Üyelere senede 3 defa Haber mektuplarımız gönderilir ve Yıllık Genel Toplantımızda seçim hakkı tanınır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Üyelere senede 3 defa Haber mektuplarımız gönderilir ve Yıllık Genel Toplantımızda seçim hakkı tanınır."

Transkript

1

2

3 Üyelik Katılımları güçlendirmeye gayretliyiz ve sizi üye olarak bize katılmaya davet etmek istiyoruz. Üyeler, bizim misyonumuzu, görüşümüzü ve değerlerimizi destekleyen bireyler ve kurumlardır. Üyelere senede 3 defa Haber mektuplarımız gönderilir ve Yıllık Genel Toplantımızda seçim hakkı tanınır. Üyelik ücretsizdir. İnsanların yaptığımız işlere değer verdiklerini göstermeleri için bir olanaktır. Üyeliğe başvuru formunun farklı bir dile çevrilmiş özetini isterseniz, lütfen ( ) nolu telefondan SİS ekibini arayınız. Teşekkür ederiz.

4 Başkan ın Mesajı Son yıllarda SİS sadece Sussex de bulunan hizmet tedarik eden kurumlara ve topluma değil, yurt içerisinde ve ilerisinde de en iyi şekilde toplum tercümanlığı öncülüğü yapan bir referans noktası haline gelmiştir. Yakın zamanlarda, sunduğumuz hizmetlere olan güçlü talep ve istekleri desteklemek açısından, yeni sistemler ve görevliler yerleştirmeye konsantre olduk. Bu işin kalbinde kalite güvencesi bulunmaktadır ve bunun sayesinde kendi ciddi standartlarımızı ve bilgisayarla yönetim sistemimizi geliştirdik. Başarılarımızdan dolayı haklı olarak gururluyuz, bu başarıları korumak ve geliştirmek için çok çalıştık. Fakat belkide herşeyden daha önemli olan şudur, onbeş yıl boyunca büyümek ve yenilikler esnasında, hiçbir zaman SİS görevlileri olarak büyük resimi yani insanlarımızı toplumdaki ve Sussex halk hizmetlerinde bizim işimizin desteklediği bireyleri, tercümanlarımızı ve ofisimizde bulunan ana ekibimizi, gözümüzden silmedik. SİSin hepimizin bağlı olduğu bir özelliği bulunmaktadır. Bu özellik belirli değerleri insanlara sunmamızı sağlayan değerler ve her gün toplumumuza güvenilir destek tedarik edebilmektir. Aynı şekilde, paylaşımlı anlamayı yetiştirmek insiyatifleri ile olan katılımımızda ve diyalog kurarak ve çeşitliliği kutlayarak sosyal bağlılığı pekiştirmekle, bu değerler ifade edilmektedir. Bundan dolayıdırki bu Yıllık Gözden Geçirme, sizi insanlarımızın görüşleriyle tanıştırır, desteğimizi alan bir kişinin hayat yolculuğunu anlatır ve kurumumuzu ilhamlandıran ve başarılarını sağlayan bir çok azimli kişilerin bağzılarını tanımanıza yardımcı olur. Teşekkürler, destekleriniz için hepinize ve tüm üyelerimize. Michael Benis (Başkan) "SIS mükemmel. Devamlı aynı tercümanın olması ayrıca çok yardımcı. Burada herhangi bir akrabam yok ve SİS benim arkadaşım. Burada çok fazla kişiyle görüşmüyorum. Bundan dolayı bunca yıldan sonra hala İngilizce konuşamıyorum". John, Farsi dili konuşan ve hizmetlerimizi kullanan bir kişi.

5 Soldan sağa: Yasmin, Zewdu ve Birtukan, Amharik ve Oromifa dilleri konuşan SİS Toplum Tercümanları.

6 Görüşler ve değerler Görüş Bütün kültürel ve dil geçmişleri farklı olan insanların barış içerisinde yaşayabilecekleri, hayata bütünüyle ve değerleriyle yer aldıkları, herkezle aynı hakları paylaştıkları, katılımlı ve çeşitli bir toplum arzu ediyoruz. Misyon Dil yönünden ihtiyaçları olan insanların, sağlık, eğitim ve genel hayat kalitelerini geliştirmeleri açısından, halk tarafından maddiyatı sağlanan hizmetlerden tamamiyle faydalanmaları için, SİS bulunmaktadır. Değerler 1. Dahillik - SIS toplumumuzun dilsel ve kültürel çeşitliliğinin değerini bilmektedir ve işimizin her alanında dahil olmaya çaba gösterir. 2. Haklar SIS her bir bireyin haklarına saygıyla davranılması gerektiğine ve sunulan hizmetlerden eşit derecede faydalanmalarına inanmaktadır. 3. Toplum - SIS katılımını multikültürel toplumları güçlendirmekle ve kültürleri anlamakta toplum tercümanlığının ve çevirmenliğinin önemini vurgular. 4. Öğrenmek SIS, öğrenimde ve hizmetleri geliştirmekte, insanların birbirlerini bilgilendirmelerinin, gelişimin ve yeniliklerin ne kadar önemli olduğunu anlamaktadır. 5. Katılım SIS, servislerle ilgilenenlerin katılımda bulunmaları ve birlikte çalışmalarına fırsat sunulduğunda, hizmetlerin güçlendiğine ve çalışma yöntemlerimizinde böyle olacağına inanmaktadır. 6. Mesuliyet SIS, vekillerimizin, üyelerimizin ve toplumumuzun katılımlarıyla mesuliyet sahibi olmayı arzu etmektedir.

7 Direktör Raporu Temmuz Eylül 2008 İhtiyaçları karşılamak SIS çeşitli toplumumuzun en incilebilen hassas kişileriyle çalışmaktadır. Uygun vurgular ve etkili iletişim sunarak, eğitim almış toplum tercümanları ve çevirmenleri kullanmak insanları güçlendirmeye yardımcı olur. Bu tip hizmet, işimizde travma, ev içi şiddet, çocuk tacizi, öğrenim zorluğu ve ağır zihinsel sağlık endişeleri olduğunda, çok önem taşır. Toplum tercümanları, acil hizmetlerin etkili sunumu açısından giderek bir temel gereksinim halini almıştır. Bu Gözden Geçirmenin kapsamış olduğu 15 ay boyunca, acil yapılan tercümanlık %77 artmıştır. Yazılı çevirmenlik %12 ve tercümanlık %10 artmıştır. SIS şu an yılda 8,000 adet tercümanlık işlemleri ko ordine etmektedir. Taleplerin %99 un üzeri yerine getirilmektedir. Bu, bütün SİS ana ekibinin ve tüm tercümanların aşırı derecede bağlılıkla çalışmalarını talep eder, özelliklede 24 saat görevde olanların. Tercüme edilen dillerin profilinde önemli birkaç değişiklikler meydana gelmiştir. Polonya %137 arttı, Sorani %68, Oromifa %67 ve Türkçe %53. Fransızca %51 ve Farsça %44 düşüş gördü, bu düşüş, bu dilleri konuşan insan sayısının önemli derecede düştüğünü gözlemleyen Göçmenlik Yasal Hizmetleri nin bir yansımasıdır. Değeri arttırmak Sis in gönlünde, eşi olmayan bir şekilde kişilerin kendi kendilerini sevk etme tedariği bulunmaktadır. Kişiler kendi dillerinde konuşarak tercümanlık randevularını kendileri ayarlayabilirler. Bu zaman içerisinde sevklerin %30 u bu yönde yapılmıştır. Randevularla ilgili ikincil kaynaklardan sevk gelmediğinden dolayı, bu destek olmasaydı randevuların %80i mümkün olamazdı. Bu bizim sosyal yatırım bağlılığımızın bir parçasıdır ve buna tüm SİS tercümanlarına ücretsiz belgeli staj, toplum sorumluluğu ve Sussexe bağlı çevirmenler ve tercümanların profösyönel gelişimleride, dahildir. bir bütün, kendi parçalarının toplamından daha yücedir felsefesine dayanan ortaklıklar yaratmanın peşindeyiz. Buna iyi bir örnek Gateway Protection Programıyla (GPP) devamlı bir stratejik bağımızın olmasıdır. Değer arttırma bağımlılığımızın diğer bir mükemmel göstergeside, 60 tane SİS hizmetlerini kullanan kişilerin, Ekim 2007 de yapılan, 50 yaş üzerindeki kişilere BME Bilgi Etkinliğine (BME Information Event for over 50s) olan katılımıdır.

8 Değişim ve görüşler Sussex Partnership NHS Foundation Trust ile başarılı bir rekabet sayesinde ve tüm ülke çapında Sussex Probation Area ile derinleyen bir ilişki sayesinde, genişlememiz söz konusu oldu. Yakın zamanda olan iki adet gelişimler dahada büyümemizi tetikleyecektir. Eylül 2008 den beri 13 adet belediyeden ve başlıca bakım vakıflarından oluşan East Sussex County Council-led Consortium ve Brighton ve Hove da Supporting People kurumunu oluşturan 58 adet kuruluşlara, iletişim desteği tedarik etmekteyiz. Toplum tercümanlığı modeli, bu kontratların hizmet teferruatlarına merkez olduğu ve SİSin önde giden işleri daha geniş çapta tanındığı için çok memnunuz. Şu an 800 departman ve kuruluşlarla birlikte çalışmaktayız ve 3,000 kişiye destek vermekteyiz. Netice olarak tüm Sussex de, stratejik görüşümüz olan, birleşik ve kişiye odaklı tercümanlık ve çeviri hizmetleri sunmayı, ilerletebiliriz. Bunu, Yıllık Gözden Geçirmemizde bulunan ve servislerle ilgilenen çeşitli kişiler tarafından, çok güzel bir şekilde gösterilen tutku ile yapabiliriz.

9 Tercümanlar randevularımda kendimi ifade etmemde ve yanlız başıma yapamayacağım için sorular sormamda, bana yardımcı oluyorlar. Ayrıca İngilizce iletişim kurmakta zorluk çeken birçok arkadaşımada destek vermekteler. Kam Pui, Kantonez dili konuşan hizmetlerden yararlanan kişi, alt resimde Ping Cheung (sol), SIS Toplum Tercümanı ile birlikte. SİS tercümanı ile birlikte çalışmak çok pozitif bir tecrübe oldu. Kültürel verimler özellikle değeri biçilmezdi. Terapiye ustaca şeyler getirildi tercüman satırları birleştirmemde bana yardımcı oldu ki bu şart. Ayrıca devamlı aynı tercümanı kullanmak aşırı derecede yardımcı bu terapinin bir parçası haline geliyor. Ayako Koyanagi, Terapist, Çocuk ve Genç Zihinsel Sağlık Hizmetleri - Sussex Partnership NHS Foundation Trust. Therapist, Child & Adolescent Mental Health Service "SİS, GPP programı altında şehire gelen mültecilerden dolayı, devam etmekte olan özel multi acenta işlerine ciddi derecede katkılarda bulunmaya devam etmektedir. Tercüme ve çeviri hizmetleri sunmanın yanı sıra SİS, hizmet sunan kurumlar ve yeni toplumlar arasında, önemli bir irtibat rolü üstlenmiştir. Genel anlamda SİS, gönüllü ve toplum sektöründede hayati bir bağ oluşturmuştur. SİSi, başlangıçtan bu yana katılım sağlaması, hizmet sunumunda başlıca bir ortak haline getirmiştir". Lucy Bryson, Chair of Operational Planning Group, Gateway Protection Programme (GPP) Katılan birçok kişi için, ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veren tercümanlık hizmetlerinden faydalanmalarının ne kadar fark ettiğini, görüş formlarına yazdıkları fikirlerden açıkça görmekteyiz. Tekrar tüm SİS tercümanlarına ve personeline teşekkür ederiz. ". Graham Osborne, Chair of Organising Committee for BME Information Event for over 50s

10 SISin profösyönelliği, karşılaştığım diğer tercümanlık ve çevirmenlik hizmetlerinden, ayrı durmakta. SİS ve tercümanın göstermiş oldukları bağımlılık, kendilerini adamaları, profesyönellikleri ve müsait olmaları, mükemmeldi. Fernanda, Portekizce konuşan hizmetlerden yararlanan kişi (üst solda), Julia, SIS toplum tercümanı (üst ortada) ve Esperança (üst sağda) SIS mükemmel ve yeri doldurulamaz bir servis tedarik etmekte. Zor ve gizli bir durumda, tercümanınız bir nimet gibiydi. Tercüman sadece lafta değil, duygu, anlayış ve diplomatikce kendisini ifade etti. Birkaç seans boyunca yapmış olduğu tercümanlığın doğruluğuna ve yeterliliğine tasdik ederim. Çok teşekkür ederim. Esperança, Portekizce konuşan hizmetlerden yararlanan kişi

11 Hindu Kadınlar Grubu, soldan-sağa: Pushpaben, Sati, Vijiyaben, Rama (Gujaratice konuşan SIS toplum tercümanı), Indiraben ve Kusum

12 Artık doktora sorunların ne olduğunu anlatabiliyorum. Benim için büyük fark etti. Orada bir tercümanın bulunması bana psikolojik bir rahatlama veriyor. Bize çok iyi davranıyorsunuz. Bunun için size gerçekten teşekkür etmek isterim. Mary, Arapça konuşan hizmetlerden yararlanan kişi. Servisiniz sadece kadınlara, sağlık bakımı tedarik edenlere ve kuruluşlara yardımcı olmuyor, aynı zamanda Milli hedeflere ve tavsiyelere ulaşmayada yardımcı oluyor.teşekkür ederiz. Steve Hogarth, Matron for Midwifery (Brighton & Sussex University Hospitals NHS Trust). SİSe çalışmaya başlayalı iki yıl oldu. Bundan büyük zevk almaktayım. Hem hizmet sunanlardan hemde hizmet alanlardan sürekli birşeyler öğreniyorum. Benim için bir işten daha fazla. Zamanımı, enerjimi ve yeteneklerimi en iyi kullandığım bir yer. SİS in bir parçası olmaktan memnunum. Birtukan, SIS Toplum Tercümanı Resim: Adam (sol) ve Dida (sağ), Oromifa konuşan hizmetlerden yararlanan kişiler, Birtukan (orta) ile birlikte, SIS Toplum Tercümanı.

13 Müşteri Yolculuğu Müşteriye odaklanma amacımızda, servis kullananların, ilişkilerinin başından sonuna kadar SİS e ulaşmalarının ve SİS i kullanmalarının nasıl bir şey olduğunu anlamamız gerektiğinin, gitgide farkına varmaktayız. Müşterileri dinlemek ve onlarla ilgilenmek, önyargılarla mücadele etmemizde, hizmet sunumunu geliştirmek için olanakları belirtmekte ve yenilikler sağlamak açısından, bize yardımcı olmaktadır. İyi bir iletişim açık bir akıl ve dinleyen bir kulakla başlar. Hükümet İletişim Şebekesi Government Communications Network Bunu elde etmek için bir işlem Müşteri Yolculuğu Haritası dır. Bu, müşterilerin tecrübeleri, duyguları ve beklentilerini izlemekle ilgilidir. Burada bir Müşteri Yolculuğu örneği sunuyoruz yılında Birleşik Krallığa geldiğinden bu yana SİS Maria yı, 15i kanuni, toplum ve gönüllü kuruluşlar olmak üzere, 200 adet tercümanlık seanslarıyla destekledi. Bu, bakımın devamı için olanak sağladı, Maria nın bir yere ait olma duygusuna katılım yarattı ve kamu hizmetlerine etkili ve en iyi şekilde maddi harcamalarda bir çözüm oldu. Bu resimler, Maria nın SİSle yapmış olduğu çeşitli kaynaşmaları göstermekte ve bunların, Maria ya yaklaşmamızda ve onun motivasyonlarını ve ihtiyaçlarını anlamamızda nasıl faydalı olduklarını göstermekte. Maria nın başlıca duyguları olan korku, şaşkınlık ve panik yolculuğunda umut, cesaret, güven ve özgüven olarak değişmiştir. Maria nın yolculuğunu paylaşmak ilişkimizi güçlendirdi. Maria nın SİSi aile gibi görme hissi ve kendisini güçlendirmekte ona yardımcı olduğumuzu bilmek, bizi duygulandırdı.

14 2002 aile ve toplum Aslen Kongoluyum. Orada aile okul öğretmeniydim. Şubat 2002 de Dovere geldim. Etrafımız göçmen memurlarıyla sarılmıştı. Neler olduğuna dair hiçbir fikriniz yokken ve insane kendisine neler olacağını kesinlikle bilmezken, komple şaşkınlık ve korku içerisinde olma hissini hayallemek çok zor. Mart 2002de Brighton a geldim. Eğer SİS burada olmasaydı tamamen çaresiz kalırdım. Tercümanın orada olması beni çok mutlu etti çünkü artık doktora kendimi ifade edebilecektim.

15 2004 kapsamlı olmak 2002 den bu yana İngilizce sınıflara katılıyorum. SİS in desteği ve arkamda olmasını bilmek bana bu sınıflara devam edebilme cesaretini verdi. SİS in orada olduğunu bilmek bana sağlamlık hissini verdi ve bu zihnimde pozitif bir etki sağladı mesuliyet SİS e ulaşmayı çok kolay buluyorum. Randevum olursa görevlim SİSe telefon ediyordu. Şimdi kendim arıyorum ve Fransızca mesajlar bırakıyorum. SİS herzaman beni geri arayarak, hangi tercümanın orada olduğunu teyid ediyor öğrenmek ŞİŞ te devamlı aynı tercümanı kullanmakla fayda görüyorum. Ayrıca,. Equal to the Challenge Event ve BME Elders Day gibi faaliyetlere ve konferanslara katılmanında yardımcı olduğunu gördüm. Bu, diğer servislerin sunduğu işleri anlamakta ve kendi ihtiyaçlarımı dile getirmekte, bana yardımcı oldu.

16 2007 katılım SİS tercümanları geniş bir aile gibi oldular. Sevgi, güven ve özgüven gibi hisleri esinlendiriyorlar. SİS i yerel Kongo Toplum grubuna tavsiye etmekten mutluluk duyarım 2008 haklar Yaptıklarını desteklediğimden dolayı yakın bir zamanda SİSe üye olarak katıldım.

17 Öğrenim Bir öğrenim kurumu, her seviyedeki insanların, bireysel ve topluca olarak ciddi derecede umursadıkları sonuçları meydana getirebilmek için, sürekli kapasitelerini yükselttikleri yerdir. Peter Senge Bu tür arzular SİS te herkezin tamamen katılımını ve paylaşılan değerler ve prensipler üzerine kurulan beraberliği talep eder. Anlaşmalı bir Misyon ve Görüşün olması ve SİS in yapabilecekleri, bize motive olmamızda yardımcı oldu. Son 15 ay içerisinde SİS değişmeleri yönetmekte kendisini yüceltti ve bunun getirdiği öğrenim olanaklarınıda en yüksek noktaya getirdi. Karmaşık bir iletişim ve dil ihtiyaçları olan multikültürel bir kuruluşta başarıya ulaşmak, yanında zorluklarda getirdi. Umuyoruzki, Yıllık Gözden Geçirmemiz, bağzı öğrenim başarılarımız üzerine açık ve düzgün kanıtlar tedarik eder; müşteri hevesliliğini geliştirmek için bir alet olarak rekabet kıymetini bilmek, görevlileri motive eden değişimleri yönetmede yaratıcılık ve güçlü sonuçlar inşa eden ortaklıklar gibi. Gelecek Kalite gövencesinin devamı için öğrenim devam edecektir. Hizmetlerden faydalanan kişiler ve dil müşterileriyle, yankılanan umut mesajlarına ve iyileşmeye odaklanmak istiyoruz. Bu, hizmetlerimizden faydalanan kişilerin tecrübeleri ve motivasyonlarına daha fazla etki ve anlayış getirir ve işimizin tesirini planlamakta yardımcı olur. Kurs boyunca tartışmalar ve yansımalar, toplum tercümanının işinin ne kadar karmaşık olabileceğinin farkına varmamıza yardımcı oldu: sonuçlara odaklanarak bir başkasının dilinde bir başkasının aklını konuşmak ve her zaman hem hizmetlerden faydalanan kişilerin hemde hizmet sunanların iyiliklerini muhafaza etmek gibi. Bir çok farklı kültürlerin yollarının geçmesinden ve kelimelerin, sözdizimlerin ve manaların transferindeki karışıklıklardan, zengin bir tecrübe doğmakta Bertrand Glineur, Accredited Course Tutor, Community Interpreting, Essential Skills & Knowledge Yukarıda resimde: Farnaz (sol) ve Nina (sağ), Farsça konuşan SİS Toplum Tercümanı

18 Ekim 2008 BME Information Event faaliyetinde, hizmetlerden faydalanan Çinli kişiler ve Toplum Tercümanları.

t: 01273 702005 f: 01273 234787 e: info@sussexinterpreting.org.uk w: www.sussexinterpreting.org.uk

t: 01273 702005 f: 01273 234787 e: info@sussexinterpreting.org.uk w: www.sussexinterpreting.org.uk annual review october 08 december 09 sussex interpreting services, Community Base, 113 Queens Rd, Brighton, BN1 3XG t: 01273 702005 f: 01273 234787 e: info@sussexinterpreting.org.uk w: www.sussexinterpreting.org.uk

Detaylı

Community Base, 113 Queens Road, Brighton BN1 3XG 01273 702005 sussexinterpreting.org.uk sis.interpreting.services @sussexinterpret.

Community Base, 113 Queens Road, Brighton BN1 3XG 01273 702005 sussexinterpreting.org.uk sis.interpreting.services @sussexinterpret. Community Base, 113 Queens Road, Brighton BN1 3XG 01273 702005 sussexinterpreting.org.uk sis.interpreting.services @sussexinterpret Yıllık İnceleme Nisan 2014 Mart 2015 Yıllık incelememiz hakkında ne düşündüğünüzü

Detaylı

ISO 9001:2000 KYS nedir, ne yapılacaktır?

ISO 9001:2000 KYS nedir, ne yapılacaktır? ISO 9001:2000 KYS nedir, ne yapılacaktır? 1 Giriş Kurumumuz ISO 9001 Standardı na uyum sağlanması, Ülkeler arası sınırların ortadan kalkmakta olduğu günümüz dünyasında eğitimde rekabet gücümüzün artmasını

Detaylı

Üyelik. Görüşler ve Değerler

Üyelik. Görüşler ve Değerler Bu doküman Nisan 2012 Mart 2013 arası SIS Yıllık Gözden Geçirimin özetlenmiş bir uyarlamasıdır. Hizmetlerimizi kullananlara daha uygun olması açısından, asıl verziyonundan uyarlanmıştır. Üyelik Katılımları

Detaylı

Bağdat Caddesi Aksan Apt. No:326 D:14 Caddebostan Kadıköy/İSTANBUL

Bağdat Caddesi Aksan Apt. No:326 D:14 Caddebostan Kadıköy/İSTANBUL Bağdat Caddesi Aksan Apt. No:326 D:14 Caddebostan Kadıköy/İSTANBUL Şirket Ünvanı : Mert Group İnşaat, Elektronik Ve Enerji San. Tic. Ltd. Şti. Adres : Bağdat Caddesi Aksan Apt. No:326 D:14 Caddebostan

Detaylı

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyonumuz Müşterilerin ürünlerini ve çevrelerini korumak ve güzelleştirmek için güvendikleri, yüksek kalitede, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümleri tutarlı şekilde

Detaylı

Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ. EXCEL de Pivot Tablo Tıkla ve Analiz Et!

Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ. EXCEL de Pivot Tablo Tıkla ve Analiz Et! Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ EXCEL de Pivot Tablo Tıkla ve Analiz Et! Lütfen Dikkat! Bu kitapta herhangi bir şekilde adı geçen ürün, marka veya şirket isimleri sahiplerine aittir. Kitapta yer alan

Detaylı

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ SİRKÜLER (G-2014) YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ Sayın Üyemiz, OAİB bünyesinde Dale Carnegie Training aracılığıyla Yöneticiler için Liderlik eğitimi düzenlenmesi planlanmaktadır. Söz konusu eğitim için

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Al Haibah Boya ve MacunÜretim Şirketi

Al Haibah Boya ve MacunÜretim Şirketi (Başarı Hikayesi) Al Haibah Boya ve MacunÜretim Şirketi Cidde - Suudi Arabistan Anlatan Mühendis Fahmi Almasa bi Şirket Yöneticisi Başarımız: Onyx Pro Sistemleri ile işimizin bilgisayarlaştırılması Al

Detaylı

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM KURUMSAL DopingDil, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunu Öğretmenler Tarafından Kurulmuş İngilizce Uzmanı Dil Okuludur.

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Kurumsal Yönetim Politikası (29 Eylül 2009 tarih ve 1/2009 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısı tarafından onaylandığı şekilde) Başkandan mesaj Indorama Ventures Public

Detaylı

13 Global Hedeflerinize Ulaşmanıza Yardımcı Oluyoruz

13 Global Hedeflerinize Ulaşmanıza Yardımcı Oluyoruz 13 Global Hedeflerinize Ulaşmanıza Yardımcı Oluyoruz Bizi Farklı Kılan Nedir? Yüzyıllık tarihiyle Dünyadaki Moore Stephens üye firmaları aynı değerleri taşıyor...bilgi, Birikim, Deneyim, Global Bakış Açısı

Detaylı

Tier 1 (Girişimci) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi

Tier 1 (Girişimci) Paketi. Uluslararası Danışmanlık Şirketi Tier 1 (Girişimci) Paketi Uluslararası Danışmanlık Şirketi Neden Mann s Solutions Göçmenlik, yatırım, muhasebe ve ticari servisler sektörlerinde 40 yıllık tecrübeye sahip profesyonel danışmanlık ekibi.

Detaylı

Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz

Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz MARPAR Ev Gereçleri San.ve Tic. Ltd. Şti. 2001-2009 tarihleri arasında ulusal ve uluslararası alanda bilinen markaların Karadeniz ve Doğu Anadolu

Detaylı

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ GÜVEN Dürüstlüğümüz, doğruluğumuz ve etik iş uygulamalarımız ile güven kazanırız. Doğruluk ve yüksek

Detaylı

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015 Şirket Profili Basın Kiti 2015 Bir Bakışta MCI MCI, stratejik ilişki ve aktivasyon çözümleri sunma hususunda dünya lideri olup toplantı, etkinlik, dernek ve kongre sektörlerinde 1987'den beri yeniliklere

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖĞRENCİ - VELİ - OKUL SÖZLEŞMESİ

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖĞRENCİ - VELİ - OKUL SÖZLEŞMESİ ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖĞRENCİ - VELİ - OKUL SÖZLEŞMESİ Okul - veli işbirliği, öğrenci başarısını artıran önemli unsurlardan biridir. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim - öğretim faaliyetlerini

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

Ulusal Entegrasyon Plani: Ulusal Entegrasyon Entegrasyon siyasetinin motoru Plani: Entegrasyon siyasetinin motoru Ulusal Entegrasyon Plani:

Ulusal Entegrasyon Plani: Ulusal Entegrasyon Entegrasyon siyasetinin motoru Plani: Entegrasyon siyasetinin motoru Ulusal Entegrasyon Plani: Ulusal Entegrasyon Plani: Entegrasyon Ulusal Entegrasyoun siyasetinin Plani motoru Ulusal Entegrasyon Entegrasyon siyasetinin motoru Plani: Entegrasyon siyasetinin motoru Ulusal Entegrasyon Plani: Stand

Detaylı

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI Okul - veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli etmenlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında velilerin rolü büyüktür. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim

Detaylı

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*:

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*: Stres Yönetimi Etkili Zaman Yönetimi İkna Teknikleri Sunum Teknikleri Kriz Yönetimi İletişim Becerileri Sosyal Davranış ve Protokol Müzakere Teknikleri EĞİTİMLER Müşteri Odaklılık İş Süreçlerini İyileştirme

Detaylı

Yaşlı Kişiler için Hizmetler

Yaşlı Kişiler için Hizmetler Yaşlı Kişiler için Hizmetler Yaşlı Kişiler için Hizmetler Merri Community Health Services (Merri Toplum Sağlık Hizmetleri), toplum içindeki yaşlı kişilerin günlük bakım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla

Detaylı

GİRİŞ. Konuşma Başlatıcı Eğitim Araçları

GİRİŞ. Konuşma Başlatıcı Eğitim Araçları GİRİŞ Konuşma Başlatıcı Eğitim Araçları Giriş Konuşma Başlatıcı Eğitim Araçlarıs İçindekiler: Eli Lilly ve Şirketten Mektup s. 2 Giriş Healthy Interactions LLC Hakkında s. 3 Konuşma Başlatıcı Eğitim Araçları

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Bölüm 3. Bilişsel Kavramsallaştırma 29 Bilişsel Model 30 İnançlar 32 Davranışın Otomatik Düşüncelerle İlişkisi 36.

İÇİNDEKİLER. Bölüm 3. Bilişsel Kavramsallaştırma 29 Bilişsel Model 30 İnançlar 32 Davranışın Otomatik Düşüncelerle İlişkisi 36. İÇİNDEKİLER Bölüm 1. Bilişsel Davranış Terapisine Giriş 1 Bilişsel Davranış Terapisi Nedir? 2 Bilişsel Davranış Terapisinde Altta Yatan Teori Nedir? 3 Araştırmalar Ne Diyor? 4 Beck, Bilişsel Davranış Terapisini

Detaylı

AYRILAN BİLGİ FORMU. Tüm bilgiler yalnız işten ayrılan kişi ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü arasında gizli kalacaktır.

AYRILAN BİLGİ FORMU. Tüm bilgiler yalnız işten ayrılan kişi ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü arasında gizli kalacaktır. AYRILAN BİLGİ FORMU... olarak tüm çalışanlarımızı en değerli aktifimiz olarak görüyoruz. Yalnız çalışma süresi boyunca değil, şirketimizden ayrılma sürecinde olan kişilerin de şirket çalışma ortamı ile

Detaylı

Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması

Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması Bu ankette 38 soru var Grup 1 1 [1]Cinsiyetiniz? Erkek Kadın 2 [2]Yaş Aralığınız? 16-25 26-30 30 ve üzeri 3 [3]Gelir düzeyiniz? 700 ve altı 700-1500

Detaylı

Özürleri olan Kişiler için Hizmetler

Özürleri olan Kişiler için Hizmetler Özürleri olan Kişiler için Hizmetler Özürleri olan Kişiler için Hizmetler Merri Community Health Services (Merri Toplum Sağlık Hizmetleri) özürü olan kişilerin topluma dahil edilmesinin ve katılımının

Detaylı

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI Okul - veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli etmenlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında velilerin rolü büyüktür. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Google Formlar

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Google Formlar 12 yanıt Tüm yanıtları görüntüle Analiz bilgilerini yayınla hhkosal@sakarya.edu.tr Bu formu düzenle Özet 1. Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümüne giriş yılınız: 2008 2007 2005

Detaylı

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci Neden Koçluk? İnsanların günlük koşuşturma içinde hayatlarının bazı yönlerinde dengenin kaçtığını fark edemez. (iş, aile, dostlar ve kendimiz

Detaylı

ULUSLARARASI HASTA DESTEK BİRİMİ

ULUSLARARASI HASTA DESTEK BİRİMİ ULUSLARARASI HASTA DESTEK BİRİMİ 444 47 28 TANITIM -112 ye gelen yabancı dildeki çağrılarda, -Tüm kamu ve özel hastanelere yabancı hasta geldiğinde, -184 SABİM hattına gelen yabancı dildeki çağrılarda,

Detaylı

Kadınlar Ne İster? Erkekler Ne Verir?

Kadınlar Ne İster? Erkekler Ne Verir? Kadınlar Ne İster? Erkekler Ne Verir? BU KİTABI OKUYUN VE İLİŞKİLERİNİZDE GÜÇLÜ, BAŞARILI VE SEVGİ DOLU OLUN İşte size NLP Lideri Mustafa KILINÇ tan sayfalarını peşpeşe çevireceğiniz bir kitap daha. İster

Detaylı

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Uluslararası Af Örgütü insan haklarına saygı gösterilmesi, insan hakları ihlallerinin engellenmesi ve bu hakların korunması için çalışan

Detaylı

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER Önsöz Sevgili Çalışma Arkadaşlarım, Şirketimiz için net stratejik öncelikler ve iddialı hedef ler belirledik. Henkel de iş performansımızı arttırmamızda, önceliklerimizi

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri 1. Müşterimizin hizmetindeyiz! 2. Yenilikçi bir kültüre sahibiz ve gelecek için fikirlerimiz var 3. EGO nun en değerli varlığı biz çalışanlarıyız 4. Tüm iş faaliyetlerimizde

Detaylı

EPWN İstanbul. Giriş

EPWN İstanbul. Giriş EPWN İstanbul Giriş Avrupa Profesyonel Kadınlar Ağı ("EPWN") EPWN, tüm sektörlerden ve sanayilerden profesyonel kadınlar için dinamik ve hızlı büyüyen çevrimdışı ve çevrimiçi bir ağ ve liderlik geliştirme

Detaylı

İNGİLTERE PAZAR ARAŞTIRMASI ANKET FORMU

İNGİLTERE PAZAR ARAŞTIRMASI ANKET FORMU ANKARA SANAYİ ODASI İNGİLTERE PAZAR ARAŞTIRMASI ANKET FORMU Adı Soyadı : Pozisyonu : Şirket/Kuruluş Adı : Faaliyet Alanı : E-posta : Tel : Faks : Adres : İNGİLTERE DE İRTİBAT BÜROSU veya İŞ ORTAĞI ANKETİ

Detaylı

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 İnsan Kaynakları nın ajandasında neler var? Hiyerarşik yapıdan

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Stratejik Ortaklıklar AE2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği: Stratejik Ortaklıklar Bilgi Ortaklıkları Sektörel

Detaylı

Problem değil çözüm üretiyoruz. Problem değil çözüm üretiyoruz. GROUP

Problem değil çözüm üretiyoruz. Problem değil çözüm üretiyoruz. GROUP Problem değil üretiyoruz. Problem değil çözüm çözüm üretiyoruz. GROUP HAKKIMIZDA İSTAŞ TURİZM, Kurulduğu günden bu yana turizm, personel ve öğrenci taşımacılığı konularında faaliyet gösteren bir kuruluştur.

Detaylı

Kariyerine en TEPE den başla!

Kariyerine en TEPE den başla! Kariyerine en TEPE den başla! Tepe Savunma ve Güvenlik, çağdaş, yeniliklere açık, girişimci, kendini ve sistemi geliştirmeyi hedefleyen, vizyon sahibi yani tam da senin gibi kişilerle çalışıyor. Tepe Savunma

Detaylı

Geçen ay meslektaşım, eğitmen arkadaşım Gülgün Koç ne güzel hatırlattı Peter Drucker ın meşhur tespitini : Ölçemediğiniz hiçbir şeyi yönetemezsiniz

Geçen ay meslektaşım, eğitmen arkadaşım Gülgün Koç ne güzel hatırlattı Peter Drucker ın meşhur tespitini : Ölçemediğiniz hiçbir şeyi yönetemezsiniz Peter Drucker çok doğru bir ifade seçmiş! Geçen ay meslektaşım, eğitmen arkadaşım Gülgün Koç ne güzel hatırlattı Peter Drucker ın meşhur tespitini : Ölçemediğiniz hiçbir şeyi yönetemezsiniz Ölçmek, yönetmek

Detaylı

Satış Becerileri ve Pazarlama Eğitimi. Doç. Dr. Efe EFEOĞLU Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Fakültesi

Satış Becerileri ve Pazarlama Eğitimi. Doç. Dr. Efe EFEOĞLU Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Fakültesi Satış Becerileri ve Pazarlama Eğitimi Doç. Dr. Efe EFEOĞLU Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Fakültesi Pazarlamanın Değişen Yönü Müşteri İlişkileri Yönetimi Hizmet Kavramı Satış Pazarlama

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

DOSB l KÜLTÜRLERARASI SPOR

DOSB l KÜLTÜRLERARASI SPOR DOSB l Sport bewegt! DOSB l KÜLTÜRLERARASI SPOR Alman Olimpik Spor Birliği ve üye organizasyonlarının Spor ile Entegrasyon projesi çerçevesinde düzenlenen spor ile uyum çalışmalarına yeterlik semineri

Detaylı

Vergi Numarası : 6180293248. : www.mertgroup.com.tr/insaat

Vergi Numarası : 6180293248. : www.mertgroup.com.tr/insaat Şirket Ünvanı Adres Vergi Dairesi : MERT GUVENLİK, ALARM VE ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SAN. TİC.LTD.STİ. : Tütüncü Mehmet Efendi Cad. Günel Apt. No.4/8 Bağdat Cad. Göztepe Kavşağı 34730 Kadıköy / İstanbul :

Detaylı

Tutkuyu başarıya dönüştürmek. Yolunu biliyoruz.

Tutkuyu başarıya dönüştürmek. Yolunu biliyoruz. Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Tutkuyu başarıya dönüştürmek. Bu program Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

Detaylı

amase: advancing Migrant Access to health Services in Europe

amase: advancing Migrant Access to health Services in Europe amase: advancing Migrant Access to health Services in Europe (Avrupada' daki Sağlık Hizmetlerine Göçmenlerin Erişimini Kolaylaştırmak) Study Information Sheet Version 3 30.01.2012 Turkish Web Questionnaire

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantıları Ulusal Ajans olarak da bilinen AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Eğitim

Detaylı

29.04.2013. Tanışalım, Kaynaşalım GİRİŞİMCİLİK. Arzu Akalın GİRİŞİM GİRİŞİMCİLİK GİRİŞİM? GİRİŞİM NEDİR?

29.04.2013. Tanışalım, Kaynaşalım GİRİŞİMCİLİK. Arzu Akalın GİRİŞİM GİRİŞİMCİLİK GİRİŞİM? GİRİŞİM NEDİR? Tanışalım, Kaynaşalım CİLİK Arzu Akalın CİLİK? NEDİR? İŞ 1 GİR GİRİŞ GİRİŞMEK GİRİŞMEK GİDİŞMEK İŞ, GİR, GİRİŞ, GİRİŞMEK GİDİŞMEK 2 CİLİK NEDİR? GERÇEK CİLİK NEDİR? SEZMEK, GÖRMEK EYLEME GEÇMEK GERÇEK

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Daha kapsayıcı bir toplum için sözlerini eyleme dökerek çalışan iş dünyası ve hükümetler AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Avrupa da önümüzdeki

Detaylı

MEDENİYET YOLUNDA BAŞARI,YENİLEŞMEYE BAĞLIDIR. M.K.ATATÜRK

MEDENİYET YOLUNDA BAŞARI,YENİLEŞMEYE BAĞLIDIR. M.K.ATATÜRK MEDENİYET YOLUNDA BAŞARI,YENİLEŞMEYE BAĞLIDIR. M.K.ATATÜRK BENİM EN BÜYÜK ESERİM CUMHURİYETTİR. 1967-1968 Eğitim-Öğretim yılında Çekirge Ortaokulu olarak eğitime başladık. 1973 yılında Lise statüsü alarak

Detaylı

YÖNETİŞİM NEDİR? Yönetişim en basit ve en kısa tanımıyla; resmî ve özel kuruluşlarda idari, ekonomik, politik otoritenin ortak kullanımıdır.

YÖNETİŞİM NEDİR? Yönetişim en basit ve en kısa tanımıyla; resmî ve özel kuruluşlarda idari, ekonomik, politik otoritenin ortak kullanımıdır. YÖNETİŞİM NEDİR? Yönetişim en basit ve en kısa tanımıyla; resmî ve özel kuruluşlarda idari, ekonomik, politik otoritenin ortak kullanımıdır. Ortak yönetim- birlikte yönetmek anlamına gelir ve içinde yönetimden

Detaylı

HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız

HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız Turkish Ev ve Toplum Bakım Programı (Home and Community Care - HACC) günlük ißlerini idare etmekte zorlanan ancak kendi evinde

Detaylı

Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program...

Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program... Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program... DeGiSen DUnyada GeliSmek Her Cocuk Fark yaratabilir Empati, Yaratıcılık, Liderlik, Ekip CalıSması Ashoka

Detaylı

ÇİFT PSİKOTERAPİSİNDE KADINLAR 16 19 Haziran 2010 Anadolu Psikiyatri Günleri Uz.Dr. Nuşin Sarımurat Baydemir İlişki Psikoterapileri Enstitüsü İstanbul Çift ilişkilerinde, özellikle evliliklerde, cinsiyet

Detaylı

Yenilikçi Çözüm Ortağınız

Yenilikçi Çözüm Ortağınız Yenilikçi Çözüm Ortağınız www.goldgirisim.com GOLD GİRİŞİM HAKKIMIZDA GOLD ORGANİZASYON TEMİZLİK TEKSTİL PAZARLAMA SAN. VE TİC. A.Ş. olarak; Verdiğimiz hizmetlerde, ilgili sektörlerden pay almanın, rekabet

Detaylı

KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM. GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER

KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM. GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER Prof.Dr. Ufuk TANERİ, IOM, HE 2003-03-14 Eğitim-Öğrenim Doğuş anı ndan başlayıp Ömür Boyu süren bir Süreç, yüzyılımız ve gelecek nesiller beklentilerinin

Detaylı

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı?

