Glucophage 850 mg Film Tablet

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Glucophage 850 mg Film Tablet"

Transkript

1 Glucophage 850 mg Film Tablet FORMÜLÜ Bir film tablet, 662,90 mg serbest metformin bazına eģdeğer 850 mg metformin hidroklorür içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Farmakodinamik özellikler Metformin, bazal ve postprandiyal kan glikozunu düģüren antihiperglisemik etkili bir biguaniddir. Ġnsülin sekresyonunu uyarmaz ve böylece hipoglisemiye neden olmaz. Metformin 3 mekanizma ile etki gösterir: 1) glikoneogenez ve glikojenolizi inhibe ederek karaciğerin glikoz üretiminin azaltılması 2) kasta, insülin duyarlılığını arttırarak, periferik glikoz alımı ve kullanımının artırılması 3) barsakta glikoz emiliminin geciktirilmesi. Metformin, glikojen-sentaz üzerine etki göstererek hücre içi glikojen sentezini uyarır. Metformin, her tipteki membran glikoz taģıyıcılarının (GLUT) taģıma kapasitesini arttırır. Ġnsanlarda metformin, kan Ģekeri üzerindeki etkisinden bağımsız olarak lipid metabolizması üzerinde olumlu etki gösterir. Terapötik dozlarda görülen bu etki, kontrollü orta dönem veya uzun dönem klinik çalıģmalarda gösterilmiģtir: Metformin, total kolesterol, LDL-kolesterol ve trigliserid düzeylerini azaltır. Klinik etkinlik Prospektif randomize bir çalıģma olan UKPDS, tip II diyabeti olan eriģkin hastalarda, yoğun kan glikozu kontrolünün uzun-dönemli yararlarını ortaya koymuģtur. Tek baģına diyet tedavisinin baģarısızlıkla sonuçlanmasından sonra metformin ile tedavi edilen aģırı kilolu hastaların sonuçlarının analizi: Tek baģına diyet grubu (her 1000 hasta-yılı baģına 43,3 olay) ile kıyaslandığında, metformin grubunda (her 1000 hasta yılı-baģına 29,8 olay) diyabetle iliģkili her tip komplikasyonların mutlak riskinde belirgin azalma görülmüģtür p= 0,0023, ve yine sulfonilüre ile monoterapi ve insülin gruplarının kombinasyonu ile kıyaslandığında da (her 1000 hasta-yılı baģına 40,1 olay) anlamlı bir mutlak risk azalması mevcuttur (p=0,0034). Diyabetle iliģkili mortalite açısından mutlak riskte belirgin azalma sağlar: metformin 7,5 olay/1000 hasta-yılı, tek baģına diyet 12,7 olay/1000 hasta-yılı, p=0,017; Genel mortalite açısından mutlak riskte belirgin azalma sağlar: metformin ile gözlenen 13,5 olay/1000 hasta-yılı ile kıyaslandığında, tek baģına diyet ile 20,6 olay/1000 hasta-yılı (p=0,011), sulfonilüre monoterapisi ve insülin kombine gruplarında 18,9 olay/1000 hasta-yılı (p=0,021) görülmüģtür. Miyokard enfarktüsü açısından mutlak riskte belirgin azalma sağlar: metformin 11 vaka/1000 hasta-yılı, tek baģına diyet 18 vaka/1000 hasta-yılı (p=0,01) Metformin in, ikinci seçenek tedavi olarak bir sülfonilüre ile kombine kullanımının klinik yararı henüz gösterilmemiģtir. Bazı Tip I diyabetik hastalarda, metformin ve insülin kombinasyonu kullanılmıģsa da, bu kombinasyonun klinik yararı henüz kesin olarak gösterilmemiģtir yaģ arasında, 1 yıl boyunca tedavi gören küçük bir pediyatrik kohort grubundaki kontrollü klinik çalıģmalar, eriģkinlerdekine benzer bir kan glukoz yanıtı göstermiģtir.

2 Farmakokinetik özellikler Absorbsiyon Metformin in oral emilimini takiben T max 2,5 saattir. 500 mg veya 850 mg lık metformin tabletlerinin sağlıklı bireylerdeki mutlak biyoyararlanımı, yaklaģık %50-60 civarındadır. Oral uygulamayı takiben, dıģkıdaki emilmeyen fraksiyonu yaklaģık %20-30 dur. Oral uygulamayı takip eden metformin emilimi tam değildir ve doyurulabilir. Metformin emiliminin doğrusal olmadığı görülmektedir (non-linear emilim). Metformin in mutat dozlarında ve doz Ģemalarında, sabit plazma konsantrasyonlarına saatte eriģilir ve bu konsantrasyonlar genelde 1µg/ml altında kalır. Kontrollü klinik çalıģmalarda maksimum dozlarda kullanılsa bile, metformin in maksimum plazma konsantrasyonu (C max ), 4 µg/ml yi aģmaz. Yemek, metformin emilimini hafifçe yavaģlatır ve azaltır. 850 mg lık bir dozu takiben, doruk plazma konsantrasyonunda %40 düģüģ, eğri altındaki alanda (AUC) %25 azalma ve doruk plazma konsantrasyonuna eriģme süresinde 35-dakika uzama gözlenir. Bu parametrelerdeki azalmanın klinik sonuçları bilinmemektedir. Dağılım Plazma proteinlerine bağlanması önemsiz düzeydedir. Metformin eritrositlerin yapısına girer. Kan doruk konsantrasyonu, plazma doruk konsantrasyonundan düģüktür ve yaklaģık aynı zamanda ortaya çıkar. Kırmızı kan hücreleri, dağılımın daha çok ikincil bölümünü temsil ederler. Ortalama sanal dağılım hacmi L arasında değiģir. Metabolizma Metformin idrarla değiģmeden atılır. Ġnsanlarda metaboliti belirlenmemiģtir. Eliminasyon Metforminin renal klirensi 400 ml/dak üzerindedir. Bu durum metforminin glomerüler filtrasyon ve tübüler sekresyon ile atıldığını gösterir. Oral uygulamayı takiben, görülen terminal eliminasyon yarılanma-ömrü yaklaģık 6,5 saattir. Renal fonksiyon bozulduğunda, kreatinin ile orantılı olarak renal klirens azalır. Böylece eliminasyon yarılanma ömrü uzar ve bu durum metforminin plazma düzeylerinde artıģa neden olur. Çocuklarda Tek doz çalıģması: Çocuklarda 500 mg lık tek dozu takip eden farmakokinetik profil, sağlıklı eriģkinlerde gözlenenle benzer bulunmuģtur. Tekrarlayan doz çalıģması: Tüm veriler sadece bir tek çalıģmadan elde edilmiģtir. Çocuklarda ve ergenlerde, 7 gün boyunca günde iki kez 500 mg dozlarında tekrarlanan uygulamanın neticesinde, maksimum plazma konsantrasyonu (C max ) ve sistemik maruziyet (AUC 0-t), 14 gün boyunca günde iki kez 500 mg dozunda ilaç alan eriģkin diyabetiklerle kıyaslandığında %33-%40 daha düģüktür. Dozlar, kan glukoz düzeyleri kontrollerine göre bireysel olarak ayarlandığı için, bu sonuçların klinik uygunluğu kısıtlıdır. ENDİKASYONLARI Özellikle egzersiz ve diyetin, glisemik dengeyi düzenlemek için tek baģına yetersiz kaldığı aģırı kilolu yetiģkinlerde, tip II diyabet tedavisinde kullanılır.

3 YetiĢkinlerde GLUCOPHAGE 850 mg Film Tablet, monoterapi olarak ya da diğer oral antidiyabetiklerle veya insülinle kombine kullanılabilir. 10 yaģ üzerindeki çocuklarda ve ergenlerde, GLUCOPHAGE 850 mg Film Tablet, monoterapi olarak veya insülinle kombine kullanılabilir. Diyet ile tedavi baģarısızlığından sonra, ilk seçenek olarak metformin ile tedavi edilen tip II diyabet hastalarında, diyabetik komplikasyonlarda azalma gösterilmiģtir. (Bakınız Farmakodinamik Özellikler). KONTRENDİKASYONLARI Metformin hidroklorür veya yardımcı maddelerden herhangi birine karģı aģırı duyarlılık. Diyabetik ketoasidoz, diyabetik pre-koma Böbrek yetersizliği veya böbrek fonksiyon bozukluğu (örn; serum kreatinin düzeylerinin erkeklerde > 135 µmol/l ve kadınlarda> 110 µmol/l olması). Böbrek fonksiyonlarını bozabilecek akut bozukluklar: - dehidratasyon, - ciddi infeksiyon, - Ģok, - iyot içeren kontrast maddelerin damar içi uygulanması (Bakınız Uyarılar/Önlemler) Doku hipoksisine neden olabilen akut veya kronik hastalıklar: - kalp veya solunum yetmezliği, - yeni geçirilmiģ miyokard enfarktüsü, - Ģok Karaciğer yetersizliği, akut alkol intoksikasyonu, alkolizm, Laktasyon/ emzirme UYARILAR / ÖNLEMLER Laktik asidoz: Laktik asidoz, metformin birikimine bağlı olarak ortaya çıkabilen, ender görülen ancak çok ciddi (tedaviye erken baģlanmadığı durumlarda mortalite oranı yüksek) bir metabolik komplikasyondur. Metformin kullanmakta olan hastalarda bildirilen laktik asidoz vakaları, özellikle böbrek yetersizliği olan diyabetik kiģilerde ortaya çıkmaktadır. Laktik asidoz görülme sıklığı; hastalığa eģlik eden iyi kontrol edilemeyen diyabet, ketoz, uzun süreli açlık, alkolizm, hepatoselüler yetmezlik ve hipoksi ile iliģkili olabilecek bozukluklar gibi diğer risk faktörlerinin de değerlendirilmesi ile azaltılabilir Tanı Laktik asidoz; asidotik dispne, abdominal ağrı ve hipotermiyi takip eden koma ile karekterizedir. Laboratuvar olarak tanı; kan ph ında azalma, plazma laktik asit düzeylerinin 5 mmol/l nin üzerinde olması, artmıģ anyon açığı ve laktat/pürivat oranındaki artıģ bulgularına dayandırılır. Laktik asidozdan Ģüphelenilen durumlarda metformin kesilmeli ve hasta acilen hastaneye yatırılmalıdır. (Bakınız Doz AĢımı). Böbrek fonksiyonu Metformin böbrekler aracılığı ile atıldığı için, tedaviye baģlamadan önce serum kreatinin düzeyleri belirlenmeli ve daha sonra düzenli olarak kontrol edilmelidir. normal böbrek fonksiyonu olan hastalarda yılda en az bir kez serum kreatinin düzeyleri normalin üst sınırında olan hastalarda ve yaģlı kiģilerde yılda en az 2-4 kez değerlendirilmelidir.

4 YaĢlı kiģilerde böbrek yetmezliği sıktır ve asemptomatiktir. Böbrek fonksiyonunun azalması olasılığı bulunan durumlarda, örneğin; antihipertansif veya diüretik tedavisine baģlarken ya da NSAĠĠ ile tedaviye baģlamadan önce özel önlemlerin alınması gerekir. İyot içeren kontrast maddelerin uygulanması: Radyolojik tetkiklerde kullanılan iyotlu maddelerin damar içi uygulanması, böbrek yetersizliğini tetikleyebilir. Bu nedenle, bu tarz tetkiklerden önce veya tetkik sırasında metformin tedavisi kesilmeli ve giriģimden 48 saat sonra ve böbrek fonksiyonlarının normal olduğu doğrulandıktan sonra yeniden baģlatılmalıdır. Cerrahi Metformin hidroklorür, genel anestezi altında yapılan elektif cerrahiden 48 saat öncesinde kesilmeli ve genel bir kural olarak cerrahi iģlemden ancak 48 saat sonra yeniden baģlatılmalıdır. Çocuklar ve ergenler Metformin tedavisine baģlanmadan önce tip II diyabet tanısı doğrulanmıģ olmalıdır. Bir yıl süren kontrollü klinik çalıģmalarda, metformin in büyüme ve puberteye etkisi olmadığı gösterilmiģtir, ancak bu spesifik durumlar açısından daha uzun kullanım verileri bulunmamaktadır. Sonuçta, metformin ile tedavi gören çocuklar (özellikle puberte öncesi çocukluk çağındakiler), bu parametreler bakımından dikkatle izlenmelidir yaş arasındaki çocuklar Çocuk ve ergenlerin izlendiği kontrollü klinik çalıģmalara, yaģ arasında sadece 15 hasta dahil edildi. 12 yaģ altındaki çocuklarda metformin in etkinlik ve güvenilirliği daha büyük yaģtaki çocuklarda olduğundan farklı bulunmamasına rağmen, yaģ arasındaki çocuklara metformin reçete edildiğinde özellikle dikkatli olunması önerilir. Diğer önlemler: Tüm hastalar, gün boyunca düzenli karbonhidrat dağılımı sağlayan diyetlerini sürdürmelidir. (AĢırı kilolu kiģiler, enerji kısıtlayıcı diyetlerine devam etmelidir). Diyabet takibinde uygulanan standart laboratuvar testlerinin düzenli olarak sürdürülmesi önerilir. Metformin tek baģına hiçbir zaman hipoglisemiye neden olmamakla beraber, insülin veya sülfonilüreler ile birlikte kullanımında dikkat edilmesi önerilir. Hamilelik ve laktasyonda kullanımı (Hamilelik kategorisi B): Bugüne kadar geçerli epidemiyolojik veri mevcut değildir. Hayvan çalıģmaları, gebelik, embriyonel veya fötal geliģme, doğum veya postnatal geliģme açısından herhangi bir zararlı etki göstermemiģtir. Hasta gebe kalmayı planlamıģsa veya hamileyse, diyabetin tedavisinde metformin kullanılmamalıdır. Buna karģılık, bozulmuģ kan glikoz düzeylerine eģlik eden fötal malformasyon riskini düģürmek amacıyla, kan glikoz düzeylerini mümkün olduğunca normale yakın tutmak için insülin kullanılmalıdır. Metformin sıçanlarda süte geçer. Ġnsanlarda bu konuda benzer bir veri yoktur ve anne açısından ilaç kullanımının önemi dikkate alınarak emzirmeye devam etme veya metformin tedavisini kesme kararı alınmalıdır. Araç ve Makina Kullanmaya Etkisi: GLUCOPHAGE 850 mg monoterapisi hipoglisemiye neden olmaz, bu nedenle araç ve makine kullanma yeteneği üzerine bir etkisi yoktur. Ancak, metformin ile birlikte diğer antidiyabetik ajanlar (Sülfonilüre, insülin, repaglidine) kullanıldığında, hastalar hipoglisemi riski konusunda uyarılmalıdır.

5 YAN ETKİLER/ADVERS ETKİLER GLUCOPHAGE 850 mg film-kaplı tablet tedavisi sırasında aģağıdaki istenmeyen etkiler ortaya çıkabilir. Sıklık, Ģu Ģekillerde tanımlanmıģtır: çok sık : >1/10; sık : >1/100, <1/10; sık olmayan : >1/1000, <1/100; nadir : >1/10000, <1/1000; çok nadir : <1/10000 ve tek tük görülen vakalar. Metabolizma ve beslenme bozuklukları Çok nadir: Metformin ile uzun süre tedavi sırasında, vitamin B12 emilimi ve serum düzeyleri azalabilir. Bu durum genellikle klinik önem ifade etmez. Çok nadir: Laktik asidoz (Bakınız Uyarılar/Önlemler) Sinir sistemi bozuklukları Sık: Metalik tat Gastrointestinal bozukluklar Çok sık: Gastrointestinal bulgular, özellikle bulantı, kusma, diyare, abdominal ağrı ve iģtah kaybı görülür. Bu istenmeyen etkiler, genellikle tedavinin baģlangıcında olur ve pek çok olguda spontan olarak geriler. Önlem olarak, metformin in iki veya üçe bölünmüģ günlük dozlarda kullanılması, ve yemek sırasında veya yemeğin bitiminde alınması önerilir. Dozun yavaģ yavaģ artırılması da gastrointestinal tolerabiliteyi artırır. Cilt ve cilt altı doku bozuklukları Çok nadir: AĢırı duyarlılığı olan bazı kiģilerde hafif eritem 1 yıl boyunca tedavi gören yaģındaki hastalarda, küçük bir klinik pediyatrik kohort çalıģmasındaki ve yayınlanmıģ ya da pazarlama sonrası bildirilen verilerde raporlanan istenmeyen etkiler, doğa ve ciddiyet açısından eriģkinlere benzemektedir. BEKLENMEYEN BĠR ETKĠ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAġVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞMELERİ Önerilmeyen kombinasyonlar +Alkol Özellikle aģağıdaki durumlarda, akut alkol intoksikasyonunda laktik asidoz riski artar: uzun süreli açlık veya malnütrisyon, karaciğer fonksiyon bozukluğu Alkollü içkilerin ve alkol içeren ilaçların kullanımından kaçınılmalıdır. +İyot içeren kontrast maddeler: Ġyotlu kontrast maddelerin damar içi uygulanması, böbrek yetersizliğinin tetiklenmesine ve buna bağlı olarak potansiyel olarak metformin birikimine ve dolayısıyla laktik asidoz riski artıģına neden olabilir. Metformin tedavisi bu tetkik yöntemi öncesinde veya sırasında kesilmeli ve ancak uygulamadan 48 saat sonra, böbrek fonksiyonlarının yeniden değerlendirilip normal bulunduğu durumlarda baģlatılmalıdır.

6 Dikkat gerektiren kombinasyonlar Glukokortikoidler (sistemik ve lokal uygulama), beta-2-sempatomimetikler ve diüretiklerin intrensek hiperglisemik aktiviteleri vardır. Hasta bu konuda uyarılmalı ve özellikle tedavinin baģlangıcında kan glikoz düzeyleri daha sık izlenmelidir. Bu ilaçlarla kombine tedavi sırasında ve bu ilaçların tedavisinin sonlandırılmasında, gerekirse antidiyabetik ilacın dozunu ayarlayınız. ACE-inhibitörleri kan glikoz düzeylerinde düģmeye neden olabilir. Bu ilaçlarla kombine tedavi sırasında ve bu ilaçların tedavisinin sonlandırılmasında, gerekirse antidiyabetik ilacın dozunu ayarlayınız. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU Erişkinlerde Monoterapi Veya Diğer Oral Antidiyabetik Ajanlarla Kombinasyon: BaĢlangıç dozu genelde günde 2-3 kez, yemek sırasında veya yemeğin bitiminde kullanılan tek tablettir gün sonra, kan glikoz ölçümleri temel alınarak doz ayarlaması yapılır. Dozun yavaģ yavaģ artırılması gastrointestinal tolerabiliteyi artırabilir. Metforminin önerilen maksimum dozu günde 3 gramdır. Diğer bir antidiyabetik ilacın yerine kullanılması uygun görülmüģse; daha önce kullanılan hipoglisemik tedavi kesilmeli ve yukarıda belirtilen dozda metformin baģlanmalıdır. İnsülin ile kombinasyon: Daha iyi kan glikoz düzeyi kontrolü sağlanması amacıyla, metformin ve insülin kombine olarak kullanılabilir. Metforminin genel baģlangıç dozu günde 2-3 kez tek tablettir. Ġnsülin dozu ise kan glikoz ölçümlerine göre ayarlanır. Yaşlılarda YaĢlı kiģilerde böbrek fonksiyonlarındaki olası azalma nedeniyle, metformin dozu böbrek fonksiyonları dikkate alınarak ayarlanmalıdır. Böbrek fonksiyonlarının düzenli takip edilmesi önem taģır (Bakınız Uyarılar/Önlemler). Çoçuklar ve ergenler : Monoterapide veya insülinle kombine olarak: GLUCOPHAGE 850 mg Film Tablet, 10 yaģ üzerindeki çocuklarda ve ergenlerde kullanılabilir. Genelde önerilen baģlangıç dozu, günde bir kez yemek sırasında veya yemeğin bitiminde 500 mg veya 850 mg tablet uygulanmasıdır gün sonra, kan glikoz ölçümleri temel alınarak doz ayarlaması yapılmalıdır. Dozun yavaģ yavaģ artırılması gastrointestinal tolerabiliteyi artırabilir. Metforminin önerilen maksimum dozu, günde ikiye veya üçe bölünmüģ olarak kullanılan 2 gramdır.

7 DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ 85 gr a kadar yüksek metformin dozlarında bile hipoglisemi gözlenmemiģtir. Bununla beraber bu tip koģullar altında laktik asidoz oluģmaktadır. Yüksek dozların alımı veya metformine eģlik eden risk faktörleri laktik asidoza neden olabilir. Laktik asidoz tıbbi bir acil durumdur ve hastanede tedavi edilmelidir. Laktat ve metformini uzaklaģtırmanın en etkili yolu hemodiyalizdir. SAKLAMA KOŞULLARI 30 o C 'nin altında oda sıcaklığında saklanmalıdır. Doktora danıģmadan kullanılmamalıdır. Çocukların ulaģamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI 100 tabletlik blister ambalajlarda PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKİLLERİ Glucophage 500mg Film Tablet Glucophage 1000mg Film Tablet RUHSAT TARİHİ ve NO /29 RUHSAT SAHİBİ Merck Santé S.A.S. Fransa lisansı ile Merck Ġlaç, Ecza ve Kimya Tic.Ltd.ġti Maslak/ISTANBUL ÜRETİM YERİ EczacıbaĢı Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.ġ KüçükkarıĢtıran-LÜLEBURGAZ Reçete ile satılır.

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür 500 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR İNSUFOR, tip 2 diabetes mellitus tedavisinde, özellikle fazla kilolu

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. GLUCOPHAGE 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Yardımcı maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. GLUCOPHAGE 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Yardımcı maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLUCOPHAGE 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür 500 mg (390 mg metformin baza eşdeğer) Yardımcı maddeler:

Detaylı

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablet; 120 mg feksofenadin hidroklorür ve boyar madde olarak ; titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler Boyar madde olarak titanyum dioksit(e171) içerir Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler Boyar madde olarak titanyum dioksit(e171) içerir Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLANGE 850 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde Metformin hidroklorür 850 mg ( 662.90 mg metfomin baza eşdeğer) Yardımcı maddeler Boyar

Detaylı

GLĐFOR 1000 MG FĐLM TABLET. FORMÜLÜ: Her Glifor 1000 mg Film Tablet 1000 mg Metformin HCl (ayrıca renk verici olarak titanyum dioksit (E171)) içerir.

