ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ġekerler SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 15/19 ġubat 2016

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ġekerler SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 15/19 ġubat 2016"

Transkript

1 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ġekerler SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 15/19 ġubat 2016

2 BU HAFTA NELER ÖĞRENDĠK *Meslekler hakkında bilgiler edindik. *Bazı mesleklerin resimlerini inceledik. *Anne ve babamızın ne iģ yaptıklarını öğrendik ve sınıfta arkadaģlarımıza anlattık. *Dergi ve gazetelerde dikkatimizi çeken meslekler hakkında konuģtuk. *Büyüyünce ne olacağım? Sorusuna verilen cevapları dinledik. *Nesne sayısı bulma çalıģmaları yaptık. *Sıra bildiren sayıyı söyleme ve yazma çalıģmaları yaptık. *Dar-GeniĢ kavramını öğrendik. *Kaygan-Pütürlü kavramlarını öğrendik. *Sınıf egzersizleri yaptık. *Elips Ģeklini öğrendik. *Küme çalıģmaları yaptık. *Meteoroloji Müdürlüğü ne ve KurtuluĢ Müzesine geziye gittik ve çok eğlendik.:)

3 OYUN ETKĠNLĠKLERĠ *Ne iģ yapıyorum oyununu oynadık. *Mesleğimi bil oyununu oynadık. *Dar yol geniģ yol oyununu oynadık. *Resmi tamamlama oyununu oynadık. *Hangi Ģekil oyununu oynadık. *Renkler oyununu oynadık.

4 DRAMA ETKĠNLĠĞĠ *Meslekler drama çalıģması yaptık.

5 ġarkilar-parmak OYUNLARI-TEKERLEMELER *Ne olsam Ģarkısını dinledik. *Sümüklü böcek tekerlemesini öğrendik. *Birkaç meslek bir arada parmak oyununu öğrendik.

6 HĠKAYELER *Hayvanat bahçesi *Obur çocuk *Mine nin yumurtaları

7 SANAT ETKĠNLĠKLERĠ *Meslekler parmak kuklaları yaptık. *Artık materyallerden aģçı çalıģması yaptık. *El baskısından polis arabası yaptık. *Fon kartonu ile kesme çalıģması ile DR. önlüğü yaptık. *Ġtfaiyeci Ģapkası yaptık. *El baskısından itfaiye yaptık. *Orman resmi yapmayı öğrendik.

8 OKUMA YAZMA HAZIRLIKLARI *7 rakamını öğrendik. *7 rakamı yazma çalıģmaları yaptık. *Toplama iģlemini öğrendik. *Nesne sayısı bulma çalıģmaları yaptık. *Çizgi ve nokta birleģtirme çalıģmaları yaptık. *Sıra bildiren sayıyı söyleme ve yazma çalıģmaları yaptık. *Elips Ģeklini öğrendik. *Küme çalıģmaları yaptık.

9 AİLE KATILIMI *** PAZARTESĠ SAĞLIKLI PAYLAġIMLAR GÜNÜNÜN NÖBETÇĠ ÖĞRENCĠSĠ DĠNÇER EMRE ĠÇTEN, AYġE DAMLA TUYGUN VE AĠLELERĠNE KATILIMLARINDAN DOLAYI TEġEKKÜR EDERĠM. *** ÇARġAMBA KĠTAP GÜNÜNÜN NÖBETÇĠ ÖĞRENCĠSĠ MEHMET AKĠF KIZILYEL VE ANNESĠ NERĠMAN HANIMA KATILIMLARINDAN DOLAYI TEġEKKÜR EDERĠM.

