CARİ İŞLEMLER. Genel Borç Alacak Dökümü

Benzer belgeler
SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ

STOK YÖNETİMİ. Stok Hareket Ekstresi

MÜŞTERİ ÇEKLERİ. Müşteri Çekleri Listesi

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi Mikro Yazılımevi A.Ş.

MİKTOP. Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi Mikro Yazılımevi A.Ş.

ETA:Online Uygulamaları

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

rst yazılım E-RAPOR V

Fiş Giriş Hizmet Fişleri

Gü nsonu Raporları Detaylı Kasada İptal Edilen Ü rü nler Stok bazında DCS raporu Mağaza bazında DCS raporu...

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz.

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Demsilver Muhasebe Programı

Yazılım. Akaryakıt Modülü Market Modülü Otomasyon Modülü Merkezi Sistem Veresite Takip Promosyon E-Fatura E-Defter Cep Rapor Online Orion AYS

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir.

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE

MEKTUP BASIMI VE SMS GÖNDERME

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

Yönetim Analizi ve Finansman Takibi modülü, firmanızın gerçekleşen hareketlerine göre çeşitli analizlerin ve raporların hazırlanmasını sağlamaktadır.

rst yazılım E-RAPOR V

Axoft Proje Yönetim Sistemi

AKARYAKIT VARDİYA ALIMINDA, İLGİLİ VARDİYA TARİHİNDEKİ SATIŞ DETAY LİSTESİ EKRANINDA OTOMASYON İLE KARŞILAŞTIRILMASI YAPILIR.

TIGER BAYİ YÖNETİM SİSTEMİ...3

LUCA NET E HOŞGELDİNİZ!!

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER

NetPos ver:4.0 Yenilikleri

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri

Çek ĠĢlemler Kullanım ve Uyarlama Dokümanı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO Plus Cari Hesap LOGO Kasım 2014

1. Tahsilat Ödeme İşlemleri. Aylık ya da belli tarihler arasında tahsilat ve ödeme işlemlerini görebilme. 2.Stok İşlemleri

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3

LKS2. Sabit Kıymetler

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : Tarih : Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

DESTEK DOKÜMANI SORGULAMA ASİSTANI. Sorgulama Asistanı nın Tanımı

3.0.8 Onaylı Sürüm Yenilikleri:

Kredi Ödeme Planı- Tahakkuk Ayırma

GO 3 Cari Hesap LOGO Haziran 2016

Elektra Devre Mülk & Devre Tatil Yönetim Sistemi. Devre Tatil Satış Sözleşmesi & Satış CRM & Primler & Ödemeler ve Tahsilatlar & Finans

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN

SKONSOL2 GÜNCELLEMELERĐ

TEKNOKOM Araç Kiralama Takip Sistemi SİSTEMİN YAPISI

GMS.NET Sürümündeki Değişikliklerle İlgili Tanıtım Dokümanı

GO EK ÖZELLİK PAKETİ 2

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

Kod Listeleri Genel Yapısı

Risk toplamının hesaplanmasında, risk öğelerine ait kısıt verebilmesi ve risk takibinin daha etkin şekilde kullanılabilmesi için geliştirilmiştir.

Bazı Ulusal Marketlere Ait Örnek Tanımlamalar

1. Dekont Modülü Yenilikleri

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

BİLNEX KREDİ KARTLARI MODÜLÜ

ĠÇERĠK GENEL BĠLGĠ. Doküman Yönetimi

WOLVOX Mobil Satış PDA

MODÜLLER: CARİ KASA BANKA ÇEK/SENET STOK SATIN ALMA SATIŞ HIZLI SATIŞ

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

MİKROTOP. Ticari Otomasyon Paketi Mikro Yazılımevi A.Ş.

Cari Hesaplar Dizayn. Dökümanı. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.3. Önsel Armağan 15/09/2004

ABONE (ÜYE TAKİP PROGRAMI)

ONLİNE MUTABAKAT. Özellik ve Kullanım Dökümanı

START İçindekiler Kasa 2/17

Cari Hesap LOGO Ocak 2007

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

CARĐ HESAP RĐSK DÜZENLEMELERĐ(AÇIK HESAP RĐSKĐ)

TEKNOMAX MUHASEBE YAZILIMLARI-TİCARİ CARİ HESAP MODÜLÜ İÇİNDEKİLER

Cari Hesap LOGO Haziran 2008

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

Firma/Gümrük Müşavirliği Giriş Ekranı

Cari Hesap LOGO Mayıs 2014

GO Plus Cari Hesap LOGO Kasım 2012

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise / Tiger Plus /Go Plus Bölüm : Cari Hesap İşlem Merkezi CARİ HESAP İŞLEM MERKEZİ

Anket Yönetimi. 1. Anket İçerik Grup Tanımlama

8.0.2 Versiyonu Sanayi Uygulamaları Yenilikleri. İş Emrinde Kalem Desteği

DESTEK DOKÜMANI. Bankadan yapılacak tahsilat ve kesintiler Banka Geri Ödeme Hareketleri raporunda izlenebilir.

AKINSOFT Çiftçi Koruma Yardım Dokümanı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı

Belge, ABYSIS içinde kullanılan, kayıt, fiş, fatura, hesap kartı gibi bir tanımı veya bir işlemi ifade eden kayıt veya evraklardır.

Cari Hesap LOGO Kasım 2009

HIZLI SATIŞ MODÜLÜ. Kullanıcıya Sunduğu İmkânlar Nelerdir?

1.4 Kayıt Numaralama Şablonlarında Karakter Sayısı Limitini Belirleme. 4

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

Fiyat Farkı Faturası

VPOS 724 Versiyon 3 KULLANMA KILAVUZU

1.4 Kayıt Numaralama Şablonlarında Karakter Sayısı Limitini Belirleme. 4

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI

tarafından yazıldı. Perşembe, 23 Haziran :17 - Son Güncelleme Çarşamba, 20 Temmuz :24

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

KASA MODÜLÜ TEKNOMAX MUHASEBE YAZILIMLARI-TİCARİ İÇİNDEKİLER KASA MODÜLÜ

GO Plus Cari Hesap LOGO Mart 2012

Cari Hesap LOGO Ocak 2012

Transkript:

CARİ İŞLEMLER Genel Borç Alacak Dökümü Cari hesaplarınıza ilişkin borç, alacak ve bakiyelerinin alındığı rapordur. Cari aktif kodları kullanılabildiğinden gruplar halinde borç alacaklar görülebilmektedir. Ayrıca istenildiğinde cari tipi, fiş tipi ve bakiye durumlarına göre sorgulama yapılabilmektedir. İçeriğinde cari kodu, cari ismi, toplam borç, toplam alacak ve bakiyeleri bulunmaktadır. Cari Kod Aralığı İstenilen cari koda ait borç-alacakların rapora dahil edilebilmesi için doldurulması gereken alandır. Tarih Aralığı Belirtilen tarihlere ait borç-alacakların listelenmesi için girilen alandır. Bakiye Durumu Cari Bakiyelerini Hepsi, Bakiyeler Hariç, Borç Bakiyesi Olanlar, Alacak Bakiyesi Olanlar şeklinde sınıflandırma yapılabilir. Fiş Tipi Carilere işlenmiş hareketlerin HEPSİ, MUHTELİF, DEKONT, DEVİR, ALIŞ FATURASI, SATIŞ FATURASI, İADE FATURASI, KASA, MÜŞTERİ ÇEKİ, BORÇ ÇEKİ, KARŞILIKSIZ ÇEK, MÜŞTERİ SENETİ alanlarından biri seçilerek sınıflandırma yapılabilir. Tip Cari tipini Hepsi, Müşteri, Satıcı ve Diğer seçerek seçilen cari tipine göre borç-alacaklar sınıflandırılabilir. Tüm parametler belirtilerek Ekran yada Yazıcıdan rapor dökümü alınır.

Cari Hareket Dökümü Herhangi bir cari hesaba ait hareketlerin ve fatura detaylarının alınabildiği modüldür. Aktif cari kodları kullanıldığından, gruplandırılmış cariler grup olarak alınabilmektedir. Aynı zamanda fiş tipi, tarih aralığı seçilerek farklı sorgulamalar yapılabilmektedir. İçeriğinde; cari kodu, ismi, fiş tarihi, fiş no, fiş tipi, açıklama, vade tarihi, borç, alacak ve bakiye detaylı bulunmaktadır.

Cari Kod Aralığı İstenilen cari koda ait hareket ekstrelerinin rapora dahil edilebilmesi için doldurulması gereken alandır. Borç Tutar Aralığı Carilerinize ait borç ekstrelerini belirtilen tutarlar arasında listelemeye yarar. Alacak Tutar Aralığı Carilerinize ait alacak ekstrelerini belirtilen tutarlar arasında listelemeye yarar. Tarih Aralığı Belirtilen tarihlere ait hareket ekstrelerinin listelenmesi için girilen alandır. Fiş Tipi Carilere ait işlenmiş fiş hareketlerinin HEPSİ, MUHTELİF, DEKONT, DEVİR, ALIŞ FATURASI, SATIŞ FATURASI, İADE FATURASI, KASA, MÜŞTERİ ÇEKİ, BORÇ ÇEKİ, KARŞILIKSIZ ÇEK, MÜŞTERİ SENETİ seçerek, seçilen fiş tipine göre sınıflandırma yapılabilir. Fatura Detayı Göster Fatura hareketlerinin detaylarının da rapora dahil edilmesi için kullanılan alandır. Açık İrsaliyeleri Ekle Durumu açık olan (faturalaştırılmamış) irsaliyelerinde rapora dahil edilmesi için kullanılan alandır. Tüm parametreler belirtilerek Ekran yada Yazıcıdan rapor dökümü alınabilir.

Borç Alacak Yaşlandırma Tek bir cari hesaba ilişkin detaylı gecikmelerin alınabildiği rapordur. Herhangi bir cari hesabın toplam gecikme süresi, tutarı ve tutar detayı alınabilmektedir. Cari Kod Girilen cari koda ait gecikmelerin listesini almak için doldurulması gereken alandır. Baz Tarihi Baz Tarihi Adat hesaplamaları için Baz alınacak tarihtir. Adat; Faiz hesaplamalarında kullanılan ve Faize esas olan Anapara Miktarı ile Gün sayısının çarpılıp yüze bölünmesi sonucu bulunan tutardır. İşlem Tarihi Aralığı İlk Tarih ve Son Tarih alanları girilerek belirtilen tarihler arasındaki borç yaşlandırma listesinin alınması için belirtilmesi gereken alandır. Yaşlandırma İçin Kullan Borç yaşlandırma işlemini, işlem tarihi yada vade tarihine göre listelenmesi için seçilen alandır. Sadece Gecikenler Cari hesaba ait geciken borçları listeleyen alandır. Tüm parametreler belirtilerek Ekran yada Yazıcıdan rapor dökümü alınır.

Genel B/A Yaşlandırma Genelde Aktif kodlarla gruplandırılmış belirli carilerin gecikmelerinin gün ve tutar bazında toplamlarının alınabildiği rapordur. İçeriğinde; cari kodu, ismi, tarih, gecikme günü ve tutarı bulunmaktadır.

Cari Kod Aralığı İstenilen cari koda ait B/A yaşlandırmanın rapora dahil edilebilmesi için doldurulması gereken alandır. Baz Tarihi Baz Tarihi Adat hesaplamaları için Baz alınacak tarihtir. Adat; Faiz hesaplamalarında kullanılan ve Faize esas olan Anapara Miktarı ile Gün sayısının çarpılıp yüze bölünmesi sonucu bulunan tutardır. Aylık Faiz Oranı Hesaplanacak olan gecikme veya erken ödeme tutarı, bu vade farkı oranı baz alınarak hesaplar. Tip Cari tipini Hepsi, Müşteri, Satıcı ve Diğer seçerek seçilen cari tipine göre Genel B/A sınıflandırılabilir. Tüm parametler belirtilerek Ekran yada Yazıcıdan rapor dökümü alınır. Sadece Gecikenler Cari hesaba ait geciken borçları listeleyen alandır. Tüm parametreler belirtilerek Ekran yada Yazıcıdan rapor dökümü alınabilir.

Detaylı Genel B/A Yaşlandırma Seçilen cari hesaba ait, geciken tahsilatların gün ve tutar toplamlarının detayı ile birlikte alınabildiği rapordur. Detayında işlem tipine göre ayrı, ayrı gün ve gün gecikmeler görüntülenebilmektedir. İçeriğinde; cari kodu, ismi, işlem tarihi, fiş no, fiş tipi, vade tarihi, gecikme günü, tutarı, gecikme toplam tutarları ve geciken ortalama gün toplamları bulunmaktadır. Cari Kod Aralığı İstenilen cari koda ait Detaylı B/A yaşlandırmanın rapora dahil edilebilmesi için doldurulması gereken alandır. Baz Tarihi Baz Tarihi Adat hesaplamaları için Baz alınacak tarihtir. Adat; Faiz hesaplamalarında kullanılan ve Faize esas olan Anapara Miktarı ile Gün sayısının çarpılıp yüze bölünmesi sonucu bulunan tutardır. Aylık Faiz Oranı Hesaplanacak olan gecikme veya erken ödeme tutarı, bu vade farkı oranı baz alınarak hesaplar. Tip Cari tipini Hepsi, Müşteri, Satıcı ve Diğer seçerek seçilen cari tipine göre Detaylı Genel B/A sınıflandırılabilir. Sadece Gecikenler Cari hesaba ait geciken tahsilatları listeleyen alandır. Tüm parametreler belirtilerek Ekran yada Yazıcıdan rapor dökümü alınabilir.

Gün Bazlı B/A Yaşlandırma Aktif kodlarla gruplandırılmış belirli carilerin gecikmelerinin gün ve tutar toplamlarının, yine belirlenen gün aralıklı alınabildiği rapordur. Örneğin 10 gün ile 30 gün arasındaki gecikmiş tahsilatların listesi alınabilmektedir. İstenildiğinde ilgili cari hesaplara tek tuşla kilit konulabilmektedir. İçeriğinde; cari kodu, ismi, tarih, gecikme günü ve tutarı bulunmaktadır. İçeriğinde gün aralığı, cari kodu, ismi, gecikme gün ortalamaları ve tutarları bulunmaktadır.

Cari Kod Aralığı İstenilen cari koda ait Gün Bazlı B/A yaşlandırmanın rapora dahil edilebilmesi için doldurulması gereken alandır. Baz Tarihi Baz Tarihi Adat hesaplamaları için Baz alınacak tarihtir. Adat; Faiz hesaplamalarında kullanılan ve Faize esas olan Anapara Miktarı ile Gün sayısının çarpılıp yüze bölünmesi sonucu bulunan tutardır. Aylık Faiz Oranı Hesaplanacak olan gecikme veya erken ödeme tutarı, bu vade farkı oranı baz alınarak hesaplar. Tip Cari tipini Hepsi, Müşteri, Satıcı ve Diğer seçerek seçilen cari tipine göre Gün Bazlı B/A sınıflandırılabilir. Sadece Gecikenler Cari hesaba ait geciken borçları listeleyen alandır. Tüm parametreler belirtilerek Ekran yada Yazıcıdan rapor dökümü alınabilir.

Gün Aralıklı Vade Bazlı B/A Yaşlandırma Aktif kodlarla gruplandırılmış belirli cari hesapların, tahsilat gecikmelerinin verilen gün aralığında toplamlarının alınabildiği rapordur. Örneğin taksitli satış yapan bir mağazanın 30 ar günlük arayla hangi aydan ne kadar geciken tahsilatlarının olduğu bu raporla görüntülenebilmektedir. İçeriğinde; cari kodu, ismi, gün aralıklı tarih, gün aralıklı gecikme tutarı ve cari hesaplara ait son bakiyeleri bulunmaktadır. Cari Kod Aralığı İstenilen cari koda ait Gün Aralıklı Vade bazlı B/A yaşlandırmanın rapora dahil edilebilmesi için doldurulması gereken alandır. Baz Tarihi Baz Tarihi Adat hesaplamaları için Baz alınacak tarihtir. Adat; Faiz hesaplamalarında kullanılan ve Faize esas olan Anapara Miktarı ile Gün sayısının çarpılıp yüze bölünmesi sonucu bulunan tutardır. Gün Aralığı Cari hesaplara ait geciken tahsilatların gün aralığı belirterek toplamlarının listelenmesi için doldurulması gereken alandır. Tip Cari tipini Hepsi, Müşteri, Satıcı ve Diğer seçerek seçilen cari tipine göre Gün Aralıklı Vade Bazlı B/A sınıflandırılabilir. Sadece Gecikenler Cari hesaba ait geciken tahsilatları listeleyen alandır. Tüm parametreler belirtilerek Ekran yada Yazıcıdan rapor dökümü alınabilir.