Akdeniz Şehirlerinde Kentiçi Hareketlilik: Geri Bildirimler ve Perspektifler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Akdeniz Şehirlerinde Kentiçi Hareketlilik: Geri Bildirimler ve Perspektifler"

Transkript

1 Akdeniz Şehirlerinde Kentiçi Hareketlilik: Geri Bildirimler ve Perspektifler İZMİR DE KENTİÇİ ULAŞIM: Mevcut Durum ve Yakın Gelecek Fidan ASLAN İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı

2 İl Nüfusu: Merkez Kent: Yüzölçümü: km² İlçe sayısı: 30 İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları, 12/11/2012 tarihli 6360 sayılı kanunu ile il mülki sınırları olarak genişletilerek 21 olan ilçe sayısı 30 a çıkarılmıştır.

3 İZMİR DE ULAŞIM ANA PLANI ÇALIŞMALARI

4 Kentsel alandaki trafiğin düzenlenmesi ve kısa vadeli tedbirlerin alınması amacıyla İmar ve İskan Bakanlığı ile İzmir Metropoliten Planlama Dairesi tarafından OECD finansman desteğiyle yaptırılan çalışmayı Jamieson Mackay and Partners ile Economic Consultans Ltd. firmalarının oluşturduğu ortaklık yürütmüştür. İzmir Büyükşehir Alanı Toplu Taşım Optimizasyonu Etüdü, İzmir kentinin toplu taşıma sistemini analiz edip çeşitli konularda yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koyarak kısa ve orta vadede toplu taşıma sistemini hem işletici hem de kullanıcı açısından iyileştirmek amacıyla hazırlanan bir etüttür. OECD adına Shankland Cox Partnership ve Rennie Park Associates danışmanlık firmaları ile İzmir Metropoliten Nazım Plan Bürosu tarafından ortaklaşa olarak 1979 yılında başlatılan etüt, 1980 yılında tamamlanmıştır. Raylı sistem araçları imal eden İtalyan Transystem firması ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında bir anlaşma imzalanmış, Transystem firmasının sağladığı hibe ile Heusch/Boesefeldt adlı bir mühendislik firması İzmir Hafif Raylı Sisteminin mühendislik çalışmaları kapsamında 1990 yılı Ocak ayında ulaşım etüdü çalışmalarına başlamıştır. Yaklaşık iki yıl süren çalışmaların sonunda, 1992 yılı Nisan ayında Ulaşım Etüdü Final Raporu İzmir Hafif Raylı Sistemi Teklif Dosyasının 3. cildi olarak yayımlanmıştır.

5 1992 tarihli İzmir Ulaşım Master Planı çalışmasında 1990 öncesi veriler kullanılmış, 1997 yılına gelindiğinde ise İzmir in nüfusu ve kentsel dinamiklerinde önemli değişiklikler olmuş, özel araç sahipliği artmış, kent sosyal ekonomik ve kültürel yönlerden bir hayli büyümüştür. Büyükşehir sınırları genişlemiş, toplu konut projeleri gerçekleştirilmiş, iş merkezleri, sanayi siteleri hizmete açılmış, yeni şehirlerarası otobüs terminali inşa edilmiş, kısacası kent yapısal olarak gelişmiştir. Bu nedenlerle, 1992 yılında tamamlanan Ulaşım Master Planının yukarıda sayılan gelişmeler ışığında revize edilmesine ve güncelleştirilmesine karar vermiştir. Boğaziçi Üniversitesi Yapı Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen güncelleştirme çalışmaları 1997 yılında imzalanan protokolle başlatılmış ve aynı yıl içinde tamamlanmıştır. Bu tarihten itibaren, 2007 yılında yapımına başlanan İzmir Ulaşım Ana Planı çalışmalarına kadar herhangi bir ulaşım planı çalışması yapılmamıştır.

6 İZMİR ULAŞIM ANA PLANI (2009) Ulaşım Ana Planı çalışmalarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı nın kurumsal yapısı içinde 2007 yılı Şubat ayında başlanmış ve 2009 yılı Ocak ayında nihai sonuç raporu sunulmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim görevlilerinden danışmanlık hizmeti alınmıştır. İzmir Ulaşım Ana Planı İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi nin (UKOME) tarih ve 299.(2009/04) sayılı toplantısının gündemine alınarak görüşülmüş ve 2009/50 no.lu UKOME kararıyla uygunluğuna oybirliği ile karar verilmiş ve Başkanlık Makamı nca onaylanmıştır. Ayrıca İzmir Ulaşım Ana Planı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi nin tarihli toplantısının gündemine alınarak meclis üyelerine sunum yapılmıştır.

7 İZMİR ULAŞIM ANA PLANI (2009) 1. Aşama çalışmaları 11 ay, 2. Aşama çalışmaları 12 ay sürmüştür. 1. aşamada çalışma alanı, İzmir kent merkezidir. 19 adet analiz bölgesi, 409 adet mahalle ve köy saptanmış ve şematik olarak gösterilmiştir. 2. Aşamada çalışma alanı İzmir Kentsel Bölge dir. Merkez kent ölçeğinde 47, Kentsel Bölge ölçeğinde 11 analiz bölgesi tanımlanmıştır. Toplam 58 analiz bölgesi kapsamında çalışmalar yürütülmüştür.

8 İZMİR ULAŞIM ANA PLANI (2009) ÖNGÖRÜLERİ VE YATIRIM PLANI GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLARI

9 Körfez Vapur İşletmesi PROJE KODU Öneri Hizmete Giriş Dönem Sonu İç körfez vapur hatları mevcut [2008] - Mevcut İç körfez vapur hatları iyileştirme VP Mavişehir Güzelbahçe iskeleleri ve bağlı hatlar VP Urla iskelesi ve bağlı hatları VP Balıklıova - E.foça iskeleleri ve bağlı hatları VP Deniz ulaşımının iyileştirilmesi için 15 adet yolcu gemisi ve 3 adet arabalı yolcu gemisi alımı yapılmıştır. 6 adet iskelenin yeni gemilere uygun olarak modernize edilmesi çalışmaları devam etmektedir. 4 adet yeni iç körfez iskelesi (Mavişehir, Adliye, Karataş, Göztepe) ve 4 adet yeni dış körfez iskelesi (Urla, Güzelbahçe, Karaburun, Foça) yapımı için ön çalışmalar devam etmektedir.

10

11

12

13

14

15

16

17

18 Tramvay İşletmesi PROJE KODU Öneri Hizmete Giriş Dönem Sonu BUCA TR KARŞIYAKA TR KONAK - Alsancak TR BORNOVA TR Konak ve Karşıyaka Tramvayları nın Haziran ayında sözleşmesi imzalanmış ve yer teslimi yapılmıştır. Konak Tramvayı 13 km ve 19 istasyon, Karşıyaka Tramvayı 10 km ve 15 istasyon olarak planlanmış.

