HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN"

Transkript

1 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER NİSAN 2016

2 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.NİSAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik/Perküsyon Görsel Sanatlar Fiziki Etkinlik Yüzme Kulüp Etkinlikleri 5.NİSAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 6.DUYURULAR 7.REHBERLİK BİRİMİ 8.NİSAN AYI DOĞUM GÜNLERİ

3 Montessori Felsefesi DİL GELİŞİMİ

4 DİL GELİŞİMİ 1.Konuşulan Dil: Dil bir iletişim formudur. İletişim kurmak isteyen bir grup insanın bir araya gelerek anlamlar üzerinde anlaşmasıyla oluşur. Tanımadığımız bir dil bize sesler dizisi gibi gelir. Dil belli anlamlar bir sesler serisidir. Dilin insanlar üzerinde 2 etkisi vardır: 1) Dil insanları bir araya getirir. 2) Bir grup insanı birbirine yakınlaştırıp bir arada tutarken diğer bir gruptan ayırır. Dil ortak düşüncelerin ve insan ruhunun bir enstrümanıdır. Zihnin çok zeki bir ürünüdür. İnsanların kullandığı enstrümanlar en az somut olandır, ancak gerçektir. Dil seslerin bir araya gelerek heceler, hecelerin bir araya gelerek kelimeler ve kelimelerin cümleler oluşturmasıdır. Alfabede 29 temel ses vardır. Bunlar çok fazla sayıda kelimeler oluşturur ve bu kelimeler bir çok şekilde bir araya getirilerek zengin bir dil ortaya çıkar. Dilin gramer denilen kuralları vardır. Dil çocuğa öğretilmez, çocuk onu kendilinden yaratır. Dil çocukta doğal olarak gelişir ve kazanılır. Dil gelişiminin belli kuralları vardır. Bu kurallar ister basit ister karmaşık olsun, her çocukta aynıdır. Dil, bir nesilden diğerine çocuk tarafından aktarılır. Çocuk nesilller arasında bir bağlantıdır. Çocuk dili çok kolay emer. Çocuğun çalışması bilinçsiz zihnin derinliklerinde başlar. Bu son derece büyük bir çalışmadır; fakat çok sınırlı bir kısmı dışa vurulur. Çocuk 6 yaşında dilini kazanır ve kurallarını öğrenir. Kelime dağarcığında binlerce kelime vardır ve bu, öğretmen olmaksızın meydana gelmiştir.

5 2. Dilin Mekanizması: Beyinde dilin gelişimi ile ilgili iki merkez vardır. Bunlardan biri İşitsel Alıcı Merkez, diğeri ise kelimelerin seslendirilmesi için gerekli Hareket Merkezidir İşitsel Alıcı Merkez Duyusal Merkez Organik Merkez-Kulak Konuşma seslerini karşılar. Kelimelerin dilini yakalamak için yaratılmıştır. Hareket Merkezi Motor Merkez Organik Merkezler (ses telleri, burun,damak, boğaz, yanaklar) Konuşma seslerini üretir. Etkinlik, işitsel alıcı merkezin ve hafızanın etkinliğine bağlıdır. Kulak: Kulak bir harp gibidir. İçinde bir salyangoz kabuğu gibi kıvrılmış 64 tel vardır. Buna koklea denir. Kulağa gelen ses dalgaları kulak zarına çarpar ve kokleaya iletilen titreşimlere dönüşür. Bu titreşimler beyinde elektriksel sinir uyarılarına dönüştürülür. İşte biz bu anda sesi duyarız. Kulak evrendeki tüm sesleri duyamaz, çünkü yeterince teli yoktur. Ancak karmaşık bir müzik parçasını, konuşulan dilin bütün inceliklerini duyabiliriz. Hareket Merkezi: Konuşma için gerekli olan bu motor yavaş gelişir. Gelişimi kulağa ve hafızaya bağlıdır. Bu merkezin organlarının hareketlerinde koordinasyon sağlanması da zaman alır. 4 aylık bir çocuk kişinin ağzına bakar. Bu nedenle konuşan kişinin yüzü mutlaka çocuğa dönük olmalı ve dudak hareketleri de çok net ve özenli olmalıdır.

6 Çocuğun konuşabilmesi için öğrenmesi gereken şeyler vardır: 1. Konuşma için gerekli kasları kullanmayı (6 aya kadar), 2. Dilin ne olduğunu ve amacını (10 aya kadar), 3.Her şeyin bir adı olduğunu (1 yaş 6 aydan sonra), 4. Dilin yapısını (2 yaştan sonra), 5. Bu her şeyin adını, 6. Doğru telaffuz etmeyi öğrenmelidir. 7. Kelimelerin karşılığı olan gerçekleri yaşamalıdır. Ateş- Hormé (libido, yaşam enerjisi).yönlendiren güçtür. 0-4 ay Eğer sinirler miyelin ile kaplanmışsa bu sinirlere bir çeşit izolasyon sağlar. Böylece beyinden gelen enerji kaslara geçebilir. Miyelin ile kaplanma sinir sisteminin beyine mesaj göndermek için hazırlanmasıdır. 0-3 ay Kulak konuşulan kelimelere karşı hassastır ve bu sesleri almaya çalışır. Çocuk sesin geldiği yöne doğru döner. 4 ay Konuşan kişinin ağzına ısrarla bakar. Bu durum yaklaşık 2 ay sürer.

7 6 ay Konuşma için gerekli motor organları belli oranda gelişmiştir. Böylece bazı heceleri çıkartabilir. Belli bir sürede aynı 2 veya 3 heceyi tekrar eder. Bu, ilk dışa vurumdur ve Mekanik Bebek Konuşması olarak adlandırılır. Çünkü çıkarılan sesler herhangi bir anlam içermezler. Bu durum, dil mekanizmasının egzersizi olarak düşünülebilir. 10 ay Yeni bir bilinçlilik noktasına erişilmiştir. Artık kelimeler çocuk için anlamlı hale gelmeye başlamıştır. 1 yaş İlk bilinçli kelimesini söyler. Kelimenin anlamını bilir ve bunu iletişim kurmak için söyler. Bu andan itibaren çocuk hormé tarafından daha çok kelime öğrenmeye yönlendirilir. Kelimeleri bebek konuşması şeklinde söyler, ancak bu konuşmanın bir amacı vardır. Bu girişim, bilinçli zekanın bir delilidir ve buna Psişik Bebek Konuşması denir. Dilin çevre ile ilişkisini giderek daha iyi anlamaya başlar ve dile bilinçli olarak hakim olma arzusu daha da artar. Zihni başkaları ile paylaşmak istediği birçok fikirlerle doludur. İlk hayal kırıklığını kendisini ifade etmekte zorlandığı zaman yaşar. Ona model olacak ve onun kelimeleri ile konuşacak bir yetişkine ihtiyacı vardır. Eğer bizler onun bebek konuşmasını taklit edersek onu bir modelden mahrum etmiş oluruz. Çocuğun içsel rehberi onu ilgilendirmese bile, yetişkin konuşmalarını dinleme isteği yaratmaktadır.

8 1 yaş 3 ay Dil vasıtasıyla ortaya konan fikirleri ve düşünceleri anlar. Konuşma halen bebeksidir. Sessiz harflerle beraber oldukça fazla sesli harf kullanılır. Kelimeleri mimiklerle ifade eder. 1 yaş 6 ay Bir başka bilinçli noktası ortaya çıkar. Her şeyin bir ismi olduğunun farkına varır. Öğrendiği tüm kelimeler arasından isimleri, özellikle somut olanları seçer ve söyler. Her şeyi isimlerle söyleyebilmek mümkün olmadığı için tüm bir fikri anlatmak için tek bir isim kullanılabilir. Buna tek kelimelik cümle denir. Çaresizliği halen onda zihinsel kedere neden olur. Eğer anlayışla yaklaşılırsa sakinleşir. 1 yaş 10 ay arasında kelime bilir. Bu, isimlerin patlama dönemidir. Bu dönemde aynı zamanda fiilleri, sıfatları, zarfları, edatları ve bir kaç kelimelik cümleleri öğrenir. Bunu henüz tam ve doğru kullanılmayan cümlelerin patlaması izler. 2 yaş Fiillerden sonra zarfların patlama dönemidir. Bu dönemden sonra çocuk, cümleleri farklı zamanlar kullanarak, doğru dilbilgisi formunda kurma yeteneğini kazanır. Artık dilini tamamlamıştır.

9 Sonuç Olarak: Kendini ifade edebilme insana has bir yetenektir. Konuşmayan insan saldırgan bir hale gelir. Sağır ve dilsiz olan çocukların kör olan çocuklara oranla çok daha zor bir kişilik yapısına sahip oldukları gözlenmiştir. Çevrede engellerle karşılaşan çocuklarda gerileme görülür ve bu, kalıcı olabilir. Bu dönemler sırasında hatta patlamaların oluşmasının gerektiği zamanlarda bile bu çocuklarda hiçbir şey ortaya çıkmaz. 4 yaşında bile halen bebek gibi konuşabilirler. Organları sağlıklı olsa bile sadece birkaç kelime konuşurlar. Buna Psikolojik Dilsizlik denir. Bu durum çocukta yaşamı boyunca kalacak bazı bozukluklara neden olabilir: 1)Kekemelik, 2)Sessizlik veya konuşma için cesaret eksikliği, 3)Bütün bir cümle kurma yeteneksizliği, 4)Kelimelerin Tekrarı

10 Çocuğun konuşma yeteneğini kazandığı iki yıl boyunca ona şu konularda yardım edebiliriz: 1. Çocuk kendisini açıkça anlatmada zorluk çektiğinde sabırlı olmalı ve çocuğun tercümanı gibi davranmamalıyız ki cesareti kırılmasın. 2. Çocukla konuştuğumuz zaman net bir şekilde ve doğru bir telaffuzla konuşmalıyız. Böylece çocuk kelimeleri oluşturan sesleri tam ve net olarak duyar. 3. Bebek gibi konuşmaktan kaçınmalıyız. Çocuğun örnek alacağı bir modele ihtiyacı vardır. 4. Çocuğu sürekli yalnız başına bırakmaktan kaçınmalıyız. Konuşan insanların arasında yaşamalıdır. Çocuğa dil de dahil olmak üzere yaşamın tüm öğelerini sunan çevredir. Bu, yaşamın her alanı için geçerlidir. Belli bir grup insan gibi olabilmesi için o insanlarla birlikte yaşamalıdır. Bizler çocuktan sessiz olmasını istersek onun içindeki tüm heyecanı öldürürüz. Çocuk eğer sadece çocuklarla iletişim kurar yetişkinlerle kurmazsa o zaman kelime dağarcığı zenginleşemez ve sadece birkaç anlama gelen bazı kelimeleri öğrenir. 5. Çocuklara çeşitli hikayeler okumalı ve anlatmalıyız (0-2) Böylece çocuklar fazla bir çaba sarf etmeksizin farklı ifadeleri öğrenirler. Çocuk şarkıları ve tekerlemeler de çok yararlıdır. Çocuklar onları çok hoşlanarak dinler ve tekrar ederler. Çocuğun kelime dağarcığını geliştirmek için resimler gösterip bunların isimlerini vermek çok yararlıdır. Çocuk 2 yaşından sonra sözel bir dile sahip olur. Halen öğrenecektir ama dil için hassas dönem bitmiştir ve alev ileri hareket eder.

11 Pratik Yaşam Materyalleri

12 Elle tutmak ilk üç parmakla Direk Amaç: Parmak kaslarının kontrolü.

13

14

15 Öz Bakım Ayakkabı

16 Duyusal Materyaller

17 Kırmızı Çubuklar Direk Amaç: Uzunluğun görsel ayrımı

18 Isı tabletleri Direk Amaç: Isı duyusunun oluşması

19 Stereognostik Duyu Direk Amaç: Stereognostik duyu eğitimi Dolaylı Amaç: Zihinsel olarak görselleştirme egzersizi. Hafızayı çalıştırma.

20 Kare, Daire ve Üçgen Direk Amaç: Şekillerin görsel olarak ve kaslarla keşfi. Görsel eğitim ve geometri için hazırlık.

21 Matematik Materyalleri

22 Hava Durumu Grafiği Lineer Takvim Direk Amaç: Lineer Takvim Oluşturma Grafik oluşturma ve Grafik okuma

23 Renkli Boncuk Kutusu (Sayı Oluşturma)

24

25 Renkli Boncuk Kutusu (Toplama çalışmaları)

26 Banka Oyunu (Toplama ve Çarpma çalışmaları)

27

28 Zincir Boncuk Kareler ve Küpler

29 Dil Materyalleri

30 Renkler ve İsimleri

31 Dil Kartları

32 Hareketli Alfabe Direk Amaç: Okuma ve yazmaya hazırlık çalışmaları (4,5 yaş ve üzeri)

33 Kültürel Çalışmalar

34 Coğrafya Kuzey Amerika Kıtası

35

36 Pusulanın yönlerine giriş, çalışma Direk Amaç: Pusulanın kavramı. Kuzey, güney, doğu,batı Dolaylı Amaç: Bir harita ve pusula kullanma.

37 Zooloji Hayvanların sınıflandırılması (Memeliler, Kuşlar, Balıklar, Amfibiler, Sürüngenler) ve Dünya hayvanları

38 Fen Bilgisi - Deneyler Bitki gövdeleri deneyi

39 Fasulye Günlüğü

40 COĞRAFYA TARİH BİYOLOJİ FEN BİLGİSİ MEVSİMLİK SOSYAL BOTANİK YAKLAŞIM ETKİNLİK Türkiye 7 bölgesi Türkiye - İstanbul Kara ve su formları Benim Soyağacım ZOOLOJİ Omurgalılar ve omurgasızlar Toprak incelemesi Deneyler Türkiye deki çeşitli kara ve su şekillerinin incelenmesi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nisan Ayı Kültürel Konuları

41 AYIN MÜZİSYENİ İdil BİRET AYIN RESSAMI Abidin DİNO

42 BRANŞ ETKİNLİKLERİ

43 During the month of April we will cover: Farm Animals (Cow, sheep, duck, dog, pig, horse, donkey, rooster, hen). Jungle Animals (Monkey, tiger, parrot, lion, cheetah, crocodile, hippo, zebra, giraffe) Toys: (Doll, car, train, bus, lego, puppet/s, puzzle, board game/s, Bean bag/s, blocks, kitchen toys, etc)

44 In the month of April the children will learn the following songs: Walking in the Jungle Farm Animals Insects Insectshttps://

45 Songs continued... My Toys Song

46 The children will enjoy reading the following stories:

47 This month the children will enjoy learning and listening to the letter o and b songs: Letter songs Letter Uu Letter Ll

48 We will learn lots of new vocabulary: Farm Animals Cow Sheep Duck Dog Pig Horse Donkey Rooster Hen Jungle Animals Monkey Crocodile Zebra Parrot Tiger Lion Cheetah Hippo Giraffe Mini-beasts Ladybird Bumble bee Fly Grasshopper Butterfly Ant Spider Insect/s Bug/s

49 The games we have been playing in the classroom are: Mystery Box Simon Says... Detective Who took the Cookie? TPR Games using a ball Flashcard Tower Interative Games on the smartbaord Online games Musical Chairs Tiger s Attention Penguin s Attention Dance and freeze

50 During the month of April we will focus and learn the following: Transport Occupations / My community Prepositions Concepts: Heavy/light, on/in/under/behind/in front of

51 This month the children will be watching and learning some of the following songs and videos: Transport vocabulary Elf learning: Transport chant Elf learning: Street vehicles Elf learning: What do you see Dream English Let s be planes Maple Leaf: We all go travelling by: My town vocabulary: My town phrases: Town and city vocabulary: Firefighter Storybots: Jobs Maple Leaf: People work British council: Where is it? Maple leaf: On in under by Maple leaf: On in under Dream English:

52 This month we will be reading some of the following books:

53 We will learn new vocabulary: Jobs Prepositions Transport Fireman On Ship Pilot In Bus Doctor Under Plane Teacher Behind Helicopter Policeman Next to Motorbike Cook In front of Car Dentist Submarine

54 GÖRSEL SANATLAR Abidin Dino nun Sanat Hayatı ve Eserlerinin incelenmesi Baskı çalışması. Mustafa Kemal Atatürk ile beraber bir gün konulu resim çalışması Yıldızlara uzanıyorum konulu resim çalışması YÜZME Akış çizgisi pozisyonunda yüzüstü ve sırtüstü ayak vuruşları Akış çizgisi pozisyonunda ayak-nefes koordinasyonu çalışmaları Yan vücut pozisyonunda ayak- nefes koordinasyonu Ayak-kol-nefes koordinasyonu çalışmaları Sırtüstü kol mekaniği çalışmaları FİZİKİ ETKİNLİK Kendi parkurumu hazırlıyorum etkinliği Yaptığı parkuru kurallara uygun şekilde uygulama Küçük motor kas becerilerine yönelik çalışma Delikten top geçirme grup etkinliği

55 PERKÜSYON 4 zamanlı ritim çalışalım. Orff enstrümanlarını tanıyalım. Haydi ritim bulalım. MÜZİK Danslı müzik oyunu, sese göre hareket etme Nota tanıma çalışması Müzik enstrümanlarını tanıyalım

56 SATRANÇ Taşların istenmesi ve korunması Kural dışı hamle ve önemi DANS Koreografi çalışması DRAMA Materyallerle oyun oynama Materyallere hikaye oluşturma Materyalleri kuklaya dönüştürme Birlikte kukla oynatma Müzikle koreografi çalışması Sahnede çizgi çalışması

57 NİSAN AYI ÖZEL GÜN ve KUTLAMALARI

58 DUYURULAR 22 Nisan 2016 Cuma günü saat 10:30 da okulumuz oditoryumunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlayacağız. Siz anne babalarımızı da törenimize bekliyoruz... FMV I Nisan 2016 I

59 Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi Yasemin DİLEKAY

60 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Okulöncesi Dönemde Oyunun Önemi Oyun yetişkinlerin çocuğu tanıması için en sağlıklı ve doğal bir yol olan oyun, okul öncesi dönemde önemli bir yer tutar. Çocuklar yetişkinlerden farklı olarak sürekli büyür, gelişir ve değişirler. Çocukların dünyaya, olaylara, insanlara bakışları ve kim oldukları oyunla ortaya çıkmaktadır. Çocuğun eğitiminde ve kişilik gelişiminde oyun önemli bir yer tutmaktadır. Çocuk için çok ciddi bir uğraş olan oyun aynı zamanda bir eğlence, gelişim ve eğitim kaynağıdır. Çocuk, oyun yoluyla sevincini, nefretini, sevgi arayışını ve saldırganlık gibi duygularını dışa vurabilmektedir. Çocuğun yaşamında önemli bir yeri olan oyun, çocuğun çevresi ile ilişki kurmasına, duygu ve düşüncelerini yansıtmasına yardımcı olabilmektedir. Montaigne oyunu, çocukların en gerçek uğraşları; Piaget oyunu, dış dünyadan alınan uyaranları özümleme ve uyum sistemine yerleştirme yolu olarak tanımlamıştır. Piaget bazı ölçütler üzerinde durarak çocuğun gelişimi ve eğitiminde oyun ortamını doğal bir süreç olarak görmektedir. Bu ölçütler şunlardır: Oyun kendi içinde bir bütündür, doğaçlamadır, eğlenceli bir etkinliktir, belli bir sıra ve mantık gerektirmez, çatışmalardan uzak, özgür bir ortamdır, içten güdümlüdür.

61 Oyun, çocuğun özellikle psiko-motor gelişimini olumlu yönde etkilemekte, kendini rahatça ifade etmesini, çevreyle etkileşime girmesini ve etraftaki olaylardan haberdar olmasını sağlamaktadır. 3-6 yaş dönemini kapsayan okul öncesi dönemde çocuklar, içinde bulundukları dünyadaki her şeyi ya da hayal ettikleri bir şeyi temsil etme yeteneğine sahiptir. Çocukların dünyaya, olaylara, insanlara bakışları ve kim oldukları oyunla ortaya çıkmaktadır. Çocuk, oyun yoluyla sevincini, nefretini, sevgi arayışını ve saldırganlık gibi duygularını dışa vurabilmektedir. Çocuğun yaşamında önemli bir yeri olan oyun, çocuğun çevresi ile ilişki kurmasına, duygu ve düşüncelerini yansıtmasına yardımcı olabilmektedir. 4-5 yaş çocukları çoğunlukla evcilik, askercilik gibi hayali oyunlar oynamayı tercih ederler, izledikleri filmlerdeki karakterleri taklit ederler. Ahşap bloklar ve Legolarla çeşitli inşa oyunları oynarlar. Bazen bu oyun materyallerini oynadıkları oyunda farklı amaçlarla kullanırlar. 5-6 yaş çocukları masa oyunlarına daha çok ilgi duyarlar. Kesme yapıştırma, resim yapma, rakamları yazma, yapbozlar ile oynamayı tercih ederler.

62 ANNE BABALARA ÖNERİLER Çocuğa oyun için uygun ortamın ve yeterli malzemenin sağlanması gerekir. Bunun için evin bir köşesi, bir odası, evin bahçesi, oyun parkları kullanılabilir. Arkadaşları ile oyun oynayabileceği ortamlar sağlayabilirsiniz. Oyun oynayan çocuğun oyunu birden bire kesilmemeli, oyununu tamamlaması için önceden bilgi verilmelidir. («5 dakika sonra oyuncaklarını toplamalısın.» gibi hatırlatma gerekir.) Oyuncakların hepsini bir kutuya doldurmak yerine, oyuncaklar özelliklerine göre gruplandırılmalıdır. Çocuğun aynı düzeni sağlaması istenmelidir. Benzer oyuncaklardan çok fazla almak yerine, çocuğun farklı oyunlar kurabileceği çok amaçlı oyuncaklar tercih edilmelidir. Oyuncak alırken çocuğun seçmesine izin verilmelidir. Her hangi bir nedenle çocuğun seçtiği oyuncak alınamıyorsa nedeni çocuğa açıklanmalıdır. Oyuncak alırken farklı gelişim alanlarına hitap etmesine dikkat edilmelidir. Oyuncakların mutlaka satın alınması gerekmez, çocuğunuz ile birlikte çeşitli oyuncaklar yapabilirsiniz. Çocuğunuzun oynadığı oyuncaklara ilgisi azaldığı zaman bir süre ortadan kaldırıp daha sonra tekrar ortaya çıkarabilirsiniz. Çocuğunuzla karşılıklı oturarak, sadece çocuğunuz ve oynadığınız oyunla ilgilenerek oyunlar oynayınız.

63 Çocuğunuzla oyun oynayarak ona yaklaşma ve duygularını tanıma imkanı bulabilirsiniz. Oyun çocukla iletişim kurmanın en etkili yoludur. Çocuğunuzla ileri yıllarda iyi bir iletişiminiz olsun istiyorsanız onunla oyun oynayarak özel zamanlar paylaşınız. Kuralları unutun. Oyun saatinizde inek vak vak mı diyor? Oyun saatinde her şey mümkün. Çocuğunuzun olabildiğince yaratıcı olmasına fırsat tanıyın ve onun her hareketini yönlendirmeyin. Eğer çocuğunuzun ineğin kapı yerine camdan eve girmesini istiyor, ona doğruyu söylemek yerine ona istediği gibi yapmasına izin verin. Oyun çocuğun kendini anlatma biçimi, oyuncakları ise kullandığı kelimeleridir. ÇOCUK VE OYUN Doç. Dr. Ayperi Sığırtmaç Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE DRAMA VE OYUNUN ÖNEMİ Ayşegül ULUTAŞ Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Yıl: 4, Sayı: 6, Haziran 2011, s Psikolojik Danışman Yasemin Dilekay

64 NİSAN AYI DOĞUM GÜNLERİ J SINIFI Çağla GÜNHAN DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN NOT: Bu ay doğum günü olan öğrencilerimize Kutudaki Hayat etkinliğini Cuma günü getirmeleri konusunda destek olmanızı rica ederiz.

HAZIRLAYANLAR EDİTÖR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR EDİTÖR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER NİSAN 2016 İÇİNDEKİLER 1.NİSAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.NİSAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.NİSAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

EDİTÖR HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR DERYA KILIÇ ZEYNEP GÜRBÜZ ÜLKÜ UZUN FMV NİSAN 2015

EDİTÖR HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR DERYA KILIÇ ZEYNEP GÜRBÜZ ÜLKÜ UZUN FMV NİSAN 2015 HAZIRLAYANLAR EDİTÖR AMELİTA AKYAR DERYA KILIÇ ZEYNEP GÜRBÜZ ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER NİSAN, 2015 İÇİNDEKİLER MONTE ORİ FEL EFE İ ETKİNLİK ÖRNEKLERİ Nİ AN AYI KÜLTÜREL KONULARI BRANŞ ETKİNLİKLERİ İ giliz

Detaylı

ÇOCUK VE OYUN. Doç. Dr. Ayperi Sığırtmaç. Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı

ÇOCUK VE OYUN. Doç. Dr. Ayperi Sığırtmaç. Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı ÇOCUK VE OYUN Doç. Dr. Ayperi Sığırtmaç Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Çocuk için çok ciddi bir uğraş olan oyun, aynı zamanda bir eğlence ve öğrenme kaynağıdır.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN FMV I Mayıs 2017 I

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN FMV I Mayıs 2017 I HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN 2017 Montessori Felsefesi Zeka, Hayal Gücü Ve Merak'ın Eğitimi FMV I Mayıs 2017 I Zeka, zihnin

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 7. Sayı 2016 Nisan 2017 UZAY SINIFI İsim tanıma çalışmaları yaptık. İsimlerimizdeki harf sayısını öğrendik, artırma çalışması gerçekleştirdik.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ GRUPLARI KASIM ARALIK AYI BÜLTENİ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMA: KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA FİKİR: Toplumların ve Bireylerin İhtiyaçları

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları çocuk bakım evi yolunda olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 2-3 yaşındaki çocuk hakkında durum ve gelişim görüşmesi Çocuk bakım

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır.

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. 2016-2017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ŞUBAT-MART AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: GEZEGENİ PAYLAŞMAK ANA FİKİR: İnsanlar ve hayvanlar arasında bir

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER NİSAN 2016

IŞIKLI GÜNLER NİSAN 2016 HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER NİSAN 2016 İÇİNDEKİLER 1. NİSAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. NİSAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. NİSAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MART AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Akıcı okuma, yazmada imla kurallarını uygulama ve noktalama işaretlerini doğru kullanma, dikkatli dinleme

Detaylı

Dil Gelişimine Uygun Etkinlikler

Dil Gelişimine Uygun Etkinlikler DİL GELİŞİMİ-2 Dil Gelişimine Uygun Etkinlikler O Çocukların dil gelişimlerinin desteklenmesi onların dil kazanımlarını hızlandırmak, çeşitlendirmek ve akıcı olmalarını sağlamak açısından önemli olmaktadır.

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 27.04.2015-30.04.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;23.03.2015-27.03.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN 2016

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN 2016 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS-HAZİRAN 2016 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.MAYIS VE HAZİRAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde ilk bir haftalık süreçte;

Detaylı

3-6 Yaş Grubu İngilizce Öğretimi

3-6 Yaş Grubu İngilizce Öğretimi 3-6 Yaş Grubu İngilizce Öğretimi Neden ikinci bir dile ihtiyaç var? Çocuklar küçük yaşta İngilizce öğrenmeli mi veya öğrenebilir mi? Biz Park Anaokulu olarak İngilizce yi nasıl öğretiyoruz? Tema yaklaşımı

Detaylı

EFDAL PRIVATE KINDERGARTEN 2008-2009 ACADEMIC YEAR ENGLISH SKILLS REPORT FOR KINDERGARTEN APRIL

EFDAL PRIVATE KINDERGARTEN 2008-2009 ACADEMIC YEAR ENGLISH SKILLS REPORT FOR KINDERGARTEN APRIL EFDAL PRIVATE KINDERGARTEN 2008-2009 ACADEMIC YEAR ENGLISH SKILLS REPORT FOR KINDERGARTEN Dear parents, This month, in our English classes, we learned animals, prepositions, and action verbs. As usual,

Detaylı

OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ

OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ Oyun bir çocuğun en önemli işidir. Çocuklar oyun ortamında kendilerini serbestçe ifade edip, yaşantılarını yansıtırlar ve dış dünyaya farketmeden hazırlık yaparlar.

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU YAZ MEYVELERİ 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU 01.06.2017 Dokun Hisset kartlarıyla Oynuyorum. 02.06,2017 MONTESSORI ETKİNLİK Pirinç ve Mercimekleri ayırma çalışmasını Kavramlar Kitabımızdan Sıcak-Soğuk Kavramına

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 11.05.2015-15.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 27.04.2015-30.04.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 1-5 HAZİRAN 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Hazine Sandığı (Gems) Kavramlar Eş anlamlılar Zıt Anlamlılar Sıra Sayılar 1-100 arası ritmik sayma Sağ - Sol Kavramı Yapı materyal Kavramı 1-20

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA 27.04.2015-30.04.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri Dil Gelişimi Yaş gruplarına göre g temel dil gelişimi imi bilgileri Çocuklarda Dil ve İletişim im Doğumdan umdan itibaren çocukların çevresiyle iletişim im kurma çabaları hem sözel s hem de sözel olmayan

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART FMV I Mart 2017 I

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART FMV I Mart 2017 I HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar Mevsimi Canlıların

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ,neleri edemez KIZILAY HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜ 10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA HAFTASI SONBAHAR-RÜZGÂR-ŞEMSİYE

Detaylı

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır.

İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ŞUBAT-MART-NİSAN AYI BÜLTENİ 3-4YAŞ İnsanlar ve hayvanlar arasında bir etkileşim vardır. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: GEZEGENİ PAYLAŞMAK ANA FİKİR: İnsanlar ve hayvanlar arasında

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)serbest

Detaylı

HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye Tüzü EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017

HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye Tüzü EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye Tüzü EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 İÇİNDEKİLER 1.MART AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.MART ETKİNLİKLERİ Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Kasım ayında olmanın burukluğunu yaşadık. Atatürk ü anma haftamızı Atamızı anarak yaşadık. Bu ayda Sentez Koleji olarak etkinliklerimiz keyifli ve dolu dolu geçti. Etkinliklerimiz

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Kasım Aralık Ayı Bülteni. Başöğretmenimiz Atatürk ü Saygıyla Anıyoruz...

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Kasım Aralık Ayı Bülteni. Başöğretmenimiz Atatürk ü Saygıyla Anıyoruz... 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Kasım Aralık Ayı Bülteni Başöğretmenimiz Atatürk ü Saygıyla Anıyoruz... BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMA: KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA FİKİR:

Detaylı

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi İngilizce yi evinize getiriyor. Sarıyer Belediyesi, Dünya Bankası destekli bilimsel bir proje ile çocuklara evlerinin sıcak ortamında

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK * 10-16 Mayıs Engelliler haftası hakkında sohbet edildi. *Alçak-Yüksek kavramlarını öğrendik.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

4 YAŞ GRUPLARI ARALIK AYI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUPLARI ARALIK AYI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2016 İÇİNDEKİLER 1. ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ

Detaylı

05/09/2015 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN

05/09/2015 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN 05/09/2015 ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 3 YAŞ GRUBU HAFTALIK BÜLTEN BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Dünya Çocuk Gününü kutladık,dünyamızda bizden başka çocuklarda olduğu ve bütün çocukların birbirinden farklı ve özel

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 İÇİNDEKİLER 1.MAYIS, HAZİRAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.MAYIS, HAZİRAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.MAYIS, HAZİRAN

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Çocuklar; eğitici oyuncak, evcilik, kukla, blok, müzik, sanat, kitap, fen-doğa,

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ.

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM EYLÜL 01-014 -ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 Kazanım: Derse ilgi duyar. Greetings (Selamlaşma) Kazanım: Selamlaşma yapılarını kullanabilir.

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ

6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ 6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1.OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.OCAK AYI ETKİNLİK

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014 HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014 İÇİNDEKİLER 1. ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. ARALIK

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

Editör İbrahim H. Diken ÜNİTE 8 GÖRME YETERSİZLİĞİ OLAN ÖĞRENCİLER. Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gürsel

Editör İbrahim H. Diken ÜNİTE 8 GÖRME YETERSİZLİĞİ OLAN ÖĞRENCİLER. Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gürsel Editör İbrahim H. Diken ÜNİTE 8 GÖRME YETERSİZLİĞİ OLAN ÖĞRENCİLER Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gürsel Hazırlayan: Gizem Yıldız YASAL TANIM Görme keskinliği; ayrıntıları ayırt etme, görme yeteneğidir. Görme alanı;

Detaylı

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun OYUN ETKİNLİKLERİ Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik

Detaylı

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 İÇİNDEKİLER 1.EKİM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.EKİM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2013 Sayın Velilerimiz, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında, ilk öğrencilerimizle olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ. DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını inceledik. Taşıtlar konusunda

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017/2018 MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017/2018 MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017/2018 MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 5-6 YAŞ BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ??? Disiplinler üstü Tema: GEZEGENİ PAYLAŞMAK Ana fikir: Barışı koruma ve çatışmaları çözme çabası

Detaylı

4 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017

4 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 4 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 İÇİNDEKİLER 1.KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır ana fikrinden yola çıkarak; Bitkileri gruplama şekilleri Bitkilerin bölümleri

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, PYP programımız çerçevesinde Yuvamda Mutluyum ünitesinde, İnsanların ve hayvanların kendilerine

Detaylı

NÖROMOTOR GELİŞİM Prof. Dr. Sevin Altınkaynak. Prenatal motor gelişim-1: Prenatal motor gelişim-3. Prenatal motor gelişim-2

NÖROMOTOR GELİŞİM Prof. Dr. Sevin Altınkaynak. Prenatal motor gelişim-1: Prenatal motor gelişim-3. Prenatal motor gelişim-2 NÖROMOTOR GELİŞİM Prof. Dr. Sevin Altınknak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Prenatal motor gelişim-1: İlk hareketler, gebeliğin 7.-8. haftasında uyarıya konturlateral kaba fleksiyon şeklinde olur. 9. haftada

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017 İÇİNDEKİLER 1.MONTESSORİ FELSEFESİ 2.MONTESSORİ SINIFINDAN 3.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 ŞUBAT-6 NİSAN BİTKİLER BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: ZEYNEP TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;23.03.2015-27.03.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

Ses dalgaları. Dış kulağın işitme kanalından geçer. Kulak zarına çarparak titreşir.

Ses dalgaları. Dış kulağın işitme kanalından geçer. Kulak zarına çarparak titreşir. İşitme engelliler İşitme duyusu İşitme duyusu, ses olarak adlandırdığımız mekanik titreşimleri ortaya çıkarabilme yeteneğidir. İşitmenin gerçekleşebilmesinde etkili ve önemli rolü olan organımız kulaktır.

Detaylı

Psikomotor Gelişim ve Oyun

Psikomotor Gelişim ve Oyun Psikomotor Gelişim ve Oyun Oyun? Çocuğun, kendini, diğer insanları, doğayı ve nesneleri tanıma etkinliğidir. Çocuğun kendi deneyimleriyle öğrenme yoludur. Düşünülmeden, eğlence amacıyla yapılan hareketlerdir.

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

Sayı:24 1. S I N I F L A R H A F T A L I K B Ü L T E N

Sayı:24 1. S I N I F L A R H A F T A L I K B Ü L T E N Sayı:24 1. S I N I F L A R H A F T A L I K B Ü L T E N B U H A F T A Sayfa 2 Sınıflarımızda küçük dramalar yaparak 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nü kutladık. HAYAT BİLGİSİ Bu hafta Bilinçli Tüketici konumuza

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. ANA SINIFI C AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Aralık 2016 Çocuklar ne ister afişini hazırladık ve çok mutlu olduk. Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. Atatürk çalışmamızı yuvarlama tekniğini kullanarak tamamladık.

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ÇOCUKLAR YARININ BÜYÜKLERİDİR. GELECEĞİN YÖNETİCİSİ VE GÜVENCESİDİRLER. BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI, KIZILAY HAFTASI, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ,

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

YÜZ YÜZE 2016 ISTANBUL 2016

YÜZ YÜZE 2016 ISTANBUL 2016 YÜZ YÜZE 2016 ISTANBUL 2016 İyi Öğretmenin Önemi Çocukta etki bırakır (doğrudan veya dolaylı) Eğitime yakınlaştırır veya uzaklaştırır Rol modeldir Hayat felsefesini aşılayabilir Karakter oluşumunda etki

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 31 MART PAZARTESİ 01 NİSAN SALI 02 NİSAN ÇARŞAMBA 03 NİSAN PERŞEMBE 04 NİSAN CUMA CUMARTESİ-PAZAR II. DÖNEM ARA TATİL II. DÖNEM ARA TATİL II. DÖNEM

Detaylı

1-Zihinsel kazanýmlar 2-Duyuþsal kazanýmlar 3-Bedensel kazanýmlar

1-Zihinsel kazanýmlar 2-Duyuþsal kazanýmlar 3-Bedensel kazanýmlar ÖÐRENME Öðrenme, bireyin çevresi ile etkileþimi sonucu kalýcý olan davranýþ kazanmasýdýr. Öðrenme planlý ve düzenli etkileþim sonucu olur. Eðitimde hedef, toplumun geliþimine katký saðlayacak bireyi geliþtirmektir.

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Ara tatilimizde yaptıklarımızı sınıfımızla yazılı ve sözlü olarak paylaştık. Okulumuzdaki kitap

Detaylı

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ FEN VE DOĞA ETKİNLİĞİ DRAMA Araştırma ve problem çözme becerilerini Arkadaş ilişkilerini geliştirmek,akıcı geliştirmek konuşmalarını kendine güvenmelerini - Öğrenmeyi

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl, kuş, kelebek tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 6 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI A ANA SINIFI B. Mart 2018

AYLIK BÜLTEN - 6 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI A ANA SINIFI B. Mart 2018 ANA SINIFI A ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 6 SANAT Mart 2018 Çoraplarımızı ve farklı atık materyalleri kullanarak çorap kuklalar yaptık ve sınıfta kukla köşesini kullanarak kuklalarımızı konuşturduk. Kağıt

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI KASIM KONULAR AYI VELİ BÜLTENİ KONULAR A) 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI 1) Atatürk ün Hayatı 2) Atatürk ün Yaptığı Yenilikler 3)

Detaylı

Özel GOP ANASINIFI. Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ

Özel GOP ANASINIFI. Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ Özel GOP ANASINIFI Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ 1 ÖZEL GOP ANASINIFI EKİM 2018 BÜLTENİ Değerli velilerimiz Ekim ayını geride bırakıyoruz. Bu ay öğrencilerimize neler kazandırdık, hangi etkinlikleri yaptık,

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı