, kararda ifade edilen hususların uygulanması ve varlığın korunma durumu ile ilgili güncel bir raporun hazırlanarak,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ", kararda ifade edilen hususların uygulanması ve varlığın korunma durumu ile ilgili güncel bir raporun hazırlanarak,"

Transkript

1 YÖNETİCİ ÖZETİ Sekiz bin yıllık geçmişiyle Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine dair eşsiz bir tanıklık üstlenen ve bu medeniyetlerin, yaratıcı insan dehasının şaheseri olarak nitelendirilen anıtsal yapılarını bünyesinde barındıran İstanbul un Tarihi Alanları, 2015 yılı itibariyle UNESCO Dünya Miras Listesi ne girişinin 30. yılını kutlamaktadır. Türkiye nin en hızlı gelişen ve en çok nüfusa sahip şehri İstanbul un kalbi Tarihi Yarımada da yeralan bu özel alanlar, dünyanın hızlı gelişen diğer tarihi alanları gibi hep bir gelişmenin/ilerlemenin baskısını hissetmiştir üzerinde. Koruma/kullanma ve gelişmenin/ilerlemenin dengesini sağlamak her zaman hassas ve kurulması zor bir denge olagelmiştir. Şehrin idareci ve bürokratları bir yandan yaşayan, sürekli büyüyen bir şehrin artan ihtiyaçlarını karşılamak, öte yandan çok kırılgan bir yapıya sahip olan kültürel miras alanlarını ve tarihi dokuyu korumak arasında kalmışlardır. Kimi zaman önerilen plan ve projelerde ve bunları uygulama aşamasında kültürel mirasın lehine ama şehrin gelişiminin aleyhine kararlar alınmış, uygulamalar yapılmış kimi zaman da tam tersi bir durum sözkonusudur. İstanbul un kültürel miras açısından en zengin bölgesi olarak nitelendirilen Tarihi Yarımada, uzun yıllar korumasız ve plansız kalmış, şehrin en gözde alanları ekonomik ve sosyal gelişimden olumsuz anlamda nasibini alarak giderek köhneleşmiştir. Yetkili yerel idarelerin yürüttüğü özverili çalışmalarla ancak 2005 yılında bir koruma planına sahip olabilen alandaki koruma ve restorasyon faaliyetleri ile kültürel miras konusunda yapılan bilinçlendirme çalışmaları, bu tarihten sonra gözle görülür bir ivme kazanmıştır. Yerel idareler bünyesinde kültürel mirası koruma konusunda önemli çalışmalara imza atacak olan Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü, Koruma, Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB-2005) ve Alan Başkanlığı (2006) gibi kurumsal oluşumların temelleri de bu dönemde atılmıştır. Öte yandan İl Özel İdaresi bünyesinde emlak vergisiyle oluşturulan fonla, kültürel mirasın restorasyonu ve yeniden hayata kazandırılması sürecinde özellikle Tarihi Yarımada da etkin çalışmalar yapan yerel idarelere çok büyük kaynaklar aktarılmıştır. Yine aynı şekilde alanda yeralan anıtsal yapılardan sorumlu olan Vakıflar Genel Müdürlüğü son yıllarda, Tarihi Yarımada da yıllardır bakımsız ve ilgisiz kalan anıtsal yapıların restorasyonunu yaparak bu konuda çok ciddi kaynaklar harcamıştır. Özellikle son on yılda Tarihi Yarımada daki kültürel mirasın restorasyonu için yaklaşık 1 milyar 160 milyon TL lik büyük bir kaynak aktarılmıştır.

2 2006 yılından bu yana özellikle misyon raporlarında eleştirilen restorasyon teknikleri konusunda da hayli önemli gelişmeler kaydedilmiştir. KUDEB bünyesinde Islak Kimya Laboratuvarı, Petrografi Laboratuvarı, Aletli Analiz Laboratuvarı, İleri Aletli Analiz Laboratuvarı, Taş Laboratuvarı, Ahşap Konservasyon Laboratuvarı ve Konservasyon Laboratuvarı kurulmuştur. Kurulan bu laboratuvarlarla, anıtsal ve sivil mimari yapılardaki özgün malzemelerin analizi yapılmaktadır. Yapılan analizlerle yapının geçirdiği onarımlar ve hasarlar, malzeme problemleri ve nedenleri tespit edilmekte, böylece uluslararası kriterler çerçevesinde yapıya müdahale yöntemleri ve özgüne uyumlu onarım malzemeleri belirlenmektedir yılında kurulan Alan Başkanlığı kuruluş aşamasında, alandaki ilgili ve yetkili kurum, kuruluş ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirerek Danışma Kurulu, Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu nu oluşturarak, 2009 yılında Tarihi Yarımada Yönetim Planı çalışmalarına başlamıştır. İki yıllık yoğun inceleme, araştırma, arama konferansları ve çalıştaylar sonucunda, her aşamada ilgili paydaşların ve yetkin uzmanların katılımı ve katkıları sonucunda Tarihi Alan Yönetim Planı tamamlanmış ve UNESCO Dünya Miras Merkezi ne iletilmiştir. UNESCO Dünya Miras Komitesi kararı gereğince Kasım 2011 tarihinde UNESCO Dünya Miras Merkezi/ICOMOS Reaktif Misyon Heyeti İstanbul a davet edilmiştir. Yapılan yoğun toplantılarda Misyon Heyeti uzmanlarına varlığın korunma durumuna, halihazırda mevcut olan ve planlanan projelere dair bilgiler verilmiş, alanda yerinde incelemeler yapılmıştır. Dünya Miras Komitesi, 2013 yılında Kamboçya da yapılan 37. Oturum toplantılarında İstanbul un Tarihi Alanları na dair aldığı kararın son maddesinde, kararda ifade edilen hususların uygulanması ve varlığın korunma durumu ile ilgili güncel bir raporun hazırlanarak, Dünya Miras Komitesi tarafından 39. Oturum da (2015) incelenmek üzere 1 Şubat 2015 e kadar Dünya Miras Merkezi ne sunulmasını talep etmiştir. Elinizdeki rapor işbu gerekçeyle hazırlanmıştır. Dört bölümden oluşan raporun birinci bölümünde UNESCO Dünya Miras Komitesi kararında yeralan hususlar yeralmaktadır. Bölüm, Yönetim Planı Güncelleme Çalışmaları, Haliç Metro Geçiş Köprüsü, Avrasya Tüneli Projesi, Yenikapı Projesi, Sivil Mimarlık Örneği Yapılar (Osmanlı Dönemi Ahşap Evler), Yenileme Alanları ve Siluet Master Planı başlıklarından oluşmaktadır.