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı? 3/11/2014 5:28:16 3/11/2014 5:29:38 3/11/2014 5:30:39 3/11/2014 5:31:37 3/11/2014 5:32:26 yeni teknolojiler ve derslerde nasıl kullanabileceğimiz anlatıldı Web araçlarının kullanımı üzerinde duruldu. bloog

Detaylı

Referans Araştırması Formu

Referans Araştırması Formu Referans Araştırması Formu../../... REFERANS ARAŞTIRMASI FORMU Adayın Adı Soyadı Başvurduğu Pozisyon Referansına Başvurulan Kişinin Adı Soyadı Çalıştığı Kuruluş Ünvanı Aday ile ilişki derecesi Adayı tanıdığı

Detaylı

Siz sadece işinizle ilgilenin. Biz seyahat ve etkinlikleriniz ile ilgili tüm detayları organize edelim.

Siz sadece işinizle ilgilenin. Biz seyahat ve etkinlikleriniz ile ilgili tüm detayları organize edelim. Genious of Corporate Travel and Event Management Siz sadece işinizle ilgilenin. Biz seyahat ve etkinlikleriniz ile ilgili tüm detayları organize edelim. Turkey Partner Of Hakkımızda Donelli,bir çoğu kendi

Detaylı

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz We create chemistry Kurumsal stratejimiz BASF nin hikayesi Kuruluş yılımız olan 1865 ten bu yana dünyamızla birlikte onun ihtiyaçlarına cevap verebilmek için değişiyor ve gelişiyoruz. Şirket olarak sürdürülebilir

Detaylı

Stajyer Eğitim Programı (SEP)

Stajyer Eğitim Programı (SEP) Stajyer Eğitim Programı (SEP) Güzin Ceyhan içindekiler İstanbul Enstitüsü Hakkında Stajyer Eğitim Programı (SEP) Vizyon ve Misyon Beklentilerimiz Programın Akışı Programın Özellikleri Başvuru Seminerler

Detaylı

SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı

SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı BURSA / 2014 1 İÇİNDEKİLER Sivil Yaşam Derneği nin Kuruluşu, Yapısı ve Faaliyet Alanları... 3 Paydaş Analizi... 4 Kurumsal Kimliğin Yeniden Tanımlanması...

Detaylı

Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2016 Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri

Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2016 Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2016 Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri Elemental - Value, CTI Co-Active Koçluk programlarının Türkiye temsilcisidir.

Detaylı

THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH

THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH GİRİŞ Kumar oynama, Avustralyalıların her yıl yaklaşık yüzde 80 ini çeken heyecan verici ve yaygın olarak sevilen bir eğlence biçimidir. Oynayanların çoğu,

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI Sosyal medya yönetimine artık diğer pazarlama aktivasyonları gibi stratejik bir bakış

Detaylı

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası Plus500 Ltd Gizlilik Politikası Gizlilik Politikası Plus500 Gizlilik Beyanı Müşterilerimizin ve web sitemizdeki ziyaretçilerin kişisel ve mali bilgilerinin gizliliği ve korunması en büyük önceliğimizdir.

Detaylı

EBELİKTE BİLGİNİN UYGULAMAYA DÖNÜŞÜMÜ

EBELİKTE BİLGİNİN UYGULAMAYA DÖNÜŞÜMÜ EBELİKTE BİLGİNİN UYGULAMAYA DÖNÜŞÜMÜ Yrd Doç. Dr. Handan GÜLER Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü BİLGİ Öğrenme, araştırma veya gözlem yoluyla elde edilen gerçek ve zekanın

Detaylı

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2014 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

KATALOG LEONARDO DA VINCI. Partnership (IVT, PLM VETPRO) Transfer of Innovation

KATALOG LEONARDO DA VINCI. Partnership (IVT, PLM VETPRO) Transfer of Innovation KATALOG Partnership (IVT, PLM VETPRO) Transfer of Innovation NEDEN ERTEK-İSTANBUL? Ertek İstanbul, Avrupa Birliği Eğitim Programları kapsamında (Leonardo Da Vinci, Comenius, Grundtvig ve Erasmus) proje

Detaylı

Gönüllü Çağrısı! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti (RDS) İncelemesi (eski adıyla WHOIS2)

Gönüllü Çağrısı! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti (RDS) İncelemesi (eski adıyla WHOIS2) Gönüllü Çağrısı! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti (RDS) İncelemesi (eski adıyla WHOIS2) Hoşgeldiniz! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti veya RDS (önceden WHOIS) İncelemesinin ne hakkında olduğunu öğrenmekle ilgileniyor

Detaylı

Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de!

Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de! BASIN BÜLTENİ 18 Mart 2014 Türkiye busuu'da en hızlı büyüyen ülkelerden birisi... Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de! 40 milyonun üzerinde kullanıcıyla dünyanın en büyük sosyal

Detaylı

Her daim yenilikçi anlayış

Her daim yenilikçi anlayış Her daim yenilikçi anlayış KLEEMANN Design: hayata dair, hayatın içinden. Biz yalnızca asansör tasarlamıyoruz; işimizin her yönünü sürekli geliştiren bir tasarım anlayışının peşindeyiz. KLEEMANN Design,

Detaylı

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları (Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması) Sonuçlar Bu sorgudaki kayıt sayısı: 363 Anketteki toplam kayıt: 363 Toplama göre yüzde: 100.00% 1. Cinsiyetiniz?

Detaylı

İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler

İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler Akademik İlişkiler İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler Aşağıdaki listede önerilen projeler, öğrenciler arasında iç denetim konusunda farkındalık yaratmaya katkı sağlamak üzere enstitünüzün

Detaylı

PROJE YAPIM VE YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 09071067 ŞEYMA GÜLDOĞAN

PROJE YAPIM VE YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 09071067 ŞEYMA GÜLDOĞAN PROJE YAPIM VE YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 09071067 ŞEYMA GÜLDOĞAN İnsan kaynakları bir organizasyondaki tüm çalışanları ifade eder. Diğer bir deyişle organizasyondaki yöneticiler, danışmanlar,

Detaylı

HAKKIMIZDA TEMİZLİK HİZMETLERİ

HAKKIMIZDA TEMİZLİK HİZMETLERİ HAKKIMIZDA Sağlık hizmetleri / özel hastane yöneticiliği başta olmak üzere hizmet sektörünün çeşitli alanlarında edindiğimiz bilgi deneyim ve tecrübenin gücünden yararlanarak yatırım ve ticaret yolculuğuna

Detaylı

www.evrekateknik.com.tr Mekanik Tesisat alanında sektörün önde gelen firmaları arasında yer alan Evreka Teknik; faaliyetlerine 1997 yılında, Ankara Ostim de ısıtma soğutma malzemesi satış ve servis hizmetleri

Detaylı

Suna Kuşadalı, PMP Esra Erdem

Suna Kuşadalı, PMP Esra Erdem Suna Kuşadalı, PMP Esra Erdem Değişen Dünya Koşullarında İşveren Beklentileri İş fırsatlarını etkin olarak takip etme Özgeçmiş (CV) Hazırlarken İş Görüşmesinde Şirket hedeflerini gerçekleştirecek kişisel

Detaylı

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve Hayatın hemen hemen her alanında bir şekilde karşımıza çıkan Facebook ve Twitter, İngilizce öğrenmek için iyi bir araç olabilir mi? İngilizce eğitimi uzun ve önemli bir süreçtir. Genelde ilkokul çağlarında

Detaylı

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM Tek Elden Teknoloji SİSBİM HAKKINDA Farklı sektör ve ölçekten firmalara tüm teknolojik alt yapıları ile ilgili kurumsal yazılım ve donanım çözümleri sunan IT

Detaylı

IMF, Birleşmiş Milletlerin uzmanlaşmış kurumlarından biri olsa da, kendi tüzüğü, yönetim yapısı ve mali kaynağı vardır.

IMF, Birleşmiş Milletlerin uzmanlaşmış kurumlarından biri olsa da, kendi tüzüğü, yönetim yapısı ve mali kaynağı vardır. IMF ye Genel Bakış Biz kimiz? Uluslararası Para Fonu (IMF) parasal konularda küresel işbirliğini arttırmak, mali istikrarı sağlamak, uluslararası ticareti kolaylaştırmak, yüksek istihdamı ve sürdürülebilir

Detaylı

ERASMUS+ 2015 YILINA AİT TEKLİF ÇAĞRILARI

ERASMUS+ 2015 YILINA AİT TEKLİF ÇAĞRILARI ERASMUS+ 2015 YILINA AİT TEKLİF ÇAĞRILARI HASAN ORTAÇ İL AB PROJE KOORDİNATÖRÜ UŞAK VALİLİĞİ AB KOORDİNASYON MERKEZİ ERASMUS+ ÖZEL EYLEMLER (Grundtvig, Erasmus, Comenius, Leonardo) (Bireylerin Öğrenme

Detaylı

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

turkish Yıllık Gözden Geçirme Nisan 2013 Mart 2014 2642 users 20 service service dec feb apr sep apr users users years of

turkish Yıllık Gözden Geçirme Nisan 2013 Mart 2014 2642 users 20 service service dec feb apr sep apr users users years of Community Base, 113 Queens Road, Brighton BN1 3XG 01273 702005 sussexinterpreting.org.uk sis.interpreting.services @sussexinterpret years of 20 service 15 sis years of apr 1995 - mar 1996 apr 1999 - mar

Detaylı

CODE DE CONDUITE DU GROUPE GROUPAMA GROUPAMA GRUBU ETİK ŞARTLARI

CODE DE CONDUITE DU GROUPE GROUPAMA GROUPAMA GRUBU ETİK ŞARTLARI CODE DE CONDUITE DU GROUPE GROUPAMA GROUPAMA GRUBU ETİK ŞARTLARI 1 ÖZET GENEL MÜDÜR MESAJI 03 GRUBUN DEĞER VE TAAHHÜTLERİ 04-05 Çalışanlar, üyeler, müşteriler ve iş ortaklarına karşı taahhütler Değerler

Detaylı

STK lar için Proje Yönetimi Felissa Tibbitts

STK lar için Proje Yönetimi Felissa Tibbitts STK lar için Proje Yönetimi Felissa Tibbitts STK Yönetimi Konferans Yazıları no 1, 2004 Bugün burada sizinle birlikte olmak benim için büyük bir mutluluktur. Sizlerin uzun geçen haftadan sonra, böyle bir

Detaylı

BM Fotoğrafı/Larry Barns GLOBAL IMPACT METLIFE TA KURUMSAL SORUMLULUK

BM Fotoğrafı/Larry Barns GLOBAL IMPACT METLIFE TA KURUMSAL SORUMLULUK BM Fotoğrafı/Larry Barns GLOBAL IMPACT METLIFE TA KURUMSAL SORUMLULUK Kurumsal sorumluluk; riskleri minimize edecek, mali gücü muhafaza edecek ve finansal taahhütlerimizi uzun vadede yerine getirmemize

Detaylı

Rekabet avantajı sağlayan temel yeteneklere odaklanmak,

Rekabet avantajı sağlayan temel yeteneklere odaklanmak, 1 TBM yedek parça imalatı yapan firmamız kurulduğu günden bu güne siz değerli müşterilerimizin dış kaynak ihtiyaçlarını en ideal şekilde alması için gerek teknoloji gerekse uzmanlık açısından her zaman

Detaylı

ÇOCUK VE GENÇLİK DESTEK MERKEZİ

ÇOCUK VE GENÇLİK DESTEK MERKEZİ ÇOCUK VE GENÇLİK DESTEK MERKEZİ Projenin Süresi Projenin amaçları Ortaklar Hedef gruplar Nihai Yararlanıcılar 1 Beklenen Sonuçlar 15 ay Genel Amaç: Cinsel istismara uğramış ve bu nedenden dolayı sosyal

Detaylı

TURKISH. Merri Toplum Sağlık Hizmetleri (Merri Community Health Services) ve siz

TURKISH. Merri Toplum Sağlık Hizmetleri (Merri Community Health Services) ve siz TURKISH Merri Toplum Sağlık Hizmetleri (Merri Community Health Services) ve siz Kolay İngilizce 2014 Bu kitap hakkında. Bu kitap. Merri Toplum Sağlık Merkezleri. Ve. siz, hakkındadır. Bu kitapta 4 bölüm

Detaylı

Meme Kanseri Taraması Hakkında Kısa Film*. *Central and East London Breast Screening Service tarafından hazırlanmıştır.

Meme Kanseri Taraması Hakkında Kısa Film*. *Central and East London Breast Screening Service tarafından hazırlanmıştır. Film Deşifresi Açılış Jeneriği Meme Kanseri Taraması Hakkında Kısa Film*. *Central and East London Breast Screening Service tarafından hazırlanmıştır. Adım Zohra. Bir buçuk yıldır Central and East London

Detaylı

Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm.

Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm. Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm. www.nuryap.com nur yapı biz kimiz? Başarılarını 1985 yılından bu yana sürdüren Nur Yapı, tek kişilik bir ofiste şahıs firması olarak Setdar ANAÇAL tarafından kurulup, o

Detaylı

UZMAN ÇOCUK GÜVENLİĞİ TAVSİYE VE DESTEK

UZMAN ÇOCUK GÜVENLİĞİ TAVSİYE VE DESTEK UZMAN ÇOCUK GÜVENLİĞİ TAVSİYE VE DESTEK KCS Danışmanlık Uluslararası okulları ve organizasyonları çocuklarınız için daha güvenli hale getirir Uluslararası lider uzamanlardan ve kuruluşlardan direk bilgiye

Detaylı

İçindekiler. Teşekkür, xiii Giriş, xv. Öykü 1 Öykünün Öyküsü, xxi. Bölüm 1 Metaforun Büyüsü, 3

İçindekiler. Teşekkür, xiii Giriş, xv. Öykü 1 Öykünün Öyküsü, xxi. Bölüm 1 Metaforun Büyüsü, 3 İçindekiler Teşekkür, xiii Giriş, xv Kitabın Sundukları, xv Kelimeler Hakkında Bir İki Kelime, xvii Sözlü ve Yazılı Öyküler, xvii Kitabın Yapısı, xviii Öykü 1 Öykünün Öyküsü, xxi kısım BİR Çocuk ve ergenlere

Detaylı