PROJE 1: SOYAK KRİSTAL KULE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PROJE 1: SOYAK KRİSTAL KULE"

Transkript

1 PROJE 1: SOYAK KRİSTAL KULE Hazırlayanlar: Sinem BALKANLI A. Çağlar BİBER R. Onur DEDE Proje Yapım Yönetimi

2 Kapsam: Yer: İstanbul Levent Toplam Taban Alanı: m2 ( m2 bodrum) ( m2 kiralanabilir alan)

3 Proje 41 katlı olup 35. katına kadar ofisler yer almaktadır ve 170 metre yüksekliğe sahiptir. Binanın 6 bodrum katı ve sonraki 35 kat betonarme taşıyıcıya sahiptir ancak son 6 katı çelik taşıyıcı ile «Skygarden» olarak düzenlenmiştir. Bu alanda ortak kullanımda olan seyir terası yer almaktadır. SOYAK Kristal Kule, West Tower, Podium ve East Tower olmak üzere 3 ana kısımdan oluşmaktadır. Bina 3 ana kısımdan 4 mahale ayrılmıştır ve bu mahaller 8 ayrı çekirdekle çözümlenmiştir. Yapının West Tower bloğunun üstünde helikopter pisti bulunmaktadır. Farklı kolon ve cephe yapısına sahip kule asimetrik eğimli yüzeylerden oluşmaktadır. Proje içerisindeki düşey kolonların yanı sıra çok sayıda eğik kolon ile yapıya kristal şekli verilmiştir.

4 Soyak Holding tarafından hayata geçirilen projenin müteahitliğini ise Koray Yapı Endüstri firması yapmıştır. Koray İnşaat ile Soyak Holding in anlaşması yalnızca ortak alanlar için geçerlidir. Özelleşmiş ofis, satış alanları, yeme içme alanları gibi yerlerin ince işçilikleri yapıyı satın alan Finansbank tarafından teslimden sonra yaptırılacaktır. Temel kazısının 32 metre derinliğe ulaşabilmesi için metre mini kazık ve metre fore kazık ile metre kuşak kirişi NYS Proje Danışmanlık tarafından uygulanmıştır. Kristal Kulenin C50 sınıfı hazır beton ihtiyacını ise Gümüştaş Beton karşılamıştır.

5 Entegrasyon:

6 Entegrasyon: SOYAK İnşaat 1961 yılında Yılmaz Soyak tarafından kurulmuştur. Soyak 1960 lı yıllarda çeşitli fabrika ve sosyal tesis projeleri, 1970 yılında ilk konut projesini, 1975 yılında ilk yurtdışı projesini yapmıştır. Bu yıllardan sonra yaptığı birçok projelerle bugüne kadar gelmiştir. Bu projede SOYAK işveren konumundadır. Koru Gayrimenkul A.Ş olarak SOYAK Kristal projesinde faaliyet göstermektedir. Resmi belgelerde Koru Gayrimenkul A.Ş olarak yer alması kredi alımında vergiyi düşürerek maliyeti minimuma indirmektir.

7 Entegrasyon: SOYAK Holding yüksek maliyet gerektiren işlerde çalışacak taşeronları kendisi belirlemiştir.bu taşeronlar; Segatech-Elektrik Tesisatı Demta-Mekanik Tesisatı Permasteelisa-Cephe Sistemi Bunu yapmasındaki neden ise maliyeti düşürmektir.

8 Entegrasyon: SOYAK Holding Garanti Bankası ndan 136 milyon euro kredi almıştır.bu sadece inşaat için alınan miktardır. Garanti Bankası krediyi vermiştir ancak işin denetlenmesi ve proje yönetimi için İngiltere menşeli ARUP un ortaklığını önermiştir. ARUP, tasarım, ihale ve inşat aşamalarında proje yönetimi hizmetlerini temin etmektedir.

9 Entegrasyon: SOYAK Holding inşaatı kendisi yapmak yerine genel müteahhit olarak Koray İnşaat ile sözleşme imzalamıştır. KORAY İnşaat yüklenici firma olarak taşeronların bir çoğunu kendisi ayarlamıştır. Koray İnşaat ile anlaşmalı olarak çalışan taşeronların bir kısmı grafikte belirtilmiştir.

10 Entegrasyon: Mevcut kanunlara göre her inşaatta bir yapı denetim firması olması zorunludur. Normal şartlarda bu firmayı devlet belirlerken,bu projede SOYAK, İKİA Yapı Denetim firmasıyla kendisi anlaşmıştır. Ve bu anlaşmada şantiye sahasında sürekli eleman bulundurma koşulu koymuştur.bu da zaman ve kalite yönetimi açısından olumlu sonuçlar doğurmaktadır.

11 Entegrasyon: Has Mimarlık projenin Türkiye deki imza sahibidir. Tasarım New York ta bulunan Pei Cobb Freed&Partners Architecture a aittir. Proje tasarlanırken strüktürün oluşturulması, tesisatlar gibi teknik alanlarda grafikte ismi bulunan şirketlerden yardım alınmıştır. Has Mimarlık, Pei Cobb Freed&Partners Architecture dan satın almış ve uygulama projelerini hazırlayarak projeyi İstanbul yönetmeliklerine uygun olacak şekilde revize etmiştir. Ancak Pei Cobb Freen&Partners Architecture ın projeyle ilişkisi kesilmemiştir. Proje yapımı sonlanana kadar gerekli görülen yerlerde iletişim halinde olarak danışmanlık hizmetleri devam etmektedir.

12 Zaman: Novartis ilaç fabrikasının arazisinin 2005 yılında 17 miyon dolara Soyak Holding tarafından alınması ile projenin süreci Aralık 2005 te başlamıştır yılında arsayı satışa çıkaran Soyak, Zorlu Holding'ten gelen en yüksek teklifi beğenmeyerek kendi projesini hayata geçirmeye karar vermiştir. Projenin yapım süreci ise 2011 yılında başlamıştır. Projenin teslim tarihi Ocak 2014 olarak öngörülmektedir. Özelleşmiş mekanlardaki ince işçiliklerin bitmesi için belirlenen tahmini süre ise teslimden itibaren 1 yıldır.

13 Zaman: Yapım sürecinde zaman yönetimi ise Koray İnşaat ın belirlediği iş takvimine göre planlı olarak gitmektedir. Hergün yapılan işler fotoğraflanarak hem dijital ortamda belgelenmekte, hem de bu belgeler basılıp imzalanarak dosyalanmaktadır. Tamamlanan aşamalarda «İmalat Onay Formu» hazırlanarak Soyak, Arup, Koray İnşaat ve İkia Yapı Denetim görevlileri tarafından imzalanmakta, imalatın sorunsuz olduğu bu forma fotoğraf ve yapıdaki yerini gösteren plan ve kesitleri eklenerek onaylanmaktadır.

14 Zaman: İmalat Onay Formu Örneği:

15 Zaman: Ayrıca projenin son teslim tarihi belirli esneklik payı bırakılarak Koray İnşaat la yapılan sözleşmede belirlenmiştir. Projenin gecikmesi durumunda (Şu anda minimum 3 aylık gecikme tahmin edilmektedir. ) Para cezası SOYAK a kesilecektir. Ancak eğer gecikme Koray İnşaat bünyesindeki bir taşerondan ya da birimden kaynaklıysa bu ceza Koray a, Koray dan da ilgili taşeron ya da birime aktarılacaktır. Projede şu anda gecikme beklenmesinin başlıca sebebi şantiyede meydana gelmiş olan ve can kaybına yol açan iş kazaları nedeniyle şantiyenin belirli bir süre kapatma cezası almasıdır.

