ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ"

Transkript

1

2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 8 Yaş Grubu : 5-6 Nisan 2015 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme Önemli Gün ve Kutlamalar Yabancı Dil Bülten Rehberlik-Psikolojik Danışmanlık Doğum Gününüz Kutlu Olsun! Merhaba, Mart ay sonu bültenimizde bu köşede Nisan ayı için bir dolu etkinlik bizleri bekliyor demiştik. 11 Nisan Cumartesi günü yapmış olduğumuz Portfolyo Sunum Gününe katılan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz. Anı Defterine yazmış olduğunuz duygularınız bizi bir kez daha çok ama çok gururlandırdı. Tekrar teşekkürler... Nisan ayında En Büyük Bayram Bu Bayram şarkıları ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık. Hem tören hem de çocuk şenliği olarak yapmış olduğumuz etkinlikleri coşku ve mutluluk içerisinde geçirdik. Baharın gelişi ile birlikte daha kıpır kıpır olmaya başladığımız günlerde geldi. Bahara Gülümse partisi ile bu kıpırtıları ortaya çıkarmaya başladık bile.. Şimdi Mayıs ayı yeni tema ve etkinlikler ile bizleri bekliyor Görüşmek dileğiyle, Sorumluluk Günlerimi< Eğitim Rutinleri Pazartesi: Oyuncak Günü Salı: Bilmece - Kitap Günü Çarşamba: Merak Günü Perşembe: Artık Materyal Günü Cuma: Puzzle Günü Eğitim Rutinleri Sınıf Yoklaması Takvim Zamanı Hava Durumu Panosu 100.Gün Etkinliği Duygu Günlüğü Köşe Bilet Sistemi Bir Günümüz

3 Eğitim Programı Etkinlikleri GEMS (FEN-MATEMATİK) ETKİNLİKLERİMİZ Karıncalar ile ilgili ne biliyorum? Ne öğrenmek istiyorum? Kavram haritamız ile Nisan ayı temamıza merhaba dedik. Gems (Matematik-Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Gezi-Gözlem Portfolyo Oyun Saati Tema ile hedeflerimiz karıncaların yaşam sistemlerini aralarında ki işbirliğini tanıyarak kendi sosyal yaşantımızda ki sorumluluklarımızı gözden geçirmek ve karınca yuvalarından yola çıkarak labirentler, mekan ve yön çalışmaları yapmaktı. Elimizde büyüteçler ile okul bahçemizde karınca keşfine çıktık. Küçücük halleri ile büyük parçaları taşıdıklarını gördüğümüzde hayretler içerisinde kaldık. Karıncaların birlikte yaşadıklarını ve aralarında muhteşem bir işbölümü olduğunu öğrendik. Beslenmelerinden, yaşadıkları yuvaları korumaya kadar her şeyin dört dörtlük çalıştığını görünce bu nasıl olabiliyor diye sorguladık. Karıncaların beslenmelerine kaç adım, kaç karış etkinliğimiz ile yardımcı olduk. Bu etkinliğe başlamadan önce karınca maskelerimiz ve antenli taçlarımızı hazırladık. Hepimiz birer karınca olduk. KAVRAM ETKİNLİKLERİMİZ Cam, toprak ve taştan yapılmış nesnelerin hangileri olduğunu öğrendik. Öğrendiğimiz kavramlarla ilgili Ne biliyorum; Neler Gözlemledim sayfamızı resimlendirdik. Karıncaların toprağın altında ve üstünde ki yaşam şekilleri ile kavramlarımızı ilişkilendiren etkinlikler gerçekleştirdik. Nisan ayında daha önce öğrendiğimiz geometrik şekillerin yanı sıra beşgen ve altıgen şeklini tanımaya yönelik etkinlikler yaptık. Her öğrendiğimiz yeni şekilde kenar, köşe kavramlarını tekrar ederek ilerliyoruz. Memory kartları ile gölge eşleştirme etkinliklerini ve yakalayalım-eşleştirelim etkinliklerini grup oyunu şeklinde oynadık. Hızlı-Yavaş kavramları ile ilgili kavram ve orff etkinliğinde A4 kağıdının sol tarafına günlük yaşantımızda hızlı yaptıklarımızı, sağ tarafına da yavaş yaptıklarımızı resimlendirdik. Etkinliğimizi tamamladığımızda neleri hızlı neleri yavaş yaptığımız ve nedenleri ile ilgili dil etkinlikleri gerçekleştirdik. Sayı Kaçtı etkinliklerinde nesneleri kullanarak eksiltme işlemleri yaptık. Küçük Mühendisler çalışmasında ikili eş olan çocuklar birbirinin yaptıklarını görmeden (ortaya birbirlerini göremeyecekleri şekilde kutu vs. konur) kendi yaptığı şekli arkadaşına tarif ederek aynısını yaptırmaya çalıştılar.

4 Eğitim Programı Etkinlikleri Gems (Matematik- Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Gezi-Gözlem DİL GELİŞİMİ ETKİNLİKLERİMİZ Kelime sorgulama etkinliğimizde Koloni nedir diye sorduk. Bu çalışmamızda çocukların önce verilen kelime ile ilgili bildiklerini hiçbir yorum yapmadan sorgulama sayfasının Ne Biliyorum? bölümüne yazdık. Etkinlikleri yaptıktan sonra ise sayfamızın Ne Öğrendim? bölümüne çocukların öğrenmiş olduklarını resimlendirmelerini ve resimlerini bize anlatmalarını istedik. OKUMA-YAZMA ETKİNLİKLERİ Virgül ve nokta işaretleri ile tanıştıktan sonra Nisan ayında sıra soru işareti ile tanışmaya gelmişti. Çocuklara aslında bilirsin beni, tüm işaretlerin en güzeli, sorulan soruların sonuna, koymayı unutma beni tekerlemesi ile soru işaretinin nerelerde kullanıldığına dair ipucu verdik. Başka bir etkinliğimizde vermiş olduğumuz metin içerisinde soru işaretlerini bularak daire içine aldık. Nisan ayında Ç,C, P VE G seslerini tanıma, hissetme ve birleştirme çalışmaları yaptık. Daha önce öğrendiğimiz sesler ile yeni öğrendiğimiz sesleri kullanarak kelime oluşturduk; okuma ve dikte çalışmaları yaptık. Hece fabrikası oyununda öğrendiğimiz sesleri birleştirerek heceler oluşturduk. Portfolyo Oyun Saati AYIN ÜNLÜSÜ BARIŞ MANCO 7 den 70 e geçmişten günümüze yaptığı müzik ve televizyon programı ile yaşantımızın içerisinde olan sanatçımızı Nisan ayında ayın ünlüsü olarak tanıdık. AYIN ÜLKESİ JAPONYA Dünyanın başka yerlerinde başka yaşantıların olduğunu fark etme yolculuğumuz Nisan ayında Japonya ile devam etti. Japonya nin bir ada ülkesi olduğunu dünya haritamız üzerinde bakarak öğrendik. Ülke insanlarının geleneklerine ve değerlerine çok bağlı olduklarını, renkli ve değişik kıyafetlerini tanıdık. Müzikleri, yerel kıyafetleri ile yürüyüşlerini taklit ettik.

5 Eğitim Programı Etkinlikleri GEZİ-GÖZLEM ETKİNLİKLERİ GEMS (Matematik ve Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Gezi-Gözlem Portfolyo Oyun Saati SANCAKTEPE BİLİM MERKEZİ Öğrencilerimiz, bilgiyi kaynağından öğrenmeleri ve bilime olan meraklarını tetiklemek üzere tasarlanmış deneysel ve uygulamalı Bilim Merkezi olan Sancaktepe Bilim Merkezi ne gittiler. Bilim merkezinde öğrencilerimiz; gök gözlemlerinin yapıldığı, gök cisimlerinin ve olaylarının incelendiği yer olan gözlemevi hakkında da bilgi edindiler. Öğrencilerimiz, eskiden rasathane olarak adlandırılan gözlemevinin karmaşık aygıtlarla donatılmış optik, fizik, kimya ve elektronikteki gelişmelerden büyük ölçüde yararlanarak evreni daha derinlemesine inceleyen bir araştırma merkezi olduğunu yerinde keşif yaparak öğrendiler. NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ Öğrencilerimiz gezide çayını içtikleri ıhlamur ağacını, koalaların üzerinde yaşadığı okaliptüs ağacını, dünyanın dev ağacı olan sekoya gibi ilginç bitkileri keşfe çıktılar. Keşif bahçesinde, söğüt tünelinden başladıkları keşfe; bilmece duvarı, ben kimim ve bitki küpleri gibi bitkiler dünyasına dair oyunlarla devam eden öğrencilerimiz, ipek böceği serüvenini gözlemlediler ve ayrılırken yanardöner çiçeği ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. PORTFOLYO ETKİNLİKLERİ 11 Nisan Cumartesi günü yapmış olduğumuz Portfolyo Sunum Gününe katılan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz. Bütün bir yılı öğrencilerimizin sunumu ile dinlediğimiz etkinlik sonrasında hep birlikte aynı mutluluğu yaşadığımızı görmek heyecan vericiydi.. OYUN SAATİ Bahçede çok daha fazla vakit geçirmeyi planlarken bahar yağmurları bizi hayal kırıklığı yaşattı. Biz yine de getirmiş toplarla birlikte top oynama fırsatını yarattık. Top ile birlikte istop, yakan top vb. oyunları oynamak çookkk eğlenceliydi.

6 KGP ve YGP (Kişilik ve Yetenek Geliştirme Programları) KGP Temalar Kendini Tanıma Sosyal Yaşam Becerileri Kişilik Değerleri Özyeterlilik Gelişimi Güvenli Ve Sağlıklı Hayat Kişilik Gelişim Programı Nisan ayında Kişilik Gelişim Programı temalarına bağlı olarak Özgüven ve Sorumluluklarını Yerine Getirebilme ile ilgili yaratıcı drama etkinliklerini gerçekleştirdik. Her tema sonrasında olduğu gibi pekiştirme ve değerlendirme çalışmalarımız ile kazanımlarımızı gerçekleştirmeye yönelik çalışmalarımızı tamamladık. YGP Branşlar Yeteneklerimizi keşfetmeye devam ediyoruz. YGP Branşlar Görsel Sanatlar : Hayal gücünün en güzel hali. Abk Görsel Sanatlar Satranç Müzik/Orff Bale/Modern Dans Eğlenceli Bilim Yüzme Siyah - Beyaz Çizimler yaptık. 23 Nisan Kolaj Çalışmasında dünya ülke çocuklarını anlatan etkinliğimizi grup çalışması olarak tamamladık. Karınca Modeli ve Karınca Maskesi çalışmalarımızı Gems temamız içerisinde kullandık. Müzik : Ritim duygusunu geliştirmek 23 Nisan Çocuk Bayramı Konulu Şarkılar öğrendik. Ezgi ve Ritim Denemeleri yaptık. Mezuniyet törenimiz için koro çalışmalarımıza başladık. Eğlenceli Bilim : Bilim in eğlenceli yüzü Hangi Cisim Hangi Maddeden Yapılmış? ve Diş Macununun İçinde Neler Var? Deneylerinde hangi materyalin hangi maddeden yapıldığını kavramaya çalıştık. Kendi Mıknatısımızı Hazırlayalım deneyi ile de mıknatısın özelliklerini hatırladık ve pil yardımı ile kendi mıknatısımızı yaptık. Satranç : Bu oyunu seviyoruz Veziri oyuna erken sokmanın zararlarını oyun içerisinde öğrenmeye çalıştık. Serbest oyun geçer ve bağlı geçer piyonlarını serbest oyun içerisinde tanıdık. Yüzme : Su ile özgüven... Nisan ayı yüzme derslerimizde sırt üstü kayma, ayak vurma, kol çekme ve nefes çalışmaları yaptık.

7 Düşünme Becerileri Eğitimi Programı 1 SORU 1000 YANIT Çocuklar Niçin Değerlidir? Annelerinin minicikleridirler. Bizi severler. Akıl Oyunları Büyüyecekleri için değerlidirler. 1 Soru 1000 Yanıt Annelerinin en önemli eşyasıdır. Çocukların vücutları hassastır. Anne baba ile bir yere gitmek için. Anne babaya sahip olduğum için değerliyim. Canları acımasın diye. Çok güzel oldukları için, bir de sevildikleri için değerlidir. Çocuklar çok akıllı oldukları için değerlidir. Çünkü çok sevimlidirler. Çünkü Atatürk çocukları çok seviyor. Anneleri doğurduğu için. Çünkü sonradan büyüyecekleri için. Çocuklar olmasaydı denizde annelerin terliklerini kim kurtarırdı? anneler terliksiz kalırdı. Çok çalışkan oldukları için. Çocuklar annelerinin karnından doğdukları için değerlidir. Çünkü aileleri çocuklarını çok sever. Çocuklar büyüdüğünde para kazanmaları için. Çünkü annelerine yardım ederler.

8 Etkinlikler Okul Etkinliklerimiz Porfolyo Sunum Günü 11 Nisan Cumartesi günü öğrencilerimizin ailelerine hazırladıkları çok güzel bir sürprizleri vardı. Çocukların; Dikkatle incelediğinizde gelişimimin bütün alanlarıyla ilgili çok önemli bilgiler edineceksiniz, benimle gurur duyacaksınız çünkü, ben başarabildiklerimle gurur duyuyorum sözleri ile başladığımız Portfolyo Sunum Gününde aileler aşağıdaki başlıklarda bu gelişimi görme şansına sahip oldular. Çocuklarının; İlgi alanlarının geliştiğini, Kanıtlarla ve daha sağlıklı bir şekilde gelişimlerinin izlendiğini, Gerçekte ne öğrendiklerini ailelerimize somut olarak aktardıklarını, Okulda yaptıkları çalışmalarda öz disiplin ve sorumluluk bilincini geliştirdiklerini, Kendi kendilerini değerlendirme becerisi kazandıklarını, Olaylara bakış açılarını değerlendirebildiklerini, çok yönlü düşünebildiklerini ve yaratıcılık yönlerinin geliştiğini, Kendilerine olan güvenlerinin geliştiği ailelerimiz tarafından mutlulukla izlenmiştir. Bahara Gülümse Partisi Doğa şimdi kıyafet değiştiriyor. Çiçekler açmaya, ağaçlar tomurcuklanmaya, kuşlar cıvıldamaya hazırlanıyor. Yemyeşil bahar şimdi bütün güzellikleri yola çıkmış, geliyor. Öğrencilerimiz ile birlikte Bahara Gülümse partisinde Doğa nın Canlanmasını eğlenceli oyunlar oynayarak, bahar şarkıları söyleyerek keyifli bir gün geçirerek kutladık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Şenlik Ve Töreni Büyük Önder Atatürk, çocukları milletin geleceği olarak görmüştür. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak millî bayramımız olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. Cumhuriyet imizin yeni bekçileri olan Anabilim Anaokulu öğrencilerimiz, güzel bir tören yaparak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm coşkuyla kutladılar.

9 Şarkı KÜÇÜK KARINCA Her sabah erken yollara düşer Şarkı Tekerleme Şiir Yem bulmak için Gün boyu çalışır tembeli sevmez Küçük Karınca Kimseyi kırmaz hiç kıskanmaz Kötülük bilmez Gün boyu çalışır tembeli sevmez Küçük Karınca 23 NİSAN KUTLU OLSUN 23 Nisan kutlu olsun Sevinin çocuklar övünün büyükler 23 Nisan mutlu olsun Çok büyük bayram bu bayram herkese kutlu olsun Çok büyük bayram bu bayram herkese mutlu olsun. 23 Nisan Kutlu Olsun

10 ENGLISH BULLETIN VOCABULARY Monday / Tuesday / Wednesday / Thursday / Friday / Saturday / Sunday / Spring / Summer / Fall / Winter / day / night / sky / moon / star / sun / clock / watch / dark / light / POTATO PALS Dog / tv / telephone / newspaper / bone / hamburger / knife / bathtub / shampoo / slippers / moon Yabancı Dil STRUCTURES Days of the week What time is it? It is ten o clock /half past nine. What time do you wake up /get out of bed / wash my face / brush your teeth /comb your hair / eat breakfast / dress up /go to school? I wake up at 7 o clock / get out of bed What do you do in the morning /in the afternoon / in the evening/ at night? I eat breakfast/ I go to school / I eat lunch / I do my homework. STORIES POTATO PALS / IN THE EVENING In the evening, I come home. In the evening, I do my homework. In the evening, I walk the dog In the evening, I watch tv. In the evening, I eat dinner. In the evening, I take a bath. In the evening, I read a story. In the evening, I go to sleep. SONGS IN THE EVENING SONG In the evening, I come home. In the evening, I do my homework. In the evening, I walk the dog In the evening, I watch tv. In the evening, I eat dinner. In the evening, I take a bath. In the evening, I read a story. In the evening, I go to sleep.

11 ENGLISH BULLETIN Yabancı Dil VOCABULARY MINI MAGIC Bicycle/ Skipping rope/ Radio/ Rollerskates ORT garden / new / bike / be careful / look out! / helmet / washing / tent / cat / flowers / painting / stop / say /shout / put on POTATO PALS caterpillar / ladybug / slide / shoes / tree / bird / swings / spider / see saw / butterfly / jungle gym / beetle / bee / skateboard / jump rope / grasshopper / sandbox / ant / bucket and shovel / snail STRUCTURES Can you swim? Look at me! I can cycle / skate! Yes, I can. / No, I can t. Can I play with you? No, you can t! Can she / he swim? I touch my head/ I touch my arm. Yes, she / he can. / No, she / he can t. Hooray! Hooray! Let s play. STORIES ORT LOOK OUT Mum is in the garden. Kipper is in the garden. Kipper has a new bike. He puts on his helmet. Good boy, Kipper! said Mum Look out, Kipper! shouted Mum. My flowers! Look out for the cat! Miaow! Look out, Kipper! shouted Dad. My washing! Look out for the tent, shouted Biff. Too late. Look out, Kipper! shouted Chip. My painting! Stop, said Chip. I can t stop, said Kipper. Oh no! Biff, Chip, Mum, Dad, Floppy and Kipper are in the garden. Kipper is riding his bike. This way, said Mum. Look out, said Biff. Slowly, said Dad. Stop, said Chip

12 ENGLISH BULLETIN Yabancı Dil LIZARD THE WIZARD STORY Mini Magic Unit 4 Lizard: Wow! Look at the animals! Hello little animals! Animals: Hello! Dr. Monkey: What s your name? Lizard: Lizard the Wizard. Dr. Monkey: Look at me! I can cycle! Lizard: Can I play with you? Dr. Monkey: No! You can t! Lizard: Oh! Frog! Frog: Lizard the Wizard! Look at me! I can skip! Lizard: Can I play with you? Frog: No! You can t! Lizard: Oh! Dog! Dog: Lizard the Wizard, look at me! I can dance! Lizard the Wizard: Can I play with you? Dog: No! You can t! Lizard: Oh! Cow! Cow: Lizard the Wizard, look at me! I can skate! Lizard: Can I play with you? Cow: No! You can t! Lizard: I can t play with you, but I can make a spell! Abracadabra, abracadoo Red, yellow, green and blue I touch my head I touch my arm 1, 2, 3, 4, 5, 6.Freeze! Animals: Help! Help! Storyteller: Little Elephant came along. Little Elephant: What s the matter? Animals : We can t move! We can t move! Little Elephant: Naughty Lizard the Wizard. Lizard the Wizard: Sorry. Storyteller: Lizard the Wizard made another spell! Lizard the Wizard: Abracadabra, abracadoo. Red, yellow, green and blue. I touch my head. I touch my arm. 1, 2, 3, 4, 5, 6 Go! Storyteller:All the animals were happy again. Animals:Thank you Lizard the Wizard. Sorry! Sorry! You can play with us! Animals and Lizard the Wizard: Hooray! Hooray! Let s play! Let s play! Storyteller: Lizard the Wizard is happy now.

13 ENGLISH BULLETIN POTATO PALS / AT THE PARK Yabancı Dil At the park I play with my friends I play all day (*2) I slide on the slide. Slide,slide, slide, slide! I swing on the swings. Swing, swing, swing, swing! I ride on the see-saw. Ride, ride, ride, ride! I climb on the jungle gym. Climb, climb, climb, climb! I play tag. Play, play, play, play! I jump rope. Jump, jump, jump, jump! I play in the sandbox. Play, play, play, play! I make friends. I make friends. SONGS AT THE PARK SONG At the park, I slide on the slide. At the park, I swing on the swing. At the park, I ride on the see-saw. At the park, I climp on the jungle-gym. At the park, I play tag. At the park, I jump rope. At the park, I play in the sandbox. At the park, I make friends. LIZARD THE WIZARD STORY SONG Lizard the wizard Look at me, I can cycle, I can cycle, Oh monkey, Can I play with you? Can I play with you? No you can t, No you can t. Lizard the wizard Look at me, I can skip, I can skip Oh frog, Can I play with you? Can I play with you? No you can t, No you can t. Lizard the wizard Look at me, I can dance, I can dance Oh dog, Can I play with you? Can I play with you? No you can t, No you can t.

14 ENGLISH BULLETIN Lizard the wizard Look at me, I can skate, I can skate Oh cow, Can I play with you? Can I play with you? No you can t, No you can t. I can t play with you, but I can make a spell! Yabancı Dil Abracadabra, abracadoo. Red, yellow, green and blue. I touch my head. I touch my arm. 1, 2, 3, 4, 5, 6. Freeze! Help! Help! Help! Help! We can t move! We can t move! Abracadabra, abracadoo. Red, yellow, green and blue. I touch my head. I touch my arm. 1, 2, 3, 4, 5, 6. Go! Thank you Lizard the Wizard. Sorry! Sorry! You can play with us! Let s play! Let s play! Hooray! Hooray.

15 Bülten Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Birimi BOŞANMA VE ÇOCUK Boşanma, çocukların kolay kavrayıp benimseyebilecekleri bir durum değildir. Özellikle okul öncesi yaşlarda bu süreç büsbütün anlaşılmaz olabilir. Boşanma kararı alan eşler bunu en kısa zamanda ve en uygun bir dille çocuklarına anlatmalıdırlar. İdeal olanı anne ve babanın kararlarını birlikte açıklamalarıdır. Boşanmanın nedenleri hakkında fazla detaya girmeden bilgi verilmeli ve tartışma oluşturacak söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Çocuğun soru sormasına izin vermeli, sorulara doğru ve makul cevaplar verilmelidir. Özellikle çocuğa gelecek hayatı ile ilgili bilgi verilmeli, kiminle nerede kalacağı ve baba ya da annesiyle ne sıklıkta görüşeceği anlatılmalıdır. Üzerinde durulması gereken en önemli detay, anne ve baba boşansa bile, hala onun annesi ve babası olmaya devam ettiklerini, ayrı evlerde de yaşasalar bunun hiç değişmeyeceğini söylemektir. Boşanma sürecinde olan çocuğun yaşayacağı en büyük ruhsal sorun, terk edilme korkusudur. Evden giden ebeveynin onu unutacağını, artık sevmeyeceğini sanır. Bu da kendine güvenini zedeler. Kimisi anne ve babasını bu işi başaramamış olmakla suçlar, onları bir araya tekrar nasıl getirebileceğini düşünüp durur. Kötü bir olayı kabullenememe, "yas" sürecinin en doğal parçasıdır. Bir suçlu ararlar. Çoğunlukla evden gideni suçlarlar; ya da kavgalarda kim daha agresif ise onu suçlamaya çalışır. Özellikle okul öncesi yaştakiler suçluluk, 6-8 yaştakiler üzüntü, 8-9 yaşın üzerindekiler kızgınlık duyarlar. Yetişkinliğe yaklaşmış çocukların boşanmayı kabullenmesi çok daha kolay olur, çünkü neyin neden olduğunu daha iyi bilirler. Çocukların Boşanmaya Verdiği Tepkiler Çocukların boşanmaya verdiği tepkiler yaşlarına göre de değişim göstermektedir. Bunlar; Bebeklik dönemi( 0-2 yaş ); Hangi yaş grubunda olursa olsun, çocuklar boşanma sürecinden etkilenmektedir. Bebeklik döneminde çocukların çok fazla etkilenmedikleri ya da olayı fark edemedikleri düşünülür, oysaki bu dönemde de çocuklar etkilenecekler, davranışlarındaki bir takım değişimlerle boşanmaya karşı tepki vereceklerdir. Bu dönemde çocuklar daha çok; ağlama nöbetleri, ilgisizlik, hırçınlık, uyku ve yeme problemleri ve ebeveyne yapışma ve ondan ayrılmak istememe gibi davranışlar gösterebilirler. Okul öncesi dönem ( 3-6 yaş ); Bu dönemde çocuklar kendilerini sözel olarak da ifade edebildikleri için, boşanma sürecine verdikleri tepkiler hem davranışlarından hem de konuşmalarından fark edilebilir. Çocuklar genellikle ebeveynlerinin boşanmalarından kendilerini sorumlu tutmaktadırlar.

16 Bülten Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Birimi Ben annemi- babamı üzdüm., Benim yüzümden oldu. daha uslu dursaydım ayrılmayacaklardı. Gibi düşüncelerle kendilerini suçlama eğiliminde olurlar. Ebeveynlerin bu dönemde dikkatli olmaları, ayrılma kararını açıklarken de, çocuğun kendi suçlu hissedebileceği ifadelerden uzak durmaları gerekmektedir. Yine bu dönemde çocuklarda, öfkeli ve agresif davranışlar sergileme, ebeveynlerden ayrılma istememe( yapışma ), ağlama tepkileri gözlenebilir. Okul dönemi( 7-12 yaş ); bu dönemde çocuklar, zihinsel gelişimlerine bağlı olarak, kendilerine açıklanan boşanma nedenlerini anlayabilirler. Ancak bu durum yine de onlarda, kaybetme duygusu, kızgınlık ve öfke yaratabilir. Yine bu dönemde; okul başarında etkilenme, okul ve davranış problemleri ( saldırgan davranma, okuldan kaçma, suç işleme, kavga etme, içe kapanma gibi ) gözlenebilir.bu dönemde, boşanma gerekçesinin çocuklara sade ve doğru bir ifade ile açıklanması ve çocukların duygularını göstermelerine izin verilmesi önemlidir. Ergenlik ( yaş ); Genelde ebeveynler bu yaş grubunda çocukların boşanmadan daha az etkileneceklerini ve daha kolay uyum sağlayacaklarını düşünürler. Bu dönemde de çocuklar, kendilerine açıklanan boşanma nedenlerini anlayabilirler ancak bu onların öfkelenmeleri, hayal kırıklıkları yaşamalarına engel olmayabilir. Ergenlik sürecinin getirdiği strese ek olarak, boşanma sürecinin yarattığı stres bu dönemde çocukların duygusal ve davranışsal tepkiler vermelerine neden olabilir. Yine bu dönemde de; okul sorunları ( dersten kaçma, ödev yapmama, okula gitmek istememe), davranış problemleri ( kavga, evden kaçma, suça karışma) duygusal tepkiler ( ağlama isteği, kızgınlık, alınganlık ) görülebilir.. Bu Süreçte Neler Yapılmalıdır? Boşanma sonrası çocuklar bir süre bebeksi davranışlar gösterebilirler, öfkeli olabilirler, ya da hastaymış gibi davranabilirler. Böyle zamanlarda cezaya değil fazladan desteğe ihtiyaç duyarlar. Hayatınızda birçok şey değişecektir (daha az para, daha az ilgi, daha fazla sorumluluk, yeni okul, yeni ev, yeni arkadaşlar, vb.). Bunları anlayabilmeleri ve kabul etmeleri için onlara şefkatle ama kararlı bir şekilde yaklaşmalısınız. Ayrıldığınız eşinizden öç almak için çocuğunuzu görmeyi ya da ona destek vermeyi reddetmeyin.

17 Bülten Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Birimi Eşinize ne kadar kızgın olursanız olun, onu çocuğunuza kötülememeye çalışın. Dünyanın en kötü annesi/babası da olsa, onun sahip olduğu tek anne/babadır. Bu da onu sevmesi için yeterlidir. Onu eleştirdiğinizde çocuğunuz sevdiği birini sevmemek zorunda kalacak, bu da onu çelişkiye sokup, suçluluk hissetmesine neden olacaktır. Düzenli bir ziyaret programının hazırlanması çok önemlidir. Çocuğun kendini terk edilmiş, sevilmeye layık olmayan biri gibi hissetmemesi için ayrı yaşadığı ebeveyninin onu ne zamanlar göreceğini bilmesi gerekir. Ancak o zaman kendini değerli hisseder. Ayrı yaşayan ebeveyn, görüşme zamanlarında çocuğuyla birlikte zaman geçirmelidir. Bu vaktin sıklığından çok kalitesi önemlidir. Nadiren bile görüşülse, çocuk "ben annem/ babam için çok değerliyim" duygusunu yaşıyorsa problem yoktur. Ancak çocuğunu aldığında onu bir yük gibi görüp, babaanne/anneanneye bırakıp, kendi hayatını yaşayan bir ebeveyn çocuğa bu duyguyu veremez. Onunla her görüştüğünüzde özel şeyler yapmaya gerek yoktur. Sıradan vakit de geçirseniz, önemli olan birlikte olmaktır. Sürekli hediyeler alarak kendinizi affettirmeye çalışmayın. Bu şekilde onu sadece doyumsuz yaparsınız. Çocuk her iki evde de normal, kurallı bir hayat yaşamalıdır. Kendinizi kötü hissediyorsanız, çocukla duygunuzu paylaşın. Ama bunu yaparken dozajını iyi ayarlamalısınız. "Çok kötüyüm, mahvoldum" gibi olumsuz şeyler yerine "bu günlerde kendimi kötü hissediyorum, ama üstesinden geleceğim" gibi geleceğe yönelik umutlu sözler kullanın. Kardeşlerin birbirinden ayrılması çocuklar için ikinci bir yıkımdır. Zaten aile parçalanmışken, bir de kardeşinden ayrılmak çocuk için zordur. Bu nedenle kardeşlerin ayrılmaması önerilir. Boşanma sonrasında çocuklarda; korku, yalnızlık duygusu, öfke ve kızgınlık, reddedilme, gerileme, uyku ve yeme sorunları uzun süre görülmeye devam edebilir. Böyle bir durumda mutlaka bir uzmanından yardım almak gerekmektedir. Kaynakça: Prof. Dr. Mücahit Öztürk; Uzman Psikolog Şeyma Çavuşoğlu Uzm.Psk.Dan. Psikolog Yaprak VEZİROĞLU

18 Doğum Günü Kutlama LAVİN DERİN GÖKŞEN KUTAY AYTEKİN DAMLA KILIÇASLAN

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 1-5 HAZİRAN 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Hazine Sandığı (Gems) Kavramlar Eş anlamlılar Zıt Anlamlılar Sıra Sayılar 1-100 arası ritmik sayma Sağ - Sol Kavramı Yapı materyal Kavramı 1-20

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 05-09- Ekim 2015 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Ağaç Evler (GEMS) Özel Gün ve Kutlamalar: Hayvanları Koruma Günü Dünya Çocuk Hakları Günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Detaylı

5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routines Kelime Listesi ve Konu Anlatımı

5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routines Kelime Listesi ve Konu Anlatımı 5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routines Kelime Listesi ve Konu Anlatımı 5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routine (Hergün yaptığım şeyler) Ünite Sözlüğü - Kelime Listesi afternoon: öğlen and:

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 08.12.2014-12.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 30- Mart 03 Nisan 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: KARINCALAR (Gems) Kavramlar Srumluluk Eğitimi Prtfly Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri Yapı Materyal: Cam- tprak- taştan

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 01 Aralık - 05 Aralık 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI Tema: Hava Durumu (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Portfolyo Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 3 NİSAN-7 NİSAN 2017 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI Tema: Karıncalar ( Gems ) Kavramlar Srumluluk Eğitimi Eğitim Rutinleri Özel Gün ve Kutlamalar Dil Gelişimi Etkinlikleri

Detaylı

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları 5. SINIF My Daily Routine 1. 3. UNIT-1 TEST-1 do you go to school? At 8.30 Sevgi Ýlhan Saati ifade eden seçenek aşağıdakilerden hangisidir? A) Where B) Who C) What time D) What 4. A) It's one o'clock.

Detaylı

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ -Sayılar(14-15) -Renkler Şekiller(Daire-Üçgen-Kare-Dikdörtgen) -Alt-Üst Hızlı-Yavaş -Düz-Eğri -Sağında-Solunda Başlangıç-Bitiş Ters-Düz -Parça-Bütün

Detaylı

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 4 NİSAN 8 NİSAN 2016 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Karıncalar ( Gems ) Kavramlar Srumluluk Eğitimi Eğitim Rutinleri Özel Gün ve Kutlamalar Dil Gelişimi Etkinlikleri Yapı Materyal : Cam tprak

Detaylı

Ahead with English - 4 grade

Ahead with English - 4 grade Student ID: Name: 4th_class_unit_1-5_practice (A) 1. Diyalogda boş bırakılan yere en uygun ifadeyi A: Can you... puzzles? B: No, I can't. I can... the flute. A) take / play B) ride / do C) do / play D)

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI 02-06 Kasım 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Geometrik Şekil: Oval Sağ Sol, Sağında - Solunda Yaşlı Genç Kirli Temiz Aynı Farklı Benzer Eşit Dikey Yatay Başı

Detaylı

5-6 YAŞ MART AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ MART AYI EĞİTİM PROGRAMI 02-06 MART 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ MART AYI EĞİTİM PROGRAMI Tema: Yumurtalar (Gems) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Portfolyo Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri Piramit

Detaylı

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 The subjects that will be covered in the month of December are as follows: Week 1: Revision: occupations. Places of work:

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar Mevsimi Canlıların

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 31Kasım- 04 Aralık 2015 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Meltem DÖKÜLMEZ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Anne-babalık önemli ama tek işimiz değildir O yüzden mutlaka kendinize özel bir zaman

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 31 MART PAZARTESİ 01 NİSAN SALI 02 NİSAN ÇARŞAMBA 03 NİSAN PERŞEMBE 04 NİSAN CUMA CUMARTESİ-PAZAR II. DÖNEM ARA TATİL II. DÖNEM ARA TATİL II. DÖNEM

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 8 Yaş Grubu : 5-6 Nisan 2016 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ,neleri edemez KIZILAY HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜ 10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA HAFTASI SONBAHAR-RÜZGÂR-ŞEMSİYE

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ

BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ Kasım BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ HAYAT BİLGİSİ: Bu güne kadar Okul Heyecanım teması kapsamında birçok konuyu işledik. Dış görünüşümüz Neler yapabiliyorum Gününü değerlendirme Oyunun kuralları

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM EYLÜL 01-014 -ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 Kazanım: Derse ilgi duyar. Greetings (Selamlaşma) Kazanım: Selamlaşma yapılarını kullanabilir.

Detaylı

1/B SINIFI OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI

1/B SINIFI OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI OCAK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE 1/B SINIFI OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI KONU VE KAVRAMLAR Kalem tutma çalışmaları, Topluluk önünde konuşma, Resim ve fotoğraf yorumlama, Beşinci ses grubundan v, f, j, Sesi

Detaylı

Lesson 24: Prepositions of Time. (in, on, at, for, during, before, after) Ders 24: Zaman Edatları. Zaman Edatlarını Kullanmak

Lesson 24: Prepositions of Time. (in, on, at, for, during, before, after) Ders 24: Zaman Edatları. Zaman Edatlarını Kullanmak Lesson 24: Prepositions of Time (in, on, at, for, during, before, after) Ders 24: Zaman Edatları Zaman Edatlarını Kullanmak Reading (Okuma) I was born in 2000. ( 2000 de doğdum) We work in the garden in

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ÇOCUKLAR YARININ BÜYÜKLERİDİR. GELECEĞİN YÖNETİCİSİ VE GÜVENCESİDİRLER. BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI, KIZILAY HAFTASI, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ,

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Geometrik Şekil: Oval Sağ Sol, Sağında - Solunda Yaşlı Genç Kirli Temiz Aynı Farklı Benzer Eşit Dikey

Detaylı

Unit 1. My Daily Routine. A) How old are you? B) What s your name? C) Where are you from? D) What s the time? A:... time is it? B: It s three o clock.

Unit 1. My Daily Routine. A) How old are you? B) What s your name? C) Where are you from? D) What s the time? A:... time is it? B: It s three o clock. diyalogda boş bırakılan yere 1 uygun düşen seçeneği işaretleyiniz. seçeneklerden hangisi verilen 5 cümle ile aynı anlamı taşımaktadır? What time is it? =... A:... time is it? B: It s three o clock. A)

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 5 Yaş Grubu : 5-6 Ocak 2015 İÇİNDEKİLER Merhaba, Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı /

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 03-07- Ekim 2016 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Ağaç Evler (GEMS) Kavramlar Eğitim Rutinleri Sorumluluk Eğitimi Görsel Sanat Teknikleri Sınıf Yoklaması Pazartesi

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Özel Gün ve Kutlamalar Görsel Sanat Teknikleri Pazartesi : Oyuncak Günü Portre Nedir?

Detaylı

UNIT 4 MY DAILY ROUTINE BOOKLETS

UNIT 4 MY DAILY ROUTINE BOOKLETS UNIT 4 MY DAILY ROUTINE BOOKLETS CygnusLanguage.com Brush teeth Comb hair See a movie 4 6 7 8 9 0 4 4 6 7 8 4 6 7 Do homework Go shopping Read a book Get on the bus Get dressed Go to bed Get up Wash hands

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2013 Sayın Velilerimiz, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında, ilk öğrencilerimizle olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 9 Yaş Grubu : 5-6 Mayıs 2015 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünya genelinde çocukların benzerlikleri ve farklılıkları vardır dan yola çıkarak; Fiziksel özellikler Çocukların farklı

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Nisan ayında iki yazarımızı Sayın Almıla Aydın ve Sayın Aytül Akal ı okulumuza davet ettik. Yazarlarımız

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENĠ. Hazırlayan: Ġnci Değer

ÇĠÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENĠ. Hazırlayan: Ġnci Değer ÇĠÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLĠK VE SPOR BAYRAMI ANNELER GÜNÜ TRAFĠK VE TAġITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün hayatı ve ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Kelebekler sınıfı olarak 24 kasım 28 kasım Tarihleri arasında yapmış olduğumuz eğitim faaliyetlerimizin

Detaylı

VOCABULARY LIST. late. leave. : ayrılmak, terk etmek call. listen. : dinlemek cartoon. live. : yaşamak chat. lunch. : öğle yemeği chess. marble.

VOCABULARY LIST. late. leave. : ayrılmak, terk etmek call. listen. : dinlemek cartoon. live. : yaşamak chat. lunch. : öğle yemeği chess. marble. Unıt 1 3 1 VOCABULARY LIST arrive : varmak, ulaşmak late : geç brush : fırçalamak leave : ayrılmak, terk etmek call : çağırmak, adlandırmak listen : dinlemek cartoon : çizgi film live : yaşamak chat :

Detaylı

UNIT 21. After. Live. sonra. yerleşmek, oturmak Always. Monday. her zaman. Pazartesi Arrive. Neighborhood. mahalle Before. varmak. Never.

UNIT 21. After. Live. sonra. yerleşmek, oturmak Always. Monday. her zaman. Pazartesi Arrive. Neighborhood. mahalle Before. varmak. Never. UNIT 21 After sonra Live yerleşmek, oturmak Always her zaman Monday Pazartesi Arrive varmak Neighborhood mahalle Before önce Never asla Both her ikisi de Often sık sık Brush teeth dişleri fırçalamak Paint

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Meltem DÖKÜLMEZ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Her gece yatarken o gün size söylenen ve sizin söylediğiniz en güzel sözü hatırlayın O

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 29 Eylül 03 Ekim 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Ağaç Evler (GEMS) Özel Gün ve Kutlamalar: Hayvanları Koruma Günü Sosyal Sorumluluk Projesi: Hayvanları koruma

Detaylı

ANAOKULLARI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANAOKULLARI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ E Y L Ü L 01 Eylül 2014 Pazartesi 10.00-11.30 Tüm Anaokulları Oryantasyon Programı Tüm Öğrenciler - Öğretmenler Okul Müdürleri 02 Eylül 2014 Salı 03 Eylül 2014 Çarşamba 04 Eylül 2014 Perşembe 05 Eylül

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ KAVRAMLAR Renk Kavramı; Kırmızı Boyut Kavramı; Büyük-Küçük Şekil Kavramı; Daire FEN-MATEMATİK ETKİNLİKLERİ Yaprak ve dal toplama-inceleme etkinliği Kaç yaprak/dal topladık? Sayalım,gruplayalım GEMS- AĞAÇ

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE Does he go to the theater? O tiyatroya gider mi? ÖRNEK CÜMLELER VE KALIPLAR Yes, he goes to the theater. Evet, o tiyatroya gider. Do you like swimming? Yüzmeyi sever misin?

Detaylı

2. SINIFLAR EKİM AYI PROGRAM AÇILIMI

2. SINIFLAR EKİM AYI PROGRAM AÇILIMI EKİM AYI BÜLTENİ DERSLER KONU VE KAVRAMLAR TÜRKÇE MATEMATİK Verilen kelimeleri hecelerine ayırma Verilen kelimeleri uygun hece veya hecelerle tamamlama Sözcük türetme Cümle oluşturma Küp-Prizma-Silindir-Koni-Küre

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENĠZ YILDIZLARI HAFTALIK BÜLTENĠ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENĠZ YILDIZLARI HAFTALIK BÜLTENĠ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENĠZ YILDIZLARI HAFTALIK BÜLTENĠ Hazırlayan: Tuğba BAġER AVCI ÖĞRETMENĠN MESAJI: Sayın Velim; Bu hafta içerisinde Eylül ayından itibaren yapılan tüm etkinliklerin ; Sayılar Kavramlar

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 17.11.2014-21.11.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN Şekiller Shapes Daire-Circle Kare-Square Üçgen-Triangle Çocuğa Sorunuz: Türkçe-İngilizce Kare ne demek? What does kare mean? İngilizce-Türkçe What does square

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR OKULUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY EVİMİZ-AİLEMİZ İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulunu tanıma Okulunun

Detaylı

He eats meat. She eats meat. It eats meat.

He eats meat. She eats meat. It eats meat. SIMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN) Simple Present Tense Türkçedeki Geniş Zaman a karşılık gelir. Simple Present Tense kullanımı olumlu, olumsuz cümlelerde ve soru cümlelerinde aşağıdaki gibidir: OLUMLU

Detaylı

can herhangi bir şeyi yapabilmeye yetenekli olduğumuzu belirtmek için

can herhangi bir şeyi yapabilmeye yetenekli olduğumuzu belirtmek için Can, could, would like to, may. a) can: e bilir, a bilir. can herhangi bir şeyi yapabilmeye yetenekli olduğumuzu belirtmek için kullanırız. Olumlu cümle (can olumlu) cümlede yetenek bildirir. I can speak

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Nisan 2016 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 de BEDEN EĞİTİMİ sayfa 14 de MÜZİK sayfa 16 da PDR Öğrencilerimizle birlikte güzel bir bahar ayını tamamladık. Pek çok çalışmayı

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ Hazırlayan: İnci Değer YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ 2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ ÜNİTE 1. WORDS 1. Soru: a. hamburger b. lemonade c. cake 2. Soru: a. zebra b. gorilla c. kangaroo

Detaylı

Sayı:24 1. S I N I F L A R H A F T A L I K B Ü L T E N

Sayı:24 1. S I N I F L A R H A F T A L I K B Ü L T E N Sayı:24 1. S I N I F L A R H A F T A L I K B Ü L T E N B U H A F T A Sayfa 2 Sınıflarımızda küçük dramalar yaparak 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nü kutladık. HAYAT BİLGİSİ Bu hafta Bilinçli Tüketici konumuza

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. 8 rakamı ile büyük ve küçük Ö harflerini boyadık ve yazdık. Altında-Arasında-Üstünde, Baş- Son kavramlarını

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları 5. SINIF OKULA YARDIMCI VE SINAVLARA HAZIRLIK My Daily Routine 1. 3. UNIT-1 TEST-1 do you go to school? At 8.30 Sevgi Ýlhan Saati ifade eden seçenek aşağıdakilerden hangisidir? A) Where B) Who C) What

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

Bunlar Bizim Kazanımlarımız 2.SINIF EYLÜL-EKİM AYI KAZANIMLARI

Bunlar Bizim Kazanımlarımız 2.SINIF EYLÜL-EKİM AYI KAZANIMLARI Türkçe Matematik Hayat Bilgisi *Dinlemek için hazırlık yapar, dikkatini yoğunlaştırır. *Dinlediğine dikkatini yoğunlaştırır. Dinlerken vurgu, tonlama ve telâffuza dikkat eder. *Dinlediklerinde ne, nerede,

Detaylı

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ Eski yılda neler yaptık? Yeni yılda neler yapacağız? Zaman bildiren araçlar (Saat-takvim) Zaman

Detaylı

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ. DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını inceledik. Taşıtlar konusunda

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

3-6 Yaş Grubu İngilizce Öğretimi

3-6 Yaş Grubu İngilizce Öğretimi 3-6 Yaş Grubu İngilizce Öğretimi Neden ikinci bir dile ihtiyaç var? Çocuklar küçük yaşta İngilizce öğrenmeli mi veya öğrenebilir mi? Biz Park Anaokulu olarak İngilizce yi nasıl öğretiyoruz? Tema yaklaşımı

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI EYLÜL BÜLTENİ Sayın Velimiz, Öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar/etkinlikler hakkında sizlere bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ GEMS ETKİNLİĞİMİZ: KUTUP HAYVANLARI DEĞERLER EĞİTİMİ ETKİNLİĞİMİZ: PAYLAŞMA KİTAP ATÖLYESİ: YAZAR ETKİNLİĞİMİZ GEZİLERİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye çizgi çalışmaları yaptık. 5 rakamı ile büyük ve küçük I harflerini boyadık ve yazdık. Gece-Gündüz, Sabah-Öğle-Akşam, Dün- Bugün-Yarın,

Detaylı

1. Ne zaman yapılacağı kesin belli olan veya gelecekte yapmaya niyet ettiğimiz işleri anlatırken:

1. Ne zaman yapılacağı kesin belli olan veya gelecekte yapmaya niyet ettiğimiz işleri anlatırken: Nerelerde Kullanılır: 1. Ne zaman yapılacağı kesin belli olan veya gelecekte yapmaya niyet ettiğimiz işleri anlatırken: My father is going to buy me a bike. (Babam bana bisiklet alacak.) The teachers are

Detaylı

SONG OF THE WEEK. Days of the week The words : Kelimeler Sunday : Pazar

SONG OF THE WEEK. Days of the week The words : Kelimeler Sunday : Pazar 2 OCTOBER MONDAY 3 OCTOBER TUESDAY 4 OCTOBER WEDNESDAY 5 OCTOBER THURSDAY 6 OCTOBER FRIDAY Repetition of the last week Learning the days of the weeek: Playing a game with flashcards Learning the days of

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR ANNEM ANNEM Annem annem canım annem, Gönlüm senle kalbim senle Canım annem gülüm annem Dünyam sensin benim bir tanem.. Biliyorum elbet bir gün gelecek Bir başka bebekte bana annem diyecek Bende hep iyi

Detaylı

YILMAZ HAYAT BİLGİSİ:

YILMAZ HAYAT BİLGİSİ: Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI AİLE İÇİ ŞİDDET

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI AİLE İÇİ ŞİDDET k İl u ok l ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI AİLE İÇİ ŞİDDET PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - NİSAN 2014 AİLE İÇİ ŞİDDET Çocuğun sağlıklı bir gelişim göstermesi ve sağlam bir kişilik kazanması için

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin

Detaylı

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ 2015-2016 ŞUBAT AYI BÜLTENİ STAR CLASS BU AYIN TEMASI KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA HATLARIMIZ *Toplumların ve bireylerin ihtiyaçları farklı meslekleri ortaya çıkarır

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 7 Yaş Grubu : 5-6 Mart 2015 İÇİNDEKİLER Merhabalar, Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı

Detaylı

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 BİREY VE TOPLUM Okulumuzda Çalışanlar e l 2- Dinlediğini Anlama: 1, 2, 3, 4,, 12, 13, 15, 16, 17 3- Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

ÖZEL YILDIZ İLKOKULU

ÖZEL YILDIZ İLKOKULU T.C. BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI ÖZEL YILDIZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3-A SINIFI NİSAN AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ TÜRKÇE: VI.Tema:DEĞERLERİMİZ VII.Tema:DÜNYAMIZ VE UZAY İşlenen Metinler :Nevruz,Hoş

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) Sayın Velimiz, PYP çalışmaları kapsamında hazırladığımız, 24 Mart 2014 9 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki beşinci temamıza

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Yasemin YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: Sayın Velim; Bu hafta içerisinde Eylül ayından itibaren yapılan tüm etkinliklerin ; Sayılar Kavramlar Renkler

Detaylı

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı