ERDEMİR VAKFI VE BİREYSEL EMEKLİLİK SUNUMU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERDEMİR VAKFI VE BİREYSEL EMEKLİLİK SUNUMU 04.02.2015"

Transkript

1 1966 ERDEMİR VAKFI VE BİREYSEL EMEKLİLİK SUNUMU

2 ERDEMİR VAKFI EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FAB. T.A.Ş. TARAFINDAN ; 1966 YILINDA DERNEK OLARAK KURULMUŞ, 1968 YILINDA İSE O GÜNÜN PARASI İLE TL VERİLMEK SURETİYLE MEDENİ KANUNU VE TİCARET KANUNUNA GÖRE VAKFA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜR.

3 ERDEMİR VAKFI 1968 YILINDAN BU YANA VAKIF STATÜSÜNDE FAALİYET GÖSTEREN VAKFIMIZ, O YILLARDA HENÜZ BİLİNMEYEN BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ GİBİ FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRMEKTE, ÜYELERİNE RESMİ SENEDDE BELİRTİLDİĞİ KOŞULLARDA TOPLU ÖDEME VEYA EMEKLİ MAAŞI ÖDEMEKTEDİR.

4 ERDEMİR VAKFI VAKFIMIZ, ERDEMİR DE ÇALIŞANLARIN DAHİL OLABİLECEĞİ GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE KATKI PAYLI OLARAK ÇALIŞMAKTADIR. AMAÇ, ÜYELERİN AKTİF YAŞAMLARI DEVAM EDERKEN YAPTIKLARI KÜÇÜK TASARRUFLAR SAYESİNDE BÜYÜK BİRİKİMLERE SAHİP OLMASIDIR.

5 ERDEMİR VAKFI VAKFIMIZ; RESMİ SENEDDE BELİRTİLEN KOŞULLARIN YERİNE GETİRİLMESİ DURUMUNDA ÜYELERİMİZE TOPLU ÖDEME VEYA EMEKLİ AYLIĞI BAĞLAMAKTA, BUNUN DIŞINDA; MALULİYET YARDIMI, ÖLÜM YARDIMI VE BORÇ ALABİLME HAKKI DA YAN FAYDA OLARAK SAĞLANMAKTADIR.

6 ERDEMİR VAKFI 31 Aralık 2014 İtibariyle Vakfımızın Sayısal Durumu Sayı Varlık Aktif Üye Pasif Üye Aktif Üyelerin aidatı yaklaşık TL/Ay Pasif Üyelerin maaşı yaklaşık TL/Ay AKTİF BÜYÜKLÜK 646 milyon TL.

7 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ KANUNU 7 NİSAN 2001 TARİH VE 4632 SAYILI KANUN İLE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ. 28 ŞUBAT 2002 TARİHİNDE BİREYSEL EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNİN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYINLANDI.

8 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ 27 EKİM 2003 TARİHİNDE BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ BAŞLADI. İLK POLİÇE KESİLDİ. 19 TANE BES ŞİRKETİ FAALİYET GÖSTERMEKTEDİR.

9 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ SİSTEMDEKİ İLK 10 EMEKLİLİK ŞİRKETİ ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK AVİVASA EMEKLİLİK ALLİANZ YAŞAM EMEKLİLİK GARANTİ EMEKLİLİK VAKIF EMEKLİLİK ING EMEKLİLİK ALLİANZ HAYAT EMEKİLİLİK BNP PARİBAS CARDİFF EMEKLİLİK GROUPAMA EMEKLİLİK ZİRAAT HAYAT EMEKLİLİK

10 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ 02 OCAK 2015 TARİHİNDEKİ TOPLAM KATILIMCI SAYISI kişi BES FON BÜYÜKLÜĞÜ 34,8 milyar TL Kaynak: EGM

11 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ 2013 YILI SONUNA KADAR KİŞİ SİSTEME SİSTEMDEN AYRILMIŞTIR. SİSTEMDEN AYRILANLARIN ORANI % 32 DİR. Kaynak: EGM 2013 yılı BES Gelişim Raporu

12 GENEL ÖZELLİKLER

13 ERDEMİR VAKFI EMEKLİ AYLIĞI TOPLU ÖDEME MALULİYET YARDIMI ÖLÜM YARDIMI ÜYE ÖLÜMÜNDE DUL EŞ E ÜYELİĞİN DEVAM HAKKI AİDATLARDA ESNEKLİK ( 6 farklı kademe ) BORÇ ALABİLME

14 ERDEMİR VAKFI ŞEFFAFLIK VE HESAP VEREBİLİRLİK WEB SAYFASI VE SESLİ YANIT SİSTEMİ İLE ULAŞILABİLİRLİK FONLAR TÜZÜK ÇERÇEVESİNDE YÖNETİLMEKTEDİR. BAĞLI ORTAKLIKLAR ARACILIĞI İLE TİCARİ FAALİYET

15 ERDEMİR VAKFI EMEKLİ AYLIĞI ORANI, HER YIL OCAK AYINDA TERCİH YAPILARAK DEĞİŞTİREBİLİYOR. ( varlığın % 20 ile % 80 i arasında tercih yapılıyor ) ÖLÜM YARDIMI Emekli Ölümü ( II.üye aidat kademesinin 30 katı = TL) Üye Ölümü ( II.üye aidat kademesinin 90 katı = TL ) DUL EŞE EMEKLİLİK HAKKI MALULİYET YARDIMI

16 ERDEMİR VAKFI DENETİM MEKANİZMASI ( Vakıflar Gn. Md., Hazine Müsteşarlığı, Vakıf Denetleme Kurulu, Bağımsız Denetçi ) GİDERLERİN DÜŞÜKLÜĞÜ Yönetim ve Genel Giderlerin varlığa oranı binde 2 ( 2013 yılı verisi )

17 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ KATKI PAYLARININ ÖDEMESİNE ARA VERİLEBİLİYOR. HATTA ÖDENMEYİP BEKLENEBİLİYOR. FONLAR PORTFÖY ŞİRKETLERİNCE YÖNETİLİYOR. ANCAK POLİÇE SAHİBİ PORTFÖY SEÇİMİNİ KENDİ YAPIYOR. FONLAR TAKASBANK GÜVENCESİNDE FON DEĞİŞTİRME HAKKI ( BES yatırım fonları arasında yılda 6 kez değişiklik )

18 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ BİREYSEL EMEKLİLİK ŞİRKETİ DEĞİŞTİRME HAKKI (İlk değişiklik 2. yıldan sonra, ikinci ve sonraki değişiklikler her yıl yapılabiliyor. ) ŞEFFAFLIK VE HESAP VEREBİLİRLİK WEB SAYFASI VE ULAŞILABİLİRLİK DENETİM MEKANİZMASI ( Emeklilik Gözetim Merkezi, SPK, Hazine Müsteşarlığı, Bağımsız Denetçi )

19 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ AYLIK KATKI PAYLARINDAN KESİLEN KOMİSYON AZAMİ % 2 OLARAK BELİRLENMİŞTİR. FON İŞLETİM GİDERİ FON BÜYÜKLÜĞÜ ÜZERİNDEN FON ÇEŞİDİNE BAĞLI OLARAK YILLIK % 1,0 İLE % 2,28 ARALIĞINDA KESİLİYOR. LİKİT FONLARDA AZ HİSSE FONLARINDA YÜKSEK KESİNTİ YAPILIYOR.

