HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız."

Transkript

1 HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

2 BANKALARDA İŞ HUKUKU UYGULAMALARI, GÜNCEL SORUNLAR VE PRATİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ( YILI YARGITAY İLKE KARARLARI IŞIĞINDA) Seminerde, özellikle orta ve üst kademelerde görev alan yöneticilere, insan kaynakları, hukuk profesyonellerine Bankacılık ve finans sektörde yaşanan iş hukukuna dair güncel sorunların, pratik çözümleri ile aktarılması, hukuki sorunların emsal yargı kararları ile tartışılması amaçlanmaktadır. #İş hukuku pratik uygulamalarına hakimiyet #iş hukuku uygulamalarının sonuçlarını öğrenme Bilir: Güncel iş hukuku uygulamalarını ve Yargıtay kararlarını bilir Anlar: İş hukuku uygulamalarının yöntemini ve sonuçlarını anlar Yapar: İş ve işlemlerini iş hukukuna uygun ve pratik bir şekilde yapar. Seminere, her düzeyde görev yapan yöneticiler ile yanında hukuk ve insan kaynakları bölümlerinde çalışanlar katılabilir. İş Sözleşmesi Kavramı, Kurulması ve Türleri, Çalışma Sürelerinin Düzenlenmesi Fazla Çalışma, Hafta Tatili ve Genel Tatil Ücretleri Hak Edilme Koşulları ve İspatı Dikkat Edilecek Önemli Noktalar 270 Saat Kuralı Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Güncel İçtihatlar Eşit Davranma Borcu Çalışma Koşullarında Esaslı Değişiklik ve İş Kanunu M. 22 Uygulaması Kıdem Tazminatı Uygulaması İşçinin İş sözleşmesini Haklı Nedenle Feshi İşverenin İş Sözleşmesini Haklı Nedenle Feshi Hak Düşürücü Süre 15 Yıl 3600 Gün Feshi Sorunu İstifa, İkale Hükümleri ve Sonuçları Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Güncel İçtihatlar İhbar Tazminatı Yıllık İzin Uygulamaları Yeni İş Arama İzni Kötüniyet Tazminatı Rekabet Yasağı Cezai Şart ve Eğitim Gideri Üçlü İş İlişkileri Asıl İşveren-Alt İşveren İlişkisi: Geçici İş İlişkisi İş Sözleşmesinin Feshi ve İş İade Davası İş Sözleşmesinin Feshine İlişkin Genel Esaslar, Geçerli Nedene Dayanan Süreli Fesih ve Haklı Nedenle Derhal Fesih Ayrımı İş Sözleşmesinin Geçerli ve Haklı Nedenle Feshinde ve Haklı Nedenle Feshinde Usul, İşverenin İspat Yükümlülüğü Uygulama Örnekleriyle Fesih Nedeninin Açık ve Kesin Olarak Bildirilmesi Zorunluluğu Savunma ve Uyarılarda Dikkat Edilecek Önemli Noktalar Performans Feshinde Dikkat Edilecek Önemli Noktalar Dava Usulü ve Uygulama Sorunları Geçersiz Feshin Sonuçları Yargıtay ın Fesih Usulüne ve Geçersiz Feshin Sonuçlarına İlişkin İçtihadı İşçinin işe başlatılmaması halinde ödenecek tazminat ve ücretin hesaplanması Teknik Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Proaktif Davranış ve Duygu Kontrolü, Güven Yaratma Hızlı Karar Alma ve Çeviklik Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Operasyonel Verimlilik i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Erden Gürden Baş. Tarihi : 2 Ocak 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 3 Ocak 2017, Salı - Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

3 KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU Seminerde, kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve bu kapsamda kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin uyması gereken esaslar ile ilgili mevzuat hakkında bilgilendirme yapılması amaçlanmaktadır. #kişisel veri #kişisel verilerin koruması #kişisel verilerin işlenmesi #mevzuat #haklar #yükümlülükler #kişisel verilerin korunması kanunu #uyum Bilir: Kişisel verilerin işlenmesi ve korunması ile ilgili hak ve yükümlülükleri, konuya ilişkin hukuki düzenlemeleri bilir. Anlar: Kişisel verilerin korunması ile ilgili düzenlemelerin amacını, kişisel verilerin işlenmesindeki sorumlulukları anlar. Kişisel Verilerin Korunması Genel olarak değerlendirme Uluslararası Yaklaşımlar Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kanunun amaç ve kapsamı Kişisel verilerin işlenmesinde genel ilkeler Kişisel verileri işleme şartları Kişisel verilerle ilgili işlemler Haklar ve yükümlülükler Veri güvenliği Yaptırımlar Kişisel Verileri Koruma Kurumu Kişisel verilerin korunması yönünden Bankacılık Kanunu ve bankacılık faaliyetlerinin irdelenmesi Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı, Kurumsal Farkındalık ve Etik Bilinci Yapar: Düzenlemelere uyum sağlar. Seminere kişisel verilerin iletilmesi, kişisel verilerin işlenmesi veya kişisel verilerin korunması sürecinde yer alan tüm banka çalışanları, kişisel verilere ulaşan görevliler, kişisel verilerin korunması ile ilgili mevzuata uyum sorumluları, denetim, kontrol, risk yönetimi çalışanları katılabilir. Teknik i Planlama ve Organizasyon, Koordinasyon, Denetleme Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, İç Sistemler ve Denetim Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak, Kurumsal Girişimcilik TBB Eğitim Merkezi 1 gün Banu Özşuca Saatci Baş. Tarihi : 4 Ocak 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 4 Ocak 2017, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

4 TÜKETİCİ KREDİLERİ VE NPL Seminerde, NPL kavramının tüketici kredileri tarafından yansımalarının kredi veren kuruluşlara ve piyasalara etkileri hakkında katılımcıların bilgi sahibi olması ve bankacı katılımcıların kendi şube ve portföylerinde bulunan kredileri, NPL oranları dikkate alınarak yönetme becerisinin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. #tüketicikredileri #tüketicifinansmanı #mevzuat #bireyselkrediler #npl #sorunlukrediler Bilir: NPL kavramı ve sorunlu tüketici kredilerinin unsur ve etkilerini bilir. Anlar: Sorunlu kredilerin mikro ve makro düzeyde etkilerini anlar. Yapar: Kredi portföyünü daha karlı ve iyi hale getirir. Seminere, sorunlu tüketici kredileri ile ilgili bilgi edinmek isteyen ve NPL kavramının etkilerini öğrenmek ve uygulamada bu bilgileri kullanmak isteyen banka çalışanları ve konuya ilgi duyan herkes katılabilir. Tüketici Finansmanı Nedir İhtiyaç-Risk ve Finansman Kavramları Dünya da ve Türkiye de Tüketici Kredileri Tüketici Kredilerinin Tarihsel Gelişimi ve Ürün Bazlı Dağılımı Tüketici Kredi Ürünlerine Genel Bakış Gerçek Kişi Neden Kredi Alır? Sorunlu Kredi Nedir? Kredi Neden Sorunlu Olur? Sorunlu Tüketici Kredilerinde Güncel Rakamlar ve Değerlendirmeler Kredi Ürün Çeşitlerinin NPL oranlarına Yansımaları Mevzuat Ne Söyler? Teminat Nedir ve Sorunlu Krediyi kurtarır mı? Kredi Portfoyümü NPL Açısından Daha İyi Duruma Nasıl Getirebilirim? Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme Planlama ve Orhanizasyon, Sonuç Odaklılık, Koordinasyon Mevzuat, Operasyonel Verimlilik, İkna TBB Eğitim Merkezi 1 gün Setenay Çatalkaya Baş. Tarihi : 4 Ocak 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 4 Ocak 2017, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

