EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ"

Transkript

1

2 TÜRK TİCARET KANUNU KAPSAMINDA TİCARET ŞİRKETLERİ, ŞİRKETLER TOPLULUĞU VE ŞİRKET BİRLEŞME, BÖLÜNME, TÜR DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİ Seminerde, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde ticaret şirketleri, şirketler topluluğu, şirketlerin birleşme, bölünme ve tür değiştirme işlemleri incelenmektedir. #Şirketler #Birleşme #Bölünme #Tür Değiştirme #Şirketler Topluluğu #Denkleştirme #TTK m.380 #Türk Ticaret Kanunu #Mevzuata Hakimiyet Bilir: Türk Ticaret Kanununun ilgili hükümlerini bilir. Anlar: İlgili yasal düzenlemelere ve yaptırımlara uygun hareket etmenin önemini ve gerekliliğini anlar. Yapar: Mevzuatı kavrar; bu anlayışla yasalara uygun olmayan hususları tespit eder; gerekli iç düzenlemeleri yapar. Seminere bankacılar, avukatlar, yöneticiler, yönetici adayları ve konuya ilgi duyan herkes katılabilir. Ticaret Şirketleri Türleri Kollektif Şirket Komandit Şirket Anonim Şirket Sermayesi Paylara Bölünmüş Komandit Şirket Limited Şirket Şirketler Topluluğu Hakim Bağlı Şirket Hakimin Hukuka Aykırı Kullanılması Denkleştirme Güvenden Doğan Sorumluluk Birleşme Geçerli Birleşmeler Tasfiye Halindeki Şirketin Birleşmesi Sermayenin Kaybı veya Borca Batıklık Duurmunda Birleşmeye Katılma Ortaklık Payları ve Hakları Sermaye Artırımı, Yeni Kuruluş Birleşme Sözleşmesi ve Birleşme Raporu İnceleme Hakkı Birleşme Kararı Tescil ve İlan Kolaylaştırılmış Birleşme Alacaklıların ve Çalışanların Korunması Bölünme Geçerli Bölünmeler Bölünmenin Uygulanmasına İlişkin Hükümler Bölünme Sözleşmesi ve Bölünme Planı İnceleme Hakkı Bölünme Kararı Tescil ve İlan Korunmaya İlişkin Hükümler Tür Değiştirme Geçerli Tür Değiştirmeler Kollektif ve Komandit Şirketlerin Tür Değiştirmelerine İlişkin Özel Düzenleme Tür Değiştirme Planı Tür Değiştirme Raporu İnceleme Hakkı Tescil ve İlan Alacaklıların ve Çalışanların Korunması Ortak Hükümler Ortaklık Paylarının ve Ortaklık Haklarının İncelenmesi Birleşmenin, Bölünmenin ve Tür Değiştirmenin İptali ve Eksikliklerin Sonuçları Sorumluluk Özel bir düzenleme olarak, Türk Ticaret Kanunu madde. 380 Değerlendirmesi Genel Değerlendirme Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma Teknik i Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Denetleme Hukuki Alt Yapıya Hakim Olmak, Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, İç Sistemler Ve Denetim, Operasyonel Verimlilik Değişimi Okuyabilmek, Farklılıkları Yönetme, Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 1 gün Avukat Neşe Caymaz Baş. Tarihi : 8 Ocak 2018, Pazartesi - Bitiş T.: 8 Ocak 2018, Pazartesi TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

3 KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU Seminerde, kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve bu kapsamda kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin uyması gereken esaslar ile ilgili mevzuat hakkında bilgilendirme yapılması amaçlanmaktadır. #kişisel veri #kişisel verilerin koruması #kişisel verilerin işlenmesi #mevzuat #haklar #yükümlülükler #kişisel verilerin korunması kanunu #uyum Bilir: Kişisel verilerin işlenmesi ve korunması ile ilgili hak ve yükümlülükleri, konuya ilişkin hukuki düzenlemeleri bilir. Anlar: Kişisel verilerin korunması ile ilgili düzenlemelerin amacını, kişisel verilerin işlenmesindeki sorumlulukları anlar. Yapar: Düzenlemelere uyum sağlar. Seminere kişisel verilerin iletilmesi, kişisel verilerin işlenmesi veya kişisel verilerin korunması sürecinde yer alan tüm banka çalışanları, kişisel verilere ulaşan görevliler, kişisel verilerin korunması ile ilgili mevzuata uyum sorumluları, denetim, kontrol, risk yönetimi çalışanları katılabilir. Kişisel Verilerin Korunması Genel olarak değerlendirme Uluslararası Yaklaşımlar Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kanunun amaç ve kapsamı Kişisel verilerin işlenmesinde genel ilkeler Kişisel verileri işleme şartları Kişisel verilerle ilgili işlemler Haklar ve yükümlülükler Veri güvenliği Yaptırımlar Kişisel Verileri Koruma Kurumu Kişisel verilerin korunması yönünden Bankacılık Kanunu ve bankacılık faaliyetlerinin irdelenmesi Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı, Kurumsal Farkındalık ve Etik Bilinci Planlama ve Organizasyon, Koordinasyon, Denetleme Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, İç Sistemler ve Denetim Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak, Kurumsal Girişimcilik TBB Eğitim Merkezi 1 gün Avukat Banu Özşuca Saatci Baş. Tarihi : 12 Ocak 2018, Cuma - Bitiş T.: 12 Ocak 2018, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

4 PRATİK HUKUK ÇALIŞMALARI (SON YASA DEĞİŞİKLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE) Bankacıların uygulamada en sık karşılaştığı hukuki sorunların, son yasa değişiklikleri de dikkate alınmak suretiyle, tartışmalı olarak karşılıklı değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. #Güncel mevzuata uyum #Hukuki perspektif Bilir: Güncel mevzuat değişikliklerini bilir. Anlar: Hukuka uygun işlem yapmanın önemini anlar. Yapar: Güncel dış ve iç mevzuatla uyumlu işlem yapar. Şubeler ve Genel Müdürlüklerde çalışan pazarlama, operasyon, idari takip, risk kontrol, krediler, tahsis, teftiş, iç kontrol, iş akışı ve nakit yönetimi, teminat kontrol yönetmen ve yetkilileri başta olmak üzere konuyla ilgili tüm bankacıların katılımına yöneliktir. Gerçek ve Tüzel Kişilerde Hukuki İşlem Ehliyeti Huzurda Asillere İmza Esasları, Gözleri Görmeyen ya da Okur-Yazar Olmayanlarda Yapılacaklar Huzurda Asillere İmza Esasları, Gözleri Görmeyen ya da Okur-Yazar Olmayanlarda Yapılacaklar İmza Mührü ya da Parmak Basarak İmzalama, Farklı İmza Atanlar İmza İnkarı Yaş ve Hayat Sigortası Konusu,Önemi Ölüm ve Miras Hukukunun Bankamızdaki İşlemlere Etkisi Ticaret Sicili Gazeteleri, Kuruluş-Esas Sözleşme ve Değişiklikleri İmza Sirküleri ve Temsil-İlzamda Süre Var mıdır? Ticaret Ünvanı ve Kaşe Hususu Temsilcilerle İşlem Yapılması Halinde Dikkat Edilecek Konular Yasal Temsilciler (Veli, Vasi, Kayyum) İradi Temsilciler (Vekil-Vekaletnameler-, Ticari Vekil, Ticari Mümessil) Talimat ve/veya Faksla İşlem Yapma Sözleşmelerin İmzalanmasında Dikkat Edilecek Konular Kredi Sözleşmelerinin Teslimi Kredi Sözleşmesinin Her Sayfasının İmzalanması Hususu Rehin Sözleşmeleri Kefalet Sözleşmeleri Şirketin Kefalet Vermesi ve Çapraz Kefaletler Kefaletin, Aval ve Garantiyle Karşılaştırılması Kefilin Sorumluluğunun Sınırı nedir? Yeni Borçlar Yasasının Kefaletle İlgili Hükümleri Kefalet Nasıl Sona Erdirilir? Yeni Çek Yasasının Getirdiklerinin Kısaca Değerlendirilmesi Alacağın Tahsili Aşamasına Ait Bazı Pratik Bilgiler İhtiyati Tedbir-İhtiyati Haciz Nedir? Kambiyo Senetlerinin ( Munzam Senet- Finansman Senedi) Alacaklıya Yasal Takipte Sağladığı Olanaklar Nelerdir? Şemayla Anlatım. Haciz İhbarnameleri Muvazaalı ( Danışıklı) Devirler ve Açılacak Davaların Değerlendirilmesi Takım Çalışması ve İşbirliği, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık, Teknik i Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Denetleme Mevzuat, Hukuki Yorum Yetisi, Hukuki Bilinç Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 2 gün Avukat Emel Tezcan Baş. Tarihi : 18 Ocak 2018, Perşembe - Bitiş T.: 19 Ocak 2018, Cuma - Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

5 BANKACILIKTA OPERASYONEL RİSKLİ İŞLEMLER HUKUKU Seminerde güven kuruluşu olan Bankaların, bankacılık işlemlerinin gerçekleştirilmesi sırasında uyulması gereken hukuk kurallarının katılımcılara aktarılması, bu nokta da şubede karşılaşabilecekleri risklerin en aza indirilmesinin alt yapısının oluşturulması hedeflenmektedir. #Operasyon riskleri#temsil mevzuatı #İspat sorunları #Yaptırımlar #Mevzuat farkındalığı Bilir: Yasalar çerçevesinde riskli işlemleri hukuki altyapısını bilir, Anlar: Hukuki dayanakların uygulamaya etkisini anlar. Yapar: Uygulama ortak sorunları, kredi tesisi sürecinde riskleri önceden ortadan kaldırır. Temel Hukuk Kavramları Gerçek Kişiler Mernis - Kimlik belgesi- Hak ve Fiil ehliyeti Çocuk hesabı- Müşterek hesaplar Ölüm Miras Veraset İşlemleri Kanuni Temsilciler Veli (Velayet)-Vasi (Vesayet)-Kayyım Aile konutu - Eş rızaları Borçlar Hukuku Sözleşmeler genel işlem koşulları SÖB formu (BDDK ve TBB tebliğleri) Sözlü Yazılı - Resmi Şekil İmza İspat sorunları,temsilci yolu ile gerçekleşen hukuki işlemlerin özellikleri, İradi temsilciler Vekil Vekaletname -Talimat işlemleri Vekaletnamelerin niteliği Süresi - Sona Ermesi Tevkil Yetkisi Teminat Mektupları Risk çıkışları Tüzel Kişiler Ticaret sicili Ünvan Ana sözleşme Yetki belgesi - İmza Sirküleri Kefalet Şekil şartları Eş rızası Sona Ermesi Kıymetli Evrak Kambiyo Senetleri (Çek-Bono-Poliçe)-Munzam senet Şekil şartları 5941 sayılı Çek Yasası Suçlar Banka Sorumluluk Tutarları Protesto -Ihbar Teminatlandırmada Temsil Yetkisi ve Uygulama Örnekleri Mesleki Gelişim, Güven Yaratma, Kurumsal Farkındalık ve Etik Bilinci Hızlı Karar Alma Çeviklik, Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Denetleme Seminere, hukukun gelişimini ve bankacılığa yansımasını takip etmek isteyen bankacılar katılabilir. Teknik i Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç TBB Eğitim Merkezi 2 gün Av. Ayşen Türktekin Cinoğlu Baş. Tarihi : 22 Ocak 2018, Pazartesi - Bitiş T.: 23 Ocak 2018, Salı - Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

6 BANKALARDA İŞ HUKUKU UYGULAMALARI, GÜNCEL SORUNLAR VE PRATİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ( YILI YARGITAY İLKE KARARLARI IŞIĞINDA) Seminerde, özellikle orta ve üst kademelerde görev alan yöneticilere, insan kaynakları, hukuk profesyonellerine Bankacılık ve finans sektörde yaşanan iş hukukuna dair güncel sorunların, pratik çözümleri ile aktarılması, hukuki sorunların emsal yargı kararları ile tartışılması amaçlanmaktadır. #İş hukuku pratik uygulamalarına hakimiyet #iş hukuku uygulamalarının sonuçlarını öğrenme Bilir: Güncel iş hukuku uygulamalarını ve Yargıtay kararlarını bilir Anlar: İş hukuku uygulamalarının yöntemini ve sonuçlarını anlar Yapar: İş ve işlemlerini iş hukukuna uygun ve pratik bir şekilde yapar. Seminere, her düzeyde görev yapan yöneticiler ile yanında hukuk ve insan kaynakları bölümlerinde çalışanlar katılabilir. İş Sözleşmesi Kavramı, Kurulması ve Türleri, Çalışma Sürelerinin Düzenlenmesi Fazla Çalışma, Hafta Tatili ve Genel Tatil Ücretleri Hak Edilme Koşulları ve İspatı Dikkat Edilecek Önemli Noktalar 270 Saat Kuralı Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Güncel İçtihatlar Eşit Davranma Borcu Çalışma Koşullarında Esaslı Değişiklik ve İş Kanunu M. 22 Uygulaması Kıdem Tazminatı Uygulaması İşçinin İş sözleşmesini Haklı Nedenle Feshi İşverenin İş Sözleşmesini Haklı Nedenle Feshi Hak Düşürücü Süre 15 Yıl 3600 Gün Feshi Sorunu İstifa, İkale Hükümleri ve Sonuçları Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Güncel İçtihatlar İhbar Tazminatı Yıllık İzin Uygulamaları Yeni İş Arama İzni Kötüniyet Tazminatı Rekabet Yasağı Cezai Şart ve Eğitim Gideri Üçlü İş İlişkileri Asıl İşveren-Alt İşveren İlişkisi: Geçici İş İlişkisi İş Sözleşmesinin Feshi ve İş İade Davası İş Sözleşmesinin Feshine İlişkin Genel Esaslar, Geçerli Nedene Dayanan Süreli Fesih ve Haklı Nedenle Derhal Fesih Ayrımı İş Sözleşmesinin Geçerli ve Haklı Nedenle Feshinde ve Haklı Nedenle Feshinde Usul, İşverenin İspat Yükümlülüğü Uygulama Örnekleriyle Fesih Nedeninin Açık ve Kesin Olarak Bildirilmesi Zorunluluğu Savunma ve Uyarılarda Dikkat Edilecek Önemli Noktalar Performans Feshinde Dikkat Edilecek Önemli Noktalar Dava Usulü ve Uygulama Sorunları Geçersiz Feshin Sonuçları Yargıtay ın Fesih Usulüne ve Geçersiz Feshin Sonuçlarına İlişkin İçtihadı İşçinin işe başlatılmaması halinde ödenecek tazminat ve ücretin hesaplanması Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Proaktif Davranış ve Duygu Kontrolü, Güven Yaratma Teknik Hızlı Karar Alma ve Çeviklik Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Operasyonel Verimlilik i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Av. Erden Gürden Baş. Tarihi : 29 Ocak 2018, Pazartesi - Bitiş T.: 30 Ocak 2018, Salı - Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

7 UYGULAMADAN GERÇEK ÖRNEKLERLE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU UYUM SÜRECİ Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ikincil düzenlemelerine şirketlerin uyum sürecinin sağlanması çalışmaları kapsamında şirketler birtakım çalışmalar yapmakta; ancak bu çalışmaların bir sistematik altında olmadığı ve sadece bazı metinlerde düzenleme yapılması ile tamamlanacağı kanaatinin varolduğu gözlemlenmektedir. Oysa son olarak kamuoyu görüşüne açılan "Veri Sorumluları Sicili Yönetmeliği" ile getirilen düzenlemelere, kurulması öngörülen VERBİS sistemine bakıldığında ve genel olarak Avrupa Birliği ve dünyadaki uygulamalara bakıldığında bu tür bir yaklaşımın, uyum sürecinin sağlanması açısından yetersiz olduğu görülmektedir. Bu nedenle UYUM/COMPLIANCE sürecinin ne olduğunun somut bir şekilde ortaya konulması ve teknik, idari ve iş gereklilikleri açısından bütüncül bir yaklaşımla konunun ele alınması, bu yapılırken de adım adım uyum sürecinin uygulamada nasıl olduğunun örneklerle anlatılması bu eğitimin ana amacıdır. #Kişisel Veri #VERBIS #Veri Envanteri #Kişisel Verileri Koruma Kurulu #GDPR Bilir: Kişisel Verileri Koruma Kanunu ve ikincil düzenlemelerini, Avrupa Birliği Kişisel Veri Koruma Düzenlemelerini, Bankacılık uygulamalarında kişisel verilerin korunmasını bilir. Anlar: Kişisel Verileri Korunması Kanununa uyum sürecinin tüm basamaklarını, uygulamasını ve muhtemel sonuçlarını anlar. Genel olarak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve AB Veri Koruma Hukuku Uyum süreci uygulamalarına hazırlık kick-off toplantısı gizlilik sözleşmesinin ve danışmanlık sözleşmesinin imzalanması uyum süreci ekibinin oluşturulması zaman çizelgesinin hazırlanması sektörel kısa ön raporun sunulması Şirket için self-assessment soru setinin gönderilmesi, departmanlar arası iş bölümünün belirlenmesi, soru setinin cevaplanması Data-mapping, şirket bilgi güvenliği, döküman ve süreç yönetimi, döküman ve politikalar oluşturulmasına esas olmak üzere ayrıntılı soru setinin gönderilmesi Ayrıntılı soru setinin cevaplanması, departmanlar arası iş bölümünün belirlenmesi, soru setinin cevaplanması Self-assessment ve ayrıntılı soru setlerinin cevaplanmasından sonra ortaya çıkan detayların ve soruların alt kırılımlarının ve detaylarının ele alınacağı ilk toplantının yapılması İlk toplantı notları üzerinden çalışma planının yapılması İkinci toplantının yapılması, şirket içinde en geniş veri erişim yetkisine sahip olan kişilerle de dahil olmak üzere KVKK ekibinin katılımıyla fiilen şirket veri yapısının manuel incelemesinin yapılması, departmanlara özgülenmiş klasörlerin tek tek incelenmesi, kullanılan sektöre özgü yazılımların ve veri tabanlarının barındırdıkları veri yapılarının ve içlerindeki dökümanların incelenmesi, ortak çalışma klasörlerindeki tüm dökümanların tek tek incelenmesi VERBİS e ve ileride şirket içinde kullanılması gündeme gelebilecek KVKKK uyumlu döküman ve süreç yönetim yazılımına/yazılımlarına da esas teşkil edecek şekilde Data mapping/veri sınıflandırmasının yapılması Uyum sürecinin belkemiğini oluşturacak olan veri matrikslerinin oluşturulması Veri matriksleri kapsamında, KVKK uyumlu ve uygulamada ihtiyaç duyulacak tüm dökümanların (veri sorumlusu atanmasına dair yönetim kurulu kararı örneği, personel için KVKK muvafakatnamesi, bu muvafakatnameyi imzadan imtina eden çalışanlar için tutulacak tutanak örnekleri, resmi makamlardan gelen kişisel veri içeren verilerin istendiği yazılara verilecek cevaba ilişkin KVKK cevap yazısı gibi onlarca dökümanın üretimi) Veri matriksleri kapsamında KVKK ile ilgili şirket politikalarının üretimi (genel KVKK politikası, yazıcılardan çıktı alma yetkilendirmesi politikası, CCTV kayıtlarının alınması ve işlenmesine dair politika vb gibi onlarca politikanın hazırlanıp yürürlüğe sokulması ve iş sözleşmelerinin veya tedarikçi, Danışmanlık sözleşmeleri gibi sözleşmelerin ayrılmaz parçası haline getirilmesi) Kişisel veri koruması uyum süreci yazılımları hakkında bilgilendirme Tamamlanan uyum sürecinin KVK/döküman yönetim/süreç yönetim yazılımlarına aktarılması Cloud sistemler/cloud sistemlerde çalışan CRM sistemleri/yurtdışı veri aktarımları/bilinen bazı büyük cloudlar ve cloud CRM ler ile ilgili Türkiye ve Avrupa Birliği ndeki son durum Kişisel Verilerin Korunması/Döküman/süreç yönetimine dair standartlar Şirket içi kişisel veri görevlileri ile ilgili dünyada mevcut sertifikasyonlar Uygulamada ortaya çıkabilecek teknik niteliği nedeniyle hukuki yorumları etkileyebilecek bazı önemli hususların tartışılması Yapar: Uyum süreci kapsamında geliştirilen politikaları uygular, oluşturulan Teknik altyapıyı kullanır, Kanun ve ikincil düzenlemeleri ile Kişisel Verileri Koruma Kurulunun kararları ve şirket içi Kişisel Veri Koruma Biriminin uygulamalarını yapar. Seminer, bankacılık faaliyetlerinin tüm süreçlerinde çalışan ve içinde kişisel veri barındıran verileri elde eden, işleyen ve paylaşan tüm banka çalışanlarının katılımına uygundur. Teknik Mesleki Gelişim, Merak ve Keşfetme Uyum/Compliance yönetimi farkındalığı, süreç/risk/döküman yönetimi Kişisel Verilerin Korunması Bankacılık Uygulamaları, Uyum/Compliance teknik ve hukuki altyapısını bankacılık süreçlerinde kullanma yetkinliği i Uyum/Compliance farkındalığı ve uyum ile ilgili paradigma değişimine adapte olma, kişisel veri koruma ile ilgili gelecekte ortaya çıkacak mevzuat değişikliklerini ve Teknik gereklilikleri algılama ve takip edebilme TBB Eğitim Merkezi 1 gün Av. Ali Osman Özdilek Baş. Tarihi : 9 Şubat 2018, Cuma - Bitiş T.: 9 Şubat 2018, Cuma TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

8 GÜNCEL HUKUKSAL DÜZENLEMELER Seminerde hukuk ve bankacılık ile doğrudan ilgili yasaların güncel düzenleme ve uygulamalarını ayrıntılı bir şekilde verilmesi ve katılımcıların bu bilgileri çalışma hayatlarına etkin bir biçimde yansıtmaları amaçlanmaktadır. Seminere katılanlar eğitim sürecinin sonunda; sözleşmelerin borçlar hukuku açısından öneminin farkına varacaklar, bankacılıktaki sözleşme türlerini borçlar hukuku açısından yorumlayabilecekler ve şahsi teminat sözleşmelerinin yeni yasaya göre farklarını göreceklerdir. #Hak #Teminat #Sözleşme inceleme #Kredi - Teminat ilişkisi #Banka hukukunu kavrama #Hukuktaki yenilikler #Temerrüt Bilir: Yeni düzenlemeler çerçevesinde bankacılık işlemlerinin yasal temellerini bilir. Anlar: Yeni yasaların banka düzenlemelerindeki farklılıklarını anlar. Yapar: Sözleşme, Kredi ve teminatlandırma sürecini yeni yasalara göre kavrar. Güncel hukuk düzenlemeleri, gelişimi ve bankacılığa yansımaları hakkında yeniliklerini takip etmek isteyen banka yönetici ve yönetici adayları katılımda bulunabilirler. Hak Kişiler Hak ve Fiil Ehliyeti Miras Hukuku Aile Hukuku -Eş Muvafakatnamesi Uygulamada Karşılaşılan Örnekler Kredi Tesisi Tüketiciyi Koruma Yasası Kredi Kartları Yasası Sözleşmeler, Bankacılık Sözleşmelerinin Düzenlenmesi ve İmzalanması Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Konular Vekaletname (Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar ve Konu Hakkındaki Yargı Kararları) Borçlar Kanunu İmza Beyannamesi Yeni Borçlar Yasası Hakkında Bilgi (İmza - Saklama Sözleşmeleri) İcra Dosya Örnekleri Takip Hukuku Açısından Karşılaşılan Zorluklar Teminat Hukuku Kefalet Çeşitleri Uygulamadaki Örnekler - Yeni Borçlar Kanunu Hakkında Bilgi Uygulamada Karşılaşılan Aksaklıklar Çek Kanunu ve Yenilikleri Uygulama Örnekleri Elektronik İmza Kanunu Teknik i Mesleki Gelişim (Öğrenme İştahı -Öğrenmeye Açıklık), Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı Bilgi İzleme Ve Operasyonel Takip, Sorumluluğu Devretme, Sonuç Odaklılık Hukuki Alt Yapıya Hakim Olmak, Mevzuat, Operasyonel Takip Ve Bilinç, İç Sistemler Ve Denetim, Operasyonel Verimlilik Değişimi Okuyabilmek Ve Geleceği Kurgulamak, Farklılıkları Yönetme, Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 2 gün Av. Ayşen Türktekin Cinoğlu Baş. Tarihi : 12 Şubat 2018, Pazartesi - Bitiş T.: 13 Şubat 2018, Salı - Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

9 BANKACILIKTA BORÇLAR HUKUKU VE TİCARET HUKUKU Seminerde, bankacılık faaliyetlerinin Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukuku yönünden irdelenmesi, bankacılık iş ve işlemlerinde ortaya çıkan Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukuku düzenlemeleri hakkında bilgilendirme yapılması ve uygulamada dikkat edilmesi gereken hukuki düzenlemelerin açıklanması amaçlanmaktadır. #Borçlar hukuku ve Ticaret hukuku #Bankacılıkta Borçlar ve Ticaret Hukuku #Mevzuata Hakimiyet #Mevzuat #Yükümlülükler #Hukuki düzenlemeler #Hukuki Uygunluk #Hukuki riskler Bilir: Bankacılık faaliyetleri yönünden Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukuku düzenlemelerini bilir. Anlar: Bankacılık iş ve işlemlerinde uyulması gereken Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukuku düzenlemelerinin önemini ve etkisini anlar. Yapar: Mevzuata uygun olarak işlem yapar. Seminere, bankacılık faaliyetlerindeki hukuki ilişkileri irdelemek isteyen tüm banka çalışanları katılabilir. Bankacılıkta Borçlar Hukuku Kavramları ve Uygulaması Borç İlişkileri - Kaynakları Haksız Fiil Sebepsiz Zenginleşme Sözleşmeler Genel İşlem Koşulları Temsil Kusursuz Sorumluluk Yardımcı Kişilerin Fiillerinden Sorumluluk Sorumsuzluk Anlaşmaları Borcu Sona Erdiren Nedenler Müteselsil Borçluluk Müteselsil Alacaklılık Borç İlişkilerinde Taraf Değişiklikleri Alacağın Devri Borcun Üstlenilmesi Borca Katılma Malvarlığının veya İşletmenin Devralınması Vekalet Sözleşmeleri Bankacılık Faaliyetlerinde Vekaletnameler ve Karşılaşılan Sorunlar Ticari Temsilciler Ticari Vekiller Adi Ortaklık Sözleşmesi Garanti Sözleşmeleri Banka Teminat Mektupları Banka Kredi Teminat Sözleşmeleri Kefalet Sözleşmesi İpotek Rehin Bankacılıkta Ticaret Hukuku Ticari işletme - Tacir Ticaret Sicili İmza Sirküleri Cari Hesap Şirketler Hukuku Kıymetli Evrak Hukuku Kambiyo Senetleri Poliçe Bono Çek Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı Teknik Planlama ve Organizasyon, Performans Geliştirme, Koordinasyon Operasyonel Takip ve Bilinç, Mevzuat, İç Sistemler ve Denetim i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Avukat Banu Özşuca Saatci Baş. Tarihi : 14 Şubat 2018, Çarşamba - Bitiş T.: 15 Şubat 2018, Perşembe - Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

10 BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ HUKUKU Seminerde bilişim hukuku, bu alanın diğer hukuk dalları ile arasındaki bağlantı, bu alanı diğer alanlardan ayıran ilke ve yaklaşımlar ile bilgi ve iletişim teknolojileri ile organik bağına değinildikten sonra, günümüzde artık her biri bilişim hukuku altında ayrı uzmanlık alanlarına dönüşmüş alanlar hakkında bilgiler verilerek, katılımcıların bilişim hukuku hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır. #yeni bir disiplini öğrenme #hukuksal farkındalık #teknik farkındalık #uyum Bilir: İnterdisipliner bir alan olarak bilişim hukukunun, bilgi ve iletişim teknolojileri ve diğer hukuk alanları ile kesiştiği veya ayrıldığı noktaları, bu alanın alt dallarını bilir Anlar: Karar verme süreçlerinde bilişim hukukunun perpsektifi ile olayın değerlendirilmesi gerektiğini anlar Yapar: Bilişim hukuku bilgisi ile uyum, sorun çözme, süreç geliştirme çalışmalarını yürütür Seminere, bilişim hukukunun doğrudan etkilediği IT, finans, hukuk, denetim, risk, iş geliştirme ekiplerinden çalışanlar katılabilir. Seminere, bilişim hukukunun doğrudan etkilediği IT, finans, hukuk, denetim, risk, iş geliştirme ekiplerinden katılımda bulunulabilir. Genel olarak Bilişim Hukuku Bölümleri ve her bir bölüme dair ilkeler Diğer hukuk dallarından farkı ve bilgi-iletişim teknolojileri ile organik bağı Bilişim Hukukunun alt dalları Elektronik imza Kayıtlı e-posta Dijital Şirket (e-genel kurul, internet sitesi zorunluluğu) Adli Bilişim Sayısal muhasebe: e-fatura/e-defter/e-arşiv Elektronik ticaret(e-ticaret) E-TicaretinTeknolojik ve Hukuki Altyapısı E-Ticaret Sözleşmeleri E-Ticarette Banka ve Kredi Kartlarının Uygulaması Elektronik Haberleşme Kanununun E-Ticarete Etkisi E-Ticarette Reklam Bilişim suçları Kişisel verilerin korunması E-tebligat Biyometrik yöntemler İnternet içerik hukuku (5651 sayılı kanun uygulaması) Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Merak ve Keşfetme, İletişim, Güven Yaratma Planlama ve Organizasyon Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Kıyaslama Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 1 gün Av. Erden Gürden Baş. Tarihi : 21 Şubat 2018, Çarşamba - Bitiş T.: 21 Şubat 2018, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

11 SÖZLEŞMELERİN - SENETLERİN HAZIRLANMASI VE KONTROLÜNDE DİKKAT EDİLECEK KONULAR Hukuki ilişkilerimizde önemli yeri olan sözleşmelerimizde ve senetlerimizde yaşanan sorunlar, hak ve alacaklarımızın elde edilmesinde sıkıntı yaratmakta veya gecikmeye sebep olmaktadır. Seminer; bu sorunları interaktif olarak paylaşarak, katılımcıları yasal çözümler ve hukuki yorumlar konusunda bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. #Sözleşme - Senet Bilinci #Hukuksal Bakış Bilir: Sözleşme ve senetlerde yaşanması olası sorunları bilir. Anlar: Bu sorunları gidermenin riski minimize edeceğini anlar. Yapar: Takım ruhu ile çalışarak, yasal bazda kalarak, müşteri-banka dengesini sağlayıcı işlem yapar. Seminer, şubeler ve genel müdürlüklerde çalışan pazarlama, operasyon, krediler, tahsis, teftiş, iç kontrol, hukuk birimleri, sözleşme ve teminat kontrol bölümlerinde görevli çalışanlar başta olmak üzere, konuyla ilgili tüm bankacıların katılımına yöneliktir. Hukuki İşlemler Tanımı ve Ayrımları Hukuki İşlemlerde İçerik Serbestisi ve Sınırları Hukuki İşlemlerde Şekil Serbestisi ve Uymak Zorunda Olduğumuz Şekil Şartları( Yazılı Şekil-Resmi Şekil-Tescil-İlan) ve Örnekleri Gerçek Kişilerde Hukuki İşlem Ehliyeti Reşit (Ergen) Olma - Mümeyyiz (Ayırt Etme Gücüne Sahip Olma) - Mahcur (Hacir Altına Alınmış - Kısıtlı) Olmama Muhatapların Yaşı (65 yaşını aşan muhataplarda?) ve Hayat Sigortasının Konusu, Önemi Ölüm/Gaiplik Kararı ve Miras Hukukunun İşlemlerimize Etkisi Tüzel Kişilerde İşlem Ehliyeti Anonim, Limited, Kollektif, Komandit Şirketler ve Şahıs Şirketleri ile Ortaklarının İşlemlerden Doğan Sorumluluğu Ticaret Sicili Gazeteleri, Kuruluş-Esas Sözleşme ve Değişiklikleri ile Kararların İncelenmesi Temsil-İlzam (İmza Sirkülerinde Dikkat edilecek Hususlar ve Yetkilerin Süresi Sorunsalı) İmza Esasları Huzurda-Islak İmza-Güvenli E-İmza Gözleri Görmeyen ya da Okur-Yazar Olmayanlar -İmza Mührü/ Parmak Basma? Farklı İmza Atanlarda Durum İmza İnkarı Temsilcilerle İşlem Yapılması Halinde Dikkat Edilecek Konular Yasal Temsil (Veli, Vasi, Kayyum) İradi Temsil (Vekil - Vekaletnameler) Talimat ve/veya Faksla ya da E-Posta ile İşlem Yapma? Borçlar Kanununun, Sözleşmelere İlişkin Getirdikleri Sözleşmenin Tanımı (Teklif-Öneri ve Kabul ) Genel İşlem Şartlarının Sözleşmelerin Geçerliliğine Etkileri-Sonuçları-Değerlendirilmesi Muhataplara Önceden Bildirimde Bulunma Zorunluluğu Uygulamada Nasıl İcra Edilecektir? Bazı Sözleşme Türleri İle İlgili Pratik Bilgiler Kredi Sözleşmeleri ve Dikkat Edilecek Konular Rehin Sözleşmeleri( Taşınır-Taşınmaz) Kefalet (Yeni Borçlar Yasasının ilgili Hükümleri) Temlik ( Hak ve Alacak Devri) İşlemlerinde Dikkat Edilecek Konular Nelerdir? Garanti (Teminat Mektupları) Satım Borcun Nakli Karz (Ödünç) Kambiyo Senetleri Tanımı,Çeşitleri ve Özellikleri-Adi Senetten Farkları Çek, Şekil Şartları, İbraz Süreleri, Ödemeden Men, Çekten Cayma, Zamanaşımı (Yeni Çek Yasaları Neler Getirdi?) Bono(Senet) ve Şekil Şartları (Munzam - Finansman Senetlerinde Dikkat Edilecek Hususlar?) Poliçe ve Yasal Şekil Şartları Kambiyo Senetlerinde Ciro ve Aval Kambiyo Senedi Alırken Dikkat Edilecek Hususlar? Teknik i Takım Çalışması ve İşbirliği Planlama ve Organizasyon, Denetleme Operasyonel Takip Ve Bilinç, Mevzuat, Hukuki Bilinç Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 2 gün Avukat Emel Tezcan Baş. Tarihi : 28 Şubat 2018, Çarşamba - Bitiş T.: 1 Mart 2018, Perşembe - Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

12 ÇEK HUKUKU Seminerde çek kullanımı ve ibrazında uygulamada karşılaşılan sorunların, ilgili mevzuat çerçevesinde tartışmalı olarak incelenmesi amaçlanmaktadır. #Çek Kullanımı ve İbrazı #Sorunlar #Çözümler #Sorumluluk Bilir: Çeklerde şekil şartlarını ve bankanın sorumluluğunu bilir. Anlar: Hangi durumlarda hukuka danışılması gerektiğini anlar Yapar: Çek işlemlerini kendinden emin olarak yapar. Konu ile ilgili bankacıların katılımına yöneliktir. Çeklerin Diğer Kambiyo Senetlerinden Farkları İleri Keşide Tarihli Çek Uygulaması Çeklerde Biçim Koşullarına Bağlı Sorunlar Biçim Bozukluk ve Eksiklikleri Çeklerde Düzeltmeler (Bu Bağlamda TL YTL Yazılımlar) Keşideci İmzası, Sahte İmzalarda Bankaların Sorumluluk Kriterleri Ödemeden Men Talimatı Çeklerin Düzenleniş ve Devir Biçimleri Ciro İmzaları Emre ve Nama Yazılı Çeklerde Yetkili Hamil Kavramı Çeklerin İbrazı İbrazın Hukuksal Anlam ve Sonuçları Karşılıksızlık İşlemleri Karşılıksız Çeklere İlişkin Ödemeden Men Talimatı Çekin İbrazından Sonraki Hukuki Durum Haricen Ödeme Çeki Yazdıran Hamil Dışındakilerin Başvurusu Mesleki Gelişim (Öğrenme İştahı -Öğrenmeye Açıklık ) Sonuç Odaklılık, Koordinasyon Teknik Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Operasyonel Verimlilik i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Dr. Ömer Sivrihisarlı Baş. Tarihi : 28 Mart 2018, Çarşamba - Bitiş T.: 29 Mart 2018, Perşembe - Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU Eğitimde, kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve bu kapsamda kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin uyması gereken

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKALARDA İŞ HUKUKU UYGULAMALARI, GÜNCEL SORUNLAR VE PRATİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (GÜNCEL YARGITAY İLKE KARARLARI IŞIĞINDA) Eğitimde, özellikle orta ve üst kademelerde görev alan yöneticilere, insan kaynakları,

Detaylı

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. TEMİNAT SÖZLEŞMELERİ VE YENİ TAŞINIR REHNİ KANUNU Seminer, mevzuat, banka ve yargı uygulamaları ile yeni Borçlar Kanunu`nun ilgili değişikliklerini

Detaylı

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. BANKALARDA İŞ HUKUKU UYGULAMALARI, GÜNCEL SORUNLAR VE PRATİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (2014-2015 YILI YARGITAY İLKE KARARLARI IŞIĞINDA) Seminerde, özellikle

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Eğitimde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİNDEN TASFİYESİNE KADARKİ SÜRECE HUKUKİ YAKLAŞIM Seminerde, katılımcılara koruyucu hukuk bakış açısından kredilerin tahsisi

Detaylı

Süre : 2 gün Tercih Edilen Katılımcı Sayısı : 14-16 kişi Katılımcı Profili: Operasyon Yönetmeni/Operasyon Yetkilisi/Gişe Yetkilisi

Süre : 2 gün Tercih Edilen Katılımcı Sayısı : 14-16 kişi Katılımcı Profili: Operasyon Yönetmeni/Operasyon Yetkilisi/Gişe Yetkilisi OPERASYONEL RİSK YÖNETİMİ Sayfa 0 Amaç : Operasyon personelinin, görev tanımları arasında bulunan, tüm operasyonel süreçlerin, işlem ve evrak kabulünden başlayarak, işlemlerin yapılışı, sonlandırılması

Detaylı

HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM

HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM HUKUK HAKKINDA GENEL BİLGİLER A. HUKUK B. TOPLUMSAL KURALLAR VE MÜEYYİDELERİ 1. Toplumsal Kuralların Gerekliliği 2. Toplumsal Kuralların Sınıflandırılması a. Görgü

Detaylı

1. -Ortaklık Paylarının ve Ortaklık Haklarının İncelenmesi-49 2. -Birleşmenin, Bölünmenin ve Tür Değiştirmenin İptali ve Eksikliklerin Sonuçları-49

1. -Ortaklık Paylarının ve Ortaklık Haklarının İncelenmesi-49 2. -Birleşmenin, Bölünmenin ve Tür Değiştirmenin İptali ve Eksikliklerin Sonuçları-49 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL AÇIKLAMALAR VEBAŞLANGIÇ HÜKÜMLERİ I. -YENİ TİCARET KANUNU İLE İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR-3 II. -YENİ TİCARET KANUNU NUN YÜRÜRLÜĞÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR-7 III. -YENİ TİCARET KANUNU NUN

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı TİCARET

Detaylı

İÇİNDEKİLER TÜRK HUKUKU 1

İÇİNDEKİLER TÜRK HUKUKU 1 Erkan KARAARSLAN İÇİNDEKİLER Türk Hukuku TÜRK HUKUKU 1 BİRİNCİ KISIM ----------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 BİRİNCİ BÖLÜM ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ

TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ Adli Hakimlik Sınavlarına Hazırlıkta Son Tekrar Kitabı İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII TİCARİ İŞLETME HUKUKU I. TİCARÎ İŞLETME...1 A- Genel Olarak...1

Detaylı

İçindekiler. Önsöz III BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM. Borç İlişkisinin Kaynakları BİRİNCİ AYIRIM. Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri

İçindekiler. Önsöz III BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM. Borç İlişkisinin Kaynakları BİRİNCİ AYIRIM. Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri İçindekiler Önsöz III BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Borç İlişkisinin Kaynakları BİRİNCİ AYIRIM Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri A. Sözleşmenin kurulması 1 I. İrade açıklaması 1 II. Öneri

Detaylı

TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ

TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU NDA SON VİRAJ Adli Hakimlik Sınavlarına Hazırlıkta Son Tekrar Kitabı İÇİNDEKİLER 3. BASKI İÇİN ÖNSÖZ... IX İÇİNDEKİLER... XI TİCARİ İŞLETME HUKUKU I. TİCARÎ İŞLETME...1

Detaylı

Staja Baþlama Ticaret Hukuku Çýkmýþ Soru ve Cevap Gönderen : guliz - 12/05/2009 12:31

Staja Baþlama Ticaret Hukuku Çýkmýþ Soru ve Cevap Gönderen : guliz - 12/05/2009 12:31 Staja Baþlama Ticaret Hukuku Çýkmýþ Soru ve Cevap Gönderen : guliz - 12/05/2009 12:31 TÝCARET HUKUKU - 1-Aþaðýdakilerden hangisi Ticaret Sicili Tüzüðüne göre, ticari iþletmenin genel unsurlarýndan biri

Detaylı

Konu: Kuruluş Aşamasında Şirket Sözleşmesinin Ticaret Sicil Müdürü Huzurunda İmzalanması Hk.

Konu: Kuruluş Aşamasında Şirket Sözleşmesinin Ticaret Sicil Müdürü Huzurunda İmzalanması Hk. Sirküler No: 2016-99 Sirküler Tarihi: 06.12.2016 Konu: Kuruluş Aşamasında Şirket Sözleşmesinin Ticaret Sicil Müdürü Huzurunda İmzalanması Hk. 06.12.2016 tarih ve 29910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı GENERAL

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

MEDENİ HUKUKUN ALT DALLARI-TİCARET HUKUKU-ULUSLARARASI ÖZEL HUKUK. Dr. Öğr. Üyesi Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MEDENİ HUKUKUN ALT DALLARI-TİCARET HUKUKU-ULUSLARARASI ÖZEL HUKUK. Dr. Öğr. Üyesi Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MEDENİ HUKUKUN ALT DALLARI-TİCARET HUKUKU-ULUSLARARASI ÖZEL HUKUK Dr. Öğr. Üyesi Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi KİŞİLER HUKUKU Medenî Hukuk-Kişiler Hukuku Konusu: Hukuk bakımından hak sahibi

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı ders malzemelerine ANADOLUM ekampüs Sistemin'nden (https://ekampus.anadolu.edu.tr) ulaşabilirsiniz. 19.

Özet, yaprak test, deneme sınavı ders malzemelerine ANADOLUM ekampüs Sistemin'nden (https://ekampus.anadolu.edu.tr) ulaşabilirsiniz. 19. 2016 BAHAR ARA - A TİCARET HUKUKU A 1. 2. 3. 4. Tacirler arasında gerçekleşen aşağıdaki ihbar veya ihtarlardan hangisi Türk Ticaret Kanununun öngördüğü şekil şartına uygun değildir? Noter kanalıyla yapılan

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

ŞEYMA AKKAŞOĞLU ŞİRKETLERDE BİRLEŞME, BÖLÜNME VEYA TÜR DEĞİŞTİRMENİN İŞ SÖZLEŞMELERİNE ETKİSİ

ŞEYMA AKKAŞOĞLU ŞİRKETLERDE BİRLEŞME, BÖLÜNME VEYA TÜR DEĞİŞTİRMENİN İŞ SÖZLEŞMELERİNE ETKİSİ ŞEYMA AKKAŞOĞLU ŞİRKETLERDE BİRLEŞME, BÖLÜNME VEYA TÜR DEĞİŞTİRMENİN İŞ SÖZLEŞMELERİNE ETKİSİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ VE TEŞEKKÜR... V İÇİNDEKİLER...VII KISALTMALAR...XV GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM ŞİRKETLERDE BİRLEŞME,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı İŞ VE SOSYAL

Detaylı

1 TİCARİ İŞLETME HUKUKUNA GİRİŞ

1 TİCARİ İŞLETME HUKUKUNA GİRİŞ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 TİCARİ İŞLETME HUKUKUNA GİRİŞ 9 1.1. Genel Olarak Hukuk Kuralları 10 1.2. Ticaret ve Ticaret Hukuku Kavramları 10 1.3. Ticaret Hukukunun Özellikleri ve Medeni Hukuk-Borçlar

Detaylı

MALİ YILINA İLİŞKİN 30/04/2019 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

MALİ YILINA İLİŞKİN 30/04/2019 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET 1. 2018 MALİ YILINA İLİŞKİN 30/04/2019 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimiz Ortakları 2018 mali yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısı, 30/04/2019 tarihinde saat 10:00 da, Barbaros

Detaylı

6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu nun Getirdiği Değişiklikler ve Yenilikler

6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu nun Getirdiği Değişiklikler ve Yenilikler Av. Umut YENİOCAK 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu nun Getirdiği Değişiklikler ve Yenilikler Genel Hükümler İÇİNDEKİLER SUNUŞ...VII TEŞEKKÜR... IX İÇİNDEKİLER... XI KAYNAKÇA... XVII KISALTMALAR... XXV GİRİŞ...1

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

SON DÜZENLEMELERLE UYGULAMALI İŞ HUKUKU VE SOSYAL SİGORTALAR MEVZUATI İLE ÜCRET HESAP PUSULASI (BORDRO) BİLGİLENDİRMESİ

SON DÜZENLEMELERLE UYGULAMALI İŞ HUKUKU VE SOSYAL SİGORTALAR MEVZUATI İLE ÜCRET HESAP PUSULASI (BORDRO) BİLGİLENDİRMESİ SON DÜZENLEMELERLE UYGULAMALI İŞ HUKUKU VE SOSYAL SİGORTALAR MEVZUATI İLE ÜCRET HESAP PUSULASI (BORDRO) BİLGİLENDİRMESİ (25.02.2011 tarih ve 27857 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 13.02.2011

Detaylı

İÇİNDEKİLER. viii. ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR... xix

İÇİNDEKİLER. viii. ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR... xix viii İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR... xix GİRİŞ I - KIYMETLİ EVRAK HUKUKUNUN KONUSU... 1 II - KIYMETLİ EVRAKTA HAK VE SENET KAVRAMLARI... 3 III - KIYMETLİ EVRAKIN MEVZUATIMIZDA

Detaylı

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin 2012 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek ve karara

Detaylı

İŞ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUĞA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM İş Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi

İŞ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUĞA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM İş Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi İŞ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUĞA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM İş Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi (1) İş hukukunda arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili teorik ve pratik bilgileri

Detaylı

Limited Şirketlerde Yönetim ve Yöneticilerin Sorumluluğu

Limited Şirketlerde Yönetim ve Yöneticilerin Sorumluluğu Limited Şirketlerde Yönetim ve Yöneticilerin Sorumluluğu Prof. Dr. H. Ercüment Erdem Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi E. Öğretim Üyesi TTK Komisyonu Üyesi 12

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat TİCARET HUKUKU 0102401 4 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi. Creditwest Muhasebe Müdürlüğü. Creditwest Yönetim Kurulu

MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi. Creditwest Muhasebe Müdürlüğü. Creditwest Yönetim Kurulu Doküman No Hazırlayan Onaylayan MM-YON-16/05/2018- İç Yönergesi Creditwest Muhasebe Müdürlüğü Creditwest Yönetim Kurulu Yürürlük Tarihi 16.05.2018 Revizyon -No 5.0 1 İç Yönerge Tarih:16.05.2018 İç Yönerge

Detaylı

İçindekiler BİRİNCİ BÖÜİM YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE TİCARET ŞİRKETLERİ VE ÖLÇEKLERİ 1.1. YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE TİCARET ŞİRKETLERİ 23

İçindekiler BİRİNCİ BÖÜİM YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE TİCARET ŞİRKETLERİ VE ÖLÇEKLERİ 1.1. YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE TİCARET ŞİRKETLERİ 23 İçindekiler İkinci Baskıya Önsöz 1 Önsöz 9 Kısaltmalar 21 BİRİNCİ BÖÜİM TİCARET ŞİRKETLERİ VE ÖLÇEKLERİ 1.1. TİCARET ŞİRKETLERİ 23 1.1.1. Ticaret Şirketleri 23 1.1.2. Ticaret Şirketlerinin Türleri 25 1.1.2.1.

Detaylı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı

Dr. Hediye BAHAR SAYIN. Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı Dr. Hediye BAHAR SAYIN Pay Sahibi Haklarının Korunması Kapsamında Anonim Şirket Yönetim Kurulu Kararlarının Butlanı İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR LİSTESİ... XIX Giriş...1 Birinci

Detaylı

İkinci Sınıf / İkinci Yarıyıl Ön Lisans Zorunlu Adalet Örgün Eğitim 3 Saat Öğr. Gör. Duygu Arda Bağce. Öğr. Gör. Ozan Ersaraç

İkinci Sınıf / İkinci Yarıyıl Ön Lisans Zorunlu Adalet Örgün Eğitim 3 Saat Öğr. Gör. Duygu Arda Bağce. Öğr. Gör. Ozan Ersaraç T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKUKU ADALET PROGRAMI 2. SINIF 2. DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu: ADL206 Adı: TİCARET HUKUKU II Teorik + Uygulama: 3+0 AKTS: 4 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi Ders Türü

Detaylı

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU 1- Banka, Kredi ve Kredi sayılan işlemlerde karşılaşılan

Detaylı

1. BÖLÜM İŞLETME VE TİCARİ İŞLETME 1. İŞLETME... 1 1.1. GENEL OLARAK... 1 1.2. İŞLETME ÇEŞİTLERİ...3 2. TİCARİ İŞLETM E... 4 2.1. GENEL OLARAK...

1. BÖLÜM İŞLETME VE TİCARİ İŞLETME 1. İŞLETME... 1 1.1. GENEL OLARAK... 1 1.2. İŞLETME ÇEŞİTLERİ...3 2. TİCARİ İŞLETM E... 4 2.1. GENEL OLARAK... iç in d e k il e r 1. BÖLÜM İŞLETME VE TİCARİ İŞLETME 1. İŞLETME... 1 1.1. GENEL OLARAK... 1 1.2. İŞLETME ÇEŞİTLERİ...3 2. TİCARİ İŞLETM E... 4 2.1. GENEL OLARAK...4 2.2. TANIMI VE UNSURLARI... 4 2.2.1.

Detaylı

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu na Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi nin

Detaylı

Vergi mevzuatı pek çok firma için karmaşık ve komplike olabilir. Tüm vergilendirme mevzuatlarına yönelik hizmet sunmaktayız.

Vergi mevzuatı pek çok firma için karmaşık ve komplike olabilir. Tüm vergilendirme mevzuatlarına yönelik hizmet sunmaktayız. VERGİ DANIŞMANLIĞI Vergi mevzuatı pek çok firma için karmaşık ve komplike olabilir. Tüm vergilendirme mevzuatlarına yönelik hizmet sunmaktayız. Bunlar: Gelir Vergisi Kurumlar Vergisi KDV Diğer Vergi Kanunları

Detaylı

KEREM ÇELİKBOYA İstanbul Bilgi Üniversitesi Ticaret Hukuku Araştırma Görevlisi TİCARİ İŞLETMENİN DEVRİ

KEREM ÇELİKBOYA İstanbul Bilgi Üniversitesi Ticaret Hukuku Araştırma Görevlisi TİCARİ İŞLETMENİN DEVRİ KEREM ÇELİKBOYA İstanbul Bilgi Üniversitesi Ticaret Hukuku Araştırma Görevlisi TİCARİ İŞLETMENİN DEVRİ İçindekiler Önsöz...VII İçindekiler... XI Kısaltmalar...XXI Giriş...1 A. Konunun Önemi...2 B. Konunun

Detaylı

Sayın Ortaklarımızın yukarıda belirtilen, yer, gün ve saatte toplantıya katılmaları rica olunur.

Sayın Ortaklarımızın yukarıda belirtilen, yer, gün ve saatte toplantıya katılmaları rica olunur. İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü-330253 (Mersis No:0278008021400013) DENİZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin

Detaylı

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVA VE İŞLER 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 2.200,00 TL 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Uyuşmazlıklar 5.060,00 TL 4 Paydaşlığın Giderilmesi

Detaylı

BANK OF TOKYO-MITSUBISHI UFJ TURKEY ANONİM ŞİRKETİ

BANK OF TOKYO-MITSUBISHI UFJ TURKEY ANONİM ŞİRKETİ EK-1 BANK OF TOKYO-MITSUBISHI UFJ TURKEY ANONİM ŞİRKETİ Türk Ticaret Kanunu nun 367nci Maddesi ile Banka Esas Sözleşmesi nin 18inci Maddesi Uyarınca 10/08/2015 Tarih ve 2 Sayılı Yönetim ve Temsil Yetkisinin

Detaylı

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 07 Nisan 2016

Detaylı

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 07 Nisan 2015

Detaylı

İCRA DAİRELERİNİN ÖZERKLEŞTİRİLMESİ: FRANSIZ İCRA GÖREVLİLİĞİ MODELİ

İCRA DAİRELERİNİN ÖZERKLEŞTİRİLMESİ: FRANSIZ İCRA GÖREVLİLİĞİ MODELİ MEHMET EMİN ALPASLAN Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medenî Usûl ve İcra İflâs Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi İCRA DAİRELERİNİN ÖZERKLEŞTİRİLMESİ: FRANSIZ İCRA GÖREVLİLİĞİ MODELİ İÇİNDEKİLER

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU YENİ TÜRK TİCARET KANUNU İsmail YÜCEL İç Ticaret Genel Müdür V. 8 Şubat 2012 Yeni Türk Ticaret Kanunu - Şeffaflık, - Hesap Verebilirlik, - Kurumsallaşma, - Elektronik Ortamda Hukuki İşlem Tesis Edebilme

Detaylı

İŞ HUKUKU ve SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI

İŞ HUKUKU ve SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI İŞ HUKUKU ve SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI D E Ğ İ Ş İ M V E DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ ANLAYIŞ İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Son zamanlarda mevzuatı en sık değişen ve gittikçe karmaşık hale gelen konulardan birini de

Detaylı

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN SORUMLULUĞU

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN SORUMLULUĞU A) 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ndan doğan sorumluluk Yönetim kurulu üyelerinin 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ( TTK ) doğan sorumluluğu, hukuki ve cezai sorumluluk olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ UYGULAMA AĞIRLIKLI İNŞAAT TAAHHÜT FİRMALARININ KREDİ DEĞERLİLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ Seminerde, inşaat taahhüt firmalarının mali yapılarının incelenmesi ve kredilendirmede diğer sektörlere göre farklılıkların

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Yönetim Kurulumuz; Aşağıda yer alan gündemi görüşmek üzere 2017 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın 20 Mart 2018 - Salı günü, saat 14:00'de Organize Sanayi Bölgesi, Ali

Detaylı

EĞİTİM / DANIŞMANLIK HİZMETİNİN TANIMI

EĞİTİM / DANIŞMANLIK HİZMETİNİN TANIMI EK-B/ EĞİTİM VE/VEYA DANIŞMANLIK İÇERİĞİ EĞİTİM / DANIŞMANLIK HİZMETİNİN TANIMI Programın Adı Proje Kodu Başvuru Sahibi Başvuru Dönemi Teknik Destek Programı TR42/18/TD/0028 Mayıs- Haziran Dönemi 1. Proje

Detaylı

Editörler Yrd.Doç.Dr. Fethi Kılıç / Yrd.Doç.Dr. Ümmügülsüm Kılıç TİCARET HUKUKU

Editörler Yrd.Doç.Dr. Fethi Kılıç / Yrd.Doç.Dr. Ümmügülsüm Kılıç TİCARET HUKUKU Editörler Yrd.Doç.Dr. Fethi Kılıç / Yrd.Doç.Dr. Ümmügülsüm Kılıç TİCARET HUKUKU Yazarlar Yrd.Doç.Dr. Efe Dündar Yrd.Doç.Dr. Mehmet Ali Akkaya Yrd.Doç.Dr. Özge Tuçe Gökalp Yrd.Doç.Dr. Ümmügülsüm Kılıç Derviş

Detaylı

SEZİN EZGİ SARIAKÇALI ALKAÇ AKARYAKIT İSTASYONU BAYİLİK SÖZLEŞMESİ

SEZİN EZGİ SARIAKÇALI ALKAÇ AKARYAKIT İSTASYONU BAYİLİK SÖZLEŞMESİ SEZİN EZGİ SARIAKÇALI ALKAÇ AKARYAKIT İSTASYONU BAYİLİK SÖZLEŞMESİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... XI KISALTMALAR LİSTESİ...XXI GİRİŞ...1 Birinci Bölüm SÖZLEŞMESİNİN TERMİNOLOJİSİ, DAĞITIM SÖZLEŞMELERİ

Detaylı

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu nun 20.12.2017 gün ve 55/27 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

MAXİS GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. 1 Ocak Eylül 2018

MAXİS GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. 1 Ocak Eylül 2018 MAXİS GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1 Ocak 2018 30 Eylül 2018 1. GENEL BİLGİLER Ticaret Unvanı Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Merkezi İstanbul Kuruluş

Detaylı

1. Tüketici kredileri ve tüketicilerin korunması Tüketici kredisi sözleşmesinin tarafları ve konusu Kredi sözleşmelerinin yazılı biçimde

1. Tüketici kredileri ve tüketicilerin korunması Tüketici kredisi sözleşmesinin tarafları ve konusu Kredi sözleşmelerinin yazılı biçimde 1. FAİZ KAVRAMI, UNSURLARI, HUKUKİ NİTELİĞİ VE TÜRLERİ-1 I. FAİZ KAVRAMI VE UNSURLARI-1 II. FAİZİN HUKUKİ NİTELİĞİ-3 A. Faizin Asıl Alacağa Bağlı Olması (Fer ilik Kuralı)-3 B. Faizin Asıl Alacaktan Bağımsız

Detaylı

Av. Ayşegül ÖZKURT BANKACILIK HUKUKUNDA TÜZEL KİŞİLİK PERDESİNİN KALDIRILMASI

Av. Ayşegül ÖZKURT BANKACILIK HUKUKUNDA TÜZEL KİŞİLİK PERDESİNİN KALDIRILMASI Av. Ayşegül ÖZKURT BANKACILIK HUKUKUNDA TÜZEL KİŞİLİK PERDESİNİN KALDIRILMASI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii İÇİNDEKİLER...ix KISALTMALAR... xvii GİRİŞ...1 Birinci Bölüm TÜZEL KİŞİLİK VE TÜZEL KİŞİLİK PERDESİNİN

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

KONU: YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ÖRNEĞİ

KONU: YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ÖRNEĞİ Sayı: TTK/2014.006 nolu sirkünün EK idir. Tarih: 14.02.2014 -TTK SİRKÜLERİ- KONU: YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ÖRNEĞİ ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER

Detaylı

SAKARYA BAROSU Tavsiye Niteliğinde AVUKATLIK ÜCRET TARİFESİ

SAKARYA BAROSU Tavsiye Niteliğinde AVUKATLIK ÜCRET TARİFESİ SAKARYA BAROSU Tavsiye Niteliğinde AVUKATLIK ÜCRET TARİFESİ SAKARYA BAROSU Tavsiye Niteliğinde AVUKATLIK ÜCRET TARİFESİ 09-00 Bu tarife Sakarya Barosu Yönetim Kurulu nun 0.0.09 -..00 AVUKAT - VEKİLEDEN

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Seminerde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde;

Detaylı

KIYMETLİ EVRAK HUKUKU TİCARET HUKUKU - CİLT III. Tamer BOZKURT THEMIS

KIYMETLİ EVRAK HUKUKU TİCARET HUKUKU - CİLT III. Tamer BOZKURT THEMIS Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU - CİLT III KIYMETLİ EVRAK HUKUKU 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu ve 6098 sayılı yeni Türk Borçlar Kanunu na göre hazırlanmış, 31.1.2012 tarih ve 6273 sayılı Kanun

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... Birinci Bölüm TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI

İÇİNDEKİLER. Önsöz... Birinci Bölüm TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI İÇİNDEKİLER Önsöz... v Birinci Bölüm TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI 1. TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI... 1 1.1. Hukukun Tanımı... 1 1.2. Hukukun Dayanağı İle İlgili Kuramlar... 1 1.3. Hukukun Kollara

Detaylı

TAKİP HUKUKU EL KİTABI

TAKİP HUKUKU EL KİTABI İsmail ERCAN Avukatlar ve Hâkimler için TAKİP HUKUKU EL KİTABI İcra Hukuku İflas Hukuku İyi leştiṙme (Konkordato ve Yeniden Yapılandırma) Hukuku Alacaklıları Koruyucu Diğer Önlemler İÇİNDEKİLER Takip Hukukuna

Detaylı

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR 1.Alacak kaydı taleplerimi nereye ve nasıl yapabilirim? İstanbul 1. İflas Müdürlüğünün 2017/14 İflas sayılı dosyasına doğrudan

Detaylı

YAYLA ENERJİ ÜRETİM TURİZM VE İNŞAAT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANTISINA DAVET

YAYLA ENERJİ ÜRETİM TURİZM VE İNŞAAT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANTISINA DAVET YAYLA ENERJİ ÜRETİM TURİZM VE İNŞAAT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANTISINA DAVET Şirketimiz Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı 2016 yılı çalışmalarını incelemek ve aşağıda

Detaylı

BORÇLAR HUKUKU PRATİK ÇALIŞMALARI

BORÇLAR HUKUKU PRATİK ÇALIŞMALARI Prof. Dr. Baki İlkay ENGİN Yrd. Doç. Dr. Işık ÖNAY Dr. Tülay A. ÜNVER BORÇLAR HUKUKU PRATİK ÇALIŞMALARI İÇİNDEKİLER 2. BASIYA ÖNSÖZ...V 1. BASIYA ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER...IX KISALTMALAR... XV Birinci

Detaylı

KÜTAHYA PORSELEN SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET DUYURUSU Ticaret Sicil No: 1073

KÜTAHYA PORSELEN SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET DUYURUSU Ticaret Sicil No: 1073 KÜTAHYA PORSELEN SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET DUYURUSU Ticaret Sicil No: 1073 Şirketimizin 2012 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, 08/04/2013

Detaylı

POLİTEKNİK METAL SAN.VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU

POLİTEKNİK METAL SAN.VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU POLİTEKNİK METAL SAN.VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2013/ 31.12.2013 Ticaret unvanı : POLİTEKNİK METAL

Detaylı

MUHASEBE DENETİMİ ÖĞR.GÖR. YAKUP SÖYLEMEZ

MUHASEBE DENETİMİ ÖĞR.GÖR. YAKUP SÖYLEMEZ MUHASEBE DENETİMİ ÖĞR.GÖR. YAKUP SÖYLEMEZ MUHASEBE DENETİMİNİN TANIMI Bir ekonomik birime veyahut döneme ait bilgilerin önceden belirlenmiş ölçütlere olan uygunluk derecesini araştırmak ve bu konuda bir

Detaylı

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİNİN (MERSİS) ÜLKE ÇAPINDA UYGULAMAYA ALINMASI. İstanbul 09.01.2014

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİNİN (MERSİS) ÜLKE ÇAPINDA UYGULAMAYA ALINMASI. İstanbul 09.01.2014 MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİNİN (MERSİS) ÜLKE ÇAPINDA UYGULAMAYA ALINMASI İstanbul 09.01.2014 1 SUNUM PLANI 1. 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Getirileri 2. Sistemin Oluşturulmasına İlişkin Yasal Yapı 3.

Detaylı

ÇEMTAŞ ÇELİK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

ÇEMTAŞ ÇELİK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN ÇEMTAŞ ÇELİK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Yönetim Kurulumuz; Aşağıda yer alan gündemi görüşmek üzere 2016 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın 21 Mart 2017 - Salı günü,

Detaylı

Eğitmen. Eğitmenler Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN Program 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba

Eğitmen. Eğitmenler Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN Program 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba Mesleki Uzmanlık Sertifika ları Mesleki Uzmanlık Sertifika ları Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba 10 Oca 2011 - Pazartesi

Detaylı

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILIKTA SORUNLU KREDİLERİN YÖNETİMİ VE ERKEN UYARI SİNYALLERİ Seminerde bankacılık sektörünün en önemli gündem konularından biri olan problemli kredilerin teşhisi ve yönetimi hakkında katılımcıların

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Seminerde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.03.2012

FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.03.2012 Sayfa No: 1 FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.03.2012 Sayfa No: 2 I. GİRİŞ 1. Raporun Dönemi: 01/01/2012 31/03/2012 2. Ortaklığın Ünvanı: Euro Portföy Yönetimi A.Ş. 3. Euro Portföy ve Tarihsel Gelişimi: Euro

Detaylı

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ ANKARA BAROSU AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ (01.01.2008-31.12.2008) 2008 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun...12.2007 gün ve 12/... sayılı Kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİRKÜLER TARİHİ : 29.08.2012 SİRKÜLER NO : 2012/49 SİRKÜLER ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

10 VE FAZLASI İŞÇİLİ 1-3 İŞÇİLİ 4-9 İŞÇİLİ

10 VE FAZLASI İŞÇİLİ 1-3 İŞÇİLİ 4-9 İŞÇİLİ İŞÇİSİZ İŞÇİSİZ İŞÇİSİZ TABLO 1 2019 YILI SM VE SMMM ÜCRETLERİ MERKEZ 1.GRUP İLÇELER 2.GRUP İLÇELER TABLO-1 1-3 4-9 10 VE FAZLASI 1-3 4-9 10 VE FAZLAS I 1-3 4-9 10 VE FAZLASI DEFTER TUTMA 1. İŞLETME DEFTERİ

Detaylı

BİRLEŞME, BÖLÜNME VE TÜR DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİNİN TİCARET SİCİLİ AÇISINDAN DURUMU

BİRLEŞME, BÖLÜNME VE TÜR DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİNİN TİCARET SİCİLİ AÇISINDAN DURUMU BİRLEŞME, BÖLÜNME VE TÜR DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİNİN TİCARET SİCİLİ AÇISINDAN DURUMU AV. NURCAN TURAN İSTANBUL TİCARET SİCİL MÜDÜRÜ 8 Ocak 2013 BİRLEŞME ÖNEMLİ HUSUSLAR Yeni kuruluş suretiyle birleşmede ortada

Detaylı

İÇİNDEKİLER I. ÇÖZÜMLÜ OLAYLAR

İÇİNDEKİLER I. ÇÖZÜMLÜ OLAYLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER KISALTMALAR V VII XV I. ÇÖZÜMLÜ OLAYLAR A. ADİ ORTAKLIKLARA İLİŞKİN ÇÖZÜMLÜ OLAYLAR 1 1. Olay: Ortaklık Sözleşmesinin Şekli, Sermaye Olarak Adi Ortaklığa Alacak Taahhüdü ve

Detaylı

ŞİRKET KURULUŞ SÖZLEŞMESİNİN TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜKLERİNDE İMZALANMASI HAKKINDA TEBLİĞ ( T R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM

ŞİRKET KURULUŞ SÖZLEŞMESİNİN TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜKLERİNDE İMZALANMASI HAKKINDA TEBLİĞ ( T R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: ŞİRKET KURULUŞ SÖZLEŞMESİNİN TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜKLERİNDE İMZALANMASI HAKKINDA TEBLİĞ (06.12.2016 T. 29910 R.G.) Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

TİCARÎ İŞLETME HUKUKU

TİCARÎ İŞLETME HUKUKU Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU ÖZET - Cilt I ADLÎ YARGI SINAVLARI İÇİN ÖZEL BASKI TİCARÎ İŞLETME HUKUKU 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu ve 6098 sayılı yeni Türk Borçlar Kanunu na göre hazırlanmış,

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Şirketimizin 2013 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıda yer alan gündemi görüşüp karara bağlamak üzere, 29.04.2014 Salı günü saat: 15:00

Detaylı

BORÇLAR HUKUKU PRATİK ÇALIŞMALARI

BORÇLAR HUKUKU PRATİK ÇALIŞMALARI Prof. Dr. Baki İlkay ENGİN Dr. Tülay A. ÜNVER Dr. Işık ÖNAY BORÇLAR HUKUKU PRATİK ÇALIŞMALARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V İÇİNDEKİLER...VII KISALTMALAR... XIII Birinci Bölüm ŞEMALAR Şema 1: Borç İlişkisinin

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN ORTAKLARIN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ŞİRKETE BORÇLANMASINA İLİŞKİN HÜKÜMLERİ

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN ORTAKLARIN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ŞİRKETE BORÇLANMASINA İLİŞKİN HÜKÜMLERİ YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NUN ORTAKLARIN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ŞİRKETE BORÇLANMASINA İLİŞKİN HÜKÜMLERİ TÜRKİYE KURUMSAL YÖNETİM DERNEĞİ 4 EYLÜL 2012 SONER ALTAŞ BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

Detaylı

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin 2014 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek ve karara

Detaylı

İÇİNDEKİLER KAMBİYO HUKUKUNDA UYGULAMALAR l.bölüm

İÇİNDEKİLER KAMBİYO HUKUKUNDA UYGULAMALAR l.bölüm İÇİNDEKİLER KAMBİYO HUKUKUNDA UYGULAMALAR l.bölüm Kambiyo Senetlerine ilişkin Genel Hükümler BONO'NUN ZORUNLU ŞEKİL ŞARTLARINDAKİ EKSİKLİK Sayfa No BONO VE ÇEKTE TARAFLAR Keşideci 16 Lehtar 16 Ciranta

Detaylı

FASIL 6: ŞİRKETLER HUKUKU

FASIL 6: ŞİRKETLER HUKUKU FASIL 6: ŞİRKETLER HUKUKU 6.A. Avrupa Birliği ndeki Genel Sektörel Durum Analizi Şirketler hukuku mevzuatı, şirketler ile muhasebe ve denetim konularını kapsamaktadır. Şirketler konusuna ilişkin kurallar,

Detaylı

Yeni Türk Ticaret Kanunu. Son Düzenlemeler Çerçevesinde Önemli Hatırlatmalar ve Şirketlere Yol Haritası

Yeni Türk Ticaret Kanunu. Son Düzenlemeler Çerçevesinde Önemli Hatırlatmalar ve Şirketlere Yol Haritası Son Düzenlemeler Çerçevesinde Önemli Hatırlatmalar ve Şirketlere Yol Haritası Av. Levent Berber KPMG Hukuk Bölümü Başkanı / Ortak 27 ŞUBAT 2013 nun Kalp Atışları (6335 sayılı Kanun daki son değişiklikler

Detaylı

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013 ANKARA BAROSU AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 0.0.0 -..0 0 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun..0 gün ve / sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza tavsiye niteliğinde duyurulmasına

Detaylı

SİRKÜLER (2016/04) Konu: Şirket Sözleşmelerinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde İmzalanması Hakkında Tebliğ

SİRKÜLER (2016/04) Konu: Şirket Sözleşmelerinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde İmzalanması Hakkında Tebliğ GAZİANTEP 08/12/2016 SİRKÜLER (2016/04) Konu: Şirket Sözleşmelerinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde İmzalanması Hakkında Tebliğ Şirket Sözleşmelerinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde İmzalanması Hakkında

Detaylı

TİCARET ŞİRKETLERİNİN GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINCA DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

TİCARET ŞİRKETLERİNİN GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINCA DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK SİRKÜLER TARİHİ : 28.08.2012 SİRKÜLER NO : 2012/48 SİRKÜLER TİCARET ŞİRKETLERİNİN GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINCA DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve

Detaylı

SARAY MATBAACILIK KAĞITÇILIK KIRTASİYECİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

SARAY MATBAACILIK KAĞITÇILIK KIRTASİYECİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET SARAY MATBAACILIK KAĞITÇILIK KIRTASİYECİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki

Detaylı