EMEKL VAZ AHMET YILMAZ VE BR CAZET ÖRNE Yrd. Doç Dr. Ali YILMAZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EMEKL VAZ AHMET YILMAZ VE BR CAZET ÖRNE Yrd. Doç Dr. Ali YILMAZ"

Transkript

1 Cumhuriyet Üniversitesi lahiyat Fakültesi Dergisi Cilt IX/2 s ARALIK SVAS EMEKL VAZ AHMET YILMAZ VE BR CAZET ÖRNE Yrd. Doç Dr. Ali YILMAZ Anahtar Kelimeler: Sivas, Âlim, Vaiz Ahmet Yılmaz, cazet. ÖZET Ahmet Yılmaz 1914 yılında Erzurum da dodu. Babası Hafız Ali Efendi, annesi Arife Hanımdır. Medrese eitimini Erzurum da tamamlayarak hocası Sakıp Efendi den cazet aldı yılında Sivas ta göreve baladı yılında emekli oldu. u anda hayatta ve 92 yaındadır. Retired Preacher Ahmad Yılmaz and Sample of Autharization Key Words: Sivas, Scholar, Preacher Ahmad Yılmaz, Authorization. Abstract Ahmet Yılmaz was born in Erzurum in His father name is Hafız Ali Efendi and his mother name is Arife Hanım. He was complated his medrese (madrasah, theological schoool) education and taked cazetname (certificate of permission) from his teacher Sakıp Efendi. He started his official work in Sivas in Now he is living and he is 92 years old. HAYATI Erzurum un Ilıca ilçesine balı Tebrizcik köyünde rumi 1330, miladi 1914 yılında dünyaya geldi. Babası Hafız Ali Efendi, annesi ise Arife Hanımdır. Hafız Ali Efendi Erzurum un yetitirdii ender hafızlardan birisidir. Hafızası öylesine güçlüymü ki, Kuran ı Kerim den bir ayet sorulduunda anında, nerede ve kaç kez geçtiini hemen söyleyebilirmi. Onu görenler Kuran ı Kerim i be saat içerisinde ezbere olarak defalarca hatmettiini anlatırlar. Ahmet Efendi, kardei Hafız Abdullah Efendi ve Selahattin Yılmaz Hafız Ali Efendi den hafızlık yapmılardır. Bunun yanında ailesi dıından da pek çok kii ondan hafızlık yapmıtır. Ahmet Yılmaz, be yaında dedesi Molla Muhammed den Kuran ı Kerim i hatmedip, yedi yaında iken babası Hafız Ali Efendi den hafızlık yapmaya balamıtır. Dokuz yaında hafızlıını tamamlamı. Hafızlıını Cumhuriyet Üniversitesi lahiyat Fakültesi Öretim Üyesi.

2 emeli vaiz Ahmet yılmaz ve bir icazet örnei bitirdikten sonra yine babasından tecvit ve kıraat dersleri almıtır. O dönemlerde köyde okul olmadıı için annesinin amcası Talat Bey den Arap harfleriyle okuma yazmayı, daha sonra 1936 yılında yine Talat Bey den bugün kullandıımız Latin harflerini örendi. Kendisinin anlattıına göre1936 yılında yalarında iken, okuyup anlayabilecei bir kitap var mı, diye babasının kitaplarını karıtırırken bazı Türkçe kitaplar ve Sarf Cümlesi ni bulmutur. Yine kendi ifadesi ile Emsile bölümünde gördüü bir kısmı Türkçe bir kısmı Arapça yazılardan bir ey anlamamı. Babasına götürerek bunun ne olduunu sormu. Babası da lim sahipleri, ilme bu kitaptan balar okur ve hoca olur. demitir. Kendisi de Öyleyse ben de okurum diyerek babasından Emsile yi okumaya balamı, gece-gündüz çalıarak onu bir haftada ezberlemitir. Örenmeye o kadar çok istekli imi ki bir ara Mustafa Karahisarî nin Ahteri-i Kebir ni ezberlemeyi bile düünmütü. Emsile yi bitirince babası onu baka bir köyde imam olan ve aynı zamanda bacanaı olan Hafız Hamdi Efendi ye göndereceini ve okumaya orada devam etmesini söyledi. Kendisi bu konuda unları söylemektedir: Mevsim kı idi. Hafız Hamdi Efendi at kızaı ile bizim köye geldi, giderken de beni beraberinde götürdü. O sene Sarf Cümlesi ni hocamın oulları Muhammed ve Ahmet Efendilerle birlikte okudum. kinci sene Nahivden Avamil ve Mu ribini okudum. Üçüncü sene zhar ve Mu ribini ve yanı sıra Halebî Sair i okudum. lk hocası bu zat-ı muhteremdir. Her ne kadar bir köy imamı ise de kendisi bütün akli ve nakli ilimlerle mücehhez bir zat imi. Dördüncü sene yani de hoca efendi baka bir köye imam gittii için o da Erzurum a gitti. Orada Yetim Hoca Medresesi nin müderrisi ve Erzurum Merkez Vaizlerinden Maksut Efendi den Nahiv den Kâfiye ve yanı sıra da Halebî Sair i okudu, ayrıca çok güzel yazısı olduu için Maksut Efendi den yazı meki dersi de almıtır. Köyde çiftçilikle uratıkları için belirtilen yıllarda sadece kı mevsiminde üç-dört ay okuyabiliyordu. Senenin geri kalanını köyde çalıarak geçiriyordu yılında vatani görevini ifa etmek üzere askere gider. Üç yıl askerlikten sonra 1942 yılında terhis olur. Döndüünde askere gitmeden önce ders aldıı hocası Maksut Efendi nin vefat ettiini örendi. O dönemde Hafız Hamdi Efendi den Molla Cami okumaya baladı ama bitiremedi yılında Erzurum da ders okumaya karar verdii sırada babasına kimden ders okuyacaını sorduunda babası öyle demitir: Sen askerde iken Maksut ve Muhammed Sakıp Efendilerin bulunduu mecliste ben de bulundum, senden bahsolundu. Maksut Efendi buyurdular ki; Ahmet okur ama benim ömrüm onu okutmaya kâfi gelmez ve müteakiben Sakıp Efendinin yüzüne baktı. Senin okumanı ona ısmarladıını anladım. Git Sakıp Efendi den oku.

3 c.ü. ilahiyat fakültesi dergisi, IX/ Bu konuma üzerine Erzurum a gidip Sakıp Efendi ile görütü. Hemen derse balayıp, Molla Cami nin kalan kısmını bitirmitir. Ardından Farsça, Mantık, Münazara, Belagat, Hadis, Fıkıh, Feraiz, Hadis Usulü, Fıkıh Usulü Kelam ve Tefsir okumutur. Yine kendi ifadesine göre Kelam dersini hem Matüridî, hem de E arî mezheplerine göre okumu ve 1952 yılında Muhammed Sakıp Efendi den cazet almıtır. Medrese usulünde örenci, hocasından tüm dersleri aldıktan sonra cazet isterdi, hoca örenciye kendiliinden cazeti vermezdi. Sakıp Efendiden bütün dersleri okuduktan sonra bir gün kendisi, önceden ders müzakere ettirdii bir arkadaının cazet aldıını duydu. Bunun üzerine cazet istediini ifade eden bir mektubu hocasının evinin eiinden içeriye bıraktı ve cazetini aldı. Sakıp Efendiden bir yandan ders alırken dier yandan da hocasına gelen talebelerin Sarf ve Nahiv derslerini onun emriyle okutur, daha yukarıdaki dersleri de müzakere ettirerek onlara hocalık da yapardı. Bunların yanı sıra Erzurum Merkez Vaizlerinden Hacı Muhammed ve Hafız Ali Efendilerden de Fıkıh okumutur. Daha sonra da, ömrünün son yıllarını Medine geçiren Hacı Mustafa Efendi den Mantık ve Feraiz derslerini müzakere ile birlikte Hacı Mustafa Efendi nin kendi telifi olan Füyuzatu l- Hakaik adlı Hadis Usulünü okumutur. Tahsili sırasında 1949 yılında Erzurum da bazı camilere mam-hatip tayini için yapılan imtihana katılmı ve Erzurum merkez camilerinden Yukarı Hasan Basri Camii ne mam-hatip olarak tayin olmutur yılında Diyanet leri Bakanlıınca yapılan Müftü ve Vaizlik imtihanına katılarak baarılı olmu, ama Erzurum da kadro olmadıı için vazife alamamıtır yılında tekrar bu imtihana girip Sivas merkez vaizliine tayin olunmutur. Emekli olduu 1971 yılına kadar Sivas ve Erzurum da vaizlik ve müftü yardımcılıı yapmıtır. Emekli olduktan sonra örenci yetitirmeye ve camilerde vaaz etmeye devam etmitir. LM KL Sivas ta ilmi kiilii ile tanınan Ahmet Efendi, ilim tahsiline 22 yaında normalden oldukça geç bir yata balamasına ramen üstün zekâsı ve çalıkanlıı ile kısa ve kısıtlı bir zamanda oldukça hızlı ve baarılı bir ilerleme salamı; gerek Erzurum, gerekse Sivas ta sayılı ilim sahiplerinden birisi olmutur. Günümüzde de bu özelliini hâlâ sürdürmektedir. Döneminde medreselerde âdet olan ve okunması gereken tüm dersleri ve bu derslere ait eserleri gerektii ekilde okuyan ve bu dersleri

4 emeli vaiz Ahmet yılmaz ve bir icazet örnei okutmaya da kadir olan Ahmet Efendi, dersiamdır. Gerek Erzurum da ve Sivas ta görev yaptıı dönemlerde, gerekse emekli olduktan sonra güçlü ilmi kiilii ve güvenilirlii sayesinde halkın iltifatına mazhar olmu, sevilmi ve saygı görmütür. Günümüzde özellikle fıkıh konularında hemen hemen her gün insanların sorularına muhatap olmakta, 92 yaında olmasına ramen elinden geldiince insanlara tatmin edici cevaplar vermeye gayret etmektedir. ESERLER 1. Çiftçi Ortaklık lmihali ve Hayvan Hakları (Sivas 1960) 30 sayfadan oluan eserde ziraatçılık hakkında bilgi, sahih ve fasit ziraat çeitleri, ziraatçılıın artları, ziraat mukavelesi ve bozulması, hayvan hakları, hayvan hakları konusunda riayet edilmesi gerekenler ele alınmıtır. 2. Türkiye de Cuma Namazı Sahih midir?(ankara 1993) Kitabın ilk bölümünde Cuma Namazı hakkında verilen bilgiden sonra Cuma Namazının farz olmasının, edasının artları, köy ve ehirlerde Cuma Namazı, Türkiye de Cuma Namazının sahih olup olmadıı hususuna yer verilmitir. kinci bölümde ise efaat, Tasavvuf, Kabir Ziyareti, Ehl-i Sünnet tikadı ve Küfür Lafızları gibi konulara yer verilmitir. Eser 106 sayfadan olumaktadır. 3. Sakal Bıyık Risalesi (Ankara 1993): Eser Pakistanlı âlim ve muhaddis Muhammed Zekeriya Efendi nin sakal hakkında yazdıı risaleden dilimize tercüme edilmitir. ki bölümden olumaktadır. Eserde sakal ve bıyık ile ilgili bilgiler, Peygamberimizin bu konudaki emirleri, sakala olan itirazlar, sakalı vacip olarak kabul edenlerin delilleri gibi konular ele alınmıtır. Kitap 63 sayfadan olumaktadır. 4. Mecmua-ı Ahmediye: Bu eser Sivas ta göreve baladıı 1956 yılından emekli olduu 1971 yılına kadar kendisine sorulan fıkhi sorular ve bu sorulara verdii cevaplardan olumaktadır. Kitapta abdest, mesh, zekât, namaz, sadaka-i fıtır hac, nikâh, talak, alıveri, kefalet, vekâlet, kurban istihsan, vasiyet ve dier fıkıh konularına ait bilgilere tafsilatlı bir ekilde yer verilmitir. Eserin özellii soru ve cevap eklinde bir fetva kitabı olmasıdır. 248 sayfadan oluan bu eser henüz basılmamıtır. TALEBELER Ahmet Efendi den gerek Erzurum da görev yaptıı sırada, gerekse Sivas a yerletikten sonra pek çok kii ders almıtır. Ders alan bu kiilerin bir kısmı çeitli sebeplerle bu derslerin tümünü tamamlayamamıtır. Eitim gerei derslerin tümünü tamamlayıp icazet verdii örencileri unlardır:

5 c.ü. ilahiyat fakültesi dergisi, IX/ Emekli Öretim Üyesi ve aynı zamanda olu olan Selahattin Yılmaz, 2. Emekli müftü Ahmet Akgül, 3. Emekli imam-hatip Hakkı Binici, 4. Emekli imam hatip Tahir Bölükbaı, 5. Emekli imam hatip Mustafa Orhan dır. Ahmet Efendi ye hocası Sakıp Efendi tarafından verilen cazetname metnini örnek olarak yazımıza almak istedik. cazetnamenin metni u ekildedir:! " "#$$% &"'% ()* +$ 567!89:7;3!,-.+/012!(34 "# <;: = >?: 4 5@; 5 A" B A %#6C DEF G%H0+3 2 "A!I+!G4H(2 "AJ6!?E4 (!3 CKG)+A#.$;$ ;% )* +$! + 2 " LK DK/ 2 "MM+N%3 0*$%3O2 "B(3 0HP >+0903; B 5Q6# A#$#$# R 21 ;8S 6 5T#0F 93 T8 + 5A& 0+AE! 5+S LK"3 5+S LE! 2 " D+!)+32 "U )++3>L&$VL /$!PM"WED+ 6X*5 L;2 "#+7. GD+0+! D*GM A G! 2 " DW(S DWES H H" H ;H HM(;+#EA8A;32GY;&ZD*A$?321+/ L;/[+8+0 P#0F L F #6\! A H?;H 2/3 M. & &]/ 0+& ^A *;_ >3;> `* # D6 X_(32"+\!W;W;20!2a0,$02G #!+> 2G ( /> F L b0;+ ; Da 6 C c $ L&$VL #6 C21 +!H!A8NWM5T#0F d&m3#6 -#!"%31B!+& 6-!. /e 0+ "+0 P3 B P$! 0* &G 0*@! fp1 "C,&"e5"+Le5KQLI5! P *G: L+A! *>3 0*70F5 6"+#(13g / W(3H821V&$#!W3X+V2G!HL021HM# 68eH6h/L+V e!d+$ik>:v+&v&$ 4;TL;T,E ",E;@aHL0j*"! ;Y;##; "#;(>klkaf)+3mkl02-/!.

6 emeli vaiz Ahmet yılmaz ve bir icazet örnei ;T L!. & a 0k$k! M3 L *>3 EQ!; +av&$!.21&bh;:)+3&c+3p;c.x+"3l&2$#; "La;3D+ )+3a" V+ 0$ V&$ " DW(S*>3 " DW(S*>3#+ 7 V&$ 4: XW(3 )>: 6 -! 3)ln> AF)+3 +3?$ 2G!3 XHW mo"[0 %l&)+3 +! +$! + V+ a AF)+3 mh% L. 43 " DW(S*>3 DH0W 2$!. $6 a "*>3 XH0W 2_ 2G 3 XHW pql/ 0+,- F2 "V+6$ "*>3l(ml)+3,B" E)40$p; "*>3Z!#E(B,C 0+b8 V&$#!K "*>3 X+!; ; 9+!He +$! + 3 7F 2 " " ) +$! " )HO)W& +3 V+ 0$ f+ 0+NK( ")WFP(W! "Emk!+3 ". );e6x8r;6! "(E[0F ");.8 0+$! "!$L!1 "_T+$!+!3L!S ")W 0+,- " % N6!K21D!@N;)+3h%V&$2PB!3XH_elFAF(+6" E)4V&$M!D;0WL_!321 +"+"[- ->#![0F E!pFFGDH0W2$ %3#6 - b0;+dw(sw(sx+"_e31gh"l+6dw(s e0f! L. X*G3#,#6 e "H#"- 6 d&!:)+3+$!v+!.v&$a "DW(SL *>3N&LI +!!E)+3 2 " + O 0$!W +0 "*>3 [8. AF P!_ +! TEZ)+3 k,leafl! "C!!: +$! 1 +3 igs. 43 ikcs 2 " 5 P"3 " P6 1;F L 2 XH +0 X/" + "*>3 )HA #; ")HW *>32G;#!.#.!5Q "@(; 2l!mk.: +$! HK@( 78!$ 78 " 2 "?$ 7F#-#0 DW(S 2G.3.B)/6 +6"7F B+$tG> $ "Ug*>3;TM!`4P1B\ W;(b0H + "+NK( "H$! 0+N( "*>3+e e X8r;6! ")J: "!:,3#;A "P(E[0F " 0_T,G. ")WF#!K" " )W 0+,- " 0+eL!S "0km_l&,G "-/ ")WF#!K 1 " /P +$!,-3 "X+ ")W 13 "PZ"&3 "+3963 ")W 6F +$! "Fb0;H1 +$!+6"3 ""1 e1 "H "#3#!:#?#g:L!1 " +6" +6"3+0W H: +6"3 "#& " " 3 2 " "uz"2ga;h! +6" "PM:,6 "2G2% j;n; 6G> ""2Ga;,C

