Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri"

Transkript

1 Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, yetkili Scania servisiyle temasa geçin. araçtaki farklı kontrol ünitelerinde saklanırlar ve SDP3 (Scania Diagnos & Programmer 3) ve üstyapı üreticisi için SDP3 kullanılarak ayarlanabilirler. Bu belge kapsamlı bir listedir. Belirli bir araçta bu parametrelerden hangilerinin bulunduğu aracın nasıl bir donanıma sahip olduğuna ve aracın teknik özelliklerine bağlı olarak değişir. Ayarlanabilir parametrelerin dışında, bir SOPS (Scania Onboard Product Specification - Scania Araç Üstü Ürün Teknik Özellikleri) dosyasında aracın fiziksel özelliklerini açıklayan parametreler de vardır. Bu çeşit parametrelerin bir dönüştürme gerçekleştirildiğinde güncelleştirilmesi gerekebilir. SOPS ile ilgili daha ayrıntılı bilgi, Genel bilgiler bölümünün altındaki Kontrol ünitelerinin yeniden programlanması başlıklı dokümanda bulunmaktadır. 22: Yayım 1 tr-tr 1 (11)

2 Giriş Üstyapı imalatçıları için SDP3 Üstyapı imalatçıları için SDP3, üstyapı imalatçılarının bu belgede açıklanan parametreleri kontrol edip uyarlayabilmelerini sağlar. Üstyapı imalatçıları için SDP3, SDP3'ün Scania atölyeleri tarafından kullanılan sınırlı bir sürümüdür. Aygıt sadece üstyapı imalatçılarına yönelik parametre işlemleri ile sınırlıdır. Sistem tanımlamaları BWE EMS SMS COO VIS ICL LAS Üstyapı sistemi Motor yönetim sistemi Süspansiyon yönetim sistemi Koordinatör Görünürlük sistemi Gösterge bütünü Kilit ve alarm sistemi 22: Yayım 1 tr-tr 2 (11)

3 Giriş Şasi koşulları Araç üretim süresi Fabrikada takılan opsiyonel paketler Üretim sahası Şasi seri numarası Seçenek Alternatif Varyant kodu - Üstyapı kontrol ünitesi BCI Var 5837A Södertälje - Zwolle - Gerekirse Angers - Kabinden şasiye kadar üst yapı kablo tesisatı pim 2411F São Bernardo do Campo - Şasideki üst yapı kablo tesisatı 2 m 3023A 8 m 3023D 12 m 3023C 22: Yayım 1 tr-tr 3 (11)

4 Ayarlanabilir parametrelere ilişkin açıklama Her parametre başlıktaki parametre tanımlaması ile tanımlanır. Her parametre tanımlaması, parantez içinde gösterilmiş olan parametrenin tahsis edildiği sistemle sona erer. Deactivation of the driving light (BWE) Buradan sürüş lambasının uzaktan kumanda ile devreden çıkarılıp çıkarılmayacağını seçersiniz. Aşağıdakilerden birini seçebilirsiniz: Var - Uzaktan kumanda ile sürüş lambasının devreden çıkarılmasına izin verildi Yok- Uzaktan kumanda ile sürüş lambasının devreden çıkarılmasına izin verilmedi Temel ayar: Yok 22: Yayım 1 tr-tr 4 (11)

5 Sürüş lambası kontrolü Gündüz sürüş farı ayarları (VIS) Buradan hangi lambaların gündüz sürüş ışığı olarak kullanılacağını da belirleyebilirsiniz. Eğer araç sis lambaları veya LED donanımına sahipse, bunlar da seçilebilir. 1 2 Yok: Gündüz sürüş lambaları yok Konum lambası ile kısa farlar Konum lambası ile kısa farlar veya sis farları Atanmış LED (çizimde gösterildiği şekilde konum 1 veya 2) Konum lambası ile atanmış LED (çizimde gösterildiği şekilde konum 1 veya 2) Temel ayar: Konum lambası ile atanmış LED Spot lambası kontrolü (VIS) Bu parametre, spot lambalarının nasıl açılacağını ayarlamak için kullanılabilir. Seçenek 1 - Güneşlikteki veya tampondaki spot lambalarından biri açık konuma getirilmelidir, ama asla ikisi birlikte açılmaz. Seçenek 2 - Güneşlikteki ve tampondaki spot lambaları her ikisi birden açık konuma getirilir. Temel ayar: Seçenek 1. Uzaktan uzun far etkinleştirmesi ile spot lambaları (BWE) Buradan uzun farların uzaktan etkinleştirmesiyle birlikte spot aydınlatmasının da etkin hale gelip gelmeyeceğini seçebilirsiniz. Var - uzun farların uzaktan etkinleştirmesiyle birlikte hem spot aydınlatması hem de uzun farlar etkin hale gelir. Yok - Uzun farların uzaktan etkinleştirilmesi yalnız uzun farları etkinleştirir. Temel ayar: Yok 22: Yayım 1 tr-tr 5 (11)

6 Dış konfor aydınlatması Dış konfor aydınlatması (VIS) Bu parametre, park etmiş bir aracın dış konfor aydınlatmasını seçmek için kullanılabilir. Park lambaları veya kısa farlar araç park edildikten sonra kısa bir süreliğine etkinleştirilebilir. Yok Var Temel ayar: Var Etkinleştirme: Bu fonksiyon sinyal lambası ve silecek kolu ile birlikte etkinleştirilir. Sürücü marş anahtarını 0 konumuna getirdiğinde kontrol ünitesi 10 saniyeliğine etkin olur. Bu süre içerisinde fonksiyon etkinleştirilebilir. Fonksiyon etkinleştirmeden sonra 40 saniye boyunca etkin olur. Dolayısıyla fonksiyon otomatik olarak devreden çıkar. Kol konumları Sinyal lambası, Sağ Sinyal lambası, sol Uzun far flaşörü Aydınlatma Kısa far Park lambaları Kısa farlar ve park lambaları Not: Eğer marş anahtarı 0 konumunda 10 saniyeden fazla durursa fonksiyon etkinleştirilemez. 22: Yayım 1 tr-tr 6 (11)

7 Çalışma lambası Geri vites lambası (VIS) ile birlikte çalışma lambası Bu parametre, geri vites lambaları ile birlikte kullanılacak çalışma lambalarının ayarlanmasında kullanılır. Yok - çalışma lambası ve geri vites lambası normal çalışır Var - Ya geri vites devreye girdiğinde ya da çalışma lambası yandığında hem çalışma lambası hem de geri vites lambası yanar. Bu işlev çalışma lambası düğmesi S58'e 3 saniye basılı tutularak etkinleştirilebilir veya devre dışı bırakılabilir. Temel ayar: Var Çalışma lambasının belli bir hızda (VIS) kapatılması Bu parametrede araç belli bir hızı aştığında çalışma lambası otomatik olarak söner. Ayar, bağımsız olarak veya 8 ila 91 km/s arasında olacak şekilde ayarlanabilir. 1 km/sa'lik artışlarla 8 91 km/sa Temel ayar: 20 km/sa 22: Yayım 1 tr-tr 7 (11)

8 Uzun far flaşörünü dönüşümlü çalıştırma sırasında spot lambaları (BWE) Buradan uzun far flaşörünü dönüşümlü çalıştırma.etkinleştirildiğinde spot aydınlatmasının da yanıp yanmayacağını seçebilirsiniz. Var - uzun far flaşörünü dönüşümlü çalıştırmanın etkinleştirilmesiyle birlikte hem spot aydınlatması hem de uzun farlar yanar. Var - uzun far flaşörünü dönüşümlü çalıştırmanın etkinleştirilmesiyle birlikte hem sadece uzun farlar yanar. Temel ayar: Yok Uzun farın dönüşümlü yanması esnasında yanma frekansı (BWE) Buradan uzun far flaşörünü dönüşümlü çalıştırma sırasında uzun farların ve spot aydınlatmasının yanıp sönme sıklığını seçebilirsiniz. Yok 1Hz. 1,25Hz 2,50Hz 5.00Hz. Temel ayar: Yok 22: Yayım 1 tr-tr 8 (11)

9 Ön sinyal lambalarının sayısı (BWS) Bu parametre ön sinyal lambalarının sayısını değiştirmek için kullanılabilir. Araç dönüştürülmüşse ve ön sinyal lambalarının sayısı henüz değiştirilmemişse bunu bu parametreyi kullanarak ayarlamanız gerekir. Parametre gösterge panelindeki sinyal lambalarının kontrolünün işe yaramasını sağlar. Sinyal lambası ampullerinden biri arızalanırsa, bu, gösterge panelindeki sinyal lambasının sönmesiyle gösterilir. 1 LED LED veya 1 ampül LED ve 1 ampül 2 ampul 3 ampul 4 ampul 22: Yayım 1 tr-tr 9 (11)

10 Ön cam sileceği (BWE) Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesinin mümkün olup olmadığını ve mümkünse ne hızda mümkün olduğunu gösterir. Düşük hız Ön cam silecekleri uzaktan etkinleştirme sırasında düşük hızda siler. Yüksek hız Ön cam silecekleri uzaktan etkinleştirme sırasında yüksek hızda siler. Temel ayar: Düşük hız 22: Yayım 1 tr-tr 10 (11)

11 Görünürlük sistemindeki fonksiyonların uzaktan kontrolü (BWE) Buradan görünürlük sistemi fonksiyonlarının uzaktan kontrol olasılığının araç hızına nasıl bağımlı olacağını seçebilirsiniz. Hareket halindeyken - Araç hızından bağımsız olarak görünürlük sisteminin fonksiyonları uzaktan kontrol edilebilir. El freni - Görünürlük sisteminin fonksiyonları yalnız el freni çekiliyken uzaktan kontrol edilebilir. Temel ayar: El freni 22: Yayım 1 tr-tr 11 (11)

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece gövde imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araç için mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Şanzıman. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Şanzıman. Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, yetkili

Detaylı

Parametreler Görünürlük

Parametreler Görünürlük Giriş Giriş Bu belge görünürlüğe ilişkin parametreleri açıklar. Yalnızca, üstyapı imalatçısı için kullanışlı olduğu düşünülen parametreler listelenir. Belirli araca yönelik parametreler ve ayarlar aracın

