İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ"

Transkript

1 İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ B rleşm ş M lletler Un ted Nat ons

2 B rleşm ş M lletler Genel Kurulu'nun 10 Aralık 1948 tar h ve 217 A(III) sayılı Kararıyla lan ed lm şt r. 6 N san 1949 tar h ve 9119 Sayılı Bakanlar Kurulu le "İnsan Hakları Evrensel Beyannames 'n n Resm Gazete le yayınlanması yayımdan sonra okullarda ve d ğer eğ t m müesseseler nde okutulması ve yorumlanması ve bu Beyanname hakkında radyo ve gazetelerde münas p neşr yatta bulunulması" kararlaştırılmıştır. Bakanlar Kurulu Kararı 27 Mayıs 1949 tar h ve 7217 Sayılı Resm Gazete'de yayınlanmıştır.

3 Önsöz... İnsanlık a les n n bütün üyeler nde bulunan hays yet n ve bunların eş t ve dev r kabul etmez haklarının tanınması hususunun, hürr yet n, adalet n ve dünya barışının temel olmasına,... İnsan haklarının tanınmaması ve hor görülmes n n nsanlık v cdanını syana sevk eden vahş l klere sebep olmuş bulunmasına, dehşetten ve yoksulluktan kurtulmuş nsanların, ç nde söz ve nanma hürr yetler ne sah p olacakları b r dünyanın kurulması en yüksek amaçları olarak lan ed lm ş bulunmasına, İnsanın zulüm ve baskıya karşı son çare olarak ayaklanmaya mecbur kalmaması ç n nsan haklarının b r hukuk rej m le korunmasının esaslı b r zaruret olmasına,... Uluslararasında dostça l şk ler gel şt r lmes n teşv k etmen n esaslı b r zaruret olmasına,... B rleşm ş M lletler halklarının, Antlaşmada, nsanın ana haklarına, nsan şahsının hays yet ve değer ne, erkek ve kadınların eş tl ğ ne olan manlarını b r kere daha lan etm ş olmalarına ve sosyal lerlemey kolaylaştırmaya, daha gen ş b r hürr yet çer s nde daha y hayat şartları kurmaya karar verd kler n beyan etm ş bulunmalarına,... Üye devletler n, B rleşm ş M lletler Teşk latı le şb rl ğ ederek nsan haklarına ve ana hürr yetler ne bütün dünyada gerçekten saygı göster lmes n n tem n n taahhüt etm ş olmalarına,... Bu haklar ve hürr yetler n herkesçe aynı şek lde anlaşılmasının yukarıdak taahhüdün yer ne get r lmes ç n son derece öneml bulunmasına göre,... B rleşm ş M lletler Genel Kurulu;... İnsanlık topluluğunun bütün b reyler yle kuruluşlarının bu Beyannamey her zaman göz önünde tutarak eğ t m ve öğret m yoluyla bu hak ve özgürlüklere saygıyı gel şt rmeye, g derek artan ulusal ve uluslararası önlemlerle gerek üye devletler n halkları ve gerekse bu devletler n yönet m altındak ülkeler halkları arasında bu hakların dünyaca etk n olarak tanınmasını ve uygulanmasını sağlamaya çaba göstermeler amacıyla tüm halklar ve uluslar ç n ortak deal ölçüler bel rleyen bu İnsan Hakları Evrensel Beyannames n lan eder.

4 Madde: 1 Bütün nsanlar hür, hays yet ve haklar bakımından eş t doğarlar. Akıl ve v cdana sah pt rler ve b rb rler ne karşı kardeşl k z hn yet le hareket etmel d rler. Madde: 2 Herkes, ırk, renk, c ns yet, d l, d n, s yas veya d ğer herhang b r ak de, m ll veya çt ma menşe, servet, doğuş veya herhang d ğer b r fark gözet lmeks z n şbu Beyannamede lan olunan tekm l haklardan ve bütün hürr yetlerden st fade edeb l r. Bundan başka, bağımsız memleket uyruğu olsun, vesayet altında bulunan, gayr muhtar veya sa r b r egemenl k kayıtlamasına tab ülke uyruğu olsun, b r şahıs hakkında, uyruğu bulunduğu memleket veya ülken n s yas, hukuk veya m lletlerarası statüsü bakımından h çb r ayrılık gözet lmeyecekt r. Madde 3 Yaşamak, hürr yet ve k ş emn yet her ferd n hakkıdır. Madde 4 H ç k mse kölel k veya kulluk altında bulundurulamaz; kölel k ve köle t caret her türlü şekl yle yasaktır. Madde 5 H ç k mse şkenceye, zal mane, gayr nsan, hays yet kırıcı cezalara veya muamelelere tab tutulamaz. Madde 6 Herkes her nerede olursa olsun hukuk k ş l ğ n n tanınması hakkını ha zd r. Madde 7 Kanun önünde herkes eş tt r ve ayrımcılık yapılmadan kanunun eş t korumasından st fade hakkını ha zd r. Herkes n şbu Beyannameye aykırı her türlü ayrımcı muameleye ve böyle b r ayrımcı muamele ç n yapılacak her türlü kışkırtmaya karşı eş t korunma hakkı vardır. Madde 8 Her şahsın kend ne anayasa veya kanun le tanınan temel haklara aykırı muamelelere karşı etk l net ce verecek şek lde m ll mahkemelere müracaat hakkı vardır. Madde 9 H ç k mse keyfi olarak tutuklanamaz, alıkonulamaz veya sürgün ed lemez. Madde 10 Herkes, haklarının, vec beler n n veya kend s ne karşı ceza mah yette herhang b r snadın tesp t nde, tam b r eş tl kle, davasının bağımsız ve tarafsız b r mahkeme tarafından ad l b r şek lde ve açık olarak görülmes hakkına sah pt r. Madde B r suç şlemekten sanık herkes, savunması ç n kend s ne gerekl bütün tert batın sağlanmış bulunduğu açık b r yargılama le kanunen suçlu olduğu tesp t ed lmed kçe masum sayılır. 2. H ç k mse şlend kler sırada m ll veya m lletlerarası hukuka göre suç teşk l etmeyen fi llerden veya hmallerden ötürü mahkûm ed lemez. Bunun g b, suçun şlend ğ sırada uygulanab lecek olan cezadan daha ş ddetl b r ceza ver lemez. Madde 12 H ç k mse özel hayatı, a les, mesken veya yazışması hususlarında keyfi karışmalara, şeref ve şöhret ne karşı tecavüzlere maruz bırakılamaz. Herkes n bu karışma ve karşı kanun le korunmaya hakkı vardır.

5 Madde Herkes herhang b r devlet n sınırları dâh l nde serbestçe dolaşma ve yerleşme hakkına ha zd r. 2. Herkes, kend memleket de dâh l, herhang b r memleket terk etmek ve memleket ne dönmek hakkına ha zd r. Madde Herkes zulüm karşısında başka memleketlere lt ca etmek ve bu memleketler tarafından mültec muameles görmek hakkını ha zd r. 2. Bu hak, gerçekten ad b r cürüme veya B rleşm ş M lletler prens p ve amaçlarına aykırı faal yetlere müsten t kovuşturmalar hal nde ler sürülemez. Madde Her ferd n b r vatandaşlık hakkı vardır. 2. H ç k mse keyfi olarak vatandaşlığından veya vatandaşlığını değ şt rmek hakkından mahrum ed lemez. Madde Evl l k çağına varan her erkek ve kadın, ırk, vatandaşlık veya d n bakımından h çb r kısıtlamaya tab olmaksızın evlenmek ve a le kurmak hakkına ha zd r. Her erkek ve kadın evlenme konusunda, evl l k süres nce ve evl l ğ n sona ermes nde eş t hakları ha zd r. 2. Evlenme akd ancak müstakbel eşler n serbest ve tam rızasıyla yapılır. 3. A le, cem yet n tab ve temel unsurudur, cem yet ve devlet tarafından korunmak hakkını ha zd r. Madde Her şahıs tek başına veya başkalarıyla b rl kte mal ve mülk sah b olmak hakkını ha zd r. 2. H ç k mse keyfi olarak mal ve mülkünden mahrum ed lemez. Madde 18 Her şahsın, fik r, v cdan ve d n hürr yet ne hakkı vardır; bu hak, d n veya kanaat değ şt rmek hürr yet, d n n veya kanaat n tek başına veya topluca, açık olarak veya özel surette, öğret m, tatb kat, badet ve ay nlerle zhar etmek hürr yet n çer r. Madde 19 Her ferd n fik r ve fade hürr yet ne hakkı vardır. Bu hak fik rler nden ötürü rahatsız ed lmemek, memleket sınırları mevzubah s olmaksızın malumat ve fik rler her vasıta le aramak, elde etmek veya yaymak hakkını çer r. Madde Her şahıs barışçı toplanma ve dernek kurma ve derneğe katılma serbest s ne mal kt r. 2. H ç k mse b r derneğe mensup olmaya zorlanamaz. Madde Her şahıs, doğrudan doğruya veya serbestçe seç lm ş tems lc ler vasıtasıyla, memleket n kamu şler yönet m ne katılmak hakkını ha zd r. 2. Her şahıs memleket n n m kamu h zmetler nden eş tl kle faydalanma hakkını ha zd r. 3. Halkın rades kamu otor tes n n esasıdır; bu rade, g zl şek lde veya serbestl ğ sağlayacak muad l b r usul le cereyan edecek, genel ve eş t oy verme yoluyla yapılacak olan devr ve dürüst seç mlerle fade ed l r. Madde 22 Her şahsın, cem yet n b r üyes olmak t bar yle, sosyal güvenl ğe hakkı vardır; hays yet ç n ve şahs yet n n serbestçe gel şmes ç n zarur olan ekonom k, sosyal ve kültürel hakların m ll gayret ve m lletlerarası şb rl ğ yoluyla ve her devlet n teşk latı ve kaynaklarıyla mütenas p olarak gerçekleşt r lmes ne hakkı vardır.

6 Madde Her şahsın çalışmaya, ş n serbestçe seçmeye, ad l ve elver şl çalışma şartlarına ve şs zl kten korunmaya hakkı vardır. 2. Herkes n, h çb r fark gözet lmeks z n, eş t ş karşılığında eş t ücrete hakkı vardır. 3. Çalışan her k msen n kend s ne ve a les ne nsanlık hays yet ne uygun b r yaşayış sağlayan ve gerek rse her türlü sosyal koruma vasıtalarıyla da tamamlanan ad l ve elver şl b r ücrete hakkı vardır. 4. Herkes n menfaatler n n korunması ç n send kalar kurmaya ve bunlara katılmaya hakkı vardır. Madde 24 Her şahsın d nlenmeye, eğlenmeye, b lhassa çalışma müddet n n makul surette sınırlandırılmasına ve muayyen devrelerde ücretl tat llere hakkı vardır. Madde Her şahsın, gerek kend s gerekse a les ç n, y yecek, g y m, mesken, tıbb bakım, gerekl sosyal h zmetler dâh l olmak üzere sağlığı ve refahını tem n edecek uygun b r hayat sev yes ne ve şs zl k, hastalık, sakatlık, dulluk, ht yarlık veya geç m mkânlarından rades dışında mahrum bırakacak d ğer hallerde güvenl ğe hakkı vardır. 2. Ana ve çocuk özel ht mam ve yardım görmek hakkını ha zd r. Bütün çocuklar, evl l k ç nde veya dışında doğsunlar, aynı sosyal korunmadan faydalanırlar. Madde Her şahsın eğ t m hakkı vardır. Eğ t m h ç olmazsa lk ve temel safhalarında parasızdır. İlköğret m mecbur d r. Tekn k ve meslek öğret mden herkes st fade edeb lmel d r. Yükseköğret m, l yakatler ne göre herkese tam eş tl kle açık olmalıdır. 2. Eğ t m nsan şahs yet n n tam gel şmes n ve nsan haklarıyla ana hürr yetler ne saygının kuvvetlenmes n hedef almalıdır. Eğ t m bütün m lletler, ırk ve d n grupları arasında anlayış, hoşgörü ve dostluğu teşv k etmel ve B rleşm ş M lletler n barışın dames yolundak çalışmalarını gel şt rmel d r. 3. Ana baba, çocuklarına ver lecek eğ t m türünü seçmek hakkını öncel kle ha zd rler. Madde Herkes, topluluğun kültürel faal yet ne serbestçe katılmak, güzel sanatları tatmak, l m sahasındak lerley şe şt rak etmek ve bundan faydalanmak hakkını ha zd r. 2. Herkes n yarattığı, her türlü b l m, edeb yat veya sanat eserler nden mütevell t manev ve madd menfaatler n korunmasına hakkı vardır. Madde 28 Herkes n şbu Beyanname'de öngörülen hak ve hürr yetler n tam tatb k n sağlayacak b r sosyal ve m lletlerarası n zama hakkı vardır. Madde Her şahsın, şahs yet n n serbest ve tam gel şmes ancak b r topluluk ç nde mümkündür ve şahsın bu topluluğa karşı görevler vardır. 2.Herkes, haklarının ve hürr yetler n n kullanılmasında, sadece, başkalarının haklarının ve hürr yetler n n gereğ nce tanınması ve bunlara saygı göster lmes amacıyla ve ancak demokrat k b r cem yette ahlâkın, kamu düzen n n ve genel refahın haklı caplarını yer ne get rmek maksadıyla kanunla bel rlenm ş sınırlamalara tab tutulab l r. 3. Bu hak ve hürr yetler h çb r veçh le B rleşm ş M lletler n amaç ve prens pler ne aykırı olarak kullanılamaz. Madde 30 İşbu Beyanname'n n h çb r hükmü, herhang b r devlete, zümreye veya k ş ye, bu Beyanname'de lan olunan hak ve hürr yetler yok etmeye yönel k b r faal yete g r şme ve eylemde bulunma hakkı ver r şek lde yorumlanamaz.

7 İnsan hakları tar h nde b r dönüm noktası olan İnsan Hakları Evrensel Beyannames dünya çapında derlenen değerler ve fik rler ben msenerek hazırlanmıştır. Değ ş k kültürlerden ve sosyal çevrelerden gelen B rleşm ş M lletler tems lc ler tarafından hazırlanan Beyanname B rleşm ş M lletler Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948 tar h nde Par s'te bütün halkların ve ulusların ulaşması gereken ortak standartlar olarak lan ed lm şt r.... İnsan Hakları Evrensel Beyannames 2018 yılında 70 yaşına basacaktır. Bu nedenle bu yıl, 10 Aralık İnsan Hakları Gününde başlayacak b r yıllık kampanya Beyanname'n n 70. yıldönümüne kadar devam edecek ve Her Zaman Her Yerde Haklarımız, Özgürlükler m z temasıyla sürdürülecek....

8

İnsanlık ailesinin bütün üyelerinde bulunan haysiyetin ve bunların eşit ve devir kabul etmez haklarının tanınması hususunun,

İnsanlık ailesinin bütün üyelerinde bulunan haysiyetin ve bunların eşit ve devir kabul etmez haklarının tanınması hususunun, İnsan hakları evrensel beyannamesi Önsöz İnsanlık ailesinin bütün üyelerinde bulunan haysiyetin ve bunların eşit ve devir kabul etmez haklarının tanınması hususunun, hürriyetin, adaletin ve dünya barışının

Detaylı

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ 203 İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 10 Aralık 1948 tarih ve 217 A(III) sayılı Kararıyla ilan edilmiştir. 6 Nisan 1949 tarih ve

Detaylı

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ Ö N S Ö Z

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ Ö N S Ö Z İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ Ö N S Ö Z İnsanlık ailesinin bütün üyelerinde bulunan haysiyetin ve bunların eşit ve devir kabul etmez haklarının tanınması hususunun, hürriyetin, adaletin ve dünya barışının

Detaylı

10.HAFTA/KONU: İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ VE ÖNEMİ

10.HAFTA/KONU: İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ VE ÖNEMİ 10.HAFTA/KONU: İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ VE ÖNEMİ Temel Kavramlar: İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Birleşmiş Milletler, dünya, evrensel, uzlaşı. Kazanımlar: 1- İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi

Detaylı

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi İnsan&İnsan, Sayı 3, Kış 2015, s. 61-65 ISSN: 2148-7537, www.insanveinsan.org İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi İNSAN HAKLARI KİTAPLIĞI Başlangıç İnsanlık ailesinin bütün üyelerinin doğal yapısındaki

Detaylı

İnsanlık ailesinin tüm üyelerinde bulunan onuru ve onların eşit ve ayrılmaz haklarını tanımanın dünyada özgürlük, adalet ve barışın temeli olduğunu,

İnsanlık ailesinin tüm üyelerinde bulunan onuru ve onların eşit ve ayrılmaz haklarını tanımanın dünyada özgürlük, adalet ve barışın temeli olduğunu, İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ* İnsanlık ailesinin tüm üyelerinde bulunan onuru ve onların eşit ve ayrılmaz haklarını tanımanın dünyada özgürlük, adalet ve barışın temeli olduğunu, İnsan haklarının

Detaylı

9.Sınıf Sağlık Hizmetlerinde İletişim. 3.Ünte Toplumsal İletişim HUKUK KURALLARI / İNSAN HAKLARI 21.Hafta ( / 02 / 2014 )

9.Sınıf Sağlık Hizmetlerinde İletişim. 3.Ünte Toplumsal İletişim HUKUK KURALLARI / İNSAN HAKLARI 21.Hafta ( / 02 / 2014 ) 9.Sınıf Sağlık Hizmetlerinde İletişim 3.Ünte Toplumsal İletişim HUKUK KURALLARI / İNSAN HAKLARI 21.Hafta ( 17-21 / 02 / 2014 ) HUKUK KURALLARI 2 HUKUK : Bir toplum içinde yaşayan insanların;.) Birbirleriyle

Detaylı

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ* 10 Aralık 1948

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ* 10 Aralık 1948 İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ* 10 Aralık 1948 Başlangıç İnsanlık ailesinin bütün üyelerinin doğal yapısındaki onuru ile eşit ve devredilemez haklarını tanımanın dünyada özgürlük, adalet ve barışın

Detaylı

DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EL KİTAPÇIĞI CFCU/TR2009/ /HRE/106 Nitelikli

DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EL KİTAPÇIĞI CFCU/TR2009/ /HRE/106 Nitelikli Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir NİTELİKLİ İNSAN KALİTELİ İLİŞKİLER DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EL KİTAPÇIĞI Bu yayın Avrupa B rl ğ 'n n yardımıyla

Detaylı

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 26 Şubat 2018 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30344 Kalkınma Bakanlığından: YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

YÖNETMELİK. c) B r m yönet c s : Rektörlüğe bağlı akadem k ve dar b r mler n yönet c ler n,

YÖNETMELİK. c) B r m yönet c s : Rektörlüğe bağlı akadem k ve dar b r mler n yönet c ler n, 4 Eylül 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28755 YÖNETMELİK İstanbul Gel ş m Ün vers tes nden: İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Mal Mühend sl k. İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r l.com Mal Mühend sl k

Mal Mühend sl k. İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r l.com Mal Mühend sl k 06.10.2018 Mal Mühend sl k İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Mal Mühend sl k Tarih: 11/03/2016 I.GİRİŞ Değ ş m 21. Yüzyıla damgasını vuran b r kavramdır. Ülkem zde mesleğ

Detaylı

13 Ocak 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ

13 Ocak 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ 13 Ocak 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29947 TEBLİĞ Mal ye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 54) (PARASAL SINIRLAR VE ORANLAR) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebl ğ n amacı,

Detaylı

T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmel ğ n amacı,yapı

Detaylı

karşılaştırma tablosu

karşılaştırma tablosu ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME KILAVUZU karşılaştırma tablosu * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu

Detaylı

Sınıf. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 2016 / osmankarakaya.net

Sınıf. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 2016 / osmankarakaya.net 7. Sınıf.... Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 2016 / 2017 1. Ün te 1. Hafta 19-23 Eylül Öğrenc lerle tanışma ve ders müfredatı. Vatan sevg s mandandır. Had s. Ün te Adı: MELEK

Detaylı

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 STAJA GİRİŞ SINAVINI KAZANAN ADAYLARIN STAJ BAŞLATMA BAŞVURU İŞLEMLERİ Staja G 봑 r 봑 ş sınavını başarmanız, staja başlamaya hak kazandığınız

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO:

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 12 Haz ran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30449 Mal ye Bakanlığı (Gel r İdares Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 16) Bu

Detaylı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 06.10.2018 D j tal Muhasebe Okuryazarlığı İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 1. GİRİŞ Y rm b r nc yüzyılın s h rl kavramlarında b r s de tartışmasız

Detaylı

Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu. 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU

Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu. 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU BandCleaner OXILITE R EL DEZENFEKTAN İSTASYONLARI Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU Hava Meydanları, Okullar, Hastaneler,

Detaylı

Logo Tasarımı Logo tasarımı; b r firmanın yapacağı her şte kullanılacağı ve tüm mecralarda markayı tems l edeceğ ç n, gerekl anal zler doğrultusunda,

Logo Tasarımı Logo tasarımı; b r firmanın yapacağı her şte kullanılacağı ve tüm mecralarda markayı tems l edeceğ ç n, gerekl anal zler doğrultusunda, Grafik Tasarım Türkay Matbaa bünyes ndek kreat f d rektörler, art d rektörler ve grafikerlerden oluşan gen ş grafik tasarım kadrosuyla basılı ve d j tal mecralar ç n yüksek etk leş ml tasarımlara hayat ver

Detaylı

Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor!

Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! 19.01.2019 Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! Değerl meslektaşlarım, lafı h ç uzatmadan konuya

Detaylı

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z.

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. A. Staj Önces Hazırlıklar 1. Yaz stajınızı öncel k sırasına göre danışman öğret m elemanın

Detaylı

Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M?

Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? 06.10.2018 Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? Tarih: 16/05/2016 Sevg l meslektaşlarım,

Detaylı

GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmel ğ n amacı Park ve Bahçeler Müdürlüğü nün görev alanını, sorumluluk ve yetk ler n, görevler n yer

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU TEMEL DEĞİŞİKLİKLER. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU TEMEL DEĞİŞİKLİKLER. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu değ ld r. Uluslararası

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020037 İlanın Çıkılacağı yer SELÇUK ÜNİVERSİTESİ--->SAĞLIK HİZMETLERİ

Detaylı

YÖNETMELİK MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 24 Şubat 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30342 Mal ye Bakanlığından: YÖNETMELİK MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 27/12/2014 tar hl ve 29218 mükerrer

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönetmel ğ n amacı, Karabağlar Beled

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ EGEMEN ASLAN TRAKYA İLLERİ TARIM SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI ıda, Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

Prof. Dr. Hayati DEVELİ

Prof. Dr. Hayati DEVELİ Prof. Dr. Hayati DEVELİ Röportaj: Ar fe HASKUKA Yerl Düşünce Derg s olarak Türk ye Cumhur yet n n en öneml devlet kurumlarından b r olan Yunus Emre Enst tüsü nün başkanı Sayın Prof. Dr. Hayat DEVELİ le

Detaylı

TEBLİĞ. Türk ye Barolar B rl ğ Başkanlığından:

TEBLİĞ. Türk ye Barolar B rl ğ Başkanlığından: 30 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30286 Türk ye Barolar B rl ğ Başkanlığından: TEBLİĞ AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ GENEL HÜKÜMLER Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Mahkemelerde, tüm hukuk yardımlarda,

Detaylı

8. Sınıf. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi TEOG ÜNİT E İRİL İŞ YILLIK PLAN 2 6/2 7

8. Sınıf. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi TEOG ÜNİT E İRİL İŞ YILLIK PLAN 2 6/2 7 8. Sınıf TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÜNİT E İRİL İŞ YILLIK PLAN 2 6/2 7 2016-2017 merkezi sistem ortak sınav yapılacak derslerin çalışma takvimi konu/kazanım dağılım çizelgelerine göre hazırlanmıştır.

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları 31.12.2016 Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1015554 İlanın Çıkılacağı yer SAĞLIK

Detaylı

İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR?

İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR? 22.10.2017 İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR? İ.Murat BAYIK 01 Ek m 2017 Pazar 22:29 Malumunuz 13.09.2017 tar h nde genel müdürlüğümüzün sgkat p duyuru s stem üzer den yayınladığı duyuru le İBYS

Detaylı

Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz.

Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz. Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz. www.bfijahasolar.com 2000 yılında Almanya'nın Stuttgart şehr nde kurulan ve Baden Württemberg eyalet nde faal yetler ne başlayan Enerj Loj st k GES (Güneş enerj

Detaylı

Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r!

Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! 06.10.2018 Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! Değerl meslektaşlarım, muhtemelen makalen n başlığını

Detaylı

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d=59052

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d=59052 Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Arama Seçenekleri Üyel k Duyurular Tümünde ara İlet ş m Seç n z Ara İlan No : 1017469 İlanın Çıkılacağı yer ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ >ERZURUM MESLEK YÜKSEKOKULU >DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ

Detaylı

Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan!

Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! 06.10.2018 Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! Blockcha n

Detaylı

B zler; s z müşter ler m z n tem zl k ve h jyen le lg l problemler n n çözümü ç n lke ed nd ğ m z;

B zler; s z müşter ler m z n tem zl k ve h jyen le lg l problemler n n çözümü ç n lke ed nd ğ m z; Havuz Bakım Başlarken; Profesyonel tem zl k sektörü, Avrupa'da 1900 lü yılların başlarında başlamış. B r nc ve İk nc Dünya Savaşı sırasında asker ht yaçlar arasında tem zl k ve h jyen öneml yer tutmuştur.

Detaylı

Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu

Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu 01. Antares AVM Kurumsal K ml k Unsurları 01.01 01.02 01.03 01.04 01.05 01.06 Logo Güvenl Alan Logo Vers yonları Logo Kullanım

Detaylı

앴 s.yok.gov.tr/ 앴 lansayfa/?sess 앴 on 앴 d=53087

앴 s.yok.gov.tr/ 앴 lansayfa/?sess 앴 on 앴 d=53087 08.11.2016 https://yoks 앴 s.yok.gov.tr/ 앴 lansayfa/?sess 앴 on 앴 d=53087 Yazdır Anasayfa Yönetmelkler Üyelk Duyurular İletşm Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç 앴 n 앴 z Ara İlan No : 1011530 İlanın Çıkılacağı

Detaylı

Sınıf YILLIK PLAN. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi. osmankarakaya.net ÜNİT E İRİL İŞ 2016 / Sınıf Din Kült. ve Ah. Bilgisi OSMANLI.

Sınıf YILLIK PLAN. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi. osmankarakaya.net ÜNİT E İRİL İŞ 2016 / Sınıf Din Kült. ve Ah. Bilgisi OSMANLI. OSMANLI 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÜNİT E İRİL İŞ YILLIK PLAN 2016 / 2017 1. Hafta 19-23 Eylül 1. Ün te 1. Hafta 19-23 Eylül Öğrenc lerle tanışma ve ders müfredatı. Vatan sevg s mandandır. Had

Detaylı

SÖZLEŞMESİNE GÖRE YILLARA YAYGIN OLMAYAN

SÖZLEŞMESİNE GÖRE YILLARA YAYGIN OLMAYAN Sözleşmes ne Göre Yıllara Yaygın Olmayan İnşaatların Sonradan Yıllara Yaygın Hüv yet Kazanması Durumunda Yapılacak Verg Kes nt s n n Zamanı-I SÖZLEŞMESİNE GÖRE YILLARA YAYGIN OLMAYAN İNŞAATLARIN SONRADAN

Detaylı

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRİSİ

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRİSİ AÇIKLAMALI İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRİSİ AÇIKLAMALAR Rona Aybay * I İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, 1 10 Aralık 1948 günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nca kabul edilmiştir. 2 Oylamaya katılan

Detaylı

TEBLİĞ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)

TEBLİĞ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) 18 Şubat 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29983 Mal 城 ye Bakanlığı (Gel 城 r İdares 城 Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

CEO nun Mesajı. Secur tas ta, sorumluluk duyulan ş n y ş olduğuna nanırız. Stockholm, 5 Mart 2012. Alf Göransson Secur tas AB Başkanı ve CEO su

CEO nun Mesajı. Secur tas ta, sorumluluk duyulan ş n y ş olduğuna nanırız. Stockholm, 5 Mart 2012. Alf Göransson Secur tas AB Başkanı ve CEO su S s v E Kodu 1 2 CEO nun Mesajı Hergün, faal yet gösterd ğ m z her yerde, Secur tas tak her çalışan, t barımızı ve markamızı güçlend rmeye yardımcı olab l r ve uzun vadel sürdürüleb l rl ğ m ze ve büyümem

Detaylı

TEBLİĞ VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 483)

TEBLİĞ VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 483) 30 Eylül 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30196 Mal ye Bakanlığı (Gel r İdares Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 483) G r ş MADDE 1 (1) 11/4/2012 tar hl ve 28261 sayılı

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1024457 İlanın Çıkılacağı yer İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ--->ADLİ TIP ENSTİTÜSÜ--->FEN BİLİMLERİ ANABİLİM DALI Kadro

Detaylı

YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 19 Haz ran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30453 (Mükerrer) Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tar hl ve

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU. karar kuralı. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU. karar kuralı. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU karar kuralı * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020745 İlanın Çıkılacağı yer ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ--->REKTÖRLÜK

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1018402 İlanın Çıkılacağı yer BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ--->FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ--->KİMYA

Detaylı

Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu ALL n 9-36 kg yen nes l oto koltuğu, ECE R44/04 standardı uyarınca I, II ve III yaş grupları ç n oto çocuk koltuğu olarak kullanımına z n ver lm şt

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020267 İlanın Çıkılacağı yer KAFKAS ÜNİVERSİTESİ--->İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler Ocak 2018 yeni üyeler ziyaretler seminerler MersinSMMMOdasi mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr bilgi@mersinsmmmo.org.tr Ocak 2018 Başkan dan Güvenl k Kurumu, Verg Da res B a ş k a n l ı ğ ı, G e l r İ d a

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1016486 İlanın Çıkılacağı yer HİTİT ÜNİVERSİTESİ >TEKNİK BİLİMLER MESLEK

Detaylı

ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ

ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ İşbu yönetmel k 6698 sayılı K ş sel Ver ler n Korunması Kanunu na uyum sağlamak, ş rket ç koord

Detaylı

İthalatta Haksız Rekabet n Önlenmes ne İl şk n Tebl ğ (No: 2019/2) ( t s. R.G.)

İthalatta Haksız Rekabet n Önlenmes ne İl şk n Tebl ğ (No: 2019/2) ( t s. R.G.) Neredey m: İthalatta Haksız Rekabet n Önlenmes ne İl şk n Tebl ğ (No: 2019/2) (31.12.2018 t. 30642 s. R.G.) T caret Bakanlığından: Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebl ğ n amacı, yerl üret c ler Selçuk İpl

Detaylı

Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten

Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten Web sürümü Terc hler güncelle Abonel kten çık Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten TABLE OF CONTENTS ERASMUS+ MOTION IN THE SCIENCE OCEAN (MISO) ALİ AKTÜRK ÖZEL EĞİTİM OKULU SOSYAL ETKİNLİĞİMİZ

Detaylı

DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ. Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz.

DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ. Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz. DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz. Deva Ün vers teye Hazırlık ve Akadem k Anadolu L ses, l se eğ t m

Detaylı

YÜKLEME KÖRÜĞÜ MONTAJ&KULLANIM&BAKIM KILAVUZU

YÜKLEME KÖRÜĞÜ MONTAJ&KULLANIM&BAKIM KILAVUZU YÜKLEME KÖRÜĞÜ MONTAJ&KULLANIM&BAKIM KILAVUZU Sayın Müşter m z; Öncel kle GOXU eder z. markasını seçt ğ n z ç n teşekkür Aşağıda bel rtt ğ m z amaçlar doğrultusunda bu k tapçığı hazırlamak ht yacı duyulmuştur.

Detaylı

29 Hazퟘ ran 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

29 Hazퟘ ran 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 29 Hazퟘ ran 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29757 YÖNETMELİK B l m, Sanay ve Teknoloj Bakanlığından: ASANSÖR YÖNETMELİĞİ (2014/33/AB) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

PHA 210 PREHİSTORİK ARKEOLOJİ METOTLARI. KONU 6: Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla İlgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve

PHA 210 PREHİSTORİK ARKEOLOJİ METOTLARI. KONU 6: Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla İlgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve PHA 210 PREHİSTORİK ARKEOLOJİ METOTLARI KONU 6: Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla İlgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve Kazı Çalışmalarının Yürütülmesi Hakkında Yönerge 22/12/2011 tar h ve 260635

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1024460 İlanın Çıkılacağı yer SAKARYA ÜNİVERSİTESİ--->TURİZM FAKÜLTESİ--->GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ--->YİYECEK

Detaylı

9. Sınıf Matemat k Ders İşleme Defter. Altın Kalem Yayınları

9. Sınıf Matemat k Ders İşleme Defter. Altın Kalem Yayınları 9. Sınıf Matemat k Ders İşleme Defter KÜMELER - 1 Altın Kalem Yayınları Küme: B rb r nden farklı nesneler n oluşturduğu topluluklar küme şekl nde adlandırılır. Kümey oluşturan nesneler n y bel rlenm ş

Detaylı

BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI www.projeimarbarisi.com ÇALIŞMA ALANLARIMIZ İmar Barışı Ofis m z; 3194 İmar Kanunu geç c 16.Maddes le düzenlenen İmar Barışı

Detaylı

1942 yılında Kale de dünyaya geldi.1955 Yılında Kale İlkokulunu bitirdim. Günün koşulları nedeniyle Orta ve Yüksek tahsilini yapamadım.

