HYBRIDOWELL HERPES Tespit REF Kullanım amacı. 2. Kit Tanımı SADECE ARAŞTIRMA KULLANIMI İÇİN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HYBRIDOWELL HERPES Tespit REF Kullanım amacı. 2. Kit Tanımı SADECE ARAŞTIRMA KULLANIMI İÇİN"

Transkript

1 SADECE ARAŞTIRMA KULLANIMI İÇİN HYBRIDOWELL HERPES Tespit REF Kullanım amacı 1 2. Kit Tanımı 1 3. Test Prensibi 2 4. Kit içeriği ve saklama koşulları 2 5. Kit içeriğinde bulunmayan fakat gerekli reaktif ve materyaller 2 6. Reaktiflerin rekonstitüsyonu 3 7. Uyarı ve Önlemler 3 8. Amplifiye edilmiş ürünlerin saklanması 4 9. Kontroller Tespit protokolü Sonuçların hesaplanması ve yorumlanması Test performansı 8 13.Referanslar Arıza giderme Kılavuzu Kullanım amacı HYBRIDOWELL HERPES tespit kiti, microtiter plakalarda biotinylated problar ile hibridizasyon tarafından beyin omurilik sıvıları (CSF), sulu hümor, gözyaşları, jinekolojik örnekleri gibi biyolojik numunelerde Herpes enfeksiyonlarının tespitini sağlar. Bu kit aşağıdaki Herpesviruses in tiplenmesini sağlar: Herpes Simplex Virus tip 1 ve 2 (HSV-1 ve HSV- 2), Cytomegalovirus (CMV), Varicella Zoster Virus (VZV), Epstein - Barr Virus (EBV), ve Human Herpes Virus 6 (HHV-6). Tespit, HERPES CONSENSUS GENERIC kit (Ref.: ) ile elde edilen amplifiye edilmiş ürünlerden yapılır. Hızlı ve hassas herpesvirus tespiti, opsiyonel pozoloji (teşhis geliştirme) ile adapte antiviral tedavinin erken bir başlangıcını sağlar. 2. Kit Tanımı Herpes virüs ailesi insanlarda enfeksiyonların wild (vahşi) bir spektrumu içeren DNA virüsleridir. Birincil enfeksiyon sonrası, virüs bir gizli enfeksiyon olarak devam eder. Immunsupresyon durumlarında, virüs tekrarlayan enfeksiyonları üretmek için yeniden aktive olabilir. Herpes virüslerin ailesi birkaç yıl içinde tespit edilmiş 7 ve 8 herpes virüsü dahil, 8 virüs içerir. HYBRIDOWELL HERPES tespit kiti, merkezi sinir sistemi enfeksiyonlarına, HSV-1, HSV-2, CMV, EBV, VZV ve HHV-6 sahip altı ana insan herpesvirüslerin tespiti sağlar. Ensefalit in ölüm oranı, verimli spesifik antiviral tedavileri geliştirilmesine rağmen hala yüksektir. HSV-1 ve HSV-2 necrosant ensefalit in % 20 ile 70 ini kapsar. Bu virüslerin tespiti için klasik teknikler, özellikle kültür, merkezi sinir sistemi örnekleri için adapte edilmemiştir. Altı virüs ile üretilen klinik belirtiler spesifik viral takson değildir.

2 3. Test prensibi HERPES CONSENSUS GENERIC kit (Ref.: ) ile tespit edilen pozitif numuneler tam virüsü belirlemek için HYBRIDOWELL HERPES tespit kiti ile daha fazla analiz edilebilir. HERPES KONSENSÜS GENERIC kiti (Ref.: ) ile elde edilen amplifiye ürün tekrar kullanılır ve mikroplakada kimyasal olarak denatüre ve hibridize edilmiştir. Her amplifiye ürün 6 herpesvirüs spesifik biotinylated problar ile hibridize edilmiştir.tespit 3,3',5,5' tetrametilbenzidine (TMB) ve streptavidine peroksidaz konjugat ile gerçekleştirilir. Optik yoğunluk (OD) bir mikroplaka okuyucu ile 450 nm'de okunur. 4. Kit içeriği ve saklama koşulları R 4 Negatif tespit kontrol 0.1 R 5 Denatürasyon solüsyonu ml R 6 Denatürasyon solüsyonu 2 Xi-IRRITANT 1.5 ml R 7 Microtiter plaaka (12 x 8 kuyu) 1 R 8 Kaplama solüsyonu 35 ml R 9 Spesifik prob HSV-1... R10 Spesifik prob HSV-2... R11 Spesifik prob CMV... R12 Spesifik prob VZV... R13 Spesifik prob EBV... R14 Spesifik prob HHV-6... R15 Pozitif kontrol prob HSV-1... R16 Pozitif kontrol prob HSV-2... R17 Pozitif kontrol prob CMV... R18 Pozitif kontrol prob VZV... R19 Pozitif kontrol prob EBV... R20 Pozitif kontrol prob HHV-6... R21 Yıkama solüsyonu (10x) 2 x 60 ml R22 Konjugat dilüsyon tampon T-TOKSIK 15 ml R23 Streptavidine peroksidaz konjugat (50x) 0.3 ml R24 Substrat-Tetramethilbenzidine (TMB) 15 ml R25 Stop solüsyonu C- CORROSIVE 20 ml R26 Yapıştırıcı 2 Bu kit kutu üzerinde yazılı son kullanım tarihine kadar +2 C/+8 C de açılmadan önce ve açıldıktan sonra saklanabilir. 5. Kit içeriğinde bulunmayan fakat gerekli reaktif ve materyaller HERPES CONSENSUS GENERIC kit (ARGENE) - ref.: Microtiter plaka okuyucu (450 or 450/650 nm) ve yazıcı. Otomatik mikrotiter plaka yıkayıcı (opsiyonel). Steril pipetler. Pozitif boşluk uçlu veya tıkalı (aerosol bariyer ) uçlu mikropipetler. (1-20 μl and μl) Multikanallı pipettör. Tek kullanımlık reaktif rezervuarlar. Polipropilen tüpler (1.5 ml ve 15 ml). Inkübatör (+37 C). Vorteks karıştırıcı. Distile su. Tek kullanımlık lateks veya benzeri eldivenler.

3 6. Reaktiflerin çözündürülmesi 6.1. R21 -Yıkama solüsyonu (10x) Eğer kristaller konsantre yıkama solüsyonunda gözlenirse, kristaller çözülene kadar +37 C de ısıtın. 9 hacimlik distile su ile konsantre yıkama solüsyonunun (10x) (R21) bir hacmini karıştırın. Bütün kuyuların 10 kez yıkanmasını sağlamak için yeterli reaktif hazırlayın ( her zaman kuyu başına 350 μl) Yıkama solüsyonu 1x +2 C/+8 C de 3 ay stabilidir R22/R23 - Konjugat (50x) Beyaz bir çökelti konjugat dilüsyon tamponda (R22) görünebilir. Bu çökelti reaktif verimliliğini asla etkilemez. Bu durumda, reaktifi vorteksleyin ve gerekli hacim pipetleyin. ISITMAYIN. Daha önce homojen hale getirilmiş konjugat dilüsyon tampon (R22) içinde konjugatı 50x (R23) oranında dilüe edin. 49 hacim konjugat dilüsyon buffer R22 ile 1 hacim konjugatı (50x) (R23) karıştırın. Kuyu başına 100 μl dağıtmak için yeterli reaktif hazırlayın. Dilüe edilmiş 1ml konjugat için örnek: 980 μl (R22) ile 20 μl (R23) karıştırın. Kullanıma hazır konjugat hibridizasyon adımı sırasında kullanım öncesi hazır olmalıdır. Dilüe edilmiş konjugatı saklamayın. Kitin kullanımı için önlemler UYARI: Ekstraksiyon ortamında deterjan ve/veya yüksek protein konsantrasyonları mikrotiter plakada DNA kaplama ile engellenebilir. Bu nedenle, kit içinde sadece önerilen ve sağlanan reaktifleri kullanmak ve verilen prosedürü izlemek önemlidir. 7. Uyarılar ve önlemler 7.1. Moleküler biyoloji işlemleri için uyarılar ve önlemler Amplifikasyon prosedürleri numunenin kontaminasyon riskini önlemek için yüksek yetenekli teknik gerektirir. Numune hazırlama, amplifikasyon reaksiyonu ve amplife edilmiş ürün analizi için ayrı çalışma alanları kullanın. Reaktif yada numune hazırlama alanında amplifiye bir ürünü asla başlatmayın. Kullanılan örnekler sadece bu analiz için ayrılmalıdır. Numuneler biyolojik güvenlik kabini altında hazırlanmalıdır. Farklı örnek tüpleri aynı zamanda asla açılmalıdır. Örnekleri işlemek için kullanılacak pipetler sadece bu amaçla ayrılmalıdır. Bu pipetler filtre uçlu pozitif boşluklu pipetler veya hazırlanmış pipetler olmalıdır. Kullanılan uçların farklı türleri steril olmalıdır. Eşit miktarlardaki reaktifler için kullanılan pipetler sadece bu amaçla ayrılmalıdır Genel uyarılar ve önlemler Reaktiflerin cilde temasından kaçının. Eğer temas olursa bol miktarda su ile hemen yıkayın. Reaktifler kullanıldığında eldiven giyin. Potansiyel enfeksiyöz olarak tüm örnekler ve malzemeleri kullanın ve atın. Kullandıktan sonra: malzeme, reaktifler ve atığın potansiyel olarak enfeksiyöz olarak ele alınması gerekir. Bu testi gerçekleştirmeden önce tüm talimatları okuyun. Son kullanım tarihinden sonra reaktifleri kullanmayın (etiket basılmış). Yalnızca kitte bulunan reaktifleri kullanın. Diğer üreticilerin yada farklı lot numaralı kitlerin reaktiflerini değiştirmeyin. Ağız ile asla pipetlemeyin. Özel çalışma alanlarında sigara veya içecek içmeyin, yemek yemeyin.