Detaylı

Görünürlük ve aydınlatma işlevlerinin uzaktan etkinleştirmesi

Görünürlük ve aydınlatma işlevlerinin uzaktan etkinleştirmesi İşlev İşlev Aşağıdaki görünürlük ve aydınlatma işlevleri uzaktan etkinleştirilebilir: Aydınlatmaya ilişkin ayrıntılı bilgiye Sürüş lambalarının devre dışı bırakılması ve Uzun far flaşörünü dönüşümlü çalıştırma

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Görünürlük ve aydınlatma için fonksiyonların uzaktan etkinleştirilmesi

Görünürlük ve aydınlatma için fonksiyonların uzaktan etkinleştirilmesi Arka Plan Arka Plan Görünürlüğün ve aydınlatmanın uzaktan etkinleştirilme fonksiyonları BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Fonksiyonlar ya analog sinyallerle ya

Detaylı

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar:

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar: Genel bilgiler Genel bilgiler EK PTO Etkinleştirme işlevinin amacı; volan tahrikli PTO'yu sürücü alanından ve/ veya kabinin dışından, tercihen motorun uzaktan çalıştırılması ve kapatılması işlevleriyle

Detaylı

Çalışma lambasının etkinleştirilmesi. Açıklama. Genel. İtme düğmesi parça eklemesi. Bağlantı seçenekleri PGRT

Çalışma lambasının etkinleştirilmesi. Açıklama. Genel. İtme düğmesi parça eklemesi. Bağlantı seçenekleri PGRT Açıklama Açıklama Genel Çalışma lambasını etkinleştirme fonksiyonu çalışma lambalarını açmak ve kapatmak için kullanılır. Bunlar kabinin arka duvarında, şaside, üstyapının farklı parçaları üzerinde veya

Detaylı

Aracın hızını sınırlama fonksiyonları. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler. Hız sınırlayıcılar arasında öncelik sırası.

Aracın hızını sınırlama fonksiyonları. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler. Hız sınırlayıcılar arasında öncelik sırası. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler Scania hız sınırlama için üç fonksiyon sunar. Bu fonksiyonlar, örneğin çöp kamyonları, itfaiye araçları ve ağır mallar taşıyan

Detaylı

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama Açıklama Açıklama Sesli uyarının uzaktan etkinleştirmesi fonksiyonu, üstyapı donanımı tarafından kombinasyon aygıtındaki sesli uyarıyı etkinleştirmek için kullanılır. Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki

Detaylı

Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama

Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama Açıklama Açıklama Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi ön cam sileceklerini kabinin dışından çalıştırmak için kullanılır. Ön cam sileceği hızı Scania Diagnoz Programlayıcısındaki (SDP3) ayarlanabilir

Detaylı

Uzaktan motor marşı. İşlev. Davranış. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır.

Uzaktan motor marşı. İşlev. Davranış. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. İşlev İşlev Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Davranış Sİnyal lambaları, başlatma denemesinin başarılı olup olmadığına yönelik bir görsel onay olarak

Detaylı

Uzun far veya spot lambalarının yanıp sönmesinin uzaktan devreye alınması

Uzun far veya spot lambalarının yanıp sönmesinin uzaktan devreye alınması Açıklama Açıklama Genel Gövde imalatçısı bu fonksiyonu uzun farların veya spot lambalarının nasıl aydınlanacağını seçmek için kullanabilir. Koşullar Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki koşullar karşılanmalıdır:

Detaylı

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme Açıklama Açıklama Genel Uzaktan el gazı fonksiyonu; el gazı, sınırlı el gazı ve artırılmış rölanti fonksiyonlarının uzaktan kumandası için kullanılmaktadır. Koşullar Fonksiyon, sadece el freni uygulanırken

Detaylı

COO üzerinden EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Etkinleştirme koşulları

COO üzerinden EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Etkinleştirme koşulları İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler nı içeren bu işlev açıklaması, koordinatörün şanzıman tahrikli PTO'nun etkinleştirilmesini kontrol ettiği araçlar için geçerlidir. EG PTO nun

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler Aracın BCI (Üstyapı İletişim Sistemi) kontrol ünitesi aracılığıyla PTO'nun kontrolü İşlev yalnızca araçta PTO varsa kullanılabilir. Araç PTO ile donatılmışsa, BCI için bir

Detaylı

Otomatik bir şanzımandaki PTO'nun etkinleştirilmesi

Otomatik bir şanzımandaki PTO'nun etkinleştirilmesi İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler Otomatik vites kutusundaki (Allison) PTO etkinleştirmesi işlevi sürücü alanı ve kabinin dışından PTO etkinleştirmesi için tasarlanmıştır. Bu

Detaylı

ED PTO etkinleştirmesi. İşlev

ED PTO etkinleştirmesi. İşlev İşlev ED PTO etkinleştirmesi Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. Bir ED PTO'su diğer PTO'lar

Detaylı

Motorun kapatılmasının izlenen uzaktan devreye sokulması

Motorun kapatılmasının izlenen uzaktan devreye sokulması Açıklama Açıklama Motorun kapatılmasının izlemeli uzaktan etkinleştirmesi işlevi (motor durdurma 2) motoru kabinin dışından kapatmak için kullanılır. Bu motorun uzaktan etkinleştirilmesinden daha güvenli

Detaylı

Şartlı çıkış sinyalleri. İşlev. Davranış

Şartlı çıkış sinyalleri. İşlev. Davranış İşlev İşlev Üstyapıcının farklı üstyapı fonksiyonlarını ve cihazlarını kontrol etmek için kullanabildiği 3 şartlı çıkış sinyali bulunmaktadır. Davranış Bu 3 şartlı çıkış sinyalleri birbirlerinin birebir

Detaylı

Üst farlar. Üst farlar hakkında genel bilgi. Bağlantı seçenekleri

Üst farlar. Üst farlar hakkında genel bilgi. Bağlantı seçenekleri Üst farlar hakkında genel bilgi Üst farlar hakkında genel bilgi Üst farlar, normal farların ve sinyal lambalarının yerine geçer, örneğin önde kar küreyici takılıysa. Anahtar kullanarak, normal farlarla

Detaylı

C489 Standart işlevler için konnektörler C489

C489 Standart işlevler için konnektörler C489 , aracın genel işlevlerine erişim sağlayan 21 pimli bir konnektördür. Konnektör kahverengidir ve üstyapı tutucusunun iç kısmında bulunur. 316 371 C234 C493 C259 C449 C447 C494 C234 C260 C493 C259 C494

Detaylı

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. Fonksiyon

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. Fonksiyon Fonksiyon Fonksiyon Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. PTO'ların nasıl

Detaylı

Parametreler Üstyapı uyarlaması. Giriş

Parametreler Üstyapı uyarlaması. Giriş Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev İşlev EG PTO'ların etkinleştirilmesi Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir (Bodywork Communication

Detaylı

Otomatik boş vites. Genel PGRT

Otomatik boş vites. Genel PGRT Genel Genel Bu fonksiyon aşağıdaki fonksiyonlara sahip araçlarda bulunur: Otomatik şanzıman Tam otomatik Opticruise (debriyaj pedalsız araçlar) Sürücü konforunu arttırmak amacıyla, el freni uygulandıktan

Detaylı

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. İşlev

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. İşlev İşlev İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. PTO'nun doğru bir şekilde çalışmasının kontrolü

Detaylı

Yükseltilmiş rölanti devri. İşlev. Davranış

Yükseltilmiş rölanti devri. İşlev. Davranış İşlev İşlev Motor rölanti hızının artırılması motorun ısıtılması veya örneğin aracın pnömatik sisteminin doldurulması için uygundur. Bu fonksiyon motorun normal rölanti devrinde gücün ya da motor devrinin

Detaylı

Sabit yükseltilmiş rölanti hızı (UF 221) Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel. Etkinleştirme. Etkisizleştirme

Sabit yükseltilmiş rölanti hızı (UF 221) Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel. Etkinleştirme. Etkisizleştirme Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel bilgiler Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel bilgiler Sabit yükseltilmiş rölanti devri işlevi, bazı durumlarda motor rölanti devrini kontrol

Detaylı

Araç hızı. Açıklama. Farlar için döner düğmeli kontrol

Araç hızı. Açıklama. Farlar için döner düğmeli kontrol Açıklama Açıklama Takograflı araçlarda, araç hızını görüntülemek için ilave bir aygıt bağlama seçeneği vardır. Üstyapı konsolunda konnektör C7'deki pim 5'e bağlanır. 7 Şubat 005 dahil olmak üzere bu tarihe

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kanca kaldıraç dişlisi veya damper gövdesi kullanıldığında, araç sabit iken gövdenin çalışmasını kolaylaştırmak için motor devrinin geçici olarak arttırılması önerilebilir. Sürüş modu

Detaylı

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması. İşlev PGRT

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması. İşlev PGRT İşlev İşlev Sürücü alanından farklı bir yerde konumlanan ekran göstergeleri araç verilerinin görüntülenmesi ve okunması için kullanılır. Not: İşlev, Harici CAN ile kullanılamaz. :0-005 Yayım 4 tr-tr (4)

Detaylı

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir.

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir. İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir (Bodywork Communication Interface). PTO'nun ne zaman

Detaylı

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon Fonksiyon Uzaktan motor çalıştırma mesela kabin dışında bir anahtar kullanarak marş anahtarını çalıştırma konumuna çevirmeden motoru çalıştırmak için kullanılır. Fonksiyon Uzaktan etkinleştirme ile motorun

Detaylı

C494 - Kabinden şasiye kadar kablo tesisatı için konnektör

C494 - Kabinden şasiye kadar kablo tesisatı için konnektör C494 C494 C494, aracın teknik özelliklerine bağlı olarak üstyapı imalatçısına bir takım sinyallere ve işlevlere erişim sağlayan 21 pimli bir konektördür. Konektör ayrıca sinyalleri üstyapı konsolundaki

Detaylı

Otomatik boş vites. Dahili araç sinyalleri ve analog sinyaller kullanarak etkinleştirme

Otomatik boş vites. Dahili araç sinyalleri ve analog sinyaller kullanarak etkinleştirme Arka Plan Arka Plan Otomatik boş vites fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Otomatik boş vites dahili araç sinyalleri, analog sinyaller ve Harici CAN (Controller

Detaylı

BWS üzerinden bir EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevler, genel

BWS üzerinden bir EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevler, genel İşlevler, genel İşlevler, genel nı içeren bu işlev açıklaması Üstyapı Çalışma Sisteminin (BWS) bir veya iki şanzıman tahrikli PTO'nun etkinleştirilmesini kontrol ettiği araçlar için geçerlidir. EG PTO'nun

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi kullanmak için, geleneksel

Detaylı

Uzaktan motor marşı. Açıklama. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır.

Uzaktan motor marşı. Açıklama. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki koşullar yerine getirilmelidir: Marş anahtarı sürüş konumunda Kabindeki

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Motor. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Motor. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler göz önünde bulundurulmuştur. Belli bir araçta mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Arka lift hazırlığı. Hazırlıkla ilgili genel bilgiler. Eylül 2015'ten bu yana üretilen araçlar. Kasım 2007'den bu yana üretilen araçlar

Arka lift hazırlığı. Hazırlıkla ilgili genel bilgiler. Eylül 2015'ten bu yana üretilen araçlar. Kasım 2007'den bu yana üretilen araçlar Hazırlıkla ilgili genel bilgiler Hazırlıkla ilgili genel bilgiler Arka liftin elektrik bağlantısını kolaylaştırmak için arka lift kablo tesisatı için bağlantı hazırlık paketi fabrikadan sipariş edilebilir.

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler Aracın BCI (Üstyapı İletişim Sistemi) kontrol ünitesi aracılığıyla PTO'nun kontrolü İşlev yalnızca araçta PTO varsa kullanılabilir. Araç PTO ile donatılmışsa, BCI için bir

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kana kaldıraçlı kamyonu veya damperli gövdeyi kullanırken aracın manevra yapmasını kolaylaştırmak için, motor devrini geçici olarak arttırmak olumlu olabilir. Sürüş modu boş vites haricindeki

Detaylı

Gösterge. Açıklama. Genel. Takometre. Kalibrasyon

Gösterge. Açıklama. Genel. Takometre. Kalibrasyon Açıklama Açıklama Genel Motor devri ve yağ basıncı için C49 soketine ekran göstergeleri bağlamak mümkündür. Bu bölüm bu bağlantıların nasıl yapılacağını anlatır. Pim 7 bir takometre bağlamak ve pim 8-12

Detaylı

Şasinin alçaltılması. Genel

Şasinin alçaltılması. Genel Genel Genel Örneğin bir vinç kullanırken veya devirme işlemi yaparken, aracın daha stabil olabilmesi için, hava körükleri hava süspansiyonlu durdurma lastiğine boşaltılıdır. Körükleri Boşalt işlevini etkinleştirme

Detaylı

C259 - Daha fazla işlevsellik için konnektör C259

C259 - Daha fazla işlevsellik için konnektör C259 , karoserinin kaporta kontrol sistemi BWS (Bodywork System - Kaporta Sistemi) üzerinden çeşitli sinyal ve işlevlere erişimini sağlayan 21 pimli bir konektördür. Konektör ayrıca karoseriye, sinyalleri diğer

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler. Farklı tür PTO ların kontrolü hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur:

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler. Farklı tür PTO ların kontrolü hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur: Genel bilgiler Araçları fabrikada PTO takılı şekilde sipariş etmek mümkündür. Araçları fabrikada takılı PTO için elektrik tesisatı ile sipariş etmek de mümkündür. PTO lar mesela üstyapı imalatçısı tarafından

Detaylı

Hazırlanmış kablolama için alarm bağlantısı. Açıklama

Hazırlanmış kablolama için alarm bağlantısı. Açıklama Alarm kontrol ünitesinin, aşağıdaki fonksiyonları bağlayabilmek için fabrikadan hazırlanmış olarak elde edebileceği bağlantıları vardır: Kapı kilidi ile birlikte çalışması için kargo bölgesinin merkezi

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece gövde imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araç için mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

Parametreler Hırsızlık koruma aygıtı

Parametreler Hırsızlık koruma aygıtı Giriş Giriş Bu belge hırsızlığa karşı korumaya ilişkin parametreleri açıklamaktadır. Yalnızca, üstyapı imalatçısı için kullanışlı olduğu düşünülen parametreler listelenir. Belirli bir araç için mevcut

Detaylı

Şasinin alçaltılması. Genel

Şasinin alçaltılması. Genel Genel Genel Örneğin bir vinci çalıştırırken veya boşaltırken, aracın daha stabil olabilmesi için, hava körükleri hava süspansiyonlu durdurma lastiğine boşaltılmalıdır. Körükleri Boşalt işlevini etkinleştirme

Detaylı

Sürekli motor devri sınırlayıcısı

Sürekli motor devri sınırlayıcısı Arka Plan Arka Plan Sürekli motor devri sınırlayıcısı fonksiyonunun nasıl etkinleştirileceğine yönelik üç seçenek vardır. Aracın BCI işlevselliğiyle donatılması (Üstyapı İletişim Arabirimi): Analog sinyaller

Detaylı

Spot lambalar. Genel bilgiler. Etkinleştirme

Spot lambalar. Genel bilgiler. Etkinleştirme Genel bilgiler Bu belge spot lambalar için sipariş etme seçeneklerini belirtir ve tavandaki ya da tampondaki ilave spot lambaların bağlantısını da açıklar Aşağıdaki sipariş seçenekleri mevcuttur: A Genel

Detaylı

Seçime bağlı çıkış sinyalleri (UF 356) Seçime bağlı çıkış sinyalleri. Ters sinyal

Seçime bağlı çıkış sinyalleri (UF 356) Seçime bağlı çıkış sinyalleri. Ters sinyal Seçime bağlı çıkış sinyalleri Seçime bağlı çıkış sinyalleri Bu belge C493 konektörü pim 8-12 için opsiyonel çıkış sinyallerini açıklamaktadır (uzatılmış fonksiyonelliğe sahip konektör). Bu sinyaller SDP3

Detaylı

ED PTO etkinleştirmesi. Genel bilgiler. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir.

ED PTO etkinleştirmesi. Genel bilgiler. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir. Genel bilgiler ED PTO motor tarafından mekanik olarak çalıştırılır ve motor çalışırken daima çalışır. PTO devreden çıkarıldığında bağlantısı çalıştırması niyetlenen fonksiyondan kesilir. PTO'ların nasıl

Detaylı

Alarm sensörlerini bağlama. Genel

Alarm sensörlerini bağlama. Genel Genel ALM kontrol ünitesi (Alarm sistemi) harici alarm sensörlerinin bağlantısı için fabrika hazırlığıyla sipariş edilebilir. Hazırlık konnektör C8112'den oluşmaktadır. Konnektör sarı renkli olup gösterge

Detaylı

Arka lambalar. Uygulama. Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir:

Arka lambalar. Uygulama. Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Daha fazla bilgi için bir Scania bayisiyle temasa geçin. Kompakt 7 gözlü lamba grubu LED

Detaylı

İlave arka lambalar. İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel. Arka lambalar

İlave arka lambalar. İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel. Arka lambalar 341 722 340 905 341 740 İlave arka lambalar İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel bilgiler İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel bilgiler Arka lambalar 3 tip arka lamba vardır: Kompakt

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, (CAN protokolü üzerine kurulu) bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi

Detaylı

İlave spot lambaları. Açıklama. Bağlantı seçenekleri

İlave spot lambaları. Açıklama. Bağlantı seçenekleri Açıklama Açıklama Aracın görüş ve görünürlük işlevleri düzenlemesi için hangi kontrol ünitesi ile donatıldığına bağlı olarak iki farklı bağlantı seçeneği bulunmaktadır. Bunların en yenisine belgede CUV2,

Detaylı

Mafsallı aks PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlev

Mafsallı aks PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlev İşlev İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. PTO'nun doğru bir şekilde çalışmasının kontrolü

Detaylı

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üstyapı konsolu, kaporta işlevleri için kullanılan konnektörler için braket görevi gören bir panel bölmesidir. Konnektörler iki kablo tesisatına

Detaylı

Yükseltilmiş rölanti devri

Yükseltilmiş rölanti devri Arka Plan Arka Plan Yükseltilmiş rölanti devri fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Bu fonksiyon hem analog sinyallerle hem de Harici CAN (Controller Area

Detaylı

PTO ve motor devri kontrolü. Genel bilgiler

PTO ve motor devri kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler PTO'lar ve motor devri araç kontrol ünitesi (COO) (koordinatör) ve BWS (Body Work System) ile kontrol edilmelidir. Kontrol üniteleri farklı motor devri kontrol türleri seçeneğini

Detaylı

Parametreler Şasi. Giriş

Parametreler Şasi. Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, lütfen

Detaylı

Tork sınırlayıcı. Analog sinyaller kullanarak etkinleştirme. Harici CAN kullanarak etkinleştirme

Tork sınırlayıcı. Analog sinyaller kullanarak etkinleştirme. Harici CAN kullanarak etkinleştirme Arka Plan Arka Plan Tork sınırlayıcı fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Bu fonksiyon hem analog sinyallerle hem de Harici CAN (Controller Area Network)

Detaylı

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üstyapı konsolu, kaporta işlevleri için kullanılan konnektörler için braket görevi gören bir panel bölmesidir. Pimlerin, sinyallerin ve

Detaylı

Parametreler Hırsızlığa karşı koruma. Giriş

Parametreler Hırsızlığa karşı koruma. Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, lütfen

Detaylı

Uzaktan motor devri kontrolü. Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler. Araç hızı

Uzaktan motor devri kontrolü. Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler. Araç hızı Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler Motor devrinin uzaktan kontrol edilmesi işlevi 2 değişik şekilde mevcuttur: Motor Hızı

Detaylı

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti ünitesi. IP sınıflandırması PGRT

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti ünitesi. IP sınıflandırması PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Genel Genel Şasi ve üstyapı arasındaki iletişim, C259 konnektöründeki yapılandırılabilir giriş ve çıkışlar aracılığıyla yürütülür.

Detaylı

Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri

Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri Gösterge tablosundaki genel üstyapı bilgileri Gösterge tablosundaki genel üstyapı bilgileri Gösterge paneli, araç sürücüsünün ortamını kullanım alanına doğru şekilde adapte edebilmek için çeşitli tipte

Detaylı

BWS yoluyla ayrık mil PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Araç hareket halinde ve sabitken çalışma

BWS yoluyla ayrık mil PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Araç hareket halinde ve sabitken çalışma İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler Ayrık mil PTO'su çoğunlukla çok büyük güç çıkışları gerektiğinde kullanılır. Avantajı yarı millerin devreden çıkarılması ve tüm gücün PTO'yu

Detaylı

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması Arkaplan Arkaplan Harici ekran göstergeleri BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Harici ekran göstergelerinin hangi araç verilerini görüntüleyeceği koşullar BICT (Bodywork

Detaylı

Aydınlatma hazırlıkları. Plaka aydınlatma lambası için hazırlık. Sipariş seçenekleri

Aydınlatma hazırlıkları. Plaka aydınlatma lambası için hazırlık. Sipariş seçenekleri Aydınlatma hazırlıklarına ilişkin genel bilgiler Aydınlatma hazırlıklarına ilişkin genel bilgiler Aydınlatmaya yönelik olarak fabrikadan sipariş edilebilen birkaç hazırlık vardır. Aydınlatma, her bir pazardaki

Detaylı

C449 - Otomatik şanzıman ve römork bağlantısı için konnektör

C449 - Otomatik şanzıman ve römork bağlantısı için konnektör - Otomatik şanzıman ve römork için konnektör 'a giriş 'a giriş, otomatik şanzımanlar ve römork bağlantılarına ilişkin işlevlere erişim sağlayan 18 pimli bir konnektördür. Otomatik şanzıman işlevlerine

Detaylı

C449 - Otomatik şanzıman ve römork bağlantısı için konnektör

C449 - Otomatik şanzıman ve römork bağlantısı için konnektör C449 hakkında genel bilgi C449 hakkında genel bilgi C449, otomatik şanzıman ve römork bağlantılarına ilişkin işlevlere erişim sağlayan 18 pimli bir konnektördür. Otomatik şanzıman işlevlerine ilişkin bağlantı

Detaylı

Merkezi elektrik ünitesi. Merkezi elektrik ünitesi

Merkezi elektrik ünitesi. Merkezi elektrik ünitesi yolcu tarafında, gösterge panelindeki eşya gözünün altında bulunur. Aşağıdaki şekilde açın: 1. Gösterge panelindeki eşya gözünün kapağını açın. Kapak yolcu koltuğunun ön kısmında yer alır. 2. Lastik döşemeyi

Detaylı

P 3 üniteden (P, U veya I) 2 tanesi biliniyorsa, üçüncüyü aşağıdaki formülle hesaplamak mümkündür (resme bakınız):

P 3 üniteden (P, U veya I) 2 tanesi biliniyorsa, üçüncüyü aşağıdaki formülle hesaplamak mümkündür (resme bakınız): Akım tüketimi ile ilgili genel bilgiler Akım tüketimi ile ilgili genel bilgiler VIKTIGT! Akü hasarını önlemek için, alternatör şarj kapasitesi akım tüketimine uyarlanmalıdır. Aküler, alternatör ve akım

Detaylı

SÜRÜCÜ MAHALLİ

SÜRÜCÜ MAHALLİ 4 - ELE ALIŞ SÜRÜCÜ MAHALLİ 1. Hız sabitleyici / sınırlayıcı kumandası. 2. Direksiyon ayarlama kumandası. 3. Aydınlatma ve sinyal lambaları kumandası. 4. Gösterge tablosu. 5. Sürücü Airbag'i. Korna. 6.

Detaylı

CAN hakkında genel bilgiler. Genel. CAN hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur:

CAN hakkında genel bilgiler. Genel. CAN hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur: Genel Kontrol ünitelerini sıklıkla aralarında bilgi değişimi yapması gerekir. Geleneksel olarak doğrudan birbirleriyle iletişim kurabilen kontrol üniteleri bağlanır. Sonuç olarak kontrol ünitesi hız ve

Detaylı

Gösterge grubundaki, ICL, üstyapı bilgileri. Fonksiyonlar

Gösterge grubundaki, ICL, üstyapı bilgileri. Fonksiyonlar Gösterge grubu, ICL (Gösterge Grubu) araçtaki çeşitli fonksiyonların durum göstergesi için hazırlanır. 3 tip gösterge vardır: Gösterge lambalarını ve sembolleri kullanarak sunulan lamba göstergeleri. Ekrandaki

Detaylı

Çalışma lambası. Genel. Çalışma lambalarına ilişkin daha fazla bilgi Çalışma lambasını etkinleştirme belgesinde

Çalışma lambası. Genel. Çalışma lambalarına ilişkin daha fazla bilgi Çalışma lambasını etkinleştirme belgesinde Genel Hazırlıklara, kablo uçları, anahtar modülündeki anahtarlar ve konnektörleri olan bir kablo tertibatı dahildir. Ayrıca fabrika çıkışı lambaları sipariş etmek de mümkündür. Tüm lambalar yedek parça

Detaylı

Sürüm Notları. Scania Diagnos & Programmer 3 Sürüm 2.28

Sürüm Notları. Scania Diagnos & Programmer 3 Sürüm 2.28 tr-tr Sürüm Notları Scania Diagnos & Programmer 3 Sürüm 2.28 2.28 sürümü, Scania Diagnos & Programmer 3'ün 2.27 sürümünün yerini almaktadır ve P, G, R, S, T serisi ve F, K, N serisi araçlarda bulunan sistemler

Detaylı

Kullanım kılavuzu. Uzaktan kumanda BRC315D7

Kullanım kılavuzu. Uzaktan kumanda BRC315D7 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 BU KUMANDAYI ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. KURULUMU KULLANMAYA GEÇMEDEN ÖNCE KILAVUZU DİKKATLE OKUYUN. KILAVUZU OKUDUKTAN SONRA,

Detaylı

FMS için CAN arabirimi. Giriş

FMS için CAN arabirimi. Giriş Giriş FMS için CAN arabirimi Bu belge FMS standardı hakkında bilgiler içermektedir. FMS standart, birkaç kamyon üreticisi tarafından geliştirilen açık bir ara birimdir. FMS-Standard description version

Detaylı

Merkezi elektrik üniteleri. Genel. Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır:

Merkezi elektrik üniteleri. Genel. Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır: Genel Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır: Genel Açıklama Tanımlama Konum Merkezi elektrik ünitesi P2 Kabinde, yolcu koltuğunun Üstyapı merkezi elektrik P9 önünde, koruyucu mahfazanın ünitesi arkasındaki

Detaylı

Nice MC424. Kontrol Ünitesi

Nice MC424. Kontrol Ünitesi Nice MC424 Kontrol Ünitesi TR A E B C F= 30 mm D C B 90 100 100 110 120 130 Model: Wg2024 WG3524 (mm) C B WINGO 2024... 90 110 120 101 110 D (mm): 700 850 E (mm) 100 600 750 110 590 740 120 580 730 130

Detaylı

P 3 üniteden (P, U veya I) 2 tanesi biliniyorsa, üçüncüyü aşağıdaki formülle hesaplamak mümkündür (resme bakınız):

P 3 üniteden (P, U veya I) 2 tanesi biliniyorsa, üçüncüyü aşağıdaki formülle hesaplamak mümkündür (resme bakınız): Akım tüketimi ile ilgili genel bilgiler Akım tüketimi ile ilgili genel bilgiler ÖNEMLİ! Akü hasarını önlemek için, alternatör şarj kapasitesi aracın akım tüketimine uyarlanmalıdır. Aküler, alternatör ve

Detaylı

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti, gerçek bir otomobildeki elektrik tesisatını incelemeye, oluşturulacak arızaları gözlemlemeye uygun yapıdadır. Tüm modüller

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir.

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir. Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

NİCE TURKİYE. ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu ELEKTRİKSEL BAĞLANTI

NİCE TURKİYE. ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu ELEKTRİKSEL BAĞLANTI ELEKTRİKSEL BAĞLANTI ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu Bağlantı yapılmayan hiçbir yere köprüleme yapmanıza gerek yok. Bağlantilarınızda Nice marka ürünleri kullanmanızda fayda vardır. SMX2 Bağlantısı

Detaylı

X-Class Power Donanım Özellikleri

X-Class Power Donanım Özellikleri ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) ASR (Antipatinaj sistemi) BAS (Frenleme kuvveti yardım sistemi) ESP (Elektronik dengeleme programı) ETS (Elektronik çekiş sistemi) EBD (Elektronik güç dağılımı)

Detaylı

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti üniteleri

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti üniteleri Genel 493 2 190 281 2 204 973 Genel BWE sistemi (ÜStyapı Elektrik Sistemi) BI (Üstyapı İletişim Arabirimi) kontrol ünitesinin ilk olarak sunduklarından daha fazla giriş ve çıkışa ihtiyaç duyulması durumunda

Detaylı

00: Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi. tr-tr. Kamyon P, G, R ve S serisi. Yayım 1. Scania CV AB 2016, Sweden

00: Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi. tr-tr. Kamyon P, G, R ve S serisi. Yayım 1. Scania CV AB 2016, Sweden 00:01-08 Yayım 1 tr-tr Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi Kamyon P, G, R ve S serisi Scania CV AB 2016, Sweden Okumaya başlamadan önce... 3 Araçta bulunan hidrolikler... 4 Elektrik sistemi... 5 Akü...

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Öne monte edilen ekipman hazırlıkları. Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler

Öne monte edilen ekipman hazırlıkları. Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Araç şasinin ön kenarında yer alan 2 çeki pimli standart olarak teslim edilir.

Detaylı

Arka lambalar. Uygulama Uygulama. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2016, Sweden 1 (7)

Arka lambalar. Uygulama Uygulama. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2016, Sweden 1 (7) Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Kompakt 7 gözlü lamba grubu LED lamba Arka lambalar daima fabrikada takılı şekilde teslim

Detaylı