30RB/30RQ - R410A. SU SO UTMA GRUBU ISI POMPASI kw. PURON so utucu ak flkanl. Yüksek Performansl, Çok Yetenekli...

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "30RB/30RQ - R410A. SU SO UTMA GRUBU ISI POMPASI 250-750 kw. PURON so utucu ak flkanl. Yüksek Performansl, Çok Yetenekli..."

Transkript

1 TM SU SO UTMA GRUBU ISI POMPASI kw PURON so utucu ak flkanl 30RB/30RQ - R410A Yüksek Performansl, Çok Yetenekli...

2 Carrier, yedi y l önce çevre dostu ürünler pazar n n beklentilerini inceleyerek, bireysel ürünler pazar nda kullan lmak üzere üretilen yeni klima cihazlar nda ozon tabakas na zarar vermeyen, klor içermeyen so utucu ak flkan Puron u kullanmaya karar verdi (Puron, Carrier n R410A so utucu ak flkan na verdi i isimdir). Ve birkaç y l içinde Puron, bireysel uygulamalar n standart so utucusu oldu. Her alanda öncü olan Carrier, yeni AQUASNAP la büyük ticari ve endüstriyel klimalarda da R410A so utucu ak flkan kullan m alan n geniflletti. R32 ve R125 in %50 oran nda dengeli bir biçimde kar flt r lmas ndan oluflan R410A, çok etkili termodinamik özellikleriyle kararl bir so utucu ak flkand r. AQUASNAP so utma gruplar ve s pompalar, R410A yla daha az elektrik tüketerek daha yüksek kapasite sa l yor ve elektrik üretirken sal nan karbon dioksit miktar n azaltarak global s nman n azalt lmas na katk da bulunuyor. Ayr ca Carrier üretim tesislerinde yeniden kullan labilir malzeme kullan lmas ve tesislerin ISO belgeli (çevre dostu) oluflu, çevreye uyumlu çal fl lmas n sa l yor. GÖREV M Z: ÇEVREY KORUMAK

3 ALÜM NYUM M KRO KANALI ISI EfiANJÖRÜ MCH VER ML L K Aynı yüzey alanı ile mukayese edildi inde geleneksel bataryaya göre MCH batarya çok daha verimlidir. Sonuç: Aqusnap Puron daha verimli ve bunun sonucu daha karlı bir ürün. TM DAYANIKLILIK Geleneksel bataryalardan farklı olarak 30RB Aqusnap Puron MCH bataryalar tamamen aluminyumdan yapılmaktadır. Bu yenilikçi tasarım birbiriyle temas eden farklı iki metal arasında oluflan galvanik korozyonun önüne geçmektedir. Sonuç: MCH ısı de ifltiricilerin geleneksel bataryalara göre korozyon direnci 3 kat daha fazladır. Montaj afllamasında kullanılan sıcak kapatma kayna ı sayesinde MCH bataryalar yüksek dirençlidir. Bundan dolayı kaçak oluflma riski neredeyse yoktur. PURON so utucu ak flkanl ÖRNEK ALINACAK ÜRÜN SO UTUCU AKIfiKAN Gelifltirilen ve verimleri yükseltilen mikrokanallı MCH ısı de ifltiricili so utma devresinde %40 daha az so utucu flarjı gerekir. BAKIM 25 mm kalınlı a ra men MCH bataryalar geleneksel bataryalara göre çarpmalara karflı daha dayanıklıdır. Kanatlar daha dayanıklı oldu u için yüksek basınçlı su jeti ile temizlik yapmak mümkündür. Bu da temizlik ifllemlerini hem kolaylafltırır hem de hızlandırır.

4 AQUASNAP DÜfiÜK FREKANSLI GÜRÜLTÜYE SON KONDENSER: VER ML TASARIM deal kondenserin, minimum ses ve minimum batarya yüzeyiyle en yüksek verimi sa lamas beklenir. Carrier bu amaçla kondenser batarya düzenlemesinde uygulanabilecek tüm olas l klar de erlendirdi: U biçiminde, V biçiminde, W biçiminde, uzunlamas na, enlemesine. Uzun s ve ses araflt rmalar sonunda, enlemesine, V biçiminde ve 50 derecelik bir aç yapan kondenser seçildi. Çünkü yaln zca 50 derece aç kl kta havan n tüm batarya yüzeyinden düflük h zda ve eflit olarak geçmesi sa lan yor ve kondenser en yüksek verimle en sessiz çal flmay baflar yordu.

5 FLYING BIRD FAN: SESS Z ÇALIfiMA Carrier patentli Flying Bird fan tasar m, daha önceki modellerden daha verimli ve daha sessiz çal flan dördüncü kuflak bir fand r. Peki bunu nas l baflar yor? Çok basit. Geri dönüflümlü kompozit malzemeden yap lan çok daha geliflmifl ve daha aerodinamik fan kanad, havay türbülansa yol açmadan dolaflt r r ve düflük frekansta pik noktalar olmayan do rusal bir ses band yarat r. Dönen fan yata deste i, fan a z yla kanatlar aras nda tam bir s zd rmazl k sa lar. Yüksek verimlilikte yeni motoruyla Flying Bird fan, geleneksel fanlardan ortalama %35 daha az enerji kullan r. Bu, kullan c için daha az elektrik tüketimi, daha sessiz çal flma ve düflük frekansl gürültünün olmamas anlam na gelir. KOMPRESÖRLER: RAK PS Z Carrier, 760 kw kapasiteye ulaflabilen scroll kompresörler kullanarak, gürültüyle savaflta öncü oldu. Scroll kompresörlerin yörüngesel hareketi, daha dengeli bir s k flt rma sa lar, daha az titreflime ve dolay s yla daha az gürültüye yol açar. Carrier scroll kompresör alan nda yüksek kalitede teknik çözümler ile verimin de artmas n sa lad : Kompresör kaidesi, esnek ve titreflimi önleyici takozlarla kompresörden ayr ld, ses iletimini azaltmak için boru deste i kompresörün kaidesine sabitlendi, (Patentli Carrier sistemi) ve kompresör ses izolasyonlu bir muhafaza içine yerlefltirildi (European Pack modelinde standart). Böylece 500 kw kapasiteli bir AQUASNAP (European Pack modeli),10 metre mesafede yaln zca 60 db(a) l k bir ses düzeyiyle en üstün kapasite/ses oran na sahip oldu.

6 AQUASNAP Ç N HER fiey DÜfiÜNÜLDÜ H ÇB R fiey fiansa BIRAKILMADI DAHA KÜÇÜK DAHA AZ YER KAPLAR Mekanik tesisat odas n küçülterek kullan labilir alan art rmak istemez misiniz? Yeni binan zda alan en iyi biçimde kullanmak istemez misiniz? O zaman yeni AQUASNAP i deneyin. So utma grubuna entegre hidronik modülüyle AQUASNAP, su pompas n n, vanalar n ve hidronik aksesuarlar n yerlefltirilmesi için ek alan gerektirmez. Yer kaplamad için, sonradan yerlefltirildi i binalarda baflka etkinliklere ayr labilecek yer kazand r r. Bu da önemli bir ticari ve finansal üstünlüktür.

7 OPT M ZE ED LEN AKIfi MONTAJI ÇOK KOLAY Yeni bir modülerlik örne i olan AQUASNAP, her tür binan n hidronik özelliklerine uyum gösterir. Hidronik modülün, dört ayr tipi vard r: Düflük ve yüksek bas nçl su pompas, güvenli i art ran otomatik geçiflli tek ya da çift pompal. 18 dönüfllü kontrol vanas, cihaz iflletmeye al rken su ak fl debisinin kesin olarak ayarlanmas n sa lar. Düflük ya da yüksek bas nçl su pompas, su filtresi, güvenlik vanas, membranl genleflme tank, su ak fl anahtar, vanal bas nç göstergesi, -20 C ye kadar donma korumas ve ak fl kontrol vanas : Tüm hidronik elemanlar AQUASNAP ile entegre edilmifltir. Bu sizin için önemli bir yeniliktir: Art k çeflitli parçalar tek tek seçmek, smarlamak, parça aramak zorunda de ilsiniz. Daha az masa bafl çal flmas ve daha basit montaj yani, daha h zl sonuç, daha az zaman ve para, daha az mühendislik eme i. Ayr ca bütün parçalar yüklemeden önce fabrikada test edildi inden, daha az montaj ve çal flt rma riski.

8 AQUASNAP DAHA VER ML DAHA TASARRUFLU DAHA ÇEVREC C Kondenser Kompresörler D fl hava C Pro-Dialog Evaporatör Su ç k fl Su girifli kpa C C kpa Y l boyunca iklim ve s cakl k de iflikliklerini dikkate alarak çal flan bir klima sistemi, sürekli tam yük koflullar nda çal flmaz. Bir so utma grubunun enerji verimlili i, s l yüke uyum gösterebilmesine ba l d r. AQUASNAP bu alanda da üstünlü ünü ortaya koyar: Elektronik genleflme vanas na ba l Pro-Dialog kontrol sistemi, so utucu devresinin çok daha düflük bir yo uflma bas nc nda çal flmas na izin verir ve evaporatör s dönüfltürücüsü yüzeyinin daha iyi kullan lmas n sa lar. Sonuç: K smi yüklerde çok daha verimli bir enerji kullan m. YIL Ç NDE DE fien KOfiULLARA UYUM SA LAR Çoklu kompresörlü so utma grubu tasar m ile yüke göre kapasite ayarlamak daha kolay ve daha verimli oluyor: Pro-Dialog yük de iflimini izleyip yaln zca ihtiyac karfl layacak say da kompresörü çal flt r r. Is l yük %100 %75 Is l yük ve enerji verimi oran EER 5,50 5,00 4,50 Sonuç: Kompresörler daha verimli ve uzun süreli çal flarak enerji tüketimini azalt r. AQUASNAP yük de iflimine gösterdi i uyumla da en düflük maliyetle çal flmay sa lar. %50 %25 %0 4,00 3,50 3,00 2,50 Ocak fiubat Mart Nisan May s Haziran Temmuz A ustos Eylül Ekim Kas m Aral k

9 EN UYGUN YEN LENEB L R ENERJ KULLANIMI SO UTMA MODU: EKONOM K VE EKOLOJ K B R DEVR M, DO RUDAN GENLEfiMEYLE BEDELS Z SO UTMA Kompresör Kondenser ISITMA MODU: ISI KAYBI YOK HER fiey GER KAZANILIYOR Üretilen s y bedelsiz s cak su olarak kullanmak varken neden atmosfere gönderelim? Ya da neden bir baflka sanayi ifllemde kullanmayal m? AQUASNAP buna da çözüm buldu: K smi ya da tam s geri kazan m (%20 ile %100 aras nda de iflebilir) seçene iyle tasarruf olana yaratt. Evaporatör Pompa 10 C 15 C Modern mimarl k yöntemleri, büro ve bilgi ifllem ayg tlar n n daha yayg n olarak kullan lmas, binalar n, en so uk iklim kuflaklar nda bile y l boyunca so utulmas n gerekli k l yor. Bu durumda so utma amac yla d flar daki so uk havay neden kullanmayal m? Çünkü bedelsiz so utma suyu sa layan geleneksel sistemler pahal d r ve yat r m maliyetlerini geri almak y llar al r. Bu sistemlerde bir glikol su kar fl m kullan l r ve bedelsiz so utma dönemleri d fl nda elektrik tüketimi artar. Oysa Carrier daha düflük maliyetli bir sistem aray fl ndayd ve bir çözüm buldu: Devrim yaratan Carrier patentli do rudan genleflmeli bedelsiz so utma sistemi, d fl hava s cakl 5 C a düfltü ü anda son derece ekonomik koflulland r lm fl su üretimini garanti eder. Nas l m? Carrier n do rudan genleflmeli bedelsiz so utma sistemi, termosifon ilkesine göre çal fl r. Göreceli daha s cak bir bölgeden (evaporatör) gelen gaz, daha so uk bir bölgeye (kondenser) geçerken prosesteki s y tafl r. Bu ifllem, yaln zca kondenser fanlar ve küçük bir so utucu sirkülasyon pompas yla gerçeklefltirilir. Enerji tüketimini azaltan da budur. Ayr ca hidronik devre, glikolsüz saf su kullan r. Böylece enerji tüketimi yan nda gürültü ve çevre kirlili i de azal r: Do rudan genleflmeli bedelsiz so utmayla hem tasarruf sa lam fl, hem çevreyi korumufl oluruz. SO UTMA YA DA ISITMA: YIL BOYUNCA TASARRUF VE GÜVENL ÇALIfiMA AQUASNAP s pompas yla, tek bir ayg tla hem s tma hem so utma elde edebilirsiniz. Y l boyunca, dünyan n herhangi bir yerinde 10 C dan +48 C a de iflen s cakl klarda AQUASNAP güvenilir ve güvenli çal flmay garanti eder. R410A so utucusuyla AQUASNAP, s tma modunda son derece yüksek bir verimlilik katsay s (COP) yarat r. Bu sayede Carrier, flimdi hem ekonomik hem de çevreye duyarl bir s tma sistemi sunuyor.

10 AQUASNAP GEL fit R LM fi KAL TE BEKLENMEYEN ÖNGÖRMEK TASARIMDAN MONTAJA TAM B R HASSAS YET AQUASNAP, modülerli i ve ürün kalitesini yükseltmeyi temel alan son derece titiz araflt rma ve gelifltirme çal flmalar sonunda yarat ld. Sonlu eleman modelleme teknikleriyle Carrier, her parçan n gerilim özelliklerini, ön modelleri yaratmadan önce de erlendirebilecek bilgilere sahip oldu. Tasar m n her aflamas nda AQUASNAP bir dizi do rulamadan geçti. Aksakl, ortaya ç kt ktan sonra de il, ç kmadan önleme anlay fl yla Carrier, bir yandan maliyetleri azalt rken, bir yandan da kullan c ya güvenilir bir ürün sunman n gururunu yaflad. GÜVEN L R ÇALIfiMA Carrier AQUASNAP üretim tesisleri ISO 9001 kalite belgesine ve ISO çevreye uyum belgesine sahiptir. Ayr ca AQUASNAP üretim hatt nda ürünler güvenilir bir biçimde ve k sa sürede üretilir. Tüm AQUASNAP cihazlar, montajlar tamamland ktan sonra sistematik ve tam bir çal flma testinden geçirilir.

11 ÖN TESTLER MÜfiTER LER M Z N UYGULAMALARINDA YAPTIK Güvenilirli in en büyük garantisi, müflterilerimizin do rulamas olabilir. Bu nedenle yeni AQUASNAP, üretim bafllamadan önce gerçek yerlefltirme alanlar nda test edildi. Sekiz ay boyunca ve çok de iflik yerlerde, mevsimlerde ve iklim koflullar nda çal flt r lan yeni AQUASNAP n güvenilir bir ürün oldu u, seçilen müflterilerimiz taraf ndan do ruland. A IR KOfiULLARDA DAYANIKLILIK TESTLER Carrier, tasar m hedeflerini do rulamak amac yla a r koflullarda dayan kl l k testleri için uzman laboratuvarlar n know-how bilgisinden yararland. Yeni kompresör kontrol kutusuna, binlerce saatlik sert testler uyguland : Titreflim, iklim odas, olumsuz hava koflullar nda b rakmak gibi. Binlerce kilometrelik tafl ma sonunda oluflabilecek zarar belirlemek için AQUASNAP, Avrupa da benzeri olmayan titreflimli bir masa üzerine yerlefltirildi. Amerikan askeri standartlar n temel alan bu test, kamyonla kilometre yol almaya eflde erdi. Amaç: Cihazlar n zay f noktalar n saptamak ve cihaz üretildi i andaki hassasiyet ve sa laml n koruyarak teslim etmek. Tasar mdan teslime, AQUASNAP en yüksek performans garanti eder. Cihaz n üstünlüklerinin zaman içinde korunmas ve enerji maliyetlerinin düflük tutulabilmesi için Carrier, özel uygulamalara uygun çeflitli bak m çözümleri sunar.