5 TEMİNAT SÖZLEŞMELERİ VE YENİ TAŞINIR REHNİ KANUNU Seminer, mevzuat, banka ve yargı uygulamaları ile yeni Borçlar Kanunu`nun ilgili değişikliklerini ele almayı amaçlamaktadır. #Sağlamlık #Risk #Tercihler #YeniMevzuatBilgisi Bilir: Teminat sözleşmelerinin geçerlilik koşullarını ve sağlamlık kriterlerini bilir. Anlar: Teminatta değişiklik veya yenileme gereğini anlar. Yapar:Mevzuta uymayan hususları düzeltir. Kredi işlemleri yapan bankacıların katılımına yöneliktir. Genel Olarak Teminatlar Kişisel ve Nesnel Teminat Ayırımı Kişisel (Şahsi) Teminatlar Kefalet Geçerlik Koşulları Kefalet Ehliyeti, Firma Kefaletleri Türleri Kefilin Sorumluluğu ve Sorunları Süreli, Süresiz Kefalet Sona Ermesi Garanti Sözleşmesi Sözleşmenin Yapısı ve Kefaletten Farklar Garanti Taahhüdü Olarak Teminat Mektupları Mektup İçeriği (Karşılanacak Riskin Kapsamı) Garantörün Sorumluluğu ve Sona Ermesi (Riskin Ortadan Kalkması) Garantör Banka nın Mektup Lehdarına Rücu Etmesi Nesnel (Ayni) Teminatlar Genel Olarak Rehin Hukuku Taşınmaz Rehni (İpotek) Sözleşmenin Kurulması, İpotek Verme Ehliyeti İpotek Anlamında Özen Gösterilmesi Gereken Hususlar Derece Sistemi Teminatın Kapsamı İpotek Türleri (Kesin Alacak ve Limit İpotekleri) İpoteğin Paraya Çevrilmesi (Kanuni Takipte Yaşanan Sorunlar) Taşınır Rehni Genel Olarak Taşıt Araçları Üzerinde Rehin Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Getirdiği Yenilikler Alacak Hakları Üzerinde Rehin Tesisi Kredi Sözleşmelerinde Yer Alan Genel Rehin Şartı Rehin Blokaj Taahhütleri Teminat Olarak Kambiyo Senetleri Yasal Açıdan Kredi Sözleşmelerinin Teminat Fonksiyonu ve İşleyişi Banka Uygulamaları Açısından Kredi Sözleşmelerinin Teminat Olarak Kullanılması (Özellikle Teminat Amaçlı Çekler) Teknik Mesleki Gelişim ve Yenilenme Sonuç Odaklılık Mevzuat i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Ömer Sivrihisarlı Baş. Tarihi : 23 Ocak 2017, Çarşamba - Bitiş T.: 24 Ocak 2017, Çarşamba - Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

6 TÜRKİYE`DE ARABULUCULUK SİSTEMİ Türkiye`de alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemi olarak yasalarımızda yer alan ve uyuşmazlık çözümlerinde aktif olarak deneyimlenen arabuluculuk sisteminin temel bileşenleri ve yasal süreçlerinin öğrenilerek, ekip çalışması içinde yer alan profesyonellerin görevleri sırasında karşılarına çıkan uyuşmazlıkların çözümünde sağlıklı ve verimli adımlar atmalarını sağlamak ve kişileri bir araya getirerek sağlıklı çözümler üretilmesine katkıda bulunmaları amacı ile bu eğitim hazırlanmıştır. #arabuluculuk #iletişim #mevzuat #uyuşmazlıkçözümü #problemçözümü #mediation Bilir: Arabuluculuk Sisteminin temel bileşenlerini, yasal düzenlemeleri, uyuşmazlık çözümünde etkilerini ve pratikte uygulama örneklerini bilir. Anlar: Uyuşmazlık çözümünde alternatif yöntemlerin varlığını ve bu konuda yasal süreçleri bilmenin iletişim yeteneği ile birleştirilerek problem çözümüne katkılarını anlar. Yapar: Uyuşmazlık halinde durum değerlendirmesi yaparak ilgili kişilere bilgilendirme ile ilk görüşmeleri ve yönlendirmeleri yapar. Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri ve Arabuluculuk Arabuluculuk (Mediation) Nedir? Sistemin Tarihsel Gelişimi ve Arabuluculuğun Temel İlkeleri Arabuluculuk Sisteminin Faydaları İyi bir Arabulucu Nasıl Olur? Türkiye de Arabuluculuğun Yasal Temelleri ve Uygulama Şekilleri Arabuluculuğun Konusu Arabuluculuk Kanunu ve Yönetmelik Hükümleri Arabuluculuk Sürecinin Yasal Çerçevesi Arabuluculuk Yöntemi ile Uyuşmazlık Nasıl Çözülür? Arabuluculuk ve İletişim Arabuluculuk Sisteminde İletişimin Önemi Güven Etkisi Dinleme ve Doğru Soru Sorma Taraf Analizi Örnek Vaka Çalışması Mesleki Gelişim ve Yenilenme,Proaktif Davranış ve Duygu Kontrolü,İletişim,Güven Yaratma Alternatif uyuşmazlık çözümleri hakkında bilgi edinmek isteyen ve yasal bir süreç olan arabuluculuk sisteminin esaslarını öğrenmek ve uygulamada bu bilgileri kullanmak isteyen yöneticiler ile birim, şube müdürleri, yönetici adayları ve konuya ilgi duyan herkes katılabilir. Teknik i Planlama ve Organizasyon,Sonuç Odaklılık,Koordinasyon Mevzuat,Operasyonel Verimlilik,İkna Farklılıkları Yönetme TBB Eğitim Merkezi 1 gün Setenay Çatalkaya Baş. Tarihi : 26 Ocak 2017, Perşembe - Bitiş T.: 26 Ocak 2017, Perşembe TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

7 YENİ BORÇLAR KANUNU`NA GÖRE BORÇLAR, TAKİP VE TİCARET HUKUKU Seminerde, müşteri ve banka açısından Ticaret Borçlar, Takip Hukuku`na ilişkin hükümler, Bankacılık uygulamaları ve dikkat edilmesi gereken hususların aktarılması amaçlanmaktadır. #Mevzuata Hakimiyet #Risk #Tercihler Bilir: Borçlar Kanunu ve İcra ve İflas Kanunu ile ilgili mevzuatı, iç prosedürleri bilir. Anlar: İç prosedürleri bilmenin, yasal düzenlemeler ile olan uyum ve yaptırımlara olan etkisini ve gereğini anlar. Yapar: Mevzuata uymayan hususları düzeltir. Bireysel bankacılık, ticari bankacılık, kurumsal bankacılık ve KOBİ bankacılığı müşteri ilişkileri yönetmen ve yöneticileri ile iş akış ve nakit yönetmen yetkilileri ve operasyon yönetmen ve yetkilileri katılabilir. Şahıs Gerçek Kişilerin Hak ve Fiil Ehliyeti, Tüzel Kişilerin Hukuki Muamele Ehliyeti Ticaret Sicil Müdürlüğü Yetki Belgesi Sözleşmler Öneri (İcap) ve Kabul, Sözleşme Çeşitleri, Sözleşme Şekilleri Genel İşlem Koşulları (Kredi Sözleşmeleri) Temerrüt ve Temerrüt Faizi Temsil Şirketlerin Temsili, Talimat Vekalet Sözleşmesi Vekaletnamede Dikkat Edilecek Hususlar, Süreli ve Süresiz Vekaletname Avukata Verilen Vekaletname, Vekaletin Sona Ermesi Kefalet Sözleşmesi Kefaletin Şartları, Kefaletin Çeşitleri, Kefilin Sorumluluğu Kefilin Hakları, Kefaletin Sona Ermesi Üçüncü Kişinin Fiilini Üstlenme (Garanti Sözleşmesi) Banka Teminat Mektupları, Kefalet Sözleşmesi ile Garanti Sözleşmesinin Farkları Süreli ve Süresiz Teminat Mektupları, Şekil Bakımından Teminat Mektupları Çeşitleri Devlet İhale Kanunu'na Göre Verilen Teminat Mektupları Kamu İhale Kanunu'na Göre Verilen Teminat Mektupları Teminat Mektuplarının Tazmini, Garanti Sözleşmesinin Sona Ermesi Kira Sözleşmesi Kiracının Borçları ve Güvence Vermesi, Sözleşmenin Bildirim Yoluyla Sona Ermesi Sözleşmenin Dava Yoluyla Sona Ermesi İpotek Sözleşmesi İpoteğin Hükümleri, İpotek Çeşitleri Teslime Bağlı Taşınır Rehni, Ticari İşletme Rehni, Takip Hukuku Kredi Sözleşmelerinde Dönem Hesap Özetleri, Hesap Kat İhtarnameleri İlamsız Takip, Kambiyo Senetlerine Mahsus Takip, İhtiyati Haciz Haciz Taşınır ve Taşınmaz Malların Haczi, Üçüncü Şahıs Haciz İhbarnameleri (İ.İ.K. Mad. 89) Taşınmaz Rehninin Paraya Çevrilmesi ve Satış İflas Yoluyla Takip, Konkordato, Kıymetli Evrak Hukuku, Kambiyo Senetleri, Çek Hukuku Çekin Şekil Şartları, Cirolar, İbraz Süreleri, Zamanaşımı Yeni Çek Kanunu (5941 Sayılı Kanun) Çek Hesabının Açılması, Çek Defterlerinin Çeşitleri, Çekin İbrazı Bankanın Sorumlu Olduğu Tutar, Hamiline Çek Hesabı Sahiplerine Ait Banka Yükümlülüğü Karşılıksız Çek Çekme Suçunun Sorumlusu, Etkin Pişmanlık Bono (Senet) Şekil Şartları, Protesto, Zamanaşımı Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma Performans Değerlendirme(geri-ileri-eş zamanlı bildirim) Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç Farklılıkları Yönetme TBB Eğitim Merkezi 3 gün Özaydın Özpay Baş. Tarihi : 6 Şubat 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 8 Şubat 2017, Çarşamba TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

8 GÜNCEL HUKUKSAL DÜZENLEMELER Seminerde hukuk ve bankacılık ile doğrudan ilgili yasaların güncel düzenleme ve uygulamalarını ayrıntılı bir şekilde verilmesi ve katılımcıların bu bilgileri çalışma hayatlarına etkin bir biçimde yansıtmaları amaçlanmaktadır. Seminere katılanlar eğitim sürecinin sonunda; sözleşmelerin borçlar hukuku açısından öneminin farkına varacaklar, bankacılıktaki sözleşme türlerini borçlar hukuku açısından yorumlayabilecekler ve şahsi teminat sözleşmelerinin yeni yasaya göre farklarını göreceklerdir. #Hak #Teminat #Sözleşme inceleme #Kredi - Teminat ilişkisi #Banka hukukunu kavrama #Hukuktaki yenilikler #Temerrüt Bilir: Yeni düzenlemeler çerçevesinde bankacılık işlemlerinin yasal temellerini bilir. Anlar: Yeni yasaların banka düzenlemelerindeki farklılıklarını anlar. Yapar: Sözleşme, Kredi ve teminatlandırma sürecini yeni yasalara göre kavrar. Hak Kişiler Hak ve Fiil Ehliyeti Miras Hukuku Aile Hukuku -Eş Muvafakatnamesi Uygulamada Karşılaşılan Örnekler Kredi Tesisi Tüketiciyi Koruma Yasası Kredi Kartları Yasası Sözleşmeler, Bankacılık Sözleşmelerinin Düzenlenmesi ve İmzalanması Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Konular Vekaletname (Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar ve Konu Hakkındaki Yargı Kararları) Borçlar Kanunu İmza Beyannamesi Yeni Borçlar Yasası Hakkında Bilgi (İmza - Saklama Sözleşmeleri) İcra Dosya Örnekleri Takip Hukuku Açısından Karşılaşılan Zorluklar Teminat Hukuku Kefalet Çeşitleri Uygulamadaki Örnekler - Yeni Borçlar Kanunu Hakkında Bilgi Uygulamada Karşılaşılan Aksaklıklar Çek Kanunu ve Yenilikleri Uygulama Örnekleri Elektronik İmza Kanunu Güncel hukuk düzenlemeleri, gelişimi ve bankacılığa yansımaları hakkında yeniliklerini takip etmek isteyen banka yönetici ve yönetici adayları katılımda bulunabilirler. Mesleki Gelişim (Öğrenme İştahı -Öğrenmeye Açıklık), Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı Teknik i Bilgi İzleme Ve Operasyonel Takip, Sorumluluğu Devretme, Sonuç Odaklılık Hukuki Alt Yapıya Hakim Olmak, Mevzuat, Operasyonel Takip Ve Bilinç, İç Sistemler Ve Denetim, Operasyonel Verimlilik Değişimi Okuyabilmek Ve Geleceği Kurgulamak, Farklılıkları Yönetme, Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 2 gün Ayşen Türktekin Cinoğlu Baş. Tarihi : 13 Şubat 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 14 Şubat 2017, Salı - Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

9 PRATİK HUKUK ÇALIŞMALARI (SON YASA DEĞİŞİKLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE) Bankacıların uygulamada en sık karşılaştığı hukuki sorunların, son yasa değişiklikleri de dikkate alınmak suretiyle, tartışmalı olarak karşılıklı değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. #Güncel mevzuata uyum #Hukuki perspektif Bilir: Güncel mevzuat değişikliklerini bilir. Anlar: Hukuka uygun işlem yapmanın önemini anlar. Yapar: Güncel dış ve iç mevzuatla uyumlu işlem yapar. Şubeler ve Genel Müdürlüklerde çalışan pazarlama, operasyon, idari takip, risk kontrol, krediler, tahsis, teftiş, iç kontrol, iş akışı ve nakit yönetimi, teminat kontrol yönetmen ve yetkilileri başta olmak üzere konuyla ilgili tüm bankacıların katılımına yöneliktir. Gerçek ve Tüzel Kişilerde Hukuki İşlem Ehliyeti Huzurda Asillere İmza Esasları, Gözleri Görmeyen ya da Okur-Yazar Olmayanlarda Yapılacaklar Huzurda Asillere İmza Esasları, Gözleri Görmeyen ya da Okur-Yazar Olmayanlarda Yapılacaklar İmza Mührü ya da Parmak Basarak İmzalama, Farklı İmza Atanlar İmza İnkarı Yaş ve Hayat Sigortası Konusu,Önemi Ölüm ve Miras Hukukunun Bankamızdaki İşlemlere Etkisi Ticaret Sicili Gazeteleri, Kuruluş-Esas Sözleşme ve Değişiklikleri İmza Sirküleri ve Temsil-İlzamda Süre Var mıdır? Ticaret Ünvanı ve Kaşe Hususu Temsilcilerle İşlem Yapılması Halinde Dikkat Edilecek Konular Yasal Temsilciler (Veli, Vasi, Kayyum) İradi Temsilciler (Vekil-Vekaletnameler-, Ticari Vekil, Ticari Mümessil) Talimat ve/veya Faksla İşlem Yapma Sözleşmelerin İmzalanmasında Dikkat Edilecek Konular Kredi Sözleşmelerinin Teslimi Kredi Sözleşmesinin Her Sayfasının İmzalanması Hususu Rehin Sözleşmeleri Kefalet Sözleşmeleri Şirketin Kefalet Vermesi ve Çapraz Kefaletler Kefaletin, Aval ve Garantiyle Karşılaştırılması Kefilin Sorumluluğunun Sınırı nedir? Yeni Borçlar Yasasının Kefaletle İlgili Hükümleri Kefalet Nasıl Sona Erdirilir? Yeni Çek Yasasının Getirdiklerinin Kısaca Değerlendirilmesi Alacağın Tahsili Aşamasına Ait Bazı Pratik Bilgiler İhtiyati Tedbir-İhtiyati Haciz Nedir? Kambiyo Senetlerinin ( Munzam Senet- Finansman Senedi) Alacaklıya Yasal Takipte Sağladığı Olanaklar Nelerdir? Şemayla Anlatım. Haciz İhbarnameleri Muvazaalı ( Danışıklı) Devirler ve Açılacak Davaların Değerlendirilmesi Teknik i Takım Çalışması ve İşbirliği, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık, Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Denetleme Mevzuat, Hukuki Yorum Yetisi, Hukuki Bilinç Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 2 gün Emel Tezcan Baş. Tarihi : 20 Şubat 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 21 Şubat 2017, Salı - Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