16 Maliyet: Proje arazisi 2005 yılında dolar a Soyak Holding tarafından satın alınmıştır yılında arsayı satışa çıkaran Soyak, Zorlu Holding tarafından verilen dolar ı geri çevirmiştir. Projeyi yakın zamanda ise euro nun üzerinde bir fiyata Finansbank satın almıştır.

17 Maliyet: Koray İnşaat la yapılan sözleşmede taşeronların paralarının ödenmesi işler tamamlandıkça parça parça olacak şekilde belirlenmiştir. Bir taşeronun bir imalatı tamamlamasının ardından Koray İnşaat ve İkia Yapı Denetim görevlileri tamamlanan imalatın denetimini gerçekleştirmektedir. Eğer imalatta sorun tespit edilirse mevcut durum fotoğraflanarak NCR (non-conformance report, uygunsuzluk raporu) hazırlanmaktadır. Bu durumda hatalı imalat düzeltilene kadar ilgili taşeron ücretini alamamaktadır. Belirlenen imalattaki sorun giderildikten sonra (ya da imalat sorunsuz ise) imalatın belirlenen koşullara uygunluğu belgelenerek Soyak a iletilmekte, Soyak Holding in de onayını aldığı durumda ödeme Koray İnşaat a, oradan da ilgili taşerona iletilmektedir.

18 İletişim: Şantiye sahasında KORAY İnşaat ın, SOYAK ın, ARUP un, İKİA Yapı Denetim in ve sahada bulunan her taşeron firmanın kendi içinde Proje Yöneticisi ve Şantiye Şefi bulunmaktadır. Bu yönetim kadrosu her hafta toplantılar düzenleyerek bilgi akışını sağlamaktadır. Aynı zamanda günlük olarak bilgilendirmeler MS Outlook programı kullanılarak mail yoluyla iç yazışmalar ile (ARUP un yazışma dilinin İngilizce olması nedeniyle İngilizce olarak) sağlanmakta, böylelikle olası olumsuzluklara anında müdehale imkanı sağlanmaktadır.

19 İletişim: Toplantılar ve iç yazışmalar dışında her gün tamamlanan imalatlar fotoğraflanıp belgelenerek tüm yetki sahibi firmaların onayını almakta, ilgili yetkililerce imzalanıp kaşelenmekte ve daha sonra bu belgeler klasörlenerek saklanmaktadır. Tamamlanan imalatlar dışında sorunlu görülen aşamalar hakkında da gerekli belgeler hazırlanmakta ve imalat formlarında olduğu gibi her firmanın yetkilisi tarafından imzalanıp kaşelenmektedir. Sorunlu bölgelerin sorunlarının giderildiği konusunda da formlar hazırlanarak aynı işlemlerden geçmektedir.

20 Risk: Projede ihtimal dahilindeki riskler (hava koşulları, malzeme temininde ya da işçiliğinde olası gecikmeler vb.) sözleşmede SOYAK ve ARUP tarafından belirlenmiş ve maliyet ve zaman bu riskler dahilinde belirlenmiştir. Sözleşmeyi imzalayana kadarki süreçte risklerin belirlenmesi SOYAK, ARUP ve KORAY İnşaat tarafından ortak olarak yapılmışsa da sözleşme imzalandıktan sonra maddelerde bulunmayan sebeplerden ötürü oluşan gecikme, maliyet artışı vb. durumlarda risk yönetiminden KORAY İnşaat sorumludur. Olası bir ceza (para cezası, kapatma cezası vb.) durumunda ceza resmi olarak SOYAK a kesilirken SOYAK cezanın teminini KORAY İnşaat tan sağlamakta, KORAY İnşaat ise olumsuz durumun kaynağı olan taşerondan ceza teminatı sağlamaktadır. Bu olumsuzluk SOYAK a bağlı bir taşerondan kaynaklanıyor ise bu durumda KORAY İnşaat sorumlu tutulamamaktadır

21 Risk: Ayrıca projede iş kazalarından doğabilecek riskleri minimuma indirmek için işe giren her işçiye sahaya çıkmadan önce sağlık taraması yapılmakta ve kişi sayısına göre süresi değişse de en az yarım gün süren iş güvenliği eğitimi ve iş güvenliği kitapçığı verilmektedir. Her işçinin saha içinde baret takması zorunludur ve belirli yükseklikteki iskelelere çıkarken kendilerini iskeleye bağlayan kemer takmaları gerekmektedir. Şantiye alanına ve sahasına giriş iki farklı turnikeden geçilerek elektronik kartlarla sağlanmaktadır. Tüm bu dışarıdan sıkı görünen önlemlere rağmen şantiyede 2 si işçi 3 kişinin ölümüne sebep olan kazaların yaşanması ironiktir.

22 Kalite: Projenin kalitesinin sürekli yapılan denetimlerle her aşamada onay alarak sözleşmede belirlenmiş olan standartlara uygunluğu sağlanmaktadır. Bu denetimler sırasında istenen kaliteye uygun olmayan bir durumla karşılaşıldığında İkia Yapı Denetim tarafından NCR (uygunsuzluk raporu) hazırlanmakta ve Koray İnşaat a iletilmektedir. Koray İnşaat uygunsuz durumun giderilmesini sağlayarak Yapı Denetiminin yeniden gerçekleştirilmesini sağlamakta ve eğer İkia Yapı Denetim onay verirse NCR dosyası kapatılarak İmalat Onay Formu hazırlanmaktadır. Bu formlar dijital ortamda Outlook kullanılarak mail yoluyla yetkili kişilere iletildiği gibi çıktısı alınarak ilgili kişilerce imza ve kaşe eklenip dosyalanmaktadır.

23 Kalite: NCR kapatma formu örneği:

24 Kalite: Projede belirli standartlarda kalite sağlanmasındaki bir etmen de örnek kat ve numune imalat uygulamalarıdır. Yeni bir işe başlanacağı zaman tek bir alanda örnek oluşturacak şekilde imalatın numunesi yapılmakta (örneğin dilatasyon derz profilleri yerleştirilirken öncelikle tek bir derzde tam olarak uygulanmakta), daha sonra bu numune Koray İnşaat, İkia Yapı Denetim, SOYAK ve ARUP temsilcileri tarafından yerinde incelenip fotoğraflanarak ve belgelenerek onay alması beklenmektedir. Numunenin uygulamasında, rengi, şekli gibi değiştirilebilir özelliklerinde ya da malzeme kalitesi gibi nitelik ve niceliklerinde beğenilmeyen noktalar olursa bu iç yazışmalar ve hazırlanan belgelerle dosyalanmakta ve bu sorun numune üzerinde giderilerek onay alması beklenmektedir. Tüm söz sahipleri tarafından onay alan numunenin uygulaması diğer alanlarda da onay aldığı standardı sağlayacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Numune imalat dışında şantiyede A blok 5. kat örnek kat olarak belirlenmiş ve o katın işçiliklerine öncelik verilmiştir. Diğer katlarda devam etmekte olan imalatlar bu katta tamamlanmış ve kat teslim edileceği zamanki görüntüsüne kavuşmuştur. Bu örnek kat uygulamasının numune imalatlardan farkı numune onayından geçmiş olan imalatların tamamının bitmiş hallerinin birlikte sergilenmesi ve malzeme, mimari eleman ve uygulama uyumlarını göstermesidir.