20 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ BES TE DEVLET KATKISI 2013 YILINDAN İTİBAREN % 25 LİK DEVLET KATKISININ HAK EDİLME SÜRESİ 0 3 yıl % yıl % yıl % üstü % yıl + Emeklilik hakkı % 100

21 VERGİLENDİRME

22 ERDEMİR VAKFI TOPLU ÖDEME; (Erdemir den ayrılmak veya emeklilik hakkının kazanılması halinde ) 5 10 YIL VAKIF ÜYELİĞİ OLMASI DURUMUNDA AİDAT HARİÇ NEMA ÜZERİNDEN (*) GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILMAK SURETİYLE ÖDEME, 10 YIL VE ÜZERİNDEKİ VAKIF ÜYELİĞİ BULUNANLARIN VARLIĞINDAN (**) MUAFİYET RAKAMI DÜŞÜLEREK, GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILMAKTADIR. *Gelir vergisi tarifesi üzerinden vergi hesaplanmaktadır. **2014 yılı muafiyet rakamı ,60 TL dir.

23 ERDEMİR VAKFI EMEKLİLİK HAKKI ( en az 10 yıllık üyelik koşuluyla ) SGK DAN EMEKLİLİK, KADINLARDA 50 / ERKEKLERDE 55 YAŞ veya 25 YILLIK ÜYELİK ŞARTI ARANMAKTADIR. EMEKLİ AYLIĞI ÖMÜR BOYUNCA ÖDENİR ANCAK İSTEDİĞİNDE SİSTEMDEN AYRILMA HAKKI BULUNUYOR. HER YIL VARLIKTAN BİR KERE KISMİ ÖDEME ALMA HAKKI ( 2014 yılında Vakıfta TL kalmak koşuluyla, alınan ,60 TL vergiden muaf ) EMEKLİ AYLIĞI ÖDEMESİNDE VERGİ YOK.

24 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ SİSTEMDEN ÇIKIŞTA VERGİLENDİRME ; 10 YILLIK SÜRE DOLMAMIŞ İSE % YILLIK SÜRE DOLMUŞ ANCAK 56 YAŞ DOLDURULMAMIŞ İSE % YILLIK SÜRE VE 56 YAŞ DOLDUĞU TAKDİRDE % 5 ORANINDA STOPAJ KESİNTİSİ YAPILIYOR. ( Vergilendirme katkı payları hariç hesaplanmaktadır. )

25 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ GELİR (İRAT) SİGORTASI ( EMEKLİ MAAŞI ) HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI SİGORTA ŞİRKETLERİ İLE HALEN KONUYU GÖRÜŞÜYOR. II. EMEKLİLİK İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTEDİR. PROGRAMLI GERİ ÖDEME PROGRAMLI GERİ ÖDEME, BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İÇİNDE KALARAK BELİRLENECEK PROGRAM ÇERÇEVESİNDE BİRİKİMLERİNİ GERİ ALMAK İSTEYEN KATILIMCILARA GÖRE BİR SEÇENEKTİR. GETİRİ ÜZERİNDEN % 5 STOPAJ BULUNMAKTADIR.

26 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ PROGRAMLI GERİ ÖDEMEDE YÖNTEM; BELİRLİ GELİRE GÖRE, BELİRLİ SÜREYE GÖRE, YAŞAM BEKLENTİSİNE GÖRE DEĞİŞMEKTEDİR.

27 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ BELİRLİ AYLIK GELİRE GÖRE PGÖ ( Programlı Geri Ödeme ) 56 yaş ve 10 yıllık üyelik koşulu sağlandıktan sonra, ulaşılan varlık dikkate alınarak her ay istemiş olduğunuz maaşa göre varlığınız tükeniyor. Örneğin; TL varlık ve TL maaş ile başladığınız PGÖ 10 yılda bitiyor.bu sistemde fonlarınız BES teki yöntem gibi değerleniyor, varlık artışı seçilen fon / fonların getirisine bağlı, FİGK aynı şekilde kesiliyor, ( % 1,00 - % 2,28 ) ayrıca maaş alırken getiri üzerinden % 5 vergi kesintisi yapılıyor. Fon değerlerinde azalış olursa geri ödeme süresi düşüyor. Kaynak: EGM internet sitesi.

28 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ BELİRLİ SÜREYE GÖRE PGÖ ( Programlı Geri Ödeme ) 56 yaş ve 10 yıllık üyelik koşulu sağlandıktan sonra, ulaşılan varlık dikkate alınarak istenen süreye göre maaş hesaplanıyor ve bu sürenin sonunda varlığınız tükeniyor. Fon değerlerinde azalma olursa, maaş düşüyor. YAŞAM BEKLENTİSİNE GÖRE PGÖ ( Programlı Geri Ödeme ) 56 yaş ve 10 yıllık üyelik koşulu sağlandıktan sonra, ulaşılan varlığa göre maaş hesaplanarak ödeniyor Bu yöntemdeki maaş I. ve II. yöntemle hesaplanan maaşın 1/3 seviyesindedir. ( 56 yaşında PGÖ ye başlamak koşuluyla. )

29 BES E AKTARIM

30 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ 4632 SAYILI BES KANUNUNDA 29/06/2012 TARİHİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK İLE 31/12/2015 YILINA KADAR VAKIF VE SANDIKLARDAN YAPILACAK AKTARIMLARDA HER TÜRLÜ VERGİ,RESİM VE HARÇ MUAF TUTULUYOR. VAKIF VE SANDIKLARDAN AKTARIM 31/12/2015 TARİHİNDE SONA ERİYOR.

31 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ BES E AKTARIM SONRASI KATILIMCI 56 YAŞINI DOLDURSA DAHİ EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN EN AZ ÜÇ YIL SİSTEMDE KALMAK ZORUNDADIR. ANCAK AKTARIM SONRASINDAKİ 3 YIL İÇERİSİNDE SİSTEMDEN ÇIKANLARIN VARLIKLARININ İÇİNDEKİ GETİRİ ÜZERİNDEN % 3,75 ORANINDA KESİNTİSİ YAPILACAKTIR. AKTARIM SONRASINDA 3 YIL İÇERİSİNDE SİSTEMDEN ÇIKILMASI DURUMUNDA ELDE EDİLEN İRAT TUTARI ÜZERİNDEN %15 ORANINDA KESİNTİ YAPILACAKTIR. 3 YILDAN SONRA ÇIKANLARIN İSE SİSTEMDE KALIŞ SÜRESİNE BAĞLI OLARAK GETİRİNİN % 5 - %10 - %15 İ KADAR KESİNTİSİ OLACAKTIR.

32 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ BES E AKTARIMDA KAZANILMIŞ SÜRE HESABI; Bireysel Emeklilik Sisteminde emekli olabilmek için iki temel şart; 1-56 yaşını doldurmak 2-Sistemde 10 yıl kalmak Vakıfta geçen sürenin BES te kazanılmış süre sayılabilmesi için, sistemde en az 3 yıl kalınması gerektiğinden 10-3=7 yılın aktarılması yeterli olmaktadır.bunun içinde asgari ücretle ilişkilendirilen aşağıdaki gibi bir hesap yapılmakta;

33 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ 2015 yılı brüt asgari ücret 1.201,5 TL, ,5*0,10=120,1(Aylık Tutar) 120,1*12=1.441,80 (Yıllık Tutar) 1.441,80*7=10.092,60 TL tutarında bir meblağın aktarılması ile 7 yıllık süre hak edilmiş oluyor. Bu sürenin hak edilmesi emekliliği yaklaşan üyelerimizi ilgilendirmekte, ( Örneğin 53 yaşındaki bir üyemiz aktarım yaparsa 3 yıl prim ödeyerek Vakıfta geçen 7 yılını da aktarımla kazandığından 56 yaşında emekli olabilecektir.) yaşı genç olan üyelerimiz için fazla bir anlam ifade etmemektedir.(örneğin 30 yaşındaki bir üyemiz 56 yaşına kadar beklemek zorunda olduğundan 10 yıllık süreyi zaten doldurmuş olacaktır.)

34 KARŞILAŞTIRMA

35 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Katılım zorunlu mu? Hayır Hayır Katılımcı, fonlar arasında tercih yapma ve paylaştırma hakkına sahip midir? Hayır Evet Bir yılda azami 6 kez fonların tutarları ve oranları değiştirilebilmektedir.

36 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Katılımcı emeklilik şirketini değiştirebiliyor mu? Erdemir Vakfı Hayır Bireysel Emeklilik Sistemi Evet Katılımcı en az 2 yıl şirkette kaldıktan sonra emeklilik şirketini değiştirme hakkına sahiptir.

37 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Emekliliğe hak kazanabilme koşulları nelerdir? Erdemir Vakfı Vakıf üyeliğini en az 10(on) yıl aralıksız sürdürme koşulu ile; Bağlı oldukları herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli olması, Bireysel Emeklilik Sistemi Sisteme giriş tarihinden itibaren en az 10 yıl sistemde bulunmak koşulu ile 56 yaşını tamamladıktan sonra, veya süreye bakılmaksızın ölüm ve maluliyet durumlarında Veya kadınlarda 50, erkeklerde 55 yaşını doldurması, Veya VAKIF üyeliğini aralıksız 25 yıl sürdürmüş olması.

38 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Emekliliği hak etmeden önce ayrılma durumunda yapılan ödemeler nelerdir? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Vakıf ta birikmiş olan aidatları her bir yıl için yıllık (%5) basit faizi ile birlikte iade edilir. Erdemir'den ayrılmak koşuluyla 5 yıldan sonra Toplu Ödeme yapılabiliyor. Birikimler getirileri ile birlikte ödenmektedir. Ancak getiri üzerinden; 10 yıldan önce ayrılırsa %15 stopaja tabi, 10 yıldan sonra fakat 56 yaşından önce ayrılırsa %10 stopaja, 10 yıl ve 56 yaşını doldurursa %5 stopaj yapılmaktadır.

39 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Emeklilik sonrası ömür boyu maaş ödemesi yapılıyor mu? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Evet Üyenin emekli maaşı tercih etmesi durumunda birikimi ile orantılı olarak ömür boyu aylık maaş ödemesi yapılmaktadır. Hayır BE Sisteminde kalarak programlı geri ödeme alınabilmektedir.

40 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Asgari getiri garantisi var mı? Kesintilerden sonra aidatın/primin ne kadarı emeklilik birikimine esas olarak alınmaktadır? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Hayır Hayır Asgari getiri garantisi Asgari getiri garantisi olmayıp Vakıf getirisi olmayıp fon getirisi oranında artış doğrudan yansıtılmaktadır. yansıtılmaktadır. Birikimlerin %100 ü Yönetim giderleri oranına bağlı olarak primin %100'ü ile % 98'i arasında

41 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Ölüm veya tam maluliyet durumunda emekliliğe (toplu para almaya) hak kazanıyor mu? Ölüm ve maluliyet yardımı yapılıyor mu? Evet Evet Evet Hayır.

42 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Ölüm ve maluliyet yardımı yapılabilmesi için kesinti yapılıyor mu? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Evet Devlet katkısı var mı? Hayır Evet tarihinden başlamak üzere; yıllık brüt asgari ücretin toplam tutarını aşmamak üzere kişilerin yatırdıkları tutarın %25'i oranında devlet de katılımcılar adına prim öder _

43 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Devlet katkısı nasıl hak edilir? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi _ tarihinden geçerli olmak üzere süreler var; ilk 3 yıl hiç hak edilmiyor, 3. yılda %15'ini, 6. yılda % 35'ini, 10. yılda %60'ını ve 10 yıl sistemde bulunmak ve 56 yaşını doldurduğunda emekliliği hak etmesi ile tamamını alabiliyor.

44 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Aidat/prim ödemelerinde limit var mı? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Evet Belirlenmiş olan 6 aidat kademesinden biri seçilerek bu kademeden ödeme yapılabiliyor. Hayır

45 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Emeklilik ile ilgili toplu ödemelerde vergi kesintisi var mı? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Evet. Muafiyet sonrası G.V. Var. Evet Getiri üzerinden; 10 yıldan önce ayrılırsa %15 stopaja tabi, 10 yıldan sonra fakat 56 yaşından önce ayrılırsa %10 stopaja tabi, 10 yıl ve 56 yaşını doldurursa %5 stopaj yapılmaktadır.

46 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Katılımcı mirasçılarına yapılan ödemelerden Veraset ve İntikal Vergisi kesiliyor mu? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Evet Evet Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabidir. Devlet katkısından kazanılan kısım veraset ve intikal vergisinden muaftır.

47 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Emekli maaşı ödemelerinde vergi muafiyeti var mı? Emeklilik ödemeleri dışında ek hizmetler/faydalar var mı? Evet Evet Ölüm yardımı, maluliyet yardımı ve borç verme hizmeti Hayır. Evet Plana bağlı olarak ek hizmetler/ek faydalar alınabilmektedir.

48 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Giriş aidatı alınıyor mu? Yönetim Gideri Kesintisi yapılıyor mu? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Hayır Hayır Evet Grup Poliçelerinde yok. Evet Grup Poliçelerinde yok.

49 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Fon İşletim Gideri Kesintisi yapılıyor mu? Fon İşletim Gideri Kesintisinde sınırlama var mı? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Hayır Genel yatırım gelirlerinden ölüm yardımı için prim kesiliyor Evet Fonun tüm giderleri için fon net varlık değeri üzerinden hesaplanan bir oran Fon türlerine göre, %1 ile %2.28 oranında kesinti yapılmaktadır.

50 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Gelir Kaynakları Bağımsız dış denetim (mali açıdan) yapılıyor mu? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Menkul, Gayrimenkul ve İştirak gelirlerinden oluşmaktadır. Evet. Hazine ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce denetim yapılır. Sadece yatırım geliri. Evet Bireysel emeklilik sistemi için geçerli olan bu denetimler katılımcıya ek yük getirmemektedir

51 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Aktüeryal denetim yapılıyor mu? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Evet Evet Emeklilik Fonlarının yatırımında (işletilmesinde) kısıtlamalar var mı? Evet İç kontrol esaslarına göre uygulamalar gerçekleştirilir. Evet Kısıtlamalar Emeklilik Yatırım Fonlarının Kuruluş ve Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkındaki Yönetmelikte tanımlanmıştır.

