Dağıtım (18. Madde) Uygulamaları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dağıtım (18. Madde) Uygulamaları"

Transkript

1 Dağıtım (18. Madde) Uygulamaları 1. Imar ve Kadastro Parsellerinde Bulunması Gereken Bilgiler 2. Verinin Yüklenmesi 3. Kadastro Parsellerinin Dagıtıma Aktarılması 4. Imar Parsellerinin Dagıtıma Aktarılması 5. Dagıtım Dosyasının Yuklenmesi 6. Veraset Bilgilerinin Girilmesi 7. Kadastro Bilgilerinin Duzenlenmesi 8. Pay Kontrolunun Yapılması 9. Ortak Katılım Alanlarının (OKA) Secilmesi 10. Kamu Ortaklık Payı (KOP) Hesabının Yapılması 11. KOP Tahsislerinin Dagıtılması 12. Duzenleme Ortaklık Payı (DOP) Hesabının Yapılması 13. DOP Tahsislerinin Dagıtılması 14. Dagıtım Sorgularının Yapılması 15. Dagıtım Raporlarının Alınması 1. İmar ve Kadastro Parsellerinde Bulunması Gereken Bilgiler İmar Dağıtım programına bilgilerin doğru ve tam olarak aktarılması için proje ekranında yer alan parsellerin kayıtların oluşturulmuş olması gerekmektedir. 1. Proje IK veri tabanında hazırlanmış olmalıdır. 2. Kadastro Parselleri PASIF_PARSEL katmanına alınabilir. 3. Kadastro parsellerinin tapu yüz ölçüm değeri girilmelidir. Çünkü dağıtım işlemleri tapu yüzölçümüne göre yapılmaktadır. 4. Kadastro parsellerinin tipi "Kadastro" olmalıdır. 5. Kadastro parsellerinde eğer dop kesintisi yapılacaksa buradaki dop al ikonu seçili olmalıdır.

2 6. Kadastro parsellerinde düzenlemeye girmeyen alan,istimlak alanı ve eskidop değeri varsa girilmelidir. 7. Kadastro parsellerin malik bilgileri girilmiş olmalıdır. 8. İmar parsellerinin tapu yüzölçüm değerleri olmalıdır. 9. İmar parsellerinin tipi "İmar" olmalıdır. 10. İmar parsellerinde eğer "Ortak Katılım Alanı" varsa ilgili parselde OKA ikonu işaretlenmelidir. Dağıtım programına aktarım yapıldıktan sonra bu bilgiler değiştirilebilir ya da eksik bilgiler tamamlanabilir.

3

4 2. Verinin Yüklenmesi Örnek veriyi ekrana yükleyiniz Veri tabanı bağlantılı, bilgileri girilmiş olan kadastro ve imar parsellerini ekranda gözlemleyiniz. Kadastro parselleri PASIF_PARSEL, imar parselleri PARSEL tabakasındadır. 3. Kadastro Parsellerinin Dağıtıma Aktarılması Netmap/Dağıtım/Dağıtıma Veri Nakli işlemine giriniz. Netmap Projesi bölümünde; Parsel Tipi "Kadastro" seçiniz. Çünkü veri tabanında parsel tipi "Kadastro" olan parseller seçilecektir. Parsel tabaka özelliği "Pasif" seçiniz. Çünkü ekrandaki kadastro parsellerinin tabakası PASIF_PARSEL 'dir. Dağıtım Projesi bölümünde; Parsel Tipi "Kadastro seçiniz. Çünkü dağıtım programının "Kadastro" kayıtlarına aktarım yapılacaktır. Nakil Tipi "Tümünü Yenile" seçiniz.

5 Alan tipi "dm2 seçiniz. Parsel alanları ondalıklı değer olarak aktarılacaktır. Tamam ile aktarım yapılmasını bekleyiniz.

6 4. İmar Parsellerinin Dağıtıma Aktarılması Netmap/Dağıtım/Dağıtıma Veri Nakli işlemine giriniz. Netmap Projesi bölümünde; Parsel Tipi "İmar" seçiniz. Çünkü veri tabanında parsel tipi "İmar" olan parseller seçilecektir. Parsel tabaka özelliği "Aktif" seçiniz. Çünkü ekrandaki imar parsellerinin tabakası PARSEL 'dir. Dağıtım Projesi bölümünde; Parsel Tipi "İmar" seçiniz. Çünkü dağıtım programının "İmar Kayıtlarına" aktarım yapılacaktır. Nakil Tipi "Güncelle" seçiniz. Daha önce aktarılan Kadastro kayıtlarının silinmemesi için bu fonksiyon seçili olmalıdır. Alan tipi "dm2 seçiniz. Parsel alanları ondalıklı değer olarak aktarılacaktır. Tamam ile aktarım yapılmasını bekleyiniz.

7 5. Dağıtım Dosyasının Yüklenmesi Netmap/Dağıtım butonu ile MAP6_DAGITIM.NIW dosyasını yükleyiniz. Dağıtım Programına aktarılan Kadastro ve İmar kayıtlarını gözlemleyiniz.

8 6. Veraset Bilgilerinin Girilmesi Kadastro Kayıtlarında yer alan ilgili malik adı üzerinde fare sağ tuşa basılması ile çıkan menüden "Malik Veraset" işlemine giriniz. Varis girişi editörünün altındaki bölüme varis adlarını giriniz. Varislerin hisseleri belli ise baba adından sonra parantez içinde yazılabilir. Varis eklemek için klavyeden ok tuşlarını kullanabilirsiniz.

9 7. Kadastro Bilgilerinin Düzenlenmesi Kadastro kayıtlarının 2. sayfasında yer alan bazı bilgiler otomatik aktarım sonucu gelmiştir. Düzenlemeye girmeyen alan, istimlak, bağış gibi alanlar ve eski dop oranı varsa bu sayfadan da girilebilir, mevcutlar değiştirilebilir. Bunun dışında bazı kadastro parsellerinden dop kesintisi ya da oka kesintisi yapılıp yapılmayacağı belirlenmelidir. 550 nolu parselde oka kesintisi yapılmayacak ve 551 nolu parselde de dop kesintisi yapılmayacaktır. İlgili kutucuklarda işaret olmamalıdır.

10 8. Pay Kontrolünun Yapılması Maliklerin hisse kontrolü işlemi yapılmalıdır. Hisseler yanlış olduğunda tahsisler yanlış hesaplanır ve tüm dağıtım yanlış çıkar. Hisse kontrolü yapmak için Kadastro Kayıtları sayfasında fare sağ tuşa basılması ile çıkan menüden "Pay Kontrolü" seçilmeli ve sonuç kontrol edilmelidir. Hisse yanlış ise raporda kırmızı işaret ile belirtilecektir. Bu durumda ilgili maliklerin hisseleri düzeltilmelidir.

11 9. Ortak Katılım Alanlarının (OKA) Seçilmesi Kamuya ayrılan parseller ortak katılım alanlarıdır. (Kreş, hastane, belediye hizmet alanı, resmi tesis alanları) Eğer bu parseller belli ise oka parselleri olarak seçilebilir. İmar kayıtlarında yer alan oka kutucukları seçilmelidir. 103/1, 106/1 ve 109/2 parsellerini oka parseli olarak seçiniz.

12 10. Kamu Ortaklık Payı (KOP) Hesabının Yapılması Kreş, hastane, belediye hizmet alanı, resmi tesis alanları için maliklerden kesintisi yapılması gerekiyor. Kop oranı: 1 - [ (Toplam Düzenlemeye Giren Kadastro Parselleri - Toplam İmar Parselleri) / Toplam Düzenlemeye Giren Kadastro Parselleri ] formülüne göre hesaplanır. Kadastro kayıtları üzerinde fare sağ tuşa basılması ile çıkan menüden "Dop Hesabı" işlemini seçiniz. OKA' lar yöntemini seçiniz. Bu yöntem kop parsellerinin tahsisi hesaplayacaktır. Çıkan raporda kop oranının olduğunu gözlemleyiniz.

13

14 11. KOP Tahsislerinin Dağıtılması KOP Hesabı sonucunda oluşan tahsislerin OKA parsellerine dağıtılması gerekiyor. Bunun için; Dağıtım sayfasına geçiniz. Sayfanın sol tarafında her bir hissenin OKA tahsisleri yer almaktadır. Oka kesintisi yapılmayacak olan 550 nolu parselin tahsisinin sıfır olduğunu gözlemleyiniz. Sayfanın sağ tarafında ise imar parsellerinin alması gereken tahsis miktarları yer almaktadır. İmar parselinde Kırmızı Kolon ile işaretlemiş olan parseller OKA parselleridir. Sadece kırmızı ile işaretlenmiş olan oka parsellerine dağıtım yapılması gerekmektedir. Sol tarafta ilk hisseyi seçiniz. Sağ taraftaki oka parselinin ilk satırını seçiniz. F9 tuşuna basılarak çıkan meniden "İmar Parseline Dağıt" işlemini seçiniz. Oka parseline dağıtım yapıldığını, maliklerin tahsislerinin ve oka parsellerinin tahsislerinin sıfırlandığını gözlemleyiniz. Hissenin sıfırlandığı yerden itibaren aynı işlemi diğer oka parselleri için tekrarlayınız. OKA parsellerinin dağıtımı bittiğinde maliklerin tahsisi ve kadastro parsellerinin tahsisleri sıfır olacaktır.

15

16 12. Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) Hesabının Yapılması DOP, uygulama sahasında oluşturulan, MEB e bağlı ilk ve ortaöğretim kurumları, yol, meydan, park, otopark, çocuk bahçesi, yeşil saha, ibadet yeri, karakol, pazar yeri ve toplu taşıma yeri sahaları için kesilir. DOP oranı en fazla %40 olabilir. Dop oranı: (Toplam Düzenlemeye Giren Kadastro Parselleri - Toplam İmar Parselleri) / Toplam Düzenlemeye Giren Kadastro Parselleri formülüne göre hesaplanır. Kadastro kayıtları üzerinde fare sağ tuşa basılması ile çıkan menüden "Dop Hesabı" işlemini seçiniz. Yöntem olarak Tüm İmar Parselleri (OKA+DOP) seçilir. Dop hesabı raporu alınır.

17 13. DOP Tahsislerinin Dağıtılması DOP Hesabı sonucunda oluşan tahsislerin imar parsellerine dağıtılması gerekiyor. Bunun için; Dağıtım sayfasına geçiniz. Sayfanın sol tarafında her bir hissenin DOP tahsisleri yer almaktadır. Sayfanın sağ tarafında ise imar parsellerinin alması gereken tahsis miktarları yer almaktadır. İmar parselinde Sarı Kolon ile işaretlemiş olan parseller ise DOP tahsisi yapılacak olan parselleridir. Sadece sarı ile işaretlenmiş olan parsellere dağıtım yapılması gerekmektedir. Sol tarafta ilk hisseyi seçiniz. Sağ taraftaki dop parselini seçiniz. Hisse üzerinde fare ile çift klik yapılırsa seçilen imar parseline dağıtım gerçekleşir. Ctrl+F1 tuşları ile de seçili olan imar parseline dağıtım yapılabilir. Yanlış yapılan dağıtım Ctrl+F2 tuşları ile geri alınabilir. Dağıtım miktarı imar parseline manuel de girilebilir. DOP parsellerinin dağıtımı bittiğinde maliklerin tahsisi ve kadastro parsellerinin tahsisleri sıfır olacaktır.

18 14. Dağıtım Sorgularının Yapılması Dağıtım işlemleri sonunda değişik sorgular yapılabilir. Dağıtım editörü üzerinde fare sağ tuşa basılması ile çıkan menüden işlemler yapılabilir. Hisse Nereye Gitti, İmar Parseli Kimlerden Geldi, Kadastro Parseli Nereye Gitti gibi sorgular raporlanabilir ve ekranda gösterilebilir. 15. Dağıtım Raporlarının Alınması Dağıtım işlemleri bittikten sonra kadastroya gönderilmek üzere bir takım raporlar alınabilir. Kadastro Sıralı, İmar Sıralı ve Dağıtım Sıralı olacak şekilde formatlanmış raporlar bulunmaktadır. Raporlar menüsü altından ilgili rapor şablonları seçilir ve rapor görüntülenir.

19

20

İmar Uygulaması. Uygulamanın Netmap Projesi Olduğunun Belirtilmesi

İmar Uygulaması. Uygulamanın Netmap Projesi Olduğunun Belirtilmesi Netmap menü altından, Yeni alt menüsü seçildikten sonra çıkan menüden Ada seçeneği seçilmesi ile imar adalarının oluşturulması gerekmektedir. İmar adaları resim üzerinden çevrildikten sonra ada kapandığında,

Detaylı

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır.

NÜTRİSYON TAKİBİ. Nütrisyon takip formu; «Hemşire Fizik Değerlendirme ve Gözlem» ekranından veya order uygulama aşamasında otomatik açılır. NÜTRİSYON TAKİBİ Nütrisyon takibi; Erişkin ve Çocuk hastalarda belirlenmiş olan sistem sorgularının kayıt edildiği, çocuk hastalar için oluşturulmuş formülasyona göre; erişkin hastalar için değerlendirme

Detaylı

NETTOP MODÜLÜ İŞLEM ADIMLARI

NETTOP MODÜLÜ İŞLEM ADIMLARI NETTOP MODÜLÜ İŞLEM ADIMLARI Amaç: Kadastro parsellerinin işletme bazõnda birleştirilerek endeks değerlerine göre ifrazõnõ gerçekleştirmek ve kullanõma sunmak. Kapsam: Grafik Verilerin Oluşturulmasõ Sözel

Detaylı

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-19 MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme MEDULA Sistemi ile E-Fatura gönderme işleminde ilk adım gönderilecek faturaların GSS** icmallerinin

Detaylı

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma:

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma: EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ 1 Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma 2 Web Sayfasına Yeni Element Ekleme Ve Özelliklerini Belirleme Değişiklik Yapma 3 Web Sayfası Tasarımını

Detaylı

DOP &KOP İrem AYHAN SELÇUK

DOP &KOP İrem AYHAN SELÇUK &KOP 04.05.2013 İrem AYHAN SELÇUK Uygulamaya giren parsellerden bir kez daha DOP alınamaz. Düzenleme sahasının sınırlarını belirleme koşullarına dikkat edilmelidir. Düzenleme saha sınırı yolun orta noktasından

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü YAZAN. İlhan DENKLİ

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü YAZAN. İlhan DENKLİ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü YAZAN İlhan DENKLİ Başvuru Fişleri ekranında talep edilen imar işlemi için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, ilgili alanlarının bilgi girişi yapılır. Başvuruya

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam Microsoft Excel Microsoft Office paket programı ile bizlere sunulan Excel programı bir hesap tablosu programıdır. her türlü veriyi tablolar yada listeler halinde tutmak ve bu veriler üzerinde hesaplamalar

Detaylı

İFRAZEN TAKSİM, tapuda hisseli olarak tescilli taşınmazdaki ortaklığın, taşınmazın ifraz edilerek hissedarlara paylaştırılması işlemidir.

İFRAZEN TAKSİM, tapuda hisseli olarak tescilli taşınmazdaki ortaklığın, taşınmazın ifraz edilerek hissedarlara paylaştırılması işlemidir. İFRAZEN TAKSİM, tapuda hisseli olarak tescilli taşınmazdaki ortaklığın, taşınmazın ifraz edilerek hissedarlara paylaştırılması işlemidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR 1-)Kimlik Belgesi temsilcilerinin

Detaylı

Sorumluluk Sınavlarının Hazırlanması YABİL. Sınav Planlama Programı İş

Sorumluluk Sınavlarının Hazırlanması YABİL. Sınav Planlama Programı İş YABİL Sınav Planlama Programı İş Adımları @2018 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR Gsm: 0-532-7444599 / 0-545-2533545

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13-

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13- ISIS VERİ YÖNETİMİ Programın Tanıtımı 1-3- 2-4- 6-7- 5-8- 9-10- 11-12- 13-1- Bu bölüme aranacak sorgu için 2 tarih arası bilgi gün / ay / yıl / saat / dakika cinsinden girilir. 2- Arama kriterlerinden

Detaylı

HRT 3005 KENTSEL ALAN DÜZENLEMESİ Ders Notları

HRT 3005 KENTSEL ALAN DÜZENLEMESİ Ders Notları KTÜ - Harita Mühendisliği Bölümü HRT 3005 KENTSEL ALAN DÜZENLEMESİ Ders Notları Prof. Dr. Bayram UZUN Doç. Dr. Volkan YILDIRIM Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü

Detaylı

İMAR DAĞITIM PROJELERİNİN OTOMATİK VE GRAFİK OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİ SAĞLAYAN YAZILIM TASARIMI

İMAR DAĞITIM PROJELERİNİN OTOMATİK VE GRAFİK OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİ SAĞLAYAN YAZILIM TASARIMI İMAR DAĞITIM PROJELERİNİN OTOMATİK VE GRAFİK OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİ SAĞLAYAN YAZILIM TASARIMI Tunç Emre Toptaş Teknik ve Eğitim Müdürü, Netcad Yazılım A.Ş. Öğretim Görevlisi, Gazi Üniversitesi, Mimarlık

Detaylı

UFRS ANALİZ DOKÜMANI

UFRS ANALİZ DOKÜMANI UFRS ANALİZ DOKÜMANI Versiyon 7.0.7 MatriksMatriksMatriksMatriksMa 25.10.2013 triksmat Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. riksmatriksmatriksmatriksmatriksiksmatr iksmatriksmatriksmatriksmatriksmatriks İÇİNDEKİLER

Detaylı

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 İçindekiler Dövizli Kullanım... 3 Kavramlar... 3 Döviz Türleri... 4 Satır bilgilerinin silinmesi... 4 Tüm tablonun silinmesi... 4 Sistemde yer alan ilk tanımlara ulaşım...

Detaylı

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ Sayfa No : 1 / 5 SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ Önemli Not: Devir İşlemlerinin öncelikle MKYS sisteminden, daha sonra HBYS sisteminden yapılması

Detaylı

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur.

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ

YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ YILSONU DEVİR İŞLEMLERİ Doküman No: F-70 Yürürlük Tarihi: 28.12.2015 1 Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri Versiyon Bilgisi Doküman No 1

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı

Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri. alınmış

Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri. alınmış PAYLAŞMA (TAKSİM), tapuda hisseli olarak tescilli taşınmazdaki ortaklığın sona erdirilmesi amacıyla, her hissedara en azından bir mal düşecek şekilde paylaştırılması işlemidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR

Detaylı

Gidilen sayfadan bir önceki sayfaya geçilir. Şekil Git İşlemi diyalog kutusu

Gidilen sayfadan bir önceki sayfaya geçilir. Şekil Git İşlemi diyalog kutusu BÖLÜM 6 6. BELGELER ÜZERİNDE YAPILABİLECEK İŞLEMLER 6.1. Git işlemi Yazılan belgeler rapor, ödev, kitap tez gibi sayfalarca uzunlukta olabilir. Sayfalarca uzunluktaki belgede herhangi bir sayfaya gitmek

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi. e-yolluk/ Denetim Elemanı Yolluk Bildirim Hazırlama Kılavuzu

Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi. e-yolluk/ Denetim Elemanı Yolluk Bildirim Hazırlama Kılavuzu Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi e-yolluk/ Denetim Elemanı Yolluk Bildirim Hazırlama Kılavuzu TEMMUZ - 2014 GİRİŞ Bu kılavuz, 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre düzenlenen denetim elemanlarıyurtiçi

Detaylı

İmar planı uygulama yöntemleri

İmar planı uygulama yöntemleri İmar planı uygulama yöntemleri 3. Yöntem: Arsa ve Arazi Düzenlemesi İmar planı sınırı içerisinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazilerin imar planına uygun ada veya parseller haline getirilmesi

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz ÖĞRETİM PLANI... 2 1. Yeni Öğretim Planı Tanımlama... 2 2. Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme... 3 3. Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz Dersi Ekleme... 4 4. Ders İşlemleri... 6 4.1.Düzenleme...

Detaylı

ULUSAL, önceden bir bildirim yapmadan, satılan ürünlerde ve ürünlerin özelliklerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

ULUSAL, önceden bir bildirim yapmadan, satılan ürünlerde ve ürünlerin özelliklerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. NETCAD/NETTOP-8 Bu eserin tüm telif hakları ULUSAL CAD VE GIS ÇÖZÜMLERİ MÜHENDİSLİK BİLGİSAYAR EĞİTİM TİCARET A.Ş. (ULUSAL), Türkiye aittir. Telif hakkı kanunları çerçevesinde izin verilen haller ve yazılım

Detaylı

Web Labaratuar Modulu

Web Labaratuar Modulu Web Labaratuar Modulu http://212.156.99.42:777/mlis Linkini web tarayıcıların(google Chrome tercih sebebi) adres satırına linki yazıp Enter butonu tıklanır. Kullanıcı ekranı karşımıza gelir. Karşımıza

Detaylı

1 Yola Terk Bulunan Parselde 18 Uygulaması

1 Yola Terk Bulunan Parselde 18 Uygulaması 15 ve 16 ncı Madde Gereği Terk Yapılan Parsellerde 18 Uygulaması ve DOP Hüseyin KOÇAK Başmüfettiş İmar uygulama sahasında kalan kadastro parseliyle, bu parsele karşılık tahsis edilen imar parselinin çakışması

Detaylı

SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ

SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ Sayfa No : 2 / 13 DEĞİŞİKLİK N0 TARİH YAYIN VE DEĞİŞİKLİK İÇERİĞİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPAN 0 19.04.2018 İlk yayın Oğuz

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) VERİ İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon Nedeni 0.1 15.07.2013 Yazılım

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü UYAP Sorgu Modülü Uyap Sorgu Modülü İÇİNDEKİLER UYAP Sorgu Modülü... 3 Menü Yetkisinin Verilmesi... 3 1- Uyap Portalına Hukuk Partner üzerinden Bağlanmak... 3 2- Uyap Duruşma Sorgusu... 4 3- Hukuk Partner

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

Personel Programında Bordro Zarfı İçin Dizayn Desteği

Personel Programında Bordro Zarfı İçin Dizayn Desteği Personel Programında Bordro Zarfı İçin Dizayn Desteği Amaç ve Fayda Personel Programında Bordro zarfı için kullanılan standart dizaynda değişiklik yapılabilmesi için dizayn modülü geliştirildi Dizayn modülü

Detaylı

DENİZYOLU GENEL BİLDİRİM

DENİZYOLU GENEL BİLDİRİM DENİZYOLU GENEL BİLDİRİM (Gemi Kayıt) Gemi Geliş/Gidiş Bilgilerinin İletilmesi ÖNEMLİ: Geliş işlemi yapılacak olan gemiler için, aşağıdaki sırayla işlem yapılması gerekmektedir. Bilgilerin geminin limana

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU

ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU Sürüm 1.0 Ocak 2011 İÇİNDEKİLER 1. Sisteme Giriş Ve Program Kullanımı 2. Provizyon Süreci 3. Paket Oluşturma ve Fatura Gönderim Süreçleri 1 1. Sisteme

Detaylı

Fiyat Farkı Faturası

Fiyat Farkı Faturası Fiyat Farkı Faturası Ürün Grubu [X] Redcode Enterprise [X] Redcode Standart [X] Entegre.NET Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu Uygulama 5.0.10 (Onaylı sürüm) Fiyat Farkı Faturası, kaydedilmiş

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

AKBANK VOBFX-FOREKS KULLANIMI Ana Menülerin Ayarlanması Emir İletimi Portföy Takibi Ana Menülerin Ayarlanması Foreks programı default olarak bazı penceler ile beraber gelir, ancak bu klavuzda boş geldiği

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Barkod 4 programı, her türlü barkod etiketi, raf etiketi ya da reyon etiketi

Detaylı

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde ( bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır.

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (  bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır. 1. SİSTEME GİRİŞ Personel Bilgi Sistemi doğrudan erişim linki: http://app-personel.cbu.edu.tr/ Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (http://personel.cbu.edu.tr/) bulunan Personel

Detaylı

YIL SONU DEVİR İŞLEMİ 2010-2011

YIL SONU DEVİR İŞLEMİ 2010-2011 YIL SONU DEVİR İŞLEMİ 2010-2011 1 Devir işlemlerine başlamadan önce mutlaka programınızın güncel versiyonu kurulmalıdır. Program güncellemelerini www.bilnex.com.tr adresinden takip edebilir, indirebilirsiniz,

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

KRM Tapu Uygulaması Kullanıcı Yardım Dokümanı

KRM Tapu Uygulaması Kullanıcı Yardım Dokümanı KRM Tapu Uygulaması Kullanıcı Yardım Dokümanı 2017-Aralık İçindekiler 1. KRM Tapu Nedir?... 3 2. KRM Tapu Modülü... 3 2.1. Online Sorgu... 5 2.1.1. Ada/Parsel Sorgula... 6 2.1.2. Gerçek Kişi Sorgula...

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ YENİLİK CTRL+F3 Adres Kartları ekranında, bakiyesi olan firma kartının kullanım dışı yapılamaması için parametrik düzenleme yapılmıştır. (Proje No: 95946) Bu özelliğin devreye alınması için; 0372 numaralı,

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı : Cari hesap, Kasa, Banka, Vergi, Hizmet, Stok, Döviz, Çek&Senet Master Tanımlarında kullanılan kod listesi ekran yapıları temel olarak aynı olmasına rağmen aşağıda kırmızı belirteçle gösterildiği gibi

Detaylı

AY ĐÇĐ AVANS GĐRĐŞ GENEL BĐLGĐLER. Versiyon : 3.6.6.x. Đlgili Programlar : Personel Bordro Sistemi. Tarih : 19.01.2009

AY ĐÇĐ AVANS GĐRĐŞ GENEL BĐLGĐLER. Versiyon : 3.6.6.x. Đlgili Programlar : Personel Bordro Sistemi. Tarih : 19.01.2009 AY ĐÇĐ AVANS Versiyon : 3.6.6.x Đlgili Programlar : Personel Bordro Sistemi Tarih : 19.01.2009 Doküman Seviyesi (1 5) : 3 (Tecrübeli Kullanıcı) GĐRĐŞ PARALOG Personel Bordro Sistemi nde, tahakkuk dönemlerinde

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS Web İçerik Sistemi -WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM BÖLÜM DAİRE

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen İcrai Haciz Terkini işlemi için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılarak ilgili bölümlere girişler yapılır. Başvuruya Ait Taşınmaz Mal (Zemin Tanım) bölümüne

Detaylı

STOK KARTLARINDA ÇOKLU ÖLÇÜ BİRİMLERİ

STOK KARTLARINDA ÇOKLU ÖLÇÜ BİRİMLERİ STOK KARTLARINDA ÇOKLU ÖLÇÜ BİRİMLERİ Amaç ve Fayda Stok sabit tanımlarında 3 adet olan ölçü birimi seçiminde esneklik sağlamak. Stok kartı bazında istenildiği kadar farklılıkta ölçü birimi tanımlaması

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI TABLO RAPORLAR

DESTEK DOKÜMANI TABLO RAPORLAR TABLO RAPORLAR GO programının öndeğer rapor ünitesi TABLO dur. Tablo ünitesi rapor tasarımlarındaki tablo kolonlarına göre listeleme yapar. Hangi kolonların ve hangi alanların listeleneceği tablo kolonlarında

Detaylı

BÖLÜM 19 5. RAPORLAR. Şekil 5.1. Rapor sihirbazı ile rapor oluşturma 1. pencere.

BÖLÜM 19 5. RAPORLAR. Şekil 5.1. Rapor sihirbazı ile rapor oluşturma 1. pencere. BÖLÜM 19 5. RAPORLAR Raporlar; tablolardaki ve hazırlanan sorgulardaki bilgilerin istenilen düzenlemelere göre ekran veya yazıcıdan liste halinde alınabilmesi sağlayan bir ortamdır. Raporları hazırlayabilmek

Detaylı

MEDULA FATURALAMA İŞLEMLERİ

MEDULA FATURALAMA İŞLEMLERİ İCMAL OLUŞTURMA MEDULA FATURALAMA İŞLEMLERİ *Ön Muhasebe modülünden KURUMLAR FATURA İŞLEMLERİ seçeneği ile icmal ana ekranına gelinir. *Sağ üst tarafta bulunan Yeni İcmal Aç Butonuna basılır. Gelen kutucuğa

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

TÜMOSAN Bayi Portalı Kullanım Kılavuzu TÜMOSAN BAYİ PORTALI Kullanım Kılavuzu

TÜMOSAN Bayi Portalı Kullanım Kılavuzu TÜMOSAN BAYİ PORTALI Kullanım Kılavuzu 01.09.2014 TÜMOSAN BAYİ PORTALI Kullanım Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Giriş ve Genel Özellikler... 3 1.1. Giriş Ekranı... 3 1.2. Genel Özellikler... 5 2. Sipariş Menüsü... 6 2.1. Bayi Sipariş Talebi Ekranı...

Detaylı

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU İÇINDEKILER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. MESAJ KUTUSU ÖZELLİKLERİ... 4 2.1 Mesaj Kutusu Seçim... 4 2.1.1 Mesaj Dizinleri Listeleme / Mesaj Gösterme... 5 2.1.2 Mesaj Silme...

Detaylı

MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı. Uyarılar

MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı. Uyarılar MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

HASTA ORDER İŞLEMLERİ

HASTA ORDER İŞLEMLERİ Hasta Order İşlemleri ekranı ayaktan ve yatan hastaların tedavilerinde kullanılacak ilaçların ve hizmetlerin sistem üzerinden kaydedilmesi ve hemşireler tarafından uygulanması amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylı

Koordinat Dönüşümleri (V )

Koordinat Dönüşümleri (V ) KOORDİNAT DÖNÜŞÜMLERİ ve FARKLI KOORDİNAT SİSTEMLERİ İLE ÇALIŞMA FieldGenius ile birden fazla koordinat sistemi arasında geçiş yaparak çalışmak mümkündür. Yaygın olarak kullanılan masaüstü harita ve CAD

Detaylı

Defterdar Teknik Doküman

Defterdar Teknik Doküman EYLÜL 2014 sürüm 1.0 İzibiz Bilgi Teknolojileri A.Ş. Tel: 0 850 811 11 99 satis@izibiz.com.tr www.izibiz.com.tr İçindekiler 1 GİRİŞ... 1 1.1... Kapsamı ve Amacı... 1 1.2... Genel Bakış... 1 2 DEFTERDAR

Detaylı

NETSİS 3 BORDRO BİREYSEL EMEKLİLİK OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ

NETSİS 3 BORDRO BİREYSEL EMEKLİLİK OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ NETSİS 3 BORDRO BİREYSEL EMEKLİLİK OTOMATİK KATILIM SİSTEMİ Logo Yazılım 31/12/2016 Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, 01.Ocak.2017 tarihinde

Detaylı

YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI. Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU. Ocak

YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI. Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU. Ocak YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU Ocak - 2017 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU www.kap.org.tr ye İlişkin Kılavuz Her türlü sorunuz için kapdestek@mkk.com.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz. ANA SAYFADAKİ SORGU ALANLARI 1. Bildirimler https://www.kap.org.tr/tr/

Detaylı

1. DENİTH ÖZET BEYAN YAZIMI

1. DENİTH ÖZET BEYAN YAZIMI 1. DENİTH ÖZET BEYAN YAZIMI Sol tarafta bulunan menü üzerinde ÖZET BEYAN YENİ modülü içerisinden özetbeyan liste açılır. Daha sonra özetbeyan listenin üzerinde bulunan yeni butonu tıklanır ve boş bir özet

Detaylı

Luca Fatura Aktarım İşlemi

Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Muhasebe Yazılımında Fatura aktarım işlemini Muhasebe Modülü > Fiş İşlemleri> Fatura Aktarımı Alanından yapabilirsiniz. Bu alanın seçtiğinizde fatura aktarım ekranı başka

Detaylı

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

HESAP İŞLEMLERİ. TH38 Sicil Bilgileri Değişiklik Bildirimi TH64 MERNIS/VKN Tamamlama

HESAP İŞLEMLERİ. TH38 Sicil Bilgileri Değişiklik Bildirimi TH64 MERNIS/VKN Tamamlama HESAP İŞLEMLERİ TH38 Sicil Bilgileri Değişiklik Bildirimi TH64 MERNIS/VKN Tamamlama TH38 Sicil Bilgi Değişiklik Yerli gerçek kişiler için manuel olarak güncellenebilen bir bilgi bulunmamaktadır. Yatırımcının

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

Krm.MobilTapu Uygulaması Kullanımı

Krm.MobilTapu Uygulaması Kullanımı Krm.MobilTapu Uygulaması Kullanımı Krm.MobilTAPU, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile protokol şartlarını sağlayan resmi kurumların güncel tapu ve kadastro verilerine Android ve IOS tabanlı cep telefonlarından

Detaylı

3194 SAYILI İMAR KANUNU NUN 18. MADDESİNE GÖRE YAPILAN ARAZİ VE ARSA DÜZENLEMELERİNDE YAŞANAN SORUNLAR Cafer ERGEN

3194 SAYILI İMAR KANUNU NUN 18. MADDESİNE GÖRE YAPILAN ARAZİ VE ARSA DÜZENLEMELERİNDE YAŞANAN SORUNLAR Cafer ERGEN GİRİŞ 3194 SAYILI İMAR KANUNU NUN 18. MADDESİNE GÖRE YAPILAN Bugün itibariyle arazi ve arsa düzenlemeleri uygulamalarında tam bir birlik sağlanamamıştır. Bunun da gerçek nedeni belediyelerin imar uygulamalarında

Detaylı

AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı

AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı Programın Kullanımı AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı Genel: Bankaların belirli limit ve teminat (genellikle vadeli çek) karşılığında kullandırdıkları ve rotatif adı verilen kredilerin kullanılan

Detaylı

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU

MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS BULUT SİSTEMİ ÜYE PORTALI KULLANIM KILAVUZU MESS Bulut Sistemi Üye şirketlerimizden anket yoluyla toplanmakta olan bilgilerin online bulut sistemi üzerinden hatasız, düzenli, kontrol edilebilir ve

Detaylı

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Kullanım Kılavuzu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Sisteme Giriş http://oys.thsk.gov.tr/oys Sisteme ilk defa giriş yapılıyorsa size verilen kullanıcı adını girdikten

Detaylı

NETCAD/MAP Bu belgedeki tüm bilgiler önceden uyarı yapılmadan değiştirilebilir ve Ulusal CAD ve GIS Çözümleri Mühendislik Bilgisayar A.Ş. adına verilmiş herhangi bir taahhüt niteliği taşımaz. Bu belgede

Detaylı

FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU

FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU Şubat 2015 FATURA ŞABLONLARI Alıcının faturalarını istediğiniz formatta görüntüleyebilmesi için hazırlamanız gereken şablonu Yönetim Şirket Tanımları Fatura Şablonları

Detaylı

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS. MİKROKOM GMS.NET Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER 1. Tanımlamalar 1.1 Entegratör Seçimi 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.NET e Kaydedilmesi 1.3 Hizmet Satış

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

AGSoft Randevulu İş Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Randevulu İş Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz kullanıcı kodu ve şifre giriş bölümü gelir. Programın demo sürümünde 4 adet kullanıcı tanımlıdır. Bunlar agsoft, agsoft2, agsoft3, agsoft4

Detaylı

BARKOD OKUYUCU EL TERMİNALİ KULLANIM KILAVUZU

BARKOD OKUYUCU EL TERMİNALİ KULLANIM KILAVUZU BARKOD OKUYUCU EL TERMİNALİ KULLANIM KILAVUZU 2015 Alıcı Şarj/Batarya Gösterge Işığı Mikro USB Girişi Dokunmatik Ekran Lazer Tarama Tuşu Yukarı/Aşağı Tuşu Açma/Kapama Tuş Takımı Mikrofon Stylus Kalemi

Detaylı

POWERPOINT 2010 KULLANIMI

POWERPOINT 2010 KULLANIMI Modül 7 MODÜL 7 POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc

Detaylı

ALT/ART REHİN TEMİNAT İŞLEMLERİ

ALT/ART REHİN TEMİNAT İŞLEMLERİ MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU ALT/ART REHİN TEMİNAT İŞLEMLERİ İÇERİK A. ALT/ART REHİN TEMİNAT İŞLEMLERİ...1 B. ALT/ART REHİN/TEMİNAT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN İLKELER...1 C. ALT/ART REHİN İŞLEM AKIŞI...1

Detaylı

Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri. Mart 2017

Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri. Mart 2017 Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri Mart 2017 BİREYSEL EMEKLİLİK OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI Bordro Plus BES Otomatik Katılım Bordro Plus 4.41.01.00

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü UYAP Sorgu Modülü Uyap Sorgu Modülü İÇİNDEKİLER UYAP Sorgu Modülü... 3 Menü Yetkisinin Verilmesi... 3 1- Uyap Portalına Bağlanmak... 3 2- Uyap Duruşma Sorgusu... 4 3- Hukuk Partner e Sorgulanan Duruşmaların

Detaylı

MATRİKS TRADER SEPET EMİR MODÜLÜ Arayüz Kullanım Dökümanı (Nisan 2012)

MATRİKS TRADER SEPET EMİR MODÜLÜ Arayüz Kullanım Dökümanı (Nisan 2012) Toplu Emir İşlemleri İçin MATRİKS TRADER SEPET EMİR MODÜLÜ Arayüz Kullanım Dökümanı (Nisan 2012) Sepet Emir Modülü nedir? Matriks Trader Sepet Emir Modülü, Matriks kullanıcılarına, birden fazla enstrümandan

Detaylı

Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri

Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri İÇERİK Kapsam... 1 İşleyiş... 1 Hak Kullanım Uygulamaları İşlem Akışı... 2 Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı

Detaylı