Domainler ve kullanıcıların yonetimi, Management(yonetim), Global Settings (geniş çaplı ayarlar) ve Policies (kurallar) kısımlardan oluşur.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Domainler ve kullanıcıların yonetimi, Management(yonetim), Global Settings (geniş çaplı ayarlar) ve Policies (kurallar) kısımlardan oluşur."

Transkript

1 Domains & Accounts Domainler ve kullanıcıların yonetimi, Management(yonetim), Global Settings (geniş çaplı ayarlar) ve Policies (kurallar) kısımlardan oluşur. Yukardaki resimde gördüğünüz gibi IceWarp Server Administrator adımız ile alanımız (domain) içerisindeyiz. En sol tarafta bize farklı değişiklikler yapabileceğimiz uygulamalar geliyor. Domains and accounts altında Management uygulamanın içerisindeyiz.bu uygulamanın altında sol tarafta bizim domain adımızı önündeki artı işareti ile görüyoruz. Artı işaretin üzerinde tıkladıktan sonra alanımızın altındaki seçenekleri görebiliyoruz.

2 ve sağ tafarta bize görünmektedir.onun altında: Ilk domain adımız Name (Isim) kısmında domain isminizi değiştirebilirsiniz Description kısmında domain-iniz ile ilgili kısa tanıtım yazabilirsiniz Type kısmında domain türümüzü seçebiliriz bunlardan:

3 seçenek olarak size sunmaktadır. Standard-Standard domain olarak belirtiliyor. Kullanıcıların ayrı mail kutuları var. Gelenlikle bu domain tipi kullanılıyor. Domain alias - Başka bir domaine hemen gelen mailleri yonlendirilmesi için kullanılan bir domain tipidir. Domainin yonlendirilmesi için gelen kutusu gibi belirti yapılmış olması lazım. Göndermek bir tek local domainlerde yapılablir (aynı IceWarp serverde) Bu domain sizin bir çok domaininiz olduğunda, fakat bütün mesajlarınız bir noktada toplanmasına istiyorsanız. Örnek: aliani.com aliani.net aliani.org Ve siz bütün gelen mesajlarınız aliani.com -a gelmelerini istiyorsunuz. Yapmanız gereken:.com için standard domain oluşturmak ve.net ve.org için Domain Alias oluşturmaktır. Her ikisi de.net ve.org çalışma alanı olarak.net - i belirtmeleri gerekir. Standard MX kayıtlar her üç domainimiz için de ayarlanmaları gerekmektedir. Tüm gelen mesajlar.net ve.org-dan hemen.com-a yonlendirilecek. Bu domain tipi içinde accounts (kullanıcılar) gerektirmiyor. Eğer bir kullanıcı belirtilir ise, ozaman ona gelen mailler.com-a yonlendirilmez. Backup Domain - Bu domainin ana görevi gelen mesajları kabul etmek ve onları hemen başka server-a yonlendirmek. Eğer mesajların gidilecek server cevap vermiyor ise, ozaman gönderen server belkiyor ve mesajların gidilcek server tekrar online olunca ozaman mesajları yonlendiriyor. Bunlar üç şekilde yapılabiliyor: Backup Server- Bu alınan bir backup-tır, emin olmak için eğer server-iniz offline ise online olana kadar emin olmak için mesajların kaybolmayacağından. Örnek olarak: Sizin Main Server-iniz var ve Backup Domain-iniz başka bir server-de. Bütün serverlerinizin aynı domain adı (örnek-aliani.com) olması şarttır.

4 MX kayıtlarınız her ikisi için de belirtilmiştir, fakat Backup Domain Server-in önceliği daha düşüktür. Backup domain bütün gelen mesajları sizin ana makinanıza göndermeye ayarlanmıştır. Nedeni her ne olursa olsun, ana makinanız kapanmış ise herkez backup domaininize remote ile bağlanıp, normal olarak mesajlarına bakabilir. Yine ana makinanız açıldığı zaman bütün mesajlar normal olarak, geliş saatleri değişmeden tekrar geleceklerdir. Domain Gateway- Sizin gerçek server-iniz ve internet arasında size bir server sağlıyor.bu seçeneği şu şekilde kullanabilirsiniz: Diyelim ki sizin bir Backup Domain Server-iniz var ve o internete bağlı ve sizin ana makinanız iş yerinizde dir. Ozaman MX kayıtlar sadece Backup Domain server için gerelidir. Alanınız sadece ana makinanızın IP adresi içermesi lazım. Backup Domain sizin ana makinanıza mesaj göndermeye ayarlanmıştır. Ozaman bütün gelen mesajlar ilk önce Backup Domain Serverınızdan geçecekler. Backup Domain Server bütün anti virus ve anti spam işlemleri yaptıktan sonra, size sizin ana makinanıza sadece sizin istediğiniz mesajları gönderecektir. Migration Scenario - Backup Domain Server-ın üçüncü tamamlanması.-sizin Serverınızdan IceWarp Server-e kullanıcı taşımak için kullanılabilir. Sistemimizin Domain Gateway ve Backup Domain-imizi taşıyacağımız IceWarp ile aynı ayarları yapmamız gerekiyor. Backup Domainimiz-de yeni server-da taşıyacağımız kullanıcıları oluşturmamız gerekiyor. Belirtilmiş kullanıcıların mesajlarında eski server için yonlendirme yapılmayacak. Eğer kullanıcılardan birinde taşınma yapılmamış ise mesajları normal olarak eski server-e yonlendirilecek. Distributed Domain ve Backup domain arasındaki fark - alıcı serveden cevap almayınca verdikleri yanıttır. Backup Domain mesajları direk alıcaktır ve gidilecek server online olduktan sonra ona göndericektir. Distributed domain ise 4xx warning olarak hata verecektir ve size daha sonra tekrar deneyin söileyecektir. Distributed Domain- değişik noktalarda uzanan firmalar için olan bir domain-dir. Kullanıcılarınız aynıdır.yapılacak ayarlar: IceWarp Server-ınızı ayarlanmanız gerekir. Ayarları yaptığınız server-da Distributed Domain ayarları yaparken domain adınız aynı olması gerekir (örnek aliani.com). MX kayıtları her Distributed Domain-de ayarlanması gerekir ve mesaj alıcı server-den alınınca SMTP, VRFY ve ya RCPT alıcının yerini tespit etmek için kullanılacak (eğer kullanıcı yerel değil ise). Eğer kullanıcı bulunamıyor ise, mesaj Rejected olarak belirtilir ve 5xx Permanent Error gönderen server-a

5 haber olarak verilir. Eğer herhangi bir server distributed system-de bulunamamış ise, ozaman 4xx temporary error (geçici hata) gönderen sevrer-a haber olarak gider ve gönderen server geçici zaman sonra tekrar denemesi gerekir. Eğer kullanıcı bulunmuş ise, ozaman anti virus ve anti spam devreye giriyorlar ve mesaj Distributed Server-da gitmesi gereken kullanıcıya gider. ETRN/ATRN Queue- Bu domain tipi bütün mail mesajları başka mail serverden kullanılması için tutuyor. Diğer mesajları alacak serverde de ETRN/ATRN ayarları yapılmış olmaları gerekir. Bu domain tipi ISPs-ten kullanılacaktır. Bir kullanıcı oluşturulması gerekir ve o kullanıcı mail toplayan server-a izin vermesi gerekir server-ın login olması için ve mail bilgi toplamaya başlaması için. Bu kullanıcı account-un ETRN/ATRN ayarları yapılmış olması lazım user options kısmında. Eğer giriş şifre bu kullanıcıda oluşturulmuş ise, ozaman serverın ATRN olarak şifresini belirtmesi gerekir. Value - value seçeneği bütün standard domain-ler içindir. Multiple Values nokta ve virgül komutlar ile oluşturabilirler. Port numaraların ayarları ise iki nokta üst üste kullanılarak hostname-mizin sonunda yazılabilir port numarası. Örnek: Aliani.com:81; ETRN/ATRN-eğer bilgi toplayan server-ın static IP adresi var ise ozaman bu alanın IP adresi olması gerekir. Eğer IP adresi Dynamic ise, ozaman alanımız left blank (boş sayfa içerisinde genelde link vardır ve linki seçtikten sonra size başka bir sayfa açılır) olarak olması gerekir Domain Alias- gelen paketin gidilecek serverin domain adını taşıması gerekir.

6 Backup Domain- mesajın içerisinde gidileceği server-ın hostname-i (ismi) ve ya IP adresini içermesi gerekir. Eğer mesaj Left Blank olarak gelmiş ise, ozaman MX kayıtlar devreye girecektir. Distributed Domain Gelen paketin içerisinde diğer server-lerin IP adresleri olması gerekir, ve ya eğer MX DNS kayıtlar Distributed System içerisindeki bütün domainler için ayarlanmış ise. Verification- Sadece Distribution ve Backup Domain-lerde çalışabilir. Distribution Domain VRFY ve ya RCPT komutları aradığı kişinin bulunduğu server-e ulaşabilmesi için. VRFY komutun kullanılmasını öneriliyor. VRFY komutu desteklemeyen server-lerde RCPT komutu kullanılır. Default ve ya Distributed Domains seçtiğimizde VRFY kullanılacaktır. Biz type kısmını standard olarak belirttik. Value kısmında birşeyi yazmamaya tercih ettik. Yukarda anlattığımız value seçeneğin hostname+port numarası+ip adresi olarak doldurulabiliyor biz doldurmamaya tercih ettik. Verification kısmımız default olarak kaldı. Alttaki pencerenin içerisinde olarak mail adresimizi yazdıktan sonra neler yazabileceğimize de kontrol ettik. Kullanıcılarımız haricinde iki seçeneğimiz var. Birincisi diğeri ise

7 Unknown (bilinmeyen) mailler için seçeneklerimiz var biz reject (kabul etme) seçeneği yaptık.altındaki kısmında hangi maili redetmek istediğimiz de seçebiliriz. Sadece Forward to seçeneğimiz için altındaki kısmındaki sağ taraftaki browse gibi olan seçeneği seçersek önümüzde kime gönderilsin gelen ler bir seçenek yapabileceğimiz pencere çıkıyor.

8 Domain adımızın sol taraftaki artı işaretini seçtikten sonra, altında ilk çıkan Users (kullanıcılar) seçeneği artı çarpıya basarak seçtikten sonra oluşturduğumuz kullanıcılar görunmektedir. Bir kullanıcıyı seçip, bir değişiklik yapmak istediğimizde kullanıcının üzerinde bir kez tıkladığımızda bu pencere karşımıza geliyor

9 Kullanıcımızın ismi Murat. Ilginç olan şu ki IceWarp Server-de isim yazarken Alias kısmında dikkat etmemiz gerekir, çünkü orda yazdığımız ne olursa olsun, otomatik olarak kişinin mail adresine dönüşür. Size bir örnek vermek istiyorum daha önceki. Bunun için Alias (anlamı takma isim) kısmında kişinin mail adresindeki kullanılacak olan ismi yazmamız gerekir. Gördüğünüz gibi kişiye ayit olan bilgileri dolduroyoruz, şifresini yazıyoruz, mode kısmında Standard olarak seçim yaptık. Standard mode bir görevi yerine getiren bir mod-tur. Mail server kendini tanıtlamak için CRAM-MD5, MD5, DIGEST-MD5, PLAIN, LOGIN gibi özellikleri kullanır. NT Domain modu seçersek NT Domain Controller kullanıcıyı tanıtlamak için kullanılacaktır. Mail serverin SE_TCB_NAME özelliği olması gerekir. Kullanıcı ve makina default olarak kullanılacaklar. Gerekirse eğer Domain Controller ve kullanıcı belirtili olarak bir tekst kutuda sağ tarafta NT Controller;NT username formatın içerisinde tanıtılacaklardır. Active Directory modu AD server-ı tanıtıyor. kullanılacak adresin localhost AD server ve username. Eğer kullanıcınız ve ya localhost-unuz farklı ise siz bu formatta sağ taraftaki tekst kutusunda yazabilirsiniz Bu mod-de istediğiniz şifreyi kullanabilirsiniz. Comment kısmında kullanıcınız ile ilgili açıklama yapabilirsiniz.örnek:

10 Type kısmında istediğiniz protokollerinizi seçebilirsiniz Permissions kısmında kullanıcıya istediğiniz hakları verebilirsiniz. Tabi ki normal kullanıcı olduğu için Standard-ı seçtik. Sadece Domain Administrator hakka sahip olan kullanıcı için sağ taraftaki Rights (haklar) seçeneği mevcuttur. Rights-ı seçtikten sonra önümüzdeki pencereden istediklerimizi seçebiliriz

