YENİLENDİ EĞİTİM İSMMMO TV MEVZUAT İSMMMO AKADEMİ E-ENSTİTÜ İNTERNET ŞUBESİ MALİ SÖZLÜK STAJYER İŞLEMLERİ MEDYA MERKEZİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YENİLENDİ EĞİTİM İSMMMO TV MEVZUAT İSMMMO AKADEMİ E-ENSTİTÜ İNTERNET ŞUBESİ MALİ SÖZLÜK STAJYER İŞLEMLERİ MEDYA MERKEZİ"

Transkript

1 HEPSİ TEK ÇATIDA YENİLENDİ EĞİTİM İSMMMO TV KURUMSAL MEVZUAT YAYINLAR E-POSTA E-ENSTİTÜ İSMMMO AKADEMİ İNSAN KAYNAKLARI ÜYE İŞLEMLERİ STAJYER İŞLEMLERİ İNTERNET ŞUBESİ MEDYA MERKEZİ MALİ SÖZLÜK

2 YENİLENDİ İSMMMO açılış sayfası 3 ana bölümden oluşuyor. MANŞET ALANI: Oda mıza ve güncel konulara ait haberler manşetlerle duyurulmakta. ÜST MENÜ: İSMMMO nun kendi içi bölümlerine ait linkler bulunmakta. ALTTAKİ GRİ BAR: Kurumumuza ait diğer web sitelerimizin linkleri mevcut.

3 HIZLI KOLAY ÇAĞDAŞ KURUMSAL FONKSİYONEL GÜNCEL İSMMMO ya açılan pencere SADECE BİR TIK ÖTEDE ve adreslerinden ya da arama motorlarında İSMMMO kelimesini aratarak sitemizin ana sayfasına ulaşabilirsiniz.

4 WEB SİTEMİZE TEK BİR LİNKTEN KURUMSAL EĞİTİM MEVZUAT YAYINLAR BİLGİ MEDYA ERİŞİM MERKEZİ MERKEZİ YA DA AYRI AYRI WEB ADRESLERİNDEN TESMER ULAŞABİLİRSİNİZ İNSAN KAYNAKLARI İSMMMO TV E-POSTA E-ENSTİTÜ MALİ SÖZLÜK İSMMMO AKADEMİ

5 BAŞKANDAN Teknolojik yeniliklerin öncüsü İSMMMO, internet ortamındaki iletişim ve hizmetlerini, üyelerine ve ilgililerine daha pratik bir içerikte sunma amacında yeni bir hamleyi daha yaşama geçirdi. 14 bini aşkın dokümanla meslek alanında büyük bir dataya sahip olan İSMMMO WEB sitesi aylık 600 bini aşkın giriş, günlük 50 bin dolayındaki görüntülenme ile meslekte özel bir yere sahip. İnternetin eğitim, bilgi ve iletişimdeki faydalarını maksimize eden yeni yapı, kullanıcıların ve ziyaretçilerin tümü ihtiyaçlarını karşılar bir niteliğe kavuştu. Temel internet kullanımının çok ötesindeki yapıda; öğrenme olanakları ve kaynaklarına erişim ya da üye ilişkileri, işlemleri, kurumsal uygulamalar herkese eskisinden çok daha fazla zaman kazandıracak. Yenilenmeyi ve farklılıkları daha kolay takip edebilmeniz için oluşturulan bu dosyayı okumak için özellikle birkaç dakikanızı ayırmanızda büyük yarar olduğu inancındayım. Çünkü bu broşürün açılış slogan sözü; Hepsi Tek Çatıda da olduğu gibi sizin için adeta geçmişi anlayarak geleceği kurguladığımızı görebilirsiniz. İçerik sunumları, daha etkili yeni öğretim ve iletişim modelleri oluşturmak, bilgisayar desteğini ya da sosyal ağları en üst düzeyde kullanabilmek için profesyonel bir çabanın ürünüdür bugün gelinen aşama. Ve bu aşamaya; ekip çalışması, karar verme, sorumluluk, küresel perspektifleri anlama, tek doğru olmadığını kavrama üretken olup yararlı bilgiler sunma ile ulaştık. Ve tüm bunları kendi mesleğimizi daha iyi anlatabilmek adına yaptık. Şimdi size düşen; bir tıkla bunun keyfini ve ileri olanaklarını yaşamak. Yahya ARIKAN İSMMMO Başkanı

6 ANA SAYFA SİTENİN KALBİ ANA SAYFA EĞİTİM: Oda'nın düzenlediği seminerler, eğitimlerin duyurulduğu, geçmiş seminer notlarına ulaşım imkanı veriyor. MEVZUAT: Üyelerimizin ihtiyaç duyabileceği tüm dökümanlar, Oda danışmanlarımıza istedikleri soruları sorabilme ve eski sorulan sorular ile cevaplarını inceleme ve bilgi arşivi bu bölümde yer alıyor. YAYINLAR: Oda mıza ait tüm yayınlara bu bölümden ücretsiz ulaşabilirsiniz. Ayrıca yayımladığımız toplumsal raporlarımızı ve diğer ihtiyaç duyulabilecek kitaplar bu bölümden ulaşabilirsiniz. ÜYELERE ÖZEL: Üyelerimizi yönetlik hizmetler, duyurular, matbu form örnekleri bulunmakta. STAJYERLERE ÖZEL: İhtiyaç duyulan hizmetlere bu bölümden ulaşabilirler.

7 BEM (Bilgiye Erişim Merkezi): Günlük yenilenen duyuru merkezi, tez veritabanı, müze ve Oda kütüphanesi bu bölüme yer alıyor. Ayrıca Oda'ya gelmeden yayın arama hizmetleri de yer alıyor. MEDYA MERKEZİ: Kurumumuza ait logo, basında yayınlanan Odamıza ait tüm haber ve görsellerlerin indekslenmiş halleri ve duyurulara buradan ulaşabilirsiniz. TIKLA KONUŞ: Üzerinde mikrofon bulunan herhangi bir bilgisayardan sitemizdeki bu bölümle internet üzerinden ücret ödemeden çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz. İNTERNET ŞUBESİ: Ücretsiz yayınlara abone olmak, aidat borçlarını taksitlendirmek, ruhsat kimlik kaşe başvuru durumlarını takip etmek, hesap durumunu incelemek, faaliyet ve EK9 belgesi talep etmek, müşteri bildirim listelerini göndermek, işlemlerinize ait makbuzları alabilmek, Oda ya gelmeden adres değişikliklerini gerçekleştirebilmek gibi birçok işlemi internet şubesinden yapabilirsiniz. BİLGİYE ve EĞİTİME KOLAYCA ULAŞIN

8 KURUMSAL İSMMMO NUN ÇAĞDAŞ YÜZÜ BURADA KURUMSAL sayfasında Başkan'ın Mesajı, Tarihçe, Misyon ve Vizyonumuz, Organizasyon Yapısı, Oda Kurulları, Oda Genel Kurulları, Mali Tablolar, İnsan Kaynakları, İndirim Anlaşması Yapılan Kuruluşlar, Kalite Belgeleri, Bilgi Edinme, İletişim, Yol Haritası, Kalite Belgesi linkleri altında bilgilere ulaşmak mümkün.

9 TESMER (EĞİTİM) EĞİTİMLERDEN HABERİNİZ OLSUN TESMER (EĞİTİM) sayfasında Tarihçe, Yönetim Kurulu, Eğitmenlerle Eğitim, Kurslarımız, Eğitim Birimlerimiz, Seminerler, Sempozyum, Geçmiş Dönemlerde Sorulmuş Sınav Soruları, Söyleşiler, Paneller, Sıkça Sorulan Sorular, Etkinlik Takvimi, Rezervasyona Açık Eğitimler, Rezervasyona Açık Seminerler ile Anket ve Sınavlar linkleri altında bilgilere ulaşmak mümkün. veya Oda'nın web sitesinde TES- MER ve eğitim linkleri ile bu bölüme ulaşabilirsiniz.

10 ÜYELERE ÖZEL ÜYELERE ÖZEL İŞLEMLER ÜYELERE ÖZEL sayfasında Üyelere Özel Duyurular, Aidatlar, İşlemler, Online İşlemler, Tarife, Sık Sorulan Sorular, Mesleki Sözleşme Örneği, Müşteri Bildirim Listeleri, Matbu Formlar linkleri altında bilgilere ulaşmak mümkün.

11 STAJYERLERE ÖZEL STAJYERLERE ÖZEL İŞLEMLER STAJYERLERE ÖZEL sayfasında Genel Bilgiler, Staja Giriş Sınavı Başvuruları İçin Hazırlanacak Evraklar, Staja Giriş Sınavını Kazanan Adayların İşlemleri, Stajı Devam Eden Adaylar, Matbu Formlar ve Dilekçeler, Nüfus Bilgi Değişikliklerinde Getirilecek Evraklar, Stajdan Sayılan Durumlar, Stajını Tamamlayan Adayların SMMM ve SM (C Grubu) Sınav Başvuruları, Sınav Hakları Biten ve Yeniden Sınava Katılacak Adayların Dikkatine, Staja Giriş Sınavı Sonuçları linkleri yer alıyor. Bu sayfada ayrıca Yıl içerisindeki sınav takvimi, staj ve sınav dilekçeleri ile staj formları yer alıyor.

12 YAYINLAR YAYIN SEPETİ E-YAYINLARLA DOLU YAYINLAR sayfasında E-Kitaplar, Mesleki Makaleler, Dergiler, Raporlar, Muhasebe Denetimi Sempozyumları, Kitaplar, TÜRMOB Yayınları linkleri altında yayınlara ulaşmak mümkün.

13 MEVZUAT BİLGİ BİR TIK ÖTEDE MEVZUAT sayfasında Resmi Gazete, Kanunlar, Türkiye Muhasebe Standartları, 2011 Mali Rehberi, Pratik Bilgiler, Form ve Dilekçeler, Sözleşme ve Raporlar, Bilgi Arşivi, Danışma Soru ve Cevaplar, Mali Takvim, Duyurular ve Vergi Davaları Dilekçeleri linkleri altında bilgilere ulaşmak mümkün.

14 İSMMMO Akademi MESLEĞİN KALİTESİ YÜKSELİYOR İSMMMO Akademi düzenlediği eğitim programlarıyla mesleğin kalitesini yükseltiyor. Hile Denetimi ve Adli Muhasebe, İç Denetim, Şirket Değer Tespiti, Bütçe ve Raporlama, Yabancı Şirketlerde Muhasebe Uzmanlığı ve Kredi Derecelendirme gibi çeşitli alanlarda eğitim programları hakkında detaylı bilgiye, eğitmenlerimizin özgeçmişlerine buradan ulaşabilirsiniz. Meslekte branşlaşmanız için tek yapmanız gereken adresi veya Oda nın web sitesine girip İSMMMO Akademi ye ulaşmak.

15 eenstitü ZAMAN VE MEKANDAN BAĞIMSIZ EĞİTİM Üye ve stajyerlerimizin zaman ve mekandan bağımsız bilgiye ulaşmalarını hedefledik i geçen üyemize bilgiyi ulaştırmak için zamandan ve mekandan bağımsız eğitimler bu bölümde yer alıyor. internet adresinden veya Oda nın web sitesine girip e-enstitüye ulaşabilirsiniz. Bu bölümde Kar dağıtımı ve vergilendirme, örtülü sermaye ve transfer fiyatlandırması, mali analiz, bağımsız denetim ve dönem sonu işlemleri ile ilgili animasyonlu eğitimler, Online eğitimler (sanal sınıflarda birebir üyelere bulundukları ortamda eğitim) SMMM e geçiş eğitim videoları yer alıyor.

16 İSMMMO TV BU TV BAŞKA TV Seminerlerin video kayıtlarını tüm üyeler ile paylaşma kararı aldık. Üyelerimiz buradan zaman ve mekandan bağımsız seminerleri ve eğitimleri izleyebiliyor. tv.istanbulsmmmodasi.org.tr veya ismmmotv.istanbulsmmmodasi.org.tr adreslerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca İSMMMO nun ana sayfasından ilgili ana sayfasından İSMMMO TV deki seminer ve eğitimleri bulabilirsiniz. 2008'den bu yana düzenlediğimiz tüm seminer videoları Çok yakında ise Odamızın kuruluşunan itibaren yapılan video kayıtlarıda yayınlanmaya başlanacaktır.

17 İNSAN KAYNAKLARI DOĞRU İŞ DOĞRU ELEMAN Üyelerimizin eleman ve iş ihtiyacı, stajyerlerin staj yeri ihtiyaçlarını karşılayacak ortak bir nokta olarak İSMMMO, her konuda olduğu gibi bu konuda da öncü oldu ve İnsan Kaynakları bölümünü stajyer ve üyelerimizin hizmetine sundu. Bu bölüme ücretsiz ilan verebilir, sisteme girilen ilanları inceleyip ihtiyaçlarınızı karşılaşabilirsiniz. ik.istanbulsmmmodasi.org.tr adresinden veya Oda nın web sitesine girip İnsan Kaynakları bölümüne ulaşıp ilan verebilir, girilen ilanlardaki iş başvurularını okuyabilirsiniz. Üyeler ve stajyerler İK web sitesine sistemimizde kayıtlı bulunan eposta adresleri ve kimlik bilgileri ile giriş yapabilir.. Siz üyelerimize ve stajyerlerimize özel sunulan CV havuzunda doğru işi, doğru elemanı hızla bulabilirsiniz.

18 BAŞKANIN MESAJI GÜNDEME VE MESLEĞE DAİR BAŞKANIN MESAJI sayfasında İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan ın gündeme ve mesleğe dair görüşlerini okuyabilirsiniz.

19 MALİ SÖZLÜK MESLEĞİN DE SÖZLÜĞÜ OLDU Mali sözlük sadece bir sözlük değil. Kavramın sözlük karşılığının ne olduğunun yanı sıra aradığınız konuyla ilgili aşağıdakileri bulacaksınız. Yazarların konuyla ilgili tanımları, yorumları ve kişisel görüşleri İSMMMO Mali çözüm dergisinde o konuyla ilgili çıkmış makaleler İSMMMO Danışmanlarına sorulmuş sorular ve cevapları Bilgiye Erişim Merkezinde (İSMMMO Kütüphanesi) konuyla ilgili bulunan kitaplar İSMMMO web sitesi içinde konuyla ilgili yazılar. malisozluk.istanbulsmmmodasi.org.tr veya adreslerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca İSMMMO web sitesi ana sayfasındaki ilgili logoya tıklayabilirsiniz. Aradığınız kavramı üst kısımda bulunan başlık yazan kutuya yazın ve getir butonuna basın. Sol çerçevede en son girilen tanımlar sırayla listelenir. İSMMMO odası üyesi ya da stajyeri iseniz; Online işlemler şifrenizle girip mali sözlük menüsünden başvurabilirsiniz. Diğer kişiler için basvuru@ismmmomalisozluk.org adresine başvurabilir.

20 MEDYA MERKEZİ BASINDA ÇIKAN HABERLERİMİZ MEDYA MERKEZİ sayfasında TV ve gazetelerde Kurumumuzla ilgili çıkmış haberler Basında Odamız bölümünde yer alıyor. Tanıtım Filmleri, Görseller ve Fotoğraf Galerisi linkleri altında ilgili bilgilere ulaşmak mümkün.

21 EPOSTA KURUMSAL EPOSTA HİZMETİ Üye ve stajyerlerimiz kurumsal bir eposta adresi kullanmak istemesi durumunda Oda mızın ücretsiz sunduğu bu hizmetten yararlanabilirler. İsteyenler cep telefonlarından da e-postalarını okuyabilir, toplantı ve etkinlik takvimini bu bölümde düzenleyebilir. Ayrıca Blackberry telefonları ile anında mesajlaşabilirler. Cep telefonunuzdan adresine girmeniz yeterli. Kişi başı 1024MB (1GB) posta saklama alanı 3Mbit'den 10 MBit'e yükseltilmiş bağlantı hızı (Yeni) 4 MByte'dan 6 MByte'a yükseltilmiş dosya gönderip alma (Yeni) Postalarınızı diğer e-posta adreslerinize yönlendirme Tüm e-posta adreslerinizi tek bir yerden kontrol ve POP3 desteği Takvim hizmeti ile her yerden programlarınıza ulaşım Yeni içerik filtreleme sistemi ile istenmeyen epostalar SPAM engellenmekte Otomatik cevap

22 BİLGİYE ERİŞİM MERKEZİ BİLGİYE ERİŞMEK ÇOK KOLAY BİLGİYE ERİŞİM MERKEZİ sayfasında BEM in Politikası, Günlük Duyuru Merkezi, Tez Eşgüdüm Merkezi, Müze, Katalog Tarama ve İletişim linkleri altında bilgilere ulaşmak mümkün. Tez Eşgüdüm Merkezi nde Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Üyelerimize Duyuru, Yapılmakta Olan Tezler Veri Tabanına Kayıt, Yapılmakta Olan Tezleri Sorgulama ve Tezlerini Bağışlayan Üyelerimiz bölümleri yer alıyor. İletişim bölümünde İSMMMO nun yayınlamış olduğu yayınlar hakkında, kütüphane taraması (katalog tarama), tezlere erişim ve müze çalışmaları hakkında bilgi verilmektedir.

23 TIKLA KONUŞ İNTERNET ÜZERİNDEN KONUŞUN TIKLA KONUŞ sayfasında Odamıza numaralı hattımız haricinde buradan da ulaşabilir, çağrı merkezi personelimiz ile görüşebilirsiniz. Çağrı Merkezi personelimiz ile görüşebilmek için bilgisayarınızda çalışır durumda mikrofon ve hoparlör ya da kulaklık olmalıdır. Bu uygulama yalnızca Microsoft Internet Explorer ile çalışmaktadır. Uygulamayı çalıştırmak için beraberinde gelen eklentiyi bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir.

24 MESLEĞİN ÖNCÜSÜ İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI WEB SİTESİNİ YENİLEDİ

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI. www.istanbulsmmmodasi.org.tr YENİ YÜZ

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI. www.istanbulsmmmodasi.org.tr YENİ YÜZ İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI www.istanbulsmmmodasi.org.tr YENİ YÜZ MESLEĞİN ÖNCÜSÜ İSMMMO WEB SİTESİNİ YENİLEDİ www.istanbulsmmmodasi.org.tr BAŞKANDAN Teknolojik yeniliklerin öncüsü

Detaylı

INTERNET SİTESİ KULLANIM KILAVUZU

INTERNET SİTESİ KULLANIM KILAVUZU 2013 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ANKARA 2. BÖLGE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ INTERNET SİTESİ KULLANIM KILAVUZU Bilgi İşlem Birimi Ankara 2. Bölge Genel Sekreterliği 01.02.2013 İÇİNDEKİLER

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM NEDİR? Uzaktan öğretim kısaca, öğretmen ve öğrencinin fiziksel olarak uzak oldukları bir ortamda iletişim teknolojileri kullanarak gerçekleşen

Detaylı

- Daire ve blok bilgisi belirterek adresine kullanıcı adı ve şifre talebinizle ilgili bir mail gönderiniz.

- Daire ve blok bilgisi belirterek adresine kullanıcı adı ve şifre talebinizle ilgili bir mail gönderiniz. Sayın Site Sakinimiz; Senkron sistemini aktif olarak kullanabilmeniz için güncel eposta adresinize ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm site sakinlerimizin üye panelleri açılmış, kullanıcı adı ve şifreleri e-posta

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ U Z A K T A N E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ Öğretim Yönetim Sistemi ve Sanal Sınıf (ESLMS) Öğrenci Kılavuzu İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler, tüm üniversite bölümlerinde fakülte ve meslek yüksekokulu farkı gözetmeksizin, aynı olan bazı derslerin tek bir sistem üzerinden öğretimin

Detaylı

Oda Faaliyetleri 2012 YILI. Faaliyet Raporu

Oda Faaliyetleri 2012 YILI. Faaliyet Raporu 2012 TESMER İstanbul Şubesi Eğitim Birimleri TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler TTK, TFRS ve Denetim Eğitimleri İSMMMO Akademi Üye ve Stajyer Bilgileri Danışma Birimi Bilgiye Erişim Merkezi Hukuk Birimi

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Oda İşlem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

Fakülteler. Enstitüler. Yüksekokullar. Meslek Yüksekokulları. Koordinatörlükler. Engelli Öğrenci Birimi

Fakülteler. Enstitüler. Yüksekokullar. Meslek Yüksekokulları. Koordinatörlükler. Engelli Öğrenci Birimi ANA SĠTE Yatay Eksen Ana BaĢlıkları Ana Sayfa Hakkımızda Yönetim Akademik Ġdari Öğrenci ġü de YaĢam ĠletiĢim Yatay Eksen Alt BaĢlıkları Hakkımızda Yönetim Akademik Ġdari Öğrenci Rektör Fakülteler Genel

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

İSMMMO İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO BİZDEN HABERLER

İSMMMO İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO BİZDEN HABERLER İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO SAYI 36 11 Kasım 2013 İSMMMO İÇİNDEKİLER İSMMMO Müşteri Bildirim Listeleri İçin Zaman Daralıyor 3 İSMMMO dan Ata ya Saygı 4 Muhasebe Camiası Kıbrıs

Detaylı

Konuşmacı. Cüneyt Manavoğlu

Konuşmacı. Cüneyt Manavoğlu Konuşmacı Cüneyt Manavoğlu Web içerik yönetim sistemi nedir? Kullanıcıların web sitelerini standart bilgisayar bilgisiyle kolay ve hızlı bir şekilde kişiselleştirmesini sağlayan yapılardır. Nerelerde kullanılır?

Detaylı

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir.

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir. Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "Etik Eğitimi" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır. Odanız

Detaylı

Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu

Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu 1. Sistem Özellikleri Sampaş Akademi ye istikrarlı erişim ve uzaktan eğitim aktivitelerine katılabilmek için kullanıcı bilgisayarının aşağıdaki özellikleri

Detaylı

Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi

Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerinden yürütülmektedir. Öğretim Yönetim Sisteminde,

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci BAŞURU ve ÖDEME DÖNEMİ Başlangıç : 21 Ağustos 2017 Bitiş : 11 Eylül 2017 www.turmob.org.tr sitesine Teorik Eğitim için katılım ücreti ödenmesi ve http://etik.turmob.org.tr

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ

ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ Dr. Hatice Kübra Bahşişoğlu ÜNAK Kamil Çömlekçi ÜNAK Kütüphanecilerin Değişen Rolleri Geleneksel Roller Koleksiyon geliştirme ve

Detaylı

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Türkiye ve Avrupa ülkelerinde bulunan eğitim ve istihdam fırsatlarına ulaşmak için sisteme üye olarak kayıt yaptırmanız gerekir. Nasıl Üye Olurum? Ø Sayfamızın

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Yardım Kılavuzu Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Yardım Kılavuzu Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS 2018 YILI Faaliyet Raporu

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS 2018 YILI Faaliyet Raporu www.ismmmo.org.tr Faaliyet Raporu MISYONUMUZ VE VIZYONUMUZ ODA KURULLARI - Yönetim Kurulu - Denetleme Kurulu - Disiplin Kurulu - TESMER İstanbul Şubesi - Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu - Mesleki Gelişmeleri

Detaylı

YAZTEK ŞİRKET TANITIM SİSTEMİ V2 SİSTEM ÖZELLİKLERİ

YAZTEK ŞİRKET TANITIM SİSTEMİ V2 SİSTEM ÖZELLİKLERİ YAZTEK ŞİRKET TANITIM SİSTEMİ V2 SİSTEM ÖZELLİKLERİ Çoklu Dil Desteği Panelden Dil Özelliği Açma/Kapama Dil Dosyaları Editleyerek Farklı Dillere Çevirebilirsiniz.Kendiniz Dil Dosyası Yapabilirsiniz. Tek

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Oda İşlem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

Dolayısıyla e fatura çözümü için Ticari Yazılımlarımızdan birisine de ayrı üye olmak gereklidir

Dolayısıyla e fatura çözümü için Ticari Yazılımlarımızdan birisine de ayrı üye olmak gereklidir *Fatura modülü, Luca Mali Müşavir Paketinde yer almamaktadır. Dolayısıyla e fatura çözümü için Ticari Yazılımlarımızdan birisine de ayrı üye olmak gereklidir 1-) KOB Ticari Yazılım çözümlerimi İ ler 1

Detaylı

BİLGİYE ERİŞİM MERKEZİ

BİLGİYE ERİŞİM MERKEZİ 06 BİLGİYE ERİŞİM MERKEZİ 11111 110 BİLGİYE ERİŞİM MERKEZİ 06 BİLGİYE ERİŞİM MERKEZİ Özel araştırma kütüphanesi ya da bilgi merkezi, uluslararası kaynaklarda, dar bir konu alanında belirli bir kesimin

Detaylı

Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi bulunmaktadır.

Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi bulunmaktadır. BİREYSEL KAYIT EKRANI KULLANIMI Adres satırına ute.ybu.edu.tr yazınız ve bireysel başvuru sayfamıza giriniz. Açılan sayfa aşağıdaki gibi olacaktır. Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi

Detaylı

YILLARI. Faaliyet Raporu 1 İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

YILLARI. Faaliyet Raporu 1 İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS www.ismmmo.org.tr Faaliyet Raporu 1 İSMMMO Yayın No: 165 Grafik ve Uygulama: Alican SEZER Baskı ve Cilt TOR OFSET SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Akçaburgaz Mahallesi 116 Sokak No:2 Esenyurt / İSTANBUL

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE WEB PORTAL KULLANICI KILAVUZU V1.0 Genel Tanıtım Ar-Ge Web Portal Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bulunan Bilim

Detaylı

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU]

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] İçindekiler Sisteme Giriş... 1 Derslere Erişim... 2 Moodle Etkinliklerine Katılma... 2 Profil Düzenleme... 3 Mesajlar... 4 Sınav Etkinliği... 5 Ödev

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU 5786 sayılı Yasa ile değişik 3568 sayılı Yasa ve 19 Ağustos 2014 tarih ve 29093 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Yeminli

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

Hotel Collect Expedia'ya Hoş Geldiniz

Hotel Collect Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Bir uluslararası lider seyahat markaları ağı olan Expedia ailesine katıldığınız için teşekkür ederiz. Sizi ortağımız olarak görmekten memnuniyet duymaktayız.

Detaylı

İSMMMO İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO BİZDEN HABERLER

İSMMMO İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO BİZDEN HABERLER İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO SAYI 35 4 Kasım 2013 İSMMMO İÇİNDEKİLER İSMMMO SAYFA O nu Her Zamankinden Daha Çok Arıyoruz 3 90 Yılda Türkiye Ekonomisi Raporu Geniş Yer Buldu

Detaylı

hangiokuldaokumaliyim.com tamamen responsive olarak tasarlanmış bir site olup, masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil tüm cihazlarda kullanıma uygundur.

hangiokuldaokumaliyim.com tamamen responsive olarak tasarlanmış bir site olup, masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil tüm cihazlarda kullanıma uygundur. KULLANIM KILAVUZU hangiokuldaokumaliyim.com tamamen responsive olarak tasarlanmış bir site olup, masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil tüm cihazlarda kullanıma uygundur. İÇERİK 1. Hikayemiz 2. Hangi okulda

Detaylı

VETERİNER HEKİMLER ODASI KLİNKLERE ÖZEL WEB PAKETLERİ

VETERİNER HEKİMLER ODASI KLİNKLERE ÖZEL WEB PAKETLERİ Her Kliniğin Web Sitesi Olsun! VETERİNER HEKİMLER ODASI KLİNKLERE ÖZEL WEB PAKETLERİ Günümüzde web sitesi tüm kurum ve kuruluşlar için ihtiyaç haline gelmiş durumdadır. Ayrıca yeni yürürlüğe giren Türk

Detaylı

Expedia Collect Expedia'ya Hoş Geldiniz

Expedia Collect Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Bir uluslararası lider seyahat markaları ağı olan Expedia ailesine katıldığınız için teşekkür ederiz. Sizi ortağımız olarak görmekten memnuniyet duymaktayız.

Detaylı

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE 1 EBA Nedir? EBA; ilkokul, ortaokul, lise ve açıktan okuyan tüm öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanabildiği bir web sitesidir. Size kendi hızınızda ve kendi

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

Misyonumuz İnsan yönetimi konusunda lider bir sivil toplum kuruluşu olmak

Misyonumuz İnsan yönetimi konusunda lider bir sivil toplum kuruluşu olmak Misyonumuz İnsan yönetimi konusunda lider bir sivil toplum kuruluşu olmak PERYÖN - TÜRKİYE İNSAN YÖNETİMİ DERNEĞİ 12. İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ Lades Olmam Çünkü MUTLULUK AKLIMDA PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi

Detaylı

ALYANS KULLANIM KILAVUZU. Yayın Tarihi :

ALYANS KULLANIM KILAVUZU. Yayın Tarihi : ALYANS KULLANIM KILAVUZU Yayın Tarihi : 2018.05.07 İçindekiler 1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2. MENÜLER... 3 3. LOGİN... 6 4. KULLANICI MENÜSÜ... 7 5. İÇERİK OLUŞTUR... 8 6. PANELİM... 9 7. PROFİLİM... 10 8. SÜREÇLERİM...

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

Soru ve önerileriniz için, adresini ziyaret edebilir ve/veya adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Soru ve önerileriniz için,  adresini ziyaret edebilir ve/veya adresine e-posta gönderebilirsiniz. Değerli Meslektaşım Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği olarak, sizlerin beklentilerini en yüksek kalitede karşılamak adına TÜRMOBKart çalışmamızı sizlerin

Detaylı

İSMMMO İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO BİZDEN HABERLER

İSMMMO İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO BİZDEN HABERLER İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO SAYI 20 15 Temmuz 2013 İSMMMO İÇİNDEKİLER İSMMMO SAYFA Meslek Odalarına, Birliklerine Türkiye nin İhtiyacı Var 3 İSMMMO Raporu Medyada Geniş Yankı

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

GİRİŞ. !" Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e!

GİRİŞ. ! Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e! GİRİŞ Bu programın amacı, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen mühendis, mimar veya teknik elemanlara mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

KolayOfis İzin Talep Süreci Rehberi

KolayOfis İzin Talep Süreci Rehberi 1 İçindekiler KolayOfis e Hoş Geldiniz Teknik Destek Hizmeti KolayOfis İzin Talep Süreci Nasıl Kullanılır İzin Talebi İzin Onayı Matbu Evrakların Sisteme Eklenmesi Matbu Evrakların Onaylanması İzin Talep

Detaylı

Kütüphan-e Türkiye Planlama ve Pilot Uygulama Projesi Eğitim Çalışmaları Genel Değerlendirmesi. Eğitim Çalışma Grubu

Kütüphan-e Türkiye Planlama ve Pilot Uygulama Projesi Eğitim Çalışmaları Genel Değerlendirmesi. Eğitim Çalışma Grubu Kütüphan-e Türkiye Planlama ve Pilot Uygulama Projesi Eğitim Çalışmaları Genel Değerlendirmesi Eğitim Çalışma Grubu Sunum Planı Planlama ve Ön Hazırlık Altyapı Çalışmaları Kütüphane Personeli Eğitimi Pilot

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2012 İçindekiler 1. Forum Kullanım Koşulları.2 2. Forumlara Kayıt İşlemleri 3 3. Forumların Kullanımı.5 4. Forumlar Hakkında Sıkça Sorulan

Detaylı

İSMMMO İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO BİZDEN HABERLER

İSMMMO İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO BİZDEN HABERLER İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI SAYI 58 14 Nisan 2014 İÇİNDEKİLER SAYFA l Daha Keyifli, Daha Rahat, Daha Saygın Bir Meslek 3 l Mesleğe İlk Adım 4-9 l Yeniliklere Ayak Uyduran Bir Camiayız

Detaylı

İSMMMO İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO BİZDEN HABERLER

İSMMMO İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO BİZDEN HABERLER İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO SAYI 27 2 Eylül 2013 İSMMMO İÇİNDEKİLER İSMMMO Değişiklikleri Takip Profesyonellik Gereği 3 Bilgisayar Kurs Kayıtları Başladı 4 Yarışta Bir Adım

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Dök. No: AUZEF-SS-2.1-12 Yayın Tarihi:07.11.2014 Rev.No:02 Rev Tarihi: 11.03.2015 Sayfa 1 / 25 İçindekiler tablosu 1. Amaç... 3 2. Kapsam... 3 3. Sorumlular... 3 4. Tanımlar... 3 5. İletişim Araçları...

Detaylı

Uzaktan Eğitim Sistemi

Uzaktan Eğitim Sistemi Uzaktan Eğitim Sistemi Campusium Nedir? Campusium 7/24 eğitimlerinizi organize etmenizi sağlayan, sadece kurumunuza ait, internet tabanlı bir yazılımdır. Neler Yapabilirsiniz? Canlı Dersler Sanal sınıflar

Detaylı

Uzaktan Eğitim Sistemi

Uzaktan Eğitim Sistemi Uzaktan Eğitim Sistemi METOT EĞİTİM LTD.ŞTİ. / CAMPUSIUMPRO / LMS TEKNİK ÖZELLİKLERİ Sayfa 1 CampusiumPro Nedir? CampusiumPro 7/24 eğitimlerinizi organize etmenizi sağlayan, sadece kurumunuza ait, internet

Detaylı

Web Sitesi/Sayfası/Dokümanı

Web Sitesi/Sayfası/Dokümanı Kütüphane Web Sitelerinde İçerik: Planlama ve Yönetim Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusu - İstanbul 31 Mayıs 2001 Dr. Hatice Kübra Bahşişoğlu kubra@hacettepe.edu.tr 6/4/2008 ÜNAK 1 Web Sitesi/Sayfası/Dokümanı

Detaylı

AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER. Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır.

AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER. Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. Siteye Giriş Siteye üye girişi yapmak için ana sayfada, sağ

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU 5786 sayılı Yasa ile değişik 3568 sayılı Yasa ve 19 Ağustos 2014 tarih ve 29093 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Yeminli

Detaylı

1 egitim birimleri:layout 1 2/3/11 5:46 PM Page 41

1 egitim birimleri:layout 1 2/3/11 5:46 PM Page 41 1 egitim birimleri:layout 1 2/3/11 5:46 PM Page 41 6 EĞİTİM BİRİMLERİ EĞİTİMLER İSMMMO AKADEMİ ÜYE VE STAJYER BİLGİLERİ DANIŞMA BİRİMİ RAPORU BİLGİYE ERİŞİM MERKEZİ RAPORU HUKUK BİRİMİ RAPORU ODA SEKRETERLİĞİ

Detaylı

Expedia Traveler Preference Expedia'ya Hoş Geldiniz

Expedia Traveler Preference Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Expedia'ya Hoş Geldiniz Bir uluslararası lider seyahat markaları ağı olan Expedia ailesine katıldığınız için teşekkür ederiz. Sizi ortağımız olarak görmekten memnuniyet duymaktayız.

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU ADI TANIMI DAYANAĞI MEVZUATI N ADI VE MADDE NUMARASI

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ Kütüphane içi kullanım Kullanıcı eğitimi Ödünç verme Kitap siparişi Veri tabanları Uzaktan erişim Genel Bilgiler Dumlupınar

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi GENEL TANITIM Üniversitemiz de lisans/önlisans programlarında yer alan ortak zorunlu

Detaylı

MAGROTEX 15 RESMİ SPONSORLUK DOSYASI. www.mardintarimfuari.com MAGROTEX MAR 16-19 NİSAN 2015 MOVAPARK MARDİN FUAR ALANI. www.mardintarimfuari.

MAGROTEX 15 RESMİ SPONSORLUK DOSYASI. www.mardintarimfuari.com MAGROTEX MAR 16-19 NİSAN 2015 MOVAPARK MARDİN FUAR ALANI. www.mardintarimfuari. 15 RESMİ SPONSORLUK DOSYASI TARIM GIDA HAYVANCILIK MAKİNE HİZMET www.mardintarimfuari.com 2. Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı 16-19 NİSAN MOVAPARK MARDİN FUAR ALANI www.mardintarimfuari.com Organizasyon

Detaylı

Sayı : Konu : Bilirkişilik Temel Eğitimi Verme İzni, Ücret ve Eğitim Başvurusu, YMM ve SMMM ODALARI BAŞKANLIKLARI NA

Sayı : Konu : Bilirkişilik Temel Eğitimi Verme İzni, Ücret ve Eğitim Başvurusu, YMM ve SMMM ODALARI BAŞKANLIKLARI NA T U R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ (UNION OF CHAMBERS OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF TURKEY) 0 4.1 0.2 0 1 7 0 5 6 2 i, ' Sayı : Konu

Detaylı

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Bir adım önde olma şansınızı arttırın, firma profilinizle alıcıları cezbedin ve performansınızı

Detaylı

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU Gündem 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Öğrenci Ana Sayfası Ders Ana Sayfası Ders Planı (Müfredat) Sınavlar Ödevler Sanal Sınıf Oturumları Sanal Sınıf Oturum Kayıtları İçerikler Ders

Detaylı

İSMMMO İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO BİZDEN HABERLER

İSMMMO İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO BİZDEN HABERLER İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İSMMMO SAYI 18 1 Temmuz 2013 İSMMMO İÇİNDEKİLER İSMMMO SAYFA Mesleki ve Toplumsal Sorumluluğumuz 3 Gelir Vergisi Yasası İçin 20 Maddelik Öneri 4-5 SM den

Detaylı

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi IEEE Xplore IEEE/IEE Electronic Library (IEL) Online 1 Kapsam IEEE Xplore veri tabanı, elektrik ve elektronik, bilgisayar, bilgi teknolojileri, bioteknoloji, fizik ve ilgili diğer bilimlerdeki yayınları

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

www.bil-sem.net Şekil 1.

www.bil-sem.net Şekil 1. Değerli yöneticiler,sizler için hazırlamış olduğumuz bu sistem web tabanlı bir yazılım olup,bilim ve Sanat Merkezlerinin ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hazırlanmıştır.sistemin bileşenleri gayet sade

Detaylı

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE 1 EBA Nedir? EBA; ilkokul, ortaokul, lise ve açıktan okuyan tüm öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanabildiği bir web sitesidir. Size kendi hızınızda ve kendi

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS), öğrencilere öğrenme materyali, ödev, forum, sınav gibi farklı etkinlikler sunan ve

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR 1) YÇS sınavı ile ilgili bilgileri nereden alabilirim? Bu sınav ile ilgili bilgi ve başvuru için www.osym.gov.tr adresinden yararlanabilirsiniz.

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Bina Girişi ve Manyetik Güvenlik Kapısı Ödünç-İade Bankosu Okuma Salonu Girişi

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz ulaşım imkanı Ana

Detaylı

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler 1. Başlarken 2. Blogunuzu gösterme 3. Yaz ekranındandaki öğeler ve yeni kayıt ekleme 4. Resim ekleme 5. Video ekleme 6. Yeni sayfa ekleme 7. Bağlantı ekleme

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS. İnsan Kaynakları

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS. İnsan Kaynakları İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İnsan Kaynakları 2016 YILI FAALİYET RAPORU İSMMMO da İnsan Kaynakları Yönetimi; kurum için en etkili iş gücünü bulmak, geliştirmek ve bunun sürekliliğini

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ 2018 2019 Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi Merhaba, Değerli Öğrencilerimiz bu yönerge İNUZEM bünyesindeki programlardan birisine kayıt yaptıran sizlere

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

YAZTEK RENTACAR SİSTEMİ V1 SİSTEM ÖZELLİKLERİ

YAZTEK RENTACAR SİSTEMİ V1 SİSTEM ÖZELLİKLERİ YAZTEK RENTACAR SİSTEMİ V1 SİSTEM ÖZELLİKLERİ Blok Yapısı Sitede Sağ Altta Bulunan Kampanyalı Araçlar-En Çok Kiralananlar-Bizim Seçtiklerimi Alanlarını Silebilir Yerine Yenisini Oluşturabilirsiniz Açtığınız

Detaylı

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Bu rehber Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi tarafından hazırlanmıştır. 1 WEB SAYFASI GENEL BİLGİLERİ BELGELER; Kitap Talepleri İle İlgili Belgeler Bulunmaktadır.

Detaylı

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Güncelleme Tarihi: 06.09.2015 İçindekiler DERS KAYIT PROGRAMI ÖĞRENCİ MODÜLÜ... 1 1. ÖĞRENCİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 1 1.1 Ana

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ Bilindiği üzere Kurumumuzun Web Sitesi www.tkhk.gov.tr adresinden yayın yapmaktadır. Web Sitemiz; Alt Alan, Orta Alan, Manşet Haberleri ve Duyurular

Detaylı

TESMER İSTANBUL ŞUBESİ MUHEL EĞİTİMİ

TESMER İSTANBUL ŞUBESİ MUHEL EĞİTİMİ 2014 YILI FAALİYET RAPORU TESMER İSTANBUL ŞUBESİ MUHEL EĞİTİMİ Oda Faaliyetleri 52 1.MUHASEBE ELEMANI,UYGULAMALI MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI (MUHEL) PROJE HAZIRLIK AŞAMASI PROJE ANA TEMASI: Mesleğimizin yapı

Detaylı

ONLİNE KURSİYER KAYIT MODÜLÜ

ONLİNE KURSİYER KAYIT MODÜLÜ ONLİNE KURSİYER KAYIT MODÜLÜ Online Kursiyer Kayıt Modülü; İSMEK kursiyerlerinin internet üzerinden kurslara ön kayıt yapmalarına olanak sağlayan modüldür. Bu modül ile ilçedeki kurs merkezleri, kurs merkezlerindeki

Detaylı

Detaylar ilerleyen sayfalarda!

Detaylar ilerleyen sayfalarda! Detaylar ilerleyen sayfalarda! Kreşistan.com da Öne Çıkın! Kreşistan.com da Profesyonel veya Premium üyeliklerle site içerisinde kurumunuzu en iyi şekilde tanıtarak hedef kitlenize daha kolay ulaşabilirsiniz.

Detaylı

Uzaktan Eğitim Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Kılavuzu Uzaktan Eğitim Kılavuzu Değerli Öğrenciler, Uzaktan eğitim sistemine katılanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. Uzaktan eğitim sistemimiz size bazı konularda bilgilendirme e-postaları

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

PERSONEL KİMLİK YÖNETİM SİSTEMİ

PERSONEL KİMLİK YÖNETİM SİSTEMİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL KİMLİK YÖNETİM SİSTEMİ Web-Yazılım Grubu 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL

Detaylı