12 TEKN K VER LER So utma kapasitesi 30RB* kw Parsiyel yük verimi (ESEER) kw/kw So utma kapasitesi 30RQ* kw Is tma kapasitesi 30RQ** kw Uzunluk mm Genifllik mm Yükseklik mm Çal flma a rl kg Ses Bas nç Seviyesi 10 m. db(a) (Euro Pack opsiyonlu)*** Not: 30RB sadece so utma, 30RQ s pompal model * Nominal Eurovent koflullar : Evaporatör su girifl/ç k fl s cakl 12/7 C, d fl hava s cakl 35 C ** Nominal Eurovent koflullar : Is de ifltirici su girifl/ç k fl s cakl 40/45 C, d fl hava s cakl 7 C *** Eurovent belgeli, ISO 'e uyumlu TEKN K VER LER 30RB / 30RQ STE E BA LI PARÇALAR VE AKSESUARLAR 30RB 30RQ European Pack* Do rudan genleflmeli bedelsiz so utma Düflük bas nçl hidronik modül (tek ya da çift pompal ) Yüksek bas nçl hidronik modül (tek ya da çift pompal ) Tam s geri kazan m K smi s geri kazan m Düflük gürültü seviyesi Çok düflük gürültü seviyesi Korozyon önleyici kondenser kaplamas Kondenser hava filtresi Yüksek bas nç kondenser fanlar Emme vanas Yan paneller Izgaralar Alüminyum kapl evaporatör yal t m Evaporatör donma korumas K fl çal flmas Ana devre kesici Kompresör elektronik yumuflak bafllatma Düflük ç k fl suyu s cakl ki cihaz n kaskad çal flmas JBus, BacNet ya da LonTalk haberleflme geçidi Enerji Yönetimi Modülü (EMM) *Düflük gürültü seviyesi, ana devre kesici anahtar, yan paneller ve evaporatöre donma korumay da kapsar. Not: Teknolojik geliflmeler nedeniyle de ifliklik hakk sakl d r. ALARKO CARRIER SANAY VE T CARET A.fi. STANBUL : GOSB-Gebze Organize Sanayi Bölgesi fi.bilgisu Cad Gebze-KOCAEL Tel: (0 262) Fax: (0 262) ANKARA : Sedat Simavi Sok. No: 48, Çankaya-ANKARA Tel: (0 312) Fax: (0 312) ZM R : fiehit Fethibey Cad. No.55 Kat 13, Pasaport- ZM R Tel: (0 232) Fax: (0 232) ADANA : Ziyapafla Bulv. No: 25/5-6, ADANA Tel: (0 322) Fax: (0 322) ANTALYA : M. Kasapo lu Cad. Küçükkaya Sitesi A Blok 1/4, ANTALYA Tel: (0 242) Fax: (0 242) M. D. H. : web: e-posta: info@alarko-carrier.com.tr MiNERAL

Motorin ve Hafif Ya lar çin. S v Yak tl Brülörler. GARANTi

Motorin ve Hafif Ya lar çin. S v Yak tl Brülörler. GARANTi Motorin ve Hafif Ya lar çin S v Yak tl Brülörler ALM Serisi 0.06 GARANTi leri Teknoloji Motorin brülörleri uzun süreli testler sunucunda s v yak tlar konusunda deneyimli uzmanlar taraf ndan gelifltirildi.

Detaylı

Do algaz ve LPG çin. Gaz Yak tl Brülörler. ALG Serisi 30-1.200 kw. GARANTi

Do algaz ve LPG çin. Gaz Yak tl Brülörler. ALG Serisi 30-1.200 kw. GARANTi o algaz ve LPG çin Gaz Yak tl Brülörler ALG Serisi -. kw GARANTi ALG Serisi Gaz Brülörleri leri Teknoloji Gaz brülörleri uzun süreli testler sunucunda gaz konusunda deneyimli uzmanlar taraf ndan gelifltirildi.

Detaylı

Çat Tipi (Rooftop) Klimalar 48 AZ

Çat Tipi (Rooftop) Klimalar 48 AZ Çat Tipi (Rooftop) Klimalar 48 AZ So utma ve Gaz Yak c l Is tma Tüm Mevs fiimdi Daha Hafif Daha Kompakt Kompakt stiliyle ROOFTOP hava koflulland r c lar son derece hafiftir. Döflemede daha az yer kaplar.

Detaylı

Klima Santralleri 39 HQ

Klima Santralleri 39 HQ Klima Santralleri 39 HQ Airovision Ha v a k ofl u ll an d r mada y e n i viz y o n Airovision S n f n n En yisi Her Uygulama çin Müflteri steklerine Özel Airovision Ünitesi Standart ürün yelpazesi 0,5

Detaylı

Radyal Vantilatörlü. ADA S cak Hava Apareyi

Radyal Vantilatörlü. ADA S cak Hava Apareyi Radyal Vantilatörlü ADA S cak Hava Apareyleri deal Is tma Apareyi ATA S cak Hava Apareyi Alarko 19 y l nda kuruldu unda ilk apareyini tasarlad, üretti ve satt. O günden bu yana Türkiye de onbinlerce aparey

Detaylı

Yer-Tavan Tipi Split Klima

Yer-Tavan Tipi Split Klima Yer-Tavan Tipi Split Klima YER - TAVAN TiPi SPLiT KLiMALAR fi k görünümleri ile her ortama uyum sa layabilen Flair yer-tavan tipi klimalar, montaj alan n n yetersiz oldu u mekanlarda ek bir aparata ihtiyaç

Detaylı

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar Kazand ran Güç Mercedes-Benz orijinal ya lar arac n z üreten uzmanlar taraf ndan, gelifltirilmifltir. Mercedes-Benz in dilinden en iyi Mercedes-Benz

Detaylı

Inverterli Ticari Klimalar

Inverterli Ticari Klimalar Inverterli Ticari Klimalar Tasarruf Konfor 02 Estetik S Super Digital Inverter En Verimli Enerji Tüketimi flletme maliyetlerinizi minimuma indirir. -20ºC d fl ortam s cakl na kadar yüksek performansl s

Detaylı

30RB/RQ. HAVA SOĞUTMALI SOĞUTMA GRUPLARI VE ISI POMPALARI 40-160 kw. Enerji faturanızı düşürün güven duygunuzu arttırın

30RB/RQ. HAVA SOĞUTMALI SOĞUTMA GRUPLARI VE ISI POMPALARI 40-160 kw. Enerji faturanızı düşürün güven duygunuzu arttırın 30RB/RQ HAVA SOĞUTMALI SOĞUTMA GRUPLARI VE ISI POMPALARI 40-160 kw Enerji faturanızı düşürün güven duygunuzu arttırın Büyük resim Carrier in misyonu, iklimsel koşullardan bağımsız olarak, daha konforlu,

Detaylı

30RB/RQ. HAVA SOĞUTMALI SOĞUTMA GRUPLARI VE ISI POMPALARI kw. Hızlı kurulum - geliştirilmiş performans

30RB/RQ. HAVA SOĞUTMALI SOĞUTMA GRUPLARI VE ISI POMPALARI kw. Hızlı kurulum - geliştirilmiş performans 30RB/RQ HAVA SOĞUTMALI SOĞUTMA GRUPLARI VE ISI POMPALARI 17-33 kw Hızlı kurulum - geliştirilmiş performans Büyük resim Carrier in misyonu, iklimsel koşullardan bağımsız olarak, daha konforlu, üretken ve

Detaylı

Fan coil üniteleri. Teknik Veri

Fan coil üniteleri. Teknik Veri Fan coil üniteleri Teknik Veri F a n c o i l ü n i t e l e r i E E D T R 1 1-4 0 0 Fan coil üniteleri Teknik Veri F a n c o i l ü n i t e l e r i E E D T R 1 1-4 0 0 çindekiler Ç NDEK LER TABLOSU 3 Dairesel

Detaylı

Estetik / Özgün Çizgiler. Her Koflulda En Uygun Çözüm. Kolay Montaj ve Bak m. Genifl Kullan m Alan. Tavana Gizlemeye ve Kanala Ba lamaya Uygun

Estetik / Özgün Çizgiler. Her Koflulda En Uygun Çözüm. Kolay Montaj ve Bak m. Genifl Kullan m Alan. Tavana Gizlemeye ve Kanala Ba lamaya Uygun ÜN TELER 02 03 Alarko Fan Coil üniteleri, son teknoloji kullan larak tasarlanm fl ve üretilmifltir. skelet malzemesi olarak galvaniz çelik kullan lan ürünlerin en büyük avantajlar ; estetik d fl görünüm,

Detaylı

HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU 30XA. Güç O nun İçinde

HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU 30XA. Güç O nun İçinde HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU 30XA Güç O nun İçinde CARRIER ın GÜCÜ: AYNI ANDA TÜM TEKNOLOJİLERDE GELİŞTİRME Carrier ın ana amacı, geleceğimizin garantisi olan performans ve çevresel koşullar ile ilgili

Detaylı

ART ÇATI T P KL MA (ROOF - TOP)

ART ÇATI T P KL MA (ROOF - TOP) ART ÇATI T P KL MA (ROOF - TOP) Çat (Roof - top) tipi klima cihazlar hipermarketler, ifl ve al flverifl merkezleri, sinema, tiyatro, gösteri merkezleri, sosyal tesisler, e itim kurumlar v.b yerler ile

Detaylı

Alarko - Techem Isı Giderleri Paylaflım Sistemi

Alarko - Techem Isı Giderleri Paylaflım Sistemi Bu küçük s payölçerin ard nda; 58 y ll k deneyim, 4.000 in üzerinde çal flan ve %100 müflteri memnuniyeti var! Alarko - Techem Isı Giderleri Paylaflım Sistemi Alarko - Techem Is Giderleri Paylafl m Hizmetleri

Detaylı

Faaliyet Konular m z:

Faaliyet Konular m z: Faaliyet Konular m z: Is Transfer Bölümü Plakal Is Eflanjörleri Borulu ve Tubuler Eflanjörler Akümülasyon Tanklar Boylerler S v Transfer Bölümü Domestik Pompalar Hijyenik Pompalar Proses Pompalar Hijyenik

Detaylı

ACM serisi hava soğutmalı soğuk su üretici gruplar küçük ve orta büyüklükteki soğuk su üretici ihtiyacını karşılamak üzere

ACM serisi hava soğutmalı soğuk su üretici gruplar küçük ve orta büyüklükteki soğuk su üretici ihtiyacını karşılamak üzere ACM ACM serisi hava soğutmalı soğuk su üretici gruplar küçük ve orta büyüklükteki soğuk su üretici ihtiyacını karşılamak üzere üretilmiştir. ACM serisi hava soğutma soğuk su üretici gruplar yalnız soğutma

Detaylı

AirHome Serisi Sulu Split Tip Isı Pompaları

AirHome Serisi Sulu Split Tip Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projelerinde ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 25 kw'a kadar performans aralığında dış üniteler Sıcak su boyleri ve tesisat ekipmanları

Detaylı

Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar. www.gedikdokum.com

Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar. www.gedikdokum.com www.gedikdokum.com Balans Vanalar Termostatik Radyatör Vanalar Is tma sistemlerinin balanslanmas sayesinde tüm sisteme do ru zamanda, gerekli miktarda debi ve dolay s yla gereken s her koflulda sa lanabilir.

Detaylı

5. MEKAN K TES SAT S TEM N N Y

5. MEKAN K TES SAT S TEM N N Y Bir binan n s t lmas veya so utulmas için harcanan enerjinin azalt lmas nda, mekanik tesisat yal t m n n önemi, göz ard edilemeyecek kadar büyüktür. Özellikle binalar n s tma ve so utma tesisatlar n n,

Detaylı

Dalg ç Pompalar AL 6 KPS Serisi

Dalg ç Pompalar AL 6 KPS Serisi Dalg ç Pompalar AL KPS Serisi Su Su kadar de erli KALİTE EM SERTİFİKA. KG Türkiye nin. Büyük Gölü Alarko dan... Alarko, 97 y l ndan bu yana üretti i ellibinden fazla dalg ç pompa ile Türkiye ye Van Gölü

Detaylı

75 ini

75 ini 75 ini Tesisatta s yal t m ile; Binan n daha az enerji kullanarak s tma veya so utma dolay s yla çevre kirlili inin azalt lmas, cihazlar n daha verimli çal mas sa lan r. Cihazlar n çal mas s ras nda

Detaylı

Is Büzüflmeli Ürünler 3

Is Büzüflmeli Ürünler 3 Is Büzüflmeli Ürünler 3 3.1 CTW-602 2:1 Is ile Daralan Makaron...20 3.2 HSR 2:1 Renkli Is ile Daralan Makaron...21 3.3 MDT-A Is ile Daralan Yap flkanl Hortum...22 3.4 HDT-A Is le Daralan Yap flkanl Hortum...23

Detaylı

Otomatik Kademe Kontrollü. Sirkülasyon Pompalar

Otomatik Kademe Kontrollü. Sirkülasyon Pompalar Otomatik Kademe Kontrollü Sirkülasyon Pompalar HCPO tiplerinde geliflmifl, üstün özellikler. Binalarda Enerji Performans Yönetmeli i madde 12/6'ya tam uygunluk Termik koruma Ters dönüfl uyar s ve korumas

Detaylı

TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ. Yapıştırmada güvenilir yenilik

TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ. Yapıştırmada güvenilir yenilik TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ Yapıştırmada güvenilir yenilik Simson: taşımacılık endüstrisi için yapıştırıcı çözümleri Gelecekle bağlantınızı kaybetmeyin SIMSON: BİR DÜNYA MARKASI OLAN

Detaylı

ADA Sıcak Hava Apareyleri

ADA Sıcak Hava Apareyleri Radyal Vantilatörlü ADA Sıcak Hava Apareyleri İdeal Isıtma Apareyi ATA Sıcak Hava Apareyi Alarko 19 yılında kurulduğunda ilk apareyini tasarladı, üretti ve sattı. O günden bu yana Türkiye de onbinlerce

Detaylı

Sirkülasyon Pompası Optima

Sirkülasyon Pompası Optima ECO DESIGN (TASARIM) Yönetmeliklerine Uygun ilk ve Tek Yerli Üretim Sirkülasyon Pompası Optima SİSTEMİN KALBİNDE EUP READY LOW ENERGY CONSUMPTION SAVE the NATURE yılı aşkın Alarko Sirkülasyon Pompası deneyimi

Detaylı

Tam Kalk fll / Yüksek Bas nç

Tam Kalk fll / Yüksek Bas nç www.gedikdokum.com API Seri 526 Rafineriler Kimya endüstrisi Petrokimya endüstrisi Petrol ve Gaz 1" 8" ölçü aralı, D T orifis seçenekleri Malzemeler : WCB, CF8M, WC6, LCB, API 526 standardına uygun tasarım

Detaylı

Fan Coil Cihazları Tesisat Bağlantıları

Fan Coil Cihazları Tesisat Bağlantıları Newtherm Fan Coil Kontrol Ekipmanları Bağlantı vanaları, uzaktan kontrol cihazları, dijital veya mekanik duvar tipi termostatları ve yalıtımlı montaj setleriyle birlikte sistem bazında teslim edilmektedir.

Detaylı

İKLİMLENDİRME ÇÖZÜMLERİ. ÇATI TİPİ KLİMA Soğutma 40-120 kw Isıtma 40-120 kw. Hepsi bir arada paket çözümler...

İKLİMLENDİRME ÇÖZÜMLERİ. ÇATI TİPİ KLİMA Soğutma 40-120 kw Isıtma 40-120 kw. Hepsi bir arada paket çözümler... İKLİMLENDİRME ÇÖZÜMLERİ ÇATI TİPİ KLİMA Soğutma 40-120 kw Isıtma 40-120 kw Hepsi bir arada paket çözümler... İklimlendirme ve soğutmanın güvenilir lideri! 100 yıllık tecrübe Carrier 100 yılı așkın süredir

Detaylı

ELEKTRON K FREKANS KONTROLLÜ H DROFOR

ELEKTRON K FREKANS KONTROLLÜ H DROFOR ELEKTRON K FREKANS KONTROLLÜ H DROFOR Invertör Invertör teknolojisi sayesinde, E.sybox su ihtiyac na göre devreye girerek minimum maliyet sa lar. Motor Yeni su so utmal motorun sesi, so utucu fan olmad

Detaylı

Do algaz ve LPG'li Kombi. Serena

Do algaz ve LPG'li Kombi. Serena Do algaz ve LPG'li Kombi Serena Ku u Kadar Bir Zarif 0063 Daha küçük bir kombi. Geniflli i sadece 44 cm. Fakat verimi daha yüksek (%91). Zarif, fakat özel malzemelerden, özel proseslerle imal edilen ve

Detaylı

η k = % 107 a kadar. %111 (Hi de eri baz al narak)

η k = % 107 a kadar. %111 (Hi de eri baz al narak) Logamax Plus GB 022 Yo uflmal Kombi Tüketimde KonforPlus Düflük Yak t Tüketimi Yo uflma teknolojisiyle gelen çok yüksek verim, çok uzun ömürlü magnezyum-alüminyum-silisyum alafl m high-tech eflanjör, ak

Detaylı

BRÜLÖR BAYMAK SE YAKIT FARKETMEZ

BRÜLÖR BAYMAK SE YAKIT FARKETMEZ BRÜLÖR BAYMAK SE YAKIT FARKETMEZ FUEL-O L BRÜLÖRLER ÇOK GEN fi ARALI I, BÜYÜK LERDE K KADEMEL MODELLER SESS Z, YÜKSEK VER ML ÇALIfiMA KARfiI BASINÇLI KAZANLAR Ç N ÖZEL D ZAYN EN Y KAL TE KOMPONENTLERLE

Detaylı

EM/PM Serisi Modülasyonlu 90-4.275 kw Do algaz ve LPG için...

EM/PM Serisi Modülasyonlu 90-4.275 kw Do algaz ve LPG için... az Yak tl rülörler EM/PM Serisi Modülasyonlu RNTi 9-4.275 kw o algaz ve LP için... EM/PM Serisi az rülörleri - Modülasyonlu EM: rülörde son aflama EM serisi gaz brülörleri deneyimin, uzun süreli araflt

Detaylı

Panel Radyatör BAR SICAKLI IN SANATI... TEST. GARANTi BASINCI

Panel Radyatör BAR SICAKLI IN SANATI... TEST. GARANTi BASINCI Panel Radyatör SICAKLI IN SANATI... GARANTi TEST BASINCI 13 BAR Panel radyatörde 21. yüzy la uzanan çizgi... ZENG N SEÇENEKLER Alarko panel radyatörleri - mm aras nda 5 farkl yükseklikte, -0 mm aras nda

Detaylı

10 y l önce Alarko ve Carrier ortakl k için el

10 y l önce Alarko ve Carrier ortakl k için el 10 y l önce Alarko ve Carrier ortakl k için el s k m t. 1996 y l nda ba layan ve üç y l süren görü meler sonunda ortakl k ko ullar olu turuldu. Beklentiler... Aray lar... Aç l mlar... Hedeflerimiz; - leri

Detaylı

Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri

Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri Conergy ile güvende Conergy, yenilenebilir enerji alanında dünyadaki en başarılı şirketlerden biridir. Çünkü Conergy tüm bileşenleri tek bir elden çıkan

Detaylı

Sirkülasyon Pompası Optima

Sirkülasyon Pompası Optima ECO DESIGN (TASARIM) Yönetmeliklerine Uygun ilk ve Tek Yerli Üretim Sirkülasyon Pompası Optima SİSTEMİN KALBİNDE EUP READY LOW ENERGY CONSUMPTION SAVE the NATURE yılı aşkın Alarko Sirkülasyon Pompası deneyimi

Detaylı

2 Ocak/2011. Döner Flanşlı Kompansatörler

2 Ocak/2011. Döner Flanşlı Kompansatörler 2 Ocak/2011 Döner Flanşlı Kompansatörler Döner Flanşlı Kompansatörler *Dizayn Değeri : 10/16 bar, 450 o, 1000 cycle. *Ondülasyon Malzemesi : AISI 304 *Flanş Malzemesi : TS EN 1092-1, PN10/16 Standart

Detaylı

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI 1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI Otomatik kontrol sistemlerinin en önemli elemanları olan motorlu vanaların kendilerinden beklenen görevi tam olarak yerine getirebilmeleri için, hidronik devre

Detaylı

Farkl alanlarda çal flmalar n sürdüren firmam z n bafll ca faaliyet alanlar ;

Farkl alanlarda çal flmalar n sürdüren firmam z n bafll ca faaliyet alanlar ; FARK n zolsun Bir DPAK Prestij Torbalar DPAK File Torbalar DPAK Bantl Torbalar Etiketler Etiketli Çuvallar Rulo Etiketler Üzüm Torbalar Sebze Torbalar Koliler Tüp File ve Extrude File çeflitleri Hakk m

Detaylı

MODÜLER PANO SSTEMLER

MODÜLER PANO SSTEMLER MDÜLER PN SSTEMLER Tip Testli Pano Ç NDEK LER Tip Testli Pano Özellikleri Elektriksel - Mekaniksel Karakteristikler FMP-1 Modüler Panolar Pano Ölçüleri Pano Bileşenleri FMP-2 Modüler Panolar Pano Ölçüleri

Detaylı

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde Japon dizayn ve teknolojisi ile üretilmiş çevre dostu klimalar artık Türkiye de KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde 30.000 kişinin çalıştığı ve Sektöründe ilk

Detaylı

Isıtma sistemleri için TRONIC PM Senkron Sirkülasyon Pompası

Isıtma sistemleri için TRONIC PM Senkron Sirkülasyon Pompası Isıtma sistemleri için TRONIC PM Senkron Sirkülasyon Pompası ALARKO TRONIC Her şey için tek çözüm Alarko, her geçen gün çevreye saygılı ve daha iyi performansın yanında önemli enerji tasarrufu sağlayan

Detaylı

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h)

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h) VITOPEND 100-W Gaz yakıtlı kombi / ısıtıcı Bacalı veya hermetik işletme için Modülasyonlu, atmosferik brülörlü Anma ısı gücü aralığı: 10,5 30 kw (9 000 25 800 kcal/h) Düşük Sıcaklık Kazanı Vitopend 100-W,

Detaylı

Isı Pompalı Isıtma/Soğutma Sistemleri

Isı Pompalı Isıtma/Soğutma Sistemleri Isı Pompalı Isıtma/Soğutma Sistemleri Apartman ve siteler gibi kentsel dönüşüm projeleri, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, De, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar, Otel, tatil

Detaylı

Power Inverter Mr. Slim

Power Inverter Mr. Slim Power Inverter Mr. Slim KONFOR Ekstra konfor için ideal s cakl k Teknolojinin gücü ile Konfor yeni bir anlam kazan yor Daha fazla konfor için Power Inverter Mr. Slim geliflmifl teknolojisi ile ilk seçenektir.