11 Advanced-ı seçtikten sonra önümüzdeki ekran sadece bunun hakları belirten pencere olduğunu belirtiyor-boş bir pencere sadece bu yazıları içeriyor Bütün bu ayarlarımızı yaptıktan sonra yukarda save tuşu seçiyoruz. Seçmeden başka bir yere odaklanırsak otomatik olarak karşımızda ayarları kaydatmek istermiyiz soran bir pencere çıkıyor. Account Templates oluşturmak Account template yeni eklediğimiz kullanıcıların yerini belirtmek için kullanılır.bunu iki şekilde yapabiliriz: 1. Domains & Accounts ->Global Settings ->Templates

12 İkinci yolu Management->Templates

13 Her ikisi için de Aşağadaki Add seçeneği seçtiğimizde yeni kullanıcı template oluşturabiliriz. Type kısmında sadece users değil, isterseniz

14 Users, groups, mailing lists, list servers, executables, remote accounts, static routes, notifications, catalog; Olan seçeneklerden yararlanabilirsiniz. Burda size göstermek için Type kısmında Groups olarak bir template oluşturuyorum. Template altında verdiğim isim Muhasebe klasör, type kısmında Groups, Default (varsayılan) kısmını işaretledim.altında Alias kısmında Muhasebe yazdım bu şekilde Group ismimiz Muhasebe olucaktır,description kısmında isterseniz kısa tanıtım yazabilirsiniz-ben yazmamaya tercih ettim.public Folder altında Create a public shared folder olan seçeneği işaretledim (bu şekilde herkez için paylaşım yapabileceği bir klasör oluşturuyoruz). Oluşturduğumuz klasötun ismi Muhasebe, altında Default rights kısmında varsayılan kurallar oluşturabiliriz. Ben read,write olarak seçeneği yaptım (okuyabilecek ve yazabilecek). Kullanıcılara silebilecek hakkı vermemeye seçtim ki yanlışlıkla birşeyi silmesinler.altındaki Deliver mail to shared folder olan seçeneğimiz var fakat orda mailin kullanıcılara gitmediği bizi uyarıyor ben o seçeneği kullanmak istemiyorum.onun altında Greate groupware olan seçeneği seçmedim fakat siz seçmek isterseniz kullanıcılarınıza grup olarak kullanıcı yazmanız

15 gerekecek. Options kısmında Template-imizin verdiğimiz ismi çıkıyor ilk sırada name kısmında.type olarak Groups seçtiğimizi göruyoruz ve daha önce seçtiğimiz default seçeneği. Message altında iki seçeneğimiz var. Birinci olarak Only members can post new messages olan seçenek çok önemlidir, çünkü orda sadece kullanıcılarımız yeni mesaj gönderebilirler olarak belirtiliyor.password protection olan seçenek de çok onemli bir seçenek onun ile şifre koruma sağlıyoruz ve kullanıcılarımız şifreyi girdikten sonra paylaşım klasöre ulaşabilecekler.password protection olan seçeneği seçtikten sonra kullanıcıların bu klasöre girecekler şifreyi yazıyoruz. Aşağada Header/Footer kendisinden ayarlanmış ve

16 zaten birşeyi yapamıyoruz ona. Ve son adım... Yaptığımız ayarlar ve oluşturduğumuz kuralları aktiv hale getirmemiz kaldı. Bunu Rules kısmında Rules altında Active olan seçeneği seçtikten sonra oluşturduğumuz kurallar aktiv hale gelirler.

17 OK tuşumuzu seçtikten sonra karşımızda oluşturduğumuz Muhasebe klasör adını taşıyan yeni template-miz. Type kısmında Groups olduğunu görüyoruz. Default kısmında Yes olan işaretimizi gösteriyor.

18 Oluşturduğumuz template-imizi silmek,düzeltmek ve ya onun içinde kullanıcı oluşturmak istersek sağ tuşumuzu seçtikten sonra önümüzdeki ekran geliyor. Sadece sağ tuş ile değil aynı şekilde bir kez Muhasebe klasör olan klasörümüzün uzerinde tıkladığımızda altında Add, Edit ve Delete butonlar var. Istediğimiz seçeneği kullanabiliriz. Ilk önce Add seçeneği ile bir kullanıcı oluşturmak istiyorum. Add->User seçeneği seçtikten sonra, önümdeki pencere geliyor. Burda kullanıcı oluşturacağım template-in adını soruyor bana Muhasebe klasör olarak tam ismi yazdım. Type kısmında Users olan kullanıcıları adlandıran ismi seçtim. Alias kısmında Elif Demirkiran olan kullanıcımın ismini yazdım ve phone kısmından hariç

19 her yerde gördüğünüz gibi Elif Demirkiran isim istendiği her yerde kendinden yazılmış oldu. Password kısmı doldurulmuş şekilde önce verdiğimiz template-mizin passwordunu aldı. Phone kısmı ister kullanıcımızın telefon numarasını yazarsınız, ister yazmazsınız. Mode kısmında standart olarak seçim yaptık (istersek NT Domain, LDAP/Active Directory, veya Any password) olan seçeneği yapabiliriz. Comment kısmında istersek kısa tanıtım yazabiliriz kullanıcımızın hakkında. Account altında type kısmında seçebiliriz mailler ne şekilde olabilirler bunlardan: POP3,IMAP ve ya ikisi de birden ben ikisini de seçtim. Permissions kısmında ben standard olan izini seçtim. Istersek kullanıcıya Standard, administrator veya domain administrator izinlerden birisini verebiliriz. Mailbox kısmında ilk gördüğümüz Template altında Name kısmında template-imizin ismini Muhasebe klasör. Type kısmında Users olan ayarını yaptığımızı bize gösteriyor. Mailbox path olan seçeneği bizim kullanıcımızın mail kutusunun yolunu gösteriyor-gördüğünüz gibi yolumuz: olarak karşımıza geliyor. Ben onu seçtim, fakat Remote address olarak seçeneği seçebiliriz, burda uzaktan bağlanabilmek adresi yazmamız gerek. Null seçersek Hiç biri demek oluruz. Mail kısmında iki seçeneğimiz var. Bunlardan birincisi delete mails older than...days olan seçeneği seçersek, belirttiğimiz günlerden eski olan mailleri sil demek oluyoruz. Ikinci seçeneğimiz Forward mails older than (seçtiğimiz günlerden eski olan mailleri yonlendir demek oluyoruz). Ben bu seçeneği yaptım. 50 günden eski olan mailleri domain admin mail adresine yonlerdir demiş oldum. Aşağada To kısmında domain adminin mail adresini yazdım. Onun altında Copy incoming mail kısmını adrese kopyala gelen mailleri demiş oldum, copy outgoing s kısmında tekrar domain adminin mail

