STRATEJİK TEKNOLOJİ VE ÜRÜN YÖNETİMİ MENTORLUĞU ALAN EĞİTİMİ ŞİRKETLER İÇİN İHTİYAÇ ANALİZİNDE KULLANILABİLECEK ARAÇLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "STRATEJİK TEKNOLOJİ VE ÜRÜN YÖNETİMİ MENTORLUĞU ALAN EĞİTİMİ ŞİRKETLER İÇİN İHTİYAÇ ANALİZİNDE KULLANILABİLECEK ARAÇLAR"

Transkript

1 STRATEJİK TEKNOLOJİ VE ÜRÜN YÖNETİMİ MENTORLUĞU ALAN EĞİTİMİ ŞİRKETLER İÇİN İHTİYAÇ ANALİZİNDE KULLANILABİLECEK ARAÇLAR Yrd. Doç. Dr. Mine TAYKURT DADAY İNOVASYON KARNESİ

2 EĞİTİM KAPSAMI Şirketler için ihtiyaç analizinde kullanılabilecek araçlar Farklı ölçekteki firmalar için strateji belirlenmesi ve yol haritası geliştirilmesi Süreç analizi ve süreç iyileştirme Yenilik odaklı süreç iyileştirme Pazar odaklı yenilikçi proje oluşturma

3 ÜSİMP İNOVASYON KARNESİ PARAMETRELERİ 1. Bilgiyi İçselleştirme Kapasitesi 2. Firma içi diyalog 3. Katılımcı Karar Alma 4. Tasarım Yeteneği 5. Pazarlama yeteneği 6. Yaratıcı Liderlik 7. Risk Alma 8. Dış Çevre ile İletişim 9. Ar-Ge ye İlgi Düzeyi 10. Üniversite İşbirliği 11. İnovasyon için Bilgi Düzeyi 12. İnovasyon için İşbirliği Düzeyi 13. İnovasyon için Özkaynak Desteklerden Yararlanma Düzeyi 15. Acık vs. Kapalı inovasyon 16. Sektörün Rekabet Düzeyi 17. Pazarın Teknolojik Yapısı 18. Pazar Değişim Hızı 19. İnovasyon Performansı 20. İhracat Performansı 21. Ticari Performans 22. Urun Odaklı İnovasyon 23. Süreç Odaklı İnovasyon 24. Teknoloji Geliştirme Yeteneği Ref: Adana ÜSAM Mentor Sea Eğitim Programı, 2015 Sunumu

4

5 Firma değeri Türkiye deki Ortalama Değer

6 DIŞSAL BİLGİYE ULAŞIM STRATEJİLERİ Dış Çevre ile İletişim Firma d ı ş ı n d a k i kurum ve kuruluşlar ile iş birlikteliği var mıdır? Rakipler, Tedarikçiler, Müşteriler, Üniversiteler, Danışmanlar. Dış paydaşlar ile olan iletişim düzeyi Tanımlanmış görev ve sorumluluklar var mı? Varsa düzeyi? 1. Firma dışında neler olup bittiği hakkında bilgi toplamak, getirmek ve raporlamak tüm Personelin çalışmalarının bir parçası mı? 2. Şirket dışından bilgi toplama, harmanlama ve paylaşımı için sistemler ve Prosedürler bulunmakta mı? 3. Çalışanlar çevre ile iletişime geçmek için teşvik edilmekte mi?

7 BİLGİYİ İÇSELLEŞTİRME KAPASİTESİ Bilgi toplanma durumu Teknolojik gelişmeler, eğilimler (trendler) Sektör hakkında düzenli bilgi Yeni teknolojiler için dış kaynaklar Elde edilen bilginin özümsenme düzeyi Firma içerisinde ilgili birimler ile paylaşılması Bilgilerin etkin bir şekilde sınıflandırılması, saklanması Uygulamaya dönüştürülme düzeyi Firma stratejilerinde kullanılıyor mu? Elde edilen bilgi etkin bir şekilde kullanılıyor ve yönetiliyor mu? Teknolojiler yeni ürünlere kolayca uygulanabiliyor mu? Pazar taleplerinin hızlı bir şekilde analizi yapılıyor mu?

8 RİSK ALMA Bu başlık altında firmada yönetim tarafından çalışanların risk alıp alamadığı ve alıyor ise ne boyuma aldıkları ölçülmeye çalışılmaktadır. 1. Çalışanlar firma içinde risk almaya cesaretlendiriliyor mu? 2. Çalışanlar firma içinde bazen bilinmeyen alanlara/konulara girebiliyor mu? 3. Çalışanlar yeni teknik bilgilere ulaşmak için dış paydaşlar ile düzenli olarak görüşüyor mu?

9 FİRMA İÇİ DİYALOG Bu bölümde firma içerisinde birimler ve bireyler arasındaki diyaloğun düzeyi ölçülmeye çalışmaktadır. Firma içerisinde bireyler ve birimler arasında etkin ve sürdürülebilir bir diyaloğun olmadığı firmaların inovasyonda başarı şansı yoktur. 1. Çalışanlar iletişim içinde bulunmaları için teşvik edilmekte midir? 2. Çalışma grupların özgür ve açık iletişim var mı? 3. Yöneticiler iletişimi kolaylaştırmakta mı? 4. Değişik görevlerdeki kişilerle takım çalışması firmada yaygın bir uygulama mıdır?

10 KATILIMCI KARAR ALMA Bu başlık altında firmada alınan kararlara yöneticiler ile birlikte çalışanların da katılıp katılmadığı, önemli kararların nasıl ve hangi düzeyde alındığı ölçülmeye çalışılmaktadır. 1. Firmada yöneticiler önemli kararlara sık sık çalışanları dahil eder mi? 2. Şirket politikaları önemli ölçüde çalışanların görüşlerinden etkilenmekte mi? 3. Çalışanlar şirket ile ilgili ana kararların alınmasına dahil olduklarını hissediyor mu?

11 TEKNOLOJİ GELİŞTİRME YETENEĞİ Bu başlık altında firmanın ne düzeyde yeni urun ürettiği, sektördeki durumu ve firmanın önemli teknolojik gelişmeyi başarıp başarmadığı ölçülmeye çalışılmaktadır. 1. Firma yeni ürünleri piyasaya ilk sürenlerden midir? 2. Firma yeni ürünleri ortaya çıkarmada bulunduğu sektörde lider midir? 3. Firma önemli buluşları yapan bir firma olarak bilinir mi?

12 PAZARLAMA YETENEĞİ Bu başlık altında firmanın pazarlamadaki inovatif durumu, yeni yöntemleri uygulama düzeyi, farklı ve firmaya yeni müşteri kazandırabilecek stratejileri uygulama düzeyi ölçülmeye çalışılmaktadır. 1. Firma Pazar araştırması yapıyor mu? 2. Pazar planları yapılıyor mu? 3. Reklam ve promosyon uygulaması var mı? 4. İnovatif fiyatlandırma yapılmakta mıdır? 5. Dağıtım ağının genişliği rakiplerinize kıyasla hangi genişliktedir?

13 TASARIM KABİLİYETİ Bu bolümde firmanın yenilikçi ve yaratıcı tasarım yeteneği ölçülmeye çalışılmaktadır. Hedeflenen firmanın tasarım ile ürünlerine değer yaratmaktadır. 1. Yeni tasarım fikirleri bulabilme yeteneği, 2. Tasarım konusunda uzman personelin varlığı, 3. Dizayn ve tasarımdaki gelişmelerin takibi, 4. Müşterileri tasarım sürecine dahil edebilme, 5. Müşterilerden yeni ürün fikirleri alabilme, 6. Yeni tasarım fikirleri bulabilme yeteneği,

14 İNOVASYON TÜRÜ Bu başlık altında firmanın ne tür inovasyon yaptığı ve bu inovasyonu ne düzeyde gerçekleştirdiği tespit edilmeye çalışılmaktadır. 1. Firma ürün yeniliği mi yapıyor? 2. Firma süreç yeniliği mi yapıyor?

15 AR-GE YE VERİLEN ÖNEM Bu başlık altında firmanın özellikle üst yönetimin Ar-Ge ye hangi düzeyde önem verdiği tespit edilmeye çalışılmaktadır. 1. Firmada Ar-Ge bölümüne ilgi var mıdır? 2. Firmada prim verme politikası mühendislerin yaratıcılığını arttırmakta mıdır? 3. Firmada yönetim inovasyon için uygun kaynak sağlamakta mıdır?

16 SEKTÖRÜN REKABET DURUMU Bu başlık altında firmanın içinde bulunduğu sektörün rekabet düzeyini ortaya koymaktadır. Rekabetin yoğun olduğu bir sektörde firmaların rekabet edebilmesi için inovatif yönü güçlü olmalıdır. 1. Firmanın faaliyette olduğu sektörde yoğun bir rekabet var mıdır? 2. Genel olarak ürünlerin yer aldığı ana pazarda ürün değişim oranı yüksek midir?

17 YARATICI LİDERLİK LİDER FİRMANIN STRATEJİSİNİ BELİRLEYEN, UYGULAYAN VE SÜRDÜREN KİŞİDİR. LİDER FİRMA İÇERİSİNDE HEM ALDIĞI KARARLAR HEM DE ÇALIŞAN MOTİVASYONU SAĞLAMA AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR KİŞİDİR. 1. Firma yönetimi, firmanın tüm birim/bölümleri ve firma için yeni fırsatlar arayışında mıdır? 2. Firmanın nihai amaçları için yönetimin ortak ve net bir görüşü var mıdır? 3. Firma yönetimi, tüm firma çalışanlarının motivasyonunu sağlanmada başarılı mıdır? 4. Firmamızın çalışanlarını motive edebilecek ve onlara yol gösterecek yetkinliğe sahip yöneticileri var mıdır?

18 İNOVASYON PERFORMANSI Bu başlık altında firmanın genel inovasyon performansı ölçülmeye çalışılmaktadır. Özellikle firmanın inovasyon için ayırdığı kaynak ile inovasyon çalışmasından elde etmiş olduğu sonuç kıyaslanmaktadır. 1. Yeni ürün geliştirme performansı hedefleri tutturmakta mı? 2. Genel karlılığa bakıldığında firmanın yeni ürün geliştirme programı başarılı olmuş mudur? 3. Rakip firmalara bakıldığında firmanın yeni ürün geliştirme programı/ projesi daha çok başarılı olmuş mu?

19 İHRACAT PERFORMANSI Bu başlık altında firmanın genel ihracat performansı ölçülmeye çalışılmaktadır. Bu ölçmede firmanın ihracattaki karlılığı, ihracat artış düzeyi ve büyüme hızı kullanılmaktadır. 1. İhracat firma için karlı mıdır? 2. İhracat satışları yüksek oranda arttırmakta mıdır? 3. İhracatta hızlı bir büyüme var mıdır?

20 ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ DÜZEYİ Bu bölümde firmanın üniversite ile işbirliği yapıp yapmadığı, eğer yapıyorsa hangi yaygınlıkta ve derinlikte yaptığı belirlenmeye çalışılmaktadır. İnovasyon sürecinde işbirliğinin olması ve özellikle yeni ürün geliştirme aşamasında odaklanılması istenmektedir. Üniversite ile işbirliği var mıdır? Varsa hangi amaçla yapılmaktadır? Laboratuvar imkanlarından yararlanmak için Belli bir teknik yahut tasarımsal problemi çözmek için Tümüyle yeni bir ürün veya sistem geliştirmek için Mevcut ürünlerin kalitesini yükseltmek/ iyileştirmek için Üniversite mezunlarını istihdam edebilmek için

21 İNOVASYON İÇİN BİLGİ DÜZEYİ Bu başlık altında farklı sorularla firmanın inovasyona yönelik gerekli teknik bilgi düzeyi ve yönetsel kabiliyetlere sahip olunup olunmadığı ölçülmek istenmektedir. 1. Firma inovasyon yönetimi konusunda gerekli bilgi ve yeteneğe sahip midir? 2. Firma çalıştığı konu üzerine inovasyon için gerekli teknik bilgilere sahip midir?

22 İNOVASYON İÇİN İŞBİRLİĞİ DÜZEYİ Bu başlık altında firmanın inovasyon için gerekli gördüğü işbirliklerini kurup kurmadığı ölçülmek istenmektedir. 1. Firma inovasyon için ihtiyaç duyduğu bilgi ve desteklere ulaşmak çin işbirliklerini kurabiliyor mu? 2. Kurulan işbirlikleri etkin olarak yürütülebiliyor mu?

23 İNOVASYON İÇİN ÖZKAYNAK Ar-Ge ve inovasyon sermaye yoğun süreçlerdir ve bu başlık altında firmanın inovasyon için gerekli özkaynaklara sahip olup olmadığı ölçülmek istenmektedir. 1. Firmanın inovasyon için yeterli finansman kaynağı mevcut mudur?

24 DESTEKLERDEN YARARLANMA DÜZEYİ Firmaların ulusal ve uluslararası Ar-Ge ve İnovasyon destek programlarından faydalanmalarına teşvikte bulunulmalıdır. Bu başlık altında firmaların desteklere yararlanma düzeyleri ölçülmeye çalışılmaktadır. 1. Ar-Ge desteklerini firma biliyor mu? 2. Firma Ar-Ge ve inovasyon desteklerine ulaşabiliyor mu?

25 AÇIK VE KAPALI İNOVASYON Bu başlık altında firmaların açık ve kapalı inovasyon modellerinden hangisini kullandıkları tespit edilmeye çalışılmaktadır. Kapalı inovasyon modelini benimseyen inovatif firmalar dahi kısa bir üre zarfında yenilikçilik kabiliyetlerini kaybetmektedirler. Bu nedenle firmaların açık Yönlendirme bu yönde olmalıdır. Firmaların aşağıdaki paydaşlarla ilişki çalışılmalıdır; Tedarikçiler ile Müşteriler ile Rakipler ile Kamu ve diğer Ar-Ge merkezleri ile ve işbirliği düzeyi öğrenilmeye

26 PAZARIN TEKNOLOJİK YAPISI Bu başlık altında pazarın teknolojik düzeyi ve yapısı ölçülmeye çalışılmaktadır. Teknolojik yönden daha hızlı gelişen bir pazarda bulunan firmanın daha inovatif olması ve teknolojinin yakın gelecekteki eğilimini tahmin ederek yaklaşımda bulunması öngörümektedir. 1. Bulunulan pazarda teknoloji hızla değişim göstermekte midir? 2. Pazardaki teknolojik gelişmeler ne büyüklüktedir? 3. Pazardaki teknolojik gelişmeler büyük fırsatlar yaratmakta mıdır? 4. Önümüzdeki yıllarda teknolojinin ne yönde değişim gösterebileceği / nerede olacağı tahmin edilebilmekte midir?

27 PAZAR DEĞİŞİM HIZI Bu başlık altında pazarın değişim düzeyi ve hızı ölçülmeye çalışılmaktadır. Eğer hızlı değişim söz konusuysa aynı hızla ayak uydurma mecburiyeti doğar. Bunun için yeni yöntemlerin uygulanması önemlidir. 1. Pazardaki müşterinin tercihlerinin değişim hızı yüksek mi? 2. Yeni müşterilerin üründen olan ihtiyaç/beklentisi eski müşterilerle karşılaştırıldığında benze midir /farklı mıdır? 3. Müşteri tabanı sürekli değişim göstermekte midir?

28 TİCARİ PERFORMANS Bu bölümde firmanın ticari performansının rakiplerinin ticari performansı ile karşılaştırılarak ölçülmesi öngörülmektedir. FİRMANIN RAKİPLERİ İLE KIYASLANDIĞINDA 1. TOPLAM CİRO BÜYÜKLÜĞÜ NEDİR? 2. PAZAR BÜYÜKLÜĞÜ NEDİR? 3. KARLILIK ORANI NEDİR?

29 Yrd. Doç. Dr. Mine TAYKURT DADAY

30 ADANA ÜNİVERSİTE-SANAYİ ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ SORULARINIZ Adana ÜSAM Çukurova Teknokent Ana Bina A-101 Ç.Ü. Yerleşkesi, Balcalı/ADANA Tel. : Faks: E-posta: merkez@adanausam.org.tr 28.0ti.2016

İşletmelerin rekabet avantajlarını koruyabilmeleri için sürekli olarak inovasyon yapmaları gerekir. Bunun için de ürettikleri ürünleri ve sundukları

İşletmelerin rekabet avantajlarını koruyabilmeleri için sürekli olarak inovasyon yapmaları gerekir. Bunun için de ürettikleri ürünleri ve sundukları İNOVASYON SÜRECİ İşletmelerin rekabet avantajlarını koruyabilmeleri için sürekli olarak inovasyon yapmaları gerekir. Bunun için de ürettikleri ürünleri ve sundukları hizmetleri daha iyi, daha yararlı,

Detaylı

Avansas Pro ile her zaman kazanın

Avansas Pro ile her zaman kazanın Avansas Pro ile her zaman kazanın Değerli İş Ortağımız; Avansas Pro olarak ofis malzemeleri tedariği konusunda Türkiye ye yepyeni bir soluk getiriyoruz. Birlikte çalıştığımız farklı ölçekteki şirketlerin

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu OCAK 2014 1.1 Araştırmanın Amacı Araştırmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geliştirme

Detaylı

16.12.2014 KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR?

16.12.2014 KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR? KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR? İŞ İLE DOĞRUDAN İÇ İÇE OLAN ELEMANLARIN PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN HANGİ DEĞİŞİKLİKLERİN YAPILACAĞI VE BU DEĞİŞİKLİKLERİN NASIL APILMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA EN SAĞLIKLI BİLGİYE SAHİP

Detaylı

Koruma Önleminin Uzatılmasına İlişkin Görüşlerimiz. 22 Kasım 2011

Koruma Önleminin Uzatılmasına İlişkin Görüşlerimiz. 22 Kasım 2011 Koruma Önleminin Uzatılmasına İlişkin Görüşlerimiz 22 Kasım 2011 Durum Analizi Türk Philips Türk Philips Ticaret A.Ş., Hollanda menşeili Philips markasının ülkemizdeki yetkili kuruluşudur; 1930yılından

Detaylı

28-29 Mayıs 2016 EĞİTİM KAPSAMI

28-29 Mayıs 2016 EĞİTİM KAPSAMI 28-29 Mayıs 2016 EĞİTİM KAPSAMI Şirketler için ihtiyaç analizinde kullanılabilecek araçlar Farklı ölçekteki firmalar için strateji belirlenmesi ve yol haritası geliştirilmesi Süreç analizi ve süreç iyileştirme

Detaylı

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İKY PLANLANMASI 1)Giriş 2)İK planlanması 3)İK değerlendirilmesi 4)İK ihtiyacının belirlenmesi 2 İnsanların ihtiyaçları artmakta ve ihtiyaçlar giderek çeşitlenmektedir. İhtiyaçlardaki

Detaylı

ÇALIŞAN BAĞLILIĞINA İTEN UNSURLAR NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİDİR?

ÇALIŞAN BAĞLILIĞINA İTEN UNSURLAR NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİDİR? ÇALIŞAN BAĞLILIĞINA İTEN UNSURLAR NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİDİR? Dale Carnegie Akademi Beyaz Kağıt Copyright 2012 Dale Carnegie & Associates, Inc. All rights reserved. driveengagement_101512_wp İNSANIN ÖNEMİ

Detaylı

Cinsiyet Eşitliği MALTA, PORTEKİZ VE TÜRKİYE DE İSTİHDAM ALANINDA CİNSİYET EŞİTLİĞİ İLE İLGİLİ GÖSTERGELER. Avrupa Birliği

Cinsiyet Eşitliği MALTA, PORTEKİZ VE TÜRKİYE DE İSTİHDAM ALANINDA CİNSİYET EŞİTLİĞİ İLE İLGİLİ GÖSTERGELER. Avrupa Birliği Cinsiyet Eşitliği MALTA, PORTEKİZ VE TÜRKİYE DE İSTİHDAM ALANINDA CİNSİYET EŞİTLİĞİ İLE İLGİLİ GÖSTERGELER Projenin Malta, Portekiz ve Türkiye de cinsiyet ayrımcılığı problemlerini çözme amacıyla ilgili

Detaylı

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Bilindiği üzere, katma değerli ihracatımızın artırılması amacıyla

Detaylı

İNOVASYON KARNESİ KULLANICI KILAVUZU

İNOVASYON KARNESİ KULLANICI KILAVUZU İNOVASYON KARNESİ KULLANICI KILAVUZU Değerli ziyaretçimiz, inovasyon karnesi anket sistemine hoşgeldiniz. SİSTEMİN KAPSAMI VE YETENEKLERİ Amaç: İnovasyon karnesinin amacı sisteme kaydolan firmaların inovasyon

Detaylı

Amaç; Her düzeydeki çalışanın sağlıklı iletişim kurmasını sağlayacak temel bilgileri vermek.

Amaç; Her düzeydeki çalışanın sağlıklı iletişim kurmasını sağlayacak temel bilgileri vermek. 1.TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Toplam kalite yönetiminin felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak. Yönetim ve yönetimin fonksiyonları Değişim Yönetim anlayışında değişim TKY'nin tanımı Kalite kavramı TKY'nin tarihçesi

Detaylı

GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU

GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU Export Giresun Projesi GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU Ocak 16 Bu Rapor, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı Kapsamında Hazırlanmıştır.

Detaylı

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN. Turizm Sektörü Genel Değerlendirmesi ve Sektörde Çalışanların İş Tatmini

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ HAZİRAN. Turizm Sektörü Genel Değerlendirmesi ve Sektörde Çalışanların İş Tatmini Turizm Sektörü Genel Değerlendirmesi ve Sektörde Çalışanların İş Tatmini Nesrin YARDIMCI SARIÇAY Ülkemizde, yaz sezonunun gelmesi ile birlikte turizm sektöründe hareketlilik de hızla arttı. 1990 lı yıllarda

Detaylı

İnsan Kaynakları İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

İnsan Kaynakları İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS İnsan Kaynakları 2013-2016 YILLARI FAALİYET RAPORU İSMMMO da İnsan Kaynakları Yönetimi; kurum için en etkili iş gücünü bulmak, geliştirmek ve bunun sürekliliğini sağlamak amacıyla ortaya konan faaliyetler

Detaylı

Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri YILI KATALOĞU

Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri YILI KATALOĞU ASKO KARİYER Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri 2010 YILI KATALOĞU Sayfa 2 ASKO KARİYER HAKKINDA; Misyonumuz Geleceği yönlendirmeyi hedefleyen ve gelişimin sınırı olmadığına inanan her bireyin kendi

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ MANİSA NIN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 MANİSA GENEL BİLGİLER Nüfus; Manisa:1.359.463 Türkiye:76.667.864 Sosyo Ekonomik

Detaylı

2015 yılı toplam cirosu 154.690.407,82 TL, net karımız ise 16.504.830,83 TL olmuştur.

2015 yılı toplam cirosu 154.690.407,82 TL, net karımız ise 16.504.830,83 TL olmuştur. Sayın Ortaklarımız, 2015 yılı çalışmalarımızın esasını yine ağırlıklı olarak üretim faaliyetleri oluşturmuştur. Yeni bazı ürün çeşitlerinin ilavesi ve mevcut imalat kalemlerinin daha da geliştirilmesi,

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345034200000533 345034200000503 Değer Temelli Endüstriyel, satış ve finans kavramları, pazarlama ve finans kavramları PAZARLAMA 3+0+3 6 arasındaki ilişkiler,

Detaylı

İnşaat, takip eden yıllarda üstlendiği Devlet Taahhüt işleri olarak gerçekleştirmiştir.

İnşaat, takip eden yıllarda üstlendiği Devlet Taahhüt işleri olarak gerçekleştirmiştir. YAMANLAR HAKKINDA Kalite ve güveni ilke edinmiş olan Yamanlar İnşaat ltd. şti. 2000 yılında Ankara'da şahıs firması olarak faaliyetine başlamış olup 2005 yılında şirketleşerek Yamanlar İnşaat Ltd. Şti.

Detaylı

tepav türkiye ekonomi politikaları araştırma vakfı

tepav türkiye ekonomi politikaları araştırma vakfı tepav türkiye ekonomi politikaları araştırma vakfı REACH ve ERCIT: Fırsat nerede? Güven Sak İstanbul, 30 Temmuz 2008 ERCIT Projesi Açılış Türkiye Toplantısı, Ekonomi İstanbul, Politikaları 30 Temmuz Araştırma

Detaylı

-BENİM PROJEM- -MY PROJECT-

-BENİM PROJEM- -MY PROJECT- AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI GİRİŞİMCİLİK -BENİM PROJEM- -MY PROJECT- TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş. SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA AÇIKLAMASI 2. UYGULAMANIN YENİLİKÇİ

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI Toprak-Su Kaynakları Bölüm Başkanı Dök.No KAİM.İKS.FRM.34 Sayfa No 1 / 3 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi

Detaylı

Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi Esnaf ve Sanatkarlara Sunulan Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri «Bütüncül Hizmet Modeli»

Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi Esnaf ve Sanatkarlara Sunulan Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri «Bütüncül Hizmet Modeli» Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi Esnaf ve Sanatkarlara Sunulan Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri «Bütüncül Hizmet Modeli» Aişe Akpınar 25-30 Temmuz 2016 (Temel Kaynak: DPT 2006 sürümü) Sunulan Hizmetler

Detaylı

Editörler Doç. Dr. Feride Baştürk & Yrd. Doç. Dr. Hakan Seldüz FİNANSAL YÖNETİM

Editörler Doç. Dr. Feride Baştürk & Yrd. Doç. Dr. Hakan Seldüz FİNANSAL YÖNETİM Editörler Doç. Dr. Feride Baştürk & Yrd. Doç. Dr. Hakan Seldüz FİNANSAL YÖNETİM Yazarlar Yrd.Doç.Dr. İlker Sakınç Yrd.Doç.Dr. Hakan Seldüz Yrd.Doç.Dr. Hasan Lök Yrd.Doç.Dr. Nizamettin Erbaş Yrd.Doç.Dr.

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 Bilal KÜTÜK İSO Meclis Üyesi MADEN, TAŞ VE TOPRAK ÜRÜNLERİ İMALATI 1. Grup Madencilik, Mermer ve Taş Ocakçılığı 23. Grup Cam ve Cam Mamulleri Sanayii 43.

Detaylı

Değerlendirme testleri:

Değerlendirme testleri: Değerlendirme testleri: yatırımınızın karşılığını almak Çalışanlara ve adaylara yönelik değerlendirme testleri, yeteneklerin belirlenmesinde başvurulacak etkin bir yoludur. Sistematik bir yaklaşımdan uzak

Detaylı

BOSSA DIŞ GİYİM İŞLETMESİNDE FASON İPLİK İMALATI TERMİN SÜRELERİNE ALTI SIGMA ARAÇLARI İLE İSTATİSTİKSEL YAKLAŞIM

BOSSA DIŞ GİYİM İŞLETMESİNDE FASON İPLİK İMALATI TERMİN SÜRELERİNE ALTI SIGMA ARAÇLARI İLE İSTATİSTİKSEL YAKLAŞIM 1 BOSSA DIŞ GİYİM İŞLETMESİNDE FASON İPLİK İMALATI TERMİN SÜRELERİNE ALTI SIGMA ARAÇLARI İLE İSTATİSTİKSEL YAKLAŞIM İbrahim ÖRGERİN ÖZET Bu çalışmada, BOSSA Dış Giyim İşletmeleri nde fason iplik imalatı

Detaylı

DERS PROFİLİ. Yönetimin İlkeleri MAN 102 Bahar 2 3+0+0 3 6

DERS PROFİLİ. Yönetimin İlkeleri MAN 102 Bahar 2 3+0+0 3 6 DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Yönetimin İlkeleri MAN 102 Bahar 2 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

Firmanızı Tanıtmak İçin Harekete Geçin! Kataloğumuza Reklam Verin

Firmanızı Tanıtmak İçin Harekete Geçin! Kataloğumuza Reklam Verin Firmanızı Tanıtmak İçin Harekete Geçin! Kataloğumuza Reklam Verin BİMEL olarak 1986 yılından itibaren düzenli olarak çıkardığımız ürün kataloğumuzun 2013 yılındaki yeni sayısı Temmuz ayında yayımlanacaktır.

Detaylı

Yard. Doç. Dr. Necmettin ÖZEL Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğr. Grv. İbrahim KARAGÖZ Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Yard. Doç. Dr. Necmettin ÖZEL Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğr. Grv. İbrahim KARAGÖZ Abant İzzet Baysal Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULLARININ KENDİ ALANLARINDA GEREKSİNİM DUYULAN BECERİYİ SAĞLAMA VE İŞ ÖRGÜTLERİNİN DE BUNDAN YARARLANMA YETERLİKLERİ: BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJYER ÖĞRENCİLER ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA Yard.

Detaylı

İnovasyon ve Rekabetçilik Operasyonel Programı

İnovasyon ve Rekabetçilik Operasyonel Programı İnovasyon ve Rekabetçilik Operasyonel Programı 2014 2020 İnovasyon ve Rekabetçilik operasyonel programının ana hedefi ekonominin yeniliğe dayalı dinamik ve rekabetçi gelişimine katkıda bulunmaktır. Bunun

Detaylı

Kümelenme Rehberi. Kümeler için Uluslararasılaşma Stratejisi Oluşturma ve Küme Tanıtımı. Ümit Evren 24 Ocak 2013, İstanbul

Kümelenme Rehberi. Kümeler için Uluslararasılaşma Stratejisi Oluşturma ve Küme Tanıtımı. Ümit Evren 24 Ocak 2013, İstanbul Kümelenme Rehberi Kümeler için Uluslararasılaşma Stratejisi Oluşturma ve Küme Tanıtımı Ümit Evren 24 Ocak 2013, İstanbul İçerik A. Kümeler ve Uluslararasılaşma Neden? B. Uluslararası Pazarlara Açılma Nasıl?

Detaylı

Sentetik Çuval. www.dempocuval.com

Sentetik Çuval. www.dempocuval.com Sentetik Çuval www.dempocuval.com Konya Organize Sanayi Bölgesinde 1997 yılında kurulan firmamız, 8000 m² si kapalı toplam 25000 m² alanda son sistem makine parkuru ve kendi alanında uzman personeli ile

Detaylı

Komisyon ve İçeriklerimiz

Komisyon ve İçeriklerimiz Komisyon ve İçeriklerimiz Bu belge MMO Antalya Şube tarafından açılması planlanan komisyonlar hakkındaki temel ilke ve bilgilerin örgütlü üyelerimize hatırlatılması amacıyla hazırlanmıştır; AİTM-LPG-Otomotiv

Detaylı

AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI GİRİŞİMCİLİK KULUÇKA MERKEZİ AVEA İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş.

AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI GİRİŞİMCİLİK KULUÇKA MERKEZİ AVEA İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI GİRİŞİMCİLİK KULUÇKA MERKEZİ AVEA İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA AÇIKLAMASI 2. UYGULAMANIN YENİLİKÇİ VE ÖZGÜN YÖNLERİ

Detaylı

ISL 201 Pazarlama İlkeleri. Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN

ISL 201 Pazarlama İlkeleri. Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN ISL 201 Pazarlama İlkeleri Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN Pazar Alıcılarla satıcıların serbest bir biçimde karşılaştıkları, kâr amaçlı ya da kâr amaçsız her türlü mal ve hizmetin alıcı ve satıcılar arasında

Detaylı

MEVCUT DURUM ANALİZİ

MEVCUT DURUM ANALİZİ STRATEJİK TEKNOLOJİ VE ÜRÜN YÖNETİMİ MENTORLUĞU ALAN EĞİTİMİ ŞİRKETLER İÇİN İHTİYAÇ ANALİZİNDE KULLANILABİLECEK ARAÇLAR Yrd. Doç. Dr. Mine TAYKURT DADAY MEVCUT DURUM ANALİZİ NİYE TEMEL ANALİZ ŞİRKETİN

Detaylı

Sağlıkta. 2003 Yılında Başlamıştır. Dönüşüm Programı

Sağlıkta. 2003 Yılında Başlamıştır. Dönüşüm Programı 1 3 4 2003 Yılında Başlamıştır. Sağlıkta Dönüşüm Programı 2003 Yılında Ülkemize Özgü Bir Uygulama Olan Performansa Dayalı ek Ödeme sistemi Geliştirilmiş, İkinci Bir Aşama Olarak da Bu Sisteme 2005 Yılında

Detaylı

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 SÜREÇ Nedir? Kaynakların kullanılarak, girdilerin çıktılara dönüştüğü sıralı faaliyetler bütünüdür. SÜREÇLER 3 Çeşittir Müşteri Odaklı Süreçler ANA Süreçler Destek Süreçler

Detaylı

Doç. Dr. Özlem İpekgil Doğan

Doç. Dr. Özlem İpekgil Doğan Kalite eçemberleri e Yrd. Doç. Dr. MertTopoyan Kalite Çemberi Nedir? Mal ya da hizmet üretimini bizzat gerçekleştiren ş kişilerin ş kalite ve diğer ğ işletme ş sorunlarına çözüm getirmek üzere gönüllü

Detaylı

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği. İstanbul Hazırgiyim ve Tasarım Kümesi Ur-Ge Projesi

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği. İstanbul Hazırgiyim ve Tasarım Kümesi Ur-Ge Projesi İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İstanbul Hazırgiyim ve Tasarım Kümesi Ur-Ge Projesi GEÇMİŞTEN - GÜNÜMÜZE KÜMELENME PERSPEKTİFİ Moda ve Tekstil İş Kümesi Projesi 2003-2007 AB Katılım

Detaylı

TÜRK ELEKTRONİK SANAYİİ

TÜRK ELEKTRONİK SANAYİİ Öğr.Gör. Emre Özer Elektronik Sanayi Sektörü, gelişmiş ülkelerin sürdürülebilir bir büyüme, vatandaşlarına istihdam ve refah sağlamak için elzem olarak gördükleri bilgiye dayalı ve rekabet edebilen bir

Detaylı

Yaratıcılık. Yağ nereye gidiyor?

Yaratıcılık. Yağ nereye gidiyor? Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Teknoloji ve Yenilik Yönetimi Dersi Yağ nereye gidiyor? Yrd. Doç. Dr. M. Volkan Türker 1 Sahibi veya yöneticisi olduğunuz firma ayçiçek yağı satın

Detaylı

İŞGE MÜHENDİSLİK AR-GE VE HİBE PROJELERİ YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

İŞGE MÜHENDİSLİK AR-GE VE HİBE PROJELERİ YÖNETİM DANIŞMANLIĞI İŞGE MÜHENDİSLİK AR-GE VE HİBE PROJELERİ YÖNETİM DANIŞMANLIĞI SUNUM İÇERİĞİ Biz Kimiz? Ne Yapıyoruz? Nasıl Çalışıyoruz? Neden Bizimle Çalışmalısınız? Kimlerle Çalışıyoruz? Çalışma Modellerimiz Neler? İŞGE

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan Kamu Yönetimi Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu çalışmada;

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Fedai ÇAVUŞ. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı 02/12/2011 OSMANİYE

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Fedai ÇAVUŞ. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı 02/12/2011 OSMANİYE Yrd. Doç. Dr. Mustafa Fedai ÇAVUŞ Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı 02/12/2011 OSMANİYE Devlet adamlarından biri Konfüçyüs e sordu; İnsanları nasıl

Detaylı

2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ 2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ürün Güvenliği Semineri Ankara, Eylül 2014 Devran AYIK Daire Başkanı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü SUNUŞ PLANI Kavramsal

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 22 Şubat 2016 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481 Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU ÖZET ARAŞTIRMANIN ÖNEMİ ARAŞTIRMANIN AMACI ARAŞTIRMANIN ALT AMAÇLARI ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Detaylı

Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi, Finlandiya Örneği. AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası Klaus Halla 29.11.

Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi, Finlandiya Örneği. AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası Klaus Halla 29.11. Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi, Finlandiya Örneği AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası Klaus Halla 29.11.2011 Sosyal İşler ve Sağlık Bakanlığı nda planlama ve uygulama düzeyleri Stratejik

Detaylı

TEMEL SATIŞ VE PAZARLAMA KAVRAMLARI

TEMEL SATIŞ VE PAZARLAMA KAVRAMLARI TEMEL SATIŞ VE PAZARLAMA KAVRAMLARI Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Satış Liderliği - Mikro MBA Hakan Okay 12 Mayıs 2012 SANAYİLEŞME DÖNEMLERİ SANAYİLEŞME DÖNEMLERİ

Detaylı

SİGORTACILIK VE BİREYSEL EMEKLİLİK SEKTÖRLERİ 2010 YILI FAALİYET RAPORU YAYIMLANDI

SİGORTACILIK VE BİREYSEL EMEKLİLİK SEKTÖRLERİ 2010 YILI FAALİYET RAPORU YAYIMLANDI Türk sigorta ve bireysel emeklilik sektörlerine ilişkin çok derin bir kaynak olma özelliğine sahip Sigorta Denetleme Kurulu Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Sektörleri 2010 Yılı Faaliyet Raporu yayımlandı.

Detaylı

Kalıp ve İş Takımlarının Tasarımında İleri Teknikler (MFGE 544) Ders Detayları

Kalıp ve İş Takımlarının Tasarımında İleri Teknikler (MFGE 544) Ders Detayları Kalıp ve İş Takımlarının Tasarımında İleri Teknikler (MFGE 544) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Kalıp ve İş Takımlarının Tasarımında İleri

Detaylı

İSTANBUL SANAYİ ODASI TÜRKİYE NİN İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU-2015 ARAŞTIRMA SONUÇLARINI AÇIKLADI

İSTANBUL SANAYİ ODASI TÜRKİYE NİN İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU-2015 ARAŞTIRMA SONUÇLARINI AÇIKLADI İstanbul Sanayi Odası Basın Bülteni İSTANBUL SANAYİ ODASI TÜRKİYE NİN İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU-2015 ARAŞTIRMA SONUÇLARINI AÇIKLADI İstanbul Sanayi Odası (İSO), Haziran başında kamuoyu ile paylaştığı

Detaylı

MALİYET YÖNETİMİ (MUH302U)

MALİYET YÖNETİMİ (MUH302U) DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. MALİYET YÖNETİMİ (MUH302U) KISA ÖZET-2013

Detaylı

Kalite Kontrol Çemberleri (Kalite Çemberleri)

Kalite Kontrol Çemberleri (Kalite Çemberleri) Kalite Kontrol Çemberleri (Kalite Çemberleri) - 1 Kalite Çemberleri - 2 Kalite Çemberleri TKY nin en önemli bileşenleri; Takım çalışması Herkesin katılımı Bir işletmede yapılan işlere ilişkin problemleri

Detaylı

Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları

Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Otomotiv Üretimi MFGE 426 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Araç Motoru İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri

Araç Motoru İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri Araç Motoru İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding En İyi Kaynak Sonuçları için Metalürjik Uzmanlık voestalpine Böhler

Detaylı

Yöneticiye Rapor Osman Şahin

Yöneticiye Rapor Osman Şahin Yöneticiye Rapor Osman Şahin Professional Styles 22-May-2013'de Hazırlanmıştır Sayfa 2 2005-2011 Saville Consulting. Tüm hakları saklıdır. Bu Rapor Hakkında Bu Rapor, bir kişinin önemli çalışma alanlarındaki

Detaylı

TaxAuditing Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim

TaxAuditing Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim TaxAuditing Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim Güçlü bir mesleki bilgi, deneyim ve tecrübesi olan ekip arkadaşları ile ulusal ve uluslar arası düzeyde en değerli unsuru olan müşterilerine en hızlı,

Detaylı

1982 yılında kurulan Baloğlu Catering, büyümesini sürekli devam ettirerek sektöründe lider bir catering firması olmanın gururunu yaşamaktadır.

1982 yılında kurulan Baloğlu Catering, büyümesini sürekli devam ettirerek sektöründe lider bir catering firması olmanın gururunu yaşamaktadır. 1982 yılında kurulan Baloğlu Catering, büyümesini sürekli devam ettirerek sektöründe lider bir catering firması olmanın gururunu yaşamaktadır. Yarım asra yakın edindiği tecrübe ve uzmanlık alanına göre

Detaylı

Sektör eşleştirmeleri

Sektör eşleştirmeleri Sektör eşleştirmeleri İspanya ve Türkiye Avrupa Futbol Şampiyonası 2016 Sektör : Otomotiv Maça ilişkin ön inceleme 4:3 * Sektöre yönelik Atradius alacak riski durumu/iş performansı görünümünün karşılaştırması

Detaylı

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara ait. ÖKC TSM merkezlerinin denetimi

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara ait. ÖKC TSM merkezlerinin denetimi Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara ait ÖKC merkezlerinin denetimi Kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi amacıyla tasarlanan yeni ödeme kabul sistemleri yapısında Güvenli Servis Sağlayıcı (Trusted Service

Detaylı

GÜNCEL LİDERLİK ŞEKİLLERİ

GÜNCEL LİDERLİK ŞEKİLLERİ GÜNCEL LİDERLİK ŞEKİLLERİ Liderlik kavramı, dünya literatürüne 14. yüzyılda girmiş olmasına rağmen, son iki yüzyıldır oldukça sık kullanılmaktadır. 1950 lerde liderlik araştırmalarının yoğunlaşmasıyla

Detaylı

KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. MÜŞTERİ ŞİKAYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ. Ekim 2015 Ver. 02. Tarih: / /2015 Sayı: 2015/ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır.

KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. MÜŞTERİ ŞİKAYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ. Ekim 2015 Ver. 02. Tarih: / /2015 Sayı: 2015/ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. MÜŞTERİ ŞİKAYET YÖNETİMİ Ekim 2015 Ver. 02 Tarih: / /2015 Sayı: 2015/ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ:... 3 2. KAPSAM:... 3 3. TANIMLAR VE KISALTMALAR:...

Detaylı

Örgüt Kuramı & Yönetim Fonksiyonları. Doç. Dr. Serkan ADA

Örgüt Kuramı & Yönetim Fonksiyonları. Doç. Dr. Serkan ADA Örgüt Kuramı & Yönetim Fonksiyonları Doç. Dr. Serkan ADA Yönetim nedir? Örgüt nedir? Örgütün özellikleri Yönetim düzeyleri Yönetim fonksiyonları Yönetim şekilleri Yönetici rolleri Yöneticilerin sahip olması

Detaylı

İnternette Çiçek satışı yapmak kar sağlayan bir ticaret modelimidir?

İnternette Çiçek satışı yapmak kar sağlayan bir ticaret modelimidir? Çiçekçi E-ticaret Sitesi Açmak Eğer bir online çiçekçi açmak istiyorsanız bu yazı size fayda sağlayacaktır.e-ticaret her yönüyle büyümeye açık bir sektördür. Bu sektörün alt elemanlarından birisi çiçekçilik

Detaylı

DEĞER BİÇME DERSİ. Tartım ve Ölçme. Fiyatlandırma. Altın Borsası, Darphane ve Antikacılık

DEĞER BİÇME DERSİ. Tartım ve Ölçme. Fiyatlandırma. Altın Borsası, Darphane ve Antikacılık Dersin Modülleri Tartım ve Ölçme Fiyatlandırma Altın Borsası, Darphane ve Antikacılık DEĞER BİÇME DERSİ Kazandırılan Yeterlikler Ölçme, kontrol ve basit ayar ölçme uygulamalarını toleranslar dahilinde

Detaylı

TÜRK SANAYĠSĠNĠN KALBĠ TEKSTĠL VE HAZIR GĠYĠM SEKTÖRÜNDEKĠ GELĠġMELER

TÜRK SANAYĠSĠNĠN KALBĠ TEKSTĠL VE HAZIR GĠYĠM SEKTÖRÜNDEKĠ GELĠġMELER TÜRK SANAYĠSĠNĠN KALBĠ TEKSTĠL VE HAZIR GĠYĠM SEKTÖRÜNDEKĠ GELĠġMELER Hande UZUNOĞLU Dünya ekonomisi zor bir süreçten geçiyor. 2009 yılında bir önceki yıla göre nispeten kendini toparlayan dünya ekonomisi

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 2 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

TÜTÜN ÜRÜNLERİ İMALATI SEKTÖRÜ

TÜTÜN ÜRÜNLERİ İMALATI SEKTÖRÜ TÜTÜN ÜRÜNLERİ İMALATI SEKTÖRÜ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKONOMİK ANALİZ VE DEĞERLENDİRME DAİRESİ 31.12.2013 ANKARA 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 TÜTÜN ÜRÜNLERİ

Detaylı

LİDERLİK TEKSTİL VE OTOMOTİVDE... Dr. Can Fuat GÜRLESEL

LİDERLİK TEKSTİL VE OTOMOTİVDE... Dr. Can Fuat GÜRLESEL LİDERLİK TEKSTİL VE OTOMOTİVDE... 1 Dr. Can Fuat GÜRLESEL Bursa ili genelinde faaliyet gösteren ilk 250 büyük firmanın tespitine yönelik 2004 araştırması sonuçlanmıştır. Sonuçlar; araştırmanın künyesi,

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...III AÇIKLAMA... V BÖLÜM I - TEMEL KAVRAMLAR...1

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...III AÇIKLAMA... V BÖLÜM I - TEMEL KAVRAMLAR...1 İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ...III AÇIKLAMA... V BÖLÜM I - TEMEL KAVRAMLAR...1 Soru 1- Dış ticaret nedir?...1 Soru 2- Mal nedir?...1 Soru 3- Mal ve hizmet arasındaki fark nedir?...1 Soru 4- İhracat nedir?...1

Detaylı

KAYNAK FİNANSAL KİRALAMA A.Ş.

KAYNAK FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. KAYNAK FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 01.01.2012 31.12.2012 Dönemi Faaliyet Raporu 1 İÇİNDEKİLER I-ŞİRKET TANITIMI II- FİNANSAL KİRALAMA SEKTÖRÜ VE SEKTÖRDE KAYNAK LEASİNG III- İDARİ FAALİYETLER IV- KAR DAĞITIM

Detaylı

VERİMLİLİK STRATEJİLERİ: BAŞARILI ÖRNEKLER VE TÜRKİYE İÇİN ÖNERİLER

VERİMLİLİK STRATEJİLERİ: BAŞARILI ÖRNEKLER VE TÜRKİYE İÇİN ÖNERİLER VERİMLİLİK STRATEJİLERİ: BAŞARILI ÖRNEKLER VE TÜRKİYE İÇİN ÖNERİLER PROF.DR. ERGÜN YENER DÜNYA PRODÜKTİVİTE BİLİM AKADEMİSİ ÜYESİ-(E) MPM GENEL SEKRETERİ GİRİŞ ÜLKELER ARASINDAKİ PERFORMANS FARKLILIKLARI

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2014 Yılı I. Yarıyıl Finansal Sunumu

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2014 Yılı I. Yarıyıl Finansal Sunumu PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2014 Yılı I. Yarıyıl Finansal Sunumu Pınar Et in Gücü Yenilikçi ve öncü kimlik 300 den fazla SKU AR-GE deneyimi En itibarlı markalar içerisinde ilk 10 da* Türkiye nin en

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ Bu anket, bölümümüzdeki öğrencilerin 2015-2016 öğretim bahar yarıyılına ait öğretim sonuçlarının değerlendirilmesi ve sürecin

Detaylı

OTOMOTİV KENTİ BURSA YA HOŞGELDİNİZ

OTOMOTİV KENTİ BURSA YA HOŞGELDİNİZ OTOMOTİV KENTİ BURSA YA HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Necmi Gürsakal İşin aslına bakarsanız elektro kardiyografileri doktorlar kullanıyor. Biz ise sadece kullandığımız grafikleri elekto kardiyografi ye (EKG) benzettiğimiz

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2013 1 EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI 1.KURUMUN ADI : 2.KURUMUN ADRESİ : 3.KURUCUNUN ADI : 4.PROGRAMIN

Detaylı

Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları

Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sağlık Politikaları ve Planlaması HAS 502 Bahar 3 0 0 3 7.5 Ön

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1990 1990 yılında lisans, 1994 yılında yüksek lisans, 2006 yılında da doktora düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır. Bölümde

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS VERGİ HUKUKU VE TÜRK VERGİ SİSTEMİ 0102707 7 3+0 3 4. Yrd. Doc. Dr.

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS VERGİ HUKUKU VE TÜRK VERGİ SİSTEMİ 0102707 7 3+0 3 4. Yrd. Doc. Dr. DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat VERGİ HUKUKU VE TÜRK VERGİ SİSTEMİ 0102707 7 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü

Detaylı

BANKACILIK SERTİFİKA PROGRAMI

BANKACILIK SERTİFİKA PROGRAMI BANKACILIK SERTİFİKA PROGRAMI Programın Amacı: Gerek bankacılık sektöründe çalışan, gerekse kariyerinde bu sektörü planlayan kişiler teknik anlamda bankacılıkta ihtiyaç duyacakları konular hakkında güncel

Detaylı

Bölüm 10 Teknolojik Yenilik ve Ekonomik Performans

Bölüm 10 Teknolojik Yenilik ve Ekonomik Performans Bölüm 10 Teknolojik Yenilik ve Ekonomik Performans Teknolojik gelişme sürecinin üçüncü aşaması, teknolojik yeniliklerin uygulanması ve yaygınlaşmasıdır. Teknolojik gelişmenin ekonomik etkileri ancak bu

Detaylı

Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi

Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi Nedir Faydaları Başarı Tanımlar Görev Risk Yönetimi Nedir Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi Risk

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Turizm Coğrafyası Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı İÇ KONTROL SİSTEMİ Bu broşür; iç kontrolle ilgili farkındalık sağlamak, iç kontrolün ne

Detaylı

İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına...

İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına... GÜVENLİK KÜLTÜRÜ İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına... KÜLTÜR Geçmiş davranışlar Kültür Gelecekteki davranışlar (Bozkurt, V. (2005), Değişen Dünyada Sosyoloji, 3, Aktüel Yayınları,

Detaylı

ULUSLARARASI ÜRETİM ZİNCİRLERİNDE DÖNÜŞÜM VE TÜRKİYE NİN KONUMU -Değerlendirme-

ULUSLARARASI ÜRETİM ZİNCİRLERİNDE DÖNÜŞÜM VE TÜRKİYE NİN KONUMU -Değerlendirme- ULUSLARARASI ÜRETİM ZİNCİRLERİNDE DÖNÜŞÜM VE TÜRKİYE NİN KONUMU -Değerlendirme- Şeref Saygılı-TCMB 2 Mart 2012 İstanbul Çalışmanın Amacı Türkiye nin yakın dönem ekonomik performansını dış ticaretteki uzmanlaşma

Detaylı

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ Sütlüce YERLEŞKESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKolojİ Bölümü (İngİlİzce Desteklİ) Sosyolojİ Bölümü İstanbul Ticaret Üniversitesi, toplumun değişim ve dönüşüm süreçlerini takip edebilen, özgüveni yüksek ve

Detaylı

SGK dan Ankara Sanayi Odasına Seminer

SGK dan Ankara Sanayi Odasına Seminer SGK dan Ankara Sanayi Odasına Seminer SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -NİSAN AYI İTİBARİ İLE 1 MİLYON 160 BİN İŞVEREN 5 PUAN PRİM TEŞVİKİNDEN FAYDALANMAKTADIR -TEŞVİKLERİN AMACI İSTİHDAMDA

Detaylı

Risk Yönetiminin Geliştirilmesi

Risk Yönetiminin Geliştirilmesi Risk Yönetiminin Geliştirilmesi Üniversiteler Türkiye, 12 Mayıs 2016 Konu başlıkları Yönetimin güçlendirilmesi Sağlanması gereken temel unsurlar Risk yönetimi Stratejik ve operasyonel riskler Risk örnekleri

Detaylı

SWOT Analizi. İş Sağlığı ve Güvenliği Konularında. SWOT Analizi. Uygulamaları. Nurdoğan İNCİ Öğretim Görevlisi Elektrik Mühendisi

SWOT Analizi. İş Sağlığı ve Güvenliği Konularında. SWOT Analizi. Uygulamaları. Nurdoğan İNCİ Öğretim Görevlisi Elektrik Mühendisi İş Sağlığı ve Güvenliği Konularında SWOT Analizi Uygulamaları Nurdoğan İNCİ Öğretim Görevlisi Elektrik Mühendisi 1 Amaç; iç ve dış etkenleri dikkate alarak, varolan güçlü yönler ve fırsatlardan en üst

Detaylı

ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI

ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI Gülnaz Gültekin*, Orhan Sevindik**, Elvan Tokmak*** * Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Matbaa Öğretmenliği Bölümü, Ankara ** Ankara Ü., Eğitim Bil. Ens.,

Detaylı

TR41 10 02 008 ESKİŞEHİR TİCARET BORSASI AR-GE VE İNOVASYON LABORATUARI PROJESİ 2011 NİSAN - 2011 EKİM

TR41 10 02 008 ESKİŞEHİR TİCARET BORSASI AR-GE VE İNOVASYON LABORATUARI PROJESİ 2011 NİSAN - 2011 EKİM 2010 YILI SANAYİ VE TURİZMDE REKABET GÜCÜNÜN ARTTIRILMASI MALİ DESTEK TR41 10 02 008 AR-GE VE İNOVASYON LABORATUARI PROJESİ 2011 NİSAN - 2011 EKİM TR-41 Bursa - Eskişehir - Bilecik bölgesinde Ar-Ge ve

Detaylı

Model ERP Tedarik Zinciri Yönetimi. Satınalma Yönetimi

Model ERP Tedarik Zinciri Yönetimi. Satınalma Yönetimi Günümüzde rekabet avantajı elde etmek için bilişim teknolojilerinden maksimum oranda faydalanmak gerekiyor. Model ERP çözümü, birçok sektörün ortak aklını temsil eden, açık kaynak kodlu, %80 hazır işleyişlerin

Detaylı

Başkan Kocadon mimar ve mühendislerle buluştu

Başkan Kocadon mimar ve mühendislerle buluştu Başkan Kocadon mimar ve mühendislerle buluştu Bodrum Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, beraberindeki heyet ile birlikte Türk Mühendis ve Mimar Odaları

Detaylı

PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR

PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR 1. Rehberlik bir süreçtir. 2. Rehberlik bireye yardım etme işidir. 3. Rehberlik yardımı bireye dönüktür. 4. Rehberlik bilimsel ve profesyonel bir yardımdır.

Detaylı

Benzer görüşlerimizi çeşitli şekillerde Kültür ve Turizm Bakanl ığı'na da iletmiştik. Ayrıca

Benzer görüşlerimizi çeşitli şekillerde Kültür ve Turizm Bakanl ığı'na da iletmiştik. Ayrıca Türkiye'deki kültür sanat sektörü gündeminde en önemli konu şu anda Kültür ve Turizm Bakanl ığı tarafından hazırlanan Türkiye Sanat Kurumu'nun kuruluşuna dair yasa tasarısıdır. Bu yasa tasarıs ı; hem Türkiye

Detaylı