19 KENTSEL KONUMLARINA VE GÜZERGAH PLANLAMASINA GÖRE BİSİKLET YOLLARI UZUNLUKLARI Kodu Uzunluğu (Metre) KUZEY HATTI K K K K DOĞU HATTI D D D GÜNEY HATTI G G G G G G G G8 625 G G GÜNEY DOĞU HATTI GD GD GD İzmir Ulaşım Ana Planı nda Merkez Kent Bisiklet yollarının 2015 yılı sonunda tamamlanması öngörülmüştür. Sasalı dan İnciraltı na kadar yaklaşık 44 km lik kesintisiz güzergah tamamlanmak üzeredir. Daha sonraki etapta, oluşturulan bu güzergaha ilçe bağlantılarının yapılması ve toplu ulaşımla entegrasyonun sağlanması planlanmaktadır.

20 İZMİR ULAŞIM ANA PLANI REVİZYONU (2014)

21 AMAÇ

22 İzmir Ulaşım Ana Planı 2014 Hedefleri İzmir Ulaşım Ana Planı (2014) Bölge Sayısı En az mahalle sayısı kadar (750 Adet) Hane Halkı Anketi Örneklemi % 3 (40 bin hane) Kullanılan Program Uluslararası geçerlilikte mikro ve makro özellikli yazılımlar kullanılacaktır. Güncelleme İdaremize teslim edilecek programlar ile güncelleme yapılabilecektir.

23 İZMİR ULAŞIM ANA PLANI REVİZYONU (2014) KAPSAMINDA YAPILACAK İŞLER VE BEKLENTİLER

24 MAKRO ÖLÇEK ULAŞIM PLANLANMASI

25 İzmir Ulaşım Ana Planı Revizyonu ARZU HATLARI Bölgeler arası yolculuklar tespit edilecek.

26 İzmir Ulaşım Ana Planı Revizyonu Trafik ataması (Merkez kent) Yolculukların ulaşım şebekesi üzerine atanması ile yol kesimleri üzerindeki yolculuk sayıları ortaya çıkacak. Bu da bize önlem alınması yada yatırım yapılması gereken yerleri gösterecek.

27 2014 İzmir Ulaşım Ana Planı Ulaşım Ana Planı Kapsamında Yaptırılacak Projeler ve Fizibilite Raporları

28 İzmir Ulaşım Ana Planı Revizyonu DİĞER SONUÇ ÜRÜNLER

29 MEVCUT ULAŞIM YAPILANMASI

30 İzmir Büyükşehir Belediyesi Karayolu Raylı Sistem Deniz Yolu - ESHOT - İZULAŞ - İZMİR METRO - İZBAN - İZDENİZ Tahditli Araçlar (UKOME) -M Plakalı (1117) - S Plakalı (5245) - Koop. (1614) -D4 Belgeli (1200)

31 Toplu Taşıma Oranları(2013) Kentkart İZBAN ( ) 15% İZDENİZ (75.383) 3% METRO ( ) 15% ESHOT ( ) 53% İZULAŞ ( ) 14%

32 (393) (429) (452) (481) (253 / HAZİRAN)

33

34 İzmir Ulaşım Ana Planı (2009) YATIRIM PROGRAMI İzmir Ulaşım Ana Planı çerçevesinde gelinen nokta itibariyle; Yol kapasitelerinin yüksek verimde kullanılması Sürücü ve yaya trafik güvenliğinin arttırılması Emisyon salınım oranlarının düşürülmesi Yakıt ve yedek parça harcamalarının azaltılması Seyahat sürelerinin kısaltılması Bekleme sürelerinin azaltılması Trafik akış ve yoğunluklarının kentli tarafından da izlenebilmesi amaçlarına ulaşabilmek için; günümüzde gelişmiş ülke şehirlerinde kullanılan ve geliştirilmeye açık, ileri teknolojileri kullanan trafik yönetim sisteminin İzmir e kurulması planlanmıştır. Tam Adaptif Trafik Yönetim Denetim ve Bilgilendirme sistemi kurulmasına ilişkin teknik şartname çalışmalarına 2010 yılında başlanmıştır. Amerika Birleşik Devletleri Washington DC ve Texas, İtalya Torino, Romanya Bükreş, Hırvatistan - Zagreb İngiltere - Londra şehirlerinde teknik incelemeler yapılarak teknik şartname oluşturulmuştur. Adaptif Trafik Yönetim Sistemi Türkiye de ilk olarak kullanılacak olup bu konudaki çalışmalar lokal olarak kalmıştır. Proje büyüklük açısından ITS ( Akıllı Ulaşım Sistemleri ) alanındaki dünyada en büyük ihalelerden birisidir.

35 İzmir Ulaşım Ana Planı (2009) YATIRIM PROGRAMI Akıllı trafik yönetim sisteminde kavşaklar ve otoparklar, yaklaşık 700 kamera kullanılarak yönetilecek. Kırmızı ışık, hız ve park ihlalleri, kurulan kameralar ile elektronik olarak denetlenecek. Kameralar ve sensörler aracılığıyla elde edilen trafik yoğunluk bilgileri, cep telefonu, internet, oluşturulacak çağrı merkezi ve TV-radyolar aracılığıyla vatandaşların kullanımına sunulabilecek. Bu sayede hangi güzergahların daha yoğun olduğu bilgisine kolaylıkla ulaşılabileceği için vatandaşlar güzergah seçimi yapabilecek. Yeni sistem sayesinde seyahat süreleri kısalırken yakıt sarfiyatı da azalacak. Değişen teknolojilere göre geliştirilmeye açık ve en ileri teknolojileri kullanan bu yeni sistem, ayrıca engelli vatandaşların yaya geçişlerini daha rahat ve güvenli kullanmaları için konuşan yeni yaya geçiş sistemi de oluşturacak.

36 TAM ADAPTİF TRAFİK YÖNETİM,DENETİM ve BİLGİLENDİRME SİSTEMİ TOPLU ULAŞIM

37 TOPLU ULAŞIMDA ÖNCELİK Tam Adaptif Trafik Yönetim Sistemi vasıtası ile ; Kent içerisinde kullanılmakta olan ( otobüs ) ve hayata geçirilmesi planlanan ( tramvay vb.) toplu ulaşım araçlarının kent trafiğine uyumunun sağlanarak toplu ulaşım araçlarına öncelik veren bir trafik yönetiminin gerçekleştirilmesi mümkün olacaktır.

38 TOPLU ULAŞIMDA ÖNCELİK Sisteme bağlı olan tüm toplu ulaşım araçları internet ve cep telefonu üzerinden gerçek zamanlı olarak takip edilebilecektir. Sistem ile toplu ulaşım araçlarının hızları, varış zaman bilgileri alınabilecek, tüm toplu ulaşım sistemi ile trafik yönetim sistemi koordineli şekilde çalışacak, toplu ulaşım araçlarının zaman tarifelerine uygun şekilde seyahat etmeleri sağlanacaktır. Ayrıca sisteme bağlı toplu ulaşım araçlarına inen-binen yolcu bilgileri, durak bilgileri, tekerlek dönüş sayısına bağlı mesafe bilgileri alınarak durağa ulaşma süreleri zaman olarak kullanıcılara iletilecektir. İstenilen durumlarda otobüs şoförleri ile sesli ve görsel iletişim kurulabilecek olup otobüs içi de kamera vasıtası ile trafik kontrol merkezinden izlenebilecektir. Sisteme yaklaşık olarak 1500 adet otobüs, 100 adet ambulans ve 164 adet itfaiye aracı bağlanacaktır. Sistem ile 200 durakta yolcu bilgilendirme sistemi kurulacaktır.

39

40

41 Faydaları Belirli bir rotanın maliyetinin hesaplanması (örneğin yakıt, süre, kat edilen mesafe)? Aynı hattaki aynı tip araçları kullanan sürücülerden hangileri en az yakıtı kullanmaktadır? Aynı hattaki araçlardan hangi marka ve modeller en az yakıtı kullanmaktadır? Otobüslerde servis ve bakım hata kodlarının ilgililere iletilmesi. Genel yakıt tüketimi nedir? Araçların genel olarak boşta kalma süresi nedir? Otomatik yolcu sayaçları sayesinde yolcu sayıları ile yakıt ekonomisi arasında optimizasyonun sağlanması Gözetim/CCTV/güvenlik sistemleri: Olağandışı olaylar CCTV sistemine olay olarak kaydedilebilecektir. Panik düğmesi/acil durumda müdahale: Düğmeye basıldığında önemli bilgiler gönderilebilecektir.

42 !!! Location on-board computer in the vehicle will be dealt with according to the particular type of vehicle and the implementation of the project!!! 1 camera in one picture 4 cameras on one picture - Limited on-line stream from camera (for exaple, resolution 160x90) - Dispatcher selects any camera Transferring dependent on the GSM/3G (ownload / upload) GPRS/UMTS APN GPRS/UMTS The camera system The control room

43 Counting passengers carried infra barrier Statistic busy bus The control room Wifi communication in the garage The transmitted data are the basis for creating reports The back door = only output Front door = only inside

44 Akdeniz Şehirlerinde Kentiçi Hareketlilik: Geri Bildirimler ve Perspektifler İZMİR DE KENTİÇİ ULAŞIM: Mevcut Durum ve Yakın Gelecek Fidan ASLAN İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı

UPİ. İzmir Ulaşım Ana Planı Bilgi Notu (2) Saha Araştırmaları Bilgilendirme UPİ

UPİ. İzmir Ulaşım Ana Planı Bilgi Notu (2) Saha Araştırmaları Bilgilendirme UPİ UPİ 2030 UPİ İzmir Ulaşım Ana Planı Bilgi Notu (2) Saha Araştırmaları Bilgilendirme Sunum İçeriği A Çalışmanın Amacı ve Kapsamı I Ulaşım Planı İzmir (UPİ) B A Çalışmanın Süreci ve Takvimi Metodoloji II

Detaylı

SAKARYA ULAŞIM ANA PLANI

SAKARYA ULAŞIM ANA PLANI VE ÖNCELİKLİ TOPLU TAŞIMA SİSTEMLERİ PROJELERİNİN HAZIRLANMASI SAKARYA ULAŞIM ANA PLANI ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI UKOME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL, 2012 VE ÖNCELİKLİ TOPLU TAŞIMA SİSTEMLERİ PROJELERİNİN HAZIRLANMASI

Detaylı

Doç.Dr. Serhan TANYEL Dokuz Eylül Üniversitesi Ulaştırma Emniyeti ve Kaza İnceleme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Doç.Dr. Serhan TANYEL Dokuz Eylül Üniversitesi Ulaştırma Emniyeti ve Kaza İnceleme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Serhan TANYEL Dokuz Eylül Üniversitesi Ulaştırma Emniyeti ve Kaza İnceleme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Ulaşım Ana Planında Genel Yaklaşımlar Planlama ve Ulaşım Ulusal, bölgesel ve kentsel

Detaylı

DLH Genel Müdürlüğü Kentiçi Raylı Toplutaşım Kriterleri Ve Mevzuatın Geliştirilmesi Đşi

DLH Genel Müdürlüğü Kentiçi Raylı Toplutaşım Kriterleri Ve Mevzuatın Geliştirilmesi Đşi EK - ETÜDÜ VE TOPLU TAŞIM FĐZĐBĐLĐTE ETÜDÜ TEKNĐK ŞARTNAME Tablo-1: Mevcut Bilgilerin Toplanması Çalışmalarının Kapsamı Kent ile Đlgili Genel Bilgiler (coğrafi, tarihi, ekonomik yapı ve turizme yönelik

Detaylı

DORUK ULAŞIM PLANLAMA MÜH. ve İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

DORUK ULAŞIM PLANLAMA MÜH. ve İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. DORUK ULAŞIM PLANLAMA MÜH. ve İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Adres : Nispetiye Mah. Barbaros Bul. Tel. : + 90 212 274 74 77 Gazi Güçnar Sok. Uygur İş Mrk. Kat:5 Fax. : + 90 212 273 26 43 Beşiktaş / İstanbul

Detaylı

Faaliyet ve Proje Bilgileri

Faaliyet ve Proje Bilgileri Faaliyet ve Proje Bilgileri Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü BUTTİM Köprülü Kavşağı Buttim Kavşağı Avan ve Uygulama Projeleri İşi kapsamında proje çalışmaları tamamlanmıştır. Böylece, mevcut kavşaktaki

Detaylı

Çözümleri KONTROL MERKEZİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.

Çözümleri KONTROL MERKEZİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Çözümleri KONTROL MERKEZİ İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Trafik Kontrol Merkezi (TKM) Trafik Kontrol Merkezi; kentlerin her gün artan ulaşım problemlerinin çözümünde önemli bir

Detaylı

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik.

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2016 da Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. 2017 de Akçaray seferlerine başladı. Tramvayımızın yeni hat yatırımları bütün hızıyla

Detaylı

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon,

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon, BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi ve İzmir Hafif Raylı Sistemi Projesi olmak üzere iki projenin

Detaylı

ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU

ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU MAYIS 2016 1 İçindekiler 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI... 2 2 MEVCUT PLAN DURUMU...