20 adresini yazarak dışarıya giden mailleri de domain admının mail kutusuna kopyala demiş oldum. Alternate kısmında kullanıcımın mail adresini yazınız Limits kısmında kullanıcımızın mail kutusunu kontrol edebiliriz. Mailbox size kısmında mail kutusunun boyutu nekadar olabileceği ayarlayabiliyoruz. Mailbox size kısmı işaretlersek sağ tarafta istediğimiz büyüklüğü verebiliriz. Unutmamalı ki eğer sıfır olarak bırakırsak ayarları mail kutusunun büyüklüğü sonsuza kadar olur ve kullanılabildiği kadar kullanım şekle gelecektir (yani limiti olmayacaktır.) Mailbox kısmını işaretledikten sonra... sağ tarafı açtıktan sonra ister MB,KB ve ya GB seçebilirsiniz. Altında olan Max sent message size seçeneği ile gönderilen maillerin en fazla nekadar buyuk olabileceklerini ayarlayabilirsiniz. Send out data limit per day olan seçeneği ile günlük en fazla nekadar bilgi gönderilebileceği kuralı oluşturabilirsiniz. Send out messages limit

21 günlük nekadar mail mesaj gönderilebileceği ayarını yapabilirsiniz. Ben onları gerek duymadığım ve sıkıntı yaşamamak için yapmadım. Expiration (kullanabilecek zaman limiti) altında State (durum) kısmında enable seçeneği seçersek altında Expires in inactive... olan seçenekten eğer seçtiğimiz kadar günün içerisinde mseajı açmaz ise kullanıcımız mesaj sona erir.bu benim verdiğim örneklerdir. Siz istediğiniz ayarınızı yapabilirsiniz. eğer bu ayarı yapacak iseniz, ayarı yaptıktan sonra olan seçeneği seçer iseniz, sağ taraftaki browse gibi olan pencereye tıkladıktan sonra, karşınızda bir kalendar çıkacaktır. burdan istediğiniz tarihi seçebilirsiniz. Eğer Notify before expiration olan seçeneği seçer iseniz (önerilir, bu şekilde size hatırlatır okunmayan mailleriniz sona ermeden) size sona ermeden okunmamış mailleriniz haber verecektir. Eğer delete account when expired olan seçeneği seçerseniz kullanıcıyı sona ermek için kalan süresini aşar ise sil demek oluyoruz.notification file kısmında < - bu browse-e benzeyen tuşu seçip uyarı mesajınızı yazabilirsiniz. Eğer daha önce hazırladığınız uyarı dosyası var ise, onu seçip, uyarı kullanabiliriz.

22 Veya notification file kısmında uyarınızın taşımak istediğiniz ismi yazıyorsunuz ve tuşunu seçtikten sonra, önünüzde bir notepad dosyası açılacaktır. Orda istediğiniz hatayı yazıp kaydedebilirsiniz ve sonra açabilir ve kullanabilirsiniz. File kısmından istediğiniz yere Options kısmında ilk izin verdiğimiz ve çalıştırdığımız hizmetleri görüyoruz

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU Bir domain ortamındaki kullanıcıların aynı kullanıcı adı ve parola bilgisiyle merak mail server içerisine entegre edilmesi için domain controller ve merak

Detaylı

2. Use Dns lookup, Use relay server aralarında seçim yapınız. Biz Dns lookup ile SMTP-mizi çalıştırdık. DNS lookup kısmında domain adınızı yazınız.

2. Use Dns lookup, Use relay server aralarında seçim yapınız. Biz Dns lookup ile SMTP-mizi çalıştırdık. DNS lookup kısmında domain adınızı yazınız. SMTP ayarları 1. Hostname kısmında ana makinanızın adınızı(ip adresini yazınız) 2. Use Dns lookup, Use relay server aralarında seçim yapınız. Biz Dns lookup ile SMTP-mizi çalıştırdık. DNS lookup kısmında

Detaylı

IceWarp kurulumu. IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır:

IceWarp kurulumu. IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır: IceWarp kurulumu IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır: http://www. icewarp. com sitesinden,on line satış temsilicilerden ve ya da on line installer (online kurucusundan) istediğiniz

Detaylı

Önce domain sunucuyu görebiliyor muyuz, kontrol edelim

Önce domain sunucuyu görebiliyor muyuz, kontrol edelim Domain'e katılma işine girişmeden önce ağ bağlantılarınızın düzgün çalıştığından emin olmalısınız. DHCP server'dan alınan veya elle girilmiş bir IP adresiyle çalışıyor olmalısınız. Not Windows XP Home

Detaylı

Module 2 Managing User And Computer accounts

Module 2 Managing User And Computer accounts 16 Creating Users Accounts With Command ( Komutla Kullanıcı Hesabı Oluşturma ) Organization Unit i komutla oluşturmak istersek aşağıda bulunan şekildeki yönergeleri takip ediyoruz. Module 2 Managing User

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

1) İlk olarak oluşturduğumuz filtre adı yazılır. (örneğin tatil mesajı, taşı vb gibi.) 2) Sonra filtre için kural belirlenir.

1) İlk olarak oluşturduğumuz filtre adı yazılır. (örneğin tatil mesajı, taşı vb gibi.) 2) Sonra filtre için kural belirlenir. ROUNDCUBE FİLTRELER Roundcube e-posta sisteminde tatil mesajı, otomatik cevaplama ayarlamalarını yapabileceğiniz, gönderici / alıcı / konu ve postalara dayalı seçenekler ile filtre oluşturabileceğiniz

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall User ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall ile sisteminizi ve ağınızı daha iyi yönetebilmek için bir kimlik doğrulama sistemine sahip olmanız

Detaylı

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz,

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz, ORGANİZATİONAL UNİT (OU) OrganizationUnit(OU): Türkçe Yapısal Birim olarak adlandırılan ve merkezi yönetimimizi kolaylaştıran bir objedir. Organizational Unit domain içerisindeki kullanıcı, group ve bilgisayarları

Detaylı

EXCHANGE 2007 TRANSPORT RULE İLE KULLANICI BAZLI MAİL GÖNDERİM KISITLAMASI... 1 LOTUS DOMINO SERVER'DA İNTERNET MAİL ALIM KISITLAMALARI...

