HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN ACĠL DURUM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN ACĠL DURUM"

Transkript

1 Sayfa No 1/19 A F E T Afet denilince akla ilk gelen deprem, sel, yangınlar olmaktadır. Hâlbuki, afet, Dinar-Denizli yöresi için deprem olabilir, ama, Alanya için afet, fırtına, aģırı yağıģ, seldir. Bir baģka yer için de çığ, kar O halde afet için ölçü nedir? Neler afettir? Her olaya afet denebilir mi? Bir olayın afet olabilmesi için nelerin gerçekleģmesi gerekmektedir? Ġnsanlara, diğer canlı, cansızlara, yaģadıkları ortama, çevreye, tabiata verdiği zararla, fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran, normal yaģamı ve insan faaliyetlerini durdurarak veya kesintiye uğratarak toplulukları olumsuz etkileyen ve etkile-nen topluluğun kendi her türlü imkânlarını kullanarak üstesinden gelemeyeceği, doğal, teknolojik veya insan kökenli olaylar ve onların tek tek veya çeģitli beraberlikleriyle doğurduğu sonuçlardır. Kısa bir afet tanımı gerekirse de, insan hayatını, sağlığını, sahip olduğu malları ciddi olarak tehdit eden ve toplumun elindeki imkânlarla baģ edilemeyen acil duruma afet denir. Afetin büyüklüğü genel olarak, olayın neden olduğu can kayıpları, yaralanmalar, yapısal hasarlar,sosyal ve ekonomik kayıpların büyüklükleri ile değerlendirilmektedir. Afet Türleri : Yukarıda anlattığımız gibi, afet kavramı, tehlikenin vasfıyla, büyüklüğü ile de orantılıdır. Çok Ģekli olduğu için burada aģağıdaki modeli kullanacağız: Avrupa Atlantik Afet Müdahale Merkezi Yönergesi ne göre, a. Doğal Afetler, b. Teknolojik ve Ġnsan Kaynaklı Afetler olarak sınıflandırılmıģ olup, genel olarak bu sınıflama kullanılmaktadır. Doğal Afetler, sel, aģırı yağıģ Ģekilleri, çığ, kuraklık, deprem, yangın, fırtına, yanardağ patlamaları..vb gibi hallerdir.

2 Sayfa No 2/19 Teknolojik ve Ġnsan Kaynaklı Afetler, yangın, çevre kirliliği ( kimyasal madde yayılmaları, nükleer kazalar, radyasyon sızıntıları, zehirli gazlar ), büyük kazalar, savaģ, ciddi sonuçlar doğuran sabotajlar ve terör, toplumsal olaylar vb. leri ilk akla gelecek olanlardır. Bir tablo oluģturacak olursak; DOĞAL AFETLER Meteoroloji Kaynaklı Afetler -Sel -Dolu, -Kar, -ġiddetli YağıĢ, -Sıcaklık, -Kuraklık, -Çığ, diğerleri -Don, -Yıldırım, -Fırtına -Sis, -Ozon Tabakası Delinmesi, - Ve diğerleri -Orman Yangınları, ĠNSAN VE TEKNOLJĠ KAYNAKLI AFETLER Meteoroloji Kaynaklı Olmayan Afetler -Deprem, -Volkanik Patlamalar -Trafik Kazaları, -Uçak Kazaları, -Endüstriyel Kazalar, Afetler, -Nükleer Sızıntılar, Patlamalar, -Kimyasal Kazalar, -Baraj -Yangın, -Terör, -Sabotaj, -Bina Kazaları, -SavaĢlar, - Sibernetik Saldırı -Ve diğerleri Afetler, önlenemediği, etkileri çok büyük olduğundan, az zararla kurtulabilmek için neler yapabilirizi düģünmemiz, hazırlamamız, planlamamız, planlara uygun hareket etmemiz gerekmektedir. Yani herkes, her birim veya kurumlar nerede, ne yapacağını bilmelidir. Afet için ilk 72 saat çok önemlidir. Bu zaman dilimini en iyi bir Ģekilde değerlendirmek gerekmektedir. Afetlerde görevlendirmelerde gönüllülük daha çok randıman alınmasını sağlasa da, görev dağılımının çokluğu emrivaki görevlendirmeleri de mecbur bırakmaktadır. Afet hazırlıkları yaparken, hep büyük olayları dikkate alıp hasta ve hastaneyi etkileyecek diğer olayları atlamamak gerekir. Mesela, hastane enfeksiyonu, her türlü saldırı, darb, elektrik kesintisi, hastane içi panik vb. tehlikeleri de göz önüne alınarak plan ve programlar hazırlanmalıdır. HASTANE AFET PLANI NĠÇĠN GEREKĠR? Acil Ünitesi üzerinden anlatım :

3 Sayfa No 3/19 Önceden hazırlanmıģ afet planlanın olması, bu planlan çerçevesinde hastanenin personelinin tamamı tarafından, defalarca, tatbikatlar yapılarak sınanması, öğrenilmesi, eksiklerin, eklenmesi, gereken yerlerin değerlendirilerek düzeltilmesi gerekir. Herhangi bir yerde afet oluģtuğu anda hastane santraline telefon veya telsiz ile olay, olayın büyüklüğü ve boyutları bildirilir. Genellikle, ilk bilgiler abartılı ve yanlıģ olmaktadır. Derhal o hastanede afet organizasyonundan sorumluya veya yardımcısına haberdar edilir. Bu kiģi ilk önce, acil servise ve sorumlu-suna, sonra da diğer sorumlular ile temasa geçerek Hastane Afet Planı nı harekete geçirir. Hastane geneli, servisler, otopark, giriģ yerlerinin durumu gözden geçirilir. Bu alanların o anki durumları, kullanılabilirliği ve nelerin daha yapılması gerekeceği veya gerekmeyeceğini, güvenliği araģtırılır. Hastanenin yatak ve ameliyathane kapasitesi göz-den geçirilir, sorumlu amire ( afet planı çerçevesinde ) bildirilir. Taburcu olmaya uygun durumdaki bütün hastalar taburcu edilir. Hastane içi, afet kontrol merkezi ve 112 ambulans ve acil kurtarma merkezi, Belediyenin sağlık birimi ile haberleģme ağı kurulur. Böyle durumlarda telefon hatları kilitlenecek, kullanılamayacak hale geleceğinden cep telefonları, TV radyo kanalları, internet, hastane telsizleri, halk bandı telsizler, kuryelerden, posta idaresinden yararlanılabilmelidir. Hastane acil servislerinin bakabileceği hasta sayısı, genelde, bellidir. Afet durumunda bu sayı kontrol dıģına çıkacak, acil servise baģvuran ve yaralı sayısı artacaktır. Havayolu ve sütur malzemeleri, entübasyon tüpleri ve setleri, ilaçlar, serumlar, serum setleri ve askıları ile alçı gibi her türlü tıbbi malzemeye ihtiyaç da artacaktır. Bu da kargaģaya neden olur. Bunu engellemek için, gelenler / getirilenler acil servise girmeden önce, hastalara ve yaralılara triaj uygulanmalıdır. Yani, mevcut hastalıklarına ve hastalıklarının ciddiyetine göre ayrılmalıdır. Acil servisin yanındaki boģ alanlar hemen acil servis olarak düzenlenir. BoĢalabilecek alanlar da acilen boģaltılır. Triajda hastanın kaydı yapılır. Triajdan geçmeden has-taya asla tıbbi tedavi uygulanmaz. Olayın Ģiddetine göre, evlerindeki personel hastane-ye yardıma çağrılır. Güvenlik görevlileri hastane iç ve dıģ araç ve insan trafiğini kontrol altına alırlar. Eldeki tüm sedye, boyunluk, tekerlekli sandalye gibi araçlar acil giriģine getirilir. Triaj kurallarına göre hafif yaralılar hemen polikliniklere gönderilir. Durumu çok kötü ve kurtulma sansı olmayan hastalar için zaman harcanmaz. Amaç, eldeki kısıtlı olanaklar ile daha çok

