hazırlayın! Kendinizi ve bebeğinizi Folik asit ve Metafolin içeren, 2 fazlı tek ürün olan FEMIBION u kullanmaya başlayın.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "hazırlayın! Kendinizi ve bebeğinizi Folik asit ve Metafolin içeren, 2 fazlı tek ürün olan FEMIBION u kullanmaya başlayın."

Transkript

1 Kendinizi ve bebeğinizi hazırlayın! Folik asit ve Metafolin içeren, 2 fazlı tek ürün olan FEMIBION u kullanmaya başlayın. FEMIBION Yeni hayatın aşkına.

2 Almanya da her yıl yaklaşık olarak bebek doğuyor. Bizler bu bebeklerin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmelerine yardımcı oluyoruz.

3 Hayatınızın çok özel bir evresine hoş geldiniz! Gebe misiniz ya da çocuk sahibi olmayı mı düşünüyorsunuz? Tebrik ederiz, son derece heyecanlı ve özel bir dönem sizi bekliyor! Bu broşürde, kendinizi ve bebeğinizi gebelik döneminde ve sonrasında yeterli derecede besleyebilmenize yardımcı olacak fikir ve öneriler yer almaktadır. Jinekologlar, sağlıklı ve çeşitli beslenmenin yanı sıra, çocuk arzusunun başladığı andan itibaren, folik asit kullanılmasını tavsiye ediyorlar! Ancak birçok kadın sıradan folik asidi bütünüyle değerlendirip, folata dönüştüremiyor. Bu nedenle, FEMIBION, folik asidin yanında Metafolin de içeren 2 fazlı tek ürün olup, 50 yıllık bir araştırma sürecinin sonunda patenti alınmış ve geliştirilmiştir. Yüksek kaliteli folik asit formu Metafolin, vücut tarafından doğrudan kullanılabilir. Diğer pek çok önemli içerik maddesiyle birlikte, bebeğinizin gelişimini her safhada destekler: çocuk arzusunun başladığı andan emzirme döneminin sonuna kadar. Gebeliğin tadını çıkarmanızı temenni eder, keyifli okumalar dileriz! FEMIBION Ekibiniz

4 Çocuk arzusunun başladığı andan gebeliğin 12. haftasının sonuna kadar. FEMIBION 1 Folat seviyesinin hızla yükselmesini sağlar. 1 Tablet FEMIBION 1 Çocuk arzusu + Gebelik size şu değerli mikro besin maddelerini sağlar: 800 μg Folat (Folik asit + Metafolin ) Tüm B vitaminleri, C ve E vitaminleri YENİ: şimdi 800 I. U. (20 μg) Vitamin D3 içerir 150 μg iyot Gluten, laktoz ve jelatin içermez FEMIBION 1 iki farklı pakette mevcuttur: 30 günlük ve 60 günlük İYOTSUZ OLARAK DA MEVCUTTUR

5 Gebeliğin 13. haftasından emzirme döneminin sonuna kadar. FEMIBION 2 Folat seviyesinin korunması ve Omega 3 yağ asidine duyulan ihtiyacın giderilmesini sağlar. 1 Tablet ve 1 Kapsül FEMIBION 2 Gebelik + Emzirme dönemi şu değerli mikro besin maddelerini içerir: 400 μg Folat (Folik asit + Metafolin ) Tüm B vitaminleri, C ve E vitaminleri YENİ: şimdi 800 I. U. (20 μg) Vitamin D3 içerir 150 μg iyot 200 mg Omega 3 yağ asidi (DHA) Gluten ve laktoz içermez, sığır ve domuz jelatini içermez FEMIBION 2, üç fartklı pakette mevcuttur: 30 günlük, 60 günlük, 96 günlük 200 mg DGE nin gebe ve Günde 200 mg Omega 3 yağ asitleri çocuk emziren kadınlara önerisi İYOTSUZ OLARAK DA MEVCUTTUR

6 Heyecan ve sevincinizle birlikte, vücudunuzun ihtiyaçları da artıyor.

7 FEMIBION ŞİMDİ D3 vitaminli 7 D3 vitamini, bağışıklık sisteminin ve hücre bölünmesinin normal işlev görmesine katkı sağlar. Vücudunuz, kalsiyum seviyesini dengede tutabilmek için, gebelik dönemi süresince yağda çözünebilen D3 vitaminine ihtiyaç duyar. D3 vitamini ayrıca bağışıklık sisteminin ve hücre bölünmesinin normal işlev görmesine katkı sağlar ve kas-sinir sistemini destekler. Günlük D vitamini ihtiyacınızı beslenme yoluyla karşılamanız pek mümkün değildir. Özellikle de kış aylarında görülen güneş ışığı eksikliği, vücudumuzun ultraviyole ışın aracılığıyla sağladığı D vitamini üretimini kısıtlar. Bu nedenle, bilinçli bir şekilde takviye yapılması tavsiye edilmektedir. FEMIBION 1 ve FEMIBION 2, vücudunuza günde 800 I. U. (20 μg) D3 vitaminini sağlar; bu miktar Alman Beslenme Derneği nin (DGE) önerilerine uygundur. Öneri Yaz aylarında güneşten korunmak amacıyla alınan önlemler (güneş kremi, öğlenleri güneşe çıkılmaması, ultraviyole ışınlardan koruyan kıyafetler) ciltteki D vitamini üretimini azaltır. Yaz mevsiminde de D vitamini ihtiyacının sadece güneş ışınlarıyla karşılandığını düşünmemek gerekir.

8 Çocuk sahibi olmaya hazır mısınız? Daha 1 ay öncesinden vücudunuzu gebeliğe hazırlayabilirsiniz.

9 FEMIBION 1 Çocuk arzusunun başladığı andan itibaren 9 Folat seviyesini çocuk arzusunun başladığı andan itibaren yükseltin. Sağlıklı ve dengeli bir şekilde besleniyor olsanız da, gebelikten en az 1 ay önce folik asit ve yüksek kaliteli folik asit formu Metafolin içeren FEMIBION kullanmaya başlamalısınız. Çocuğun ilk önemli gelişim safhaları, gebelik oluştuktan sonraki 22. ile 28. gün arasında gerçekleşir. Beyin ve omurilik oluşmaya başlar ve omurilik kanalı kapanır. Bu erken safhada gebelik çoğu zaman henüz fark edilmemiş olacağından, yeterli miktarda folat ve başka hayati mikro besin maddeleri almaya daha çocuk arzusunun başladığı andan itibaren başlamalısınız. Her gün FEMIBION 1 Çocuk arzusu + Gebelik kullanılarak, folat seviyesi 4 hafta içerisinde optimum değerlere getirilebilir. Öneri femibion.de internet sitesinde, gebe kalabileceğiniz günleri hızlı ve kolay bir şekilde hesaplayabileceğiniz bir hesaplama takvimi bulabilirsiniz.

10 10 FEMIBION 1: 12. gebelik haftasının sonuna kadar Gebe misiniz? Tebrik ederiz! Bebeğiniz hayatının ilk 40 haftasını karnınızda geçirecektir. Dolayısıyla bebeğinizin beslenmesi sizin vücudunuza bağlı olacaktır. Bu nedenle, artan folik asit ihtiyacının karşılanabilmesi için, gebelik öncesinde ve gebelik sırasında folik asit takviyesi alınması tavsiye edilir. Gebelik döneminin ilk üçte birlik kısmında kalori ihtiyacınızın neredeyse hiç artmadığını biliyor muydunuz? İki kat daha fazla yemek yerine, iki kat daha iyi beslenmelisiniz. Dengeli bir şekilde beslenerek vücudunuza gerekli vitamin ve mineralleri sağlayabilirsiniz. Bunun ötesinde, bol sıvı almalı (günde yaklaşık 1,5 litre, yazın ihtiyaca göre daha fazla) ve bol meyve ve sebze tüketmelisiniz. Ancak bebeğinizle birlikte ihtiyaç duyacağınız bütün besin maddelerini sadece beslenme yoluyla karşılamanız mümkün değildir. Öneri Kırmızı pancar suyumuzu denemeye ne dersiniz: 1 adet küçük boy kırmızı pancar, 2 adet havuç, 1 adet elma. Sebze ve meyvelerin suyunu 1/2 çay kaşığı sıvı yağ ile karıştırın. Daha fazla tarif için femibion.de sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

11 Gebeliğin 5. haftasında bebeğinizin kalbi atmaya başlar. Onu sevgiyle besleyin.

12 12 FEMIBION 1: 12. gebelik haftasının sonuna kadar Folatın gebeliğin ilk üç aylık dönemindeki önemi. Gebelik gerçekleştikten sonra vücuttaki hormon dengesinde değişiklikler meydana gelir. Bu nedenle birçok gebe kadında yorgunluk, bulantı (özellikle de sabahları) ve göğüslerde gerginlik gibi şikayetler görülür. Aşerme veya belirli gıda maddelerinden iğrenme halleri de gebelik ilk döneminin tipik belirtileri arasında bulunur. Bu dönemde dengeli bir şekilde beslenmek zor olabilir. Folat, bebeğin gebeliğin ilk dönemindeki gelişimi açısından önemli bir role sahiptir. Folat, hücre bölünmesine, kan oluşumuna ve plasentanın büyümesine katkıda bulunur. Öneri Yeterli miktarda folatı sadece beslenme yoluyla alabilmek için günde yaklaşık olarak 2,8 kg portakal veya 600 g ıspanak yemeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Neredeyse imkânsız! FEMIBION 1 Çocuk arzusu + Gebelik gebeliğin ilk üç aylık döneminin sonuna kadar duyulan ihtiyaçlara karşılık verecek özelliklere sahiptir. Bebeğinizle birlikte ihtiyaç duyacağınız bütün temel mikro besin maddelerini içerir.

13 Gebeliğin ilk 12 haftasında bebeğinizin tüm organları oluşur. Ona ihtiyaç duyduğu şeyleri verin. *

14 Gebeliğin 13. haftasında bebeğiniz başparmağınız büyüklüğünde olur. Devam edin!

15 FEMIBION 2: 13. gebelik haftasından itibaren 15 Gebeliğin ikinci üç aylık dönemine hoş geldiniz: Şimdi FEMIBION 2 kullanmaya başlayın. Çoğu kadın için şimdi özellikle güzel bir dönem başlar: sabahları duyulan bulantı hissi kaybolur ve kadınlar kendilerini zinde hissederler. Hormonel değişiklikler cildin yumuşamasına ve saçların güçlenmesine yol açar. Belirli gıda maddelerine yönelik iğrenme hissi de genellikle kaybolur ve iştah yeniden açılır. Şimdi gebeliğinizi hissetmekle kalmayıp, görmeye de başlarsınız. Bu aşamada bebeğinizin uzuvları ve organları bütünüyle oluşmuş olur ve fiziksel gelişimi hızla ilerler. Bebeğiniz gelişmek için ihtiyaç duyduğu her şeyi sizden alır. Bunun sonucunda sadece enerji kaynaklarınız değil, önemli besin maddesi kaynaklarınız da azalır. Bu nedenle, önemli bütün temel besin maddelerine ve hücre bölünmesi ile kan oluşumu için yeterli miktarda folat beslemesine ihtiyaç duyarsınız. Öneri femibion.de sitesinde size gebelik döneminde faydalı olacak pek çok önemli bilgi bulabilirsiniz. Bir göz atın.

16 16 FEMIBION 2: 13. gebelik haftasından itibaren Omega 3 yağ asidi beyin ve gözlerin gelişimi bakımından belirleyici bir öneme sahiptir. Vücudun hayati öneme sahip olan Omega 3 yağ asidi DHA ile erkenden ve düzenli bir şekilde beslenmesi, beynin ve gözlerin gelişimini olumlu olarak etkiler. Bebeğiniz önce göbek bağı daha sonra anne sütü üzerinden DHA ile beslenmeye ihtiyaç duyar. Bu yağ asidi, doğumdan sonra bebeğin retinasında ve beyninde depolanır. Çocuğunuzu sürekli olarak yeterli miktarda DHA ile besleyebilmek için, DHA depolarınızı daha 13. gebelik haftasından itibaren doldurmalısınız. FEMIBION 2 Gebelik + Emzirme dönemi bir kapsül içerisinde tam olarak bu miktarı içerir. FEMIBION un hazmı kolaydır. Son derece sıkı bir şekilde kontrol edilen üretim yöntemi sayesinde, mükemmel ve az kokulu bir kaliteyi garanti etmektedir. E vitamini, değerli DHA yağ asidini stabilize eder. Kapsül küçük olduğundan, yutulması kolaydır. Vücudunuzun bitkisel yağlardan dönüştürebileceği DHA miktarı sınırlı olduğundan, Alman Beslenme Derneği (DGE) günde 200 mg DHA alınmasını tavsiye etmektedir.

17 Bebeğiniz 20. haftada hissedilir bir şekilde hareket edebilir. Ona örnek olun.

18 8. ayda bebeğinizin işitme yetisi bütünüyle gelişmiş olur. Onunla konuşun.

19 FEMIBION 2: 13. gebelik haftasından itibaren 19 Geriye sayım: Şimdi gebeliğin üçüncü ve son safhası başlıyor. Karnınızla birlikte, doğum heyecanınız ve sevinciniz de büyür. Bu safhada alınan kilolar da anne adaylarını oldukça zorlar: Bu dönemde nefes nefese kaldığınız oluyordur, uyumakta da zorlanıyor olabilirsiniz. Bebeğin karnınızda sahip olduğu hareket alanı azaldıkça, daha az hareket etmeye başlar. Yavaş yavaş su kesesinin tamamını doldurmaya ve ana rahminin dışındaki hayata yönelik yağ tabakalarını oluşturmaya başlar. İskeleti giderek sertleşir. Beyni, kasları ve akciğerleri olgunlaşır. Gebeliğin üçüncü döneminde duyulan besin maddesi ihtiyacı en yüksek seviyesine ulaşır. Bu dönemde de hem siz hem de bebeğiniz büyük miktarda folik asit (folat) ve Omega 3 yağ asidine ihtiyaç duyarsınız. Öneri Doğum ve doğum sonrası için planlama yapılmasına ihtiyaç vardır: Örneğin doğum koçu bulunması ve doğumun nerede olacağının kararlaştırılması gerekir bebeğin adı gibi verilmesi gereken birçok karar vardır. femibion.de sitesinde bunun gibi başka önemli ve değerli bilgilere ulaşabilirsiniz. Bir göz atın!

20 20 FEMIBION 2: Emzirme döneminin sonuna kadar Anne sütü, bebeğinizin emzirme döneminde ihtiyaç duyduğu tek şeydir. Emzirmek özel bir deneyim olmasının yanında, anne ve çocuk arasında yakın bir bağ oluşturur. Ayrıca çocuğu doğumdan sonraki ilk dönemde bütün önemli besin maddeleri ve antikorlarla beslemek için kesinlikle en iyi yöntemdir. Anne sütünün bebeğinin gelişimi için bütün hayati besin maddelerini içerdiğini, çocuğun yaşına göre uyum sağladığını ve bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiren birçok antikor içerdiğini biliyor muydunuz? Öneri Çocuğun birinci yıl içerisinde yüksek bir gelişme hızına sahip olması nedeniyle, folik asit ihtiyacı emzirme dönemi boyunca da yüksek olur. İyot ve Omega 3 yağ asitleri (DHA) de beyin ve gözlerin gelişimi bakımdan önem arz eder. Emzirme döneminin sonuna kadar FEMIBION 2 Gebelik + Emzirme dönemi ürününü kullanarak, bebeğinizin sağlıklı bir gelişim için ihtiyaç duyduğu önemli besin maddelerini almış olursunuz.

