PowerHRM - Đnsan Kaynakları Yönetimi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PowerHRM - Đnsan Kaynakları Yönetimi"

Transkript

1 Page 1 of 12 ERKAN KAYA D.I.S.C. Kişilik Envanteri Raporu (1/9) ( D.I.S.C. Kişilik Envanteri Profilleri ) RAPOR HAKKINDA: Bu rapor kişiye özeldir. Bu rapor D.I.S.C. Kişilik Envanteri'nin sonucunda otomatik olarak hazırlanmıştır. Bu raporun hazırlanmasında 1928 yılında yalan makinesinini de icat eden William Moulton Marston'ın D.I.S.C. Teorisi esas alınmıştır. Bu raporun değerlendirilmesinde kullanılan norm, geçerlilik ve güvenilirlik çalışmaları, soru ve raporlar Türk Đnsan profiline özeldir. Sistemin güvenilirliğin hesaplanmasında Myers Briggs - D.I.S.C. korelasyonu da göz önüne alınmıştır. Raporun kişiyi yansıtabilme gücü, kişinin envanteri doldururken göstermiş olduğu objektifliğe ve kişinin kendi hakkındaki farkındalığına bağlıdır. Metin rapor kişinin 'Doğal Karakter Profili' ve 'Ortama Uyarlanmış Karakter Profili' değerlendirilerek üretilmiştir. D.I.S.C.: D.I.S.C. Dominant, Đz Bırakan, Sadık ve Ciddi olarak adlandırılan faktörlerin kısaltması olup her bir faktör ile ilgili kısa açıklama şu şekildedir: D: Kişinin hayata bakışı, zorluklar ve stresle nasıl mücadele ettiği, cesaret ve risk algılaması I: Kişinin iletişim gücü ve sosyalliği, diğer insanlar ile ilişkisi S: Kişinin bulunduğu ortam ile olan ilişkisi, duygusallığı, tolerans ve sabrı C: Kişinin analitik bakışı, kurallara olan bağlılığı, farkındalık ve detaycılığı D I S C Doğal Karakter Profili Ortama Uyarlanmış Karakter Profili Ortama Uyarlama ile Ortaya Çıkan Stres Seviyesi :Düşük Alındığı Tarih : :38 Doğal Karakter Profili Kişinin kendini rahat hissettiği veya baskı altındaki ortamlarda öne çıkardığı, uzun vadede değişmeyen karakter tipidir. Dominant-Đz Bırakan-Ciddi (DIC) Ortama Uyarlanmış Karakter Profili Kişinin bulunduğu ortama uyum sağlamak için bir maske olarak öne çıkardığı, değişebilen karakter tipidir. Dominant-Ciddi (DC-i)

2 Page 2 of 12 ERKAN KAYA D.I.S.C. Kişilik Envanteri Raporu (2/9) ( Özet ve Metin Rapor ) EN BASKIN FAKTÖR D - Dominant DĐĞER FAKTÖRLER I - Đz Bırakan (kuvvetle baskın) C - Ciddi (kuvvetle baskın) EKĐP/ORTAK/EŞ'DE OLMASI GEREKEN FAKTÖRLER S - Sadık Genel Davranış Özellikleri ERKAN KAYA baskın olarak 'Dominant' ve 'Ciddi' karakter özelliklerinin etkisinde olduğundan otoriter, kendine güvenli, hakkını savunan, cesur ve problem çözücüdür. Olaylar karşısında verdiği hızlı tepki, iş ve sonuç odaklı yaşayış biçimi ile hırslı ve rekabetçidir. Özellikle bu kişinin kendi doğruları ve kuralları vardır. Bunları gerçekleştirirken bazen diğer kişiler tarafından tasvip edilmeyecek yöntemler izleyebilecek kadar cesur ve katı da olabilir. Bu kişi için başarı ve kariyer vazgeçilmezdir. Ancak arka plandaki kuralcı yapısı nedeniyle bazen sevdiği tek bir işle ilgilenmeyi tercih eder ve bu işte en üst seviyede başarıyı hedefler. Tüm bu karakter özelliklerin sonucu olarak çok başarılı bir lider ve yönetici olabilir. Bu kişi için yapılan işin doğru ve olması gerektiği gibi yapılması önemlidir. Kararlıdır, zekasına güvenir ve bu sağlam duruşu kolay kolay bozulmaz. Özellikle karar alırken duygusallığı bir zayıflık olarak görür. Günlük hayatta çoğu zaman işlevsel, rahat ve hedeflerine uygun kıyafetleri tercih ederken nadiren dikkat çekici giyinir. Đş ve Görevlendirme ERKAN KAYA dominant ve karar verici konumlarda oldukça başarılı olur. Direkt ve talepkar tarzı genelde resmi, gerektiği zamanlarda ise karşısındakini etkileyecek kadar sosyal ve sıcak da olabilir. Bu kişi stres altında hızlı karar alabilir, tek başına bir işi rahatlıkla sonuçlandırabilir. Bir işi başarmak, üstesinden gelmek, herkesin kaçtığı işleri üstlenmek kişiye oldukça keyif verir. Bilgiye ve tecrübeye karşı saygılıdır, diplomaside yeteneklidir. Personel olarak çalıştırılacakları durumda bu kişi sorumluluk almak, insiyatifi elinde tutmak ister ve devamlı kariyer, başarı beklentilerinin gerçekleştirilmesini talep eder. Analitik yapısı ve işi doğru yapmak istemesi nedeniyle görev tanımlarının yapılması, verilen işlerin açıklanması ve kurallara bağlılık önemlidir. Bu kişi genelde bir takımın parçası olarak iş birlikteliklerine açık ancak tek olarak çalışmak ister. Hem kendi, hem de takımının başarı ve verimi kişi için son derece önemlidir. Yaptığı işlerde oldukça titiz davranır. Bu kişi yanlış bir şey yapıldığında hemen tepki gösterir ve düzeltmek ister. Hatta bazen yapılan yanlışlık veya hata diğer herkesçe ihmal edilebilecek veya abartılmayacak kadar küçük olsa dahi bu durumdan çok rahatsız olabilir. Bu kişi için en uygun çalışma alanları, konsantrasyon isteyen, detay arka plan ofis işleri ve bunların yönetim görevleridir. Bu işlere örnek olarak finans yöneticisi, üretim müdürü, bilgi işlem müdürü, kalite yöneticisi, kredi kontrolörü verilebilir.

3 Page 3 of 12

4 Page 4 of 12 ERKAN KAYA D.I.S.C. Kişilik Envanteri Raporu (3/9) ( Metin Raporu ) Đletişim ERKAN KAYA başarılı olmaya başladıkça çevresiyle olan ilişkileri de gelişir ve sağlamlaşır. Arkadaş çevresini ise genelde kariyer ve iş yaşantısındaki hedeflerini destekleyici doğrultuda seçer. Devamlı bir rekabet içinde olan ve olaylar karşısındaki sert çıkışlarıyla dikkat çeken bu kişi, zaman zaman eğlenceli ve espritüel yönleriyle de çevresini kolaylıkla etkileyebilir. Đlişkilerinde farkında olarak veya olmayarak üstünlük kurmaya çalışan otoriter bu kişi, karşısındakinin görüş ve beklentilerini biliyor olmasına rağmen, son kararı vermek ister ve verdiği kararlarda kendi doğrularını uygular. Ancak takım içinde paylaşımcı ve iş birlikçi tavrıyla gerekli iletişimi kurma konusunda oldukça yeteneklidir. Motivasyon ERKAN KAYA üstesinden geldiği işlerle gurur duyar. Özellikle kendisinden çok başarılarına yapılan iltifatlar kişinin daha çok hoşuna gider. Kural ve prosedürlere oldukça bağlıdır ve kendisi kadar diğer kişilerinde bu şekilde davranmasını bekler. Bu kişi bulunduğu pozisyondan emin olmak ve kariyer beklentilerinin iş ile doğru paralel de olmasını hedefler. Bu nedenle bu kişi için doğru kariyer planı yapılması, düzenli eğitimler ve kişisel gelişim programlarına katılması da son derece önemlidir. Özet Doğal Karakter Tipi Direktör (kuvvetle örtüşmektedir) Ortama Uyarlanmış Karakter Tipi Uygulayıcı (kuvvetle örtüşmektedir) ÖNE ÇIKAN Karakter Özellikleri Kendini motive etme (Bir işi tamamlamak için gerekli desteği kendi kendine verebilme) Karizma, etkileyicilik (Başkaları üzerinde bırakılan olumlu etki) Farkındalık, gözlem (Çevresindeki kişi ve olaylarla ilgili olan bitenin takip edilmesi) GERĐDE KALAN Karakter Özellikleri Israrcılık, sebat (Sıkılmadan bir iş ile ilgilenebilme) Sabır, tolerans (Karşısındakilere karşı tolerans gösterebilme) Düşünceli olmak (Karşısındakilerin duygu ve düşüncelerine dikkat etme) DOĞAL ile ORTAMA UYARLANMIŞ KARAKTER ARASINDAKĐ FARK Bulunmamaktadır

