PYP 2.SINIF 5. Veli Bülteni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PYP 2.SINIF 5. Veli Bülteni"

Transkript

1 PYP 2.SINIF 5. Veli Bülteni Sayın Veli; KENDİMİZİ ORGANİZE ETME BİÇİMİMİZ disiplinlerüstü teması adı altında Meslekler toplumda farklı alanlardaki ihtiyaçları karşılayarak, günlük yaşamımızda bize yardımcı olur tarihleri arasında işlendi. Bu ünite boyunca öğrenciler; Toplumsal ihtiyaçları, farklı meslek türlerini, mesleklerin toplum içindeki rolünü ve değişen meslekleri ile ilgili sorgulama çalışmaları gerçekleştirdi. Bu sorgulamalar aşağıdaki rehber soruları çerçevesinde yapıldı; Toplumsal ihtiyaçlarımız nelerdir? Toplum içerisinde var olan meslekler nelerdir? Farklı mesleklerdeki bireylerin görev ve sorumlulukları nelerdir? Değişen meslekler nelerdir, niçin değişikliğe uğramışlardır? Sizlere gönderdiğimiz eylem gözlem formu aracılığıyla öğrencilerimizin bu ünite boyunca kazandığı öğrenmeler sonucunda gerçekleştirdikleri ve sizin şahit olduğunuz eylemleri not edip adresine ulaştırırsanız, öğrencilerimizin portfolyo Okul Rutinlerimiz ; 13 Şubat National Sweater Day Küresel Isınmaya karşı bir farkındalık çalışması olarka öğrencilerimiz renkli kazaklarıyla okula geldiler ve okulun ısıtıcıları birkaç derece düşürülerek materyalleri iradeli kullanmayla ilgili önlemler konusunda konuşuldu Sayı 5, Bölüm 1 Önümüzdeki ünite (17 Mart 5 Mayıs )boyunca; 31 Mart 2014 Pazartesi resmi tatil 8-9 Nisan 2014 IBPYP Okul Ziyareti 23 Nisan 2014 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nisan 2014 Resmi Tatil İçindekiler: Veliye Mektup Misyon- İletişim...1 Geçtiğimiz ünitede neler yaptık? Yeni ünitemizdeki kazanımlar Duyurular Şubat 2014, Bireysel Veli Görüşmeleri nde velilerimiz öğrencilerinin akademik ve sosyal gelişimleriyle ilgili bilgi alışverişi yapmak üzere sınıf ve branş öğretmenleriyle bir araya geldiler ve öğrencilerin gelişimleriyle ilgili karşılıklı geri bildirimler verdiler. Geçtiğimiz bültende sizlere 1 Mart 2014 tarihli olacağını duyurduğumuz PYP Parents etkinliği İlkbahar döneminde gerçekleştirilecektir.

2 Page 2 Geçtigimiz ünite boyunca sorgulama çalışmalarında Öğrencilerimiz; belirlenen toplumsal ihtiyaçları karşılamak için kimlerden, hangi mesleklerden yararlanırız konusuyla ilgili elmas sıralaması çalışması ile ihtiyaçları önem sıralamasına göre düzenlediler. İç içe halkalar metoduyla öğrencilerimizin meslek grupları ile ilgili ne bildikleri öğrenildi (Ailenin meslekleri nelerdir? Sen büyüyünce ne olmak istersin? Neden bu mesleği istiyorsun? Hangi meslek dali hakkın da daha fazla şey öğrenmek istersin?) Öğrencilerden yakın çevrelerinde bulunan meslek grupları ile ilgili gözlemler yapmaları istendi. Bunun için okulumuzun bünyesinde çalışan farklı meslek gruplarıyla röportajlar yapıldı. Anket kitapçığı oluşturuldu. Farklı meslek gruplarından (hukuk, sağlık, hizmet, mühendislik) velilerimiz davet edilerek konferans salonunda mesleği ile ilgili görev ve sorumluluklarını anlatan sunum gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz de gözlemlerinden veya merak ettiklerinden yola çıkarak sorular sordular. Mesleklerin toplum içerisindeki rolünü öğrenebilmek için öğrenciler çevresindeki bir meslek sahibi ile röportaj yaptılar. Çok sayıda meslekler araştırılarak sınıfta sunum yolu ile paylaşıldı ve bir kitapçıkta toplanarak SINIF MESLEK KİTAPÇIĞI oluşturuldu. Bazı mesleklerin neden değişime uğradığı konusunda beyin fırtınası yaptırıldı. 100 sene sonra hangi mesleklerin olabileceği sorgulandı. PYP 2.SINIF 5. Veli Bülteni

3 Sayı 5, Bölüm 1 Page 3 İ ngil izce Di l ç alı şmala rı nda; İkinci sınıf öğrencilerimizle birlikte toplumumuzun bir aileye benzeyip benzemediği hakkında sorgulamalar yaparak ünitemize giriş yaptık. Her bir aile bireyinin aile içerisinde farklı görev ve sorumlulukları olduğu ve her bir bireyin farklı mesleklere sahip olduklarına karar verdik. Okulumuzdaki bildiğimiz mesleklerin neler olduğuna karar verdik ardından okulumuzunda küçük bir topluluk olduğu hakkında konuştuktan sonra okulumuzdaki meslekleri tanımak amaçlı okul gezisi düzenledik. Gezimizin ardından sınıfımıza geldik ve hangi meslekleri biliyorduk hangi meslekleri öğrendik çalışmamızı tamamladık. Mesleklerin toplumumuz içerisinde bazı sorumluluklara sahip oldukları bilincine vardık ve mesleklerle islevleriniz tutumlarımız ve profillerimiz çerçevesinde değerlendirdik ve eşleştirdik. Community helpers hakkında kitaplarımızı okuduk ve sorgulamalarımıza devam ettik. Her bir mesleğin toplumumuz için çok önemli olduklarını keşfettik ve değişen meslekler hakkında çalışmamızı tamamladık. ICT ve Kütüphane alanında; kaynak tarama, kurgusal ve kurgusal olmayan kitapları tanıma çalışmalarını gerçekleştirdiler. Ekoloji dersinde; öğrencilerimiz doğayla ilgili yeşil meslekleri öğrendiler ve okulumuzdaki doğa çalışanlarını daha yakından tanıdılar. Okulumuzda mantar yetiştirciliği yapan görevlilerle bir araya gelip mantarların nasıl bir otamda yetiştiğine şahit oldular, ve mantar uzmanından bilgiler aldılar. Ünite sonu sergisinde; öğrencilerimiz tema boyunca yaptıkları çalışmaları tüm okul toplumuyla paylaştılar ve diğer sınıfların neler yaptıklarını gezileri sırasında gözlemlediler. Ayrıca akademik dürüstlükte kaynak göstermenin önemini yaptıkları çalışmalarla desteklerken, üniteleriyle ilgili araştırmalarını tamamladılar.

4 5. Sorgulama Ünitesi Ünitemizin ait olduğu disiplinlerüstü tema: GEZEGENİ PAYLAŞMAK Ünitenin uygulanacağı süre: ANA FİKİR: Canlıların bulunduğu yerler, onlara hayatta kalmak için gerekli şeyleri sağlar. Anahtar Kavramlar: Şekil: Ekosistemleri oluşturan öğeler nelerdir? Sorumluluk : Canlıların içinde bulundukları ekosistemlere karşı nasıl bağlı ve sorumlu olduğumuzu gösteririz? Sebep Sonuç Canlılar hayatta kalmak için nelere ihtiyaç duyar? Bu ünite boyunca öğrencilerimizin geliştirmesini beklediğimiz disiplinlerüstü beceriler: Araştırma Becerileri Soruları oluşturma, Gözlem yapma, Planlama, Veri toplama Verileri kaydetme, Verileri düzenleme, Verileri yorumlama Araştırma bulgularını sunma Öz yönetim Becerileri Kendine Yansıtarak Düşünme, Bağlılık Bu ünite boyunca öğrencilerimizin kazanmasını istediğimiz tutumlar: 2.Ünitemizde maddeler; sorgulayacağımız Canlıların hayatta kalması için ihtiyacı olan şeyler Ekosistemler Bağlılık ve sorumluluk Bu ünite boyunca öğrencilerimizde desteklemek istediğimiz öğrenen profili öğeleri; Araştıran-Sorgulayan:Öğrencilerimiz çevrelerinde bulunan ekosistemleri araştırır, bu alanlarda yaşayan canlıların hayatta kalması için gereken ihtiyaçları açıklar. Düşünen : Bir canlı olarak kendi ihtiyaçlarını ve diğer canlıların ihtiyaçlarını belirler, yaşadığı ekosistemi oluşturan elementlerin önemini açıklar,canlıların ekosistemlerini karşılaştırır, farklılıklar ve benzerlik üzerine düşünür. Bağımsız Davranma: Yaşamak için ihtiyacı olan şeyler ve gezegeni paylaştığı diğer canlılara ve onların yaşadıkları ekosistemleri oluşturan cansız varlıkları kullanmada bağımsız düşünmek ve hareket etmek, gerekçeli savlara dayanarak kendi kararlarını vermek, kararlarını savunabilmek Bağlılık: Ait olduğu ekosistemlere ve diğer ekosistemlerde yaşayan diğer canlılar hususunda kendini öğrenimine adamak, gayretli olmak, özdisiplin ve sorumluluk sahibi olmak. Sayın Veli; Ünite boyunca yapacağımız okul içi çalışmaları desteklemek adına; Öğrencilerin konuyla ilgili kitap, video, sunum vb. kaynaklara ulaşmalarına katkıda bulunabilirsiniz. Öğrencilerimizin öğrenmelerini destekleyecek kaynakları unite boyunca sınıfımızda bulunan kaynak köşesinde kullanmak adına gönderebilirsiniz. Çevrenizde bulunan farklı ekosistemlerle ilgili öğrenci lerimizle birlikte bir liste oluşturabilir ve bu ortamları korumak adına neler yapılabileceği ile ilgili fikir alışverişleri yapabilirsiniz.