4 7.3. Spesifik reaktiflerin uyarı ve önlemleri Denatürasyon solüsyonu 2 (R6) sodyum hidroksit içerir: o R36/38: Göz ile solunum sistemine hasara neden olur. o S26-37/39-45: Göz ile teması durumunda hemen bol su ile yıkayın ve doktora başvurun. Uygun eldivenler ve yüz/göz koruyucu giyin. Kaza durumunda veya kendinizi iyi hissetmiyorsanız, hemen bir doktora başvurunuz (mümkünse etiketi gösterin). Kullanıma hazır problar (R9 ile R20) formamid içerir. o R61: Hamile kadınlara zaralı olabilir. o S45 :Kaza durumunda veya kendinizi iyi hissetmiyorsanız, hemen bir doktora başvurunuz (mümkünse etiketi gösterin). o S53 :Maruz kalmaktan sakının- kullanmadan önce özel kullanım talimatlarını okuyun. Yıkama solüsyonu (R21) koruyucu olarak 0.01% timerosal içerir. Konjugat dilüsyon tampon (R22) potasyum dikromat içerir. o R46 : Kalıtsal genetik hasarlara neden olabilir. o R49 : Kanser yapabilir. o S45 : Kaza durumunda veya kendinizi iyi hissetmiyorsanız, hemen bir doktora başvurunuz (mümkünse etiketi gösterin). o S53 : Maruz kalmaktan sakının- kullanmadan önce özel kullanım talimatlarını okuyun. o S60 : Bu maddenin veya ambalajının imhası tehlikeli maddelere göre yapılmalıdır o S61 :Çevreye kontrolsüz verilmesinden kaçının. Özel kullanım talimatına / Güvenlik Bilgi Formuna bakın. Stop solüsyonu (R25) hidrojen klorür içerir. o R20 : Solunması halinde sağlığa zararlıdır. o R34 : Yanıklara neden olur. o S26 :Göz ile temasında derhal bol su ile yıkayın ve doktora başvurun. o S45 : Kaza halinde veya kendinizi iyi hissetmiyorsanız hemen bir doktora başvurun. (Mümkünse bu etiketi gösterin.) Reaktiflerin cilde temasından kaçının. Eğer temas olursa bol miktarda su ile hemen yıkayın. Reaktifler kullanıldığında eldiven giyin. 8. Örneğin alınması ve taşınması Eğer amplifiye edilen ürün hemen analiz edilmemişse, kullanana kadar -18 C/-22 C dondurulmalıdır. Uzun süre saklamak (birkaç günden fazla) için ürüne 1 μl EDTA 1 M ekleyin. 9. Kontroller Kontrollerin kullanımı manipülasyonu doğrulamak için zorunludur.

5 9.1. Pozitif Kontrol Laboratuvar herpesvirus strain ile enfekte hücreler kullanılarak ek bir pozitif kontrol eklenebilir. Bu kontrol bir örnek olarak kabul edilecektir. HERPES CONSENSUS GENERIC kit Ref.: ile güçlendirilecek ve ekstrate edilecektir ve HYBRIDOWELL HERPES tespit kitinin ilgili spesifik probu ile hibridize edilecektir. Kit, herpesvirus HSV-1, HSV-2, CMV, VZV, EBV ve HHV-6 karşılık gelen bir diziden bir parçayı amplifiye etmek için herpesvirus uyumlu primerlerin kapasitesini kontrol edilebilen bir kontrol içerir. Üç pozitif kontrol şişeleri HERPES CONSENSUS GENERIC kit ref.: B de verilir, ve aynı anda numune ile amplifiye edilir. Her pozitif kontrol aşağıdaki gibi ilgili pozitif kontrol probu ile hibridize edilecektir: o Plazmidler HSV-1 ve HSV-2 den amplifiye edilmiş ürün ; pozitif kontrol probları HSV-1 ve HSV-2 ile ayrı ayrı hibridize edilir. o Plazmidler CMV ve VZV den amplifiye edilmiş ürün ; pozitif kontrol probları CMV ve VZV ile ayrı ayrı hibridize edilir. o Plazmidler EBV ve HHV-6 den amplifiye edilmiş ürün ; pozitif kontrol probları EBV ve HHV-6 ile ayrı ayrı hibridize edilir Inhibisyon kontrol Bu kontrol numunede amplifikasyon inhibitörlerin varlığını ortaya koymaktadır. Bu kontrol manipülasyon sırasında HERPES CONSENSUS GENERIC kit ref.: B ile daha önce doğrulanmıştır; tespit sırasında tekrar analiz etmeye gerek yoktur Negatif amplifikasyon kontrolü Bu kontrol kontaminasyon yokluğunu gösterir. Bu kontrol manipülasyon sırasında HERPES CONSENSUS GENERIC kit ref.: B ile daha önce doğrulanmıştır; tespit sırasında tekrar analiz etmeye gerek yoktur Negatif tespit kontrol Bu kontrol (R4) cut-off tespit etmek için olanak sağlar(kullanıma hazır). Tespit adımı esnasında, bu kontrol her biri herpes spesifik prob ile hibridizasyon için 6 ayrı kuyuda test edilmiştir. 10. Tespit prosedürü Bu prosedürde kullanılan amplifiye dilmiş ürünler HERPES CONSENSUS GENERIC ref.: B ile elde edilir. Bu kit ile sonuçlar "herpesvirus positive" dir. Aynı amplifiye edilmiş ürünler 6 spesifik prob ile hidridize edilecektir. Her çalışma için, aşağıdaki modele göre gerekli kuyuların sayılarını seçin: o Numune : Amplifiye numume başına 6 kuyu Spesifik prob HSV-1 (R9) ile hibridize edilen 1 kuyu Spesifik prob HSV-2 (R10) ile hibridize edilen 1 kuyu Spesifik prob CMV (R11) ile hibridize edilen 1 kuyu Spesifik prob VZV (R12) ile hibridize edilen 1 kuyu Spesifik prob EBV (R13) ile hibridize edilen 1 kuyu Spesifik prob HHV-6 (R14) ile hibridize edilen 1 kuyu o Kontrol: 2 kuyu amplifiye edilmiş pozitif kontrol HSV-1 / HSV-2 Pozitif kontrol prob HSV-1 (R15) ile hibridize edilen 1 kuyu Pozitif kontrol prob HSV-2 (R16) ile hibridize edilen 1 kuyu

6 2 kuyu amplifiye edilmiş pozitif kontrol CMV / VZV Pozitif kontrol prob CMV (R17) ile hibridize edilen 1 kuyu Pozitif kontrol prob VZV (R18) ile hibridize edilen 1 kuyu 2 kuyu amplifiye edilmiş pozitif kontrol EBV / HHV-6 Pozitif kontrol prob EBV (R19) ile hibridize edilen 1 kuyu Pozitif kontrol prob HHV-6 (R20) ile hibridize edilen 1 kuyu 6 kuyu negatif tespit kontrol (R4) Spesifik prob HSV-1 (R9) ile hibridize edilen 1 kuyu Spesifik prob HSV-2 (R10) ile hibridize edilen 1 kuyu Spesifik prob CMV (R11) ile hibridize edilen 1 kuyu Spesifik prob VZV (R12) ile hibridize edilen 1 kuyu Spesifik prob EBV (R13) ile hibridize edilen 1 kuyu Spesifik prob HHV-6 (R14) ile hibridize edilen 1 kuyu 2 numuneler için örnek: Mikroplaka üzerinde 24 kuyuyu planlayın: 12 amplifiye numune kuyusu, 6 pozitif kontrol kuyusu, Yukarıda anlatıldığı gibi 6 tespit negatif kontrol kuyusu o Bir mikroplaka planı çizin. o R4, cut-off değerini hesaplamak için kitte bulunan negatif tespit kontrolüdür(kullanıma hazır). o Bütün kontrolleri amplifiye ürünlerle aynı işlemi görür Denatürasyon ve fiksasyon Post-amplifikasyon için ayrılmış odada Her numune/kontrol (R4 dahil) için, numaralandırılmış 1.5 ml polipropilen tüplerde 15 μl amplifiye edilmiş ürün dağıtın. 30 μl denatürasyon solüsyonu 1 (R5) ekleyin, vorteksleyin, 30 μl denatürasyon solüsyonu 2 (R6) ekleyin, vorteksleyin, ve oda sıcaklığında 5 dakika inkübe edin; Her tüpe 600 μl kaplama solüsyonu (R8) ekleyin, ve vorteksleyin. UYARI: Kolay yorum yapmak için mikroplaka kuyuları (R7) tanımlayın. 100 μl dağıtın: o her numune için 6 kuyu; o pozitif kontrol için 2 kuyu; o negatif tespit kontrol için 6 kuyu. Bir yapışkan (R26) ile plakayı kapatın ve en az 15 dakika boyunca 37 C'de (+37 C de 1 saate kadar) inkübe edin. Alternatif olarak oda sıcaklığında bir gece inkübe edebilirsiniz. 12 kullanıma hazır probları (R9 ile R20) +37 C de kullanım öncesi 15 dakika ısıtın Hibridizasyon Plakayı baş aşağı döndürerek kuyuları boşaltın ve kağıt bir havlu üzerinde kurutma kağıdı ile kurutun. 100 μl HSV-1 (R9) probu dağıtın: o 6 numune kuyularından birinin içinde; o 6 tespit negatif kontrol kuyularından birinin içinde. 100 μl HSV-2 (R10) probu dağıtın: o 6 numune kuyularından birinin içinde; o 6 tespit negatif kontrol kuyularından birinin içinde. 100 μl CMV (R11) probu dağıtın: o 6 numune kuyularından birinin içinde; o 6 tespit negatif kontrol kuyularından birinin içinde. 100 μl VZV (R12) probu dağıtın: o 6 numune kuyularından birinin içinde;

7 o 6 tespit negatif kontrol kuyularından birinin içinde. 100 μl EBV (R13) probu dağıtın: o 6 numune kuyularından birinin içinde; o 6 tespit negatif kontrol kuyularından birinin içinde. 100 μl HHV-6 (R14) probu dağıtın: o 6 numune kuyularından birinin içinde; o 6 tespit negatif kontrol kuyularından birinin içinde. 100 μl pozitif kontrol probu HSV-1 (R15) dağıtın: o Pozitif kontrol kuyuların HSV-1/HSV-2 birisi içinde. 100 μl pozitif kontrol probu HSV-2 (R16) dağıtın: o Pozitif kontrol kuyuların HSV-1/HSV-2 birisi içinde. 100 μl pozitif kontrol probu CMV (R17) dağıtın: o Pozitif kontrol kuyuların CMV/VZV birisi içinde. 100 μl pozitif kontrol probu VZV (R18) dağıtın: o Pozitif kontrol kuyuların CMV/VZV birisi içinde. 100 μl pozitif kontrol probu EBV (R19) dağıtın: o Pozitif kontrol kuyuların EBV/HHV-6 birisi içinde. 100 μl pozitif kontrol probu HHV-6 (R20) dağıtın: o Pozitif kontrol kuyuların EBV/HHV-6 birisi içinde. Bir yapışkan (R26) ile plakayı kapatın ve 30 dakika boyunca 37 C'de inkübe edin. Hibridizasyon adımı sona ermeden önce: +18 C/+25 C oda sıcaklığında ısınması için Konjugat dilüsyon tamponu (R22) bekletin; Bölüm 6 "Reaktifleri rekonstitüsyon da verilen talimatlara göre konjugat dilüsyonunda konjugatı 50x (R23) oranında dilüe edin Post hibridizasyon yıkama Bölüm 6 "Reaktifleri rekonstitüsyon da verilen talimatlara göre yıkama solüsyonu 10x (R21) çözündürün. Bir mikroplaka yıkayıcı veya manuel olarak yıkama ile plakayı yıkayın: o Oto yıkama için: a. Yıkama prosedürüne başlamadan önce 500 μl bir purjeyi programlayın; b. Kuyuların içeriğini aspirte edin; c. 1x yıkama solüsyonun 350 μl si ile kuyuları doldurun. 30 saniye bekletin ve kuruluğu aspirte edin (tamamen aspirasyon için kontrol edin) d. 4 kere ek olarak "c. "adımını tekrar edin; e. Kalıntı yıkama solüsyonu ortadan kaldırmak için kağıt havlu üzerinde plakaya hafifçe vurun. o Manuel yıkama için: a. Plakayı baş aşağı döndürerek kuyuları boşaltın ve kağıt bir havlu üzerinde kurutma kağıdı ile kurutun; b.tekrar pipeti veya yıkama şişesi ile 1x yıkama solüsyonun 350 μl sini dağıtın. 30 saniye bekletin. Devirerek kuyuları boşaltın ve kağıt havlu üzerine kuruluğu alın; c. 4 kere ek olarak "b" adımını tekrar edin Tespit ve post-tespit yıkama Plakayı baş aşağı döndürerek kuyuları boşaltın ve bir kağıt havlu üzerine kurutma kağıdı ile kurutun. Tekrarlayıcı pipet veya diğer uygun pipet cihazı kullanarak 100 μl kullanıma hazır konjugatı ekleyin; Oda sıcaklığında 15 dakika inkübe edin; Bölüm"10.3" deki açıklamaya göre yıkayın.

8 10.5. Görüntüleme Substratı (R24) oda sıcaklığına getirin(+18 C/+25 C). Plakayı baş aşağı döndürerek kuyuları boşaltın ve bir kağıt havlu üzerinde kurutma kağıdı ile kurutun. Her kuyu içine substratın 100 μl sini dağıtın; Oda sıcaklığında (+18 C/+25 C) karanlıkta 30 dakika inkübe edin; Her kuyuya stop solüsyonun (R25) 100 μl sini ekleyerek reaksiyonu durdurun. Havaya karşı plaka okuyucuyu da blankı okuyun ve 450 nm de optikal yoğunluğu okuyun. Çift okumada yapılabilir(450/650 nm). 11. Sonuçların yorumlanması ve hesaplanması Testin doğrulanması ve cut-off değerinin tespiti Eğer negatif tespit kontrollerinin hibridizasyonundan sonra elde edilen OD (6 spesifik problar ile hibridize olan) ilgili kuyuların her biri için <0,4 OD ise, test sadece doğrulanabilir. Cut-off tespiti (CO): o Bir cut-off değeri (CO), altı probun her biri ile hibridizasyon sonrası tespit negatif kontroller ile elde edilen 6 sının ortalamasından hesaplanmaktadır. Hesaplama: o Eğer OD okuma 450 nm de yapılırsa, CO = OD ortalama o Eğer OD okuma 450/650 nm da yapılırsa: CO = OD ortalama Amplifikasyon pozitif kontroller ile elde edilen OD cut-off değeri üzerinde olmalıdır. Eğer bu şartlardan bir tanesi yerine getirilmezse, test GEÇERSİZ Kabul edilir ve tekrar edilmelidir. Elde edilen sonuçlar daha sonra analiz edilir Sonuçların Yorumlanması Kontrol ve cut-off değerinin doğrulaması sonrası, her prob ile hibridizasyondan sonra elde edilene numune OD değerlerini karşılaştırın: o Eğer OD numune > CO + 10% ise; Amplifikasyon herpesvirus için pozitiftir. o Eğer OD numune < CO - 10% ise; Amplifikasyon herpesvirus için negatiftir. o Eğer OD numune = CO ± 10%; Amplifikasyon belirlenemez ve amplifiye edilen ürün tekrar test edilmelidir. Belirlenemez amplifiye edilmiş ürünlerin tekrar test edilmesinden sonra: o Eğer OD numune > CO + 10% ise; Amplifikasyon herpesvirus için pozitiftir. o Eğer OD numune < CO - 10%A ise; Amplifikasyon herpesvirus için negatiftir. o Eğer OD numune = CO ± 10%; Yeni bir numune elde edin ve tekrar test edin*. * Eğer yeni numunede elde edilen OD CO 10% ise, numune ilgili herpesvirus için pozitif olarak belirlenmiştir. Polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) kullanılan DNA amplifikasyonu için yöntemler Hoffman- La Roche için çıkarılmış ABD patent N ve tarafından karşılanmaktadır. Ne ARGENE den herhangi bir ürün ne de bu yayında her şeyi satın almak bu yöntemleri kullanma yetkisi olarak yorumlanmamalıdır.

9 12. Testin performansı CSFler de retrospektif testten elde edilen sonuçlar MINJOLLE S. et al. J. Clin. Microbiol (1999).. 37: Kurum içi farklı PCR lar (HSV-1, HSV-2, CMV, VZV) ile daha önce karakterize edilen uçuk enfeksiyon şüpheli 100 numune analiz edildi. İstenen PCR Spesifik PCR HERPES CONSENSUS 78 HSV HSV CMV VZV Mükemmel bir korelasyon farklı teknikler ile elde edildi. Ayrıca, HERPES CONSENSUS GENERIC ve HYBRIDOWELL HERPES IDENTIFICATION kitlerin kullanımı diğer klinik örneklerin karakterizasyonunu sağlar: 2 HSV-1 3 HSV-2 1 CMV 6 EBV 5 VZV 2 HHV-6 4 herpetik ko-enfeksiyonlar dahil CMV+VZV+HSV-2 HSV-2+VZV CMV+HHV-6 CMV+VZV Bu sonuçlar klinik örneklerde altı Herpesvirüslerin aynı anda tespit edilmesinin ne kadar ilginç olduğunu göstermektedir. 100 CSFler arasında, 14 numuneye karşılık gelen 19 viral enfeksiyon incelenmiştir yada tespit edilmiştir. Bu nedenle, 26 örnek (% 26) spesifik referans PCR sahip 12 (% 12) karşı pozitif olarak tespit edildi ve onaylandı Fransa'da önceden çalışılmış 37 örneğin sonuçları. HERPES CONSENSUS GENERIC kit sonra HYBRIDOWELL HERPES IDENTIFICATION kit ve kurum içi PCR lar ile elde edilen sonuçlar karşılaştırın (6 spesifik PCR lar, amplifiye edilmiş ürünler microtiter plaka da tespit edilir). Herpetik enfeksiyonu şüphesi 37 örnek analiz edildi: 28 CSF 2 tam kan (on EDTA) 1 sulu hümor 3 cornea 1 oral numune 1 amniyotik sıvı 1 vitrektomi

10 Spesifik PCR HERPES CONSENSUS GENERIC + - Toplam Toplam sonuç doğrulanmıştır. 2 CSFler kurum içi PCR ile negatif olarak ve HERPES CONSENSUS test ile pozitif olarak tespit edildi: Biri HSV-1 pozitiftir ve diğeri CMV pozitiftir. HERPES CONSENSUS test ile negatif olarak tespit edilen her iki numune EDTA örnekte CMV pozitif sulu hümor ve bir EBV pozitif tam kana karşılık gelir. Duyarlılık: 90% Özgüllük: 88%

11 13. Referanslar 1) MINJOLLE, S., C. MICHELET, I.JUSSELIN, M. JOANNÈS, F. CARTIER, et R. COLIMON. Amplification of the six Major Human Herpesviruses from Cerebrospinal Fluid by a single PCR. J. Clin. Microbiol (1999).. 37: (2) NICAND E., V. LACOSTE, M. GRANDADAM, R. TEYSSOU, et Y. BUISSON. Sept Intérêts de la biologie moléculaire dans le diagnostic des infections virales du système nerveux central. Revue Française des Laboratoires. 315: (3) BOUQUILLON C., A. DEWILDE, L. ANDREOLETTI, V. LAMBERT V. CHIEUX, Y. GERARD, G. LION, L. BOCKET, et P. WATTRE. Simultaneous detection of 6 human herpesviruses in cerebrospinal fluid and aqueous fluid by a single PCR using stair primers. J. of Medical Virology Nov2000 ; 62(3): (4) MARKOULATOS P., GEORGOPOULOU A., SIAFAKAS N., PLAKOKEFALOS E., TZANAKAKI G., KOUREA-KREMASTINOU J. Laboratory Diagnosis of Common Herpesvirus Infections of the Central Nervous System by a Multiplex PCR Assay. J Clin. Microbiol. 2001; 39: p (5) WEIL AA, GLASER CA, AMAD Z, FORGHANI B. Patients with suspected herpes simplex encephalitis: rethinking an initial negative polymerase chain reaction result. Clin Infect Dis Apr 15;34(8): (6) ROBERT PY, TRACCARD I, ADENIS JP, DENIS F, RANGER-ROGEZ S Multiplex detection of herpesviruses in tear fluid using the "stair primers" PCR method: prospective study of 93 patients. J Med Virol Apr;66(4): (7) COLIMON R. Introduction to the virological diagnosis of the most frequent infections of the central nervous system. J. of Clinical Virology 25 (2002) S1-S3. (8) CABEDA J.M., CASTRO A.P., AMORIN M.L., MENDES A.C., MONTEIRO L., AMORIM J.M. Detection of herpesvirus infection of the CNS: the experience of Hospital Geral de Santo Antonio. J. of Clinical Virology 25 (2002) S53-S57. (9) MINJOLLE S., ARVIEUX C., GAUTIER A., JUSSELIN I., THOMAS R., MICHELET C., COLIMON R. Detection of herpesvirus genomes by polymerase chain reaction in cerebrospinal fluid and clinical findings. J. of Clinical Virology 25 (2002) S59-S70. (10) CALVARIO A., BOZZI A., SCARASCIULLI M., VENTOLA C., SECCIA R. STOMATI D., BRANCASI B. Herpes Consensus PCR test: a useful diagnostic approach to the screening of viral diseases of the central nervous system. J. of Clinical Virology 25 (2002) S71-S78. Posters : (1) BARRANGER C., KABACHE N., CRÉTÉ N., JOANNÈS M. Herpes Consensus Detection by single tube Amplification and microplate Detection in cerebrospinal fluid (CSF) samples. European Virology 2000, Glasgow, Scotland,September (2) BARRANGER C., CRÉTÉ N., KABACHE N., JOANNÈS M., and HARRIS P. Herpes Consensus Detection in cerebrospinal fluid samples. American Society of Microbiology, Orlando, USA, May (3) ZHANG A., and GINOCCHIO C.C.

12 Performance Evaluation of the Argene Generic Herpes Consensus and Herpes Consensus Identification Kits for the Detection of the Six Major Herpesviruses. American Society of Microbiology, Orlando, USA, May 2001 (4) BARRANGER C., KABACHE N., JOANNÈS M., and HARRIS P. Single-tube Consensus Detection by PCR of herpes simplex types 1 and 2 or 6-member herpes group viruses in cerebral spinal fluid using microplates. Clinical Virology Symposium, Clearwater, USA, April/May (5) STOFFLER-MEILICKE M., HEILBRONN R. and ENGELMANN E. Use of a Commercial Herpes Consensus PCR for the Detection of Different Herpes Viruses in Cerebrospinal Fluid and Other Clinical Materials.. IUMS, Paris, July (6) SCHAEFER C., NOPPEN C., CALDARONE A., SCHAEFER C. Detection and identification of six herpes-family viruses using magna pure LC and herpesconsensus PCR. IUMS, Paris, July 2002.

13 14. Arıza giderme kılavuzu Reaksiyon vermemesi yada zayıf vermesi OLASI NEDENLER ÖNERİLER Ekstraksiyon prosedürü İnhibisyon kontrol negatif ise, tekrar ekstraksiyon yapın, inhibisyon kontrollü sonucu kontrol edin. Yıkama prosedür adımda önerildiği gibi ek santrifüj gerçekleştirin. Ampilifikasyon prosedürü Pozitif kontrol sonucunu kontrol edin. Eğer zayıf yada negatifse, amplifikasyon programını kontrol edin. Üretici tarfından önerildiği gibi termocycler ın performansını kontrol edin. Denatürasyon prosedürü Uygun prosedür:denatürasyon 1, vorteks, Denatürasyon 2, vorteks, 5 dakika inkübasyon. Hibridizasyon sıcaklığı yetersizdir. Hibridizasyon süresince sıcaklığı kontrol edin. Konjugat konsantrasyonu çok düşüktür. Konjugat dilüsyonunu kontrol edin Yüksek arkaplan OLASI NEDENLER ÖNERİLER Yıkama prosedürü. Post-hibridizasyon ve post-tespit yıkama prosedürünü, sayısını ve zamanını izleyin. Konjugat konsantrasyonu çok yüksektir. Konjugat dilüsyonu kontrol edin. Konjugat çökeltisi sırasında sorun. Konjugat kuyu üstüne değil kuyu altına pipetlenmelidir. Konjugatın inkübasyon sıcaklığı çok yüksektir. Oda sıcaklığını kontrol edin (+18 C/+25 C).

BİLEŞİM Ekstraksiyon kit Ref.: A Amplifikasyon kit Ref.: B REF BC Tespit kit Ref.: C

BİLEŞİM Ekstraksiyon kit Ref.: A Amplifikasyon kit Ref.: B REF BC Tespit kit Ref.: C SADECE ARAŞTIRMA KULLANIMI İÇİN HERPES CONSENSUS GENERIC REF 67-090 REF 67-090BC REF 67-090 BİLEŞİM Ekstraksiyon kit Ref.: 67-090A Amplifikasyon kit Ref.: 67-090B REF 67-090BC Tespit kit Ref.: 67-090C

Detaylı

BİLEŞİM Ekstraksiyon kit, DNA EKSTRAKSİYON KIT Ref.: Amplifikasyon kit Ref.: B REF BC Tespit kit Ref.: C

BİLEŞİM Ekstraksiyon kit, DNA EKSTRAKSİYON KIT Ref.: Amplifikasyon kit Ref.: B REF BC Tespit kit Ref.: C 67-130_3700498602898_TR.doc JC/BK CONSENSUS REF 67-130 REF 67-130BC REF 67-130 BİLEŞİM Ekstraksiyon kit, DNA EKSTRAKSİYON KIT Ref.: 67-000 Amplifikasyon kit Ref.: 67-130B REF 67-130BC Tespit kit Ref.:

Detaylı

RTA DNA qpcr Probe Master Mix

RTA DNA qpcr Probe Master Mix RTA DNA qpcr Probe Master Mix Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi -- 2012-01 DNA'nın gerçek zamanlı tayini ve miktar ölçümü için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09030025 25 test 09030100 100 test 09030500

Detaylı

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 DNA parçalarının agaroz jelden geri kazanımı ve PZR ürünlerinin saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09009050

Detaylı

RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-05 IVD İnsan kan örneklerinden in vitro tanı amaçlı genomik nükleik asit izolasyon ve saflaştırması için In vitro tanı amaçlı

Detaylı

attomol apo B-100 quicktype

attomol apo B-100 quicktype attomol apo B-100 quicktype İnsan apolipoprotein B-100 (apo B-3500 mutasyonu) gen inde 10708G>A geçiş tespitine yönelik kit Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1015

Detaylı

Avian Flu Screening&Typing H5, H7

Avian Flu Screening&Typing H5, H7 REF V-34-50R VER 04.03.08 Avian Flu Screening&Typing H5, H7 Kullanılan Semboller REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın RUO Sadece Araştırma Kullanımı için Dikkat! LOT Lot Numarası VER Versiyon Son

Detaylı

VİRAL TANI KİTLERİ (GFJ-480)

VİRAL TANI KİTLERİ (GFJ-480) VİRAL TANI KİTLERİ (GFJ-480) CMV PCR Tanı Kiti Cytomegalovirus un Konvensiyonel PCR yöntemiyle tanınması. HHV-5 olarak da bilinen Sitomegalovirüs, herpes virus ailesinin bir üyesidir. Oldukça sık görülen

Detaylı

attomol VZV-DNA-LINA Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 1.Giriş

attomol VZV-DNA-LINA Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 1.Giriş attomol VZV-DNA-LINA Beyin omurilik sıvısı ve swab numunelerinde VZV-DNA tespitine yönelik test Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1035 1.Giriş Varicella zoster (VZV)

Detaylı

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli FAST-BRCA Sequencing Kit BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR... 3 5

Detaylı

MAIA Pesticide MultiTest

MAIA Pesticide MultiTest MAIA Pesticide MultiTest GIDALARDA PESTİSiT KALINTILARI İÇİN AB MAKSİMUM KALINTI LİMİTLERİ İLE UYUMLU ÇOKLU KALINTI TARAMA TESTİ Microplate Acetylcholinesterase Inhibition Assay (MAIA) katı veya sıvı gıda

Detaylı

RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-05 IVD İnsan dokusu ve parafine gömülü doku örneklerinden in vitro tanı amaçlı genomik nükleik asit

Detaylı

attomol HSV 1, 2 Screening-DNA-LINA

attomol HSV 1, 2 Screening-DNA-LINA attomol HSV 1, 2 Screening-DNA-LINA Beyin omurilik sıvısında ve swab numunelerinde HSV tip 1- ve tip 2- DNA yı tespit etmek için yapılan test Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş

Detaylı

Mitokondrial DNA Analiz Paneli

Mitokondrial DNA Analiz Paneli FAST-mtDNA Sequencing Kit Mitokondrial DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR...

Detaylı

RTA Bakteriden Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Bakteriden Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Bakteriden Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 IVD Bakteri örneklerinden genomik nükleik asit izolasyonu ve saflaştırılması için In vitro tanı amaçlı kullanım için Yalnızca

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. LCD Array Kit. Süt ID 2.0. Customized LCD-Array Kit. Kod: A

KULLANIM KILAVUZU. LCD Array Kit. Süt ID 2.0. Customized LCD-Array Kit. Kod: A KULLANIM KILAVUZU LCD Array Kit Süt ID 2.0 Customized LCD-Array Kit Kod: A-850-12 1) Giriş: Bu dizi süt ve süt ürünlerinde hayvan DNA'sının hızlı, kolay ve güvenilir tanımlaması için geliştirilmiştir.

Detaylı

attomol HLA-B*27 Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 1.Giriş 2. Genel Açıklamalar

attomol HLA-B*27 Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 1.Giriş   2. Genel Açıklamalar attomol HLA-B*27 HLA-B*27 in tespitine yönelik kit (Doku tiplemesi için kullanmayın!) Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 40 tespit sipariş numarası: 1030 1.Giriş İnsan lökosit antijenleri(hla)

Detaylı

RTA Viral DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2010-05

RTA Viral DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2010-05 RTA Viral DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2010-05 IVD In vitro tanı amaçlı insan plazma ve serum örneklerinden viral nükleik asit izolasyon ve saflaştırılması için In vitro tanı amaçlı

Detaylı

attomol lactose intolerance C>T quicktype

attomol lactose intolerance C>T quicktype attomol lactose intolerance -13910C>T quicktype İnsan laktase-genine karşı -13910C>T geçiş tespitine yönelik mutasyon testi Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1045

Detaylı

RTA Plazmid DNA İzolasyon Kiti

RTA Plazmid DNA İzolasyon Kiti RTA Plazmid DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 Bakteri örneklerinden plazmid DNA izolasyonu ve saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09007050 50 test 09007100

Detaylı

attomol Parvovirus B19-DNA-LINA

attomol Parvovirus B19-DNA-LINA attomol Parvovirus B19-DNA-LINA Kan yada amniyotik sıvıda Parvovirus B19- genotiplerin 1-3 tespitine yönelik test Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1049 1.Giriş İnsan

Detaylı

Çiğ, işlenmiş ve karışık et, süt ve plazmada tür içeriğinin kalitatif tespiti için F.A.S.T. IMMUNOSTICK ET TÜRLERİ TARAMA KİTİ

Çiğ, işlenmiş ve karışık et, süt ve plazmada tür içeriğinin kalitatif tespiti için F.A.S.T. IMMUNOSTICK ET TÜRLERİ TARAMA KİTİ Çiğ, işlenmiş ve karışık et, süt ve plazmada tür içeriğinin kalitatif tespiti için F.A.S.T. IMMUNOSTICK ET TÜRLERİ TARAMA KİTİ İÇERİK BÖLÜM SAYFA NUMARASI 1 2 F.A.S.T (FOOD ANALYTE SCREENING TESTS) 2 2

Detaylı

RTA Mayadan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Mayadan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Mayadan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Klavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 Maya örneklerinden genomik nükleik asit izolasyonu ve saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09002050

Detaylı

attomol bacterial respiratory panel- DNA-LINA II

attomol bacterial respiratory panel- DNA-LINA II attomol bacterial respiratory panel- DNA-LINA II Swab numunelerinde Bordetella pertussis-, Bordetella parapertussis-, Mycoplasma pneumoniaeve Legionella pneumophila-dna nın tespitine yönelik test Sadece

Detaylı

RTA Viral Nükleik Asit İzolasyon Kiti

RTA Viral Nükleik Asit İzolasyon Kiti RTA Viral Nükleik Asit İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-10 IVD In vitro tanı amaçlı insan serum veya plazma (EDTA) örneklerinden viral DNA ve RNA izolasyon ve saflaştırılması amacıyla

Detaylı

Tissue_LC_200_V7_DSP ve Tissue_HC_200_V7_DSP (QIAsymphony DSP DNA Mini Kiti için kullanıcı açısından doğrulanmıştır)

Tissue_LC_200_V7_DSP ve Tissue_HC_200_V7_DSP (QIAsymphony DSP DNA Mini Kiti için kullanıcı açısından doğrulanmıştır) Ağustos 2015 QIAsymphony SP Protokol Sayfası Tissue_LC_200_V7_DSP ve Tissue_HC_200_V7_DSP (QIAsymphony DSP DNA Mini Kiti için kullanıcı açısından doğrulanmıştır) Bu belge Kit Versiyonu 1 için Tissue_LC_200_V7_DSP

Detaylı

α1-antitrypsin quicktype

α1-antitrypsin quicktype attomol α1-antitrypsin quicktype İnsan α-1 antitripsin gen inde M-, Z- and S-alellerin tespitine yönelik kit Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! Z-mutasyonun tespiti için 10 sipariş numarası:

Detaylı

Protein C Antijen Test Kit REF 5285

Protein C Antijen Test Kit REF 5285 Protein C Antijen Test Kit REF 5285 In Vitro Diagnostik kullanım için KULLANIM AMACI Sitratlı insan plazmasında Protein C Antijen kantitatif tespiti için bir enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) testidir.

Detaylı

Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli

Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli FAST-CFTR Sequencing Kit Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR...

Detaylı

(Alerjenik bileşim için ekteki uygun sertifikaya bakın)

(Alerjenik bileşim için ekteki uygun sertifikaya bakın) RIDA AlleergyScreen Item no: A2141/A2142 Item no: A2241/A2242 Item no: A2341/A2342 Item no: A2441/A2442 Panel 1 (20 farklı allerjen) Panel 2 (20 solunum allerjeni) Panel 3 (20 gıda allerjeni) Panel 4 (20

Detaylı

artus BK Virus QS-RGQ Kit

artus BK Virus QS-RGQ Kit artus BK Virus QS-RGQ Kit Performans Özellikleri artus BK Virus QS-RGQ Kit, Versiyon 1, 4514363 Testi gerçekleştirmeden önce www.qiagen.com/products/artusbkvirusrgpcrkit.aspx adresinde yeni elektronik

Detaylı

HYBRIDOWELL Universal Microtiter plakada hibridizasyon ile amplifiye edilmiş ürünlerin (> 100 bp) tespiti

HYBRIDOWELL Universal Microtiter plakada hibridizasyon ile amplifiye edilmiş ürünlerin (> 100 bp) tespiti 67-012_3700498602713_TR.dc HYBRIDOWELL Universal Micrtiter plakada hibridizasyn ile amplifiye edilmiş ürünlerin (> 100 bp) tespiti REF 67-012 1. Kullanım amacı 1 2. Kit içeriği ve saklama kşulları 1 3.

Detaylı

Mikrobiyolojide Moleküler Tanı Yöntemleri. Dr.Tuncer ÖZEKİNCİ Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji A.D

Mikrobiyolojide Moleküler Tanı Yöntemleri. Dr.Tuncer ÖZEKİNCİ Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji A.D Mikrobiyolojide Moleküler Tanı Yöntemleri Dr.Tuncer ÖZEKİNCİ Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji A.D 1 Enfeksiyonun Özgül Laboratuvar Tanısı Mikroorganizmanın üretilmesi Mikroorganizmaya

Detaylı

Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalarında ağırlık ve ölüm riskinin tahmininde plazma cell-free DNA düzeyinin önemi

Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalarında ağırlık ve ölüm riskinin tahmininde plazma cell-free DNA düzeyinin önemi Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalarında ağırlık ve ölüm riskinin tahmininde plazma cell-free DNA düzeyinin önemi Bakır M¹, Engin A¹, Kuşkucu MA², Bakır S³, Gündağ Ö¹, Midilli K² Cumhuriyet Üniversitesi

Detaylı

QIAsymphony SP Protokol Sayfası

QIAsymphony SP Protokol Sayfası QIAsymphony SP Protokol Sayfası PC_AXpH_HC2_V1_DSP protokolü Kullanım Amacı İn vitro diagnostik kullanım içindir. Bu protokol QIAsymphony SP ve QIAsymphony DSP AXpH DNA Kiti kullanılarak PreservCyt Solüsyonunda

Detaylı

Protokolü PD S Reaksiyon

Protokolü PD S Reaksiyon Salmonella sp. Real time PCR Tespit Kiti Protokolü PD S00 0 50 Reaksiyon REŞİT GALİP CADDESİ 74-7 06700 ÇANKAYA, ANKARA, TÜRKİYE T +90 32 447 22 79 / 80 F +90 32 447 22 07 www.bmlabosis.com İnternal Pozitif

Detaylı

INNOTEST HIV Antigen mab Neutralization Reagents

INNOTEST HIV Antigen mab Neutralization Reagents KOD: FRI58431 80565 INNOTEST HIV Antigen mab Neutralization Reagents 28698 v2 2017-04-25 p 1/6 INNOTEST HIV Antigen mab Neutralization Reagents Türkçe Üretici: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052

Detaylı

Eylül 2015 artus HSV-1/2 QS-RGQ Kiti: Performans Özellikleri

Eylül 2015 artus HSV-1/2 QS-RGQ Kiti: Performans Özellikleri Eylül 2015 artus HSV-1/2 QS-RGQ Kiti: Performans Özellikleri artus HSV-1/2 QS-RGQ Kiti, Versiyon 1 4500363 Testi gerçekleştirmeden önce www.qiagen.com/products/artushsv- 12pcrkitce.aspx adresinde yeni

Detaylı

INNO-LiPA HLA-DPB Amplifikasyon

INNO-LiPA HLA-DPB Amplifikasyon INNO-LiPA HLA-DPB Amplifikasyon ANAHTAR-KODU: FRI33177 80345 INNO-LiPA HLA-C Amplifikasyon 28798 v1 2015-04-24 p 1/7 Türkçe Tarafından üretildi: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Alkali Fosfataz Lökosit Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5057-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Kan, kemik iliği veya doku numunelerinde

Detaylı

Protokolü PD S001 01. 50 Reaksiyon

Protokolü PD S001 01. 50 Reaksiyon Salmonella sp. Real time PCR Tespit Kiti Protokolü PD S001 01 50 Reaksiyon REAKSİYON PRENSİPLERİ Reaksiyon Bileşenleri: qpcr Master Mix (PMM) Hedef probe Mix (HPM) Zenginleştirilmiş gıda ürünleri kültüründen

Detaylı

Akut Menenjit Kliniği ile Başvuran Hastaların BOS Örneklerinde Viral Etkenlerin Erken Tanısı ÖZET

Akut Menenjit Kliniği ile Başvuran Hastaların BOS Örneklerinde Viral Etkenlerin Erken Tanısı ÖZET flora K Lİ NİK Ç A L IŞ M A / R E S E A R C H A R T I C L E Akut Menenjit Kliniği ile Başvuran Hastaların BOS Örneklerinde Viral Etkenlerin Erken Tanısı Early Diagnosis of Viral Pathogens in Cerebrospinal

Detaylı

M47 MICROGEN STREP MICROGEN

M47 MICROGEN STREP MICROGEN M47 MICROGEN STREP MICROGEN Strep; kültür ortamından Streptococcus Lancefield gruplarının (A, B, C, D, F ve G) tespitini hızlı bir şekilde gerçekleştiren latex slide aglütasyon testidir. İnsanda enfeksiyona

Detaylı

Pneumocystis jirovecii (carinii) Real-TM Real Time Kit

Pneumocystis jirovecii (carinii) Real-TM Real Time Kit REF TP2-50 FRT VER 23.04.08 Pneumocystis jirovecii (carinii) Real-TM Real Time Kit Kullanılan Semboller REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın IVD Sadece araştırma Kullanımı için Dikkat! LOT Lot Numarası

Detaylı

attomol Borrelia burgdorferi-dna-lina

attomol Borrelia burgdorferi-dna-lina attomol Borrelia burgdorferi-dna-lina Beyin Omurilik Sıvısı, sinoviyal sıvılar, deri biyopsiler veya kenelerde B. burgdorferi-dna (sensu lato)nin tespitine yönelik test Sadece in vitro diagnostik kullanım

Detaylı

Steril pyrüili böbrek nakli hastalarında gerçek zamanlı multipleks polimeraz zincir reaksiyon test sonuçları

Steril pyrüili böbrek nakli hastalarında gerçek zamanlı multipleks polimeraz zincir reaksiyon test sonuçları Steril pyrüili böbrek nakli hastalarında gerçek zamanlı multipleks polimeraz zincir reaksiyon test sonuçları Mehmet Sarıer 1, Meltem Demir 2, Şafak Göktaş 3, İbrahim Duman 1, Yücel Yüksel 4, Levent Yücetin

Detaylı

RIDASCREEN Echinococcus IgG

RIDASCREEN Echinococcus IgG RIDASCREEN Echinococcus IgG Makale no: K7621 R-Biopharm AG, An der neuen Bergstraße 17, D-64297 Darmstadt, Almanya Telefon: +49 6151 8102-0 / Fax: +49 6151 8102-20 1. Kullanım amacı İn-vitro diagnostik

Detaylı

Ensefalitlerde Akılcı Antiviral Kullanımı

Ensefalitlerde Akılcı Antiviral Kullanımı Ensefalitlerde Akılcı Antiviral Kullanımı Prof. Dr. Hakan Erdem GATA Enf.Hast ve Kl.Mik.A.D. 1. Risk analizi 2. Klinik tablo 3. Mikrobiyolojik tanı 4. Radyolojik tanı 5. EEG 6. Sürecin yönetimi, akış şeması

Detaylı

CLART ENTHERPEX İN VİTRO DİAGNOSTİK İÇİN GENOMİK TANIMLAMA YOLUYLA HERPES VE İNSAN ENTEROVIRUS TİPLEMESİ VE TESPİTİ

CLART ENTHERPEX İN VİTRO DİAGNOSTİK İÇİN GENOMİK TANIMLAMA YOLUYLA HERPES VE İNSAN ENTEROVIRUS TİPLEMESİ VE TESPİTİ CLART ENTHERPEX İN VİTRO DİAGNOSTİK İÇİN GENOMİK TANIMLAMA YOLUYLA HERPES VE İNSAN ENTEROVIRUS TİPLEMESİ VE TESPİTİ CLART ENTHERPEX Ekstraksiyon-Saflaştırma CLART ENTHERPEX Amplifikasyon CLART ENTHERPEX

Detaylı

Genscreen HIV-1 Ag Confirmatory Assay

Genscreen HIV-1 Ag Confirmatory Assay Genscreen HIV-1 Ag Confirmatory Assay 25 71121 REAKTİF NUMUNELERİN Genscreen HIV-1 ANTIGEN ASSAY TESTİ İLE NÖTRLEŞTİRİLEREK DOĞRULANMASI İÇİN 883670-2014/01 İÇİNDEKİLER 1. KLİNİK ÖNEMİ 2. Genscreen HIV1

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nedime Serakıncı, Yrd. Doç. Dr. Umut Fahrioğlu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

RTA Viral RNA İzolasyon Kiti

RTA Viral RNA İzolasyon Kiti RTA Viral RNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-09 IVD In vitro tanı amaçlı insan plazma ve serum örneklerinden viral nükleik asit izolasyon ve saflaştırılması için In vitro tanı amaçlı

Detaylı

QIAsymphony SP Protokol Sayfası

QIAsymphony SP Protokol Sayfası Şubat 2017 QIAsymphony SP Protokol Sayfası circdna_2000_dsp_v1 ve circdna_4000_dsp_v1 Bu belge QIAsymphony circdna_2000_dsp_v1 ve circdna_4000_dsp_v1 Protokol Sayfası, Versiyon 1, R1 belgesidir. Sample

Detaylı

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787 0155199-E-TR November, 2014 QMS LAMOTRIGINE İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu

Detaylı

REAKSİYON PRENSİPLERİ

REAKSİYON PRENSİPLERİ REAKSİYON PRENSİPLERİ Reaksiyon Bileşenleri: qpcr Master Mix (PMM) Hedef probe Mix (HPM) Zenginleştirilmiş gıda ürünleri kültüründen izole edilen DNA örneği Polimerase Chain Reaction (PCR): Son yıllarda

Detaylı

NAT Yöntem onayı. Dr. A. Arzu Sayıner Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD

NAT Yöntem onayı. Dr. A. Arzu Sayıner Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD NAT Yöntem onayı Dr. A. Arzu Sayıner Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD Yöntem onayı (minimum) Doğruluk Ticari test (Verifikasyon) Tekrarlanabilirlik (intra-,inter-assay) Doğrusallık

Detaylı

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3 0155241-C October, 2014 QMS TOPIRAMAT İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu prospektüste

Detaylı

Klinik Mikrobiyoloji de Enzimli İmmün Deney Enzyme Immuno Assay. Dr. Dilek Çolak

Klinik Mikrobiyoloji de Enzimli İmmün Deney Enzyme Immuno Assay. Dr. Dilek Çolak Klinik Mikrobiyoloji de Enzimli İmmün Deney Enzyme Immuno Assay Dr. Dilek Çolak İmmün Yanıt C. Macrophage A. Pathogen B. B cells D. Macrophage E. Macrophage F. T cell G. B cell H. Memory B cells I. Plasma

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır. KULLANMA TALİMATI VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır. Etkin madde: Her 1 g krem %5 a/a 50 mg asiklovir içerir. Yardımcı madde(ler): Poloksamer, setostearil alkol, sodyum lauril sülfat, beyaz yumuşak parafin,

Detaylı

RIDASCREEN Leishmania Ab

RIDASCREEN Leishmania Ab RIDASCREEN Leishmania Ab Makale no: K7121 R-Biopharm AG, An der neuen Bergstraße 17, D-64297 Darmstadt, Almanya Telefon: +49 (0) 6151 8102-0 / Fax: +49 (0) 6151 8102-20 1. Kullanım amacı İn vitro diagnostik

Detaylı

Risk Durumu ve Güvenlik Tavsiyeleri (Risk ve Güvenlik Cümleleri)

Risk Durumu ve Güvenlik Tavsiyeleri (Risk ve Güvenlik Cümleleri) Risk Durumu ve Güvenlik Tavsiyeleri (Risk ve Güvenlik Cümleleri) Risk ve güvenlik cümleleri (cümlecikleri), kimyasal madde ambalajlarının üzerinde ilgili kimyasal hakkında risk ve güvenlik bilgilerini

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Grocott Methenamin Gümüş Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5058-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Mantarların ışık mikroskobisi ile incelenmesi

Detaylı

BD GeneOhm Lizis Kiti

BD GeneOhm Lizis Kiti BD GeneOhm Lizis Kiti REF 441243 P0015(03)_TR Türkçe Tarih: 2014-10 İçindekiler Türkçe... 3 Kullanım Amacı... 3 Ayıraçlar... 3 Önlemler... 3 Sağlanan materyaller... 3 Saklama, muamele ve stabilite... 3

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Gümüşleme Retikulum Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5077-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Bağ ve destek dokularındaki gümüş tutucu retiküler

Detaylı

Cevaplara bir kan damlasından ulaşabiliriz. TEST PROSEDÜRLERİ & SORUN GİDERME

Cevaplara bir kan damlasından ulaşabiliriz. TEST PROSEDÜRLERİ & SORUN GİDERME TEST PROSEDÜRLERİ & SORUN GİDERME Prosedür-Genel Bakış Önemli yöntemsel notlar - Farklı kitlerden bileşenleri başka bileşenlerle değiştirmeyiniz - Kapiller venöz kan (anti-koagülanlı veya anti-koagülansız)

Detaylı

artus HCV QS-RGQ Kit Performans Özellikleri Ocak 2014 Sample & Assay Technologies Saptama limiti (LOD) Versiyon yönetimi

artus HCV QS-RGQ Kit Performans Özellikleri Ocak 2014 Sample & Assay Technologies Saptama limiti (LOD) Versiyon yönetimi artus HCV QS-RGQ Kit Performans Özellikleri artus HCV QS-RGQ Kit, Versiyon 1, 4518363, 4518366 Versiyon yönetimi Bu belge artus HCV QS-RGQ Kit Performans Özellikleri, Versiyon 1, R1 belgesidir. Testi gerçekleştirmeden

Detaylı

BIONEER MARKA ACCUPOWER EBV QUANTATIVE PCR KİTİ PROTOKOLÜ

BIONEER MARKA ACCUPOWER EBV QUANTATIVE PCR KİTİ PROTOKOLÜ BIONEER MARKA ACCUPOWER EBV QUANTATIVE PCR KİTİ PROTOKOLÜ Kullanılan Ekipmanlar : - Bioneer Marka ExiPrep16 Plus Model Tam Otomatik Nükleik Asit Ekstraksiyon Sistemi - Bioneer Marka ExiPrep Viral DNA/RNA

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

FLORESAN İN SİTU HİBRİDİZASYON

FLORESAN İN SİTU HİBRİDİZASYON FLORESAN İN SİTU HİBRİDİZASYON Sağlık Teknikeri Hande ÇOLAKOĞLU Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Patoloji AD SIVI ve DOKULARIN FISH UYGULAMASI ÖNCESİ HAZIRLIK İŞLEMLERİ FISH Çalışmalarında Ön Uygulama

Detaylı

CMV R-gene REF REF B

CMV R-gene REF REF B CMV R-gene REF 69-003 REF 69-003B İnhibisyon kontrolü için yorum modifikasyonu (Konu 13.2 bakın) REF 69-003 BİLEŞİM DNA EKSTRAKSİYON KIT REF 67-000 Amplifikasyon kit, CMV R-gene TM REF 67-003B 1. Kit Tanımı

Detaylı

RIDASCREEN Toxocara IgG

RIDASCREEN Toxocara IgG RIDASCREEN Toxocara IgG Makale no: K7421 R-Biopharm AG, An der neuen Bergstraße 17, D-64297 Darmstadt, Almanya Telefon: +49 6151 8102-0 / Fax: +49 6151 8102-20 1. Kullanım amacı İn vitro diagnostik kullanım

Detaylı

Kimyasal Tanımı: Ürün, 648/2004/EC Deterjanlar Direktifinde belirtilen gerekliliklere uygun olarak hazırlanmıştır.

Kimyasal Tanımı: Ürün, 648/2004/EC Deterjanlar Direktifinde belirtilen gerekliliklere uygun olarak hazırlanmıştır. 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 307 Endüstriyel Bulaşık Makineleri İçin Toz Deterjan Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında

Detaylı

iq icycler (Bio-Rad)* ile kullanılan Real Time Kit HSV I/II Typing Real-TM

iq icycler (Bio-Rad)* ile kullanılan Real Time Kit HSV I/II Typing Real-TM iq icycler (Bio-Rad)* ile kullanılan Real Time Kit HSV I/II Typing Real-TM Kullanılan Semboller REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın REF TV38-100FRT RUO Sadece Araştırma Kullanımı için Dikkat! LOT

Detaylı

%8-10 13845-36-8 237-574-9 S 26 S 36 1% 28348-53-0 248-983-7 _ 2% _

%8-10 13845-36-8 237-574-9 S 26 S 36 1% 28348-53-0 248-983-7 _ 2% _ Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNASI DETERJANI Kimyasal Adı KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde

Detaylı

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444 Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Telefon ++49 +5664/9496-0 Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Detaylı

KAPİLLER ELEKTROFOREZ DNA SEKANSLAMA

KAPİLLER ELEKTROFOREZ DNA SEKANSLAMA İçerik Giriş...2 Deney İçin Gerekli Olan Malzemeler...3 Deneyin Yapılışı... 4-9 Genomik DNA Kalıbının Hazırlanması...4 PCR Amplifikasyonu... 4-5 DNA Miktarının Belirlenmesi...6 Sekans Reaksiyonunun Hazırlanması...7

Detaylı

7900003 24 Test Circulating Tumor Cell Control Kit

7900003 24 Test Circulating Tumor Cell Control Kit 7900003 24 Test Circulating Tumor Cell Control Kit 1 KULLANIM AMACI In Vitro Diagnostik Kullanım İçindir CELLSEARCH Dolaşımdaki Tümör Hücresi Kontrolü Kiti nin, numune tespiti ve tanımlama sistemlerinin

Detaylı

REVİZYON : 02 YAYINLAMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 30-11-2010

REVİZYON : 02 YAYINLAMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 30-11-2010 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 613 Demir Bağlayıcı Yardımcı Yıkama Maddesi Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında

Detaylı

KULLANIM TALİMATLARI

KULLANIM TALİMATLARI KULLANIM TALİMATLARI n Formalin de Parasite Suspensions KULLANIM AMACI Microbiologics Parasite Suspensions, bilinen özelliklere sahip spesifik parazit popülasyonları içeren kalite kontrol karşılaştırma

Detaylı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü Araştırma Laboratuarları ve Üniteleri

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü Araştırma Laboratuarları ve Üniteleri Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü Araştırma Laboratuarları ve Üniteleri Biyoloji Bölümünde Merkezi Araştırma Laboratuarlarının Kurulumu Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : MGG Quick Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5024-100, 5024-500T, 5024-1000, 5024-2000T 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Vücut sıvılarındaki hücrelerin

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

Test Circulating Tumor Cell Control Kit

Test Circulating Tumor Cell Control Kit 7900003 24 Test Circulating Tumor Cell Control Kit 1 KULLANIM AMACI In Vitro Diagnostik Kullanım İçindir CELLSEARCH Dolaşımdaki Tümör Hücresi Kontrolü Kiti nin, numune tespiti ve tanımlama sistemlerinin

Detaylı

Kullanılan Semboller. REF Liste Numarası 2-8 C de saklayın in Vitro Diagnostik kullanım Dikkat! IVD. LOT Lot Numarası VER Versiyon.

Kullanılan Semboller. REF Liste Numarası 2-8 C de saklayın in Vitro Diagnostik kullanım Dikkat! IVD. LOT Lot Numarası VER Versiyon. REF TB10-50 FEP IVD in Vitro Diagnostik kullanım için 50 Aladin (Sacace)'de End Point analizi (FEP) ile Flüoresan tespitinin ve Brucella species (B.melitensis, B.abortus, B.suis, B.ovis, B.canis, B.neotomae)

Detaylı

Human Papillomavirüs DNA Pozitif ve E6/E7 mrna Negatif, Anormal Sitolojili Servikal Örneklerin Genotiplendirilmesi

Human Papillomavirüs DNA Pozitif ve E6/E7 mrna Negatif, Anormal Sitolojili Servikal Örneklerin Genotiplendirilmesi Human Papillomavirüs DNA Pozitif ve E6/E7 mrna Negatif, Anormal Sitolojili Servikal Örneklerin Genotiplendirilmesi Aylin Altay Koçak 1, İpek Tüney 2, Koray Ergünay 2, Alp Usubütün 3, Kunter Yüce 4, Ahmet

Detaylı

KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ

KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ S a y f a 1 KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ YÖNTEMİN ESASI VE PRENSİBİ Klor, ph 8 de veya daha düşük bir ph da potasyum iyodür çözeltisinden iyotu serbest bırakacaktır. Serbest iyot, indikatör olarak nişasta

Detaylı

HPV 6/11 FEP. in Vitro Diagnostik kullanım REF TV11-100FEP VER Kullanılan Semboller. REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın

HPV 6/11 FEP. in Vitro Diagnostik kullanım REF TV11-100FEP VER Kullanılan Semboller. REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın IVD in Vitro Diagnostik kullanım REF TV11-100FEP VER 15.11.2009 100 Aladin (Sacace)'de End Point analizi (FEP) ile Flüoresan tespitinin ve HPV 6/11 (Human Papillomavirus 6 & 11) DNA in nükleik asit amplifikasyonu

Detaylı

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KONTROLLERİ 0374090

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KONTROLLERİ 0374090 0155206-D-TR October, 2014 QMS LAMOTRIGINE İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu prospektüste

Detaylı

Agaroz jel elektroforezi

Agaroz jel elektroforezi MOLEKÜLER TEKNİKLER Dr. Naşit İĞCİ Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. Sınıf (2017-2018 Bahar) 2. NOT Agaroz jel elektroforezi PAGE daha çok proteinlerin ve küçük

Detaylı

0,5 ml numuneden manüel DNA pürifikasyonu için laboratuar protokolü

0,5 ml numuneden manüel DNA pürifikasyonu için laboratuar protokolü 0,5 ml numuneden manüel DNA pürifikasyonu için laboratuar protokolü Oragene ve ORAcollect ailesi toplama kitleriyle toplanan genomik DNA nın pürifikasyonu için. Diğer dillerdeki sürümleri ve diğer protokoller

Detaylı

INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 Amp

INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 Amp KEY-CODE: FRI44675 80347 INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 Amp 28725 v0 2014-02-04 p 1/7 INNO-LiPA MYCOBACTERIA v2 Amp Türkçe Üretici: Fujirebio Avrupa N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belçika +32 9 329 13 29

Detaylı

Liste Numarası in Vitro Diagnostik Kullanım için. Son Kullanma Tarihi

Liste Numarası in Vitro Diagnostik Kullanım için. Son Kullanma Tarihi REF TV12-100FRT HPV 16/18 Real-TM Quant Rotor-Gene 3000/6000 (Corbett Research), iq icycler/ iq5 (Bio-Rad), Mx3005P (Stratagene), SmartCycler (Cepheid) ile kullanılan Real-Time Kit Liste Numarası in Vitro

Detaylı

Ürün, 648/2004/EC Deterjanlar Direktifinde belirtilen gerekliliklere uygun olarak hazırlanmıştır.

Ürün, 648/2004/EC Deterjanlar Direktifinde belirtilen gerekliliklere uygun olarak hazırlanmıştır. 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 332 Hassas Yüzeyler İçin Bulaşık Deterjanı Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında

Detaylı

Kullanım Talimatları IVD Matrix HCCA-portioned

Kullanım Talimatları IVD Matrix HCCA-portioned 8290200 Kullanım Talimatları IVD Matrix HCCA-portioned Matriks ile desteklenmiş lazer desorpsiyon/iyonizasyon için saflaştırılmış matris maddesi uçuş zamanı kütle spektrometrisi (MALDI-TOF-MS). CARE ürünleri,

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Sudan Siyahı Lökosit Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5001-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Lökositlerde sudanofilik granüllerin ışık mikroskobisi

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-3 HDL Kolesterol. Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-3 HDL Kolesterol. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-3 HDL Kolesterol Katalog No: 300500 1 KULLANIM AMACI SAS-3 HDL KOLESTEROL SAS-3 HDL Kolesterol Kit bir tamponlu agaroz jel içinde yüküne göre serum lipoproteinleri ayırır. Lipoprotein

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Fite Aside Dirençliler Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5112-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Histolojik kesitlerde, balgam ve kültür yaymalarında

Detaylı

Listeria Monocytogenes Real time PCR Tespit Kiti

Listeria Monocytogenes Real time PCR Tespit Kiti Listeria Monocytogenes Real time PCR Tespit Kiti Protokol PD LM00 0 50 Reaksiyon REŞİT GALİP CADDESİ 74-7 06700 ÇANKAYA, ANKARA, TÜRKİYE T +90 32 447 22 79 / 80 F +90 32 447 22 07 W www.bmlabosis.com İnternal

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. OCULOTECT FLUID, 10 ml çözelti içeren saydam şişelerde takdim edilmektedir.

KULLANMA TALİMATI. OCULOTECT FLUID, 10 ml çözelti içeren saydam şişelerde takdim edilmektedir. OCULOTECT FLUID steril göz damlası Göze damlatılarak uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 1 ml çözelti 50 mg polividon içerir. Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür, borik asit, sodyum klorür,

Detaylı

İÇERİK TABLOSU. In vitro diagnostik medikal gereç. Lot numarası. Katalog numarası. İle Kullanım. Kullanım bilgileri. Sıcaklık sınırlamaları

İÇERİK TABLOSU. In vitro diagnostik medikal gereç. Lot numarası. Katalog numarası. İle Kullanım. Kullanım bilgileri. Sıcaklık sınırlamaları İÇERİK TABLOSU Kullanılan Semboller... 5 Türkçe Kullanım Amacı... 8 Test Prensibi... 8 Klinik Özgeçmiş... 9 Reaktifler... 9 Tanımlama,kullanım için hazırlama ve saklama koşulları.. 9 Kit içeriğinde olmayan

Detaylı