EXCHANGE 2007 TRANSPORT RULE İLE KULLANICI BAZLI MAİL GÖNDERİM KISITLAMASI... 1 LOTUS DOMINO SERVER'DA İNTERNET MAİL ALIM KISITLAMALARI... İçindekiler EXCHANGE 2007 TRANSPORT RULE İLE KULLANICI BAZLI MAİL GÖNDERİM KISITLAMASI... 1 LOTUS DOMINO SERVER'DA İNTERNET MAİL ALIM KISITLAMALARI... 8 LOTUS DOMINA SERVER'DA İNTERNET MAİL GÖNDERİM KISITLAMALARI...

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM NİSAN 2011 (Adım 1: Fiziksel disk üzerinde IIS-FTP-Site için Path göstereceğimiz bir dosya oluşturmalıyız.) (Adım 2: FTP-Site için

Detaylı

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI D-Link 500G Router Ayarları web arayüzüne ulaşmak için modemin standart IP adresi olan 10.1.1.1 yazıyoruz. o Modeminizin IP adresini web tarayıcınızın

Detaylı

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda yerel ağda veya Ip adresimizle bir web sitesinin paylaşıma açılması, aynı ağdan veya uzaktan bir bilgisayarın web sitemize nasıl erişebileceği konuları üzerinde duracağız.

Detaylı

Almanya Mail Hesabı ile Outlook Kurulumu

Almanya Mail Hesabı ile Outlook Kurulumu Almanya Mail Hesabı ile Outlook Kurulumu Table of Contents Başlamadan Önce Okuyunuz:... 2 Yedekleme:... 2 Kişilerin yedeklenmesi:... 2 Mail Hesaplarının Kurulumu:... 3 Almanya Hesabımı Kurulumu:... 3 Tuv-

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Active Directory(A.D): Merkezi yönetim yapmamızı sağlayan servisin adı. Windows 2000 Server ile gelen özelliklerin basında "Active Directory" gelir. Active

Detaylı

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması 1. OCI 700 servis aracını RVS serisi kontrol cihazı kullanıyorsanız sol taraftaki resimde görüldüğü gibi BSB soketine, LMS kazan kontrol

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI Not: Bu klavuza geçmeden önce, ürününüzün paketinden çıkan Hızlı Kullanım Klavuzu nda açıklanan adımları gerçekleştiriniz. Internet Bağlantısının

Detaylı

Windows 2000 Server kurulurken "Standalone Server" olarak kurulur.. İlk defa login olduğunuzda ise, "Windows 2000 Configure Your Server" ekranı gelir:

Windows 2000 Server kurulurken Standalone Server olarak kurulur.. İlk defa login olduğunuzda ise, Windows 2000 Configure Your Server ekranı gelir: Windows 2000 Server kurulurken "Standalone Server" olarak kurulur.. İlk defa login olduğunuzda ise, "Windows 2000 Configure Your Server" ekranı gelir: Bu noktada kuruluma devam edebileceğiniz gibi, bu

Detaylı

LDAP Administrator ile Active Directory Yonetimi

LDAP Administrator ile Active Directory Yonetimi LDAP Administrator ile Active Directory Yonetimi Active Directory; merkezi yonetim, esnek LDAP sorguları, group policy uygulamaları, replikasyon olanağı gibi özellikleri ile orta ölçekli ve büyük ölçekli

Detaylı

Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma

Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma Bildiğimiz üzere Exchange Server 2003 ve 2007 de default olarak SSL oluşturulup kullanılıyordu. Ancak bir müddet sonra sertifikanın süresi dolduğu için artık çalışmayacaktı.

Detaylı

Sol tarafta yer alan Click here to activate your account linkini seçiniz.

Sol tarafta yer alan Click here to activate your account linkini seçiniz. Öğrenci Bilgi Sistemi (OASIS) Kayıt İşlemleri OASIS kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmek için; öncelikle kayıt işlemleri esnasında Öğrenci İşleri tarafından verilen öğrenci numarası ve e-posta adresinin

Detaylı

FortiMail Gateway Modunda Kurulum. v4.00-build0245-2011/08

FortiMail Gateway Modunda Kurulum. v4.00-build0245-2011/08 FortiMail Gateway Modunda Kurulum v4.00-build0245-2011/08 0 FortiMail Kurulumu Gateway Modunda Kurulum Datasheet FortiMail - Gateway Modunda Kurulum Şemada görüldüğü gibi FortiMail 10.10.10.20 IP adresi

Detaylı

GroupWare Reference. Outlook connector WebMail GroupWare interface GroupWare API via COM, with full GroupWare API via PHP

GroupWare Reference. Outlook connector WebMail GroupWare interface GroupWare API via COM, with full GroupWare API via PHP GroupWare Reference IceWarp Server profesiyonel, yuksek kaliteli güvenli bir GroupWare Server içerir. Server-da kayıt olan her kullanıcı dünyanın her noktasında GroupWare kayıtlarına Internet Explrer sayesinde

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Useroam Cloud Kurulum Rehberi

Useroam Cloud Kurulum Rehberi Useroam Cloud Kurulum Rehberi for Gereksinimler 1- Statik IP adresi Önemli not: Useroam Cloud sadece statik IP adresi ile çalışmaktadır. Dinamik DNS vb. servisler ile çalışmamaktadır. Kurulum 1 Öncelikle

Detaylı

SpamTitan CD'den kurulum

SpamTitan CD'den kurulum SpamTitan CD'den kurulum Hazırlık 1. Sadece Mail Güvenlik Duvarı olarak kullanacağınız uygun bir sunucu seçin. Tavsiye edilen özellikler: o Pentium 4 işlemci, 1024MB RAM Bellek, 80GB sabit disk, 1 Ethernet

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMİR Sezgin SERPEN Büşra TUNCER Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

Ortamınızda A.D. veya LDAP sistemi var ise aşağıdaki linkten KoruMail LDAP-AD isimli dokümanı inceleyebilirsiniz.