5 Page 5 of 12 ERKAN KAYA D.I.S.C. Kişilik Envanteri Raporu (4/9) ( Karakter Tipi ) DOĞAL ile ORTAMA UYARLANMIŞ KARAKTER ARASINDAKĐ FARK : Düşük Aşağıdaki paragraf 'Direktör Karakter Tipi'ni özetler. ERKAN KAYA bu karakter tipi ile Doğal Karakterinde kuvvetle örtüşmektedir. Doğal Karakter Profili Kişinin kendini rahat hissettiği veya baskı altındaki ortamlarda öne çıkardığı, uzun vadede değişmeyen karakter tipidir. Direktör Girişimci, iş geliştirici, değer katıcıdır. Önemli kararlarda yer almak, lider olmak ister. Sonuç odaklıdır, hızlı karar alır. Sorumluluk taşır, direkt hareket eder ve konuşur. Đşbitirici ve otoriterdir; hatta bazen sert ve agresif olabilir. Đşleri hızlandırır, kolaylaştırır. Katılımcıdır, göz önünde olmayı, meydan okumayı sever. Fırsatları iyi değerlendirir, rakiplerini karşışına alabilir, rekabetçidir. Başkalarının düşüncelerini önemser son kararı kendisi verir. Olması gerektiği yerde her zaman bulunur. Başkalarının kendisini dinlemesini ister. Konsantrasyonunun kesilmesini istemez. Aşağıdaki paragraf 'Uygulayıcı Karakter Tipi'ni özetler. ERKAN KAYA bu karakter tipi ile Ortama Uyarlanmış Karakterinde kuvvetle örtüşmektedir. Ortama Uyarlanmış Karakter Profili Kişinin bulunduğu ortama uyum sağlamak için bir maske olarak öne çıkardığı, değişebilen karakter tipidir. Uygulayıcı Yaratıcı ve orijinal fikirlidir ancak mantık doğrultusunda karar alır. Tahminlerle iş yapmaz. Planlı, programlı, problem çözücüdür. Zamanını iyi kullanır. Sonuç odaklı çözüm üretir, hızlı ama sağlamcıdır. Çevresindeki tüm kişilerin potansiyellerini sonuna kadar kullanır. Yeraldığı projelerde finans ve operasyonu aynı anda planlar, uygular. Önemli olan kural prosedürlere bağlı kalır, istekleri değerlendirir. Üst yönetim tarafından kolay kontrol edilebilir, değişime ikna edilebilir. Yaptığı işin sonucu rahatlıkla takip edilebilir. Doğru yerlere doğru standartları yerleştirme, oluşturma becerisine sahiptir. Düşünce odaklıdır, bu nedenle tereddütler yaşayabilir. Çevresindeki tüm işlerle ilgili bilgi sahibi olmak, ne olup olacağını farkında olmak ister. Đnsan faktörü ve önsezilerden çok veriye önem verir.

6 Page 6 of 12

7 Page 7 of 12 ERKAN KAYA D.I.S.C. Kişilik Envanteri Raporu (5/9) ( Karakter Özellikleri ) Verim Odaklılık Dominant (D) ve Đz Bırakan (I) faktörlerinin birbirleriyle olan ilişkisi sonucunda belirlenir. DÜŞÜK olması durumda kişinin sosyal ilişkilere, arkadaşlık ve duygusallığa sorumlu olduğu görevlerden daha çok değer verdiği, genelde işlerini diyaloglarla veya başkalarına delege ederek gerçekleştirdiği, samimi ve sosyal biri olduğu anlaşılır. Bu kişi için halkla ilişkiler, pazarlama, organizasyon gibi sosyal iletişimin ön plana çıktığı işler daha uygundur. YÜKSEK olması durumunda kişinin iş ve sonuç odaklı olduğu, hesap ve dikkat isteyen işleri tercih ettiği, insiyatif alabilen mantığı ön plana koyan, ağır işlerin altından kalkabileceği anlaşılır. Đçinde stres ve baskı faktörlerini de içerebilen her türlü finans, operasyon, mühendislik gibi işler bu kişi için daha uygundur. Kendini motive etme Dominant (D) ve Sadık (S) faktörlerinin birbirleriyle olan ilişkisi sonucunda belirlenir. DÜŞÜK olması durumunda kişinin insana değer veren, mevcut ortamı korumaya meyilli duygusal yapısı nedeniyle dışarıdan bir motivasyona ihtiyaç duyan biri olduğu anlaşılır. Bu kişi iş tanımları belirlenmiş, aynı anda bir tek işle ilgilenmeyi ve takım çalışmasını tercih eder. Đş tanımları ve sorumlulukları önceden tanımlanmış özel hayata saygılı, stresden uzak işler bu kişi için daha uygundur. YÜKSEK olması durumunda kişinin yeni işlere kendiliğinden talip olan, zorluklar karşısında yılmadan ve başka birine ihtiyaç duymadan kendini motive edebilen biri olduğu anlaşılır. Bu kişi stresle mücadele etmekten, karşısındakiler ile yarışmaktan zevk alır. Daha çok sorumluluk alıp zorluklar karşısında savaşacağı işler bu kişi için daha uygundur. Bağımsızlık Dominant (D) ve Ciddi (C) faktörlerinin birbirleriyle olan ilişkisi sonucunda belirlenir. DÜŞÜK olması durumunda kişinin mükemmeliyetçi yapısı nedeniyle aldığı kararlarda bir onay mekanizmasına ihtiyaç duyan, risk almaktan kaçınan biri olduğu anlaşılır. Bu kişi özellikle takım içinde herkesin düşüncesini dinledikten sonra ortamın düşünceleriyle paralel kararlar alır. Bu kişi için kural ve prosedürlerin açıkça belirlendiği ani değişimlerin yaşanmadığı işler daha uygundur. YÜKSEK olması durumunda kişinin kural ve prosedürler karşısında kendi yorumunu katarak kendi kararlarını uygulayan biri olduğu anlaşılır. Bu kişi karşısındakilerinin düşüncülerine nadiren dikatte alır genelde kendi bildiğini uygular.bu kişi için daha çok insiyatif kullanabileceği, esnek işler daha uygundur.

8 Page 8 of 12

9 Page 9 of 12 ERKAN KAYA D.I.S.C. Kişilik Envanteri Raporu (6/9) ( Karakter Özellikleri ) Girişkenlik Đz Bırakan (I) ve Ciddi (C) faktörlerinin birbirleriyle olan ilişkisi sonucunda belirlenir. DÜŞÜK olması durumunda kişinin duygu ve düşüncelerini hemen belli etmeyen, kendini ön plana çıkarmayıp ortak hareketi tercih eden biri olduğu anlaşılır. Bu kişi için araştırma geliştirme, mühendislik, ekonomi ve iktisat gibi bilgi ve analiz ağırlıklı işler daha uygundur. YÜKSEK olması durumunda kişinin yeni insanlarla tanışmak veya yeni yerlerde bulunmaktan çekinmeyen hatta bunu tercih eden, kendine güvenini her ortamda karşısındakine gösterebilen, aktif, sosyal biri olduğu anlaşılır. Bu kişi için sosyal ilişkileri kuvvetli müşteri ile temas halindeki işler daha uygundur. Karizma, etkileyicilik Đz Bırakan (I) ve Sadık (S) faktörlerinin birbirleriyle olan ilişkisi sonucunda belirlenir. DÜŞÜK olması durumunda kişinin sosyal iletişimini kural ve prensipler üzerine kurduğunu, genelde yeni ortamlarda bulunmak veya yeni kişiler ile tanışmak yerine mevcut ortamı korumayı tercih ettiği anlaşılır. Bu kişi için ofis içinde kurumsallaşmanın gerektirdiği sistemlerin hayata geçirilmesi gibi özen, konsantrasyon ve sistematik çalışma gerektiren işler daha uygundur. YÜKSEK olması durumunda kişinin yeni ortamlarda bulunmaktan çekinmeyen, başkaları tarafından hayranlık uyandıran davranışları ile karşısındakileri kolaylıkla etkileyebilen dikkat çekici biri olduğu anlaşılır. Bu kişi için yeni atılımlar yapabileceği idealist görevler, ürün geliştirme, satış ve pazarlama gibi sosyal alanlardaki işler daha uygundur. Israrcılık, sebat Sadık (S) ve Ciddi (C) faktörlerinin birbirleriyle olan ilişkisi sonucunda belirlenir. DÜŞÜK olması durumunda kişinin üstlendiği görevleri önceden belirlenmiş kural ve prosedürlere uygun, süreç ve sonuç ilişkisini çevresinden aldığı geri bildirimlerle değerlendiren ve zaman zaman çevresindeki etkileşimle bazı işlerden sıkılabilen ve bunların sonunu getirmeme ihtimali olan biri olduğu anlaşılır. YÜKSEK olması durumunda kişinin mevcut koşulların değişmediği ortamlarda üstlendiği işleri veya savunduğu fikirleri sonuna kadar götüren, operasyonel rutin işlerden sıkılmayan, geleneksel ve biraz daha duygusal biri olduğu anlaşılır. Bu kişi için araştırma, geliştirme, sebat ve azim gerektiren işler daha uygundur.

10 Page 10 of 12 ERKAN KAYA D.I.S.C. Kişilik Envanteri Raporu (7/9) ( Karakter Özellikleri ) Samimiyet, cana yakınlık Đz Bırakan (I) ve Dominant (D) faktörlerinin birbirleriyle olan ilişkisi sonucunda belirlenir, 'Verim Odaklılık' ile ters orantılıdır. DÜŞÜK olması durumunda kişinin iş yaşantısını, duygusal hayatının önünde tutan biri olduğu anlaşılır. Bu kişi aldığı kararlarla, biraz da başkalarının duygu ve düşüncelerine önem vermeden hareket eder, hedef ve sonuç odaklıdır. YÜKSEK olması durumunda kişinin sosyal ilişkilere daha değer verdiği, arkadaşlığı ve duygusallağı işinin üzerinde tuttuğu anlaşılır. Bu kişi çevresini olumlu yönde etkiler, motive eder. Đletişim odaklı ve arkadaş canlısıdır. Sabır, tolerans Sadık (S) ve Dominant (D) faktörlerinin birbirleriyle olan ilişkisi sonucunda belirlenir, 'Kendini motive etme' ile ters orantılıdır. DÜŞÜK olması dumunda kişinin talepkar, yaptığın işlerin sonucunu hemen görmek isteyen ve başkalarına karşı yeterince tolerans göstermeyen biri olduğu anlaşılır. YÜKSEK olması durumunda kişinin bulunduğu ortamda, karşısındakilere karşı daha sabırlı davrandığı ve uygun bulmadığı davranışlar için daha çok tolerans gösterdiği, empatisi yüksek biri olduğu anlaşılır. Paylaşımcılık Ciddi (C) ve Dominant (D) faktörlerinin birbirleriyle olan ilişkisi sonucunda belirlenir, 'Bağımsızlık' ile ters orantılıdır. DÜŞÜK olması dumunda kişinin kendi hedeflerine konsantre bir yapısı olması dolayısıyla çevresindekiler ile iletişimde kendi isteklerini ön plana çıkaran ve kendi kararları doğrultusunda hareket eden biri olduğu anlaşılır. YÜKSEK olması durumunda kişinin çevresiyle olan ilişkilerini geliştirmek için sahip olduğu değerleri belli bir sistematikle paylaşarak ortak akıl geliştirmeye yönelen, sistemin doğru bir parçası olmaya odaklanan biri olduğu anlaşılır.

11 Page 11 of 12 ERKAN KAYA D.I.S.C. Kişilik Envanteri Raporu (8/9) ( Karakter Özellikleri ) Düşünceli olmak Sadık (S) ve Đz Bırakan (I) faktörlerinin birbirleriyle olan ilişkisi sonucunda belirlenir, 'Karizma, etkileyicilik' ile ters orantılıdır. DÜŞÜK olması dumunda kişinin hareketli ve spontane yapısı nedeniyle zaman zaman çevresindekilerin duygu ve düşüncelerine, gelenek ve göreneklerindeki hassas konulara ters hareket edebilen biri olduğu anlaşılır. YÜKSEK olması durumunda kişinin karşısındakinin duygu ve düşüncelerine önemseyerek hareketlerini planlayan, karşısındakilere rahatsızlık vermemek için fedakarlık mertebesinde kabul edebilecek davranışlardan kaçmayan biri olduğu anlaşılır. Kesinlik, detay odaklılık Ciddi (C) ve Đz Bırakan (I) faktörlerinin birbirleriyle olan ilişkisi sonucunda belirlenir, 'Girişkenlik' ile ters orantılıdır. DÜŞÜK olması dumunda kişinin masa başı gerektiren çalışmaların kimse tarafından üstlenilmediği idealist durumlar haricinde raporlar, detaylar ve ince hesaplarla ilgilenmekten hoşlanmayan sosyal biri olduğu anlaşılır. YÜKSEK olması durumunda kişinin yaptığı işlerin en ince detayına kadar inerek mükemmel bir sonuç elde edene kadar uğraşan, detaylı rapor ve analizlere ayrı bir önem veren biri olduğu anlaşılır. Finansal raporlar, arge çalışmaları, matematiksel hesaplar bu kişi için ideal olduğu gibi çevresiyle etkileşimde de bu tip analiz ve raporlarla karar alır. Farkındalık, gözlem Ciddi (C) ve Sadık (S) faktörlerinin birbirleriyle olan ilişkisi sonucunda belirlenir, 'Israrcılık, sebat' ile ters orantılıdır. DÜŞÜK olması dumunda kişinin bulunduğu çevredeki kişi ve olayların akışı ile detaylı bir şekilde ilgilenmeden kendi doğruları üzerinden yaşamını şekillendiren, ortamın değişkenliği ile paralel bir değişim yaşamayan biri olduğu anlaşılır. YÜKSEK olması durumunda kişinin bulunduğu ortamın kurallarını analiz eden ve bunları benimseyerek çevresiyle ilişkilerini pekiştirmeye çalışan, detaylı gözlemler yapan ve uyum yeteneği yüksek biri olduğu anlaşılır.

12 Page 12 of 12 ERKAN KAYA D.I.S.C. Kişilik Envanteri Raporu (9/9) ( Uygun Đşler ) Örnek Uygun Đşler (Sadece karakter analizi sonucu belirlenen işlerdir; kişinin eğitim ve tecrübesi göz önüne alınmamaktadır) Bilgiişlem Yöneticisi (%71) Finans Direktörü (%71) Genel Müdür Asistanı (%76) Girişimci (%76) Mağaza Müdürü (%72) Müşteri Hizmetleri Yöneticisi (%80) Ofis Yöneticisi (%78) Pazarlama Direktörü (%81) Satış Yöneticisi (%83) Üretim Yöneticisi (%76) Ürün Müdürü (%76) Yönetim Kurulu Üyesi (%71) Bu Profildeki Popüler Kişiler (Aşağıdaki adı geçen kişiler ile ilgili çalışmalar Amerika'da yapılmış ve bazı kişilerin analizleri hayat hikayelerinden yola çıkılarak bulunmuştur. Türkiye'ye özel çalışma halen sürdürülmektedir.) Socrates (Filozof) George Washington (Đlk Amerikan Başkanı) Winston L.S. Churchill (Đngiltere Başbakanı) Mohammed Ali (Boksör)

AD SOYAD (BU BİR ÖRNEK RAPORDUR)

AD SOYAD (BU BİR ÖRNEK RAPORDUR) Rapor Tarihi : 16/1/2013 RAPOR HAKKINDA: Bu rapor kişiye özeldir. Bu rapor D.I.S.C. Kişilik Envanteri'nin sonucunda otomatik olarak hazırlanmıştır. Bu raporun hazırlanmasında doktor William Moulton Marston'ın

Detaylı

Sayfa 1 / 6 D.I.S.C. Kişilik Envanteri Detay Profili ( 1/4 ) Doğal Karakter Profili Ortama Uyarlanmış Karakter Profili Yanıtların Tutarlılığı : %81 Myers Briggs Faktörleri : ESTP Stres Seviyesi Yüksek

Detaylı

SERHAN SİNGİL. Rapor Tarihi : 7/9/2013

SERHAN SİNGİL. Rapor Tarihi : 7/9/2013 1 -> 9 07.09.2013 23:20 Rapor Tarihi : 7/9/2013 RAPOR HAKKINDA: Bu rapor kişiye özeldir. Bu rapor D.I.S.C. Kişilik Envanteri'nin sonucunda otomatik olarak hazırlanmıştır. Bu raporun hazırlanmasında doktor

Detaylı

GÜNGÖR ÇEPNİ D.I.S.C. Kişilik Envanteri Detay Profili ( 1/7 )

GÜNGÖR ÇEPNİ D.I.S.C. Kişilik Envanteri Detay Profili ( 1/7 ) D.I.S.C. Kişilik Envanteri Detay Profili ( 1/7 ) Doğal Karakter Profili Ortama Uyarlanmış Karakter Profili Stres Seviyesi : Çok düşük Yanıtlama Tarihi : 27-07-2012 12:58 Yanıtlama Süresi : 9 dk. En Baskın

Detaylı

D.I.S.C. Kişilik Envanteri. ve Geçerlilik Raporu

D.I.S.C. Kişilik Envanteri. ve Geçerlilik Raporu D.I.S.C. Kişilik Envanteri ve Geçerlilik Raporu Özet DISC batı ülkelerinde uzun zamandır kullanılan en yaygın davranış profili belirleme aracıdır. Glosis DISC i Türkçe ye ve Türk insanına uyarlayan ilk

Detaylı

Alina Marić alina.maric@hifab.se. Turkey - Europeaid/126747/D/SV/TR_Alina Maric, Hifab 1

Alina Marić alina.maric@hifab.se. Turkey - Europeaid/126747/D/SV/TR_Alina Maric, Hifab 1 Alina Marić alina.maric@hifab.se Turkey - Europeaid/126747/D/SV/TR_Alina Maric, Hifab 1 Liderlik biçimleri Yöneticinin kontrolü Çalışanların kontrolü Otokratik Katılımcı Serbest yönetim Turkey - Europeaid/126747/D/SV/TR_Alina

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ CASUS OYUNU FİLM ANALİZ ÇALIŞMASI. HAZIRLAYAN İmran NİŞANCI

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ CASUS OYUNU FİLM ANALİZ ÇALIŞMASI. HAZIRLAYAN İmran NİŞANCI İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ CASUS OYUNU FİLM ANALİZ ÇALIŞMASI HAZIRLAYAN İmran NİŞANCI Sayfa 1 CASUS OYUNU FİLMİ ABD nin merkezi haber alma ve haber verme teşkilatı. İngilizce

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc.

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc. DUYGUSAL ZEKA EQ KENDİSİNİN VE BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Rapor: Sam Poole Kimlik no: HC560419 TARİH Şubat 23, 2017 2013 Hogan Assessment Systems Inc. GİRİŞ Hogan Duygusal Zeka ölçümü

Detaylı

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com KOÇLUK HİZMETLERİMİZ Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com Gelişim Koçluğu Gelişim Koçluğu, bireyin isteği doğrultusunda, mevcut durumundan arzu ettiği duruma gerçekçi hedeflerle ulaşmasını sağlayan

Detaylı

KARİYER GELİŞİMİ VE MESLEKİ REHBERLİK

KARİYER GELİŞİMİ VE MESLEKİ REHBERLİK KARİYER GELİŞİMİ VE MESLEKİ REHBERLİK Kariyer gelişimi ve mesleki rehberlik bir süreçtir. Çünkü meslek seçimi insan hayatında ömür boyu sürecek tesirleri ile kendini hissettirir. İnsanlar Mesleklerini

Detaylı

KARANLIĞIN ALIŞILMADIK DENEYİMİ

KARANLIĞIN ALIŞILMADIK DENEYİMİ KARANLIĞIN ALIŞILMADIK DENEYİMİ DÜNYANIN EN BÜYÜK MARKALARI, GÖRMENİN ÖTESİNE GEÇTİLER. Onlara Katılın, Bugün. GÖRMENİN ÖTESİNDE GELİŞMEK Karanlıkta Diyalog Nedir? Karanlıkta Diyalog atölye çalışmaları

Detaylı

Hogan Kişilik Ölçümü

Hogan Kişilik Ölçümü SEÇİM GELİŞİM LİDERLİK Hogan Kişilik Ölçümü Genel Değerlendirme Rehberi KIŞILIK BILIMI GİRİŞ Hogan Kişilik Ölçümü () iş performansı tahminlerinde de kullanılan bir normal kişilik ölçeğidir. çalışan seçimi,

Detaylı

SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR İ ALANLAR

SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR İ ALANLAR BALTAŞ-EKSEN KİŞİYİ İ İ İ TANIMAK SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR İ ALANLAR GÖRÜŞME GENEL YETENEK KULLANILAN YÖNTEMLER KİŞİLİK REFERANS YETKİNLİK TESTLERİ DEĞERLENDİ RME MERKEZİ 2 GÖRÜŞME Sonraki

Detaylı

Liderlik Yaklaşımları ve Spor Yönetimi İlişkisi. Spor Bilimleri Anabilim Dalı

Liderlik Yaklaşımları ve Spor Yönetimi İlişkisi. Spor Bilimleri Anabilim Dalı Liderlik Yaklaşımları ve Spor Yönetimi İlişkisi Spor Bilimleri Anabilim Dalı Liderlik ve Spor Yönetimi Spor Yönetim Prensipleri Tarafsızlık Yeterlik (Bireylerin neyi en iyi yapabileceklerini bilmek ve

Detaylı

THOMAS KİŞİLİK ENVANTERİ

THOMAS KİŞİLİK ENVANTERİ THOMAS KİŞİLİK ENVANTERİ Ceki Benalkabes / Satış Direktörü Thomas Türkiye 1.KONU İŞE ALIM SÜRECİ SORU Kişilik envanterleri gerekli mi? SORU Kişilik envanterleri gerekli mi? Yanıt evet et ise neden? SORU

Detaylı

BALTAŞ-EKSEN KİŞİYİ TANIMAK SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR ALANLAR. twitter.com/baltasbilgievi Facebook.

BALTAŞ-EKSEN KİŞİYİ TANIMAK SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR ALANLAR. twitter.com/baltasbilgievi Facebook. BALTAŞ-EKSEN KİŞİYİ TANIMAK SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR ALANLAR GÖRÜŞME GENEL YETENEK KULLANILAN YÖNTEMLER KİŞİLİK REFERANS YETKİNLİK TESTLERİ DEĞERLENDİ RME MERKEZİ 2 GÖRÜŞME Sonraki adımların

Detaylı

«Kendini tanıma, başkalarını anlamanın yolu»

«Kendini tanıma, başkalarını anlamanın yolu» «Kendini tanıma, başkalarını anlamanın yolu» Mizaç Harita Psikolog, yazar, raporlama uzmanı, eğitimcilerin yer aldığı 2011 yılından beri ARGE süren ve 2015 2. çeyreğinde ürün haline gelen, bildiğimiz Türkiye

Detaylı

Office Phone:

Office Phone: www.aimdanismanlik.com Office Phone: 0212 698 00 40 İÇİNDEKİLER 1. NEDEN AIM? 2. İŞ ORTAKLARIMIZ ve ÜYE KURUMLAR 3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ 4. İHTİYAÇLARINIZ, RİSKLERİNİZ ve BEKLENTİLERİNİZ NELER? 5.

Detaylı

Kurumsallaşma Eğitimi

Kurumsallaşma Eğitimi Eğitimler Kurumsallaşma Eğitimi İÇERİK Aile şirketlerinde kurumsallaşma ihtiyacı Kurumsallaşmanın gerektirdikleri İhtiyaç analizleri Kurumsallaşmanın önündeki engeller Aile firmalarında iletişim Problemler

Detaylı

En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici

En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici En İyi Yönetici, En Kötü Yönetici Bu çalışma kâğıdını şimdiye kadar çalıştığınız en iyi ve en kötü yöneticilerin özelliklerini değerlendirmek için tek başınıza veya bir grupla birlikte kullanın. Nasıl

Detaylı

AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU

AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU DEĞERLERİMİZ 1. Dürüstlük 2. Saygı 3. Sorumluluk 4. Üretkenlik 5. Farkındalık 6. Hoşgörü EVRENSEL DEĞERLERİMİZ 1. Evrensel kültür birikimine değer veririz. 2. Evrensel ahlak

Detaylı

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz?

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz? Türkiye nin en popüler iş arama ve işe alma platformları olan yenibiriş.com da 1500, kariyer.net te ise 2000 e yakın İç Kontrol başlıklı ilan bulunmaktadır. İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere

Detaylı

S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A N G E L İ Ş İ M K A R İ Y E R KARİYER YÖNETİMİNDE GELİŞİM ÖNERİLERİ. Rapor: Jane Doe ID: HB290793

S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A N G E L İ Ş İ M K A R İ Y E R KARİYER YÖNETİMİNDE GELİŞİM ÖNERİLERİ. Rapor: Jane Doe ID: HB290793 S E Ç İ M G E L İ Ş İ M L İ D E R L İ K H O G A N G E L İ Ş İ M K A R İ Y E R KARİYER YÖNETİMİNDE GELİŞİM ÖNERİLERİ Rapor: Jane Doe ID: HB290793 Tarih Ağustos 13, 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S M E N

Detaylı

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR Akıl Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütmemantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza

Detaylı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yürütülen bu projenin genel amacını şu konular oluşturmaktadır.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yürütülen bu projenin genel amacını şu konular oluşturmaktadır. Değerli Sektör Yöneticileri; Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yürütülen bu projenin genel amacını şu konular oluşturmaktadır. Otelcilik sektöründe çalışanların niteliklerini ve uzmanlaşmalarını

Detaylı

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU PSİKOMOTOR GELİŞİM: RİTME UYGUN DANS ETME GİBİ KABA MOTOR BECERİLERİNDE BAŞARILI. JİMNASTİK DERSLERİNDE İSTEKLİ VE DAYANIKLILIĞI ARTIŞ GÖSTERİYOR. YUVARLAK ÇİZME,

Detaylı

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri 1. Müşterimizin hizmetindeyiz! 2. Yenilikçi bir kültüre sahibiz ve gelecek için fikirlerimiz var 3. EGO nun en değerli varlığı biz çalışanlarıyız 4. Tüm iş faaliyetlerimizde

Detaylı

Office Phone:

Office Phone: www.aimdanismanlik.com Office Phone: 0212 698 00 40 İÇİNDEKİLER 1. NEDEN AIM? 2. İŞ ORTAKLARIMIZ ve ÜYE KURUMLAR 3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ 4. İHTİYAÇLARINIZ, RİSKLERİNİZ ve BEKLENTİLERİNİZ NELER? 5.

Detaylı

Liderlikte Güncel Eğilimler. Konuşan Değil, Dinleyen Lider. Şeffaf Dünyada Otantik Lider. Bahçevan İlkesi. Anlam Duygusu Veren Liderlik

Liderlikte Güncel Eğilimler. Konuşan Değil, Dinleyen Lider. Şeffaf Dünyada Otantik Lider. Bahçevan İlkesi. Anlam Duygusu Veren Liderlik Video Başlığı Açıklamalar Süresi Yetkinlikler Liderlikte Güncel Eğilimler Konuşan Değil, Dinleyen Lider Son on yıl içinde liderlik ve yöneticilik konusunda dört önemli değişiklik oldu. Bu videoda liderlik

Detaylı

LİDERLİKTE KOÇLUK BECERİLERİ EĞİTİMİ

LİDERLİKTE KOÇLUK BECERİLERİ EĞİTİMİ Eğitimin Amacı: Lider tarafınızı koçluk ile keşfetmek, en gelişmiş ve etkin liderlik becerilerini geliştirmek, yaratıcı liderlik ile fark yaratmak, yönetici ve lider kavramının farklarını anlamak ve durumsallık

Detaylı

Kuruluşumuzun amacı, beklentileriniz doğrultusunda kaliteli hizmeti siz değerli müşterilerimize sorunsuz ve en uygun şekilde sunmaktır.

Kuruluşumuzun amacı, beklentileriniz doğrultusunda kaliteli hizmeti siz değerli müşterilerimize sorunsuz ve en uygun şekilde sunmaktır. Değerli Müşterimiz; Günümüz iş dünyasının hızlı temposunda kuruluşlar arasında daha iyiye ulaşma çabası, belirlenen amaçlara ulaşma yolundaki rekabet, sonuçta ulaşılan başarı ve bu başarının değerini belirleyen

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Kalite Geliştirme ve İzleme Birimi

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Kalite Geliştirme ve İzleme Birimi TARİH : / /20 NASIL BİR SİSTEM UYGULANACAK? Performans değerlendirmesinde açık değerlendirme sistemi uygulanacaktır. Bu nedenle önce personel kendisini değerlendirecek, sonrada aşağıda belirtilen şekliyle

Detaylı

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 2016 Çatışma Yönetimi: Kişi, Ekip ve Organizasyon Değişimi Koçluk Yaklaşımı ile Yönetmek Eğiticinin Eğitimi: Eğitime ve Kişiye Özel Ekip Yönetimi: Bütünsel

Detaylı

EĞİTİM VE SEMİNER KATALOĞU

EĞİTİM VE SEMİNER KATALOĞU EĞİTİM VE SEMİNER KATALOĞU 2016 Kimdir? Türkiye'nin ilk ve tek KPI odaklı Satış, Pazarlama, Yönetim ve Liderlik, İş Dünyasında Hukuk, Koçluk ve Kişisel Gelişim Eğitimleri noktasında, sınıf içi ve online

Detaylı

PERFORMANS DEĞERLENDĐRME FORMU [P 03/1] Yöneticiler için 1 [ Ortalama değerlendirme ] Tarih:.../../ Bölümü:

PERFORMANS DEĞERLENDĐRME FORMU [P 03/1] Yöneticiler için 1 [ Ortalama değerlendirme ] Tarih:.../../ Bölümü: PERFORMANS DEĞERLENDĐRME FORMU [P 03/1] Yöneticiler için 1 [ Ortalama değerlendirme ] Tarih:.../../ 2009 Adı Soyadı: Bölümü: Unvanı: Değerlendiren: Değerlendirme 100 üzerinden yapılacaktır. 01 20 Çok zayıf,

Detaylı

Günümüzün karmaşık iş dünyasında yönününüzü kaybetmeyin!