3 İkinci bölümde, Komite kararında yeralmayan fakat Dünya Miras Merkezi nce bilgi talep edilen hususlar yeralmaktadır. Bölüm, Ayasofya Müzesi Fatih Medresesi, Tekfur Sarayı Restorasyonu ve Karasurları Bostan Alanları ndan oluşmaktadır. Raporun 3. bölümünde ise, dünya miras alanları başta olmak üzere Tarihi Yarımada da yürütülen restorasyon çalışmaları yeralmaktadır. Bölüm, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Fatih Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü nce tamamlanan veya halihazırda devam eden restorasyon çalışmalarından oluşmaktadır. Raporun son bölümü Eğitim, Bilinçlendirme ve Tanıtım Çalışmaları başlığını taşımaktadır. Bölüm, başta Alan Başkanlığı olmak üzere, İBB KUDEB ve İBB Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü ile Vakıflar Genel Müdürlüğü nün dünya miras alanı özelinde ve Tarihi Yarımada genelinde yaptıkları eğitim, bilinçlendirme, tanıtım, seminer ve yayınlarından oluşmaktadır. Bilindiği gibi Dünya Miras Komitesi 2012 yılında St. Petersburg da düzenlenen 36. Oturumu nda aldığı kararda, revize edilen Yönetim Planı nın önemli bir gelişme olduğu belirtilmekte ve faaliyet alanını bütün Tarihi Yarımada olarak ele alınması takdir edilmektedir. Ayrıca, Yönetim Planının ilk yıllık revizyonu sırasında ICOMOS un tavsiyelerine değinilmesi talep edilmektedir. Dünya Miras Komitesi nin Tarihi Yarımada Yönetim Planı na dair bu talebi doğrultusunda İstanbul Alan Başkanlığı, 21 Şubat 2013 tarihinde bir toplantı gerçekleştirmiştir. İstanbul da düzenlenen toplantıya ICOMOS uzmanları, Dış İşleri Bakanlığı Kültürel Diplomasi Genel Müdürlüğü, İstanbul Sit Alanları Alan Yönetimi Başkanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi ve İstanbul Tarihi Yarımada Yönetim Planı Yürütme Kurulu temsilcileri katılmıştır. Karşılıklı fikir alış-verişinin yapıldığı toplantıda, ICOMOS un yönetim planı ile ilgili yorum ve tavsiyeleri, planın şimdiye kadar nasıl uygulandığı, ne gibi zorluklarla karşılaşıldığı, yıllık revizyon sırasında planın hangi yönlerinin ele alınması gerektiği ve planın Dünya Miras Alanı nın yönetimi için nasıl uyumlayıcı bir çerçeve oluşturabileceği gibi konular gündeme gelmiştir. Toplantıda ayrıca, seri bir varlık niteliği taşıyan dört bölge arasındaki bağlantıyı kurma, üstün evrensel değere nasıl katkıda bulunduğunu tespit etme ve Tarihi Yarımada daki planların Yönetim Planı ndaki kararlarla bağlantılı olarak açık ve net bir şekilde bir araya getirilmesi gereksinimleri ifade edilmiştir. Tarihi Yarımada Yönetim Planı revizyonuna, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yapılan çalışmalar neticesinde ihale edilerek başlanmıştır. Bu kapsamda planda yeralan

4 7 başlık altında ilgili paydaşlarla odak grup toplantıları yapılmaktadır. Halihazırda Risk Yönetimi, Erişebilirlik, Ziyaretçi Yönetimi, Alanın Önemi, Eğitim, Bilinçlendirme ve Tanıtım başlıkları altında toplantılar gerçekleştirilmiştir. Sözkonusu toplantılar gerçekleştirildikten sonra bir sonuç raporu hazırlanacak ve ilgili paydaşlara iletilecektir. Sonrasında ise geniş katılımlı bir çalıştayın düzenlenmesi planlanmaktadır. Yönetim Planı nın Güncellenmesi işinin, 2015 Haziranında Almanya Bonn da yapılacak olan Dünya Miras Komitesi toplantısına kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Komite kararında Haliç Metro Geçiş Köprüsü nün tarihi peyzaja müdahalesini azaltma ve tasarımı daha iyi hale getirme yollarını değerlendirmek üzere Taraf Devlet in bir yıl süreyle köprü inşaatının durdurulması takdir edilmektedir. Ancak yine de köprünün Tarihi Yarımada manzarası ve varlığın Üstün Evrensel Değerinin belirli yönlerini ifade etme yeteneği üzerinde olumsuz etkisi olacağı ifade edilmektedir. Komite kararları ve bağımsız uzman heyet rapor ve çalışmaları doğrultusunda mimari bir aydınlatma projesi hazırlanmıştır. Halihazırda köprü yaya yürüme yolları ile istasyon aydınlatması tamamlanmıştır. Pilonların aydınlatma çalışması ise devam etmektedir. Köprünün yakın çevresinin tanzimi kapsamında, köprü giriş yapıları yakın çevre düzenleme çalışmaları da tamamlanmıştır. Tersane Caddesi nin üst tarafı (kuzey) ile köprünün Unkapanı bölgesindeki Gümüşpala Caddesi nin üst tarafı (güney) çevre düzenleme çalışmalarına ise yakın bir zamanda başlanacaktır. Bu kapsamda, Haliç Metro Geçiş Köprüsü Güzergahından Etkilenen Tarihi Yapıların Aslına Uygun Olarak İhya Edilmesi İçin Projelendirilmesi ile Bu Geçişten Etkilenen Bölgenin Kentsel Tasarım Projelerinin Oluşturulması İşi ne dair yapılan peyzaj projeleri, ilgili Koruma Kurullarına onay için sunulmuştur. Kurul onay süreci ve sonrasında yapılacak peyzaj çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı sorumluluğunda yürütülecektir. Avrasya Tüneli Projesi için Kasım 2012 de gerçekleşen UNESCO Dünya Miras Merkezi/ICOMOS Reaktif Misyon Heyeti ziyareti sonrasında hazırlanan raporda, projeye dair ICOMOS Dünya Mirası Kültür Varlıkları İçin Etki Değerlendirmesi Rehberi ne uygun bir Kültürel Miras Etki Değerlendirmesi (KMED) yapılması tavsiyesinde bulunulmuştur. Sözkonusu rapor doğrultusunda, Dünya Miras Komitesi, 2013 yılında gerçekleştirilen 37. Oturumu nda, Kültürel Miras Etki Değerlendirme raporunun hazırlanarak, ilgili danışma organlarınca değerlendirilmek üzere UNESCO Dünya Miras Merkezi ne

5 iletilmesini talep etmiştir. ICOMOS Rehberi ne uygun olarak Prof. Dr. Enzo SIVIERO liderliğindeki bağımsız bir ekip tarafından hazırlanan sözkonusu çalışma 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Merkezi ne iletilmiştir. Ardından proje tasarımında Kültürel Miras Etki Değerlendirmesi de dikkate alınarak özellikle Samatya, Yenikapı ve Kazlıçeşme bölgelerindeki yapılarda bir takım tasarım değişiklikleri meydana gelmiştir. Bu değişikliklerin kültürel mirasa olan etkisinin değerlendirilmesi amacıyla ek bir KMED çalışması gerçekleştirilmiştir. Sözkonusu rapor ekte sunulmaktadır. (Ek 1) Dünya Miras Komitesi projeye dair aldığı kararda, Avrasya Tüneli nin Tarihi Yarımada üzerindeki etkilerini sınırlı ve büyük oranda faydalı hale getirmek için, Karasurları nın ötesine uzatılması düşüncesi ekseninde, çok disiplinli çalışmalar (Kültürel, çevresel, sosyal, teknik, ekonomik) yürütülmesi tavsiyesinde bulunmaktadır. Önerilen değişikliğe ilişkin bir değerlendirme raporu, birçok farklı disiplinden uzmanların katılımı ile hazırlanmıştır. Sözkonusu rapor ekte sunulmuştur.(ek 2) 2012 Misyon Heyeti Ziyareti raporunda, Yenikapı Dolgu Alanı Projesi ne ilişkin olarak ICOMOS Dünya Mirası Kültür Varlıkları İçin Kültür Mirası Etki Değerlendirmesi (KMED) Rehberi ne uygun bir etki değerlendirme raporunun hazırlanması tavsiye edilmiştir. Dünya Miras Komitesi, 2013 yılında Kamboçya da düzenlenen 37. Oturumu nda sözkonusu rapor doğrultusunda, Bu tür büyük toplantıların yarımada genelindeki altyapı ve çevreye olabilecek muhtemel etkisini de dahil ederek Miras Etki Değerlendirme Raporunun tamamlanmasını ve Danışma Organlarının görüşüne sunulmak üzere mümkün olduğunca erken Dünya Miras Merkezi ne iletilmesini talep etmiştir. Bu çerçevede yetkili idare, konuyla ilgili olarak uluslararası platformda daha önce bu tür çalışmalar yapan uzman bir ekiple irtibata geçmiştir. Kültürel Miras Etki Değerlendirme çalışmalarına, Almanya RWTH Üniversitesi nden Sayın Michael KLOOS yürütücülüğünde başlanmıştır. Projeye ilişkin Kültürel Miras Etki Değerlendirme Raporu, tarihinde tamamlanmıştır. Rapor, Danışma Organlarının görüşüne sunulmak üzere ekte iletilmektedir. (Ek 3) UNESCO Dünya Miras Komitesi kararında mevcut Osmanlı ahşap evleri için kriz noktasına ulaşıldığı yönündeki kanaatini endişeyle kaydetmiş ve risk altındaki Osmanlı evleri için hızla durum tespiti yapılması, çürüme ve kayıp oranlarının yavaşlatılması için acil yardım işlerinin yürütülmesi ve eğer mümkünse özel mülk sahipleri için verilen hibelerin yeniden sağlanmasını talep etmektedir. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir

6 Belediyesi, Alan Başkanlığı ve TOKİ arasında, özel mülk sahiplerine uzun vadeli düşük faizli kredi verilmesi konusunda bir protokol yapılması gündeme gelmiştir. Konuyla ilgili yapılan çalışmalar ve görüşmeler neticesinde sözkonusu protokol, imza aşamasına gelmiştir. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı, basit bakım ve onarım için özel mülk sahiplerine hibe verilmesiyle ilgili yeni bir yönetmelik üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Alanda Osmanlı dönemi ahşap evlere/yapılara yönelik olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi nin yaptığı restorasyon çalışmaları raporda ayrıntılı olarak yeralmaktadır. Komite nin yenileme alanı projelerinin tekrar değerlendirilmesi yönündeki kararı gereğince, alanda yeralan tüm yenileme alanlarında planlanan, onaylanan projelerin eşgüdümünün sağlanması, gerekirse sözkonusu projelerde revizyon yapılması gündeme gelmiştir. Yapılması planlanan çalışma kapsamında, sadece yapı ölçeğinde restorasyon ve koruma çalışmaları yapmak yerine alanın tamamının, sokak dokusu ve altyapısı ile birlikte bütüncül bir anlayışla değerlendirilmesi hedeflenmektedir. Fatih Belediyesi ise sözkonusu yenileme alanı projelerini, ilgili paydaşların etkin katılımının sağlanması ve parsel bazlı uygulamaların yapılması yönünde revize etmektedir. Dünya Miras Komitesi 37. Oturum da aldığı kararda, "Tarihi Yarımada nın silüetini korumak için vakitlice alınan yükseklik kısıtlaması önlemlerini memnuniyetle karşılamaktadır." İstanbul un mekânsal anlamda geleceğe yönelik ana kararlarını belirleyerek, imar planlarını yönlendiren 1/ ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı nda; başta Tarihi Yarımada, Haliç ve Boğaziçi olmak üzere İstanbul un sahip olduğu silüeti oluşturan ve silüeti etkileme potansiyeline sahip bölgelerde bütüncül silüet ana planı ve bu plan yapılana kadar geçerli olmak üzere silüetin korumasına yönelik çalışmaların yapılmasının gerekliliği vurgulanmaktadır. Bu kapsamda İstanbul'un önemli seyir ve kullanım alanlarından (Boğaz Köprüsü, Üsküdar sahil şeridi, Harem, Haydarpaşa, Kadıköy Merkez sahil şeridi, Moda, Kabataş sahil, Unkapanı köprüsü, Galata Köprüsü vb.) bakı noktaları elde edilmiş; doğal zemin kotları ve ortalama göz hizası boyu da eklenerek bu bakı noktalarına göre analizler yapılmıştır. Bu analizler neticesinde Tarihi Yarımada Silüetine etki etmeyecek bina yükseklikleri dijital ortamda analiz edilmiştir. Silüet Master Planı kapsamında İstanbul'un Anadolu yakasında da yürütülen çalışmalar devam etmektedir. İstanbul silüetinin en önemli parçası olan Tarihi Yarımada nın silüetini batı ve kuzeybatı yönlerinden etkileme potansiyeline sahip çeper bölgelerdeki (Bağcılar, Bahçelievler,

7 Bakırköy, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Güngören, Küçükçekmece ve Zeytinburnu İlçeleri) yapılar için deniz seviyesine göre maksimum saçak kotu yüksekliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar yapılmış, çıkan değerler tarih ve 173 sayılı İ.B.B. Meclis kararıyla plan notu ilavesi yapılacak şekilde onaylanmıştır. Raporun ikinci bölümü, Dünya Miras Komite Kararlarında Yeralamayan Hususlar maddesinden oluşmaktadır. Bu maddeler Ayasofya Müzesi Fatih Medresesi, Tekfur Sarayı Restorasyonu ve Karasurları Bostan Alanları dır. UNESCO Dünya Miras Merkezi Kültür Biriminin tarihli UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliğine ve Temsilcilik tarafından Alan Başkanlığı na iletilen mektupta Ayasofya Müzesi nin hemen yanına iki katlı Ayasofya Medresesi nin muhtemel yeniden inşasıyla ilgili endişeler dile getirilmiştir. İstanbul Alan Yönetimi Başkanlığı, gün 2014/50 sayılı yazısı ile yapılması öngörülen Ayasofya Medresesi ile ilgili Dünya Miras Sözleşmesi ve Dünya Mirası Kültür Varlıkları için Miras Etki Değerlendirmesi Rehberi nin esas alınarak Kültürel Mirasa Etki Değerlendirme Raporunun yapılması gerektiğini, Kültür ve Turizm Bakanlığı na iletmiştir. İhalesi yapılmış olan projenin uygulanması durdurulmuştur. Halihazırda projenin, Kültürel Mirasa Etki Değerlendirme çalışmalarına başlanmıştır. Tüm onay süreçleri tamamlanmış olmasına rağmen projede, Kültürel Mirasa Etki Değerlendirme rapor çalışmalarının sonuçlanmasıyla uygulamaya geçilecek ve gelişmeler hakkında UNESCO Dünya Miras Merkezi bilgilendirilecektir. İstanbul Karasurları nın Haliç yönünde, 12. yüzyıldan günümüze dek oldukça sağlam bir biçimde ulaşabilen Tekfur Sarayı, son Bizans Sarayı olması açısından çok önemli bir numunedir. Tekfur Sarayı na ait güncel rölöve, arkeolojik kalıntı rölöveleri ve restitüsyonu ile restorasyon projesi, Proje müellifi Uzm. Yük. Mimar Şirin AKINCI tarafından hazırlanmıştır. Proje IV Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu nun tarihli ve 3484 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Restorasyon projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü nce 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu na göre ihalesi yapılmıştır. UNESCO Dünya Mirası Merkezi Direktörü Sn. Kishore Rao, tarihli yazısında; Europa Nostra tarafından arazideki mevcut projelerle ilgili bilgilendirildiğini belirterek Uygulama Rehberi nin ilgili Paragrafı uyarınca yetkili birimlerin mevzubahis hususlarda geribildirimine önem verdiğini vurgulamıştır. Sözkonusu mektup ekinde yer alan Europa

8 Nostra yazısında, Konseyin İstanbul'da Ekim 2003 tarihli toplantısında tarihi yapılarda yapıyı korumak yerine yeniden inşasına varan ciddi problemler olduğu konusundaki tespiti ve benzer inşa çalışmalarının, günümüze ulaşan tek Bizans sarayı olan Tekfur Sarayı nda da yapılmakta olduğu belirtilerek konu hakkında bilgilendirme yapılması talep edilmiştir. Sözkonusu mektuplarda yer alan hususlara dair yapılan çalışmalar, Dünya Miras Merkezi ne iletilecektir. Bizans Araştırmaları Cemiyeti (Oxford, İngiltere) adına Dr. Tim Greenwood, 11 Şubat 2014 tarihinde Alan Başkanlığı na bir iletmiştir. Sözkonusu de, İstanbul Karasurları Dünya Miras Alanı ile ilgili olarak, Figen Kıvılcım Çorakbaş, Asu Aksoy ve Alessandra Ricci tarafından hazırlanan Ocak 2014 tarihli yeni bir raporun içeriği ve bulguları ile ilgili endişeler dile getirilmiştir. Dr. Greenwood, metro inşası sırasında gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda titiz ve hassas bir tutumun sergilendiğini, ancak bu tutumun UNESCO Dünya Miras Alanı olan Karasurları nı korumada gösterilmediğini belirtmektedir. Dr. Greenwood, İstanbul'un mirasına ve Türkiye'nin kültürel saygınlığına daha fazla zarar gelmesini önlemek için sözkonusu raporun okunup bulgularının dikkate alınması ve bu konuda gerekenin yapılması konusunda ricada bulunmaktadır. Söz konusu raporu hazırlayan Figen Kıvılcım Çorakbaş, Asu Aksoy ve Alessandra Ricci' ile Fatih Belediye Başkanlığı yetkililerinin de katıldığı toplantılar düzenlenmiştir. Rapora yapılan itirazlar ile buna yönelik düzeltmelerin tartışıldığı çalışma toplantıları, Alan Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşmiştir Mayıs-25 Ağustos-15 Ekim ve 9 Kasım 2014 tarihlerinde yapılan toplantıların sonuncusuna projenin uygulayıcı birimi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü de katılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gün sayılı yazısı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Fatih Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen "Yedikule Restorasyon Uygulama Projesi" ne ilişkin olarak ICOMOS Dünya Miras Kültür Varlıkları İçin Kültür Mirası Etki Değerlendirme Rehberi temel alınarak ivedilikle bir çevresel etki değerlendirme raporunun hazırlanması ve Dünya Miras Merkezi ne iletilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü ne iletilmesi istenmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Dr. Mimar Kadir TOPBAŞ, projenin uygulamasını askıya almış ve ilgili kurum, sivil toplum örgütleri ve akademisyenlerin katılacağı geniş katılımlı bir çalıştay sonrası ortaya çıkacak sonuçlara göre projenin tekrar değerlendirileceğini beyan etmiştir.

9 Karasurları Bostan Alanı Projesi de dahil olmak üzere Karasurları Dünya Miras Alanı nda yetkili tüm kurumlarca yürütülen projelerin alanın bütününü kapsayan bir planlama ve tasarım çalışmasının; meri imar planları, UNESCO Dünya Miras Komitesi kararları ve mevzuatını dikkate alarak yapılması planlanmaktadır. Çalışmalar sonrası ortaya çıkacak bütüncül proje ile ilgili "ICOMOS Dünya Kültür Varlıkları için Etki Değerlendirme Rehberi" temel alınarak çevresel etki değerlendirme raporunun hazırlanması hedeflenmektedir. Raporun 3.bölümü dünya miras alanları olan Arkeolojik Park, Süleymaniye, Zeyrek ve Karasurları başta olmak üzere Tarihi Yarımada bütününde yapılan restorasyon çalışmalarından oluşmaktadır. Bu bölümde, Vakıflar Genel Müdürlüğü, İBB Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü ve Fatih Belediyesi nce yürütülen restorasyon çalışmaları ayrıntılı bir şekilde sunulmaktadır. Raporun 4. bölümü ise Tanıtım, Bilinçlendirme ve Eğitim Çalışmaları başlığını taşımaktadır. Bu bölümde başta Alan Başkanlığı olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü nce yürütülen eğitim, tanıtım, bilinçlendirme çalışmalarına, yapılan yayınlara, düzenlenen seminer, sempozyum ve çalıştaylara detaylı olarak yer verilmektedir. Raporda yeralan tüm bilgi, belge ve dökümanlar, alanda etkin bir şekilde çalışan ve Komite kararında ifade edilen hususlardan sorumlu olan yetkili kurum ve kuruluşlardan temin edilmiştir.

İstanbul un Tarihi Alanları (Türkiye) (C 356)

İstanbul un Tarihi Alanları (Türkiye) (C 356) İstanbul un Tarihi Alanları (Türkiye) (C 356) Dünya Miras Listesine Kayıt Yılı 1985 Kriterler (i) (ii) (iii) (iv) Tehlike Altındaki Dünya Miras Listesine Kayıt Yılı(ve ya yılları) Yok Önceki Komite Kararları

Detaylı

PERŞEMBE PAZARI YENİLEME ALANI PROJESİ

PERŞEMBE PAZARI YENİLEME ALANI PROJESİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VARLIKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VARLIKLARI PROJELER MÜDÜRLÜĞÜ PERŞEMBE PAZARI YENİLEME ALANI PROJESİ ALAN HAKKINDA GENEL BİLGİLER Projenin amacı; Perşembe Pazarı

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 2007 - İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ Alanya Belediye Teşkilatı 1872 yılında kurulmuştur. İlk Belediye Başkanı Ahmet Asım Bey 1901 yılında göreve başlamıştır.

Detaylı

Toplantı Tarihi ve No : 27.02.2015 / 149 Karar Tarihi ve No : 27.02.2015 / 1310-I İSTANBUL

Toplantı Tarihi ve No : 27.02.2015 / 149 Karar Tarihi ve No : 27.02.2015 / 1310-I İSTANBUL T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İSTANBUL I NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR Toplantı Tarihi ve No : 27.02.2015 / 149 Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : 27.02.2015 / 1310-I İSTANBUL

Detaylı

PLAN PROJE MÜDÜRLÜĞÜNÜN

PLAN PROJE MÜDÜRLÜĞÜNÜN PLAN PROJE MÜDÜRLÜĞÜNÜN Gölbaşı Yeraltı Şehri İlçemiz Kiçiköy Mahallesinde yeni tespit edilen yer altı şehri ile ilgili temizlik çalışmaları Müze Müdürlüğü denetiminde görevli arkeolog nezaretinde başlatılmış

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 İstanbul Sahipsiz Değil! Tarih : 10.11.2011 İstanbul un silüeti böyle değişti Zeytinburnu nda yapımı devam eden 16/9 gökdelenlerin UNESCO İstanbul Dünya Kültür Mirası Alanı Etkilenme Bölgesi içinde olması

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: AYDIN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR Toplantı Tarihi ve No : Karar Tarihi ve

Kültür ve Turizm Bakanlığından: AYDIN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR Toplantı Tarihi ve No : Karar Tarihi ve Kültür ve Turizm Bakanlığından: AYDIN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 20.03.85 Toplantı Tarihi ve No : 18.09.2015-107 TOPLANTI YERİ Karar Tarihi ve No : 18.09.2015-4234 AYDIN Denizli İli,

Detaylı

KONURALP TEKNİK GEZİ RAPORU

KONURALP TEKNİK GEZİ RAPORU KONURALP TEKNİK GEZİ RAPORU Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü lisans programında yer alan Arch 471 - Analysis of Historic Buildings dersi kapsamında Düzce nin Konuralp Belediyesi ne 8-14 Ekim 2012 tarihleri

Detaylı

HABER BÜLTENİ /NİSAN 2015

HABER BÜLTENİ /NİSAN 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR ÜNİVERSİTELER İLE İLİŞKİLER & AVAN PROJE ÇALIŞMALARI İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ TARKEM, İzmir Tarih Projesi Havralar Alt Bölgesi ve Yakın Çevresinin Operasyon

Detaylı

BURSA İLİ, GEMLİK İLÇESİ, OSMANİYE MAHALLESİ 82 ADA, 152 VE 189 NOLU PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

BURSA İLİ, GEMLİK İLÇESİ, OSMANİYE MAHALLESİ 82 ADA, 152 VE 189 NOLU PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU BURSA İLİ, GEMLİK İLÇESİ, OSMANİYE MAHALLESİ 82 ADA, 152 VE 189 NOLU PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU Bursa İli, Gemlik İlçesi, Osmaniye Mahallesi, toplam 2.094,00 m² yüzölçümlü

Detaylı

ÇALIŞMA TOPLANTILARI ETKİNLİKLER

ÇALIŞMA TOPLANTILARI ETKİNLİKLER ÇALIŞMA TOPLANTILARI & ETKİNLİKLER İzmir Tarih Projesi nde kamu, özel sivil toplum kuruluşlarının işbirliğini sağlamak, proje alanı içinde yapılması tasarlanan uygulamaları bütüncül bir yaklaşım içerisinde

Detaylı

ÇANAKKALE İLİ, AYVACIK İLÇESİ SAHİL KÖYÜ, ÇAYMAHALLESİ MEVKİ ADA:164 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

ÇANAKKALE İLİ, AYVACIK İLÇESİ SAHİL KÖYÜ, ÇAYMAHALLESİ MEVKİ ADA:164 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU ÇANAKKALE İLİ, AYVACIK İLÇESİ SAHİL KÖYÜ, ÇAYMAHALLESİ MEVKİ ADA:164 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Planlama alanının Tanımı ve Konumu Çanakkale ili, Ayvacık İlçesi, Küçükkuyu

Detaylı

3. İSTANBUL TARİHİ YARIMADA YÖNETİM PLANI PROJELERİ/PROJE PAKETLERİ

3. İSTANBUL TARİHİ YARIMADA YÖNETİM PLANI PROJELERİ/PROJE PAKETLERİ 3. İSTANBUL TARİHİ YARIMADA YÖNETİM PLANI PROJELERİ/PROJE PAKETLERİ 3.2. Tarihi Yarımada Dünya Miras Alanları Proje Paketleri İstanbul Tarihi Yarımada Yönetim Planı Dünya Miras Alanları proje paketlerinin

Detaylı

KORUNAN ALANLARDA YAPILACAK PLANLARA DAİR YÖNETMELİK

KORUNAN ALANLARDA YAPILACAK PLANLARA DAİR YÖNETMELİK YETKİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI NIN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA 644 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 648 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Madde-13/A. (c) Milli parklar, tabiat parkları,

Detaylı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü Kent Sağlık Profil Eğitimi İZMİR 19-20-21 ARALIK 2016 SKB-Eskişehir İZMİR SAĞLIKLI

Detaylı

HABER BÜLTENİ /OCAK 2015 HABER BÜLTENİ /OCAK 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR TARKEM II. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI

HABER BÜLTENİ /OCAK 2015 HABER BÜLTENİ /OCAK 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR TARKEM II. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR TARKEM II. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. nin II. Olağan Genel Kurul Toplantısı 19 Kasım 2014 Çarşamba günü Tarihi Havagazı

Detaylı

ÇANAKKALE İLİ, AYVACIK İLÇESİ SAHİL KÖYÜ, ÇAYMAHALLESİ MEVKİ ADA:164, PARSEL: 25 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

ÇANAKKALE İLİ, AYVACIK İLÇESİ SAHİL KÖYÜ, ÇAYMAHALLESİ MEVKİ ADA:164, PARSEL: 25 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU ÇANAKKALE İLİ, AYVACIK İLÇESİ SAHİL KÖYÜ, ÇAYMAHALLESİ MEVKİ ADA:164, PARSEL: 25 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Planlama alanının Tanımı ve Konumu Çanakkale ili, Ayvacık

Detaylı

Konu: Askıdaki Plana İtiraz Tarih:

Konu: Askıdaki Plana İtiraz Tarih: Konu: Askıdaki Plana İtiraz Tarih: 11.01.2016 Sayı: 16.16.0011 YILDIRIM BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ NE BURSA Yıldırım İlçesi, Mevlana ve Ulus Mahalleleri sınırlarındaki yaklaşık 14 ha lık Riskli

Detaylı

4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4. ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4.1 DANIŞMA KURULLARI Danışma Kurulu Çalışma Programı nı tartıştı 23. Genel Kurul`un ardından 24. Dönem I. Danışma Kurulu Toplantısı 09 Haziran 2012 tqrihinde

Detaylı

Ek 2: Dava Dilekçesi. İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi. Sayın Başkanlığına. İstanbul 2. İdare Mahkemesi 2008/1445 E

Ek 2: Dava Dilekçesi. İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi. Sayın Başkanlığına. İstanbul 2. İdare Mahkemesi 2008/1445 E 10.2.3.2. Ek 2: Dava Dilekçesi İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi Sayın Başkanlığına İstanbul 2. İdare Mahkemesi 2008/1445 E. 29.08.2008 Yürütmenin durdurulması istemlidir. İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI:

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: BURSA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR

Kültür ve Turizm Bakanlığından: BURSA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR Kültür ve Turizm Bakanlığından: BURSA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR Toplantı Tarihi ve No : 15.01.2016/239 TOPLANTI YERİ Karar Tarihi ve No : 15.01.2016/5320 BURSA Bursa ili, Nilüfer ilçesi,

Detaylı

İlgi: Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul VI Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını

İlgi: Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul VI Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını 10.2.3. Ekler 10.2.3.1. Ek 1: İlgili Kurumlara Yazılan Yazı 23.07.2008 / 28.06.12773 Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul IV Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ne, İlgi:

Detaylı

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM Özelkalem Dergisi nce düzenlenen Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; yerel yönetim alanında yenilik getiren ve kentsel sorunların çözümüne yönelik olarak geliştirilen özgün

Detaylı

Ek 1: İstanbul Büyükşehir Belediyesine Yazılan Tarihli Yazı

Ek 1: İstanbul Büyükşehir Belediyesine Yazılan Tarihli Yazı 10.4.1. Ekler 10.4.1.1. Ek 1: İstanbul Büyükşehir Belediyesine Yazılan 08.09.2008 Tarihli Yazı 08.09.2008 / 28.06.13273 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir

Detaylı

BİRİNCİ BOLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BOLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ VE İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ (İFM) ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BOLÜM

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI YEŞİL ALANLAR PLANLAMA PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve

Detaylı

Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, Proje Büroları İle Eğitim Birimlerinin Kuruluş, İzin, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik

Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, Proje Büroları İle Eğitim Birimlerinin Kuruluş, İzin, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, Proje Büroları İle Eğitim Birimlerinin Kuruluş, İzin, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik Resmi Gazete Tarihi: 11.06.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25842 Amaç BİRİNCİ

Detaylı

ANKARA 1 NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANKARA 1 NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANKARA NUMARALI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER İŞİN SÜRECİ 2 3 Arkeolojik Sit Alanı Sit Sınırının yeniden

Detaylı

ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100.

ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100. ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI AÇIKLAMA RAPORU MAYIS 2016 1 İçindekiler

Detaylı

9.2.5. Riva Galatasaray Spor Kulübü Arazisi 16.04.2009 / 29.04.15538. Değerli meslektaşımız,

9.2.5. Riva Galatasaray Spor Kulübü Arazisi 16.04.2009 / 29.04.15538. Değerli meslektaşımız, 9.2.5. Riva Galatasaray Spor Kulübü Arazisi 16.04.2009 / 29.04.15538 Değerli meslektaşımız, İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva (Çayağzı) Köyü, Beylik Mandıra Mevkii 1-5 pafta 2942 parsel sayılı tapuda tarla

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHZADELER İLÇESİ MANİSA FARKLI SEVİYELİ OTOGAR KAVŞAĞINA İLİŞKİN ONAYLI KAVŞAK PROJESİNİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

KORUMA UYGULAMA VE DENETİM BÜROLARI (KUDEB)

KORUMA UYGULAMA VE DENETİM BÜROLARI (KUDEB) KORUMA UYGULAMA VE DENETİM BÜROLARI (KUDEB) Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili işlemleri ve uygulamaları yürütmek, denetimlerini yapmak

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı 19 Mart 2013 İçişleri

Detaylı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu Temmuz 2008 GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki idarelerin,

Detaylı

ı r r a Y i i l m Pl t s t i

ı r r a Y i i l m Pl t s t i Hi ul anb t s I em ent Pl an İ s t an bu anı Pl m ma ı r d a ay Y öne hi i r a t T i l st or ag i cal an M Pe a ul n s i n İ s t anbul T ar i hi Yar ı mada Yönet i m Pl anı Eki m 2011 ÖNSÖZ İnsanlık tarihinin

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI * 5018 Sayılı Kanun Md.55 İç Kontrol Nedir? İç kontrol;idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara

Detaylı

İstanbul Analizi - I

İstanbul Analizi - I Prof. Dr. Nusret İlker ÇOLAK Büyükşehir Belediyelerinin Görev ve Sorumlulukları Bağlamında İstanbul Analizi - I -Tarihçe ve Coğrafi Konum -Nüfus Analizi -Sosyal Yaşam Analizi -Teknik ve Sosyal Altyapı

Detaylı

UNESCO Dünya Mirası. http://whc.unesco.org/en/list/

UNESCO Dünya Mirası. http://whc.unesco.org/en/list/ UNESCO Dünya Mirası UNESCO Dünya Miras Listesi, Dünya Miras Komitesi nin üstün evrensel değere sahip olduğunu onayladığı kültürel, doğal ve karma miras alanlarını içermektedir. 802 si kültürel, 197 si

Detaylı

Popüler Bölgeler 2017

Popüler Bölgeler 2017 Popüler Bölgeler 2017 TÜRKİYE VE İSTANBUL DA ARZ VE TALEP AÇISINDAN ÖN PLANA ÇIKAN LOKASYONLARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME Türkiye de gayrimenkul piyasasında arz ve talebi oluşturan dinamikler; Sosyal - ekonomik

Detaylı

KENTTASARIM ŞEHİR PLANLAMA MÜHENDİSLİK MİMARLIK İNŞAAT TURİZM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ A Grubu Şehir Planlama

KENTTASARIM ŞEHİR PLANLAMA MÜHENDİSLİK MİMARLIK İNŞAAT TURİZM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ A Grubu Şehir Planlama KENTTASARIM ŞEHİR PLANLAMA MÜHENDİSLİK MİMARLIK İNŞAAT TURİZM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ A Grubu Şehir Planlama 1 Adres : Sakarya Mahallesi Uluyol Caddesi Şevki İpekten Plaza No:28 Kat:3/304-305 Osmangazi/BURSA

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının Yapı Esasları ve Denetimine Dair Yönetmelik

Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının Yapı Esasları ve Denetimine Dair Yönetmelik Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının Yapı Esasları ve Denetimine Dair Yönetmelik Resmi Gazete Tarihi: 11.06.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25842 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Bilişim denince Beşiktaş GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... KENT

Beşiktaş Gazetesi. Bilişim denince Beşiktaş GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... KENT Bilişim denince Beşiktaş BEŞİKTAŞ Belediyesi Avrasya bölgesi'nin en büyük bilişim fuarına katılıyor. Beşiktaş Belediyesi, bilişim alanında kullandığı son teknolojileri ve yenilikleri, 29 Kasım 2 Aralık

Detaylı

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE ÇALIŞMALARI

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE ÇALIŞMALARI İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANAN GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI (GEKA ) PROJELERİ Bilgisayar destekli Tasarım Programı olan NetCAD 6.0 Müdürlüğümüz personellerine Teknik Destek Faaliyet Programı

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI EYLÜL AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI EYLÜL AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal-Soğanlık, Eski:132 pafta, 1063 ada 38 parsel Yeni:10058 ada 419,418 ve Park/ Tescilli ve bu parseller arasında kalan tescilsiz kadastral alana dair plan değişikliği. TEKLİF: Plan ve

Detaylı

Yönetmelik. Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, Proje Büroları ile Eğitim Birimlerinin Kuruluş, İzin, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik

Yönetmelik. Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, Proje Büroları ile Eğitim Birimlerinin Kuruluş, İzin, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik Yönetmelik Kültür ve Turizm Bakanlığından: Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, Proje Büroları ile Eğitim Birimlerinin Kuruluş, İzin, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

2009 YATIRIM PROGRAMI GENEL BİLGİLER VE ANALİZLER

2009 YATIRIM PROGRAMI GENEL BİLGİLER VE ANALİZLER 2009 YATIRIM PROGRAMI GENEL BİLGİLER VE ANALİZLER 2009 yılı Yatırım Programı uzun bir hazırlık, rasyonelleştirme ve değerlendirme süreci kapsamındaki çalışmalar sonunda hazırlanmış olup içeriğinde toplam

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI Etüt Proje Müdürlüğü ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORUDUR.

T.C. TALAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI Etüt Proje Müdürlüğü ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORUDUR. T.C. TALAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI Etüt Proje Müdürlüğü ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORUDUR. Tol (Yıkık) Kilise ve Jandarma arkasında bulunan Konakla ilgili çalışmalar devam etmiştir. Röleve

Detaylı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü İZLENEN ÇALIŞMA YÖNTEMİ Mekansal Adres Kayıt Sistemi Gündem İzlenen Çalışma Yöntemi Mevzuat Analizi Yetkili İdare Ziyaretleri Gereksinim Modellemesi Çalıştay

Detaylı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu. Basın Duyurusu. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu. Basın Duyurusu. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Basın Duyurusu UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması 16-17 Kasım 2012 Concorde De Luxe Resort Hotel Antalya UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması, Genel

Detaylı

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent 10.2.3.4. Ek 4: Dava Dilekçesi İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi Sayın Başkanlığına 20.10.2008 Yürütmenin durdurulması istemlidir. İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent

Detaylı

Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı

Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı Mevcut yasal düzenlemelere göre mekânsal planlama kademelenmesinin en üst düzeyinde yeni bir plan türü olarak mekânsal strateji planı yer almaktadır. Mekânsal

Detaylı

KONAK BELEDİYESİ ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ

KONAK BELEDİYESİ ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ KONAK BELEDİYESİ ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönetmelik, Konak Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü'nün,

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EVRAK KAYIT BÜROSU 1 - İmar arşiv dosyasının arşivden çekilmesi - Onaylı mimari projenin ozalitinin temini (ozalit çektirme

Detaylı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu 4. Türksoy Üye Devletleri UNESCO Millî Komisyonları Toplantısı 2. Kültürel ve Doğal Miras Semineri

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu 4. Türksoy Üye Devletleri UNESCO Millî Komisyonları Toplantısı 2. Kültürel ve Doğal Miras Semineri UNESCO Türkiye Millî Komisyonu 4. Türksoy Üye Devletleri UNESCO Millî Komisyonları Toplantısı 2. Kültürel ve Doğal Miras Semineri DÜNYA MİRASI KAVRAMI Dünya Mirası, geçmişimizden bize kalan, günümüzde

Detaylı

TÜRKER PROJE GAYRİMENKUL VE YATIRIM GELİŞTİRME A.Ş YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TÜRKER PROJE GAYRİMENKUL VE YATIRIM GELİŞTİRME A.Ş YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TÜRKER PROJE GAYRİMENKUL VE YATIRIM GELİŞTİRME A.Ş. 01.01.2017 31.03.2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER A) Genel Bilgiler B) Yönetim Organı Üyeleri ile Üst Düzey Yöneticilere Sağlanan Mali

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI TEMMUZ AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI TEMMUZ AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal, Soğanlık, Eski:132 Pafta, 1063 Ada 38 parsel Yeni: 10058 Ada 419, 418 ve Park/ Tescilli ve bu parseller arasında kalan tescilsiz kadastral alana dair plan değişikliği teklifi 10058

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE Tarih: 24.02.2011 Sayı: 2011/0244 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE Konu: 24.01.2011 tarihinde askıya çıkarılan EYÜP İlçesi, Rekreasyon Alanı

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. Tarihi Kentler Birliği Bilgi Notu

Trakya Kalkınma Ajansı.  Tarihi Kentler Birliği Bilgi Notu Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr Tarihi Kentler Birliği Bilgi Notu EDİRNE YATIRIM DESTEK OFİSİ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ Hazırlayan Işık OCAKLI İçindekiler Trakya Kalkınma Ajansı Tarihi Kentler

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından:

Kültür ve Turizm Bakanlığından: Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 57.01/96 Toplantı Tarihi ve No : 01.04.2016-148 TOPLANTI YERİ Karar Tarihi ve No : 01.04.2016-3378 GERZE Sinop İli,

Detaylı

14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK)

14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK) 14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK) Mimarlar Odası nın Anayasanın 124. maddesine ve 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu na dayanarak çıkarmış olduğu yönetmelik, tarife

Detaylı

TÜRKER PROJE GAYRİMENKUL VE YATIRIM GELİŞTİRME A.Ş

TÜRKER PROJE GAYRİMENKUL VE YATIRIM GELİŞTİRME A.Ş TÜRKER PROJE GAYRİMENKUL VE YATIRIM GELİŞTİRME A.Ş 13.06.2013 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanan II.14.1 Sayılı Finansal Raporlamalara İlişkin Esaslar Tebliği İle 03.01.2014 Tarihli ve 28871 Sayılı Resmi

Detaylı

VI.ETAP ÇARŞI CADDESİ

VI.ETAP ÇARŞI CADDESİ VI.ETAP ÇARŞI CADDESİ PROJE ÖZETİ PARSEL ALANI PROJE KAPALI ALANI PROJE TANIMI Çanakkale; tarihinin her döneminde birçok kültüre ev sahipliği yapmış, coğrafi konumu, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla,

Detaylı

T.C. KAYSERİ İLİ HACILAR BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETİ K A R A R

T.C. KAYSERİ İLİ HACILAR BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETİ K A R A R 10-Belediye Meclisimizin 06.02.2017 Pazartesi günü saat 14:00 de Şubat ayı toplantısında gündemin 1 inci Maddesinde yer alan Aslan ÇAVUŞOĞLU ve Mahalle Sakinlerinin 20.01.2017 Tarih ve 138 sayılı mahalle

Detaylı

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU T. C. DİYARBAKIR-ŞANLIURFA KALKINMA AJANSI PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Diyarbakır 2010 GİRİŞ TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansı, 25.02.2006 tarih ve 5449

Detaylı

9.2.2. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Projesi (Ataşehir)

9.2.2. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Projesi (Ataşehir) 9.2.2. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Projesi (Ataşehir) 14.02.2008 / 28.10.11210 Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Mesleki Denetimde Çevresel Etki Değerlendirmesi Çekince Raporu Projenin

Detaylı

BURSA İLİ, İNEGÖL İLÇESİ, YENİCEKÖY MAHALLESİ 4290 NUMARALI PARSEL VE 546 ADA 5,6,7 VE 8

BURSA İLİ, İNEGÖL İLÇESİ, YENİCEKÖY MAHALLESİ 4290 NUMARALI PARSEL VE 546 ADA 5,6,7 VE 8 BURSA İLİ, İNEGÖL İLÇESİ, YENİCEKÖY MAHALLESİ 4290 NUMARALI PARSEL VE 546 ADA 5,6,7 VE 8 PARSELLERE AİT 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1.PLANLAMA ALANININ TANIMI Planlama

Detaylı

AVRUPA MİRAS GÜNLERİ. Umut Özdemir. Kültür ve Turizm Uzmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

AVRUPA MİRAS GÜNLERİ. Umut Özdemir. Kültür ve Turizm Uzmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı AVRUPA MİRAS GÜNLERİ Umut Özdemir Kültür ve Turizm Uzmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Avrupa Miras Günleri fikri Fransa da 1984 yılında başlatılan Kapıları Açık Anıtlar tasarısının tüm Avrupa ya yayılmasının

Detaylı

T.C. KONYA MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. KONYA MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK T.C. KONYA MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1: Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü KARAR

T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü KARAR T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü MECLİS KARARI KARAR TARİHİ 07.11.2014 KARAR NO 55 KARAR İmar tadilatları hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklif yazısı okundu. Verilen izahat,

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 07.07.2015 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 02 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 07.07.2015 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 02 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 02 KONU : Ödenek Aktarma. Komisyonumuza havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü nün 22/05/2015 tarih ve 5183 sayılı teklifi üzerinde inceleme yapılması talep edilmektedir.

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2014 İÇİNDEKİLER I- OCAK HAZİRAN 2013 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri... 3 01. Personel Giderleri...

Detaylı

KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ

KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ TALAS BELEDİYESİ 149-156 1- Faaliyet ve Proje Bilgileri nün kuruluşundan itibaren imar planı teklifleri ile ilgili alınan Talas Belediyesi Meclis kararları

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti İstanbul İli Sismik Mikro-Bölgeleme Dahil Afet Önleme/Azaltma Temel Planı Çalışması

Türkiye Cumhuriyeti İstanbul İli Sismik Mikro-Bölgeleme Dahil Afet Önleme/Azaltma Temel Planı Çalışması Türkiye Cumhuriyeti İstanbul İli Sismik Mikro-Bölgeleme Dahil Afet Önleme/Azaltma Temel Planı Çalışması 6.2.2. Bina Verisi Sismik Mikrobölgeleme de hasar hesaplamalarının yapılabilmesi için, Çalışma alanı

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal, Çavuşoğlu, 2370 Ada 788 Parsel Ve Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 12.05.2017 onanlı Uygulama İmar Planı 5608,80 Plan İşlem Numaralı 1/1000 Uygulama İmar Planı Değişikliği İtirazı.

Detaylı

2011 YILI DOĞRUDAN FAALİYET MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU

2011 YILI DOĞRUDAN FAALİYET MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU 2011 YILI DOĞRUDAN FAALİYET MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU Mart 2013 2011 YILI DOĞRUDAN FAALİYET MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU 1. GİRİŞ Ajansımız, 2011 Yılı Çalışma Programı

Detaylı

İL: Mersin İLÇE: Tarsus KÖY/MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar

İL: Mersin İLÇE: Tarsus KÖY/MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar K - 60 - İL: Mersin İLÇE: Tarsus KÖY/MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar - 61 - K BİLGİ FÖYÜ: BULUNDUĞU YER İL İLÇE MAHALLE SOKAK MÜLKİYET : Mersin : Tarsus : Sofular : 37 ve 42. Sokaklar : Hazine

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, il özel idareleri, büyükşehir belediyeleri ve Bakanlıkça izin verilen belediyeler bünyesinde, korunması gerekli taşınmaz

Detaylı

ARCHIMEDES Projesi Yerel Çalisma Grubu Toplantisi HOS GELDINIZ 6 Mart 2008

ARCHIMEDES Projesi Yerel Çalisma Grubu Toplantisi HOS GELDINIZ 6 Mart 2008 ARCHIMEDES Projesi Yerel Çalisma Grubu Toplantisi HOS GELDINIZ 6 Mart 2008 Archimedes Projesi Yerel Çalisma Grubu Toplantisi Gündemi 6 Mart 2008 9:30-10:00 Kahvalti 10:00-10:30 Açilis ve Hos Geldiniz 10:30-11:00

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 57.00/611. Toplantı Tarihi ve No : 25.02.

Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 57.00/611. Toplantı Tarihi ve No : 25.02. Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR Toplantı Tarihi ve No : 27.02.2015-113 57.00/611 Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : 27.02.2015-2438 SAMSUN Sinop İli,

Detaylı

Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, Proje Büroları İle Eğitim Birimlerinin Kuruluş, İzin, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik

Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, Proje Büroları İle Eğitim Birimlerinin Kuruluş, İzin, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, Proje Büroları İle Eğitim Birimlerinin Kuruluş, İzin, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik (Bu mevzuat sayfaları Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR Karar Tarihi ve No : 28.05.2014-542 KARS Kars İli, Merkez, 224 ada, 15 parselde kayıtlı Kentsel Sit Alanı içerisinde kalan taşınmazda yapılmak istenen yeni yapılaşmanın Mimari Uygulama projesine ilişkin,

Detaylı

KONAK BELEDĐYE MECLĐSĐNĐN 01.07.2008 TARĐHLĐ TEMMUZ AYININ 1. BĐRLEŞĐMĐNE AĐT KARAR TUTANAĞIDIR

KONAK BELEDĐYE MECLĐSĐNĐN 01.07.2008 TARĐHLĐ TEMMUZ AYININ 1. BĐRLEŞĐMĐNE AĐT KARAR TUTANAĞIDIR KONAK BELEDĐYE MECLĐSĐNĐN 01.07.2008 TARĐHLĐ TEMMUZ AYININ 1. BĐRLEŞĐMĐNE AĐT KARAR TUTANAĞIDIR Belediye Meclisimiz Belediye Başkanı Sayın A.Muzaffer TUNÇAĞ Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararları

Detaylı

T.C. BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞI Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü -D A Ğ I T I M L I - GENELGE 2007/2

T.C. BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞI Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü -D A Ğ I T I M L I - GENELGE 2007/2 26.04.2007 T.C. BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞI Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü SAYI KONU :B.09.0.TAU.0.17.00.00-1086/3115 :Kıyı Yapılarında Uygulanacak İş ve İşlemler Hk. -D A Ğ I T I M L

Detaylı

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI 1 ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ ÇELTİKÇİ MAHALLESİ VE DEMİRCİLER MAHALLESİ MEVKİİNDE D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı

Detaylı

BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, KAMÇILI MAHALLESİ, PARSEL 3796 DA KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, KAMÇILI MAHALLESİ, PARSEL 3796 DA KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, KAMÇILI MAHALLESİ, PARSEL 3796 DA KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU Ekim 2015 Balıkesir İli, Karesi İlçesi, Kamçılı Mahallesi,

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Destek Hizmetleri Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Destek Hizmetleri Müdürlüğü Karar No: 206/94 Dairesi: Destek Hizmetleri Müdürlüğü Konu: Bedelsiz devir. Evrak No: 6649 Özet: Başkanlığımıza ait 34 ZD 200 plakalı 999 model Renault Broadway marka otomobilin Malatya ili Yeşilyurt Belediye

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU K A R A R 22.00.251 Toplantı Tarihi-No : 14.01.2015-124 Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : 14.01.2015-2075 EDİRNE Edirne İli, Merkez İlçesi, sit alanı dışında, Medrese Alibey Mahallesi, anıtsal mimarlık örneği olarak

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 55.00/ Toplantı Tarihi ve No :

Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 55.00/ Toplantı Tarihi ve No : Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 55.00/672-754 Toplantı Tarihi ve No : 21.07.2016-157 TOPLANTI YERİ Karar Tarihi ve No : 21.07.2016-3647 SAMSUN Delice-Samsun

Detaylı

Danıştay Başkanlığı na İletilmek Üzere. İstanbul İdari Mahkemesi Başkanlığı na;

Danıştay Başkanlığı na İletilmek Üzere. İstanbul İdari Mahkemesi Başkanlığı na; Danıştay Başkanlığı na İletilmek Üzere İstanbul İdari Mahkemesi Başkanlığı na; Yürütmenin Durdurulması Taleplidir. Davacı: TMMOB Şehir Plancıları Odası Adres: Emirhan Caddesi Bayındır Çıkmazı Sokak No:1/1

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR 16.00.861 Toplantı Tarihi ve No : 20.08.2015/214 Karar Tarihi ve

Kültür ve Turizm Bakanlığından: Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR 16.00.861 Toplantı Tarihi ve No : 20.08.2015/214 Karar Tarihi ve Kültür ve Turizm Bakanlığından: Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR 16.00.861 Toplantı Tarihi ve No : 20.08.2015/214 Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : 20.08.2015/4740 Bursa Bursa ili,

Detaylı

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi Yönetim Kurulu Strateji Belgesi AĞUSTOS 2017 1 "Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunlarına Çözüm Üreterek Katkı Sağlamak amacıyla yola çıkan Kamu Yönetimi Araştırma Derneğinin Haziran 2017 döneminde

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHZADELER İLÇESİ, YUKARIÇOBANİSAMAHALLESİ, 3582 ADA, 3 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MAYIS AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MAYIS AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal-Yakacık Eski:7971 Yeni: 12427 ada 2 parsele ilişkin Eski:7971 Yeni: 12427 ada 1 parsel Maliki Tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği. TEKLİF: Plan ve Proje

Detaylı

ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU

ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU MAYIS 2016 1 İçindekiler 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI... 2 2 MEVCUT PLAN DURUMU...

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

Alan Yönetimi ile Anıt Eser Kurulunun Kuruluş ve Görevleri ile Yönetim Alanlarının Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Alan Yönetimi ile Anıt Eser Kurulunun Kuruluş ve Görevleri ile Yönetim Alanlarının Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Alan Yönetimi ile Anıt Eser Kurulunun Kuruluş ve Görevleri ile Yönetim Alanlarının Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Amaç Resmi Gazete Tarihi:27.11.2005 Sayısı:26006 BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

1. MEVCUT DURUMA İLİŞKİN VERİLER PLAN KARARLARI / Ölçekli Çevre Düzeni Planı... 3

1. MEVCUT DURUMA İLİŞKİN VERİLER PLAN KARARLARI / Ölçekli Çevre Düzeni Planı... 3 SELMA KISA PLANLAMA İZMİR İLİ, BAYRAKLI İLÇESİ, MANAVKUYU MAHALLESİ 67 ADA 34 PARSELİN KUZEYİNDE TRAFO ALANI BELİRLENMESİ AMAÇLI UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU 2017 İÇİNDEKİLER 1.

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı

Detaylı