25 Kalite: Aynı zamanda proje uluslararası alanda geçerliliğe sahip olan LEED Silver sertifikasına adaydır. LEED sertifikasına sahip yapılar, minimum karbon salımına sahip, geri dönüşümlü malzeme kullanan, kendi enerjisinin tamamını ya da bir kısmını kendisi üreten vs. Kısacası doğayla uyumlu yapılardır. Bu sertifikayı almak için malzeme seçimi, yapının tasarımı, kullanılan sistemler ve yapım teknikleri gibi belirli kriterler değerlendirilerek 100 üzerinden puanlama yapılmaktadır. Bu puanlama sonucunda; puan arasında olanlar yalnızca sertifika puan arasında olanlar «LEED Silver» sertifikası puan arasında olanlar «LEED Gold» sertifikası 80 puan ve üzeri olanlar «LEED Platinum» sertifikası sahibi olmaktadır.

26 Kaynaklar: İKİA Yapı Denetim gezginharitaci.blogspot.com/2013/07/soyak-kristal-kule.html flasflas.com/detay/6260/yunanlar-istanbul-da-dev-gokdelen-aldi konutprojeleritv.com/soyak-finansbank-ile-satis-vaadi-sozlesmesi-imzaladi/ İnşaata Başlarken Y. Müh. A. Turhan YEM Yayın 2. baskı

EMAAR SQUARE 08071047 GÖKÇENUR UYAR 07071704 FERİT AYDOĞAN

EMAAR SQUARE 08071047 GÖKÇENUR UYAR 07071704 FERİT AYDOĞAN EMAAR SQUARE 08071047 GÖKÇENUR UYAR 07071704 FERİT AYDOĞAN EMAAR SQUARE DÜNYANIN ÖNDE GELEN GAYRİMENKUL GELİŞTİRME ŞİRKETLERİNDEN BİRİ OLAN EMAAR PROPERTİES PJSC NİN ÜLKE İŞTİRAKİ OLAN EMAAR TÜRKİYE, İSTANBUL

Detaylı

KENT KONUT TUANA EVLERİ

KENT KONUT TUANA EVLERİ KENT KONUT TUANA EVLERİ KENT KONUT KİMDİR? KENT KONUT KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BİR YAN KURULUŞU OLARAK 2005 YILINDA KURULMUŞTUR. GENEL MÜDÜR BAHATTİN YANIK IN ÖNDERLİĞİNDE KOCAELİ GENELİNDE SOSYAL

Detaylı

KORUFLORYA AİLE REZİDANS VE YAŞAM MERKEZİ 08071067 CANSU BAYIR 08071050 BÜŞRA BİLGE SOFU

KORUFLORYA AİLE REZİDANS VE YAŞAM MERKEZİ 08071067 CANSU BAYIR 08071050 BÜŞRA BİLGE SOFU KORUFLORYA AİLE REZİDANS VE YAŞAM MERKEZİ 08071067 CANSU BAYIR 08071050 BÜŞRA BİLGE SOFU KORUFLORYA, Aydınlı, Metal Yapı, Arke ve Vizyonlife ortaklığının TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiği bir projedir.

Detaylı

Proje Genel Bilgileri

Proje Genel Bilgileri TORUN TOWER Proje Genel Bilgileri TORUN TOWER PROJESİ Adres: Konsept Mimari Tasarım: Arquitectonica Uygulama Mimari Tasarım: Piramit Mimarlık Statik Tasarım: Yapı Teknik İnş.San. ve Proje Elektrik Tasarım:

Detaylı

PROJE YAPIM YÖNETİM DERSİ MALTEPE PARK AVM. 09071051 Betül HATİPOĞLU 09071120 Muhammet TETİKOĞLU

PROJE YAPIM YÖNETİM DERSİ MALTEPE PARK AVM. 09071051 Betül HATİPOĞLU 09071120 Muhammet TETİKOĞLU PROJE YAPIM YÖNETİM DERSİ MALTEPE PARK AVM 09071051 Betül HATİPOĞLU 09071120 Muhammet TETİKOĞLU Projelendirme Konsept Projesi ve Mimari Proje: Fehmi Kobal Design Architects Peyzaj Mimarisi: DS Mimarlık

Detaylı

KARTAL KULE PROJESİ AYLIK FAALIYET RAPORU- AĞUSTOS 2013

KARTAL KULE PROJESİ AYLIK FAALIYET RAPORU- AĞUSTOS 2013 AYLIK FAALIYET RAPORU- AĞUSTOS 2013 RAPOR İÇERİĞİ PROJE BİLGİLERİ MASTER İŞ PROGRAMI AKTİVİTELER İLERLEME DURUMU MALZEME BİLGİLERİ ÖNEMLİ GELİŞMELER ŞANTİYE RESİMLERİ PROJE BİLGİLERİ PROJENİN KONUMU PROJE

Detaylı

EK-1 FORM - 1 PROJE MÜELLİFLERİ TARAFINDAN İLGİLİ İDAREYE VERİLECEK TAAHHÜTNAME ÖRNEĞİ

EK-1 FORM - 1 PROJE MÜELLİFLERİ TARAFINDAN İLGİLİ İDAREYE VERİLECEK TAAHHÜTNAME ÖRNEĞİ EK-1 FORM - 1 PROJE MÜELLİFLERİ TARAFINDAN İLGİLİ İDAREYE VERİLECEK ÖRNEĞİ Proje Müellifi : Müellifliği Üstlenilen Proje Projenin Türü : Yukarıdaki bilgilere sahip projenin müellifliğini üstlenmemde 6235

Detaylı

06071704 ÖZNUR MEYVECİ 07071106 BUKET ÇATALBAŞ KURU

06071704 ÖZNUR MEYVECİ 07071106 BUKET ÇATALBAŞ KURU 06071704 ÖZNUR MEYVECİ 07071106 BUKET ÇATALBAŞ KURU SARPHAN FİNANS PARK PROJENİN KONUMU Proje, Ümraniye ilçesi Site Mahallesi Finans Merkezi bölgesinde, büyük ölçekli konutların, karma projelerin bulunduğu

Detaylı

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Ümit ÖZKAN 1, Ayşe DEMİRTAŞ 2 Giriş: Yapıblok, Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş. tarafından 1996 yılından beri endüstriyel üretim yöntemleri ile üretilen

Detaylı

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı. 1. İhale İnşaat Grubu İş Akış Şeması :

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı. 1. İhale İnşaat Grubu İş Akış Şeması : Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı 1. İhale İnşaat Grubu İş Akış Şeması : Proje Grubunun Yaptığı veya Denetlediği Mimari Projenin Statik olarak denetlenmesi İnşaat grubu olarak yapılan değişikliklerin

Detaylı

KIZILAY KONYA ŞUBE BAŞKANLIĞI PROJE YAPIM YAPI DENETİM VE İNŞAAT RUHSATININ ALIMINA AİT TEKNİK ŞARTNAME

KIZILAY KONYA ŞUBE BAŞKANLIĞI PROJE YAPIM YAPI DENETİM VE İNŞAAT RUHSATININ ALIMINA AİT TEKNİK ŞARTNAME KIZILAY KONYA ŞUBE BAŞKANLIĞI PROJE YAPIM YAPI DENETİM VE İNŞAAT RUHSATININ ALIMINA AİT TEKNİK ŞARTNAME Madde 1 İşin Bilgileri İşin Adı: Konya ili, Meram ilçesi, 21 Mahallede pafta. Ada: 41060 parsel:

Detaylı

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır.

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Tüm altyapı çalışmalarının ilk adımı olan harita mühendislik hizmetlerinin ülke kalkınmasındaki

Detaylı

ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI

ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ NEDİR? Çift Duvar, iki adet betonarme duvar elemanın, aralarında projesine göre boşluk kalacak şekilde özel bağlantı

Detaylı

İHALE ŞARTNAMELERİNDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ

İHALE ŞARTNAMELERİNDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ İHALE ŞARTNAMELERİNDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ Hazırlayan Oktay MUTLU Çevre Yük. Mühendisi İş Güvenliği Uzmanı 0(530) 543 37 45 oktay.mutlu@ibb.gov.tr - Kamu İhale Kanunları - İhale nedir? ve Süreçleri

Detaylı

MADDE 1- TARAFLAR ve AMAÇ

MADDE 1- TARAFLAR ve AMAÇ MADDE 1- TARAFLAR ve AMAÇ Bu sözleşme, bir taraftan (Bundan böyle İşveren olarak anılacaktır.) ile diğer taraftan (Bundan böyle Taşeron olarak anılacaktır.) arasında, sözleşme konusunu teşkil eden iş ile

Detaylı

Kişisel Bilgiler. İletişim Bilgileri. İş Deneyimi. Ad Soyad. Büşra Bekar. Doğum Tarihi Doğum Yeri. Sakarya. Medeni Durumu.

Kişisel Bilgiler. İletişim Bilgileri. İş Deneyimi. Ad Soyad. Büşra Bekar. Doğum Tarihi Doğum Yeri. Sakarya. Medeni Durumu. Kişisel Bilgiler Ad Soyad Büşra Bekar Doğum Tarihi 20.04.1983 Doğum Yeri Medeni Durumu Sakarya Bekar Askerlik Durumu *** İletişim Bilgileri Adres Erenler Merkez Mh. 1047.Sokak No:10 2 Erenler-SAKARYA Telefon

Detaylı

CEPHE DANIŞMANLIK VE MİMARLIK

CEPHE DANIŞMANLIK VE MİMARLIK CEPHE DANIŞMANLIK VE MİMARLIK HAKKIMIZDA Zent Danışmanlık & Mimarlık Ltd. Şti. Mimar Abdurrahim Zent ve Fatih Zent tarafından kurulmuştur. Kurucu ortaklarından Mimar Abdurrahim Zent ülkemizin önde gelen

Detaylı

STAJ DEFTERİ T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Adı Soyadı : T.C. Kimlik No : Öğrenci No :

STAJ DEFTERİ T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Adı Soyadı : T.C. Kimlik No : Öğrenci No : T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ Adı Soyadı : T.C. Kimlik No : Öğrenci No : Staj Türü : Staj Yeri : [ Ay, Yıl ] T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU 2015 / 2. ÇEYREK

YATIRIMCI SUNUMU 2015 / 2. ÇEYREK YATIRIMCI SUNUMU 2015 / 2. ÇEYREK KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkullere dayalı haklara ve sermaye piyasası

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ HANEDAN ENERJİ olarak, enerji sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı tüm yatırımcılara, idari ve teknik konularda müşavirlik, mühendislik, danışmanlık ve

Detaylı

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK VE ÖĞRETİM ELEMANLARI BİNASI VE G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLİK VE LABORATUVAR

Detaylı

İNŞAAT PROJELERİNDE EK SÜREYE HAK KAZANDIRAN DURUMLAR

İNŞAAT PROJELERİNDE EK SÜREYE HAK KAZANDIRAN DURUMLAR İNŞAAT PROJELERİNDE EK SÜREYE HAK KAZANDIRAN DURUMLAR LEVENT SÜMER GENEL MÜDÜR YARDIMCISI İ N T ES-İSTAÇ İ N ŞAAT KO N F E R A NSI 1 9. 1 0. 2 0 1 6, İSTA N B U L İnşaat Mühendisliği Lisans İnşaat Proje

Detaylı

Yapılan İş ve İşlemler

Yapılan İş ve İşlemler Proje ve Yapım Şube Müdürlüğü İhale Öncesi İş ve İşlemler Sağlık ve Sosyal Hizmet Özel Kuruluş Görüş Verme İşlemleri İhale İşlemleri Kooperatif Kanunu İle İlgili İş ve İşlemler İhale Sonrası İş ve İşlemler

Detaylı

MIM 802 ŞANTİYE İ YÖNETİM İ İ M MALİYET YÖNETİMİ

MIM 802 ŞANTİYE İ YÖNETİM İ İ M MALİYET YÖNETİMİ MIM 802 ŞANTİYE YÖNETİMİ MALİYET YÖNETİMİ Maliyet Yönetimi Belirlenen bütçe sınırları içinde kalmak amacıyla, planlama, tasarım ve yapım süreçlerindeki tüm veya kısmi maliyetlerin yönetimi. Maliyet Yönetimi

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU 2015 YS

YATIRIMCI SUNUMU 2015 YS YATIRIMCI SUNUMU 2015 YS KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkullere dayalı haklara ve sermaye piyasası araçlarına

Detaylı

Çelik yapı sistemi, inşaat sektörüne; güven, hız ve işlerlik kazandırıyor...

Çelik yapı sistemi, inşaat sektörüne; güven, hız ve işlerlik kazandırıyor... Çünkü çelik, inşaat teknolojisinde bir devrimdir. Sağlamlığı, dayanıklılığı ve direnci kıyaslanamaz. Çelik teknolojisi, geleneksel yöntemlere meydan okuyor... Çünkü Çelik teknolojisi kusursuz bir konfor,

Detaylı

M1 Merkez Kartal 222 Parsel Geliştirme Projesi Sunumu

M1 Merkez Kartal 222 Parsel Geliştirme Projesi Sunumu M1 Merkez Kartal 222 Parsel Geliştirme Projesi Sunumu M1 Merkez Kartal AVM 222 Parsel Geliştirme Projesi Metro Properties Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (METRO) ve Fiba Alışveriş Merkezleri Geliştirme İnşaat

Detaylı

GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 III.ÇEYREK

GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 III.ÇEYREK GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 III.ÇEYREK YATIRIMCI SUNUMU KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkullere dayalı haklara, gayrimenkul projelerine

Detaylı

Bu sözleşmede taraflar "yapı sahibi" ve "yapı denetim kuruluşu" olarak anılacaktır.

Bu sözleşmede taraflar yapı sahibi ve yapı denetim kuruluşu olarak anılacaktır. EK-6 FORM-4 YAPI DENETİMİ HİZMET SÖZLEŞMESİ YİBF No: 966555 Taraflar: Madde 1- Bir taraftan yapı sahibi FATİH AKAR VE HİSS. veya adına hareket eden... ile diğer taraftan 1558 izin belge numaralı yapı denetim

Detaylı

Tünel kalıplar yardımıyla, yapının taşıyıcı elemanları bitirme işlemlerinin çoğunluğu geleneksel tekniklerle gerçekleştirilmektedir.

Tünel kalıplar yardımıyla, yapının taşıyıcı elemanları bitirme işlemlerinin çoğunluğu geleneksel tekniklerle gerçekleştirilmektedir. TÜNEL KALIP ELÇĐN TAŞ TÜNEL KALIP Tünel kalıp sistemi, yapıların döşeme ve duvarlarının büyük kalıp elemanları ile bir kerede döküldüğü, yerinde beton dökülmesine dayalı bir yapım sistemidir. Tünel kalıplar

Detaylı

MULTİ PANEL SİSTEM Perde ve kolon kalıbı teknolojisinde hız, sağlamlık ve uzun ömür

MULTİ PANEL SİSTEM Perde ve kolon kalıbı teknolojisinde hız, sağlamlık ve uzun ömür MULTİ PANEL SİSTEM Perde ve kolon kalıbı teknolojisinde hız, sağlamlık ve uzun ömür 1 İçindekiler Multi Panel Sistem 4 Kalıp sistemleri içinde Multi Panel 6 Yapsar Multi Panel özellikleri 8 Tamamlanmış

Detaylı

ŞANTİYEDE YAPI DENETİMİ

ŞANTİYEDE YAPI DENETİMİ ŞANTİYEDE YAPI DENETİMİ Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 1 Yapı Denetiminin Amacı Denetim, bir faaliyetin planlandığı gibi gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla yürütülen izleme ve yönlendirme çabasıdır. İzleme

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Mayıs 2017

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Mayıs 2017 STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Mayıs 2017 Gerekli Formlar Staj Esasları İş disiplinindeki farklı uygulamaları görmek İş yerindeki uygulamaları öğrenmek Teorik bilgi ile uygulamayı birleştirmek DÖNEM DIŞI

Detaylı

İMİM 300 STAJ 2 MESLEKİ UYGULAMA - ŞANTİYE

İMİM 300 STAJ 2 MESLEKİ UYGULAMA - ŞANTİYE FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ İMİM 300 STAJ 2 MESLEKİ UYGULAMA - ŞANTİYE ÖĞRENCİNİN Adı - Soyadı :..............................

Detaylı

PROJE VE UYGULAMA DENETÇİSİ/UYGULAMA DENETÇİSİ MÜHENDİS VE MİMAR İLE KONTROL ELEMANI MÜHENDİS VE MİMARLAR İÇİN TİP HİZMET SÖZLEŞMESİ

PROJE VE UYGULAMA DENETÇİSİ/UYGULAMA DENETÇİSİ MÜHENDİS VE MİMAR İLE KONTROL ELEMANI MÜHENDİS VE MİMARLAR İÇİN TİP HİZMET SÖZLEŞMESİ PROJE VE UYGULAMA DENETÇİSİ/UYGULAMA DENETÇİSİ MÜHENDİS VE MİMAR İLE KONTROL ELEMANI MÜHENDİS VE MİMARLAR İÇİN TİP HİZMET SÖZLEŞMESİ Sözleşmenin Konusu 4708 sayılı Yapı Denetim Hakkında kanun kapsamında

Detaylı

YAPI İŞLETMESİ METRAJ

YAPI İŞLETMESİ METRAJ YAPI İŞLETMESİ METRAJ 1. METRAJ YAPMA Metrajın Önemi Bir yapının yapılması için ilk önce imar durumuna göre projeleri çizilir. Yapının projeleri üzerinden maliyet bedeli hesaplanır. Yapı için harcanacak

Detaylı

DENEYİM. Yenilik, Tekfen deneyimi ile birleşiyor.

DENEYİM. Yenilik, Tekfen deneyimi ile birleşiyor. DENEYİM. Yenilik, Tekfen deneyimi ile birleşiyor. Uluslararası standartlarda, sıra dışı ofis projelerine imza atan Tekfen Emlak Geliştirme, sektörün saygın ve güvenilir markalarından biri. Yatırım kararlarını

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU 2016 / 1. Çeyrek

YATIRIMCI SUNUMU 2016 / 1. Çeyrek YATIRIMCI SUNUMU 2016 / 1. Çeyrek KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkullere dayalı haklara ve sermaye piyasası

Detaylı

İnşaat yapım prosedürleri hakkında ayrıntılı genel bilgiler

İnşaat yapım prosedürleri hakkında ayrıntılı genel bilgiler İnşaat Prosedürleri İnşaat yapım prosedürleri hakkında ayrıntılı genel bilgiler Aşağıdaki inşaata başlarken,karar verme aşamasından iskan alınmasına kadar geçecek aşamalar ve yapı prosedürleri için, firmamız

Detaylı

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ YAPIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Ödenek Teminine

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı 2 0 1 4 Y I L I 4. D Ö N E M YAT I R I M R A P O R U Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphane Ve Rektörlük Hizmet Binası

Detaylı

YAPI DENETİM SÜREÇLERİ PROJE VE YAPI DENETÇİSİNİN YAPACAĞI İŞLER. FORM, BELGE ve TUTANAKLAR

YAPI DENETİM SÜREÇLERİ PROJE VE YAPI DENETÇİSİNİN YAPACAĞI İŞLER. FORM, BELGE ve TUTANAKLAR YAPI DENETİM SÜREÇLERİ PROJE VE YAPI DENETÇİSİNİN YAPACAĞI İŞLER FORM, BELGE ve TUTANAKLAR YAPI DENETİM SÜREÇLERİ 1. PROJE KONTROL SÜRECİ 2. RUHSAT ALIM ve ONAY SÜRECİ 3. İNŞAAT YAPIM SÜRECİNİN BAŞLAMASI

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ (İPKB)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ (İPKB) AF-CEB-WB04-YAPIM-0 ZEYİLNAME NO: 04 TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ (İPKB) İSTANBUL SİSMİK RİSKİN AZALTILMASI VE ACİL DURUM HAZIRLIK PROJESİ (İSMEP) EĞİTİM YAPILARI

Detaylı

AĞAOĞLU MASLAK 1453 PROJESİ NİN PROJE YAPIM YÖNETİMİ İLKELERİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ

AĞAOĞLU MASLAK 1453 PROJESİ NİN PROJE YAPIM YÖNETİMİ İLKELERİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ PROJE 13 30.12.2013 08071102 SEDA ARSLAN 07071103 OĞUZ BAŞIKÜÇÜK 08071123 UMUT ÖZGÜR KARAKUŞ AĞAOĞLU MASLAK 1453 PROJESİ NİN İLKELERİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ COĞRAFİ KONUM GENEL BİLGİLER Fotoğraf.1 VAZİYET

Detaylı

ÇELİK PREFABRİK YAPILAR

ÇELİK PREFABRİK YAPILAR ÇELİK PREFABRİK YAPILAR 3. Bölüm Duvarlar. 4. Bölüm Kafes Kirişler. Duvarlar Çelik çerçeveli yapılarda kullanılan duvarlar da taşıyıcı yapı elemanları gibi çoğunlukla prefabriktir. Bu özellik üretimin

Detaylı

Hakkımızda. Biz... VİZYON MİSYON KALİTE POLİTİKAMIZ YÖNETİM TAAHHÜDÜMÜZ

Hakkımızda. Biz... VİZYON MİSYON KALİTE POLİTİKAMIZ YÖNETİM TAAHHÜDÜMÜZ Hakkımızda Biz... RESUL Gayrimenkul İnşaat, 1996 yılında kaba ve ince inşaat yapmak amacıyla kurulmuştur. 1996 dan bu yana inşaat taahhüt işleri yapan ve genellikle ana üretici inşaat firmalarıyla çalışan

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU 2016 Yılsonu

YATIRIMCI SUNUMU 2016 Yılsonu YATIRIMCI SUNUMU 2016 Yılsonu KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkullere dayalı haklara ve sermaye piyasası araçlarına

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRÇİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRÇİLİK MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRÇİLİK MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO 1 2 3 4 HİZMETİN ADI İmar Durumu (İmar Durumu Birimi) Kitle Onayı (İmar Durumu Birimi) (Teknik Komisyon) Ön Olur Onayı Yeni İnşaat Ruhsatı İSTENEN BELGELER, Gerekiyorsa

Detaylı

ŞANTİYE ORGANİZASYONU

ŞANTİYE ORGANİZASYONU ŞANTİYE ORGANİZASYONU Şantiye Yönetimi Şantiye nedir, yapı nedir, yapım alanı nedir Ön karar evresi Tasarlama evresi Yapım Sürecinin Katılımcıları İhale yapım evresi Proje evreleri Kontrol evresi Yapı

Detaylı

İNŞAATLARDA YÜKSEKTE GÜVENLİ ÇALIŞMA. Serkan ÇETİNCELİ İş Müfettişi İnş.Yük.Müh.

İNŞAATLARDA YÜKSEKTE GÜVENLİ ÇALIŞMA. Serkan ÇETİNCELİ İş Müfettişi İnş.Yük.Müh. İNŞAATLARDA YÜKSEKTE GÜVENLİ ÇALIŞMA Serkan ÇETİNCELİ İş Müfettişi İnş.Yük.Müh. YAPI İŞYERLERİ İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği ne göre ÇOK TEHLİKELİ sınıftadır Yapı işyerlerinde

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU 2017 / 2. Çeyrek

YATIRIMCI SUNUMU 2017 / 2. Çeyrek YATIRIMCI SUNUMU 2017 / 2. Çeyrek KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkullere dayalı haklara ve sermaye piyasası

Detaylı

Bahaettin SARI. İMO Yapı Denetim Komisyon Başkanı

Bahaettin SARI. İMO Yapı Denetim Komisyon Başkanı Bahaettin SARI İMO Yapı Denetim Komisyon Başkanı 1999 depremlerinin ağır faturasından; 1. Müteahhitler 2. 4 lü TUS mühendis ve mimarlar 3. Belediye ve Valilikler sorumlu tutulmuş; Felaketlerin; doğru yer

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU 2017 / 3. Çeyrek

YATIRIMCI SUNUMU 2017 / 3. Çeyrek YATIRIMCI SUNUMU 2017 / 3. Çeyrek KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkullere dayalı haklara ve sermaye piyasası

Detaylı

RESMİ GAZETE: TARİH : 13.07.2001 SAYI : 24461. 4708 sayılı yapı denetimi kanunu hangi tarihte resmi gazetede yayınlanmıştır?

RESMİ GAZETE: TARİH : 13.07.2001 SAYI : 24461. 4708 sayılı yapı denetimi kanunu hangi tarihte resmi gazetede yayınlanmıştır? SORU -1 RESMİ GAZETE: TARİH : 13.07.2001 SAYI : 24461 4708 sayılı yapı denetimi kanunu hangi tarihte resmi gazetede yayınlanmıştır? A) 13.07.2001 B) 13.07.2011 C) 17.03.2001 D) 17.03.2011 SORU -2 4708

Detaylı

2. ŞİRKET FAALİYET ALANLARI 4. ORGANİZASYON ŞEMASI 5. PERSONEL KALİFİKASYONU 8. TAMAMLANAN PROJELER 9. DEVAM EDEN PROJELER 9. ŞANTİYELERDEN RESİMLER

2. ŞİRKET FAALİYET ALANLARI 4. ORGANİZASYON ŞEMASI 5. PERSONEL KALİFİKASYONU 8. TAMAMLANAN PROJELER 9. DEVAM EDEN PROJELER 9. ŞANTİYELERDEN RESİMLER İÇİNDEKİLER 1. ŞİRKET PROFİLİ 2. ŞİRKET FAALİYET ALANLARI 3. TİCARET ODASI KAYDI 4. ORGANİZASYON ŞEMASI 5. PERSONEL KALİFİKASYONU 6. EKİPMAN LİSTESİ 7. REFERANSLAR 8. TAMAMLANAN PROJELER 9. DEVAM EDEN

Detaylı

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat TANITIM DOSYASI 1978 yılından bugüne çok sayıda sanayi tesisi projesini başarı ile gerçekleştirmiş olan Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 2012 yılında yapısal tasarım ve teknik uzmanlık hizmetleri

Detaylı

MALİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SATINALMA VE İHALE UYGULAMA BİRİMİ Uzman Ramazan TÜRKEŞ Uzman Barış ERDUVAN

MALİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SATINALMA VE İHALE UYGULAMA BİRİMİ Uzman Ramazan TÜRKEŞ Uzman Barış ERDUVAN MALİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SATINALMA VE İHALE UYGULAMA BİRİMİ Uzman Ramazan TÜRKEŞ Uzman Barış ERDUVAN 1 Mal Alımı Sözleşmelerinde Gecikme Halinde Uygulanacak Cezalar Ve Kesintiler 2 Mal Alımı Sözleşmelerinde

Detaylı

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Hizmetleri

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Hizmetleri İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Hizmetleri KPMG Türkiye kpmg.com.tr kpmgvergi.com Sosyal Güvenlik Reformu ve sonrasında çalışma mevzuatına gelen önemli değişiklikler, şirketlere ciddi yükümlülükler getirmektedir.

Detaylı

İZMİR İLİ BUCA İLÇESİ 8071 ADA 7 PARSEL RİSKLİ BİNA İNCELEME RAPORU

İZMİR İLİ BUCA İLÇESİ 8071 ADA 7 PARSEL RİSKLİ BİNA İNCELEME RAPORU İZMİR İLİ BUCA İLÇESİ 8071 ADA 7 PARSEL RİSKLİ BİNA İNCELEME RAPORU AĞUSTOS 2013 1.GENEL BİLGİLER 1.1 Amaç ve Kapsam Bu çalışma, İzmir ili, Buca ilçesi Adatepe Mahallesi 15/1 Sokak No:13 adresinde bulunan,

Detaylı

A. YAVUZLAR MÜHENDİSLİK VE DANIŞMANLIK PROJE YÖNETİM HİZMETLERİ

A. YAVUZLAR MÜHENDİSLİK VE DANIŞMANLIK PROJE YÖNETİM HİZMETLERİ AKARYAKIT İSTASYONU PROJESi Akaryakıt istasyonu projesi,inşaatı,yenilenmesi,dönüştürülmesi ve bakımlarının yapılması projelerinde,proje yönetim ve danışmanlık hizmeti verdiğimiz konular aşağıda detaylandırılmaktadır.bu

Detaylı

Seminer. Yaklaşı. şık k Maliyet ve Hakediş Düzenleme Semineri

Seminer. Yaklaşı. şık k Maliyet ve Hakediş Düzenleme Semineri Seminer Yaklaşı şık k Maliyet ve Hakediş Düzenleme Semineri İhale Düzenleme ve İhale İşlemlerinin Kontrolu Semineri Oska Yazılım 2008 18 yıllık birikim ve sayısı 3000 in üzerinde program kullanıcısına

Detaylı

VIKONEN. Yapı Sanayi A.Ş. VIKONEN. construction DOC: VKN-0000-SU-001 / / R02

VIKONEN. Yapı Sanayi A.Ş. VIKONEN. construction DOC: VKN-0000-SU-001 / / R02 Yapı Sanayi A.Ş. construction VISIONARY industry DOC: VKN-0000-SU-001 / 31.5.2015 / R02 Hedefimiz, yapılarda; mühendislik, satın alma, lojistik, altyapı ve üstyapı hizmetlerini; iş güvenliğini en üst seviyede

Detaylı

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ TANIMLAR VE KISALTMALAR: KIZILAY : TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEKLİ(LER) : İhaleye katılan gerçek kişi veya tüzel kişi YÜKLENİCİ : Üzerine ihale

Detaylı

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Ofisi Olarak Verilen Hizmetler

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Ofisi Olarak Verilen Hizmetler 15 ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Ofisi Olarak Verilen Hizmetler Bölge Müdürlüğümüz Odamızın bir şubesi olarak 2005 yılında yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda ihracat evrakları onayı, harç muafiyet

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU 2018 / 2. Çeyrek

YATIRIMCI SUNUMU 2018 / 2. Çeyrek YATIRIMCI SUNUMU 2018 / 2. Çeyrek KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkullere dayalı haklara ve sermaye piyasası

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1 Proje incelemesi 2 Röleve projeleri 3 Tadilat projeleri

Detaylı

BÜRES PROJESİ İKA ENERJİ MÜHENDİSLİK SANAYİ LTD. ŞTİ.

BÜRES PROJESİ İKA ENERJİ MÜHENDİSLİK SANAYİ LTD. ŞTİ. BÜRES PROJESİ İKA ENERJİ MÜHENDİSLİK SANAYİ LTD. ŞTİ. İKA ENERJİ KISA TANITIM İŞ SÜREÇLERİ RÜZGAR ANALİZLERİ PROJE YAKLAŞIMI LOJİSTİK YÖNETİMİ SUNUM MALİYET VE NAKİT YÖNETİMİ İSİG YÖNETİMİ RİSK YÖNETİMİ

Detaylı

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA Yalıtımlı kompozit levhalar ile Mevcut duvar yüzeyine, Yalıtımlı Kompozit Levhaların ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY-KL

Detaylı

Genel Kısım ISO 9001:2015 ISO 14001:2015 BS OHSAS 18001:2007 ISO 10002:2004. Sertifikasyon Prosedürü

Genel Kısım ISO 9001:2015 ISO 14001:2015 BS OHSAS 18001:2007 ISO 10002:2004. Sertifikasyon Prosedürü Genel Kısım Firma Bilgileri (Merkez Ofis) Lütfen devamında Sayfadaki bilgileri de doldurunuz TÜV SÜD de sorumlu olan kişi tarafından doldurulacaktır: Firma Ünvanı: Adres: Posta Kodu / Şehir: E-Mail: Danışmanlık

Detaylı

GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 I. ÇEYREK YATIRIMCI SUNUMU

GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 I. ÇEYREK YATIRIMCI SUNUMU GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 I. ÇEYREK YATIRIMCI SUNUMU 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Halk GYO) gayrimenkule, gayrimenkule dayalı haklara, gayrimenkul projelerine ve

Detaylı

İSTANBUL TOWER 205. İSTANBUL UN KALBİ LEVENT in EN PRESTiJLi OFiS BiNASI KISA TANITIM DÖKÜMANI

İSTANBUL TOWER 205. İSTANBUL UN KALBİ LEVENT in EN PRESTiJLi OFiS BiNASI KISA TANITIM DÖKÜMANI İSTANBUL TOWER 205 İSTANBUL UN KALBİ LEVENT in EN PRESTiJLi OFiS BiNASI KISA TANITIM DÖKÜMANI DÜNYANIN EN YÜKSEK SİMGE YAPILARI MİMARINDAN İSTANBUL A YENİ BİR SİMGE BİNA: İSTANBUL TOWER 205 TASARIM YAKLAŞIMINDA

Detaylı

İnşaat Bütün Riskler Sigortası Bilgi Formu

İnşaat Bütün Riskler Sigortası Bilgi Formu İnşaat Bütün Riskler Sigortası Bilgi Formu I. Genel Bilgiler 1. İşverenin (Sigortalı) Tam Ünvanı 2. İşverenin (Sigortalı) Adresi Telefon : İnternet adresi : e-mail: 3. Müteahhidin (Sigorta Ettiren) Adı,

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU 2017 / Yılsonu

YATIRIMCI SUNUMU 2017 / Yılsonu YATIRIMCI SUNUMU 2017 / Yılsonu KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkullere dayalı haklara ve sermaye piyasası

Detaylı

Yaklaşık Maliyet Düzenleme Esasları ve Hakedişler

Yaklaşık Maliyet Düzenleme Esasları ve Hakedişler Yaklaşık Maliyet Düzenleme Esasları ve Hakedişler İÇERİK Bu ders kapsamında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında ihale edilen Yapım işlerinde Metraj Çıkarılması, Yaklaşık Maliyetinin Hesaplanması,

Detaylı

2013 YILSONU YATIRIMCI SUNUMU

2013 YILSONU YATIRIMCI SUNUMU 2013 YILSONU YATIRIMCI SUNUMU KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkullere dayalı haklara, gayrimenkul projelerine ve sermaye piyasası araçlarına

Detaylı

Sayın Leyla Hanım, Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA İŞLER

Sayın Leyla Hanım, Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA İŞLER Sayın Leyla Hanım, İnşaatı devam etmekte olan Trabzon Marin City Projesi nde 2. parsel de bulunan B blok etabıyla ilgili güncel ilerleme raporunu bilgilerinize rica ederiz. Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA

Detaylı

KONUT DEĞERLEME VE YAPIM TEKNİKLERİ

KONUT DEĞERLEME VE YAPIM TEKNİKLERİ Konut Değerleme ve Yapım Teknikleri Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programı KONUT DEĞERLEME VE YAPIM TEKNİKLERİ 1 Konut Değerleme Ve Yapım Teknikleri İçindekiler 1.1. DERSİN AMACI...

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1015 25 Bu kitapçıkta yer alan testlerin her hakkı saklıdır.

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

Artuğ Bayer İnşaat Mühendisi

Artuğ Bayer İnşaat Mühendisi Artuğ Bayer İnşaat Mühendisi Adres Bilgileri : Türkiye - Kocaeli - Merkez - Yahya Kaptan Mah. Ev Telefonu : 90 (262) 331 80 88 Cep Telefonu : 90 (532) 562 45 79 E-Posta : artug_bayer@yahoo.com bayerartug@hotmail.com

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU 2017 / 1. Çeyrek

YATIRIMCI SUNUMU 2017 / 1. Çeyrek YATIRIMCI SUNUMU 2017 / 1. Çeyrek KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkullere dayalı haklara ve sermaye piyasası

Detaylı

G.M.K. Bulvarı No: 71 Maltepe / Ankara

G.M.K. Bulvarı No: 71 Maltepe / Ankara GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI SINAV SORULARI 27/05/2017 CUMARTESİ İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ 1) Proje sözleşme bedeli;250,000 Proje Tahmini Maliyet ; 200,000 1 YIL 2 YIL Direkt İlk Madde Malzeme

Detaylı

SULTANGAZİ İLÇESİ DAHİLİNDE KULLANILMAK ÜZERE MUHTELİF BİTKİ ALIM İŞİ SULTANGAZİ BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ

SULTANGAZİ İLÇESİ DAHİLİNDE KULLANILMAK ÜZERE MUHTELİF BİTKİ ALIM İŞİ SULTANGAZİ BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ SULTANGAZİ İLÇESİ DAHİLİNDE KULLANILMAK ÜZERE MUHTELİF BİTKİ ALIM İŞİ SULTANGAZİ BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ Sultangazi İlçesi Dahilinde Kullanılmak Üzere Muhtelif Bitki alım işi alımı 4734 sayılı

Detaylı

BÜRO VE ŞANTİYE. Şantiye; Yapının oluşturulduğu, yapım için her türlü organizasyonun ve planlamanın yapıldığı yerdir.

BÜRO VE ŞANTİYE. Şantiye; Yapının oluşturulduğu, yapım için her türlü organizasyonun ve planlamanın yapıldığı yerdir. BÜRO VE ŞANTİYE Şantiye; Yapının oluşturulduğu, yapım için her türlü organizasyonun ve planlamanın yapıldığı yerdir. İmalat öncesi yapılacak işler İmalat öncesi yapı projeleri hazırlanır. Yapı Projeleri;

Detaylı

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE ÖZEL GÜVENLİK SEKTÖRÜ

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE ÖZEL GÜVENLİK SEKTÖRÜ DÜNYADA VE TÜRKİYE DE ÖZEL GÜVENLİK SEKTÖRÜ Ahmet YETİM 1830 lu yıllarda Amerika da atlı posta arabalarının korunması amacı ile başlayan güvenlik ve koruma hizmetleri, zaman içinde dünya genelinde pek

Detaylı

PARASAL TALEPLERİN HESAPLANMASI

PARASAL TALEPLERİN HESAPLANMASI PARASAL TALEPLERİN HESAPLANMASI Dr. Mehmet Sait Cülfik İstanbul Smart Academy Proje Yönetim Danışmanlık Hizmetleri 1 İNŞAAT PROJE MALİYETLERİ 2 Direk Giderler; Detay projeler ve spesifikasyonlara göre;

Detaylı

KOSİFLER İNŞAAT & OTEL YATIRIMLARI

KOSİFLER İNŞAAT & OTEL YATIRIMLARI KOSİFLER İNŞAAT & OTEL YATIRIMLARI KOSİFLER İNŞAAT Kosifler Grup 1945 yılında kurulmuş olup yurt içi ticaret ve ithalattan üretim ve inşaata kadar çok çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. İlk olarak

Detaylı

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 1-GİRİŞ Bu raporun amacı; Kadıköy Ön Arıtma Tesisinin bulunduğu alanda yapılacak olan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesis hakkında Teknik bilgilendirme yapılmasıdır. 2-KADIKÖY ÖN ARITMA TESİSİ %100 dış kaynaklı

Detaylı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI 3. Bölüm 1 BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI Kalıp Malzemeleri Bir kalıp sistemini meydana getiren kısımlar kaplama ve kalıp iskelesi olmak üzere ikiye ayrılır.

Detaylı

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ Davetkar Atıf fotoğraflar: Alp Eren (Altkat Architectural Photography) ARALIK 17 / OCAK 18 - XXI 42 YARIŞMA SONUCU ELDE EDİLEN PROJE, HEM SÜREKLİ KULLANICILARI HEM DE ÇEVRE

Detaylı

Lima Teknik Yapı İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti, inşaat sektöründe faaliyet gösteren inşaat

Lima Teknik Yapı İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti, inşaat sektöründe faaliyet gösteren inşaat Lima Teknik Yapı İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti, inşaat sektöründe faaliyet gösteren inşaat taahhüt firmasıdır. Genel müdürümüz Mehmet C.Seyhan, 1979 yılında Trabzon da dünyaya geldi. Yıldız Teknik Üniveristesi

Detaylı

.: ĠNġAAT MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ :. Yapıların Güçlendirme Prensipleri

.: ĠNġAAT MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ :. Yapıların Güçlendirme Prensipleri .: ĠNġAAT MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ :. Prof. Dr. Tuncer ÇELİK, Doç. Dr. Namık Kemal ÖZTORUN, Araş. Gör. Barış YILDIZLAR danışmanlığında Yapıların Güçlendirme Prensipleri Gebrail BEKDAŞ, Elif ŞENER, Haldun ÖZCAN,

Detaylı

GENEL İŞ PROGRAMI. İş Miktarı Program Revizyonu GERÇEK İLERLEME PROGRAMI

GENEL İŞ PROGRAMI. İş Miktarı Program Revizyonu GERÇEK İLERLEME PROGRAMI İŞ PROGRAMI AKIŞ DİYAGRAMI GENEL İŞ PROGRAMI İş Miktarı Programı Proje Programı İş Miktarı Program Revizyonu Yönetim Personel Programı Detay İş Programı İnsan Gücü Programı Lojistik Programı Ekipman Programı

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1. Amaç ve kapsam Bu yönerge, İzmir Büyükşehir

Detaylı

SELCAN GÜLEÇ. Karşıyaka / İzmir Cep No: 0(506) E-Posta: LinkedIn: linkedin.com/in/sgulec/

SELCAN GÜLEÇ. Karşıyaka / İzmir Cep No: 0(506) E-Posta: LinkedIn: linkedin.com/in/sgulec/ SELCAN GÜLEÇ Karşıyaka / İzmir Cep No: 0(506) 585 92 51 E-Posta: selcan.gulec@gmail.com LinkedIn: linkedin.com/in/sgulec/ KİŞİSEL BİLGİLERİM Uyruğu : Türkiye Cumhuriyeti Doğum Yeri : İzmir Doğum Tarihi

Detaylı

BERİLEFE YAPI FİRMA TANITIM DOSYASI

BERİLEFE YAPI FİRMA TANITIM DOSYASI BERİLEFE YAPI FİRMA TANITIM DOSYASI A ) BERİLEFE YAPI PROJE MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK FALİYET ALANLARIMIZ Kat Karşılığı Konut Yapılması Çok Katlı Konutların Yapılması Villaların Yapılması Ticari Projelerin

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı SATINALMA BÜROSU HİZMET ALIMLARI SORUMLUSU GÖREV TANIMI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı SATINALMA BÜROSU HİZMET ALIMLARI SORUMLUSU GÖREV TANIMI Sayfa No : 1 / 5 Unvanı: Satın Alma Bürosu Hizmet Alımları Sorumlusu Bağlı Olduğu Pozisyon: Şube Müdürü Vekili: Şube Müdürü tarafından yetkilendirilmiş personel Nitelikler: 657 Sayılı Devlet Memurları

Detaylı