5 Sayfa 5 Ünite boyunca öğrencilerimiz; PYP 2.SINIF 5. Veli Bülteni Dil Alanında; Dinlediklerini zihninde canlandırır Dinlediklerinde ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. Dinlediklerinde geçen bilmediği kelimelerin anlamlarını tahmin eder. Kendilerine ve sınıfa yönlendirilmiş sorulara cevap verebilmek için bilgi sorgulaması yapar. Grup çalışmalarında duygu ve düşüncelerini paylaşır. Topluluk önünde konuşur. Üstlendiği role uygun konuşur.masal, hikâye, fıkra veya filmi tekniğine uygun anlatır. Görsel ve duygusal iletişimini; fikirlerini, duygularını taklit ve rol yapma gibi vücut dilini kullanarak sağlar. Sunularında içeriğe uygun görseller seçer ve kullanır. Okuduklarının konusunu belirler. Okuduğu metnin içeriği hakkındaki düşüncelerini belirtir. Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. Metinde ortaya konan sorunları belirler ve onlara farklı çözümler bulur. *Okuduğu metnin yazarı hakkında bilgi edinir Kendi yazısını sınıf kitabına veya yayınlanmış kitap koleksiyonuna tanıtır ve katkıda bulunur. Matematiksel ifadeleri doğru yazar. Modelleme yoluyla görsel efektleri anlatmak için düzen, sınır, özellikler, çerçeve gibi kullanılan terminolojiyi fark eder. Haber programı, talimatlar veya fantezi hikaye ile belirli bir izleyici kitlesine bir mesaj vermek için yazar. Matematik Alanında; Kilogramın kullanıldığı yerleri belirtir. Kilogramla ilgili problemleri çözer ve kurar. Asal ve sıra sayılarını okur, yazar, karşılaştırır ve sıralarlar. Metre, santimetre ve milimetre gibi birimler arasındaki ilişkileri anlarlar. Standart olmayan farklı uzunluk ölçme birimlerini birlikte kullanarak bir uzunluğu ölçer. Standart uzunluk ölçme araçlarını belirterek gerekliliğini açıklar. Uzunlukları metre ve santimetre birimleriyle ölçer *Standart olan veya olmayan uzunluk ölçü birimleriyle sayı doğrusu modelleri oluşturur. Uzunlukları metre ve santimetre birimleriyle tahmin eder ve tahminini ölçme sonucuyla karşılaştırır. Metre ve santimetre birimleriyle ilgili problemleri çözer ve kurar. *Standart olmayan sıvı ölçü birimlerini kullanarak sıvıların miktarını ölçer. Sanat Alanında; Sanat çalışmaları aracılığıyla fikirlerimizi, duygularımızı ve deneyimlerimizi paylaşabiliriz. PYP Kendi kültürlerini de içeren bir dizi kültürlerden ve farklı zaman ve yerlerden sanatın amacını araştırırlar. MEB Çeşitli sanat alanlarının şarkı, türkü, şiir, öykü, masal, anı, gibi türlerinden yararlanarak görsel çalışmalar yapar. Çevresindeki kirliliği ve düzensizliği onaylamadığını görsel sanatlar yoluyla ifade eder. Yaşadığı mekânı beğenisine uygun eserlerle güzelleştirir. Müze, sanat galerisi, ören yeri, tarihî eser, anıt vb. ile ilgili görsel tasarımlar yapar. Çeşitli stratejileri kullanmak kendimizi anlatmaya yardımcı olur. Görsel bir görüntünün ruh halini (tablolar,fotoğraflar ve film) eşleştirmek için müzikal bir kompozisyon yaratırlar. Şarkılı oyun müziklerine, özgün hareketlerle eşlik eder. Sosyal Bilgiler ve Fen ve Teknoloji alanında; İnsanlar dahil, canlıların enerji ve büyüme için belirli kaynaklara ihtiyaçları olduğunu anlama. Canlı ve canlı olmayan şeylerin özelliklerini gözlemleme ve tanımlama. Canlıların sağlıklı kalmalarını temin eden ihtiyaçlarını gözlemleme. Çevresindeki canlılar için sorumluluk almak.yerel ve diğer çevrelerin doğal özelliklerini tanımlama. İnsanların doğal çevreyi kullanma yollarını analiz etme (örneğin, dinlence, yerleşim) İnsanın yerel, doğal çevreye yaptığı etki ile ilişkili bir soru veya problem saptamak veya oluşturma.okuldaki kaynakları bilinçli tüketmenin önemini açıklar.okulu ve çevresini korumak için alternatifler üretir. Kişisel, Toplumsal ve Bireysel eğitim alanında ; Teknik geliştirme ve pratik vasıtasıyla performans geliştirmek için plan geliştirirler Fiziksel etkinliklerde kullanılan araç -gereç ve malzemeleri amacına uygun kullanır. Yer değiştirme hareketlerindeki benzerlik ve farklılıkları ayırt eder. Duyurular 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle okulumuz 31 Mart 2014 Pazartesi günü resmi tatildir. Okulumuz 8-9 Nisan 2014 tarihinde IBPYP bünyesindeki iki uluslararası lider tarafından otorizasyon ziyaretine tabi tutulacaktır. Bu ziyaret öncesinde ve sürecinde gösterdiğiniz ve göstereceğiniz destek ve ilgi için çok teşekkür ederiz. 23 Nisan 2014 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle okulumuz 24 Nisan 2014 Perşembe günü resmi tatildir Nisan 2014 günü okulumuz ortaokul kademesinde gerçekeleşecek temel öğretimden orta öğretime geçiş sınavı sebebiyle okulumuz resmi tatildir.

PYP 3.SINIF 5. Veli Bülteni

PYP 3.SINIF 5. Veli Bülteni PYP 3.SINIF 5. Veli Bülteni Sayın Veli; KENDİMİZİ ORGANİZE ETME BİÇİMİMİZ disiplinlerüstü teması adı altında Topluluklar, insanların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulmuş, birbirine bağlı hizmetler

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

PYP 1.SINIF 5. Veli Bülteni

PYP 1.SINIF 5. Veli Bülteni PYP 1.SINIF 5. Veli Bülteni Sayın Veli; KENDİMİZİ ORGANİZE ETME BİÇİMİMİZ disiplinlerüstü teması adı altında Besin maddeleri farklı kaynaklardan sağlanır ve çoğu besin maddesi yiyebilmemiz için değişim

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat 2014-21 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015 YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZ Sayın Rektörümüzün başkanlığında bu yılın ilk Üst Yönetim Kurulu toplantısı geçtiğimiz Salı günü okulumuzda yapıldı. İlkokul, Ortaokul

Detaylı

9.SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

9.SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI Güzel Sanatlarda Edebiyatın Yeri KAZANIMLAR. Bilim ile güzel sanatların farklılığını belirler.. İnsan etkinliklerinin güzel sanatlar içindeki yerini belirler.. Güzel sanatların

Detaylı

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ EK : 2 HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ Müzik Ödülü Müzik Ödülü: Ortaokul öğrenimi boyunca Müzik dalında rol model olmuş, branşında okul içi ve dışındaki etkinliklere katılmaya istekli

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği. İlgi

Detaylı

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, fen bilgisi konularıyla (fizik, kimya, biyoloji) ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Fen bilgisi konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3. sınıfa elveda, 4. sınıfa MERHABA TÜRKÇE Metinlere bağlı kalarak dinleme ve dinlediğini anlama, okuma ve okuduğunu anlama, yazma kurallarını uygulama,

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili hangi

Detaylı

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI Öğrencilerimiz; okulumuzda öğrenci merkezli öğretim yöntemleriyle, problem çözme, deney yapma, tartışma ve sorgulamaya

Detaylı

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE BİREYSELEŞTİRİLMİŞ ÜNİTE VE TÜM HİZMET PLANI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR İLEŞİTİM 1, Sözcükleri doğru kullanır. 1. Söylenen sözcüğü tekrar eder.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI B İ R E Y V E T O P L U M EYLÜL EYLÜL 19-23 EYLÜL (1. Hafta) 1. TEMA 26-30 EYLÜL (2. Hafta) GÖRSEL GÖRSEL Dinleme kurallarını uygulama: 1 Dinlediğini anlama: 1, 3, Konuşma kurallarını uygulama: 1, 2, 3,

Detaylı

5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI

5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI 5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI YAŞAM İÇİN EĞİTİM İSTANBUL UN KURTULUŞUNUN 92. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN! İstanbul un kurtuluşunun 92. Yıldönümünü okulumuzda düzenlediğimiz törenle kutladık.

Detaylı

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir.

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. TANIM Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Sanat tarihçisi; resim,

Detaylı

REHBERLİK ETKİNLİĞİ DEĞERLENDİRME FORMU 1. : Açıklama-Bilgilendirme. : Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini Öğrenir.

REHBERLİK ETKİNLİĞİ DEĞERLENDİRME FORMU 1. : Açıklama-Bilgilendirme. : Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini Öğrenir. REHBERLİK ETKİNLİĞİ DEĞERLENDİRME FORMU 1 : Açıklama-Bilgilendirme :Sınıf yönetimi : Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini Öğrenir. SINIF :T 11-C TARİH :18.09.2015 :EYLÜL 3 TAM ORTA KISMEN HİÇ tarafından

Detaylı

2016-2017 5.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR

2016-2017 5.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR 06-07.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR Adı Soyadı İmza Adı Soyadı 8 0 6 7 Ömer Askerden İmza 06-07 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU MATEMATİK.SINIF

Detaylı

İstanbul, 21 Eylül 2015. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Ortaokul Bilgilendirme Yazısı. Sevgili Velimiz,

İstanbul, 21 Eylül 2015. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Ortaokul Bilgilendirme Yazısı. Sevgili Velimiz, İstanbul, 21 Eylül 2015 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Ortaokul Bilgilendirme Yazısı Sevgili Velimiz, Birinci Genel Veli Toplantımızda sizlerle paylaşacağımızı bildirdiğimiz Bireysel veli öğretmen görüşme

Detaylı

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR)

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) . İLKOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI TÜRKÇE DERSİ KABA DEĞERLENDİRME ARACI KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemek için hazırlık yapar. 2. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır.

Detaylı

Kaynaştırma Eğitimine Giriş 3. İş Birliği: Ortaklık ve Prosedürler 25. Düzeyde Engeli Olan Öğrencilere Öğretim 51

Kaynaştırma Eğitimine Giriş 3. İş Birliği: Ortaklık ve Prosedürler 25. Düzeyde Engeli Olan Öğrencilere Öğretim 51 1 23 İleri 4 Düşük 5 Diğer 6 Tüm 7 Müdahaleye 8 Sınıf 9 10 Motivasyonu 11 Dikkati 12 Çalışma 13 Değerlendirme 14 Okuryazarlık 15 16 KISIM 1 TEMELLER Kaynaştırma Eğitimine Giriş 3 İş Birliği: Ortaklık ve

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 ( Bu mektup 10 Şubat 2014-11 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 2.TEMAMIZ :BENİM EŞSİZ

Detaylı

FOTOĞRAFÇILIK ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

FOTOĞRAFÇILIK ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOĞRAFÇILIK ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI 2005 ANKARA FOTOĞRAFÇILIK ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Fotoğrafçılık sektörü,

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ Bu anket, bölümümüzdeki öğrencilerin 2015-2016 öğretim bahar yarıyılına ait öğretim sonuçlarının değerlendirilmesi ve sürecin

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ EVİMİZ-AİLEMİZ Aile kavramı ne demek? Ailemde kimler var? Aile bireylerimizin isimleri nelerdir? Ailemizle paylaştıklarımız

Detaylı

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014- EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU HAZİRAN DÖNEMİ TARİH SAAT YAPILACAK ETKİNLİKLER GÖREVLİ PERSONEL

Detaylı

Reklam Tasarımı (PR 401) Ders Detayları

Reklam Tasarımı (PR 401) Ders Detayları Reklam Tasarımı (PR 401) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Reklam Tasarımı PR 401 Güz 3 0 0 3 8 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları

Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaz Stajı - 1 AVM399 Güz 0 0 0 0 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Turizm Coğrafyası Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri (ETI412) Ders Detayları

Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri (ETI412) Ders Detayları Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri (ETI412) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri ETI412 Bahar 2 2 0 3 5

Detaylı

Duyduğunu Anlama ve Sözlü Anlatım I (ETI211) Ders Detayları

Duyduğunu Anlama ve Sözlü Anlatım I (ETI211) Ders Detayları Duyduğunu Anlama ve Sözlü Anlatım I (ETI211) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Duyduğunu Anlama ve Sözlü Anlatım I ETI211 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI 3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ Öğrencinin Adı, Soyadı :... Doğum Tarihi, Yeri :... Anne/Baba Adı :... Ev Adresi :... Engel Durumu :... R.A.M Kaynaştırma Dosya No :... Rapor

Detaylı

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İKY PLANLANMASI 1)Giriş 2)İK planlanması 3)İK değerlendirilmesi 4)İK ihtiyacının belirlenmesi 2 İnsanların ihtiyaçları artmakta ve ihtiyaçlar giderek çeşitlenmektedir. İhtiyaçlardaki

Detaylı

Farklı bir çevrimiçi öğrenme

Farklı bir çevrimiçi öğrenme Farklı bir çevrimiçi öğrenme Gerçek öğretmenler Canlı dersler Oxford un kaliteli içeriği Çocuklar, yetişkinler ve profesyonel iş adamları için çevrimiçi İngilizce dersleri Yenilikçi her zaman, her yerde

Detaylı

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ PERFORMANS ÇALIŞMASI VE PROJE İLE İLGİLİ MADDELER Tanımlar MADDE 4- () Bu Yönetmelikte geçen; ö) Öğrenme Kazanımları: Herhangi bir öğrenme sürecinin

Detaylı

Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları

Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Aydınlatma Teknikleri MİM 652 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul

Detaylı

... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI. İletişimi olumsuz etkileyen davranışlara örnekler verir

... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI. İletişimi olumsuz etkileyen davranışlara örnekler verir 1.... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI İletişimi, olumlu olumsuz etkileyen tutum ve davranışları fark ederek kendi tutum ve davranışlarıyla karşılaştırır. KISA DÖNEMLİ

Detaylı

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi Editörden Önsöz Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler için Kariyer Rehberliği Programları Dizisi, kariyer rehberliği uygulamaları yapması gereken psikolojik danışmanlar için hazırlanmış sınıf / grup rehberliği

Detaylı

Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları

Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme SEÇ352 Seçmeli 2 0 0 2 5 Ön Koşul

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN BİLİM ŞENLİĞİ PROJE PAZARI SAMSUN 2016 * PROJE PAZARI ilimiz ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü bir çalışmadır. 01-02 Haziran 2016

Detaylı

YARININ TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YARININ GÖZÜYLE BAKALIM Kİ YARINLARIMIZ AYDINLIK OLSUN.

YARININ TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YARININ GÖZÜYLE BAKALIM Kİ YARINLARIMIZ AYDINLIK OLSUN. 2013-2014 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM-KASIM AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ GRUPLARI YARININ TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YARININ GÖZÜYLE BAKALIM Kİ YARINLARIMIZ AYDINLIK OLSUN. TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR:

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Beden Eğitimi ve Oyun Öğretimi

Detaylı

Disiplinlerarası Medya Uygulamaları (SGT 428) Ders Detayları

Disiplinlerarası Medya Uygulamaları (SGT 428) Ders Detayları Disiplinlerarası Medya Uygulamaları (SGT 428) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Disiplinlerarası Medya Uygulamaları SGT 428 Güz 1 2 0 2 5 Ön

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ-GEREÇLER GEZİ-GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 5.6.7.8. SINIFLAR

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (30 Mart 15 Mayıs 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 25. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 25. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 25. VELİ BÜLTENİ Anaokulu hazırlık sınıfı öğrencilerimizin ilkokula uyum programı, bu hafta katıldıkları rehberlik ve

Detaylı

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ.

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ. BİREY VE TOPLUM 15 26 EYLÜL (12 SAAT) PARA CÜZDANI (ÖYKÜLEYİCİ METİN) OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ 11. Kurallarını Uygulama 1. k için hazırlık 2. amacını belirler. 3. amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

Ders Anlatım Föyü Nedir?

Ders Anlatım Föyü Nedir? www.bilgiyoluyayincilik.com www.dersanlatimfoyleri.com Ders Anlatım Föyü Nedir? Bir konunun anlatılması ve öğrenilmesi için gereken bilgileri ve adımları içeren en küçük yapıdaki kitapçıktır. Her föy bir

Detaylı

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2014

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2014 Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı Çağrı Mektubu Yirmi birinci yüzyılda eğitim programlarının öğrencilere çok yönlü, soyut, eleştirel, yaratıcı, bağımsız düşünme, problem çözme, etkili iletişim becerileri

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) Sayın Velimiz, PYP çalışmaları kapsamında hazırladığımız, 24 Mart 2014 9 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki beşinci temamıza

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EKİM 08-.0.0 EKİM 0-05.0.0 EYLÜL 4-8.09.0 EYLÜL 7..09.0 0-0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum ÜNİTE: Tanıyorum. Bireysel

Detaylı

ORMAN MÜHENDİSİ TANIM. Orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişidir.

ORMAN MÜHENDİSİ TANIM. Orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişidir. TANIM Orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Orman alanlarını saptar,

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYSERİ EVİ

ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYSERİ EVİ 4.Sınıflar Müze Gezisi Kayseri Lisesi nin Milli Mücadele Müzesi olarak düzenlenerek hizmete açılmış olması nedeni ile 4.sınıflar olarak Müzeye gezi düzenledik. Öğrencilerimiz, Kayseri halkının Milli Mücadeledeki

Detaylı

2015-2016 Eğitim Öğretim yılını geride bırakırken, çalışmalarımızı bir bültenle sizlerle paylaşmak istedik.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılını geride bırakırken, çalışmalarımızı bir bültenle sizlerle paylaşmak istedik. 1 Değerli Velilerimiz, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılını geride bırakırken, çalışmalarımızı bir bültenle sizlerle paylaşmak istedik. Birinci dönemde olduğu gibi okulumuzda hizmet-içi eğitim çalışmalarımıza

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 2014-2015 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında Eylül ayının ilk

Detaylı

Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları

Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Muhasebe İlkeleri I MGMT 203 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

5.SINIF SINIF : 5 ÖĞRENME ALANI : İBADET : 2 / İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM MATERYAL TÜRÜ : PERFORMANS GÖREVİ DEĞERLENDİRMEDE KULLANILACAK ARAÇLAR

5.SINIF SINIF : 5 ÖĞRENME ALANI : İBADET : 2 / İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM MATERYAL TÜRÜ : PERFORMANS GÖREVİ DEĞERLENDİRMEDE KULLANILACAK ARAÇLAR Kuran-ı Kerim meali kullanma Sevgili öğrenciler, bu görevde sizden başlıca ibadetleri tanıtarak niçin ibadet edildiğini araştırmanız araştırmanızın sonuçlarını sınıf arkadaşlarınızla paylaşmanız istenmektedir.

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Oda Numarası C1-105 Phone (286) 217 1303-3045 FAX (286) 212 0751 E-mail guneyh@gmail.com

Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Oda Numarası C1-105 Phone (286) 217 1303-3045 FAX (286) 212 0751 E-mail guneyh@gmail.com Dersin Adı: MATEMATİK ÖĞRETİMİ II Ders Sorumlusu: İletişim: Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Oda Numarası C1-105 Phone (286) 217 1303-3045 FAX (286) 212 0751 E-mail guneyh@gmail.com Yrd. Doç. Dr. Mesut

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Geçtiğimiz hafta eğitim ve öğretim çalışmalarımızın yanı

Detaylı

Matematiksel Beceriler (Ortaöğretim Matematik Dersi Öğretim Programı)

Matematiksel Beceriler (Ortaöğretim Matematik Dersi Öğretim Programı) Matematiksel Beceriler (Ortaöğretim Matematik Dersi Öğretim Programı) 1. Matematiksel Modelleme ve Problem Çözme Matematiksel modelleme, hayatın her alanındaki problemlerin doğasındaki ilişkileri çok daha

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Dramaturji Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız programla ilgili olarak

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

DERS SÜRE VE PERİYOTLARI

DERS SÜRE VE PERİYOTLARI DERS SÜRE VE PERİYOTLARI Okul Öncesi Okul öncesi dönem 4 yaş grubunda dersler 08:30 da başlar ve 12:00 da sona erer. Ana sınıflarda ise dersler 08:00 da başlar, 12:00 da sona erer. Her iki yaş grubunda

Detaylı

Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı. 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz.

Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı. 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz. Eğitim ve Danışmanlık Hizmetinin Tanımı 1. Proje Kapsamında Eğitim Talep Edilmiş ise, Eğitimin İçeriği Hakkında bilgi veriniz. Kocaeli'nin İlçe Belediyelerinde evsel atıkların toplanması ve taşımasında

Detaylı

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI MATEMATİK Matematik dersi okulumuzda haftada beş ders saati olarak ilgili branş öğretmeni tarafından verilmektedir. Matematik dersleri, her konu ile ilgili

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Belgesel Sinema Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ 1.yarıyılda Hayat Bilgisi derslerine MEB Hayat Bilgisi dersi öğretim programı doğrultusunda hazırlanan plana göre Okul Heyecanım temasının

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ Okul tanıtım toplantılarımız ve ara sınıflar giriş sınavlarımız sürüyor. 8 Mart 2014 Cumartesi günü

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2013 1 EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI 1.KURUMUN ADI : 2.KURUMUN ADRESİ : 3.KURUCUNUN ADI : 4.PROGRAMIN

Detaylı

RASYONEL SAYILARIN MÜFREDATTAKİ YERİ MATEMATİK 7. SINIF RASYONEL SAYILAR DERS PLANI

RASYONEL SAYILARIN MÜFREDATTAKİ YERİ MATEMATİK 7. SINIF RASYONEL SAYILAR DERS PLANI RASYONEL SAYILARIN MÜFREDATTAKİ YERİ Rasyonel sayılar konusu 7.sınıf konusudur. Matematiğin soyut, zor bir ders olduğu düşüncesi toplumda çoğu kişi tarafından savunulan bir bakış açısıdır. Bu durum beraberinde

Detaylı

NAKIŞ ÖĞRETMENİ. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, nakış ile ilgili eğitim veren kişidir.

NAKIŞ ÖĞRETMENİ. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, nakış ile ilgili eğitim veren kişidir. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, nakış ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Nakış ile ilgili hangi bilgi, beceri,

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ İLKÖĞRETİM OKULU 4. SINIFLAR DANS DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2011-2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ İLKÖĞRETİM OKULU 4. SINIFLAR DANS DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI . HAFTA 1. HAFTA HAFTA SAAT ÖĞREN ME ALANI Sağlıklı ALT ÖĞRENME ALANI 011-01 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ İLKÖĞRETİM OKULU 4. SINIFLAR DANS DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI KAZANIMLAR

Detaylı

EĞITIMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDIRME TEKNIKLERI. DR. AYŞEGÜL FıRAT

EĞITIMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDIRME TEKNIKLERI. DR. AYŞEGÜL FıRAT EĞITIMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDIRME TEKNIKLERI DR. AYŞEGÜL FıRAT DERSIN İÇERIĞI Bu dersin amacı: 1. Eğitimde ölçme ve değerlendirmenin tanımı ve önemi, 2. Ölçme-değerlendirme amaçlı kullanılacak araçlar, 3.

Detaylı

İletkeni Değiştir Ampulün Parlaklığı Değişsin

İletkeni Değiştir Ampulün Parlaklığı Değişsin İletkeni Değiştir Ampulün Parlaklığı Değişsin DERS: Fen ve Teknoloji SINIF: 6 ÜNİTE: Yaşamımızda Elektrik KONU: - İletkeni Değiştir, Ampulün Parlaklığı Değişsin ETKİNLİK TÜRÜ: Laboratuvar deneyi, 5E Öğrenme

Detaylı

ÜNİVERSİTELERİMİZDE UYGULANACAK OLAN ORTAÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI AÇILMASI İÇİN BAŞVURU FORMU

ÜNİVERSİTELERİMİZDE UYGULANACAK OLAN ORTAÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI AÇILMASI İÇİN BAŞVURU FORMU Üniversitelerimizde uygulanacak olan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programları (4+1.5) 22 Mayıs 2008 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında görüşülmüş ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

Bitirme Projesi I (COMPE 491) Ders Detayları

Bitirme Projesi I (COMPE 491) Ders Detayları Bitirme Projesi I (COMPE 491) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bitirme Projesi I COMPE 491 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i COMPE 226 Dersin

Detaylı

2011/2012 ESKİŞEHİR PİLOT BİNBAŞI ALİ TEKİN İLKÖĞRETİM OKULU

2011/2012 ESKİŞEHİR PİLOT BİNBAŞI ALİ TEKİN İLKÖĞRETİM OKULU 6a.1 KRİTER: ÖĞRENCİ İLE İLGİLİ MEMNUNİYET SONUÇLARI Hedef: Okulumuzun Hedefi AFİ: Amasya Fatih İlköğretim Okulu PBATİ: Okulumuzun Sonuçları MYHİ: Mersin Özel Yıldırımhan İlköğretim Okulu Yılın Kaliteli

Detaylı

Projelerle Öğretme. Modül 1

Projelerle Öğretme. Modül 1 Modül 1 Projelerle Öğretme Bu Defter Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu kapsamında kullanılacaktır. Tüm kurs boyunca, düşüncelerinizi çevrimiçi araçlara ya da bu deftere kayıt edebilirsiniz.

Detaylı

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1 S.N. YAPILACAK İŞ TARİHİ 1 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF AHŞAP SÜSLEME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF AHŞAP SÜSLEME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF AHŞAP SÜSLEME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

KAZANIMLAR OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ

KAZANIMLAR OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ EYLÜL 1-2 (16-27-EYLÜL 2013) DOĞA VE EVREN İSTİKAL MARŞI-İKİNDİLER Türkçe Dersine Yönelik Tutum Ölçeği İLKÖĞRETİM SI 1. Okuma kurallarını uygulama:1.5 Okuma yöntem ve tekniklerini kullanır.2. Okuduğu metni

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 18. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 18. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 18. VELİ BÜLTENİ Ortaokul öğrencilerimiz Türkiye genelinde uygulanan "Vitamin Kazanım Değerlendirme Sınavı"na katıldılar.

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 3-6 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 3-6 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 3-6 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 ( Bu mektup 14 Nisan 2014-13 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 3.TEMAMIZ : Dün

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat - 21 Mart 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat - 21 Mart 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat - 21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat - 21 Mart 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü temamıza

Detaylı

28-29 KASIM 2013 TARİHLERİNDE OKULUMUZ TATİL EDİLECEKTİR.

28-29 KASIM 2013 TARİHLERİNDE OKULUMUZ TATİL EDİLECEKTİR. 28-29 KASIM 2013 TARİHLERİNDE OKULUMUZ TATİL EDİLECEKTİR. Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı nın 22.10.2013 tarih ve 3018736 sayılı yazısı ile ortaokulların 8. sınıfında öğrenim gören öğrencilerin ortaöğretim

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

Taslak Ders Kitaplarının İncelenmesinde, Değerlendirmeye Esas Olacak Kriterler

Taslak Ders Kitaplarının İncelenmesinde, Değerlendirmeye Esas Olacak Kriterler 1 Taslak Ders Kitaplarının İncelenmesinde, Değerlendirmeye Esas Olacak Kriterler Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin 19 uncu maddesi (4) üncü fıkrasında yer alan Millî

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu / Yüz

Detaylı

BİR ÖRGÜT OLARAK OKUL

BİR ÖRGÜT OLARAK OKUL BİR ÖRGÜT OLARAK OKUL (Bu bölüm büyük ölçüde Ziya Bursalıoğlu nun Okul Yönetiminde Yeni Yapı ve Davranış kitabının Bir Örgüt Olarak Okul bölümünden alınmıştır). ÖRGÜT BOYUTLARI Örgütün dört boyutu (Bursalıoğlu,

Detaylı

OTOMOTİV MÜHENDİSİ TANIM. Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir.

OTOMOTİV MÜHENDİSİ TANIM. Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir. TANIM Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Otomotiv mühendisinin görevleri makine mühendisinin

Detaylı

HUKUK TEMEL ALAN KODU: 38

HUKUK TEMEL ALAN KODU: 38 TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ () TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ HUKUK TEMEL ALAN KODU: 38 ANKARA 13 OCAK 2011 İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: ÖĞRENİM ALANLARI VE ÇALIŞMA YÖNTEMİ...2 1.1.ISCED 97 (FOET

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SANAYİ MAKİNESİNDE TÜRK NAKIŞLARI DESENİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SANAYİ MAKİNESİNDE TÜRK NAKIŞLARI DESENİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SANAYİ MAKİNESİNDE TÜRK NAKIŞLARI DESENİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı