EDİTÖR HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR DERYA KILIÇ ZEYNEP GÜRBÜZ ÜLKÜ UZUN FMV NİSAN 2015

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EDİTÖR HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR DERYA KILIÇ ZEYNEP GÜRBÜZ ÜLKÜ UZUN FMV NİSAN 2015"

Transkript

1 HAZIRLAYANLAR EDİTÖR AMELİTA AKYAR DERYA KILIÇ ZEYNEP GÜRBÜZ ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER NİSAN, 2015

2 İÇİNDEKİLER MONTE ORİ FEL EFE İ ETKİNLİK ÖRNEKLERİ Nİ AN AYI KÜLTÜREL KONULARI BRANŞ ETKİNLİKLERİ İ giliz e Yaş İ giliz e Yaş Müzik Görsel Sanatlar Fiziki Etkinlik Yüzme Kulüp Dersleri REHBERLİK BİRİMİ DUYURULAR Nİ AN AYI DOĞUM GÜNLERİMİ)

3 Montessori Felsefesi

4 DİL GELİŞİMİ 1.Konuşulan Dil: Dil bir iletişim formudur. İletişim kurmak isteyen bir grup insanın bir araya gelerek anlamlar üzerinde anlaşmasıyla oluşur. Tanımadığımız bir dil bize sesler dizisi gibi gelir. Dil belli anlamlar bir sesler serisidir. Dilin insanlar üzerinde 2 etkisi vardır: 1) Dil insanları bir araya getirir 2) Bir grup insanı birbirine yakınlaştırıp bir arada tutarken diğer bir gruptan ayırır. Dil ortak düşüncelerin ve insan ruhunun bir enstrumanıdır. Zihnin çok zeki bir ürünüdür. İnsanların kullandığı entrumanlar en az somut olandır, ancak gerçektir. Dil seslerin bir araya gelerek heceler, hecelerin bir araya gelerek kelimeler ve kelimelerin cümleler oluşturmasıdır. Alfabede 29 temel ses vardır. Bunlar çok fazla sayıda kelimeler oluşturur ve bu kelimeler bir çok şekilde bir araya getirilerek zengin bir dil ortaya çıkar. Dilin gramer denilen kuralları vardır. Dil çocuğa öğretilmez, çocuk onu kendilinden yaratır. Dil çocukta doğal olarak gelişir ve kazanılır. Dil gelişiminin belli kuralları vardır. Bu kurallar ister basit, ister karmaşık olsun, her çocukta aynıdır. Dil, bir nesilden diğerine çocuk tarafından aktarılır. Çocuk nesilller arasında bir bağlantıdır. Çocuk dili çok kolay emer. Çocuğun çalışması bilinçsiz zihnin derinliklerinde başlar. Bu son derece büyük bir çalışmadır, ancak çok sınırlı bir kısmı dışa vurulur. Çocuk artık 6 yaşında dilini kazanır ve kuıralların öğrenir. Kelime darcığında binlerce kelime vardır ve bu, öğretmen olamaksızın meydana gelmiştir.

5 2. Dilin Mekanizması: Beyinde dilin gelişimi ile ilgili 2 merkez vardır. Bunlardan biri İşitsel Alıcı Merkez (ARC), diğeri ise kelimelerin seslendirilmesi için gerekli Hareket Merkezidir İşitsel Alıcı Merkez 1. Duyusal Merkez 2. Organik Merkez-Kulak 3. Konuşma seslerini karşılar 4. Kelimelerin dilini yakalamak için yaratılmıştır Hareket Merkezi Motor Merkez Organik Merkezler(ağız, ses telleri,burun,damak, boğaz,yanaklar) Konuşma seslerini üretir. Etkinlik, işitsel alıcı merkezin ve hafızanın etkinliğine bağlıdır Kulak: Kulak bir harp gibidir. İçinde bir salyangoz kabuğu gibi kıvrılmı 64 tel vardır. Buna koklea denir. Kulağa gelen ses dalgaları kulak zarına çarpar ve kokleaya iletilen titreşimlere dönüşür. Bu titreşimler beyinde elektriksel sinir uyarılarına dönüştürülür. İşte biz bu anda sesi duyarız. Kulak evrendeki tüm sesleri duyamaz, çünkü yeterince teli yoktur. Ancak karmaşık bir müzik parçasını, konuşulan dilin bütün inceliklerini duyabiliriz. Hareket Merkezi: Konuşma için gerekli olan bu motor yavaş gelişir. Gelişimi kulağa ve hafızaya bağlıdır. Bu merkezin organlarının hareketlerinde koordinasyon sağlanması da zaman alır. 4 aylık bir çocuk kişinin ağzına bakar. Bu nedenle konuşan kişinin yüzü mutlaka çocuğa dönük olmalı ve dudak hareketler de çok net ve özenli olmalıdır.

6 Çocuğun konuşabilmesi için öğrenmesi gereken şeyler vardır: 1. Konuşma için gerekli kasları kullanmayı (6 aya kadar). 2. Dilin ne olduğunu ve amacını(10 aya kadar). 3.Her şeyin bir adı olduğunu(1 yaş 6 aydan sonra) 4. Dilin yapısı (2 yaştan sonra) 5. Şeylerin adları 6. Doğru telaffuz etmeyi öğrenmelidir. 7. Kelimelerin karşılığı olan gerçekleri yaşamalıdır. Tablonun Açıklanması Ateş- Hormé (libido,yaşam enerjisi) Yönlendiren güçtür. 0-4 ay Eğer sinirler miyelin ile kaplanmışsa bu sinirlere bir çeşit izolasyon sağlar ve böylece beyinden gelen enerji kaslara geçebilir. Miyelin ile kaplanma sinir sisteminin beyine mesaj göndermek için hazırlanmasıdır. 0-3 ay Kulak konuşulan kelimelere karşı hassatır ve bu sesleri almaya çalışır. Çocuk sesin geldiği yöne doğru döner. 4 ay Konuşan kişinin ağzına ısrarla bakar. Bu durum yaklaşık 2 ay sürer.

7 6 ay Konuşma için gerekli motor organları belli oranda gelişmiştir. Böylece bazı heceleri çıkartabilir. Belli bir sürede aynı 2 veya 3 heceyi tekrar eder. Bu, ilk dışa vurumdur ve Mekanik Bebek Konuşması olarak adlandırılır. Çünkü çıkarılan sesler herhangi bir anlam içermezler. Bu durum, dil mekanizmasının egzersizi olrak düşünelebilir. 10 ay Yeni bir bilinçlilik noktasına erişilmiştir. Artık kelimeler çocuk için anlamlı hale gelmeye başlamıştır. 1 yaş İlk bilinçli kelimesini söyler. Kelimenin anlamını bilir ve bunu iletişim kurmak için söyler. Bu andan itibaren çocuk hormé tarafından daha çok kelime öğrenmeye yönlendirilir. Kelimeler bebek konuşması şeklinde söyler, ancak şimdi bu konuşmanın bir amacı vardır. Bu girişim, bilinçli zekanın bir delilidir ve buna Psişik Bebek Konuşması denir. Dilin çevre ile ilişkisini giderek daha iyi anlamaya başlar ve dile bilinçli olarak hakim olma arzusu daha da artar. Zihni başkaları ile paylaşmak istediği birçok fikirlerle doludur. İlk hayal kırıklığını kendisini ifade etmekte zorlandığı zaman yaşar. Ona model olacak ve onun kelimeleri ile konuşacak bir yetişkine ihtiyacı vardır. Eğer bizler onun bebek konuşmasını taklit edersek onu bir modelden mahrum etmiş oluruz. Çocuğun içsel rehberi, onu ilgilendirmese bile, yetişkin konuşmalarını dinleme isteği yaratmaktadır.

8 1 yaş 3 ay Dil vasıtasıyla ortaya konan fikirleri ve düşünceleri anlar. Konuşma halen bebeksidir. Sessiz harflerle beraber oldukça fazla sesli harf kullanılır. Kelimeleri mimiklerle ifade eder. 1 yaş 6 ay Bir başka bilinçli noktası ortaya çıkar. Her şeyin bir ismi olduğunun farkına varır. Öğrendiği tüm kelimeler arasından isimleri, özellikle somut olanları seçer ve söyler. Her şeyi isimlerle söyleyebilmek mümkün olmadığı için tüm bir fikri anlatmak için tek bir isim kullanılabilir. Buna tek kelimelik cümle denir. Çaresizliği halen onda zihinsel kedere neden olur. Eğer anlayışla yaklaşırsa sakinleşir. 1 yaş 10 ay arasında kelime bilir. Bu, isimlerin patlama dönemidir. Bu dönemde aynı zamanda fiileri, sıfatları, zarfalrı, edatları ve bir kaç kelimelik cümleleri öğrenir. Bunu henüz tam ve doğru kullanılmayan cümlelerin patlaması izler. 2 yaş Fiilerin sonra zarfların patlama dönemidir. Bu dönemden sonra çocuk, cümleleri farklı zamanlar kullanarak, doğru dilbilgisi formunda kurma yeteneğini kazanır. Artık dilini tamamlamıştır.

9 Sonuç Olarak: Kendini ifade edebilme insana has bir yetenektir. Konuşmayan insan saldırgan bir hale gelir. Sağır ve dilsiz olan çocukların kör lan çocuklara oranla çok daha zor bir kişilik yapısına sahip oldukları gözlenmiştir. Çevrede engellerle karşılaşan çocuklarda gerileme görülür ve bu, kalıcı olabilir. Bu dönemler sırasında hatta patlamaların oluşmasının gerektiği zamanlarda bile bu çocuklarda hiçbir şey ortaya çıkmaz. 4 yaşında bile halen bebek gibi konuşabilirler. Organları sağlıklı olsa bile sadece birkaç kelime konuşurlar. Buna Psikolojik Dilsizlik denir. Bu durum çocukta yaşamı boyunca kalacak bazı bozukluklara neden olabilir: 1)Kekemelik, 2)Sessizlik veya konuşma için cesaret eksikliği, 3)Bütün bir cümle kurma yeteneksizliği, 4)Kelimelerin Tekrarı

10 Çocuğun konuşma yeteneğini kazandığı 2 yıl boyunca ona şu konularda yardım edebiliriz: 1.Çocuk kendisini açıkça anlatmada zorluk çektiğinde sabırlı olmalı ve çocuğun tercümanı gibi davranmamalıyız ki cesareti kırılmasın. 2.Çocukla konuştuğumuz zaman net bir şekilde ve doğru bir telaffuzla konuşmalıyız. Böylece çocuk kelimeleri oluşturan sesleri tam ve net olarak duyar. 3.Bebek gibi konuşmaktan kaçınmalıyız. Çocuğun örnek alacağı bir modele ihtiyacı vardır. 4.Çocuğu sürekli yalnız başına bırakmaktan kaçınmalıyız. Konuşan insanların arasında yaşamalıdır. Çocuğa dil de dahil olmak üzere yaşamın tüm öğelerini sunan çevredir. Bu, yaşamın her alanı için geçerlidir. Belli bir grup insan gibi olabilmesi için o insanlarla birlikte yaşamalıdır. Bizler çocuktan sessiz olmasını istersek onun içindeki tüm heyecanı öldürürüz. Çocuk eğer sadece çocuklarla iletişim kurar yetişkinlerle kurmazsa o zaman kelime dağarcığı zenginleşemez ve sadece birkaç anlama gelen bazı kelimeleri öğrenir. 5.Çocuklara çeşitli hikayeler okumalı ve anlatmalıyız(0-2). Böylece çocuklar fazla bir çaba sarf etmeksizin farklı ifadeleri öğrenirler. Çocuk şarkıları ve tekerlemeler de çok yararlıdır. Çocuklar onları çok hoşlanarak dinler ve tekrar ederler. Çocuğun kelime dağarcığını geliştirmek için resimler gösterip bunların isimlerini vermek çok yararlıdır. Çocuk 2 yaşından sonra sözel bir dile sahip olur. Halen öğrenecektir ama dil için hassas dönem bitmiştir ve alev ileri hareket eder.

11 Pratik Yaşam Materyalleri

12 Elle tutmak ilk uç parmakla Direk Amaç: Parmak kaslarının kontrolü.

13 Öz Bakım Ayakkabı

14 Ütüleme Çalışması

15 Duyusal Materyaller

16 Kırmızı Çubuklar Direk Amaç: Uzunluğun görsel ayrımı

17 Isı tabletleri Direk Amaç: Isı duyusunun oluşması

18 Stereognostik Duyu Direk Amaç: Stereognostik duyu eğitimi Dolaylı Amaç: Zihinsel olarak görselleştirme egzersizi. Hafızayı çalıştırma.

19 Kare, Daire ve Üçgen Direk Amaç: Sekillerin görsel olarak ve kaslarla keşfi. Görsel eğitim ve geometri için hazırlık.

20 Matematik Materyalleri

21 Renkli Boncuk Kutusu (Toplama ve çarpma çalışmaları) Direk Amaç: Toplama ve çarpmayı iyice kavramak. (Birler basamağı ile)

22 Banka Oyunu Direk Amaç: Grup olarak çikarma işlemlerini anlama kavrama

23 Dil Materyalleri

24 Renkli İsimleri

25 Hareketli Alfabe Direk Amaç: Okuma ve yazmaya hazırlık çalışmaları (4,5 yaş ve üzeri)

26 Kültürel Çalışmalar

27 Coğrafya Kuzey Amerika Kıtası

28 Kuzey Amerika Kıtası Çalışmalar

29 Pusulanın yönlerine giriş, çalışma Direk Amaç: Pusulanın kavramı ve kuzey, güney doğu ve batı fikirlerine çocuk tanıtmak. Dolaylı Amaç: Birlikte bir harita ve pusula kullanarak çocuk hazırlamak.

30 Zooloji Hayva ları sı ıfla dırıl ası Me eliler, Kuslar, Balıklar, A fibiler, Sürü ge ler ve Dü ya hayva ları

31 Fen Bilgisi - Deneyler Bitki gövdeleri deneyi

32 Batma ve Batmayan

33 Çeken ve Çekmeyen

34 Nisan Ayı Kültürel Konuları Coğrafya Tarih Kara ve Su Benim Şekilleri Soyağacım Biyoloji Botanık / Zooloji Fen Bilgisi Omurgalılar ve omurgasızlar Toprak incelemesi Deneyler Mevsimlik Yaklaşım Çevre Keşfi Çevre Gezisi Yerel alanların keşfi

35 AYIN MÜZİSYENİ İdil BİRET AYIN RESSAMI Abidin DİNO

36 BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ

37 İNGİLİZCE YAŞ During the month of April we will be concentrating on: Topics: Rooms of the house/furniture/prepositions Concepts:soft/hard, in/out, behind/in frontupstairs/downstairs.

38 İNGİLİZCE YAŞ This month the children will enjoy learning the following nursery rhymes& songs: The house song Where s Mr Pe gui? He s i edroo What is he doing? He s readi g a ook Bedroom, bathroom Living room, dining room Kitchen... Not a chicken! Where is baby monkey? Where is Baby Monkey? Where is Baby Monkey? Where is Baby Monkey? Where is Baby Monkey? Is he in the kitchen? (Is he in the kitchen?) Is he in the living room? (Is he in the living room?) Is he in the bathroom? (Is he in the bathroom?) Is he in the bedroom? (Is he in the bedroom?)

39 İNGİLİZCE YAŞ This month the children will enjoy reading following books and films:

40 İNGİLİZCE YAŞ We will be learning lots of new vocabulary: Furniture/Rooms of the House/Prepositions Furniture Sofa Wordrobe Table bed Rug Chair Rooms of the House Living room Bedroom Kitchen Bathroom Dining room Garden Prepositions in front behind under in on p down

41 İNGİLİZCE YAŞ Games we will be playing throughout this month

42 İNGİLİZCE YAŞ During the month of April we will cover: Toys: (Doll, car, train, bus, lego, puppet/s, puzzle, board game/s, Bean bag/s, blocks, kitchen toys, etc) Farm Animals (Cow, sheep, duck, dog, pig, horse, donkey, rooster, hen). Jungle Animals (Monkey, tiger, parrot, lion, cheetah, crocodile, hippo, zebra, giraffe) Sea Animals: (Fish, dolphin, whale, jelly fish, star fish, sea urchin, Sea shells, sea muscles and sea horse).

43 İNGİLİZCE YAŞ In the month of April the children will learn the following songs: Walking in the Jungle Farm Animals Sea Animals 43

44 İNGİLİZCE YAŞ Songs continued... My Toys Song

45 İNGİLİZCE YAŞ The children will enjoy reading the following stories:

46 İNGİLİZCE YAŞ This month the children will enjoy learning and listening to the letter o a d so gs: Letter songs Letter o Letter b

47 İNGİLİZCE YAŞ We will learn lots of new vocabulary: Farm Animals Cow Sheep Duck Dog Pig Horse Donkey Rooster Hen Sea Animals Fish Dolphin Whale Jelly fish Star fish Sea urchin Sea shell Sea muscles Sea Horse Jungle Animals Monkey Crocodile Zebra Parrot Tiger Lion Cheetah Hippo Giraffe

48 İNGİLİZCE YAŞ The games we have been playing in the classroom are: Mystery Box Simon Says... Detective Who took the Cookie? TPR Games using a ball Flashcard Tower Interative Games on the smartbaord Online games Musical Chairs Tiger s Atte tio Pe gui s Atte tio Dance and freeze

49 GÖRSEL SANATLAR Heykel Çalış ası Abidin Dino Kimdir? Eserlerini İ ele e ve ergi Gezisi Heykel çalış aları ı oya ası er est çalış alar MÜZİK Müzik sesi nereden geliyor. Nisa adlı şarkıyı öğre iyoruz. La ire tte geçeli adlı şarkıyı öğre iyoruz. YAŞ Vur alı çalgılar Nisa adlı şarkıyı öğre iyoruz. Vur alı çalgılarla riti çalış aları YAŞ FMV I MART 2015 I

50 FİZİKİ ETKİNLİK De ge alıştır aları, araçsız taklidi de ge alıştır aları yap a kartal, planör, bank vb.) De ge tahtası üzeri de koordi eli ve ritmik hareketlerle yürüme, pla ör duruşu, e gel üzeri de atlama, ters takla Ço uk yogası duruşları Balıkçı Hasa oyu u YÜZME Nefessiz kısa esafeli yüzüstü ve sırtüstü, ayak vuruşu ile ilerle e çalış ası. Ayak tahtası ile yüzüstü ve sırtüstü ayak vuruşu çalış ası. Ayak tahtası ile ya da efes alarak, ayakefes koordi asyo u çalış aları Kol-ayak- efes koordi asyo u çalış aları YAŞ Ayak tahtası ile yüzüstü ve sırtüstü ayak vuruşu çalış ası. Ya ayak vuruş çalış ası. Nefessiz kulaç taklidi çalış ası Ayak-kol-nefes koordinasyonu çalış aları efesli kol eka iği çalış aları ser est tek ik ırtüstü kol çekişi çalış aları ırtüstü koordi atif çalış alar YAŞ FMV I MART 2015 I

51 KULÜP ETKİNLİKLERİ SATRANÇ Taşları iste esi ve koru ası Kural dışı ha le ve ö e i DANS Müzikle uyu lu adı çalış aları eçile koreografi çalış aları Nisa da s çalış aları DRAMA Bahar evsi i a la dır aları Çiçek, ağaç, hayva lar oyu u Doğa ı uya ışı riti çalış ası FMV I MART 2015 I

52 OKUL OLGUNLUĞU ANNE-BABA REHBERİ

53 Okul olgunluğu, çocuğun fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal açıdan ilkokula başlamak için bir hazıroluşu gerektirir. Çocuğun içinde bulunduğu ve kendi güvenli alanı evden ve anaokulundan ayrılarak, farklı özellikleri olan bir ortama geçişi belli bir uyum süreci gerektirir. Bu geçiş anında ilkokul bir çok zorluğu da beraberinde getirebilir. Her anne baba sorumluluklarını bilen, sorunlarını çözen, hakkını yedirmeyen, saygılı, özgüveni olan sosyal çocuk ister. Bütün bunlar anne ve babaların davranışları ile ulaşılan bir sanattır. Okulun amacı, çocukların zihinsel, bedensel sosyal ve duygusal açıdan gelişmesini sağlamaktır. Bunu sağlayabilmek için, çocukları uyumlu hale getirip onları bilgilendirmek gerekir. Anaokulları, çocukları ilkokula hazırlar. Çocuk anaokulu ortamında bilişsel, sosyal, dil gelişimi ve özbakım alanlarında bu becerilerini geliştirme olanakları yakalar. Okul olgunluğu, çocuğun zihinsel, sosyal,duygusal ve motor gelişimi açısından belirli bir düzeye gelmesi ve okulda kendisinden beklenilenleri başarılı bir şekilde yerine getirmek için hazır olması demektir. Çocuğun okula hazır olmasıyla birlikte ailenin desteği ve hazır olması eğitim sisteminin da hazır oluşu okul olgunluğu oluşturan etmenlerdir. Bir çocuğun okul olgunluğunun doğumundan okula başlayana kadar aldığı tecrübe ve yaşantılardan oluşur.

54 Okul Olgunluğu çocuğun kronolojik yaşından çok duygusal ve akademik olgunluğunun yeterli olup olmadığına bağlıdır. Duygusal olgunluk, kurallara uygun davranışlar sergileyebilme, sosyal problemleri çözme, muhakeme, arkadaşlık başlatabilme ve sürdürebilme, nesil ve cinsiyet farkını kavrayabilme, hayal kırıklığı ile başedebilme, öfke kontrolü gibi faktörleri içinde barındıran bir beceriler birikimidir. Akademik olgunluk ise ince motor (yazı yazmak için gerekli olan el becerileri), işitsel ve görsel dikkat, kısa ve uzun süreli hafıza, sıralama, dil, öğrenme ve çalışma hızı becerilerinin ilkokulda karşılaşacağı durumları kaldırabilmesi için yeterli olup olmadığıdır. Gelişim basamakları her alanda tüm çocuklar için aynı olsa da, bazı çocukların bu basamakları tırmanışı, diğerlerinden daha yavaş ya da hızlı olabilir. Fiziksel Gelişim, diğer gelişim basamaklarını etkiler. Özellikle görme ve işitme gelişimi; görsel algı, işitsel algı ve dokunsal algıyı, uygun beden gelişimi ise bedensel koordinasyon, büyük ve küçük kas gelişimi el-göz koordinasyon bağlamında ihtiyaç duyulur.

55 Sosyal ve Duygusal Gelişim, güvenli ayrılığı başarabiliyor olması, anne babasıyla güvenli ilişki kurmuş olması sorumluluk alabilmesi, yaşıtlarıyla rahat sosyal ilişkiler kurabilmesi ve kurduğu ilişkileri sağlıklı sürdürebilmesi ile yeterli özgüvene sahip olması sosyal problemleri çözebilme yetisine sahip olması gerekmektedir. Uygun zaman ve mekanda uygun tepkiler verebilme, okul kurallarına ve düzenine uyabilme, sırasını bekleyebilme, isteklerini erteleyebilme, başarısızlığa ve engellenmeye toleransının olması beklenir. Dil Gelişimi, okuma yazmaya hazırlık için önemli bir beceridir. Olayları kronolojik sırayla anlatması, yeterli kelime haznesine sahip olması, çocuğun ona anlatılanı dinlemesi ve yönergeyi anlıyor olabilmesi önemlidir.

56 İlkokula başlayacak çocukların çeşitli özbakım becerilerine sahip olmaları gerekmektedir; o Eşyalarına sahip çıkabilme, o Yemeğini yiyebilme, o Yaşına uygun sorumlulukları üstlenme, o Giyinip soyunma, o Tuvalet temizliğini yapabilme. Tü u ilgiler doğrultusu da, okulu uz reh erlik iri i tarafı isa ve ayıs ayı da 1. Sı ıfa aday öğre ileri ize Okul Olgu luğu Değerle dir esi yapıla aktır.

57 Okul olgunluğu temel değerlendirmesinde temel olan alanlar; Sayı kavramı Renkleri ayırt etme, sayı sayma Neden sonuç ilişkisi kurabilme Sözcük Dağarcığı Cümle Anlama El-göz koordinasyonu Görsel Hafıza Sosyal-duygusal etkenler Dikkat süresi Tüm bunlara ek olarak sınıf ve branş öğretmenlerimizin yıl boyunca yaptıkları gözlemler, etkinlikler ve yorumlar bu değerlendirmenin önemli bir parçasını oluşturacaktır. Sadece değerlendirme çalışmasının sonucu değil, çocuğun bu değerlendirme sırasındaki tutum ve davranışlarıyla birlikte, dikkatini odaklama becerisi karara varmamızda etkili olacaktır.

58 ÇOCUKLARIMIZIN OKUL OLGUNLUĞUNA ULAŞMALARINI DESTEKLEMEK İÇİN BAZI ÖRNEKLER İfade edici dili geliştirmek için, çocuğun iletişime geçeceği, kendi duygu ve düşüncelerini ifade edebileceği uygun ortamlar hazırlanabilir. Bol bol resimli hikaye kitapları okuyabilirsiniz. Çeşitli konularda konuşarak, sohbetler doğrultusunda kelime haznesinin ve dil becerisinin gelişmesini sağlamalıyız. Hikaye oluşturma ve hikaye tamamlama oyunları oynayabilirsiniz. Nesneler arası benzerlik ve farklılıkları bulma oyunu oynayabilirsiniz. Kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için fırsatlar vererek kişisel sorumluluklarını yerine getirmesini sağlayabilirsiniz. İhtiyaçlarını erteleyebilmesini ve sabrını geliştirebilirsiniz. Yaşıtlarıyla birlikte zaman geçirebileceği ortamlar yaratabilirsiniz. Çağla Kı alı, Np İsta Begüm BABACAN ul Nöropsikiyatri Hasta esi, dhgm.meb.gov.tr mebk12.meb.gov.tr

59 MART AYI ÖZEL GÜN ve KUTLAMALARI

60 NİSAN AYI DOĞUM GÜNLERİ G SINIFI: Ali Arda BAHÇE H SINIFI: Doruk GEDİKOĞLU Ömer KASKAN DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN Not: Bu ay doğum günü olan öğrencilerimize Kutudaki Hayat etkinliğini 24 Nisan Cuma günü getirmeleri konusunda destek olmanızı rica ederiz.

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER NİSAN, 2015 İÇİNDEKİLER 1.NİSAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.NİSAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER NİSAN 2016 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.NİSAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR EDİTÖR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR EDİTÖR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER NİSAN 2016 İÇİNDEKİLER 1.NİSAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.NİSAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.NİSAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 İÇİNDEKİLER 1.EKİM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.EKİM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 7. Sayı 2016 Nisan 2017 UZAY SINIFI İsim tanıma çalışmaları yaptık. İsimlerimizdeki harf sayısını öğrendik, artırma çalışması gerçekleştirdik.

Detaylı

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını EĞİTİCİ OYUNCAKLAR O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri Dil Gelişimi Yaş gruplarına göre g temel dil gelişimi imi bilgileri Çocuklarda Dil ve İletişim im Doğumdan umdan itibaren çocukların çevresiyle iletişim im kurma çabaları hem sözel s hem de sözel olmayan

Detaylı

Özel GOP ANASINIFI. Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ

Özel GOP ANASINIFI. Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ Özel GOP ANASINIFI Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ 1 ÖZEL GOP ANASINIFI EKİM 2018 BÜLTENİ Değerli velilerimiz Ekim ayını geride bırakıyoruz. Bu ay öğrencilerimize neler kazandırdık, hangi etkinlikleri yaptık,

Detaylı

K. Ç. Tanı Süreci: ABA Programı: /Algiozelegitim

K. Ç. Tanı Süreci: ABA Programı: /Algiozelegitim K. Ç. Tanı Süreci: Nisan 2013 doğumlu K. Ç. ın yerinde sallanması, 1,5 yaşına geldiğinde etrafı ile iletişimi kesmesi, eve gelen misafirlerle hiç etkileşime geçmemesi ailenin çocuğunda bir farklılık olduğunu

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır.

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. 2016-2017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ŞUBAT-MART AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: GEZEGENİ PAYLAŞMAK ANA FİKİR: İnsanlar ve hayvanlar arasında bir

Detaylı

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2 ÇOCUKLAR İÇİN ÇOKLU ZEKÂ GÖZLEM FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Cinsiyeti: Tarih: Sınıfı: Lütfen formda yer alan her ifadenin sizin için ne derece uygun olup olmadığını aşağıdaki beşli dereceleme ölçeği üzerinde

Detaylı

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi İngilizce yi evinize getiriyor. Sarıyer Belediyesi, Dünya Bankası destekli bilimsel bir proje ile çocuklara evlerinin sıcak ortamında

Detaylı

Dil Gelişimine Uygun Etkinlikler

Dil Gelişimine Uygun Etkinlikler DİL GELİŞİMİ-2 Dil Gelişimine Uygun Etkinlikler O Çocukların dil gelişimlerinin desteklenmesi onların dil kazanımlarını hızlandırmak, çeşitlendirmek ve akıcı olmalarını sağlamak açısından önemli olmaktadır.

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER (4-5-6 Yaş): Bitki çeşitlerini,

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

A. A. A. Tanı Süreci: Haziran 2015 doğumlu A. nın 18. Aya gelindiğinde var olan kelimeleri kullanmayı bırakmış olması ailenin ilk dikkatini çeken

A. A. A. Tanı Süreci: Haziran 2015 doğumlu A. nın 18. Aya gelindiğinde var olan kelimeleri kullanmayı bırakmış olması ailenin ilk dikkatini çeken A. A. A. Tanı Süreci: Haziran 2015 doğumlu A. nın 18. Aya gelindiğinde var olan kelimeleri kullanmayı bırakmış olması ailenin ilk dikkatini çeken nokta olmuştur. Aile, bir çocuk ve ergen psikiyatristine

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 İÇİNDEKİLER 1.MAYIS, HAZİRAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.MAYIS, HAZİRAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.MAYIS, HAZİRAN

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır ana fikrinden yola çıkarak; Bitkileri gruplama şekilleri Bitkilerin bölümleri

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ.

Detaylı

P.Y. Tanı Süreci: Temmuz 2014 doğumlu P. nin 2,5 yaşını geçmesine rağmen konuşmaması, yerinde sallanması ailenin çocuğunda bir şeylerin yolunda

P.Y. Tanı Süreci: Temmuz 2014 doğumlu P. nin 2,5 yaşını geçmesine rağmen konuşmaması, yerinde sallanması ailenin çocuğunda bir şeylerin yolunda P.Y. Tanı Süreci: Temmuz 2014 doğumlu P. nin 2,5 yaşını geçmesine rağmen konuşmaması, yerinde sallanması ailenin çocuğunda bir şeylerin yolunda gitmediğini gösteren ilk işaretler olmuştur. Aile, bir çocuk

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ

OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ Oyun bir çocuğun en önemli işidir. Çocuklar oyun ortamında kendilerini serbestçe ifade edip, yaşantılarını yansıtırlar ve dış dünyaya farketmeden hazırlık yaparlar.

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir.

Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. KİTAP VE ÇOCUK Türkçe dili etkinlikleri, öğretmen rehberliğinde yapılan grup etkinliklerindendir. Bu etkinlikler öncelikle çocukların dil gelişimleriyle ilgilidir. Türkçe dil etkinlikleri çocuğun kendi

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ Okul Adı : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU Tarih : MAYIS AYI Yaş Grubu (Ay) : 36-66 AY Öğretmen Adı : AYLAR MAYIS

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

Amacımız:Gözlem yapma,sorgulama ve yorumlama Çocukların tüm dünyaya gözlemci bir ruhla

Amacımız:Gözlem yapma,sorgulama ve yorumlama Çocukların tüm dünyaya gözlemci bir ruhla ÇALIŞMA PROGRAMIMIZ İngilzce Programı İngilizce sınıf öğretmenlerinin programı paralelinde uygulandı. school, house, classroom, toilet, table, chair, pencil, bus, school bus- kelimeleri başta olmak üzere

Detaylı

4 YAŞ GRUPLARI ARALIK AYI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUPLARI ARALIK AYI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2016 İÇİNDEKİLER 1. ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ

Detaylı

MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇEKÜSH ŞUBESİ ÇOCUK GELİŞİMCİ DAMLA ATAMER

MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇEKÜSH ŞUBESİ ÇOCUK GELİŞİMCİ DAMLA ATAMER MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇEKÜSH ŞUBESİ ÇOCUK GELİŞİMCİ DAMLA ATAMER BEBEKLİK DÖNEMİNDE (0 3 YAŞ) ERKEN TANI İÇİN KRİTİK DÖNEMLER Bebeklik dönemi, gelişimin en hızlı ilerlediği dönemdir. Çevrelerine

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 ŞUBAT-6 NİSAN BİTKİLER BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Akıcı okuma, yazmada imla kurallarını uygulama ve noktalama işaretlerini doğru kullanma, dikkatli dinleme

Detaylı

O Dil; Çok geniş anlamıyla dil, düşünce, duygu ve güdüleri, doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak bildirmeye yarayan herhangi bir anlatım aracıdır.

O Dil; Çok geniş anlamıyla dil, düşünce, duygu ve güdüleri, doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak bildirmeye yarayan herhangi bir anlatım aracıdır. DİL GELİŞİMİ O Dil; Çok geniş anlamıyla dil, düşünce, duygu ve güdüleri, doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak bildirmeye yarayan herhangi bir anlatım aracıdır. O Dil gelişimi; seslerin, kelimelerin, sayıların,

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Ø tahminiile ile

Detaylı

ÖZÜR GRUBUNUN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ. bireyin eğitim performansının ve sosyal uyumunun olumsuz yönde etkilenmesi durumunu

ÖZÜR GRUBUNUN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ. bireyin eğitim performansının ve sosyal uyumunun olumsuz yönde etkilenmesi durumunu ÖZÜR GRUBUNUN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ Tanımı Görme yetersizliği, görme gücünün kısmen ya da tamamen yetersizliğinden dolayı bireyin eğitim performansının ve sosyal uyumunun olumsuz yönde etkilenmesi durumunu

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır.

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ŞUBAT-MART-NİSAN AYI BÜLTENİ 3-4YAŞ İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: GEZEGENİ PAYLAŞMAK ANA FİKİR: İnsanlar ve hayvanlar arasında

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ Öğrencinin Adı Soyadı:. Doğum Tarihi,Yeri. Anne / Baba Adı :. Ev Adresi :. Engel Durumu: Hafif Düzeyde Zihinsel Yetersizlik R.A.M Kaynaştırma Dosya

Detaylı

ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR

ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR 1)ÖZELLİKLERİ 2)KARŞILAŞMA SIKLIĞI 3)TÜRKİYE VE DÜNYADA YAPILAN FAALİYETLER 4)EĞİTİMLERİ 5)AİLEYE VE ÖĞRETMENLERE ÖNERİLER ÖZELLİKLERİ MOTOR GELİŞİM ÖZELLİKLERİ ZİHİNSEL GELİŞİM

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2013 Sayın Velilerimiz, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında, ilk öğrencilerimizle olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

KASIM AYI 4 YAŞ GRUBU AYLIK BÜLTENİ

KASIM AYI 4 YAŞ GRUBU AYLIK BÜLTENİ KASIM AYI 4 YAŞ GRUBU AYLIK BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA ŞİİRLER 10 Kasım geldi işte Üzgünüz biz milletçe Atatürk! ü anarız O bizim kalbimizde 10 Kasım geldi işte Koşarız Anıtkabir e Atatürk ü anarız

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

SAYI 7 NİSAN 2016 *12 Nisan da 3-6 yaş gruplarımızla Kaptan Amca ve Tayfası adlı oyunu izlemek için Mavi Uçurtma tiyatrosuna gidiyoruz. *23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. *7 Nisan

Detaylı

TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI

TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI Okul öncesi dönem genel anlamda tüm gelişim alanları açısından temellerin atıldığı

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN FMV I Mayıs 2017 I

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN FMV I Mayıs 2017 I HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN 2017 Montessori Felsefesi Zeka, Hayal Gücü Ve Merak'ın Eğitimi FMV I Mayıs 2017 I Zeka, zihnin

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olayı

Detaylı

Okul Öncesi Eğitim Seti

Okul Öncesi Eğitim Seti Okul Öncesi Eğitim Seti Degerli Egitimciler Okul öncesi eğitim; çocukların gelişim düzeylerine ve bireysel özelliklerine uygun, zengin uyarıcı çevre olanakları sağlayan; onların bedensel, zihinsel, duygusal

Detaylı

Erken (Filizlenen) Okuryazarlık

Erken (Filizlenen) Okuryazarlık Erken (Filizlenen) Okuryazarlık Hazırlayan: Berrin Baydık Hazırlayan: Berrin Baydık 1 Okul ve okul sonrası başarı için gerekli. 0-8 yaş Doğumdan okul yaşına kadar geçen sürede yalnızca okuma değil, yazma

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 1A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 1.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: EVİMİZDE HAT KAZANIMLAR ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR DEĞERLER

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014 HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014 İÇİNDEKİLER 1. ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. ARALIK

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 SOHBET SAATLERİ ETKİNLİKLERİMİZ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER: Bitki çeşitlerini, bitkilerin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ASTRONOTLAR ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ

ASTRONOTLAR ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ ASTRONOTLAR ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

PENGUENLER AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ ANASINIFI EYLÜL- EKİM OCAK BÜLTENİ

PENGUENLER AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ ANASINIFI EYLÜL- EKİM OCAK BÜLTENİ PENGUENLER ANASINIFI EYLÜL- ANAOKULU EKİM OCAK BÜLTENİ EYL AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ Sayın Velimiz, Öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar/etkinlikler hakkında sizlere bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 SOHBET SAATLERİ ETKİNLİKLERİMİZ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER: Bitki çeşitlerini, bitkilerin

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Adı Soyadı: Sınıfı: HAFİF ZİHİNSEL 4/... No: Ders/Ünite:MATEMATİK ÖLÇÜLER Uzun Dönemli Amaçlar 1. Ölçüleri kavrar Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Öğretim

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Hikaye / Öykü / Masal: Dürüstlük adlı hikayemizi biz hazırladık.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Hikaye / Öykü / Masal: Dürüstlük adlı hikayemizi biz hazırladık. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal: Dürüstlük adlı hikayemizi biz hazırladık. Tekerlemeler: Vücudumuz, dünyamız tekerlemerini

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 Erken Yaşta Dil Öğrenenler... 1 Çocuklar ana dillerini nasıl öğrenirler?... 2 Ana dil ediniminin aşamaları... 3 Yabancı dil öğrenimine erken başlamak faydalı

Detaylı

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ EKİM 2014 AYLIK REHBERLİK BÜLTENİ Çocuğumla Nasıl Oyun Oynayacağım? Oyun nedir? Oyun, çocukların dünyayı algılamalarını, hayal ile gerçek dünya arasında köprü kurmalarını

Detaylı

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. "Çocuğun gelişimini takip edin."

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. Çocuğun gelişimini takip edin. KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx "Çocuğun gelişimini takip edin." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxxxx Doğum Tarihi 30.4.2009 Cinsiyet Kız Okul xxxxxxx Sınıf xxxxxxx İl İstanbul İlçe Kadıköy I. Uygulama Tarihi

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI .. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: HATİCE DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;10.10.2016-14.10.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 Aylık Çocuklar için Gelişim Formu (+) Bağımsız yapabiliyor (/) Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor ÖĞRENCİ AD-SOYAD : KUZEY BERAT BEYAZ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;23.03.2015-27.03.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

Yönetici tarafından yazıldı Pazartesi, 18 Mayıs 2009 12:56 - Son Güncelleme Pazartesi, 18 Mayıs 2009 12:58

Yönetici tarafından yazıldı Pazartesi, 18 Mayıs 2009 12:56 - Son Güncelleme Pazartesi, 18 Mayıs 2009 12:58 Fiziksel Gelişim Bebeklik Döneminde - Fiziksel Gelişim 0-2 yaşlar arasını içeren bebeklik dönemi fiziksel açıdan pek çok temel becerinin kazanıldığı bir dönemdir. Bu dönem içerisinde bebeklerin hem beden

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle yazmada imla kurallarını uygulama, akıcı okuma, dikkatini dinlediğine yoğunlaştırma, deneyim

Detaylı

KIRKPABUÇ ÜRÜN KATALOĞU 2013

KIRKPABUÇ ÜRÜN KATALOĞU 2013 KIRKPABUÇ ÜRÜN KATALOĞU 2013 Eğitici Oyuncak Dr. Özlem ALKAN ERSOY Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında Öğretim Üyesi Eğitici oyuncak, çocuk için hem oyuncak hem de oyun anlamına gelmektedir. Çocuk, oyuncağı

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ A u ok na lu ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - MART 2014 ANAOKULLARI BÜLTENİ ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ Okul öncesi dönem, gelişimin hızlı olması ve

Detaylı

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl, kuş, kelebek tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları çocuk bakım evi yolunda olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 2-3 yaşındaki çocuk hakkında durum ve gelişim görüşmesi Çocuk bakım

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI HAZİRAN AYI BÜLTENİ HAZİRAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Babalar günü hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Babalarımızın bizim için neler yaptığını tartıştık.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı