Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri"

Transkript

1 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN AlıĢveriĢe Gidiyoruz KAVRAMLAR : Para Az-çok Büyük-küçük Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 3, 4, 7, 8, 9 A 4: K 1, 2, 3, 4, 5 A 4: K 1, 2 A 6: K 1, 3, 4 A 11: K 3, 4 A 2: K 2 A 5: K 4, 5 A 6: K 3, 4 A 7: K 1 A 8: K 2 A 16: K 3 A 2: K 3, 4 A 4: K 3, 4, 6, 8 A 8: K 1, 6 A 1: K 5, 7 SERBEST ZAMAN ETKĠNLĠKLERĠ Ġlgi KöĢeleri : Evcilik KöĢesi : Önlükler, Ģapkalar, eldivenler, fularlar, vb. aksesuarlar konulur. Eğitici Oyuncak KöĢesi: Büyüklüklerine göre eģleģtirme, gruplama ve miktarına göre eģleģtirme ve gruplama eğitici oyuncaklar sunulur. Kitap KöĢesi : Market olarak tasarlanan sınıfta kitap reyonu hazırlanarak, bu reyonda alıģveriģ katalogları ve dergileri konulur. Fen-Doğa ve Matematik (Bilim) KöĢesi : Kasa, oyuncak paralar, gıda maddesi ölçmek için kullanılan terazi konulur. Geçici Ġlgi KöĢesi : Sınıf market olarak tasarlanmıģtır. Markette market reyonları (meyve-sebze, giysi, temizlik ürünleri, çeģitli yiyecekler, aksesuarlar) hazırlanmıģtır. Çocuklar bu materyallerle çeģitli oyunlar oynayabildikleri gibi diğer çalıģmalarla çeģitli ürünler oluģturabilirler. Sanat Etkinlikleri : Kolaj ÇalıĢması : Market olarak tasarlanan sınıfta bulunan raflardaki ürünleri kullanarak, bu ürünlere artık materyallerle eklemeler yaparak çocuklar yeni ürünler oluģturabilirler. Artık materyaller olarak çeģitli büyüklük ve özellikte kutular ve ĢiĢeler, rafyalar, kumaģ parçaları, yumurta kolisi, içi boģaltılmıģ yumurta vs. dir. Yiyecek reyonunda sunulan mukavvadan hazırlanmıģ üç katlı pasta sunulur. Çocuklar bunu artık materyallerle süsleyerek VE boyayarak kendi pastalarını oluģturabilirler.

2 Kağıt ÇalıĢması : Kağıt çalıģmasında kullanılmak üzere market ve mağaza katalogları, dergileri konulur. Çocuklar buradan resimler keserek kendi kataloglarını oluģturabilirler. Yada bu resimleri bir araya getirerek farklı resimler oluģturabilirler. Ayrıca duvarda kraft kağıdından hazırlanmıģ market arabası Ģekli vardır. Bu kraft kağıdından market arabasına da çocuklar dergilerden kestikleri resimleri yapıģtırabilirler. Ayrıca beyaz kağıda yapıģtırılmıģ market arabası, giysi reyonu (vitrin), manav reyonu Ģeklinde bu resimleri ipuçları olarak yapıģtırabilirler. Bu ipucu beyaz kağıtların bazıları üçgen bazıları dikdörtgen boyutundadır. Boya ÇalıĢması : Çocuklar boyama çalıģmasında marketin kapısını ve tabelasını parmak boyasıyla baskı tekniği de kullalarak boyayabilirler. Boyama çalıģmaları için renkli sulu boyalar, pastel boyalar ve parmak boyaları bulundurulur. Bu boyalarla artık materyallerden oluģturulan köģelerdeki materyalleri (kolaj çalıģmalarını) ve diğer çalıģmalarla da kullanabilirler. Boyama çalıģması için geçici köģesindeki marketi kapısını ve bu mağazadaki giysileri, yumurtaları vs. ve kolaj çalıģmalarındaki pastaları vs. boyamaları için püskürtme tekniği kullanılarak boyama yapabilmeleri için gerekli malzemeler koyulur. Ayrıca püskürtme için de kartonlara farklı desenler çizilerek içi kesilen, desen kartları kumaģların, pastanın üzerine konularak, püskürtme boya ile farklı desenler oluģturulur. Yoğurma Maddeleriyle ÇalıĢma : Markette gıda reyonunda yoğurma maddesi sunulur. Çocukların yoğurma maddelerine Ģekil vermesi için masaya rulolar, kesici olmayan plastik bıçaklar konulur. DeğiĢik Ģekillerde kutular da Ģekil çıkarma kalıpları olarak kullanılabilir. Yoğurma maddelerini ve Ģekil çıkarma kalıpları ile kolaj çalıģmasındaki pastalarını ve geçici ilgi köģesindeki mağazanın kapısını tamamlayabilirler ve süsleyebilirler.

3 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 3. HAFTA (SALI) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN AlıĢveriĢe Gidiyoruz KAVRAMLAR : Renkler A 2: K 1, 2, 3 A 3: K 1 A 6: K 1 A 2: K 1 A 2: K 2, 3, 4 A 4: K 1, 2, 3, 4, 5, 6 A 5: K 2, 3 TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠĞĠ Hikaye (Hepsini Biz Hazırladık) Türkçe dil etkinliğinde Morpa Yayınlarının Hepsini Biz Hazırladık adlı hikaye, hikaye kartı ile anlatılır. Hikaye bitince çocuklara hikayedeki karakterler, olaylar vb. hakkında sorularak çocuklar dramatizasyona hazırlanır. Çocuklara hikaye neler olduğunu?, ne yaptığı?,.sonra ne yaptığı vb. açık uçlu sorular sorularak çocuklar dramatizasyona hazırlanır. Çocuklardan alınan cevaplar değerlendirilir. Dramatizasyon Hikayenin ardından çocuklar hikayeyi dramatize ederler. Dramatizasyondan sonra kim oldu?, neler yapmıģtı?, sen. Ģekille/karakterle baģka neler yapardın?, baģka hangi Ģekille/karakterle oynamak isterdin? Neden?, baģka hangi Ģekiller vardı?, hikayede Ģekiller olmasaydı baģka ne olabilirdi? vb. üzerinde konuģularak etkinlik ve çocukların duygu-düģünceleri değerlendirilir.

4 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 3. HAFTA (ÇARġAMBA) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN AlıĢveriĢe Gidiyoruz KAVRAMLAR : Sayılar Büyük-orta-küçük A 3: K 3 A 6: K 1, 2, 3, 10, 3 A 4: K 5 A 5: K 4 A 7: K 1 A 9: K 4 A 11: K 1, 2, 3 A 12: K 1 A 18: K 2, 3, 4 A 19: K 3, 4 A 4: K 2 A 8: K 1, 2, 3, 4, 6 A 1: K 5 A 3: K 4 OYUN ETKĠNLĠĞĠ OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIġMALARI Öğretmen çocuklara, alıģveriģi nerelerde yaparız? Nasıl yaparız? vs. açık uçlu sorular sorar ve çocukların verdiği yanıtlar değerlendirilir. Öğretmen Haydi biz de alıģveriģe gidiyormuģ gibi yapalım der. (Bir gün önce serbest zaman etkinliğinde sınıf market olarak tasarlanarak hazırlanmıģtır, oyun etkinliği ve okuma-yazmaya hazırlık çalıģmalarında hazırlanan bu market kullanılır.) Oyunun birinci aģamasında, öğretmen alıģveriģe gitmemiz için önce listemizi yapalım der. Her çocuğun bir alıģveriģ listesi (grafiği) olur. AlıĢveriĢ listesi önceden hazırlanmıģtır. AlıĢveriĢ listesinde sol tarafında reyonları temsil eden semboller vardır, üst tarafındaysa 1 den 5 e kadar rakamlar vardır. Her çocuk alıģveriģten önce alacağı ürün sayısının altını karalar. Böylece her çocuğun marketten alacaklarını gösteren bir liste (grafik) oluģmuģ olur. Oyunun ikinci aģamasında, çocuklar listeleriyle birlikte markete alıģveriģe giderler. Marketin kapısında bir büyük bir zarf vardır. Öğretmen çocuklara bu zarfın içinde ne olabileceğini sorar. Çocukların yanıtları alındıktan sonra öğretmen zarfı açar ve notu okur. Zarfta bu markette çalıģan olmadığını ve bu yüzden de raflardaki ürünlerin karıģtığını ve yanlıģ raflarda yanlıģ ürünlerin bulunduğu yazmaktadır. Bu problem durumu çocuklarla tartıģılır. Acaba ne yapabiliriz? Çocuklar yanlıģ raflarda bulunan ürünleri reyonların baģındaki sembollere (yiyecek, giysi reyonu vs.) göre doğru raflara yerleģtirirler.

5 Oyunun üçüncü aģamasında öğretmen çocuklara rafları tam düzenleyemedik der. Bunun için ürünleri rafların üzerindeki gölgeleriyle eģleģtirelim der. Böylece raflardan alacağımız ürünleri daha kolay bulabiliriz der. Oyunun son aģamasında çocuklar listelerindeki ürünleri alırlar ve poģetlerine koyarlar. Öğretmen bir gün önce bilim köģesine konan kasayı alır ve oyunda kasacı olarak rol alır. Bir kutunun içinde çocukların isimlerinin yazılı olduğu kartlar vardır. Bunlar alıģveriģ fiģleri olarak kullanılır. Çocuklar bu fiģ kutusunun içinden kendi fiģini bulur ve poģetine yapıģtırır. Bütün çocuklar alıģveriģini bitirince, çocuklarla listeleri ile aldıkları ürünler karģılaģtırılır.

6 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 3. HAFTA (PERġEMBE) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN AlıĢveriĢe Gidiyoruz KAVRAMLAR : Ağır-hafif Sayılar A 3: K 3 A 6: K 1, 2, 3, 10 A 2: K 1, 2, 3, 4 A 4: K 5 A 8: K 1, 2, 3 A 11: K 1 A 18: K 1, 2, 3, 4 A 19: K 1, 2, 3 A 4: K 2, 4 A 8: K 1, 2, 3, 4, 6 FEN DOĞA VE MATEMATĠK (BĠLĠM) ETKĠNLĠKLERĠ Bilim köģesinde bulunan materyalleri kullanarak yapılan diğer çalıģmalar Serbest zaman etkinliğinde geçici ilgi köģesi oluģturulan marketin yiyecek bölümündeki meyve-sebzeleri ve serbest zaman etkinliğinde bilim köģesine eklenen terazi de kullanılır. Ayrıca bir mukavva polarla kaplanıp ve polardan marketteki meyvesebzelerin tek boyutlu sembolleri ve eģittir (=) iģareti oluģturulur. OluĢan bu levhanın ortasına eģittir iģaretleri yapıģtırılır ve eģittir levhası oluģur. Çocuklara acaba hangi meyve veya sebze hangi meyve veya sebzeye eģit hadi terazi de eģitleyelim der. Çocuklarla marketin yiyecek reyonundan seçtiği meyve-sebzeleri alarak terazinin iki kolundaki tabağa koyarlar ve terazinin iki kolunu da eģitlemeye (dengelemeye) çalıģırlar. Çocukların seçtiği plastik meyve-sebzelerden terazide kaç tanesi, kaç tanesine eģit olmuģsa çocuklar polardan hazırlanan meyve-sebze sembollerini de o kadar eģittir iģaretine karģılıklı olarak yapıģtırırlar. (Örneğin; 1 portakal=3 pırasaya eģit) Bu eģitleme sırasında çocukların marketten seçerken hangi meyve veya sebzenin kaç tanesi, hangi meyve veya sebzenin kaç tanesi ile eģitlenebileceği, seçtikleri bütün ürünlerle neden eģitlenmediği, hangi meyve veya sebzenin kaç tanesi, hangi meyve veya sebzenin kaç tanesi ile eģitlendiği, neden (ağır-hafif vs.)? Soruları sorulara önceden tahmin etmesi ve tahmin ettiği ile sonuçlarının karģılaģtırılması sağlanır.

7 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 3. HAFTA (CUMA) YAġ GRUBU : ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN AlıĢveriĢe Gidiyoruz KAVRAMLAR : Para Önce-sonra-Ģimdi A 6: K 2, 3, 4, 7 A 11: K 1 A 18: K 2, 3, 4 A 2: K 1, 2, 3, 4 A 4: K 1, 2, 3, 4, 5, 6 A 5: K 1, 2 A 6: K 1, 2, 4 A 1: K 5 Sohbet Çocuklarla nerelerde alıģveriģ yapıldığı hakkında konuģulur. Çocuklardan gelebilecek olası cevaplar ise, marketler, alıģveriģ merkezleri, pazar, bakkal olabilir. Öğretmen bakkallar (önce-sonra-ģimdi) hakkında sohbet eder. Bakkalla ilgili Ģarkı bildiğini söyler. TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠĞĠ MÜZĠK ETKĠNLĠĞĠ ġarkı (Bakkal) Öğretmen Ģarkının bütün sözlerini söyler. Daha sonra çocuklarla Ģarkı tekrar edilir. Bakkal oldum, dükkan açtım. Kapısına kocaman tabela astım. Beklerim her gün müģteri gelmez Yağ var, bal var, kırmızı nar var. Leblebi fıstık doldu çuvallar. Terazi bozuk, tartmıyor kantar. Beklerim her gün müģteri gelmez. Dükkanı sorsan bir kiģi bilmez. Paralar gidiyor, geriye de dönmez. Beklerim her gün müģteri gelmez. Serbest zaman etkinliğinde hazırlanan marketten çocuklara nasıl bakkal oluģturulabileceğine iliģkin problem durumu verilir ve bu problem durumuna iliģkin çocukların düģünceleri değerlendirilir.

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 7: K 5, 6 A 16: K 3

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 7: K 5, 6 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Büyümek Ne Güzel KAVRAMLAR : Sayılar Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 4, 5, 7,

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3, 8 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3, 8 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Müzik Aletimizi Yapalım KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Geometrik Ģekiller Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2 A 6: K 1 A 16: K 3

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2 A 6: K 1 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: OCAK AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN ġapka Mağazası KAVRAMLAR : Renkler Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 4, 5, 7, 8,

Detaylı

Kendi Evimizi Yapalım KAVRAMLAR : Büyük-Küçük Renkler AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Kendi Evimizi Yapalım KAVRAMLAR : Büyük-Küçük Renkler AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: EYLÜL AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Evimizi Yapalım KAVRAMLAR : Büyük-Küçük Renkler A2: K 7,8,9,13,14 A4: K 2,4,5 A4: K 1,2 A9: K 1 A11: K 5 A3: K 1,2 A5: K 2 A 16