10 YAġAYAN DEĞERLER VE KARAKTER EĞĠTĠMĠ Sevgili Anne ve Babalar, Bu ay çocuklarımızla saygı konusunu işleyeceğiz. Saygı, karşımızdakine onu düşündüğümüzü hissettirmektir. İnsanların dili, dini, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun ayırmadan farklılıkları kabul etmektir. Saygı, insanlar arasındaki olumsuzlukları olumluya çeviren bir bağ, insanlar arasındaki en güzel iletişim kapısıdır. Kendine ve başkalarına değer vermek, çevresinden değer görmektir. Siz anne babalar, güven temelli ilişkinizde saygı bilincini geliştirecek davranışları kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Saygı Göstermezsen, Saygı Göremezsin Çocuklarımıza saygıyı öğretmenin anahtarları; MODEL OLUNUZ: Eğer saygı davranışını siz gösterirseniz oda sizden öğrenir ve uygular. 1-) Dürüst olunuz; Eğer yanlış bir şeyler yaptıysanız kabul ediniz ve özür dileyiniz 2-) Pozitif olunuz; Çocuğunuzu utandırmayınız, hakaret etmeyiniz, olumlu ve yapıcı olunuz 3-) Güvenilir olunuz; Çocuğunuzun seçimler yapmasına ve sorumluluk almasına izin veriniz ve her durumda arkasında olduğunuzu hissettiriniz. Verdiğiniz sözleri tutunuz. 4-) Adil olunuz; Sonuca ulaşmadan olayları çocuğunuzun tarafından da dinleyiniz, yargılamayınız. 5-) Kibar olunuz; Lütfen, teşekkür ederim gibi sözcükleri kullanınız, çocuğunuzun odasına girmeden önce kapısını tıklatınız. 6-) Ġyi bir dinleyici olunuz; Çocuğunuza bütün dikkatinizi vererek onu dinleyiniz. Onunla ilgili kararlar alırken mutlaka onun da fikrini alın. Ailenizde danışarak iş yapma alışkanlığını geliştirin. 7-) Kurallara uyunuz; Sizi model alan çocuğunuzun yaptığınız her hareketi gözlemlediğini ve hayatında uygulama yolunda olduğunu unutmayınız. 8-) Kural koyarken açıklayıcı olunuz; Örneğin saat arası televizyon izlemek yok diyorsanız sebebini açıklayınız. Bu saatler arası ödev zamanı gibi.

11 ONU ÖVÜNÜZ VE ONURLANDIRINIZ: Çocuğunuzun saygılı sözcükleri kullandığını ve davranışlarında saygılı olduğunu gördüğünüzde onu överek onurlandırın. TARTIġINIZ: Çocuğunuzu diğer çocuklarla iken gözlemleyin ve diğer çocukların saygılı ve saygısız davranışları hakkında konuşup, tartışın. ONU SAYGIYLA DÜZELTĠNĠZ: Saygıyı öğretirken güçlü, kararlı ve net olun. Çocuğunuzun yanlış bir davranışını düzelmeye çalışırken de saygılı olun. İnsanların eşit olduğunun altını çizin., FARKLILIKLARI KABUL EDĠNĠZ: Her davranış saygısızlık değildir, bazen çocuğunuzun farklı düşünceleri, fikirleri olabilir. Bunları dinleyiniz ve saygı duyunuz. Unutmayınız ki, çocuğunuzun sizin küçük modeliniz değildir. PEKĠġTĠRĠNĠZ:Çocuğunuza aldığı doğru kararları ve saygılı davranışlarını hatırlatın ve saygı dolu tecrübelerini pekiştirin. ÖDÜLLENDĠRĠNĠZ: Çocuğunuzu ödüllendirin özellikle onu överek, sorumluluklarına diğer birini ekleyerek ve bazı ayrıcalıklar tanıyarak. KIYASLAMAYINIZ: Kardeşleri birbirleriyle kıyaslamayınız ve onları benzerliğe zorlamayınız. Kişilik ve mizaç birbirine benzetilemez. Her çocuk farklı ve özeldir. Evde çocuklarınızla yaptığınız paylaģımları ve önerilerinizi bizimle paylaģmanızı bekliyoruz. ġimdiden çocuklarınıza verdiğiniz önem ve bize verdiğiniz destek için çok teģekkür ederiz.

12 BUNLARI TEKRAR EDELĠM ġarkı: Ne Olsam? Ressam yapar resimleri, terzi diker elbiseyi. Ah ne olsam ne olsam, büyüğünce ne olsam... Postacının mektupları,marangozun dolapları. Ah ne olsam ne olsam, büyüğünce ne olsam... Manav satar meyveleri, fırıncı da ekmekleri. Ah ne olsam ne olsam, büyüğünce ne olsam... Doktorun var hastaları, aşçının da pastaları. Ah ne olsam ne olsam, büyüyünce ne olsam. Hemşire mi, eczacı mı? Polis mi yoksa çiftçi mi? Astronot mu, itfaiyeci mi? Ya da bir bilim adamı mı? Ah ne olsam ne olsam, büyüğünce ne olsam... Bilmeceler: Testereyle keser, çivileri çakar Tahtayı masa yapar. (marangoz) Gece olunca çalışır, Hırsızlar ondan kaçışır. (bekçi) Kumaşları seçerler, makas ile biçerler, Ölçüyü iyi alıp, sonra giysi dikerler. (terzi) Başında beresi var, Ağzında piposu var, Renkleri karıştırır, Harikalar yaratır. (ressam) Başında büyük şapkası, Elindedir kepçesi, Lezzetli yemeklerin, O dur ilk deneyicisi. (aģçı)

13 Parmak Oyunu: Birkaç Meslek Bir Arada Şoförler araba sürer (Araba kullanma hareketi yapılır.) Pilotlar ise uçak. (İki elle uçak yapılır.) Terziler elbise diker, (İğne ile dikiş dikme hareketi yapılır.) Berberlerse saç keser, (Saç kesme hareketi yapılır.) Fırıncılar ekmek yapar, (Yoğurma hareketi yapılır.) Çocuklar da durmaz kapar. (Kapıp kaçılır.) Tekerleme: Sümüklü Böcek Sümüklü böcek suya düşecek Annesi ona çok kızacak Annesi aşçı hamm hamm hamm Babası dişçi ahh ahh ahh Abisi boksör gümm gümm gümm Ablası manken şık şık şık Kardeşi yaramaz Sizi gidi yaramazlar (Çocuklar gıdıklanır. )

14 Super Safari: Unit 5 : FRUIT AND VEGETABLES Do you like vegetables? Do you like fruit? Yes, I do No,I don t Broccoli-peas-strawberries-apples. Broccoli and peas are vegetables. Strawberries and apples are fruit. Kazanım: Öğrencilere sebze ve meyve türlerinin iki örneği verilerek sebze ve meyvenin İngilizcesi öğretilmiş olup ayrıca türler arasında seçim yapmalarıyla hangisini sevdiklerini söylemişlerdir.

15 Hedefler ve YaĢam Derslerini KeĢfediyoruz YaĢam için Hedefler YaĢamlarımız için Hedefleri Niçin KeĢfediyoruz? Hedefleri oluşturmak veya belirlemek her yaştaki insan için güç olabilir ama önemli bir kavramdır. Çocuklar olarak kendimiz için hedefleri belirlemeyi öğrenmekle yaşam boyu davranışı olan geleceğimiz için hedefleri belirlemeye ve daha sonrada onlara ulaşmak için çalışmaya başlayabiliriz. Dersin Sonunda Çocuğunuz Bunları Söyleyebilir... örneklerle kendimize sınıf hedefleri belirledik. Çocuğunuz Bilgisini Bu ġekilde Arttırdı: tartışarak. Evde Yapılabilecekler hedefi belirleyin.

15-19 ŞUBAT 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. 3 YAġ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN

15-19 ŞUBAT 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. 3 YAġ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 15-19 ŞUBAT 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAġ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN BU HAFTA NELER ÖĞRENDĠK *Islak-kuru kavramımızı iģledik.deneylerle bu kavramı pekiģtirdik *Acı-tatlı kavramını iģledik.acı ve tatlı besinler

Detaylı

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI ŞUBAT AYI BÜLTENİ ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PARMAK OYUNLARIMIZ Ellerim Bu sağ elim, bu sol elim İkisi de çok iş yapar Bu yemek yer, yazı yazar Bu da ona yardım eder İkisi birden çalışınca

Detaylı

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI ŞUBATAYI BÜLTENİ

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI ŞUBATAYI BÜLTENİ ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI ŞUBATAYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ 2.DÖNEM BAŞLANGICI AİLE KATILIMI çalışması olarak Duru MUTLUNUN annesi Özlem MUTLU mesleğini

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3. sınıfa elveda, 4. sınıfa MERHABA TÜRKÇE Metinlere bağlı kalarak dinleme ve dinlediğini anlama, okuma ve okuduğunu anlama, yazma kurallarını uygulama,

Detaylı

4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 23-27 MAYIS

4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 23-27 MAYIS ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 23-27 MAYIS 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Pencereden baktığımızda gördüğümüz olaylar hakkında konuştuk. *İçeri-Dışarı kavramını öğrendik. *Taze-Bayat kavramını

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ EVİMİZ-AİLEMİZ Aile kavramı ne demek? Ailemde kimler var? Aile bireylerimizin isimleri nelerdir? Ailemizle paylaştıklarımız

Detaylı

ÖNERİLER 1.Çocuk başkalarının yanında kesinlikle eleştirilmemelidir. (Abisi ve kardeşi de dahil) 2.Kardeşi ve başkaları ile kıyaslanmamalıdır.

ÖNERİLER 1.Çocuk başkalarının yanında kesinlikle eleştirilmemelidir. (Abisi ve kardeşi de dahil) 2.Kardeşi ve başkaları ile kıyaslanmamalıdır. ÖNERİLER 1.Çocuk başkalarının yanında kesinlikle eleştirilmemelidir. (Abisi ve kardeşi de dahil) 2.Kardeşi ve başkaları ile kıyaslanmamalıdır. 3.Anne ve baba aile ortamında çocuğa sevgi gösterisinde bulunmalı,

Detaylı

4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 25-29 NİSAN

4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 25-29 NİSAN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 25-29 NİSAN 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Dünya Kitap Günü hakkında konuştuk. *Çiçek çeşitleri hakkında bilgi edindik ve kaç çeşit çiçek olduğunu araştırdık.

Detaylı

YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ

YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ 2013-2014 HAZİRAN AYI KELEBEK BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini tanıma. Yaz mevsiminde

Detaylı

11-15 OCAK 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. 3 YAġ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN

11-15 OCAK 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. 3 YAġ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 11-15 OCAK 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAġ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN BU HAFTA NELER ÖĞRENDĠK *Bu hafta turuncu rengi öğrendik.öğrenmeyi kolaylaģtırmak pekiģtirmek ve zevkli hale getirmek için farklı etkinliklerde

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Türkçe Dil Etkinlikleri Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Doğruluk ile ilgili sohbet ediyorum. Sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız konulu sohbet ediyorum.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda

Detaylı

MART AYI VELİ BÜLTENİ

MART AYI VELİ BÜLTENİ ,2010-2011 MART AYI VELİ BÜLTENİ Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır, İlkbaharın ilk ayı heyecanımızı arttırır. Kısaydı Şubat ayı ama bakın bize neler neler yaptırdı. Sayılar Şenliği Sayılar Şenliğimiz

Detaylı

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE BİREYSELEŞTİRİLMİŞ ÜNİTE VE TÜM HİZMET PLANI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR İLEŞİTİM 1, Sözcükleri doğru kullanır. 1. Söylenen sözcüğü tekrar eder.

Detaylı

PAMUKŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 23-27 MAYIS

PAMUKŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 23-27 MAYIS ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUKŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 23-27 MAYIS 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Pencereden baktığımızda gördüğümüz olaylar hakkında konuştuk. *İçeri-Dışarı kavramını öğrendik. *Taze-Bayat

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014-2015 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014-2015 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014-2015 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Aile kavramının ne olduğunu ifade ettik. Ailemizde kimler olduğunu

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Meltem DÖKÜLMEZ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Her gece yatarken o gün size söylenen ve sizin söylediğiniz en güzel sözü hatırlayın O

Detaylı

4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN EKİM

4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN EKİM ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 26-28 EKİM BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Vücudumuz hakkında sohbet edildi. *Duyu organlarımızı öğrendik. *İç organlarımızı tanıdık ve neler olduklarını öğrendik.

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 28 MART 01 NİSAN

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 28 MART 01 NİSAN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 28 MART 01 NİSAN 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Kütüphaneye ve postaneye gezi düzenledik ve çok eğlendik. *Kütüphaneler hakkında bilgi edindik.

Detaylı

4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN MAYIS

4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN MAYIS ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 09-13 MAYIS 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Engelliler haftası hakkında konuştuk ve bilgi edindik. *Engeli olan insanlara nasıl davranmamız gerektiği hakkında

Detaylı

8-12 ŞUBAT 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. 3 YAġ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN

8-12 ŞUBAT 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. 3 YAġ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 8-12 ŞUBAT 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAġ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN BU HAFTA NELER ÖĞRENDĠK *ġehrimizin kurtuluģu hakkında kısaca sohbet ettik. *HaberleĢme araçları hakkında örneklendirmeler vererek sohbet

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK 1.SINIFLAR Arkadaşlık konusu, hayat bilgisi ile örtüşen konumuz olduğu için Arkadaşımla İyi Geçinirim-Arkadaşım

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 00.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 00. Günü için ailemizle 00 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 00.gün sergimizi

Detaylı

Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? 1 / 5

Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? 1 / 5 Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? 1 / 5 Çocukların ne zaman hangi spora başlaması gerektiği ebeveynlerin kafasını karıştıran bir konusu. Uzman uyarısı şu: Aileler

Detaylı

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ. DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını inceledik. Taşıtlar konusunda

Detaylı

PAMUK ŞEKERLERİ HAFTALIK BÜLTEN MAYIS

PAMUK ŞEKERLERİ HAFTALIK BÜLTEN MAYIS ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLERİ HAFTALIK BÜLTEN 09-13 MAYIS 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Engelliler haftası hakkında konuştuk ve bilgi edindik. *Engeli olan insanlara nasıl davranmamız gerektiği hakkında

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. 8 rakamı ile büyük ve küçük Ö harflerini boyadık ve yazdık. Altında-Arasında-Üstünde, Baş- Son kavramlarını

Detaylı

ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara okul öncesi çağlarında kitapları tanıtma

ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara okul öncesi çağlarında kitapları tanıtma ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÇOCUK VE KİTAP ANAOKULU REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ NİSAN- 2008 ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara

Detaylı

İletkeni Değiştir Ampulün Parlaklığı Değişsin

İletkeni Değiştir Ampulün Parlaklığı Değişsin İletkeni Değiştir Ampulün Parlaklığı Değişsin DERS: Fen ve Teknoloji SINIF: 6 ÜNİTE: Yaşamımızda Elektrik KONU: - İletkeni Değiştir, Ampulün Parlaklığı Değişsin ETKİNLİK TÜRÜ: Laboratuvar deneyi, 5E Öğrenme

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

ANKET SORULARI. 1. Çocuğunuz günde kaç öğün yemek yer? a) 3 veya daha az b) 4-5 c) 6 veya daha fazla

ANKET SORULARI. 1. Çocuğunuz günde kaç öğün yemek yer? a) 3 veya daha az b) 4-5 c) 6 veya daha fazla Değerli veliler, 13 yılı Ulusal Teklif Çağrısı kapsamında, Türk Ulusal Ajans tarafından kabul edilen My Daily Teenage Life spiced with European Sauce isimli Comenius Çoklu Okul Ortaklığı projemizin faaliyetleri

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Ailemizi, arkadaşımızı ve hayvanları sevmek ile ilgili sohbet ediyorum. Sevgi nedir? konulu sohbet

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ

ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ OKULA UYUM OKULUM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaģlarını tanıma Okulda çalıģanları gözlemleme Sınıfını gözlemleme Sınıfını tarif etme Sınıf kurallarını

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 100.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin bakımını

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ 2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu

Detaylı

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı bitkilerin bakımını üstlendik.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

REHBERLİK VE İLETİŞİM 7

REHBERLİK VE İLETİŞİM 7 REHBERLİK VE İLETİŞİM 7 Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI mismailbagdatli@yahoo.com İletişim Süreci KAYNAK Kodlama MESAJ Kod Açma ALICI KANAL Geri Besleme KANAL Sözlü İletişim Dinleme Amaca ulaşabilmek

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye çizgi çalışmaları yaptık. 5 rakamı ile büyük ve küçük I harflerini boyadık ve yazdık. Gece-Gündüz, Sabah-Öğle-Akşam, Dün- Bugün-Yarın,

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Sincapları tanıdık. Sincapları gözlemledik. Hayvan türlerini isimlendirdik. Hayvanların

Detaylı

Karakter Eğitimi Sorumluluk. Sayın Veli;

Karakter Eğitimi Sorumluluk. Sayın Veli; Karakter Eğitimi Sorumluluk Sayın Veli; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Yaşayan Değerler ve Karakter Eğitimi programı kapsamında Ocak ayının değeri Sorumluluk olarak belirlenmiş ve sınıfımızda

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Ocak Ayında Temamız MASALLAR Şubat Ayında Temamız TAŞITLAR Ocak ayında masallar, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik. Çeşitli masallar sunumlarımızı

Detaylı

SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ SÜT SAĞLIĞIM VE DUYU ORGANLARIM Duyu organlarını resimlerle gösterme. Duyu organlarının yerlerini gösterme. Duyu org

SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ SÜT SAĞLIĞIM VE DUYU ORGANLARIM Duyu organlarını resimlerle gösterme. Duyu organlarının yerlerini gösterme. Duyu org 2013-2014 KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ SÜT SAĞLIĞIM VE DUYU ORGANLARIM Duyu organlarını resimlerle gösterme. Duyu organlarının yerlerini gösterme. Duyu organlarının

Detaylı

22-26 ŞUBAT 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN

22-26 ŞUBAT 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 22-26 ŞUBAT 2016 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Kış meyveleri ve sebzeleri hakkında sohbet ettik. *Raylı taşıtlar hakkında sohbet ettik *5 ten ileri ve geri ritmik

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velimiz Mercanlar Sınıfı olarak Aralık ayında Duyu organlarımız, vücut organlarımız ve sevgi konusu üzerine ağırlık verdik. Bu konularla ilgili bol bol çalışmalar yaptık. Sevginin hayatımızda çok

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015 YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZ Sayın Rektörümüzün başkanlığında bu yılın ilk Üst Yönetim Kurulu toplantısı geçtiğimiz Salı günü okulumuzda yapıldı. İlkokul, Ortaokul

Detaylı

DENĠZ YILDIZLARI HAFTALIK BÜLTEN 21/25 ARALIK

DENĠZ YILDIZLARI HAFTALIK BÜLTEN 21/25 ARALIK ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENĠZ YILDIZLARI HAFTALIK BÜLTEN 21/25 ARALIK 2015 BU HAFTA NELER ÖĞRENDĠK * Kümes hayvanları, beslenme Ģekilleri ve genel özellikleri hakkında sohbet ettik. *Azlık-Çokluk kavramını

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

Bilim ve Sanat Merkezine Öğrenci Seçme Kılavuzu

Bilim ve Sanat Merkezine Öğrenci Seçme Kılavuzu NİĞDE Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Bilim ve Sanat Merkezine Öğrenci Seçme Kılavuzu 2014 İÇİNDEKİLER 1. BİLİM VE SANAT MERKEZİ... 2 2. BAŞVURU SÜRECİ... 2 2.1. Kimler Başvurabilir ya da hedef

Detaylı

4 YAŞ GRUBU PAMUK ŞEKERLER SINIFI 21/25 MART

4 YAŞ GRUBU PAMUK ŞEKERLER SINIFI 21/25 MART ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU PAMUK ŞEKERLER SINIFI 21/25 MART 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Yaşlılar haftası hakkında sohbet ettik. *Büyüklerimize nasıl davranmamız gerektiğini hakkında çocukların fikirleri

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 14.11.2016 18.11.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK Ø Kimler takı takar, aksesuar nedir konuları hakkında sohbet ettik. Ø Şırınga (iğnesiz), stetoskop,

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Sohbetler Doğruluk nedir? sorusuna cevap arıyorum. Doğruluk konulu sohbet ediyoruz. Kaplumbağa ile tavşan hikayesi okuyoruz.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ġubat AYI BÜLTENĠ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ġubat AYI BÜLTENĠ ÖZEL EFDAL ANAOKULU ġubat AYI BÜLTENĠ ġubat AYINDA NELER ÖĞRENDĠK? Tatilde neler yaptığımızı arkadaģ ve öğretmenimizle paylaģtık. Akıllı tahtada kavram çalıģmaları, sunular ve animasyonlar izledik. Okulumuzun

Detaylı

Tekrar

Tekrar İŞLEM KAVRAMI Tekrar Kazanımlar T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulöncesi eğitim dönemi için işlem kavramı için belirlenen kazanımlar ve göstergeler şunlardır. Kazanım 16. Nesneleri

Detaylı

SERPİL ŞAHİNOĞLU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

SERPİL ŞAHİNOĞLU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SERPİL ŞAHİNOĞLU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OCAK AYI VELİ BÜLTENİ 5 YAŞ İNCİ TANELERİ SINIFI Sevgili anne ve babalar: Sizlere; sınıfımızda mart ayı sürecinde gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlik

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Okulumuzun Okul Öncesi öğrencileri aralık ayında, o aya ait kazanım ve göstergeler doğrultusunda belirlenen konular çerçevesinde öğrencilerimizle bir sohbet ortamı yaratarak fikir alışverişinde

Detaylı

KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI NİSAN AYI BÜLTENİ

KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI NİSAN AYI BÜLTENİ KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkinin canlı olduğunu tanımladık. Bildiğimiz bitkileri saydık. İstediğimizi bir bitkiyi çizdik Bitkinin bölümlerini sıraladık.

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI BALIK DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Balıkları tanıdık. Balıkları gözlemledik. Balık türlerini isimlendirdik. Balıkların

Detaylı

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU PAPATYALAR SINIFI MART AYI BÜLTENİ

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU PAPATYALAR SINIFI MART AYI BÜLTENİ ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU PAPATYALAR SINIFI MART AYI BÜLTENİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİKLERİ İlgi köşelerinde (blok,müzik, evcilik, sanat,eğitici masa oyuncakları, kitap, fen ve matematik köşelerinde) kendi

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ Hazırlayan:YASEMĠN YILDIR ÖĞRETMENĠN MESAJI: MERHABA; Kelebekler sınıfı olarak 10 kasım 14 kasım Tarihleri arasında yapmıģ olduğumuz eğitim faaliyetlerimizin

Detaylı

MATEMATİK KUTUSU TAVŞAN MASKELERİMİZ

MATEMATİK KUTUSU TAVŞAN MASKELERİMİZ MATEMATİK KUTUSU 3 Yaş sınıfı öğrencileri, artık materyallerden basit bir matematik kutusu yaptılar. Nesnelerle toplama işlemi yapmayı öğrenen minikler, eğlenceli bir oyunla matematik çalışmaları yapmayı

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat 2014-21 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ÇOCUKLAR YARININ BÜYÜKLERİDİR. GELECEĞİN YÖNETİCİSİ VE GÜVENCESİDİRLER. BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI, KIZILAY HAFTASI, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ,

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Kasım ayında olmanın burukluğunu yaşadık. Atatürk ü anma haftamızı Atamızı anarak yaşadık. Bu ayda Sentez Koleji olarak etkinliklerimiz keyifli ve dolu dolu geçti. Etkinliklerimiz

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 7 A 16: K 3

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 7 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) Büyünce hangi mesleği seçsem? KAVRAMLAR : Aynı-benzer-farklı Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 7, 8,

Detaylı

4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 28 MART 01 NİSAN

4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 28 MART 01 NİSAN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 28 MART 01 NİSAN 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Kütüphaneye ve postaneye gezi düzenledik ve çok eğlendik. *Kütüphaneler hakkında bilgi edindik. *İçeriklerine

Detaylı

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını

Detaylı

SİHİRLİ ELLER HAFTALIK BÜLTENİ

SİHİRLİ ELLER HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:EBRU BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;09.02.2015-13.02.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Konuşma ve Dinleme Adabı ile ilgili sohbet ediyorum. Sorumluluklarımızı yerine getirme konulu

Detaylı

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ Eski yılda neler yaptık? Yeni yılda neler yapacağız? Zaman bildiren araçlar (Saat-takvim) Zaman

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. PAMUK ġekerler SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ. Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. PAMUK ġekerler SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ. Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ġekerler SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDĠK Bu hafta tehlikeli durumlar,dikdörtgen şekli,5 rakamı,konularımızı işledik. OYUN ETKĠNLĠKLERĠ

Detaylı

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI PENGUEN DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Penguenleri tanıdık. Penguenleri gözlemledik. Penguen türlerini isimlendirdik.

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ,neleri edemez KIZILAY HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜ 10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA HAFTASI SONBAHAR-RÜZGÂR-ŞEMSİYE

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ V Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini

Detaylı

OKULÖNCESİ DÖNEMDEKİ ÇOCUKLAR İÇİN KİTAP SEÇİMİ VE OKUMA ALIŞKANLIĞI. Yrd. Doç. Dr. Ebru Deretarla Gül

OKULÖNCESİ DÖNEMDEKİ ÇOCUKLAR İÇİN KİTAP SEÇİMİ VE OKUMA ALIŞKANLIĞI. Yrd. Doç. Dr. Ebru Deretarla Gül OKULÖNCESİ DÖNEMDEKİ ÇOCUKLAR İÇİN KİTAP SEÇİMİ VE OKUMA ALIŞKANLIĞI Yrd. Doç. Dr. Ebru Deretarla Gül Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı İlk kitabınızı ne zaman aldınız?

Detaylı

YILDIZLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

YILDIZLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: SELMA KURŞUN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Yıldızlar Sınıfı olarak 09 Şubat 13 Şubat Tarihleri arasında yapmış olduğumuz eğitim faaliyetlerimizin

Detaylı

ÇOCUKLARDA ÖFKE KONTROLÜ

ÇOCUKLARDA ÖFKE KONTROLÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARALIK AYI VELİ BÜLTENİ ÇOCUKLARDA ÖFKE KONTROLÜ Öfke, insanın doğasında var olan temel duygulardan biridir. Kişinin çevresinde olup biten olaylara ya da kendisine yönelik

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. PAMUKġEKERLER HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU. PAMUKġEKERLER HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUKġEKERLER HAFTALIK BÜLTEN 04/08 OCAK 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDĠK *Gece-Gündüz kavramını öğrendik. *Gece yatmadan önce yapılması gerenler hakkında sohbet ettik. *Aydınlık-Karanlık

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velimiz; Okul öncesi eğitimin bir boyutu olan sanat eğitimi içerisinde müzik, çok önemli bir yere sahiptir. Okul öncesi eğitimde müzik eğitiminin amaçları, çocukların bilişsel,duyuşsal, devinişsel

Detaylı

Bir milletin muvaffakiyeti, mutlaka ulusal güç birliğinin tek yönde güçlendirilip yoğunlaştırılması ile mümkündür. K. ATATÜRK

Bir milletin muvaffakiyeti, mutlaka ulusal güç birliğinin tek yönde güçlendirilip yoğunlaştırılması ile mümkündür. K. ATATÜRK VALİ M.ORHAN TAŞANLAR ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MİNİK YILDIZLAR ANASINIFI I.DÖNEM BÜLTENİ Bir milletin muvaffakiyeti, mutlaka ulusal güç birliğinin tek yönde güçlendirilip yoğunlaştırılması

Detaylı

DDD. m . HiKAYE. KiTAPLAR! . CİN. ALİ'NİN. SERiSiNDEN BAZILARI. Öğ. Rasim KAYGUSUZ

DDD. m . HiKAYE. KiTAPLAR! . CİN. ALİ'NİN. SERiSiNDEN BAZILARI. Öğ. Rasim KAYGUSUZ . CİN. ALİ'NİN. HiKAYE. KiTAPLAR! SERiSiNDEN BAZILARI 1 - Cin Ali'nin Atı 2 - Cin Ali'nin Topu 3 - Cin Ali'nin Topacı 4 - Cin Ali'nin Karagözlü Kuzusu 5 - Cin Ali'nin Oyuncakları 6 - Cin Ali Okula Başlıyor

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: ZEYNEP TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;16.03.2015-20.03.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

*Kış mevsimi ile ilgili konularımız devam ediyor. *Meslekler *İletişim ve Haberleşme

*Kış mevsimi ile ilgili konularımız devam ediyor. *Meslekler *İletişim ve Haberleşme *Kış mevsimi ile ilgili konularımız devam ediyor. *Meslekler *İletişim ve Haberleşme MESLEKLERİ TANIYALIM Çocuklara meslekler hakkında bilgiler verilir. Biz bireylerin okullarımızı okuyup bitirdikten sonra,

Detaylı

REHBERLİK ETKİNLİĞİ DEĞERLENDİRME FORMU 1. : Açıklama-Bilgilendirme. : Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini Öğrenir.

REHBERLİK ETKİNLİĞİ DEĞERLENDİRME FORMU 1. : Açıklama-Bilgilendirme. : Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini Öğrenir. REHBERLİK ETKİNLİĞİ DEĞERLENDİRME FORMU 1 : Açıklama-Bilgilendirme :Sınıf yönetimi : Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini Öğrenir. SINIF :T 11-C TARİH :18.09.2015 :EYLÜL 3 TAM ORTA KISMEN HİÇ tarafından

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Kasım ayı temamız; Benim Hakkımda Her şey TÜRKÇE DİL Haftanın Alışkanlığı ; Paylaşıyorum Mutluyum, Lütfen, teşekkür ederim diyorum

Detaylı

/pirireisokullari MAYIS 2017 MİNİK RESSAMLAR SİHİRLİ BOYA

/pirireisokullari MAYIS 2017 MİNİK RESSAMLAR SİHİRLİ BOYA MAYIS 2017 MİNİK RESSAMLAR SİHİRLİ BOYA 3 yaş sınıfı öğrencilerimiz mum tekniği ile sihirli boya yaparak çiçek oluşturdular. Devamı.. 3 yaş sınıfı öğrencilerimiz bu ay ressam Van Gogh u tanıdılar ve ayçiçeği

Detaylı