7 c.ü. ilahiyat fakültesi dergisi, IX/ "LK "g6(!3 " (3G6$%O vx\1m"k(( j; 01BM3%31B #w 56:2G!3 0;+DHW GGMG&GV&G! 0*A030 2G&A0\Md& 2G x.&g +".!3 fp1 2G x P!G3M1 ", &A-G# e# $# e/$g1`4 P$! 0* &G \e6+$+&$,e6.!#0hn/e#!*ik>:@( # $!3HY!a"3-e3;6yF01`4 #Fe+_#!&M#Z!D+$iK>:#a/, &p/g 56. 5Q 2 "#&F T & H/S HE@a %X4iTX0G $G2Gd", &A-GA0TM V > Q:#!.#6 PsF *]!# E 0;+ 2G % 21 L/"M` K!H60+;3(LK "2G 2 "r"p0;p%k"f# [gcnt8m#j.g_ 5! 6% L0 `,.3. " 2G & 2 " ` N1 W(!! Q03 *G P6T! A X!0 d! B: 5(!.G u0+$ rhn!#"q. ;21_AE X8X>, T0 ;: X+6"#!"E0;\2GPz`!+>!6G3!+>!!+>H0 +& E0V0! 2G "N+0 #H/#EX+AF0XH6"{ "0!,$0Mu!W0(e! `!!-G`-!/GP3gQQ3 LK"^AJ2 "V e #0432 "$Gh/#&8@aG#8F V` ` c "G +3!A0+#(< "A6$%5A#E!r01+3!D51 `(/A! TA "#(< GM+AV GM+:!r; j;+$ (36$%O2 "+$!M!+2 "2%rM!21 v kpml"2 "L,B+$!/&_Ep&$&3 L0 [0F!: *@ +! 0!O X*G: 0+ " 2")+3 _![DsZ B 6d+1#D+&)4A8!ZL0be v$3 /Q3 "pf SONUÇ slamiyet in ilk sözü oku emrinden hareketle kurulan medreseler uzun yıllar boyu slam Dünyasında eitim faaliyetine devam etmi ve buralarda yakın zamana kadar pek çok ilim adamı yetimitir. Medreselerde verilen eitim sayesinde dini ilimler her yönüyle tahsil edilebilmekte ve bu sayede mezun olan kiiler dini ilimlerde otorite olarak kabul edilmekteydi. Verilen bu eitimin neticesi olarak alınan cazet ler de bunu tescil eden

8 emeli vaiz Ahmet yılmaz ve bir icazet örnei belgelerdi. cazet talebe tarafından hocadan istenir, hoca da bu icazeti verirdi. cazet verilen kii eitimini aldıı ilim dallarında bakalarına hocalık yapma yetkisine sahip olurdu. cazette genellikle besmele, peygamberimize hamd ve sena, icazet verilen kiinin adı, icazeti veren hocasından balayarak peygamberimize ulaan bir hoca silsilesi, hocanın icazet verdii örencisine nasihatleri ve sonunda da icazeti veren hocanın künyesi, memleketi ve icazetin verildii tarih yer almaktaydı.

Anlamı. Temel Bilgiler 1

Anlamı. Temel Bilgiler 1 Âmentü Haydi Bulalım Arkadaşlar aşağıda Âmentü duası ve Türkçe anlamı yazlı, ancak biraz karışmış. Siz doğru şekilde eşleştirebilir misiniz? 1 2 Allah a 2 Kadere Anlamı Ben; Allah a, meleklerine, kitaplarına,

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

YALOVA ÜNİVERSİTESİ - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEMEL İSLAM BİLİMLERİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI FİNAL SINAVI TAKVİMİ TARİH SAAT DERSİN ADI SALON ÖĞRETİM ÜYESİ Mukayeseli Adab ve Erkanı Prof. Dr. Tahir YAREN Kıraat Farklılıklarının Manaya Etkisi Aşere,Takrib,Tayyibe

Detaylı

ADANA İL MÜFTÜLERİ (1924 2009) GÖREVDEN AYRILDIĞI TARİH Mehmet Hüsnü EREN Adana, 1870 Medrese 1923-1130 01.06.1920 28.03.1952

ADANA İL MÜFTÜLERİ (1924 2009) GÖREVDEN AYRILDIĞI TARİH Mehmet Hüsnü EREN Adana, 1870 Medrese 1923-1130 01.06.1920 28.03.1952 ADI SOYADI DOĞUM YERİ VE TARİHİ ADANA İL MÜFTÜLERİ (1924 2009) ÖĞRENİMİ SİCİL NO GÖREVE BAŞLADIĞI TARİH GÖREVDEN AYRILDIĞI TARİH Mehmet Hüsnü EREN Adana, 1870 Medrese 1923-1130 01.06.1920 28.03.1952 Abdullah

Detaylı

YENİDEN YAPILANMANIN EŞİĞİNDE KUR AN KURSLARI

YENİDEN YAPILANMANIN EŞİĞİNDE KUR AN KURSLARI YECDER KİTAPLARI 4 YENİDEN YAPILANMANIN EŞİĞİNDE KUR AN KURSLARI YECDER IV. ULUSAL DİN GÖREVLİLERİ SEMPOZYUM BİLDİRİLERİ (27 NİSAN 2013 - İSTANBUL) YECDER / YENİDEN YAPILANMANIN EŞİĞİNDE KUR AN KURSLARI

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI BİRİNCİ SINIF İN ADI 05 KASIM-13 KASIM 26 ARALIK-06 OCAK 16 OCAK-27 OCAK ILILA505 AKAİD ESASLARI 05.11.2016 08:30:09:30 26.12.2016 08:30:09:30 16.01.2017 08:30:09:30 ILILA503 UZAKTAN EĞİTİM LERİ 07.11.2016

Detaylı

! " #$! "# $$ $! " % % # $ &&& " '( % )* " '(

!  #$! # $$ $!  % % # $ &&&  '( % )*  '( !"#$!" #$ %!"# $$$ %% &&&"'( )*"'( $% &%'#& $ $()*+"" $%#,(-"./$ &(*(%*#0#"121"314*11"1"/5 %$#%%0#"3% )"$*#%! *#&% '" #*#6)#" $**)%& "(!+ ##,#(#-.,/0 12#)34 5( 6 7###0# 5 89 ",#' -(+ : ;(

Detaylı

Es-Seyyid Eş-Şeyh Abdülkadir El Abri Hazretleri

Es-Seyyid Eş-Şeyh Abdülkadir El Abri Hazretleri Es-Seyyid Eş-Şeyh Abdülkadir El Abri Hazretleri Asıl adı: Abdülkadir Nesebi: Seyyid( Hazreti Hüseyin(R.A) ın Efendimizin Soyundandır) Doğum yeri ve tarihi:m.1897/h.1315,muş un Bulanık İlçesi Abri(Esenlik)Köyü

Detaylı

Ünite 1. Celâleyn Tefsiri. İlahiyat Lisans Tamamlama Programı TEFSİR METİNLERİ -I. Doç. Dr. Recep DEMİR

Ünite 1. Celâleyn Tefsiri. İlahiyat Lisans Tamamlama Programı TEFSİR METİNLERİ -I. Doç. Dr. Recep DEMİR Celâleyn Tefsiri Ünite 1 İlahiyat Lisans Tamamlama Programı TEFSİR METİNLERİ -I Doç. Dr. Recep DEMİR 1 Ünite 1 CELÂLEYN TEFSİRİ Doç. Dr. Recep DEMİR İçindekiler 1.1. CELÂLEYN TEFSİRİ... 3 1.2. CELALÜDDİN

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERİSTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIK SINIFLARI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) GÜZ MAZERET SINAV PROGRAMI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERİSTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIK SINIFLARI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) GÜZ MAZERET SINAV PROGRAMI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERİSTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIK SINIFLARI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) GÜZ MAZERET SINAV PROGRAMI 13.00-14.15 Sarf ve Nahiv 13.00-14.15 İmla İnşa ve Okuma 1-A-B-C SINIFLARI (NORMAL VE

Detaylı

İçindekiler. Kısaltmalar 13 GİRİŞ I. ÇALIŞMANIN KONUSU VE AMACI 15 II. İÇERİK VE YÖNTEM 16 III. LİTERATÜR 17

İçindekiler. Kısaltmalar 13 GİRİŞ I. ÇALIŞMANIN KONUSU VE AMACI 15 II. İÇERİK VE YÖNTEM 16 III. LİTERATÜR 17 İçindekiler Kısaltmalar 13 GİRİŞ I. ÇALIŞMANIN KONUSU VE AMACI 15 II. İÇERİK VE YÖNTEM 16 III. LİTERATÜR 17 BİRİNCİ BÖLÜM MUHAMMED EBÛ ZEHRE NİN HAYATI, İLMÎ KİŞİLİĞİ VE ESERLERİ I. MUHAMMED EBÛ ZEHRE

Detaylı

Bir gün Hz. Ömer (r.a) camiye giderken bir çocuğun da acele acele camiye gittiğini görür. Hz. Ömer (r.a):

Bir gün Hz. Ömer (r.a) camiye giderken bir çocuğun da acele acele camiye gittiğini görür. Hz. Ömer (r.a): Bir gün Hz. Ömer (r.a) camiye giderken bir çocuğun da acele acele camiye gittiğini görür. Hz. Ömer (r.a): - Yavrum ne oldu, niye acele acele camiye koşuyorsun? der. Çocuk da: - Efendim, namaza gidiyorum.

Detaylı

1933 yılında Trabzon Sürmene'de doğdum. Köprübaşı'da.. Şimdi ilçe oldu orası..

1933 yılında Trabzon Sürmene'de doğdum. Köprübaşı'da.. Şimdi ilçe oldu orası.. Mehmet Karaman 1933 yılında Trabzon Sürmene'de doğdum. Köprübaşı'da.. Şimdi ilçe oldu orası.. Tahsilinizi Hafızlığınızı Kimden Yaptınız? Babamdan okudum. Başka hocalardan da okudum ama esas hocam babamdı.

Detaylı

İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI EYLEM PLANI

İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI EYLEM PLANI İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 04 YILI EYLEM PLANI DİN HİZMETLERİ ALANINDA PLANLANAN EYLEMLER NO PLANLANAN EYLEM AÇIKLAMA BAŞLAMA BİTİŞ Din görevlileri tarafından vatandaşlar için Camilerde Kur an Öğretimi Kursları

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY)

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY) İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY) 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILY101 Kur'ân-ı Kerîm (Tashîh-i Hurûf)-I 2 0 2 3 Z ILY102 Kur'ân-ı Kerîm (Tashîh-i Hurûf)-II

Detaylı

Ümmü Kühhâ. Burak tarafından yazıldı. Çarşamba, 09 Eylül 2009 09:26

Ümmü Kühhâ. Burak tarafından yazıldı. Çarşamba, 09 Eylül 2009 09:26 Ümmü Kühhâ radıyallahu anhâ hakkında ferâiz âyetleri nâzil olan bir hanım sahâbî... Cahiliye devrinin kötü âdetlerinden birinin ortadan kalkmasını sebeb olan bir bahtiyar... Mirastan, hanım ve kızlara

Detaylı

1. Satı ve Daıtım lemleri " # $ "!!

1. Satı ve Daıtım lemleri  # $ !! 1. Satı ve Daıtım lemleri " " " " " %& % ' (& " & ' ( Stok kartı ilemlerine girmeden pratik bir ekilde ilem ) " & * + (& ", ) (& Satı Fatura ilemlerinde bu alan tıklayarak veya F 2 - " '"(& ". / 0 " &

Detaylı

ilam AKADEMi Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi

ilam AKADEMi Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi ilam AKADEMi Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi İlimden İrfana... 0216 428 39 60 www.ilam.org.tr İLAM AKADEMİ Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde açık öğretim ilahiyat destek seminerleri

Detaylı

Necmi ATİK. necmiatik@hotmail.com. Çaybaşı Mah. Ali Çetinkaya Cad. Doğu Apt. No:62/5 Muratpaşa ANTALYA 0 535 622 31 55

Necmi ATİK. necmiatik@hotmail.com. Çaybaşı Mah. Ali Çetinkaya Cad. Doğu Apt. No:62/5 Muratpaşa ANTALYA 0 535 622 31 55 Necmi ATİK necmiatik@hotmail.com Çaybaşı Mah. Ali Çetinkaya Cad. Doğu Apt. No:62/5 Muratpaşa ANTALYA 0 535 622 31 55 Kişisel Bilgiler Uyruğu T.C. Doğum Yeri ve Yılı Almanya, 10/05/1967 Askerlik Durumu

Detaylı

ÇANAKKALE A. İL MÜFTÜLERİ ( )

ÇANAKKALE A. İL MÜFTÜLERİ ( ) ÇANAKKALE ADI SOYADI DOĞUM YERİ VE TARİHİ A. İL MÜFTÜLERİ (1924-2011) ÖĞRENİMİ SİCİL NO GÖREVE BAŞLADIĞI TARİH GÖREVDEN AYRILDIĞI TARİH Mehmet Arif ERDEMOL Ünye, 1883 Dar ül-fünun 1923-1266 27.03.1923

Detaylı

!" # $%! "# $$ $! " % % # $ &&& " '( % )* " '(

! # $%! # $$ $!  % % # $ &&&  '( % )*  '( !"#$%!" #$ %!"# $$$ %% &&&"'( )*"'( $% &%'#& $ $()*+"" $%#,(-"./$ &(*(%*#0#"121"314*11"1"/5 %$#%%0#"3% )"$*#%* &"! *#&% '" #*#6)#" $**)%& "(!+##,#(#-./(01###.#/23 ",#' -(+ 4 5( ( 6 )# 6(- '(+ #)7 5( #

Detaylı

DR.KADİR DEMİRCİ NİN ÖZGEÇMİŞİ VE BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ (CV)

DR.KADİR DEMİRCİ NİN ÖZGEÇMİŞİ VE BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ (CV) DR.KADİR DEMİRCİ NİN ÖZGEÇMİŞİ VE BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ (CV) 1 KADİR DEMİRCİ NİN ÖZGEÇMİŞİ VE BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ A- ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Kadir Demirci Doğum Tarihi: 1968 Unvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim

Detaylı

İçindekiler. Giriş Konu ve Kaynaklar 13 I. Konu 15 II. Kaynaklar 19

İçindekiler. Giriş Konu ve Kaynaklar 13 I. Konu 15 II. Kaynaklar 19 Önsöz Kur an tefsirleri üzerine yapılan araştırmalar bir hayli zenginleşmesine karşın, yüzlerce örneğiyle sekiz-dokuz asırlık bir gelenek olan tefsir hâşiyeciliği, çok az incelenmiştir. Tefsir hâşiye literatürü;

Detaylı

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ Kur an-ı Kerim : Allah tarafından vahiy meleği Cebrail aracılığıyla, son Peygamber Hz. Muhammed e indirilen ilahi bir mesajdır. Kur an kelime olarak okumak, toplamak, bir araya

Detaylı

Dut Ağacının Uzayan Gölgesi Perşembe, 17 Ağustos :42

Dut Ağacının Uzayan Gölgesi Perşembe, 17 Ağustos :42 Şimdi İmam-Hatip Lisesi olarak bilinen okulların adı eskiden İmam-Hatip Okulu idi. İmam-Hatip Okullarında eğitim-öğretim yedi seneydi. Bu okulların orta kısmı dört sene, Lise kısmı da üç seneydi. Dört

Detaylı

"#$%&'%&!()&*)+#!,-./!.0!"%123!.4,.!5!6,!"%123!.4,7! /48!(9*)$!:%'2;$%!<%=>&?!

#$%&'%&!()&*)+#!,-./!.0!%123!.4,.!5!6,!%123!.4,7! /48!(9*)$!:%'2;$%!<%=>&?! "$%&'%&()&*)+,-./.0"%123.4,.56,"%123.4,7 /48(9*)$:%'2;$%&? "$%&%'%()*+,"'*")-.-'/(*-,)-0./1-,)) "$%&'()*+,%-'.,+/-01"2".3$+'4")56'4$7'80970-6'()730-':)$72);,+0"'4,%-5%2) %,$-1%'?'"%+%79%@%$%&'9%@7'$A*,+0B*072$2&2''

Detaylı

Alaaddin TOSUN İl Müftü Yardımcısı

Alaaddin TOSUN İl Müftü Yardımcısı Alaaddin TOSUN İl Müftü Yardımcısı 04/05/1962 yılında samsun İli Havza İlçesinde doğdu.ilkokulu ilçesinde bitirdi.imam Hatip Lisesini Çorum İlinde tamamladı.1984-1989 yıllarında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesini

Detaylı

TÜRKYE CUMHURYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN 16-18 MAYIS TARHLER ARASINDA DÜZENLENECEK OLAN ULUSLARARASI KONFERANS KONUSUNDA BASIN DUYURUSU

TÜRKYE CUMHURYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN 16-18 MAYIS TARHLER ARASINDA DÜZENLENECEK OLAN ULUSLARARASI KONFERANS KONUSUNDA BASIN DUYURUSU TÜRKYE CUMHURYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN 16-18 MAYIS TARHLER ARASINDA DÜZENLENECEK OLAN ULUSLARARASI KONFERANS KONUSUNDA BASIN DUYURUSU Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından 16-18 Mayıs 2005 tarihleri

Detaylı

HARRAN Ü. İLAHİYAT FAK AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ

HARRAN Ü. İLAHİYAT FAK AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ İLH1 1. Türk Dili Yabancı Dil I (İngilizce) İnkılâp Tarihi İLAHİYAT FAKÜLTESİ 1. SINIFLAR (ÖRGÜN VE İKİNCİ ÖĞRETİM) HADİS TARİHİ 301 3. DİN PSİKOLOJİSİ I 250 4. İSLAM İNANÇ ESASLARI 272 5. ARAPÇA DİLBİLGİSİ

Detaylı

HARRAN Ü. İLAHİYAT FAK AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ

HARRAN Ü. İLAHİYAT FAK AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ İLH1 1. Türk Dili Yabancı Dil I (İngilizce) İnkılâp Tarihi İLAHİYAT FAKÜLTESİ 1. SINIFLAR (ÖRGÜN VE İKİNCİ ÖĞRETİM) HADİS TARİHİ 301 3. DİN PSİKOLOJİSİ I 250 4. İSLAM İNANÇ ESASLARI 272 5. ARAPÇA DİLBİLGİSİ

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN IKUMA VE TECVİD II İLH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN IKUMA VE TECVİD II İLH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN IKUMA VE TECVİD II İLH 102 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu

Detaylı

Bizi biz yapan degerli ogretmenlerimizin onunde saygiyla egiliyoruz...

Bizi biz yapan degerli ogretmenlerimizin onunde saygiyla egiliyoruz... Balikesir Kepsut 'tan Sevgili Fatih ogretmenimizin yazisini ogretmenlerimize, ozellikle de YIBOlarda gorev yapan ogretmenlerimize, yoneticilerimize armagan ediyor, ogretmenler gununuzu kutluyoruz... YIBOda

Detaylı

KURAN IN ANLAMI İLE BULUŞMAK ARAŞTIRMASI

KURAN IN ANLAMI İLE BULUŞMAK ARAŞTIRMASI KURAN IN ANLAMI İLE BULUŞMAK ARAŞTIRMASI Kasım 2007 İÇİNDEKİLER Metodoloji I. Araştırmanın Metodoloji ve Örneklemin Yapısı II. Örneklemin Mezhep Bağlılığı ile İlgili Yapısı III. Dindarlık Algısı IV. Din

Detaylı

FRANSA DA OKULA GTME

FRANSA DA OKULA GTME Turc FRANSA DA OKULA GTME Fransa ya yeni gelen örencileri ve aileleri aırlama belgesi BU BELGE SORULARINIZI CEVAPLIYOR Çocuumu ilkokula, ortaokula veya liseye nasıl yazdırırım? Çocuum henüz fransızca konumuyor.

Detaylı

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI 1 MEHMET ASLAN İL MÜFTÜ YARD. YAVUZ SULTAN SELİM C. ZEKERİYA ÇALLI İL MÜFTÜ YARD. RAMAZANPAŞA CAMİİ UĞUR KOCABAŞ İL MÜFTÜ YARD. EMİR SULTAN CAMİİ HULUSİ KÖMÜRCÜOĞLU İL MÜFTÜ YARD. EVLİYA ÇELEBİ CAMİİ EFELER

Detaylı

GEREDE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI IV. ÜNCÜ DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK AYLARI) VAAZ PROGRAMI

GEREDE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI IV. ÜNCÜ DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK AYLARI) VAAZ PROGRAMI GEREDE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI IV. ÜNCÜ DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK AYLARI) VAAZ PROGRAMI TARİH GÜN VAKİT ADI SOYADI UNVANI VAAZIN KONUSU VAAZIN YAPILDIĞI YER 3.10.2014 CUMA ÖĞLEDEN ÖNCE HASAN İZMİRLİ İlçe Müftüsü

Detaylı

OSMANLILAR. 23.03.2015 Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu. İstanbul Ticaret Üniversitesi

OSMANLILAR. 23.03.2015 Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu. İstanbul Ticaret Üniversitesi OSMANLILAR 1 2 3 Osmanlılarda Eğitimin Genel Özellikleri Medreseler çok yaygın ve güçlü örgün eğitim kurumları haline gelmiş, toplumun derinden etkilemişlerdir. Azınlıkların çocuklarını üst düzey yönetici

Detaylı

Revak Kitabevi, 2015 Tüm hakları Revak Kitabevi ne aittir. Sertifika No: 23108. Revak Kitabevi: 30 Bektaşîlik Serisi: 4. Fakrnâme Vîrânî Abdal

Revak Kitabevi, 2015 Tüm hakları Revak Kitabevi ne aittir. Sertifika No: 23108. Revak Kitabevi: 30 Bektaşîlik Serisi: 4. Fakrnâme Vîrânî Abdal Revak Kitabevi, 2015 Tüm hakları Revak Kitabevi ne aittir. Sertifika No: 23108 Revak Kitabevi: 30 Bektaşîlik Serisi: 4 Fakrnâme Vîrânî Abdal Yayına Hazırlayan Fatih Usluer ISBN: 978-605-64527-9-6 1. Baskı:

Detaylı

ORDU İL MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM (OCAK-ŞUBAT-MART) ÜÇ AYLIK VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

ORDU İL MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM (OCAK-ŞUBAT-MART) ÜÇ AYLIK VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI 1 01.01.2016 CUMA MUSTAFA KOLUKISAOĞLU İL MÜFTÜSÜ ATİKİBRAHİM PAŞA C. Ö.ÖNCE SORUMLU BİR VARLIK OLAN İNSAN 01.01.2016 CUMA SEYFULLAH ÇAKIR MÜFTÜ YARD. KÖPRÜBAŞI C. Ö.ÖNCE SORUMLU BİR VARLIK OLAN İNSAN

Detaylı

! " #$$% & ' ( ) ) ' *+ + & &, ( (-,, ) &!!. ' )' - " ) & Özel Tüketim Vergisi Genel Teblii. (SeriNo: 22)

!  #$$% & ' ( ) ) ' *+ + & &, ( (-,, ) &!!. ' )' -  ) & Özel Tüketim Vergisi Genel Teblii. (SeriNo: 22) ! " #$$% & ' ( ) ) ' *+ + & &, ( (-,, ) &!!. ' )' - " ) & /!,!, Özel Tüketim Vergisi Genel Teblii (SeriNo: 22) 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile

Detaylı

ÇANAKKALE A. İL MÜFTÜLERİ ( )

ÇANAKKALE A. İL MÜFTÜLERİ ( ) ÇANAKKALE ADI SOYADI DOĞUM YERİ VE TARİHİ A. İL MÜFTÜLERİ (1924-2011) ÖĞRENİMİ SİCİL NO GÖREVE BAŞLADIĞI TARİH GÖREVDEN AYRILDIĞI TARİH Mehmet Arif ERDEMOL Ünye, 1883 Dar ül-fünun 1923-1266 27.03.1923

Detaylı

2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI

2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI VAAZIN 2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI VAİZİN TARİHİ GÜNÜ VAKTİ ADI SOYADI ÜNVANI GÖREV YAPACAĞI YER KONUSU 2.4.2015 PerşembeÖğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Huzurevi Mescidi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ TG 6 ÖABT DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ TG 6 ÖABT DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ TG 6 ÖABT DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

bir güzel insan M. CELÂLEDDİN ÖKTEN

bir güzel insan M. CELÂLEDDİN ÖKTEN - onoec İMAM HATİPLİLER DERNEGİ bir güzel insan M. CELÂLEDDİN ÖKTEN Eserin Adı Yayın Editörü Yazarı M. Celâleddin Ökten ÖNDER Basın-Tanıtım Komisyonu Tahsin Yıldırım Tashih-Redaksiyon Vedat Ali Özkan Kayacı

Detaylı

48 yaş 5525 gün ile emekli olursunuz. Bunun içinde 2580 gün+2520 gün=5100 gününüz var.5525-5100=425 güne ihtiyacınız var.

48 yaş 5525 gün ile emekli olursunuz. Bunun içinde 2580 gün+2520 gün=5100 gününüz var.5525-5100=425 güne ihtiyacınız var. ANNELER GÜNÜ OKUR SORULARINA CEVAPLAR(2) TORBA YASA İŞİNİZE YARAMAZ 1967 yılında doğdum. İlk defa 20/07/1991 yılında SSK oldum.2580 gün SSK prim ödemem var.2007 yılından itibaren 7 yıldır SSK prim ödüyorum.1997

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN OKUMA VE TECVİD IV ILH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN OKUMA VE TECVİD IV ILH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN OKUMA VE TECVİD IV ILH 202 4 2+0 2 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Türkçe Lisans Dersin Türü Yüz Yüze / Zorunlu

Detaylı

ÜNVERSTELERN GÜZEL SANATLAR ETM BÖLÜMÜ MÜZK ETM ANABLM/ANASANAT DALI BRNC SINIF ÖRENCLERNN KSEL PROFLLER *

ÜNVERSTELERN GÜZEL SANATLAR ETM BÖLÜMÜ MÜZK ETM ANABLM/ANASANAT DALI BRNC SINIF ÖRENCLERNN KSEL PROFLLER * ÜNVERSTELERN GÜZEL SANATLAR ETM BÖLÜMÜ MÜZK ETM ANABLM/ANASANAT DALI BRNC SINIF ÖRENCLERNN KSEL PROFLLER * Ara.Gör.Ilgım KILIÇ *1924-2004 Musiki Muallim Mektebinden Günümüze Müzik Öretmeni Yetitirme Sempozyumu

Detaylı

ERZİNCAN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2017 YILI RAMAZAN AYI ÖZEL VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI (26/05/ /06/2017)

ERZİNCAN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2017 YILI RAMAZAN AYI ÖZEL VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI (26/05/ /06/2017) ERZİNCAN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2017 YILI RAMAZAN AYI ÖZEL VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI (26/05/2017-30/06/2017) GÜNLER ADI SOYADI ÜNVANI GÖREV TARİHİ VAKTİ VA'Z'IN YERİ VA'Z'IN KONUSU Ramazan Ayı Arefesi Ramazan Akş.

Detaylı

SEYİTGAZİ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI VAAZ KONULARI

SEYİTGAZİ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI VAAZ KONULARI HİCRİ SEYİTGAZİ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI VAAZ KONULARI VAAZ EDENİN Ramazan'a Hazırlık,Teravih Namazı Tadil-i Erkan 17 Haziran 2015 Çarşamba 1 Ramazan 1436 2 Ramazan 1436 3 Ramazan 1436 Oruç

Detaylı

dinkulturuahlakbilgisi.com KURBAN İBADETİ Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com

dinkulturuahlakbilgisi.com KURBAN İBADETİ Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com KURBAN İBADETİ Memduh ÇELMELİ KURBAN: AYET ve HADİSLER Biz, her ümmet için Allah ın kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanların üzerlerine onun adını anarak kurban kesmeyi meşru kıldık. İlahınız,

Detaylı

TOKAT IN YETİŞTİRDİĞİ İLİM VE FİKİR ÖNDERLERİNDEN ŞEYHÜLİSLAM MOLLA HÜSREV. (Panel Tanıtımı)

TOKAT IN YETİŞTİRDİĞİ İLİM VE FİKİR ÖNDERLERİNDEN ŞEYHÜLİSLAM MOLLA HÜSREV. (Panel Tanıtımı) TOKAT IN YETİŞTİRDİĞİ İLİM VE FİKİR ÖNDERLERİNDEN ŞEYHÜLİSLAM MOLLA HÜSREV (Panel Tanıtımı) Mehmet DEMİRTAŞ * Bir şehri kendisi yapan, ona şehir bilinci katan unsurların başında o şehrin tarihî ve kültürel

Detaylı

! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )

! #$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) ! %2.* ) 3.%$&(' 01 0 4 *) / )/ ( +) ) ( ) ! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )! )! ) 1 87 Seri No'lu Gider Vergileri Genel Teblii Resmi Gazete Sayısı 27737 Resmi

Detaylı

Uluslararası Sosyal Aratırmalar Dergisi

Uluslararası Sosyal Aratırmalar Dergisi Uluslararası Sosyal Aratırmalar Dergisi The Journal of International Social Research Cilt: 7 Sayı: 33 Volume: 7 Issue: 33 www.sosyalarastirmalar.com Issn: 1307-9581 FARKLI SPOR BRANINDAK ÜNVERSTE ÖRENCLERNN

Detaylı

Recep in İlk Üç Orucunun Fazileti

Recep in İlk Üç Orucunun Fazileti Mektub-u Attar Muhammed İlyas Kadiri Razavi tarafından tüm İslami Erkek Kardeşlerine ve İslami Kız Kardeşlerine, Medaris El Medine ve Camiat El Medine nin erkek öğretmenler, erkek öğrenciler, kadın öğretmenler

Detaylı

Lisans Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1994. Y. Lisans S. Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler /Temel İslam Bilimleri/Hadis 1998

Lisans Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1994. Y. Lisans S. Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler /Temel İslam Bilimleri/Hadis 1998 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı :Muammer BAYRAKTUTAR 2. Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. 3. Görevi : Öğretim Üyesi/Dekan Yrd. 4. Görev Yeri : Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 5. İletişim : muammerbayraktutar@hotmail.com

Detaylı

KAYSERİ DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİ 13. DÖNEM MEZUNLARI 13.A SINIFI

KAYSERİ DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİ 13. DÖNEM MEZUNLARI 13.A SINIFI KAYSERİ DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİ 13. DÖNEM MEZUNLARI 13.A SINIFI KAYSERİ DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİ 13. A SINIF LİSTESİ 1. HALİL RAHMAN ÖNAL 2. MUHAMMET ALİ İNCE 3. FERHAT DURSUN 4. METİN AKSOY 5.

Detaylı

T.C. M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye K urulu Başkanlığı

T.C. M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye K urulu Başkanlığı A ^ T.C. M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye K urulu Başkanlığı Sayı : 79031618-121.02-E. 18269567 Konu : Kurul Kararı 01.11.2017 GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi: a) Hayat Boyu Öğrenm e Genel M üdürlüğünün

Detaylı

Yöntem Ara tırma Modeli Evren ve Örneklem Veri Toplama Aracı Verilerin Analizi Bulgular

Yöntem Ara tırma Modeli Evren ve Örneklem Veri Toplama Aracı Verilerin Analizi Bulgular Uluslararası Sosyal Aratırmalar Dergisi The Journal of International Social Research Cilt: 8 Sayı: 38 Volume: 8 Issue: 38 Haziran 2015 June 2015 www.sosyalarastirmalar.com Issn: 1307-9581 ÖRETMENLK UYGULAMASI

Detaylı

ÜNYE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI RAMAZAN DÖNEMİ VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

ÜNYE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI RAMAZAN DÖNEMİ VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI 27.06.2014 CUMA NAMAZ VE ÖNEMİ İBRAHİM TOPAL CEZAEVİ VAİZİ MERKEZ ORTA CAMİİ CUMA ÖNCESİ OSMAN ŞAHİN EMEKLİ MÜFTÜ MERKEZ BÜYÜK CAMİ CUMA ÖNCESİ KENAN CEBECİ ÖĞRETMEN MERKEZ BÜYÜK CAMİ YATSI ÖNCESİ 28.06.2014

Detaylı

MÜFTÜ TANIM. Toplumu İslam dini hakkında aydınlatan, din hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kişidir. A- GÖREVLER

MÜFTÜ TANIM. Toplumu İslam dini hakkında aydınlatan, din hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kişidir. A- GÖREVLER TANIM Toplumu İslam dini hakkında aydınlatan, din hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Toplumu dini konularda aydınlatır, bu konuda görev alacakları

Detaylı

2016 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN ) BAYANLARA YÖNELİK VAAZ İRŞAT PROGRAMI VAİZİN

2016 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN ) BAYANLARA YÖNELİK VAAZ İRŞAT PROGRAMI VAİZİN 1.Hafta 2016 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN ) BAYANLARA YÖNELİK VAAZ İRŞAT PROGRAMI VAİZİN VAAZIN Adı Soyadı Görev Yapacağı Yer Görev Tarihi Günü Vakti Konusu Amine BAYRAM Emir Bayırı Kur'an Kursu

Detaylı

İ.Caner GENÇ İLYAS AĞAOĞLU S.T.C. İ.G HACI HALİL PAŞA

İ.Caner GENÇ İLYAS AĞAOĞLU S.T.C. İ.G HACI HALİL PAŞA Buradaki bilgilerde eksiklikler vardır. Yardımseverlerimiz tarih sırasında yazılmaya çalışılmıştır. Sökeli ha İ.Caner GENÇ İLYAS AĞAOĞLU 1808 1839 yıllan arasında, otuzbiryıl saltanatta kalan otuzuncu

Detaylı

BURSA DA GÖREV YAPAN MÜZK ÖRETMENLERNN ULUDA ÜNVERSTES ETM FAKÜLTES GÜZEL SANATLAR ETM BÖLÜMÜ MÜZK ETM ANABLM DALI LE LETM VE ETKLEM

BURSA DA GÖREV YAPAN MÜZK ÖRETMENLERNN ULUDA ÜNVERSTES ETM FAKÜLTES GÜZEL SANATLAR ETM BÖLÜMÜ MÜZK ETM ANABLM DALI LE LETM VE ETKLEM BURSA DA GÖREV YAPAN MÜZK ÖRETMENLERNN ULUDA ÜNVERSTES ETM FAKÜLTES GÜZEL SANATLAR ETM BÖLÜMÜ MÜZK ETM ANABLM DALI LE LETM VE ETKLEM Dr. Ayhan HELVACI *1924-2004 Musiki Muallim Mektebinden Günümüze Müzik

Detaylı

T.C. BABAKANLIK TOPLU KONUT DARES BAKANLII (TOK) KONYA MERAM 2. ETAP ALT GELR GRUBU KONUT PROJES BAVURU DUYURUSU

T.C. BABAKANLIK TOPLU KONUT DARES BAKANLII (TOK) KONYA MERAM 2. ETAP ALT GELR GRUBU KONUT PROJES BAVURU DUYURUSU T.C. BABAKANLIK TOPLU KONUT DARES BAKANLII (TOK) KONYA MERAM 2. ETAP ALT GELR GRUBU KONUT PROJES BAVURU DUYURUSU BAVURU ARTLARI: 256 konutluk Alt Gelir Grubu Konut Projesi bavuruları, 25 Mayıs - 12 Haziran

Detaylı

Bugün uzaklardaki bir YİBO'dan İLKYAR'ın yıllar önce gittiği bir YİBO'dan değerli fedakar YİBO öğretmenlerimizden biri yazmış...

Bugün uzaklardaki bir YİBO'dan İLKYAR'ın yıllar önce gittiği bir YİBO'dan değerli fedakar YİBO öğretmenlerimizden biri yazmış... Bugün uzaklardaki bir YİBO'dan İLKYAR'ın yıllar önce gittiği bir YİBO'dan değerli fedakar YİBO öğretmenlerimizden biri yazmış... Doğuda görev yapmamış, oradaki güzel çocukları görmemiş onlara sarılmamış

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN II İLH 338 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri KİŞİSEL BİLGİLER Adı-Soyadı: İlyas CANİKLİ Unvan: Yrd. Doç. Dr. Doğum Yeri ve Yılı: Samsun-Terme/ 1966 Bölüm: Temel İslam Bilimleri Tel: 0530 9576891 E-Posta: icanikli@mynet.com; ilyascanikli@gmail.com

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Detaylı

TEPEBAŞI İLÇESİ 2016 YILI RAZAMAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

TEPEBAŞI İLÇESİ 2016 YILI RAZAMAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI S.NO TEPEBAŞI İLÇESİ 2016 YILI RAZAMAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI VAAZ EDENİN VAAZIN TARİH ADI SOYADI UNVANI YERİ VAKTİ KONUSU Tepebaşı Camii 1 05.06.2016 29 Şaban Nalbant Camii Rahman Camii Ramazan'a

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLERİ

2014 YILI FAALİYETLERİ 2014 YILI FAALİYETLERİ 28 Ağustos 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA görevine başladı. 27 Eylül 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Atatürk Üniversitesinde düzenlenen

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI TARİH VE YERLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI TARİH VE YERLERİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI TARİH VE YERLERİ DERS ADI DERS SORUMLUSU TARİH SAAT DERSLİKLER TUR181 - Türk Dili I Okutman Yılmaz BACAKLI 25.12.2017 13:00 TUR181 - Türk Dili I Yrd.

Detaylı

AKADEMİK YILI

AKADEMİK YILI Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2017-2018 AKADEMİK YILI Hazırlık Sınıfı 1. Dönem Adı Z / S Teo. Uyg Toplam Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça Dilbilgisi (Sarf) I) Z 4 0 4 4 4 Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI Z/S K/ Z/S K/ EK-1 T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI Hazırlık 1. Yarıyıl İİH001 Arapça Dilbilgisi

Detaylı

Prof. Dr. Galip Urak ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı

Prof. Dr. Galip Urak ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı TARİHTEN BİR KESİT Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mecmuası 2007, 60(4) Prof. Dr. Galip Urak ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Prof. Dr. Galip Urak ın Özgeçmişi ve Göğüs Cerrahisi AD nın Tarihçesi 1946-2006

Detaylı

Birden fazla umre yapmanın hükmü ve iki umre arasındaki süre ne kadar olmalıdır? Muhammed Salih el-muneccid

Birden fazla umre yapmanın hükmü ve iki umre arasındaki süre ne kadar olmalıdır? Muhammed Salih el-muneccid Birden fazla umre yapmanın hükmü ve iki umre arasındaki süre ne kadar olmalıdır? حكم تكر لعمر م يكو بينهما ] تريك Turkish [ Türkçe Muhammed Salih el-muneccid Terceme : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza

Detaylı

İmam-ı Muhammed Terkine ruhsat olmayan sünnettir der. Sünnet-i müekkededir.[6]

İmam-ı Muhammed Terkine ruhsat olmayan sünnettir der. Sünnet-i müekkededir.[6] K U R B A N Şartlarını hâiz olub,allah a yaklaşmak amacıyla kesilen kurban;hz. Âdem in çocuklarıyla başlayıp [1],Hz. İbrahim-in oğlu İsmail-in kurban edilmesinin emredilmesi[2],daha sonra onun yerine koç

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILA101 Kur'an Okuma ve Tecvid-I 2 0 2 2 ILA102 Kur'an Okuma ve Tecvid-II 2 0 2 2 ILA103 Arap Dili

Detaylı

SINIF ÖRETMEN ADAYLARININ NTERNET KULLANIMINA LKN TUTUMLARININ DEERLENDRLMES

SINIF ÖRETMEN ADAYLARININ NTERNET KULLANIMINA LKN TUTUMLARININ DEERLENDRLMES Ahi Evran Üniversitesi Kırehir Eitim Fakültesi Dergisi (KEFAD) Cilt 8, Sayı 1, (2007), 209-222 209 SINIF ÖRETMEN ADAYLARININ NTERNET KULLANIMINA LKN TUTUMLARININ DEERLENDRLMES Erturul USTA Ahi Evran Üniversitesi,

Detaylı

Kırklareli İlahiyat Fakültesi müfredatı oluşturulurken aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulmuştur:

Kırklareli İlahiyat Fakültesi müfredatı oluşturulurken aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulmuştur: KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ KUR ÂN OKUMA VE TECVÎD DERSLERİ MÜFREDATI Kırklareli İlahiyat Fakültesi müfredatı oluşturulurken aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulmuştur: (1) Tashîh-i

Detaylı

stanbul, 11 Ekim 2004 2004/1021

stanbul, 11 Ekim 2004 2004/1021 TÜRKYE SERMAYE PYASASI ARACI KURULULARI BRL Büyükdere Cad.No:173 I. Levent Plaza A-Blok Kat:4 34394 I. Levent-stanbul Tel : (212) 280 85 67 Faks : (212) 280 85 89 www.tspakb.org.tr stanbul, 11 Ekim 2004

Detaylı

Bir gün Hz. Ömer (r.a) camiye giderken bir çocuğun acele acele camiye gittiğini görür. Hz. Ömer (r.a):

Bir gün Hz. Ömer (r.a) camiye giderken bir çocuğun acele acele camiye gittiğini görür. Hz. Ömer (r.a): Bir gün Hz. Ömer (r.a) camiye giderken bir çocuğun acele acele camiye gittiğini görür. Hz. Ömer (r.a): da: - Yavrum ne oldu niye acele acele camiye koşuyorsun? der. Bu soruya karşılık çocuk - Efendim,

Detaylı

! "!! # $ % &'( )#!* )%" +!! $ %! + ')!

! !! # $ % &'( )#!* )% +!! $ %! + ')! ! "!! # $ % &'( )#!* )%" +!! $ %! + ')! &( '!#,-.! /,! 0 + # ' #! * #! 0 #! 0! ) '! '1# + $ # )' * #! 0!! #! 0! "! '!% # #! 0 " 2 3) # ' $ 4!# ) '.*,5 '# 0! )'* $ $! 6 )' '+ " 7 ) 2#!3)# ' $ 4!# '#"'1

Detaylı

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir Türkiye de Bölgesel Kalkınmanın Aracı Olarak Kalkınma Ajansları: zmir Kalkınma Ajansı Örnei Ergüder Can zmir Kalkınma Ajansı Giri: Türkiye de dier ülkeler gibi bölgelerarası hatta bölgeler içinde kalkınma

Detaylı

DİN EĞİTİMİ ALANI KUR AN-I KERİM TİLÂVETİ VE TASHİH-İ HURUF EĞİTİMİ-1 KURS PROGRAMI

DİN EĞİTİMİ ALANI KUR AN-I KERİM TİLÂVETİ VE TASHİH-İ HURUF EĞİTİMİ-1 KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü DİN EĞİTİMİ ALANI KUR AN-I KERİM TİLÂVETİ VE TASHİH-İ HURUF EĞİTİMİ-1 KURS PROGRAMI ANKARA, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN

Detaylı

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI HULUSİ KÖMÜRCÜOĞLU İL MÜFTÜ YARD. RAMAZAN PAŞA CAMİİ UĞUR KOCABAŞ İL MÜFTÜ YARD. YAVUZ SULTAN SELİM C. MEHMET ASLAN İL MÜFTÜ YARD. EVLİYA ÇELEBİ CAMİİ ZEKERİYA ÇALLI İL MÜFTÜ YARD. EMİR SULTAN CAMİİ MUHAMMET

Detaylı

Aykut! No. 14 "#$%&''' Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 06590 Cebeci, Ankara

Aykut! No. 14 #$%&''' Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 06590 Cebeci, Ankara Aykut! No. 14 "#$%&''' Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 06590 Cebeci, Ankara "$()"*+ *! " # "$()"*+ *, " $ % $ % $ "$()"*+ * $ % # # # # gönderilebilir. "$()"*+ * E-Posta: karahanoglu@politics.ankara.edu.tr

Detaylı

İSMAİL DURMUŞ PROFESÖR

İSMAİL DURMUŞ PROFESÖR İSMAİL DURMUŞ PROFESÖR ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 26.05.2014 Adres : İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İcadiye-Bağlarbaşı Caddesi, No: 40 34662 Üsküdar/İstanbul Telefon E-posta : : 2164740860-1226 Doğum

Detaylı

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2013 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2013 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2013 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI TARİH GÜN VAKİT İLÇE YER VAİZ ADI/SOYADI VAAZ KONUSU 08.07.2013 Pazartesi Teravih Namazı Konak Hisar Camii Prof. Dr. Ramazan MUSLU Cematle

Detaylı

M.Ü. lâhiyat Fakültesi Dergisi 41 (2011/2),

M.Ü. lâhiyat Fakültesi Dergisi 41 (2011/2), M.Ü. lâhiyat Fakültesi Dergisi 41 (2011/2), 203-220 *...... " ".. : Özet Ebussuûd Efendi, Osmanlnn yetitirdii seçkin âlimlerden birisidir. Onun, hayat boyunca ortaya koyduu icraatlar ve geride brakt eserler

Detaylı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL HAZIRLIK SINIFI 2. YARIYIL Ders Adı

Detaylı

Aksakal. Aslen Aksaraylıdır. Hacı Hüseyin (MÜFTÜ EFENDI) MERHUM. Şehrin Yüzleri. da vaaz etmesini ve talebe okutmasını

Aksakal. Aslen Aksaraylıdır. Hacı Hüseyin (MÜFTÜ EFENDI) MERHUM. Şehrin Yüzleri. da vaaz etmesini ve talebe okutmasını Merhum Hacı Hüseyin Aksakal (Müftü Efendi ) MERHUM Hacı Hüseyin Aksakal (MÜFTÜ EFENDI) N. Mehmed SOLMAZ Aslen Aksaraylıdır. Aile Kayseri ye gelir, yerleşir. Hacı Hüseyin Aksakal hocamız 1878 yılında Kayseri

Detaylı

,$( -./(,$( 0$0$ 1 2 134(,$(

,$( -./(,$( 0$0$ 1 2 134(,$( !"#$ %& '()*' ' + -./( 0$0$ 1 2 134( 5(/ 4 2 " $#56L = {a n b n c n : n 0}222 #.(.)", #22(# 7# 2", #6,489: 7", #24$62.. ' # #2(; 7 #", #2, #2.24$;7" $.7 2# < #44 )" -2 # 22)#( #4# 7 #7= 8"- 2 " >"",.'#

Detaylı

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EK.1 İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (2016-2017 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN KAYITLI VE PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

Müftülüðümüzden Haberler

Müftülüðümüzden Haberler Müftülüðümüzden Haberler Onaylayan Media Station Web Center Thursday, 19 April 2012 Son Güncelleme Tuesday, 24 May 2016...MÜFTÜLÜÐÜMÜZDEN HABERLER...* Alo 190 Personeli Eðitildi * Dünya Kadýnlar Günü Kutlandý

Detaylı

Değerli İlim Talibi, Kadın erkek her Müslüman ın hayatını İslamin kuralları çerçevesinde idame ettirerek ebedi saadete yelken açması, İslam dininin

Değerli İlim Talibi, Kadın erkek her Müslüman ın hayatını İslamin kuralları çerçevesinde idame ettirerek ebedi saadete yelken açması, İslam dininin Değerli İlim Talibi, Kadın erkek her Müslüman ın hayatını İslamin kuralları çerçevesinde idame ettirerek ebedi saadete yelken açması, İslam dininin itikat, ibadet ve ahlak konularında yeterli bilgiye sahip

Detaylı

KELÂMÎ MEZHEPLER VE FIRKALAR. Adem Sezgin UZUN 1

KELÂMÎ MEZHEPLER VE FIRKALAR. Adem Sezgin UZUN 1 e-makâlât Mezhep Araştırmaları, VII/1 (Bahar 2014), ss. 261-265. ISSN 1309-5803 www.emakalat.com KELÂMÎ MEZHEPLER VE FIRKALAR Ali Rabbânî Gülpâyigânî, Önsöz Yayıncılık, İstanbul 2014 456 sayfa, Adem Sezgin

Detaylı

İLAHİYAT LİSANS PROGRAMI (YENİ, VE SONRASI)

İLAHİYAT LİSANS PROGRAMI (YENİ, VE SONRASI) İLAHİYAT LİSANS PROGRAMI (YENİ, 15.08.2013 VE SONRASI) İLAHİYAT LİSANS DERSLERİ I. Yarıyıl 1. SINIF 2. SINIF 3. SINIF 4. SINIF II. III. IV. V. VI. VII. Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Kur'an

Detaylı

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI 3. DÖNEM VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI 3. DÖNEM VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI MEHMET ASLAN MÜFTÜ YRD. EMİR SULTAN C. ZEKERİYA ÇALLI MÜFTÜ YRD. ESKİYENİ CAMİİ UĞUR KOCABAŞ MÜFTÜ YRD. UMURLU ÇARŞI C. ADNAN UĞUR MÜFTÜ YRD. MEVLANA CAMİİ HULUSİ KÖMÜRCÜOĞLU MÜFTÜ YRD. AKMESCİT CAMİİ

Detaylı

Prof. Dr. Ali Yardım (1939-2 Ocak 2006)

Prof. Dr. Ali Yardım (1939-2 Ocak 2006) T M. Ü. İlahiyat Fakültesi Dergisi 27 (2004/2), 179-183 VEFEYAT: -~ Prof. Dr. Ali Yardım (1939-2 Ocak 2006) Prof. Dr. Mustafa FAYDA*. Değerli meslekta ım, elli yıllık arkada ım ve yakın dostum Dokuz Eylül

Detaylı

2016 YILI 1. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAAZIN

2016 YILI 1. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAAZIN 2016 YILI 1. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAAZIN VAİZİN TARİHİ GÜNÜ VAKTİ ADI SOYADI ÜNVANI GÖREV YAPACAĞI YER KONUSU 1.01.2016 Cuma Öğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Mermerler Camii SORUMLU

Detaylı

Kur an ın Bazı Hikmetleri

Kur an ın Bazı Hikmetleri Kur an ın Bazı Hikmetleri Allah Teala kıble hususunda derin tartışmalara giren insanların görüşünü: İyilik, yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz değildir. ayetiyle reddetmiştir. Ki onların bir kısmı,

Detaylı