GLĐFOR 1000 MG FĐLM TABLET. FORMÜLÜ: Her Glifor 1000 mg Film Tablet 1000 mg Metformin HCl (ayrıca renk verici olarak titanyum dioksit (E171)) içerir. GLĐFOR 1000 MG FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her Glifor 1000 mg Film Tablet 1000 mg Metformin HCl (ayrıca renk verici olarak titanyum dioksit (E171)) içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik özellikler:

Detaylı

FORMÜLÜ: Her tablet etkin madde olarak; 1000 mg metformin hidroklorür içerir.

FORMÜLÜ: Her tablet etkin madde olarak; 1000 mg metformin hidroklorür içerir. FORMÜLÜ: Her tablet etkin madde olarak; 1000 mg metformin hidroklorür içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler: Metformin, tip 2 diyabet hastalarında bazal ve post prandiyal plazma

Detaylı

GLĐFOR 850 MG FĐLM TABLET. FORMÜLÜ: Her Glifor 850 mg Film Tablet 850 mg Metformin HCl (ayrıca renk verici olarak titanyum dioksit (E171)) içerir.

GLĐFOR 850 MG FĐLM TABLET. FORMÜLÜ: Her Glifor 850 mg Film Tablet 850 mg Metformin HCl (ayrıca renk verici olarak titanyum dioksit (E171)) içerir. GLĐFOR 850 MG FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her Glifor 850 mg Film Tablet 850 mg Metformin HCl (ayrıca renk verici olarak titanyum dioksit (E171)) içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik özellikler: Metformin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İNSUFOR 500 mg XR tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İNSUFOR 500 mg XR tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İNSUFOR 500 mg XR tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir uzatılmış salımlı tablet 500.00 mg metformin hidroklorür DC granül içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DİAFORMİN erişkinlerde, tek başına veya diğer oral antidiyabetik ilaçlarla veya insülin ile birlikte kombine olarak kullanılabilir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DİAFORMİN erişkinlerde, tek başına veya diğer oral antidiyabetik ilaçlarla veya insülin ile birlikte kombine olarak kullanılabilir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ DİAFORMİN 1000 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür 1000 mg (780 mg metformin baza eşdeğer) Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLİFOR SR 500 mg uzatılmış salımlı tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLİFOR SR 500 mg uzatılmış salımlı tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLİFOR SR 500 mg uzatılmış salımlı tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir uzatılmış salımlı tablet 500.00 mg metformin hidroklorüre eşdeğer

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GLİFOR SR 500 mg uzatılmış salımlı tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. GLİFOR SR 500 mg uzatılmış salımlı tablet Ağızdan alınır. GLİFOR SR 500 mg uzatılmış salımlı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Bir uzatılmış salımlı tablet 500.00 mg metformin hidroklorüre eşdeğer 526.32 mg metformin hidroklorür DC granül

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBI ÜRÜNÜN ADI GLİFOR SR 1000 mg uzatılmış salımlı tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBI ÜRÜNÜN ADI GLİFOR SR 1000 mg uzatılmış salımlı tablet 1. BEŞERİ TIBBI ÜRÜNÜN ADI GLİFOR SR 1000 mg uzatılmış salımlı tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir uzatılmış salımlı tablet 780 mg metformin baza eşdeğer 1000 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI METFULL 500 mg efervesan tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI METFULL 500 mg efervesan tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI METFULL 500 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Metformin 500 mg Yardımcı maddeler: Potasyum Hidrojen Karbonat 487 mg Yardımcı

Detaylı

30 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ:

30 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: GLĐFĐX 30 mg Tablet FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik özellikler: Pioglitazon tiazolidindion grubu antidiyabetik bir

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLUCOPHAGE 1000 mg film tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLUCOPHAGE 1000 mg film tablet 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLUCOPHAGE 1000 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir film kaplı tablet, 780 mg metformin baza eşdeğer 1000 mg metformin hidroklorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. GLANGE 1000 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. GLANGE 1000 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLANGE 1000 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür 1000 mg (780 mg metformin baza eşdeğer) Yardımcı maddeler:

Detaylı

Yetişkinler: Tek başına ve diğer oral antidiyabetik ilaçlar ile kombinasyon tedavisi

Yetişkinler: Tek başına ve diğer oral antidiyabetik ilaçlar ile kombinasyon tedavisi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLİMETON 500 mg/5 ml oral çözelti 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Her 5 ml, 500 mg metformin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Metil paraben

Detaylı

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı).

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı). Glucobay 100 Tablet Akarboz Formülü : 1 tablet Glucobay 100, 100 mg akarboz içerir. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Glucobay ın aktif maddesi olan akarboz bir alfa - glukozidaz inhibitörüdür.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Metformin hidroklorür DC granül % 95 1052.64 mg (1000.00 mg metformin hidroklorüre eşdeğer)

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Metformin hidroklorür DC granül % 95 1052.64 mg (1000.00 mg metformin hidroklorüre eşdeğer) GLİFOR SR 1000 mg uzatılmış salımlı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Metformin hidroklorür DC granül % 95 1052.64 mg (1000.00 mg metformin hidroklorüre eşdeğer) Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİAFORMİN 850 mg Film Tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. DİAFORMİN 850 mg Film Tablet Ağızdan alınır. DİAFORMİN 850 mg Film Tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her film tablet 850 mg metformin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: PVP K30, Avicel ph 102, Magnezyum stearat, Opadry, Etil

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLUCOPHAGE 1000 mg film tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLUCOPHAGE 1000 mg film tablet 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLUCOPHAGE 1000 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir film kaplı tablet, 780 mg metformin baza eşdeğer, 1000 mg metformin hidroklorür

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul

EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul FORMÜLÜ Beher ampulde steril ve apirojen olarak; dl-alfa Tokoferil asetat (100 I.U) 100.0 mg Soya yağı k.m. 2.0 ml bulunur. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit, sarı demir oksit, hipromelloz, hidroksipropilselüloz, magnezyum stearat, makrogol 4000, talk.

Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit, sarı demir oksit, hipromelloz, hidroksipropilselüloz, magnezyum stearat, makrogol 4000, talk. KULLANMA TALİMATI GALIPTIN MET 50 / 1000 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin maddeler: 50 mg vildagliptin ve 1000 mg metformin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit, sarı demir

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

Casodex 50 mg Film Tablet

Casodex 50 mg Film Tablet 1 Casodex 50 mg Film Tablet Formül Her bir tablet 50 mg bikalutamid (INN) etken madde ve yardımcı maddeler laktoz, sodyum niģasta glikolat, polividon,magnezyum stearat, metil hidroksi propil selüloz, polietilen

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DENCOL Jel Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 g jel, Etkin madde: Kolin salisilat içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70) Karboksimetil selüloz sodyum 87.1 mg 70.0

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLİNEXT 850 mg MR film tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLİNEXT 850 mg MR film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLİNEXT 850 mg MR film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir değiştirilmiş salımlı film tablet 850 mg metformin hidroklorür içerir.

Detaylı

DİYABETES MELLİTUS. Dr. Aslıhan Güven Mert

DİYABETES MELLİTUS. Dr. Aslıhan Güven Mert DİYABETES MELLİTUS Dr. Aslıhan Güven Mert DİYABET YÖNETİMİ Kan şekeri ayarını sağlamaktır. Diyabet tedavisinde hedef glukoz değerleri NORMAL HEDEF AKŞ (mg/dl)

Detaylı

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz 175 mg Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız.

KULLANMA TALİMATI. Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız. KULLANMA TALİMATI DİAMİCRON 80 mg Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her draje 80 mg Gliklazid içermektedir. Yardımcı maddeler: 45 mg laktoz, mısır nişastası, kurutulmuş nişasta macunu, talk, magnezyum

Detaylı

NAPROSYN EC 250 mg. TABLET

NAPROSYN EC 250 mg. TABLET NAPROSYN EC 250 mg. TABLET FORMÜLÜ : Bir enterik tablet, 250 mg. Naproksen içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler : Naproksen antiromatizmal, antienflamatuar ve antipiretik etkiye

Detaylı

kanallarındaki selektivitesinin 300 katından daha fazla olduğunu göstermiştir.

kanallarındaki selektivitesinin 300 katından daha fazla olduğunu göstermiştir. FORMÜLÜ Bir film kaplı tablet 120 mg nateglinid içerir. Yardımcı maddeler: Demir oksit sarı, titan dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Nateglinid, kimyasal ve farmakolojik bakımdan

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI MATOFĐN 1000 mg film tablet

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI MATOFĐN 1000 mg film tablet 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI MATOFĐN 1000 mg film tablet KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her bir film kaplı tablet, 1000 mg metformin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

PROSPEKTÜS DECAVİT YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS DECAVİT YUMUŞAK KAPSÜL Multivitamin ve Mineral Kombinasyonu FORMÜLÜ : PROSPEKTÜS DECAVİT YUMUŞAK KAPSÜL 11 Vitamin Vitamin A 10.000 I.U Vitamin B 1 20 mg Vitamin B 2 5 mg Vitamin B 6 10 mg Vitamin B 12 0.005 mg Vitamin C 150

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI REPAMEF 1/500 mg efervesan tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Metformin HCl

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI REPAMEF 1/500 mg efervesan tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Metformin HCl KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI REPAMEF 1/500 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Repaglinid 1 mg Metformin HCl 500 mg Yardımcı maddeler: Potasyum hidrojen

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

MATOFİN 1000 mg FİLM TABLET

MATOFİN 1000 mg FİLM TABLET MATOFİN 1000 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Her film tablet, 1000 mg metformin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikler Metformin, tip 2 diyabetli hastalarda

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GALIPTIN MET 50 / 1000 mg film kaplı tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GALIPTIN MET 50 / 1000 mg film kaplı tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GALIPTIN MET 50 / 1000 mg film kaplı tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin maddeler: Vildagliptin 50 mg Metformin hidroklorür 1000 mg Yardımcı maddeler:

Detaylı

Glifix. Yemeklerden bağımsız olarak günde tek doz. Monoterapide. Kombine Tedavide. 15-45 mg Glifix/gün

Glifix. Yemeklerden bağımsız olarak günde tek doz. Monoterapide. Kombine Tedavide. 15-45 mg Glifix/gün Glifix Yemeklerden bağımsız olarak günde tek doz Monoterapide 15-45 mg Glifix/gün Kombine Tedavide 15-30 mg Glifix/gün + Sülfonilüre. 15-30 mg Glifix/gün + Metformin. 15-30 mg Glifix/gün + Đnsülin. Hipoglisemi

Detaylı

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Beher film tablet 5 mg finasterid ihtiva eder. Boyar maddeler: Sarı demir oksit, titanyum dioksit, indigo karmin aluminyum lake içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS DEMAX 10 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ : Her film tablet etken madde olarak 8.31 mg Memantin e eşdeğer 10 mg Memantin HCl ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik

Detaylı

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır.

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır. FORMÜLÜ : Beher SUPRAFEN draje : 400 mg ibuprofen, tatlandırıcı olarak Ģeker ve boyar madde olarak pink anstead ihtiva eder. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikleri SUPRAFEN in etken maddesi

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : 0.45 ml lik enjektör içinde; Tinzaparin sodyum 4 500 IU Anti-Xa Sodyum asetat, 3H2O 2.25 mg Enjeksiyonluk su k.m. 0.45 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Tinzaparin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Ketomino Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. Ketomino Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla uygulanır. KULLANMA TALİMATI Ketomino Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla uygulanır. Etkin Maddeler: (RS)-3-metil-2-okso-valerat (DL-Ġzolösin α-ketoanoloğu), kalsiyum tuzu 4-metil-2-okso-valerik asit (Lösin α-ketoanoloğu),

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levodropropizin Yardımcı maddeler: 30 mg / 5 ml Sukroz...2.5 g/ 5 ml Gliserol.0.5 g/

Detaylı

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1).

1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). 1 ADVANTAN M Losyon Formülü 1g losyon, 1.0 mg Metilprednisolon aseponat içerir (% 0.1). Yardımcı maddeler Benzil alkol Polioksietilen-2-stearil alkol Polioksietilen-21-stearil alkol Disodyum edetat Farmakolojik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DUODIA 80 mg/500 mg tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde(ler):

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DUODIA 80 mg/500 mg tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde(ler): KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DUODIA 80 mg/500 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde(ler): Gliklazid 80 mg Metformin hidroklorür 500 mg Yardımcı madde(ler): Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VENDİOS 600 mg Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VENDİOS 600 mg Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VENDİOS 600 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her tablette; Diosmin 600 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için bölüm 6.1. e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTO-GLYVENOL Supozituvar KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir supozituvar (2 g), 400 mg tribenosid ve 40 mg lidokain içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

İnfeksiyonlu Hastada Antidiyabetik Tedavi İlkeleri

İnfeksiyonlu Hastada Antidiyabetik Tedavi İlkeleri İnfeksiyonlu Hastada Antidiyabetik Tedavi İlkeleri Doç. Dr. Mehmet Uzunlulu İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe EAH, İç Hastalıkları Kliniği Sunum akışı Kılavuzlar ışığında; Glisemik tanımlamalar ve

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Ayrıca diğer antiseptiklerle birlikte erisipel, lupus erithematozus gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Ayrıca diğer antiseptiklerle birlikte erisipel, lupus erithematozus gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İHTİYOL POMAT 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin m addeler: Her bir 20 g lık İHTİYOL POMAT, 2 g ihtiyol içerir. Y ardım cı m addeler: Yardımcı maddeler

Detaylı

NEFRO-CARNITIN ŞURUP

NEFRO-CARNITIN ŞURUP PROSPEKTÜS NEFRO-CARNITIN ŞURUP FORMÜLÜ 1 ölçü kabı (3,3 ml), etken madde olarak, 1 gram Levo-karnitine (L-carnitine) içerir. Yardımcı maddeler olarak, Sorbitol, limon aroma, hidroklorik asid, saf su,

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL FORMÜLÜ : Bir Yumuşak Kapsül ; B 1 vitamini 15 mg B 2 vitamini 15 mg B 6 vitamini 10 mg B 12 vitamini 10 mcg Nikotinamid 50 mg Kalsiyum Pantotenat 25 mg D-Biotin 0.15

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GLUKOFEN 850 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her film tablet 850 mg metformin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz, kopovidon, kolloidal silikon dioksit,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OSTEOFLEX Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Maddeler: Glukozamin Sülfat Bunda: Serbest Glukozamin (kabuklu deniz hayvanından elde edilen)

Detaylı

2.VİLMET'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler VİLMET'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

2.VİLMET'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler VİLMET'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ: KULLANMA TALİMATI VİLMET 50 / 850 mg FİLM KAPLI TABLET Ağızdan alınır. Etkin maddeler: 50 mg vildagliptin ve 850 mg metformin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum nişasta glikolat, hidroksipropilselüloz,

Detaylı

1. GALVUS MET 2. GALVUS MET 3. GALVUS MET 4. 5. GALVUS MET

1. GALVUS MET 2. GALVUS MET 3. GALVUS MET 4. 5. GALVUS MET KULLANMA TALİMATI GALVUS MET 50 / 1000 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin maddeler: 50 mg vildagliptin ve 1000 mg metformin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit, sarı demir oksit,

Detaylı

Tip I. Tip II. Semptomlar. Vücut yapısı Zayıf Sıklıkla fazla kilolu. Tedavi İNSÜLİN Diyet, egzersiz; oral antidiyabetik ± insülin

Tip I. Tip II. Semptomlar. Vücut yapısı Zayıf Sıklıkla fazla kilolu. Tedavi İNSÜLİN Diyet, egzersiz; oral antidiyabetik ± insülin Diabetes mellitus Tip I Tip II Tedavi İNSÜLİN Diyet, egzersiz; oral antidiyabetik ± insülin Semptomlar Polidipsi, polifaji, Asemptomatik olabilir poliüri Vücut yapısı Zayıf Sıklıkla fazla kilolu Tip I

Detaylı

CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler

CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler CABASER Tabletin etken maddesi olan kabergolin, güçlü ve uzun süreli

Detaylı

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül FORMÜLÜ: Her kapsülde mide asidine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde; Lansoprazol 30 mg Boyar madde olarak: Kinolin sarısı (E 104), İndigokarmin (E 132), Titandioksit

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BATTICON Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 10.00 g Yardımcı Maddeler Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY

OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY FORMÜL %0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir. Bir püskürtme 0.15 ml dir ve 0.0003 g klorheksidin glukonat içerir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PİOCOMB 15/1000 mg film kaplı tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PİOCOMB 15/1000 mg film kaplı tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PİOCOMB 15/1000 mg film kaplı tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Pioglitazon hidroklorür 16,54 mg (15 mg pioglitazona eşdeğer) Metformin

Detaylı

Rilutek 50 mg Filmtablet

Rilutek 50 mg Filmtablet Rilutek 50 mg Filmtablet FORMÜLÜ Her film tablet 50 mg riluzol ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Amiyotrofik lateral sklerozun patogenezi

Detaylı

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır.

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. TENOX KAPSÜL FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri Tenoksikam kuvvetli

Detaylı

2x2=4 her koşulda doğru mudur? doğru yanıt hayır olabilir mi?

2x2=4 her koşulda doğru mudur? doğru yanıt hayır olabilir mi? ÇOCUKLARDA İLAÇ KULLANIMINDA FARMAKOKİNETİK VE FARMAKODİNAMİK FARKLILIKLAR 17.12.2004 ANKARA Prof.Dr. Aydın Erenmemişoğlu ÇOCUKLARDA İLAÇ KULLANIMINDA FARMAKOKİNETİK VE 2x2=4 her koşulda doğru mudur? doğru

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. KULLANMA TALİMATI ZADİTEN oral damla Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Propil paraben

Detaylı

Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi

Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi Dr. Ali Ayberk Beşen Başkent Üniversitesi Tıbbi Onkoloji BD Giriş Sitotoksik tedaviler herhangi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI : VEGAFERON FORT Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI : VEGAFERON FORT Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI : VEGAFERON FORT Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: 1 Film tablette 100 mg Elementer demir e eşdeğer miktar demir III hidroksit polimaltoz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HARPAGO 600 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Biotin (Vitamin H)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Biotin (Vitamin H) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Biotin (Vitamin H) Yardımcı madde(ler): Laktoz anhidr 5,0 mg 48,5 mg Yardımcı maddeler için

Detaylı

1000 ml sulu çözeltide 667 gram laktüloz

1000 ml sulu çözeltide 667 gram laktüloz Duphalac 670 mg/ml şurup Ağız yolundan uygulanır. Etkin madde: 1000 ml sulu çözeltide 667 gram laktüloz Yardımcı Maddeler: Duphalac Şurup hiçbir yardımcı madde içermemektedir. Duphalac Şurup, laktuloz

Detaylı

YENİ ORAL ANTİKOAGÜLANLAR PROF. DR. TUFAN TÜKEK

YENİ ORAL ANTİKOAGÜLANLAR PROF. DR. TUFAN TÜKEK YENİ ORAL ANTİKOAGÜLANLAR PROF. DR. TUFAN TÜKEK İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ İÇ HASTALIKLARI ABD Varfarin etkinliğinin kanıtlanmış olmasına rağmen suboptimal ve düşük kullanım oranı nedeniyle yeni oral antikoagülan

Detaylı

ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet

ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet FORMÜLÜ: Her enterik kaplı tablet: 40 mg pantoprazole eşdeğer 45.1 mg pantoprazol sodyum seskihidrat ve boyar madde olarak; titanyum dioksit (E171) ve kinolin sarısı

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. MATOFĐN 500 mg XR tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir XR tablet, 500 mg metformin HCl içerir.

KULLANMA TALĐMATI. MATOFĐN 500 mg XR tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir XR tablet, 500 mg metformin HCl içerir. MATOFĐN 500 mg XR tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Her bir XR tablet, 500 mg metformin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Karboksimetilselüloz sodyum, hidroksipropil metilselüloz, mikrokristalin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: 1 ampul (10 ml), 5,0 g L-ornitin L-aspartat içermektedir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. JANUVIA 50 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. JANUVIA 50 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır. JANUVIA 50 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir film kaplı tablette 50 mg sitagliptin (64.25 mg sitagliptin fosfat monohidrat olarak). Yardımcı maddeler: Mikrokristalin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür KULLANMA TALİMATI XYZAL 5 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selülöz, laktoz monohidrat, kolloidal anhidrus

Detaylı

MATOFĠN 500 mg XR TABLET

MATOFĠN 500 mg XR TABLET MATOFĠN 500 mg XR TABLET FORMÜLÜ Her XR tablet, 500 mg metformin HCl içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik özellikler Metformin, tip 2 diyabetli hastalarda glukoz toleransını düzelten biguanid

Detaylı

Hipoglisemi-Hiperglisemi. Dr.SEMA YILDIZ TÜDOV Özel Diabet Hastanesi İstanbul

Hipoglisemi-Hiperglisemi. Dr.SEMA YILDIZ TÜDOV Özel Diabet Hastanesi İstanbul Hipoglisemi-Hiperglisemi Dr.SEMA YILDIZ TÜDOV Özel Diabet Hastanesi İstanbul Diabetin Acil Sorunları Hipoglisemi Diabetik Ketoz ( veya Ketoasidoz) Hiperosmolar Nonketotik Durum Laktik Asidoz Hipoglisemi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEDNAVİR, somon renkte, bikonveks, bir yüzünde E olan film kaplı tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır.

KULLANMA TALİMATI. HEDNAVİR, somon renkte, bikonveks, bir yüzünde E olan film kaplı tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır. KULLANMA TALİMATI HEDNAVİR 0,5 mg film kaplı tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir film kaplı tablet 0,5 mg entekavir içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalin selüloz, krospovidon,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GLUFORCE 1000 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her film tablet 1000 mg metformin hidroklorür (780 mg metformin baza eşdeğer) içerir. Yardımcı maddeler: Povidon (K 90), magnezyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI DEVİT-3

KULLANMA TALİMATI DEVİT-3 KULLANMA TALİMATI DEVİT-3 IM/oral ampul Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 1 ml lik ampulde: 7.5 mg (300.000 IU) D 3 vitamini içerir Yardımcı maddeler: Bütilhidroksitoluen, ayçiçek yağı Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI PULMOREST 30mg/5ml şurup 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: 1 ml şurup için: Levodropropizin 6,0 mg Yardımcı maddeler: Sakkaroz Metil paraben (E218)

Detaylı