Günümüzün karmaşık iş dünyasında yönününüzü kaybetmeyin! YAKLAŞIMIMIZ Kuter, yıllardır dünyanın her tarafında şirketlere, özellikle yeni iş kurulumu, iş geliştirme, kurumsallaşma ve aile anayasaları alanlarında güç veren ve her aşamalarında onlara gerekli tüm

Detaylı

Sağlık Yöneticiliği ve Liderlik SASDER 5. Ulusal Kongresi Antalya Uğur GENÇ CEO Memorial Sağlık Grubu

Sağlık Yöneticiliği ve Liderlik SASDER 5. Ulusal Kongresi Antalya Uğur GENÇ CEO Memorial Sağlık Grubu Sağlık Yöneticiliği ve Liderlik SASDER 5. Ulusal Kongresi Antalya - 12.05.2017 Uğur GENÇ CEO Memorial Sağlık Grubu Gündem Liderlik Nedir? Yakın Gelecekte Nasıl Bir Dünya Olacak? VUCA Y Kuşağı 10 Temel

Detaylı

Sağlık Kurumları Yönetimi

Sağlık Kurumları Yönetimi Sağlık Kurumları Yönetimi BAŞARILI BİR YÖNETİCİDE BULUNAN ÖZELLİKLER VE BUNLARI KAZANMA YOLLARI Yrd. Doç. Dr. Perihan ŞENEL TEKİN Perihan ŞENEL TEKİN 1 Başarılı bir yöneticide bulunan özellikler ve bunları

Detaylı

TOPLAM KALİTE LİDERLİĞİ ZTM 433 KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON PROF. DR. AHMET ÇOLAK

TOPLAM KALİTE LİDERLİĞİ ZTM 433 KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON PROF. DR. AHMET ÇOLAK TOPLAM KALİTE LİDERLİĞİ ZTM 433 KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON PROF. DR. AHMET ÇOLAK TOPLAM KALİTE LİDERLİĞİ Drucker, liderliği, ne tam karizma, ne de kişilik olarak tanımlamaktadır.lider, liderliği

Detaylı

Pratik uygulamalar. Yöneticilik

Pratik uygulamalar. Yöneticilik Pratik uygulamalar Yöneticilik Yöneticilik & pratik uygulamalar Dış çevre Ekonominin genel gidişi hakkında bilgi edin, Siyasi tercihler konusunda bilgin olsun ve bu tercihlerin içinde bulunduğun sektöre,

Detaylı

PERFORMANS DEĞERLENDĐRME ÖLÇÜTLERĐ 1. AMAÇ Performans en basit anlamıyla verimliliğin ölçülmesidir. Bu ölçme kurum için yapılırsa Kurumsal

PERFORMANS DEĞERLENDĐRME ÖLÇÜTLERĐ 1. AMAÇ Performans en basit anlamıyla verimliliğin ölçülmesidir. Bu ölçme kurum için yapılırsa Kurumsal PERFORMANS DEĞER ÖLÇÜTLERĐ 1. AMAÇ Performans en basit anlamıyla verimliliğin ölçülmesidir. Bu ölçme kurum için yapılırsa Kurumsal Performans, çalışanlara yönelik yapılırsa personel performans değerlendirmesi

Detaylı

Kolay İK / 4. Çeyrek Yetkinlik Bireysel Analiz Raporu. One Piece (LiTS LTD. ŞTİ.) Gomu Gomu no mi Departman - Şube: Yonkou's / Shin Sekai

Kolay İK / 4. Çeyrek Yetkinlik Bireysel Analiz Raporu. One Piece (LiTS LTD. ŞTİ.) Gomu Gomu no mi Departman - Şube: Yonkou's / Shin Sekai One Piece (LiTS LTD. ŞTİ.) 2017 / 4. Çeyrek Yetkinlik Bireysel Analiz Raporu Ad Soyad: Ahmet Hepbaşaran Unvan: Gomu Gomu no mi Departman - Şube: Yonkou's / Shin Sekai E-posta: fkcnrdr@gmail.com Telefon:

Detaylı

proje yönetim tekniklerine ihtiyaç duyulur. GÜNÜMÜZDEKĐ ÖNEMĐ Đadeler

proje yönetim tekniklerine ihtiyaç duyulur. GÜNÜMÜZDEKĐ ÖNEMĐ Đadeler 1 Amaçlar Çalışanlar Tedarikçiler Rakipler Maliyetler Terminler Değişimler Pazar Aksilikler Hammadde 2 Hatalar Đadeler Proje Yönetimi Nedir? Birden çok işletmenin ve/veya çok sayıda kişinin işbirliği yapmasını

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

Giriş Bölüm 1. Giriş

Giriş Bölüm 1. Giriş GİRİŞİMCİLİK Bölüm 1. Giriş scebi@ktu.edu.tr http://scebi.ktu.edu.tr Giriş İşletme Kurma Düşüncesi ÖN ARAŞTIRMA Ekonomik Teknik Mali Yasal Araştırma Araştırma Araştırma Araştırma Ön Proje Yatırım Kararı

Detaylı

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI)

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Rapor Sahibi: Sam Poole ID: HF175947 Tarih: 23.05.2018 2018 Hogan Assessment Systems Inc. Giriş Hogan Değerler ve Yönelimler Ölçümü kişinin temel değerlerini,

Detaylı

THOMAS SATIŞ MOTİVASYONU & MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ

THOMAS SATIŞ MOTİVASYONU & MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ Eğitimin Amacı: Öncelikle kendinizi daha doğru, detaylı ve objektif olarak tanımanızı sağlamak ve bu gücü satışta nasıl başarıyla uygulayacağınız konusunda size yardımcı olmak. Karşınızdaki olası müşteri

Detaylı

YÖNETİM KADININ HAKKI

YÖNETİM KADININ HAKKI YÖNETİM KADININ HAKKI Dr. Zehra Güngör KAGİDER Başkan Yardımcısı 25. Kalite Kongresi / KALDER 16 Kasım, Çarşamba İstanbul Üretmek, hizmet etmek tek başına yeterli değil. Müşteri çok önemli, ama... Müşteriye

Detaylı

HOGANDEVELOP INSIGHT. John Doe AD SOYAD: HC TARİH: Ekim 30, HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. John Doe AD SOYAD: HC TARİH: Ekim 30, HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. John Doe AD SOYAD: HC560419 TARİH: Ekim 30, 2015 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. GİRİŞ Hogan Değerler ve Yönelimler Ölçümü kişinin temel değerlerini, hedeflerini ve ilgi alanlarını tanımlar. Bu bilgi

Detaylı

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE Eğitim Koçluğu Sertifika programı öğrencilerin okul, aile ve özel yaşamındaki

Detaylı

Genel Müdür Ref (GM-01)

Genel Müdür Ref (GM-01) Genel Müdür Ref (GM-01) İş tanımı Genel Müdür, tesisin düzgün yürütülmesini sağlamak, birinci sınıf imalat hizmetleri sunmak, Ortak Kullanım Tesisinin sunacağı hizmetlerin pazarlanmasını sağlamak, personel

Detaylı

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ GÖZLEM VE DEĞERLENDİRME RAPORU PSİKOMOTOR GELİŞİM: ALİSA, YÖNERGELER DOĞRULTUSUNDA YÜRÜR, KOŞAR VE ZIPLAR. JİMNASTİĞE KARŞI İLK BAŞLARDA GÖSTERMİŞ OLDUĞU TEPKİLERİ ARTIK KALMAMAKLA BİRLİKTE, BAŞARMA

Detaylı

MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI. Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org.

MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI. Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org. MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org.tr Eğitim katılımcı sayısı ve eğitim tarih değişiklikleri Odamız tarafından

Detaylı

Lider Ruhlu Yönetici / Mükemmel Hizmette Fark Yaratan Yönetici (Managing Operations Effectively)

Lider Ruhlu Yönetici / Mükemmel Hizmette Fark Yaratan Yönetici (Managing Operations Effectively) Lider Ruhlu Yönetici / Mükemmel Hizmette Fark Yaratan Yönetici (Managing Operations Effectively) Programının Amacı Bu program, bir yöneticinin ekibini doğru bir şekilde nasıl yönetmesi gerektiğine odaklanmaktadır.

Detaylı

İDEAL SATICI PROFİLİ: HUNTER & FARMER. SalesCon. Sürdürülebilir Satış Çözümleri

İDEAL SATICI PROFİLİ: HUNTER & FARMER. SalesCon. Sürdürülebilir Satış Çözümleri İDEAL SATICI PROFİLİ: HUNTER & FARMER SalesCon Sürdürülebilir Satış Çözümleri HUNTER (AVCI) YA DA FARMER (ÇİFTÇİ) TA N I M L A M A L A R I Ü L K E M İ Z D E Ç O K A Z BİLİNMEKLE BİRLİKTE, BİLENLER ARASINDA

Detaylı

Al Haibah Boya ve MacunÜretim Şirketi

Al Haibah Boya ve MacunÜretim Şirketi (Başarı Hikayesi) Al Haibah Boya ve MacunÜretim Şirketi Cidde - Suudi Arabistan Anlatan Mühendis Fahmi Almasa bi Şirket Yöneticisi Başarımız: Onyx Pro Sistemleri ile işimizin bilgisayarlaştırılması Al

Detaylı

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ İÇİNDEKİLER Kişilik Testleri 3-22 Öğrenme Modeli Testleri 23-32 Dikkat Testleri 33-42 Düşünme Becerileri Testleri 43-48 Dikkat Setleri 49-54 Oyunlar 55-60 YÜKSEK BAŞARI İÇİN; Benego

Detaylı

ÖRNEK RAPOR BİREYSEL DETAY RAPOR. Occupational Interests & Work Drivers Inventory. Cinsiyet Yaş Eğitim Kurum Tarih : : : : :

ÖRNEK RAPOR BİREYSEL DETAY RAPOR. Occupational Interests & Work Drivers Inventory. Cinsiyet Yaş Eğitim Kurum Tarih : : : : : 2 Occupational Interests & Work Drivers Inventory BİREYSEL DETAY RAPOR Cinsiyet Yaş Eğitim Kurum Tarih Erkek 31 Lisans XYZ Şirketi 22.10.2012 JobFit 2007-2011. Insight Factor Ürünüdür. Her hakkı saklıdır.

Detaylı

KARİYER YÖNETİMİ. Kariyer teorisi iki nokta üzerinde odaklanmaktadır. Öğr. Grv.. M. Volkan TÜRKER

KARİYER YÖNETİMİ. Kariyer teorisi iki nokta üzerinde odaklanmaktadır. Öğr. Grv.. M. Volkan TÜRKER KARİYER YÖNETİMİ Öğr. Grv.. M. Volkan TÜRKER 7 KARİYER YÖNETİMİ Kariyer, bireyin mesleği ile ilgili pozisyonları, çalışma hayatı boyunca peş peşe kullanması ve organizasyonun üst kademelerine doğru ilerlemesidir.

Detaylı

Bilimsel Araştırma Yöntemleri I

Bilimsel Araştırma Yöntemleri I İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programları Bilimsel Yöntemleri I Dr. M. Volkan TÜRKER 8 Bilimsel Süreci* 1. Gözlem alanının belirlenmesi 2. Ön Bilgi Toplama Yazın Taraması 3.

Detaylı

DBE ÖĞRENME STİLLERİ ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO. Eddie Van Halen

DBE ÖĞRENME STİLLERİ ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO. Eddie Van Halen DBE ÖĞRENME STİLLERİ ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO 1294142 Geliştirme - Güncelleme Tarihi: 2009-2015 Versiyon 2 GİRİŞ DBE ÖĞRENME STİLLERİ ENVANTERİ NEDİR? DBE Öğrenme

Detaylı

ÖRNEK SOSYAL İNCELEME RAPORU. Bu bölümde etraflıca toplanan bilgiler, bir düzen içinde verilir.

ÖRNEK SOSYAL İNCELEME RAPORU. Bu bölümde etraflıca toplanan bilgiler, bir düzen içinde verilir. SOSYAL İNCELEME RAPORU 1.Kimlik Bilgileri: Bu bölümde müracaatçının adı, cinsiyeti, adresi, doğum yeri ve yılı, kuruluşa başvurma biçimi ve nedeni hakkında bilgiler verilir. 2. Bilgi Toplama Yolları ve

Detaylı

4. ÜRÜN GELİSTİRME İŞLEMİ

4. ÜRÜN GELİSTİRME İŞLEMİ 4. ÜRÜN GELİSTİRME İŞLEMİ Genel Problem Çözme İşlemi Adım adım analiz / sentezi içerir Önerilen işlemsel adımlar: - Fonksiyon yapıları geliştirilir - Çözümler geliştirilir - Sıralı / esnek olarak uygulanır

Detaylı

Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI?

Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI? Dale Carnegie Akademi nin Liderlik Klavuzu: ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI? Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl artıracağınızı öğrenin.

Detaylı

SATIŞTA KOÇLUK BECERİLERİ EĞİTİMİ

SATIŞTA KOÇLUK BECERİLERİ EĞİTİMİ Eğitimin Amacı: Koçluk prensiplerini ve satış yöntemlerini bir arada kullanmak, yaratıcı sorularla ikna yöntemleri geliştirmek, satışı hedeflenen ölçüde ve istikrarlı bir biçimde arttırmak, doğru sorularla

Detaylı

MBA 507 (6) KİŞİLİK VE DEĞERLER

MBA 507 (6) KİŞİLİK VE DEĞERLER MBA 507 (6) KİŞİLİK VE DEĞERLER Kişilik bireyin belirgin değişmeyen ve tutarlı olan özelliklerinin tümü bir bireyin davranışını anlamak için kişiliği ile ilgili bilgiye sahip olmak gerekir Kişilik bireyin

Detaylı

V IP. Professional Security Company

V IP. Professional Security Company V IP Professional Security Company Değerli Müşterimiz; G ünümüz iş dünyasının hızlı temposunda kuruluşlar arasında daha iyiye ulaşma çabası, belirlenen amaçlara ulaşma yolundaki rekabet, sonuçta ulaşılan

Detaylı

MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI. Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org.

MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI. Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org. MART NİSAN MAYIS EĞİTİM PROGRAMI Tel: 0282 726 8888 Fax: 0282 726 8889 Web: www.cerkezkoytso.com.tr Mail: info@cerkezkoytso.org.tr Eğitim katılımcı sayısı ve eğitim tarih değişiklikleri Odamız tarafından

Detaylı

Maslow (İhtiyaçlar Hiyerarşisi)

Maslow (İhtiyaçlar Hiyerarşisi) Kariyer q Kişinin yaşamı boyunca edindiği ilgili deneyimleridir. q Bir kişinin bütün yaşamı boyunca üstlendiği işlerin tümüdür. q Kişinin yaşamı boyunca sahip olduğu bir dizi iş ve bu işlere katılımı konusundaki

Detaylı

A: Algılama gücü ve mantık yürütme kabiliyeti yüksek kişiliği temsil eder.

A: Algılama gücü ve mantık yürütme kabiliyeti yüksek kişiliği temsil eder. Karşınızdaki kişinin ismine bakarak onun hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Bunun için söz konusu isimdeki fiziksel, zihinsel, duygusal, ruhsal enerji sembollerinin açıklamalarına bakmak gerek. İsimdeki

Detaylı

THOMAS & ZAMAN YÖNETİMİ EĞİTİMİ

THOMAS & ZAMAN YÖNETİMİ EĞİTİMİ THOMAS & ZAMAN YÖNETİMİ EĞİTİMİ Eğitimin Amacı: Öncelikle kendinizi daha doğru, detaylı ve objektif olarak tanımanızı sağlamak ve bu gücü satışta nasıl başarıyla uygulayacağınız konusunda size yardımcı

Detaylı

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır.

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. Tanıtım Sunumu 1 Amaç Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. 1 Amaç Kendine güveniyor musun? Uzmanlık

Detaylı

İşletmelerde Stratejik Yönetim

İşletmelerde Stratejik Yönetim İşletmelerde Stratejik Yönetim Bölüm 1 Stratejik Yönetim İlgili Terim ve Kavramlar Yönetim ve Stratejik Yönetim Örgüt İki veya daha fazla bireyin amaçlarını gerçekleştirmek için bir araya gelerek işbirliği

Detaylı

Girişimcinin Kişiliği ve Girişimci Ekip

Girişimcinin Kişiliği ve Girişimci Ekip Girişimcinin Kişiliği ve Girişimci Ekip girişimcilik ÜRÜN FİKİR İŞ KURMA MOTİVASYON girişimcilik ülkemizde girişimcilik Türkiye de açılan ve kapanan işletmeler için son 5 yılın ortalamasına bakıldığı zaman

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ VE ORGANİZASYONDA TEMEL KAVRAMLAR

İŞLETME YÖNETİMİ VE ORGANİZASYONDA TEMEL KAVRAMLAR İŞLETME YÖNETİMİ VE ORGANİZASYONDA TEMEL KAVRAMLAR Dr. M. Savaş Turhan, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü İşletme 2 Belli bir ortamda, dış çevresinden aldığı girdileri belirli bilgi, teknoloji ve süreçleri

Detaylı

YAYLACIK İLKOKULU 0-18 (7-11 YAŞ MODÜLÜ) AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI YILLIK DERS PLANI(2.GRUP)

YAYLACIK İLKOKULU 0-18 (7-11 YAŞ MODÜLÜ) AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI YILLIK DERS PLANI(2.GRUP) ŞUBAT 24/02/2016 1. Programa ilişkin olumlu görüş geliştirmeye başlar. 2. Programın genel amaç ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olur. 3. Programa devam etme konusunda motivasyonu artar. 4. Programdan

Detaylı

ÇOCUKLARDA ÖZGÜVEN GELİŞİMİ

ÇOCUKLARDA ÖZGÜVEN GELİŞİMİ ÇOCUKLARDA ÖZGÜVEN GELİŞİMİ ÇOCUKLARDA ÖZGÜVEN GELİŞİMİ Özgüven Nedir? Özgüven en basit tanımıyla kişinin kendisine güvenmesidir. Daha geniş anlatımla, kişinin yapabildikleri ve yapamadıklarıyla, olumlu

Detaylı

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir.

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir. Değerli Anne ve Babalar, Anne-baba olarak ders seçimi aşamasında etkimiz ne kadar olmalı?, Çocuğumun ilgi ve yeteneklerini nasıl belirlerim?, Çocuğuma uygun meslek grupları nelerdir?, ve Ders seçimi sürecinde

Detaylı

Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane

Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane Dünyada yaşanan ekonomik kriz liderlik stillerinde de değişikliğe yol açtı. Hay Group'un liderlik stilleri üzerine yaptığı araştırmaya göre, özellikle

Detaylı

www.baltas-baltas.com www.acarbaltas.com Prof. Dr. Acar Baltaş, Psikolog

www.baltas-baltas.com www.acarbaltas.com Prof. Dr. Acar Baltaş, Psikolog www.baltas-baltas.com www.acarbaltas.com www.baltas-eksen.com KÜRESEL YÖNET NETİCİNİN PROFİLİ Prof. Dr. Acar Baltaş Psikolog 14 Kasım 2007 LİDER DOĞULUR MU? OLUNUR MU? LİDER İÇİN KARİZMA ŞART MIDIR? BİREYSEL

Detaylı

KYS İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

KYS İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 08.08.2015 İlk Yayın 01 18.04.2016 Yürürlük yetkilisinin değişimi 02 04.09.2017 YGG(04.05.2017) Toplantısında alınan kararların gerektirdiği revizyon 1. AMAÇ İç

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ (PZL208U)

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ (PZL208U) DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ (PZL208U)

Detaylı

Temel Yönetim Becerileri (Basic Management Skills)

Temel Yönetim Becerileri (Basic Management Skills) Temel Yönetim Becerileri (Basic Management Skills) Programın Amacı Yöneticiniz olarak benim görevim, işinizi daha iyi yapabilmeniz adına sizlere hizmet etmektir felsefesinin temel alındığı bu eğitimde

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi

Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi -Tedarikçi Seçme Kararları- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Satın Alma Bir ișletme, dıșarıdan alacağı malzeme ya da hizmetlerle ilgili olarak satın alma (tedarik) fonksiyonunda beș

Detaylı

Eril ve Dişil Liderlik/ Athena Öğretisi. Evrim Cabbaroğlu

Eril ve Dişil Liderlik/ Athena Öğretisi. Evrim Cabbaroğlu Eril ve Dişil Liderlik/ Athena Öğretisi Evrim Cabbaroğlu Athena Öğretisi Eril Özellikler Dişil Özellikler Nötr Özellikler Athena Öğretisi Dünyada, dişil liderlik özellikleri, eril özelliklerin önüne geçiyor.

Detaylı

İNSAN MÜHENDİSLİĞİ 1

İNSAN MÜHENDİSLİĞİ 1 İNSAN MÜHENDİSLİĞİ 1 Prof.Dr.Coşkun Can Aktan İnsan mühendisliği, insanı yönetme sanatıdır. Bir başka ifadeyle insan mühendisliği, insanı yönetme sanatı ve insan kalitesi ni arttırmaya yönelik tüm çaba

Detaylı

Yetkinlik ve Performans

Yetkinlik ve Performans Yetkinlik ve Performans Kişilerin, iş hayatında performansının yüksek olması için mutlu olması, mutlu olması için işini sevmesi, işini sevmesi için başarılı olması, başarılı olması için de iyi olduğu yönleri

Detaylı

MAAŞ ANALİZ ANKETİ 2014. Perakende. Specialists in retail recruitment www.michaelpage.com.tr. Retail

MAAŞ ANALİZ ANKETİ 2014. Perakende. Specialists in retail recruitment www.michaelpage.com.tr. Retail MAAŞ ANALİZ ANKETİ 2014 Perakende Retail Specialists in retail recruitment www.michaelpage.com.tr Perakende Maaş Analiz Anketi 2014 CEO NUN MEKTUBU Değerli müşterilerimiz; Michael Page olarak Türkiye için

Detaylı

Kod 46 AYDIN KİŞİLİK TESTİ. xxxxxxxxxxx. "Hayattaki başarı, kişilik gücüne bağlıdır."

Kod 46 AYDIN KİŞİLİK TESTİ. xxxxxxxxxxx. Hayattaki başarı, kişilik gücüne bağlıdır. Kod 46 AYDIN KİŞİLİK TESTİ xxxxxxxxxxx "Hayattaki başarı, kişilik gücüne bağlıdır." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxxxxxxxx YAŞ: 20 CİNSİYET: BAYAN MESLEK: ÖĞRETMEN İL: İSTANBUL TARİH: KARTAL Copyright Test, Yrd.

Detaylı

Raporlar Broşürü. Criterion Partnership, The Old Market, Hove, BN3 1AT

Raporlar Broşürü. Criterion Partnership, The Old Market, Hove, BN3 1AT Raporlar Broşürü 1 letterbox@criterion.co.uk Raporlara Genel Bakış Amaç Kullanım Anketlere İlişkin Gereklilikler Hedef Kitle Yetenek Katılımcının sözel ve sayısal yetenek testi sonuçları hakkında detaylı

Detaylı

UKS EĞİTİM LİSTESİ 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2

UKS EĞİTİM LİSTESİ 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 I-GENEL YÖNETİM EĞİTİM PROGRAMI 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 4 ETKİN TAKIM KURMA, YÖNETME VE TAKIMDAŞLIK EĞİTİMİ 3 5 İŞ GELİŞTİRME EĞİTİMİ

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS YATIRIM PROJELERİ DEĞERLENDİRME MAN 432 8 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS YATIRIM PROJELERİ DEĞERLENDİRME MAN 432 8 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi KTS YTIRIM PROJELERİ DEĞERLENDİRME MN 432 8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Uluslararası Finansal Yönetim Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI UZMANI (YÖNETİCİSİ)

İNSAN KAYNAKLARI UZMANI (YÖNETİCİSİ) İNSAN KAYNAKLARI UZMANI (YÖNETİCİSİ) TANIM İşletmede çalışacak insan kaynağının sayısını ve niteliğini belirleyerek, insan kaynağının başarısını, moralini, motivasyonunu ve uyum düzeyini artırıcı çalışmaları

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ SİRKÜLER (G-2014) YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ Sayın Üyemiz, OAİB bünyesinde Dale Carnegie Training aracılığıyla Yöneticiler için Liderlik eğitimi düzenlenmesi planlanmaktadır. Söz konusu eğitim için

Detaylı

1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER

1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER 1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER 2 Öğretmenlere Öneriler Giriş Okul yaşantısı içinde öğrenci için en önemli unsur öğretmendir. Üstün yetenekli öğrencilere uygun eğitimin sağlanmasında öğretmenlere

Detaylı

Avrupa hastanelerinde

Avrupa hastanelerinde Avrupa hastanelerinde hastane idaresi Hastanedeki en yüksek dereceye sahip hemşire için anket (PTM1) (HRN) hemşire mesleğinin kalite faaliyetlerini hastanede yürüten kişidir ve hastanenin tepe yöneticisi

Detaylı

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc.

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc. DUYGUSAL ZEKA EQ KENDİSİNİN VE BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK John Doe UH555438 TARİH Ekim 20, 2014 2013 Hogan Assessment Systems Inc. GİRİŞ Hogan Duygusal Zeka ölçümü bireyin kendisinin

Detaylı