Detaylı

KUDOS. Laboratuvar Cihazları. 195 www.sahinlerkimya.com Tel: (0212) 659 54 00 pbx ULTRASON K SU BANYOLARI

KUDOS. Laboratuvar Cihazları. 195 www.sahinlerkimya.com Tel: (0212) 659 54 00 pbx ULTRASON K SU BANYOLARI Laboratuvar Cihazları ULTRASON K SU BANYOLARI en yüksek kalite ultrasonic temizleyicileri dünya çap na sunmaktan gurur duyar. Ultrasonik teknoloji bir lider üreticisi olarak, Kudos yenilikçi ve patent

Detaylı

Hava so utmal SADECE SO UTMA

Hava so utmal SADECE SO UTMA Hava so utmal nvertör so utucu R-410A so utkanla kullanlmak üzere optimize edilmi tir Daikin savrulma kompresörü Entegre hidrolik sistem Tampon tank gerektirmez Geli mi kontrol olanaklar Hassas scaklk

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri 2 Makinaya farklı bakış açıları sayesinde uzun veya kısa boylu operatör oturarak ya da ayakta çalışabilir - Rittal taşıyıcı kol sistemleriyle izleme ve kumanda

Detaylı

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır.

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Standart ürünlerde çevre dostu R407c soğutucu akışkan kullanılmaktadır. Su sıcaklık rejimine veya isteğe göre farklı soğutucu akışkan ile sistem oluşturulabilmektedir.

Detaylı

Sıcak Hava Apareyleri ADA - ATA. Konforal

Sıcak Hava Apareyleri ADA - ATA. Konforal Sıcak Hava Apareyleri ADA - ATA Konforal ALARKO KONFORAL SICAK HAVA APAREYLERİ Geniş Kullanım Alanı Apareyler üstün performans ve işlevsellikle ısıtmada ekonomik, güvenli ve pratik çözümler sunuyor. Spor

Detaylı

Isı pompaları 61AF. Havadan suya

Isı pompaları 61AF. Havadan suya Isı pompaları 61AF Havadan suya Y Ü K S E K - S I C A K L I K L I I S I T M A Teknoloji ve sürdürülebilirlik 1902 DEN BERİ Güvenilir bir marka Willis Carrier, 1902 yılında imal edilmiş hava için ilk sistemin

Detaylı

HAF F T CAR ARAÇ LAST KLER ÜRÜN KATALO U

HAF F T CAR ARAÇ LAST KLER ÜRÜN KATALO U KONTROLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DE LD R www.pirelli.com.tr HAF F T CAR ARAÇ LAST KLER ÜRÜN KATALO U 2008 Hafif ticari araç geliflimi Hafif ticari araç kategorisi çok genifl yelpazedeki araçlar kapsamaktad r: Ticari

Detaylı

5.2 CEPHE PANEL 5.2.1 K YÜZÜ METAL M NERAL YÜN YALITIMLI SANDV Ç PANEL. 5.2.1.1 DÜfiEY CEPHE PANEL UYGULAMASI

5.2 CEPHE PANEL 5.2.1 K YÜZÜ METAL M NERAL YÜN YALITIMLI SANDV Ç PANEL. 5.2.1.1 DÜfiEY CEPHE PANEL UYGULAMASI 5.2 CEPHE PANEL Resim 5.16 Mineral yün cephe paneli 5.2.1 K YÜZÜ METAL M NERAL YÜN YALITIMLI SANDV Ç PANEL Is, su, ses yal t m ve yang n güvenli i özelliklerini bünyesinde bar nd ran mineral yün yal t

Detaylı

Soğutma grupları/isı pompaları 30AW. Monoblok inverter

Soğutma grupları/isı pompaları 30AW. Monoblok inverter Soğutma grupları/isı pompaları 30AW Monoblok inverter K O M P A K T, D A Y A N I K L I V E V E R İ M L İ 2 Kompakt, dayanıklı ve verimli Yeni AquaSnap PLUS soğutma grupları ile çift yönlü ısı pompaları,

Detaylı

ÖZEL LABORATUAR DENEY FÖYÜ

ÖZEL LABORATUAR DENEY FÖYÜ Deneyin Adı:Evaporatif Soğutma Deneyi ÖZEL LABORATUAR DENEY FÖYÜ Deneyin Amacı:Evaporatif Soğutucunun Soğutma Kapasitesinin ve Verimin Hesaplanması 1.Genel Bilgiler Günümüzün iklimlendirme sistemleri soğutma

Detaylı

MiniBloc Ürün Seçim Verileri

MiniBloc Ürün Seçim Verileri MiniBloc Ürün Seçim Verileri Bu kitap Carrier Profoid Minibloc- Monoblocked Packaced Refrigeration Units kitabından Alarko Carrier EDM/ st tarafından düzenlenmiştir. Şubat 2006 CARRIER- ProFroid MiniBloc

Detaylı

Çelik Kazan. S v ve Gaz Yak tl. 3 Geçiflli ACK 3 Serisi. Türkiye nin lk Yerli Üretim CE flaretli S caksu Kazan

Çelik Kazan. S v ve Gaz Yak tl. 3 Geçiflli ACK 3 Serisi. Türkiye nin lk Yerli Üretim CE flaretli S caksu Kazan S v ve Gaz Yak tl Çelik Kazan 3 Geçiflli ACK 3 Serisi GARANTi 93.63 kw Düflük S cakl k Kazan Türkiye nin lk Yerli Üretim CE flaretli S caksu Kazan leri Teknoloji Ürünü: Kazanlarda kullan lan üretim, tasar

Detaylı

Moyenne température / Medium temperature : Ürün Seçim Verileri

Moyenne température / Medium temperature : Ürün Seçim Verileri Moyenne température / Medium temperature : MiniCold Ürün Seçim Verileri Bu kitap Carrier Profoid Minicold- Monoblocked Packaced Refrigeration Units kitabından Alarko Carrier EDM/ st tarafından düzenlenmiştir.

Detaylı

444 0 888 www.arcelik.com.tr

444 0 888 www.arcelik.com.tr 444 0 888 www.arcelik.com.tr R410A çevreci gaz Inverter klimalar kullandıkları R410A gazı sayesinde çevreye duyarlıdır. Inverter Multi Sistem Klimaları Arçelik Inverter Multi Sistem Klimaları her bir odada

Detaylı

3-Geçişli Sıvı/Gaz Yakıtlı Kazanlar Uno-3 Max-3 THW-I NTE. Sıcak Su Kazanları

3-Geçişli Sıvı/Gaz Yakıtlı Kazanlar Uno-3 Max-3 THW-I NTE. Sıcak Su Kazanları 3-Geçişli Sıvı/Gaz Yakıtlı Kazanlar Uno-3 Max-3 THW-I NTE Sıcak Su Kazanları 1 Hoval 3-geçişli sıvı/gaz yakıtlı sıcak su kazanlarının avantajları Ürünlerimiz teknolojinin son örneğini temsil ederken, yaratıcı

Detaylı

444 0 888 arcelik.com.tr

444 0 888 arcelik.com.tr 444 0 888 arcelik.com.tr R410A çevreci gaz Inverter klimalar, kullandıkları R410A gazı sayesinde çevreye duyarlıdır. Inverter Multi Sistem Klimaları Arçelik Inverter Multi Sistem Klimaları, her bir odada

Detaylı

FREECOOLING Sogutma Grupları. Z-Power FREECOOLING

FREECOOLING Sogutma Grupları. Z-Power FREECOOLING FREECOOLING Sogutma Grupları Z-Power FREECOOLING FREECOOLING Soğutma Grupları Z-Power FREECOOLING TFAVBZ -TFAVIZ TFAVSZ 2420-21100 469-1,216 kw Yüksek verimli Standart elektronik genleşme vanası Arttırılmış

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Mehmet TOMBAKO LU* * Hacettepe Üniversitesi, Nükleer Enerji Mühendisli i Bölümü

Mehmet TOMBAKO LU* * Hacettepe Üniversitesi, Nükleer Enerji Mühendisli i Bölümü Nükleer Santrallerde Enerji Üretimi ve Personel E itimi Mehmet TOMBAKO LU* Girifl Sürdürülebilir kalk nman n temel bileflenlerinden en önemlisinin enerji oldu unu söylemek abart l olmaz kan s nday m. Küreselleflen

Detaylı

BAYMAK GAZ BRÜLÖRLER Tek Kademeli Çift Kademeli Oransal Gaz Brülörleri BG Serisi kw

BAYMAK GAZ BRÜLÖRLER Tek Kademeli Çift Kademeli Oransal Gaz Brülörleri BG Serisi kw BAYMAK GAZ BRÜLÖRLER Tek Kademeli Çift Kademeli Oransal Gaz Brülörleri BG Serisi - Baxi Group, De Dietrich, Remeha Tek Kademeli Gaz Brülörleri BG Serisi BG serisi tek kademeli brülörlerde sabit gaz ve

Detaylı

WS1028M0 W1028M0 OSW1028M0 2808 9581 3024 10318 874/837 3,59/3,44 3,21/3,61 500/440/400/360 40/37/35/26

WS1028M0 W1028M0 OSW1028M0 2808 9581 3024 10318 874/837 3,59/3,44 3,21/3,61 500/440/400/360 40/37/35/26 VITOCLIM 0S Duvar Tipi Split Klialar Sabit h zl kopresör, R4 so utucu ak flkan kapasitesi: 2,8 3,5 5,3 ve 7,1 k Çevreyle dost R4 so utucu ak flkanl Vitoclia 0S Duvar tipi split klialar, konforlu iklilendire

Detaylı

D fl güzel, içi kaliteli OBO WDK Kablo Döfleme Kanallar, her zaman, her yere uyar

D fl güzel, içi kaliteli OBO WDK Kablo Döfleme Kanallar, her zaman, her yere uyar D fl güzel, içi kaliteli OBO Kablo Döfleme Kanallar, her zaman, her yere uyar OBO Top Modeller LFS Kablo Kanal Sistemleri Her ölçüde çekici Kablo Döfleme Kanal YEN Gelifltirilmifl ürün kalitesi VDE Belgeli

Detaylı

DENEY 5 SOĞUTMA KULESİ PERFORMANSININ BELİRLENMESİ

DENEY 5 SOĞUTMA KULESİ PERFORMANSININ BELİRLENMESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MM 410 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI II DENEY 5 SOĞUTMA KULESİ PERFORMANSININ BELİRLENMESİ 1. AMAÇ Soğutma kulesi performansının

Detaylı

Nefes ald ran teknoloji

Nefes ald ran teknoloji ISI POMPALI HAVALANDIRMA C HAZLARI %00 Taze Hava le Çal flma Düflük flletme Maliyeti Düflük Taze Hava Maliyeti Yüksek COP ( 4000 çin,) Kompakt Tasar m Oda Kontrol Paneli Is Geri Kazan m Eflanjörü le Ön

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

6 MADDE VE ÖZELL KLER

6 MADDE VE ÖZELL KLER 6 MADDE VE ÖZELL KLER TERMOD NAM K MODEL SORU 1 DEK SORULARIN ÇÖZÜMLER MODEL SORU 2 DEK SORULARIN ÇÖZÜMLER 1. Birbirine temasdaki iki cisimden s cakl büyük olan s verir, küçük olan s al r. ki cisim bir

Detaylı

MALAT SANAY N N TEMEL GÖSTERGELER AÇISINDAN YAPISAL ANAL Z

MALAT SANAY N N TEMEL GÖSTERGELER AÇISINDAN YAPISAL ANAL Z MALAT SANAY N N TEMEL GÖSTERGELER AÇISINDAN YAPISAL ANAL Z Nisan 2010 ISBN 978-9944-60-631-8 1. Bask, 1000 Adet Nisan 2010 stanbul stanbul Sanayi Odas Yay nlar No: 2010/5 Araflt rma fiubesi Meflrutiyet

Detaylı

Yüksek Tasarruf Üstün Konforla Buluştu... turn to the experts

Yüksek Tasarruf Üstün Konforla Buluştu... turn to the experts turn to the experts Yüksek Tasarruf Üstün Konforla Buluştu... Etrafınızdaki dünyayı geliştiriyoruz. İç mekanda yaşanılan konforu; ürün ve hizmetlerimizle geliştirirken aynı zamanda insanların yaşam kalitelerini

Detaylı

Nem Alma Cihaz NEDEN Kullan lmal?

Nem Alma Cihaz NEDEN Kullan lmal? Nem Alma Cihaz NEDEN Kullan lmal? Yüksek ba l nem birçok probleme yol açar: Küf ve bakteri gibi mikroorganizmalar n h zl üremesine, Cam, duvar gibi so uk yüzeylerde yo uflarak, su damlac klar oluflmas

Detaylı

Dräger X-plore 8000 Başlıklar, kasklar, vizörler ve maskeler

Dräger X-plore 8000 Başlıklar, kasklar, vizörler ve maskeler Dräger X-plore 8000 Başlıklar, kasklar, vizörler ve maskeler Yenilikçi Dräger X-plore 8000 başlıkları, yeni motorlu hava temizleme respiratörlerinin (PAPR) ayrılmaz bir parçasıdır. Hem bol hem de dar seçenekleri,

Detaylı

Tablo 3.3. TAKV YES Z KANAL SAC KALINLIKLARI (mm)

Tablo 3.3. TAKV YES Z KANAL SAC KALINLIKLARI (mm) 3. KANAL KONSTRÜKS YONU Türk Standart ve fiartnamelerinde kanal konstrüksiyonu üzerinde fazla durulmam flt r. Bay nd rl k Bakanl fiartnamesine göre, bas nç s - n fland rmas na ve takviye durumuna bak lmaks

Detaylı

STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm

STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm 250 STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm TANITIM 4 ZAMANLI SU SOĞUTMALI DİZEL MOTOR,MEKANİK FANLI VE KORUYUCU KAFESLİ RADYATÖR,AKÜ İLE ÇALIŞTIRMA,AKÜ KABLOLARI VE SEHPASI,ŞARJ ALTERNATÖRÜ,MEKANİK GOVERNOR,MOTOR

Detaylı

Kompakt Tip Konveyörlü Bulafl k Makineleri

Kompakt Tip Konveyörlü Bulafl k Makineleri Kompakt Tip Konveyörlü Bulafl k Makineleri 2 electrolux wtc Kompakt çözüm Electrolux ün yeni, kompakt tip konveyörlü bulafl k makineleri bulafl k sorununuz için mükemmel çözümler sunar; maksimum hijyen

Detaylı

Saf ve Do al Esintiyle Evinizde deal Yaflam Ortam SPL T KL MALAR

Saf ve Do al Esintiyle Evinizde deal Yaflam Ortam SPL T KL MALAR Saf ve Do al Esintiyle Evinizde deal Yaflam Ortam SPL T KL MALAR 2 B R KL MADAN ÇOK DAHA Toshiba DAISEIKAI evinizdeki tüm odalar n ihtiyaçlar n karfl layabilecek 7.000 24.000 BTU/saat aras nda kapasiteye

Detaylı

BETABLOC. Blok Tip Santrifüj Pompa. Mil S zd rmazl. Kullan m Alanlar. Tan mlama. flletme Bilgileri. Motor. Dizayn. Kaplin Koruyucu

BETABLOC. Blok Tip Santrifüj Pompa. Mil S zd rmazl. Kullan m Alanlar. Tan mlama. flletme Bilgileri. Motor. Dizayn. Kaplin Koruyucu Tip Kitapç E/1215/ 02-82 BETABLOC Blok Tip Santrifüj Pompa Kullan m Alanlar Su temini Ya murlama-tar m Havaland rma S cak su Deniz suyu Az kirli sular Ya lar flletme Bilgileri Debi Basma Yüksekli i Pompa

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL 1 4 6 5 3 7 2 Küçük panolar Dünya çapında onaylı ve çok sayıda standart ölçülerde stoklarımızda mevcut. Pratik sistem aksesuarları, KL terminal kutularını yaygın

Detaylı

Duvar Tipi. Yo uflmal Kombi/Kazan

Duvar Tipi. Yo uflmal Kombi/Kazan Duvar Tipi Yo uflmal Kombi/Kazan Q ATAG yo uflmal kombi ve kazanlar dayan kl paslanmaz çelik gövde ve kanatç ks z paslanmaz çelik düz borulardan oluflan eflanjörleri kulland için zaman içerisinde korozyona

Detaylı

Hidroforlarda kat ve daire say s na göre pratik seçim tablosu

Hidroforlarda kat ve daire say s na göre pratik seçim tablosu DAF 2015 Hidroforlarda kat ve daire say s na göre pratik seçim tablosu GENLEŞME TANKLARI Tank Tip/Kodu Max. İşletme Basıncı T-25 6 TH - 25 ( Yatık ) 6 T - 50 6 TM - 50 ( Ayaklı ) 6 TH - 50 ( Yatık ) 6

Detaylı

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU Erdinç S AYIN 1968 yılında Đstanbul'da doğdu. 1989 yılında Đstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği

Detaylı

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A İÇ ÜNİTE FTXB25 FTXB35 FTXB50 FTXB60 Kapasitesi BTU 1,20 / 2,50 / 3,20 4.000 / 8.500 / 10.900 1,30 / 3,53 / 3,80 4.400 / 12.000 / 12.900 1,88 / 5.45 / 6.20 6.400 / 18.600 / 21.200 2,00 / 6,21 / 6,50 6.800

Detaylı

3.2. FCT Sarmal Hortumlar. Kablo Koruma Sistemleri Esnek Hortumlar

3.2. FCT Sarmal Hortumlar. Kablo Koruma Sistemleri Esnek Hortumlar Kablo Koruma Sistemleri 3.2 FCT Sarmal Hortumlar FCT sarmal hortumlar, PA6 dan üretilmifltir ve ya a, yak ta ve solventlere karfl mükemmel koruma sa lar. FCT hafif ve esnektir, yüksek ezilme ve afl nma

Detaylı

Benzersiz Kamera ve Ifl n Teknolojisi BFH 2000. Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas

Benzersiz Kamera ve Ifl n Teknolojisi BFH 2000. Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas Benzersiz Kamera ve Ifl n Teknolojisi BFH 2000 Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas BFH 2000 Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas Müflteri memnuniyeti Otomotiv teknolojisindeki sürekli geliflim,

Detaylı

Movi-Eco. S ra Kontrollü Tam Otomatik Hidrofor Setleri. Kullan m Alanlar. Dizayn. Kodlama Sistemi. Ak flkanlar. flletme Bilgileri

Movi-Eco. S ra Kontrollü Tam Otomatik Hidrofor Setleri. Kullan m Alanlar. Dizayn. Kodlama Sistemi. Ak flkanlar. flletme Bilgileri Tip Kitapç BT 117/-8 Movi-Eco S ra Kontrollü Tam Otomatik Hidrofor Setleri Kullan m Alanlar Apartmanlar, siteler Hastahaneler, okullar Al flverifl ve ifl merkezleri Hoteller ve tatil köyleri Endüstriyel

Detaylı

Victrix Superior 32 kw Duvar tipi yo uflmal kombi (32 kw) Duvar tipi yo uflmal kat kaloriferi (32 kw X) Yo uflmal Kombi

Victrix Superior 32 kw Duvar tipi yo uflmal kombi (32 kw) Duvar tipi yo uflmal kat kaloriferi (32 kw X) Yo uflmal Kombi Victrix Superior 2 kw Duvar tipi yo uflmal kombi (2 kw) Duvar tipi yo uflmal kat kaloriferi (2 kw X) Yo uflmal Kombi Yo uflmal Kombi Victrix Superior 2 kw mmergas Victrix Superior kw çevre dostu yo uflmal

Detaylı

CO RAFYA GRAF KLER. Y llar Bu grafikteki bilgilere dayanarak afla daki sonuçlardan hangisine ulafl lamaz?

CO RAFYA GRAF KLER. Y llar Bu grafikteki bilgilere dayanarak afla daki sonuçlardan hangisine ulafl lamaz? CO RAFYA GRAF KLER ÖRNEK 1 : Afla daki grafikte, y llara göre, Türkiye'nin yafl üzerindeki toplam nufusu ile bu nüfus içindeki okuryazar kad n ve erkek say lar gösterilmifltir. Bin kifli 5. 5.. 35. 3.

Detaylı

Çelik Kazan. Konforal. S v ve Gaz Yak tl. 2 Geçiflli ACK 2 Serisi. 35-3.488 kw Düflük S cakl k Kazan

Çelik Kazan. Konforal. S v ve Gaz Yak tl. 2 Geçiflli ACK 2 Serisi. 35-3.488 kw Düflük S cakl k Kazan S v ve Gaz Yak tl Çelik Kazan Konforal 2 Geçiflli ACK 2 Serisi GARANTi 5. kw Düflük S cakl k Kazan Türkiye nin lk Yerli Üretim CE flaretli S caksu Kazan leri Teknoloji Ürünü: Kazanlarda kullan lan üretim,

Detaylı

Hava Soğutmalı Soğutma Grupları & Isı Pompaları. WinPACK SE

Hava Soğutmalı Soğutma Grupları & Isı Pompaları. WinPACK SE Hava Soğutmalı Soğutma Grupları & Isı Pompaları WinPACK SE Hava Soğutmalı Soğutma Grupları & Isı Pompaları WinPACK SE TCAEY-THAEY 2110-4340 97,6-328,6 kw 109,5-354,6 kw Adaptive Function Plus ile 4.13

Detaylı

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 Modern Klima Isı Pompası Teknik Yayınlar 2014/5 MCAC-RTSM-2014-1 Tri-Thermal İçindekiler 1. Bölüm Genel Bilgiler... 1 2. Bölüm Teknik Özellikler ve Performans...

Detaylı

Premiks Tam Yo uflmal Kombi Seradens

Premiks Tam Yo uflmal Kombi Seradens Premiks Tam Yo uflmal Kombi Seradens TASARRUF VE YÜKSEK VER M N MÜKEMMEL UYUMU 4 YILDIZ ENERJ VER ML L SINIFI GARANTi Üstün Özellikli Tam Yo uflmal Kombi Seradens Premiks tam yo uflmal kombi Seradens;

Detaylı

Boru S zd rmazl k ve Boflluk Doldurma

Boru S zd rmazl k ve Boflluk Doldurma TR Tesisat Ürünleri Boru S zd rmazl k ve Boflluk Doldurma Loctite 511 Düflük mukavemet boru s zd rmazl Su ve gaz tafl yan sistemlerde kullan lan, s kça sökülmesi gereken metal diflli boru ba lant lar için

Detaylı

Merkezi Isıtmalı Binalarda Daire çi Sıcaklık Kontrol Sistemleri

Merkezi Isıtmalı Binalarda Daire çi Sıcaklık Kontrol Sistemleri Merkezi Isıtmalı Binalarda Daire çi Sıcaklık Kontrol Sistemleri Tesisat n z hangi tür olursa olsun, ARTIK KONTROL SiZDE! Sobaya alabildi ince kömür at p nar gibi k zartt ktan sonra karfl s na geçip s nma

Detaylı

ISITMA ÇÖZÜMLERİ. Konfor Modülü 5-20 kw. Isıtmanın kolay çözümünü seçin!

ISITMA ÇÖZÜMLERİ. Konfor Modülü 5-20 kw. Isıtmanın kolay çözümünü seçin! ISITMA ÇÖZÜMLERİ Konfor Modülü 5-2 kw Isıtmanın kolay çözümünü seçin! Konfor Modülü: ısı pompaları Carrier sistem yeniliği Isı pompalarının uygun bir şekilde kontrol edilmesi, konforun ve enerji verimliliğinin

Detaylı