1942 yılında Kale de dünyaya geldi.1955 Yılında Kale İlkokulunu bitirdim. Günün koşulları nedeniyle Orta ve Yüksek tahsilini yapamadım. 1942 yılında Kale de dünyaya geldi.1955 Yılında Kale İlkokulunu bitirdim. Günün koşulları nedeniyle Orta ve Yüksek tahsilini yapamadım. 23 Temmuz 1962 de askere gittim.24 ay askerlik hizmetimi Edremit

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020073 İlanın Çıkılacağı yer BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ--->REKTÖRLÜK

Detaylı

10 ARALIK İNSAN HAKLARI HAFTASI

10 ARALIK İNSAN HAKLARI HAFTASI FATMA ÇAVUŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 10 ARALIK İNSAN HAKLARI HAFTASI HER İNSAN EŞİT HAKLARLA YAŞAMAYI HAKEDER İnsan Hakları. Uzun yıllar önce yürüdüğümüz yollar Öğretti bize insan olmanın ne kadar

Detaylı

V tam nler (Konu Anlatımı)

V tam nler (Konu Anlatımı) V tam nler (Konu Anlatımı) V tam nler n görevler nelerd r? V tam nler n özell kler nelerd r? V tam nler n çeş tler ve görevler nelerd r? Suda çözünen v tam nler nelerd r? Yağda çözünen v tam nler nelerd

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020275 İlanın Çıkılacağı yer HİTİT ÜNİVERSİTESİ--->ALACA AVNİ ÇELİK

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1021635 İlanın Çıkılacağı yer BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ--->İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

DİN VEYA İNANCA DAYANAN HER TÜRLÜ HOŞGÖRÜSÜZLÜĞÜN VE AYRIMCILIĞIN TASFİYE EDİLMESİNE DAİR BİLDİRİ

DİN VEYA İNANCA DAYANAN HER TÜRLÜ HOŞGÖRÜSÜZLÜĞÜN VE AYRIMCILIĞIN TASFİYE EDİLMESİNE DAİR BİLDİRİ 215 DİN VEYA İNANCA DAYANAN HER TÜRLÜ HOŞGÖRÜSÜZLÜĞÜN VE AYRIMCILIĞIN TASFİYE EDİLMESİNE DAİR BİLDİRİ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nun 25 Kasım 1981 tarihli ve 36/55 sayılı Kararıyla ilan edilmiştir.

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 4 (1) 5996 sayılı Kanunun 3 üncü maddes ndek tanımlara lave olarak k nc fıkrada yer alan tanımlar da geçerl d r.

YÖNETMELİK. MADDE 4 (1) 5996 sayılı Kanunun 3 üncü maddes ndek tanımlara lave olarak k nc fıkrada yer alan tanımlar da geçerl d r. 2 Mayıs 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28635 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TAKVİYE EDİCİ GIDALARIN İTHALATI, ÜRETİMİ, İŞLENMESİ VE PİYASAYA ARZINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

HER ŞEY HAKLAR İÇİN HAKLAR HERKES İÇİN

HER ŞEY HAKLAR İÇİN HAKLAR HERKES İÇİN Sivil Toplum Diyaloğu HER ŞEY HAKLAR İÇİN HAKLAR HERKES İÇİN Projesi Engelli Bireylerin İnsan Hakları Sivil Toplum Diyaloğu HER ŞEY HAKLAR İÇİN HAKLAR HERKES İÇİN Projesi Engelli Bireylerin İnsan Hakları

Detaylı

YÖNETMELİK OTOPARK YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK OTOPARK YÖNETMELİĞİ 22 Şubat 2018 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30340 Çevre ve Şeh rc l k Bakanlığından: YÖNETMELİK OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

3- İhalen n a) Yapılacağı yer : DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu - Sanay Cad. No: 39 Bornova / İZMİR b) Tar h ve saat :

3- İhalen n a) Yapılacağı yer : DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu - Sanay Cad. No: 39 Bornova / İZMİR b) Tar h ve saat : DERE ISLAHI YAPTIRILACAKTIR DSİ. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ / İZMİR İzm r-selçuk Efes Ant k Kanalı Ve Den ze Çıkış Yapısı yapım ş 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddes ne göre açık hale usulü le hale ed

Detaylı

3. ÇVÖ Anlaşmaları Hükümler ne Göre Anlaşmaya Taraf D ğer Ülke Muk mler n n Serbest Meslek Kazancının Türk ye de Verg lend r lmes

3. ÇVÖ Anlaşmaları Hükümler ne Göre Anlaşmaya Taraf D ğer Ülke Muk mler n n Serbest Meslek Kazancının Türk ye de Verg lend r lmes Başlık 4 SERİ NO'LU ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI GENEL TEBLİĞİ Resm Gazete No 30192 Resm Gazete Tar h 26/09/2017 Kapsam 1. Amaç Bu Tebl ğde, ülkem z n akdetm ş olduğu ç fte verg lend rmey önleme

Detaylı

Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M?

Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M? 06.10.2018 Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M? İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M? John McCarthy zeka olgusunu,

Detaylı

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /2

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /2 Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1025899 İlanın Çıkılacağı yer PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ--->DENİZLİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU--->OTEL, LOKANTA

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020130 İlanın Çıkılacağı yer PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ--->HONAZ MESLEK

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020397 İlanın Çıkılacağı yer KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ--->KOCAELİ SAĞLIK

Detaylı

ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 17.11.2009 29.12.2009

ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 17.11.2009 29.12.2009 ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 17.11.2009 29.12.2009 ODA MECLĐSĐ TOPLANTISI Tarih: 29.12.2009 Sayı: 06/13 100 ĐŞLETME 2.5 MĐLYAR TL KREDĐ DESTEĞĐ BĐLGĐLENDĐRME TOPLANTISI KOSGEB TARAFINDAN UYGULAMAYA

Detaylı

YÖNETMELİK BASİT BASINÇLI KAPLAR YÖNETMELİĞİ (2014/29/AB)

YÖNETMELİK BASİT BASINÇLI KAPLAR YÖNETMELİĞİ (2014/29/AB) 3 Kasım 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29877 B l m, Sanay ve Teknoloj Bakanlığından: YÖNETMELİK BASİT BASINÇLI KAPLAR YÖNETMELİĞİ (2014/29/AB) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Başkan: İstanbul Aydın Ün vers tes Mütevell Heyet Başkanını, b) Dekan: İstanbul Aydın Ün vers tes ndek lg l fakülteler n dekanlarını,

YÖNETMELİK. a) Başkan: İstanbul Aydın Ün vers tes Mütevell Heyet Başkanını, b) Dekan: İstanbul Aydın Ün vers tes ndek lg l fakülteler n dekanlarını, 4 Haz ran 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27601 İstanbul Aydın Ün vers tes nden: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç YÖNETMELİK MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

2015 YILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU BAŞVURU ÜCRETLERİ

2015 YILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU BAŞVURU ÜCRETLERİ Duyuru ve Genel B lg ler Kurul Üyeler Yönetmel k Kılavuzlar Formlar Gündemler İlet ş m Sık Sorulan Sorular Ana Sayfa Bilgi Edinme Bilişim Yardım İletişim English Genel B lg ler >Ankara Ün vers tes Tıp

Detaylı

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26 Aralık 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27092 (Mükerrer) YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1022544 İlanın Çıkılacağı yer İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ--->İŞLETME FAKÜLTESİ--->İŞLETME

Detaylı

TEBLİĞ GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (POSTA VE HIZLI KARGO TAŞIMACILIĞI) (SERİ NO: 4)

TEBLİĞ GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (POSTA VE HIZLI KARGO TAŞIMACILIĞI) (SERİ NO: 4) 10 Mart 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28583 Gümrük ve T caret Bakanlığından: Amaç ve kapsam TEBLİĞ GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (POSTA VE HIZLI KARGO TAŞIMACILIĞI) (SERİ NO: 4) MADDE 1 (1) Bu Tebl ğ n amacı,

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020966 İlanın Çıkılacağı yer KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ--->TURİZM FAKÜLTESİ--->TURİZM

Detaylı

>> MUTLAKA OKUYUN: B 韽 yoloj 韽 Nasıl Çalışılır? Pol 韽 sakkar 韽 tler ned 韽 r? Öneml 韽 pol 韽 sakkar 韽 tler nelerd 韽 r? Yapısal Pol 韽 sakkar 韽 tler ve

>> MUTLAKA OKUYUN: B 韽 yoloj 韽 Nasıl Çalışılır? Pol 韽 sakkar 韽 tler ned 韽 r? Öneml 韽 pol 韽 sakkar 韽 tler nelerd 韽 r? Yapısal Pol 韽 sakkar 韽 tler ve Pol 룾 sakkar 룾 tler (Çok Şekerler, Kompleks Şekerler) Yen 룾 B 룾 yoloj 룾 N 룾 san 27, 2017 >> MUTLAKA OKUYUN: B 韽 yoloj 韽 Nasıl Çalışılır? Pol 韽 sakkar 韽 tler ned 韽 r? Öneml 韽 pol 韽 sakkar 韽 tler nelerd

Detaylı

https://yoks s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3

https://yoks s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3 Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1021189 İlanın Çıkılacağı yer SİNOP ÜNİVERSİTESİ--->MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK

Detaylı

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3 Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1021779 İlanın Çıkılacağı yer SİNOP ÜNİVERSİTESİ--->REKTÖRLÜK Kadro Ünvan

Detaylı

ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME

ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI Akden z Tekst l ve Hammaddeler İhracatçıları B rl ğ (ATHİB) tarafından yaratıcı, yen l kç ve özgün tasarımlarıyla

Detaylı

DELF / DALF DİPLOMALARI

DELF / DALF DİPLOMALARI DELF / DALF DİPLOMALARI DELF/ DALF Tout Publ c DELF Jun or DELF Pr m AMBASSADE DE FRANCE EN TURQUIE Neden bu d plomaya ht yacım var? Eğ t m hayatım Fransa da ve dünyanın dört b r yanında Fransızca eğ t

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1019943 İlanın Çıkılacağı yer KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ--->MÜHENDİSLİK

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1021229 İlanın Çıkılacağı yer BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ--->DOĞA BİLİMLERİ,

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1017457 İlanın Çıkılacağı yer KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ >KARAMÜRSEL MESLEK

Detaylı

Kalite, güvenlik ve konfor aradığınızı biliyoruz.

Kalite, güvenlik ve konfor aradığınızı biliyoruz. Kalite, güvenlik ve konfor aradığınızı biliyoruz. Doğru yerdes n z. Caz p f yatlarımızla s z aradığınız otomob le b r adım daha yaklaştırıyoruz. Detaylı b lg ç n lütfen bay ler m zle temasa geç n z. 01

Detaylı