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: OCAK AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Çiftlikte YaĢam KAVRAMLAR : Sayılar Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 4, 5, 7, 8,

Detaylı

Vücudumuzu Tanıyalım KAVRAMLAR : Bütün-Yarım Aynı-Farklı Mutlu-Üzgün-Kızgın-KorkmuĢ-ġaĢkın AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Vücudumuzu Tanıyalım KAVRAMLAR : Bütün-Yarım Aynı-Farklı Mutlu-Üzgün-Kızgın-KorkmuĢ-ġaĢkın AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: EYLÜL AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) Vücudumuzu Tanıyalım KAVRAMLAR : Bütün-Yarım Aynı-Farklı Mutlu-Üzgün-Kızgın-KorkmuĢ-ġaĢkın Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 7 A 16: K 3

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 7 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) Büyünce hangi mesleği seçsem? KAVRAMLAR : Aynı-benzer-farklı Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 7, 8,

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3 A 6: K 1, 2 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3 A 6: K 1, 2 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Atatürk ve Cumhuriyet KAVRAMLAR : Renkler Geometrik Ģekiller Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3 A 6: K 1, 2 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 2 A 3: K 1, 2 A 5: K 2, 3 A 6: K 1, 2 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Robotumuzu Yapıyoruz KAVRAMLAR : Renkler Geometrik Ģekiller Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: NĠSAN AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) KAVRAMLAR : Hızlı yavaģ 3-2-1 Araç Olarak Seçilen Konu Karanlık aydınlık Siyah Beyaz Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım

Detaylı

Uzun kısa Aynı farklı benzer YaĢlı genç Eski yeni Önce Ģimdi AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Uzun kısa Aynı farklı benzer YaĢlı genç Eski yeni Önce Ģimdi AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: ġubat AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) YAġ GRUBU : 61-72 Ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN KAVRAMLAR : Büyük küçük Dinozorlar Sınıfımızda Uzun kısa Aynı farklı benzer YaĢlı genç Eski yeni

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 5: K 2, 6 A 6: 1, 6 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 5: K 2, 6 A 6: 1, 6 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: OCAK AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) ARA OLARAK SEÇĠLEN Kutupları Merak Ediyorum KAVRAMLAR : Renkler Sert-yumuĢak Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) YAġ GRUBU : 61-72 ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN TaĢ Devrine Yolculuk KAVRAMLAR : Aynı-farklı-benzer Büyük-küçük Düz-eğri Pütürlü-kaygan A 2: K 1,

Detaylı

Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: EYLÜL AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri A 2

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Böcekleri KeĢfediyoruz KAVRAMLAR : Canlı-cansız Aynı-farklı-benzer A 2: K 7, 9 A 2: K 1, 2 A 4: K 1, 2 A 6: K 1, 2 A 9: K 3, 9 A 2: K

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2 A 6: K 1 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 2 A 6: K 1 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Sağlıklı YaĢayalım KAVRAMLAR : Renkler Kirli-temiz Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: ARALIK AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kutlama Yapalım KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Geometrik kavramlar Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: MAYIS AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) KAVRAMLAR : BoĢ dolu GeniĢ dar Kenar, köģe Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri A. 2. : K. 3, 4, 5, 8, 15 A.

Detaylı

Daire Hareketli hareketsiz AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri

Daire Hareketli hareketsiz AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: MAYIS AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) KAVRAMLAR : Uzun kısa Daire Hareketli hareketsiz Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri A. 2. : 8, 9, 12, 13, 15

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 4: K 2, 3 A 5: K 1, 2 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 4: K 2, 3 A 5: K 1, 2 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Atatürk Müzesi KAVRAMLAR : Renkler Geometrik Ģekiller Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

30 OCAK 03 ŞUBAT OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR

30 OCAK 03 ŞUBAT OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR ġubat 2017 BÜLTENĠ 30 OCAK 03 ŞUBAT OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR PAZARTESĠ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIġMALAR Büyük küçük 1 2 3 sayıları bulalım. CD den hikaye dinleyelim Sevimli dostlarımız OKULA GETĠRECEKLERĠMĠZ

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015 12 EKİM PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 12 EKİM-16 EKİM 2015 SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşılır. Çocuklar istedikleri ilgi köşelerinde (eğitici oyuncak, lego,

Detaylı

DEMOKRASİ ARALIK 2016

DEMOKRASİ ARALIK 2016 DEMOKRASİ ARALIK 2016 1. MEYVENİ SEÇ YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde

Detaylı

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3

Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alan Dil Alanı Özbakım Becerileri A 2: K 1, 2 A 3: K 1, 2, 3, 4 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: EKĠM AYI 1. HAFTA (PAZARTESĠ) YAġ GRUBU : 61-72 Ay ÖĞRETMEN ADI: ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Hayvanların Yuvalarını KAVRAMLAR : Canlı-cansız Hareketli-hareketsiz Aynı-farklı-benzer Altında-üstünde

Detaylı

Özel Esayan Ermeni Anasınıfı Küçük Grup Aralık Ayı Planı

Özel Esayan Ermeni Anasınıfı Küçük Grup Aralık Ayı Planı Özel Esayan Ermeni Anasınıfı Küçük Grup Aralık Ayı Planı GÜNLÜK PLAN Okul Adı : ÖZEL ESAYAN ĠLKÖĞRETĠM OKULU Tarih: 1./12./2011. YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor

Detaylı

GÜNLÜK PLAN. Amaç 5. Kendini kazalardan ve tehlikelerden koruyabilme Kazanımlar 2.Tehlikeli olan durumlardan uzak durur.

GÜNLÜK PLAN. Amaç 5. Kendini kazalardan ve tehlikelerden koruyabilme Kazanımlar 2.Tehlikeli olan durumlardan uzak durur. GÜNLÜK PLAN Okul Adı : ÖZEL ESAYAN ĠLKÖĞRETĠM OKULU Tarih: 3./12./2012. YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. Psikomotor Alan Sosyal - Duygusal Alan Dil Alanı BiliĢsel Alan Öz Bakım Becerileri Amaç

Detaylı

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Kızılay Haftası (29 Ekim-4 Kasım) Atatürk Haftası (10-16 Kasım) Öğretmenler Günü (24 Kasım) DEĞERLER EĞİTİMİ Deneme Sevgi Saygı Kardeşlik Paylaşmak

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014 Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 20 EKİM 2014-24 EKİM 2014 20 EKİM 2014 PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Öğretmen rehberliğinde çocukların tercihine göre

Detaylı

Amaç 8. Görsel materyalleri okuyabilme Kazanımlar 3.Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir.

Amaç 8. Görsel materyalleri okuyabilme Kazanımlar 3.Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir. GÜNLÜK PLAN Okul Adı :. Tarih: 1./11./2012. YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor Alan Sosyal - Duygusal Alan Dil Alanı BiliĢsel Alan Öz Bakım Becerileri Amaç 1. Bedensel

Detaylı

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun OYUN ETKİNLİKLERİ Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik

Detaylı

SALI ÇARŞAMBA

SALI ÇARŞAMBA 01.03.2016 02.03.2016 03.03.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ -Suluboya çalışması -Tembel çocuk şarkısını öğreniyoruz. -Bardaklardan çıkan ses çalışması -Balon sayalım oyunu -1-10 rakamını tanıyoruz sayıyoruz. -Siyah

Detaylı

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ

ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ OKULA UYUM OKULUM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaģlarını tanıma Okulda çalıģanları gözlemleme Sınıfını gözlemleme Sınıfını tarif etme Sınıf kurallarını

Detaylı

/pirireisokullari MAYIS 2017 MİNİK RESSAMLAR SİHİRLİ BOYA

/pirireisokullari MAYIS 2017 MİNİK RESSAMLAR SİHİRLİ BOYA MAYIS 2017 MİNİK RESSAMLAR SİHİRLİ BOYA 3 yaş sınıfı öğrencilerimiz mum tekniği ile sihirli boya yaparak çiçek oluşturdular. Devamı.. 3 yaş sınıfı öğrencilerimiz bu ay ressam Van Gogh u tanıdılar ve ayçiçeği

Detaylı

BENİM DÜNYAM ANAOKULU 6 YAŞ TURKUAZ VE İNCİLER SINIFI EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI

BENİM DÜNYAM ANAOKULU 6 YAŞ TURKUAZ VE İNCİLER SINIFI EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI BENİM DÜNYAM ANAOKULU 6 YAŞ TURKUAZ VE İNCİLER SINIFI EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI 1.HAFTA: DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ-HAYVANLARI KORUMA VE BEN VE DUYGULARIM SOSYAL DUYGUSAL ALAN: AMAÇ.2 **Duygularını söyleme. **Duygularının

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERI SINIFI MART AYI AYLIK BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERI SINIFI MART AYI AYLIK BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERI SINIFI MART AYI AYLIK BÜLTENİ TARİHLER 06-10 MART 13-17 MART 20-24MART 27-31 MART KONULAR İlkbahar Eski İstanbul- Değerler eğitimi Dürüstlük Bitkiler- Orman Haftası TiyatroGünü- Kütüphane

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ GÖREVLERİMİZİ BİLMEK TEMASI NİSAN AYI FAALİYET RAPORUDUR

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ GÖREVLERİMİZİ BİLMEK TEMASI NİSAN AYI FAALİYET RAPORUDUR 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ GÖREVLERİMİZİ BİLMEK TEMASI NİSAN AYI FAALİYET RAPORUDUR 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Özel Kıraç Anaokulu Değerler Eğitimi Görevlerimizi

Detaylı

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. özelliklerine göre saydık,

Detaylı

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ. Ekim 2015 Bülten

EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ. Ekim 2015 Bülten EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ AYIN TEMASI -Ben kimim ve fiziksel özelliklerim -Ailem -Sonbahar Mevsimi -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı BEN KĠMĠM VE AĠLEM Aile resimlerimizi okula getirerek ailemizi arkadaşlarımıza

Detaylı

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN ARALIK 2018

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN ARALIK 2018 5 YAŞ AYLIK BÜLTEN ARALIK 2018 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Dünya Engelliler Günü ( 3 Aralık) İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası ( 10 Aralık gününü İçine Alan Hafta) Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası (12-18

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı RESİM KURS PROGRAMI ANKARA 2011 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Resim Kurs Programı PROGRAMIN DAYANAĞI :

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR GÜNLÜK PLAN Okul Adı :. Tarih: 1./3./2013. YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor Alan Sosyal - Duygusal Alan Dil Alanı BiliĢsel Alan Öz Bakım Becerileri Amaç 2. El

Detaylı

RUTIN OLAN / OLMAYAN PROBLEMLER. Yrd. Doç. Dr. Nuray Çalışkan-Dedeoğlu İlköğretim Matematik Eğitimi

RUTIN OLAN / OLMAYAN PROBLEMLER. Yrd. Doç. Dr. Nuray Çalışkan-Dedeoğlu İlköğretim Matematik Eğitimi RUTIN OLAN / OLMAYAN PROBLEMLER Yrd. Doç. Dr. Nuray Çalışkan-Dedeoğlu İlköğretim Matematik Eğitimi ndedeoglu@sakarya.edu.tr RUTIN PROBLEMLER Günlük hayatın içinden Dört islem problemleri Hareket, kar-

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 15 ARALIK -19 ARALIK 2014

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 15 ARALIK -19 ARALIK 2014 15 ARALIK PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 15 ARALIK -19 ARALIK 2014 SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. İstedikleri ilgi köşelerinde(evcilik, kitap, puzzle,

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Büskivili pasta yapıyoruz.

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Büskivili pasta yapıyoruz. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Doğruluk ile ilgili sohbet ediyorum. Sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız konulu sohbet

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR GÜNLÜK PLAN Okul Adı :. Tarih:3 /10/2011 YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor Alan Sosyal - Duygusal Alan Dil Alanı BiliĢsel Alan Öz Bakım Becerileri Amaç 2. El ve

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

GÜNLÜK PLAN TÜRKÇE DA A6: K1,2,3 BA A12: K1

GÜNLÜK PLAN TÜRKÇE DA A6: K1,2,3 BA A12: K1 GÜNLÜK PLAN Okul Adı : Ö.Esayan Ermeni Ġlk.Okulu Tarih: 3./4./2013. YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor Alan Sosyal - Duygusal Alan Dil Alanı BiliĢsel Alan Öz Bakım

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi hazırladık. Okulumuzda

Detaylı

Pinokyo nun Burnu Neden Uzadı? Doğru- YanlıĢ Çembere atla ÇalıĢma Sayfalarımız

Pinokyo nun Burnu Neden Uzadı? Doğru- YanlıĢ Çembere atla ÇalıĢma Sayfalarımız OCAK 2017 BÜLTENĠ 02-06 OCAK OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR PAZARTESĠ SALI ÇARġAMBA PERġEMBE CUMA OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIġMALAR Yollar Ellerim baģımda Eski- Yeni yıl HAFTANIN DAVRANIġI:ARKADAġLARIM ĠLE

Detaylı

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM EKİM KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM 2016-2017

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ŞUBAT AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU İLGİ KÖŞELERİ Fen ve doğa köşesi Tatil panosu köşesi Değerler eğitimi köşesi 100. gün etkinlikleri köşesi Yapboz köşesi Sevgi köşesi Diş sağlığı

Detaylı

Atabek Koleji 3.Sınıflar 1.Matematik Olimpiyatı 16 Nisan 2011

Atabek Koleji 3.Sınıflar 1.Matematik Olimpiyatı 16 Nisan 2011 1) ÖĞRETMEN Kendisiyle çarpımı ve kendisiyle toplamı eģit olan sayma sayısı kaçtır? Öğretmenin sorusunu hangi öğrenci doğru cevaplamıģtır? 3) Bir sınıftaki öğrencilerin ü kızdır. Erkeklerin sayısı 22 olduğuna

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 7. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi

MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 7. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 7. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi TEKNĠK RESĠM 1. Teknik Resim Tanımları - Standartlar - Resim Kağıtları - Çizgi Çeşitleri (Uygulama Yapılmalı) 2. Temel Araç

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

MART AYI AYLIK BÜLTEN

MART AYI AYLIK BÜLTEN MART AYI AYLIK BÜLTEN ÖĞRENME TAKVİMİ SORUMLULUKLARIMIZ 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 06.03.2017 *Yeşilay haftası ile ilgili sohbet *Türkçe dil etkinliğinde Yeşilay adlı şiir öğretilir. *Kurallı oyunlar

Detaylı

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu .. Özel Eğitim Uygulama Merkezi Kaba Değerlendirme Formu Öğrenci Adı-Soyadı: Değerlendirme Tarihi: Sınıfı: Değerlendiren: AMAÇLAR +/- AÇIKLAMA 1. Ellerini yıkar. 2. Ellerini kurular. 3. Yüzünü yıkar. 4.

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR GÜNLÜK PLAN Okul Adı : ÖZEL ESAYAN ĠLKÖĞRETĠM OKULU Tarih: 8./1./2013. YaĢ Grubu (Ay) : 48-60 AY Öğretmen Adı :. AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor Alan Sosyal - Duygusal Alan Dil Alanı BiliĢsel Alan Öz

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA

Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA 20.10.2014 PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA Türkçe Dil Etkinliği: Sağlıklı olmak için neler yapıyoruz? Nasıl sağlıklı olabiliriz? Soruları sorularak

Detaylı

YAġAYAN DEĞERLER. EĞĠTĠMĠ *Selamlaşma * Günaydın, iyi akşamlar, merhaba gibi selamlaşma kelimeleri kullanılarak çalışmalar yapılır.

YAġAYAN DEĞERLER. EĞĠTĠMĠ *Selamlaşma * Günaydın, iyi akşamlar, merhaba gibi selamlaşma kelimeleri kullanılarak çalışmalar yapılır. KONULARIMIZ: *Ben kimim *Fiziksel Özelliklerim *Sonbahar Mevsimi *Cumhuriyet bayramı ALT KONULARIMIZ *Vücudumuzu ve fiziksel özelliklerimizi tanıma *Sonbahar mevsimindeki değişiklikler *Cumhuriyet bayramı

Detaylı

1. Aşağıdakilerden hangisi birebir eşleme örneğidir?

1. Aşağıdakilerden hangisi birebir eşleme örneğidir? Test 1. Aşağıdakilerden hangisi birebir eşleme örneğidir? A) Çocuğun verilen çubukları uzundan kısaya doğru dizmesi B) Çocuğun bloklarını üçgen, kare ve dikdörtgen olmalarına göre kutulara koyması C) Çocuğun

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

(01 EKİM-31EKİM 2013)

(01 EKİM-31EKİM 2013) EKİM AYI BÜLTENİ (01 EKİM-31EKİM 2013) 3 YAŞ GELİŞİM SÜRECİ MOTOR GELİŞİMİ Merdivenden yukarı ayak değiştirerek çıkar ve aşağı inerken her basamakta iki ayağını bitiştirir Alt basamaklardan atlayabilir

Detaylı

Görme Yetersizliği Olan Bireyler: EK 3 GİK 4

Görme Yetersizliği Olan Bireyler: EK 3 GİK 4 Görme Yetersizliği Olan Bireyler: EK 3 ADI KOD ÖZELLİK BRAILLE YAZI TABLETİ -27 SATIRLIK BRAILLE PARMAK ARASI YAZI KALEMİ BRİSTOL YAZI KAĞIDI -160 GR. 100'LÜK BRAILLE İLK OKUMA VE YAZMA TABLETİ GİK 1 GİK

Detaylı

30 m 2 30 m m 2. Koridor. 42 m 2 42 m m 2

30 m 2 30 m m 2. Koridor. 42 m 2 42 m m 2 . 30 m 30 m... 30 m Koridor 4 m 4 m... 4 m Bir alışveriş merkezinin. katının planı yukarıdaki gibidir. Koridorun sol tarafında 30 m 'lik, sağ tarafında 4 m 'lik mağazalar vardır. Mağazalar dikdörtgen biçimindedir.

Detaylı

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU NĠSAN AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer

ÇĠÇEK GRUBU NĠSAN AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer ÇĠÇEK GRUBU NĠSAN AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer MUSATAFA KEMAL ATATÜRK VE 23 NĠSAN ULUSAL EGEMENLĠK VE ÇOCUK BAYRAMI CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün hayatı ve ülkemize kazandırdıkları Atatürk

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ Hazırlayan:YASEMĠN YILDIR ÖĞRETMENĠN MESAJI: MERHABA; Kelebekler sınıfı olarak 10 kasım 14 kasım Tarihleri arasında yapmıģ olduğumuz eğitim faaliyetlerimizin

Detaylı

2014inovasyonları. Adam Perakende Otomasyon Sistemleri

2014inovasyonları. Adam Perakende Otomasyon Sistemleri 2014inovasyonları Adam Perakende Otomasyon Sistemleri İnovasyonlar 2013 01 ELEKTRONİK RAF ETİKETİ 02 KASA TERAZİLERİ 03 EFT POS 04 PC BASE TERAZİLER 05 MYAHAWK 06 DİJİTAL TABELA 07 KASİYERSİZ KASA İnovasyon

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ġubat AYI BÜLTENĠ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ġubat AYI BÜLTENĠ ÖZEL EFDAL ANAOKULU ġubat AYI BÜLTENĠ ġubat AYINDA NELER ÖĞRENDĠK? Tatilde neler yaptığımızı arkadaģ ve öğretmenimizle paylaģtık. Akıllı tahtada kavram çalıģmaları, sunular ve animasyonlar izledik. Okulumuzun

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: On, on deve, karaciğer tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: On, on deve, karaciğer tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: On, on deve, karaciğer tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Öğretmen, okul,kitap

Detaylı

KELEBEKLER ANAOKULU MART AYI BÜLTENĠ

KELEBEKLER ANAOKULU MART AYI BÜLTENĠ KELEBEKLER ANAOKULU MART AYI BÜLTENĠ GĠRĠġ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

2. SINIF 2. DÖNEM BAġI GENEL DEĞERLENDĠRME SINAVI HAYAT BĠLGĠSĠ

2. SINIF 2. DÖNEM BAġI GENEL DEĞERLENDĠRME SINAVI HAYAT BĠLGĠSĠ Adı ve Soyadı: No: 2. SINIF 2. DÖNEM BAġI GENEL DEĞERLENDĠRME SINAVI HAYAT BĠLGĠSĠ Sağlıklı büyümemiz ve gelişmemiz için doğru beslenmeliyiz. 1. Hangi seçenekteki besinlerle beslenen kiģi Dr Özgür Bey

Detaylı

MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ÖLÇEN SIRA SENDE UYGULAMALARI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEK SORULAR

MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ÖLÇEN SIRA SENDE UYGULAMALARI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEK SORULAR ATU MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ZENGİN İÇERİKLİ ÖZGÜN KONU ANLATIMI ÖLÇEN SIRA SENDE UYGULAMALARI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEK SORULAR BİLGİ KONTROLÜ ODAKLI KARMA SORULAR PEKİŞTİREN BÖLÜMLERİ AKILLI

Detaylı

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA;

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA; 08.01.2016 KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA; Haftaya kar oynayarak başladık. Bahçemize bir kardan adam yaptık ve çook eğlendik. Tasarruf ve Geri Dönüşüm konumuz ve eğitim hedeflerimiz doğrultusunda

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 00.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 00. Günü için ailemizle 00 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 00.gün sergimizi

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)serbest

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 27 EKİM 2014-31 EKİM 2014

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 27 EKİM 2014-31 EKİM 2014 Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 27 EKİM 2014-31 EKİM 2014 27 EKİM 2014 PAZARTESİ SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Öğretmen rehberliğinde çocukların tercihine göre

Detaylı

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Adı Soyadı: Sınıfı: HAFİF ZİHİNSEL 4/... No: Ders/Ünite:MATEMATİK ÖLÇÜLER Uzun Dönemli Amaçlar 1. Ölçüleri kavrar Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Öğretim

Detaylı

BiliĢsel Alan Amaç 8. Nesneleri ölçebilme. Kazanımlar. 1.Ölçme sonucunu tahmin eder. 2.Standart olmayan birimlerle ölçer.

BiliĢsel Alan Amaç 8. Nesneleri ölçebilme. Kazanımlar. 1.Ölçme sonucunu tahmin eder. 2.Standart olmayan birimlerle ölçer. Okul Adı :Özel Esayan Ġlkokulu Tarih: 1/Kasım/2012 YaĢ Grubu (Ay) :60-72 ay Öğretmen Adı : AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor Alan Amaç 2. El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri yapabilme

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi

Detaylı

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını EĞİTİCİ OYUNCAKLAR O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA: TRAFİK HAFTASI-ANNELER GÜNÜ-19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI-MÜZELER HAFTASI ÖĞRENME TAKVİMİ 02.05.2017 -Helikopter resmi sulu boya ile boyanır. -Trafik haftası hakkında sohbet

Detaylı

YUNUS GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

YUNUS GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ YUNUS GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik. Kış mevsiminde kullandığımız

Detaylı

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız.

Ege: Kağıtları, plastikleri ve camları geri dönüşüm kutusuna atarız. 08.01.2016 DENİZATI SINIFI NDAN HERKESE MERHABA; Bu hafta Geri dönüşüm ve Tasarruf konumuz ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Değerler eğitimi konumuz olan Birlikte yaşam ve Dostluk konumuza da giriş

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye çizgi çalışmaları yaptık. 5 rakamı ile büyük ve küçük I harflerini boyadık ve yazdık. Gece-Gündüz, Sabah-Öğle-Akşam, Dün- Bugün-Yarın,

Detaylı

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M AYLAR E K İ M 2 0 1 2 PSİKOMOTOR ALAN AMAÇ 1- Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri yapabilme. 1- Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 10- Belli bir yükseklikten atlar. 12- Pedal

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde ilk bir haftalık süreçte;

Detaylı

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI KASIM KONULAR AYI VELİ BÜLTENİ KONULAR A) 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI 1) Atatürk ün Hayatı 2) Atatürk ün Yaptığı Yenilikler 3)

Detaylı