2008 Avrupa Futbol Sampiyonas Stadyum Yönetmelii

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2008 Avrupa Futbol Sampiyonas Stadyum Yönetmelii"

Transkript

1 2008 Avrupa Futbol Sampiyonas Stadyum Yönetmelii Bu stadyum yönetmelii 2008 Avrupa Futbol ampiyonas nn yaplaca tüm stadyumlar için geçerli bir dökümandr. 1. Geçerli Olduu Yerler Bu yönetmelik 2008 Avrupa ampiyonas süresince UEFA EURO 2008 tarafndan kullanlacak stadyumlar ve çevresi için geçerlidir. Maç bileti ve akredite kartlaryla girilebilecek bütün alanlar, giri*-çk*lar ve resmi amaçla kullanlacak tüm binalar kapsamaktadr. 2) Stadyumda Konaklama 2.1 Stadyumda sadece (ya* snr olmakszn) elinde gecerli bir bileti ve / veya akredite kart bulunan ki*iler bulunabilirler. Giri* bileti ve/veya akredite kartlari stadyuma giri*lerde kap güvenlik görevlilerinin ve olisin talebi üzerine gösterilmek zorundadr. Her seyircinin üzerinde istenildiinde gösterilmek üzere resmi kimlik kart bulundurmas gereklidir. 2.2 Stadyum alanna giri* ve stadyum çevresinde park yapmak sadece 2008 Avrupa ampiyonas Organizasyon Komitesi tarafindan verilecek özel izinle mümkündür. 2.3 Giri* biletinin geçerliligi ve kullanm biçimi UEFA EURO 2008 bilet *artnamesinde belirtilmi*tir. 3 Giri% Kontrolü 3.1 Her seyirci stadyuma giri*te biletini ve/ veya akredite kartn güvenlik personeline ve polise talep edilmeden göstermek, kontrol edilmek üzere talep edildiin de ise yetkililere vermek zorundadr. Biletini vermek istemeyen ki*ilerin stadyuma giri*leri önlenecektir. 3.2 Stadyumda görev yapan kontrol ve güvenlik görevlileri teknik aletler yardmyla seyircilerin üzerini aramaya yetkilidir. Bunun nedeni ise seyircilerin yanlarnda alkol, uyu*turucu madde, silah ya da tehlikleli yanc madde bulundurarak stadyum da güvenlii tehlikeye sokmalarn önlemek. Gerek kap görevlileri gerekse güvenlik görevlileri seyircilerin üzerlerindeki elbiseyi ve yanlarnda getirdikleri her türlü e*yalar aramaya yetkilidirler. 3.3 Tehlike teskil eden veya üzerlerini aratmamakta srar eden ki*ilerin stadyuma giri*leri engellenecektir. Bu kural ayn zamanda yerel, ulusal ve uluslararas karsla*malarda stadyumlara girme yasag bulunan kisiler içinde geçerlidir. Stada alnmayan bu ki*ilerin bilet ücretini geri talep etme haklar bulunmamaktadr.

2 4 Stadyumda Tutum ve Davran% 4.1 Stadyuma giren tüm *ahslar ba*kalarnn ya*amn tehlikeye sokmayacak ve onlara zarar vermeyecek - kaçnlmaz hallerde dahi - tutum ve davran* içinde olmaldrlar. 4.2 Stadyuma giren tüm *ahslar, kap görevlilerinin, güvenlik güçlerinin, polisin, itfaiyenin ve stadyumda ananos yapan ki*ilerin direktiflerine uymak zorundadrlar. Kim kastl olarak bu direktiflere uymazsa, güvenlik güçleri, polis ve kap görevlileri tarafndan stayumdan d*ar çkarlacaktr. 4.3 Tüm seyirciler stadyuma giri*te biletlerinde belirtilen numaral yere oturmak zorundadr. Oturma yerlerine giderken bunun için öngörülmü* giri* ve çk*lar kullanmak zorundadrlar. Güvenlik açsndan ve olas bir tehlikeyi önlemek için seyirciler güvenlik güclerinin direktiflerine uymak zorundadrlar. Güvenlik yetkililerin talebi üzerine seyirciler biletlerinde yazl olan yer d*nda baska bir bloka oturmalar da talep edilebilir. 4.4 Tüm giri*-çk* ve imdat kaplar bo* braklacaktr. Bazi özel hallerde yetkililer tehlikeyi önlemek ve bertaraf etmek için özel tedbirler alabilirler. Güvenlik görevlilerin ve polisin alaca bu özel tedbirlere seyircilerin uymalar zorunludur. 4.5 Her türlü çöp ve ve bos kaplar stadyumda bulunan çöp kutularna atlacaktr. Degi*ik çöp türleri için farkl çöp kutular bulunmaktadr. Çöpleri atarken doru ayrmna dikkat edilmelidir. 5. Her Türlü Ses ve Resim Kayt 5.1 Stadyuma giren her *ahs resminin cekileceini ve ses kaydnn yaplacan pe*inen kabul eder.yaplan kaytlar annda veya gecikimeli olarak yaynlanabilir. Seyirciler fotoraf makinas veya benzeri ileti*im araçlarn ücretsiz kullanabilirler. 5.2 Stadyum da bulunan her seyirci ki*isel amaçlarla kullanmak üzere fotoraf çekebilir, ses kayd yapabilir, stadyum ve macla ilgili (ayni *ekilde maç skoru ve veya maç istatistii) bilgileri derleyebilir. Ancak bu tür bilgileri, çekilen fotoraflar, yaplan ses kaytlarn ve macla ilgili tüm bilgileri internet, radyo, televizyon ve benzeri ilete*im araclar vastasyla yaynlamak veya bu tür aktiviteleri yapan *ahslar desteklemek kesinlikle yasaktr. 6. Yasaklar ayet UEFA/Euro 2008 Organizasyon Komitesi tarafindan izin verilmemi*se a*adaki aletlerin stadyuma sokulmas kesinlikle yasaktr: a) Her türlü silah: b) Silah olarak kullanlabilecek bçak, kama, özellikle kaln sapl *emsiye ve kask gibi

3 benzeri aletler; c) ise, kutu, pet *ise, her türlü camdan yaplm* krlabilecek e*ya ve tetra-marka karton içecek kutucuklar;. d) Havaii fi*ek, maytap, benzeri yanc ve yakc maddeler ; e) Her türlü alkollü içecek, uyu*turucu ve benzeri maddeler; f) Irkç, yabanc dü*man, a*r sac, sexüel ve politik içerikli propoganda materyali; g) Her çesit bayrak, flama çubuklar. Sadece saplar plastikten yaplm* uzunlugu 1 metre, kalnln da 1 cm olan flamalarn stadyuma sokulmas serbesttir h) 2.0x1,5 metreden daha büyük bayrak ve flamalar. Saplar kolay yanabilen materyalden olmayan ve uluslararas kriterlere uygun kücük bayrak ve flamalar serbesttir.. i) Resmi taraftar gruplari bereberlerinde stadyuma getirecekleri yuvarlamak süretiyle açlan flamalar için maçtan bir gün önce Euro 2008 Organizasyon Komitesine ba* vurmalar gerekmektedir. Organizasyon Komitesi basvuru üzerine bu tür flamalarn stadyuma alnpalnmayacana karar verecek. j) Görme özürlü insanlara e*lik eden köpekler, polis köpekleri hariç her türlü ev hayvan k) Her türlü dernek, ticari, politik ve dini amacli pankart, levha, sembol, el ilan ve berzeri materyal. Promosyon ve ticari amaçl her cesit materyal l) Sprey, yakc yanci ve renk veren her türlü kimyasal madde- ayn *ekilde sala zarar veren kimyasal maddeler içeren kablar; m) Tabure ve merdiven, açlp kapanabilen sandalye, kutu, büyük canta, srt çantas, valiz ve 25x25x25 cm büyük ve oturaklarn altnda saklanamayacak olan spor çantas n) Büyük miktara da kagt ve/veya/ kvrlm* kat. o) Pille çal*an gürültü çkaran hoperlör, gazla cali*an haval korna; p) Laser *n saçan kücük el lambas biçimindeki alet; q) Fotoraf makinas ( Ki*isel amaçla kullanlan ek pili ve aküsü bulunanlar haric). Ses ve kayt yapmaya yarayan video gibi aletler; r) Internet ve benzeri ileti*im araçlar üzerinden ses kayd, resim ve müsabaka sonuclarini baskalarina duyurmaga yarayan her türlü ileti*im aleti; s) UEFA EURO 2008 ismine gölge düsürecek ya da güvenliini zedeleyecek her türlü objeler; Yukarda sralanan alet ve malzemenin stadyuma alnp-alnmamas konusunda süpheye dü%ülmesi durumunda karar verme yetkisi güvenlik güçlerinin elindedir. 6.2 UEFA/Euro 2008 Organizasyon Komitesi tarafindan stadyuma girmesine izin verilenlerin d*ndaki ki*ilerin girmeleri yasaktr. a) UEFA/Euro 2008 Organizasyon Komitesi nden izin almadan her türlü mal ve giri* bileti satmak, baslm* belgeleri datmak, toplant yapmak, promosyon ve kar amaçl aktivitelerde bulunmak; b) Her türlü malzemeyi frlatmak ve sv içecekleri dökmek, özellikle ki*ilerin üzerine dökmek veya saha içine firlatmak.

4 c) Tribünlerde ate* yakmak, havaii fisek atmak maytap ve benzeri yanc maddaleri frlatmak ve yakmak. d) Politik propoganda yapmak, rkç, a*r sac parola ve rozetleri datmak bunlar çevresine duyurmaya çalsmak; e) Yanl* tutum ve davran* yüzünden baskalarnn ki*inin bu tavrn k*krtc, tehdit edici ve d*layc bir davran* olarak yorumlamasna olanak saglamak; f) Kendi veya baskalarnn ya*amn tehlikeye atacak her hangi bir yanl* davran*a neden olmak veya baskalarnn yasamn teklikeye sokmak ; g) Ki*ilere veya esyalara zarar vermek. h) Herkese açk olmayan binalara, duvarlara, korkuluklara, aydnlatma direklerine, kamera standlarna, aaçlara, direklere ve çatlara çkmak ve trmanmak; i) Sahann içine girmek j) Herkese açk olmayan ve özel izinle girilen (Çal*ma odalar, VIP- ve Basn Merkezi gibi bölümler) bölümlere girmek; k) Trafik alanlar, yaya kaldrm ve geçitleri, ziyaretçiler için ayrlan park yerleri, can kurtaran için ayrlan özel alanlar i*gal etmek. l) Bina duvar ve yollara yaz yazmak veya plaket yap*trmak. m) Kücük veya büyük ihtiyaçlar için tuvaletlerin d*nda ki ba*ka yerleri kullanmak, her türlü malzeme, çöp ve içecek kutularn yerlere atmak süretiyle stadyumu kirlemek. n)oturaklarn üzerine çkarak ayakta dikilmek. o) Maçlarda ses ve görüntü kayd yapmak, maç sonucuyla ilgili bilgileri (Ki*isel amaçl hariç) kaydederek bunlar ba*ka medya kurulu*larna aktarmak veya internet üzerinden yaynlamak veya bu isleri yapan ki*ileri desteklemek; p) Maçta çekilen fotoraflar kar amaçl çoaltp, satmak. 6.3 UEA/Euro 2008 Organizasyon Komitesi tarafindan özel izin verilenler hariç, stadyuma sadece giri* biletini UEFA/Euro 2008 Organizasyon Komitesi tasrafindan belirlenen resmi bilet sat* bürolarindan alan ki*iler alnr. 6.4 Stadyum ve mesken yönetmeligine kar* gelen ki*iler a*adaki maddelerde belirtildii *ekilde cezai i*lem görürler; a) Seyirci stadyumdan d*ar çkarlr ve polise teslim edilir. b ) EUFA/Euro 2008 Organizasyon Komitesi bu seyirciye Avrupa ampiyonas boyunca, *ampiyonann yaplaca 8 stadyum için de gecerli olmak üzere "Stadyuma girme yasa" verir.

5 c) Bu ki*inin dier maçlar için ald biletlerde elektronik olarak geçersiz klnacandan, bu biletler de gecerliliklerini kaybedecektir. d) Stadyumlara girme yasa verilen ki*i hakkndaki bilgiler, ülke federasyonunun bilgisine sunulacak ve böylece bu ki*inin ülkesinde de stadyumlara girme yasa almas salanacaktr; e) EUFA/Euro 2008 Organizasyon Komitesi veya baska merciler tarafindan ki*i aleyhine "Meskene tecavüz " ve Mala zarar verme" suçlarndan dolay kovu*turma ba*latlacaktr. e) Stadyuma girme yasa konulan ve stadyumdan d*ar çkarlan ki*i bu i*lemlerin yaplmas esnasnda olusacak masraflara kar*lk olarak UEFA/Euro 2008 Organizasyon Komitesine yuvarlak bir hesap olarak Euro para ödemeye mahkum edilir. Olu*abilecek ba*ka zararlar için o ki*iden, hak talebinde bulunma hakk sakl tutulur. g) Mesken sahibinin haklari dokunulmazdr. 7 Sorumluluk Stadyuma giren her ki*i gerek stadyum ve gerekse çevresinde kendi sorumluluu altnda bulunduunu kabul eder. UEFA/Euro 2008 Organizasyon Komitesi veya ba*ka merciiler stayum ve çevresinde maç öncesi, maç esnasinada ya da maç sonras olu*abilecek risk, tehlike veya yaralanma, maddi zarara urama ve özel e*yalarnn kaybolmas durumunda- istisnai haller d*nda- sorumluluk kabule etmez. 7.2 Kaza ve maddi hasarlar derhal yetkililere bildirlimelidir. 8) Bu Stadyum Yönetmelii Stadyumun UEFA/Euro 2008 Organizasyon Komitesi tarafnda devralnd gün yürürlüe girer ve stadyumun sahibine geri devredilmesiyle birlikte yürürlükten kalkar.

TARAFTAR REHBERİ UEFA EURO 2012 ELEMELERİ AVUSTURYA TÜRKİYE 06.09.2011

TARAFTAR REHBERİ UEFA EURO 2012 ELEMELERİ AVUSTURYA TÜRKİYE 06.09.2011 TARAFTAR REHBERİ UEFA EURO 2012 ELEMELERİ AVUSTURYA TÜRKİYE 06.09.2011 İÇİNDEKİLER Sayfa 1. Maç Bilgisi 2 2. Ernst Happel Stadyumu 3-6 3. Yasaklı Maddeler ve Davranışlar 7-8 4. Viyana 9 1. MAÇ BİLGİSİ

Detaylı

6 kasim 2014 TRABZONSPOR TARAFTARLARINA

6 kasim 2014 TRABZONSPOR TARAFTARLARINA 6 kasim 2014 TRABZONSPOR TARAFTARLARINA Trabzonspor ve Sporting Lokeren maçı 6 Kasim'da oynanacaktır. Kulübünüzün ve taraftarlarinizin gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Stadınızda muhteşem bir ortam

Detaylı

Mali Yönetim ve Denetim Dergisinin May s-haziran 2008 tarihli 50. say nda yay nlanm r.

Mali Yönetim ve Denetim Dergisinin May s-haziran 2008 tarihli 50. say nda yay nlanm r. HURDAYA AYRILAN VARLIKLARIN MUHASEBELELMELER VE YAPILAN YANLILIKLAR Ömer DA Devlet Muhasebe Uzman info@omerdag.net 1.G Kamu idarelerinin kaytlarnda bulunan tarlar ile maddi duran varlklar doalar gerei

Detaylı

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARINA YÖNELİK USUL VE ESASLAR

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARINA YÖNELİK USUL VE ESASLAR ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARINA YÖNELİK USUL VE ESASLAR 1. AMAÇ VE GENEL ESASLAR 1.1. Trafik kuralları ve uygulamalarının amacı Kampus ta trafik kazalarını önlemek, park etme

Detaylı

Beykoz Belediyesi Yarışması

Beykoz Belediyesi Yarışması Logo Yarışması Beykoz Belediyesi Logo Yarışması Basın Bülteni Beykoz İçin Tasarla Beykoz Belediyesi logosunu ve kurumsal kimliğini yeniliyor. İlçeyi ve kurumu özgün bir çalışmayla temsil edecek yeni logo

Detaylı

SÜREÇLERNDE RFID UYGULAMALARI. RFIDTURKEY - Türkiye'nin RFID Merkezi

SÜREÇLERNDE RFID UYGULAMALARI. RFIDTURKEY - Türkiye'nin RFID Merkezi SÜREÇLERNDE RFID UYGULAMALARI RFID nedir? RFID (Radio Frequency Identification): Radyo-frekans dalgalar$ üzerinden veri ta&$mas$ yaparak kontrollü bir ortamda hareket eden veya sabit duran cisimleri otomatik

Detaylı

Online Bilimsel Program Yönetici K lavuzu

Online Bilimsel Program Yönetici K lavuzu Online Bilimsel Program Yönetici Klavuzu Bu belgedeki bilgiler, ekiller ve program ilevi önceden haber verilmeksizin deitirilebilir. Tersi belirtilmedikçe, burada örnek olarak ad geçen kiiler, adresler,

Detaylı

FUTBOL MÜSABAKASI ÇE4K UMHURİYETİ -TÜRKİYE PAZAR 15 HAZİRAN 2008 SAAT 20 : 45 CENEVRE STADI POLİS TARAFINDAN İLETİLEN YARARLI BİLGİLER

FUTBOL MÜSABAKASI ÇE4K UMHURİYETİ -TÜRKİYE PAZAR 15 HAZİRAN 2008 SAAT 20 : 45 CENEVRE STADI POLİS TARAFINDAN İLETİLEN YARARLI BİLGİLER FUTBOL MÜSABAKASI ÇE4K UMHURİYETİ -TÜRKİYE PAZAR 15 HAZİRAN 2008 SAAT 20 : 45 CENEVRE STADI POLİS TARAFINDAN İLETİLEN YARARLI BİLGİLER Sevgili yurttaşlar, sevgili taraftarlar, sevgili ev sahipleri; Cenevre

Detaylı

T.C. M LLÎ E T M BAKANLI I Talim ve Terbiye Kurulu Ba kanl YANGIN E T M KURS PROGRAMI

T.C. M LLÎ E T M BAKANLI I Talim ve Terbiye Kurulu Ba kanl YANGIN E T M KURS PROGRAMI T.C. MLLÎ ETM BAKANLII Talim ve Terbiye Kurulu Bakanl YANGIN ETM KURS PROGRAMI ANKARA 2012 1 KURUMUN ADRES : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Yangn Eitimi Kurs Program PROGRAMIN DAYANAI : 5580 sayl Özel

Detaylı

1. Bütün Organizasyonlar için Risk De erlendirme ablonu... 2. Bütün Organizasyonlar için Yangın Riski De erlendirme ablonu...

1. Bütün Organizasyonlar için Risk De erlendirme ablonu... 2. Bütün Organizasyonlar için Yangın Riski De erlendirme ablonu... 1. Bütün Organizasyonlar için Risk Deerlendirme ablonu... 2. Bütün Organizasyonlar için Yangın Riski Deerlendirme ablonu... 3. Sıcak ler zin ablonu... 4. Organizatörler için Mekan Hakkında Soru Formu...

Detaylı

EURO 2016 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI

EURO 2016 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI lens_layout 1 23.05.2016 15:09 Page 1 EURO 2016 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI LENS lens_layout 1 23.05.2016 15:04 Page 2 EURO 2016 FİKSTÜRÜ D Grubu 12 Haziran 2016 5) Türkiye-Hırvatistan 13 Haziran 2016 6)

Detaylı

KURUMSAL YÖNET M VE YATIRIMCI LER PORTALI HRAÇÇI PORTAL ÜYEL K LEMLER KILAVUZU

KURUMSAL YÖNET M VE YATIRIMCI LER PORTALI HRAÇÇI PORTAL ÜYEL K LEMLER KILAVUZU KURUMSAL YÖNETM VE YATIRIMCI LER PORTALI HRAÇÇI PORTAL ÜYELK LEMLER KILAVUZU 2012 çerik Bilgileri 1. HRAÇÇI RKET PORTAL KATILIM SÜREC...3 2. RKET KULLANICISI PORTAL KAYIT LEMLER...6 2 / 12 1. HRAÇÇI RKET

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU 2016-2017 SEZONU SÜPER LİG STATÜSÜ

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU 2016-2017 SEZONU SÜPER LİG STATÜSÜ KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU 2016-2017 SEZONU SÜPER LİG STATÜSÜ MADDE 1- LİGİN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Süper Lig'i, en üst amatör futbol ligidir. Lig in isimlendirilmesi

Detaylı

: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Özel Güvenlik Hizmeti alım işi.

: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Özel Güvenlik Hizmeti alım işi. ÜNİTESİ : Satın Alma Müdürlüğü SAYI : 2010/20955 KONU : Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Özel Güvenlik Hizmeti alım işi. SON BAŞVURU TARİHİ :03 Eylül 2010 Cuma Saat 15.00 07 Eylül 2010 Çarşamba günü Fenerbahçe

Detaylı

2008 2009 SEZONU TURKCELL SÜPER LG MÜSABAKALARI STATÜSÜ

2008 2009 SEZONU TURKCELL SÜPER LG MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE - TANIM 008 009 SEZONU TURKCELL SÜPER LG MÜSABAKALARI STATÜSÜ Türkiye Profesyonel Birinci Süper Ligi, Türkiye nin en üst profesyonel futbol ligidir. 008-009 sezonunda Türkiye Profesyonel Birinci

Detaylı

2016 İSTANBUL HALK TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI

2016 İSTANBUL HALK TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI 2016 İSTANBUL HALK TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI Federasyonumuzun 2016 sezonu faaliyet programında yer alan İstanbul Triatlonu 21 Ağustos 2016 tarihinde İstanbul ilinde yapılacaktır. Yarışmaların festival

Detaylı

2008 2009 SEZONU BANK ASYA 1.LG MÜSABAKALARI STATÜSÜ

2008 2009 SEZONU BANK ASYA 1.LG MÜSABAKALARI STATÜSÜ 008 009 SEZONU BANK ASYA.LG MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE TANIM 008 009 sezonunda bu kategori Bank Asya.Lig olarak adlandrlmtr ve bu ekilde anlacaktr. MADDE AMAÇ Bu statü, Bank Asya.Lig tanmn, Kulüplerin

Detaylı

CHEMPARK LEVERKUSEN E HOŞ GELDİNİZ Güvenlik uyarıları

CHEMPARK LEVERKUSEN E HOŞ GELDİNİZ Güvenlik uyarıları CHEMPARK LEVERKUSEN E HOŞ GELDİNİZ Güvenlik uyarıları Lütfen CHEMPARK a giriş yapmadan önce güvenlik uyarılarını okuyunuz - ve burada bulunduğunuz süre boyunca bu kurallara uyunuz! Teşekkürler! 1. TRAFİK

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

T Ü R K İ Y E K İ C K B O K S F E D E R A S Y O N U. YAYIN ve MÜSABAKA İZİN TALİMATI

T Ü R K İ Y E K İ C K B O K S F E D E R A S Y O N U. YAYIN ve MÜSABAKA İZİN TALİMATI T Ü R K İ Y E K İ C K B O K S F E D E R A S Y O N U YAYIN ve MÜSABAKA İZİN TALİMATI TÜRKİYE KİCK BOKS FEDERASYONU YAYIN VE MÜSABAKA İZİN TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR AMAÇ MADDE

Detaylı

Yaþlanma ile birlikte ortaya çýkan iþitsel ve görsel

Yaþlanma ile birlikte ortaya çýkan iþitsel ve görsel 1 9 Prof. Dr. Yeþim GÖKÇE-KUTSAL Yaþlanma ile birlikte ortaya çýkan iþitsel ve görsel algýlamadaki azalma, koordinasyon ve dengedeki bozukluklar ve kuvvet azalmasý; yaþlýlarýn çevresel tehlikelerle karþý

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Karabük Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

EMNİYET TEŞKİLATINDA KULLANILACAK TANITICI BAYRAKLAR VE İŞARETLER HAKKINDA YÖNETMELİK

EMNİYET TEŞKİLATINDA KULLANILACAK TANITICI BAYRAKLAR VE İŞARETLER HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 26.06.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29398 EMNİYET TEŞKİLATINDA KULLANILACAK TANITICI BAYRAKLAR VE İŞARETLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

SPOR MÜSABAKALARINDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUNUN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SPOR MÜSABAKALARINDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUNUN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK 4359 SPOR MÜSABAKALARINDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUNUN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 20/8/2004 No : 2004/7755 Dayandığı Kanunun Tarihi : 28/4/2004

Detaylı

Döküman Bilgisi Departman İletişim - HİF Başlık NHSL Final Organizasyonu Brief Konu NHSL Final etkinlikleri Tarih 11 Nisan 2011 Durum Taslak

Döküman Bilgisi Departman İletişim - HİF Başlık NHSL Final Organizasyonu Brief Konu NHSL Final etkinlikleri Tarih 11 Nisan 2011 Durum Taslak Döküman Bilgisi Departman İletişim - HİF Başlık NHSL Final Organizasyonu Brief Konu NHSL Final etkinlikleri Tarih 11 Nisan 2011 Durum Taslak 1 İçindekiler 1. ETKİNLİK PLANI... 3 1.1. Genel Bilgi... 3 1.2.

Detaylı

T.C. BABAKANLIK HAZNE MÜSTEARLII 2009 YILI AKTÜERLK SINAVLARI BAVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

T.C. BABAKANLIK HAZNE MÜSTEARLII 2009 YILI AKTÜERLK SINAVLARI BAVURU VE UYGULAMA KILAVUZU T.C. BABAKANLIK HAZNE MÜSTEARLII 2009 YILI AKTÜERLK SINAVLARI BAVURU VE UYGULAMA KILAVUZU 1. GENEL BLGLER, TEMEL LKE VE KURALLAR 1.1. 2009 yl aktüerlik snavlar (2009-AS) aadaki tarihlerde yaplacaktr: Birinci

Detaylı

Bir torbada 6 beyaz 5 krmz ve 4 siyah bilye vardr. Torbadan rastgele çekilen 3 bilyenin a) Üçünün de beyaz olma olasl" b) Üçünün de ayn renkte olma

Bir torbada 6 beyaz 5 krmz ve 4 siyah bilye vardr. Torbadan rastgele çekilen 3 bilyenin a) Üçünün de beyaz olma olasl b) Üçünün de ayn renkte olma 1 Bir torbada 6 beyaz 5 krmz ve 4 siyah bilye vardr. Torbadan rastgele çekilen 3 bilyenin a) Üçünün de beyaz olma olasl" b) Üçünün de ayn renkte olma olasl" c) Üçünün de farkl renkte olma olasl" d) 1.

Detaylı

25-29 NİSAN 2012 MARDAN PALACE - KUNDU/ ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI

25-29 NİSAN 2012 MARDAN PALACE - KUNDU/ ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI 25-29 NİSAN 2012 MARDAN PALACE - KUNDU/ ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI ORGANİZASYON www.ohsadkurultayi.org www.ohsadkurultayi.org SPONSORLUK DOSYASI TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜ YİNE ANTALYA DA BULUŞUYOR! Özel Hastaneler

Detaylı

T.C KÜLTÜR VE TURZM BAKANLII Strateji Gelitirme Bakanl!"! (1. sayfa) ZEYLNAME

T.C KÜLTÜR VE TURZM BAKANLII Strateji Gelitirme Bakanl!! (1. sayfa) ZEYLNAME (1. sayfa) ZEYLNAME Türkiye Kültür Portal! Altyap!s!n!n Oluturulmas! ve Portal Uygulama Yaz!l!mlar!n!n Temin Edilmesi ihalesi 03/07/2009 Cuma gününe ertelenmitir. Teknik :artnamenin 6.(2). Maddesi Portal

Detaylı

Tecrübelerimizi gelecek vizyonuyla harmanladığımız Zirve Fuar ile organizasyon sektörüne yeni bir bakış açısı, farklı bir heyecan ve özgün içerikler

Tecrübelerimizi gelecek vizyonuyla harmanladığımız Zirve Fuar ile organizasyon sektörüne yeni bir bakış açısı, farklı bir heyecan ve özgün içerikler Tecrübelerimizi gelecek vizyonuyla harmanladığımız Zirve Fuar ile organizasyon sektörüne yeni bir bakış açısı, farklı bir heyecan ve özgün içerikler kazandırıyoruz. Bugüne kadar onlarca başarılı organizasyonu

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU AKREDİTASYON TALİMATI

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU AKREDİTASYON TALİMATI TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU AKREDİTASYON TALİMATI MADDE 1-AMAÇ...3 MADDE 2-TANIMLAR..3 MADDE 3- AKREDİTASYON LİSTESİNDE YER ALACAK KİŞİLER... 4 MADDE 4- EV SAHİBİ KULÜBÜN YÜKÜMLÜLÜKLERİ.. 4 MADDE 5- MİSAFİR

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

- 1. www.f1teknoloji.net. ... tarafından hazırlanan bu iyeri yönetmelii tüm irket çalıanları için geçerlidir.

- 1. www.f1teknoloji.net. ... tarafından hazırlanan bu iyeri yönetmelii tüm irket çalıanları için geçerlidir. - 1 Bilgisayar Kullanma Taahütnamesi AMAÇ Bu i talimatının amacı aaıdaki gibidir : -- Çalıanlara irket bilgisayarlarının kullanımı için gerekli yol gösterici bilgiyi salamak. -- irkete ait bilgisayar ve

Detaylı

ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ

ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ Hayır, hiç katılmıyorum Katılmıyorum Çok az Katılıyorum Tamamen ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ I. Aşağıda verilen ifadelerden hangisine ne derece katılıyorsanız onunla ilgili kutucukta yer alan kısma işaret

Detaylı

2. Şekildeki karayolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir?

2. Şekildeki karayolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir? 1. Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, yetki belgesi sahibi gerçek kişilerin ölümü halinde kanuni mirasçıları veya onlar adına yetkili olanlar, bu durumu kaç gün içinde Bakanlığa bildirmek zorundadırlar?

Detaylı

HORTUMLAR VE KORUNMA

HORTUMLAR VE KORUNMA HORTUMLAR VE KORUNMA Hortum Çarpmasından Önce Yapılacak Şeyler: 1. Hortum tehlikesini tanımlayan terimleri öğrenin. Hortum gözlemi hortumun şiddeti ve şimşekli veya fırtınalı veya her ikisinin de olabileceği

Detaylı

FUTBOLDA DOPİNGLE MÜCADELE TALİMATI

FUTBOLDA DOPİNGLE MÜCADELE TALİMATI MADDE 1 AMAÇ ve KAPSAM ( 1 ) Bu talimatın amacı; FUTBOLDA DOPİNGLE MÜCADELE TALİMATI a) Futbolcuların bedensel sağlığının ve zihinsel bütünlüğünün korunmasını, bedensel ve zihinsel eğitiminin uluslararası

Detaylı

EURO 2016 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI NICE

EURO 2016 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI NICE nice_layout 1 23.05.2016 15:12 Page 1 EURO 2016 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI NICE nice_layout 1 23.05.2016 15:11 Page 2 EURO 2016 FİKSTÜRÜ D Grubu 12 Haziran 2016 5) Türkiye-Hırvatistan 13 Haziran 2016 6)

Detaylı

: Türkiye Almanya ve Türkiye Azerbaycan Maçı için Özel Güvenlik Hizmet

: Türkiye Almanya ve Türkiye Azerbaycan Maçı için Özel Güvenlik Hizmet ÜNİTESİ : Satın Alma Müdürlüğü SAYI : 2011 /16882 KONU Alım İşi. : Türkiye Almanya ve Türkiye Azerbaycan Maçı için Özel Güvenlik Hizmet SON BAŞVURU TARİHİ :16 Eylül 2011 Cuma Günü Saat 15.00 02 Eylül 2011

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI. 1.0. AMAÇ 1.1. Bu talimatın amacı UKS nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir.

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI. 1.0. AMAÇ 1.1. Bu talimatın amacı UKS nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 1.0. AMAÇ 1.1. Bu talimatın amacı UKS nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 2.0. KAPSAM : 2.1. Bu talimat UKS nin logo kullanımını ve ilgili akreditasyon kurumunun logo kullanım kurallarını

Detaylı

ç) Emniyet Teşkilatı: Emniyet Genel Müdürlüğü merkez, taşra ve yurtdışı birimlerini,

ç) Emniyet Teşkilatı: Emniyet Genel Müdürlüğü merkez, taşra ve yurtdışı birimlerini, YÖNETMELİK İçişleri Bakanlığından: EMNİYET TEŞKİLATINDA KULLANILACAK TANITICI BAYRAKLAR VE İŞARETLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Herkes için Futbol Turnuvaları Disiplin Kılavuzu

Herkes için Futbol Turnuvaları Disiplin Kılavuzu Herkes için Futbol Turnuvaları Disiplin Kılavuzu Nisan, 2009 Türkiye Futbol Federasyonu 1 Herkes için Futbol Disiplin Talimatı na ilişkin Açıklamalar HiFDT Madde 5. Sorumluluk Bir HiF turnuvasına katılan

Detaylı

TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI

TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ www. guvenlik@itu.edu.tr İTÜ TRAFİK: 0212 285 77 77 TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI Kitapçığın amacı, İstanbul Teknik Üniversitesinin yönetimi altındaki

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu AKREDİTASYON TALİMATI

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu AKREDİTASYON TALİMATI Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu AKREDİTASYON TALİMATI EYLÜL 2015 AKREDİTASYON TALİMATI Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Çalışma Usul ve Esasları Tüzüğünün 37.

Detaylı

NEHRİ & ORTA AVRUPA'DA 4 ÜLKE ALMANYA - AVUSTURYA - MACARİSTAN - SLOVAKYA

NEHRİ & ORTA AVRUPA'DA 4 ÜLKE ALMANYA - AVUSTURYA - MACARİSTAN - SLOVAKYA ŞEKER BAYRAMI (4*+) DLX NEHİR GEMİSİ DCS AMETHYST ile TUNA NEHRİ & ORTA AVRUPA'DA 4 ÜLKE ALMANYA - AVUSTURYA - MACARİSTAN - SLOVAKYA Münih - Passau - Viyana - Budapeşte - Bratislava - Spitz(*Melk) - Wachau

Detaylı

SIEMENS Siemens Sanayi ve Ticaret A..

SIEMENS Siemens Sanayi ve Ticaret A.. SIEMENS Siemens Sanayi ve Ticaret A.. Deerli Tedarikçilerimiz, Türk Vergi Usul Kanunu ve ana ortamz olan Siemens AG nin kurallar gerei, firmamza gelen faturalarn muhasebeletirilmesi, takibi ve vadesinde

Detaylı

ASMOLEN UYGULAMALARI

ASMOLEN UYGULAMALARI TURGUTLU TULA VE KREMT SANAYCLER DERNE ASMOLEN UYGULAMALARI Asmolen Ölçü ve Standartlar Mart 2008 Yayn No.2 1 ASMOLEN UYGULAMALARINDA DKKAT EDLMES GEREKL HUSUSLAR Döeme dolgu tulas, kil veya killi topran

Detaylı

VIAPORT MARINA, TUZLA Nisan 2019 SPONSORLUK FIRSATLARI. Organizasyon

VIAPORT MARINA, TUZLA Nisan 2019 SPONSORLUK FIRSATLARI.   Organizasyon VIAPORT MARINA, TUZLA 02-05 Nisan 2019 SPONSORLUK FIRSATLARI www.expomaritt.com Organizasyon BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR.

Detaylı

Benzersiz İstanbul u keşfetmek, Farklı ve verimli bir konferansa katılıp, Unutulmaz bir networking organizasyonu yaşamaya

Benzersiz İstanbul u keşfetmek, Farklı ve verimli bir konferansa katılıp, Unutulmaz bir networking organizasyonu yaşamaya Benzersiz İstanbul u keşfetmek, Farklı ve verimli bir konferansa katılıp, Unutulmaz bir networking organizasyonu yaşamaya Uluslararası Yönetim Asistanları Birliği Türkiye, ilk Ulusal Lansman ve Konferans

Detaylı

Futbol Müsabakalarında ve Diğer Spor Etkinliklerinde Entegre Emniyet, Güvenlik ve Hizmet Yaklaşımına Dair Sözleşme

Futbol Müsabakalarında ve Diğer Spor Etkinliklerinde Entegre Emniyet, Güvenlik ve Hizmet Yaklaşımına Dair Sözleşme Futbol Müsabakalarında ve Diğer Spor Etkinliklerinde Entegre Emniyet, Güvenlik ve Hizmet Yaklaşımına Dair Sözleşme futbol müsabakalarında emniyetli, güvenli ve misafirperver bir ortam sağlamak için çok

Detaylı

5*DLX NEHİR GEMİSİ AMADEUS SILVER II

5*DLX NEHİR GEMİSİ AMADEUS SILVER II 2015 YAPIMI GEMİ 5*DLX NEHİR GEMİSİ AMADEUS SILVER II ile TUNA NEHRİ & ORTA AVRUPA'DA 4 ÜLKE MACARİSTAN - SLOVAKYA - AVUSTURYA - ALMANYA Budapeşte(1) - Bratislava - Viyana(1) - Dürnstein - Wachau Vadisi

Detaylı

2015-2016 SEZONU U21 LİGİ STATÜSÜ. (1) 2015-2016 sezonunda Süper Lig ve 1. Lig de yer alan kulüplerin U21 Ligi ne katılmaları zorunludur.