10 6502 SAYILI TÜKETİCİ KORUMA KAPSAMINDAKİ DÜZENLEMELER VE BANKA UYGULAMALARI Seminerde, Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun Bireysel bankacılık ile doğrudan ilgili kavramlarının ayrıntılı bir şekilde verilmesi ve katılımcıların bu bilgileri işlerinde doğrudan uygulayabilir hale gelmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Eğitime katılanlar eğitim sürecinin sonunda; Tüketici Sözleşmelerin yeni yasa açısından öneminin farkına varacaklar,bireysel krediler ve Konut Kredilerinin Tüketici hukuku açısından yorumlayabilecekler, Tüketicinin korunması konusunda yeni düzenleme ile Kredi kartlarına getirilen yenilikler hakkında bilgi sahibi olacaklar. #Tüketici #Hak #Teminat #Sözleşme #Kredi - Teminat ilişkisi #Bireysel krediler #Tüketici hakları #Temerrüt #Kredi kartları Bilir: Tüketiciyi koruma yasası kapsamında bireysel bankacılık işlemlerinin yasal temellerini bilir. Anlar: Bireysel kredileri tüketiciyi koruma kapsamında değerlendirir, yasanın uygulama şartlarının nedenini anlar. Yapar: Sözleşme, tüketici, kredi, teminat, SÖB ve uyuşmazlık sürecini yeni yasaya göre kavrar. Seminere, temel hukuk eğitiminden geçmiş ve Bireysel bankacılık konusunu irdelemesi gereken Banka çalışanları katılabilir. Tüketici Hukukunun Günümüze Kadar Gelişim Süreci Tüketici Kavramı Bireysel Kredi Sözleşmelerinin Genel Esasları Kanunun Kapsamı ve Tanımlar Temel İlkeler ve Haksız Şartlar Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Bildirim Yükümlülüğü, Cayma Şartı, Faiz Oranı Temerrüt, Bağlı Krediler Konut Finansmanı Sözleşmeleri Faiz,Temerrüt, Erken Ödeme Tüketici Hakem Heyeti İşleyişi, Karar ve İtiraz Tüketici Mahkemeleri Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkındaki Yeni Düzenlemeler Teknik i Mesleki Gelişim (Öğrenme İştahı -Öğrenmeye Açıklık), Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı Bilgi İzleme Ve Operasyonel Takip, Sorumluluğu Devretme, Sonuç Odaklılık Hukuki Alt Yapıya Hakim Olmak, Mevzuat, Operasyonel Takip Ve Bilinç, İç Sistemler Ve Denetim, Operasyonel Verimlilik Değişimi Okuyabilmek Ve Geleceği Kurgulamak, Farklılıkları Yönetme, Öğrenme Stratejileri TBB Eğitim Merkezi 2 gün Ayşen Türktekin Cinoğlu Baş. Tarihi : 27 Şubat 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 28 Şubat 2017, Salı - Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

11 ÇEK HUKUKU Seminerde çek kullanımı ve ibrazında uygulamada karşılaşılan sorunların, ilgili mevzuat çerçevesinde tartışmalı olarak incelenmesi amaçlanmaktadır. #Çek Kullanımı ve İbrazı #Sorunlar #Çözümler #Sorumluluk Bilir: Çeklerde şekil şartlarını ve bankanın sorumluluğunu bilir. Anlar: Hangi durumlarda hukuka danışılması gerektiğini anlar Yapar: Çek işlemlerini kendinden emin olarak yapar. Çeklerin Diğer Kambiyo Senetlerinden Farkları İleri Keşide Tarihli Çek Uygulaması Çeklerde Biçim Koşullarına Bağlı Sorunlar Biçim Bozukluk ve Eksiklikleri Çeklerde Düzeltmeler (Bu Bağlamda TL YTL Yazılımlar) Keşideci İmzası, Sahte İmzalarda Bankaların Sorumluluk Kriterleri Ödemeden Men Talimatı Çeklerin Düzenleniş ve Devir Biçimleri Ciro İmzaları Emre ve Nama Yazılı Çeklerde Yetkili Hamil Kavramı Çeklerin İbrazı İbrazın Hukuksal Anlam ve Sonuçları Karşılıksızlık İşlemleri Karşılıksız Çeklere İlişkin Ödemeden Men Talimatı Çekin İbrazından Sonraki Hukuki Durum Haricen Ödeme Çeki Yazdıran Hamil Dışındakilerin Başvurusu Konu ile ilgili bankacıların katılımına yöneliktir. Teknik Mesleki Gelişim (Öğrenme İştahı -Öğrenmeye Açıklık ) Sonuç Odaklılık, Koordinasyon Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Operasyonel Verimlilik i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Ömer Sivrihisarlı Baş. Tarihi : 6 Mart 2017, Pazartesi - Bitiş T.: 7 Mart 2017, Salı - Fiyatlarımıza KDV Dahildir.

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. HUKUK (HUK) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. TEMİNAT SÖZLEŞMELERİ VE YENİ TAŞINIR REHNİ KANUNU Seminer, mevzuat, banka ve yargı uygulamaları ile yeni Borçlar Kanunu`nun ilgili değişikliklerini

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Eğitimde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU Eğitimde, kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve bu kapsamda kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin uyması gereken

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TÜRK TİCARET KANUNU KAPSAMINDA TİCARET ŞİRKETLERİ, ŞİRKETLER TOPLULUĞU VE ŞİRKET BİRLEŞME, BÖLÜNME, TÜR DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİ Seminerde, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde ticaret şirketleri,

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİNDEN TASFİYESİNE KADARKİ SÜRECE HUKUKİ YAKLAŞIM Seminerde, katılımcılara koruyucu hukuk bakış açısından kredilerin tahsisi

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKALARDA İŞ HUKUKU UYGULAMALARI, GÜNCEL SORUNLAR VE PRATİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (GÜNCEL YARGITAY İLKE KARARLARI IŞIĞINDA) Eğitimde, özellikle orta ve üst kademelerde görev alan yöneticilere, insan kaynakları,

Detaylı

Süre : 2 gün Tercih Edilen Katılımcı Sayısı : 14-16 kişi Katılımcı Profili: Operasyon Yönetmeni/Operasyon Yetkilisi/Gişe Yetkilisi

Süre : 2 gün Tercih Edilen Katılımcı Sayısı : 14-16 kişi Katılımcı Profili: Operasyon Yönetmeni/Operasyon Yetkilisi/Gişe Yetkilisi OPERASYONEL RİSK YÖNETİMİ Sayfa 0 Amaç : Operasyon personelinin, görev tanımları arasında bulunan, tüm operasyonel süreçlerin, işlem ve evrak kabulünden başlayarak, işlemlerin yapılışı, sonlandırılması

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Seminerde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde;

Detaylı

İŞ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUĞA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM İş Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi

İŞ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUĞA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM İş Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi İŞ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUĞA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM İş Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi (1) İş hukukunda arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili teorik ve pratik bilgileri

Detaylı

HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM

HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM HUKUK HAKKINDA GENEL BİLGİLER A. HUKUK B. TOPLUMSAL KURALLAR VE MÜEYYİDELERİ 1. Toplumsal Kuralların Gerekliliği 2. Toplumsal Kuralların Sınıflandırılması a. Görgü

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ UYGULAMA AĞIRLIKLI İNŞAAT TAAHHÜT FİRMALARININ KREDİ DEĞERLİLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ Seminerde, inşaat taahhüt firmalarının mali yapılarının incelenmesi ve kredilendirmede diğer sektörlere göre farklılıkların

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı İŞ VE SOSYAL

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Seminerde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

Dr. Cengiz Serhat KONURALP İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler

Dr. Cengiz Serhat KONURALP İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler Dr. Cengiz Serhat KONURALP İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR... XVII GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM İCRA VE

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP ÜÇÜNCÜ BASKI (TIPKI BASIM) İÇİN ÖNSÖZ Şubat 2008 de

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM BANKACILIK MEVZUATI

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM BANKACILIK MEVZUATI İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM BANKACILIK MEVZUATI A- GENEL OLARAK BANKACILIK 1 B- BANKALARIN KURULUŞU, FAALİYETİ VE HUKUKİ NİTELİĞİ 3 1. Bankaların kuruluşu 3 2. Bankaların Faaliyeti 4 3. Bankaların Hukuki Niteliği

Detaylı

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ Dr. MÜJGAN TUNÇ YÜCEL Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii YAZARIN

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILIKTA SORUNLU KREDİLERİN YÖNETİMİ VE ERKEN UYARI SİNYALLERİ Seminerde bankacılık sektörünün en önemli gündem konularından biri olan problemli kredilerin teşhisi ve yönetimi hakkında katılımcıların

Detaylı

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR 1.Alacak kaydı taleplerimi nereye ve nasıl yapabilirim? İstanbul 1. İflas Müdürlüğünün 2017/14 İflas sayılı dosyasına doğrudan

Detaylı

DERS İÇERİĞİ. Bankacılık İşlemleri ve Teknikleri. Zorunlu DERS HEDEFİ

DERS İÇERİĞİ. Bankacılık İşlemleri ve Teknikleri. Zorunlu DERS HEDEFİ DERS İÇERİĞİ Ders Adı Ders Türü Bankacılık İşlemleri ve Teknikleri Zorunlu DERS HEDEFİ Bankacılık İşlemleri ve Teknikleri dersini alan öğrenciler aşağıdaki becerileri kazanacaktır: Bankacılık Sektörü hakkında

Detaylı

İçindekiler. Önsöz III BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM. Borç İlişkisinin Kaynakları BİRİNCİ AYIRIM. Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri

İçindekiler. Önsöz III BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM. Borç İlişkisinin Kaynakları BİRİNCİ AYIRIM. Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri İçindekiler Önsöz III BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Borç İlişkisinin Kaynakları BİRİNCİ AYIRIM Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri A. Sözleşmenin kurulması 1 I. İrade açıklaması 1 II. Öneri

Detaylı

TAKİP HUKUKU EL KİTABI

TAKİP HUKUKU EL KİTABI İsmail ERCAN Avukatlar ve Hâkimler için TAKİP HUKUKU EL KİTABI İcra Hukuku İflas Hukuku İyi leştiṙme (Konkordato ve Yeniden Yapılandırma) Hukuku Alacaklıları Koruyucu Diğer Önlemler İÇİNDEKİLER Takip Hukukuna

Detaylı

SON DÜZENLEMELERLE UYGULAMALI İŞ HUKUKU VE SOSYAL SİGORTALAR MEVZUATI İLE ÜCRET HESAP PUSULASI (BORDRO) BİLGİLENDİRMESİ

SON DÜZENLEMELERLE UYGULAMALI İŞ HUKUKU VE SOSYAL SİGORTALAR MEVZUATI İLE ÜCRET HESAP PUSULASI (BORDRO) BİLGİLENDİRMESİ SON DÜZENLEMELERLE UYGULAMALI İŞ HUKUKU VE SOSYAL SİGORTALAR MEVZUATI İLE ÜCRET HESAP PUSULASI (BORDRO) BİLGİLENDİRMESİ (25.02.2011 tarih ve 27857 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 13.02.2011

Detaylı

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKI (TIPKI BASIM) İÇİN ÖNSÖZ...

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TÜRK HUKUKUNDA FAİZ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TÜRK HUKUKUNDA FAİZ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TÜRK HUKUKUNDA FAİZ A- FAİZ KAVRAMI VE HUKUKİ NİTELİĞİ...15 [- Faiz Kavramı...15 II- Faizin Hukuki Niteliği...15 1- Faizin Asıl Alacağa Bağlı Olması... 16 2- Faizin Asıl Alacaktan

Detaylı

EBRU ERENER TÜRK İŞ HUKUKUNDA ASGARİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ

EBRU ERENER TÜRK İŞ HUKUKUNDA ASGARİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ EBRU ERENER TÜRK İŞ HUKUKUNDA ASGARİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ...VII ÖNSÖZ... IX İÇİNDEKİLER... XI KISALTMALAR... XVII GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Olarak İş Sözleşmesi 1. İŞ SÖZLEŞMESİ KAVRAMI...5

Detaylı

Ercan POYRAZ İŞ HUKUKU

Ercan POYRAZ İŞ HUKUKU İş Hukuku Ercan POYRAZ İŞ HUKUKU İş Akdi İşçinin Borçları ve Sorumluluğu İşverenin Borçları ve Sorumluluğu İş Akdinin Feshi Çalışma Süreleri Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Dinlenme Süresi İş

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı ders malzemelerine ANADOLUM ekampüs Sistemin'nden (https://ekampus.anadolu.edu.tr) ulaşabilirsiniz. 19.

Özet, yaprak test, deneme sınavı ders malzemelerine ANADOLUM ekampüs Sistemin'nden (https://ekampus.anadolu.edu.tr) ulaşabilirsiniz. 19. 2016 BAHAR ARA - A TİCARET HUKUKU A 1. 2. 3. 4. Tacirler arasında gerçekleşen aşağıdaki ihbar veya ihtarlardan hangisi Türk Ticaret Kanununun öngördüğü şekil şartına uygun değildir? Noter kanalıyla yapılan

Detaylı

1. Tüketici kredileri ve tüketicilerin korunması Tüketici kredisi sözleşmesinin tarafları ve konusu Kredi sözleşmelerinin yazılı biçimde

1. Tüketici kredileri ve tüketicilerin korunması Tüketici kredisi sözleşmesinin tarafları ve konusu Kredi sözleşmelerinin yazılı biçimde 1. FAİZ KAVRAMI, UNSURLARI, HUKUKİ NİTELİĞİ VE TÜRLERİ-1 I. FAİZ KAVRAMI VE UNSURLARI-1 II. FAİZİN HUKUKİ NİTELİĞİ-3 A. Faizin Asıl Alacağa Bağlı Olması (Fer ilik Kuralı)-3 B. Faizin Asıl Alacaktan Bağımsız

Detaylı

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İÇİNDEKİLER Takip Hukukuna Giriş I. KAVRAM...3 II. TAKİP HUKUKUNDA TARAFLAR...4 A. Taraf Ehliyeti...4 B. Takip Ehliyeti...5 C. Sıfat (Husumet)...6

Detaylı

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İÇİNDEKİLER Takip Hukukuna Giriş I. KAVRAM...3 II. TAKİP HUKUKUNDA TARAFLAR...4 A. Taraf Ehliyeti...4 B. Takip Ehliyeti...5 C. Sıfat (Husumet)...6

Detaylı

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İÇİNDEKİLER TAKIP HUKUKUNA GIRIŞ I. KAVRAM...3 II. TAKİP HUKUKUNDA TARAFLAR...4 A. Taraf Ehliyeti...4 B. Takip Ehliyeti...5 C. Sıfat (Husumet)...6

Detaylı

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İÇİNDEKİLER TAKIP HUKUKUNA GIRIŞ I. KAVRAM...3 II. TAKİP HUKUKUNDA TARAFLAR...4 A. Taraf Ehliyeti...4 B. Takip Ehliyeti...5 C. Sıfat (Husumet)...6

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ YAZARIN ÖNSÖZÜ İÇİNDEKİLER KISALTMALAR KAYNAKÇA vii xi xv xxv xxix GİRİŞ 1 Birinci Bölüm KREDİ, KREDİ TEMİNATI OLARAK TAŞINMAZ REHNİ VE İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİN TEMELİ

Detaylı

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVA VE İŞLER 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 2.200,00 TL 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Uyuşmazlıklar 5.060,00 TL 4 Paydaşlığın Giderilmesi

Detaylı

Eğitmen. Eğitmenler Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN Program 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba

Eğitmen. Eğitmenler Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN Program 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba Mesleki Uzmanlık Sertifika ları Mesleki Uzmanlık Sertifika ları Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba 10 Oca 2011 - Pazartesi

Detaylı

İŞ HUKUKU ve SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI

İŞ HUKUKU ve SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI İŞ HUKUKU ve SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI D E Ğ İ Ş İ M V E DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ ANLAYIŞ İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Son zamanlarda mevzuatı en sık değişen ve gittikçe karmaşık hale gelen konulardan birini de

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

İÇİNDEKİLER TÜRK HUKUKU 1

İÇİNDEKİLER TÜRK HUKUKU 1 Erkan KARAARSLAN İÇİNDEKİLER Türk Hukuku TÜRK HUKUKU 1 BİRİNCİ KISIM ----------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 BİRİNCİ BÖLÜM ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı TİCARET

Detaylı

BÎRÎNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK ÖLÜNCEYE KADAR BAKMA SÖZLEŞMESİ

BÎRÎNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK ÖLÜNCEYE KADAR BAKMA SÖZLEŞMESİ İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ V İÇİNDEKİLER VII KISALTMALAR XIII GİRİŞ 1 BÎRÎNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK ÖLÜNCEYE KADAR BAKMA SÖZLEŞMESİ 1. KAVRAM VE TANIM 3 I. KAVRAM 3 II. TANIM 6 2. ÖLÜNCEYE KADAR BAKMA SÖZLEŞMESİNİN

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ VE TALEP FORMU

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ VE TALEP FORMU TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ VE TALEP FORMU KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER Kredi Türü Kredinin Toplam Tutarı (Anapara Tutarı) (TL) Belirli Süreli Tüketici Kredisi Kredi Vadesi/Süresi (Ay) BSMV Oranı

Detaylı

KONUT FİNANSMANI ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ

KONUT FİNANSMANI ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ Tarih:.../../ Müşteri Müşteri Numarası :. :. KONUT FİNANSMANI ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ T. Garanti Bankası A.Ş. olarak biz ( Biz ), Konut Finansmanı Çerçeve Sözleşmesi ( Çerçeve Sözleşme ) ve ekinde imzalanacak

Detaylı

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu nun 20.12.2017 gün ve 55/27 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

İÇİNDEKİLER. viii. ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR... xix

İÇİNDEKİLER. viii. ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR... xix viii İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vii KISALTMALAR... xix GİRİŞ I - KIYMETLİ EVRAK HUKUKUNUN KONUSU... 1 II - KIYMETLİ EVRAKTA HAK VE SENET KAVRAMLARI... 3 III - KIYMETLİ EVRAKIN MEVZUATIMIZDA

Detaylı

EĞİTİM / DANIŞMANLIK HİZMETİNİN TANIMI

EĞİTİM / DANIŞMANLIK HİZMETİNİN TANIMI EK-B/ EĞİTİM VE/VEYA DANIŞMANLIK İÇERİĞİ EĞİTİM / DANIŞMANLIK HİZMETİNİN TANIMI Programın Adı Proje Kodu Başvuru Sahibi Başvuru Dönemi Teknik Destek Programı TR42/18/TD/0028 Mayıs- Haziran Dönemi 1. Proje

Detaylı

TİCARÎ İŞLETME HUKUKU

TİCARÎ İŞLETME HUKUKU Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU ÖZET - Cilt I ADLÎ YARGI SINAVLARI İÇİN ÖZEL BASKI TİCARÎ İŞLETME HUKUKU 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu ve 6098 sayılı yeni Türk Borçlar Kanunu na göre hazırlanmış,

Detaylı

FİNANSAL KİRALAMA (LEASING) ve KİRA ALACAKLARININ TAKİP YOLLARI

FİNANSAL KİRALAMA (LEASING) ve KİRA ALACAKLARININ TAKİP YOLLARI HERKES İÇİN HUKUK: 21 FİNANSAL KİRALAMA (LEASING) ve KİRA ALACAKLARININ TAKİP YOLLARI Avukat Osman OY Avukat Onur BİÇİCİ İstanbul - 2015 Beta Yayın No : 3202 Hukuk Dizisi : 1568 1. Baskı - Şubat 2015 -

Detaylı

BANK OF TOKYO-MITSUBISHI UFJ TURKEY ANONİM ŞİRKETİ

BANK OF TOKYO-MITSUBISHI UFJ TURKEY ANONİM ŞİRKETİ EK-1 BANK OF TOKYO-MITSUBISHI UFJ TURKEY ANONİM ŞİRKETİ Türk Ticaret Kanunu nun 367nci Maddesi ile Banka Esas Sözleşmesi nin 18inci Maddesi Uyarınca 10/08/2015 Tarih ve 2 Sayılı Yönetim ve Temsil Yetkisinin

Detaylı

HDI Sigorta, Alman sigorta grubu HDI Gerling International AG nin Türkiye deki temsilcisidir.

HDI Sigorta, Alman sigorta grubu HDI Gerling International AG nin Türkiye deki temsilcisidir. HDI SİGORTA A.Ş. HDI Sigorta, Alman sigorta grubu HDI Gerling International AG nin Türkiye deki temsilcisidir. 110 YILLIK SİGORTA TECRÜBESİ ALMAN SİGORTA DEVİNİN MALİ GÜCÜ HDI International AG (Talanx):

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... Birinci Bölüm TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI

İÇİNDEKİLER. Önsöz... Birinci Bölüm TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI İÇİNDEKİLER Önsöz... v Birinci Bölüm TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI 1. TÜRK ÖZEL HUKUKUNUN DAYANAKLARI... 1 1.1. Hukukun Tanımı... 1 1.2. Hukukun Dayanağı İle İlgili Kuramlar... 1 1.3. Hukukun Kollara

Detaylı

Dr. Sezer ÇABRİ Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞMELERİ

Dr. Sezer ÇABRİ Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞMELERİ Dr. Sezer ÇABRİ Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞMELERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii İÇİNDEKİLER...ix KISALTMALAR...xxi GİRİŞ...1 I. KONUNUN SUNUMU...1

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILIK MUHASEBESİNDE DÖNEM SONU İŞLEMLERİ: REESKONTLAR VE KARŞILIKLAR Seminerde, katılımcıların krediler ile ilgili olarak ayrılması gereken genel ve özel karşılıklar ile aktif ve pasif hesaplarla

Detaylı

BELİRLİ SÜRELİ TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ

BELİRLİ SÜRELİ TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ Abdülhamit YILMAZ Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi BELİRLİ SÜRELİ TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR

Detaylı

.. /.. /... Adı - SOYADI/Ticaret unvanı Kaşe ve İmza 3

.. /.. /... Adı - SOYADI/Ticaret unvanı Kaşe ve İmza 3 GÖTÜRÜ BEDEL TEKLİF MEKTUBU İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA İhale Kayıt Numarası 04/3364 İhalenin adı Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC Kimlik Numarası (gerçek kişi ise) Vergi Kimlik

Detaylı

İÇİNDEKİLER KAMBİYO HUKUKUNDA UYGULAMALAR l.bölüm

İÇİNDEKİLER KAMBİYO HUKUKUNDA UYGULAMALAR l.bölüm İÇİNDEKİLER KAMBİYO HUKUKUNDA UYGULAMALAR l.bölüm Kambiyo Senetlerine ilişkin Genel Hükümler BONO'NUN ZORUNLU ŞEKİL ŞARTLARINDAKİ EKSİKLİK Sayfa No BONO VE ÇEKTE TARAFLAR Keşideci 16 Lehtar 16 Ciranta

Detaylı

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır. KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ Kefil ve Rehin Veren :. (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.) Alacaklı Müşteri Kefalet ve Rehin Miktarı : TÜRKİYE FİNANS

Detaylı

BAŞVURU MEKTUBU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA. Kimyasal-Kit ve Sarf Malzeme Alımı 32 kalem 34.

BAŞVURU MEKTUBU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA. Kimyasal-Kit ve Sarf Malzeme Alımı 32 kalem 34. İhalenin adı Başvuru sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC Kimlik Numarası (gerçek kişi ise) Vergi Kimlik Numarası BAŞVURU MEKTUBU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA

Detaylı

Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk

Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Ticari Uyuşmazlıklarda Ayrıntılı bilgi için (0312) 414 81 15 www.adb.adalet.gov.tr Hukuk Uyuşmazlıklarında Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi kapsamında üretilmiştir. Ticari Uyuşmazlıklarda Şirketinizle

Detaylı

1 TİCARİ İŞLETME HUKUKUNA GİRİŞ

1 TİCARİ İŞLETME HUKUKUNA GİRİŞ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 TİCARİ İŞLETME HUKUKUNA GİRİŞ 9 1.1. Genel Olarak Hukuk Kuralları 10 1.2. Ticaret ve Ticaret Hukuku Kavramları 10 1.3. Ticaret Hukukunun Özellikleri ve Medeni Hukuk-Borçlar

Detaylı

KIYMETLİ EVRAK HUKUKU TİCARET HUKUKU - CİLT III. Tamer BOZKURT THEMIS

KIYMETLİ EVRAK HUKUKU TİCARET HUKUKU - CİLT III. Tamer BOZKURT THEMIS Tamer BOZKURT THEMIS TİCARET HUKUKU - CİLT III KIYMETLİ EVRAK HUKUKU 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu ve 6098 sayılı yeni Türk Borçlar Kanunu na göre hazırlanmış, 31.1.2012 tarih ve 6273 sayılı Kanun

Detaylı

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU 1- Banka, Kredi ve Kredi sayılan işlemlerde karşılaşılan

Detaylı

ALACAK OCAK 2011 (TL)

ALACAK OCAK 2011 (TL) ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ a) İlgili ayda (211 yılı Şubat ayında) alınan ve ödenen krediler ile ilgili ay sonu kısa ve uzun vadeli kredi bakiyeleri OCAK 211 ŞUBAT 211 ÖDENEN TUTAR AY İÇİNDE ALINAN T.İş Bankası

Detaylı

Av. Hale MANAV İŞ SÖZLEŞMESİNDE FESHİN GEÇERSİZLİĞİNİN TESPİTİ VE HUKUKİ SONUÇLARI

Av. Hale MANAV İŞ SÖZLEŞMESİNDE FESHİN GEÇERSİZLİĞİNİN TESPİTİ VE HUKUKİ SONUÇLARI Av. Hale MANAV İŞ SÖZLEŞMESİNDE FESHİN GEÇERSİZLİĞİNİN TESPİTİ VE HUKUKİ SONUÇLARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii İÇİNDEKİLER...ix KISALTMALAR...xv GİRİŞ...1 Birinci Bölüm İŞ GÜVENCESİ KAVRAMI VE UYGULAMA KOŞULLARI

Detaylı

Kefilin Sorumluluğunun Sona Ermesi

Kefilin Sorumluluğunun Sona Ermesi Yrd. Doç. Dr. Ömer ÇINAR İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Türk Borçlar Kanununa Göre Kefilin Sorumluluğunun Sona Ermesi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER...VII KISALTMALAR...XIII

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TEMEL BANKA MUHASEBESİ Seminerin amacı, katılımcılara, temel muhasebe kavramlarını, süreçlerini, kayıt yöntemlerini örnek çalışmalarla açıklamak, muhasebe evrakları, kanuni defterler ve finansal tablolar

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İş Hukuku BIL411 7 2+0 2 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU

İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Editörler Yrd. Doç. Dr. İbrahim Görücü & Işıl Tüzün Arpacıoğlu İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Yazarlar Yrd.Doç.Dr.Abdulvahap Akıncı Yrd.Doç.Dr.Ali Konak Dr. Meltem Arat Kifayet Erdem Ömer Nabi Baykal Şahin

Detaylı

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013 ANKARA BAROSU AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 0.0.0 -..0 0 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun..0 gün ve / sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza tavsiye niteliğinde duyurulmasına

Detaylı

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * :

İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI * : İŞYERİ KREDİSİ / KONUT FİNANSMANI HARİCİNDEKİ KONUT KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İŞYERİ KREDİSİ / KONUT KREDİSİ (Konut Finansmanı Harici) Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı

Detaylı

Karşılıksız Çek için Para ve Hapis Cezası Var

Karşılıksız Çek için Para ve Hapis Cezası Var Çek Kanunu; 3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkındaki Kanun 19.03.1985 tarihlide kabul edilmiş, 03.04.1985 tarihli, 18714 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe

Detaylı

EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş. a) İlgili ayda (2010 yılı Mart ayında) alınan ve ödenen krediler ile ilgili ay sonu kısa ve uzun vadeli kredi bakiyeleri

EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş. a) İlgili ayda (2010 yılı Mart ayında) alınan ve ödenen krediler ile ilgili ay sonu kısa ve uzun vadeli kredi bakiyeleri EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ a) İlgili ayda (21 yılı Mart ayında) alınan ve ödenen krediler ile ilgili ay sonu kısa ve uzun vadeli kredi bakiyeleri ŞUBAT 21 ÖDENEN AY İÇİNDE TUTAR ALINAN T.İş Bankası Şirket

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: HUK 4057

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: HUK 4057 Dersi Veren Birim: Hukuk Dersin Türkçe Adı: İş Hukuku Dersin Orjinal Adı: İş Hukuku Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: HUK 4057 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun

Detaylı

ÖRNEKTİR KONUT FİNANSMANI (MORTGAGE) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU. Form No.:...[1]

ÖRNEKTİR KONUT FİNANSMANI (MORTGAGE) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU. Form No.:...[1] KONUT FİNANSMANI (MORTGAGE) SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Form No.:...[1] Bu formda bilgileri yer alan konut finansmanı (mortgage) kredisinin kullanılabilmesi için konut sigortası ve hayat sigortası yaptırılması

Detaylı

Noktalama İşaretleri ve harf büyütme.

Noktalama İşaretleri ve harf büyütme. Noktalama İşaretleri ve harf büyütme. Sağ parmaklarımızın kullandığı harfleri büyütmek için sol serçe parmağımızla SHİFT'i kullanıyoruz. Sol parmaklarımızın kullandığı harfleri büyütmek için sağ serçe

Detaylı

A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR

A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR Avukatlık Ücreti Peşin Ödenir. K.D.V. ayrıca eklenir. A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 900,00 TL. 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan

Detaylı

ŞEYMA AKKAŞOĞLU ŞİRKETLERDE BİRLEŞME, BÖLÜNME VEYA TÜR DEĞİŞTİRMENİN İŞ SÖZLEŞMELERİNE ETKİSİ

ŞEYMA AKKAŞOĞLU ŞİRKETLERDE BİRLEŞME, BÖLÜNME VEYA TÜR DEĞİŞTİRMENİN İŞ SÖZLEŞMELERİNE ETKİSİ ŞEYMA AKKAŞOĞLU ŞİRKETLERDE BİRLEŞME, BÖLÜNME VEYA TÜR DEĞİŞTİRMENİN İŞ SÖZLEŞMELERİNE ETKİSİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ VE TEŞEKKÜR... V İÇİNDEKİLER...VII KISALTMALAR...XV GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM ŞİRKETLERDE BİRLEŞME,

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı 1 / 6 DAĞITIM YERLERİNE İlgi : 26 08 2016 tarih ve 29813sayılı Resmi Gazete. İlgi Resmi Gazete'de yayımlanan 19.08.2016 tarih ve 6741 sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile

Detaylı

Bordro eğitimi almak isteyen tüm çalışanlar ve kariyerini bu alanda geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir eğitimdir.

Bordro eğitimi almak isteyen tüm çalışanlar ve kariyerini bu alanda geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir eğitimdir. Kimler katılmalıdır? İnsan kaynakları alanında çalışanların ve personel yönetimi uzmanlarının iş yetkinliklerinde personel özlük işlemleri ve bordro uygulamaları çok önemli yer tutmaktadır. Bu eğitime

Detaylı

FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.03.2012

FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.03.2012 Sayfa No: 1 FAALİYET RAPORU 01.01.2012-31.03.2012 Sayfa No: 2 I. GİRİŞ 1. Raporun Dönemi: 01/01/2012 31/03/2012 2. Ortaklığın Ünvanı: Euro Portföy Yönetimi A.Ş. 3. Euro Portföy ve Tarihsel Gelişimi: Euro

Detaylı

SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ ÜRÜN VE BİLGİ FORMU Form No :

SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ ÜRÜN VE BİLGİ FORMU Form No : SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ ÜRÜN VE BİLGİ FORMU Form No : 1. KREDİ VERENİN BİLGİLERİ Unvan ve Adres : Burgan Bank A.Ş. ( Banka ) Esentepe Mah. Eski Büyükdere Cad. Tekfen Tower

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı GENERAL

Detaylı

İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 I.BÖLÜM

İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 I.BÖLÜM İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 I.BÖLÜM 101 SORUDA TÜKETİCİ MEVZUATI 11 Soru 1: Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna (TKHK) göre mal nedir? 13 Soru 2: Konut ve tatil amaçlı taşınmaz mal satımından kaynaklanan uyuşmazlıkların

Detaylı

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ ANKARA BAROSU AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ (01.01.2008-31.12.2008) 2008 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun...12.2007 gün ve 12/... sayılı Kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği ( Yönetmelik ) 22.05.2015 tarihli ve 29363 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. Yönetmelik yayımı tarihinden

Detaylı

İÇİNDEKİLER I. ÇÖZÜMLÜ OLAYLAR

İÇİNDEKİLER I. ÇÖZÜMLÜ OLAYLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER KISALTMALAR V VII XV I. ÇÖZÜMLÜ OLAYLAR A. ADİ ORTAKLIKLARA İLİŞKİN ÇÖZÜMLÜ OLAYLAR 1 1. Olay: Ortaklık Sözleşmesinin Şekli, Sermaye Olarak Adi Ortaklığa Alacak Taahhüdü ve

Detaylı

Adı - SOYADI/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza 4

Adı - SOYADI/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza 4 İhale Kayıt Numarası 0/89660 İhalenin adı Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC Kimlik Numarası (gerçek kişi ise) Vergi Kimlik Numarası BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA..

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat TİCARET HUKUKU 0102401 4 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

Prof. Dr. ÖMER TEOMAN YAŞAYAN TİCARET HUKUKU

Prof. Dr. ÖMER TEOMAN YAŞAYAN TİCARET HUKUKU Prof. Dr. ÖMER TEOMAN YAŞAYAN TİCARET HUKUKU [Hukukî Mütalâalar] Kitap 14: 2010-2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... V [161] ACENTE Aracı Acente ile Ticaret İşleri Tellalı Arasındaki Farklılıklar- Acentelik

Detaylı

Mercedes-Benz Finansman Türk A.Ş. TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU

Mercedes-Benz Finansman Türk A.Ş. TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU Mercedes-Benz Finansman Türk A.Ş. ne TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU KREDİ VERENE AİT BİLGİLER Kredi Verenin Unvanı Mercedes-Benz Finansman Türk A.Ş. Mersis No 0267018932800017 Adresi

Detaylı

%0,1-- asgari 7,00 KM, azami 20,00 KM 60,00 KM c) RTGS sistemi yoluyla (10.000,00 KM üzerinde) aynı gün saat 14.00'ten sonra ulaşan acil talimatlar

%0,1-- asgari 7,00 KM, azami 20,00 KM 60,00 KM c) RTGS sistemi yoluyla (10.000,00 KM üzerinde) aynı gün saat 14.00'ten sonra ulaşan acil talimatlar Hizmet Türü Hizmet Bedeli OPERASYON İŞLEMLERİ CUT OFF TIME:Transfer işlemlerinin saat kaça kadar yapılacağını ifade eder. Belirlenen saatlere uyulma, mesajların ilgili formatta olması kaydıyla, işlemin

Detaylı

1. BÖLÜM HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU BİRİNCİ KISIM:

1. BÖLÜM HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU BİRİNCİ KISIM: İÇİNDEKİLER Sayfa Önsöz 7 İçindekiler 9 Kısaltmalar Cetveli 15 Hukuk Muhakemeleri Kanununun Genel Gerekçesi 19 6100 sayılı HMK ile 1086 sayılı HUMK Maddeleri Karşılaştırma Tablosu 33 HMK nu Değiştiren

Detaylı

T.C.... ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖZEL HUKUK ANABİLİM DALI

T.C.... ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖZEL HUKUK ANABİLİM DALI T.C.... ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖZEL HUKUK ANABİLİM DALI "İDARENİN TARAF OLDUĞU SÖZLEŞMELER KAPSAMINDA KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİNİN HUKUKSAL NİTELİĞİNİN İNCELENMESİ" YÜKSEK LİSANS TEZİ Danışman:

Detaylı

FAALİYET RAPORU 01.01.2011-31.03.2011

FAALİYET RAPORU 01.01.2011-31.03.2011 Sayfa No: 1 FAALİYET RAPORU 01.01.2011-31.03.2011 Sayfa No: 2 I. GİRİŞ 1. Raporun Dönemi: 01/01/2011 31/032011 2. Ortaklığın Ünvanı: Euro Portföy Yönetimi A.Ş. 3. Euro Portföy ve Tarihsel Gelişimi: Euro

Detaylı

4857 Sayılı İş Kanunu Fihristi

4857 Sayılı İş Kanunu Fihristi : 4857 Sayılı İş Kanunu Fihristi www.uzmanglobal.com UZMAN GLOBAL; iş hukuku, sosyal güvenlik, SGK işlemleri, teşvik ve destekler, denetim, stratejik planlama ve eğitim alanlarında çözüm ortağınız. BİRİNCİ

Detaylı

BİREYSEL KREDİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

BİREYSEL KREDİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU BİREYSEL KREDİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Bu form Banka dan talep edilen bireysel krediye ve kredi sözleşmesine ilişkin koşullar hakkında bilgi verilmesi amacıyla düzenlenmiştir. Aşağıda detayları belirtilen

Detaylı

Sayfa-1. b) Aralık 2011 itibarı ile banka bazında kısa ve uzun vadeli krediler,

Sayfa-1. b) Aralık 2011 itibarı ile banka bazında kısa ve uzun vadeli krediler, Sayfa-1 BERDAN TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. NİN AYLIK BİLDİRİMİ DÖNEMİ: ARALIK 2011 1. Şirketimizin banka kredilerine ilişkin bilgiler; Kısa Vadeli Krediler a) alınan ve ödenen krediler, Krediler 30.11.2011

Detaylı