21 Bebeğiniz 5 aylık olduğunda kollarını size doğru uzatabilir. Ona sarılın.

22 Gebelik sırasındaki önemli gelişme aşamaları: Gözler Dişler ve damak Kan d Kemikler Kalp Sinir hücreleri ve beyin c Plasenta b a 1. GH 10. GH 20. GH 30. GH 40. GH Femibion 1 Femibion 2 Boy ve kilo:* a 12. GH** yaklaşık 5 6 cm, yaklaşık g c 27. GH yaklaşık cm, yaklaşık g b 22. GH yaklaşık cm, yaklaşık g d 37. GH yaklaşık cm, yaklaşık g * Her gebelik kendine özgüdür. Fetüs gelişimiyle ilgili olarak verdiğimiz bilgiler yalnızca ortalama değerlerdir. Eğer bebeğinizin gerçek boyu ve kilosu bizim bilgilerimizden farklı ise, endişe etmenize gerek yoktur. ** Gebelik haftası.

23 Gelişen ve büyüyen yalnızca sevinç dolu bebek beklentiniz değil: 8. GH Olasılıkla ultrasonda bebeğinizin kalp atışlarını duyacaksınız. 16. GH Bebeğiniz belki parmağını emmeye başlamıştır. 18. GH Kız mı, erkek mi? Jinekoloğunuz belki artık size bu sırrı açıklayabilecek. 20. GH Bebeğinizin başı büyümeye, saçları ve dişleri çıkmaya başlayacak. 26. GH Muhtemelen ara sıra ritmik bir titreme hissedersiniz: bebeğinizin hıçkırığı tutmuştur ve solumayı öğrenmeye başlamıştır. 28. GH Bebeğinizin gözleri açılacak ve gözlerini kırpmaya başlayacak. Artık aydınlık ve karanlık arasında ayrım yapabilecek. 32. GH Bebeğinizin minik el ve ayak tırnakları çıkmaya başlayacak.

24 FEMIBION un size ve bebeğinize faydaları: FOLİK ASİT suni olarak üretilen ve vücutta folata dönüştürülen bir B vitaminidir. İnsan vücudunun büyüme ve hücre bölünmesi süreçleri sırasında ihtiyaç duyduğu folat, yalnızca besin yoluyla temin edilebilir. Dolayısıyla, folik asit alınması önerilmektedir, ancak her kadın folik asidi tam olarak değerlendirememektedir. Merck in geliştirdiği seçkin bir folik asit biçimi olan patentli METAFOLIN hemen her kadın tarafından mükemmel biçimde değerlendirilebilir. Ürün, çocuk arzusunun başladığı andan, emzirme döneminin sonuna kadar çocuğun sağlıklı gelişmesini destekler. DHA bir Omega 3 yağ asididir. Bu yağ asidi, gebelik ve emzirme dönemlerinde en çok ihtiyaç duyulan çoklu doymamış yağ asitlerinden biridir. DHA, fetüsün ve emzirilen bebeğin beyni ile gözlerinin normal gelişimine katkıda bulunduğu için, Alman Beslenme Derneği (DGE) gebelere ve emzirme döneminde bulunan kadınlara, günde 200 mg DHA almalarını tavsiye etmektedir. İYOT tiroit hormonlarının normal üretimine ve normal bir tiroit bezi işlevine katkı sağlar. İyot Eksikliği Çalışma Grubu, gebelere ve emziren annelere günlük beslenmelerine ek olarak günde μg iyot almalarını önermektedir.

25 Her iki FEMIBION ürünü de iyotsuz olarak da temin edilebilir. B1 VİTAMİNİ, B2 VİTAMİNİ, BİYOTİN VE PANTOTENİK ASİT enerji metabolizması ile sinir sisteminin normal düzeyde işlev görmesine katkı sağlar. D3 VİTAMİNİ bağışıklık sisteminin ve hücre bölünmesinin normal işlev görmesine katkı sağlar. E VİTAMİNİ hücreleri oksidatif strese karşı korumaya yardımcı olur. B6 VİTAMİNİ, B12 VİTAMİNİ ve NİASİN halsizliği ve yorgunluğu azaltıcı etkiye sahiptir. C VİTAMİNİ bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkı sağlar.

26 Mutlu bir gebelik için öneriler. Spor sağlıklıdır gebelikte de. Spor sayesinde kendinizi daha dengeli hisseder, fiziksel olarak zinde kalır ve aynı zamanda metabolizmanızı hızlandırırsınız. Bu sayede sindirim sisteminizi güçlendirir ve bel ağrısı, kabızlık, yorgunluk veya şişkinlik gibi tipik gebelik dönemi rahatsızlıklarını önlemiş olursunuz. Aşağıdaki sportif etkinlikler bu dönemde tam size göredir: Yüzme Jimnastik (jimnastik topu, su jimnastiği) Yürüyüş Doğa yürüyüşü (1.500 m yi geçmemek şartıyla) Bisiklet Uzak Doğu rahatlama teknikleri (Reiki, Qigong, Yoga, Shiatsu) femibion.de her zaman yanınızda. Spordan sonra dinlenmek gerekir. Gebelik ve emzirme dönemlerinde size eşlik edecek olan internet sitemizi ziyaret ederek dinlenebilirsiniz. Sitemiz bütün sorularınızı cevaplar, bebeğinize isim bulmanıza yardımcı olur, beslenme ve hareket ile ilgili değerli bilgiler verir. Dahası da var: Emzirme döneminde de sizi bilgilendirmeyi ve desteklemeyi sürdüreceğiz. Bizi femibion.de sitemizde ziyaret edin Yeni hayatınıza olabildiğince güzel bir başlangıç yapın.

27 Gebeliğiniz yaklaşık olarak 280 gün sürecektir. FEMIBION ile her günün tadını çıkarın.

28 Merck Selbstmedikation GmbH Frankfurter Straße Darmstadt femibion.de * Folat gebelik boyunca plasentanın gelişmesine katkı sağlar. Annenin DHA alması, fetüsün ve emzirilen bebeğin beyin ve gözlerinin normal gelişmesine katkı sağlar. Bundan dolayı, yetişkinler için önerilen günde 250 mg Omega 3 yağ asidine ek olarak günde 200 mg DHA alınmalıdır.

Vitaminlerin yararları nedendir?

Vitaminlerin yararları nedendir? Vitaminlerin yararları nedendir? Vitamin ve mineraller vücudun normal fonksiyonlarının yerine getirilmesinde, büyüme ve gelişiminde çok önemlidir. Az miktarlarda yeterlidirler. Gebelikte anne yanında bebeğin

Detaylı

Op Dr Aybala AKIL. ACIBADEM Bodrum Hastanesi

Op Dr Aybala AKIL. ACIBADEM Bodrum Hastanesi Sağlıklı bir anne için Sağlıklı beslenme Düzenli hekim kontrolü Gebelik öncesi hastalıkların sıkı takibi Sağlıklı bir yaşam tarzı Huzurlu bir gebelik süreci Sağlıklı beslenme = Dengeli beslenme Proteinler

Detaylı

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ Prof. Dr. Metin ATAMER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Aralık 2006 ANKARA Sütün Tanımı ve Genel Nitelikleri Süt; dişi memeli hayvanların, doğumundan

Detaylı

Adet döneminin gecikmesi ile beraber göğüslerde aşırı şişkinlik ve hassasiyet oluşur. Gebelik ilerledikçe göğüsler büyür ve göğüs uçları koyulaşmaya

Adet döneminin gecikmesi ile beraber göğüslerde aşırı şişkinlik ve hassasiyet oluşur. Gebelik ilerledikçe göğüsler büyür ve göğüs uçları koyulaşmaya Adet döneminin gecikmesi ile beraber göğüslerde aşırı şişkinlik ve hassasiyet oluşur. Gebelik ilerledikçe göğüsler büyür ve göğüs uçları koyulaşmaya başlar. Ayrıca esmerleşme göbekte ve karnın orta kısmında,

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE Sağlıklı büyümek ve gelişmek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. BESLENME İnsanın yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel

Detaylı

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır.

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır. Alfalino Omega 3 nedir? Omega 3 yağ asitleri vücut için gerekli olan ama vücudun üretemediği yağ asitleridir. Besinlerle alınamadığı durumlarda gıda takviyeleri ile alınmaları gerekmektedir. Temel Omega-3

Detaylı

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER İsim: Centrum Silver Birim formülü Bir film tablet içeriği : % ÖGD** Vitaminler Lutein 1000 mcg * A Vitamini 800 mcg 100 (% 50 Beta Karoten) B1 Vitamini 1.65 mg 150 B2 Vitamini 2.1 mg 150 Niasinamid 24

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein, kalsiyum ve fosfor alımı nedeniyle; kemiklerin ve dişlerin gelişiminde Önemlidir.

Detaylı

ADIM ADIM YGS LYS. 73. Adım ÜREME BÜYÜME GELİŞME EMBRİYONİK ZARLAR İNSAN EMBRİYOSUNUN GELİŞİMİ-1

ADIM ADIM YGS LYS. 73. Adım ÜREME BÜYÜME GELİŞME EMBRİYONİK ZARLAR İNSAN EMBRİYOSUNUN GELİŞİMİ-1 ADIM ADIM YGS LYS 73. Adım ÜREME BÜYÜME GELİŞME EMBRİYONİK ZARLAR İNSAN EMBRİYOSUNUN GELİŞİMİ-1 EMBRİYONUN DIŞINDA YER ALAN ZARLAR Zigotun gelişmesi ardından oluşan embriyo; sürüngen, kuş ve memelilerde

Detaylı

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar.

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. ELMANIN FAYDALARI Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. Elmanın Sağlığa Faydaları Elma A, E, B6, C, K vitamin kaynağıdır, bunun yanında yüksek miktarda potasyum ve çeşitli mineralleri içeren su içerir.

Detaylı

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein,

Detaylı

Gebelikte Beslenme Vitaminler

Gebelikte Beslenme Vitaminler Gebelik döneminizde dengeli bir beslenme alışkanlığı edindiğinizde, sıvıyı bol miktarda aldığınızda, doktorunuzun verdiği demir içerikli preparatları düzenli olarak aldığınızda, normal sınırlar içinde

Detaylı

DENGELİ BESLENME NEDİR?

DENGELİ BESLENME NEDİR? DENGELİ BESLENME NEDİR? Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gereken dört temel besin grubu olan; süt ve ürünleri, et ve benzeri, sebze ve meyveler, ekmek ve tahıllar dan hergün sizin için gerekli

Detaylı

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu -Broşür- Buğday Çimi Suyu Hakkında Vücudumuz her gün 25 milyon yeni hücre oluşturur. Bu, yaklaşık olarak her yıl 9 milyar yeni hücre demektir. 9 milyar yeni hücre, yalnızca

Detaylı

Tiroid problemleri kemik yoğunluğunda azalmaya sebep olabilir, kalsiyum ve D vitamini içeren bir diyet emilimi kolaylaştırır.

Tiroid problemleri kemik yoğunluğunda azalmaya sebep olabilir, kalsiyum ve D vitamini içeren bir diyet emilimi kolaylaştırır. Tiroid problemleri kemik yoğunluğunda azalmaya sebep olabilir, kalsiyum ve D vitamini içeren bir diyet emilimi kolaylaştırır. Vücutta çok küçük bir bölüm olmasına rağmen tiroid metabolizmayı düzenler,

Detaylı

Su / Hasta Değil Susuzsunuz adlı kitapta suyun önemi anlatılıyor ve yazara göre vücudumuz tam 46 nedenle suya ihtiyaç duyuyor.

Su / Hasta Değil Susuzsunuz adlı kitapta suyun önemi anlatılıyor ve yazara göre vücudumuz tam 46 nedenle suya ihtiyaç duyuyor. Su / Hasta Değil Susuzsunuz adlı kitapta suyun önemi anlatılıyor ve yazara göre vücudumuz tam 46 nedenle suya ihtiyaç duyuyor. 1- Hiçbir şey susuz yaşayamaz. 2- Göreceli su yetersizliği vücudun bazı fonksiyonlarını

Detaylı

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz. Diyetisyen Serap Orak Tufan Sağlıklı besleniyoruz Sağlıkla büyüyoruz Diyetisyen Serap Orak Tufan İstanbul 2015 NEDEN OKULA GİDERİZ? PEKİ NEDEN YEMEK YERİZ? Hastalanmamak için Daha Güçlü olmak için Daha çabuk büyümek için Karnımızı

Detaylı

07.11.2014. fetal dönem denir. Fetal dönemde, embriyonal dönemde oluşan organ sistemleri gelişir. 10.Sınıf Kadın Sağlığı Hastalıkları ve Bakımı

07.11.2014. fetal dönem denir. Fetal dönemde, embriyonal dönemde oluşan organ sistemleri gelişir. 10.Sınıf Kadın Sağlığı Hastalıkları ve Bakımı 10.Sınıf Kadın Sağlığı Hastalıkları ve Bakımı 9.Hafta ( 10-14 / 11 / 2014 ) 1.) Göbek Kordonu 2.) Fetus ve Fetal Dolaşım Fizyolojisi 3.) Fetusun Aylara Göre Gelişimi Slayt No: 10 2 7.) FETUS Üçüncü gebelik

Detaylı

HASTALIKLARA ÖZEL BESLENME

HASTALIKLARA ÖZEL BESLENME HASTALIKLARA ÖZEL BESLENME Beslenme Yetersizliğine Bağlı Sorunlar 1 PROTEİN ENERJİ YETERSİZLİĞİ Büyüme ve gelişme için gerekli olan enerji, protein, karbonhidrat, vitamin ve minerallerin yeterince alınmamasına

Detaylı

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE İLK 1000 GÜNDE BESLENME DR.GÖNÜL KAYA

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE İLK 1000 GÜNDE BESLENME DR.GÖNÜL KAYA AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE İLK 1000 GÜNDE BESLENME DR.GÖNÜL KAYA AİLE SAĞLIĞI BİRİMİNDE EKİP Aile Hekimi Aile Sağlığı Elemanı Sözleşmeli Hemşire-Ebe BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM AİLE SAĞLIĞI BİRİMİNDE HİZMETLER Kayıtlı

Detaylı

Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir.

Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir. Emzirme dönemindeki beslenmeniz en az hamilelikte beslenmenize dikkat etmeniz kadar önemlidir. Bir anne adayı anne olduğunu öğrendiği andan itibaren yavrusu ve kendisi için en iyi şekilde yaşamaya çalışır

Detaylı

Gıdalar ve Güzellik Ananas Armut Avokado Balık Balkabağı Biber Böğürtlen Brezilya fıstığı Çilek Elma

Gıdalar ve Güzellik Ananas Armut Avokado Balık Balkabağı Biber Böğürtlen Brezilya fıstığı Çilek Elma Gıdalar ve Güzellik Besinlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi cildin sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Aşağıda cilt sağlığına katkıları olan besinler ve içerdikleri vitaminler ile mineraller

Detaylı

Kansız kişilerde görülebilecek belirtileri

Kansız kişilerde görülebilecek belirtileri Kansızlık (anemi) kandaki hemoglobin miktarının yaş ve cinsiyete göre kabul edilen değerlerin altında olmasıdır. Bu değerler erişkin erkeklerde 13.5 g/dl, kadınlarda 12 g/dl nin altı kabul edilir. Kansızlığın

Detaylı

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur..

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. 1 BESLENME BİLİMİ 2 Yaşamımız süresince yaklaşık 60 ton besin tüketiyoruz. Besinler sağlığımız ve canlılığımızın devamını sağlar. Sağlıklı bir

Detaylı

Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da

Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da bir yıllık sürede, bebeğin en önemli gıdasını anne sütü

Detaylı

ENERJİ METABOLİZMASI

ENERJİ METABOLİZMASI ENERJİ METABOLİZMASI Soluduğumuz hava, yediğimiz ve içtiğimiz besinler vücudumuz tarafından işlenir, kullanılır ve ihtiyaç duyduğumuz enerjiye dönüştürülür. Gün içinde yapılan fiziksel aktiviteler kalp

Detaylı

Eğer metabolizmanızda bir sorun varsa, başta kilo kontrolünüz olmak üzere vücudunuzdaki pek çok şey problemli hale gelir.

Eğer metabolizmanızda bir sorun varsa, başta kilo kontrolünüz olmak üzere vücudunuzdaki pek çok şey problemli hale gelir. Metabolizma, bedeninizdeki kimyasal tepkimelerin toplamını ifade eden sihirli bir sözcüktür. Özellikle orta yaşlar ve sonrasında görülen kilo artışlarının, çabuk yorulma, halsizlik ve yorgunlukların başlıca

Detaylı

Sağlıklı bir hamilelik için izlenmesi gereken 10 adım

Sağlıklı bir hamilelik için izlenmesi gereken 10 adım http:www.babycentre.co.uk/midwives 10 steps to a healthy pregnancy (Turkish) Sağlıklı bir hamilelik için izlenmesi gereken 10 adım 1. Hamilelik sürecini erkenden planlayın ve organize edin! 2. Sağlıklı

Detaylı

İnsan vücudunda 206 kemik vardır Sağlıklı kemik ve dişler için kalsiyumun faydalarını keşfetmek isteyenler bunun için 206 iyi sebebiniz var

İnsan vücudunda 206 kemik vardır Sağlıklı kemik ve dişler için kalsiyumun faydalarını keşfetmek isteyenler bunun için 206 iyi sebebiniz var İnsan vücudunda 206 kemik vardır Sağlıklı kemik ve dişler için kalsiyumun faydalarını keşfetmek isteyenler bunun için 206 iyi sebebiniz var 1 2 3 su bardağı süt = kalsiyum RDA nız Xtra Cal Nedir? Her gün

Detaylı

GEBELİK VE LOHUSALIK

GEBELİK VE LOHUSALIK GEBELİK VE LOHUSALIK ANA SAĞLIĞI Sağlık hizmetleri açısından doğurganlık çağındaki (15-49 yaş arası) tüm kadınlara ana denir. 15-49 yaş doğurganlık çağındaki kadınlar nüfusumuzun % 27 sini oluşturmaktadır.

Detaylı

gereksinimi kadar sağlamasıdır.

gereksinimi kadar sağlamasıdır. Yeterli beslenme, vücudun yaşamı ve çalışmasını sürdürebilesi için gerekli olan enerjinin sağlanması anlamına gelir. Dengeli beslenme ise, alınan enerjinin yanında bütün besin öğelerini gereksinimi kadar

Detaylı

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin Bu yayın, FSA nın (Food Standards Agency) izniyle tercüme edilmiştir. Bu kitapçık, bir GAV yayınıdır. GAV Yayın No:

Detaylı

Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin!

Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin! Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin! Her anlamda güçlü olmak ne kadar önemli aslında. Güçlü bir kas sistemi, güçlü bir beyin, güçlü bir kalp, güçlü saçlar, kendini iyi hissetmek

Detaylı

GEBELİK DÖNEMİNDE BESLENME. Dr. Hülya YARDIMCI A.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü

GEBELİK DÖNEMİNDE BESLENME. Dr. Hülya YARDIMCI A.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü GEBELİK DÖNEMİNDE BESLENME Dr. Hülya YARDIMCI A.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü GEBELİKTE BESLENMENİN ÖNEMİ Gebelik kadınlar için doğal fizyolojik bir olaydır. Annenin yeterli ve dengeli beslenmesi bebeğin

Detaylı

D Vitamini Sağlık Kılavuzu. MRV_162004_EC-Broschure_20_pages_148x148_Turkey_RZ.indd 1

D Vitamini Sağlık Kılavuzu. MRV_162004_EC-Broschure_20_pages_148x148_Turkey_RZ.indd 1 " BENİM YÜZÜME ESNEMEK DEĞİL, GÜLÜMSEMEK YAKIŞIR" D Vitamini Sağlık Kılavuzu MRV_162004_EC-Broschure_20_pages_148x148_Turkey_RZ.indd 1 08.04.16 16:25 VIGANTOLETTEN SAĞLIK KILAVUZU 3 SEVGİLİ OKUYUCU, Sen

Detaylı

İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN SAĞLIKLI BESLENME BESİN ÖGELERİ

İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN SAĞLIKLI BESLENME BESİN ÖGELERİ İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN SAĞLIKLI BESLENME Doğumdan itibaren büyüme ve gelişme, sağlıklı ve uzun bir yaşam için vücudumuza gerekli olan bütün maddeleri besinlerle alırız. Besin; yenilebilen ve yenildiğinde

Detaylı

Pazardan Sofraya:Pazarlama ve Tüketim Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi

Pazardan Sofraya:Pazarlama ve Tüketim Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi Pazardan Sofraya:Pazarlama ve Tüketim Beslenmede Balığın Yeri ve Önemi Prof. Dr. Yasemen YANAR Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Tarih boyunca medeniyetler

Detaylı

Gebe Ve Emziklilikte Beslenme

Gebe Ve Emziklilikte Beslenme Gebe Ve Emziklilikte Beslenme Gebelikte Beslenmenin Önemi 1.Gebelik döneminde annenin sağlıklı beslenmesi hem fetüs hem de anne açısından oldukça önemlidir. 2.Gebelik döneminde annenin yetersiz ve dengesiz

Detaylı

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek,

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, YEMLERİ EVREK & ÇİPURA L 1 Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık yemlerinin

Detaylı

ERKEN ÇOCUKLUKTA GELİŞİM

ERKEN ÇOCUKLUKTA GELİŞİM 9.11.2015 ERKEN ÇOCUKLUKTA GELİŞİM Konular Doğum öncesi gelişim aşamaları Zigot Doğum öncesi çevresel etkiler Teratojenler Doğum Öncesi G elişim Anneyle ilgili diğer faktörler Öğr. Gör. C an ÜNVERDİ Zigot

Detaylı

Gerçek yaşam, minik minik değişiklikleri hayata geçirmeyi başardığınızda yaşanmaya başlanır. - Leo Tolstoy

Gerçek yaşam, minik minik değişiklikleri hayata geçirmeyi başardığınızda yaşanmaya başlanır. - Leo Tolstoy Gerçek yaşam, minik minik değişiklikleri hayata geçirmeyi başardığınızda yaşanmaya başlanır. - Leo Tolstoy YENİ BİR YIL YENİ BİR SİZ Kendimizde dahil, birçok kişi, yeni bir yıla birçok yeni kararla başlar.

Detaylı

GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME

GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME GEBELİKTE YETERLİ ve DENGELİ BESLENME NEDEN ÖNEMLİDİR? Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Gebelik öncesi ideal ağırlığında olan yetişkin kadınların ortalama 9-14 kg arasında (ayda 1-1,5kg)

Detaylı

Kilomdan ben mi memnun değilim çevremde ki kişiler mi?psikolojik olarak yaşam şeklimi değiştirmeye hazır mıyım?

Kilomdan ben mi memnun değilim çevremde ki kişiler mi?psikolojik olarak yaşam şeklimi değiştirmeye hazır mıyım? Herkesin hayalidir ince bir vücuda sahip olmak herkesi kendine hayran bırakmak ancak bunu isterken çoğu kişi bazı soruları kendine sormuyor. Fazlalıklarınızın olduğunu düşünüyorsanız popüler diyetleri

Detaylı

Karaciğer koruyucu DAHA İYİ DAHA SAĞLIKLI, DAHA İYİ VERİMLİ SÜRÜLER İÇİN HEPALYX

Karaciğer koruyucu DAHA İYİ DAHA SAĞLIKLI, DAHA İYİ VERİMLİ SÜRÜLER İÇİN HEPALYX Karaciğer koruyucu DAHA İYİ Karaciğer fonksiyonu Antioksidan aktivite Protein sentezi Anti-fibrotik aktivite Süt Verimi Süt Proteini Metabolik Sağlık Performans Bağışıklık Karlılık DAHA SAĞLIKLI, DAHA

Detaylı

ÇOCUKLARIN BÜYÜME VE GELİŞMESİNDE YETERLİ VE DENGELİ BESLENME

ÇOCUKLARIN BÜYÜME VE GELİŞMESİNDE YETERLİ VE DENGELİ BESLENME ÇOCUKLARIN BÜYÜME VE GELİŞMESİNDE YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Okul Çağı Dönemde (6-12 yaş) Çocuklarda Yeterli ve Dengeli Beslenme OKUL DÖNEMİNDE BESLENME ALIŞKANLIKLARI Öğün atlama görülebilir. Özellikle

Detaylı

ÇOCUKLARIN BÜYÜME VE GELİŞMESİNDE YETERLİ VE DENGELİ BESLENME

ÇOCUKLARIN BÜYÜME VE GELİŞMESİNDE YETERLİ VE DENGELİ BESLENME ÇOCUKLARIN BÜYÜME VE GELİŞMESİNDE YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Okul Çağı Dönemde (6-12 yaş) Çocuklarda Yeterli ve Dengeli Beslenme OKUL DÖNEMİNDE BESLENME ALIŞKANLIKLARI Öğün atlama görülebilir. Özellikle

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Sağlıklı Yaşam Merkezi Dyt. Melda KANGALGİL

SAĞLIKLI BESLENME. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Sağlıklı Yaşam Merkezi Dyt. Melda KANGALGİL SAĞLIKLI BESLENME AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Sağlıklı Yaşam Merkezi Dyt. Melda KANGALGİL 1 İNSANLAR NEDEN YEMEK YER 2 3 Sağlığın temeli yeterli ve dengeli (sağlıklı) beslenmedir. İnsan vücudunu bir arabaya benzetebiliriz;

Detaylı

Ultra saflıkta Omega 3 ihtiva eden balık yağı İsviçre DSM firmasından tedarik edilmiştir. 698 mg 330 mg 252 mg

Ultra saflıkta Omega 3 ihtiva eden balık yağı İsviçre DSM firmasından tedarik edilmiştir. 698 mg 330 mg 252 mg ALFALİNO 30 YUMUŞAK KAPSÜL EDİS PHARMA İLAÇ FİRMA ÜRÜN BİLGİSİ İÇİNDEKİLER Ultra saflıkta Omega 3 ihtiva eden balık yağı İsviçre DSM firmasından tedarik edilmiştir. Etken Maddeler( 2 Yumuşak kapsülde)

Detaylı

Dengeli Beslenme. Efe Kaan Fidancı

Dengeli Beslenme. Efe Kaan Fidancı Dengeli Beslenme Yaşamımız boyunca sürekli büyürüz. Bebeklikten itibaren sağlıklı bir şekilde büyümek ve gelişmek için düzenli, dengeli ve yeterli beslenmemiz gerekir. Beslenmek yani yemek yemek günlük

Detaylı

BESLENME REHBERİ BESİN ÖĞELERİ

BESLENME REHBERİ BESİN ÖĞELERİ SAĞLIKLI BESLENEBİLİYOR MUYUM? BESLENME REHBERİ Sevgili öğrenciler; okula ilk başladığınız günleri hatırlıyor musunuz? Artık aile büyükleriniz, daha önceden olduğu kadar sizlerle birlikte değiller. Öğretmenleriniz

Detaylı

GÜVENLİ ANNELİK. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı 2016

GÜVENLİ ANNELİK. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı 2016 GÜVENLİ ANNELİK Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı 2016 Bu sunum; Arş. Gör. Dr. Tuğçe Şanver, Arş. Gör. Dr. Can Keskin ve Prof. Dr. Şevkat Bahar Özvarış tarafından hazırlanmıştır.

Detaylı

Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları

Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları Hayvan Beslemede Vitamin ve Minerallerin Önemi Vitaminler, çiftlik hayvanlarının, büyümesi, gelişmesi, üremesi, kısaca yaşaması ve verim vermesi için gerekli metabolik

Detaylı

HİPP Biberon Mamaları

HİPP Biberon Mamaları HİPP Biberon Mamaları HiPP PRE Organik Bebek Sütü 300 gr TR2018 Özellikleri : Karbonhidrat kaynağı yalnızca süt şekeri olan laktoz dur. Hipp PRE Organik Combiotic Bebek Sütü 350 gr TR2469 Özellikleri :

Detaylı

BESİNLER. Süt, yumurta, peynir, et, tavuk, balık gibi hayvansal kaynaklı besinler

BESİNLER. Süt, yumurta, peynir, et, tavuk, balık gibi hayvansal kaynaklı besinler BESİNLER Yaşam için gerekli besin öğelerini sağlayan bitkisel ve hayvansal gıdalar BESİN olarak tanımlanır. Besinler, elde edildikleri kaynaklara göre iki gruba ayrılır: Süt, yumurta, peynir, et, tavuk,

Detaylı

Hangi vitamin hangi besinlerde var?

Hangi vitamin hangi besinlerde var? On5yirmi5.com Hangi vitamin hangi besinlerde var? Pazara ya da markete giderek filenizi doldururken aldığınız sebze ve meyvelerin hangi vitaminleri içerdiğini biliyor musunuz? Yayın Tarihi : 28 Nisan 2014

Detaylı

Birinci trimester (ilk 3 aylık dönem)

Birinci trimester (ilk 3 aylık dönem) Birinci trimester (ilk 3 aylık dönem) Gebeliğin 40 hafta olduğunu düşünürsek birinci trimester 12 haftanın sonuna kadar olan süreyi kapsamaktadır. Gebelik zaman aralığında gebelik başlama tarihi belirlenirken

Detaylı

Pfizer İlaçları Ltd.Şti. Ortaköy - İstanbul KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER

Pfizer İlaçları Ltd.Şti. Ortaköy - İstanbul KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER İsim: Centrum Birim formülü Bir film tablet içeriği : % ÖGD** Vitaminler Lutein 500 mcg * A Vitamini 800 mcg 100 (% 25 Beta Karoten) B1 Vitamini 1.4 mg 127 B2 Vitamini 1.75 mg 125 Niasinamid 20 mg 125

Detaylı

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları SAĞLIKLI BESLENME GİRİŞ Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi Ana Gıda Grupları Meyve ve Sebzeler Hububat ve Bakliyat Süt ürünleri Nişasta, Şeker ve Yağlar Vitaminler ve Mineraller

Detaylı

PSİKOLOJİ DE. Besinsel. Destekleyiciler

PSİKOLOJİ DE. Besinsel. Destekleyiciler PSİKOLOJİ DE Besinsel Destekleyiciler 3 Hastalığın En Güzel İlacı, Hastalığın En Güzel İlacı, Hastalıktan Korunmanın Çarelerini Öğrenmektir. Çarelerini Öğrenmektir. Hipokrat Hipokrat 4 Bugünün bilgilerine

Detaylı

KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ

KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ MENOPOZ DÖNEMİ BU EĞİTİMDE NELER PAYLAŞACAĞIZ? Menopoz nedir?

Detaylı

KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ

KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ 0 1 YAŞ ÇOCUK BESLENMESİ BU EĞİTİMDE NELER PAYLAŞACAĞIZ? o Süt

Detaylı

Herbalifeline Max SKU# 0043

Herbalifeline Max SKU# 0043 Herbalifeline Max SKU# 0043 S1: Herbalifeline (SKU #0065) ile yeni Herbalifeline Max (SKU #0043) arasındaki farklar neler? Kapsül başına daha yüksek seviyede EPA ve DHA (Omega-3 yağ asitleri) : FORMÜL

Detaylı

Kimler Vitamin Almalı ve Nasıl Kullanmalı?

Kimler Vitamin Almalı ve Nasıl Kullanmalı? Kimler Vitamin Almalı ve Nasıl Kullanmalı? Vitaminler, vücudumuzdaki birçok metabolik olayın gerçekleşmesinde önemli görevleri olan maddelerdir. Vücudumuz vitaminleri kendisi yapamadığından gıdalarla almak

Detaylı

YENİ HERBALIFELINE MAX

YENİ HERBALIFELINE MAX YENİ HERBALIFELINE MAX Giriş *Faydalı etkisi günde 250 mg EPA ve DHA alındığında sağlanır. **Faydalı etkisi günde 250 mg DHA alındığında sağlanır. Takviye edici gıdalar normal beslenmenin yerine geçemez.ilaç

Detaylı

GEBELİK & EMZİKLİLİK DÖNEMLERİNDE SAĞLIKLI BESLENME

GEBELİK & EMZİKLİLİK DÖNEMLERİNDE SAĞLIKLI BESLENME GEBELİK & EMZİKLİLİK DÖNEMLERİNDE SAĞLIKLI BESLENME BESLENME NEDİR? Beslenme, yaşam zincirinin içinde yer alan, sağlık ve gelişimi kapsayan temel bir unsurdur. Her insanın yaşamının sonuna kadar sağlıklı

Detaylı

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ DEMİR EKSİKLİĞİ ANEMİSİ NEDİR

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ DEMİR EKSİKLİĞİ ANEMİSİ NEDİR T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Sağlıklı yaşam, mutlu bireyler, güler yüzlü toplum DEMİR EKSİKLİĞİ ANEMİSİ NEDİR Anemi (Kansızlık) Araştırması Korkuttu Bursa'da, Uludağ

Detaylı

YETERLİ DENGELİ BESLENME

YETERLİ DENGELİ BESLENME YETERLİ DENGELİ BESLENME Yeterli ve dengeli beslenme için günlük ihtiyaç duyulan ENERJİ ve BESİN ÖGELERİ besinlerle vücuda alınır. BESİNLER Besinler içerdikleri besin ögelerine göre 5 TEMEL BESİN GRUBU

Detaylı

1. GEBE EĞİTİM ODASI EĞİTİMLERİ

1. GEBE EĞİTİM ODASI EĞİTİMLERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU İSTANBUL İLİ ÇEKMECE BÖLGESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GEBE EĞİTİM SINIFLARI

Detaylı

www.sutsesut.com Sütse faaliyete başladığı günden bugüne ürünlerinin güvenle tüketilecek yüksek standartlarda olmasını hedeflemiştir. Kaliteye olan hassasiyeti ile hareket ederek çözüm ortağı olarak büyümeyi

Detaylı

Premium quality Dry Dog

Premium quality Dry Dog ECOPET Premium quality Dry Dog Food Happy pet. Happy you. Puppy Formula ECOPET Alimento completo ed equilibrato per cuccioli e per cagne in gestazione o in allattamento Happy pet. Happy you. Farmina Pet

Detaylı

Sporcu Beslenmesi Ve Makarna. Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı

Sporcu Beslenmesi Ve Makarna. Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı Sporcu Beslenmesi Ve Makarna Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı BESLENME Genetik yapı PERFORMANS Fiziksel kondisyon Yaş Cinsiyet Yaş Enerji gereksinimi Vücut bileşimi

Detaylı

Bornova Vet.Kont.Arst.Enst.

Bornova Vet.Kont.Arst.Enst. Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları Süreyya ÖZCAN Besin Öğeleri Canlının yaşamını devam ettirmesi için gerekli olan kimyasal element veya bileşiklerdir. Hücrelerin

Detaylı

Sağlıklı, lezzetli, pratik

Sağlıklı, lezzetli, pratik Daldır ve karıştır Kalem çayınızı ambalajından çıkartıp, TEASTİR logosundan tutarak bir bardak kaynamış suya daldırıp, 1-2 dakika kaşığa gerek duymadan, dilerseniz şeker ekleyerek karıştırın. Özel dizayn

Detaylı

GENEL SORU ÇÖZÜMÜ ENDOKRİN SİSTEM

GENEL SORU ÇÖZÜMÜ ENDOKRİN SİSTEM GENEL SORU ÇÖZÜMÜ ENDOKRİN SİSTEM 1) Aşağıdaki hormonlardan hangisi uterusun büyümesinde doğrudan etkilidir? A) LH B) Androjen C) Östrojen Progesteron D) FUH Büyüme hormonu E) Prolaktin - Testosteron 2)

Detaylı

28 Günlük Body Mission Özellikleri

28 Günlük Body Mission Özellikleri 28 Günlük Body Mission Bilgiler Sağlıklı kalmanızı ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. İdeal kilonuza ne kadar yakın olursanız, o oranda yaşam sevinciniz ve dolayısıyla yaşam kaliteniz artar. Ve bunun

Detaylı

Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları. Süreyya ÖZCAN

Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları. Süreyya ÖZCAN Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları Süreyya ÖZCAN Besin Öğeleri Canlının yaşamını devam ettirmesi için gerekli olan kimyasal element veya bileşiklerdir. Hücrelerin

Detaylı

(Değişik: RG-22/1/ )

(Değişik: RG-22/1/ ) (Değişik: RG-22/1/2006-26057) (MÜLGA: RG-29/1/2004-25361) 1 Ek-7 1 29/1/2004 tarihli Tebliğ ile Ek-7 yürürlükten kaldırılmış ve diğer ekler buna göre teselsül ettirilmiştir. (Ek: RG-22/1/2006-26057) Yağ

Detaylı

ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARILARINDA YETERLİ VE DENGELİ BESLENME İLE HAREKETLİ YAŞAMIN ÖNEMİ VE ESASLARI

ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARILARINDA YETERLİ VE DENGELİ BESLENME İLE HAREKETLİ YAŞAMIN ÖNEMİ VE ESASLARI ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARILARINDA YETERLİ VE DENGELİ BESLENME İLE HAREKETLİ YAŞAMIN ÖNEMİ VE ESASLARI Beslenme yetersizlikleri ve yetersiz fiziksel aktivite çocuğun sosyal ve akademik başarısını etkileyen

Detaylı

Sağlıklı Hamilelik BR.HLİ.081

Sağlıklı Hamilelik BR.HLİ.081 Sağlıklı BR.HLİ.081 Sağlıklı Sağlıklı bir hamilelik geçirmek hamilelik öncesi dönemde sağlığınızla ilgili testleri yaptırmakla başlar. Bu nedenle çocuk istediğinize karar verdiğinizde önce bir kadın hastalıkları

Detaylı

EMZİREN ANNE BESLENMESİ NASIL OLMALIDIR?

EMZİREN ANNE BESLENMESİ NASIL OLMALIDIR? EMZİREN ANNE BESLENMESİ NASIL OLMALIDIR? Gebe ve emziren annede yeterli ve dengeli beslenme gereklidir. 1 Tüm annelerin kendi fizyolojik gereksinimlerini karşılamaları Kendi vücut besin depolarını dengede

Detaylı

a. Segmentasyon Gelişimin başlangıcında hızlı ve birbirini takip eden mitoz bölünmeler gerçekleşir. Bu bölünmelere segmentasyon denir.

a. Segmentasyon Gelişimin başlangıcında hızlı ve birbirini takip eden mitoz bölünmeler gerçekleşir. Bu bölünmelere segmentasyon denir. BÜYÜME VE GELİŞME Zigot ile başlayıp yeni bir birey oluşması ile sonlanan olayların tamamına gelişme denir. Embriyonun gelişimi sırasında, segmentasyon (bölünme), gastrula (hücre göçü),farklılaşma ve organogenez

Detaylı

HERBALIFELINE MAX. Takviye Edici Gıda

HERBALIFELINE MAX. Takviye Edici Gıda HERBALIFELINE MAX Enerji Enerji ve besin öğeleri 1 kapsül 4 kapsül 42 kj 10 kcal 168 kj 40 kcal Yağ 1 g 4 g doymuş yağ 0,1 g 0,4 g tekli doymamış yağ 0,1 g 0,4 g çoklu doymamış yağ 0,8 g 3,2 g Karbonhidrat

Detaylı

EV YOĞURDUNUN 9 FAYDASI

EV YOĞURDUNUN 9 FAYDASI EV YOĞURDUNUN 9 FAYDASI Bağışıklığı güçlendirmesinden tatlı krizini önlemeye ev yoğurdu Yoğurdun kalsiyumun başlıca kaynaklarından olduğunu biliyoruz ama diğer faydalarından pek çoğumuzun haberi yok. Oysa

Detaylı

TEMEL, İLK 3 YILDA ATILIYOR!

TEMEL, İLK 3 YILDA ATILIYOR! Acıbadem Hastanesi Büyüme ve Ergenlik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz ile, çocuğun doğumundan itibaren vücudunda hangi hormonların ne gibi işlevleri olduğunu, ilk 3 yılın önemini ve ergenlik

Detaylı

SPIRULINA NEDİR? Spirulina yosunu ağır metallere karşı çok hassastır, bu itibarla kirlenmenin olmadığı yerlerde büyür.

SPIRULINA NEDİR? Spirulina yosunu ağır metallere karşı çok hassastır, bu itibarla kirlenmenin olmadığı yerlerde büyür. TIENS SPIRULINA SPIRULINA NEDİR?. Spirulina mavi yeşil renkte bir su yosunudur İlk olarak yeryüzünde 3.5 milyon yıl önce görülmüş olup, gezegendeki en yaşlı yaşam biçimlerinden biridir. Doğal haliyle Çin

Detaylı

Kış Aylarında Nasıl Beslenmeliyiz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Kış Aylarında Nasıl Beslenmeliyiz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Kış meyve ve sebzeleri, gripten kansere kadar pek çok hastalığa karşı insanı koruyan, yaşlılık sürecini yavaşlatan, vitamin, karotenoid, flavonoid gibi maddelerce zengindir. Günde 2 porsiyonu meyve olmak

Detaylı

7. ÜNİTE - Beslenme İlkelerini Fiziksel Aktivite Programına Uygulamak. Bölüm -2- Beslenme ve sindirim ile ilgili kavramlar

7. ÜNİTE - Beslenme İlkelerini Fiziksel Aktivite Programına Uygulamak. Bölüm -2- Beslenme ve sindirim ile ilgili kavramlar Mikro Besinler Vitaminler ve Mineraller Makro besin maddelerine oranla çok daha az miktarlarda ihtiyaç duyulmaları nedeniyle vitamin ve mineraller mikro besin maddeleri olarak adlandırılır. Bununla birlikte,

Detaylı

Formül 2 Vitamin ve Mineral Kompleks - Erkekler ve Kadınlar için EĞİTİM SUNUMU

Formül 2 Vitamin ve Mineral Kompleks - Erkekler ve Kadınlar için EĞİTİM SUNUMU Formül 2 Vitamin ve Mineral Kompleks - Erkekler ve Kadınlar için EĞİTİM SUNUMU FORMÜL 2 VİTAMİN VE MİNERAL KOMPLEKS ERKEKLER İÇİN & KADINLAR İÇİN Vücudun ihtiyaçlarına göre kadınlar ve erkekler için özel

Detaylı

EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr

EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr EKMEKSİZ DİYET OLUR MU? ŞİŞMANLIĞIN TEK SUÇLUSU EKMEK Mİ? Dilara Koçak Beslenme ve Diyet Uzmanı 8 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr Ağacın kökü toprak İnsanın kökü EKMEK tir. 2 BİR AYDA 7-12 KG. VERMEK

Detaylı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebek beslenmesinde 0-3 yaş arası kritik bir dönemdir. Bu dönemde annelerin her konuda olduğu gibi beslenme konusunda bebekleri için mümkün olan en 1 / 7 iyi

Detaylı

DENETLEYİCİ VE DÜZENLEYİCİ SİSTEMLER

DENETLEYİCİ VE DÜZENLEYİCİ SİSTEMLER Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler Vücudumuzda aynı anda birçok karmaşık olayın birbirleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleşmesi denetleyici ve düzenleyici sistemler tarafından sağlanır. Denetleyici ve

Detaylı

KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II

KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II BEBEK MAMASI ÜRETİMİ Doğumdan sonraki dönemde, bebekler, belirli esansiyel besin elementlerine fazlaca gereksinim duymakla birlikte, organların çoğu işlevlerini henüz yeterince

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİOAK 5 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet, 5 mg biotin (Vitamin H) içerir. Yardımcı madde(ler): Laktoz anhidr, mikrokristalin selüloz, krospovidon, povidon K-30 ve

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı. Toplum İçin Bilgilendirme Sunumları 2015

SAĞLIKLI BESLENME. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı. Toplum İçin Bilgilendirme Sunumları 2015 SAĞLIKLI BESLENME Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Toplum İçin Bilgilendirme Sunumları 2015 Bu sunum Arş. Gör. Dr. Zehra Gökkaya Kılıç, Arş. Gör. Dr. Müsenna Arslanyılmaz

Detaylı

DERS : ÇOCUK RUH SAĞLIĞI KONU : KİŞİLİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

DERS : ÇOCUK RUH SAĞLIĞI KONU : KİŞİLİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER DERS : ÇOCUK RUH SAĞLIĞI KONU : KİŞİLİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER A) BİYOLOJİK ETMENLER KALITIM İÇ SALGI BEZLERİ B) ÇEVRE A) BİYOLOJİK ETMENLER 1. KALITIM Anne ve babadan genler yoluyla bebeğe geçen özelliklerdir.

Detaylı

BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR

BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR BODRUMLU GİRİŞİMCİ YENİ BİR TAVUK IRKI YARATMAK İSTİYOR YENİ IRKIN YUMURTALARINDA AMAÇ, EKONOMİK, SAĞLIKLI VE FAYDALI OLMALI Bodrumlu bir girişimci Dünyanın en çok yumurtlayan tavuk cinsini üretmek istediğini

Detaylı

Kanser Hastalarında Beslenme

Kanser Hastalarında Beslenme Kanser Hastalarında Beslenme Tedavi Öncesi, Tedavi Süresince ve Tedavi Sonrası Beslenme İpuçları Uzm.Dyt.Elvan YILMAZ AKYÜZ Hedefler Sağlıklı kiloyu korumak Vücudun onarımını ve tedavisini sağlayan sağlıklı

Detaylı

MİNERALLER. Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI

MİNERALLER. Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI MİNERALLER Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI MİNERALLER İnsan vücudunun yaklaşık %4-5 i minareldir.bununda yarıya yakını Ca, ¼ ü fosfordur. Mg, Na, Cl, S diğer makro minerallerdir. Bunların dışında kalanlar

Detaylı

Sağlıklı Büyüyelim! Sağlıklı olmak ve sağlıklı büyümek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz.

Sağlıklı Büyüyelim! Sağlıklı olmak ve sağlıklı büyümek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. Sağlıklı Büyüyelim! Sağlıklı olmak ve sağlıklı büyümek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. Arkadaşlarımızla yorulmadan oynayabilmek, güçlü kas ve kemiklere sahip olmak için dengeli beslenmenin yanında

Detaylı