2015-2016 SEZONU U21 LİGİ STATÜSÜ. (1) 2015-2016 sezonunda Süper Lig ve 1. Lig de yer alan kulüplerin U21 Ligi ne katılmaları zorunludur. MADDE 1 KATILIM 2015-2016 SEZONU U21 LİGİ STATÜSÜ (1) 2015-2016 sezonunda Süper Lig ve 1. Lig de yer alan kulüplerin U21 Ligi ne katılmaları zorunludur. (2) Her kulüp U21 Ligi ne en fazla bir takımla katılabilir.

Detaylı

Adı/Soyadı:... Doğum Yeri ve Tarihi:.../.../... T.C Kimlik Numarası:... Cep Numarası ve Kan Grubu:... Okulu / Bölümü:......

Adı/Soyadı:... Doğum Yeri ve Tarihi:.../.../... T.C Kimlik Numarası:... Cep Numarası ve Kan Grubu:... Okulu / Bölümü:...... Kayıt Tarihi Adı/Soyadı:....../.../... Doğum Yeri ve Tarihi:....../.../... T.C Kimlik Numarası:... Cep Numarası ve E-Mail:......@... Cinsiyet:... Kan Grubu:... Okulu / Bölümü:... Okulun Bulunduğu İlçe:...

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE l-(1) Bu usul ve esasların amacı, İzmir

Detaylı

Vize istemeyen Ülkeler Tam Liste! Türkiye Vize Uygulamayan Ülkeler Listesi

Vize istemeyen Ülkeler Tam Liste! Türkiye Vize Uygulamayan Ülkeler Listesi Vize istemeyen Ülkeler Tam Liste! Türkiye Vize Uygulamayan Ülkeler Listesi Vize istemeyen Ülkeler Tam Liste! Türkiye Vize Uygulamayan Ülkeler Listesi 2011 y?l? itibariyle Türkiyeden vize istemeyen ülkelerin

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu. Akreditasyon Talimatı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu. Akreditasyon Talimatı Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Akreditasyon Talimatı TEMMUZ 2012 MADDE 1- AMAÇ Bu talimat, KTFF tarafından düzenlenen tüm lig ve kupa müsabakalarında uygulanacak akreditasyon sisteminin esas ve usullerini

Detaylı

NEHRİ & ORTA AVRUPA'DA 4 ÜLKE ALMANYA - AVUSTURYA - MACARİSTAN - SLOVAKYA

NEHRİ & ORTA AVRUPA'DA 4 ÜLKE ALMANYA - AVUSTURYA - MACARİSTAN - SLOVAKYA 5*DLX NEHİR GEMİSİ AMADEUS BRILLIANT ile TUNA NEHRİ & ORTA AVRUPA'DA 4 ÜLKE ALMANYA - AVUSTURYA - MACARİSTAN - SLOVAKYA Münih - Passau - Emmersdorf(*Melk) - Wachau Vadisi Geçişi - Viyana(1) - Budapeşte(1)(*Visegrad-Szentendre)

Detaylı

V.A.D. Yaklamnn avantajlar. Ünite 9 Veri Ak Diagramlarnn Kullanm. Ana Konular. Temel semboller. Harici Varlklar. Veri Ak Diagramlar

V.A.D. Yaklamnn avantajlar. Ünite 9 Veri Ak Diagramlarnn Kullanm. Ana Konular. Temel semboller. Harici Varlklar. Veri Ak Diagramlar V.A.D. Yaklamnn avantajlar Ünite 9 Veri Ak Diagramlarnn Kullanm Sistem Analiz ve Tasarm Sedat Telçeken Verinin hareketinin hikayeletirilmesine nazaran 4 avantaj mevcuttur. Teknik uygulamann gerçekletirilmesinden

Detaylı

İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ VE ÇOKKATLI OTOPARK PROJESİ. İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ ve ÇEVRE ZİYARETÇİ SAHA GİRİŞ EĞİTİMİ

İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ VE ÇOKKATLI OTOPARK PROJESİ. İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ ve ÇEVRE ZİYARETÇİ SAHA GİRİŞ EĞİTİMİ İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ VE ÇOKKATLI OTOPARK PROJESİ İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ ve ÇEVRE ZİYARETÇİ SAHA GİRİŞ EĞİTİMİ HOŞGELDİNİZ İŞ KAZALARI Önlenebilir nedenlere bağlı olarak

Detaylı

FC SION GALATASARAY SK FUTBOL MAÇI

FC SION GALATASARAY SK FUTBOL MAÇI FC SION GALATASARAY SK FUTBOL MAÇI 20 EYLÜL 2007 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 20 : 15 DA CENEVRE STADYUMUN DA POLİSÇE VERİLEN YARARLI BİLGİLER Aziz vatandaşlarımız, aziz taraftarlar, Cenevre Kantonu Polisi sizlere,

Detaylı

Hotel Römerhof / Erlensee

Hotel Römerhof / Erlensee Hotel Römerhof / Erlensee 1. Genel anlamda AB Eğitim Projeleri kapsamında kabul ettiğmiz grupları şirket olarak Frankfurt un 30 kilometre doğusunda bulunan Erlensee de Hotel Römerhof da ağırlamaktayız.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNVERSTES MÜHENDSLK FAKÜLTES METALURJ VE MALZEME MÜHENDSL BÖLÜMÜ BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES

DOKUZ EYLÜL ÜNVERSTES MÜHENDSLK FAKÜLTES METALURJ VE MALZEME MÜHENDSL BÖLÜMÜ BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES 1. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1: Bitirme projesi dersinde örencilerin önceki derslerde edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak karmak bir sistemi, sistem bileenini veya süreci

Detaylı

İTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu

İTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu Doğum Yeri ve Yılı: TC Kimlik No: Öğrenci No: Kan Grubu: Statüsü: FOTOĞRAF REFERANSLAR Çalıştığı Birim/Unvanı: Çalıştığı Birim/Unvanı: Not (1): Misafir ve misafir öğrenci

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest oyun

Detaylı

ÖRNEK KİTAP. x ax 12. x.sinx dx. 1 cos x. x x mx 1. 4 (a b ) ise a çifttir. 4. x+y=14 ise x 2.y 5 çarpımının değeri en fazla kaça eşittir?

ÖRNEK KİTAP. x ax 12. x.sinx dx. 1 cos x. x x mx 1. 4 (a b ) ise a çifttir. 4. x+y=14 ise x 2.y 5 çarpımının değeri en fazla kaça eşittir? 1. lim a 1 üzere a+b toplam kaçtr? A)-8 B)-5 C)- C)1 E)4 b, a,b R olmak 4. +y=14 ise.y 5 çarpmnn değeri en fazla kaça eşittir? A)4 6.10 B)10.4 5 C)10 5. D) 5.10 7 E)16.10 5. bir cisim için hareket denklemi

Detaylı

DEPREME HAZIRLANIYORUZ KORKMUYORUZ

DEPREME HAZIRLANIYORUZ KORKMUYORUZ DEPREME HAZIRLANIYORUZ KORKMUYORUZ DEPREM NEDİR? Dünyamızın yüzeyi yap-boz şeklindeki büyük parçalardan oluşan bir kabukla kaplıdır. Bu parçalar her zaman hareketlidir. Birbirlerini itmeleri ya da birbirlerine

Detaylı

FRANSA'DA LAVANTA DÖNEMİ & PROVENCE RHONE NEHRİ

FRANSA'DA LAVANTA DÖNEMİ & PROVENCE RHONE NEHRİ 5*DLX NEHİR GEMİSİ AMADEUS PROVENCE ile GÜNEY FRANSA'DA LAVANTA DÖNEMİ & PROVENCE RHONE NEHRİ Lyon(1) - Vienne - Avignon(2)(*Pont Du Gard-*Lavanta Tarlaları) - Arles(*Marsilya-Aix en Provence) - St.Etienne

Detaylı

FRANSA & BURGONYA & PROVENCE RHONE & SAONE NEHİRLERİ

FRANSA & BURGONYA & PROVENCE RHONE & SAONE NEHİRLERİ 5*DLX NEHİR GEMİSİ AMADEUS PROVENCE ile GÜNEY FRANSA & BURGONYA & PROVENCE RHONE & SAONE NEHİRLERİ Lyon - Macon - Chalon Sur Saone(*Brancion-Cormatin) - Tournus - Lyon - Avignon(1)(*Pont Du Gard) - Arles(*Marsilya-Aix

Detaylı

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin izlenmesi, gözetimi ve geliştirilmesi sorumluluğu

Detaylı

Phoenix Contact'ta veri koruma

Phoenix Contact'ta veri koruma Phoenix Contact'ta veri koruma irket olarak ürün ve hizmetlerimizle ilgilenmenizden memnunuz ve size kiisel verilerinizin korunmasna yönelik yaklaz hakknda baz kilit bilgiler vermek istiyoruz. Kiisel verilerin

Detaylı

Sportif Karşılaşmalarda ve Özellikle Futbol Maçlarında Seyircilerin Şiddet Gösterileri ve Taşkınlıklarına Dair Avrupa Sözleşmesi

Sportif Karşılaşmalarda ve Özellikle Futbol Maçlarında Seyircilerin Şiddet Gösterileri ve Taşkınlıklarına Dair Avrupa Sözleşmesi Sportif Karşılaşmalarda ve Özellikle Futbol Maçlarında Seyircilerin Şiddet Gösterileri ve Taşkınlıklarına Dair Avrupa Sözleşmesi Strasbourg, 19.VIII.1985 İşbu Sözleşmeyi imzalayan Avrupa Konseyi üyesi

Detaylı

REN NEHRİ & MUHTEŞEM MOSEL NEHRİ HOLLANDA - ALMANYA - İSVİÇRE

REN NEHRİ & MUHTEŞEM MOSEL NEHRİ HOLLANDA - ALMANYA - İSVİÇRE 5*DLX NEHİR GEMİSİ AMADEUS SILVER III ile ROMANTİK REN NEHRİ & MUHTEŞEM MOSEL NEHRİ HOLLANDA - ALMANYA - İSVİÇRE Amsterdam(1)(*Marken-Volendam) - Köln - Cochem - Koblenz - Romantik Ren Parkuru - Rüdesheim

Detaylı

2014-2015 SEZONU U21 LİGİ STATÜSÜ

2014-2015 SEZONU U21 LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 KATILIM 2014-2015 SEZONU U21 LİGİ STATÜSÜ (1) 2014-2015 sezonunda Süper Lig ve 1. Lig de yer alan kulüplerin U21 Ligi ne katılmaları zorunludur. (2) Her kulüp U21 Ligi ne en fazla bir takımla katılabilir.

Detaylı

Logo Kullanma Talimatı

Logo Kullanma Talimatı CİCERT BELGELENDİRME HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. Logo Kullanma Talimatı Revizyon No Revizyon Tarihi Açıklama A 06.02.2012 İlk Yayın B 20.07.2015 ISO 27006 Şartları eklendi. C 15.08.2016 EN ISO/IEC 17021-1:2015

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Kanserojen ve Mutajen Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik* (*26/12/2003 tarih ve 25328 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır)

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU Levha No Levha Temsili Resim Levha Boyutları (cm) Yükseklik x En UL-001 Makine, Alet ve Malzemelerinizi Özenli Kullanınız UL-002 Dikkat Tüpleri Bağlı Tut

Detaylı

İTÜ Beden Eğitimi Bölümü Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu

İTÜ Beden Eğitimi Bölümü Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu Doğum Yeri ve Yılı: TC Kimlik No: Öğrenci No: Kan Grubu: Statüsü: FOTOĞRAF REFERANSLAR Çalıştığı Birim/Unvanı: Çalıştığı Birim/Unvanı: Not (1): Referanslarda İTÜ de

Detaylı

MOSEL NEHRİ & ROMANTİK REN NEHRİ & 4 ÜLKE

MOSEL NEHRİ & ROMANTİK REN NEHRİ & 4 ÜLKE (4*+) DLX NEHİR GEMİSİ AMADEUS CLASSIC ile MUHTEŞEM MOSEL NEHRİ & ROMANTİK REN NEHRİ & 4 ÜLKE LÜKSEMBURG - ALMANYA - FRANSA - İSVİÇRE Lüksemburg - Grevenmacher - Trier(1) - Bernkastel - Cochem - Koblenz(1)

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS İÇİ TRAFİK KURALLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS İÇİ TRAFİK KURALLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS İÇİ TRAFİK KURALLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliğini temin için Aksaray Üniversitesi

Detaylı

ÇOCUK İZLEM MERKEZİ (ÇİM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

ÇOCUK İZLEM MERKEZİ (ÇİM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU ÇOCUK İZLEM MERKEZİ (ÇİM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: /. Birim Adı: Tarih:././... Birim Kodu: Adresi :. Telefon / Faks : / ÇİM Sorumlusu : Personel Sayısı :Uzman Tabip ( ) Tabip ( ) Psikolog

Detaylı

FUARLARI REKLAM VE SPONSORLUK FIRSATLARI

FUARLARI REKLAM VE SPONSORLUK FIRSATLARI 2019 FUARLARI REKLAM VE SPONSORLUK FIRSATLARI www.tarsusturkey.com BAYRAK DIREKLERI FLAMALARI Fuar alanı girişindeki firmalara, tanıtım amaçlı 14 bayrak direği ayrılmıştır. Sadece 2 firmaya sunulacak tanıtım

Detaylı

Ana Sponsorluk. ITECH Teknoloji Kongre ve Fuarı. Stant. Oturum. Medya. Tanıtım. Logo. Ücretsiz Bilet. Temsilci Çantası

Ana Sponsorluk. ITECH Teknoloji Kongre ve Fuarı. Stant. Oturum. Medya. Tanıtım. Logo. Ücretsiz Bilet. Temsilci Çantası Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 14-15-16 Haziran 2019 www.itechcongress.com Ana Sponsorluk (2 paket mevcuttur) 36 m² Boş Sergi Standı sağlanacaktır. Her stant için toplamda 3 Kw elektrik sağlanacak

Detaylı

Proje Döngüsünde Bilgi ve. Turkey - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1

Proje Döngüsünde Bilgi ve. Turkey - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1 Proje Döngüsünde Bilgi ve letiim Turkey - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1 Proje Döngüsünde Bilgi ve letiim B: Ana proje yönetimi bilgi alan B: Tüm paydalara ulamak ve iletiim kurmak için

Detaylı

EKİPMAN KİRALAMA KATALOĞU-1

EKİPMAN KİRALAMA KATALOĞU-1 EKİPMAN KİRALAMA KATALOĞU-1 1.1.1. Gardrop Tezgahı depolama rafı dahil takriben 6,00 metre genişliğinde lamine sunta, 5 BiRiM HER BiR 1,20 m. RAL 9006- MAT LAKE GRi, Kiralama Bedeli: 300 TL 1.1.4 Deri

Detaylı

Personel Servisi Değerlendirme Formu

Personel Servisi Değerlendirme Formu 1. AMAÇ Sayfa: 1 / 5 Bu çalışmanın amacı firmamızın güvenliği açısından uygunluğunu denetlemek ve eksikliklerin belirlenerek giderilmesi konusunda çalışmalar yapmaktır. 2. FİRMA BİLGİLERİ Ünvanı : Adresi

Detaylı

TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ

TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE 1- KUPANIN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) TFF nin ulusal düzeyde oynattığı profesyonel lig müsabakalarından sonraki kupa müsabakalarının ismi Türkiye Kupası dır.

Detaylı

Hausordnung, türkische. Konut Yönetmenli[gcaron]i

Hausordnung, türkische. Konut Yönetmenli[gcaron]i Konut Yönetmenli[gcaron]i 1979 Metni Bir binada mü[scedil]terek bir [scedil]ekilde ya[scedil]amak, tüm konut sakinlerinin kar[scedil][inodot]l[inodot]kl[inodot] olarak birbirlerinin haklar[inodot]na riayet

Detaylı

REN NEHRİ & MUHTEŞEM MOSEL NEHRİ İSVİÇRE - ALMANYA - HOLLANDA

REN NEHRİ & MUHTEŞEM MOSEL NEHRİ İSVİÇRE - ALMANYA - HOLLANDA 5*DLX NEHİR GEMİSİ AMADEUS SILVER III ile ROMANTİK REN NEHRİ & MUHTEŞEM MOSEL NEHRİ İSVİÇRE - ALMANYA - HOLLANDA Basel - Kehl(*Strazburg-Colmar-Riquewihr) - Speyer(*Heidelberg) - Mannheim - Rüdesheim -

Detaylı

İÇİNDEKİLER: Trafik kurallarına uymanın önemi. Trafikte güvenli geçiş kuralları. Karşıdan karşıya nasıl geçilir? Taşıtlara binmenin kuralları

İÇİNDEKİLER: Trafik kurallarına uymanın önemi. Trafikte güvenli geçiş kuralları. Karşıdan karşıya nasıl geçilir? Taşıtlara binmenin kuralları TRAFİK KURALLARI İÇİNDEKİLER: Trafik kurallarına uymanın önemi Trafikte güvenli geçiş kuralları Karşıdan karşıya nasıl geçilir? Taşıtlara binmenin kuralları Trafik levhalarını ne kadar biliyoruz? Trafik

Detaylı

Döküm Yöntemleri. Dr.-Ing. Rahmi Ünal

Döküm Yöntemleri. Dr.-Ing. Rahmi Ünal Döküm Yöntemleri Dr.-Ing. Rahmi Ünal 1 HASSAS DÖKÜM Hassas Döküm Son derece kark parçalar temiz ve tam bir ekilde elde edilebilir. Özellikle tala kaldrlarak ilenmesi veya dövülebilmesi mümkün olmayan alamlardan

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

2012-2013 SEZONU A2 LİGİ STATÜSÜ

2012-2013 SEZONU A2 LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 KATILIM 2012-2013 SEZONU A2 LİGİ STATÜSÜ (1) 2012-2013 sezonunda Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig de yer alan kulüplerin A2 Ligi ne katılmaları zorunludur. En alt 2 profesyonel ligde takımı bulunan

Detaylı

Askere gidecek memurun ücretsiz izne ayr l i lemi. Bakmakla yükümlü oldu u sa l k karnesi verilmesi

Askere gidecek memurun ücretsiz izne ayr l i lemi. Bakmakla yükümlü oldu u sa l k karnesi verilmesi nsankaynaklarveeitimdairesibakanl ÝNSAN KAYNAKLARI VE EÐÝTÝM DAÝRE BAÞKANLIÐI MEMURPERSONELUBEMÜDÜRLÜÜ Yetki,GörevveSorumluluklar Bakakurumdaçalanmemurunkurumumuzaatanmas. Memurunbakabirbirimekurumiçiatanmailemi

Detaylı

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU 2015-2016 SEZONU 2.LİG STATÜSÜ

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU 2015-2016 SEZONU 2.LİG STATÜSÜ KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU 2015-2016 SEZONU 2.LİG STATÜSÜ MADDE 1- LİGİN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu 2.Lig'i, amatör bir futbol ligidir. Lig in isimlendirilmesi yetkisi

Detaylı

MAC PRO ile hız ve tasarım gücümüzü taçlandırdık. Kullanmış olduğumuz programlar lisanslı ve ADOBE belgesi ile tescilledik.

MAC PRO ile hız ve tasarım gücümüzü taçlandırdık. Kullanmış olduğumuz programlar lisanslı ve ADOBE belgesi ile tescilledik. Genç Çözüm Grafik; konusunda deneyimli kadromuzla istek ve beklentilerinizi on yılı aşkın tecrübemizle buluşturarak firmanıza ve markanıza özel grafik tasarımlarımızla siz değerli iş ortaklarımıza çözümler

Detaylı

MAVİ SINIF UCPA - Kirkit Otel

MAVİ SINIF UCPA - Kirkit Otel MAVİ SINIF 2017-2018 UCPA - Kirkit Otel UCPA / MARMARİS MAVİ SINIF NEDİR? Hedefler / amaçlar : Öğrencilere farklı bir çalışma ve okul kavramı sunmak. Aynı seviyedeki öğrenci grupları arasında birlik ve

Detaylı

ÇOCUK İSTİSMARININ ÖNLENMESİ. Hoş Geldiniz BİLECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

ÇOCUK İSTİSMARININ ÖNLENMESİ. Hoş Geldiniz BİLECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ Hoş Geldiniz Vücudun Senindir Onu Koru Güvenlik Denilince Aklımıza Neler Gelir? Bildiğiniz hangi güvenlik kuralları vardır? Trafikteki güvenlik kurallarının bazılarına bakarsak Kırmızı ışıkta neden geçilmez,

Detaylı

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov.

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov. 6 6 5. RİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI SPONSORLUK DOSYASI 14-16 OCAK 2016 WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye www.evf.gov.tr info@evf.gov.tr FORUM HAKKINDA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ndan üst

Detaylı

(2) Seyir ve Park Kuralları

(2) Seyir ve Park Kuralları T.C. TRAFİK KURALLARI (1) Uyulması Gereken Kurallar 1. Üniversitenin yönetimi altındaki yerlere özel araçla girecek Öğrenci, İdari ve akademik personelin otopark kullanımı, güvenlik ve giriş kontrolünün

Detaylı