Diklofenak sodyum düģük ph`lardaki mide sıvısında çözünmeyen ama yüksek ph`lardaki duodenumda hemen dağılan bir kaplama ile kaplanmıģtır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Diklofenak sodyum düģük ph`lardaki mide sıvısında çözünmeyen ama yüksek ph`lardaki duodenumda hemen dağılan bir kaplama ile kaplanmıģtır."

Transkript

1 DİFENAK 100 mg 30 Tablet Romatoid artrit, dejeneratif eklem hastalığı dahil olmak üzere ciddi osteoartrit vakaları, ankilozan spondilit, lumbalji, tendinit, tendosinovit, bursit ve diğer romatoid hastalıklar; travma ve operasyon sonrası enflamasyona bağlı ödem ve ağrılı durumlar, burkulma - incinme gibi akutkas-iskelet sistemi hastalıkları ayrıca dismenore gibi jinekolojik ağrılar ve enflamasyonlu durumlar. FORMÜLÜ Enterik kaplı her bir tablette 100 mg diklofenak sodyum vardır. Boyar maddeler : Titanyum dioksid, kırmızı demir oksid. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Diklofenak sodyum, antienflamatuar, analjezik ve antipiretik özelliklere sahip nonsteroidal antienflamatuar bir ilaçtır. Diğer NSAI ilaçlar gibi Diklofenak Sodyum` un da etki mekanizması tam olarak bilinmemektedir ancak prostaglandin sentezini inhibe etmesine bağlı olarak antienflamatuar, analjezik ve antipiretik etki gösterdiği kabul edilmektedir. Prostaglandinler enflamasyon, ağrı ve ateģ oluģumunda majör rol oynarlar. Diklofenak sodyum düģük ph`lardaki mide sıvısında çözünmeyen ama yüksek ph`lardaki duodenumda hemen dağılan bir kaplama ile kaplanmıģtır. Diklofenak sodyum emiliminden 2 saat sonra doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır. Tablet yemekten önce alındığında yemekle beraber veya yemekten sonra alınmasına göre mideden hızlı geçer ancak emiliminde bir değiģiklik olmaz. Karaciğerde önemli bir ölçüde ilk geçiģ (first-pass) etkisine uğrar. Diklofenak baģta serum albuminleri olmak üzere %99 oranında plazma proteinlerine bağlanır. Diklofenak sinovyal sıvıya geçer. Doruk plazma konsantrasyonlarına ulaģtıktan 3-6 saat sonra sinovyal sıvıda ilaç ve metabolitlerinin konsantrasyonları plazmadakinden daha yüksek düzeye ulaģır. Sinovyal sıvı eliminasyonu plazma eliminasyonundan daha yavaģtır. Plazmadaki terminal yarı ömrü 1-2 saattir. Verilen dozun yaklaģık %65`i esas molekülün glukronid konjugatı Ģeklinde ve çoğu glukronid konjugatlarına dönüģen metabolitleri halinde idrarla, %35`i değiģmemiģ metabolitleri halinde safra yoluyla feçesle 96 saat içinde atılır. ENDĠKASYONLARI

2 Difenak enterik kaplı tablet analjezik, antipiretik ve antienflamatuar özellikleri ile baģlıca; Romatoid artrit, Dejeneratif eklem hastalığı dahil olmak üzere ciddi osteoartrit vakaları, Ankiloz spondilit, Lumbalji, tendinit, tenosinovit, bursit ve diğer romatoid hastalıkların, Travma ve operasyon sonrası enflamasyona bağlı ödem ve ağrılı durumların, Burkulma ve incinme gibi akut kas-iskelet sistemi hastalıkların tedavisinde kullanılır. KONTRENDĠKASYONLARI Difenak enterik kaplı tablet, diklofenak`a karģı bilinen duyarlılığı olanlarda, aktif peptik ülser, gastrit, bölgesel enterit veya ülseratif kolit gibi gastrointestinal sisteme ait enflamasyonlu durumlarda veya daha önceden bu hastalığı geçirmiģ olanlarda Difenak enterik kaplı tablet, diklofenak, asetilsalisilik asit (ASA) ve diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlara karģı alerjik reaksiyon gösteren kiģilerde ve astımlı hastalarda Difenak enterik kaplı tablet, karaciğer fonksiyon bozukluklarında ve gebeliğin özellikle son üç ayında UYARILAR VE ÖNLEMLER Difenak enterik kaplı tablet ile özellikle kronik tedavi uygulanan kiģilerde tedavi sırasında gastrointestinal kanama veya ülserasyon uyarıcı bir belirti olarak görülebilir. Böyle bir belirti görülmesi dahilinde ilaç kesilmelidir. Difenak enterik kaplı tablet, ASA ile çapraz duyarlılık gösterir. ASA ve diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlara hassas olan kiģilere verilmemelidir. YaĢlılarda dikkatli kullanılmalıdır. GeçmiĢte renal, hepatik veya kardiyak yetmezlik geçirmiģ olan hastalarda ve koagülasyon bozukluklarında dikkatli kullanılmalıdır.