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2014/029 Meclis Karar Tarihi : 12.06.2014 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 19.06.2014 Amaç ve

Detaylı

KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017

KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017 KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017 T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı Banliyö Sistemleri Şube Müdürlüğü Konak ve Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi

Detaylı

KENTSEL ULAŞIM ve TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs E1 Binası No. 309

KENTSEL ULAŞIM ve TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs E1 Binası No. 309 KENTSEL ULAŞIM ve TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs E1 Binası No. 309 5 Kasım 6 Kasım 7 Kasım 12 Kasım 1. Ders ULAŞTIRMA KAVRAMI ve TARİHÇESİ 2. Ders ARAZİ

Detaylı

P1 Gebze-İzmit Hattı

P1 Gebze-İzmit Hattı Kocaeli 2020 Raylı Ulaşım Hattı Projeleri Hakkında Özet Bilgi Dr. Numan Akdoğan* *Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Fizik Bölümü Nanomanyetizma ve Spintronik Araştırma Merkezi P1 Gebze-İzmit Hattı Bu proje

Detaylı

Kent ve Ulaşım. Ulaşım Planlaması. Yeni Büyükşehirler. Yeni Yasanın Getirdiği Sorunlar. Olası Çözüm Yaklaşımları

Kent ve Ulaşım. Ulaşım Planlaması. Yeni Büyükşehirler. Yeni Yasanın Getirdiği Sorunlar. Olası Çözüm Yaklaşımları Kent ve Ulaşım Ulaşım Planlaması Yeni Büyükşehirler Yeni Yasanın Getirdiği Sorunlar Olası Çözüm Yaklaşımları Merkeze odaklanan Tekrarlarlanan İşgünleri Hafta sonu Mevsimlik değişim Çevre Talep Kapasite

Detaylı

ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100.

ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100. ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI AÇIKLAMA RAPORU MAYIS 2016 1 İçindekiler

Detaylı

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI 1 ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ ÇELTİKÇİ MAHALLESİ VE DEMİRCİLER MAHALLESİ MEVKİİNDE D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı

Detaylı

ANKARA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DURAK VE GÜZERGAH COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (www.ego.gov.tr) ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DURAK VE GÜZERGAH COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (www.ego.gov.tr) ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DURAK VE GÜZERGAH COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (www.ego.gov.tr) ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bu proje, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi tarafından

Detaylı

KONU: İZMİR KÖRFEZİNDE TOPLU DENİZ ULAŞIMI

KONU: İZMİR KÖRFEZİNDE TOPLU DENİZ ULAŞIMI Urban Mobility in Mediterranean cities: Feedback and perspective KONU: İZMİR KÖRFEZİNDE TOPLU DENİZ ULAŞIMI İZDENİZ A.Ş. İZMİR Büyükşehir Belediyesi İl Sınırları içerisinde Deniz Yolcu ve Araç Taşımacılığını

Detaylı

MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ

MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ İZMİR KONAK 1. ETAP (ALSANCAK KAHRAMANLAR BÖLGESİ) 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI HAKKINDA RAPOR 22.07.2013 1 İZMİR KONAK 1. ETAP (ALSANCAK KAHRAMANLAR BÖLGESİ) 1/5000 ÖLÇEKLİ

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi nin yapım işleri tamamlanmış İzmir Hafif Raylı Sistemi

Detaylı

ULAŞIM KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ

ULAŞIM KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü 3030 sayılı yasanın 7. Maddesi gereğince kurulan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) nin Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri ve Fon

Detaylı

Akbil den İstanbulkart a Elektronik Ücret Toplama Sistemi...

Akbil den İstanbulkart a Elektronik Ücret Toplama Sistemi... Akbil den İstanbulkart a Elektronik Ücret Toplama Sistemi... 1987 yılından beri, şehir insanının hayatını kolaylaştıran çözümler üretiyoruz. Nitelikli insan gücümüz ve tecrübemizle elektronik ücret toplama

Detaylı

21. Yüzyılda. Kent ve Kentlilerin Ulaşımı

21. Yüzyılda. Kent ve Kentlilerin Ulaşımı 21. Yüzyılda Kent ve Kentlilerin Ulaşımı Başlıklar 1.Dünden Bugüne Kent ve Ulaşım 2.Günümüz Kentleri ve Ulaşım 3.Geleceğin Kentlerinde Ulaşım Dünden Bugüne Kent ve Ulaşım Kent ve Ulaşımın Gelişmesi İnsan

Detaylı

Gemlik-Armutlu Karayolu nun bitişiğinden güneye doğru uzanmaktadır.

Gemlik-Armutlu Karayolu nun bitişiğinden güneye doğru uzanmaktadır. PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU: Kapsam: Hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Bursa İli, Gemlik İlçesi, Yeni Mahallesinde, H22-A-09-A-1-C, pafta, 956, 957 nolu imar adaları ile çevresini

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU Tarlh: BİRİM TALEP SAHİBİ MECLİS TOPLANTISININ TARİHİ VE GÜNDEM MADDESİ

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU Tarlh: BİRİM TALEP SAHİBİ MECLİS TOPLANTISININ TARİHİ VE GÜNDEM MADDESİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU Tarlh:31.03.2015 BİRİM İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI TALEP SAHİBİ MECLİS TOPLANTISININ TARİHİ VE GÜNDEM MADDESİ TALEP KONUSU Büyükşehir

Detaylı

ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİNİN ARTIRILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİNİN ARTIRILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Ulaştırma Bakanlığından: ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİNİN ARTIRILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2016 İÇİNDEKİLER I- OCAK HAZİRAN 2016 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri... 3 01. Personel Giderleri...

Detaylı

MANİSA İLİ SARUHANLI İLÇESİ

MANİSA İLİ SARUHANLI İLÇESİ MANİSA İLİ SARUHANLI İLÇESİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ÖLÇEK:1/1000 Pafta No: K19-d-02-a-3a / K19-d-02-a-4b PİM PLANLAMA BÜROSU Yılmaz Şevket KOCATUĞ / Şehir Plancısı Yarhasanlar

Detaylı

Çözümleri DEĞİŞKEN MESAJ SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.

Çözümleri DEĞİŞKEN MESAJ SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Çözümleri DEĞİŞKEN MESAJ SİSTEMLERİ İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. (DMS) Değişken Mesaj Sistemleri (DMS); trafik amaçlı LED ler kullanılarak grafik tabanlı yazı, şekil ve resim

Detaylı

Recep Tayyip ERDOĞAN Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Recep Tayyip ERDOĞAN Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yeni Türkiye yolunda, 2023 ulaşım hedeflerimizin yakalanmasında art arda dev adımlar atıyor, yolları bölüyor, dağları deliyor, gönülleri birleştiriyoruz. Recep Tayyip ERDOĞAN Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Detaylı

BALIKESİR İLİ AYVALIK İLÇESİ,SAKARYA MAHALLESİ 126 PAFTA,889 ADA,13 PARSELE AİT 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

BALIKESİR İLİ AYVALIK İLÇESİ,SAKARYA MAHALLESİ 126 PAFTA,889 ADA,13 PARSELE AİT 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU GÜRHAN SÖZER Şehir Plancısı BALIKESİR İLİ AYVALIK İLÇESİ,SAKARYA MAHALLESİ 126 PAFTA,889 ADA,13 PARSELE AİT 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Temmuz,2016 1 1-KONUM: Ayvalık

Detaylı

İSTANBUL ULAŞIM-TRAFİK HALK ANKETİ GENEL DEĞERLENDİRME

İSTANBUL ULAŞIM-TRAFİK HALK ANKETİ GENEL DEĞERLENDİRME İSTANBUL ULAŞIM-TRAFİK HALK ANKETİ GENEL DEĞERLENDİRME 3- Ev-İş veya Ev-Okul Yolculuklarınızda Tek Yön Olarak Aşağıdaki Hangi Ulaştırma Sistemlerini Kullanıyorsunuz? Kullandıklarınızı İşaretleyiniz. Otobüs

Detaylı

Çözümleri TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.

Çözümleri TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Çözümleri TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Trafik Mühendisliği İnsan-araç ve yol üçgeninde ulaşım çalışmalarının ve yatırımlarının temelini; planlama, projelendirme

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2015 İÇİNDEKİLER I- OCAK HAZİRAN 2015 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe... 3 01. Personel... 5 02. Sosyal

Detaylı

ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI KENT PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHİTKAMİL İLÇESİ 15 TEMMUZ MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MAYIS

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi nin yapım işleri ve İzmir Tramvay Sistemi Projesinin inşaat

Detaylı

SUNUŞ. Hayri BARAÇLI Genel Müdür

SUNUŞ. Hayri BARAÇLI Genel Müdür SUNUŞ Kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, hesap verebilirliğin ve mali saydamlığın sağlanmasını, kamu mali yönetimin yapısını ve işleyişini, kamu

Detaylı

Konya ilimiz Türkiye de en çok bisiklete sahip şehir olmakla beraber dünyanın sayılı bisiklet kentlerinden birisidir. 800 bini geçen bisikletin

Konya ilimiz Türkiye de en çok bisiklete sahip şehir olmakla beraber dünyanın sayılı bisiklet kentlerinden birisidir. 800 bini geçen bisikletin Konya ilimiz Türkiye de en çok bisiklete sahip şehir olmakla beraber dünyanın sayılı bisiklet kentlerinden birisidir. 800 bini geçen bisikletin bulunduğu Konyamızda, neredeyse her haneye birden fazla bisiklet

Detaylı

HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR

HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR Sultangazi de 36 Altın Ay Altyapı ve Üstyapı HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 SULTANGAZİ NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ Sultangazi

Detaylı

İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ ALTYAPI KOMİTESİ 2011 YILI EYLEM PLANI (İFM ALTYAPI KOMİTESİ NİN KOORDİNASYONUNDA YAPILACAK EYLEMLER)

İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ ALTYAPI KOMİTESİ 2011 YILI EYLEM PLANI (İFM ALTYAPI KOMİTESİ NİN KOORDİNASYONUNDA YAPILACAK EYLEMLER) İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ ALTYAPI KOMİTESİ 2011 YILI EYLEM PLANI (İFM ALTYAPI KOMİTESİ NİN KOORDİNASYONUNDA YAPILACAK EYLEMLER) Adı Kapsamında Yapılacak İşlerin Açıklaması A-1 Genel Anket Çalışması

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ 1203 ADA 13 PARSEL ve 1204 ADA 1 PARSEL 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

Detaylı

SELMA KISA PLANLAMA TEKİRDAĞ İLİ, KINALI-SARAY DEVLET YOLU BÜYÜKYONCALI GEÇİŞİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

SELMA KISA PLANLAMA TEKİRDAĞ İLİ, KINALI-SARAY DEVLET YOLU BÜYÜKYONCALI GEÇİŞİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU SELMA KISA PLANLAMA TEKİRDAĞ İLİ, KINALI-SARAY DEVLET YOLU BÜYÜKYONCALI GEÇİŞİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU AĞUSTOS, 2017 İÇİNDEKİLER AMAÇ... 2 KAPSAM... 2 YÖNTEM... 2 1.

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TORBALI SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TORBALI SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TORBALI SONUÇ RAPORU Tarih: 16 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 25 Katılımcı listesindeki Sayı: 20 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

Kent İçi Raylı Sistemlerde Verimlilik

Kent İçi Raylı Sistemlerde Verimlilik Kent İçi Raylı Sistemlerde Verimlilik Feyzullah GÜNDOĞDU Kayseri Ulaşım A.Ş Sabit Tesisler Müdürü e-posta: feygun@kayseriulasim.com Enver Sedat TAMGACI Kayseri Ulaşım A.Ş İşletme Müdürü e-posta: est@kayseriulasim.com

Detaylı

ÜNİBEL A.Ş. 2004 YILI MALİ DURUM Şirket Sermayesi...1 trilyon 370 milyar TL. Beher Hisse Adedi 1.000.000 TL.'dir.

ÜNİBEL A.Ş. 2004 YILI MALİ DURUM Şirket Sermayesi...1 trilyon 370 milyar TL. Beher Hisse Adedi 1.000.000 TL.'dir. ÜNİBEL A.Ş ÖZEL EĞİTİM VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş Büyükşehir Belediyesi bağlı kurum ve kuruluşlar ile şirketlerinin bilgi teknolojileri alanında çözümlerinin üretilmesi, teknik destek

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı;

Detaylı

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ VE İL ÖZEL İDARELERİ TARAFINDAN AFET VE ACİL DURUMLAR İLE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARA AYRILAN BÜTÇEDEN YAPILACAK HARCAMALARA

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 311 KARAR 311 Meclis Üyesi Çağlagül ÖZÇELİK ve Remzi TAKTAKOĞLU nun mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No : 312 KARAR 312 Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.,

Detaylı

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ TARİHÇE: Müdürlüğü ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Acil Sağlık Hizmetleri 1998 yılı başında kurulma çalışmalarına başlamış olup, 01.06.1998 tarihinde

Detaylı

BALIKESİR İLİ BANDIRMA İLÇESİ SUNULLAH MAHALLESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU 19M

BALIKESİR İLİ BANDIRMA İLÇESİ SUNULLAH MAHALLESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU 19M BALIKESİR İLİ BANDIRMA İLÇESİ SUNULLAH MAHALLESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU 723 ADA 337 PARSEL (ESKİ 723 ADA 336-164 PARSEL) 1/5000 19M 2016 1 2 1. Planlama Alanı Tanımı Planlama alanı

Detaylı

MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2011 MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI. ietttr ietttr ietttr iettkurumsal

MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2011 MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI. ietttr ietttr ietttr iettkurumsal MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2011 MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ietttr ietttr ietttr iettkurumsal SUNUŞ Kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasın,

Detaylı

BURSA ULAŞIM ANA PLANI

BURSA ULAŞIM ANA PLANI BURSA ULAŞIM ANA PLANI 1 Ulaşım Ana Planı Nedir? Kent ve bölgelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlamak için bir Stratejik Konsept oluşturmaktır Gelecekte ulaşımın gereksinimlerinin gerçekleşmesi

Detaylı

ANKARA ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ UKOME KARARI

ANKARA ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ UKOME KARARI EGO Genel Müdürlüğü İdare Encümeni 22.11.2013 Tarih ve 2013/150 Sayılı Kararında aynen; Bütçe ve Mali İşler Dairesi Başkanlığının 21.11.2013 tarih ve 54005 sayılı yazılarında; Kuruluşumuzca ihalesi yapılarak

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ İSTASYON MAHALLESİ

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ İSTASYON MAHALLESİ MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ İSTASYON MAHALLESİ 1329 ADA 1 PARSEL 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU HAZIRLAYAN ŞEHİR VE BÖLGE PLANCISI DİLEK ÇAKANŞİMŞEK 2017 MANİSA 1 İÇİNDEKİLER

Detaylı

201 ı yılından itibaren bu sistemler otomatik olarak çalışmaktadır. Bu sistemler ücretli. geçiş tarifelerini, çalışma bilgilerini, hat

201 ı yılından itibaren bu sistemler otomatik olarak çalışmaktadır. Bu sistemler ücretli. geçiş tarifelerini, çalışma bilgilerini, hat Trafik yönetimi geliştirilmesi ve yolcu bilgilendirmelerinin zamanında teslim edilmesini sağlayan ; birincil olarak trafiği verimli kontrol etmekte, yönlendirmekte, tıkanıklık yönetimi sağlamakta, sıradışı

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ BEŞEYLÜL MAHALLESİ 1201 ADA ve 1202 ADA 10 PARSEL 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA

Detaylı

KARAYOLU VE TRAFİK GÜVENLİĞİ MUSTAFA IŞIK KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VE PROJE ŞUBESİ MÜDÜRÜ

KARAYOLU VE TRAFİK GÜVENLİĞİ MUSTAFA IŞIK KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VE PROJE ŞUBESİ MÜDÜRÜ KARAYOLU VE TRAFİK GÜVENLİĞİ MUSTAFA IŞIK KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VE PROJE ŞUBESİ MÜDÜRÜ ŞİŞLİ 10 CAN KAYBI SOMA 301 CAN KAYBI VAN 604 CAN KAYBI JAPONYA 15.828 CAN KAYBI ÖLÜ

Detaylı

Yaya & Yolcu Gözüyle Ulaşım.. TRANSIST 2012 Sibel BÜLAY( Edit By Dr. Muammer KANTARCI)

Yaya & Yolcu Gözüyle Ulaşım.. TRANSIST 2012 Sibel BÜLAY( Edit By Dr. Muammer KANTARCI) Yaya & Yolcu Gözüyle Ulaşım.. TRANSIST 2012 Sibel BÜLAY( Edit By Dr. Muammer KANTARCI) Konular Yolcu İhtiyaçları Erişebilirlilik Yolcu Bilgilendirme Durak ve Aktarama İstasyonu Tasarımı İnşaat Alanı ve

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ Strateji Geliştirme Başkanlığı Mart 2011 İÇERİK 1. Ulaşımda Enerji Verimliliği Nedir? 2. Enerji Verimliliğinde Ulaştırma Sektörünün Mevcut Durumu 3.

Detaylı

Harita 1:Planlama alanına ait uydu görüntüsü (uzak)

Harita 1:Planlama alanına ait uydu görüntüsü (uzak) MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİ ÖĞRETMEN EVİ ÖNÜ VE ÇEVRESİ FARKLI SEVİYELİ KAVŞAK DÜZENLEMESİNE YÖNELİK 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİ ÖĞRETMENEVİ

Detaylı

Akıllı Mobilite Çalıştayı: AUS Türkiye açısından AUS nin durumu ve yapılması gerekenler

Akıllı Mobilite Çalıştayı: AUS Türkiye açısından AUS nin durumu ve yapılması gerekenler Akıllı Mobilite Çalıştayı: AUS Türkiye açısından AUS nin durumu ve yapılması gerekenler TÜRKİYE AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ DERNEĞİ 17 Ocak 2019 AUS Türkiye Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği Kuruluş

Detaylı

UPİ. İzmir Ulaşım Ana Planı Sonuçlar UPİ

UPİ. İzmir Ulaşım Ana Planı Sonuçlar UPİ UPİ 2030 UPİ İzmir Ulaşım Ana Planı Sonuçlar 28.12.2017 UPİ 2030 SÜRECİ UPİ 2030 HEDEFLERİ VE STRATEJİLERİ UPİ 2030 KARARLARI UPİ 2030 KAZANIMLARI BİLGİ TOPLAMA AŞAMALARI PAYDAŞ KATILIMI ANA PLAN SÜRECİ

Detaylı

İSTANBUL ULAŞIM BİLGİ SİSTEMİNİN MEVCUT DURUMU ve GELİŞTİRİLMESİ

İSTANBUL ULAŞIM BİLGİ SİSTEMİNİN MEVCUT DURUMU ve GELİŞTİRİLMESİ İSTANBUL ULAŞIM BİLGİ SİSTEMİNİN MEVCUT DURUMU ve GELİŞTİRİLMESİ * Müge ÖRNEK, ** Hülya KARAOĞUZ ÖZET İstanbul Ulaşım Bilgi Sistemi, halen Ulaşım Planlama Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

Detaylı

İZMİR ULAŞIMININ ÖNÜMÜZDEKİ 20 YILI HAKKINDA DÜŞÜNCELER

İZMİR ULAŞIMININ ÖNÜMÜZDEKİ 20 YILI HAKKINDA DÜŞÜNCELER TMMOB 2. İzmir Kent Sempozyumu / 28-30 Kasım 2013 305 İZMİR ULAŞIMININ ÖNÜMÜZDEKİ 20 YILI HAKKINDA DÜŞÜNCELER Doç.Dr. Serhan TANYEL serhan.tanyel@deu.edu.tr Yard.Doç.Dr. M. Y ld r m ORAL yildirim.oral@deu.edu.tr

Detaylı

YENİ İNEGÖL REVİZYON-İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI; ADA, 1-1 NOLU PARSELLERE AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

YENİ İNEGÖL REVİZYON-İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI; ADA, 1-1 NOLU PARSELLERE AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU YENİ İNEGÖL REVİZYON-İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI; 198-646 ADA, 1-1 NOLU PARSELLERE AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Bursa İli, İnegöl İlçesi, 198-646 Ada, 1-1 Nolu Parseller, 1/1000 Ölçekli Yeni İnegöl

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Bitirdiği Okul ve Bölüm Mezuniyet Tarihi Diploma No Istanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Şehir Planlama Doktora Programı

ÖZGEÇMİŞ. Bitirdiği Okul ve Bölüm Mezuniyet Tarihi Diploma No Istanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Şehir Planlama Doktora Programı 1-Personelin Adı 2-Mesleği BOĞAZİÇİ PROJE MÜHENDİSLİK PLN. VE İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 3-Doğum Tarihi : 1979 4- Mesleki Deneyimi : 10 Yıl ÖZGEÇMİŞ : Yücel Erdem DİŞLİ : Şehir ve Bölge Plancısı/Ulaştırma

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALANI KENTİÇİ VE YAKIN ÇEVRE ULAŞIM ANA PLANI REVİZYONU YAPILMASI İŞİ

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALANI KENTİÇİ VE YAKIN ÇEVRE ULAŞIM ANA PLANI REVİZYONU YAPILMASI İŞİ İ z mi rul aş ı m AnaPl anı UPİ 2030 Ul aş ı m Dai r es i Baş k anl ı ğı İ z mi rbüyükş ehi rbel edi yes i Al anı Kent i çi veyakı nçevr e Ul aş ı m AnaPl anırevi z yonuyapı l mas ı İ ş i İ zmi rul aşı

Detaylı

Bir Plansızlık Örneği: Deniz Kenti İstanbul da Denizin Ulaşımdaki Payının İrdelenmesi

Bir Plansızlık Örneği: Deniz Kenti İstanbul da Denizin Ulaşımdaki Payının İrdelenmesi TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Gemi Mühendisliği Haftası 2015 10 11 Aralık 2015 Bir Plansızlık Örneği: Deniz Kenti İstanbul da Denizin Ulaşımdaki Payının İrdelenmesi İsmail Şahin Yıldız Teknik Üniversitesi

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, ADA 4324/PARSEL 30, ADA 4325/PARSELLER 8-9-10 VE 11 DE KAYITLI TAŞINMAZLAR İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

Detaylı

MEMNUNİYET ÖLÇÜMÜ. BursaRay istasyonlarındaki güvenlik görevlilerinin size karşı tutum ve davranışlarından

MEMNUNİYET ÖLÇÜMÜ. BursaRay istasyonlarındaki güvenlik görevlilerinin size karşı tutum ve davranışlarından AMAÇ VE YÖNTEM Burulaş ın şehir içi ulaşım hizmetlerinden beklenti ve memnuniyeti ölçmek, yolcunun bakış açısıyla eksiklikleri belirlemek ve bu doğrultuda daha kaliteli hizmet verebilmek, Burulaş ın güçlü

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1015 ADA 14 PARSEL 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1015 ADA 14 PARSEL 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1 MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1015 ADA 14 PARSEL 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

Detaylı

DR. SAVAŞ ZAFER ŞAHİN

DR. SAVAŞ ZAFER ŞAHİN ANKARA DA ULAŞIMIN GELECEĞİ KARANLIK! Bu raporda kullanılan tüm bilimsel veriler ve görsel materyaller TMMOB DR. SAVAŞ Şehir ZAFER Plancıları ŞAHİN Odası Ankara Şubesi tarafından yayımlanan Ankarada Uygulanan

Detaylı

2010 yılı içinde B/3, D/1-A, D/2-A, D/4, 15/H, 80, D/13 hatları oluşturuldu.

2010 yılı içinde B/3, D/1-A, D/2-A, D/4, 15/H, 80, D/13 hatları oluşturuldu. Faaliyet ve Proje Bilgileri 6.995.86 kişi Belediye otobüslerimizi kullanarak seyahat etmiştir. Ortalama bir günde 9 hatta 44 adet Belediye otobüsleriyle Bursalı hemşerilerimize değişik güzergahlarda toplu

Detaylı

Plan Değişikliğine Konu Alan

Plan Değişikliğine Konu Alan İNEGÖL REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI; MESUDİYE MAHALLESİ, 1372 ADA, 10-11-12-13-15-95-96-115-298-299-600-613 NOLU PARSELLERE AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Bursa İli, İnegöl İlçesi, Mesudiye Mahallesi,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1 S a y f a

İÇİNDEKİLER. 1 S a y f a İÇİNDEKİLER 1. PLANLAMA ALANININ KONUMU VE GENEL ÖZELLİKLERİ... 3 1.1. PLANLAMA ALANININ ÜLKE VE BÖLGESİNDEKİ YERİ... 3 1.2. ULAŞIM AĞINDAKİ YERİ... 6 1.3. YAPI ANALİZİ... 8 1.4. ALANA AİT FOTOĞRAFLAR...

Detaylı

İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları

İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları 7.1. İnşaat Faaliyetleri 7.1.1. Bölgemiz Yollarının Genişletilmesi 7 Bölgemiz yollarının artan taşıt sayısı ile taşıt trafiği yoğunluğundan dolayı yetersiz kalması ve

Detaylı

Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği. Aysun DURNA TÜRSİD Genel Sekreteri Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu erusis 2015, Eskişehir

Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği. Aysun DURNA TÜRSİD Genel Sekreteri Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu erusis 2015, Eskişehir Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği Aysun DURNA TÜRSİD Genel Sekreteri Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu erusis 2015, Eskişehir Kent İçi Raylı Sistemler TÜRSİD Hakkında Sunum Özeti Meslek

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU Soğanyemez mah. Banker Ali Bey Apt. No:9/11 Kat:3 Daire:8 EDREMİT Tel:(0,266) 374 31 11 TC BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HAVRAN İLÇESİ, BÜYÜKŞAPÇI MAHALLESİ, GEYALANI

Detaylı

Öğr.Gör. Uğur ALTINSARI Selçuk Üniversitesi

Öğr.Gör. Uğur ALTINSARI Selçuk Üniversitesi Öğr.Gör. Uğur ALTINSARI Selçuk Üniversitesi TÜBİTAK ULAKBİM-KONYA 2 Ekim 2007 tarihinde TÜBİTAK ve Konya Büyükşehir Belediyesi arasında Konya Büyükşehir Sınırları içinde elektronik haberleşme amacıyla

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü DENİZ TURİZMİNDE YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ Hazırlayan ve Sunan Kpt. Cem HODOĞLUGİL Muğla Muğla 1480 km ile Türkiye nin en uzun kıyı

Detaylı

KENTTASARIM ŞEHİR PLANLAMA MÜHENDİSLİK MİMARLIK İNŞAAT TURİZM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ A Grubu Şehir Planlama

KENTTASARIM ŞEHİR PLANLAMA MÜHENDİSLİK MİMARLIK İNŞAAT TURİZM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ A Grubu Şehir Planlama KENTTASARIM ŞEHİR PLANLAMA MÜHENDİSLİK MİMARLIK İNŞAAT TURİZM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ A Grubu Şehir Planlama 1 Adres : Sakarya Mahallesi Uluyol Caddesi Şevki İpekten Plaza No:28 Kat:3/304-305 Osmangazi/BURSA

Detaylı

ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI

ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı Antalya İli, Manavgat İlçesi sınırları içerisinde yer alan Çeltikçi

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi nin yapım işleri tamamlanmış İzmir Hafif Raylı Sistemi

Detaylı

İZMİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU 11.TOPLANTI (27.04.2011) KARAR TUTANAĞI

İZMİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU 11.TOPLANTI (27.04.2011) KARAR TUTANAĞI Toplantı Tarihi : 27 Nisan 2011 İZMİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU 11.TOPLANTI (27.04.2011) KARAR TUTANAĞI Toplantı Yeri : İZMİR KENT KONSEYİ HİZMET BİNASI Toplantı Karar Sayısı: Yürütme-2011/4 KATILAN

Detaylı

T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR LİMANI. Turan YALÇIN Liman İşletme Müdürü

T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR LİMANI. Turan YALÇIN Liman İşletme Müdürü T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR LİMANI Turan YALÇIN Liman İşletme Müdürü LİMAN Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük te liman, gemilerin barınarak yük alıp boşaltmalarına,

Detaylı

Sistem Temel. Genel Fonksiyonlar. Sistemleri. Tam Adaptif Trafik Kontrol Sistemi ( j\iti'1)

Sistem Temel. Genel Fonksiyonlar. Sistemleri. Tam Adaptif Trafik Kontrol Sistemi ( j\iti'1) Tam Adaptif Trafik Kontrol Sistemi ( j\iti'1) Akıllı Trafik Ağı ve Adaptif Trafik Yönetim Sistemi, hızlı ve güvenli trafik akışını sağlar. /o95 doğruluk oranı ile ölçümler gerçekleştirerek uygun kavşak

Detaylı

KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ORMANCILIK COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ TEKNOLOJİSİ

KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ORMANCILIK COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ TEKNOLOJİSİ KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ORMANCILIK COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ TEKNOLOJİSİ Kırgızistan Cumhuriyeti Çevre Koruma ve Ormancılık Devlet Ajansı Key words: Kırgızistan Orman Kadastro, Kırgızistan Orman CBS SUMMARY

Detaylı

GİRİŞİM ŞEHİR PLANLAMA PROJE & DANIŞMANLIK

GİRİŞİM ŞEHİR PLANLAMA PROJE & DANIŞMANLIK GİRİŞİM ŞEHİR PLANLAMA PROJE & DANIŞMANLIK Cumhuriyet Cad.Yıldırım Kemal İşhanı No : 1 / 8 YALOVA Tel :0.226.814 81 73 ÇINARCIK BELEDİYESİ G22-D-13-A-1-D PAFTA, 503 ADA, 2 PARSEL, 167 ADA, 13,14,15,16,17

Detaylı

UTY nin esas amacı, yol ağını kullanan araç sayısını azaltırken, seyahat etmek isteyenlere de geniş hareketlilik imkanları sağlamaktır.

UTY nin esas amacı, yol ağını kullanan araç sayısını azaltırken, seyahat etmek isteyenlere de geniş hareketlilik imkanları sağlamaktır. ULAŞTIRMADA TALEP YÖNETİMİ (UTY) NEDİR? Basit olarak, UTY programları bir araçtaki kişi sayısını arttırarak ya da seyahat zamanını ya da ihtiyacını etkileyerek taşımacılık sistemlerinin hareket kazandırdığı

Detaylı

SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti. Erzurum Şehri

SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti. Erzurum Şehri «Raylı Teknolojiler» A.Ş Belarus Cumhuriyeti, Minsk,. Dzerzhinskogo,104 B, www.sw-tech.by, info@sw-tech.by, Tel:. +375-17-3882020 SkyWay Güzergahı Kentsel Konsepti Erzurum Şehri Ön Teklif Minsk 2016 Teknik

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ KURTULUŞ MAHALLESİ ada 2 parsel- 10 ada 4, 5, 7 parsel -9 ada 12 parsel

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ KURTULUŞ MAHALLESİ ada 2 parsel- 10 ada 4, 5, 7 parsel -9 ada 12 parsel MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ KURTULUŞ MAHALLESİ 1264 ada 2 parsel- 10 ada 4, 5, 7 parsel -9 ada 12 parsel 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ

Detaylı

YEREL YÖNETİMLERDE ULAŞIM HİZMETLERİ 26.11.2011

YEREL YÖNETİMLERDE ULAŞIM HİZMETLERİ 26.11.2011 YEREL YÖNETİMLERDE ULAŞIM HİZMETLERİ 26.11.2011 5216 sayılı kanunda; Büyükşehir Belediyelerinin görev, yetki ve sorumlulukları Büyükşehir ulaşım ana plânını yapmak veya yaptırmak ve uygulamak; ulaşım ve

Detaylı

Sönmez ALEV. 2. Uluslararası Demiryolu Endüstrisi ve Pazarı Konferansı 10 Eylül 2015, İstanbul. İZMİR METRO A.Ş. İZBAN A.Ş. salev@izmirmetro.com.

Sönmez ALEV. 2. Uluslararası Demiryolu Endüstrisi ve Pazarı Konferansı 10 Eylül 2015, İstanbul. İZMİR METRO A.Ş. İZBAN A.Ş. salev@izmirmetro.com. Sönmez ALEV İZMİR METRO A.Ş. İZBAN A.Ş. salev@izmirmetro.com.tr Başkan Vekili & Genel Müdür Y.K.Murahhas üye & Genel Müdür Yd sonmez.alev@izban.com.tr Mayıs 2000 İzmir Metrosu İşletmeye Başladı 11 Km &

Detaylı

KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ

KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ TALAS BELEDİYESİ 149-156 1- Faaliyet ve Proje Bilgileri nün kuruluşundan itibaren imar planı teklifleri ile ilgili alınan Talas Belediyesi Meclis kararları

Detaylı

Đzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü

Đzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü 1 Đzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü ĐZMĐR ULAŞIM ANA PLANI UĐZMĐR TRAMVAY HATLARI ÖN ETÜTLERĐ TASLAK RAPOR Đstanbul Eskişehir Aralık 2009 2 ĐÇERĐK 1. Giriş

Detaylı

Yol Kademelenmesi ve Kent İçi Yolların Sınıflandırılması

Yol Kademelenmesi ve Kent İçi Yolların Sınıflandırılması Ulaşım Erişilebilirlik: Belli bir yere/varış noktasına ulaşabilme/erişebilme kolaylığı ve rahatlığıdır. Erişilebilirlikte uzaklık bir etkendir ve 4 kıstasa göre ölçülür. Bunlar; Fiziksel ölçüm (gerçek

Detaylı

DİYARBAKIR İLİ, KAYAPINAR İLÇESİ, ÜÇKUYULAR GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

DİYARBAKIR İLİ, KAYAPINAR İLÇESİ, ÜÇKUYULAR GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU DİYARBAKIR İLİ, KAYAPINAR İLÇESİ, ÜÇKUYULAR GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI ŞUBAT 2016 A) PLANLAMA ALANI KONUMU Planlama alanı; Diyarbakır İli, Kayapınar İlçesi, Üçkuyu Mahallesinde;

Detaylı

Akıllı Şehir. Mustafa UÇAK Akıllı Şehir Koordinatörü

Akıllı Şehir. Mustafa UÇAK Akıllı Şehir Koordinatörü Akıllı Şehir Mustafa UÇAK Akıllı Şehir Koordinatörü mucak@isbak.istanbul Dünden Bugüne İBB İSBAK AŞ. Kamera Sistemleri Trafik Ölçüm Sistemleri EDS Trafik Sinyalizasyon Sistemleri Raylı Sistemler Trafik

Detaylı

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU:

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU: PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU: Kapsam: Hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, Bursa İli, Gemlik İlçesi, Kayhan Mahallesi, 877 ada, 182 nolu parsel ile Hamidiye Mahallesi, 112 ada,

Detaylı