MICE EN PLACE TANIMI ve ÖNEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MICE EN PLACE TANIMI ve ÖNEMİ"

Transkript

1

2 MICE EN PLACE TANIMI ve ÖNEMİ Kısaca herhangi bir çalışmanın ön hazırlığıdır. Başlangıç çalışmasıdır genellikle gastronomi hizmetinde çalışan personelin kullandığı internasyonel bir terimdir. Diğer bütün meslek dallarında olduğu gibi bizim mesleğimizde de Mice en place' ın (Ön hazırlığın) çok büyük önemi vardır. Ön hazırlığı tamamlanmamış veya iyi yapılmamış bir işte başarı sağlamak mümkün değildir. İyi bir ön hazırlık zamandan tasarruf, profesyonelce çalışma, hatasız iş ve hızlılık demektir.

3 Barlarda İç Mice en Place; Elektrikle çalışan şerbetliklerin haznelerini yeterli miktarda doldurup çalıştırınız (Haznesi boş makinayı kapatınız). Espresso kahve makinasının su haznesini kontrol ediniz ve çalıştırınız. Makinanın su haznesinin dolu olduğundan emin olmadan makinayı çalıştırmayınız. Çay ocağındaki yedek kazanını şu ile doldurunuz ve ateş ayarını azami miktarda tutarak yakınız. Günlük bütangaz kontrolünü yapınız, su kaynayınca ateş ayarını asgariye indiriniz.

4 Elektrikli diğer cihazları kontrolünü yapınız (Blender, mixer, çay kahve makineleri, buz makinaları, soğuk dolaplar, bira ve meşrubat serpantinleri (makineleri), bulaşık makinaları). Arızaları not alınız. Kilit altındaki bütün dolapları açınız, kilitleri ve anahtarları yerlerine asınız. Günlük malzeme stoklarınızı kontrol ediniz, eksiklerinizi not ediniz. Tezgah üstü hazırlıklarınızı yapınız, gerekli içkileri shutlara takınız. Tezgah üstü, zemin, vitrin ve desk üzerinin ince temizliklerinizi yapınız.

5 Günlük kullanılan sos ve şuruplarınız kontrol ederek hazırlayınız ve tezgah üzeri yerlerine koyunuz. Tezgah üzerinde bulunması gereken, bardak, fincan, fincan altı, çay kaşığı vs. malzemeyi kontrol ederek yerlerine düzenli bir şekilde yerleştiriniz. Vitrin düzeninizi titizlikle düzenli ve görsel olarak etkileyici şekilde yapınız. Desk üzerinde bulunması gereken malzemeyi uygun şekilde ve kontrol ederek yerlerine koyunuz Tranş limon, portakal ve kokteyl garnitürü hazırlıklarınızı yapınız.

6 Bira ve meşrubat tanklarının kontrolünü yapıp bağlantılarını yapınız. Co² tüp kontrollerini yapınız. Müzik yayınını kontrol ediniz. Aydınlatmaları kontrol ediniz. Çöp kutularını kontrol ediniz; doluları boşaltınız boşlara çöp torbası takınız. Temizlik malzemelerini kontrol ediniz.

7 Barlarda Dış Mice en Place; Zemin temizliğini kontrol edip temizliğinden emin olunuz. Çevre temizliğine dikkat ediniz. Masa düzeninizi alınız, masaların önceden belirlenmiş bir düzeni vardır. Bu düzeni uygulayınız masa ve sandalyelerin aynı ahenkte olmasına özen gösteriniz Masa sandalye temizliğini nemli ve kuru olarak yapınız, varsa arızalıları ayırınız.

8 Havanın durumuna göre şemsiyeleri açınız veya kapatınız. Güneşli havalarda açık tutunuz, akşam saatlerinde, yağmurlu ve rüzgarlı havalarda kapalı tutunuz. Bütün masalara sağlam temiz kül tablası atınız. Temizlik bezi, fırça, faraş vs. malzemelerinizi kontrol ediniz. Yedek kül tablası, servis tepsisi temiz nemli ve kuru temizlik bezi bulundurunuz

9 Sıcak İçecekler Servis İstasyonu Mıce En Place : Bütangaz kontrolünü yapınız, yedek tüpün dolu olduğundan emin olunuz, Yedek su kazanını kontrol ediniz ve doldurunuz, Yedek su kazanının altını yakınız ve kaynayana kadar azami yanış derecesinde tutunuz. Çay, filtre kahve, Türk kahvesi, şeker, meyve çayları, kakao, bitkisel ve aromalı çaylar, sakarin vs. hazırlıklarınızı yapınız. İstasyonun ince temizliğini yapınız. Filtre kahve, çay demleyiniz.

10 Çay ve su bardağı, filtre, Türk ve espresso fincan ve altlıkları, şekerlik, çay ve kahve kaşığı vs. malzemenin yeteri kadar hazırlıklarını yapınız nemli malzemeyi kurulayınız ve yerlerine düzgünce istifleyiniz. Fincan, bardak vs. malzemeleri üzeri temiz peçeteli tepsi üstüne istifleyiniz istiflerinizde belli bir sıra ve titizlik sergileyiniz. Çay, kahve kaşıklarını kurutup parlatarak içi peçeteli küvet içinde muhafaza ediniz. Soğuk ve sıcak süt hazırlığı yapınız. Dilimlenmiş limon ( Tranş Limon) hazırlayınız

11 Bara ait olmayan malzemeleri ayırınız ve kullanmayınız. Personel mutfağına ait veya müşterinin getirip unuttuğu benzer malzemelere rastlayabilirsiniz. İstasyonda belli bir çalışma düzeni sağlayınız ve düzeni devamlı koruyunuz. Malzemeler ne iç içe olsun ne de birbirinden uzakta olsun.

12 Sıcak İçeceklerin Hazırlanışında ve Servisinde Dikkat Edilecek Hususlar; Kaynamış veya kaynamakta olan filtre edilmiş yumuşak su kullanınız. Ölçeklere dikkat ediniz. Açılmış ambalajları daha önce kullanınız. Ambalajların üstündeki son kullanma tarihine dikkat ediniz. Kullandığınız demleme malzemelerini ( cezve, demlik, konteyner vs.) her kullanımdan sonra temizleyiniz. Çay için süzgeç kullanınız.

13 Servis edecek olduğunuz malzemenin fincanın bardağının, kaşığının, tabağının temizliğinde ve sağlamlığından emin olunuz, özellikle ruj lekelerine ve çatlaklıklara dikkat ediniz. Sıcak içecekleri ısıtılmış fincan ve bardaklarda servis ediniz. Bardak ve fincanlarda dudak payı bırakınız. Sipariş alırken dikkat ediniz Örneğin: bazıları çayı açık bazıları Türk kahvesini sade içer.

14 İçeceği fincanın yada bardağın dışına taşırmadan servis ediniz. Şekeri şekerlikle servis ediniz. Sütü kahvenin yanında pot ile servis ediniz. Şekerle birlikte sakarin bulundurunuz. Her zaman nemli ve kuru temizlik beziniz yanınızda olsun. Temiz ve düzenli çalışınız boşalan ambalajları çöpe atıp dolan çöpleri boşaltınız. Boş zamanlarınızda malzeme kontrolü ve temizlik yapınız.

15 Barlar Soğuk İçecek İstasyonları Mice En Place; İstasyonu kontrol ediniz. Kilit altıdaki bütün dolapları açınız. Elektrikli cihazlarınızı kontrol ediniz (Tezgah altı soğutucu dolaplar, buz makinaları, şerbetlikler). İstasyon malzeme stoklarınızı kontrol edip eksiklerinizi tamamlayınız. Soğuk dolaplarınızı kontrol edip eksiklerinizi tamamlayınız (Beyaz, roze ve köpüklü şarap, tonik, su, süt). İnce temizliğinizi yapınız.

16 Şerbetliklerin haznelerini doldurup cihazı çalıştırınız. Desk üzeri hazırlığınızı ve temizliğinizi yapınız. Vitrin temizliğinizi yapınız. Bardakların temizliğini ve sağlamlığını kontrol ederek yerlerine yerleştiriniz. Yedek kül tablalarını kontrol ederek yerlerine koyunuz. Yeteri kadar limon dilimi (Tranş limon) kokteyl garnitürü, hazır konsantre, ice tea, ayran ve kuruyemiş rezervi yapınız ve muhafaza ediniz. Tezgah üzerindeki malzemeleri yerlerine koyunuz.

17 Ayaklı shut takımı, doğrama tahtası, bar bıçağı, bar kaşığı, mixing glas, blender, mixer, pipetlik, sos pompaları, şekerleme ve garnitürler, shaker ve benzeri araç gerecin çalışma tezgahı üzerinde yerleri olmalıdır. Bira ve meşrubat stoklarınızı kontrol edip fıçı bira ve meşrubat tanklarının hortum bağlantılarını yapınız ve sifonları kontrol ediniz. Buz hazırlığınızı yapınız. İstasyonun son kontrolünü yapıp istasyonun açılış, saatini bekleyiniz.

18 Koltuk Altı Depolarda Mice En Place; Giriş - Çıkış, merdiven, koridor, zemin ve istif raflarının yüzeysel temizliğinin devamlı temiz olmasına özen gösteriniz. Stok listelerini kontrol ederek malzemeyi cinsine göre raflara istif ediniz. Malzeme istifinde sirkülasyonu en fazla olan malzemeyi en yakına en azına doğru yapınız. Malzeme istifinde öncelikle malzemenin emniyetini sağlayınız, kırılma, dökülme, bozulma, akma gibi olumsuzluklara karşı önleminizi alınız. Rafları aşırı istiflemeyiniz. Kuru ve sıvı malzemeyi birbirinden uzak tutunuz.

19 Süt, yoğurt, ice tea ve benzeri çabuk bozulabilen malzemeyi soğuk dolaplara ve azar azar stoklayınız. Kimyasal ilaç, deterjan, sprey gibi malzemeyi gıda ürünlerinden ayrı depolayınız. Kahve, şeker, bitkisel çaylar, meyve aromalı toz çaylar, tuz, biber gibi kuru gıda malzemelerini nemli ve ıslak yerlerden uzak kuru yerlerde muhafaza ediniz. Öncelikle ağzı açık ambalajlar içindeki malzemeyi tüketime çalışınız. Tarihi geçmiş gıda ürünlerine dikkat ediniz ve ayırınız. Meyveleri ve şekerlemeleri soğuk olarak muhafaza ediniz.

20 Koli halinde gelen cam şişeli mamulleri teker teker ve dik olarak istifleyiniz. Kasa ile gelen dönüşümlü cam mamulleri kasası ile istifleyiniz. Koli ile gelen suları kolisi ile kuru zeminde, bidon halinde gelen ürünleri bidonu ile kuru zeminde tutunuz. Peçete, poşet şeker, poşet sakarin gibi malzemeleri kolisi ile raflarda; Paket şeker, paket çay, paket kahve, pipet, kürdan gibi malzemeleri paket olarak raflarda; Çuvalları kuru zeminde; Kimyasal maddeleri kuru zeminde koli veya bidon halinde muhafaza ediniz.

21 Bar Bulaşıkhane (Back Office) Mice En Place; Tezgah üstleri, raf, zemin, dolap temizliğini kontrol ederek yapınız. Bulaşık makinasına temiz su dolumu yapınız. Deterjanı ve parlatıcısını kontrol edip makina çalıştırma kurallarına riayet ederek makinayı çalıştırınız. Bardak, fincan ve tabak basketlerini cinslerine göre ayırarak yerlerine yerleştiriniz. Fazlalıkları ayırıp ana bulaşıkhaneye götürünüz, eksik varsa tamamlayınız. Temiz malzemeyi yerlerine ulaştırınız. Kırık ve arızalı malzemeyi ayırınız ve yerine rapor ediniz.

22 Çöp kovalarının temizliğine dikkat ediniz, boşalanlara poşet geçirip doluların boşaltılmasını sağlayınız (Çöpler ; cam, kağıt ve plastik olmak üzere sınıflarına ayrılacaktır ). Toz ve sıvı deterjan, çöp poşeti, temizlik araç ve gereçleri stoklarını ve kullanım yerlerini kontrol ederek eksikliklerinizi saptayınız. Hijyen kuralları ile ilgili kontrollerinizi yapınız. Hazırlık ve imal için kullanılan (Kazan, kepçe, çırpma teli, doğrama tahtası, meyve presi vs.) malzemenin temizliğini kontrol ediniz.

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1 SERVİS GÖREVLİSİ SEVİYE 3 SINAV ALANI / HİZMET TEDARİKÇİSİ SEÇME VE DEĞERLENDİRME FORMU Sınav Alanı/Hizmet Tedarikçi Adı: Tarih: İş Tanımı: Faaliyet Alanı: İletişim Bilgileri: SINAV ALANI TEDARİKÇİSİ Tarafından

Detaylı

BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ :

BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ : BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ : Her türlü alkollü ve alkolsüz içkilerin bulunduğu ve de bu karışımlardan elde edilen içkilerin sunulduğu bir (bölümdür) yerdir. Mini Bar Pool Bar Beach Bar Veranda

Detaylı

BAR EĞİTİMİ (30 SAAT )

BAR EĞİTİMİ (30 SAAT ) BAR EĞİTİMİ (30 SAAT ) Eğitim Günü ve konulara ayrılan süreler Konu: Bar İçerik Eğitim Çıktıları / Öğrenim sonuçları Notlar 1. Gün Bar Temel Kavramları Barın tanımı Alkollü ve Alkolsüz içecekler tanımlanması

Detaylı

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör.

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör. Reha KILIÇHAN SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER Restoran işletmelerinde

Detaylı

TEMİZLEME TALİMATI NO: 01

TEMİZLEME TALİMATI NO: 01 NO: 01 Kutu Açıcı 1. Donmuş kaba yağları akıtmak için önce sıcak suyun altına tutun ve fırçalayın. 2. Evyeyi ılık su ve önerilen miktarda ki MSS- Kreon Blitz ile doldurun. 3. Islanması için birkaç dakika

Detaylı

RESTAURANT HAZIRLIĞI

RESTAURANT HAZIRLIĞI MISE EN PLACE Yemek salonu servise açılmadan önce yapılan bütün hazırlıkları kapsar. Mise en place, bir outlette servis operasyonunun tam ve kusursuz bir şekilde yürümesi için yapılan, en önemli kontrol

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Hazne kapağı 2. Hazne 3. Üst kapak 4. Filtre 5. Cam sürahi Bu kahve makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce, cihazın kurulumu, kullanımı ve bakımı sırasındaki açıklamaları ve güvenliğiniz ile ilgili bilgileri içeren bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bu kılavuzu ileride yararlanmak

Detaylı

ALKOLSÜZ İÇECEKLER HAZIRLAMA DERSİ

ALKOLSÜZ İÇECEKLER HAZIRLAMA DERSİ ALKOLSÜZ İÇECEKLER HAZIRLAMA DERSİ Dersin Modülleri Meyve Suları ve Servisi Diğer Soğuk İçecekler ve Servisi Çay Hazırlama ve Servisi Kahve Hazırlama ve Servisi Çeşitli Sıcak İçeceklerin Servisi Kazandırılan

Detaylı

DÜNYANIN TEMİZLİĞİ INOKSCLEAN 2016 ürün kataloğu 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Temizlik arabanızda bulunması gerekli malzemelerin eskizsiz olduğunu kontrol edin. Ofise girip, genel durumunu gözlemleyin.

Detaylı

KAHVE SAATİ KS 7200. Plastik Türk Kahvesi Robotu KULLANIM KILAVUZU

KAHVE SAATİ KS 7200. Plastik Türk Kahvesi Robotu KULLANIM KILAVUZU KAHVE SAATİ KS 7200 Plastik Türk Kahvesi Robotu KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș KAHVE SAATİ KS 7200 Plastik Türk Kahvesi

Detaylı

Waffle pişirme kalıpları

Waffle pişirme kalıpları Ürün bilgisi ve tarif Waffle pişirme kalıpları Değerli Müşterimiz! Artık Waffle makinası olmadan da Waffle pişirebilirsiniz! Waffle pişirme kalıpları, silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz

Detaylı

MUTFAK KONTROL TARİHİ: KONTROL NOKTALARI. Başarı Kat Sayısı. Risk Puanı. Alınan Puan

MUTFAK KONTROL TARİHİ: KONTROL NOKTALARI. Başarı Kat Sayısı. Risk Puanı. Alınan Puan KONTROL TARİHİ: 13.07.2016 KONTROL NOKTALARI Risk Puanı Başarı Kat Sayısı Alınan Puan DENETİM BULGULARI ÇÖZÜM ÖNERİSİ DEPO 1 Ürünlere tesise girişi tarih etiketi basılmış mı? 2 Depolarda iade alanı mevcut

Detaylı

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su

Detaylı

Mini tart kalıpları tr

Mini tart kalıpları tr Mini tart kalıpları tr Ürün bilgisi ve tarifler Değerli Müşterimiz! Silikondan üretilmiş mini tart kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede pastacıklar kolayca çıkarılır,

Detaylı

F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ

F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ Tüm çalışanların dikkat etmesi gerekenler Siz yatırımcı olsaydınız satın aldığınız malzemelerin çalışanlarınız tarafından böyle kullanılmasını ister miydiniz?

Detaylı

Süt köpürtücü. Kullanım Kılavuzu ve Tarifler. Tchibo GmbH D Hamburg 68350AB1X1III

Süt köpürtücü. Kullanım Kılavuzu ve Tarifler. Tchibo GmbH D Hamburg 68350AB1X1III Süt köpürtücü Kullanım Kılavuzu ve Tarifler Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 68350AB1X1III Değerli Müşterimiz! Yeni süt köpürtücünüzle hızlı ve kolay bir şekilde cappuccino, sütlü kahve ve diğer sütlü spesiyalleriniz

Detaylı

sebep olabilir. 4. Haznesinden gaz sızıntısı olursa elektrik fişini takmayın veya çekmeyin. Kıvılcım ve yangın çıkmasına sebep olabilir.

sebep olabilir. 4. Haznesinden gaz sızıntısı olursa elektrik fişini takmayın veya çekmeyin. Kıvılcım ve yangın çıkmasına sebep olabilir. Genel Bu tip buzdolabı genelde otel, ofis, öğrenci yurdu ve ev gibi yerlerde kullanılır. Çoğunlukla meyve ve sebze gibi yiyecekleri soğutmak ve saklamak için uygundur. Küçük boyutunun, hafifliğinin, düşük

Detaylı

Bayvızyon. Ürün Kataloğu. Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret.

Bayvızyon. Ürün Kataloğu. Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret. Bayvızyon 2017 Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Ürün Kataloğu www.bayvizyon.com DAR ISLAK MOP (LÜX) DAR ISLAK MOP (LÜX) DAR ISLAK MOP (EKO) GENİŞ ISLAK MOP (EKO) NEMLİ MOP NEMLİ MOP (ORLON)

Detaylı

V-Brunc serisi.pdf :03 VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 M BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI KULLANIM KILAVUZU CMY GARANTİ 2 YIL

V-Brunc serisi.pdf :03 VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 M BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI KULLANIM KILAVUZU CMY GARANTİ 2 YIL V-Brunc serisi.pdf 2 15.02.2011 10:03 VESTEL C V-BRUNCH SERİSİ 1000 M Y CM MY BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI CY CMY K KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Cihazınızın elektrik bağlantısını

Detaylı

Muffin kalıpları. Ürün bilgisi ve tarif

Muffin kalıpları. Ürün bilgisi ve tarif Muffin kalıpları tr Değerli Müşterimiz! Ürün bilgisi ve tarif Silikondan muffin kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede muffinler kolayca çıkarılır, kalıpların yağlanmasına

Detaylı

KLASİK ÇÖZÜNEBİLİR KAHVE. İçindekiler. Kullanım Şekli. Menşe. Çözünebilir Kahve Klasik

KLASİK ÇÖZÜNEBİLİR KAHVE. İçindekiler. Kullanım Şekli. Menşe. Çözünebilir Kahve Klasik KLASİK ÇÖZÜNEBİLİR KAHVE Çözünebilir Kahve Klasik İthal çözünebilir Kahve Bir fincana 1-2 çay kaşığı (2-3 g.) Klasik Çözünebilir Kahve yi koyup sıcak su ekleyin ve karıştırın. İsteğe göre şeker, Kahve

Detaylı

Profesyonel pasta seti çok katlı pastalar hazırlamak için

Profesyonel pasta seti çok katlı pastalar hazırlamak için Profesyonel pasta seti çok katlı pastalar hazırlamak için tr Ürün bilgisi ve tarif Ürün numarası: 336 560 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89036AS1X2VII 2016-11 Yapışmaz kaplama Hazırlanan kekin kolayca çıkarılabilmesi

Detaylı

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU 203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU TS EN 14988 Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyup muhafaza ediniz. Verilen talimatlara uymadığınız zaman çocuğunuz güvende olmayabilir. Lü en verilen

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

İçindekiler. Cafissimo POCKET için Kullanım Kılavuzu ve Teknik destek

İçindekiler. Cafissimo POCKET için Kullanım Kılavuzu ve Teknik destek tr Cafissimo POCKET için Kullanım Kılavuzu ve Teknik destek İçindekiler 2 Güvenlik uyarıları 5 Genel bakış (ambalaj içeriği) 6 Çalıştırma - ilk kullanımdan önce 7 En iyi aroma en iyi tat 7 Temizleme 8

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ. ATIK KOORDİNASYON MERKEZİ 414 38 15-20 (6 Hat)

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ. ATIK KOORDİNASYON MERKEZİ 414 38 15-20 (6 Hat) ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ATIK KOORDİNASYON MERKEZİ 414 38 15-20 (6 Hat) AMBALAJ ATIKLARI Hangi Atıklar Kaynağında Ayrı Biriktirilmeli? Kağıt ve Karton Gazete ve Dergiler Metal Kutular Cam Şişe

Detaylı

Menüde sosluklar getirilmelidir. Yemekten sonra çay veya kahve servisi yemeğe dâhil olan içecektir.

Menüde sosluklar getirilmelidir. Yemekten sonra çay veya kahve servisi yemeğe dâhil olan içecektir. TÜRK SERVİS USULÜ 1-Türk servisinin özellikleri: Türk gelenek ve göreneklerini yansıtan servis usulüdür. Yemekler hazır porsiyonlar seklinde servis edilir. Tekerlekli geridonda servis yapılır. Alışıla

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı çalıştırmadan önce tüm talimatları okuyun. Bu talimatları ileride yararlanmak

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

Tennengau da atık ayırma

Tennengau da atık ayırma Tennengau da atık ayırma Aşağıdaki atık malzemeler ev atıklarına dahil değildir. Lütfen belediyeniz tarafından verilen yerel toplama tesislerini kullanınız. Atık kağıt Atık kağıt ve karton Gazeteler, dergiler,

Detaylı

Guglhupf kek kalıpları tr

Guglhupf kek kalıpları tr Guglhupf kek kalıpları tr Ürün bilgileri ve tarifler Değerli Müşterimiz! Mini Guglhupf kek kalıpları silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz özelliğe sahiptirler. Bu sayede mini kekleri

Detaylı

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce Bu cihaz, ev tipi kullanım içindir, ticari kullanım için uygun değildir. Kullanma kılavuzunu itinalı bir şekilde okuyunuz ve ileride lazım olma ihtimaline karşı saklayınız! Güvenlik Bilgileri Uyarılar

Detaylı

ANA PERSONEL GİRİŞİ 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 PROSES ALANI 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 6,5 DOLUM ALANI 0,5 0,5

ANA PERSONEL GİRİŞİ 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 PROSES ALANI 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 6,5 DOLUM ALANI 0,5 0,5 ANA PERSONEL GİRİŞİ 1 Hijyen bariyerinde bone var mı? 2 Hijyen bariyerinde önlük var mı? 3 Hijyen bariyerinde maske var mı? 4 Hijyen bariyerinde galoş var mı? 5 Hijyen bariyerinde lavabodaki sıcak su akıyor

Detaylı

Çay Makinesi Kullanma Kılavuzu AL 791 I

Çay Makinesi Kullanma Kılavuzu AL 791 I Çay Makinesi Kullanma Kılavuzu AL 791 I Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Arçelik ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Yüksek kalite ve teknoloji ile üretilmiş olan ürününüzün

Detaylı

OKYAY01 Çayomat 100 Bardak 13 Litre OKYAY02 Çayomat 200 Bardak 23 Litre OKYAY03 Çayomat 300 Bardak 23 Litre OKYAY04 Çayomat 400 Bardak 36 Litre

OKYAY01 Çayomat 100 Bardak 13 Litre OKYAY02 Çayomat 200 Bardak 23 Litre OKYAY03 Çayomat 300 Bardak 23 Litre OKYAY04 Çayomat 400 Bardak 36 Litre OKYAY SANAYİ ÜRÜNLERİ İMALAT VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Bostancı Yolu Hattat Sok No: 12 Yukarı Dudullu / İstanbul Tel: 0216 4994550 / Fax: 0216 4994552 Web: www.okyayltd.com.tr E-Mail: okyay@okyayltd.com.tr

Detaylı

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com KULLANIM KILAVUZU 1) ÜRETİCİ VE SERVİS İRTİBAT BİLGİSİ 2) KULLANIM ALANLARI VE KULLANIM AMACI 3) MONTAJ TALİMATLARI 4) GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 5) ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI 6) BAKIM VE TEMİZLİK 7) PERİYODİK BAKIM

Detaylı

Atıklarınızı lütfen ayırınız!

Atıklarınızı lütfen ayırınız! Atıklarınızı lütfen ayırınız! Aşağıdaki atıklar çöp konteynerine ait değillerdir. Bunları ayrışmış şekilde biriktirmek için varolan düzenekleri kullanınız! Atık madde ayrışımı = Çevre sağlığı Atık kağıt,

Detaylı

Müsli bar fırın kalıbı

Müsli bar fırın kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarifler Müsli bar fırın kalıbı Değerli Müşterimiz! Sağlıklı beslenin: Bu fırın kalıpları ile en sevdiğiniz müsli barlarınızı en iyi malzemelerden kolayca ve hızlı bir şekilde kendiniz

Detaylı

94, , 20 51, 90 18, 35 24, , 49

94, , 20 51, 90 18, 35 24, , 49 Besler Bitkisel Susuz Yağ Yemeklik 16,38 kg Besler Kızartmalık Yağ 18 lt Besler Mutfak Kırmızı Mercimek 87,50 KDV Lİ 94, 50 Hünkar Pilavlık Bulgur 87,50 KDV Lİ 94, 50 Hünkar Kırmızı Mercimek 106,93 KDV

Detaylı

Bayvızyon. Ürün Kataloğu. Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret

Bayvızyon. Ürün Kataloğu.  Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Bayvızyon Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Ürün Kataloğu www.bayvizyon.com 1 2 3 DAR ISLAK MOP (LÜX) GENİŞ ISLAK MOP (LÜX) DAR ISLAK MOP (EKO) 4 5 6 GENİŞ ISLAK MOP (EKO) NEMLİ MOP NEMLİ

Detaylı

DENEY-12 : Polimerlerin tanınması

DENEY-12 : Polimerlerin tanınması 1 Konu : Polimerler Süre : 45 dakika Açıklama : Öğrenciler polimerleri tanımak için yoğunluğu bilinen çözeltilerin içine plastik örnekler koyarlar. Araç ve gereçler (bir grup için) Tüplük Baget 7 farklı

Detaylı

SOĞUK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

SOĞUK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SOĞUK BÖLÜM PLANI SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su ile durulayıp,

Detaylı

Hayallerimizi, umutlarımızı, tecrübe ve emeğimizle birleştirdik... Çeliğe işledik. Saygıyla sunuyoruz... TEPSİLERÇAYSETLERİ ÇATALKAŞIKBIÇAK

Hayallerimizi, umutlarımızı, tecrübe ve emeğimizle birleştirdik... Çeliğe işledik. Saygıyla sunuyoruz... TEPSİLERÇAYSETLERİ ÇATALKAŞIKBIÇAK Hayallerimizi, umutlarımızı, tecrübe ve emeğimizle birleştirdik... Çeliğe işledik. Saygıyla sunuyoruz... İÇİNDEKİLER 02 ÇATALKAŞIKBIÇAK 36 TEPSİLERÇAYSETLERİ 02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 28 30 32

Detaylı

ENDÜSTRİYEL TEMİZLİK MAKİNELERİ

ENDÜSTRİYEL TEMİZLİK MAKİNELERİ ENDÜSTRİYEL TEMİZLİK MAKİNELERİ Profesyoneller İçin Tertemiz Mekanlar... Cam ve Yer Temizlik Ekipmanları Endüstriyel Temizlik Deterjanları Uluslararası Kalite Azami Verimlilik Güçlü Stok Hızlı Sevkiyat

Detaylı

Pralin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif. Artık dolgulu ve dolgusuz pralinlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz - üç farklı dekoratif şekilde.

Pralin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif. Artık dolgulu ve dolgusuz pralinlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz - üç farklı dekoratif şekilde. Pralin kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Değerli Müşterimiz! Artık dolgulu ve dolgusuz pralinlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz - üç farklı dekoratif şekilde. Sağlam plastik kalıplar sıvı çikolatanın

Detaylı

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough)

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough) Standart Ekmeğin Hazırlanması (Standart Bread Dough) 2.5 Ölçü Kabı Ilık Su 2 Ölçü Kabı Tam Buğday Unu 2 3 Ölçü Kabı Genel Amaçlı Un veya Ekmeklik Un. 1 Büyük Kaşık Tuz ½ Ölçü Kabı Sıvı Yağ ½ Ölçü Kabı

Detaylı

- Alüminyum Kaplar - Alüminyum Kapaklar KARTON GRUBU - Karton Bardaklar - Karton Tabaklar - Hazır Yemek Kutuları

- Alüminyum Kaplar - Alüminyum Kapaklar KARTON GRUBU - Karton Bardaklar - Karton Tabaklar - Hazır Yemek Kutuları HIZLI TÜKETİM ÜRÜNLERİ PAZARLAMA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ KARTON PLASTİK KAĞIT CATERING ALÜMİNYUM KÖPÜK PLASTİK - Plastik Tabaklar - Plastik Çatal, Bıçak, Kaşık - Diğer Plastik Ürünleri - Plastik Bardaklar,

Detaylı

MUTFAK CİHAZLARI KULLANIMI DESTEK DOKUMANI SLİCER( ŞARKUTERİ DİLİMLEME) MAKİNASI KULLANMA TALİMATI

MUTFAK CİHAZLARI KULLANIMI DESTEK DOKUMANI SLİCER( ŞARKUTERİ DİLİMLEME) MAKİNASI KULLANMA TALİMATI SLİCER( ŞARKUTERİ DİLİMLEME) MAKİNASI KULLANMA TALİMATI KULLANIMI 1. MAKİNANIN DAHA ÖNCEDEN TEMİZ OLMASINA DİKKAT EDİN 2. MAKİNAYI AÇMA KAPAMA DÜĞMESİNİ KULLANARAK ÇALIŞTIRIN 3. DİLiMLEYECEĞİNİZ MALZEMEYE

Detaylı

01 Eylül - 30 Ekim 2015 tarihleri arasında geçerlidir.

01 Eylül - 30 Ekim 2015 tarihleri arasında geçerlidir. 01 Eylül - 30 Ekim 2015 tarihleri arasında geçerlidir. 3M Ürünleri 3M Yer Pedi Kahve 28 cm > 1x1 3M Yer Pedleri 35 cm 3M Yer Pedleri 43 cm 3M Yer Pedleri 51 cm 13, 05 3M Yer Pedi Scotch Brite Beyaz 28

Detaylı

1-Yemek listelerinde belirtilen yemek çeşitlerinin hazırlanması ve pişirilmesinde diğer aşçılarla koordineli bir şekilde çalışmak.

1-Yemek listelerinde belirtilen yemek çeşitlerinin hazırlanması ve pişirilmesinde diğer aşçılarla koordineli bir şekilde çalışmak. AŞCI(SÜMEYRA KORKMAZ) 1-Yemek listelerinde belirtilen yemek çeşitlerinin hazırlanması ve pişirilmesinde diğer aşçılarla koordineli bir şekilde çalışmak. 2- Servis saatlerinde aşçıbaşının direktifleri doğrultusunda

Detaylı

PROKETTLE 2650KG. Otel Tipi Profesyonel Su Isıtıcı Gövde KULLANIM KILAVUZU

PROKETTLE 2650KG. Otel Tipi Profesyonel Su Isıtıcı Gövde KULLANIM KILAVUZU PROKETTLE 2650KG Otel Tipi Profesyonel Su Isıtıcı Gövde KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM PROFESSIONAL dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș PROKETTLE 2650KG Otel

Detaylı

PROCOFFEE 7600CF. Profesyonel Türk Kahve Makinesi KULLANIM KILAVUZU

PROCOFFEE 7600CF. Profesyonel Türk Kahve Makinesi KULLANIM KILAVUZU PROCOFFEE 7600CF Profesyonel Türk Kahve Makinesi KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș PROCOFFEE 7600CF Profesyonel Türk Kahve

Detaylı

TEMEL MUTFAK EĞİTİMİ (30 SAAT ) Konu: İçerik Eğitim Çıktıları / Öğrenim sonuçları Notlar

TEMEL MUTFAK EĞİTİMİ (30 SAAT ) Konu: İçerik Eğitim Çıktıları / Öğrenim sonuçları Notlar TEMEL MUTFAK EĞİTİMİ (30 SAAT ) Eğitim Günü ve konulara ayrılan süreler Konu: İçerik Eğitim Çıktıları / Öğrenim sonuçları Notlar 1. Gün Mutfak Temel Kavramları Mutfağın tanımı ve farklı mutfak kültürlerinin

Detaylı

Cafe Bar & Barista Ekipmanları

Cafe Bar & Barista Ekipmanları Cafe Bar & Barista Ekipmanları By Ali SÖZMEN Dünyada En Çok Tercih Edilen Kahve Makinaları Hotel, Restaurant, Cafe-Bar, Ev ve Ofisler için en iyi kalite kahve makinaları LaCimbali, Fetco, Animo ile yükselmekte

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 AMAÇ KAPSAM SORUMLULAR : Hereke MYO nun genel temizlik ve tertip-düzeni için standartları, sorumluları, sorumlulukları ve kontrol esaslarını belirleyerek, sürecin kalitesini arttırmak. : Hereke

Detaylı

Bardak Yıkama Makinesi WT1

Bardak Yıkama Makinesi WT1 Electrolux Bulaşık Yıkama serisi, bulaşık yıkama işleminde verimlilik, ekonomi ve ergonomi konusunda hayal edilebilir en yüksek taleplere sahip müşteriler için üretilmektedir. Ürün yelpazesi bardak yıkama,

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Ürün Şeması:

Detaylı

Dekontaminasyon ve Yangın Söndürme Operasyonlarında. Macaw Sırtta Taşınır CAF Sistemi. Hızlı Kullanım Talimatı

Dekontaminasyon ve Yangın Söndürme Operasyonlarında. Macaw Sırtta Taşınır CAF Sistemi. Hızlı Kullanım Talimatı Dekontaminasyon ve Yangın Söndürme Operasyonlarında Macaw Sırtta Taşınır CAF Sistemi Hızlı Kullanım Talimatı ÖNEMLİ! Macaw Sırtta Taşınabilir CAF Sistemi üretecinin önermiş olduğu solüsyonlarla uygulanmalıdır.

Detaylı

Cakepop pişirme kalıbı

Cakepop pişirme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Cakepop pişirme kalıbı Değerli Müşterimiz! Çubukta kek keyfi: Cakepop'lar çubuğa takılmış tatlı şirin mini keklerdir. Silikondan üretilmiş yeni Cakepop pişirme kalıbınızla aynı

Detaylı

Gıdaların Hacim ve Ağırlık Ölçüleri

Gıdaların Hacim ve Ağırlık Ölçüleri Gıdaların Hacim ve Ağırlık Ölçüleri Nişasta (Buğday) (gr) (mg) (ml) Çay Kaşığı = 2,3 gr = 2.300 mg = 0,81 oz = 30 ml = 3,0 cl = 1,01 oz Tatlı Kaşığı = 7,0 gr = 7.000 mg = 2,47 oz = 65 ml = 6,5 cl = 2,20

Detaylı

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin.

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. KLASİK KAHVELER Irish Coffee 50 ml espresso 1 çay kaşığı esmer şeker 20 ml viski 20 ml krema Bardak 3 dk Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. Karışımı bir bardağa alın ve

Detaylı

Sürecin Amacı. İTÜ mensuplara sunulan yemek servis hizmetini en başarılı ve verimli bir şekilde yapmak. Süreç Performans Göstergeleri 4

Sürecin Amacı. İTÜ mensuplara sunulan yemek servis hizmetini en başarılı ve verimli bir şekilde yapmak. Süreç Performans Göstergeleri 4 SÜRÇ L KİTABI SK 08 03-03 17.11.2017 Rev 02 1/6 Sürecin Tanımı Yemek Servis Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Yemek İşletmeleri Şube Müdürü 08-03-03 Sürecin Amacı İTÜ mensuplara sunulan yemek servis hizmetini

Detaylı

22 Haziran - 31 Temmuz 2015 tarihleri arasında geçerlidir.

22 Haziran - 31 Temmuz 2015 tarihleri arasında geçerlidir. 22 Haziran - 31 Temmuz 2015 tarihleri arasında geçerlidir. G2M_08_15_GidaDisi_insert12.indd 1 18.06.2015 17:55 3M Ürünleri 3M Yer Pedleri 35 cm 3M Yer Pedleri 51 cm 3M Yer Pedleri 43 cm 16, 18, 32 23,72

Detaylı

Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir.

Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir. Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir. Servis Tabakları Düz tabak; 16-19-21-24-28-30 cm çapında, beyaz renkli, sert şeffaf porselenden

Detaylı

HASTANE HİJYEN PLANI

HASTANE HİJYEN PLANI Dr. Nazan ÇALBAYRAM HASTANE HİJYEN PLANI Temel İlkeler Tüy bırakmayan temizlik bezleri tercih edilmelidir, bez ve kova renkleri kullanım alanına göre belirlenmelidir. Bölüm Kova Rengi Bez Rengi Tuvalet

Detaylı

İÇECEKLERİN SERVİSİ DERSİ

İÇECEKLERİN SERVİSİ DERSİ İÇECEKLERİN SERVİSİ DERSİ Dersin Modülleri Gazlı İçeceklerin Servisi Meyve Suları ve Servisi Diğer Soğuk İçecekler ve Servisi Çay Hazırlama ve Servisi Kahve Hazırlama ve Servisi Çeşitli Sıcak İçeceklerin

Detaylı

Modül konularıyla ilgili performans alma

Modül konularıyla ilgili performans alma -/0/0 EKİM 7-/0/0 0-/0/0 ŞAMPUAN, SAÇ BAKIM KREMİ, HAVLU TARAK, KURUTMA MAKİNESİ 0-07/0/0 MODÜL -YETERLİLİK KONTROL-GÖZLEM SÖZLÜ SINAVLAR - 0/09/ 0 0 0 EYLÜL 9-/09/0 DEMANSTRASYON, ANLATIM, SORU-CEVAP,

Detaylı

Bardak yıkama makinesi WT2

Bardak yıkama makinesi WT2 Electrolux Bulaşık Yıkama serisi, bulaşık yıkama işleminde verimlilik, ekonomi ve ergonomi konusunda hayal edilebilir en yüksek taleplere sahip müşteriler için üretilmektedir. Ürün yelpazesi bardak yıkama,

Detaylı

Portakallı Flat White

Portakallı Flat White Portakallı Flat White 1 yeşil kakule tohumu 1 kapsül Espresso Dark Choc & Orange 1 çay kaşığı portakal şurubu 100-120 ml süt Süslemek için: portakal kabuğu rendesi 1. Kakule tohumunu kırın ve bir kahve

Detaylı

TEMİZLİK - PLASTİK - AMBALAJ

TEMİZLİK - PLASTİK - AMBALAJ Temizlikte mutluluğun adresi... TEMİZLİK - PLASTİK - AMBALAJ BİZ KİMİZ? Happy Temizlik Kâğıtçılık 2014 yılının Eylül ayında tamamı yerli sermaye ile kurularak temizlik kağıtları ve temizlik kimyasal grubunun

Detaylı

Gebrauchsanleitung Iso-Dispenser 2,2L. Instruction manual Insulated dispenser, 2.2L. Mode d emploi Distributeur isotherme 2,2L

Gebrauchsanleitung Iso-Dispenser 2,2L. Instruction manual Insulated dispenser, 2.2L. Mode d emploi Distributeur isotherme 2,2L V1/0115 190990 Gebrauchsanleitung Iso-Dispenser 2,2L Instruction manual Insulated dispenser, 2.2L Mode d emploi Distributeur isotherme 2,2L Manuale di utilizzo Erogatore isotermico 2,2L Instrucciones de

Detaylı

4035 GALAKSİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

4035 GALAKSİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. Ürünü güvenli ve uygun olarak kullanmak için, kullanmadan önce kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve sonraki kullanımlar için muhafaza ediniz. Kılavuzda verilen talimatlara uymadığınız takdirde çocuğunuzun güvenliği

Detaylı

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI Pirinç 2 su bardağı 360 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Yağ 1/2 su bardağı 100 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su(sıcak) 3 su bardağı 600 gram Pirinci yıkayın, süzün. Domatesi

Detaylı

ULUSAL MESLEK STANDARDI BAR GÖREVLİSİ SEVİYE 4 REFERANS KODU/10UMS0048-4. RESMİ GAZETE TARİH-SAYI/ 11/3/2010 27518 (Mükerrer)

ULUSAL MESLEK STANDARDI BAR GÖREVLİSİ SEVİYE 4 REFERANS KODU/10UMS0048-4. RESMİ GAZETE TARİH-SAYI/ 11/3/2010 27518 (Mükerrer) ULUSAL MESLEK STANDARDI BAR GÖREVLİSİ SEVİYE 4 REFERANS KODU/10UMS0048-4 RESMİ GAZETE TARİH-SAYI/ 11/3/2010 27518 (Mükerrer) Mesleki Yeterlilik Kurumu, 2010 Sayfa 1 Bar Görevlisi (Seviye 4) 10UMS0048-4

Detaylı

01. Fizikî koşullarının (havalandırma, aydınlatma, hizmet alanının vb.) durumu;

01. Fizikî koşullarının (havalandırma, aydınlatma, hizmet alanının vb.) durumu; A) Sağlık Ve Temizlik Durumu 01. Fizikî koşullarının (havalandırma, aydınlatma, hizmet alanının vb.) durumu; ( ) Yeterli ( ) Yeterli Değil 02. Tezgâhın üzeri mermer, fayans, paslanmaz çelik veya benzeri

Detaylı

ENDÜSTRİYEL TEMİZLİK MAKİNELERİ

ENDÜSTRİYEL TEMİZLİK MAKİNELERİ ENDÜSTRİYEL TEMİZLİK MAKİNELERİ Cam ve Yer Temizlik Ekipmanları Uluslararası Kalite 2 Endüstriyel Temizlik Deterjanları Azami Verimlilik Güçlü Stok Hızlı Sevkiyat İÇİNDEKİLER SAYFA NO 4 6 7 8 8 9 11 11

Detaylı

Kazan yıkama makinesi WT830E

Kazan yıkama makinesi WT830E Electrolux bulaşık makineleri yelpazesi etkin bir temizlik, ekonomi ve ergonomi konularında çok yüksek talepleri olan profesyoneller için üretilir. Ürün yelpazesi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip,

Detaylı

SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder.

SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder. SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder. Hangi servis yönteminin uygulanacağı; işletmenin yönetimine, personelin

Detaylı

OKYAY ÜRÜN KATALOĞU. OKYAY06 SÜPER ÇAYOMATİK - 23 Lt. Okyay Ltd. Katalog Sayfa 1 / 11

OKYAY ÜRÜN KATALOĞU. OKYAY06 SÜPER ÇAYOMATİK - 23 Lt. Okyay Ltd. Katalog Sayfa 1 / 11 OKYAY ÜRÜN KATALOĞU Ürün Resmi Ürün Özellikleri OKYAY01 ÇAYOMAT 100 Bardak 13 Lt. Yük:47cm Çap:30cm - 6kg - 220V-50/60Hz - 1500W OKYAY02 ÇAYOMAT 200 Bardak 23 Lt. Yük:52cm Çap:36cm - 9kg -220V-50/60Hz

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 PVC CILASI 10 2 NEMLI MOP CM 3 BUYUK BOY MAVI COP TORBASI 700 4 BUYUK BOY ENFEKTE ATIK COP TORBASI(1 MIKRON) 180000 5 ORTA BOY KIRMIZI COP TORBASI 10000 6 TOZ BEZI 4000 METRE 7 EV TIPI OTOMATIK CAMASIR

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ 1. İşletme İle İlgili Temel Kavramlar... 2 1.1. İhtiyaç... 2 1.2. Ürün... 3 1.3. Üretim ve Üretim

Detaylı

82,99 88,99 18,51 115,65 16,20 19,99 124,90 17,50 TİCARETE TOPTAN DESTEK. Altın Hasat Riviera Zeytinyağı 5 lt. Besler Kızartmalık Yağ.

82,99 88,99 18,51 115,65 16,20 19,99 124,90 17,50 TİCARETE TOPTAN DESTEK. Altın Hasat Riviera Zeytinyağı 5 lt. Besler Kızartmalık Yağ. Besler Kızartmalık Yağ 18 lt Altın Hasat Riviera Zeytinyağı 5 lt 124,90 115,65 Alba Bitkisel Margarin 88,99 82,99 Besler Baklavalık Yağ 18 lt 19,99 18,51 Besler Paket Margarin 17,50 16,20 124,90 115,65

Detaylı

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif Deneme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Yapışmaz kaplama Yapışmaz kaplaması sayesinde pişen kek kalıptan kolayca çıkar ve kalıp çok daha kolay bir biçimde temizlenebilir. Kaplamayı korumak için pişirirken

Detaylı

KLİNİKLER TEMİZLİK PLANI VE KONTROL FORMU

KLİNİKLER TEMİZLİK PLANI VE KONTROL FORMU T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KLİNİKLER PLANI VE KONTROL FORMU DOKÜMAN KODU OH.PL..009 REVİZYON TARİHİ SAYFA 1 YAPILAN Masalar Odaların ince temizliği Oda temizliği (paspas)

Detaylı

Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı

Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı tr Ürün bilgisi ve tarif Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı Değerli Müşterimiz! Mükemmel bir bisküvi rulosu elde etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı: Hamuru sızdırmaz bir pişirme altlığı

Detaylı

KAMERUN A SATILABİLECEKLER

KAMERUN A SATILABİLECEKLER KAMERUN A SATILABİLECEKLER GIDA SEKTÖRÜ: - Makarna - Un - Bisküvi - Şekerleme - Maya ve kabartma tozları - Unlu mamul katkı malzemeleri - Konserveler - Salça ve turşular - Margarin ve sıvı yağlar - Yoğurt

Detaylı

Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için

Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için tr Ürün bilgileri ve tarifler Ürün numarası: 336 547 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89024AS1X2VII 2016-10 336 547 Yapışmaz kaplama Hazırlanan kekin kolayca

Detaylı

Muffin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif

Muffin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif Muffin kalıbı Ürün bilgisi ve tarif Değerli Müşterimiz! Yeni muffin kalıbınızla en lezzetli muffinleri hazırlaya bilir - siniz. Muffin kalıbınızın ekstra yüksek taşıma kapağını takın ve kilitleyin. Bu

Detaylı

T I M E R TR Kullanım

T I M E R TR Kullanım TR Kullanım TIMER 1 2 ON/OFF 3 CALC 6 4 TIMER 5 7 2 Çalıştırma ve emniyet kurallarını dikaktlice okuyunuz! Emniyet kuralları Evinizde kullandığınız elektrik değrlerinin cihazın çalışması için gerekli değerleri

Detaylı

SUBWAY INTERNATIONAL'ın Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu resmi tedarikçisiyiz.

SUBWAY INTERNATIONAL'ın Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu resmi tedarikçisiyiz. euplus.co BİZ KİMİZ? EUPLUS LOJİSTİK AMBALAJ SAN. TİC. A.Ş. olarak İzmir'de birden fazla iştirakimizle, geliştirdiğimiz işbirliklikleri ve çözümlerimizle pazara yeni heyecanlar getiriyoruz. Müşterilerimize,

Detaylı

Meyve ve sebze kesicisi

Meyve ve sebze kesicisi Meyve ve sebze kesicisi tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93387FV02X00VIII 2017-08 353 350 Değerli Müşterimiz! Meyve ve sebze kesicinizle çok çeşitli meyve ve sebzeleri çabucak ve kolayca

Detaylı

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino

Salep. Hot Chocolate. Gold Cappuccino Salep Hot Chocolate Gold Cappuccino Klasik 3 u 1 Arada gercekkahve Fiero Toz İçecekler Salep, Sıcak Çikolata, Cappuccino, 3 ü 1 Arada Milkshake, Frappe Fiero Kahve Espresso, Türk Kahvesi, Filtre Kahve,

Detaylı

KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI

KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI PERAKENDE SEKTÖRÜNDE YERLİ ÜRÜN KULLANIM ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI SONUÇLARI n=1002 Hazırlayan: Lipa Consultancy Temmuz 2015 Genel Tüketim Alışkanlıkları 1-Alışveriş yaparken

Detaylı

KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN

KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN Otellerimizdeki bulaşıkların yıkama yükünü üstlenen konveyorlu ve flight-type bulaşık makineleri işletmeler için hayati önem

Detaylı

SICAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

SICAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI SICAK BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su ile durulayıp,

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Yiyecek ve İçecekler Satış Elemanlığı Kantin İşletmeciliği. 2. Yıl/4 Dönem

DERS BİLGİ FORMU Yiyecek ve İçecekler Satış Elemanlığı Kantin İşletmeciliği. 2. Yıl/4 Dönem Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Sınıf/Dönem/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

GÖRÜLMEMİŞ FIRSATLAR. Cola Turka 4x1lt. Besler Nohut1kg. Torku Helva500gr

GÖRÜLMEMİŞ FIRSATLAR. Cola Turka 4x1lt. Besler Nohut1kg. Torku Helva500gr 50 ALIŞVERİŞİNİZE ** GÖRÜLMEMİŞ FIRSATLAR 29 Kasım - 12 Aralık Tarihlerinde Geçerli Fiyatlardır. Cola Turka 4x1lt Besler Nohut1kg 9,95 7,25 5,00 5,50 50.000adetstokilesınırlıdır. 50.000adetstokilesınırlıdır.

Detaylı

MİNİMAX AR 285 WAFFLE VE TOST MAKİNESİ

MİNİMAX AR 285 WAFFLE VE TOST MAKİNESİ MİNİMAX AR 285 WAFFLE VE TOST MAKİNESİ KULLANMA KILAVUZU TOST + WAFFLE 750 W MİNİMAX AR 285 WAFFLE VE TOST MAKİNESİ 11 1- Ergonomik tutma sapı 2- Termostat (hazır) ışığı (yeşil) 3- Enerji (güç/ısıtma)

Detaylı