3 Epilepsi, parkinson veya psikozlu hastalarda Difenak enterik kaplı tablet kullanılırken özel bir dikkat gösterilmelidir. Difenak enterik kaplı tablet, diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar ile birlikte kullanıldığı takdirde hemoraji ve ülser riski artar. Uzun süreli tedavilerde periyodik olarak kan testleri, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının kontrolü yapılmalıdır. Hepatik porfirili hastalarda krizlerin baģlamasına neden olabilir. Gebelik ve Laktasyonda Kullanımı: Difenak enterik kaplı tablet, gebelik esnasında sadece mecbur kalınan durumlarda elde edilecek yarar fetusa gelebilecek zarardan üstünse kullanılabilir. Diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar gibi Difenak Enterik Tablet de gebeliğin son üç aylık döneminde (Gebelik kategori B) Araç ve Makine Kullanma Yeteneği Üzerine Etkileri: Tedavi süresince baģ dönmesi ve ıģığa hassasiyet oluģabileceğinden, motorlu taģıt kullanırken dikkatli olunmalıdır. YAN ETKĠLERĠ Difenak enterik kaplı tablet gastrointestinal rahatsızlıklara (gastrik veya abdominal ağrı, mide bulantısı, kusma, iģtahsızlık, diyare ve kabızlık, peptik ülser) neden olabilir. Bazı nadir vakalarda gastrointestinal ülserasyon ve kanama yol açabilir. Bu takdirde tedavi derhal durdurulmalıdır. Difenak enterik tablet tedavi sırasında baģ dönmesi, baģ ağrısı, kırıklık, konsantrasyon bozukluğu, yorgunluk, ıģığa hassasiyet gibi santral sinir sistemi ile ilgili yan etkilere rastlanabilir. Deride kızarıklık ve kabartılar, kaģıntı, egzama, eritem ve ödem nadiren rastlanabilecek yan etkilerdir. Bazı vakalarda karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında anormallikler, çarpıntı ve aritmiye rastlanabilir. Asetilsalisilik asit (ASA)`e karģı duyarlı hastalarda astım ortaya çıkabilir. BEKLENMEYEN BĠR ETKĠ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAġVURUNUZ. DĠĞER ĠLAÇLARLA ETKĠLEġMESĠ

4 Asetil Salisilik Asit (ASA) : Difenak enterik tablet ile ASA birlikte kullanıldığında diklofenak plazma konsantrasyonlarda azalma meydana gelir. NSAĠ Ġlaçlar : Difenak enterik kaplı tablet` in sistemik nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar ile birlikte kullanımı yan etkilerin görülme sıklığını artırabilir. Antikoagülanlar : Klinik çalıģmalarda diklofenak`ın antikoagülanlar üzerinde bir etkisinin olmadığı görülmüģ olmasına rağmen prostaglandinler hemostazda önemli bir rol oynadığı ve nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar trombosit aktivasyonunu etkilediği için bu tür ilaçlar ile birlikte warfarin kullanılması gerekiyor ise hastalar yakından izlenmelidir. Methotrexat : Diklofenak methotrexat`ın plazma konsantrasyonunu yükseltebilir ve toksisitesini arttırabilir. Digoksin : Diklofenak digoksin` in plazma konsantrasyonunu yükseltir. Siklosporin : NSAĠ ilaçların renal prostaglandinler üzerine etkileri siklosporin` in nefrotoksisitesini arttırabilir. Lityum : Diklofenak lityum` un renal klirensini azaltır ve plazma seviyelerini yükseltir. Ġki ilacın birlikte kullanılması ile lityum toksisitesi geliģebilir. Oral Hipoglisemikler : Diklofenak normal kiģilerde glukoz metabolizmasını etkilemez veya oral hipoglisemik ajanların etkilerini değiģtirmez. Diklofenak varlığında insülin veya oral hipoglisemik ajanların dozunda değiģiklik yapılmak zorunda kalındığı çok nadir olarak bildirilmiģtir. Bu etkileģimin direk nedeni tam olarak bilinmemesine rağmen diklofenak diabetli hastalarda insülin ve oral hipoglisemiklerin cevabını değiģtirebilir. Diüretikler : Diğer NSAI ilaçlar gibi Difenak enterik kaplı tablet de diüretiklerin etkilerini inhibe edebilirler. Potasyum tutucu diüretikler ile birlikte kullanıldığında serum potasyum düzeylerinde artıģ olabilir. Bu nedenle serum potasyum düzeyleri sık sık izlenmelidir. KULLANIM ġeklġ VE DOZU Romatoid artrit tedavisinde tavsiye edilen günlük yetiģkin dozu mg dır (1-2 Difenak enterik kaplı tablet ). Osteoartrit tedavisinde tavsiye edilen günlük yetiģkin dozu 100 mg dır (1 Difenak enterik kaplı tablet ). Gerekli görülürse bu doz günde 200 mg (2 Difenak enterik kaplı tablet ) a çıkarılabilir. Ankilozan spondilit tedavisinde tavsiye edilen günlük yetiģkin dozu 100 mg dır (1 Difenak enterik kaplı tablet ).

5 Diğer ödem ve ağrılı durumlarda tavsiye edilen günlük doz 100 mg dır (1 Difenak enterik kaplı tablet ). Tabletler sıvı ile ve tercihen yemeklerden önce alınmalıdır. DOZ AġIMI D Difenak enterik kaplı tablet in aģırı dozuna bağlı tipik bir klinik tablo yoktur. ġimdiye kadar tespit edilmiģ olan belirtiler kafa içi basınçta artma, bilinç kaybı, aspirasyon pnömonisi, kusma ve baģdönmesidir. Bunun dıģında ilacın aģırı dozda alımıyla normal dozda kullanımını takiben ortaya çıkabilecek yan etkilerin Ģiddetli Ģekillerde belirebileceği de kaydedilmiģtir. Difenak enterik kaplı tablet ile akut zehirlenmenin tedavisi esas olarak destekleyici ve semptomatik tedbirlerden ibarettir. Hasta kusturularak veya midesi yıkanarak mide boģaltılır. Ġlacın absorpsiyonunu azaltmak için aktif karbon uygulanabilir. Hipotansiyon, böbrek yetmezliği, konvülsiyonlar, gastrointestinal irritasyon ve solunum depresyonu gibi komplikasyonlara karģı destekleyici ve semptomatik tedavi uygulanır. SAKLAMA KOġULLARI 30 C nin altında oda sıcaklığında saklayınız ve nemden koruyunuz. TĠCARĠ TAKDĠM ġeklġ Difenak enterik kaplı tablet; her bir barsakta çözünen tablet`te 100 mg diklofenak sodyum içeren 10 ve 30 tabletlik blister ambalaj içinde piyasaya arz edilmiģtir. REÇETE ĠLE SATILIR.

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır.

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. TENOX KAPSÜL FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri Tenoksikam kuvvetli

Detaylı

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablet; 120 mg feksofenadin hidroklorür ve boyar madde olarak ; titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır.

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır. FORMÜLÜ : Beher SUPRAFEN draje : 400 mg ibuprofen, tatlandırıcı olarak Ģeker ve boyar madde olarak pink anstead ihtiva eder. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikleri SUPRAFEN in etken maddesi

Detaylı

NAPROSYN EC 250 mg. TABLET

NAPROSYN EC 250 mg. TABLET NAPROSYN EC 250 mg. TABLET FORMÜLÜ : Bir enterik tablet, 250 mg. Naproksen içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler : Naproksen antiromatizmal, antienflamatuar ve antipiretik etkiye

Detaylı

Tenoksikam, antienflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkiye sahip bir ajandır. Tenoksikam

Tenoksikam, antienflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkiye sahip bir ajandır. Tenoksikam TENOKSAN 20 MG KAPSÜL FORMÜLÜ Beher kapsül, 20 mg tenoksikam içerir.tenoksan kapsüldeki tenoksikam oksikamgrubundan bir tienotiazin türevidir. Kapsül boyar maddeleri: Sarı demir oksit, titanyum dioksit,

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

Casodex 50 mg Film Tablet

Casodex 50 mg Film Tablet 1 Casodex 50 mg Film Tablet Formül Her bir tablet 50 mg bikalutamid (INN) etken madde ve yardımcı maddeler laktoz, sodyum niģasta glikolat, polividon,magnezyum stearat, metil hidroksi propil selüloz, polietilen

Detaylı

VOLTAREN 25 mg Enterik Kaplı Tablet

VOLTAREN 25 mg Enterik Kaplı Tablet VOLTAREN 25 mg Enterik Kaplı Tablet FORMÜLÜ Bir enterik kaplı tablet 25 mg diklofenak sodyum içerir. Yardımcı maddeler: Sarı demir oksit, titan dioksit. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Diklofenak sodyum, belirgin

Detaylı

PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin

PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin FORMÜLÜ Bir uzatılmış salımlı tablet, etkin madde olarak 500 mg mesalazin içerir. Yardımcı maddeler: povidon, etilselüloz, magnezyum stearat, talk ve mikrokristalin

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

FORTİNE 100 mg FİLM TABLET

FORTİNE 100 mg FİLM TABLET FORTİNE 100 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ: Her film tablet 100 mg Flurbiprofen içerir. Boyar madde: Titanyumdioksit ve FDC mavi No.2 HT içermektedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Flurbiprofen

Detaylı

RELOKAP 550 mg Forte Film Tablet 10 ve 20 Film Tablet

RELOKAP 550 mg Forte Film Tablet 10 ve 20 Film Tablet RELOKAP 550 mg Forte Film Tablet 10 ve 20 Film Tablet FORMÜLÜ: Bir tablet ; 550mg Naproksen sodyum, (Boyar madde: Titanyum dioksit) içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Naproksen sodyum tablet, ağrılı ve

Detaylı

Surgam, antiinflamatuar ve analjezik etkisi nedeniyle aşağıdaki durumlarda kullanılır:

Surgam, antiinflamatuar ve analjezik etkisi nedeniyle aşağıdaki durumlarda kullanılır: SURGAM süppozituar Yetişkinler için Formülü: Her süppozituar 300 mg tiaprofenik asit içerir. Farmakolojik özellikleri: Farmakodinamik özellikler: Tiaprofenik asit, arilalkanoik asit ailesinden bir nonsteroidal

Detaylı

EXEN 15 mg Ġ.M. AMPUL

EXEN 15 mg Ġ.M. AMPUL EXEN 15 mg Ġ.M. AMPUL FORMÜLÜ Her ampul içindeki 1.5 ml steril enjektabl çözeltide, etkin madde olarak 15 mg meloksikam bulunur. Yardımcı maddeler: Meglumin, glikofurol, poloxamer 188, sodyum klorür, glisin,

Detaylı

SURGAM. Tablet. Formülü: 1 tablette 300 mg tiaprofenik asit içerir. Farmakolojik özellikleri: Farmakodinamik özellikler:

SURGAM. Tablet. Formülü: 1 tablette 300 mg tiaprofenik asit içerir. Farmakolojik özellikleri: Farmakodinamik özellikler: SURGAM Tablet Formülü: 1 tablette 300 mg tiaprofenik asit içerir. Farmakolojik özellikleri: Farmakodinamik özellikler: Tiaprofenik asit, arilalkanoik asit ailesinden bir nonsteroidal antiinflamatuar olup,

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER ZERO-P 100 mg DEVA Film Tablet FORMÜL Her film tablet; 100 mg Flurbiprofen, Yardımcı madde olarak kroskarmeloz sodyum, laktoz monohidrat FD&C Mavi # 2 indigo karmine- aluminyum lak, sarı demir oksit ve

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

MELOX FORT TABLET. FORMÜL : Her bir tablet 15 mg meloksikam içerir.

MELOX FORT TABLET. FORMÜL : Her bir tablet 15 mg meloksikam içerir. MELOX FORT TABLET FORMÜL : Her bir tablet 15 mg meloksikam içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER : Farmakodinamik Özellikler : Meloksikam, antienflamatuar, analjezik ve antipiretik etkilere sahip olduğu hayvanlarda

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HARPAGO 600 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az

Detaylı

EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul

EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul FORMÜLÜ Beher ampulde steril ve apirojen olarak; dl-alfa Tokoferil asetat (100 I.U) 100.0 mg Soya yağı k.m. 2.0 ml bulunur. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

KİDYFEN PEDİATRİK SÜSPANSİYON

KİDYFEN PEDİATRİK SÜSPANSİYON B. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI: Kidyfen Pediatrik Süspansiyon. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ: Maddeler Miktar (g) Ibuprofen 2.000 g. Şeker 66.000 g. % 70'lik Sorbitol

Detaylı

ZELOXİM 15mg/1.5 ml IM Enjeksiyon İçin Solüsyon İçeren Ampul

ZELOXİM 15mg/1.5 ml IM Enjeksiyon İçin Solüsyon İçeren Ampul ZELOXİM 15mg/1.5 ml IM Enjeksiyon İçin Solüsyon İçeren Ampul Formülü; Her 1.5 ml lik ampul; 15 mg Meloksikam, 9.4 mg Meglumin, 150 mg Glikofurol, 75 mg Poloksamer 188, 7.5 mg Glisin, 4.5 mg Sodyum klorür,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FLURİDİN jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FLURİDİN jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FLURİDİN jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Flurbiprofen 1.50 g Yardımcı maddeler: Butillenmiş hidroksitoluen Propilen Glikol Dipelargonat

Detaylı

MEDNAP 250 mg TABLET

MEDNAP 250 mg TABLET MEDNAP 250 mg TABLET FORMÜLÜ: Beher tablet 250 mg Naproksen içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikleri: Naproksen, analjezik ve antipiretik özelliklere sahip non-steroidal antienflamatuvar

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FLURFLEX 100 mg Film Kaplı Tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. FLURFLEX 100 mg Film Kaplı Tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI FLURFLEX 100 mg Film Kaplı Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Flurbiprofen içerir. Yardımcı Maddeler: Laktoz, mısır nişastası, mikrokristalin selüloz, povidon,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir. KULLANMA TALİMATI LOPERAN 2 mg Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir. Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, laktoz, talk, jelatin, Mg stearat,

Detaylı

PİROFEN 500 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablet: Parasetamol 500 mg ihtiva eder.

PİROFEN 500 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablet: Parasetamol 500 mg ihtiva eder. PİROFEN 500 mg Tablet FORMÜLÜ: Her tablet: Parasetamol 500 mg ihtiva eder. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: PĠROFEN Tablet, etkin maddesi parasetamol olan analjezik ve antipiretik bir

Detaylı

ALTĠZEM SR 60 mg MĠKROPELLET KAPSÜL

ALTĠZEM SR 60 mg MĠKROPELLET KAPSÜL ALTĠZEM SR 60 mg MĠKROPELLET KAPSÜL FORMÜL Bir Altizem SR 60 mg Kapsül 60 mg Diltiazem HCl ve kapsül boyar maddesi olarak da titanyum dioksit, indigotin ve kinolin sarısı içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLER

Detaylı

Diklofenak potasyum in vitro olarak, insanlarda ulaşılana eşdeğer konsantrasyonlarda, kıkırdaktaki proteoglikan biyosentezini baskılamaz.

Diklofenak potasyum in vitro olarak, insanlarda ulaşılana eşdeğer konsantrasyonlarda, kıkırdaktaki proteoglikan biyosentezini baskılamaz. CATAFLAM Draje FORMÜLÜ Bir 50 mg diklofenak potasyum ve yardımcı madde olarak diğer maddeler yanında Dispersed Red 15881 Anstead (% 30 kırmızı demir oksit ve % 70 titanyum dioksit) ve şeker içermektedir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DOLPHİN, 10 film tablet içeren blister ambalajlarda bulunur.

KULLANMA TALİMATI. DOLPHİN, 10 film tablet içeren blister ambalajlarda bulunur. KULLANMA TALİMATI DOLPHİN 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her film tablet 500 mg diflunisal içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum nişasta glikolat, hidroksipropil selüloz, mikrokristalin selüloz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DİKLORON 50 mg Supozituvar 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DİKLORON 50 mg Supozituvar 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİKLORON 50 mg Supozituvar 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir supozituvar; 50.00 mg Diklofenak sodyum içermektedir. Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FORTİNE SR 200 mg uzatılmış salımlı kapsül Ağızdan alınır. Etkin madde: Her kapsül 200 mg flurbiprofen içerir. Yardımcı maddeler: PVPK 30, aminometakrilat kopolimeri, dibutil ftalat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1. Terapötik endikasyonlar Hafif ve orta dereceli ağrı ve ateşin semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1. Terapötik endikasyonlar Hafif ve orta dereceli ağrı ve ateşin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PİROFEN FORTE SUPOZİTUAR 325 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Paracetamol 325 mg Yardımcı maddeler için bölüm 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI TİYOKAS jel Haricen uygulanır. Etkin madde: Her 1 g jel 12,5 mg deksketoprofene eşdeğer 18,5 mg deksketoprofen trometamol ve 2,5 mg tiyokolşikosid içerir. Yardımcı maddeler: Karbomer

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZERO-P 100 mg FİLM TABLET

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZERO-P 100 mg FİLM TABLET KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZERO-P 100 mg FİLM TABLET 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir film tablet 100 mg Flurbiprofen içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3- FARMASÖTİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yuvarlak, hafif bombeli, bir yüzü d amblemli, homojen görünüşlü beyaz film kaplı tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yuvarlak, hafif bombeli, bir yüzü d amblemli, homojen görünüşlü beyaz film kaplı tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİKLORON 50 mg ENTERİK FİLM TABLET 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir film tablet; 50 mg Diklofenak Sodyum içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

COXULİD 100 mg Tablet

COXULİD 100 mg Tablet COXULİD 100 mg Tablet FORMÜLÜ: Her tablet 100 mg Nimesulid içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikleri: Nimesulid, analjezik antienflamatuar etkileri olan sulfonanilid türevi bir nonsteroid

Detaylı

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

OMEPRAZĠD 20 mg MĠKROPELLET KAPSÜL

OMEPRAZĠD 20 mg MĠKROPELLET KAPSÜL OMEPRAZĠD 20 mg MĠKROPELLET KAPSÜL FORMÜL: Bir Omeprazid kapsül mide asitine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde 20 mg Omeprazol ve kapsül boyar maddesi olarak titanyum dioksit, indigotin, kinolin

Detaylı

Euthyrox 50 µg Tablet. FORMÜLÜ: Her bir tablet 50 µg levotiroksin sodyum içerir.

Euthyrox 50 µg Tablet. FORMÜLÜ: Her bir tablet 50 µg levotiroksin sodyum içerir. Euthyrox 50 µg Tablet FORMÜLÜ: Her bir tablet 50 µg levotiroksin sodyum içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik özellikler Tiroid hormonları, vücutta bütün hücrelerin özellikle sinir sistemi hücrelerinin

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 3. FARMASÖTİK FORM Film tablet; Beyaz renkte film kaplı, kokusuz, hafif bombeli, homojen görünüşlü, yuvarlak tabletler.

Kısa Ürün Bilgisi. 3. FARMASÖTİK FORM Film tablet; Beyaz renkte film kaplı, kokusuz, hafif bombeli, homojen görünüşlü, yuvarlak tabletler. Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Dikloron 100 mg Retard Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 100 mg Diklofenak sodyum içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1

Detaylı

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı).

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı). Glucobay 100 Tablet Akarboz Formülü : 1 tablet Glucobay 100, 100 mg akarboz içerir. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Glucobay ın aktif maddesi olan akarboz bir alfa - glukozidaz inhibitörüdür.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİOAK 5 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet, 5 mg biotin (Vitamin H) içerir. Yardımcı madde(ler): Laktoz anhidr, mikrokristalin selüloz, krospovidon, povidon K-30 ve

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FORTİNE 100 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 100 mg flurbiprofen Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalin selüloz, hidroksipropil metil selüloz, kolloidal silikon

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Diclofenac sodium. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat (Pharmatose 200 M)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Diclofenac sodium. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat (Pharmatose 200 M) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Dikloron 25 mg Enterik Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Diclofenac sodium 25.00 mg Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat (Pharmatose

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: FORMÜLÜ: Her bir tablet 15mg meloksikam içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler : Meloksikam; antienflamatuar, analjezik ve antipiretik etkilere sahip olduğu hayvanlarda gösterilmiş

Detaylı

PONSTAN FORTE 500mg Film Kaplı Tablet

PONSTAN FORTE 500mg Film Kaplı Tablet PONSTAN FORTE 500mg Film Kaplı Tablet FORMÜLÜ Her film tablet, etken madde olarak 500mg mefenamik asit, boyar madde olarak sarı demir oksit ve titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. MAXALJĐN 100 mg film tablet. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALĐMATI. MAXALJĐN 100 mg film tablet. Ağızdan alınır. MAXALJĐN 100 mg film tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: 100 mg flurbiprofen Yardımcı maddeler: Prejelatinize nişasta, laktoz granül, acdisol (kroskarmelloz sodyum), aerosil 200, magnezyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LOXIDOL 15 mg / 1.5 ml İ.M. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LOXIDOL 15 mg / 1.5 ml İ.M. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LOXIDOL 15 mg / 1.5 ml İ.M. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir ampulde; Meloksikam 15.00 mg Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OSTEOFLEX Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Maddeler: Glukozamin Sülfat Bunda: Serbest Glukozamin (kabuklu deniz hayvanından elde edilen)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. Yardımcı Maddeler: Diğer yardımcı maddeler için 6.1 e

Detaylı

Oksikam Tablet FORMÜLÜ. Bir tablette: Piroksikam 20 mg (Boya maddesi olarak edikol supra blue içerir). FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Oksikam Tablet FORMÜLÜ. Bir tablette: Piroksikam 20 mg (Boya maddesi olarak edikol supra blue içerir). FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Oksikam Tablet FORMÜLÜ Bir tablette: Piroksikam 20 mg (Boya maddesi olarak edikol supra blue içerir). FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri: Bir oksikam türevi olan piroksikam, antiinflamatuar,

Detaylı

EDOLAR FORT 400 mg Film Tablet

EDOLAR FORT 400 mg Film Tablet 1 EDOLAR FORT 400 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir tablet; 400 mg etodolak ve yardımcı madde olarak laktoz ve titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri Etodolak, antiinflamatuar,

Detaylı

DİKLOTEVA 50 mg Film Tablet FORMÜLÜ

DİKLOTEVA 50 mg Film Tablet FORMÜLÜ DİKLOTEVA 50 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her film tablet etkin madde olarak 50 mg diklofenak potasyum, film kaplama maddesi olarak Opadry OY-LS-33111 (orange) içersinde titanyum dioksit, sunset yellow alüminyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LEODEX % 1.25 jel Haricen uygulanır. Etkin madde: 1 g jel, 12.50 mg deksketoprofene eşdeğer 18.45 mg deksketoprofen trometamol Yardımcı maddeler: Karbomer 980 NF (Carbomer Homopolymer),

Detaylı

Tekfin Krem %1, 15 g ve 30 g 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2009

Tekfin Krem %1, 15 g ve 30 g 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2009 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TEKFİN KREM % 1, 15 g ve 30 g 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1 g krem ; 10 mg Terbinafin hidroklorür içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3 FARMASÖTİK FORMU Dermal krem

Detaylı

FORMÜLÜ : Her retard film tablet; 100 mg Diklofenak sodyum, Diğerleri : Şeker, titanyum dioksit ihtiva eder.

FORMÜLÜ : Her retard film tablet; 100 mg Diklofenak sodyum, Diğerleri : Şeker, titanyum dioksit ihtiva eder. DEVA DİKLORON 100 mg Retard Film Tablet FORMÜLÜ : Her retard film tablet; 100 mg Diklofenak sodyum, Diğerleri : Şeker, titanyum dioksit ihtiva eder. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Ketomino Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. Ketomino Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla uygulanır. KULLANMA TALİMATI Ketomino Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla uygulanır. Etkin Maddeler: (RS)-3-metil-2-okso-valerat (DL-Ġzolösin α-ketoanoloğu), kalsiyum tuzu 4-metil-2-okso-valerik asit (Lösin α-ketoanoloğu),

Detaylı

DİKLORON Ampul İ.M. Steril DEVA

DİKLORON Ampul İ.M. Steril DEVA Steril DEVA DİKLORON Ampul İ.M. FORMÜLÜ: 3 ml lik her ampul; 75 mg Diklofenak sodyum, Diğerleri: Sodyum metabisülfit 2 mg, Mannitol 18 mg, Benzil alkol 120 mg, Propilen glikol 600 mg, 0.1 N Sodyum hidroksit

Detaylı

ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet

ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet FORMÜLÜ: Her enterik kaplı tablet: 40 mg pantoprazole eşdeğer 45.1 mg pantoprazol sodyum seskihidrat ve boyar madde olarak; titanyum dioksit (E171) ve kinolin sarısı

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür 500 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR İNSUFOR, tip 2 diabetes mellitus tedavisinde, özellikle fazla kilolu

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir enterik kaplı tablet 250 mg B 1 vitamini, 250 mg B 6 vitamini ve 1 mg B 12 vitamini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

POT K EFERVESAN TABLET

POT K EFERVESAN TABLET PROSPEKTÜS POT K EFERVESAN TABLET FORMÜLÜ Her bir efervesan tablet 1,56 g Potasyum a eşdeğer, 2,17 g Potasyum sitrat monohidrat ve 2,00 g Potasyum hidrojen karbonat içerir. Tatlandırıcı olarak şeker, sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir çiğneme tableti, 680 mg Kalsiyum karbonat, 80 mg Magnezyum karbonat içermektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir çiğneme tableti, 680 mg Kalsiyum karbonat, 80 mg Magnezyum karbonat içermektedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAGCAR ÇĠĞNEME TABLETĠ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir çiğneme tableti, 680 mg Kalsiyum karbonat, 80 mg Magnezyum karbonat içermektedir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3- FARMASÖTİK FORM 3 ml lik ampul solüsyonu; Hemen hemen renksiz, hafif karakteristik kokulu, berrak solüsyon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3- FARMASÖTİK FORM 3 ml lik ampul solüsyonu; Hemen hemen renksiz, hafif karakteristik kokulu, berrak solüsyon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Dikloron 75 mg/3 ml İ.M. Ampul 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir 3 ml lik ampul; 75 mg Diclofenac Sodium içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

MELOX 15 mg / 1.5 ml AMPUL. Her Melox ampul içindeki 1.5 ml enjeksiyon çözeltisinde etkin madde olarak 15 mg meloksikam bulunur.

MELOX 15 mg / 1.5 ml AMPUL. Her Melox ampul içindeki 1.5 ml enjeksiyon çözeltisinde etkin madde olarak 15 mg meloksikam bulunur. MELOX 15 mg / 1.5 ml AMPUL FORMÜL: Her Melox ampul içindeki 1.5 ml enjeksiyon çözeltisinde etkin madde olarak 15 mg meloksikam bulunur. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLER : Farmakodinamik Özellikler: Meloksikam,

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

BONACTON 70 mg TABLET. Her bir tablet; 70 mg alendronik aside eģdeğer alendronat sodyum içerir.

BONACTON 70 mg TABLET. Her bir tablet; 70 mg alendronik aside eģdeğer alendronat sodyum içerir. BONACTON 70 mg TABLET FORMÜLÜ Her bir tablet; 70 mg alendronik aside eģdeğer alendronat sodyum içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri Alendronat, kemik hidroksiapatitine bağlanan ve

Detaylı

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül FORMÜLÜ: Her kapsülde mide asidine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde; Lansoprazol 30 mg Boyar madde olarak: Kinolin sarısı (E 104), İndigokarmin (E 132), Titandioksit

Detaylı

HÉMORALGĠNE hemoroidlerin semptomatik tedavisi için rektal yolla lokal olarak uygulanmak üzere formüle edilmiģ bir preparattır.

HÉMORALGĠNE hemoroidlerin semptomatik tedavisi için rektal yolla lokal olarak uygulanmak üzere formüle edilmiģ bir preparattır. FORMÜLÜ: Klorhekzidin hidroklorür Mental 0,80 g Alüminyum subasetat Efedrine hidroklorür 0.20 g Tetrakain hidroklorür Çünko oksit 3.20 g Bizmut subgallat... Sıvağ maddeleri.. km 40.00 g FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir.

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OKSABRON 50 mg/5 ml ŞURUP 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MOTİVAL 100 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 100 mg nimesulid içerir. Yardımcı madde(ler): Mikrokristal selüloz, laktoz monohidrat, sodyum nişasta glikolat, dokusat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FİERA 100 mg Film Kaplı Tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. FİERA 100 mg Film Kaplı Tablet Ağızdan alınır. FİERA 100 mg Film Kaplı Tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Flurbiprofen içerir. Yardımcı Maddeler: Sellaktoz 80, mikrokristal selüloz, modifiye selüloz gum, kroskarmelloz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. LOPERMİD 2 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. LOPERMİD 2 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI LOPERMİD 2 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid HCl içerir. Yardımcı madde(ler): Sodyum nişasta glukolat, mikrokristalin selüloz Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

ZİNVİTAL ŞURUP FORMÜL FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

ZİNVİTAL ŞURUP FORMÜL FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ ZİNVİTAL ŞURUP FORMÜL Her 5 ml ölçekde; 66 mg ZnSO 4. 7H 2 O ( 5 mg elementel çinkoya eģdeğer) içerir. Yardımcı maddeler: Ģeker, metil paraben, portakal esansı, sunset yellow (FD&C Yellow No:6) FARMAKOLOJİK

Detaylı

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir.

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. VERTİN 16 mg Tablet Ağızdan alınır Etkin madde Yardımcı maddeler : Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. : Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal

Detaylı

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DENCOL Jel Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 g jel, Etkin madde: Kolin salisilat içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70) Karboksimetil selüloz sodyum 87.1 mg 70.0

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GYNO-TROSYD 100 mg vaginal tablet Vajina içine uygulanır. Etkin madde: Her bir tablet 100 mg tiokonazol içerir. Yardımcı madde(ler): Laktoz, mısır nişastası, saf su, magnezyum stearat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI 1 / 7

KULLANMA TALİMATI 1 / 7 KULLANMA TALİMATI NİMELİD 100 mg tablet Ağızdan alınır Etkin madde: Her bir tablet 100 mg nimesülid (mikronize) içerir. Yardımcı madde(ler): Dioktil sodyum sülfosüksinat, hidroksipropil selüloz, laktoz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 1000 ml çözelti; 60 g enjeksiyonluk dekstran 70, 75 g sodyum klorür içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik

Detaylı

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs 1 Arimidex 1 mg Film Tablet Prospektüs 2 Arimidex 1 mg Film Tablet Formül Her bir tablet etken madde 1 mg anastrozol ve yardımcı maddeler,laktoz,sodyum nişasta glikolat ve titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK

Detaylı

Rantudil Retard Kapsül 90 mg

Rantudil Retard Kapsül 90 mg Rantudil Retard Kapsül 90 mg FORMÜLÜ : 1 kapsül Rantudil Retard; 90 mg asemetasin içerir. Ayrıca 1 kapsül Rantudil Retard; boyar madde olarak 0.1232 mg sarı demir oksit, 0.2156 mg kırmızı demir oksit,

Detaylı

FORMÜLÜ: Her tablet etkin madde olarak; 1000 mg metformin hidroklorür içerir.

FORMÜLÜ: Her tablet etkin madde olarak; 1000 mg metformin hidroklorür içerir. FORMÜLÜ: Her tablet etkin madde olarak; 1000 mg metformin hidroklorür içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler: Metformin, tip 2 diyabet hastalarında bazal ve post prandiyal plazma

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MAXİMUS 100 mg film tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. MAXİMUS 100 mg film tablet Ağızdan alınır. MAXİMUS 100 mg film tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 100 mg Flurbiprofen Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz 200, kroskarmeloz sodyum (Ac-Di-Sol), kolloidal silikondioksit (Aerosil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GRAMELL 15 mg / 1,5 ml İ.M. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. GRAMELL 15 mg / 1,5 ml İ.M. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI GRAMELL 15 mg / 1,5 ml İ.M. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampul, 15 mg Meloksikam içerir. Yardımcı maddeler: Meglumin, glikofurol, poloxamer

Detaylı

1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİKLORON JEL % 1, 50 g 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1 g jel; 10 mg Diklofenak sodyum a eşdeğer 11.6 mg Diklofenak dietilamonyum içermektedir. Yardımcı

Detaylı

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Beher film tablet 5 mg finasterid ihtiva eder. Boyar maddeler: Sarı demir oksit, titanyum dioksit, indigo karmin aluminyum lake içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

Çocukta Analjezik Antipiretik Kullanımı

Çocukta Analjezik Antipiretik Kullanımı Çocukta Analjezik Antipiretik Kullanımı Doç. Dr. Betül ULUKOL AKBULUT Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Ateş Hipotalamik set-point in yükselmesi Çevre ısısının çok artması Ektodermal

Detaylı

LOPERMİD 2 mg TABLET 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri, Etiketleme ve Hasta Kullanma Talimatı Temmuz 2007 KISA ÜRÜN BİLGİSİ

LOPERMİD 2 mg TABLET 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri, Etiketleme ve Hasta Kullanma Talimatı Temmuz 2007 KISA ÜRÜN BİLGİSİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Lopermid 2 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Loperamid hidroklorür içerir. Tüm yardımcı maddeler için bkz. 6.1. 3. FARMASÖTİK

Detaylı

Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi

Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi Dr. Ali Ayberk Beşen Başkent Üniversitesi Tıbbi Onkoloji BD Giriş Sitotoksik tedaviler herhangi

Detaylı

TRIVASTAL 50 RETARD KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. sürekli salım sağlayan kaplı tablet / 50 mg

TRIVASTAL 50 RETARD KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. sürekli salım sağlayan kaplı tablet / 50 mg TRIVASTAL 50 RETARD KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. TIBBI FARMASÖTIK ÜRÜNÜN ADI: TRIVASTAL 50 RETARD 2. KALITATIF VE KANTITATIF TERKIBI Piribedil sürekli salım sağlayan kaplı tablet / 50 mg 3. FARMASÖTIK ŞEKLI

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİBEST % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir gram krem 20 mg Fusidik asit içerir. Yardımcı maddeler: Bir gram krem 150 mg Propilen

Detaylı

ENDĐKASYONLARI Nimes, akut ağrı, ağrılı osteoartrit ve primer dismenorenin semptomatik tedavisinde endikedir.

ENDĐKASYONLARI Nimes, akut ağrı, ağrılı osteoartrit ve primer dismenorenin semptomatik tedavisinde endikedir. NĐMES 100 mg TABLET sanovel FORMÜLÜ Her Tablet,100 mg nimesulid içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ Farmakodinamik özellikler Nimesulid antipiretik, analjezik ve antienflamatuar

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ZĐNCOBEST 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Metil paraben sodyum, sükroz, portakal

Detaylı

M-ESLON 100 mg MĠKROPELLET KAPSÜL

M-ESLON 100 mg MĠKROPELLET KAPSÜL M-ESLON 100 mg MĠKROPELLET KAPSÜL FORMÜLÜ Bir M-Eslon 100 mg Mikropellet Kapsül, kontrollü salınım yapan formda 100 mg morfin sülfat ve kapsül boyar maddesi olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ANTHĐX 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablette 10 mg rupatadine eşdeğer 12,80 mg rupatadin fumarat bulunur. Yardımcı maddeler: Laktoz, mikrokristalin selüloz, kırmızı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI NİMEKSİL %1 jel Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir gram jel 0.01 gram nimesulid içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol 400, propilen glikol, sepineo 600, etanol, saf su. Bu ilacı

Detaylı