Ortamınızda A.D. veya LDAP sistemi var ise aşağıdaki linkten KoruMail LDAP-AD isimli dokümanı inceleyebilirsiniz. KoruMail, kullanıcı doğrulama işlemi için herhangi bir dizin sunucu (MS Active Directory, Novell edirectory, Sun Directory Server, OpenLDAP) olmadığı durumlarda kullanıcıları dizin sunucu yerine, MySQL

Detaylı

INTERRA SIP SERVER KULLANIM KLAVUZU

INTERRA SIP SERVER KULLANIM KLAVUZU INTERRA SIP SERVER KULLANIM KLAVUZU KLAVUZA GENEL BAKIŞ Bu kılavuz Interra Sip Server ürününün kurulması ve ayarlarının yapılması için gerekli bilgileri içermektedir. Lütfen ürünü kullanmaya başlamadan

Detaylı

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü - ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak - ESXI ye vsphere Client ile Bağlanmak - ESXI Üzerinde Bir Virtual Machine(Sanal Makine) Oluşturmak ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

RPMNET WOLVOX REPORTER

RPMNET WOLVOX REPORTER RPMNET WOLVOX REPORTER TANITIM : EFAR YAZILIM LTD.STI Tarafından Geliştirilen EFAR Wolvox Reporter AKINSOFT Wolvox Kullanıcılarının Android İşletim Sistemi Yüklü Cep Telefonlarından Online Olarak Kullandıkları

Detaylı

2. SCADA PROGRAMI. TEOS' un size sunduğu bir çok hizmet içerisinde en önemlilerini şöyle sıralayabiliriz:

2. SCADA PROGRAMI. TEOS' un size sunduğu bir çok hizmet içerisinde en önemlilerini şöyle sıralayabiliriz: 2. SCADA PROGRAMI Bu bölümde ülkemizde sıklıkla kullanılmaya başlayan, ülkemiz mühendislerince geliştirilmiş bir scada yazılım programı olan TEOS SCADA programı hakkında bilgiler vereceğiz. TEOS SCADA

Detaylı

Bulut Ayarları (Dropbox)

Bulut Ayarları (Dropbox) Bulut Ayarları (Dropbox) kayıt cihazınıza bağlı herhangi bir kamera hareket algıladığında, resim çekerek size ait bir Dropbox hesabına gönderebilir. Bu sayede kayıt cihazı çalınsa veya Hard Diskiniz arızalansa

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

Useroam Cloud Kurulum Rehberi Sophos

Useroam Cloud Kurulum Rehberi Sophos Useroam Cloud Kurulum Rehberi Sophos User roaming service Gereksinimler 1- Statik IP adresi 2- Sophos SFOS 15.01.0 firmware Önemli not: Useroam Cloud sadece statik IP adresi ile çalışmaktadır. Dinamik

Detaylı

Exchange Server 2013 Kurulum Sonrası Yapılandırmalar

Exchange Server 2013 Kurulum Sonrası Yapılandırmalar Exchange Server 2013 Kurulum Sonrası Yapılandırmalar Exchange server 2013 CAS kurulumunu da tamamladıktan sonra Client Access Server üzerindeki Exchange Admin Center a bağlanmak için tarayıcıya https://izmir-cas/ecp

Detaylı

Websense Content Gateway HTTPS tarama konfigurasyonu

Websense Content Gateway HTTPS tarama konfigurasyonu Websense Content Gateway HTTPS tarama konfigurasyonu Ultasurf ve benzeri programların HTTPS tarama sayesinde bloklanması Amaç Websense in proxy tabanli cozumu Web Content Gateway in özellikleri arasında

Detaylı

Web Server (Sim kart takılabilir) Devreye alma talimatları. Web server ne amaçla kullanılır?

Web Server (Sim kart takılabilir) Devreye alma talimatları. Web server ne amaçla kullanılır? OZS164 Web Server (Sim kart takılabilir) Devreye alma talimatları Web server ne amaçla kullanılır? - Cihazınızı uzaktan kontrol etme ve gözleme - PC/Laptop veya akıllı telefonlarınızla internet üzerinden

Detaylı

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler;

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; Ana Menü Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; 1- Genel 2 - Disk Yönetimi 1-1) Sistem Zamanı 3 - Kayıt Oynatma 1-2) Zaman Senkronizasyon 4 - Kayıt Modu 1-3) Tarih Formatı 4-1) Sürekli Kayıt 1-4) Dil 4-2)

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No.

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No. Kullanıcı Ayarları kayıt cihazınız 1 adet tam yetkili yönetici (Admin) ve buna ilaveten 6 adet kullanıcıyı desteklemektedir. Kullanıcıları görüntülemek için; Cihazınızın [Ana Menü] => [Sistem] =>[Kullanıcılar]

Detaylı

BlackBerry Admin Service

BlackBerry Admin Service SOFTWARE-TURK BlackBerry Admin Service BlackBerry Server Üzerinde Kullanıcı İşlemleri Arda Eralp 3/5/2009 www.software-turk.com BLACKBERRY SERVER ÜZERİNDE KULLANICI İŞLEMLERİ Blackeberry server üzerinde

Detaylı

Windows 2000 açılırken önce "Ctrl", "Alt" ve "Del" tuşlarına birlikte basarak login ekranını ekrana getiririz. Login ekranındaki değişiklikler

Windows 2000 açılırken önce Ctrl, Alt ve Del tuşlarına birlikte basarak login ekranını ekrana getiririz. Login ekranındaki değişiklikler Windows 2000 açılırken önce "Ctrl", "Alt" ve "Del" tuşlarına birlikte basarak login ekranını ekrana getiririz. Login ekranındaki değişiklikler Normalde bu ekran bize sadece kullanıcı adı ve şifresini soracaktır.

Detaylı

Merak serverı MS Exchange için Antispam ve AntiVirus olarak nasıl kullanabiliriz?

Merak serverı MS Exchange için Antispam ve AntiVirus olarak nasıl kullanabiliriz? Merak serverı MS Exchange için Antispam ve AntiVirus olarak nasıl kullanabiliriz? Neden bunu yapmak istiyorum? MS Exchange Sunucusunun internete doğrudan bağlanmasının onunu kesmek, daha iyi bir güvenlik

Detaylı

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu İnternet tarayıcınıza(internet Explorer vb.) www.wikispaces.com adresini yazıp enter tuşuna bastığınızda yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Önceden oluşturmuş olduğunuz

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 EXCHANGE SERVER 1 Geçmiş Sürümler ve Geleceği 2 Exchange Server 2016 ile Gelen Yenilikler 4 İstemci Tarafındaki Yenilikler 5 Birlikte Çalışma Şekilleri 6 Mapi Over HTTP 7

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

NEUTRON DDNS KURULUMU

NEUTRON DDNS KURULUMU 1. Üyelik Oluşturma www.quickddns.com Web Adresine Giriş Sağlıyoruz. NEUTRON DDNS KURULUMU Yukarıda Resimde Gördüğünüz (Not Register?) Bağlantısına Tıklıyoruz. Yukarıdaki Gördüğünüz Sayfa Açıldığında (*)

Detaylı

Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu

Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu Bu döküman içeriğinde, ayrı bir makina üzerinde Vasco kurulumu yapılacak, kurulum esnasında, data store olarak ODBC seçildikten sonra, ürün Active Directory

Detaylı

Gezici Profil Oluşturma. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu. Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi. Osman AŞIK 22.12.

Gezici Profil Oluşturma. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu. Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi. Osman AŞIK 22.12. Gezici Profil Oluşturma Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi Osman AŞIK 22.12.2012 www.osmanasik.com Gezici profilin özelliklerini Hatırlayalım. Gezici

Detaylı

LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014

LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014 LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014 www.sqlturkiye.com info@sqlturkiye.com 1 YUSUF KAHVECİ KİMDİR? Merhaba Sevgili Arkadaşlar, 1987 İstanbul doğumluyum. Bilgisayar Mühendisliği

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu

IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu IOF Eventor için Sporcu Kılavuzu İçindekiler Sporcu İçin Kullanıcı Hesabı Oluşturma Profilimi düzenle Herkese açık profilini görüntüle Profil metninizi düzenleyin Fotoğrafınızı değiştirme / Ekleme Yarışmalarımı

Detaylı

BIND ile DNS Sunucu Kurulumu

BIND ile DNS Sunucu Kurulumu BIND ile DNS Sunucu Kurulumu BIND Nedir? BIND bir dns sunucusu yani unix ve linux sistemler üzerinde dns servis hizmetini veren başarılı bir daemondur. Kısacası en popüler DNS sunucu yazılımı BIND dir.

Detaylı

MATLAB KURULUM KILAVUZU

MATLAB KURULUM KILAVUZU MATLAB KURULUM KILAVUZU 1- https://www.mathworks.com sitesine girerek Log In sekmesine tıklayın. 2- Daha önceden bir Mathworks hesabı oluşturmadıysanız Create Account diyerek yeni bir hesap oluşturun.

Detaylı

FortiGate & FortiAP WiFi Controller

FortiGate & FortiAP WiFi Controller 2011 FortiGate & FortiAP [Bu dökümanda Fortigate üzerinden FortiAP cihazlarının nasıl kontrol edildiği ve nasıl ayarlandığı anlatılmıştır.] v400-build0496-rev.01 RZK Mühendislik ve Bilgisayar Sistemleri

Detaylı

AKINSOFT OfficeMessenger

AKINSOFT OfficeMessenger AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 20.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yerel ağlarda (ofis veya ev) veya internet üzerinden (E-Ofis programı entegrasyonu sayesinde)

Detaylı

Microsoft networkte, "Access Control" default olarak "Share-level access control" a ayarlı gelir:

Microsoft networkte, Access Control default olarak Share-level access control a ayarlı gelir: Microsoft networkte, "Access Control" default olarak "Share-level access control" a ayarlı gelir: Bir kaynağı sağ tıklayıp paylaştırma menüsüne girdiğimizde : 1 / 14 Paylaştırdığımız (read, tanımlama olacaktır.

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr NETWORK YAPISINA SAHİP CCTV ÜRÜNLERİNE IP ADRESİ ATAMA KILAVUZU 1- DUNLOP IP KAMERALARA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 2- TD-2000 VE EDVR-3000 SERİSİ DVR CİHAZLARINA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 3- DUNLOP DVR

Detaylı

Port Yönlendirme ve Firewall Kuralı Oluşturma

Port Yönlendirme ve Firewall Kuralı Oluşturma Port Yönlendirme ve Firewall Kuralı Oluşturma Zywall üzerinde port yönlendirme işlemleri için Network_NAT menüsü kullanılır. Örnek olarak içerideki bir sunucuya iç network dışından bir Uzak masaüstü bağlantısı

Detaylı

Sophos SSL VPN Ayarları ve SSL VPN Clinet Programı Kurulumu

Sophos SSL VPN Ayarları ve SSL VPN Clinet Programı Kurulumu Sophos SSL VPN Ayarları ve SSL VPN Clinet Programı Kurulumu SSL VPN yapılandırmasında ilk önce Sophos Firewall ayarlamalarını yapacağız. Sophos Firewall cihazımıza bağlanıyoruz. 1. Kullanıcı Hesabı Tanımlama

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

Virtualaze Unify Kurulumu

Virtualaze Unify Kurulumu Kurulum öncesi dikkat edilecek hususlar Virtualaze Unify Kurulumu 1. Kurulumu yapmadan önce Windows güncelleştirmelerinin hepsini tamamlayınız. 2. İşletim sistemi domain de ise,domainden çıkarıp work gruba

Detaylı

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online, Campus Online ile birlikte hocaların kullanımına açık, verdikleri derslerle ilgili çeşitli değişiklikleri ve bildirimleri yapabilecekleri web tabanlı

Detaylı

MİCROSOFT OUTLOOK 2010

MİCROSOFT OUTLOOK 2010 İçindekiler BÖLÜM 1: HESAP YÖNETİMİ... 2 E-posta Hesaplarını Oluşturmak ve Yapılandırmak... 2 İmza Eklemek... 5 Görünüm Ayarlarını Düzenlemek... 7 BÖLÜM 2: GÜVENLİK YÖNETİMİ... 8 Güvenlik Yapılandırması...

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Useroam Kurulum Rehberi

Useroam Kurulum Rehberi Useroam Kurulum Rehberi User roaming service İndirme Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam ürününü kuracağınız platforma taşıyınız. Vmware

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Yeni kullanıcı hesabı açmak ya da varolan hesaplar üzerinde düzenlemeler yapmak.

Yeni kullanıcı hesabı açmak ya da varolan hesaplar üzerinde düzenlemeler yapmak. Windows Server 2008 R2 İle Active Directory Domain Servislerinde Gelen Yenilikler Active Directory Administrative Center (Active Directory Yönetim Merkezi) Hepimizin heyecanla beklediği ve ilk beta versiyonlarından

Detaylı

Control-Panel>User Accounts

Control-Panel>User Accounts Windows XP Professional bir bakıma Microsoft'un Windows NT4 Workstation ve Windows 2000 Professional yerine önerdiği işletim sistemidir. Bu nedenle aynı şekilde kullanıcı tanımlama ve güvenlik ayarları

Detaylı

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler...

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... 3 ADIM 4: Bildiri Özet Gönderimi Bilgilendirme ve Yardım

Detaylı

1 Organizasyon Tanımlama

1 Organizasyon Tanımlama İçindekiler 1 Organizasyon Tanımlama... 3 1.1 Şirket Tanımlama... 3 1.2 Kullanıcı Tanımlama... 3 1.3 İş Akışında Kullanılacak Grup/Birimlerin Oluşturulması... 3 1.4 Oluşturulan Grup/Birim Altına Kullanıcı

Detaylı

Toplu Kayıt Kullanıcı Kitapçığı

Toplu Kayıt Kullanıcı Kitapçığı OnSync Web Toplantı, Sanal Sınıf, Web ve Video Toplantı Servisi Toplu Kayıt Kullanıcı Kitapçığı 1 Öncelikle Etgi Grup u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. OnSync sistemine giriş yapmadan önce toplu

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

Module 8 Implementing Group Policy ( Group Policy Uygulamaları )

Module 8 Implementing Group Policy ( Group Policy Uygulamaları ) 54 Module 8 Implementing Group Policy ( Group Policy Uygulamaları ) Active Directory deki kullanıcı ve bilgisayarları yönetmek için group policyler kullanılır. Group policylerle kullanıcı ve bilgisayarların

Detaylı

WEB TASARIM. CSS, IFRAME, TEMPLATE, SLICE, INCLUDE(php komutu) Tarık ÖZEL

WEB TASARIM. CSS, IFRAME, TEMPLATE, SLICE, INCLUDE(php komutu) Tarık ÖZEL WEB TASARIM CSS, IFRAME, TEMPLATE, SLICE, INCLUDE(php komutu) Tarık ÖZEL İçindekiler Konular Sayfa Slice 2 Iframe 12 CSS 16 Include (php komutu) 20 1 Slice Fireworks te yapacağımız sitenin boyutuna göre

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad ve Soyad E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Hesabına Kolay Erişmek İçin

Detaylı

Microsoft Management Console (MMC) Çarşamba, 19 Aralık :20 - Son Güncelleme Çarşamba, 19 Aralık :38

Microsoft Management Console (MMC) Çarşamba, 19 Aralık :20 - Son Güncelleme Çarşamba, 19 Aralık :38 Nt4 kullanırken öğrenmeniz gereken bir çok farklı ekran söz konusuydu, her Windows aracı farklı farklı ekranlara sahipti, bu da kullanıcıların her bir ekranı ayrı ayrı öğrenmelerini gerektiriyordu. Ancak

Detaylı

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü)

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Cihaz İnternet Ayarları Cihazı ethernet kablosu kullanarak ilk olarak ayar yapacağınız bilgisayara direkt olarak bağlayınız. Cihazlar varsayılan olarak 192.168.1.40

Detaylı

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir.

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir. MEB.K12.TR Uzantılı E-Posta Hesabının Kullanımı 1) http://mail.meb.k12.tr internet adresinden e-posta hesabına giriş yapılır. Kullanıcı Adı : KURUM KODUNUZ (meb.k12.tr kısmını yazmayınız.) Şifre : Hesabınıza

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu SQL Bağlantı Bilgileri Server : Kullanıcısı : Şifre : Veri Tabanı : LOGO ürünü veri tabanının barındırıldığı MS SQL sunucu adı. LOGO ürünü veri tabanına bağlantı

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Windows 2000 veya XP kurarken dosya sistemini seçmeniz gerekir. Ya FAT32 dosya sistemini kullanırsınız ya da NTFS.

Windows 2000 veya XP kurarken dosya sistemini seçmeniz gerekir. Ya FAT32 dosya sistemini kullanırsınız ya da NTFS. Windows 2000 veya XP kurarken dosya sistemini seçmeniz gerekir. Ya FAT32 dosya sistemini kullanırsınız ya da NTFS. NTFS'nin FAT32'ye göre sağladığı bir çok avantajı vardır. Diski daha verimli kullanır.

Detaylı

AUTODESK PORTALI İÇİN AKADEMİK HESAP OLUŞTURULMASI

AUTODESK PORTALI İÇİN AKADEMİK HESAP OLUŞTURULMASI AUTODESK ACADEMIC RESOURCE CENTER (ARC) İÇİN - Adım adım AutoDesk ürünleri indirme ve lisanslama rehberi Eğitim amaçlı olarak öğrenci laboratuvarlarındaki bilgisayarlara kurmak için, AutoDesk ürünlerinin

Detaylı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı 1. Giriş Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından tüm kurumlarımıza POP3 destekli e-posta hesabı tahsis edilmiştir. Bu hesabı web tabanlı olarak kullanabileceğiniz gibi Outlook vb. gibi e-posta istemci

Detaylı

Useroam Kurulum Rehberi

Useroam Kurulum Rehberi Useroam Kurulum Rehberi İndirme Güncel sürüm için www.useroam.com adresini ziyaret edebilirsiniz Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam

Detaylı

Built-in-Authentication için System Settings>Authentication menüsüne geliniz.

Built-in-Authentication için System Settings>Authentication menüsüne geliniz. Bu dokümanda VSG-1200v2 Servis Gateway cihazının Built-in-Authentication yapılandırması anlatılacaktır. Öncelikle Cihazın mevcut firmware nin güncel olup olmadığını kontrol etmeniz önemle tavsiye edilir.

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

dinamo / Periyodik İşler

dinamo / Periyodik İşler 1 Periyodik İşler dinamo / Periyodik İşler 2 Periyodik İşler Genel Tanım Periyodik İşler Nedir? Periyodik işler, kullanıcılar tarafından belirlenmiş olan rapor ve makroları yine kullanıcılar tarafından

Detaylı