynak videoları izleyerek Türkiye nin turistik yerleri hakkında bilgiler öğrenmiş olduk. Bu bilgileri görsel hafızamıza kayıt etmiş olduk. Gittiğimiz yerleri resimledik. Panomuza asarak birbirimizle paylaştık.

7

8 Zaman ve Mekanda Yerimiz bilgi temasında Miniatürk gezisi düzenledik. Birinci sorgulama maddemizde öğrendiğimiz yerleri gördükleri için ve aileleriyle beraber gittikleri yerleri gördükleri için öğrencilerimiz çok heyecanlıydılar. Gözlemlediğimiz her yapıyı görsel hafızamızda olan yerlerle ve daha önce gittiğimiz veya sınıfımızda izlediğimiz kaynak videolarla pekiştirmiş olduk. Gezi sonunda incelediğimiz her yapı hakkında bilgilerimizi görsel hafızamıza kayıt etmiş olduk. Gezi sonunda Türkiye nin tarihi ve turistik yerlerini öğrendik. İlk ve ikinci sorgulama maddelerimiz hakkında öğrendiğimiz bilgileri pekiştirdik. Daha sonra sınıfımızda seyahat hakkında beyin fırtınası yaptık. Seyahate giderken neler yapılır? Nasıl hazırlanılır? Gibi sorulara cevap aradık. Seyahate giderken yanımıza neler alınır? Sorusunu sohbet ederek cevapladıktan sonra konu ile ilgili seyahate giderken yanımıza neler almalıyız? Listesi hazırladık. Hazırladığımız listeyi öğrencilerimiz birlikte neden bunlar gerekli? Sorusuyla beyin fırtınası yaparak düşünme becerilerini geliştirdiler. Ev çalışması olarak verilen boş ayakkabı kutularıyla kendi yaratıcılıklarını kullanarak valiz tasarladılar. Bu valizleri istedikleri gibi dekore ettiler. Hazırladığımız valizlerle otobüste yolculuk nasıl yapılır? draması yaparak yolculuğa çıkarken neler yapmamız gerektiğini yaşayarak deneyimlemiş olduk. Öğrendiğimiz bilgileri kavramış ve gerçek deneyimlerimizle pekiştirmiş olduk.

9 Son sorgulama maddemiz olan gitmek istediğim yerlerin tarihi ve turistikleri hakkında Ne biliyorum? ve Ne öğrenmek istiyorum? sorularına yanıt veren öğrencilerimiz ünite sorularıyla meraklandıklarını belli ettiler. Dünyanın tarihi yerleri hakkında olan kaynak videoyu izledik. Yurt dışına çıkan öğrencilerimiz gittikleri yerleri anlatarak bilgilerini paylaştılar. Yaptığımız çalışmalar sonunda merak ettiğimiz yerler doğrultusunda son sorgulama maddemizi işledik. Merak ettikleri ülkelerin haritada konumlarını, bayraklarını, yiyeceklerini, yiyecekleri ve oraya özgü olan özelliklerini öğrendiler. Öğrendikleri ülkeler hakkında poster ve afiş hazırladılar.

10 Hazırlamış olduğumuz afiş ve posterleri panomuzda sergilemeyi unutmadık. Konumuzla ilgili kaynak videoları izleyerek görsel hafızamıza kayıt etmiş ve bilgilerimizi arttırmış oldu. İtalya da ki Pizza kulesi izlemiş olduğumuz kaynak videolarda bizi çok meraklandırdı. Bu konuyu araştırma becerilerimizi kullanarak araştırdık bilgi birikimi sağladık görsellerimizi pekiştirdik. El becerilerimizi kullanarak kendi Pizza Kulelerimizi yaptık. Ünitemizle ilgili kaynak kitapları inceleyerek bilgi birikimimizi arttırdık. Hem görsel hem de anlatım yoluyla bilgilerimizi pekiştirdik. İtalya nın ünlü yemeği olan pizza ile tam, yarım, çeyrek ve dilim çalışmaları yaptık.

11 Sorgulama maddemizi ve bilgi temamızı son olarak en çok merak ettiğimiz Mısır Ülkesini inceledik. Haritada ki konumunu bayrağını ve tarihi yerlerini araştırdık. Kaynak kitaplar, videolar ve görsel resimlerle bilgi sahibi olduk. Mısır piramitleri hakkında araştırmalarımızı tamamladıktan sonra Mısır Piramitlerinin maketini yapmayı unutmadık. Görsel hafızamızı ve düşünme becerilerimizi kullanarak nasıl yapacağımız hakkında fikir alış verişi yaptık. Malzeme olarak karton kum kullanmaya karar verdik. El becerilerimizi kullanarak Mısır piramitlerimizi tamamladık. Süt kutularını biriktirerek bunlarla nasıl piramit yapılır? Dedik. Biraz düşündük ve uygulamaya karar verdik.

12 Tüm sorgulama maddelerini merak, şevk ve bilgi birikimimizle bitirmiş olduk ENGLISH Dear Parents, Our second month has come and gone. Flying balloons class is more familiar with our classroom rules and routines now. We start our morning lessons with our Good Morning song once the song finishes Fifi joins us and says hello to all the students Good morning individually and they have to say it back to Fifi. Than we continue with the day of the week and the weather chart. Circle time we revise our colours, seasons and numbers up to 50. Our topics for this month was body parts, transportation and what s around us (still continuing). With our body parts we learned our face parts eyes, nose, mouth, ear and legs and arms. To review what they have learnt with these lessons we made a classroom scarecrow from cardboard, eyes and mouth from bottle caps, hair from shredded paper and patches for his outfit from sparkly cardboard. Students had to work with in groups of four to put the scarecrow together, they negotiated who would glue, who would cut and who would put it together. We also practiced body parts with head and shoulders song, they enjoyed doing the actions with the song.

13

14 With our transportation topic we learnt different kinds of transportation car, bus, train, airplane, helicopter, truck and air balloon. We talked about different kinds of transportation and we discussed how everyone gets to school and goes to places using transportation. To review what they have learnt all the students drew what they would like to use for transportation. Reviewing which transportation they have learnt with our homework cards, they cut out and coloured all kinds of transportation at home and brought it back to school. We played show me game with them to check their knowledge.

15 What we see around us is our new topic in our workbooks, new vocabulary we learnt are hill, lake, tree and flower. The game we played to make learning fun is saying the new word they learnt and sticking the flashcards to the right place on the board.

16 Our new vocabulary recently is small and big. So played a game of tell me who is small and who is big? They had to come to the board in groups of two and the other students would point to small first and big secondly. Practicing new vocabulary while playing with play dough.

17 Getting creative with play dough and learning different vocabulary. Students love free play time and making lots of different things from lego s and the best part is seeing their happiness of success Counting is lots of with our numbers song.

18 MÜZİK Anaokulu 5 yaş gruplarımız: Yıldızlar ve Uçan balonlar sınıfları ile sorgulama maddeleri doğrultusunda öğrencilerin gittikleri mekânlarla ilgili müzik dersinde rond çalışmaları yapıldı. A-B-A-C-A-D formunun farkına varan öğrencilerimiz Pazara Gidelim isimli parçayı çalıştılar. Bu çalışmayı yaparken çocukların ses ve hareket uyumlulukları; drama yetenekleri ön plana çıkarıldı. Çeşitli müzik türlerini deneme fırsatı bulan öğrenciler grup çalışması deneyimini müzik dersinde uyguladılar

19 BEDEN EĞİTİMİ Beden Eğitimi derslerinde 5 yaş ile trambolin de zıplama, engel üzerinden atlama çalışmaları yapılmış ve fiziksel anlamda farklı parkurlar kurularak öğrencilerin deneyimlemeleri sağlanmıştır. Hayvan taklitleri yaptırılarak (ayı, solucan, topal köpek) hem eğlenmeleri hem de yarışmaları yapılarak sportif anlamda da keyif almaları sağlanmıştır.

20 GÖRSEL SANATLAR 5 Yaş görsel sanatlar dersinde Van Gogh eserlerini inceledik. Eserlerinden Van Gogh odası tablosu çalışmasını pastel boya ile boyadılar. Ayrıca çanta tasarlayıp keçeli kalemle renklendirdiler.

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri,

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri, 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ: Düşünceleri duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını

Detaylı

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:HATİCE DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 13.10.2014-17.10.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI. ANA FİKİR: Vücudumu tanıyorum. Sağlığımı korumak için nelere dikkat etmem gerektiğini biliyorum.

ÖZEL VEGA OKULLARI. ANA FİKİR: Vücudumu tanıyorum. Sağlığımı korumak için nelere dikkat etmem gerektiğini biliyorum. ÖZEL VEGA OKULLARI KİM OLDUĞUMUZ: Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri, arkadaşları, toplukları ve kültürleri içeren insan

Detaylı

8.SINIFLARA 2. TEOG ÖNCESİ MOTİVASYON ÇALIŞMASI

8.SINIFLARA 2. TEOG ÖNCESİ MOTİVASYON ÇALIŞMASI 8.SINIFLARA 2. TEOG ÖNCESİ MOTİVASYON ÇALIŞMASI 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak 2. TEOG Sınavı na sayılı günler kala TED Kayseri Koleji Vakfı Ortaokulu Rehber öğretmenimiz Zeliha AKSOY ATAŞCI tarafından

Detaylı

VEGA OKULLARI ANAOKULU HİKÂYE VE TASARIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMASI

VEGA OKULLARI ANAOKULU HİKÂYE VE TASARIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMASI VEGA OKULLARI ANAOKULU HİKÂYE VE TASARIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMASI KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade

Detaylı

VEGA OKULLARI 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AİLELER SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

VEGA OKULLARI 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AİLELER SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA VEGA OKULLARI 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AİLELER SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KİM OLDUĞUMUZ : Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KULELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul çalışanlarının eko okullar projesi hakkında bilgilendirilmesi

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Kasım Ayı ndan herkese Merhaba Sonbahar Mevsimi nin kendisini iyice hissettirmeye başladığı dopdolu bir Ekim Ayı nı geride bıraktık. Kasım Ayı nda yepyeni öğrenmelerin,

Detaylı

METEOROLOJİ SEMİNERİ

METEOROLOJİ SEMİNERİ METEOROLOJİ SEMİNERİ Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı nın ortak düzenlediği meteorolojik faaliyetler ve ürünlerinin tanıtımına ilişkin 5. ve 6. sınıf öğrenci ve öğretmenlerimize

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI ANAOKULU ALIŞVERİŞTEYİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMALARI

ÖZEL VEGA OKULLARI ANAOKULU ALIŞVERİŞTEYİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMALARI ÖZEL VEGA OKULLARI ANAOKULU ALIŞVERİŞTEYİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMALARI Kendimizi Organize Edebilme: İnsan yapısı sistemler ile toplulukların birbirleriyle olan bağlantıları hakkında

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI. ANA FİKİR: Gittiğim yerlerin tarihi ile ilgili yeni şeyler öğrenirim.

ÖZEL VEGA OKULLARI. ANA FİKİR: Gittiğim yerlerin tarihi ile ilgili yeni şeyler öğrenirim. ÖZEL VEGA OKULLARI DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA ZAMAN VE MEKANDA YERİMİZ Mekan ve zaman hakkında sorgulama; kişisel tarihimiz, evler ve seyahatler, insanlığın keşifleri, icatları ve göçleri, yerel ve küresel bakış

Detaylı

ÜNİTE: Kültür. TARİH: 10 Şubat 21 Mart 2014

ÜNİTE: Kültür. TARİH: 10 Şubat 21 Mart 2014 İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 4. SINIFLAR KÜLTÜR ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA: Kendimizi İfade Etme Yollarımız ANA FİKİR: Yetiştiğimiz kültür, bakış açımızı ve kendimizi ifade edişimizi biçimlendirir. ÜNİTE: Kültür

Detaylı

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi özcan DEMİREL 1750 Üniversiteler Yasası nın 2. maddesinde üniversiteler, fakülte, bölüm, kürsü ve benzeri kuruluşlarla hizmet birimlerinden oluşan özerkliğe ve kamu

Detaylı

Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi

Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi Ünite Planı Öğretmenin Adı, Soyadı Okulunun Adı Okulunun Bulunduğu Mahalle Okulun Bulunduğu İl Emine ÇELİKCİ Osmancık İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi Koyunbaba mahallesi ÇORUM Ünit Bilgisi Ünite Başlığı

Detaylı

My Year Manager is Sınıf Müdürüm. P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü

My Year Manager is Sınıf Müdürüm. P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü EMTRAS [Turkish] My Headteacher is Okul müdürüm My Year Manager is Sınıf Müdürüm My Form Tutor is Sınıf öğretmenim My Form is Sınıfım P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü I must bring in a T-shirt, shorts

Detaylı

VEGA OKULLARI 2.SINIF SAĞLIKLI BÜYÜYORUM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

VEGA OKULLARI 2.SINIF SAĞLIKLI BÜYÜYORUM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA VEGA OKULLARI 2.SINIF SAĞLIKLI BÜYÜYORUM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KİM OLDUĞUMUZ Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ V Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI DÜNYANIN HAREKETLERİ SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ Öğretim Yılı 1. SINIF

ÖZEL VEGA OKULLARI DÜNYANIN HAREKETLERİ SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ Öğretim Yılı 1. SINIF ÖZEL VEGA OKULLARI DÜNYANIN HAREKETLERİ SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ 2015-2016 Öğretim Yılı 1. SINIF BİLGİ TEMASI DÜNYA NIN İŞLEYİŞİ: Yer ve zaman hakkında sorgulama; kişisel tarihimiz, evler ve seyahatler,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU OCAK AYI ( ARI GRUBU ) BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU OCAK AYI ( ARI GRUBU ) BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU OCAK AYI ( ARI GRUBU ) BÜLTENİ NELER ÖĞRENDİK? * Efdal de değerler eğitiminde İŞ BİRLİĞİ ne devam ettik. * Zamanı öğreniyoruz, dün, bugün, yarın tablosunu zamana göre yeniliyoruz. *

Detaylı

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir.

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Sıkça Sorulan Sorular Başvuru Başvuru ne zaman bitiyor? 25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Bursluluğun

Detaylı

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Bitirme Projesi BIL401 7 0+4 2 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

Sihirli Parmaklar Öğrencilerimizin; çizgi, renk, doku, kompozisyon, perspektif gibi bilgilerini geliştirerek resim sanatını sevdirmek

Sihirli Parmaklar Öğrencilerimizin; çizgi, renk, doku, kompozisyon, perspektif gibi bilgilerini geliştirerek resim sanatını sevdirmek Hareket Eğitimi Küçük Dev Adamlar Haydi Dans Et Filenin Yıldızları 1.2. SINIFLAR AFTER SCHOOL CLUB SPORTİF SANATSAL BİLİMSEL/KÜLTÜREL Ritm Atölyesi Etkileşimli Masal Öğrencilerimizin yürüme, koşma, sıçrama,

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

MART AYLIK EĞİTİM PLANI

MART AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : arih : M Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı M YLIK EĞİİM PLNI KZNIML VE GÖSEGELEİ M BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

Araştırma Notu 15/177

Araştırma Notu 15/177 Araştırma Notu 15/177 02 Mart 2015 YOKSUL İLE ZENGİN ARASINDAKİ ENFLASYON FARKI REKOR SEVİYEDE Seyfettin Gürsel *, Ayşenur Acar ** Yönetici özeti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan enflasyon

Detaylı

Ödevlerin geç teslim edilmesi halinde, geciken her gün için 10 puan cezai eksik puanlama yapılır.

Ödevlerin geç teslim edilmesi halinde, geciken her gün için 10 puan cezai eksik puanlama yapılır. Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Televizyonda Yapım ve Yönetim II 21300000000130 8 Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS 2 1 0 3 5 Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır. Önerilen

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 29.03.2012 / ÇANAKKALE Fen Lisesi ARAŞTIRMA PROJESİ

Detaylı

EYLÜL AYI ETKİNLİKLERİ

EYLÜL AYI ETKİNLİKLERİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI 1.DÖNEM RAPORU Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM EYLÜL AYI ETKİNLİKLERİ Okulumuzda eko-okul kulübü oluşturuldu.

Detaylı

VEGA OKULLARI 2. SINIF BEN NEREDEYİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

VEGA OKULLARI 2. SINIF BEN NEREDEYİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA VEGA OKULLARI 2. SINIF BEN NEREDEYİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA ZAMAN VE MEKÂNDA YERİMİZ: Mekân ve zaman hakkında sorgulama; kişisel tarihimiz evler ve seyahatler, insanlığın keşifleri,

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı FATİH Projesinde Çıtayı Yükseltiyor

Milli Eğitim Bakanlığı FATİH Projesinde Çıtayı Yükseltiyor Milli Eğitim Bakanlığı FATİH Projesinde Çıtayı Yükseltiyor FATİH Projesi altyapı çalışmalarında sona yaklaşılırken Milli Eğitim Bakanlığı dünyanın en büyük eğitim portalı olan EBA (Eğitim Bilişim Ağı)

Detaylı

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sn. Nurettin CANİKLİ nin Kredi Kefalet Kooperatifleri Ortaklarının Borçlarının Yapılandırılması Basın Toplantısı 24 Eylül 2014 Saat:11.00 - ANKARA Kredi Kefalet Kooperatiflerinin

Detaylı

ŞİRİNLER ANASINIFI 48-60 AY GRUBU OCAK AYI EĞİTİM BÜLTENİ

ŞİRİNLER ANASINIFI 48-60 AY GRUBU OCAK AYI EĞİTİM BÜLTENİ ŞİRİNLER ANASINIFI 48-60 AY GRUBU OCAK AYI EĞİTİM BÜLTENİ HAFTANIN KONULARI 1. HAFTA: DNA YA YOLCULUK VE BEN NASIL DÜNYAYA GELDİM? Sohbet Konularımız; Daha doğmadan kız mı erkek mi olacağımızı da tek bir

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLK BÜLTENİ 3.SAYI

2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLK BÜLTENİ 3.SAYI 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLK BÜLTENİ 3.SAYI TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:5 Hafta:3 Syı: 3 26 EYLÜL 2014 DEĞERLİ VELİLERİMİZ Güzel bir hafta geçirdik. Havaların açık olması nedeni ile öğrencilerimiz teneffüslerde

Detaylı

Sketch Up. www.emrahyumuk.com - Bilgisayar Dersleri 1. 3 Boyutlu Çizimler ve Google

Sketch Up. www.emrahyumuk.com - Bilgisayar Dersleri 1. 3 Boyutlu Çizimler ve Google 3 Boyutlu Çizimler ve Google Sketch Up Sizde kendi evinizi Google Earth ün içinde gördüğümüz 3 boyutlu yapılar gibi yapıp Google Earth'e yüklemek ister misiniz? O zaman Google SketchUp ı öğrenin. 3 boyutlu

Detaylı

İşletme Gelişimi Atölye Soruları

İşletme Gelişimi Atölye Soruları İşletme Gelişimi Atölye Soruları Şemsettin Akçay Satış Pazarlama ve İnovasyon Mühendisi İşletmenizi Başarıya Götüren 50 Soru! Bir gün küçük kızımız Lara (o zaman 3.5 yaşındaydı): Baba deniz gölgesi nedir,

Detaylı

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Test-Umfrage Sevgili öğrenciler, ne düşündüğünüz bizim için önemli! Okulumuzun daha da iyi olmasını istiyoruz. Okulumuzun hangi alanlarda başarılı olduğunu ve hangi alanlarda olası iyileştirmelere ihtiyaç

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo Sayfa 1 / 6 OCAK 2016 SAYI: 92 Gelişen teknolojiye ayak uydurabilen, teknik bilgi ve becerilere sahip fark yaratacak lider makine mühendisleri yetiştirmek üzere yola çıktıklarını belirten MEF Üniversitesi

Detaylı

Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ. eskemre@gmail.com

Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ. eskemre@gmail.com Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ eskemre@gmail.com Kaynaştırma Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitim Ortamları Tam zamanlı genel eğitim sınıfı Öğretmene danışmanlık sağlandığı tam zamanlı

Detaylı

SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU

SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU Sayın Velilerimiz, 3 Kasım 2012 günü siz 8.sınıf velilerimize yönelik olarak hazırlamış olduğumuz bilgilendirme sunumuna katıldığınız için teşekkür ederiz. Gelen istekler doğrultusunda, sunumu sizlerin

Detaylı

Dil ve Oyun. Günlük İşlerinizi Yaparken Konuşma ve Oynama

Dil ve Oyun. Günlük İşlerinizi Yaparken Konuşma ve Oynama Dil ve Oyun Günlük İşlerinizi Yaparken Konuşma ve Oynama Biliyor muydunuz? Günlük ev işlerinizi yaparken çocuğunuza konuşmak veya şarkı söylemek çocuğunuzun yeni kelimeler ve alışkanlıklar öğrenmesine

Detaylı

SINIF KURALLARI. Amaç: Öğrencilerin sınıf kurallarını öğrenmesi ve uygulaması. Düzey: 1. sınıf ve üstü

SINIF KURALLARI. Amaç: Öğrencilerin sınıf kurallarını öğrenmesi ve uygulaması. Düzey: 1. sınıf ve üstü SINIF KURALLARI Amaç: Öğrencilerin sınıf kurallarını öğrenmesi ve uygulaması Düzey: 1. sınıf ve üstü Materyal : Her öğrenci için bir adet kağıt,kalem, Uygulama2: Sınıf kuralları panosu için fon kağıdı,

Detaylı

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014 EY Eğitim Takvimi Eylül - Aralık 2014 EY olarak, verimli ve kaliteli bir iş modelinin kurulması ve sürdürülmesinde eğitimin önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu sebeple, şirketimiz bünyesindeki farklı

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD. 2013 2014 GÜZ YARIYILI OKULLARDA GÖZLEM DERSİ UYGULAMALARI Dersin Sorumlusu: Yrd.Doç.Dr.Ramin ALİYEV

Detaylı

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN KAR YER GÜNLER PROJES Murat F DAN 2012-2013 AYBASTI ANADOLU L SES KAR YER GÜNLER PROJES PROJE SAH OLAN OKUL AYBASTI ANADOLU L SES PROJEN N ADI KAR YER GÜNLER PROJEN N AMACI rencilerin meslekleri her yönüyle

Detaylı

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Araştırma sonucu Göteborg daki anaokulları ve aile yuvaları ( familjedaghem) faaliyetlerinde kalitenin geliştirilmesinde kullanılacaktır. Soruları ebeveyn veya veli olarak

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin bakımını

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

Geleceğin Dersliğini Tasarlamak

Geleceğin Dersliğini Tasarlamak Geleceğin Dersliğini Tasarlamak Mehmet MUHARREMOĞL Ulusal Koordinatör mmuharremoglu@meb.gov.tr Zehra SAYIN Teknik Koordinatör zehrasayin@meb.gov.tr Projenin yasal çerçevesi itec Projesi 7. ÇP Bilgi ve

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3DS MAX) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

GRAFİK TASARIMCISI TANIM

GRAFİK TASARIMCISI TANIM TANIM Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla logo, afiş, büyük boy sokak afişi yani billboard, basın ilanı, ambalaj, kitap, dergi, tanıtım filmleri, çizgi film gibi iletişim

Detaylı

SÜRE BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE 1: ĠLETĠġĠM DERS SAATĠ: 1. Gelecekteki bilişim teknoloji

SÜRE BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE 1: ĠLETĠġĠM DERS SAATĠ: 1. Gelecekteki bilişim teknoloji 2. 0-4 EKĠM 20 EKĠM. 3-7 EKĠM 20 EYLÜL 4. 26-30 EYLÜL 20 EYLÜL 3. 9-23 EYLÜL 20 20 202 ÖĞRETİM YILI BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ÜNĠTE : ĠLETĠġĠM DERS SAATĠ:.. Gelecekteki bilişim teknolojilerinin olası etkisi

Detaylı

Sosyal Bilimler Metinleri Çevirisi (ETI303) Ders Detayları

Sosyal Bilimler Metinleri Çevirisi (ETI303) Ders Detayları Sosyal Bilimler Metinleri Çevirisi (ETI303) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal Bilimler Metinleri Çevirisi ETI303 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

Eczacılık Günü Etkinlikleri

Eczacılık Günü Etkinlikleri TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ II. BÖLGE www.aeo.org.tr Ankara Eczacı Odası 14 Mayıs Eczacılık Günü Etkinlikleri TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ II. BÖLGE www.aeo.org.tr Ankara Eczacı Odası 14 Mayıs Eczacılık Günü Etkinlikleri

Detaylı

Dünya Çavdar ve Yulaf Pazarı

Dünya Çavdar ve Yulaf Pazarı Dünya Çavdar ve Yulaf Pazarı Dünyada çavdar ve yulafın üretimi, buğday, pirinç, mısır ve arpa gibi diğer tahıl ürünlerine kıyasla son derece sınırlıdır. Yılda ortalama 14-15 milyon ton dolayında olan dünya

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI 2015-2016 Öğretim Yılı

ÖZEL VEGA OKULLARI 2015-2016 Öğretim Yılı ÖZEL VEGA OKULLARI 2015-2016 Öğretim Yılı 3.SINIF DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA DÜNYANIN İŞLEYİŞİ: Doğa ve kanunları hakkında sorgulama; doğa ile insan toplulukları arasındaki etkileşim, insanların bilim ilkelerinden

Detaylı

FRANCHISE. Technokids nedir

FRANCHISE. Technokids nedir Technokids ne yapar Technokids nedir Technokids, Teknoloji ve bilgi çağının sunduğu olanakları çocuklarla paylaşan, geleceğin yaratıcı beyinlerini ortaya çıkaran, yeteneklerini keşfeden, onlara yeni yetenekler

Detaylı

OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK

OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK 2009 8.SINIF SBS SINAV SORUSU 6. Yukarıdaki tablo 1906 yılında Osman Hamdi Bey tarafından yapılmıştır. Tablonun adı Kaplumbağa Terbiyecisi dir. Bu tabloyla ilgili aşağıdaki

Detaylı

Tesis ve Malzeme Kullanımı

Tesis ve Malzeme Kullanımı KAPANıŞTAN ÖNCE POLİTİKALAR Tesis ve Malzeme Kullanımı SORUNLAR -Yeterli tesis ve malzeme yok - Malzeme bilgisi sınırlı - Bakım, onarım, temizlik yetersizliği - Tesis ve malzemelerin amaç dışı kullanımı

Detaylı

SPROGVURDERING OG SPROGSCREENING AF 3-ÅRIGE BØRN

SPROGVURDERING OG SPROGSCREENING AF 3-ÅRIGE BØRN SPROGVURDERING OG SPROGSCREENING AF 3-ÅRIGE BØRN Århus Kommune Børn og Unge Århus Belediyesinde Yaşayan 3 Yaşındaki çocuklar için Dil Durum Değerlendirmesi/Dil Tarama Testi Önsöz Sevgili ebeveynler İyi

Detaylı

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş in Kullanımı u doküman MasteringPhysics sitesine kayıt işlemlerini tamamlamış ve derse kayıt işlemini gerçekleştirmiş olan öğrencilere MasteringPhysics i nasıl kullanacaklarını ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

Detaylı

Ara rma, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geli tirme Daire Ba kanl na ba

Ara rma, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geli tirme Daire Ba kanl na ba 1.1 Ara rman n Amac Ara rmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geli tirme Daire Ba kanl na ba olarak hizmet vermekte olan; 1. Bütçe ve Performans Program ube Müdürlü ü 2. Stratejik Yönetim ve Planlama

Detaylı

LEONARDO DA VİNCİ 2008 TEKLİF DÖNEMİ PARTNERSHIP (ORTAKLIK) PROJESİ

LEONARDO DA VİNCİ 2008 TEKLİF DÖNEMİ PARTNERSHIP (ORTAKLIK) PROJESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI (Türkiye Ulusal Ajansı) ANTALYA TEKNİK ve ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ LEONARDO DA VİNCİ 2008 TEKLİF DÖNEMİ PARTNERSHIP

Detaylı

BİZ KİMİZ? Vega Okulları, Altınhas Holding çatısı altında ve Türk eğitim sisteminin güçlü bir parçası olarak eğitim hayatına başlamıştır.

BİZ KİMİZ? Vega Okulları, Altınhas Holding çatısı altında ve Türk eğitim sisteminin güçlü bir parçası olarak eğitim hayatına başlamıştır. BİZ KİMİZ? Vega Okulları, Altınhas Holding çatısı altında ve Türk eğitim sisteminin güçlü bir parçası olarak eğitim hayatına başlamıştır. Güçlü bir kurumsal alt yapıyla birleştirilmiş başarılı eğitim geçmişine

Detaylı

10. Performans yönetimi ve bütçeleme bağlantıları

10. Performans yönetimi ve bütçeleme bağlantıları 10. Performans yönetimi ve bütçeleme bağlantıları girdi süreç çıktı etki, sonuç Üretkenlik,verimlilik, etkinlik Kaynaklar Nihai Hedefler 4.10.2006 1 Yönetim anlaşması en azından aşağıdakileri içermelidir

Detaylı

BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü ...,... "". 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI. BiNGÖL

BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü ...,... . 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI. BiNGÖL T.C.........,. BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü...,.... "". 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI BiNGÖL ÖNSÖZ 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılı örgün ve yaygın eğitim kurumları "Çalışma

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIMBAĞ İLKOKULU 3/ A SINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIMBAĞ İLKOKULU 3/ A SINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM 12-1 EKİM 201 UNIT 1 WHEEL OF FORTUNE EYLÜL 28 EYLÜL -09 EKİM 2015 2015 201 ÖĞRETİM YILI YARIMBAĞ İLKOKULU 3/ A SINIFI İNGİLİZCE DERSİ LENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 4 2 Asking for permission Giving

Detaylı

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet Tasarım Raporu Grup İsmi Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK Kısa Özet Tasarım raporumuzda öncelikle amacımızı belirledik. Otomasyonumuzun ana taslağını nasıl oluşturduğumuzu ve bu süreçte neler yaptığımıza karar

Detaylı

ALMANCA DERSİ DÖNEM ÖDEVİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ: (1 5)

ALMANCA DERSİ DÖNEM ÖDEVİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ: (1 5) ALMANCA DERSİ DÖNEM ÖDEVİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ: Ağrılık Süreç (0 puan) Süreç boyunca öğrencinin proje 4 danışmanıyla olan ilişkisinin sürekliliği Bilgiye Ulaşma (0 puan) Konuyla ilgili referansların

Detaylı

Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010)

Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010) Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr) 7 Kasım 2010 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı

Detaylı

Cambridge IGCSE Program Tanıtımı

Cambridge IGCSE Program Tanıtımı Cambridge IGCSE Program Tanıtımı Cambridge Uluslararası Sınavları 5-19 yaş grubuna yönelik uluslararası eğitim-öğretim programları ve yeterlilikleri sağlayan dünyanın en büyük kurumu 160 tan fazla ülkede

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için atezer i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

PYP 1. Sınıf 2. Veli Bülteni

PYP 1. Sınıf 2. Veli Bülteni PYP 1. Sınıf 2. Veli Bülteni Sayın Veli; Kim Olduğumuz disiplinler üstü teması adı altında Biz okulda ortak noktaları ve ortak deneyimleri paylaşan bireylerizi ana fikrini içeren sorgulama ünitesi 16.09.

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç 14 üncü maddesi ve 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Detaylı

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

SUNUM AKIŞI. Köy Kültünü Tanıtma ve Yaşatma Müzesi. Seher BAYAT Proje Lideri 2008 YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER FORUMUNA KATILAN PROJE İLKÖĞRETİM OKULU BOLU

SUNUM AKIŞI. Köy Kültünü Tanıtma ve Yaşatma Müzesi. Seher BAYAT Proje Lideri 2008 YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER FORUMUNA KATILAN PROJE İLKÖĞRETİM OKULU BOLU Köy Kültünü Tanıtma ve Yaşatma Müzesi Seher BAYAT Proje Lideri SUNUM AKIŞI AMAÇLAR TANITIM MÜZE YERİ SUNUM AKIŞI SANAL MÜZE MÜZE OBJELERİ 1 Proje Tanıtımı Öğrenme Alanı : Geçmişimi Öğreniyorum Düzey Proje

Detaylı

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1

O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. 1. O.2.11 Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. 1 O.4.2 Kelimelerin eş ve zıt anlamlarını bulur. O.2. Okuduklarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y.2.6 Yazılarında söz varlığından yararlanır. 2 O.2.3 Okuma öncesi okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri I MMR 103 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan önce çok sayıda bilgi, beceri ve tutum kazandığı, hayata hazırlandığı kritik bir dönemdir. Bu yıllarda kazanılan bilgi, beceri ve tutumlar

Detaylı

fen eğitim kurumları www.fenkoleji.com

fen eğitim kurumları www.fenkoleji.com fen eğitim kurumları www.fenkoleji.com K 8 Fen Koleji'nde, anas n f ndan 8. S n fa kadar bütünlük ve devaml l k arz eden bir e itim program uygulan r. Bu programla tüm s n f düzeylerinde ö rencilere temel

Detaylı

Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı. Murat dağı (2312m)

Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı. Murat dağı (2312m) Murat Dağı-Uşak (2312m) (03-04 Ekim 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Uşak Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü nün (UDOSK) düzenlediği Murat Dağı etkinliğine katılmak üzere Pınar Doğan ile birlikte

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2014 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2014 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2014 YILI FAALİYET RAPORU PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2014 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: Kurumsal Tanınırlığı Artırmak Hedef 1: 2014 yılı sonuna kadar

Detaylı

J. MELLAART ÇATALHÖYÜK Ü BULUNCA, TARİH DEĞİŞTİ

J. MELLAART ÇATALHÖYÜK Ü BULUNCA, TARİH DEĞİŞTİ J. MELLAART ÇATALHÖYÜK Ü BULUNCA, TARİH DEĞİŞTİ J. Mellaart, M.Ö. 7000 e uzanan Çatalhöyük ü 1958 de keşfetti. Çatalhöyük, tarım yapılan ilk köylerden biri olduğu için dünya tarihi yeniden yazıldı. James

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Geleneksel Türk El Sanatları I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİNİN TANIMI Yetişkinler din eğitimi kavramını tanımlayabilmek için önce yetişkinler eğitimini tanımlayalım. En çok kullanılan ifade ile yaygın

Detaylı

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Kahvaltı - Temizlik "İlk Yardım Çantamız" isimli bütünleştirilmiş Türkçe ve sanat etkinliği Öğle

Detaylı

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Kentsel Dönüşüm Uygulamaları GTM 084 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor?

Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor? Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor? Doç.Dr. Nilgün GÖRER TAMER (Şehir Plancısı) Her fakülte içerdiği bölümlerin bilim alanına bağlı olarak farklılaşan öznel

Detaylı

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI Özel Merter Anadolu Lisesinin düzenlediği sınıflar arası Cumhuriyet Kupası karşılaşmaları, oynanan final maçıyla sona erdi. 12 sınıfın kıyasıya mücadele ettiği

Detaylı

İçindekiler. 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi. 13 Çocuğun İyi Olma Hali

İçindekiler. 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi. 13 Çocuğun İyi Olma Hali İçindekiler x Önsöz ı Giriş 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi 7 BİR İN C İ B Ö L Ü M Araştırmanın Kavramsal Çerçevesi 7 Çocukluğa Dair Kavramsal Çerçeve ıo Çocukların Mekânsallığı

Detaylı

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ NELER ÖĞRENDİK? * İlkbahar mevsiminde havadaki değişiklikler * İlkbahar mevsiminde bitkilerdeki değişiklikler * İlkbahar mevsiminde hayvanlarda değişiklikler

Detaylı

Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan Üniversitesi Değerli öğrenciler, YÖK Kültür Sanat Söyleşileri

Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan Üniversitesi Değerli öğrenciler, YÖK Kültür Sanat Söyleşileri Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan da, Ardahan Üniversitesi nde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyetimi bildirerek sözlerime başlamak isterim. Hepinizi sevgi

Detaylı

VEGA OKULLARI 1. SINIF İKİNCİ ADRESİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

VEGA OKULLARI 1. SINIF İKİNCİ ADRESİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA VEGA OKULLARI 1. SINIF İKİNCİ ADRESİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KİM OLDUĞUMUZ: Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU

EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 1995 yılından bu yana, hazırladığı ve titizlikle uygulamaya çalıştığı Stratejik

Detaylı