52 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Fon yönetimi işletimi kim tarafından yapılmaktadır? Fonların gelirlerinden vergi var mı? Fonlarda getiri garantisi var mı? Anapara kaybetme riski varmı? Kendi bünyesinde yapılmaktadır. Evet %0 - %15 arasında stopaj ödenmektedir. Evet Hayır Portföy yönetim şirketleri vasıtasıyla yönetilmektedir. Hayır Hayır Evet

53 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Üye bilgilendirme Sistemden erken ayrılma mümkün mü? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Üyeler aylık olarak birikim tutarlarını takip edebilmektedir. Çalışan üyenin ayrılması halinde birikmiş aidatları %5 basit faizle geri ödenir.dışardan üyenin Vakıftaki kıdemi 5 yılın üzerinde ise toplu ödeme alabilir. Üye günlük olarak fon getirilerini takip edebilmektedir. Üç aylık fon performansı ve yıllık bildirim zorunludur. Her zaman menkul sermaye iradı ödeyerek mümkün, ancak devlet katkısından mahrum kalır ve daha yüksek oranlarda vergi öder.

54 ERDEMİR VAKFI BES KARŞILAŞTIRMASI Üye aidat ödemeye ara verebiliyor mu? Erdemir Vakfı Bireysel Emeklilik Sistemi Hayır Üst üste 3 defa aidatını ödemeyen üye Vakıftan çıkarılmaktadır. Evet

55 Vakfımızın ve benzer BES fonları getiri tablosu YIL VAKIF KATSAYISI % BENZER BES FONLARI % VAKIF/BES GETİRİSİ % ,04-1,0 904, ,29 12,55-26, ,03 2,80 151, ,05 7,32 10, ,35 16,70 9, ,00 16,15 11, ,54 19,35 0, ,98 9,75 104, ,20 15,44 56, ,00 23,90 17,2

56 VAKIF / BES KARŞILAŞTIRMASI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNİN BAŞLANGICINDAN 2013 ARALIK AYI SONUNA KADAR GETİRİ KARŞILAŞTIRMASI 2003 KASIM AYINDAKİ 100 TL NİN ARALIK 2013 DE ULAŞTIĞI DEĞER VAKIF *BES İMKB-100 TÜFE 468,22 341,32 430,37 223,69 *KAYNAK : EGM Bilgilendirme Sitesi

57 VAKIF / BES KARŞILAŞTIRMASI Süre(Yıl) DEVLET KATKISI (%25) DAHİL BES Getiri %0,7 DEVLET KATKISI (%25) DAHİL BES Getiri %0,7, FİGK %0,5(Yıllık) VAKIF Getiri %0,7 VAKIF Getiri %0, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,45

58 1966 TEŞEKKÜRLER

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE DEVLET KATKISI

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE DEVLET KATKISI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE DEVLET KATKISI Bireysel emeklilik sistemine giriş tarihinden itibaren En az 10 yıl sistemde kalmak kaydı ile 56 yaşını tamamlayan katılımcı EMEKLİLİĞE hak kazanır Sisteme

Detaylı

BİREYSEL EMEKLİLİK PLAN VE FON AÇIKLAMALARI. Hayat ve Emeklilik Satış Departmanı 2013

BİREYSEL EMEKLİLİK PLAN VE FON AÇIKLAMALARI. Hayat ve Emeklilik Satış Departmanı 2013 BİREYSEL EMEKLİLİK PLAN VE FON AÇIKLAMALARI 1 Bireysel Emeklilik - Türkiye 30.06.2011 itibarı ile emeklilik fonlarının türe göre pazar payları Türe Göre Pazar Payı (%) Kamu İç Borçlanma (TL) Dengeli (Esnek

Detaylı

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI (Bu rehberde sadece Bireysel Emeklilik Sistemine ilişkin Devlet Katkısı hakkında bilgilendirme mevcuttur. Otomatik katılıma ilişkin sorularınız

Detaylı

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI 1. Devlet katkısı nedir? Katılımcı tarafından ödenen katkı paylarının

Detaylı

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI 1. Devlet katkısı nedir? Katılımcı tarafından ödenen katkı paylarının

Detaylı

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI (Bu rehberde sadece Bireysel Emeklilik Sistemine ilişkin Devlet Katkısı hakkında bilgilendirme mevcuttur. Otomatik katılıma ilişkin sorularınız

Detaylı

Yatırmış olduğunuz katkı paylarının %25 i oranında devlet emeklilik hesabınıza devlet katkısı ödemesi yapmaktadır.

Yatırmış olduğunuz katkı paylarının %25 i oranında devlet emeklilik hesabınıza devlet katkısı ödemesi yapmaktadır. Mevcut şirketinizdeki emeklilik sözleşmenizin yürürlük tarihinden itibaren 2 yıl sonra başka bir emeklilik şirketine geçme, aktarımla geldiğiniz bir hesabınızı da 1 yıl sonra başka bir emeklilik şirketine

Detaylı

NN Hayat ve Emeklilik VIP Emeklilik Planı

NN Hayat ve Emeklilik VIP Emeklilik Planı NN Hayat ve Emeklilik VIP Emeklilik Planı Önce Sen KAPAK İÇİ Hayalinizdeki emeklilik için BES BES, geleceğiniz için avantajlı bir tasarruf ve yatırım sistemidir. BES güvenli bir sistemdir, NN Hayat ve

Detaylı

NN Hayat ve Emeklilik Özel Emeklilik Planı

NN Hayat ve Emeklilik Özel Emeklilik Planı NN Hayat ve Emeklilik Özel Emeklilik Planı Ozel Emeklilik Plani A4_R1.indd 1 29.01.2015 13:35 ÖN KAPAK İÇİ Ozel Emeklilik Plani A4_R1.indd 2 29.01.2015 13:35 Hayalinizdeki emeklilik için BES BES geleceğiniz

Detaylı

NN Hayat ve Emeklilik Mavi Emeklilik Planı

NN Hayat ve Emeklilik Mavi Emeklilik Planı NN Hayat ve Emeklilik Mavi Emeklilik Planı Önce Sen KAPAK İÇİ Hayalinizdeki emeklilik için BES BES, geleceğiniz için avantajlı bir tasarruf ve yatırım sistemidir. BES, güvenli bir sistemdir, NN Hayat ve

Detaylı

NN Hayat ve Emeklilik Turuncu Plus Emeklilik Planı

NN Hayat ve Emeklilik Turuncu Plus Emeklilik Planı NN Hayat ve Emeklilik Turuncu Plus Emeklilik Planı ÖN KAPAK İÇİ Hayalinizdeki emeklilik için BES BES geleceğiniz için avantajlı bir tasarruf ve yatırım sistemidir. Çalışma hayatınızda elde ettiğiniz kazancı

Detaylı

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI

DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DEVLET KATKISI REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI 1. Devlet katkısı nedir? Katılımcı tarafından ödenen katkı paylarının

Detaylı

Soru ve cevaplarla yeni Bireysel Emeklilik Sistemi

Soru ve cevaplarla yeni Bireysel Emeklilik Sistemi Soru ve cevaplarla yeni Bireysel Emeklilik Sistemi Yeni Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular aşağıda yer almaktadır. Devlet Katkısı Nedir? Bireysel Emekliliğin teşvik edilmesine

Detaylı

OTOMATİK KATILIM REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI

OTOMATİK KATILIM REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI OTOMATİK KATILIM REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI 1- Otomatik katılım nedir? İşyeri bazlı emeklilik planlarına yönelik bir uygulama olan otomatik katılım, çalışanların

Detaylı

Bireysel Emeklilik Sistemine Kimler Katılabilir?

Bireysel Emeklilik Sistemine Kimler Katılabilir? Bireysel Emeklilik Sistemine Kimler Katılabilir? 18 yaşını dolduran herkes bireysel emeklilik sistemine katılabilir. Sisteme dahil olmanız için herhangi bir üst yaş sınırı yoktur. Medeni hakları kullanma

Detaylı

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE DEVLET KATKISI SORULAR / CEVAPLAR

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE DEVLET KATKISI SORULAR / CEVAPLAR BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE DEVLET KATKISI SORULAR / CEVAPLAR . Devlet katkısı nedir? Katılımcı tarafından ödenen katkı paylarının %25 i oranında devlet tarafından katılımcının emeklilik hesabına ödenen

Detaylı

Asya Emeklilik e Hoş Geldiniz Emekliliğiniz hayırlı olsun... Asya Emeklilik e Hoş Geldiniz...

Asya Emeklilik e Hoş Geldiniz Emekliliğiniz hayırlı olsun... Asya Emeklilik e Hoş Geldiniz... Asya Emeklilik e Hoş Geldiniz... Değerli Katılımcımız, Bireysel emeklilik sözleşmeniz için Asya Emeklilik i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Emekliliğiniz hayırlı olsun. Türkiye nin İlk Faizsiz Emeklilik

Detaylı

Yenilenen BES te Devlet Katkısı Dönemi Başlıyor!

Yenilenen BES te Devlet Katkısı Dönemi Başlıyor! Yenilenen BES te Devlet Katkısı Dönemi Başlıyor! 10 Soruda Yeni BES 1- Yeni BES te Vergi Avantajı nın yerini alacak Devlet Katkısı nedir? Yeni düzenleme ile Bireysel Emeklilik Sistemi nde Devlet Katkısı

Detaylı

OTOMATİK KATILIM REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI

OTOMATİK KATILIM REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI OTOMATİK KATILIM REHBERİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI 1- Otomatik katılım nedir? İşyeri bazlı emeklilik planlarına yönelik bir uygulama olan otomatik katılım, çalışanların

Detaylı

Emekliliğim Güvende Emeklilik Planı

Emekliliğim Güvende Emeklilik Planı Emekliliğim Güvende Emeklilik Planı Önce Sen Hayalinizdeki emeklilik için BES BES nedir? BES, geleceğiniz için avantajlı bir tasarruf ve yatırım sistemidir. BES güvenli midir? BES güvenli bir sistemdir.

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı BİREYSEL EMEKLİLİK SIKÇA SORULAN SORULAR

SİİRT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı BİREYSEL EMEKLİLİK SIKÇA SORULAN SORULAR SİİRT ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı BİREYSEL EMEKLİLİK SIKÇA SORULAN SORULAR 01 Nisan 2017 tarihi itibariyle Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) kamu kurumlarının geçişi zorunlu olduğundan

Detaylı

Sözleşmemden ayrılmak istiyorum. Devlet katkısı hesabımdaki tutar da bana ödenecek mi?

Sözleşmemden ayrılmak istiyorum. Devlet katkısı hesabımdaki tutar da bana ödenecek mi? Devlet katkısı tutarı ne kadardır? Katılımcı adına ödenen katkı payının ilgili yıla ilişkin brüt asgari ücret tutarının toplamı ile sınırlı olmak kaydıyla, %25 i devlet katkısı olarak hesaplanır. Sözleşmemden

Detaylı

KATILIMCILARA DUYURU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ

KATILIMCILARA DUYURU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ KATILIMCILARA DUYURU ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. EMEKLİLİK YATIRIM FONLARI İÇTÜZÜK VE İZAHNAME DEĞİŞİKLİKLERİ Fonu nun içtüzük, izahname ve tanıtım formunun ilgili bölümlerinde Sermaye Piyasası Kurulu

Detaylı

TÜRMOB GRUP EMEKLİLİK PLANI. Anadolu Hayat Emeklilik Kurumsal Satış

TÜRMOB GRUP EMEKLİLİK PLANI. Anadolu Hayat Emeklilik Kurumsal Satış TÜRMOB GRUP EMEKLİLİK PLANI TÜRMOB 2014 Yılı Aylık Asgari Katkı Payı 54TL Giriş Aidatı Bu plan kapsamında sisteme ilk girişte Giriş Aidatı alınmayacağı gibi ertelenmiş olarak çıkışta da alınmaz. Yönetim

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 26.09.2008 TARİH VE 26/1043

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI 31.12.2011 TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU HAZIRLAYAN FERAL ÖZGÜÇ MAYIS 2013 DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ BIREYSEL EMEKLİLİK OTOMATIK KATILIM SİSTEMİ ÇALIŞANLAR İÇİN BİLGİ NOTU

HARRAN ÜNİVERSİTESİ BIREYSEL EMEKLİLİK OTOMATIK KATILIM SİSTEMİ ÇALIŞANLAR İÇİN BİLGİ NOTU HARRAN ÜNİVERSİTESİ BIREYSEL EMEKLİLİK OTOMATIK KATILIM SİSTEMİ ÇALIŞANLAR İÇİN BİLGİ NOTU 01 Nisan 2017 tarihi itibariyle Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) kamu kurumlarının geçişi zorunlu olduğundan

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI 31.12.2014 TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU HAZIRLAYAN FERAL ÖZGÜÇ MAYIS 2015 İÇİNDEKİLER: 1. RAPOR ÖZETİ 3 2. HİZMET

Detaylı

3.seçenek. Seçiminizi yaparken, en doğru kararı vermenizi ve Bireysel Emeklilik avantajlarından sonuna kadar yararlanmanızı dileriz.

3.seçenek. Seçiminizi yaparken, en doğru kararı vermenizi ve Bireysel Emeklilik avantajlarından sonuna kadar yararlanmanızı dileriz. 10 yıl, 56 yaş koşulunu tamamladınız ve emeklilik hakkını kazandınız, kutlarız Bu aşamada önünüzde 3 seçenek bulunmaktadır. Dikkatlice incelemenizi öneriyoruz. 1. seçenek BİRİKİM YAPMAYA DEVAM EDEBİLİRSİNİZ

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA VAKFI 31.12.2013 TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK BİLANÇO RAPORU HAZIRLAYAN FERAL ÖZGÜÇ MAYIS 2015 İÇİNDEKİLER: 1. RAPOR ÖZETİ 3 2. HİZMET

Detaylı

Yıl Dilimleri (x=yıl) Oran 1 Oran 2 I.Dilim 2003<=x<=2013) %11,00 %9,00 II. Dilim (2013+) %8,00 %6,00

Yıl Dilimleri (x=yıl) Oran 1 Oran 2 I.Dilim 2003<=x<=2013) %11,00 %9,00 II. Dilim (2013+) %8,00 %6,00 Genelge No: 2003/4 Kabul Tarihi: 03.10.2003 Bireysel Emeklilik Sisteminde Kullanılacak Muhtemel Birikim ve Muhtemel Yıllık Gelir Tablolarında Uygulanacak Esaslara İlişkin Genelge (Genelge No: 2003/4) 1.

Detaylı

%25 DEVLET KATKISI. 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr

%25 DEVLET KATKISI. 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr %25 DEVLET KATKISI 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr BES Nedir? Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), aktif çalışma hayatınız süresince yaptığınız tasarrufların uzun vadeli yatırıma yönlendirilmesini sağlayan,

Detaylı

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 22.04.2013 TARİH VE 311 SAYI İLE

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 13.01.2011 TARİH VE 2/45 SAYI

Detaylı

Devlet katkısı katılımcının aylık olarak ödediği katkı payı tutarının %25 i kadardır.

Devlet katkısı katılımcının aylık olarak ödediği katkı payı tutarının %25 i kadardır. 29 Haziran 2012 tarih ve 28338 sayılı Resmi Gazete de yayınlanıp yürürlüğe giren 6327 nolu BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ 28/02/2017 HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI SİGORTACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EMEKLİLİK UYGULAMA VE DÜZENLEME DAİRESİ

OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ 28/02/2017 HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI SİGORTACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EMEKLİLİK UYGULAMA VE DÜZENLEME DAİRESİ OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ 28/02/2017 HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI SİGORTACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EMEKLİLİK UYGULAMA VE DÜZENLEME DAİRESİ 1 Mevzuat BES 4632 sayılı Kanun (Yürürlük: 2001) Otomatik Katılım 6740

Detaylı

Tebliğler Hazine Müsteşarlığından: Emeklilik Şirketlerindeki Birikimli Hayat Sigortalarından Bireysel Emeklilik Sistemine Aktarımlara İlişkin Tebliğ

Tebliğler Hazine Müsteşarlığından: Emeklilik Şirketlerindeki Birikimli Hayat Sigortalarından Bireysel Emeklilik Sistemine Aktarımlara İlişkin Tebliğ Tebliğler Hazine Müsteşarlığından: Emeklilik Şirketlerindeki Birikimli Hayat Sigortalarından Bireysel Emeklilik Sistemine Aktarımlara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No:2004/2) Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Tebliğin

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 26.09.2008 TARİH VE 26/1043

Detaylı

ERCİYES Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. 1

ERCİYES Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. 1 SİRKÜ : 2017/20 KAYSERİ Konu : Bireysel emeklilik sistemine zorunlu/otomatik katılım 03.04.2017 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununa 01.01.2017 tarihinde yürürlüğe girmek

Detaylı

Yatırım Ve Yönetime İlişkin Bilgiler Halka Arz Tarihi

Yatırım Ve Yönetime İlişkin Bilgiler Halka Arz Tarihi Performans Sunum Raporu nun Hazırlanma Esasları Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş. Standart Emeklilik Yatırım Fonu na ( Fon ) ait Performans Sunum Raporu, Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) 1 Temmuz 2014

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 28/08/2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 28/08/2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 28/08/2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/33) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu Tanıtım Formu ÖNEMLİ BİLGİ

Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu Tanıtım Formu ÖNEMLİ BİLGİ Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu Tanıtım Formu ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU (SPK) TARAFINDAN 21/10/2003 TARİH

Detaylı

Bireysel Emeklilik Sisteminin Geliştirilmesi: Sonuçlar, Fırsatlar ve Beklentiler

Bireysel Emeklilik Sisteminin Geliştirilmesi: Sonuçlar, Fırsatlar ve Beklentiler Bireysel Emeklilik Sisteminin Geliştirilmesi: Sonuçlar, Fırsatlar ve Beklentiler Ali Haydar ELVEREN Daire Başkanı Özel Emeklilik Dairesi Hazine Müsteşarlığı Bireysel Emeklilik Sisteminin Geliştirilmesi

Detaylı

(Sıkça Sorulan Sorular)

(Sıkça Sorulan Sorular) GÜNCEL BİREYSEL EMEKLİLİK MEVZUATI (Sıkça Sorulan Sorular), il olan katılımcılar hariç) bir oranda yapacağı destek 1. Devlet katkısı nedir? Katılımcı tarafından ödenen katkı paylarının %25 i oranında devlet

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı. TASLAK Gelir Vergisi Sirküleri/85

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı. TASLAK Gelir Vergisi Sirküleri/85 T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı TASLAK Gelir Vergisi Sirküleri/85 Konusu Tarihi Sayısı :Bireysel emeklilik sistemi ve şahıs sigortalarına ödenen katkı payı ve primlerin vergi matrahının

Detaylı

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 22.04.2013 TARİH VE 311 SAYI İLE

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Performans Sunum Raporu nun Hazırlanma Esasları Ziraat Hayat ve

Detaylı

BES'te yeni dönemde neler değişecek?

BES'te yeni dönemde neler değişecek? On5yirmi5.com BES'te yeni dönemde neler değişecek? 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle değişecek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde katılımcıları neler bekliyor? Yayın Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe (oluşturma

Detaylı

Hazine Müsteşarlığından (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 23/05/2014

Hazine Müsteşarlığından (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 23/05/2014 Hazine Müsteşarlığından (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 23/05/2014 Dernek, Vakıf, Sandık ve Diğer Kuruluşlardan Bireysel Emeklilik Sistemine Aktarım Hakkında Sektör Duyurusu (2014/11) 4632 sayılı Bireysel

Detaylı

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Q4 Versiyon 2 Tablo Uyarı Açıklama TAMAM TAMAM 0 31.12.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar

Detaylı

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNE YAPILAN AKTARIMLAR VE TEVKİFAT UYGULAMASINA İLİŞKİN GVK SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNE YAPILAN AKTARIMLAR VE TEVKİFAT UYGULAMASINA İLİŞKİN GVK SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 28.11.2013/202-1 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNE YAPILAN AKTARIMLAR VE TEVKİFAT UYGULAMASINA İLİŞKİN GVK SİRKÜLERİ YAYIMLANDI 92 No lu Gelir Vergisi Sirkülerinde; - 4632 sayılı Bireysel Emeklilik

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI ĠġLETMESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAġMA VAKFI VE TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE TEKNĠK BĠLANÇO RAPORU

DEVLET HAVA MEYDANLARI ĠġLETMESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAġMA VAKFI VE TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE TEKNĠK BĠLANÇO RAPORU DEVLET HAVA MEYDANLARI ĠġLETMESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI YARDIMLAġMA VAKFI 31.12.2015 VE 31.12.2016 TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE TEKNĠK BĠLANÇO RAPORU HAZIRLAYAN FERAL ÖZGÜÇ MAYIS 2017 ĠÇĠNDEKĠLER: 1. RAPOR ÖZETĠ

Detaylı

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ BİLKENT ÜNİVERSİTESİ TASARRUF SANDIĞI BES Aktarım Genel Bilgilendirme Sunumu. Ankara 9 Ekim 2015

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ BİLKENT ÜNİVERSİTESİ TASARRUF SANDIĞI BES Aktarım Genel Bilgilendirme Sunumu. Ankara 9 Ekim 2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ BİLKENT ÜNİVERSİTESİ TASARRUF SANDIĞI BES Aktarım Genel Bilgilendirme Sunumu Ankara 9 Ekim 2015 Adendum Ali Haydar ELVEREN 17 Ağustos 2007 de Adendum u kurdu. Sigorta ve özel

Detaylı

Hesap Kodu Hesap Adı YTL

Hesap Kodu Hesap Adı YTL Hesap Kodu Hesap Adı YTL 1 Cari Varlıklar 46.722.460,48 10 Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 25.925.242,17 100 Kasa 60.746,12 101 Alınan Çekler 0,00 102 Bankalar 25.861.797,80 103 Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

GRUP EMEKLİLİK PLANLARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

GRUP EMEKLİLİK PLANLARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR GRUP EMEKLİLİK PLANLARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR İŞVEREN (SPONSOR KURULUŞ) İşveren, katkı payı tutarını nasıl belirleyebilir? Bu sistemde işveren sabit bir katkı payı belirleyebilir ya da katkı

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 26.04.2013 TARİH VE 444-4536 SAYI İLE ONAYLANAN,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 19 Temmuz 2008 CUMARTESİ Sayı : 26941 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: DERNEK, VAKIF, SANDIK VE DİĞER KURULUŞLARDAN BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNE VE YILLIK GELİR SİGORTASINA AKTARIM HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

Bilkent Tasarruf Sandığı

Bilkent Tasarruf Sandığı Bilkent Tasarruf Sandığı Kuruluş: 1 Ocak 2000 Üyeler: Tüm tam zamanlı Bilkent Üniv. çalışanları Katkılar: Üniversite den, net maaşın %5 i Ödemeler: 60 yaşından sonra, 10 yıl çalışma, ilk 5 yıldan sonra

Detaylı

OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER OTOMATİK KATILIMLI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER Türkiye İş Bankası A.Ş. Munzam Sandık Vakfı 27 Ekim 2016 Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 28.03.2001 tarih ve 4632 sayılı Bireysel

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT 92 NO LU GELİR VERGİSİ SİRKÜLERİ

BAKIŞ MEVZUAT 92 NO LU GELİR VERGİSİ SİRKÜLERİ BAKIŞ MEVZUAT KONU SAYI 92 NO LU GELİR VERGİSİ SİRKÜLERİ 2013/142 ÖZET 27/11/2013 tarihli GVK-92/2013-7/Bireysel Emeklilik Sistemi-5 sayılı 92 No.lu Gelir Vergisi Sirkülerinde 6456 sayılı Kanunun 35 inci

Detaylı

Hazine Müsteşarlığından: 14/08/2008

Hazine Müsteşarlığından: 14/08/2008 Hazine Müsteşarlığından: 14/08/2008 DERNEK, VAKIF, SANDIK VE DİĞER KURULUŞLARDAN AKTARIMLARDA KULLANILACAK BELGE VE FORMLAR İLE ÜYE VE ÇALIŞANLARIN BİLGİLENDİRİLME ESASLARI HAKKINDA GENELGE (2008/24) Bu

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Performans Sunum

Detaylı

BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU (Tüm tutarlar, Türk Lirasi ( TL ) olarak gösterilmiştir.

BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU (Tüm tutarlar, Türk Lirasi ( TL ) olarak gösterilmiştir. ALLİANZ HAYAT VE EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 27 Ekim 2003 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla Fon un Yatırım Amacı Portföy

Detaylı

BNP PARIBAS CARDIF EMEKLİLİK A.Ş.KATKI EMEKLİLİK YATIRIMFONU TANITIM FORMU

BNP PARIBAS CARDIF EMEKLİLİK A.Ş.KATKI EMEKLİLİK YATIRIMFONU TANITIM FORMU BNP PARIBAS CARDIF EMEKLİLİK A.Ş.KATKI EMEKLİLİK YATIRIMFONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 24.04.13 TARİH VE 418 SAYI İLE ONAYLANAN,

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Performans Sunum Raporu nun Hazırlanma Esasları Ziraat Hayat ve

Detaylı

ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI(USD) EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI(USD) EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGOĐSVĐÇRE EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI(USD) EMEKLĐLĐK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLĐ BĐLGĐ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BĐLGĐLER, SERMAYE PĐYASASI KURULU TARAFINDAN.../.../200

Detaylı

AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 14.11.2011 TARİH VE 15-999

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Performans Sunum Raporu nun Hazırlanma Esasları Ziraat Hayat ve

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 26.09.2008

Detaylı

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu. 100301 Frekans. Q3 Versiyon 2

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu. 100301 Frekans. Q3 Versiyon 2 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu 100301 Frekans Q3 Versiyon 2 AÇIKLAMA Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 69.003.163 1 Cari Varlıklar 67.337.334 10 Nakit ve Nakit

Detaylı

PTT BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI. İzmir 2 Caddesi No:40 Kat: Kızılay - ANKARA

PTT BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI. İzmir 2 Caddesi No:40 Kat: Kızılay - ANKARA PTT BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI İzmir 2 Caddesi No:40 Kat:4-5 06440 Kızılay - ANKARA SANDIĞIMIZ 31.05.1933 TARİH VE 2208 SAYILI YASA* İLE KURULMUŞTUR. * : 31 Mayıs 1933 tarih ve 2415 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu 100301 Frekans Q1 Versiyon 1 31.3.2012 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 64.915.153,19 1 Cari

Detaylı

2018/06 ZORUNLU BES BİLGİLENDİRME

2018/06 ZORUNLU BES BİLGİLENDİRME Zorunlu BES nedir? 2018/06 ZORUNLU BES BİLGİLENDİRME Bireysel Emeklilik Sistemi ilk olarak 2001 yılında çıkarılan 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile uygulanmaya başlamıştı.

Detaylı

Değerli Meslek Mensubumuz,

Değerli Meslek Mensubumuz, 13.06.2017 Değerli Meslek Mensubumuz, 26.08.2016 tarih ve 29812 sayı ile Resmi Gazete yayınlanan 6740 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf Ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile

Detaylı

"30.04.2008" Hesap Kodu Hesap Adı YTL

30.04.2008 Hesap Kodu Hesap Adı YTL Tablo Adı BİLANÇO Tablo Kodu 11 Şirket Ünvanı AIG SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 150 Yıl (YYYY) 2008 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği Tarih "30.04.2008" Şirketlerce Tablonun Sisteme(Portala)

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR GELİR VERGİSİ SİRKÜLERİ. (Seri No :92) (BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNE YAPILAN AKTARIMLAR VE TEVKİFAT UYGULAMASI)

SİRKÜLER RAPOR GELİR VERGİSİ SİRKÜLERİ. (Seri No :92) (BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNE YAPILAN AKTARIMLAR VE TEVKİFAT UYGULAMASI) SİRKÜLER RAPOR İstanbul YMM Odası Sicil No : 1442, Mühür No : 1372 Sirküler Tarihi : 28.11.2013 Sirküler No : 2013 / 39 GELİR VERGİSİ SİRKÜLERİ (Seri No :92) (BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNE YAPILAN AKTARIMLAR

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ Halka Arz Tarihi 31 Aralık

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/57 TARİH: 19.11.2012

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/57 TARİH: 19.11.2012 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/57 TARİH: 19.11.2012 KONU Bireysel Emeklilik Sistemi ve Şahıs Sigortalarına Ödenen Katkı Payı ve Primlerin Vergi Matrahının Tespitinde İndirimi ve Elde Edilen Gelirlerin Vergilendirilmesine

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU GELİR AMAÇLI KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Performans Sunum Raporu

Detaylı

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATILIM STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATILIM STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATILIM STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 12/12/2014 TARİH VE 435 SAYI İLE

Detaylı

İlgili Kanun: Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

İlgili Kanun: Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 45 yaş altı tüm tam zamanlı ve yarı zamanlı personelimizin (yabancı uyruklu hariç) Nisan ayı itibariyle dahil olduğu Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım ile ilgili olarak, anlaşma yaptığımız

Detaylı

Yatırım ve Yönetime İlişkin Bilgiler Halka Arz Tarihi 1 Temmuz 2011 Portföy Yöneticileri 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle (*)

Yatırım ve Yönetime İlişkin Bilgiler Halka Arz Tarihi 1 Temmuz 2011 Portföy Yöneticileri 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle (*) Performans Sunum Raporu nun Hazırlanma Esasları Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş. Likit Esnek Emeklilik Yatırım Fonu na ( Fon ) ait Performans Sunum Raporu, Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) 1 Temmuz 2014

Detaylı

6327 sayılı kanun ile yapılan değişikliklerin vergi uygulamalarına etkileri madde madde aşağıdaki gibidir.

6327 sayılı kanun ile yapılan değişikliklerin vergi uygulamalarına etkileri madde madde aşağıdaki gibidir. MAKALE Tahir ÖZIRMAK BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE ŞAHIS SİGORTALARINA ÖDENEN KATKI PAYI VE PRİMLERİN VERGİ MATRAHININ TESPİTİNDE İNDİRİMİ VE ELDE EDİLEN GELİRLERİN VERGİLENDİRİLMESİ KONUSUNDA YENİ DÜZENLEMELER

Detaylı

AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 24.04.2013 TARİH VE 424 SAYI İLE ONAYLANAN,

Detaylı

METLIFE EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

METLIFE EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU METLIFE EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 15/11/2013 TARİH VE 12233903-310.01.01-1045

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2016 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR Performans

Detaylı

AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 14.11.2011 TARİH VE 15-999

Detaylı

ö z d o ğ r u l a r serbest muhasebeci mali müşavirlik ltd.şti. Chartered Accountants & Auditors Ltd.

ö z d o ğ r u l a r serbest muhasebeci mali müşavirlik ltd.şti. Chartered Accountants & Auditors Ltd. 14. Pratik bilgiler 14.1 Gelir vergisi oranları 14.1.1 2009 yılı gelirlerine uygulanan tarife Gelir dilimi Vergi oranı 8.700 TL ye kadar 22.000 TL'nin 8.700 TL'si için 1.305 TL, fazlası % 20 50.000 TL'nin

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar ayrıntılı bilanço Varlıklar geçmiş Dipnot 31 Mart 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 340,950,876 299,185,453 1- Kasa 2.12, 14 1,486 1,844 2- Alınan Çekler

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2013/220 Ref: 4/220

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2013/220 Ref: 4/220 SİRKÜLER İstanbul, 02.12.2013 Sayı: 2013/220 Ref: 4/220 Konu: ÜYELERİNE VE ÇALIŞANLARINA EMEKLİLİĞE YÖNELİK TAAHHÜTTE BULUNAN KURUM, KURULUŞ VE ŞİRKETLERİN EMEKLİLİK TAAHHÜT PLANLARI KAPSAMINDAKİ BİRİKİM

Detaylı

6327 sayılı Kanunun 6 ncı maddesiyle Gelir Vergisi Kanununun 75 inci maddesinde yapılan değişiklikler uyarınca;

6327 sayılı Kanunun 6 ncı maddesiyle Gelir Vergisi Kanununun 75 inci maddesinde yapılan değişiklikler uyarınca; Tarih 23/10/2012 Sayı GVK-85/2012-7/Bireysel Emeklilik Sistemi-4 Kapsam T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Vergisi Sirküleri/85 Konusu :Bireysel emeklilik sistemi ve şahıs sigortalarına

Detaylı

1. BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ 1.1. Bireysel Emeklilik Sisteminin Temel Yapısı ve Özellikleri

1. BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ 1.1. Bireysel Emeklilik Sisteminin Temel Yapısı ve Özellikleri BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ ve AKTARIMLA İLGİLİ BİLGİLER 1. BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ 1.1. Bireysel Emeklilik Sisteminin Temel Yapısı ve Özellikleri Kamu sosyal güvenlik sistemini tamamlayıcı, gönüllü

Detaylı

Konu : Bireysel emeklilik sistemine ödenen katkı payları ile şahıs sigorta primleri

Konu : Bireysel emeklilik sistemine ödenen katkı payları ile şahıs sigorta primleri SİRKÜ : 2013/04 KAYSERİ Konu : Bireysel emeklilik sistemine ödenen katkı payları ile 25.01.2013 şahıs sigorta primleri 29.06.2012 tarih ve 28338 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6327 sayılı Bireysel Emeklilik

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU FİBA PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. TARAFINDAN YÖNETİLEN AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2018 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU PERFORMANS SUNUM RAPORU NUN

Detaylı

TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI EMEKLİLİK ÖDENEĞİ VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ

TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI  EMEKLİLİK ÖDENEĞİ VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI www.turktelekombys.com.tr EMEKLİLİK ÖDENEĞİ VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ Mayıs 2017 EMEKLİLİK ÖDENEĞİ VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Konu Yönetmeliğin

Detaylı

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan 216-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Aksigorta A.Ş. 3.9.216 Tarihi İtibariyle Finansal Tabloları

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU: 85 NO LU GELİR VERGİSİ KANUNU SİRKÜLERİ SAYI: 2012/118

BAKIŞ MEVZUAT KONU: 85 NO LU GELİR VERGİSİ KANUNU SİRKÜLERİ SAYI: 2012/118 BAKIŞ MEVZUAT KONU: 85 NO LU GELİR VERGİSİ KANUNU SİRKÜLERİ SAYI: 2012/118 ÖZET: Sirkülerde, bireysel emeklilik sistemi ve şahıs sigortalarına ödenen katkı payı ve primlerin vergi matrahının tespitinde

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 114.597.862,85 97.908.467,33 1- Kasa 14 706,26 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 114.578.347,59

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 135.557.693,98 97.908.467,33 1- Kasa 14 1.504,78 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 135.110.587,67

Detaylı

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011 LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ Tablo Adı KONSOLİDE BİLANÇO Tablo Kodu 91 Şirket Ünvanı LİBERTY SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 2340 Yıl (YYYY) 2011 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği

Detaylı