VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA HAZIRLAYAN: FERİDUN ESER GEYVE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FELSEFE ÖĞRETMENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA HAZIRLAYAN: FERİDUN ESER GEYVE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FELSEFE ÖĞRETMENİ"

Transkript

1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA HAZIRLAYAN: FERİDUN ESER GEYVE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FELSEFE ÖĞRETMENİ

2 ÇALIŞMAK!... BAŞARILI OLMAK İÇİN ÖNCE, BAŞARILI OLMAYI İSTEMEK GEREKİR VE SONRA DA, BUNUN İÇİN ÇALIŞMAK! ÇALIŞMA, BİR ALIŞKANLIKTIR, GAYRET VE ŞARTLANMA GEREKTİRİR. HERŞEYİ ZAMANINDA YAPMALISINIZ; ERTELEMEYİN, VAKİT KAYBETMEYİN.

3 BAŞARI, ALLAH IN, ÇALIŞANA VERDİĞİ BİR HEDİYEDİR! BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇABA HARCAMALI; BEDEL ÖDEMELİSİNİZ. HİÇBİR ŞEY YAPMAYAN, BAŞARISIZ OLUR. EKİLMEYEN TARLADA DİKENLER, OTLAR BİTER. HAYAT, BİR YARIŞTIR; DURAN, GEÇİLİR.

4 HER SUNUŞ, BİR BAŞLANGIÇTIR!.. BAŞARIYA GÖTÜREN 4 BASAMAK 1. HEDEF BELİRLE: KARAR VER! 2. BAŞARACAĞINA İNAN: KENDİNE GÜVEN! 3. MAZERETLERİ (ENGELLERİ) YOK ET! 4. VERİMLİ ÇALIŞ: PLANLAMA YAP!

5 1. HEDEF BELİRLEME, KARAR VERME AŞAMASI NEREYE ULAŞMAM GEREKİYOR? 5 10 YIL SONRASINDA NEREDE OLMAK, NE YAPMAK İSTİYORUM? OKUMAK İSTEDİĞİN ÜNİVERSİTEYİ/ LİSEYİ, BÖLÜMÜ, OKUMAK İSTEDİĞİN ŞEHRİ, YAPMAK İSTEDİĞİN MESLEĞİ DÜŞÜN VE BİR KARAR VER! AMAÇLAR, ALINAN KARARLAR KİŞİYİ MOTİVE EDER, HAREKETE GEÇİRİR. YAPTIĞIN ÇALIŞMALAR BOYUNCA ARA SIRA BUNU KARARINI HATIRLA! ALDIĞIN KARARI GÖREBİLECEĞİN YERLERE AS!

6 ÖNCE HEDEF BELİRLEMELİSİNİZ. HEDEFİ OLMAYAN BİR YELKENLİYE, HİÇBİR RÜZGAR YARDIM ETMEZ. NASIL BİR GELECEK İSTİYORSUNUZ?... KENDİ GELECEĞİNİZİ, KENDİNİZ HAZIRLARSINIZ.

7 ÖĞRENMENİN FAYDALARI: - KİŞİLİĞİNİZİ GÜÇLENDİRİR. - KENDİNİZE GÜVEN DUYMANIZI SAĞLAR. - ÇEVRENİZDE TAKDİR VE HAYRANLIK UYANDIRIR. - MESLEK HAYATINIZDA BAŞARIYI BERABERİNDE GETİRİR. - KİŞİYİ MUTLU EDER. - BEYNİ GELİŞTİRİR.

8 CAHİL İNSANLARIN YAPTIĞI BİR İCAT VEYA KEŞİF YOKTUR. CAHİL İNSAN TOPLULUKLARININ KURDUĞU BİR MEDENİYET YOKTUR. BİLGİ, GÜÇTÜR; BİLENE, GÜÇ VERİR, GÜVEN VERİR, DEĞER KATAR.

9 İYİ BİR AKLA SAHİP OLMAK YETERLİ DEĞİLDİR; ÖNEMLİ OLAN, AKLI İYİ KULLANMAKTIR. (Descartes) ÖĞRENMEK, YAŞAMAK DEMEKTİR. ANLAMAK, İLİŞKİ KURMAK DEMEKTİR.

10 BÜTÜN BAŞARILAR, BEYİNLE KAZANILIR, BEYİNDE KAZANILIR! BEYNİN ÖĞRENME, PROJE ÜRETME, DÜŞÜNME KAPASİTESİ SINIRSIZDIR! HER İNSANIN YAKLAŞIK 1,5 KG. AĞIRLIĞINDA, 120 MİLYAR NÖRONDAN OLUŞAN BİR BEYNİ VAR. ANCAK BEYNİNİ İYİ KULLANANLAR, ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE EDİYORLAR. OKUMAK VE ÖĞRENMEK, YENİ SİNAPTİK BAĞLANTILAR KURULMASINA YOL AÇAR VE BÖYLELİKLE BEYNİ GELİŞTİRİR.

11 2. BAŞARACAĞINA İNAN, KENDİNE GÜVEN! BAŞARI İNANÇ İŞİDİR. İNANAN VE İNANDIĞI UĞURDA ÇALIŞANLAR BAŞARILI OLUR. BİR KİŞİNİN YAPTIĞI BİR İŞİ, AYNI TEKNİĞİ KULLANAN BAŞKA BİR KİŞİNİN DE BAŞARMA ŞANSI MUTLAKA VARDIR! BAŞARI YOLUNDA AZİM, KARARLILIK, ISRAR GEREKİR; YILMADAN, VAZGEÇMEDEN, SONUCA ULAŞANA KADAR ÇALIŞMAK GEREKİR. VAZGEÇENLER, KAYBEDERLER.

12 GELECEĞİNİZİ, SİZ İNŞA EDİYORSUNUZ DEĞİŞTİREMEYECEĞİNİZ BİR GEÇMİŞ, GERİDE DURUYOR; ŞEKİLLENDİRİP, SAHİP OLABİLECEĞİNİZ BİR GELECEK SİZİ BEKLİYOR! HİÇBİR BAŞARI KALITIMSAL DEĞİLDİR, TESADÜF DE DEĞİLDİR.

13 BAŞARACAĞINIZI DÜŞÜNEREK ÇALIŞIN! BAŞARININ VERECEĞİ HAZZI, MUTLULUĞU HAYAL EDİN! DÜŞÜNÜN: AMACINIZA ULAŞMAK SİZİ MUTLU ETMEZ Mİ? BAŞARABİLİRSİNİZ!

14 BİLGİ, BEYİN VİTAMİNİDİR. İLİM ÖĞRENMEK, SEVAPTIR; İBADETTİR. RABBİMİZ, OKUMAYI, İLİM ÖĞRENMEYİ, FAYDALI İNSAN OLMAYI EMREDER. ÇALIŞMAK, BİR TÜR DUADIR; FİİLİ DUADIR. DERLER Kİ: ALLAH, ÇALIŞANA VERİR!

15 ÜŞÜYEN İNSAN, ATEŞİ DÜŞÜNEREK ISINAMAZ ACIKAN İNSAN, NEFİS YEMEKLERİ DÜŞÜNEREK, AÇLIĞINI GİDEREMEZ SENDE SADECE ÇALIŞMAK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNEREK, BAŞARILI OLAMAZSIN GÜN, 24 SAATTİR; İYİ KULLANAN, BAŞARILI OLUR.

16 3. MAZERETLERİ, ENGELLERİ YOK ET! ÇALIŞMAK İSTEMEYEN, MAZERET ÜRETMEDE MAHİRDİR! TEMBELİN, BAŞARILI OLDUĞU TEK ŞEY MAZERET ÜRETMEKTİR! ÇALIŞMAK HELE HELE BAŞARMAK İSTEYEN, MAZERETLERİ ORTADAN KALDIRMAYA GAYRET EDER. ÇALIŞKAN İNSANLARIN İLK İŞİ, AMACA ULAŞMA YOLUNDAKİ ENGELLERİ ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞMAKTIR!

17 MAZERETLER, SENİN DÜŞMANINDIR. MAZERETLER, SENİ AMACINA ULAŞMAKTAN ALIKOYAR. ÇALIŞMANI ENGELLEYECEK ETMENLERİ BELİRLE, ONLARA TESLİM OLMA! YARINLAR, GELECEK GELECEK, SENİ BEKLİYOR. GELECEĞİN, SENİN BUGÜN NE YAPTIĞINA BAĞLI!

18 4. VERİMLİ ÇALIŞ: PLANLAMA YAP! ARASIRA NE YAPMAN GEREKTİĞİNİ PLANLA!. PLANLAMA, NE YAPMAN VE NE ZAMAN YAPMAN GEREKTİĞİNE KARAR VERMEKTİR. PLANLAMA, ZAMANI İYİ KULLANMAKTIR. ZAMANI VERİMLİ KULLANMAYI SAĞLAR. BEDELİNİ ÖDEMEDEN, HİÇBİR AMACA ULAŞAMAZSINIZ

19 HEPİMİZİN İHMAL ETTİĞİ VE SONRADA PİŞMAN OLDUĞU ŞEY?: ZAMAN. ZAMAN, KISITLIDIR; İYİ KULLANIN. ÇÜNKÜ GERİ DÖNDÜREMEZSİNİZ!

20 ZAMAN AKIYOR, GEÇİYOR!.. ÖNEMLİ ŞEYLERİ, İLK SIRAYA KOYUNUZ; ÖNCELİK VERİNİZ. ÇALIŞMAYI, ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN. İLERİYE YÖNELİK PROJELER ÜRETİN. BU, SİZİ HAREKETE GEÇİRECEKTİR.

21 DERS ÇALIŞMA PROGRAMI HAZIRLAYIN. PLANSIZ, BAŞARI OLMAZ! NE ZAMAN, HANGİ DERSE, NE KADAR ÇALIŞACAĞINIZI BELİRLEYİN. ZAYIF DERSLERİNİZE, AĞIRLIK VE ÖNCELİK VERİN. UYUMADAN ÖNCE MUTLAKA TEKRAR YAPINIZ. ÇALIŞMA ORTAMINIZ, SABİT VE SADE OLMALIDIR.

22 BAŞARI, KISA SÜRELİ BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ DEĞİLDİR! DERSİ, DERSTE ÖĞREN! BUNUN İÇİN DE DERSİ İYİ DİNLE, NOT AL! FARKLI KAYNAKLARDAN DA YARARLAN! ANLAMADIĞIN YERLERİ, BİLENLERE SOR. TEKRARLAR YAP! UNUTMAMAK İÇİN TEKRAR, BİLGİYİ KALICI HALE GETİRİR. MUTLAKA TEST ÇÖZ!

23 ORTALAMA BİR TÜRK İNSANI GÜNDE...3 SAAT YILDA 1095 SAAT BU, TV İZLİYOR. GECELİ GÜNDÜZLÜ 45 TAM GÜN DEMEKTİR. OYSA ÜLKEMİZDE İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE BİR ÖĞRENCİ, YILDA 1048 SAAT DERS GÖRMEKTEDİR!... BU SÜREDE YAVAŞ BİR OKUMA İLE SAYFALIK BİR KİTAP BİTİRİLEBİLİR!...

24 DERS ÇALIŞMA DÜZENİ OLUMSUZ ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİNE, SON VERİN. OLUMSUZ ARKADAŞLIKLAR, VAKİT KAYBETTİRİR. BAŞARINIZI, BAŞKALARI İLE KARŞILAŞTIRMAYIN; KENDİNİZLE YARIŞIN. KESİNLİKLE ERTELEMEYİN. DERS DIŞI FAALİYETLERE AYIRDIĞINIZ ZAMANI, KISIN. ARAÇ GEREÇLERİNİZ, MASANIZDA HAZIR OLSUN. - SADECE SINIFINIZDAKİ ARKADAŞLARINIZLA YARIŞMAYACAKSINIZ; ÜLKENİN HER YERİNDEKİ ÖĞRENCİLERLE YARIŞTIĞINIZI UNUTMAYIN.

25 UNUTMAYIN Kİ SINAVLARDAKİ SÖZEL SORULARIN, YAKLAŞIK % 70 İ OKUDUĞUNU ANLAMAYA DAYALIDIR. ETKİN VE HIZLI OKUMA OKUMA, ALIŞKANLIĞINIZ OLSUN. ALLAH, OKU MAYI EMREDER. ETKİN BİR OKUMA İÇİN; OKUDUĞUNUZU DÜŞÜNÜP, YORUMLAMALISINIZ. HER PARAGRAFIN SONUNDA, ANAFİKRE ULAŞMAYA ÇALIŞIN.

26 BİR ETKİN OKUMA YÖNTEMİ YALNIZCA İNSANLAR, OKUR. SOR: Ne, Nerede, Ne Zaman, Kim, Neden gibi sorularla bilginizi destekleyin. OKU: Konuyu, sorular oluşturacak şekilde okuyun. ANLAT: Oluşturduğunuz soruları, kendi cümlelerinizle cevaplayın; okuduğunuz konuyu, kendinize anlatın. TEKRAR ET: Unutmamak için tekrar etmek gerekir.

27 BİR ETKİN DİNLEME YÖNTEMİ HER İNSANA İKİ KULAK, BİR DİL VERİLMİŞ; O HALDE İKİ DİNLE, BİR SÖYLE DER, BİLGELER - İYİ DİNLEYEBİLMEK, ERDEMDİR. - Gözleriniz, dinlediğiniz kişide olsun. Anlamadığınız yeri, sorun. Daha iyi dinlemek için, ön hazırlık yapınız. Anlatılanların, anafikrini bulmaya çalışın. Birkaç kez vurgulanan yerlere dikkat ediniz. Önemli yerleri not alınız.

28 ÇALIŞMAK VE ANLAMAK ANLAMAK İÇİN, ANLAMAK ÜZERE ÇALIŞMALIYIZ. ANLAMAK İÇİN, ANLAMAK ÜZERE DİNLEMELİYİZ. DİNLEMEYEN, SORMAYAN ANLAYAMAZ. ANLAMAYAN İSE ÖĞRENEMEZ!.. ÇALIŞMAYAN, BAŞARAMAZ. BAŞARANLAR, ÇALIŞANLARDIR!... ANLAMALI- ÇALIŞMALI - BAŞARMALISINIZ HERŞEY SİZİN ELİNİZDE!

29 BİR HAFTA: 168 SAAT UYKU:.. 56 SAAT OKUL/ DERSANE: 44 SAAT YEMEK:...10 SAAT TV- MÜZİK:.. 20 SAAT KONUŞMA:.. 10 SAAT DİĞER:. 8 SAAT GERİYE: 20 SAAT KALIYOR; BU SÜRE BAŞARILI OLMAK İÇİN YETERLİDİR.

30 FARKLI İNSANLAR VE FARKLI ZEKA TÜRLERİ VARDIR. HERKESİN ÖĞRENME YÖNTEMİ FARKLIDIR. BAZILARI OKUYARAK, BAZILARI GÖREREK, BAZILARI DUYARAK, BAZILARI DOKUNARAK, BAZILARI YAPARAK ÖĞRENİR. SİZ DE ZEKA TÜRÜNÜZÜ VE BUNA GÖRE ÖĞRENME YÖNTEMİNİZİ BELİRLEYİN. EN İYİ YÖNTEM, BİRDEN FAZLA ÖĞRENME YÖNTEMİNİ KULLANMAKTIR. HER DERSİN, ÖĞRENME YÖNTEMİ FARKLIDIR.

31 TEST TEKNİĞİ-1 MUTLAKA KONU İLE İLGİLİ BİLGİNİZ OLSUN. BİLGİSİ OLMAYAN SORU ÇÖZEMEZ! YORUM GÜCÜNÜZÜ, GELİŞTİRİN. SÜREYİ İYİ KULLANIN. ÖĞRENİLEN KONULARLA İLGİLİ, TEST ÇÖZÜN. FARKLI KAYNAKLARDAN DA YARARLANIN.

32 TEST TEKNİĞİ-2 BİLMEDİĞİNİZ SORULARI, BOŞ BIRAKIN. AYNI DERSE AİT EN KOLAY VE EN ZOR SORU AYNI PUAN DEĞERİNE SAHİPTİR. KENDİ GÖRÜŞÜNÜZÜ DEĞİL, SORUDA İSTENEN NE İSE ONUN CEVABINI BULUN. BÜTÜN SEÇENEKLERİ OKUMADAN, CEVABI İŞARETLEMEYİN. ÖNCE SORUYU, SONRA PARAGRAFI OKUYUN.

33 TEST TEKNİĞİ-3 SİZİ UĞRAŞTIRACAK SORULARA TAKILIP KALMAYIN. TEST HIZINIZI, KONU TEKRAR EDEREK DEĞİL; TEST SORUSU ÇÖZEREK ARTIRABİLİRSİNİZ. ÇOK SORUYA CEVAP VERMEK, ÇOK NET ÇIKARMAK ANLAMINA GELMEZ.

34 YILMAYIN OLUMLU DÜŞÜNÜN! OLUMLU DÜŞÜNMEYİ DENEYİN! TEMBELİM, ANLAMIYORUM, DEMEYİN. BİRAZ DAHA ÇALIŞIRSAM, FARKLI BİR AÇIDAN BAKARSAM, SORARSAM ANLAYABİLİRİM, DEMENİZ DAHA DOĞRUDUR.

35 OLUMLU DÜŞÜNÜN: NEDEN BAŞARILI OLAMIYORUM? DEMEYİN. DURUMUM SON DERECE BERBAT DEMEYİN. DAHA İYİ SONUÇ ALMAK İÇİN NE YAPMALIYIM? DEYİN. DURUM ÇOK DA KÖTÜ DEĞİL; EKSİKLERİMİ NASIL TAMAMLAYABİLİRİM DEYİN.

36 NELERİ HATIRLARIZ?... OKUDUKLARIMIZIN %10 unu DUYDUKLARIMIZIN %20 sini GÖRDÜKLERİMİZİN %30 unu Hem görüp hem duyduklarımızın %50 sini SÖYLEDİKLERİMİZİN %80 İNİ Davranışla birlikte söylediklerimizin % 90 ını HATIRLARIZ. ÖĞRENMEK İSTEDİKLERİNİZİ: OKUYUN, YAZIN, GÖRSELLİK KATIN, TEKRAR EDİN, UYGULAYIN.

37 EN ÇOK VE EN KOLAY SAKLANAN BİLGİ, EN ÇOK DUYULAN VE TEKRAR EDİLEN BİLGİDİR. BİLGİLERİ, EZBERLEMEYİN; ANLAYIN VE YORUMLAYIN. KENDİNİZE UYGUN, KISA NOTLAR ALIN. BAŞARININ TEMEL ŞARTI, ÇALIŞMAKTIR.

38 HAREKETE GEÇ DÜŞÜNDÜĞÜN YETER; DÜŞÜNDÜKLERİNİ UYGULA: GEÇ KALDIĞINI DÜŞÜNME HEMEN ŞİMDİ BAŞLA!

KİTAP VE OKUMA SEVGİSİ ÜZERİNE HAZIRLAYAN: FERİDUN ESER GEYVE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FELSEFE ÖĞRETMENİ

KİTAP VE OKUMA SEVGİSİ ÜZERİNE HAZIRLAYAN: FERİDUN ESER GEYVE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FELSEFE ÖĞRETMENİ KİTAP VE OKUMA SEVGİSİ ÜZERİNE HAZIRLAYAN: FERİDUN ESER GEYVE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FELSEFE ÖĞRETMENİ BİR GELİŞMİŞLİK ÖLÇÜTÜ: KİTAP OKUMA Günümüzde gelişmişliğin, kalkınmışlığın ölçütlerinden biri,

Detaylı

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR?

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? BEYNİ ÖĞRENMEYE HAZIRLAMAK 1. Fizyolojik Hazırlık Duruşunuzu Düzeltin İyi Beslenin Sağlığınıza Dikkat Edin Olumlu Yüz İfadesi Oluşturun Hareket Edin Gerginlikten

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME, uygun yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenme amacını gerçekleştirmektir. ETKİLİ ÖĞRENME İÇİN, Zamanı planlama, Çalışma ortamı düzenleme, Etkili okuma, Etkili

Detaylı

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Konsantrasyon Sorunu Ders çalışmak yerine başka şeyler yapmak istiyorum, Kitabı elime alıyorum fakat kapağını bir türlü açamıyorum diyorsanız konsantrasyon sorununuz

Detaylı

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN: Handan SAMİ ALPAY Psikolojik Danışman Test çözmede üç unsur önemlidir. Bilgi: Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini

Detaylı

TV NİN KİŞİLER ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ HAZIRLAYAN: FERİDUN ESER GEYVE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FELSEFE ÖĞRETMENİ

TV NİN KİŞİLER ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ HAZIRLAYAN: FERİDUN ESER GEYVE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FELSEFE ÖĞRETMENİ TV NİN KİŞİLER ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ HAZIRLAYAN: FERİDUN ESER GEYVE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FELSEFE ÖĞRETMENİ TELEVİZYON: (EVLERİN YENİ EFENDİSİ) EVLERDE EN GÜZEL KÖŞE O NA AYRILIYOR; EN İTİNA

Detaylı

Adım Adım Başarıya...

Adım Adım Başarıya... Adım Adım Başarıya... Sevgili Gençler, Etkili çalışma yöntemleri ve bunların uygulanması kısa vadede okul başarınızı arttırıcı bir faktördür. Uzun vadede ise yaşamda başarılı bir kişi olmanızı sağlar.

Detaylı

DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ BAŞARMANIN YAPMAKTAN BAŞKA BİR YOLU YOKTUR! HERŞEY SENİNLE BAŞLAR NEYİ BAŞARACAĞINIZ; NEYİ, NASIL VE NE KADAR İSTEDİĞİNİZE BAĞLIDIR. ÇARESİZLİK ÖĞRENİLMİŞTİR. BAŞARILI OLMAK DA

Detaylı

SON BASAMAK: II.TEOG

SON BASAMAK: II.TEOG SON BASAMAK: II.TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI NEDİR? (TEOG) Ortaokuldan liseye geçiş için yapılan sınavdır. Ortak sınavlardır ve 6 tane dersi kapsar. Yanlışlar doğru sayısını etkilemez.

Detaylı

BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal

BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal ATA ANADOLU LİSESİ BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Matematik Fen Bilimleri

Detaylı

ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER. Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma

ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER. Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma Yeteneklerinize uygun bir çalışma planı geliştiripolumlu ders çalışma

Detaylı

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın.

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın. SBS Fen Bilgisi Derslerine Nasıl Çalışılır? Fen Bilgisi dersi, derste (okulda) öğrenilir. Sizler de dersi çok iyi takip ederek ayrıntıları yakalamaya çalışın. Kaçırdığınız veya anlayamadığınız noktaları

Detaylı

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Test tekniğine dayalı sınavlarda

Detaylı

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 ÖNERİLER Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 Düzenli ve Planlı Çalışma Aşırı çalışmak veya stres yapmak yerine planlı ve yöntemli çalışmayı tercih edin. Çok zorunlu kalmadıkça uykusuz kalmayın. Sadece sınav öncesi

Detaylı

Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR..

Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR.. Medeniyet Okulları REHBERLİK SERVİSİ SUNAR.. ÖĞRENCİLERDE PERFORMANS, MOTİVASYON VE BAŞARI GELİŞTİRME TEKNİKLERİ Skeçler, Testler, Video çekimleri Başarıya Ulaşmak İçin HEDEF BELİRLEMEK PLAN OLUŞTURMAK

Detaylı

LİSE REHBERLİK SERVİSİ

LİSE REHBERLİK SERVİSİ LİSE REHBERLİK SERVİSİ Verimli Ders Çalışma Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır. Bir kısmınız ders çalışmaya başlamakta güçlük çekerken Bir kısmınız çalışma esnasında derse

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Verimli ders çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Verimli ders çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz? VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Verimli ders çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz? Ders Çalışmanızın Nedenleri ve Sonuçları Verimli Ders Çalışma Yolları Nelerdir? Amaçların ve Önceliklerin Belirlenmesi Her

Detaylı

Üniversite Öğrencilerine Altın Değerinde Tüyolar - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Üniversite Öğrencilerine Altın Değerinde Tüyolar - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Prof. Dr. Erol ÖZMEN erolozmen@yahoo.com Üniversiteye başlamak her gençte büyük bir heyecan yaratır. Yaşamının önemli bir dönemecinde olduğunu fark etmesi yanında genci üniversite yaşamının albenisi de

Detaylı

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Dikkat, * *Dikkati konu üzerinde toplamadan çalışmayı sürdürmek boşuna zaman kaybıdır. Çünkü dikkat olmadan

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ HEDEF BELİRLENMELİDİR Nereye gideceğini bilmeyen gemiye hiçbir rüzgarın faydası olmaz. Bir insanın başarılı olabilmesi için önce hedefini belirlemesi gerekir. Hedefler ulaşılabilir

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI DAHA İYİ OLABİLMEK BAŞARMA DUYGUSUNU YAŞAMAK KENDİN OLABİLMEK BASKIYI TAKDİRE ÇEVİREBİLMEK KIYASLANMAYI ENGELLEMEK İÇİN

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI DAHA İYİ OLABİLMEK BAŞARMA DUYGUSUNU YAŞAMAK KENDİN OLABİLMEK BASKIYI TAKDİRE ÇEVİREBİLMEK KIYASLANMAYI ENGELLEMEK İÇİN VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI DAHA İYİ OLABİLMEK BAŞARMA DUYGUSUNU YAŞAMAK KENDİN OLABİLMEK BASKIYI TAKDİRE ÇEVİREBİLMEK KIYASLANMAYI ENGELLEMEK İÇİN Uyarılara kulak verin! Stephen R. Covey, Etkili İnsanların

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Verimli(Etkin) çalışabilmek için AMAÇ BELİRLEMEK çok önemlidir Hedefi olmayan bir gemiye hiç bir rüzgar yardım edemez. MONTAİGNE Verimli ders çalışmak SAATLERCE ÇALIŞMAK

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Çetin SARIYILDIZ Rehber Öğretmen

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Çetin SARIYILDIZ Rehber Öğretmen VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Çetin SARIYILDIZ Rehber Öğretmen İÇERİK: 1.NİÇİN EĞİTİM ve NEDEN ÖĞRENMELİSİNİZ? 2.VERİMLİ DERS ÇALIŞMA NE DEMEKTİR? 3.HAYATTAKİ GAYENİZ NEDİR? 4.HEDEF BELİRLEMENİN ÖNEMİ

Detaylı

www.rehberlikservisi.org

www.rehberlikservisi.org www.rehberlikservisi.org 1 BAŞLARKEN Çocuklarımız bizim için ne kadar önemli? TEOG öncesinde onlar için neler yapıyoruz? Gelecekleri için planlarınız var mı? Çocuklarınızı yeterince anlıyor musunuz? Neden

Detaylı

PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ

PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ Ders başarısızlığı, zekâ seviyesinin düşüklüğünden değil ders çalışma yöntem ve tekniklerinin bilinmemesinden, programlı çalışılmamasından kaynaklanmaktadır.

Detaylı

Nasıl Daha İyi Öğrenirim?

Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Farklı Öğrenme Yöntemleri Öğrenciler farklı yöntemlerle öğrenirler. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir: okuyarak ve okuduğunu hatırlayarak, önemli bölümlerin altlarını çizerek,

Detaylı

Economic Policy. Opening Lecture

Economic Policy. Opening Lecture Economic Policy Opening Lecture Neden buradasın? economic policy iktisat üniversite Neden buradasın? iktisat öğrenmek (varsayalım!) geleceğin için üniversite diploma bilgi Neden buradasın? bilgi bilmek

Detaylı

SINAV BAġARISI ÇOK ÇALIġMAKLA OLMUYOR

SINAV BAġARISI ÇOK ÇALIġMAKLA OLMUYOR BUCA ANADOLU LĠSESĠ REHBERLĠK SERVĠSĠ SINAV BAġARISI ÇOK ÇALIġMAKLA OLMUYOR Doğal olarak "ÇALIġMAK" en temel koģul. Öğrenilenlerin zaman geçirmeden konu tekrarı yapmaları kuģkusuz önemli. Ancak, çok çalıģmak

Detaylı

ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM?

ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM? ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM? GİDECEĞİ LİMANI BİLMEYENE HİÇ BİR RÜZGARDAN HAYIR GELMEZ ÖĞRETMEN VE VELİ ARASINDAKİ AYRINTILI PAYLAŞIMLAR ÇOCUĞUMUZA DAHA FAYDALI OLMAMIZI

Detaylı

Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar. Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum

Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar. Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum ÖNCE ŞU DÜŞÜNCELERİNİZİ YENİN, Bugün, günümde değilim. Moral bozucu bir

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Anne, baba ve öğretmenlerinn öğrenciden genel beklentisi, onların Derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın nedeni,

Detaylı

ŞİMDİ LYS ZAMANI FEM YAYINLARI REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ŞİMDİ LYS ZAMANI FEM YAYINLARI REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞİMDİ LYS ZAMANI FEM YAYINLARI REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ Asıl puan LYS lerde gelecek YGS yi hedeflediği gibi sonuçlandıran adaylarda bir rahatlama gözlenirken sınavı hedeflediği biçimde sonuçlanamayan

Detaylı

SINAV TAKTİKLERİ VE ZAMAN YÖNETİMİ

SINAV TAKTİKLERİ VE ZAMAN YÖNETİMİ SINAV TAKTİKLERİ VE ZAMAN YÖNETİMİ İlk doğru gördüğüm cevabı işaretliyorum diğerlerine bakmıyorum Uzun soruları hiç okumuyorum Çok telaşa kapılıyorum Sınavda çözemediğim soru ile karşılaşınca sinirlenip

Detaylı

ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ

ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ Sayfa1 ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ Çocuğunuzun Planlı ÇalıĢmasını Destekleyiniz. Bu amaçla, oyun ve çalışma saatlerini önceden düzenleyiniz. Çalışma kadar dinlenmenin

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NEDEN BAŞARISIZ OLDUM? Sadece,ilgimi çeken gelen konulara çalıştım Dersten derse konudan konuya atladım. Zaman zaman hayale dalıp

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI Etkili olduğu görülmüş çalışma formülleri vardır. Bunlara formül diyoruz çünkü izlenecek belirli işlemleri kapsar. Değişik çalışma işlemlerinin

Detaylı

SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÇALIŞMA ORTAMI Sessiz olmalı. Tv olan veya radyo çalan oda da ders çalışılmamalı. Çalışma masada olmalı. Yatarak uzanarak ders çalışılmamalı. Çalışma masasının etrafında

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÖZEL 3 MART AZİZOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU REHBERLİK SERVİSİ BÜLTENİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Verimli çalışma, ZAMANI amacımız doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. Okula başlamayla

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ A. ÇALISMA ORTAMININ DÜZENLENMESİ 1. Çalışma odasının ısısı normal olmalı, mümkün olduğunca fazla sıcak veya soğuk olmamalıdır. 2. Çalışma odası sık sık havalandırılmalıdır.

Detaylı

KARACABEY ORTAOKULU REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ. SINAV BAŞARISI İÇİN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ve ETKİLİ SINAV DAVRANIŞLARI

KARACABEY ORTAOKULU REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ. SINAV BAŞARISI İÇİN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ve ETKİLİ SINAV DAVRANIŞLARI KARACABEY ORTAOKULU REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ SINAV BAŞARISI İÇİN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ve ETKİLİ SINAV DAVRANIŞLARI TEST ÇÖZME TEKNĠKLERĠ VE SINAV DAVRANIġI Sınavla İlgili Şikayetler

Detaylı

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR...

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... Gereksiz yere kaygılanmayın! Kendinizi rahat hissederseniz sınavda panik yaşamazsınız. Sınav için daima olumlu düşünün. Sınavı ölüm kalım savaşına dönüştürmeyin. Sınav sadece

Detaylı

SINAV ÖNCESİ SON 1 AY

SINAV ÖNCESİ SON 1 AY SINAV ÖNCESİ SON 1 AY Sık sık deneme sınavlarına katılın. Son 5 yılda çıkmış soruları çözün. Hatırlamakta güçlük çektiğiniz konuları tekrar edin. Ders aralarında düzenli olarak 10-15 dk. bedensel egzersizlere

Detaylı

MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Rehberlik Servisi Ekim 2018 Değerli Veliler, Öğrenciler çoğu zaman ders çalışmaya başlamakta güçlük çektiklerinden,

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder..

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder.. Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder.. SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

Detaylı

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum.

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum. Türkiye deki en büyük emek israflarından birisi İngilizce öğreniminde gerçekleşiyor. Çevremde çok insan biliyorum, yıllarca İngilizce öğrenmek için vakit harcamış, ama hep yanlış yerlerde harcamış. Bu

Detaylı

Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi

Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi Planlı Çalışma Nedir? Amacımıza ulaşmak için hangi dersi ne kadar çalışacağınızı, ne zaman çalışabileceğinizi, ne kadar gayret göstermeniz gerektiğini bilmek önemlidir. Zamanı etkili kullanmak ve değerlendirmek

Detaylı

MOTİVASYON. Nilüfer ALÇALAR. 24. Ulusal Böbrek Hastalıkları Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Kongresi Ekim 2014, Antalya

MOTİVASYON. Nilüfer ALÇALAR. 24. Ulusal Böbrek Hastalıkları Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Kongresi Ekim 2014, Antalya MOTİVASYON Nilüfer ALÇALAR 24. Ulusal Böbrek Hastalıkları Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Kongresi Ekim 2014, Antalya Motivayon nedir? Motivasyon kaynaklarımız Motivasyon engelleri İşimizde motivasyon

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA Planlı Çalışma Nedir? Amacımıza ulaşmak için hangi dersi ne kadar

Detaylı

DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI

DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI BAŞARININ ÖZETİ M.KEMAL ATATÜRK E ORDU YOK! DEDİLER : KURULUR! DEDİ. PARA YOK! DEDİLER : BULUNUR! DEDİ. DÜŞMAN ÇOK! DEDİLER : YENİLİR! DEDİ. VE BÜTÜN DEDİKLERİ OLDU. ÖĞRENME AŞAMALARI

Detaylı

Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim.

Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim. 1- Çok Başarılı Öğrenciler Üstün başarılarının devamını diler.tebrik ederim Tek kelime ile mükemmelsin! Başarılarını okumaya da yansıtarak okuma ve yorumlama konusunda da iyi bir öğrenci olmasını dilerim.

Detaylı

İYİ Kİ VARIZ SAĞLIKLIYIZ EVLİYİZ VE SAĞLIKLI BİR ÇOCUĞUMUZ VAR

İYİ Kİ VARIZ SAĞLIKLIYIZ EVLİYİZ VE SAĞLIKLI BİR ÇOCUĞUMUZ VAR GÜNDEM MADDELERİ 1. OKULUMUZUN YIL SONU ETKİNLİKLERİ -KERMES VE BİLİM ŞENLİĞİ, OKUL GECESİ 2. ÖĞRENCİLERİN DURUMU 3. DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI 4. OKULUMUZA GELİŞ GİDİŞLERDE İZLENECEK YOL- ÖĞRETMEN VE

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

SINAV BAŞARISI İÇİN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ve ETKİLİ SINAV DAVRANIŞLARI

SINAV BAŞARISI İÇİN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ve ETKİLİ SINAV DAVRANIŞLARI SINAV BAŞARISI İÇİN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ve ETKİLİ SINAV DAVRANIŞLARI TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV DAVRANIŞI Sınavla İlgili Şikayetler (1) İLK DOĞRU GÖRDÜĞÜM CEVABI İŞARETLİYORUM, DİĞERLERİNE BAKMIYORUM.

Detaylı

MESLEK NEDİR? Meslek, bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş olarak tanımlanmaktadır.

MESLEK NEDİR? Meslek, bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş olarak tanımlanmaktadır. MESLEK SEÇİMİ MESLEK NEDİR? Meslek, bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi, beceri, ustalık, sevgi ve ilgi isteyen sürekli

Detaylı

DİKKAT VE ETKİN DİNLEME. dir. 2. İlgini n öğrenilen konu üzerinde olması ve araya hiçbir şeyin girmemesi gerekir. HEDEF TESBİT ETMENİN ÖNEMİ 1.

DİKKAT VE ETKİN DİNLEME. dir. 2. İlgini n öğrenilen konu üzerinde olması ve araya hiçbir şeyin girmemesi gerekir. HEDEF TESBİT ETMENİN ÖNEMİ 1. Verimli Ders Çalışma Teknikleri Zamanı, programlı olarak iyi kullanmaktır. Etkili çalışma programı içinde eğlenmeye, dinlenmeye, aileye, sevdiklerine zaman ayırmaya ve hobilere daima yer vardır. Hayatta

Detaylı

Diğer: Diğer:... Diğer:...

Diğer: Diğer:... Diğer:... Anket Üniversite Bu anket formu, işitme engellilerin üniversite eğitimlerini desteklemeyi amaçlayan bir proje çerçevesinde sizlerin sorunlarını değerlendirmek için hazırlanmıştır. Ad Soyad: Devam ettiğiniz

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Detaylı

YENİ SINAV SİSTEMİ-LKS LİSELERE KAYIT SİSTEMİ

YENİ SINAV SİSTEMİ-LKS LİSELERE KAYIT SİSTEMİ YENİ SINAV SİSTEMİ-LKS LİSELERE KAYIT SİSTEMİ DEĞİŞTİRİLEMEYECEK GERÇEKLER Sınavın yapılması olgusu Bu sene sınav hakkında pek çok belirsizlik olması, hala bu belirsizliklerin devam etmesi Liselerin kapasitesi,

Detaylı

MOTİVASYON. Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Bayraktar

MOTİVASYON. Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Bayraktar MOTİVASYON Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Bayraktar Güdü: Bilişsel, duyuşsal ve davranışsal değişkenleri organize ederek davranışın yönünü belirlemektedir. Motivasyon(güdülenme):Okuldaki öğrenci davranışlarının

Detaylı

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?...

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?... ANKET-1 (LİSE) Türk İşaret Dilinde izlemek için tıklayınız. Ad Soyad:. Okul -Sınıfı:. 1. Okul başarınızı nasıl yorumluyorsunuz? Kötü Orta İyi Çok iyi 2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?

Detaylı

BAŞARI. Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar.

BAŞARI. Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. BAŞARI Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. Dışımızdaki limitler, içimizdekiler kadar büyür ya da küçülürler. Kafesten çıkınca değil, kafesi içimizden

Detaylı

DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Günlük Plan Hazırlarken ve Uygularken Yapmanız Gerekenler DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENCİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA PLANLAMA VE UYGULAMALARI Planınıza öncelikle acil

Detaylı

Verimli Çalışma. Edinilmiş çalışma alışkanlıkları

Verimli Çalışma. Edinilmiş çalışma alışkanlıkları Verimli Çalışma Edinilmiş çalışma alışkanlıkları Bir üniversite öğrencisi olarak sizden beklenilen, bağımsız bir öğrenci olmanızdır. Kimse nasıl çalışmanız gerektiğini sizden daha iyi bilemez, ancak size

Detaylı

Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir?

Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir? Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir? 2012 2013 Öğretim-Öğrenim Yılı Öğrenci Kılavuzu 1 BAĞIMSIZ DİL ÖĞRENCİSİ KİMDİR?* (1) KENDİNİ İYİ TANIR: Dil öğrenimiyle ilgili olarak kendi davranıştutum-yaklaşım-düşünce

Detaylı

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR Sevgili öğrencim, Yoğun bir yılı bitirdin ve artık TEOG sınavı hazırlık sürecinde geri sayıma başladın. Öncelikle TEOG un düzenli çalışan her öğrencinin kolaylıkla başarabileceği

Detaylı

ENVAR EĞİTİM KURUMLARI

ENVAR EĞİTİM KURUMLARI ENVAR EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR uklarımızın eğitiminde ve başarılı alarında etkili olan ortamlar Aile, O aşanılan çevredir. rtam birbirini tamamlayan fonksiyonlara sahip olmak er çocuğun eğitiminde

Detaylı

Çocuklar Tatilde! Plansız tatil olmaz! Spor ve oyun iç içe Kitaplar her zaman en iyi dostlarımız!

Çocuklar Tatilde! Plansız tatil olmaz! Spor ve oyun iç içe Kitaplar her zaman en iyi dostlarımız! Çocuklar Tatilde! Biten ders yılının ardından, çocukların sabırsızlıkla ve özlemle beklediği yaz tatili başlıyor. Tatil dönemleri çocuklara dinlenmek, eğlenmek ve yeni deneyimler kazanmak için harika fırsatlar

Detaylı

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası Kelime bilgimin büyük bir miktarını düzenli olarak İngilizce okumaya borçluyum ve biliyorsun ki kelime bilmek akıcı İngilizce konuşma yolundaki en büyük engellerden biri =) O yüzden eğer İngilizce okumuyorsan,

Detaylı

Liselere Geçiş Sınavı: TEOG. Liselere Geçiş Sınavı: TEOG. Doğru Liseyi Nasıl Seçerim?

Liselere Geçiş Sınavı: TEOG. Liselere Geçiş Sınavı: TEOG. Doğru Liseyi Nasıl Seçerim? Liselere Geçiş Sınavı: TEOG Liselere Geçiş Sınavı: TEOG Doğru Liseyi Nasıl Seçerim? TEOG Nedir? Öğrencinin Ders Çalışırken Dikkat Etmesi Gerekenler TEOG Sınavı ve Aile Desteği Liseler ve Tanıtımı Isparta

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ BÖLÜM. İLETİŞİM, NLM VE DEĞERLENDİRME ( puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKYESİ 8 Hayatı boyunca mutlu olmadığını fark eden bir adam, artık mutlu olmak istiyorum demiş ve aramaya

Detaylı

Verimli Ders Çalışma Yolları Recep Uysal >

Verimli Ders Çalışma Yolları Recep Uysal > Verimli Ders Çalışma Yolları Recep Uysal > Sınava hazırlık sürecini planlı ve verimli değerlendiren öğrenciler doğal olarak amaçlarına ulaşacaklardır. Dileğimiz hepinizin beklentilerinin gerçekleşmesidir.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

*Öğrenme, öğrencilerin fikri katılımını ve uygulamasını gerektirir. *Kendi başına açıklama ve gösterim, Uzun süreli öğrenmeyi sağlamaz.

*Öğrenme, öğrencilerin fikri katılımını ve uygulamasını gerektirir. *Kendi başına açıklama ve gösterim, Uzun süreli öğrenmeyi sağlamaz. *Öğrenme, öğrencilerin fikri katılımını ve uygulamasını gerektirir. *Kendi başına açıklama ve gösterim, Uzun süreli öğrenmeyi sağlamaz. Aktif öğrenme bunu sağlamaktadır. 2 ÖĞRENME NEDEN AKTİF OLMALIDIR?

Detaylı

ÖĞRENME GÜÇLÜKLERİ OLAN ÖĞRENCİLERİN OKUDUĞUNU ANLAMA BECERİLERİ VE ÖĞRETİMİ

ÖĞRENME GÜÇLÜKLERİ OLAN ÖĞRENCİLERİN OKUDUĞUNU ANLAMA BECERİLERİ VE ÖĞRETİMİ ÖĞRENME GÜÇLÜKLERİ OLAN ÖĞRENCİLERİN OKUDUĞUNU ANLAMA BECERİLERİ VE ÖĞRETİMİ Sadece bir cümleyi anlamaktan daha geniş kapsamlı bir anlamayı ifade eder. Birçok birleşik veya ardışık cümleyi anlamayı, paragrafı,

Detaylı

MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI.

MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI. BİRİNCİ MATRİSE GİRİŞ MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI. Yukarıdaki 4x4 tablo dinleyiciye çeşitli cümleler kurmakta

Detaylı

21.yüzyılın cahilleri okuma yazma bilmeyenler değil, ÖĞRENMEYİ ÖĞRENEMEYENLER olacaktır. ALVIN TOFFLER

21.yüzyılın cahilleri okuma yazma bilmeyenler değil, ÖĞRENMEYİ ÖĞRENEMEYENLER olacaktır. ALVIN TOFFLER Ayşe KAMBER 21.yüzyılın cahilleri okuma yazma bilmeyenler değil, ÖĞRENMEYİ ÖĞRENEMEYENLER olacaktır. ALVIN TOFFLER BAŞARI NE BÜYÜ NE DE ŞANSTIR DEHA %1 İLHAM % 99 TER DİR THOMAS EDISON BAŞARIYA GİDEN YOL

Detaylı

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 AİLE İÇİ İLETİŞİM VE SINAV KAYGISI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler Motivasyonu Arttırma ve Hedef Belirleme Hedef Belirlerken Göz Önünde Bulundurulacak

Detaylı

HASTA YARARINA İLETİŞİMİ GELİŞTİREN VE İLETİŞİME ZARAR VEREBİLEN DAVRANIŞLAR

HASTA YARARINA İLETİŞİMİ GELİŞTİREN VE İLETİŞİME ZARAR VEREBİLEN DAVRANIŞLAR HASTA YARARINA İLETİŞİMİ GELİŞTİREN VE İLETİŞİME ZARAR VEREBİLEN DAVRANIŞLAR Yrd.Doç.Dr.Gülgün DURAT Bir düşüncenin, bir duygunun yüz anlatımı, el, kol, baş hareketleri, konuşma yoluyla ya da yazı, telefon,

Detaylı

Verimli Ders Çalışma. Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır.

Verimli Ders Çalışma. Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır. Rehberlik Servisi Verimli Ders Çalışma Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır. Bir kısmınız ders çalışmaya başlamakta güçlük çekerken Bir kısmınız çalışma esnasında derse konsantre

Detaylı

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ;

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Anne babalar için çocuklarının ilk kelimelerini duymak heyecan verici bir deneyimdir. Duyduğu yeni kelimeleri

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANADOLU LİSESİ

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANADOLU LİSESİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANADOLU LİSESİ TEST TEKNİKLERİ VE ZAMAN YÖNETİMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ Test Çözmede 3 Unsur Önemlidir: Bilgi-Hız-Yorum Soru Cevaplama Teknikleri: TEST TEKNİKLERİ

Detaylı

Verimli Çalışma Teknikleri

Verimli Çalışma Teknikleri Verimli Çalışma Teknikleri İlham, fikir gelince bunu mutlaka not alın! Ord.Prof.Dr. Süheyl ÜNVER evinin her tarafında kağıt ve kalem bulundururmuş. Duyduğu, aklına geldiği her şeyi yazarmış. 50 den fazla

Detaylı

Rab le Yürüyorum. Bu bölümde Eski Antlaşma kullanılmaktadır!

Rab le Yürüyorum. Bu bölümde Eski Antlaşma kullanılmaktadır! z 5 Rab le Yürüyorum? Ne! Tanrı, güzel! Allah günahlarını bağışlamış, cennete gideceğini garanti vermiş. Artık ne namaz kılarsın ne de oruç tutarsın! Allah senden ne bekliyor artık? İnancınızı paylaştığınız

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI Akademik Başarının Artırılması Verimli ders çalışma programı Çalışmayı sürdürmek Zihnin dağılmasını önlemek Çalışma ortamına ilişkin düzenlemeler

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ «TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ»

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ «TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ» TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ «TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ» ODAKLANMAK TEKNOLOJİ DETOKSU YAP KENDİNE RİTÜELLER YARAT GÜNÜNÜ DEĞERLENDİR BOŞ ZAMANINI YÖNET NASIL ÇALIŞACAKSIN SINAVLARDA BAŞARISIZLIĞIN NEDENİ

Detaylı

SEVİYE BELİRLEME SINAVI

SEVİYE BELİRLEME SINAVI SEVİYE BELİRLEME SINAVI SINAV MARATONUNDA VELİLERE LERE DÜŞEN D GÖREVLER SBS PUANI İLE YERLEŞİ ŞİLECEK OKULLAR FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ANADOLU İMAM

Detaylı

PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 1. Sayı / Ekim - Kasım 2016 EKİM AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI 3. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. 2 de. sayfa.

PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 1. Sayı / Ekim - Kasım 2016 EKİM AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI 3. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. 2 de. sayfa. ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ 3. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 5 te ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ Sınıflarımızda Psikolojik Danışmanımı Tanıyorum etkinliğini gerçekleştirdik. Etkinlikte

Detaylı

Verimli Ders Çalışma Semineri

Verimli Ders Çalışma Semineri Verimli Ders Çalışma Semineri ÇALIŞMAYA BAŞLAMAK Çalışma Ortamına İlişkin Düzenlemeler Bu bölümde ders başında geçirmeyi planladığınız zamandan en iyi biçimde yararlanmayı sağlamak için çalışma odasının

Detaylı

SORU-Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

SORU-Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar? FMV Işık Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Öğrencisi İşitme Engelli Yenal Küçükoğlu: İnsan ne olursa olsun sevdiği işi yapmalı yoksa tüm hayatı boyunca mutsuz, stresli bir iş hayatına sahip olabilir.

Detaylı

İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek

İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek 2014 ADANA İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek amacıyla dini eğitim veren hem mesleğe, hem

Detaylı

BAŞARI İÇİN; HEDEFLERİNİZE UYGUN BİR DERS ÇALIŞMA PLANI OLUŞTURUN!

BAŞARI İÇİN; HEDEFLERİNİZE UYGUN BİR DERS ÇALIŞMA PLANI OLUŞTURUN! OKUL BAŞARISI İÇİN 1. AMAÇ - HEDEF BELİRLEME Amaç, bütün olarak hedeflerin toplamından oluşur.başarılı olabilmek için mutlaka amacın açık ve net bir biçimde tanımlanmış olması, kişinin buna inanması ve

Detaylı

ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI

ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI Anlamlı ve kalıcı öğrenme ancak bireyin(kişinin) kendi isteği, çabası ve bilinçli bir şekilde bilgileri işlemesi ile

Detaylı

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan kaygıdır.

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan kaygıdır. SINAV KAYGISI Kaygı; farklı, önemli ve zor bir durumla karşılaştığında bireyin yaşadığı duygudur. Bedensel, duygusal ve zihinsel değişimlerle kendini gösteren aşırı uyarılmışlık durumudur. Sınav Kaygısı,

Detaylı

Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir

Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir Öğrenilen her konu ile ilgili yeterince soru çözülmelidir. Mümkün olduğunca farklı kaynaklardan yararlanılmalı; fakat amaca

Detaylı

Yaz Tatili Nasıl Değerlendirilmeli?

Yaz Tatili Nasıl Değerlendirilmeli? Yaz Tatili Nasıl Değerlendirilmeli? 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ 14 Eylül Pazartesi gelecek eğitim öğretim yılının ilk zili, çalacak. 7-11 Eylül de okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul

Detaylı

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Sinan ÇAĞIRAN NEDEN EĞİTİM ALIYORUZ? Bilgi ve Becerilerimizi Arttırmak İyi Bir Meslek edinmek İyi Bir Aile Kurmak Toplum İçerisinde

Detaylı

4B SINIFI MART AYI BÜLTENİ

4B SINIFI MART AYI BÜLTENİ 4B SINIFI MART AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılmış olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için web sayfasında

Detaylı

ÇORLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

ÇORLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ ÇORLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Konsantrasyon Sorunu Ders çalışmak yerine başka şeyler yapmak istiyorum, Kitabı elime alıyorum fakat kapağını bir türlü açamıyorum diyorsanız konsantrasyon

Detaylı

Güzel zeki kızım, seni tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Bundan sonra artık bol bol okumalı ve bilgilerine bilgi katmalısın.

Güzel zeki kızım, seni tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Bundan sonra artık bol bol okumalı ve bilgilerine bilgi katmalısın. 1. sınıf öğretmenlerinin karne görüşleri şu şekildedir: İlk günden beri yanında olan ve desteğini esirgemeyen ailene ve sana başarılarından dolayı seni tebrik ediyorum. Başarmak için gösterdiğin çabanın

Detaylı