PROJE TEKLİFİ EKLER. INTERREG - IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı CCI 2014TC16I5CB005

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PROJE TEKLİFİ EKLER. INTERREG - IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı CCI 2014TC16I5CB005"

Transkript

1 PROJE TEKLİFİ EKLER INTERREG - IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Prgramı CCI 2014TC16I5CB005

2 PROJE TEKLIFININ YAPISI Başvuru Frmu Ekler A (Mantıksal Çerçeve, Ortaklık Anlaşması ve Beyanı) Ekler - B (Destekleyici Belgeler) EK - C Hibe Sözleşmesi (sözleşme aşamasında) PROJE TEKLİFİ Kağıt üzerindeki ekler (sözleşme aşamasına)

3 BAŞVURU FORMU VE EKLERİ BF EXCEL DOKÜMANı Kapak sayfası; Çıktı göstergeleri; Kntrl listesi; Ortak kimlik frmaları (Bölüm 1) Prje tanımlama frmu (Bölüm 2) Bütçe tablları, rtaklık ve eşfinansman beyanı, üç dilde sunulan prje özeti (Bölüm 3) BAŞVURU FORMU VE EKLERI ŞU ÖZELLIKLERI TAŞıMALıDıR: bilgisayarda ve İngilizce larak dldurulmalıdır; yalnızca başvuru paketi içerisinde yer alan standart frmatta gönderilmelidir; kapak sayfasından başlayarak sıralı bir şekilde dldurulmalıdır.. Standart başvuru frmu veya eklerinde değişiklik yapılması prje teklifinizin reddine yl açacaktır.

4 BAŞVURU FORMU Kapak Sayfası: prje başlığını girin (kısa ve dikkat çekici); öncelik eksenini, özel hedefi, prje türünü ve müdahale alanını aşağı açılan menülerden seçin; ana yararlanıcı rlündeki kurumun ve yasal temsilcisinin ismini girin (İngilizce larak); kapak sayfası resmi temsilci tarafından imzalanıp mühürlenmelidir.

5 BAŞVURU FORMU Çıktı göstergeleri: Gerekli bilgiler madde 4.1 den alınarak tmatik larak dldurulur. Kntrl listesi: Başvuru frmunun tüm kısımları tam larak dldurulduğunda kntrl listesi tmatik larak dldurulur. Ek rtak eklenmesine lanak sağlar.

6 BAŞVURU FORMU BÖLÜM 1. Prje Ortakları. Ana Yararlanıcı (Ortak 1) Tabl PP1 (LP), Ortak 2 Tabl PP2, Ortak N Tabl PPN: 1.1 Ayrıntılı bilgi. 1.2 Ortak prfili milliyet, irtibat bilgileri, kuruluş yapısı, genel yeterlilikler ve faaliyetler. Prje hedefleri, faaliyetleri ve çıktıları ile ilgili deneyim ve uzmanlık üzerine daklanılarak! 1.3 Ortak deneyimi kamu tarafından finanse edilen prjelerin yönetimi daha önce uygulanan bu tür prjeler hakkında ayrıntılı bilgi (en fazla 3 prje). 2. Finansal durum ve insan kaynakları: 2016, 2015 ve 2014 yılları için yıllık cir ve tam zamanlı/yarı zamanlı çalışan persnelin sayısı.

7 BAŞVURU FORMU PART 2. Prje kimliği 1.1. Prje başlığı - prjenin resmi ve tam adı, öncelik ekseni, özel hedef ve prje türü gibi bilgiler Başvuru Frmunun kapak sayfası dldurulduğunda tmatik larak gelecektir Prje süresi ay larak (minimum ve maksimum prje süreleri başvuru yaptığınız önceliğe göre değişmektedir) Prjenin işbirliği kriteri : zrunlu: Ortak Gelişim ve Ortak Uygulama + bir ek kriter: Ortak Persnal ya da Ortak Finansman (gerekçe girildiğinde nay tiki tmatik larak gelecektir) 1.4. Prjenin sınır ötesi etkisi prjenin hangi srunu ele alacağını, önerilen çözümü ve sınır bölgesi için faydalarını anlatın.

8 BAŞVURU FORMU 2. Prje tanımı 2.1. Arka plan ve prje teklifi için lan talep: sektörün mevcut durumu; belirlediğiniz ve karşılaşabileceğinizi düşündüğünüz prblemler; gelişim ptansiyeli; prje bölgesindeki seçilen hedef gruplara ilişkin zayıflıklar ve engeller; prje rtağının prjeye katılmasına sebep lan ihtiyaçlar; prjenin, sınır ötesi bölgesinin ihtiyaç ve kısıtlamalarıyla ilgisi; prje hedeflerinin seçilen özel prgram hedefi ile uyumu; mevcut durumun iyileştirilmesi ve prblemlerin çözülmesi için izlenecek yl/lar ve strateji/ler; prje teklifinin belirlenen hedef kitle, nihai yararlanıcılar ve rtaklar için fayladaları

9 BAŞVURU FORMU 2.2.Hedef grupların ve yararlanıcıların tanımlanması Türü, tanımı ve öngörülen sayı Hedef Guruplar prjeden lumlu larak etkilenecek kişi ve yapılardır. Nihai Yararlanıcılar prjeden uzun dönemde fayda sağlayacak lanlardır. Sayıları abartılı girmeyiniz ve mümkün lduğu kadarıyla gerçekçi lmaya çalışınız. Bu prjenizi daha önemsiz göstermez.

10 BAŞVURU FORMU 2.3. Prje Faaliyetleri Her bir faaliyetin gerçekleştirileceği net lkasyn (NUTS III bölgesi), kısa tanım, srumlu rtak, yöntem ve kaynaklar, faaliyetin snuçları. iyi tanımlanmış, gerçekçi ve uygulanabilir; krnljik larak sıralanmış; 15 faaliyete kadar; rganizasynlar, analizler/çalışmalar, yapım işleri ve tedarik gibi tipik faaliyetlerin net içeriği. «Prje ekibinin kurulması», «prje ekibinin tplantıları», «prje raprlamaları», «ihale belgelerinin hazırlanması», muhasebe işleri, vs ayrı birer faaliyet larak düşünülemez.

11 BAŞVURU FORMU 2.4. Uygun görülen sınır ötesi bölgesi dışındaki prje faaliyetleri nay tiki, faaliyetin tanımı, türü, yeri, katılımcılar, çıktılar ve prgram alanına nasıl bir fayda sağlayacağına ilişkin gerekçelendirme. Organizasynlara, seminerlere, eğitimlere, iş seyahatlerine ve tanıtım faaliyetlerine katılım veya bunların düzenlenmesiyle ilgili, İlgili rtağa ayrılan bütçenin en fazla %20 si kullanılabilir; Sadece BL3 ve BL4 altında gösterilebilir.

12 BAŞVURU FORMU 2.5. İletişim ve görünürlük. Prjenin iletişim ve tanıtımı stratejisi, tüm prje faaliyetleri altındaki iletişim eylemlerinin özeti; İletişim ve görselleştirme araçları; Hedef kitle ve tahmin edilen ulaşılacak kişi sayısı.

13 BAŞVURU FORMU 2.6. Süre ve faaliyet planı Bölüm 2.3 altında tanımlanan bütün faaliyetler tablya tmatik larak girilecektir; bu faaliyetlerin hangi çeyrekte uygulanacağını işaretleyin. 3. Prjenin yönetimi. Prjenin yönetimiyle ilgili genel plan; Prje ekibinin yapısı; Her bir takım üyesinin srumlulukları; CV eklenmeyecektir.

14 BAŞVURU FORMU 4. Prje İzleme 4.1. Hedeflenen çıktılar uygulanacak faaliyetler sayesinde prje hangi prgram göstergelerine katkı yapmaktadır. Ek 1 deki ayrıntılar 4.2. Çarpan etkisi prje fikrinin daha da ileri götürülmesi ve prje snuçlarının uygun bölgede ve hedef gruplar arasında katlanarak artması ihtimali Sürdürülebilirlik prje faaliyetlerinin sürdürülmesi kşulları, elde edilen katma değerin yönetimi ve bakımı, gerekli devam faaliyetleri, buna ilişkin harcamalar ve srumlu rtaklar.

15 BAŞVURU FORMU 5. Prje Uyumu: 5.1. Diğer prgramlar/stratejiler- Prgrama ilişkin genel AB stratejileriyle uyum, diğer girişimler, prgramlar ve stratejiler ile ulusal ve bölgesel düzeydeki sinerji Yatay prensipler bir yada daha fazla yatay prensibe katkı yapılması sürdürülebilir kalkınma, fırsat eşitliği, ayrımcılığın önlenmesi ve kadın erkek eşitliği. Yatay prensiplerle uyum, prje faaliyetlerinin tanımlarında da görülebilir lmalıdır.

16 BAŞVURU FORMU PART 3. BÜTÇE Tabl 1: Prje rtaklarının tplam bütçesi; Tabl 2: Her bir rtak için bütçe kalemlerinin detaylandırılması (PP1, PP2, PP3, vb için ayrı tabllar halinde) Birim fiyat başlığı altındaki rakamlar uygun KDV ranlarını da içermelidir; Sınır bölgesi dışındaki faaliyetler için ilgili rtağın bütçesinde sadece BL3 ve BL4 altına girilmelidir; Virgülden snra iki basamak lacak şekilde sayılar yuvarlanmalıdır. (10x2.25, lmalı, 10x2.256 değil). Tabl 2 tplam: Bütçe kalemlerinin detaylandırılması tplam tutarlar; Tabl 3: Bütçe kalemlerinin detaylandırılmasına ilişkin özet hata mesajları; Tabl 4: Bütçe kalemlerinin detaylandırılmasına ilişkin her prje rtağı için özet; Tabl 5: Prjenin diğer kaynakları ve rtakların katkıları zrunlu değildir, ancak bir rtak katkısı öngörülmüşse buraya yazılmalıdır!

17 BAŞVURU FORMU Ortaklık ve eş-finansman beyanı tmatik larak dldurulur, her bir rtak için imzalı, kaşeli ve tarihli larak; Prje özeti - İngilizce, Türkçe ve Bulgarca larak dldurulmalıdır; her bir dil başına 2 sayfadan uzun lmamalıdır; her üç versiyn arasında farklılıklar lması halinde İngilizce versiyn öncelikli lacaktır.

18 EKLER Ek А: (şablnlar) А1. Mantıksal Çerçeve; A2. Prje Ortaklık Anlaşması tüm rtaklar tarafından imzalanmış, kaşelenmiş ve tarihli şekilde; A3. Uygunluk Beyanı Ana yararlanıcı tarafından imzalanmış, kaşelenmiş ve tarihli şekilde; A4. Yemin Beyanı her rtak tarafından imzalanmış, kaşelenmiş ve tarihli şekilde ayrı ayrı sunulacaktır; A5. Taahhüt Beyanı her rtak tarafından imzalanmış, kaşelenmiş ve tarihli şekilde ayrı ayrı sunulacaktır; A6. Ana Yararlanıcının e-psta Adresi Beyanı Ana yararlanıcı tarafından imzalanmış, kaşelenmiş ve tarihli şekilde.

19 EKLER Ekler - B: B1. Her bir prje rtağının yasal durumunu gösterir belge. В2.Yerel Meclis/Yönetim kurulu ve benzer yapıların yada yönetici kişinin, prjenin hazırlanması ve uygulanmasına ilişkin kararı (her bir prje rtağı için). İkinci seviye bütçe ile yönetilen Bulgar rtaklar, ilgili ilk seviye yöneticisi tarafından hazırlanmış bir Destek Mektubu sunmalıdır. B3. Ortakların yasal temsilcileri tarafından verilmiş Yasal Vekalet (başvuru frmu ve/veya ilgili ekler ve beyanların ana yararlanıcı yada diğer rtakların yasal temsilcisi tarafından imzalanmaması halinde).

20 EKLER Ekler - B: (devam) В4. Tptan ödeme şeklindeki harcamaların gerekçelendirilmesi Bütçe kalemi 4 altında danışmanlık, çalışma, tasarım, internet sitesi kurulması vb hizmetler için tptan ödemesi şeklinde planlanan harcamalar için hazırlanmalı ve yasal temsilci yada yetkili kişi tarafından imzalanmış lmalıdır. В5. Bütçe Kalemi 4.4 deki alımlara ilişkin teknik şartnameler Sarf malzemeleri ve 4.7 detaylandırma, tasarım, tercüme, vb. (mal alımı öngörüldüyse)

21 EKLER Ekler B: (devam) B6. Yalnızca YATIRIM FAALİYETLERİNE ilişkin destekleyici belgeler: В6.1. Üzerinde inşaat işleri yapılacak lan ve belediye veya kamuya ait maddi varlıklara ilişkin mülkiyet belgesi yada sertifikası (yada ulusal mevzuata göre geçerli diğer bir belge) ve mülkiyetin krkisi/tasarımı; maddi varlığın prjenin tamamlanmasından itibaren 5 yıl byunca bedelsiz kullanılabileceğine dair mülk sahibinin iznini gösterir belge (Belediye meclisi, yönetim kurulu, vs tarafından alınan karar): Belediye veya kamuya ait mülkiyet üzerinde bir takım malzeme ve ekipmanın kalıcı larak yerleştirilmesi halinde de bu belgeler gereklidir. В6.2. Özel mülkiyet sahibinin iznini gösterir belge (Yatırım faaliyetlerinin özel mülkiyete tabi bölgelerden geçmesi halinde); В6.3. Özel durumu lan (milli parklar, çevre ve mimari değerler, kültür varlıkları, kruma alanları, vs) bölge ve yapılarda yatırım faaliyetleri yapılacağı zaman ilgili ve geçerli ulusal mevzuatın gerektirdiği izin belgeleri; В6.4. Olumlu Çevre Etki Değerlendirmesi snucu veya ÇED gerekmediğine dair yetkili kuruluştan alınacak resmi yazı;

22 EKLER В6.5. Onaylanmış Ayrıntılı Prje Tasarımı (ilgili mevzuat gereğince gerekli görüldüğü durumlarda), Açıklama ntları ve Öngörülen Birim Maliyet Cetveli / rijinal dilinde ve İngilizce tercümesiyle birlikte/ veya yetkili kuruluş tarafından öngörülen yapım narım işlerinin naylı prje tasarımı gerektirmediğine dair resmi yazı; müdahale edilecek yapıların krkisi/planı; Öngörülen tadilat işlemleri için açıklama ntu; Öngörülen Birim Maliyet Cetveli (keşif özeti). Onaylanmış Ayrıntılı Prje Tasarımı lmaması (eğer gerekliyse) prje teklifinin ek bilgi talebi istenmesine gerek kalmadan elenmesi için geçerli bir sebep larak görülecektir. Uygulamanın finansman için naylanması halinde, sözleşmenin imzalanmasından önce her bir rtak tarafından yapılması öngörülen inşaat işleri için gerekli inşaat izninin (ilgili ulusal mevzuata göre mümkünse) Yönetim Makamına sunulması gerekecektir.

23 EKLER В6.6. Mal alımları için teknik şartname İngilizce ve ilgili rtak tarafından imzalı ve kaşelenmiş şekilde sunulacaktır. Lütfen telif gerektiren isimlerin ve marka adlarının yer almamasına dikkat ediniz! В6.7. Arazinin sn halinin ftğrafları. Ek dsyalarda şu bilgiler de belirtilmelidir başvuru sahibinin adı, yeri, ilgili nesnenin tam knumunu gösteren ftğraf, tarih. Any ther Prje ile ilgili tüm diğer belgeler, izinler, yetkilendirmeler, naylar, vs. de ek larak sunulmalıdır. Ek - C: Hibe sözleşmesi taslak versiyn (yalnızca bilgi amacıyla). Destekleyici belgeler rijinal dilinde ve bu belgelerin tamamı ya da en azından rtağın uygunluğunu kanıtlayan ilgili kısımları ilgili kuruluş tarafından aslı gibidir larak kaşelenmiş ve imzalanmış İngilizce tercümeleriyle sunulmalıdır. Başvurunun değerlendirilmesi ile ilgili larak İngilizce tercümeler öncelik taşıyacaktır.

24 ELEKTRONIK KOPYALARıN YAPıSı Başvuru frmunun kapak sayfası, ana yararlanıcının yasal temsilcisi tarafından imzalanmalı ve kaşelenmelidir. Başvuru frmunun her sayfası ana yararlanıcı tarafından imzalanmalıdır. Başvuru frmu hem imzalı ve kaşeli bir taranmış kpya, hem de üzerinde değişiklik yapılması mümkün lan bir Excel dsyası larak gönderilmelidir. Her bir ek ve destekleyici belge (Grup A ve B) gereklilikleri karşılayacak şekilde tarihli, imzalı ve kaşeli larak hazırlanmalı ve ayrı bir dsya larak taranarak isimlendirilmelidir. Yalnız değişiklik yapılabilir kpya larak Mantıksal Çerçeve (А1). Hem taranmış kpya, hem de değişiklik yapılabilir frmat larak Başvuru frmu, açıklama ntları (В6.5) ve Tahmini Birim Maliyet Cetveli (keşif özeti) (В6.5).

25 ELEKTRONIK KOPYALARıN YAPıSı Belgeler geleneksel bir tarayıcı tarafından taranmalıdır herhangi bir kamera yada telefn ile ftğrafı çekilmemelidir. Dsya frmatları, dsya adları ve klasörlerin yapısı. Başvuru Rehberi sayfa 52 ye göz atınız.

26 BELGELER VE ELEKTRONIK DOSYALAR Prje teklifi Elektrnik Sistem Kullanılarak yalnızca elektrnik frmda gönderilmelidir. Başka yöntemlerle iletilen başvurulan Ortak Sekretarya tarafından kabul edilmeyecek ve değerlendirmeye alınmayacaktır. Taranmış görüntüleri Elektrnik Sisteme yüklenilen rijinal basılı belgeler: bir prjenin sözleşme imzalanması üzere seçilmesi halinde bu belgeler Yönetim Makamına sunulmalıdır. bu belgeler prje teklifi değerlendirilme ve seçim sürecinin herhangi bir aşamasında talep edilebilecektir. Elektrnik larak sunulan belgelerin gerçek kpyalarının sunulamaması veya gerçek ve taranmış kpyalar arasında farklılıklar lması durumu Hibe Sözleşmesinin imzalanmasının reddedilmesi ile snuçlanacaktır.

27 SIK YAPILAN HATALAR VE TAVSİYELER Başvuru frmunun Excel versiynu ve taranmış kpyası arasında farklılıklar lması; Başvuru frmunun tamamının İngilizce larak dldurulmaması. Bütçe kalemlerinde KDV nin öngörülmemiş lması (Bulgar rtaklar için); Prje özetindeki bilgilerin bazılarının başvuru frmunda sunulanlardan farklı lması (3 dilden herhangi biri için); Ortaklık ve eş-finansman beyanının yalnızca ana yararlanıcı tarafından sunulması; Bazı eklerin bulunmaması, bu eklerdeki bazı bilgilerin eksik lması ya da istenilen özellikleri taşımaması; Destekleyici belgelerden rtaklarca eş-finansman sağlanacağı anlaşılmasına rağmen başvuru belgesindeki 5 nlu bütçe tablsunda gösterilmemesi; Ortaklarla ilgili en güncel yasal durumunu gösterir belgenin bazı uygunluk kriterlerini kanıtlamaması; adayın uygunluğu, yasal temsilcinin kimliği, kuruluş tarihi, sahip lduğu yetkinin ölçüsü, vb. Prjenin hazırlanması ve uygulanmasına ilişkin kararın yetkili yapı tarafından alınmamış lması;

28 SIK YAPILAN HATALAR VE TAVSİYELER Maddi varlıkların prjenin tamamlanmasından itibaren 5 yıl byunca bedelsiz kullanılabileceğine dair mülk sahibinin iznini gösterir belge (Belediye meclisi, yönetim kurulu, vs kararı): - Maddi varlıkları net larak tanımlamaması; - Yetkili yapı tarafından verilmemesi. Bazı stratejilerin hazırlanması, araştırmalar ve diğer hizmetler için tptan ödeme seçildiği halde bu hizmeti gerekçelendiren hiçbir ek bulunmaması; Öngörülen mal alımları için teknik şartname bulunmaması; Teknik şartnamede alınacak malzemeye ilişkin marka ve mdel isimlerinin bulunması; Teknik şartnamede belirtilen tplam tutarın bütçede gösterilenden farklı lması; Yatırıma knu lan varlıklar arasında belediye veya kamuya ait lmayan mülkiyetlerin bulunması; Ayrıntılı prje tasarımının ulusal mevzuat gerekliliklerine uygun lacak şekilde naylanmış lmaması.

29 SIK YAPILAN HATALAR VE TAVSİYELER Ayrıntılı prje tasarımının kısımlarının/eklerinin prjeye eklenmemesi; Gönderilen prje tasarımının uygulanabilir seviyede lmaması, ya da ayrıntılı birim maliyet listesinin (keşif özeti) bulunmaması; Birim maliyet listesindeki (keşif özeti) fiyatların yalnızca yerel para birimi ile verilmesi; Ayrıntılı birim maliyet listesinin naylanmış prje tasarımında yapılacak yatırımın büyüklüğüyle uyumlu lmaması; Öngörülen yapım/narım işlerinin prje tasarım nayı gerekmediğine dair ilgili kuruluştan alınan bir yazı bulunmaması; Bazı dkümanların İngilizce tercümesinin bulunmaması; vb.

30 INTERREG - IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Prgramı CCI 2014TC16I5CB005 Teşekkürler! Mustafa Ünsy AB İşleri Uzmanı, Avrupa Birliği Bakanlığı munsy@ab.gv.tr Tel./fax: Bu Prgrama AB tarafından eşfinansman sağlanacaktır.

EK-C: MANTIKSAL ÇERÇEVE. Projenin Mantıksal Çerçevesi (EK-C) doldurulmalıdır.

EK-C: MANTIKSAL ÇERÇEVE. Projenin Mantıksal Çerçevesi (EK-C) doldurulmalıdır. EK-A: BAŞVURU FORMU Başvuru formu ve ekleri KAYS üzerinden doldurulmalıdır. Başvuru formunun tüm bölümleri eksiksiz bir biçimde doldurulmalıdır. Proje teklifi Türkçe olarak doldurulmalıdır. Başvuru formu

Detaylı

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI Bu prgram T.C. Lefkşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilmektedir. T.C. Çukurva Kalkınma Ajansı bu prgram kapsamında teknik destek vermektedir. Kalyncu

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar]

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Ek.9 Hayatbyu Öğrenme Prgramı Hayatbyu Öğrenme Prgramı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Mdeli (Persnel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Bundan böyle kurum larak adlandırılacak taraf:

Detaylı

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici)

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici) Adaylık Döneminde Türkiye ye Sağlanan Mali Yardımlar Nelerdir? Katılım Öncesi AB Mali Yardımı Avrupa Yatırım Bankası Kredileri Topluluk ları (. Çerçeve ı, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik ları, Kültür ı, Rekabetçilik

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar]

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Ek V.12 Hayatbyu Öğrenme Prgramı Hayatbyu Öğrenme Prgramı Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşme Mdeli (Persnel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Bundan böyle kurum larak adlandırılacak taraf:

Detaylı

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Uluslararası Rekabetçi Olmak Uluslararası rekabetçi endüstriler, rekabetçi üstünlük yaratmak ve sürdürülebilir kılmak için firmalarının yeterli

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Programı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Programı Kurumsal Ssyal Srumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Prgramı EĞİTİM PROGRAMI 2012 Eğitim Adı Tarih Eğitim Süresi Eğitim Yeri Sedex B Tipi Kullanıcı Eğitimi 02.07.2012 Yarım Gün

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU Millî Eğitim Bakanlığı, Atatürk Bulvarı No: 98 Çankaya/ANKARA PROJE ÖZETİ * Başvuru Sahibinin Adı Projenin Adı Projenin Genel Hedefi Projenin Özel Amacı Projenin

Detaylı

TÜBİTAK DESTEKLERİ ve ÖDÜLLERİ DESTEKLER

TÜBİTAK DESTEKLERİ ve ÖDÜLLERİ DESTEKLER DESTEKLER 1. Knsrsiyumlara Katılma Amaçlı Seyahat Desteği : Hrizn 2020 Prgramı na sunulacak prjelerde, prje yürütücüsü larak görev alacak kişilerin prje pazarları, bilgi günleri, knsrsiyum tplantıları

Detaylı

ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015 GEÇİŞ REHBERİ

ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015 GEÇİŞ REHBERİ SAYFA NO 1/5 YAYIN TARİHİ 15.08.2016 ONAYLAYAN EA Bu rehber; ISO 9001:2008 ve/veya ISO 14001:2004 belgeli müşterilerimizin ISO 9001:2015 ve/veya ISO 14001:2015 geçişleri ve ilk kez belgelendirme başvurusu

Detaylı

BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR Yrd. Doç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY

BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR Yrd. Doç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR 2016 Yrd. Dç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY 3. HAFTA: PLANLAMA Yazılım geliştirme sürecinin ilk aşaması, planlama aşamasıdır. Başarılı bir prje geliştirebilmek için prjenin

Detaylı

İKİNCİ ÇAĞRI KAPSAMINDAKİ PROJE TEKLİFLERİ İÇİN BAŞVURU REHBERİ

İKİNCİ ÇAĞRI KAPSAMINDAKİ PROJE TEKLİFLERİ İÇİN BAŞVURU REHBERİ İKİNCİ ÇAĞRI KAPSAMINDAKİ PROJE TEKLİFLERİ İÇİN BAŞVURU REHBERİ BİLGİLENDİRME GÜNÜ ŞUBAT 2018 INTERREG - IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı CCI 2014TC16I5CB005 GENEL PROGRAM BİLGİSİ

Detaylı

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI a Caner Aspava Turizm Ptansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Prgramı kapsamında sağlanan mali destek ile Lefke Yedidalga da prje kapsamında Online Satış

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2010 Yılı Eğitim ve Seminer Programı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2010 Yılı Eğitim ve Seminer Programı Kurumsal Ssyal Srumluluk Denetim ve Belgelendirme 2010 Yılı Eğitim ve Seminer Prgramı Eğitim Adı Tarih Eğitim Süresi Eğitim Yeri Ürün Güvenliği ve Kalite Sistem İç Denetçi 29&30 Mart 2010 2 Gün Intertek

Detaylı

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA İNOVATİF VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM EVİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME 2017

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA İNOVATİF VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM EVİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME 2017 BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA İNOVATİF VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM EVİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME 2017 ORGANİZASYON Skak hayvanlarına invatif ve sürdürülebilir yaşam evi tasarım yarışması sırası ile;

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ 2 Raporlama Yükümlülükleri Nihai Rapor Proje Sonrası Değerlendirme Raporu 3 NİHAİ RAPOR Nihai rapor nedir? Nihai Rapor,

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: Başvuru tamamlama işlemi yapıldıktan sonra oluşturulacaktır. Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Deneme Başvuru

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD İZMİR KALKINMA AJANSI 2018 Fizibilite Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: TR31/18/FZD Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Başvuru Kodu: BAŞVURU VERİ GİRİŞ FORMU Proje başvurularınızın Ajansın internet

Detaylı

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması İÇERİK I. HİBE PROGRAMI VE PROJELERİN HAZIRLANMASI II. III. IV. BAŞVURU DOSYASININ HAZIRLANMASI VE TESLİM EDİLMESİ BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ SÖZLEŞMENİN

Detaylı

AB Fonları için PROJE YAZIM KILAVUZU F. ÖNCÜ DANIŞMALIK

AB Fonları için PROJE YAZIM KILAVUZU F. ÖNCÜ DANIŞMALIK AB Fonları için PROJE YAZIM KILAVUZU F. ÖNCÜ DANIŞMALIK ii PROJE YAZIM KILAVUZU iii ÖNCÜ Fon & Proje Danışmanlık AB Fonları için Proje Yazım Kılavuzu Birinci Basım: Mart 2007, İstanbul Derleyen: Fatih

Detaylı

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1)

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 30.12.2011 tarih Seri IV, N: 56 Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına

Detaylı

Bilgi Formları ve Ticari Elektronik İleti Gönderimi ile İlgili Bilgilendirme

Bilgi Formları ve Ticari Elektronik İleti Gönderimi ile İlgili Bilgilendirme Bilgi Frmları ve Ticari Elektrnik İleti Gönderimi ile İlgili Bilgilendirme Sn dönemde bazı bayilerimiz yasam kapsamına uygun lmayan elektrnik gönderileri dlayısıyla aldığımız şikayet ve cezaların artması

Detaylı

KAMU İÇ DENETİM PLANI ve PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ

KAMU İÇ DENETİM PLANI ve PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ KAMU İÇ DENETİM PLANI ve PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ I. GİRİŞ Bu rehber, iç denetim birimlerince hazırlanacak iç denetim planı ve prgramının temel esaslarını belirlemek üzere, İç Denetçilerin Çalışma Usul

Detaylı

ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ. I. Portföy Aracılığı Kapsamında Sunulacak İşlemler

ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ. I. Portföy Aracılığı Kapsamında Sunulacak İşlemler ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ Sermaye Piyasası Lisans Grubu 1. Prtföy Aracılığı 2. İşlem Aracılığı 3. Emir İletimine Aracılık 4. Sınırlı Saklama İlgili Sermaye Piyasası İşlemleri

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Finansman Yapısının Güçlendirilmesi ve Yeniden Yapılandırılması için Altyapı Geliştirme Prjesi II. Faz Genel Sağlık Sigrtası Sağlık Bakım Hizmetleri Ödemeleri için

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1)

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1) Dokümanın Kodu :YÖN.FR.106 Yayın Tarihi : 18.02.2015 Revizyon Tarihi : - Revizyon No : 00 Sayfa 1 / 7 Proje Yöneticisi : EPK tarafından doldurulacaktır. Bölüm : Proje No : 1. GENEL BİLGİLER Bilimsel Araştırma

Detaylı

1.2.4 Fayda-Maliyet Analizi & ilgili analiz yöntemleri

1.2.4 Fayda-Maliyet Analizi & ilgili analiz yöntemleri AB eşleştirme Prjesi Türkiye Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Perfrmans Yönetimi KURS PROGRAMI 1.2.4 Fayda-Maliyet Analizi & ilgili analiz yöntemleri TARİH : Kursun 1. kısmı: 30.5 17.6.2011 2. kısmı 04.07

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ Persnel ders verme hareketliliği Türkiye de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü lan bir persnelin, prgram ülkelerinden birinde ECHE

Detaylı

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem)

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem) Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 1 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Telefon : (442) 231 6100-02 Faks : (442) 231 6203 e-posta : bap@atauni.edu.tr web Vergi Dairesi : bap.atauni.edu.tr :

Detaylı

ONLİNE BAŞVURU SİSTEMİ (KAYS) ÜZERİNDEN DOLDURULACAKTIR

ONLİNE BAŞVURU SİSTEMİ (KAYS) ÜZERİNDEN DOLDURULACAKTIR T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI GELİŞEN SEKTÖRLERDE REKABETÇİ KOBİ LER MALİ DESTEK PROGRAMI - BÜTÇE Bütçe formları doldurulurken aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmelidir; 1. Bütçeye yazılan tüm

Detaylı

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi BÜTÇE 2 Proje Bütçesi Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-2 Beklenen Finansman Kaynakları EK B-3 Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi

Detaylı

IV. Genç Beyinler Yeni Fikirler

IV. Genç Beyinler Yeni Fikirler IV. Genç Beyinler Yeni Fikirler Prje Pazarı ve Bitirme Prjeleri Ortak Sergisi 23 Mayıs 2015, İzmir Uluslararası Fuar Alanı - Kültürpark BİTİRME PROJELERİ SERGİSİ Ege Bölgesi Üniversitelerinin Bilgisayar

Detaylı

PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ nde AB PERSPEKTİFİ. Hülya GÜNAYDIN 14 Ocak 2010

PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ nde AB PERSPEKTİFİ. Hülya GÜNAYDIN 14 Ocak 2010 PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ nde AB PERSPEKTİFİ Hülya GÜNAYDIN 14 Ocak 2010 Proje Döngüsü Yönetimi nedir? Mantıksal çerçeve yaklaşımı temeline dayanan, proje ve programların hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesinde

Detaylı

EK 1: MALTEPE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ

EK 1: MALTEPE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ GEREKÇE VE AMAÇ EK 1: MALTEPE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ Madde 1. Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri (AYAÖ), Maltepe Üniversitesi nin yüksek öğretim kurumları arasında yüklenmiş

Detaylı

2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğe Buradan Ulaşabilirsiniz.

2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğe Buradan Ulaşabilirsiniz. Örme Knfeksiyn Sektörünün Rekabet Gücünün Artırılması UR-GE Prjesi (16.Ur-Ge.029) Üretim Öncesi Süreçler ve Mdelhanede Verimlilik Optimizasynu Eğitim/ Danışmanlık Hizmet Alımı Sözleşme Adı: Örme Knfeksiyn

Detaylı

PROJE FAALIYETLERININ VE BÜTÇESININ PLANLANMASı. INTERREG - IPA CBC Programme Bulgaria Turkey CCI 2014TC16I5CB005

PROJE FAALIYETLERININ VE BÜTÇESININ PLANLANMASı. INTERREG - IPA CBC Programme Bulgaria Turkey CCI 2014TC16I5CB005 PROJE FAALIYETLERININ VE BÜTÇESININ PLANLANMASı INTERREG - IPA CBC Programme Bulgaria Turkey CCI 2014TC16I5CB005 PROJE FAALIYETLERININ PLANLANMASı Faaliyetler, proje bütçesinden yararlanarak planlı sonuçların

Detaylı

İŞBİRLİĞİ ORTAKLIKLARI

İŞBİRLİĞİ ORTAKLIKLARI Bölüm B-Spr-İşbirliği Ortaklıkları İŞBİRLİĞİ ORTAKLIKLARI İŞBİRLİĞİ ORTAKLIKLARININ AMAÇLARI NELERDİR? İşbirliği Ortaklıkları, özellikle yerel, bölgesel, ulusal seviyede ve Avrupa seviyesindeki kamu triteleri,

Detaylı

MÜŞTERİ İSTEK-ÖNERİ-MEMNUNİYET- ŞİKAYET YÖNETİM SÜRECİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İSTEK-ÖNERİ-MEMNUNİYET- ŞİKAYET YÖNETİM SÜRECİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ ENEKO A.Ş. de, müşteri istek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinin değerlendirilmesini, snuçlandırılmasını ve süreçte uygulanacak prsesleri belirlemektir, ayrıca bu prsesin etkinliğini sürekli iyileştirmek

Detaylı

Değerlendirme erlendirme Süreci: S

Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirici erlendirici Bilgileri MÜDEK Prgram Değerlendiricileri erlendiricileri Eğitim E Sunum İçeriği Değerlendiricilerin Yükümlülükleri Değerlendirme Süreci Evreleri

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ 1. Amaç Bu prsedürün amacı, POLY CERT deki persnel belgelendirme sürecini tanımlamaktır. 2. Kapsam POLY CERT tarafından verilen tüm persnel belgelendirme hizmetlerini kapsar. 3. Srumlular Genel Müdür Persnel

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ HİZMETLERİNİ YÜRÜTMEK İSTEYEN TÜZEL KİŞİLERİN ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETİ OLARAK YETKİLENDİRİLMESİ İLE İLGİLİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ HİZMETLERİNİ YÜRÜTMEK İSTEYEN TÜZEL KİŞİLERİN ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETİ OLARAK YETKİLENDİRİLMESİ İLE İLGİLİ YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ENERJİ VERİMLİLİĞİ HİZMETLERİNİ YÜRÜTMEK İSTEYEN TÜZEL KİŞİLERİN ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETİ OLARAK YETKİLENDİRİLMESİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERE

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 İSTANBUL, 2016 Dersin Amacı: Bu dersin amacı, ftgrametri, kartgrafya ve arazi yönetimine ilişkin uygulama becerilerinin

Detaylı

1. AMAÇ Bu dokümanın amacı,xxxxx Çalışanlarının kariyer hareketlerini tanımlar.

1. AMAÇ Bu dokümanın amacı,xxxxx Çalışanlarının kariyer hareketlerini tanımlar. 1. AMAÇ Bu dkümanın amacı,xxxxx Çalışanlarının kariyer hareketlerini tanımlar. 2. KAPSAM Tüm XXXXX Persnelini kapsar. 3. TANIMLAR Bu dküman içinde yer alan tanım ve kısaltmalara XXXXX Sözlük ten ulaşabilirsiniz.

Detaylı

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması

İndirilecek KDV Listesi Uygulaması İndirilecek KDV Listesi Uygulaması Ürün Grubu [X] Redcde Enterprise [X] Redcde Standart [X] Entegre.NET Kategri [X] Yeni Fnksiyn Versiyn Önkşulu Uygulama Katma değer vergisi iade talepleri ile ilgili larak

Detaylı

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENÇ YEŞİLAY MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENÇ YEŞİLAY MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENÇ YEŞİLAY MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI Son Başvuru: 15 Mayıs 2015 Saat:17:00 Ar-Ge ve Proje Birimi 2015 1. Proje Hazırlamaya Başlamadan Önce: 1. Proje Teklif

Detaylı

STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME

STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME STAJLAR HAKKINDA KISA BİLGİLENDİRME Staj başvurusu için ve kntenjan yerleştirmeleri snrasında yapılacakların tanıtımı Staj Rehberi dsyasında ayrıntılı anlatılmaktadır. Stajlar ile ilgili SHGM tarafından

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı İnsan Kaynakları Yönetimi Kdu Dönemi Zrunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS İST 373 3

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLLERİMİZ AVRUPA BİRLİĞİNE HAZIRLANIYOR PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI 23 Şubat 2011 Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı SUNUM İÇERİĞİ

Detaylı

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI 2 EKLER; EK A: DESTEK BAŞVURU FORMU (WORD FORMATINDA) EK B: BÜTÇE (EXCEL FORMATINDA B1-B2-B3) EK C: MANTIKSAL ÇERÇEVE EK D: PROJEDE YER ALAN KİLİT PERSONELİN

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Persnel eğitim alma hareketliliği Türkiye de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş ders verme srumluluğu bulunmayanların (araştırma görevlileri/

Detaylı

SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ

SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ Kültür İşleri Müdürlüğü 2018 SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ Bu bölümde, Selçuklu Belediyesi Proje Destek

Detaylı

İLGİLİ DİĞER KAR ARLAR

İLGİLİ DİĞER KAR ARLAR 6.1. Ar-Ge, Yenilik ve Girişimcilik Destek Mekanizmalarında Bütünsellik, Uyum ve Hedef Odaklılığın Sağlanması için Krdinasyn Kurulu Oluşturulması [2011/102] KARAR NO Y Ar-Ge, yenilik ve girişimcilik destek

Detaylı

KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI:

KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI: KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI: 2018-01 1 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU Uluslararası Suistimal İnceleme Uzmanları Birliği (ACFE) tarafından en sn 2016 da yayımlanan Glbal Hile ve

Detaylı

YIL 1600, ON YIL 2300 TL- MÜNFER

YIL 1600, ON YIL 2300 TL- MÜNFER KANTARA TURİZM İNGİLTERE VİZE İŞLEMLERİ Uyarılar : İngiltere başknslsluğu randevu sistemiyle çalışmaktadır.randevu ve gerekli belgeler listesine www.visainfservices.cm adresinden ulaşılabilir. Parmak izi

Detaylı

3. Kalite Güvence Sisteminin Genel Yapısı ve Gözden Geçirilmesine İlişkin Değerlendirme

3. Kalite Güvence Sisteminin Genel Yapısı ve Gözden Geçirilmesine İlişkin Değerlendirme Vera Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. 2015 yılı Kalite Güvence Sistemi Gözden Geçirme Rapru 22 Nisan 2016 Bu rapr, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından naylanan, 01.11.2006 tarih

Detaylı

TOBB. arih eayı Konu. İlgi: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun 25.04.2014 tarihli ve ÇİN/2014-789 sayılı yazısı.

TOBB. arih eayı Konu. İlgi: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun 25.04.2014 tarihli ve ÇİN/2014-789 sayılı yazısı. / AltKARA TICARET BORSASı TOBB GENEL 5EXRETERL!(llBE ANAFAR'I7U.AR CAD.ŞAlI 50K.00:9 ULUS AltKARA 312-3240857 arih eayı Knu TÜRKiYE ODALAR VE BORSALAR BiRLiGi 041 II Cumhurbaşkanımızın ÇHC Ziyareti. \

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 24/07/2014-138153 *BEL5MKJK* Sayı :37567810-109.07- Knu :Diğer (109.99) 2014-2015 Erasmus Öğr.Üyesi Hareketliliği FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE 2014-2015 akademik yılında Erasmus

Detaylı

ARIZA PROSEDÜRÜ (Ek Form 3)

ARIZA PROSEDÜRÜ (Ek Form 3) ARIZA PROSEDÜRÜ Bakanlık birimlerinde kullanılmakta lan ürünlerin arızalanması halinde arıza, arızalı ürünün bulunduğu birimden srumlu Bilgi İşlem Müdürlüğüne, Bilgi İşlem Şefliğine veya Bilgi İşlem Bürsuna

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2011 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLANI

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2011 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLANI T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2011 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLANI Ssyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü öğretimi için 2011 2012 eğitim-öğretim yılında açılacak prgramlar,

Detaylı

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu.

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu. ARALIK 2013 2014 YILI Program Adı Program Kodu Toplam Bütçe (TL) AFETLERE HAZIRLIK AFK 10.000.000 Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000 Proje başına asgari-azami destek oranı

Detaylı

PROSteel 2016 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI Semt Pazar Yeri" Tasarımı

PROSteel 2016 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI Semt Pazar Yeri Tasarımı PROSteel 2016 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI Semt Pazar Yeri" Tasarımı 1. Yarışmanın Amacı Çelik yapının özelliklerini vurgulayan yaratıcı çözümler geliştirmek, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinde

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı Mali Destek Yasal Çerçeve Proje Teklif Çağrısı Süreci İzleme ve Değerlendirme Süreci Destek Sözleşmesi Önemli

Detaylı

OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ 1.1 ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ

OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ 1.1 ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ Okyanus Kalite Eğitimleri ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi (Entegre Sistem) İç Tetkikçi Süreç Yönetimi,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 İSTANBUL, 2017 Dersin Amacı: Bu dersin amacı, ftgrametri, kartgrafya ve arazi yönetimine ilişkin uygulama becerilerinin

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ İLANI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ İLANI T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ İLANI Yükseköğretimde 2014-2020 yılllarında tüm prgramlar Erasmus+

Detaylı

WEC 2016 DÜNYA ENERJİ KONGRESİ HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ 02.06.2014

WEC 2016 DÜNYA ENERJİ KONGRESİ HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ 02.06.2014 WEC 2016 DÜNYA ENERJİ KONGRESİ HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ 02.06.2014 İDARİ ŞARTNAME 3.1 Maddesi ç) Hizmet Alımı son başvuru tarihi: 06.06.2014 d) Hizmet Alımı son başvuru saati: 17:00 ç) Hizmet Alımı son

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

Hibe Başvuru Formlarının Doldurulması. Hibe Başvuru Formlarının Doldurulması Sayfa 1/22

Hibe Başvuru Formlarının Doldurulması. Hibe Başvuru Formlarının Doldurulması Sayfa 1/22 Hibe Başvuru Formlarının Doldurulması Hibe Başvuru Formlarının Doldurulması Sayfa 1/22 1. Hibe Başvuru Rehberi Başvuru Rehberi tüm bilgileri içerir MFİB Yararlanıcı Kuruluş www.mfib.gov.tr www.deltur.cec.eu.int

Detaylı

Teknik Destek Programı

Teknik Destek Programı 2015 Teknik Destek Programı td@oka.org.tr Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 0362 431 24 00 2015 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma

Detaylı

AB 7. ÇERÇEVE PROGRAMI İŞBİRLİĞİ ÖZEL PROGRAMI VE KAPASİTELER ÖZEL PROGRAMI PROJE TEKLİFİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. İçindekiler:

AB 7. ÇERÇEVE PROGRAMI İŞBİRLİĞİ ÖZEL PROGRAMI VE KAPASİTELER ÖZEL PROGRAMI PROJE TEKLİFİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. İçindekiler: İçindekiler: ÇP lerde Hakemlik Prje tekliflerinin değerlendirilmesi Değerlendirme Süreci Evaluatin criteria applicable t Cllabrative prject prpsals Işbirliği Prjeleri Değerlendirme Kriterleri Evaluatin

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM FİNAL PROJE ÖDEVİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM FİNAL PROJE ÖDEVİ BİLGİSAYA DESTEKLİ TASAIM FİNAL POJE ÖDEVİ Teslim Tarihi 22 Ocak 2014 (Saat 17:00) Ödev rapru elden teslim edilecektir. İlgili MATLAB dsyaları ise sduehmcad@gmail.cm adresine gönderilecektir. Elden teslimler

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ 1. Proje Hakkında Genel Bilgi PROJE BAŞLIĞI: Başvuru Formu PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: (Bölüm, Fakülte) DESTEKLEYEN DİĞER KURULUŞLAR: (Kuruluşun

Detaylı

MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul

MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul MÜDEK Değerlendirmesi Evre ve Aşamaları MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul Sunum İçeriği Değerlendirme Sürecinin Üç Evresi Ziyaret Öncesi Evresi Başvuru Aşaması Özdeğerlendirme Rapru Teslimi

Detaylı

Yarışma ile ilgili tüm detaylara adresinden ulaşılabilecektir.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara   adresinden ulaşılabilecektir. İnegöl Kent Knseyi ve İnegöl Belediyesinin rtaklaşa düzenlediği Çevre Bilinci ve Kent Kültürü Temalı Kısa Film Yarışması na başvurular 28 şubat 2018 tarihinde sn bulacaktır. Birincisi düzenlenecek Çevre

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI İZLEME VE DESTEK FAALİYETLERİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI İZLEME VE DESTEK FAALİYETLERİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI İZLEME VE DESTEK FAALİYETLERİ 2 SUNUM İÇERİĞİ İzleme Kapsamı İzleme Araçları ve Faaliyetleri Yararlanıcının İzleme Kapsamındaki Yükümlülükleri Risk

Detaylı

DÜZELTME TEKLİF İSTEMİ. Tunus PTT, PK 12, Kavaklıdere- Ankara Bilgi Talepleri İçin: Faks: Numarası Veya e-posta:

DÜZELTME TEKLİF İSTEMİ. Tunus PTT, PK 12, Kavaklıdere- Ankara Bilgi Talepleri İçin: Faks: Numarası Veya e-posta: DÜZELTME 1) Tarih Değişikliği- İhale Teklif Tarihi 28 Mayıs 2018 olarak değişitirilmiştir 2) Katılımcıların IATA belgesi zorunluluğu, IATA veya TURSAB A sınıfı olarak değiştirilmiştir. İLGİLİ: Kaos GL

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaran banka hesap numarası yerine IBAN numarası kullanılacaktır.

DESTEK DOKÜMANI. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaran banka hesap numarası yerine IBAN numarası kullanılacaktır. Ürün : GO Brdr-Tiger2Brdr-IK Bölüm : Brdr * Dkümanda GBrdr, Tiger2Brdr ve Đk kısaca Lg Đk ürünleri larak ifade edilmektedir. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaran banka hesap numarası yerine IBAN numarası kullanılacaktır.

Detaylı

SteelPRO 2017 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI

SteelPRO 2017 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI SteelPRO 2017 ÇELİK YAPI TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 1. Yarışmanın Amacı Çelik yapının özelliklerini vurgulayan yaratıcı çözümler geliştirmek, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinde kuyan öğrencilerin

Detaylı

OKÜ İçerik Yönetim Sistemi. Proje Amacı; OKÜ web sitelerinin içeriklerinin etkin yönetimi ve sunumu.

OKÜ İçerik Yönetim Sistemi. Proje Amacı; OKÜ web sitelerinin içeriklerinin etkin yönetimi ve sunumu. OKÜ İçerik Yönetim Sistemi Prje Amacı; OKÜ web sitelerinin içeriklerinin etkin yönetimi ve sunumu. İÇİNDEKİLER 1. Prjenin Knusu 2. Prjenin İçeriği a. OKÜ İçerik Haritası b. ATAMEDYA OKÜ İÇERİK YÖNETİM

Detaylı

KOBİ VE ÇEVRE VE TURİZM ALTYAPISI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI

KOBİ VE ÇEVRE VE TURİZM ALTYAPISI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI KOBİ VE ÇEVRE VE TURİZM ALTYAPISI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI TR82-2011-KOBİ TR82-2011-ÇTA SUNUM İÇERİĞİ Yasal Çerçeve 2011 Yılı Mali Destek Programları Proje Uygulama Dönemi Sözleşme

Detaylı

Başvuru Tarihleri 29 Haziran Temmuz 2018 Sonuç Açıklama Tarihi

Başvuru Tarihleri 29 Haziran Temmuz 2018 Sonuç Açıklama Tarihi ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2017-1-TR01-KA103-043229 NUMARALI ERASMUS+ 'ANADOLU'DAN AVRUPA'YA KÜLTÜR KÖPRÜSÜ' KONSORSİYUM PROJESİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI Erasmus+ Prgramı

Detaylı

GÖZLEMSEL ÇALIŞMALAR BAŞVURU FORMU

GÖZLEMSEL ÇALIŞMALAR BAŞVURU FORMU A. BAŞVURUNUN YAPILDIĞI YER Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Klinik Araştırmalar Etik Kuruluna yapılacak olan başvurular için aynı form kullanılmalı ve ilgili kutu işaretlenmelidir. Türkiye İlaç ve

Detaylı

OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ

OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMLERİ OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ Okyanus Kalite Eğitimleri ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi (Entegre

Detaylı

ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECELERİ

ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECELERİ Bölüm B- Ortak Yüksek Lisans Dereceleri ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECELERİ ORTAK YÜKSEK LİSANS DERECESİNİN AMAÇLARI NELERDİR? Ortak Yüksek Lisans Derecesi aşağıda belirtilen amaçlara yöneliktir: Yükseköğretim

Detaylı

Dayanışma Evi Küçük Projeler Programı. Açık Başvuru Çağrısı

Dayanışma Evi Küçük Projeler Programı. Açık Başvuru Çağrısı Dayanışma Evi Küçük Prjeler Prgramı Açık Başvuru Çağrısı Başvuruların teslimi için sn tarih: 8 Kasım 2013, 17.00 Cuma günü Kıbrıs saati ile 17.00 DİKKAT: Bu belge sınırlı bir teklif çağrısıdır. Uygunluk

Detaylı

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR 2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR Bu teklif çağrılarına ilişkin sorulan soruların birçoğu, Başvuru Rehberlerinin dikkatli bir şekilde okunmasıyla cevaplandırılabilir.

Detaylı

KURUMSAL WEB TASARIM Proje Teklifi

KURUMSAL WEB TASARIM Proje Teklifi KURUMSAL WEB TASARIM Prje Teklifi Teklifi Veren: Celil CAN Teklif Tarihi: 07.01.2015 Karadeniz Mh. General Aldğan Cd. N 49 / 1 Gazismanpaşa, İstanbul www.celilcan.cm - bilgi@celilcan.cm Firma : Yetkili

Detaylı

Mentor Eğiticisi Çağrısı

Mentor Eğiticisi Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Mentor Eğiticisi Çağrısı Bu çağrı duyurusu,

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2014 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

ENGELLİ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem)

ENGELLİ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem) Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

MAKFED BÜLTEN. Eylül 2016 MAKİNA İMALAT SANAYİİ DERNEKLERİ FEDERASYONU

MAKFED BÜLTEN. Eylül 2016 MAKİNA İMALAT SANAYİİ DERNEKLERİ FEDERASYONU MAKFED BÜLTEN MAKİNA İMALAT SANAYİİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ATATÜRK BULVARI NO: 193 ASO KULE 7.KAT KAVAKLIDERE ÇANKAYA/ANKARA TEL: +90 312 426 40 50 FAKS: +90 312 468 42 91 01.09.2016-01.10.2016 İÇİNDEKİLER

Detaylı

CCI 2014TC16I5CB005. Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı BAŞVURU REHBERİ. Teklif çağrıları No. 2014TC16I5CB005 2015 1

CCI 2014TC16I5CB005. Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı BAŞVURU REHBERİ. Teklif çağrıları No. 2014TC16I5CB005 2015 1 YÖNETİM MAKAMI ULUSAL OTORİTE BÖLGESEL KALKINMA ve BAYINDIRLIK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Prgramı CCI 2014TC16I5CB005 BAŞVURU

Detaylı

TROL BALIKÇILIG INDA RIṠK ÖNLEME VE TEKNOLOJIṠI TEMELLI EG IṪIṀ ARACI (DVD: GÜVENLI BALIKÇILIK) ES01-KA

TROL BALIKÇILIG INDA RIṠK ÖNLEME VE TEKNOLOJIṠI TEMELLI EG IṪIṀ ARACI (DVD: GÜVENLI BALIKÇILIK) ES01-KA GÜVENLİ BALIKÇILIK HABER BÜLTENİ Sayı 3, Mayıs 2016 TROL BALIKÇILIG INDA RIṠK ÖNLEME VE GÜVENLI K I ÇIṄ BI LIṠ IṀ VE I LETIṠ IṀ TEKNOLOJIṠI TEMELLI EG IṪIṀ ARACI (DVD: GÜVENLI BALIKÇILIK) 2014-1-ES01-KA202-004404

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI

DESTEK DOKÜMANI E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI : Đnsan Kaynakları / Brdr / Gld brdr E-BĐLDĐRGE UYGULAMASI Aylık prim ve hizmet belgesi, aylık ve dört aylık larak SSK kurumuna verilen bildirgelerin birleştirilerek yeniden düzenlenmesi ile luşturulmuş

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 05/01/2018-E.1537 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BENU56V8L* Sayı : 64481593-304.03/ Knu : Stajlar Aşamaları ve Frmları KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

Detaylı

Hızlı Kullanım Kılavuzu. 1. Sistem Gereksinimleri. 2. Kurulum ve Etkinleştirme. Kurulum. Etkinleştirme

Hızlı Kullanım Kılavuzu. 1. Sistem Gereksinimleri. 2. Kurulum ve Etkinleştirme. Kurulum. Etkinleştirme Hızlı Kullanım Kılavuzu Bu Hızlı Kullanım Kılavuzu, Readiris TM 15'i kurmanıza ve başlamanıza yardımcı lmak içindir. Readiris TM 'in tüm özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi için bu yazılım ile birlikte

Detaylı

TOPLANTI GÜNDEMİ ANKARA KALKINMA AJANSI 2 /24

TOPLANTI GÜNDEMİ ANKARA KALKINMA AJANSI 2 /24 TOPLANTI GÜNDEMİ 09:45 10:00 Kayıt 10:00 10:30 2013 Teknik Destek Programı 10:30 11.00 2013 Doğrudan Faaliyet Destek Programı 11:00 11:15 Çay/kahve arası 11:15 12:15 DFD KAYS Başvuru Eğitimi 12:15 12:30

Detaylı

Her bir kişi hayat kurtarmak için potansiyele sahip. İlk Yardım eğitimleri ve uygulamaları bu hedeflere ulaşmak için kullanılan zaruri kaynaklardır.

Her bir kişi hayat kurtarmak için potansiyele sahip. İlk Yardım eğitimleri ve uygulamaları bu hedeflere ulaşmak için kullanılan zaruri kaynaklardır. İLK YARDIM POLİTİKASI Giriş Bugün Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri dünyada en çk ilk yardım sağlayan derneklerdir. Bu hasta ve yaralılara ayrım yapmaksızın yaralı askerlere ilk yardım yapıldığı Slferin Savaşından

Detaylı