4 Sayfa No 4/19 yaralıya yardımcı olabilmektir. Triajdan sorumlu doktor gerektiğinde sadece hastanın yüzüne bakarak bile buna karar verebilir. Gerekmedikçe hastalardan kan tahlili istenmez, röntgen çekilmez. Örneğin, kırıklar bile komplike değilse sadece atellenerek evine gönderilir, kesin tedavisi ertesi gün yapılır. Afet durumlarında çok önem verilmesi gerekenlerden biri medya, diğeri ise hasta yakınlarıdır. Her ikisi de beklentileri açısından öncelikli ve haklı olabilir. Medya üyeleri olabildiğince, en doğru haberi, en kısa zamanda, merkezine ulaģtırarak halkı bilgilendirmek durumundadır. Ama bu gereklilik hastane personelinin çalıģmasını engellememelidir. Medya için, hastanede çok iyi haberleģme ağı olan bir merkez kurularak, Afet programınca belirlenmiģ olan Halkla ĠliĢkiler Sorumlusu tarafından, medya mensuplarına sürekli yeni ve doğru haberler verilmeye çalıģılır. Refakatçiler de bu merkezden sürekli bilgi alabilmelidir. Hasta olmayan kiģilerin hasta bakım alanına girmeleri kesinlikle engellenmelidir. Unutmamak gerekir ki ilk saat veya dakikalar içinde acil servislere ulaģan hastalar nedeniyle her yer dolacaktır. Fakat esas ağır veya yoğun bakımı gerektirecek hastalar sonradan, enkaz kaldırıldıkça ve/veya diğer yakın yerleģim yerlerinden gelecektir. Bu nedenle, gelenleri triaj yapılarak, özellikle acil servis için-deki hastaları, hızla yönlendirmek gerekmektedir. Afetin o hareketli anları bittikten sonra da, yine aynı hızla, öncelikli olarak acil servis, sonrasında hastane eski haline getirilmelidir. Çünkü herkes günlük hayata dönecek, hastalar gelmeye devam edecek veya her an yeni afet / afetler olabilecektir. Bundan sonra da hastane üst yönetimi, ilgili kiģiler ile toplantı yaparak, aksayan noktaları göz-den geçirmeli ve görülen noksanlıkları ivedilikle, yeni bir afet olmadan düzeltmelidirler. BaĢtan beri yazdığımız gibi, hastanenin tüm birimleriyle ilgili olarak, belli bir disiplin ve standart halinde plan yapılması ve afet olmadan önce bu planın gözden geçirerek tüm personelini bilgilendirmesi, öğretmesi, eğitmesi gerekir. Hastane Afet Planı hazırlandıktan sonra, bu plan ile ilgili, hastanenin çalıģanlarının hepsinin katıldığı, yılda en az iki kez, tatbikat yapılmalıdır. AFET PLANI AMAÇ:

5 Sayfa No 5/19 Afet Öncesi: Olabilecek herhangi bir afetin çeģidinin ne olduğu, gerek çevre, gerek hastane binası, gerekse hasta ve çalıģanlarıyla ilgili olarak ne gibi tehlikeler yaratabileceği, bu tehlikelere karģı ne gibi tedbirler alınabileceği, ne gibi tedbirlerin alınması gerektiği, bu konularda görevlerin, sorumluların tespiti, Afet Anı: Görevlilerin, derhal sorumlu oldukları yere ulaģmalarını sağlamak, paniğin çıkmasını engellemek, afet planlarına uyarak acil müdahaleyi sağlamak, triajı uygulamak, diğer hastaneler ve plana uygun olarak irtibata geçilecek kiģi, birim ve yerlerle irtibatı sağlamak, halkla iliģkiyi düzenlemek, Afet Sonrası: ĠyileĢtirme, yeniden yapılanmayı, normal duruma dönüģü hazırlamak. KRĠZ YÖNETĠMĠ: HAP BAġKANI: Hastane Yöneticisi AFETTEN SORUMLU YARDIMCISI VE UMKE : Afetten Sorumlu BaĢhekim Yrd. KURUMLAR ARASI ĠRTĠBAT DĠREKTÖRÜ: Bilgi ĠĢlemden Sorumlu BaĢhekimYrd. LOJĠSTĠK DĠREKTÖRÜ: Hastane Müdürü PLANLAMA DĠREKTÖRÜ: Kaliteden Sorumlu BaĢhekim Yardımcısı ( baģka görevleri de varsa HAP BaĢkanı pozizyona uygun bir görevlendirme yapar. Yardımcısı BaĢhemĢire HALKLA ĠLĠġKĠLER DĠREKTÖRÜ: Personelden sorumlu baģhekim yardımcısı veya farklı görevleri varsa, uygun olacak baģka bir hekim görevlendirebilir. OPERASYON DĠREKTÖRÜ: Acilden Sorumlu BaĢhekim Yardımcısı veya farklı görevleri varsa, uygun olacak baģka bir hekim görevlendirebilir FĠNANS YÖNETĠMĠ DĠREKTÖRÜ: Satın Almadan Sorumlu BaĢhekim Yrd. veya baģka bir görevi varsa, uygun olacak baģka bir hekim görevlendirebilir GÜVENLĠK DĠREKTÖRÜ: Hukuk ĠĢlerinden Sorumlu BaĢhekim Yardımcısı baģka bir görevi varsa, uygun olacak baģka bir hekim görevlendirebilir Yardımcısı: Güvenlikten Sorumlu Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilir. ACĠL KOMUTA MERKEZĠ Acil Komuta Merkezi olarak -herhangi bir hasar yoksa- Yeni Ġdari Binadaki BaĢhekimlik odası kullanılacaktır. Eğer kullanılamayacak bir durum varsa kurulacak çadırlardan biri Acil Komuta Merkezi olarak ayrılacaktır. Merkezde, bir faks ve merkez telsiz istasyonu bulunacak, ilgili koordinatörlere, gerektiğinde, diğer hastanelerle de irtibata geçebilecek, merkez telsizle irtibatlı uzun

6 Sayfa No 6/19 mesafeli, güçlü el telsizleri ve koordinatörlerin olmazsa olmaz olarak düģündüğü kiģilere ise, sadece merkezle haberleģme için, kısa mesafeli el telsizleri tedarik edilecektir. HASTANE AFET PLANI ( HAP ) BAġKANI Görevleri: a)- Afet planının yürütülmesinden sorumludur, b)- Afet veya tehlike anında hastaneyi boģaltma kararını vermek, c)- Hastane Afet Planını baģlatmak ( HAP baģkanı afet sırasında her hangi bir sebepten dolayı hastanede olmadığı veya ulaģılamadığı durumda, afet planını uygulama yetkisi, mesai zamanında, o an görevdeki acil nöbetçi Ģef indedir ), d)- Afet sırasında hastane Afet Planını değiģtirme, yeni politikaları belirleme ve bunları yürütme kararını vermek, e)- Hastane ile afet alanı arasında iletiģim sağlamakla ilgili kiģi ya da kiģileri tespit etmek, f)- Afet öncesinde eksikliklerin giderilmesi, yardımlaģma, ortak hareket için kamu, özel kurum ve kuruluģlarla anlaģmalar yapmak, protokoller imzalamak, g)- Üst makamlardan ve Mülki Amirden gelen emir veya talepler doğrultusunda gereken yardımları, görevlendirme veya düzenlemeleri yapmak, görevlendirilenler ile has-taneden istifa ve emeklilik sebebiyle ayrılan Afet Görevlileri yerine yenilerinin görevlendirilmesi için gereken emirleri verir, h)- BaĢhekimin herhangi bir sebeple olmadığı / bulunamadığı durumlarda, gündüz, o an hastanede olan baģhekim yerine bakan BaĢhekim Yardımcısı, gece ise, görevli ġef Afet Sorumlusu dur, Hap BaĢkanı dır. HAP BAġKANINA BAĞLI BĠRĠM DĠREKTÖRLERĠ 1- Afetten Sorumlu BaĢhekim Yardımcısı + UMKE, 2- Lojistik Direktörü, 3- Planlama Direktörü, 4- Finans Yönetimi Direktörü, 5- Halkla ĠliĢkiler Direktörü, 6- Güvenlik Direktörü, 7- Kurumlar Arası Koordinasyon Direktörü, 8- Operasyon Direktörü.

7 Sayfa No 7/19 1-AFETTEN SORUMLU YARDIMCISI + UMKE Afetten Sorumlu BaĢhekim Yardımcısıdır. Direktörün Görevleri: Kendine bağlı ekip veya ekiplerle: a)- Afet ile ilgili planları yapmak, b)- HAP BaĢkanı ile birlikte eksik olan veya baģka kuruluģlarda görevlendirilen, herhangi bir sebeple görevlerinden ayrılan, istifa eden görevlilerin yerine yeni personeli belirlemek, c)- Afet ile ilgili direktörlerin, birimlerin aralarındaki iliģkileri kontrol etmek, aksayan yerlerde HAP BaĢkanını bilgilendirerek Afet Programının uygulanmasını sağlamak, d)- Afet planına uygun olarak Afet tatbikatları yapmak. Direktöre Bağlı birimler: -UMKE - Sivil Savunma. Direktörün Ekibi : Afetten Sorumlu BaĢhekim Yardımcısı, Satın Almadan Sorumlu Mdr. Yrd. Radyoloji Sorumlu Teknisyeni Hastane Yöneticiliği Sekreteri Sivil Savunmadan Sorumlu Memur 2- KOORDĠNASYON DĠREKTÖRÜ 1. KENDĠSĠNE BAĞLI BĠRĠMLER: 1.1. Hastaneler ve semt poliklinikleri 1.2. Sağlık Ocakları 1.3. Ġstatistik Birimi 1.4. Bilgi ĠĢlem Birimi 2. GÖREV YETKĠ VE SORUMLULUKLARI: 2.1. Kurumlar arası koordinasyon direktörü: Bilgi ĠĢlemden Sorumlu BaĢhekim Yard.( Diğer görevleri de varsa, HAP BaĢkanı tarafından baģka bir hekim görevlendirilir, Genel Cerrah tercihtir.)

8 Sayfa No 8/ Kendine bağlı ekip veya ekiplerle: Kendisine bağlı birimlerin sorumlularını belirleyerek birimlerin koordinasyonunu ve denetimini sağlamak Afetin büyüklüğünü, doğasını ve yayılım alanını araģtırmak ve bu konuda bilgi toplamak, Etraftaki çalıģabilir durumdaki hastaneleri belirlemek, Uygun iletiģim ve mesaj akımını sağlamak için il kriz merkeziyle bağlantı kurmak ve halkla iliģkiler yetkisiyle koordineli bir Ģekilde çalıģmak, Hastanelerin hasta bakım kapasitesi, var olan veya olası personel kaynak sıkıntısı, baģka hastanelere taģınacak hastaların sayısı, diğer birimler tarafından talep edilen ihtiyaç gibi konularda bilgi toplamak, HaberleĢme hizmet sorumlusunun yardımıyla acil iletiģim ağını kullanarak hastaneler arası, il veya ilçe kriz merkeziyle iletiģim kurmak ve hastanelerin mevcut durumu hakkında bilgi toplamak, Devletin resmi koordinasyon yetkililerine hastanedeki geliģmeler ve değiģiklikler hak-kında güncelleģtirilmiģ bilgiler vermek, Planlama Direktöründen gelen, hastaneye müracaat eden yaralılar ile ilgili gerekli verilerin (kabul edilen yaralı sayısı, tedavi edilmiģ yaralıların türleri, hastaneye yatırılan, taburcu edilen, bilen ya da baģka kuruma sevk edilen hastaların sayısı, yaralıların kiģisel bilgileri) raporlarını, istatistikleri sunmak, Bilgisayarların göçmesi veya herhangi bir iģlemin yapılamaması durumlarına karģı tedbirler almak Kurumlar Arası Koordinasyon Direktörü Ekibi: Bilgi ĠĢlem Sorumlu Memuru, Bilgi ĠĢlem Elemanları, Ġstatistik Sorumlusu, 3- LOJĠSTĠK DĠREKTÖRÜ: Hastane müdürü bu görevi üstlenir Lojistik Direktörünün görevleri: Kendine bağlı ekip veya ekiplerle:

9 Sayfa No 9/19 a. Afet sırasında hastanenin güvenli olup olmadığına karar vermek, b. Hastanenin zarar görmüģ kısımlarını belirlemek ve gereğinde boģaltılması hakkındaki bilgileri HAP BaĢkanına iletmek, zarar görmüģ yerlerin acilen onarılmalarını sağlamak, c. Hastanenin boģaltılmasında, acil ulaģım yollarının tespitini ve açık olmasını, araç trafiğini, araç teminini, güvenliğini Güvenlik Direktörüyle birlikte sağlamak, d. Kendine bağlı olan alt birimlerin sorumlu kiģilerini belirlemek ve birimlerin koordinasyonu ve denetlenmesini sağlamak, e. Hastane ve bağlı birimlerinin asansörlerinin çalıģıp çalıģmadığını, içlerinde kalan olup olmadığını kontrol etmek, f. Binalarda merdivenlerin ve asansörlerin kullanıp kullanılmayacağını karar vermek, g. Acil ve öncelikli onarımları sağlamak, h. ĠletiĢim sistemini kontrol etmek, iletiģimin devamlılığını sağlamak, i. Isınma problemlerini kontrol etmek, j. Havalandırma problemlerini kontrol etmek, k. Oksijen ve anestetik gaz sızıntılarını kontrol etmek, f. Tehlikeli madde ve atıklarla ilgili problem olup olmadığını kontrol etmek l. Kanalizasyon ve elektrik ile ilgili problemleri kontrol etmek, m.hava durumunu izlemek n. Çevre sağlığını ve temizliğini sağlamak, o. Cenaze ve defin iģlerini düzenlemek, p. Yiyecek, içecek teminini sağlamak, r. Ayniyatı kontrol etmek. Lojistik Direktörüne Bağlı birimler: 1-Teknik Destek Sorumlusu: Sorumlu Müdür Yardımcısı. - Teknik Destek Sorumlusu Mdr. Yrd., -Teknisyenlerden Sorumlu Memur. 1a ) : Malzeme Destek Sorumlusu: Marangozlar. -Marangoz,

10 Sayfa No 10/19 -Marangoz. 1b ) : Enerji Destek Sorumlusu: Elektrik Teknisyenleri -Elektrik Teknisyeni, -Elektrik Teknisyeni. 1c ) : HaberleĢme Sorumlusu: Santral Görevlileri. -Elektrik Teknisyenleri, a-elektrik Teknisyeni, b-elektrik Teknisyeni. 1d ) : Araç-Nakil Sorumlusu: Boyacılar. -Boyacı, -Boyacı. 1e ) : Hasar Tespit-Tamir Sorumlusu: BaĢteknisyen. 1e,1 ) : Terör, 1e,2 ) : Sızıntı, 1e,3 ) : Yangın, 1e,4 ) : Deprem, Hasar Tespit-Tamir Ekibi : -BaĢteknisyen -Tesisatçı, -Kazancı. 2- Yiyecek-Ġçecek Destek ve Mutfak Sorumlusu: Diyetisyen. -Diyetisyen, -Mutfak ġirket Sorumlusu, -Depo Sorumlu Memuru. 3- Ayniyat Sorumlusu: Ayniyat Memuru. -Ayniyat Memuru, -Ayniyat Yardımcı Memuru. 4- Çevre Sağlığı Temizliği Sorumlusu:-Enfeksiyon Takip HemĢiresi - Enfeksiyon Takip HemĢiresi, - HemĢire,

11 Sayfa No 11/19 -Temizlik ġirketi Sorumlusu. 5- Cenaze Hizmetleri Sorumlusu: Tahakkuk Memuru. 5a. Ölüleri TeĢhis Ve Tespit Sorumlusu: Tahakkuk Memuru. 5b. Dini ĠĢlemleri Yerine Getirme Sorumlusu: 4. PLANLAMA DĠREKTÖRÜ: BaĢhemĢiredir. Planlama Direktörünün Görevleri: Kendine bağlı ekip veya ekiplerle: Kendine bağlı birimlerin sorumlularının belirlenmesi ve bu birimlerin koordinasyon ve denetimlerinin sağlanması, Personel, araç - gereç gibi gerekli kaynakların belirlenmesi ve bu kaynaklara ihtiyaç duyulan bölümlerin saptanması, Tespit edilen gerekli kaynakların dağıtımında öncelikle ihtiyaç duyulan bölgelerin saptanması, mevcut ve ihtiyaç duyulan malzemelerin belirlenmesi, Afet sırasında hastanede o anda görevli olan ve görevlendirilecek personelin öncelik sırasına göre yerleģtirilmesi, Gelen personelin, hastaların giriģ çıkıģlarının kontrol edilmesi, hasta yatıģ, çıkıģlarının kayıt altına alınmasının Operasyon Direktörüne bağlı Hasta YatıĢ ÇıkıĢ Sorumlusu ile irtibatlı olarak sağlanması, Poliklinik kayıtlarının yapılması, kontrolü ve güvenliğinin sağlanması, Karantina Sorumlusu ve Kıymetli Evrak Sorumlusuyla birlikte koordinasyonlu çalıģmak, Sağlık personelinin ve diğer hastane personellerinin göreve çağrılması, tüm personelin dinlenmesi ve nöbet değiģimlerinin sağlanması, Afet sırasında kullanıma hazır yatak sayısının belirlenmesi, Herhangi bir sebeple hastaneyi terk edemeyecek durumda olan hastane personelinin yakınlarının barınma, beslenme, sağlık bakımlarının ve çocuk bakımlarının karģılanması, Hastane dıģından gönüllü olarak afet sırasında hastane çalıģmalarına katılmak veya yardımcı ve destek olmak için gelenlerin gerekli görevlere dağıtılması ve denetlenmesi,

12 Sayfa No 12/19 Afet sırasında diğer hastanelerden geçici olarak görevli gelen ve gelecek olan, doktor, hemģire ve sağlık personelinin koordine edilmesi ve denetlenmesi, Afet ile ilgili yapılanların dokümantasyonunun sağlanması, Mevcut hastane afet planının baģarılı olup olmadığının belirlenmesi ve bunun HAP BaĢkanına ve Afetten Sorumlu BaĢhekim Yardımcısına bildirilmesinden sorumludur. Planlama Direktörüne Bağlı birimler: a. Durum Değerlendirme Sorumlusu: BaĢhemĢire. -BaĢhemĢire -BaĢhemĢire Yardımcısı b. Tıbbi Yardımcı Malzeme Destek Sorumlusu: Polikliniklerden Sorumlu HemĢire -HemĢire.. -Sağlık Memuru. c. Tıbbi Personel Destek Sorumlusu: c.1- HemĢire Destek: Cerrahi Servisi Sorumlu HemĢiresi. -Cerrahi Servisi HemĢiresi, -Cerrahi Servis Sağlık Memuru d. HemĢirelik Hizmetleri Sorumlusu: BaĢhemĢire Yardımcısı -BaĢhemĢire Yardımcısı Sevgi Tuna, e. Denetim-Eğitim Ekipleri Sorumlusu: -Dahiliye Servisi Sorumlu HemĢiresi: HemĢire. e.1- Denetim Ekipleri: Sorumlu:HemĢire... e.2- Eğitim Ekipleri: Sorumlu: Eğitim HemĢiresi. -Eğitim HemĢiresi. f. Tıbbi Dokümantasyon Sorumlusu: Kalite Birimi Görevli Memuru - Kalite Birimi Görevli Memuru Hizmetli -Kalite Birimi görevlisi

13 Sayfa No 13/19 5. HALKLA ĠLĠġKĠLER DĠREKTÖRÜ: Personelden Sorumlu BaĢhekim Yrd. veya baģka bir görevi varsa, uygun olacak baģka bir hekim görevlendirebilir Halkla ĠliĢkiler Direktörünün görevleri: Kendine bağlı ekip veya ekiplerle: a.hasta tedavi alanlarında, HAP komuta merkezinden uzakta, HAP merkeziyle irtibatlı, haber ve bilgilendirme merkezi ve uygun haberleģme ağı kurmak, b.medya ve halkın devamlı bilgilendirilmesi için bilgileri toplamak ve ayıklanmasını sağlamak, c. HAP baģkanının bilgisinde, medya ve halka gerekli haberleri ulaģtırmak, d.durum Değerlendirme Sorumlusu ile yakın iģ birliği içinde bulunmak, e.güvenlik Direktörü ile birlikte görevli medya mensuplarının gireceği ve giremeyeceği alanları belirlemek, f. Sosyal Lojistik Destek Sorumlusu ile iģbirliği dahilinde, medya yolu ile halka yapılacak gönüllü çalıģma çağrılarını düzenlemek, g. Personelin ve personel yakınlarına, hastalara psikolojik destek sağlamak, personel hareketlerinin Lojistik Direktörüyle birlikte kontrolünü sağlamak. Halkla ĠliĢkiler Direktörüne Bağlı birimler: Halkla ĠliĢkiler ve Medya Birimi: Halkla ĠliĢkiler Direktörü. a. Bilgi Toplama Ayıklama Hazırlama Birimi Sorumlusu: (..) b. Psikolojik Destek Sorumlusu: Psikiyatri Hekim - Psiyatrist

14 Sayfa No 14/19 - Psikologlar Hastalara ve personel - personel yakınlarına psikolojik destek verirler. c. Sosyal Lojistik Destek Sorumlusu: Medya yolu ile halka yapılacak gönüllü çalıģma çağrılarını düzenlemek, gelen gönüllüleri, Eğitim Ekipleri Sorumlusu ile birlikte eğitip destek verecekleri yerlere yerleģtirmek, d. Ġnsan Lojistik Destek Sorumlusu: Hastane Müdürü. Gerekli olan, sağlık personeli olmayan veya sağlık eğitimi almamıģ dıģarıdan gelen / gelecek olan, görevli / gönüllü kiģilerin kayıt altına alınarak lüzumlu yerler-de / birimlerde görevlendirmek, takip etmek, - Hastane Mdr. - Teknik ĠĢler Sorumlusu. 6. FĠNANS YÖNETĠMĠ DĠREKTÖRÜ: 1. KENDĠSĠNE BAĞLI BĠRĠMLER: 1.1. Satınalma Birim Sorumlusu 1.2. Döner sermaye Birim Sorumlusu 2. GÖREV YETKĠ VE SORUMLULUKLARI: Finans Yönetimi Direktörü: Satın Almadan Sorumlu BaĢhekim Yrd. veya baģka bir görevi varsa, uygun olacak baģka bir hekim görevlendirebilir 2.1. Kendine bağlı ekip veya ekiplerle: Kendine bağlı birim sorumlusu kiģileri seçmek ve bunların koordinasyon ve denetimlerini sağlamak, Finansal kaynakların kullanımını, satın alma ile ilgili iģlemleri ve alımları düzenlemek, sağlamak, Halktan gelecek bağıģların kabulü ve organizasyonu, Acil durum ile giderlerin dokümantasyonunu çıkartmak ve düzeltmek, Satın alma sorumlusu tarafından her 12 saatte bir sunulan personel, kaynak ve çeģitli harcamalarla ilgili finanssal verileri gösteren raporu hazırlamak ve bunu ilgili birimlere iletmek, En kısa zamanda, afetle ilgili tüm harcamaları fatura edilmesini ettirip Valiliğe gön-dermek, ödenmelerini takip etmek, Afetzede olmayan kiģiler için yapılan masrafları izlemek.

15 Sayfa No 15/ Finans Yönetimi Ekibi: Satın Almadan Sorumlu BaĢhekim Yrd. veya baģka bir görevi varsa uygun olacak baģka bir hekim Satın Almada Görevli Müdür Yardımcısı Satın Almada Görevli Sağlık Memuru Döner Sermayede Görevli Hizmetli personelden oluģur. 7. OPERASYON DĠREKTÖRÜ: 1. KENDĠSĠNE BAĞLI BĠRĠMLER: 1.1. Acil Ve triaj Ekipleri Sorumlusu 1.2. Morg Sorumlusu 1.3. Ġlk Yardım Ve Sağlık Hizmetleri Sorumlusu 1.4. Yataklı Tedavi Hizmetleri Sorumlusu 1.5. Tıbbi Acil Destek Sorumlusu 1.6. Kan Transfüzyon Merkezi Sorumlusu 1.7. Temel Sağlık Hizmetleri Sorumlusu 1.8. BulaĢıcı Hastalıklarla SavaĢ Ekipleri Sorumlusu 2. GÖREV YETKĠ VE SORUMLULUKLARI: 2.1. Operasyon Direktörü: Acilden Sorumlu BaĢhekim Yardımcısı görevlendirilir, Afette baģka görevlendirilmeleri varsa uygun olacak baģka bir hekim görevlendirebilir 2.2. Kendine bağlı ekip veya ekiplerle: Komuta merkezine yakın bir operasyon merkezi kurulması ve sorumluluğundaki direktörler ile sık sık toplanarak mevcut ve gelecek hastaların teģhis ve tedavileri ile ilgili planlanın yapılması, Tıbbi hizmetler, destek hizmetleri ve insani hizmetler alt birimlerine gerekli personel ve malzemenin sağlanması, Tüm haberleģmelerin bir kopyasının haberleģme hizmet sorumlusuna gönderilmesi, tüm karar ve yapılanların dokümante edilmesi, Kaç hastanın hemen taburcu edileceği ya da sevk edilebileceği kararın verilmesi, hasta yatıģ çıkıģ kayıtlarının tutulmasının sağlanması, Taburcu edilen hastaların ailelerinin bilgilendirilmesi,

16 Sayfa No 16/ Hastaneye gelen tüm yaralıların teģhis ve tedavisinden sorumlu kiģi operasyon direktörüdür Acilde Acil Durum Tahliyesini gerçekleģtirmek. Acil birim tahiyesi: Bu plan önceden ayrıntılı olarak hazırlanmalı görevli kiģilere tebliğ edilmeli ve her yıl ocak ve haziran aylarında yeniden gözden geçirilmelidir. Afet bildirimi yapılır yapılmaz hastane nöbetçi Ģefi derhal HAP baģkanına haber verir. HAP baģkanı gerek görürse hastane afet planı devreye girer. Eğer HAP baģkanına ulaģılamaz ise nöbetçi Ģef afet planını uygulamaya koyabilir. Hastanede o anda görevli olmayan acil servis personeline ulaģmak için acil serviste muhafaza edilen ve tıbbi personelin telefon ve adreslerini içeren liste kullanılır. Bu liste en az yılda iki kez acil servis koordinatörü ve baģhemģiresi tarafından yenilenmelidir. Eğer hastanenin telefon iletiģimi kesintiye uğramıģsa, cep telefonu, telsiz ya da medya aracılığı ile acil servis personeline ulaģılmaya çalıģılmalıdır. Acil serviste kayıt kabul iģi mümkün ise bilgisayar ile ancak bilgisayar sistemi çokmuģ, ise kayıt kabul defteri kullanılarak yapılmalıdır. Afet anında acil serviste kullanılmak üzere açılması gereken alanlar Ģunlar olup, bu alanların yerleri önceden belirlenmelidir. Ambulans ve helikopterlerin hasta boģaltacağı alan Triaj alanı Kayıt kabul alanı Ayaktan gelen ve genel durumu stabil olan, ayaktan tedavi edilebilecek hastaların müdahale alanı (YeĢil Alan) Ölü olarak getirilen veya ölmekte olan yaralıların toplandığı alan (Siyah alan) Hayati tehdit altında olup acil müdahale gerektirecek hastalar için tedavi alanı (Kırmızı Alan) Hayati tehdit eden yaralanması olmayan, tıbbi müdahale ve bakımları için bir sure gecikilebilecek yaralılar için ayrı bir tedavi alam (Sarı alan) Triaj en önemli iģlev olup afetin türüne göre Travma ve Acil Cerrahi deneyimi ya da Acil Dâhiliye deneyimi olan kıdemli hekimler tarafından yapılmalıdır. Triaj esnasında yaralanma ciddiyetine göre hastalan etiketleme (yeģil, sarı, kırmızı, siyah) yapılır. YeĢil etiket: Genel durumu iyi, hiçbir vital bozukluğu olmayan ve ayaktan tedavi edilebilecek hastalara uygulanır.

17 Sayfa No 17/19 Sari etiket: Bu grupta vital bulgulan stabil, acil yaģam tehdidi altında olmayan bekleyebilecek olgular bulunur. Kırmızı etiket: Acil olarak operasyona ya da yoğun bakıma alınarak yasamı kurtarılabilecek durumdaki hastalar bu gruba dahil edilir ve derhal kırmızı alana gönderilir. Siyah etiket: ÖlmüĢ veya ölmek üzere olan olgular bu sınıftadır. En kısa zamanda morga gönderilir. Afet anında acil servis içinde resüsitasyon yapılmaz. Triajdan sonra ilgili tedavi alanlarına gönderilen hastaların tedavilerinden alan sorumluları mesuldür. Her alanda yeterli sayıda sedyeler olmalı ve bu sedyeler numaralandırılmalıdır. Mümkünse her sedyeye bir doktor, bir hemģire, bir asistan ve bir hasta bakıcı sorumlu olarak verilmelidir. Sedye numaralarına göre görevli olan doktor, hemģire ve hasta bakici listeleri önceden belirlenerek ilgililere duyurulmalıdır ACĠL SERVĠS EKĠBĠNĠN GÖREVLERĠ: Doktor: Hava yolunu açar, servikal immobilizasyonu sağlar, Solunum desteği sağlar, gerekli olguları entübe eder ya da tüp torakostomi yapar, Sıvı resusitasyonuna baģlar (2 damar yolu 18 no angiocath, bolus kristalloid infüzyonu bağlanır), Kabaca nörolojik muayene yapar (Ģuur durumu, sözel yanıt, ağrıya yanıt), Hastayı tamamen soyarak tümden gözden geçirir, DıĢa olan kanamaları durdurur (Kompresyon, klemp) Basitçe kırık immobilizasyonu yapar, Nasogastrik sonda takar, Foley sonda takar, Tarama USG yaptırır, Hastanın önceliğini değerlendirir, Triajda en ufak bir Ģüphede uzmana danıģır ve hastayı bir üst gruba alır. Servis sorumlu hemģiresi: HemĢire ve personel gereksinimini koordine eder, Gerekli tıbbi malzemenin sağlanmasından sorumludur, Görevli tüm tıbbi personeli göreve çağırır,

18 Sayfa No 18/19 Acil servis kayıtlarının düzenli tutulmasını sağlar, Hasta transportunu koordine eder, Tedavi alanlarındaki malzemeleri periyodik olarak kontrol eder, Acil servis ve triaj alanlarının organizasyonlarını sağlar. HemĢire: Hasta kartına vital bulgulan kayıt eder, Tetanoz profilaksisi yapar, Kan numunelerini alır, Damar yolu açar, Order tedavileri yapar (Yazılı-sözlü), Hasta transportuna yardımcı olur. Hastabakıcı: Hastayı acil servise alır, Hastayı bütünüyle soyar, Değerli eģyaları hemģire ile birlikte idari memura teslim eder, Hasta transportuna yardımcı olur. Radyoloji doktoru / teknisyeni: Yan servikal, PA akciğer ve pelvis grafisi rutin olarak çekilir, Tarama USG yapar (Yalnızca abdominal sıvı aranır ve perikarda bakılır). 8. GÜVENLĠK KOORDĠNATÖRÜ: 1. KENDĠSĠNE BAĞLI BĠRĠMLER: 1.1. Güvenlikten Sorumlu Müdür Yardımcısı 1.2. Güvenlik Sorumlusu 1.3. Karantina Sorumlusu 1.4. Kıymetli Evrak Koruma Sorumlusu 1.5. Kıymetli EĢya Koruma Sorumlusu 2. GÖREV YETKĠ VE SORUMLULUKLARI: 2.1. Güvenlik koordinatörü: Hukuk ĠĢlerinden Sorumlu BaĢhekim Yardımcısı

19 Sayfa No 19/19 Yardımcısı: Güvenlikten Sorumlu Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilir Kendine bağlı ekip veya ekiplerle: Kendine bağlı birimlerin görevlilerini belirler, Hastane içi ve dıģ yanları parkını, ulaģım trafiğinin düzenlenmesi, açıklığı ve güvenliğinin organizasyonunu sağlamak, Hastane giriģ-çıkıģlarının düzenini, güvenliğini sağlamak, Ziyaretçi giriģlerinin düzenlemek, Yasak bölgelere yetkisiz kiģilerin girmesini önlemek, Ambulans Ekipleri Sorumlusu ile birlikte ambulans giriģ-çıkıģ noktalarını belirlemek, Güvenliği olmayan bölgelere ikaz iģaretlerini yerleģtirmek, Ġdaresindeki güvenlik görevlilerinin belirlediği tehlikeli ve güvensiz durumları, hasar tespit ve kontrol sorumlusunun belirlenmesi, Ġhtiyaç halinde itfaiye ve polis ile iliģki kurulması, Güvenliği ilgilendiren tehlikeli durumlar karģısında HAP baģkanına ve Güvenlik ġirketi Hastane Sorumlusuna bilgi verilmesi, Yiyecek, su, tıbbi malzeme ve kan merkezlerinin korunması, Afet süresince jandarma ve hastane güvenlik birimlerinin birlikte çalıģmasının sağlanması (Sivil kargaģa durumlarında güvenlik jandarma tarafından sağlanır), Ambulans park yerine park etmiģ araçların kaldırılması, ambulans trafik planının Hastane Afet planı dikkate alınarak, Ģekilde geliģtirilerek yürütülmesi. 9. REVĠZYON ĠÇERĠĞĠ 9.1. SKS Doküman Yönetim Sistemine göre yeniden düzenlenmiģtir.

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON Olay Komuta Sistemi HAP Başkanı Operasyon Şefi Alan Yönetimi Tıbbı Bakım Sorumlusu Tehlikeli Madde Direktörü Hastane Ünitesi Acil

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi : 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

MENGÜCEK GAZİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİL DURUM VE AFET PLANI

MENGÜCEK GAZİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİL DURUM VE AFET PLANI MENGÜCEK GAZİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİL DURUM VE AFET PLANI AMAÇ: Bu planın amacı; bir afet sonrasında, hastaneye gönderilen hasta ve yaralıların teşhis ve tedavisinde başarılı ve organize olmak,

Detaylı

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü CBS & UA ile Afet Yönetimi Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş Amaçlar (1) Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve

Detaylı

TUZLA DEVLET HASTANESİ AFET PROSEDÜRÜ

TUZLA DEVLET HASTANESİ AFET PROSEDÜRÜ Dök.No:AFT.PR.01 Yayın Trh:01/03/2013 Rev.Trh: 12/09/2013 Rev.No: 01 Sayfa No: 1/11 1. AMAÇ: Bu eylem planında amaç; Hastane içinde veya hastane dışında gelişebilecek; Yangın,doğal afet, salgın hastalık,elektrik

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

Not: Afet Planı ile ilgili sorularınız için BaĢhekim veya yardımcılarını 31915 numaralı dahili telefondan araya bilirsiniz

Not: Afet Planı ile ilgili sorularınız için BaĢhekim veya yardımcılarını 31915 numaralı dahili telefondan araya bilirsiniz İSTANBUL TIP SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ AFET PLANI Halkla ĠliĢkiler Sorumlusu 1) BaĢhek. Yrd. Prof. Dr. Zuhal YAPICI 2) Hast. Md.Yrd. Yusuf KIRANLIOĞLU 3) HemĢire Cevriye COġKUN Güvenlik ġefi

Detaylı

Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik. Tarih: 24.03.2004 Sayı: 25412

Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik. Tarih: 24.03.2004 Sayı: 25412 Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 24.03.2004 Sayı: 25412 MADDE l 11/05/2000 tarihli ve 24046 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinin

Detaylı

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z?

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Dr. Turhan SOFUOĞLU İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Acil Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı 112 ve UMKE Ege Bölge Koordinatörü turhans112@yahoo.com Kitlesel Olayların

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİNE DAİR YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİNE DAİR YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

Triajın tanımı, ne şekilde ve kimler tarafından yapılacağı ve triaj sınıflaması anlatılacaktır.

Triajın tanımı, ne şekilde ve kimler tarafından yapılacağı ve triaj sınıflaması anlatılacaktır. Doç. Dr. Onur POLAT Bu Ünitede; Triajın tanımı, ne şekilde ve kimler tarafından yapılacağı ve triaj sınıflaması anlatılacaktır. Ayrıca olağan ve olağan dışı durumlarda hasta ve yaralıların kayıtlarının

Detaylı

Revizyon Tarihi: ODD ALGORĠTMALARI. 7. ÇOK SAYIDA KURUM VE KURULUġUN BĠRLĠKTE ÇALIġMASI GEREKEN OLAYLAR. 1. HER NÖBET BAġLANGICI

Revizyon Tarihi: ODD ALGORĠTMALARI. 7. ÇOK SAYIDA KURUM VE KURULUġUN BĠRLĠKTE ÇALIġMASI GEREKEN OLAYLAR. 1. HER NÖBET BAġLANGICI Revizyon No:01 Sayfa No: 1 / 11 1. HER NÖBET BAġLANGICI YÖNETĠMĠ. 2. KIġ DÖNEMĠ YÖNETĠMĠ. 3. TRAFĠK KAZASI YÖNETĠMĠ. 4. YANGIN YÖNETĠMĠ. 5. GIDA ZEHĠRLENMESĠ YÖNETĠMĠ ODD ALGORĠTMALARI 6. BOMBA, CANLI

Detaylı

KBRN HASTANE HAZIRLIKLARI

KBRN HASTANE HAZIRLIKLARI KBRN HASTANE HAZIRLIKLARI 1 KBRN OLAYININ MEYDANA GELMESĠ HABERLEġME VE BĠLGĠLENDĠRME KRĠZ MERKEZĠ POLĠS SAĞLIK ĠTFAĠYE Ġzolasyon Çevre Güvenliği GiriĢ-ÇıkıĢ Kontrol Trafik AkıĢı Kimlik Tespiti Ġlk Yardım

Detaylı

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI Valilik Makamının 04/11/2015 tarih ve 1260 Sayılı Olur ları kapsamında şube müdürlüklerinin görev tanımları yeniden düzenlenmiştir. Buna göre; I- PLANLAMA VE ZARAR AZALTMA

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) PLANLAMA

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) PLANLAMA TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) PLANLAMA HAP Başkanı Planlama İş Sürekliliği Bilgi Teknoloji Ünitesi Hizmet Sürekliliği Hizmet Taşıma Dökümantasyon Kayıt Koruma Ünitesi Durum

Detaylı

Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon. Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM

Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon. Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM Ulusal KBRN Yönetmeliği ve Kurumlar Arası Organizasyon Dr. Ayça ÇALBAY Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis AD, ERZURUM Amaç Halk sağlığı ve çevreyi korumak Can ve mal kaybını azaltmak Tehlike

Detaylı

PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR I-GÖREV VE SORUMLULUKLARI

PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR I-GÖREV VE SORUMLULUKLARI PERSONELİN GÖREVLERİ VE SORUMLULUKLARI GÖREV ÜNVANI: MÜDÜR 1. Müdürlük işlerinin kanun, nizamname ve talimatnamelere göre yapılmasını temin etmek. 2. Personel arasında disiplini ve işbirliğini kurmak,

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) TAHLİYE

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) TAHLİYE TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) TAHLİYE Tahliye? İç veya dış etkiler nedeniyle hasta, personel ve hasta yakınları için güven vermeyen hastanelerin bir bölüm veya tamamının

Detaylı

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ SAYFA NO 1/5 1. AMAÇ Şantiyede oluşabilecek her türlü olağanüstü durumlarda personelin yaralanıp zarar görmesini, çalışmanın kısmen veya tamamen durmasını, çevrenin olumsuz yönde etkilenmesini önlemek

Detaylı

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

AFETLERDE İLK YARDIM

AFETLERDE İLK YARDIM Doç. Dr. Onur POLAT Bu Ünitede; Afet durumlarında karşılaşılan güçlüklerin önlenebilmesi, afet sırasında yapılması gerekenler ile tıbbi organizasyon ve koordinasyonun ne şekilde yapılacağı anlatılacaktır.

Detaylı

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afet nedir? Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik

Detaylı

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Espiye Belediyesi İtfaiye teşkilatının kuruluş,

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1-(1)

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-D BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/5 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

Y N Ö ETĐMĐ M SĐSTEMĐ M NE GĐ G RĐŞ

Y N Ö ETĐMĐ M SĐSTEMĐ M NE GĐ G RĐŞ BÖLÜM 1 ENTEGRE ACĐL DURUM YÖNETĐMĐ SĐSTEMĐNE GĐRĐŞ AMAÇLAR Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve afet kavramlarının tanımlanması Tehlikenin topluma etkisinin analizi sürecinin tanımlanması

Detaylı

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 13/11/2009 Kabul Sayısı: 555 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi: 08/12/2009

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI

SAĞLIK BAKANLIĞI ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI YÖN.PL.03 04.05.2009 1 / 5 OCAK Riskli Birimlerde Temizlik Ve Dezenfeksiyon Riskli Birim Temizlik Şirket (29) OCAK Mutfak Eğitimi Besin Kalitesi/Yiyecek Satın Alma Ve Kontrol Yöntemleri Gıda Mühendisi

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR EĞİTİM Hastanelerden gelen personele HAP Eğitici Eğitiminin verilmesi HAP Eğitici Eğitimi alan personelin kendi

Detaylı

Acil Yardım Organizasyonu. Devletler acil yardım organizasyonunu üç temel öğe üzerine yapılandırırlar: İtfaiye Polis Ambulans

Acil Yardım Organizasyonu. Devletler acil yardım organizasyonunu üç temel öğe üzerine yapılandırırlar: İtfaiye Polis Ambulans Doç. Dr. Onur POLAT Acil Yardım Organizasyonu Devletler acil yardım organizasyonunu üç temel öğe üzerine yapılandırırlar: İtfaiye Polis Ambulans 2 Tanımlar Acil durum: Erken dönemde nitelikli yardım başlatılmazsa

Detaylı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı

AFAD Başkanlığı. A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı A. Kerim GÜNEŞ Sivil Savunma İşleri Grup Başkanı AFAD Başkanlığı nin Görev, Yetki ve Sorumluluğu AFAD Başkanlığı SUNU AKIŞI Konu Başlıkları Kurumlarda hizmetlerin ilk sorumlusu nin seçilme

Detaylı

HĠZMETE ÖZEL. Deprem, sel veya fırtına gibi durumlarda uyarı anlamında kullanılır.

HĠZMETE ÖZEL. Deprem, sel veya fırtına gibi durumlarda uyarı anlamında kullanılır. ACĠL DURUM KODLAMA SĠSTEMĠ DURUM KOD RENGĠ 1 Doğal felaketler Deprem, sel veya fırtına gibi durumlarda uyarı anlamında kullanılır. YEŞİL 2 Yangın Tehlikesi Hastanede yangın çıkma durumunda kullanılır.

Detaylı

IṠ YERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK M. Görkem Erdoğan Bu sunuya ve konunun pdf dosyasına adresinden erişilebilir. GENEL BİLGİ YÜKÜMLÜLÜKLER ACİL DURUM PLANI SON HÜKÜMLER 2 GENEL BİLGİ Amaç:

Detaylı

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Silivri Belediye

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ AĞIZ VE DĠġ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ AĞIZ VE DĠġ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ AĞIZ VE DĠġ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Yeni

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUMLAR

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUMLAR T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUMLAR Yusuf Ziya BOLAT İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcısı Endüstri Mühendisi 2014, ANKARA İçerik Acil Durum

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİ

AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİ AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİ BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI 1 1 VİZYON Afet ve acil durum yönetiminin her aşamasında risklerin doğru yönetilmesi sürecine toplumun her bireyini dahil etmek.

Detaylı

YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ. VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA

YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ. VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA 4 Nisan 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28962 BĠRĠNCĠ BÖLÜM YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam VE SORUMLULUKLARI

Detaylı

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KARTAL BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Hastane Müdürü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ Bu Prosedürünün amacı; Özel Çevre Hastanesi birimlerini etkileyecek acil durumları tespit etmek, acil

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) FİNANS

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) FİNANS TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) FİNANS HAP Başkanı Finans Yönetim Zaman Ünite Satın Alma Tazminat/Hak Muhasebe-Bütçe Anlaşmalı kurumlar Türkiye Hastane Afet Planı (THAP)

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI 1.AMAÇ Meydana gelebilecek acil veya olağanüstü durumlarda bina içinde bulunan hasta, personel ve eşyaların dışarıya çıkartılarak emniyet altına alınması için bir yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm çalışanları

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. Madde 2 de teknik 01 açıdan Ameliyathane Sorumlu Hekimi ne bağlı olduğu belirtildi. 12.03.2016 Yatan Hastadan Sorumlu

Detaylı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu yönetmelik Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 ( I ) Bu Yönetmeliğin amacı: Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ KADRO GÖREV TANIMLARI

T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ KADRO GÖREV TANIMLARI KADRO UNVANI : Büro Destek Personeli BAĞLI OLDUĞU UNVAN : ġef Uludağ Üniversitesi üst yönetimi tarafından belirlenen amaç ve ilkelere uygun olarak; Enstitüler, Fakülteler, Yüksekokullar, Meslek Yüksekokulları

Detaylı

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Hastane Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Yük.Hem.Müge Bulakbaşı Ekonomik, verimli ve etkili olarak her türlü sağlık hizmetinin kesintisiz üretildiği, Eğitim, araştırma ve toplum sağlığı hizmetlerinin

Detaylı

Yayın Tarihi: ĠÇ HASTALIKLARI SERVĠS HEMġĠRESĠ GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI. Dok. No.: HEM_GYS09 REVĠZYON DURUMU

Yayın Tarihi: ĠÇ HASTALIKLARI SERVĠS HEMġĠRESĠ GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI. Dok. No.: HEM_GYS09 REVĠZYON DURUMU REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 17.10.2011 Madde 5.10 a Hasta Hizmetlisi ifadesi 01 eklendi. 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. Madde 5.10 daki 02 İfade Hasta Hizmetlisi / Bakıcı

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ACİL DURUM YÖNETİM KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ HASTANE ŞUBE AMİRİ KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ HASTANE ŞUBE AMİRİ KADROSU HİZMET ŞEMASI YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ HASTANE ŞUBE AMİRİ KADROSU Kadro Adı : Hastane Şube Amiri Hizmet Sınıfı : Yöneticilik Hizmetleri Sınıfı (Üst Kademe Yöneticisi Sayılmayan Diğer Yöneticiler) Kadro Sayısı

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME EKİBİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM, AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME EKİBİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM, AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME EKİBİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM, AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı UÜ-Sağlık Kuruluşları Beslenme Ekibinin öncelikle

Detaylı

AFETLERDE HASTANE EKİPMANLARIN PLANLANMASI. PRM. SELİN ÇAĞLAR Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi

AFETLERDE HASTANE EKİPMANLARIN PLANLANMASI. PRM. SELİN ÇAĞLAR Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi AFETLERDE HASTANE EKİPMANLARIN PLANLANMASI PRM. SELİN ÇAĞLAR Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Ülkemiz bulunduğu coğrafik konum itibari ile gerek doğa kaynaklı gerek insan kaynaklı her türlü afet ve acil durumun

Detaylı

Çalışanların yükümlülük ve sorumlulukları MADDE 6

Çalışanların yükümlülük ve sorumlulukları MADDE 6 XXIII İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik b) Acil durumların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirleri alır. c) Acil durumların olumsuz etkilerinden korunmak üzere gerekli ölçüm

Detaylı

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR 0 - Yeni Yayınlandı 1. AMAÇ: Fakülte kompleksi için tehlikeli olabilecek komşu binalarıdaki acil durumları da içerecek şekilde tüm Fakülte personelinin

Detaylı

HASTANE AFET PLANI PROSEDÜRÜ

HASTANE AFET PLANI PROSEDÜRÜ Dok No:AFT.PR.01 Yayın Tarihi:TEMMUZ 2013 Rev.Tar/No:OCAK 2015-/01 Sayfa No: 1 / 12 1.0 AMAÇ:ÖzelVitale Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde genel afet durumları,bebek kaçırma, bomba ihbarı, yangın

Detaylı

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve İlkeler Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğü nün

Detaylı

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ Afetler oluş zamanı belirli olmayan durumlar oldugundan sürekli hazır olunmayı gerektirmektedir. Afet anlarında ve sonrasında hızlı müdahale insan

Detaylı

2- KAPSAM: Bu plan tüm Kartal KoĢuyolu Yüksek Ġhtisas Eğitim ve AraĢtırma Hastanesi çalıģanlarını kapsar.

2- KAPSAM: Bu plan tüm Kartal KoĢuyolu Yüksek Ġhtisas Eğitim ve AraĢtırma Hastanesi çalıģanlarını kapsar. Kod No: AFT.PL.01 Y.T: 01.01.2008 Rev.No:05 Rev.Tarihi:14.02.2014 Sayfa No:1/21 1- AMAÇ: Bu planın amacı; bir afet sonrasında, Hastaneye gönderilen hasta ve yaralıların tedavisinde baģarılı ve organize

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ Madde 1 (1) Bu Yönetmelik, kariyer ve liyakat ilkeleri çerçevesinde hizmet gerekleri

Detaylı

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ VE İL ÖZEL İDARELERİ TARAFINDAN AFET VE ACİL DURUMLAR İLE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARA AYRILAN BÜTÇEDEN YAPILACAK HARCAMALARA

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Acil Durum Yönetim Kurulu Yönergesi İÇİNDEKİLER Acil Durum Yönetim

Detaylı

HAP TEKNİK HİZMETLER VE DESTEK HİZMETLER DİREKTÖRÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

HAP TEKNİK HİZMETLER VE DESTEK HİZMETLER DİREKTÖRÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI SAYFA NO 1/5 1.POZİSYON ADI: Teknik Hizmetler ve Destek Hizmetleri Direktörü (Başhekim Yrd.) 2.BAĞLI OLDUĞU ÜST POZİSYON: HAP Başkanı-HAP Kordinatörü 3.KENDİSİNE BAĞLI ALT POZİSYONLAR: Teknik Bakım ve

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik,

Detaylı

İşverenin yükümlülükleri YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İşverenin yükümlülükleri YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 18 Haziran 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28681 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

www.gorkemerdogan.com

www.gorkemerdogan.com IṠ YERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK M. Görkem Erdoğan Bu sunuya ve konunun pdf dosyasına adresinden erişilebilir. GENEL BİLGİ YÜKÜMLÜLÜKLER ACİL DURUM PLANI SON HÜKÜMLER SORULAR 2 GENEL BİLGİ

Detaylı

TABLDOT SERVİSİ GÖREV TANIMLARI

TABLDOT SERVİSİ GÖREV TANIMLARI TABLDOT SERVİSİ Kurumumuz merkez teşkilatı ve Ankara İl Müdürlüğü çalışanlarının tabldot ihtiyaçları ile ilgili öğle yemeklerinin hazırlanması, sunumu, gerekli alet, cihaz, makine, mal ve hizmetlerin satın

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1 - Bu yönetmelik Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün KuruluĢ,

Detaylı

HAFTA 8. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK. ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĠĞĠ VE AYAKTA TEġHĠS VE TEDAVĠ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUġLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK

HAFTA 8. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK. ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĠĞĠ VE AYAKTA TEġHĠS VE TEDAVĠ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUġLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĠĞĠ VE AYAKTA TEġHĠS VE TEDAVĠ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUġLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK HEDEFLER Bu üniteyi çalıģtıktan sonra; Bu konunun sonunda Özel Hastaneler Yönetmeliği nde ve Ayakta

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-E BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

SAĞLIK AÇISINDAN AFET İN TANIMI

SAĞLIK AÇISINDAN AFET İN TANIMI SAĞLIK AÇISINDAN AFET İN TANIMI Doğal ya da insan yapımı afet olaylarıyla karşı karşıya kalan bir bölgedeki ya da toplumdaki sağlık hizmetlerinin gereksinimlere nazaran yetersiz kaldığı ve kapasitesini

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan her hastanın vital organ fonksiyonlarının desteklenmesi; organ

Detaylı

MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

TESİS GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

TESİS GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ 1/5 1.AMAÇ: : Hastalar, hasta yakınları, ziyaretçiler ve çalışanlar için güvenli ve işlevsel sağlık tesisinin oluşturulması, tehlike ve risklerin azaltılıp kontrol altına alınması, kazaların ve yaralanmaların

Detaylı

Bilgi Teknolojisi Çözümleri

Bilgi Teknolojisi Çözümleri Bilgi Teknolojisi Çözümleri ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNERGESİ ADANA Ç. Ü. İ d a r i v e M a l i İ ş

Detaylı

T.C. ETİMESGUT KAYMAKAMLIĞI Etimesgut Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü. Sayı : / /09/2017

T.C. ETİMESGUT KAYMAKAMLIĞI Etimesgut Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü. Sayı : / /09/2017 T.C. ETİMESGUT KAYMAKAMLIĞI Etimesgut Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Sayı : 15637725-903/14806965 25/09/2017 Konu: Görevleriniz. Sayın, MAKBULE YILMAZ Müdür Yardımcısı Okulumuzdaki

Detaylı

İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR

İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR Amaç Madde 1 Belediye İtfaiye Yönetmeliği kapsamında İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı her türlü araç, makine ve ekipmanın bakım onarımını planlamak,

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-B BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

ACİL DURUM VE AFET PLANI

ACİL DURUM VE AFET PLANI 1. GENEL DURUM 1.1. Ana Bina: Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi Adresi: İstasyon Cad. Doğan Sok. No.13 Kartal Sınıfı: Sağlık Bağlı ve Denetime Tabii Bakanlık: Sağlık Bakanlığı İşgal Ettiği Saha: 4.902

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. 01 14.03.2016 Hastane Logosu değişikliği yapıldı 02 Yatan Hasta Hemşirelik Hizmetlerinden Sorumlu Başhemşire ifadesi

Detaylı

Ders No: 29 Hoş Geldiniz

Ders No: 29 Hoş Geldiniz Acil Durum Planları Ders No: 29 Hoş Geldiniz Eğitimimizin Amacı Katılımcıların, işyerlerinde acil durumlarda uygulanacak planlar ve bu planlamanın yapılması hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktır. Öğrenim

Detaylı

Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik

Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik R.G. Tarihi:08.05.1988 R.G. Sayısı:19808 BİRİNCİ KISIM Genel Esaslar Amaç: MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, devletin tüm güç

Detaylı

YEŞİL ALAN: Dikensiz gül bahçesi mi? Mayınlı saha mı? Yard. Doç. Dr. Ethem ACAR Mugla SKÜ Tıp Fak. Acil Tıp AD.

YEŞİL ALAN: Dikensiz gül bahçesi mi? Mayınlı saha mı? Yard. Doç. Dr. Ethem ACAR Mugla SKÜ Tıp Fak. Acil Tıp AD. YEŞİL ALAN: Dikensiz gül bahçesi mi? Mayınlı saha mı? Yard. Doç. Dr. Ethem ACAR Mugla SKÜ Tıp Fak. Acil Tıp AD. YEġĠL ALAN NEDĠR? Acil servise baģvuran hastalar içinde; Hafif yaralanmalı Uzun bir süre

Detaylı

TRİAJ UYGULAMA TALİMATI

TRİAJ UYGULAMA TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı; ciddi yaşamsal tehlikesi olan hastanın zaman geçirmeden değerlendirilmesini ve müdahalesini sağlamak için hastanın ilk değerlendirmesini yaparak hasta akışını sürdürmek, birim

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

GÖREV SORUMLULUK VE RESMİ YAZI TEBLİĞ FORMU HASTANE KRİZ BÜROSU YETKİLİLERİ. Eczacı Baş Teknisyen

GÖREV SORUMLULUK VE RESMİ YAZI TEBLİĞ FORMU HASTANE KRİZ BÜROSU YETKİLİLERİ. Eczacı Baş Teknisyen KOD YÖN. FR.02 YAY.TRH 02.01.2013 REV.TRH REV. NO SAYFA 1 / 5 Tebliğin Konusu: 2015 Acil Afet Planında yer alan n görevlendirilmesi. Tebliğin içeriği: 16.03.2015 Acil Afet Planında yer alan n yeniden görevlendirilmesi.

Detaylı

GÜVEN MENKUL DEĞERLER A. ġ.

GÜVEN MENKUL DEĞERLER A. ġ. GÜVEN MENKUL DEĞERLER A. ġ. ACĠL VE BEKLENMEDĠK DURUM PLANI ve Ġġ AKIġ PROSEDÜRLERĠ 1. Mali tablolar ve mevcut mevzuat uyarınca tutmakla yükümlü olunan her türlü kayıt ile kıymetli evrakın basılı olarak

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) KOMUTA (YÖNETİM) MERKEZİ

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) KOMUTA (YÖNETİM) MERKEZİ TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) KOMUTA (YÖNETİM) MERKEZİ Enerji/Aydınlatma Su/Kanalizasyon Isıtma/havalandırma Bina/Zemin Ünitesi Hasar Ünitesi Medikal Gaz Ünitesi Medikal

Detaylı

ANKARA 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ ÇAĞRI KAYIT VE OPERASYON YÖNETİM SİSTEMİ BİRİMİ GÖREV TANIMI. Revizyon Tarihi:

ANKARA 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ ÇAĞRI KAYIT VE OPERASYON YÖNETİM SİSTEMİ BİRİMİ GÖREV TANIMI. Revizyon Tarihi: Revizyon No:02 Sayfa No:1 / 7 BİRİM: Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemi Birimi İŞİN ADI: Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemi Birim Sorumlusu ve Çalışanları BAĞLI OLDUĞU BİRİM: Başhekim SORUMLU

Detaylı

GENÇLĐK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR HĐZMETLERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKĐ VE SORUMLULUKLARINA DAĐR YÖNERGE

GENÇLĐK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR HĐZMETLERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKĐ VE SORUMLULUKLARINA DAĐR YÖNERGE GENÇLĐK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR HĐZMETLERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKĐ VE SORUMLULUKLARINA DAĐR YÖNERGE BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Spor

Detaylı

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI. İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Çalışma Yönetmeliği

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI. İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Çalışma Yönetmeliği T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Çalışma Yönetmeliği Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarını,

Detaylı

TC. KAPAKLI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar

TC. KAPAKLI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar TC. KAPAKLI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı,kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün

Detaylı

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA:

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA: Kalite Yönetim Birimi SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi

Detaylı

T.C. B A ġ B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/14200 3 ARALIK 2009 GENELGE 2009/18

T.C. B A ġ B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/14200 3 ARALIK 2009 GENELGE 2009/18 I. GİRİŞ GENELGE 2009/18 2007-2013 döneminde Avrupa Birliğinden Ülkemize sağlanacak hibe niteliğindeki fonlar Avrupa Konseyinin 1085/2006 sayılı Katılım Öncesi Yardım Aracı Tüzüğü ve söz konusu Tüzüğün

Detaylı